Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2021 12:58
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Otázka pracovní povinnosti mediků - nevím, nakousla jsem to zde já, to je mi jasné... Škola to je setsakra těžká, dodnes se mi zdá jeden a ten stejný sen, že mám neoprávněně titul, ptž jsem neudělala zkoušku z biologie, chemie a fyziologie! Přesně tyto tři předměty, sen jak přes kopírák - 25 let!!!! A nemůžu jej zabít (ten sen!)...a budím se s tím, že fakt mi ten titul odeberou, že jsem nějak obelhala vedení fakulty. Je to fakt hnusnej sen a není normální, že se mi úplně totožně zdá desítky let. Zrovna ty tři předměty patřily k těm nejtěžším (spolu s ančou, expem, patolou, atd...).

Každopádně možnosti mediků jsou dnes jinde než byly před COVIDem, a jsou podle mě lepší. Já jsem teď totálně padala na hubu, jak se mi nahromadilo plno přednášek, včetně anglických (jednu jsem namlouvala i dva dny na dovolené). Přednášky u nás probíhají hybridně - tj. já přijdu do největší auly, co máme, tam, když mám štěstí, tak mám tak max. 50 studentů. Když mám štěstí na druhou, tak jich je třeba 50 dalších online na streamu. A zbytek? Onehdá jsem jim řekla, ať mi řeknou pravdu. No, je to tak, jak jsem si myslela - přednášky si "potají" nahrávají z domu a pustí si ji až v čase potřeby. OK, asi bych to dělala taky tak. Jen je fakt schizofrenní tam mluvit k "hrstce" lidí a vědět, že ostatní buď nevidím anebo ani nejsou připojeni... Tím chci říct, že určitý prostor, určitá okénka studentům AKTUÁLNĚ ve výuce vznikají. Jde samozřejmě o Masárnu, nevím, jak je to jinde... Zda by měli jít pomáhat POVINNĚ, tak to asi ne, to beru zpět - hloupý je ten, kdo rigidně setrvává na svém názoru.

No a to, že nestíhá Hygiena, to jste mi tu potvrdili vy, x z vás. Já zatím ani jednou nebyla upozorněna oficiálními místy, že jsem měla třeba 14 dní blokově dva či tři studenty, kteří aktuálně lehli s COVIDem. Teda upozorní mě oni, ale spíš náhodně. Tím, že chtějí právě online připojení přes TEAMSy...

Neregistrovaný uživatel

2.12.2021 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

fikovnice napsal(a):
Tak asi takto: Od toho je diskuze, že jsem zde psala, jak jsem dopadla u svých lékařů. Že si myslím, že jde o paušální nařízení, na tom trvám. Určitě jsem o tom nepsala na několika zdejších stránkách. Když budeš mít chuť, můžeš počet mých příspěvků na to téma spočítat... Věřím, že víc než 5 těch příspěvků nebude. To, že ses navezla do mě, tak to bylo. Přesně to, co si nepřeji - aby někdo rozhodoval o tom, že se musím jít naočkovat. Promiň, ale to už zpět nevezmeš.
To, že se v tom plácám, ano, to je pravda... Zároveň jsem ale nikdy nepsala, že někomu házím klacky pod nohy, že nedodržuju opatření, nenosím respirátor, apod. Z rodiny mi zůstalo minimum lidí a tam patří sestřenice. A o té jsem zde psala milionkrát - primářka ARO. Ta teda žádné prášky nebere a jak ji znám, ani brát nebude, ale na jaře byla úplně na dně fyzicky a teď už začíná být také... To, že jim chybí jeden, dva nebo spíš víc větráků, je info spíš pro "Balu" - že to s tím vybavením špitálů není takové, jak si každý myslí! Pamatuji si, že měli poslední větrák, který prostě MUSÍ zůstat volný - je na příjmové ambulanci. Ale kdyby jí tu noc přivezli třeba hromadnou bouračku, byla by bývala v pr.deli!!!

Jinak, myslím, že jsem poměrně známá tím, že vystupuji spíše mírně, to už musí být, když mě něco vytočí! A fakt jsem Tobě nepsala nikdy, že se máš nebo nemáš jít očkovat. Jak jsem psala, neočkovaní jsou pro všechny ti špatní, antivaxeři, popírači a kdovíco ještě. Ono to ale mnohdy může být i trochu jinak... Tak je potřeba ubrat plynu! Stran "Leithian" - znám ji jen odtud, ani jsme si nikdy nepsaly SZ. Vím, že má vyjadřování jaké má, ale zároveň já lidi dělím na ty, co když fakt o něco jde, tak nabídnou pomoc. A to "Leithian" udělala, proto si jí vážím...za to lidství, který má v sobě tak nějak zakutaný a navenek se tváří jako hroznej tvrďák. Něco za tím je, ale nemám nejmenší právo v tom šťourat....

Co za tím je tobě klidně do sz napíšu. Veřejně to každý vědět fakt nemusí.
Jinak.o víkendu napíšu kamarádce která si na doktorech vymohla potvrzení že očkovaná být nemůže. Jen dodám že podle. Toho co tu píšeš má stejně závažné důvody. Byť trochu jiné.

2.12.2021 13:02
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Jo a ceny - ty jsou astronomické...teda hlavně pro ty, kdo nemají zazobané rodiče. Už já před těma xy lety jsem sháněla např. tři díly anatomického atlasu, kdy jeden díl stál snad přes tisíc Kč. V té době!!! A to mluvím o jednom předmětu a jedné jediné učební pomůcce.

A vidím mezi studenty rozdíly - i třeba stran toho bydlení. Např. dcery od sestřenice (obě jsem je učila) měly všechno, ubytování v nejluxusnějším soukromí, teď jako mladinké mají každá od rodičů auto...aby také ne, když manžel od sestřenice je ředitel oblastní VZP! Ale nelíbí se mi to, já si o svém vlastním autě v jejich věku mohla leda zdát... A btw, dnešní noc jsem mj. strávila hledáním ojetiny, ptž mám auto už téměř veterána. To, co mám vysněno, tak na to stejně nemám... Ale to je fuk, to je jiné téma.

2.12.2021 13:06
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co za tím je tobě klidně do sz napíšu. Veřejně to každý vědět fakt nemusí.
Jinak.o víkendu napíšu kamarádce která si na doktorech vymohla potvrzení že očkovaná být nemůže. Jen dodám že podle. Toho co tu píšeš má stejně závažné důvody. Byť trochu jiné.

Děkuji. Hele znáš mě. Do ničeho Tě nenutím - napiš, když budeš chtít. Já moc dobře vím jaká v jádru jsi!

A to, že jsem se zde v noci rozohnila - ano, vnímala jsem, že mě už i zde nutí někdo do očkování, a to už mi přišlo příliš! Btw, zjistila jsem, že se zde dělají dost rozdíly v přístupu k jednotlivým diskutujícím. A to se mi také nelíbí. Někdo napíše houno a půlka iFAUNY může padnout na zadek. To teď ale nebylo myšleno adresně, opravdu ne. Jen by bylo fajn, kdyby se sem vrátil vzájemný respekt, a ne aby se to i zde rozdělovalo podle očkování!

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2021 13:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já si myslím, že všichni tady vědí, že je to o lidech. Bohužel ti špatní jsou víc vidět.

Ale tak je to za každého režimu! Za toho před i za toho po.

2.12.2021 13:16
fikovnice

XXX.XXX.132.63

lesnížínka napsal(a):
Pro tebe i ostatní. Byla to medicína, už pracuje jako lékařka. Viděla jsem několik jejích příprav na zkoušky. Proto píšu blbosti, protože ano dřepěla nad zkouškou týdny, rozebírat např. oko až tam, jak se která buňka jmenuje je pro internistku fakt děsně důležité tím spíš, že kdyby jste se jí zeptaly za týden po zkoušce, nebude vědět ani ň. To je realita. Ostatně, má i rok farmacie.

Jenže jak to chceš jinak udělat??? Profilace studentů do jednotlivých oborů pregraduálně neexistuje! Takže jako očařka potřebuje skutečně vědět jaké buňky má člověk na sítnici, jaké nemoci mohou oko postihnout, dokonce je zde potřeba znát základy fyziky - kvůli korekci očních vad...

Jenže to stejné bys mohla napsat o xy dalších předmětech, že se je učí zbytečně a že ty znalosti pak už nikdy nevyužijí!
Já jen dodám, že jsem státnicovala ze 6 předmětů, nevím jak se mi to povedlo, ale všechny za jedna (pardón, to je teď fakt narcistní :-)), ale učila jsem se i takovou hovadinu na státnici, v jakém úhlu je vhodné otevírat okna, jaký sklon mají mít opěradla židlí u stolu - to bylo totiž součástí Preventivního lékařství! A z této státnice se vyhazovalo jak na běžícím pásu, a byla to fakt ta největší krávovina, co jsem za těch šest let studovala!

2.12.2021 13:22

Terven napsal(a):
Víte, argumenty tohoto typu tak nějak neberu. Jistě víte, že existujou magoři, kteří jsou schopní předjíždět v zatáčce přes plnou, přesto si určitě nemyslíte, že deb.il je každej, kdo usedá za volant.
To je takovej častej argumentační omyl, přehnané zobecňování.
Krom toho, ta vaše příhoda je tak trochu z kategorie JPP, pokud jste nebyla přímo u toho.
Vím, co tichou poštou může vzniknout z poměrně nevinné hlášky.

Ne, není to JPP. Viděla jsem brunátného primáře.

2.12.2021 13:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zpátky k očkování Naše spádová nemocníce je zhroucená už nejméně 14dní. Tři týdny v ní leží známý, musí mu kompenzovat cukrovku upadal do hypoglykemie(já bych to řešila s diabetoložkou, no co už) před víc něž týdnem volali rodině, že si ho můžou vzít domů. Jenže žena měla covid(očkovaná) Před pár dny jí řekli, že domů nemůže, protože má covid. Ano, chytnul ho v nemocnici, kde je zákaz návštěv. V nemocnici, ze které ředitel denně apeluje na sobecké neočkované a proto nemá personál a do třetice v nemocnici, která má čekací dobu na vakcínu 17! dní. Co na to říct

2.12.2021 13:27

lesnížínka napsal(a):
Orionko, co přesně máte?? Zažila jsem několik známých s trombózou, jde tam ne jen o nohu, ale jde tam i o infarkt a mrtvici, embolii. Okamžitě do nemocnice!

Děkuji, už mě to přešlo. Asi ( tedy určitě ) to nebyla tromboza, ale jen normální křeč a psýcha po očkování.....

2.12.2021 13:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Děkuji, už mě to přešlo. Asi ( tedy určitě ) to nebyla tromboza, ale jen normální křeč a psýcha po očkování.....

Tak ještě že. Klíííd

2.12.2021 13:47
assil

XXX.XXX.121.3

Tak platnost očko 9 měsíců prej schváleno.

2.12.2021 13:48

assil napsal(a):
Tak platnost očko 9 měsíců prej schváleno.

Neúplná inormace. Kterého očko?

Miriam33

2.12.2021 13:51
Miriam33

XXX.XXX.209.7

To je právě ono.... Pokud ty očko látky nechrání úplně, někteří lidé prošli kovidem mírně nebo bez příznaků a jako očkovaní to stejně můžou roznášet na ostatní, tak mají ještě riskovat vedlejší možné účinky teprve testované injekce vytvořené novým způsobem? Když vytvoření stádní imunity timhle zočkováním je už dávno vyvrácené? Nedivím se, že to spousta lidí nechce. Zvlášť pro děcka. Pokud to nedává smysl a nikoho tím stejně nechráním, tak to naopak vidím spíš jako zbytečný risk. Všechny tři děcka tím prošly tak, že by si to prý klíďo zopakovaly.
Různá opatření jsou vyloženě diskriminační, přesto, že toto vláda rok zpátky naprosto odmítala. A teď šíří pořád strach a poukazují na nemocnice, pritom množství nakažených sami zvýšili nesmyslným přehlížením nakažených zočkovaných lidí. Ty články o nadávání zdravotníkům a podobně jdou vyloženě na jejich vrub a na vrub médiím, kteří tou nespravedlností rozdělují společnost a rozdmýchávají a přiživují nenávist k lidem s jiným názorem.
Když mi kamarádka řekla, že přece JE musí nějak PŘITLAČIT a jiný známý, že ŠROUBY SE MUSÍ UTAHOVAT a přeceočkovaná semnáctka ve vlaku ZVEDLA nade mnou OČI V SLOUP, že nejsem nabodnutá.... tak kam jsme se to během roku dopracovali? Připomíná mi to hodně ten německý film...Experiment?

2.12.2021 13:55

fikovnice napsal(a):
Tak asi takto: Od toho je diskuze, že jsem zde psala, jak jsem dopadla u svých lékařů. Že si myslím, že jde o paušální nařízení, na tom trvám. Určitě jsem o tom nepsala na několika zdejších stránkách. Když budeš mít chuť, můžeš počet mých příspěvků na to téma spočítat... Věřím, že víc než 5 těch příspěvků nebude. To, že ses navezla do mě, tak to bylo. Přesně to, co si nepřeji - aby někdo rozhodoval o tom, že se musím jít naočkovat. Promiň, ale to už zpět nevezmeš.
To, že se v tom plácám, ano, to je pravda... Zároveň jsem ale nikdy nepsala, že někomu házím klacky pod nohy, že nedodržuju opatření, nenosím respirátor, apod. Z rodiny mi zůstalo minimum lidí a tam patří sestřenice. A o té jsem zde psala milionkrát - primářka ARO. Ta teda žádné prášky nebere a jak ji znám, ani brát nebude, ale na jaře byla úplně na dně fyzicky a teď už začíná být také... To, že jim chybí jeden, dva nebo spíš víc větráků, je info spíš pro "Balu" - že to s tím vybavením špitálů není takové, jak si každý myslí! Pamatuji si, že měli poslední větrák, který prostě MUSÍ zůstat volný - je na příjmové ambulanci. Ale kdyby jí tu noc přivezli třeba hromadnou bouračku, byla by bývala v pr.deli!!!

Jinak, myslím, že jsem poměrně známá tím, že vystupuji spíše mírně, to už musí být, když mě něco vytočí! A fakt jsem Tobě nepsala nikdy, že se máš nebo nemáš jít očkovat. Jak jsem psala, neočkovaní jsou pro všechny ti špatní, antivaxeři, popírači a kdovíco ještě. Ono to ale mnohdy může být i trochu jinak... Tak je potřeba ubrat plynu! Stran "Leithian" - znám ji jen odtud, ani jsme si nikdy nepsaly SZ. Vím, že má vyjadřování jaké má, ale zároveň já lidi dělím na ty, co když fakt o něco jde, tak nabídnou pomoc. A to "Leithian" udělala, proto si jí vážím...za to lidství, který má v sobě tak nějak zakutaný a navenek se tváří jako hroznej tvrďák. Něco za tím je, ale nemám nejmenší právo v tom šťourat....

To, že jim chybí jeden, dva nebo spíš víc větráků, je info spíš pro "Balu" - že to s tím vybavením špitálů není takové, jak si každý myslí! Pamatuji si, že měli poslední větrák, který prostě MUSÍ zůstat volný - je na příjmové ambulanci. Ale kdyby jí tu noc přivezli třeba hromadnou bouračku, byla by bývala v pr.deli!!!

fíkovnice, není mi jasné, proč se obracíte na mě. V souvislosti s tím, že jste psala, že se nic v klidových letních měsících nedělalo pro posílení nemocnic? Nebo proč?

2.12.2021 14:12
fikovnice

XXX.XXX.132.63

lesnížínka napsal(a):
Zpátky k očkování Naše spádová nemocníce je zhroucená už nejméně 14dní. Tři týdny v ní leží známý, musí mu kompenzovat cukrovku upadal do hypoglykemie(já bych to řešila s diabetoložkou, no co už) před víc něž týdnem volali rodině, že si ho můžou vzít domů. Jenže žena měla covid(očkovaná) Před pár dny jí řekli, že domů nemůže, protože má covid. Ano, chytnul ho v nemocnici, kde je zákaz návštěv. V nemocnici, ze které ředitel denně apeluje na sobecké neočkované a proto nemá personál a do třetice v nemocnici, která má čekací dobu na vakcínu 17! dní. Co na to říct

"sobecné neočkované"...hele Rady, tak toto vyjádřování já nepoužívám, neb také (zatím) nejsem očkovaná. A promiň, být Tebou bych také používala trochu jiné termity!

2.12.2021 14:15
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Miriam33 napsal(a):
To je právě ono.... Pokud ty očko látky nechrání úplně, někteří lidé prošli kovidem mírně nebo bez příznaků a jako očkovaní to stejně můžou roznášet na ostatní, tak mají ještě riskovat vedlejší možné účinky teprve testované injekce vytvořené novým způsobem? Když vytvoření stádní imunity timhle zočkováním je už dávno vyvrácené? Nedivím se, že to spousta lidí nechce. Zvlášť pro děcka. Pokud to nedává smysl a nikoho tím stejně nechráním, tak to naopak vidím spíš jako zbytečný risk. Všechny tři děcka tím prošly tak, že by si to prý klíďo zopakovaly.
Různá opatření jsou vyloženě diskriminační, přesto, že toto vláda rok zpátky naprosto odmítala. A teď šíří pořád strach a poukazují na nemocnice, pritom množství nakažených sami zvýšili nesmyslným přehlížením nakažených zočkovaných lidí. Ty články o nadávání zdravotníkům a podobně jdou vyloženě na jejich vrub a na vrub médiím, kteří tou nespravedlností rozdělují společnost a rozdmýchávají a přiživují nenávist k lidem s jiným názorem.
Když mi kamarádka řekla, že přece JE musí nějak PŘITLAČIT a jiný známý, že ŠROUBY SE MUSÍ UTAHOVAT a přeceočkovaná semnáctka ve vlaku ZVEDLA nade mnou OČI V SLOUP, že nejsem nabodnutá.... tak kam jsme se to během roku dopracovali? Připomíná mi to hodně ten německý film...Experiment?

Souhlasím...ale bohužel už i zde jsme osamělé v našich názorech. A to jsem fakt věřila ve značnou míru tolerance. To, že někomu zachutnala moc, je klidně možné. To, že je v tom farma byznys, o tom jsem přesvědčená! Ale to, že špitály ZASE padají na hubu, nicméně uznávám.

2.12.2021 14:18
fikovnice

XXX.XXX.132.63

To, že jim chybí jeden, dva nebo spíš víc větráků, je info spíš pro "Balu" - že to s tím vybavením špitálů není takové, jak si každý myslí! Pamatuji si, že měli poslední větrák, který prostě MUSÍ zůstat volný - je na příjmové ambulanci. Ale kdyby jí tu noc přivezli třeba hromadnou bouračku, byla by bývala v pr.deli!!!

fíkovnice, není mi jasné, proč se obracíte na mě. V souvislosti s tím, že jste psala, že se nic v klidových letních měsících nedělalo pro posílení nemocnic? Nebo proč?

Není v tom nic osobního "Balu", je to skutečně proto, že jste psala něco v tom smyslu, že máme nedostatek lékařů a vůbec zdravotníků, a že posílení zázemí nic neřeší. Asi jste to napsala trochu jinak, ale já z toho vnímala, že píšete o tom, že nemá smysl rozšiřovat třeba přístrojové vybavení. Pokud jste to myslela jinak, berte to, prosím, jako úskalí psaného textu.

2.12.2021 14:32
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Neúplná inormace. Kterého očko?

Mluvil o tom Vojtěch, ale nečetla jsem to ani neposlouchala. Jen jsem jako titulku zahlédla, že mimo jiné mluví už o nutnosti čtvrté dávky...

2.12.2021 14:34

fikovnice napsal(a):
Souhlasím...ale bohužel už i zde jsme osamělé v našich názorech. A to jsem fakt věřila ve značnou míru tolerance. To, že někomu zachutnala moc, je klidně možné. To, že je v tom farma byznys, o tom jsem přesvědčená! Ale to, že špitály ZASE padají na hubu, nicméně uznávám.

V čem je farma byznys? V očkování? Když očkování stojí zlomek toho, co léčba v nemocnici? Nebylo by pro farma firmy logičtější podporovat neočkování a radovat se z nárůstu nemocných a hospitalizovaných?
A ještě jinak. Ve všem je byznys, tak proč by očkování měla být výjimka. Jasně, že na tom vydělají firmy, které vakcíny vyrábí a distribuují.

2.12.2021 14:40

fikovnice napsal(a):
Není v tom nic osobního "Balu", je to skutečně proto, že jste psala něco v tom smyslu, že máme nedostatek lékařů a vůbec zdravotníků, a že posílení zázemí nic neřeší. Asi jste to napsala trochu jinak, ale já z toho vnímala, že píšete o tom, že nemá smysl rozšiřovat třeba přístrojové vybavení. Pokud jste to myslela jinak, berte to, prosím, jako úskalí psaného textu.

Napsala jsem, jinými slovy, že limitem je personál, tedy počet zdravotníků. Co se špičkovým vybavením, když ho nebude mít kdo obsluhovat. Už dnes dělají na covidových odděleních sestry a doktoři, kteří na JIP nikdy nepracovali. Neumí s těmi přístroji pracovat.
A zase je to nemocnice od nemocnice - personál, vybavení, možnosti. Jen ten nápor pacošů je enormní všude, zvlášť zde na Moravě, a ve Slezsku.

2.12.2021 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
"sobecné neočkované"...hele Rady, tak toto vyjádřování já nepoužívám, neb také (zatím) nejsem očkovaná. A promiň, být Tebou bych také používala trochu jiné termity!

To bylo vyjádření ředitele nemocnice a myslím, že tam padaly i příkřejší výrazy.

2.12.2021 15:59

To je pořád koronavirus a očkování, ale že nebudou Vánoce, ale jen pouhé Svátky, to ještě nevíte, co?

https://echo24.cz/a/Sgb9h/eu-zakazala-vanoce-i-marii-po-odhaleni-vzala-zpatecku-ale-zkusi-to-znovu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=632600&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=tw8Y6p2FNsa-202112021450&dop_id=14425576

Cituji z článku (doporučuji vřele přečíst pečlivě celé):
...Zde ve jménu inkluzivity jde Evropská komise tak daleko, že ruší Vánoce, když vyzývá, abychom nepoužívali frázi „období Vánoc může být stresující“, ale říkali „svátky mohou být stresující“. „Ne každý slaví křesťanské svátky a ne všichni křesťané je slaví ve stejný den,“ zdůvodňuje dokument.

Z kapitoly vyčnívá touha odstranit křesťanství. Tvrdí, že se nemá používat fráze „křesťanská jména“ a také se nemají používat ta jména „která jsou obvykle z jednoho náboženství“. Jako „nesprávný“ příklad prezentuje větu, kde se bude zmiňovat „Marie a Jan. Musíme říci „Malika a Julius“ coby příklad „mezinárodního páru“. V prvním „nesprávném“ případě jde o židovská, potažmo křesťanské jména, ve druhém „správném“ případě jde už o „mezinárodní pár“, tedy arabské ženské jméno Malika a Julius, z latiny zřejmě pocházející jméno, podle jednoho z výkladů původně rodové, náležející římskému patricijskému rodu Iovilliů, zkráceně Iuliů. Tedy asi nezatížené křesťansko židovskou tradicí.

Pro všechny Jany (od jména Jan) a Marie - už to máte také za pár....

2.12.2021 16:21

To je kachna.
Ale zajímalo by mě, jak odlišíme všecky ty svátky, co máme.
Tak, že Vánoce budou Svátky? Zas aby mě neobvinili, že Vánoce stavím výš.
Mimochodem Vánoce jsou pohanské svátky.
A nahrazovat jména svatých? Tak aspoň za ta správná. Mari je v arabštině. Jestli jako tohle byla snaha o to, abychom si byli všichni rovni.
To psal nějaký debull, že?
Tak ať konvertuje k islámu, dyž ho miluje.

2.12.2021 16:52

To je kachna.
Ale zajímalo by mě, jak odlišíme všecky ty svátky, co máme.
Tak, že Vánoce budou Svátky? Zas aby mě neobvinili, že Vánoce stavím výš.
Mimochodem Vánoce jsou pohanské svátky.
A nahrazovat jména svatých? Tak aspoň za ta správná. Mari je v arabštině. Jestli jako tohle byla snaha o to, abychom si byli všichni rovni.
To psal nějaký debull, že?
Tak ať konvertuje k islámu, dyž ho miluje.

kachna?

https://cnn.iprima.cz/pryc-s-vanocemi-a-oslovenim-damy-a-panove-prirucka-z-bruselu-ale-tvrde-narazila-52394?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=pJHw0wbZza1-202112021550&dop_id=14432590

Bohužel v EU se vymýšlejí na vážno už takový debiloviny, že je těžké tomu uvěřit..

2.12.2021 17:31

V Holandsku už je Černý Petr zrušený dávno. A já jdu s dobou, zrušila jsem Vánoce a slavím Slunovrat. Ale s EU mé rozhodnutí nemá nic společného. Jen Jingle Bells už nemůžu ani slyšet !

2.12.2021 17:38
boikana

XXX.XXX.64.140

kachna?

https://cnn.iprima.cz/pryc-s-vanocemi-a-oslovenim-damy-a-panove-prirucka-z-bruselu-ale-tvrde-narazila-52394?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=pJHw0wbZza1-202112021550&dop_id=14432590

Bohužel v EU se vymýšlejí na vážno už takový debiloviny, že je těžké tomu uvěřit..

Ja si teda myslim, ze ano, dotycna pani eurokomisarka to asi opravdu mysli vazne, ale prekroutit to ve stylu "EU chce zakazat Vanoce" je blbost. Dotycna pani eurokomisarka totiz bude podle vseho krapet radikal...

Je to asi stejne, jako kdyby nekdo vzal nazory pana Volneho a vztahl je na vsechny politiky v CR.

Lidove receno pokud podle jednoho blbe*ka budete soudit celek, neuvidite zrovna realny obraz...

2.12.2021 17:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

boikana napsal(a):
Ja si teda myslim, ze ano, dotycna pani eurokomisarka to asi opravdu mysli vazne, ale prekroutit to ve stylu "EU chce zakazat Vanoce" je blbost. Dotycna pani eurokomisarka totiz bude podle vseho krapet radikal...

Je to asi stejne, jako kdyby nekdo vzal nazory pana Volneho a vztahl je na vsechny politiky v CR.

Lidove receno pokud podle jednoho blbe*ka budete soudit celek, neuvidite zrovna realny obraz...

Přesně.

2.12.2021 17:39

kachna?

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

2.12.2021 17:41

boikana napsal(a):

Děkuju. Já už skoro brečela.

2.12.2021 17:52

boikana napsal(a):

Jenže Vánoce jsou tradice, kdežto Volnýho leckdo ani nezná, já třeba vůbec nevím, o koho jde, kromě incidentu ve sněmovně.

2.12.2021 17:56

boikana napsal(a):

akorát pan volný je taková nula a tahle šílená paní je EUROKOMISAŘKA PRO ROVNOST.

2.12.2021 18:13

Od pondělí mám rýmu, od středy bolest za očima a ztráta chuti a čichu. V ten den pozitivní antigen a odchod z práce. Ihned jsem koupila kloktací samoodběrovou sadu PCR, protože termíny na odběrových místech plné snad až do příští středy. Dnes přišel výsledek, pozitivní.
Otestovala jsem antigenem prvorozeného, pozitivní. Druhorozený je negativní.

Jak jste na tom? A co děti, oba pozitivní, nebo jen ten jeden?

Můžu se pozeptat na ty kloktací testy? Na stránkách mají, že s žádankou od lékaře nebo pro děti do 18let je vyhodnocení na pojišťovnu. Nevíte, zda je tento typ testování na pojišťovnu i v případě preventivního testu dospělé očkované osoby?
Díky.

2.12.2021 18:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jenže Vánoce jsou tradice, kdežto Volnýho leckdo ani nezná, já třeba vůbec nevím, o koho jde, kromě incidentu ve sněmovně.

No kde co je tradice, či spíše byla tradice? I ten Slunovrat byl tradice, ale nechali jsme se přesvědčit, že špatná. I korida je tradice...byla. A ne, opravdu bych nestála o to, tuhle tradici vidět Ne, nejsem proti Vánocům a rušit je fakt nechci, to jen tak na okraj

2.12.2021 18:18
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Takže pro ty, co teď váhají čím, do Astry bych rozhodně nešla

Dnes byl manžel, třetí Astru mu nedali. Už ji asi nedávají.
Napsali mu:
BioNTech Manufacturinng GmbH (comirnaty)

2.12.2021 18:26
boikana

XXX.XXX.64.140

Jinak par mych nazoru k zde probiranym tematum:

Misto ne/ockovani navrhuju delit lidi spis na ne/zodpovedne. Zodpovedny clovek vnima nalehavost situace a je ochoten se trochu prizpusobit pro dobro celku, tedy nosi vsude kde je treba respirator, snazi se drzet rozestupy, snazi se maximalne dodrzovat zakladni hygienu a v pripade podezreni na nakazeni, priznaky apod. v ramci svych moznosti a schopnosti se bude maximalne separovat od ostatnich a zajde si co nejdriv na test. Jestli se da/neda ockovat nechme na jeho uvazeni. Ono totiz kdyby opravdu dusledne se takto vsichni od leta snazili, verim, ze by se to zdaleka tolik nerozjelo.

Povinna vypomoc studentu mediciny
Me tedy docela fascinuje nazor, ze byt doktor je poslani a je normalni, ze tomu ma dotycny obetovat vse. Jako bylo by super, kdyby vsichni doktori meli sve povolani jako poslani, ale je to naprosta utopie. A porad je to prace, ti lide nejsou otroci, aby bylo mozne automaticky ocekavat, ze tomu obetuji vsechen volny cas a silu. Jak psali jini, mnozi si pri studiu privydelavaji, aby meli na zivobyti, nekteri se uci pomaleji a potrebuji vsechen volny cas ke studiu a nekdo ma treba svuj konicek, rodinu atd., kterym se chce venovat. Proc by meli byt biti na tom, ze si vybrali ke studiu zrovna medicinu? Mimochodem cast studentu ani nikdy nedostuduje a doktory se nestane, i pro ty to ma byt poslani?

Jako kdyby opravdu bylo potreba ty studenty vyuzit a nebyla jina cesta tak je to samozrejme logicke, ale cekala bych, ze tomu budou prizpusobene podminky. Ne ten paskvil pri poslednim povinnem nasazeni, kdy mnohe skoly nadale vyucovaly, vyzadovaly plneni ucebnich povinnosti i pri zamestnani studentu, kdy studenti dostali zaplaceno az po x mesicich a dost mizerne, takze mivali lepsi plat na brigade v nemocnici, kde delali totez jako pri te povinne vypomoci. Takto totiz akorat motivujeme studenty s tim seknout driv nez dostuduji. Ano, asi zustanou jen ti, pro ktere to je sen a poslani. Ale opravdu mame lekaru takovy dostatek az prebytek, abychom si mohli dovolit se k budoucim lekarum chovat takovymto zpusobem?

Diskriminice ne/ockovanych a vnucovani nazoru druhym
Bylo by fajn vnimat, ze ackoliv momentalne ockovani jsou jednoznacne pozitivne diskriminovani oproti neockovanym, ti ockovani samotni to tak nezaridili (krom prislusnych politiku atp.) a mnozi si to ani nepreji. Ja osobne napr. ockovana jsem, ale byla bych vsemi deseti pro rovnocenne podminky minimalne ve smyslu testovani vsech a stejnych podminek karanteny. Bohuzel vlada rozhodla jinak, nemeli by z toho ovsem neockovani vinit ockovane, ale spis vsichni sami sebe podle toho, koho v minulych obdobich volil.

A ad prikazovani/nuceni ockovani druhym, napadani apod. Bylo by skvele, kdybychom se vsichni snazili drzet emoce a nervy na uzde. Je to tezke pro vsechny, ale brat cokoliv prilis osobne je obzvlast v teto chvili, kdy se masaz ohledne jistych temat vali ze vsech stran, zbytecne prilevani oleje do ohne emoci. Nevyzadane rady ockovanych doporucujicich/radicich ockovani neockovanym opravdu nejsou o nejakem narizovani a rozkazovani, naopak je to uprimne vyjadreni starosti o druhe. Protoze ockovani obvykle veri v prevazujici pozitivni efekt ockovani, doporucuji ho neockovanym znamym, aby i oni z nej mohli cerpat a byli chraneni. Obvykle se navic vyjadruji pomerne slusne. Naopak od neockovanych smerem k ockovanym je daleko vyrazneji slyset pouze reakce v duchu "co se do me ser*s" (s prominutim, takoveto vyrazivo opravdu normalne nepouzivam), respektive tedy slusne vyhrazovani se "nenut mi to, je to moje vec, co ti je potom".

Ano, samozrejme, tem ockovanym by po tom mohlo byt nic a prave to, ze si nereknou "ok, verim ze ockovani vyrazne snizuje pravdepodobnost komplikaci a umrti, ale muze mi byt sumak, jestli se osoba A necha naockovat, vsak at si klidne umre, je to jeji volba a svoboda." znaci, ze to delaji ze zajmu o druhe. Zkuste mit tohle na pameti, az nekomu z vas, kteri o ockovani nestoji ho zas nekdo bude doporucovat - ten nekdo totiz vlastne rika "mam o tebe starost", ne "chci ti rozkazovat". Stacilo by mu odpovedet "dobre, diky za nazor, ale muj pohled se lisi". Neni nutne se uchylovat k napadani, osocovani atd.

K tomuhle tematu si dovolim pridat svou osobni zkusennost: pred par roky jsem se stala svedkem nehody - cyklistka nezvladla vybrat zatacku v klesani (bylo to v mestskem parku, zadny super padak v kopcich), najela na obrubnik, preletela pres riditka a bohuzel zrovna v tech mistech stala lampa a pani do ni hlavou vrazila. Nemela prilbu. Pomahala jsem s dalsimi svedky volat zachranku atd, pani byla v bezvedomi, vubec netusim, jak vazne to zraneni ve finale bylo.

Kazdopadne to mnou pomerne otraslo a prislo mi lito, ze kdyby ta pani mela prilbu, byla by jiste zraneni aspon o trochu mensi. A tak jsem se rozhodla o ten zazitek podelit na par facebookovych skupinach, kde jsem v te dobe byla a apelovat na lidi, at noseni cyklistickych helem zvazi.

Reakci, kterych se mi dostalo bylo mnoho a ruznorodych, ovsem nikdy bych necekala, ze vice nez polovina (spis ke 3/4) budou smes vysmechu, cynismu a nastvani. Ano, i tehdy se mi dostalo reakci ve stylu "a jeste tohle bys nam prikazat nechtela?", "ze co jim mam co mluvit do toho co delaji", "ze se nenechaji omezovat" atd. Mimochodem na skupine kolobezkaru to bylo nejhorsi (ostatni skupiny nebyly "cyklo" zamerene). Prijde mi zajimave, jak uz tehdy to spousta lidi vnimala jako nemistne montovani se do neceho a kolik emoci az agrese to rozpoutalo, pritom slo o jeden jediny prispevek, nepredchazela zadna medialni masaz atd.

2.12.2021 18:38

boikana - do puntíku souhlasím 👍👍

2.12.2021 18:51

Jak jste na tom? A co děti, oba pozitivní, nebo jen ten jeden?

Můžu se pozeptat na ty kloktací testy? Na stránkách mají, že s žádankou od lékaře nebo pro děti do 18let je vyhodnocení na pojišťovnu. Nevíte, zda je tento typ testování na pojišťovnu i v případě preventivního testu dospělé očkované osoby?
Díky.

Tak nakonec je pozitivní jen ten starší,mladší odolal. Jsme v pohodě, velmi mírný průběh.

Test je klasický PCR, takže očkovaní jdou na pojišťovnu. To byl i můj případ, nečekala jsem na žádanku a měla jsem ho zdarma.

2.12.2021 19:09

Mimochodem cast studentu ani nikdy nedostuduje a doktory se nestane,
A to jsou ti úplně nejhorší, protože se 2,3,4 roky flákali za rodičovské, ale i společné peníze......a všechno to přijde vniveč.
Když jsem nastoupila na VŠV, bylo nás v kruhu 22, do druhého ročníku nás postoupilo 11. Prvák to prosel a kdo to nemyslel vážně, byl odejit.
Dnes postrkují zkoušky a dál se flinkají a často ani neví proč na té které škole jsou. Není jen o doktorech.
Ale je to nostalgie po starých časech, kdy i tráva byla zelenější ! ( ironie )

2.12.2021 19:09

Tak nakonec je pozitivní jen ten starší,mladší odolal. Jsme v pohodě, velmi mírný průběh.

Test je klasický PCR, takže očkovaní jdou na pojišťovnu. To byl i můj případ, nečekala jsem na žádanku a měla jsem ho zdarma.

Samé dobré zprávy!
Moc děkuji za informace🌷

2.12.2021 20:01

boikana - nebudu citovat, máte to moc dlouhé. :-)

Jen chci říct... chápu, že doktor není bůh, tedy v tom smyslu, že neumí nemožné a je to taky jen člověk. Ale prostě nedá mi to, někteří PL jsou fakt jen namalovaní, obrazně řečeno. Vyzní to nastejno, jak kdyby vůbec nebyli. Nevím, asi žiju v blbém regionu, ale tady aby normálního doktora opravdu pohledal. Asi je to tím, že sem nikdo nechce, jinak si to neumím vysvětlit. Špatnou zkušenost mám jak s dětskou lékařkou, když byly děti malé, tak teď se svojí PL nebo i s lékařkou na chirurgii. Nebudu to tady vypisovat, ale bylo by to na román. Povětšinou nezbylo, než jet jinam, úplně do jiného kraje, a vyplatilo se.

Co se týká jízdy na kole bez přilby, považuju to za adrenalinový sport a proto to po zkušenostech nekomentuju, protože tomu nerozumím. Jednou jsem si dovolila komentovat jízdu lyžařů v lavinovém poli, nikdo nepřežil, já je nelitovala a bylo to špatně. Takže od té doby to beru tak, že ti lidi věděli, do čeho šli a museli s tím počítat. Jejich volba.

2.12.2021 20:03
GAELLE

XXX.XXX.66.235

https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-receives-application-conditional-marketing-authorisation-novavaxs-covid-19-vaccine-nuvaxovid
Novavax je vakcina proteinová. Měla by mít méně vedlejších účinků.
Doporučuje ji plukovník i můj známý (primář na JIP v Německu) s kterým jsem konzultovala svůj zdravotní stav.
Valneva by měla být ještě lepší. Plukovník říká že by s ní měly být očkovány děti.
Bohužel ale přijde asi až někdy v prvním kvartále a to tu nejspíš bude šestá vlna.
Do mrna vakcíny bych nešla a takových lidí je kolem mne více.
Jansen má mít účinnost jen 2 měsíce a poté stejně přeočkování Modernou nebo Pfizerem.
Bez třetí dávky skončí platnost qr kodu.
Ještě že jsou Izrael a Portugalsko před námi a můžem sledovat vývoj.
Nikdo dnes neví zda bude dávka čtvrtá, pátá, dvacátá nebo virus zmizí a stane se z něj neškodná "chřipka".
Omikron taky může ještě zamíchat karty. Hodně zdraví všem - očko i neočko.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2021 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

boikana napsal(a):
Jinak par mych nazoru k zde probiranym tematum:

Misto ne/ockovani navrhuju delit lidi spis na ne/zodpovedne. Zodpovedny clovek vnima nalehavost situace a je ochoten se trochu prizpusobit pro dobro celku, tedy nosi vsude kde je treba respirator, snazi se drzet rozestupy, snazi se maximalne dodrzovat zakladni hygienu a v pripade podezreni na nakazeni, priznaky apod. v ramci svych moznosti a schopnosti se bude maximalne separovat od ostatnich a zajde si co nejdriv na test. Jestli se da/neda ockovat nechme na jeho uvazeni. Ono totiz kdyby opravdu dusledne se takto vsichni od leta snazili, verim, ze by se to zdaleka tolik nerozjelo.

Povinna vypomoc studentu mediciny
Me tedy docela fascinuje nazor, ze byt doktor je poslani a je normalni, ze tomu ma dotycny obetovat vse. Jako bylo by super, kdyby vsichni doktori meli sve povolani jako poslani, ale je to naprosta utopie. A porad je to prace, ti lide nejsou otroci, aby bylo mozne automaticky ocekavat, ze tomu obetuji vsechen volny cas a silu. Jak psali jini, mnozi si pri studiu privydelavaji, aby meli na zivobyti, nekteri se uci pomaleji a potrebuji vsechen volny cas ke studiu a nekdo ma treba svuj konicek, rodinu atd., kterym se chce venovat. Proc by meli byt biti na tom, ze si vybrali ke studiu zrovna medicinu? Mimochodem cast studentu ani nikdy nedostuduje a doktory se nestane, i pro ty to ma byt poslani?

Jako kdyby opravdu bylo potreba ty studenty vyuzit a nebyla jina cesta tak je to samozrejme logicke, ale cekala bych, ze tomu budou prizpusobene podminky. Ne ten paskvil pri poslednim povinnem nasazeni, kdy mnohe skoly nadale vyucovaly, vyzadovaly plneni ucebnich povinnosti i pri zamestnani studentu, kdy studenti dostali zaplaceno az po x mesicich a dost mizerne, takze mivali lepsi plat na brigade v nemocnici, kde delali totez jako pri te povinne vypomoci. Takto totiz akorat motivujeme studenty s tim seknout driv nez dostuduji. Ano, asi zustanou jen ti, pro ktere to je sen a poslani. Ale opravdu mame lekaru takovy dostatek az prebytek, abychom si mohli dovolit se k budoucim lekarum chovat takovymto zpusobem?

Diskriminice ne/ockovanych a vnucovani nazoru druhym
Bylo by fajn vnimat, ze ackoliv momentalne ockovani jsou jednoznacne pozitivne diskriminovani oproti neockovanym, ti ockovani samotni to tak nezaridili (krom prislusnych politiku atp.) a mnozi si to ani nepreji. Ja osobne napr. ockovana jsem, ale byla bych vsemi deseti pro rovnocenne podminky minimalne ve smyslu testovani vsech a stejnych podminek karanteny. Bohuzel vlada rozhodla jinak, nemeli by z toho ovsem neockovani vinit ockovane, ale spis vsichni sami sebe podle toho, koho v minulych obdobich volil.

A ad prikazovani/nuceni ockovani druhym, napadani apod. Bylo by skvele, kdybychom se vsichni snazili drzet emoce a nervy na uzde. Je to tezke pro vsechny, ale brat cokoliv prilis osobne je obzvlast v teto chvili, kdy se masaz ohledne jistych temat vali ze vsech stran, zbytecne prilevani oleje do ohne emoci. Nevyzadane rady ockovanych doporucujicich/radicich ockovani neockovanym opravdu nejsou o nejakem narizovani a rozkazovani, naopak je to uprimne vyjadreni starosti o druhe. Protoze ockovani obvykle veri v prevazujici pozitivni efekt ockovani, doporucuji ho neockovanym znamym, aby i oni z nej mohli cerpat a byli chraneni. Obvykle se navic vyjadruji pomerne slusne. Naopak od neockovanych smerem k ockovanym je daleko vyrazneji slyset pouze reakce v duchu "co se do me ser*s" (s prominutim, takoveto vyrazivo opravdu normalne nepouzivam), respektive tedy slusne vyhrazovani se "nenut mi to, je to moje vec, co ti je potom".

Ano, samozrejme, tem ockovanym by po tom mohlo byt nic a prave to, ze si nereknou "ok, verim ze ockovani vyrazne snizuje pravdepodobnost komplikaci a umrti, ale muze mi byt sumak, jestli se osoba A necha naockovat, vsak at si klidne umre, je to jeji volba a svoboda." znaci, ze to delaji ze zajmu o druhe. Zkuste mit tohle na pameti, az nekomu z vas, kteri o ockovani nestoji ho zas nekdo bude doporucovat - ten nekdo totiz vlastne rika "mam o tebe starost", ne "chci ti rozkazovat". Stacilo by mu odpovedet "dobre, diky za nazor, ale muj pohled se lisi". Neni nutne se uchylovat k napadani, osocovani atd.

K tomuhle tematu si dovolim pridat svou osobni zkusennost: pred par roky jsem se stala svedkem nehody - cyklistka nezvladla vybrat zatacku v klesani (bylo to v mestskem parku, zadny super padak v kopcich), najela na obrubnik, preletela pres riditka a bohuzel zrovna v tech mistech stala lampa a pani do ni hlavou vrazila. Nemela prilbu. Pomahala jsem s dalsimi svedky volat zachranku atd, pani byla v bezvedomi, vubec netusim, jak vazne to zraneni ve finale bylo.

Kazdopadne to mnou pomerne otraslo a prislo mi lito, ze kdyby ta pani mela prilbu, byla by jiste zraneni aspon o trochu mensi. A tak jsem se rozhodla o ten zazitek podelit na par facebookovych skupinach, kde jsem v te dobe byla a apelovat na lidi, at noseni cyklistickych helem zvazi.

Reakci, kterych se mi dostalo bylo mnoho a ruznorodych, ovsem nikdy bych necekala, ze vice nez polovina (spis ke 3/4) budou smes vysmechu, cynismu a nastvani. Ano, i tehdy se mi dostalo reakci ve stylu "a jeste tohle bys nam prikazat nechtela?", "ze co jim mam co mluvit do toho co delaji", "ze se nenechaji omezovat" atd. Mimochodem na skupine kolobezkaru to bylo nejhorsi (ostatni skupiny nebyly "cyklo" zamerene). Prijde mi zajimave, jak uz tehdy to spousta lidi vnimala jako nemistne montovani se do neceho a kolik emoci az agrese to rozpoutalo, pritom slo o jeden jediny prispevek, nepredchazela zadna medialni masaz atd.

Ja jen dodam ze nadavky slycham na diskuzích zasadne jako prvni od ockovanych. Nasleduji reakce na vysku iq atd. Jen proto ze se napise nepichnu to do sebe. Takže v tonto bodě ja mam zkusebost naprosto opačnou

2.12.2021 21:23
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Tak já se teda přiznám, že skrz očkování/neočkovaní vnímám "nepokoje" jen zde ,na i fauně.

V reálném světě mám kolem sebe x očkovaných, x neočkovaných a nikdo moc neřeší. Protože nikdo neví 100% co je dobře, každý máme své důvody, těžko může někdo říct pro tebe je dobré,
to a to. probereme a tim to končí...

Spíš je stále víc a víc lidí, kterym přestává dávat smysl vládní nařízení, víc a víc lidí se podivuje, pozastavuje nad tím a tím....

2.12.2021 22:31
šavlozubka

XXX.XXX.239.44

Tak ono v internetovém prostoru je každej taky hned silnej jak silnice a přes písmenka člověk vypustí i to, co by třeba do očí neřekl. Takže zatímco v reálném životě to nikdo v zásadě neřeší, tak v internetovém prostoru jsem se setkávám s nevybíravými útoky obou stran barikády.

2.12.2021 22:52

Nepřipadá mi, že bychom na sebe nějak moc útočili. Možná ten dojem dělá to, jak se tu snad v polovině z celkových víc jak dvanácti tisíc příspěvků, pořád dokola řeší a hledají důvody, proč se neočkovat. Jak získat potvrzení o kontraindikacích. Proč se neuznávajì protilátky po prodělání covidu víc jak 180 dnů. Pořád dokola se řeší, jakou vakcínou se očkovat. Žádná není dost dobrá... Stále se řeší možné nežádoucí účinky. Dokolečka dokola.

2.12.2021 23:04
fikovnice

XXX.XXX.132.52

V čem je farma byznys? V očkování? Když očkování stojí zlomek toho, co léčba v nemocnici? Nebylo by pro farma firmy logičtější podporovat neočkování a radovat se z nárůstu nemocných a hospitalizovaných?
A ještě jinak. Ve všem je byznys, tak proč by očkování měla být výjimka. Jasně, že na tom vydělají firmy, které vakcíny vyrábí a distribuují.

Ne, promiňte, ale fakt do tohoto nevidíte - jaké prachy se točí ve farmaceutickém průmyslu. Už jsem to někde vysvětlovala. I kdyby byl rozdíl mezi cenou vakcíny a třeba MaB 100násobný, pořád se vyplatí očkování - z hlediska byznysu. Protože proč? Protože vakcínu už do sebe dostaly statisíce nebo vlastně milióny a milióny lidí celosvětově... A nátlak pokračuje, teď "konečně" přicházejí na řadu děti...
To, že je boj mezi farma firmami, tomu také věřte. Nebo ne, to už je Vaše věc...
Já si každopádně myslím, že se tady za ten anticovidový boj pěkně schovává hezoučká suma peněz pro určité lidi.
Je to můj názor, Váš může být zcela odlišný. Ale tak to prostě chodí... A já Vám ten Váš brát nebudu.

2.12.2021 23:09
fikovnice

XXX.XXX.132.52

Napsala jsem, jinými slovy, že limitem je personál, tedy počet zdravotníků. Co se špičkovým vybavením, když ho nebude mít kdo obsluhovat. Už dnes dělají na covidových odděleních sestry a doktoři, kteří na JIP nikdy nepracovali. Neumí s těmi přístroji pracovat.
A zase je to nemocnice od nemocnice - personál, vybavení, možnosti. Jen ten nápor pacošů je enormní všude, zvlášť zde na Moravě, a ve Slezsku.

Ale ano, já vím, že je nápor enormní. Nicméně třeba ta mnou zmiňovaná nemocnice ty větráky navíc potřebuje jako sůl a evidentně je tam má kdo obsluhovat... Otázkou do pranice je, jak tam funguje ředitel, potažmo management...to nevím...

2.12.2021 23:28
fikovnice

XXX.XXX.132.52

Ja jen dodam ze nadavky slycham na diskuzích zasadne jako prvni od ockovanych. Nasleduji reakce na vysku iq atd. Jen proto ze se napise nepichnu to do sebe. Takže v tonto bodě ja mam zkusebost naprosto opačnou

I já...
Navíc netuším, jak lze z anonymního příspěvku usuzovat, že když mi někdo doporučuje očkování, tak má o mě starost... Jako bylo by to moc fajn, ale tak nějak tomu nelze věřit. Rozhodně ne u všech... Dost dlouhou dobu jsem se držela spíš zpátky. Včera jsem už mlčet nechtěla... Je smutné, že je zde jen minimum očkovaných lidí, kteří jsou proti restrikcím vůči nenaočkovaným. Zmínku o vulgární mluvě - bylo-li to mířeno na mě, nejsem si toho vědoma. Každopádně jsem příspěvek "Andrýýýska" určitě nevnímala jako ten prosluněný, o němž píše "Boikana", tj. jako ten vyjadřující smířlivost a altruismus. Ale je to asi fuk, jen došlo k tomu, čeho jsem se bála - že budou lidi rozeštváni do dvou kategorií - lepšolidi a ti druzí.

Důvody, proč se někteří ZDE přítomní zatím nenechali nebo ani neplánují nechat se očkovat, jsou obvykle v diskuzi opomíjeny. Rozškatulkovalo se to i tady, a to je smutné...

2.12.2021 23:30

fikovnice napsal(a):
Ne, promiňte, ale fakt do tohoto nevidíte - jaké prachy se točí ve farmaceutickém průmyslu. Už jsem to někde vysvětlovala. I kdyby byl rozdíl mezi cenou vakcíny a třeba MaB 100násobný, pořád se vyplatí očkování - z hlediska byznysu. Protože proč? Protože vakcínu už do sebe dostaly statisíce nebo vlastně milióny a milióny lidí celosvětově... A nátlak pokračuje, teď "konečně" přicházejí na řadu děti...
To, že je boj mezi farma firmami, tomu také věřte. Nebo ne, to už je Vaše věc...
Já si každopádně myslím, že se tady za ten anticovidový boj pěkně schovává hezoučká suma peněz pro určité lidi.
Je to můj názor, Váš může být zcela odlišný. Ale tak to prostě chodí... A já Vám ten Váš brát nebudu.

Já přece neříkám, že se v tom netočí prachy. Obrovské prachy. A že se někteří pořádně napakují, je samozřejmé. Ale neměl by to být důvod k tomu neockovat se, že ne?

2.12.2021 23:32

fikovnice napsal(a):
Ale ano, já vím, že je nápor enormní. Nicméně třeba ta mnou zmiňovaná nemocnice ty větráky navíc potřebuje jako sůl a evidentně je tam má kdo obsluhovat... Otázkou do pranice je, jak tam funguje ředitel, potažmo management...to nevím...

Tk je přece věc vedení a zřizovatele nemocnice.

2.12.2021 23:42
fikovnice

XXX.XXX.132.52

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Tak já se teda přiznám, že skrz očkování/neočkovaní vnímám "nepokoje" jen zde ,na i fauně.

V reálném světě mám kolem sebe x očkovaných, x neočkovaných a nikdo moc neřeší. Protože nikdo neví 100% co je dobře, každý máme své důvody, těžko může někdo říct pro tebe je dobré,
to a to. probereme a tim to končí...

Spíš je stále víc a víc lidí, kterym přestává dávat smysl vládní nařízení, víc a víc lidí se podivuje, pozastavuje nad tím a tím....

No, je to třeba i na iDNES diskuzích, kam také chodím, ale tam je poměr spíš obrácený. Tzv. antivaxeři tam nadávají vaxerům. I když vlastně jak kdy. Já se neřadím ani do jedné skupiny, a když se to tam začne hádat, tak je asi lepší odejít...jako i zde. Nemá to smysl, ti, co jsou o své pravdě přesvědčeni, jsou přesvědčeni natolik silně, že ani nemá smysl cokoli rozmlouvat. Navíc je to i proti mému osobnímu nastavení - v životě jsem zde nikomu nenapsala:"Určitě se nenechte očkovat!" A ani to nikdy nikomu nenapíšu.
Tvůj přístup nicméně např. vnímám tak, že se s ním ztotožňuji, respektive skutečně se ví velký kulový, ale stejně to některé opravňuje k tomu mluvit, že jde o tu nej cestu. Poslední odstavec - ano, plně souhlasím! Alespoň tedy lidi v mém okolí plně korespondují s tím, co popisuješ Ty.

P.S. Lidi se bojí už i zde a to je dle mě zlé. Moc zlé! Dostávám SZ, že ten a ten je tak militantní, že má daný člověk z něj obavu nebo znechucení. Nebo mi někdo vyjádří podporu, ale vlastně takto natajno (ale chraňpánbůh, abych někoho jmenovala nebo nutila do psaní sem - veřejně). A nejde o jedinou SZ, kterou jsem zde obdržela v tomto aspektu. Nebo, že už jsou někteří tak znechuceni tím, jak se to tu rozhádává, že sem nebudou chodit, atp.

Stran nějaké propagace vakcinace se mi líbila třeba "Plaka". Sice napsala, že apeluje na neočkované, ale napsala to mírně. Já sama za sebe jsem opakovaně vyjádřila, že se domnívám, že prodělání nemoci je dostatečně protektivní, a ejhle, poměrně jsem to schytala. Btw: Dnes několik SMS reakcí na to, že jsem dala vědět, že kvůli dovolené na očkování půjdu. Všechny nesouhlasné a všechny od...doktorů či farmaceutů. Ne všichni zdravotníci jsou pro vakcinaci nekonečně mnoha dávek špatně fungující vakcíny, to je potřeba také říct. Protože na vládní úrovni se těmto lidem příliš prostoru nedostává...

2.12.2021 23:44
fikovnice

XXX.XXX.132.52

Tk je přece věc vedení a zřizovatele nemocnice.

Nevím, zrovna manažerské věci jdou fakt mimo mě. Ale věřím, že máte pravdu. Určitě se nehádám...

2.12.2021 23:53
fikovnice

XXX.XXX.132.52

Nepřipadá mi, že bychom na sebe nějak moc útočili. Možná ten dojem dělá to, jak se tu snad v polovině z celkových víc jak dvanácti tisíc příspěvků, pořád dokola řeší a hledají důvody, proč se neočkovat. Jak získat potvrzení o kontraindikacích. Proč se neuznávajì protilátky po prodělání covidu víc jak 180 dnů. Pořád dokola se řeší, jakou vakcínou se očkovat. Žádná není dost dobrá... Stále se řeší možné nežádoucí účinky. Dokolečka dokola.

Pardon, ale toto je selektivní vidění...
Myslím, že jste četla např. vyjádření "Bodlinky", moje a některých jiných, kteří se podivujeme nad strategií vládních opatření, jejich mnoha a mnoha nesmyslnostmi, lžemi, protežováním očkovaných lidí, atd.
"Jak získat potvrzení o KI" jsem tu asi řešila jen já, a rozhodně ne "pořád dokola". Spíš to budu mít pořád dokola teď na talíři. A nezlobte se, nechci se s Vámi rozhádat, pořád platí, co jsem psala nedávno o vážení si Vás, ale všimněte si třeba mojí rétoriky a pak rétoriky těch, co jsou jasně pro očkování (třeba i Vás - není to dlouho, co jste psala, že "antivaxerům asi prasne žilka"). Přijde Vám opravdu stejná?
Lidi se bojí, vzniká atmosféra strachu, a pokud začíná vznikat strach z napsání svého názoru, tak je něco hodně špatně. Podle mě tedy.

V této věci totiž nelze říct existuje ta a ta pravda, tak se věci mají a jinak to nefunguje. A to je celý problém. Že víme prd, ale někteří ten prd dokola obhajují.

2.12.2021 23:55
fikovnice

XXX.XXX.132.52

Já přece neříkám, že se v tom netočí prachy. Obrovské prachy. A že se někteří pořádně napakují, je samozřejmé. Ale neměl by to být důvod k tomu neockovat se, že ne?

Proč Vám vadí, že mně vadí, že někomu jde primárně o prachy a ne o moje zdraví? Fakt si myslíte, že očkovací kampaň je uchopena dobře? Že vláda - myslím hlavně Babišova, dělala pozitivní motivaci, jak sám dnes uvedl? Já si to tedy nemyslím...

3.12.2021 00:00
fikovnice

XXX.XXX.132.52

No nic, to fakt nemá nejmenší smysl a nikdy bych neřekla, když jsem toto vlákno zakládala, že se to takto zvrtne! A pardon, já už to jako napadání vnímám. Ne ve smyslu urážek apod. (naštěstí), ale aspoň trochu konstruktivní diskuzi už prostě postrádám. Takže to asi zde ztrácí svůj původní význam a smysl.

Přeji těm, co jsou momentálně nemocní co nejlehčí průběh a plnou a rychlou úzdravu!

A dodávám, že si vážím těch naočkovaných, kteří jsou proti restrikcím vůči nenaočkovaným. Já už se asi brzy zařadím mezi vakcinované, ale restrikce vůči neočkovaným schvalovat nebudu.

3.12.2021 00:02

....a pak si chvilku leithian sype popel na hlavu (no když po někom sahá ta s tou kosou je jak oukropeček) aby následně vyštěkla , že jí furt očkovaní nutí do injekce a živou jí nedostanou a fikovnice kategorizuje na lepšolidi a ty druhé (jako kdyby se tu někdo z očkovaných povyšoval) ,

3.12.2021 00:21
fikovnice

XXX.XXX.132.52

....a pak si chvilku leithian sype popel na hlavu (no když po někom sahá ta s tou kosou je jak oukropeček) aby následně vyštěkla , že jí furt očkovaní nutí do injekce a živou jí nedostanou a fikovnice kategorizuje na lepšolidi a ty druhé (jako kdyby se tu někdo z očkovaných povyšoval) ,

Heleďte, toto je moje asi poslední reakce. Ale napište mi, prosím, zda jsem se Vás někdy něčím dotkla, napsala Vám něco direktivně, imperativně, apod.

Oproti tomu já a další neočkovaní zde teď slízávají poměrně útočné hlášky. Nemám ani chuť je hledat... Jsem ráda sama za sebe, že jsem zde - aspoň v to pevně doufám - jmenovitě nikoho neurazila, nikoho z ničeho neobvinila, nikoho k ničemu nenabádala. A to mi asi pro teď stačí!

3.12.2021 00:24

fikovnice napsal(a):
Proč Vám vadí, že mně vadí, že někomu jde primárně o prachy a ne o moje zdraví? Fakt si myslíte, že očkovací kampaň je uchopena dobře? Že vláda - myslím hlavně Babišova, dělala pozitivní motivaci, jak sám dnes uvedl? Já si to tedy nemyslím...

Respektuji váš názor. O vaše zdraví tu ale jde. A dodavatelům a výrobcům vakcín jde o peníze Je to win-win. Vy budete mít z očkování prospěch, nwmusim snad psát jaký, dodavatel též.
Vláda nová pojede ve stejném směru jako ta končící. Není nic co jiného vymyslet krom kosmetických změn. A jestli si myslíte, že,si Babiš mastí na očkování kapsu, tak stejně si ji bude mastí Fiala a spol. Možná o to víc, že se Fiala teprve k lizu dostává.
Jakou pozitivní motivaci k očkování byste si představovala, když pro někoho není motivací ani vlastní zdraví a život? Fakt mé to zajímá.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 00:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

Respektuji váš názor. O vaše zdraví tu ale jde. A dodavatelům a výrobcům vakcín jde o peníze Je to win-win. Vy budete mít z očkování prospěch, nwmusim snad psát jaký, dodavatel též.
Vláda nová pojede ve stejném směru jako ta končící. Není nic co jiného vymyslet krom kosmetických změn. A jestli si myslíte, že,si Babiš mastí na očkování kapsu, tak stejně si ji bude mastí Fiala a spol. Možná o to víc, že se Fiala teprve k lizu dostává.
Jakou pozitivní motivaci k očkování byste si představovala, když pro někoho není motivací ani vlastní zdraví a život? Fakt mé to zajímá.

Jaký? Že to moooozna nechytnu a moooozna na to neumru? No to mam ted taky. Jakej to ma přínos?

3.12.2021 00:31
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak mně konkrétně vadí že ta vakcína vůbec není žádná vakcína.
nebrání šíření nemoci.
očkovaný se může i tak nakazit, onemocnět, dostat se do nemocnice a nemoc šířit.
Vakcína chrání (možná) nějaký čas jen jeho.
Nechápu důvod proč má mít nějaké výhody a privilegia.
žádná kolektivní imunita nikdy nebude.
Nikdy nebude žádná "tečka".
Už teď se mluví o dalších a dalších dávkách, o vypnutí qr kodu.
Celá ta propagace byla jedna velká lež.
A pořád nevíme co udělá Omikron.
Proč pořád není žádný LÉK a pořád nám cpou "vakcínu"?
A co si budem povídat polovina lidí se šla očkovat jen proto aby mohli do kina, do bazénu, do hospody.
Společnost je rozdělená jak ještě nikdy, lidi na sebe útočí jen proto že mají jiný názor.
Na těch sítích možná ještě více než v reálu.
Není to vůbec dobrý.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 00:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

A co se tyce skuhrajicich zdravotniku v nemocnicich at podekuji tem nahore. Kteri zakazuji praktikum predepisovat moc antivirotik. Mamka - poruchy rovnovahy, hnusny horecky. Zvracebi a prujmy. Isoprinosine do 3 dnu nak zdrava (no dobre jak s lehounkou virozkou) kamaradka volala dokonce rychlou. Chytla to se mnou nastejno z burzy. Tam ji chvili meli a poslali domu ze ma volat kdyztak znova. Paknteprv dokopala obvodaka. Do dvou dnu s antivirotikem cajk. Schopna jit na prochajfu se psama ac předtím nedolezla ani na wc aniz by se nedusila a nesvihla sebou.
Kolega z práce. To samy. Hnusnej prubeh. Ten mel antivirotika (netusim jestli treti nebo ctvrtej den) za 4 dny jak rybicka... Takze kdyby lecili jakoze lecili sou nemocnice poloprazdny... Takze at rvou na jiny....

3.12.2021 00:40

Jaký? Že to moooozna nechytnu a moooozna na to neumru? No to mam ted taky. Jakej to ma přínos?

Vám otrnulo, už jste zapomněla, jak vám bylo špatně. Měla jste štěstí. Ake spousta lidí ne.

3.12.2021 00:46

A co se tyce skuhrajicich zdravotniku v nemocnicich at podekuji tem nahore. Kteri zakazuji praktikum predepisovat moc antivirotik. Mamka - poruchy rovnovahy, hnusny horecky. Zvracebi a prujmy. Isoprinosine do 3 dnu nak zdrava (no dobre jak s lehounkou virozkou) kamaradka volala dokonce rychlou. Chytla to se mnou nastejno z burzy. Tam ji chvili meli a poslali domu ze ma volat kdyztak znova. Paknteprv dokopala obvodaka. Do dvou dnu s antivirotikem cajk. Schopna jit na prochajfu se psama ac předtím nedolezla ani na wc aniz by se nedusila a nesvihla sebou.
Kolega z práce. To samy. Hnusnej prubeh. Ten mel antivirotika (netusim jestli treti nebo ctvrtej den) za 4 dny jak rybicka... Takze kdyby lecili jakoze lecili sou nemocnice poloprazdny... Takze at rvou na jiny....

Škoda, že nevedete ministerstvo zdravotnictví.

3.12.2021 00:57

leithian
A co se tyce skuhrajicich zdravotniku v nemocnicich
Že vás huba nebolí!!!

fikovnice
Já sama za sebe jsem opakovaně vyjádřila, že se domnívám, že prodělání nemoci je dostatečně protektivní, a ejhle, poměrně jsem to schytala.
Až jsem se lekla, že jste covida zase schytala.
Už jsem tu psala, že znám lidi (ano, věřte-nevěřte), kteří vloni prodělali opravdu těžký covid, skončili v nemocnici na více jak 3 týdny, zasažené ledviny, plíce. Nyní jsou po třetí dávce Pfizer, reakce na očkování mírná.
Reinfekce? U další známé má její dcera již podruhé covid. První infekce koncem prázdnin, nyní repete.
Prosím, fíkovnice, neponořujte se tolik do diskuzí, různých názorů, subjektivních pocitů. Jak jsem to tu pročetla, jste asi unavená, vyčerpaná, vystresovaná, žádné útoky jsem nezachytila. Dejte si tu studenou sprchu na spaní (tu někdo doporučoval v dobrém jako osvědčený lék proti nespavosti, abych nebyla zle pochopena), poslechněte si nějakou pěknou hudbu, mrkněte se na pěkný film a nečtete diskuze na iDnesu...
Opatrujte se, hýčkejte se. Snad vám ten relax v penzionu klapne a jestli se odhodláte k očkování, tak co nejméně stresu při vpichu a co nejméně vedlejších účinků přeji.

3.12.2021 01:26

GAELLE napsal(a):
Tak mně konkrétně vadí že ta vakcína vůbec není žádná vakcína.
nebrání šíření nemoci.
očkovaný se může i tak nakazit, onemocnět, dostat se do nemocnice a nemoc šířit.
Vakcína chrání (možná) nějaký čas jen jeho.
Nechápu důvod proč má mít nějaké výhody a privilegia.
žádná kolektivní imunita nikdy nebude.
Nikdy nebude žádná "tečka".
Už teď se mluví o dalších a dalších dávkách, o vypnutí qr kodu.
Celá ta propagace byla jedna velká lež.
A pořád nevíme co udělá Omikron.
Proč pořád není žádný LÉK a pořád nám cpou "vakcínu"?
A co si budem povídat polovina lidí se šla očkovat jen proto aby mohli do kina, do bazénu, do hospody.
Společnost je rozdělená jak ještě nikdy, lidi na sebe útočí jen proto že mají jiný názor.
Na těch sítích možná ještě více než v reálu.
Není to vůbec dobrý.

Že v ČR Blatný (pamatujete si toho ministra zdravotnictví ještě?) kdysi v zimě breptnul, že očkování zabrání nakažení, to se do análů vepsalo jako fakt, že očko=100% jistota proti nakažení. Přitom odborníci hned protestovali, že tomu tak není.
Vakcína chrání a funguje. Proti těžkému průběhu nemoci, očkovaný člověk má prostě nižší riziko na skončení na JIP. Očkováním chráním samozřejmě hlavně sebe, ale i své okolí, čím více naočkovaných, tím méně práce pro zdravotníky, tím méně těžkých průběhů a i třeba mutací v populaci.
Ono to je podobné s těmi rouškami, když se šily v prapůvodní vlně covid. Pamatujete si to ještě? Rouškou chráním sebe a ty rouškou chráníš mě. Očkováním chráním sebe a ty svým zase mě nebo někoho v okolí.
https://www.youtube.com/watch?v=HhNo_IOPOtU

Tyjo, to je nostalgie. Jo, propagace očkování prostřednictvím naší vlády byla šílená a lhavá. Nemám ráda eskalaci na očko/neočko občany. Na nikoho neútočím, uznávám svobodu. Svobodu nosit respirátor a naočkovat se zdarma.
Tahle pandemie je nová, nový virus, tak se nelze divit, že ne vše funguje dle původních představ. Vse se vyvíjí, vir i očkování, tak nějak za pochodu. Proč nadávat, že není pořád žádný lék a cpou nám "vakcínu"? Proč to nevzít druhým směrem? Vymyslet lék na covid bude trvat léta, hurá, máme alespoň nějakou ochranu díky očkování...
No nic, to jde o ten úhel pohledu.
Ja jsem se šla naočkovat kvůli sobě a svému okolí. Do kina, do hospody, do bazénu nechodím. Necpu nikomu do hlavy, co by měl dělat.
Tak hlavně si zachovat dobrou mysl a nezbláznit se z toho ze všeho.

3.12.2021 01:45
fikovnice

XXX.XXX.132.52

leithian
Že vás huba nebolí!!!

fikovnice
Já sama za sebe jsem opakovaně vyjádřila, že se domnívám, že prodělání nemoci je dostatečně protektivní, a ejhle, poměrně jsem to schytala.
Už jsem tu psala, že znám lidi (ano, věřte-nevěřte), kteří vloni prodělali opravdu těžký covid, skončili v nemocnici na více jak 3 týdny, zasažené ledviny, plíce. Nyní jsou po třetí dávce Pfizer, reakce na očkování mírná.
Reinfekce? U další známé má její dcera již podruhé covid. První infekce koncem prázdnin, nyní repete.
Prosím, fíkovnice, neponořujte se tolik do diskuzí, různých názorů, subjektivních pocitů. Jak jsem to tu pročetla, jste asi unavená, vyčerpaná, vystresovaná, žádné útoky jsem nezachytila. Dejte si tu studenou sprchu na spaní (tu někdo doporučoval v dobrém jako osvědčený lék proti nespavosti, abych nebyla zle pochopena), poslechněte si nějakou pěknou hudbu, mrkněte se na pěkný film a nečtete diskuze na iDnesu...
Opatrujte se, hýčkejte se. Snad vám ten relax v penzionu klapne a jestli se odhodláte k očkování, tak co nejméně stresu při vpichu a co nejméně vedlejších účinků přeji.

Milá "Plako",
děkuji, upřímně!
Na stranu druhou i já si to teď prošla. O možnosti mé KI jsem psala v celých DVOU příspěvcích, přesto tu bylo tvrzeno, že to řeším již několik stran tohoto vlákna! Na několika stranách je možná tak několika lidmi zopakováno, že na očkování rozhodně jít mám, že se rozhodně nediví "mým" dr., že mi nenapsali KI, atd. atd. Takže v reálu vlastně opak toho, z čehož jsem byla nařčena.

A pak jsem se zaměřila fakt na tu rétoriku, teda spíš psaný projev. Vás já si vážím, neskrývám se s tím. Ale víte, jaké výrazy se zde vyskytují na označování neočkovaných? Od antivaxerů, odpíračů, popíračů, ignorantů až po de.bily (a část jsem i vynechala). A teď mi, prosím, řekněte, jestli jsem se někdy takto vyjadřovala já vůči očkovaným (nebo i neočkovaným - vždyť v tomto ohledu je to fuk). Možná jsem staromódní, když za slušné chování chci také slušné chování...? Víte, já tu mám většinu lidí ráda - to myslím naprosto vážně, ale až mě zaráží některé to výrazivo, přičemž jsem přesvědčená, že já takovéto náboje vůči nikomu nepoužívám. Věřte "Plako", že to mi vadí fakt hodně...a vlastně přes naše v tomto ohledu rozdílné názory jsem ráda za Vaše slušné vystupování!

3.12.2021 01:51
fikovnice

XXX.XXX.132.52

Že v ČR Blatný (pamatujete si toho ministra zdravotnictví ještě?) kdysi v zimě breptnul, že očkování zabrání nakažení, to se do análů vepsalo jako fakt, že očko=100% jistota proti nakažení. Přitom odborníci hned protestovali, že tomu tak není.
Vakcína chrání a funguje. Proti těžkému průběhu nemoci, očkovaný člověk má prostě nižší riziko na skončení na JIP. Očkováním chráním samozřejmě hlavně sebe, ale i své okolí, čím více naočkovaných, tím méně práce pro zdravotníky, tím méně těžkých průběhů a i třeba mutací v populaci.
Ono to je podobné s těmi rouškami, když se šily v prapůvodní vlně covid. Pamatujete si to ještě? Rouškou chráním sebe a ty rouškou chráníš mě. Očkováním chráním sebe a ty svým zase mě nebo někoho v okolí.
https://www.youtube.com/watch?v=HhNo_IOPOtU

Tyjo, to je nostalgie. Jo, propagace očkování prostřednictvím naší vlády byla šílená a lhavá. Nemám ráda eskalaci na očko/neočko občany. Na nikoho neútočím, uznávám svobodu. Svobodu nosit respirátor a naočkovat se zdarma.
Tahle pandemie je nová, nový virus, tak se nelze divit, že ne vše funguje dle původních představ. Vse se vyvíjí, vir i očkování, tak nějak za pochodu. Proč nadávat, že není pořád žádný lék a cpou nám "vakcínu"? Proč to nevzít druhým směrem? Vymyslet lék na covid bude trvat léta, hurá, máme alespoň nějakou ochranu díky očkování...
No nic, to jde o ten úhel pohledu.
Ja jsem se šla naočkovat kvůli sobě a svému okolí. Do kina, do hospody, do bazénu nechodím. Necpu nikomu do hlavy, co by měl dělat.
Tak hlavně si zachovat dobrou mysl a nezbláznit se z toho ze všeho.

"Necpu nikomu do hlavy, co by měl dělat."

A to je právě to malé procento lidí, kteří skutečně nikomu nic neradí, nevnucují, apod.
A jak jsem si to teď prošla (zajímaly mě mj. fakt ty dvě strany zde mých žalmů ohledně získání KI ), tak je celkem zajímavé vysledovat, jakou má kdo osobnost, kdo je umírněný, kdo je třeba až militantní, a také je zajímavé sledovat i vývoj názorů zde. Protože jak jsem již někdy psala, jen pitomec nemění své názory a rigidně stále setrvává jen u své pravdy. A i když jsem tam teď vložila slovo "pitomec", tak to píšu v dobrém, nikoli ve zlém úmyslu!

3.12.2021 01:59
fikovnice

XXX.XXX.132.52

leithian
Že vás huba nebolí!!!

fikovnice

"Prosím, fíkovnice, neponořujte se tolik do diskuzí, různých názorů, subjektivních pocitů. Jak jsem to tu pročetla, jste asi unavená, vyčerpaná, vystresovaná, žádné útoky jsem nezachytila. Dejte si tu studenou sprchu na spaní (tu někdo doporučoval v dobrém jako osvědčený lék proti nespavosti, abych nebyla zle pochopena), poslechněte si nějakou pěknou hudbu, mrkněte se na pěkný film a nečtete diskuze na iDnesu..."

Ještě "Plako" k tomuto: Každý jsme nějaký. Ano, měla jsem teď nepopsatelně hrozný záhul v práci, téměř jsem nespala, mnoho nocí; dnes ráno učím (a docela se na "děti" těším)... Ale věřte mi, že nelze naordinovat a hlavně naaplikovat každému medicínu, kterou má osvědčený třeba někdo jiný a v dobrém ji radí. Vy víte, že už nějakou dobu žiju sama (tedy mám tu čtvernožce ) a to jste pak za kontakt i na soc. sítích vděčná. I když si dávám občas detox, to ano. Tak to jen takové dovysvětlení, abyste, PROSÍM, chápala také Vy mě. A pokud se rozhodnu nejít do vakcinace, tak si přeji jedinou věc - aby to zkrátka a jednoduše bylo akceptováno, nic víc, nic míň. (Plus se samozřejmě ukazuje, že není dobré se na soc. sítích otevírat tak jako to dělám já - to není vůči Vám samozřejmě; ale holt v tomto se nějak změnit neumím a pak se divím, že se mi moje otevřenost někdy až nehezky vrátí, navíc od lidí, od nichž bych to nikdy nečekala...).

A ještě jedna věc: To, že zde dostávám SZ, kde mě někteří podporují, jiní píšou o - nevím jak to nazvat - řekněme militantních názorech některých zde, které je odrazují, to jsem si opravdu nevymyslela. Proto jsem psala, že mi vadí rozkol zde, že mi vadí, začnou-li se lidi bát říkat své názory...ale to už bych se opakovala.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 02:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

Vám otrnulo, už jste zapomněla, jak vám bylo špatně. Měla jste štěstí. Ake spousta lidí ne.

Uplne stejne mizerne mi bylo před x lety při chřipce. Jediny rozdíl je ta unava.

3.12.2021 05:19
Dája6

XXX.XXX.237.114

Dobré ránko babulky a berušky 😜,
neblbněte praskne Vám cévka a budete za sebou tahat nohu🤣 (tahle věta kdysy jela na cz-pes).
Serte na to, život je krásný a proč si ničit nervy, že jo🤣. Každý máme svojí pravdu a proto jsme lidí myslící.
Dája

3.12.2021 05:32

a jsme u toho!!!!!!!!!!

motivací by měl být vlastní zdraví a život.

ale tato vakcína mě prostě nepřesvědčila nijak, že pro mě má jakékoliv výhody v tomto směru.

3.12.2021 06:24
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Fikovnice fakt si vyprošuju abys tu na mě sváděla, že já jsem tu rozpoutala nejaké urážení neočkovaných a že doteď tu byla mírumilovná atmosféra. Možná by se stačilo vrátit zpátky v diskuzi a přečíst si názory typu: běžte už s tím očkováním do prd*le, běž si to píchnout třeba čtyřikrát, dejte mi pokoj, ať jdou do prd*le s nějakýma rouškama, apod. Těch výroků je tu opravdu habaděj, nebudu to citovat z 49 stránek. Často to byly komentáře k mým příspěvkům, které ani konkrétně na nikoho nesmířili. Prostě mám názor na očkování jaký mám, někdo má jiný. A je mi úplně jedno, jak zlaté srdce někdo má,ja tu nikoho neurážím. A ano u tebe mi jde opravdu o zdraví, myslím, že nikdo tady nechce abys zažila znovu tak špatný průběh. Tak jsem ti pouze doporučila se v tom dal nevrtat a rozhodnout se bez řešení uznání kontraindikace k očkování, samozřejmě mi to může být ale úplně jedno, jestli se necháš nebo nenecháš na očkovat. Jak říkám, mně neočkování nevadí, vadí mi aktivaxeři a antirouškaři, co si hrají na hrdiny a pak brečí, že jsou doktoři k ničemu a mají je léčit vším, co se dá.

3.12.2021 06:47

Popravdě, v reálu se asi o očkování nepohádám hlavně proto, že jakmile cítím, že dotyčný je jednoznačně pro očkování a naznačuje, že všichni, kdo si myslí něco jinýho, jsou mimozemšťani a chtějí, aby tisíce lidí umíraly na covid - couvám od tématu a pojďme se bavit o něčem jiným.
A že takových lidí mám mezi přáteli dost.
Takže se prostě bavíme o něčem jiným.

3.12.2021 07:13
šavlozubka

XXX.XXX.239.44

Tak jo. Chtěla jsem něco napsat už předevčírem, ale vždycky to smazala. Ano nechala jsem se naočkovat dokonce v těhotenství. Chtěla jsem alespoň částečně ochránit i toho malýho. A nechcete vědět, co všechno jsem se na svou adresu dozvěděla. Ano vakcíny nejsou dokonalé, ale zatím nic lepšího není. Půjdu i potřetí, ale představa preočkování každého půl roku se mi nelíbí. Upřímně doufám, že až moje děti půjdou do školy, tak roušky budou minulostí. Nesouhlasím se zrušením uznávání testů neočkovaným, ani se současným nastavením karantény pro očkované, která prakticky neexistuje. Přijdou mi tahle opatření kontraproduktivní, nic neřešící. Ale nevím, co by bylo řešení. Nejsem ani epidemiolog ani virolog ani nic podobného. Tak se aspoň navzdory očkovaní testujeme. Nelíbí se mi atmosféra strachu ani rozeštvávání lidí. Vadí mi házení viny tu na lyžaře, tu na mladé, tu na dovolenkáře, očkované i neočkované. Myslím si, že motivací pro očkovaní by mělo být to, že chci ochránit sebe případně svoje nejbližší a ne to, že si zajdu na pivo. A nemyslím si, že restrikce někoho o přínosu očkování přesvědčí. Je to celé na hlavu postavené a já nevím, jestli je z toho marastu cesta ven a nejednou je mi uzko z představy, kam až to může zajít.

3.12.2021 07:14

a jsme u toho!!!!!!!!!!

motivací by měl být vlastní zdraví a život.

ale tato vakcína mě prostě nepřesvědčila nijak, že pro mě má jakékoliv výhody v tomto směru.

Ale já se fíkovnice ptám, jaká pozitivní motivace - za současné situace, tedy očkování dostupnými vakcínami - by to měla být.

Že vás nepřesvědčí nic, vím.

3.12.2021 07:17
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Popravdě, v reálu se asi o očkování nepohádám hlavně proto, že jakmile cítím, že dotyčný je jednoznačně pro očkování a naznačuje, že všichni, kdo si myslí něco jinýho, jsou mimozemšťani a chtějí, aby tisíce lidí umíraly na covid - couvám od tématu a pojďme se bavit o něčem jiným.
A že takových lidí mám mezi přáteli dost.
Takže se prostě bavíme o něčem jiným.

Hele, ona to je nakonec asi jediná cesta. :)

3.12.2021 07:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

leithian

Tohle jako myslíte upřímně a vážně? Skutečně? Vy si opravdu nevidíte do ústního otvoru, že ne? nejdřív tady vy sama skuhráte, že chcete léky, pak o pět minut pozdějš, když se vám uleví odmítáte přispívat na platy zdravotníků a teď to završíte takhle hnusobným výkřikem??? Se mi zvedl dost kufr, protože tohle je fakt odporný a může to napsat pouze sebestředný jedinec mdlého rozumu. Jinak to pochopitelný není. Kdybych neznala váš projev před onemocněním covidem, mohla bych mít za to, že vám covid postihl mozek, nevratně. Leč za to se to schovat nedá, máte to tak evidentně setrvale.

3.12.2021 07:46
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Ale já se fíkovnice ptám, jaká pozitivní motivace - za současné situace, tedy očkování dostupnými vakcínami - by to měla být.

Že vás nepřesvědčí nic, vím.

Pozitivní motivace?
Stačilo by odpovědět na otázky.
Ale?
Kdo se ptá, je odpůrce.
To je jednodušší než říct pravdu - nevíme,
nic nevíme a nebo víme a nechtějte to vědět ...

3.12.2021 08:00

fikovnice napsal(a):
Mluvil o tom Vojtěch, ale nečetla jsem to ani neposlouchala. Jen jsem jako titulku zahlédla, že mimo jiné mluví už o nutnosti čtvrté dávky...

Já ráno poslouchala - od nového roku platnost vakcinace na 9 měsíců, pak tečka zčervaná (ještě že mám papírový certifikát, ten mi zablokovat nemůžou). Do té doby MUSÍ být posilující dávka (by mě zajímalo, jestli záměrně nemluví o třetí). A že NEMAJÍ žádná data, jestli bude potřeba i další. Bodejť by je měli, když třetí přeočkování teprve probíhá. Takže za půl roku možná zjistí, že je taky na nic.

3.12.2021 08:06

Mimochodem cast studentu ani nikdy nedostuduje a doktory se nestane,
A to jsou ti úplně nejhorší, protože se 2,3,4 roky flákali za rodičovské, ale i společné peníze......a všechno to přijde vniveč.
Když jsem nastoupila na VŠV, bylo nás v kruhu 22, do druhého ročníku nás postoupilo 11. Prvák to prosel a kdo to nemyslel vážně, byl odejit.
Dnes postrkují zkoušky a dál se flinkají a často ani neví proč na té které škole jsou. Není jen o doktorech.
Ale je to nostalgie po starých časech, kdy i tráva byla zelenější ! ( ironie )

To je ten nešťastzný kreditní systém.

3.12.2021 08:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já ráno poslouchala - od nového roku platnost vakcinace na 9 měsíců, pak tečka zčervaná (ještě že mám papírový certifikát, ten mi zablokovat nemůžou). Do té doby MUSÍ být posilující dávka (by mě zajímalo, jestli záměrně nemluví o třetí). A že NEMAJÍ žádná data, jestli bude potřeba i další. Bodejť by je měli, když třetí přeočkování teprve probíhá. Takže za půl roku možná zjistí, že je taky na nic.

Mluvil o tom tuším pan Konvalinka, že je to v podstatě jako s chřipkou, kde taky musíte očkovat furt, jenže ta má jen svou krátkou sezónu a pak "cípne" a po zbytek roku je v podstatě klid, člověk se očkuje /já zatím na křípku očkovaná nikdy nebyla/ jen pro tu dobu její sezóny, kdežto tenhle šmejd to má mnohem delší tu působnost a taky víc mutuje. Takže proto je to očkování častější. Třeba časem vynaleznou nějakej fígl, jak ho šmejda líp obejít.
Líbí se mi příměr plaky- léky zatím pořádně nejsou a tak ešče, že je nějaká obrana (žádná obrana není stoprocentní v ničem - však i kondom může bejt závadnej a šup máme problém - abych to trochu zlehčila) . Nejsem nějak rozjásaná z toho očkování, ale lepší něco nežli nic. představa jak pak ležím na hadičkách, přístrojích s cévkou....... ne, to nenenene, takže se tomu pokusím aspoň vyhnout.

3.12.2021 08:13

Zrzavci napsal(a):
Mluvil o tom tuším pan Konvalinka, že je to v podstatě jako s chřipkou, kde taky musíte očkovat furt, jenže ta má jen svou krátkou sezónu a pak "cípne" a po zbytek roku je v podstatě klid, člověk se očkuje /já zatím na křípku očkovaná nikdy nebyla/ jen pro tu dobu její sezóny, kdežto tenhle šmejd to má mnohem delší tu působnost a taky víc mutuje. Takže proto je to očkování častější. Třeba časem vynaleznou nějakej fígl, jak ho šmejda líp obejít.
Líbí se mi příměr plaky- léky zatím pořádně nejsou a tak ešče, že je nějaká obrana (žádná obrana není stoprocentní v ničem - však i kondom může bejt závadnej a šup máme problém - abych to trochu zlehčila) . Nejsem nějak rozjásaná z toho očkování, ale lepší něco nežli nic. představa jak pak ležím na hadičkách, přístrojích s cévkou....... ne, to nenenene, takže se tomu pokusím aspoň vyhnout.

Já poslouchala přímo Adama Vojtěcha.

3.12.2021 08:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já poslouchala přímo Adama Vojtěcha.

Tohle byl před časem rozhovor v českým rozhlase, ten pán mi přijde že má v hlavě mozek, tak ho občas posloucháme, když ho v autě zaslechneme.

3.12.2021 09:06

rapotacka11 napsal(a):
Pozitivní motivace?
Ale?
Kdo se ptá, je odpůrce.

Covid je nová nemoc, která je tu dva roky.
A tak ano, na jednu stranu není zatím vakcína, která by zabránila onemocnění covidem, ale dokáže zařídit lehčí průběh, a nižší riziko úmrtí a postcovidových následků. Není zatím lék. Covid mutuje, a nikdo nemá křišťálovou kouli, aby mohl předpovídat, jak se bude covid vyvíjet, jak rychle půjde výzkum dalších vakcín, jestli bude účinný lék, kolik bude třeba přeočkování a jak často, atd.
Buďme rádi, že jsou tu aspoň ty vakcíny, které jsou. A využijme je. Dopřejme zdravotníkům klidnější život tím, že se co nejvíc lidí naočkuje a bude tak menší šance, že skončí na covidové JIP. Zatímco my si tu v klidu píšeme o covidu, a o svobodě se neočkovat, jim pod rukama umírají lidi, kteří, kdyby se naočkovali, tak vůbec v nemocnici neskončili.

3.12.2021 09:53
assil

XXX.XXX.121.3

Myslím, že někdo za x let natočí filmový trhák Vrtěti covidem, protože pokud chci zavádět VELMI nepopulární nařízení, není lepší strategie, než rozhádat lidi kvůli prkotině, pak nebudou řešit podstatné věci. A covid si mezitím žije svým vlastním životem - vloni jsme v létě nenosili roušky, letos nařízený dokonce respirátory, výsledek stejný, vloni nikdo naočkovaný, letos přes polovinu lidí, výsledek stejný, Portugalsko má naočkováno skoro všechny a výsledek stejný, už zavádějí nouzový stav. Někdo někde říkal, že průměrná doba trvání epidemie jsou 4 roky a asi se můžeme na hlavu stavět a bude to tak. Navíc je dost úsměvný, když si člověk vzpomene kolik lidí v době předcovidové zastávalo názor, že lidi jsou přemnožený a ničí planetu a příroda si nějak pomůže a teď když to nastalo (no trošku jenom), tak to najednou utichlo. A v době pocovidé budem sedět doma při svíčkách a přemýšlet, jak se bez auta dostanem na nákup dřív, než nám expirujou peníze a nějaký covid nám bude ukradený.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

Covid je nová nemoc, která je tu dva roky.
A tak ano, na jednu stranu není zatím vakcína, která by zabránila onemocnění covidem, ale dokáže zařídit lehčí průběh, a nižší riziko úmrtí a postcovidových následků. Není zatím lék. Covid mutuje, a nikdo nemá křišťálovou kouli, aby mohl předpovídat, jak se bude covid vyvíjet, jak rychle půjde výzkum dalších vakcín, jestli bude účinný lék, kolik bude třeba přeočkování a jak často, atd.
Buďme rádi, že jsou tu aspoň ty vakcíny, které jsou. A využijme je. Dopřejme zdravotníkům klidnější život tím, že se co nejvíc lidí naočkuje a bude tak menší šance, že skončí na covidové JIP. Zatímco my si tu v klidu píšeme o covidu, a o svobodě se neočkovat, jim pod rukama umírají lidi, kteří, kdyby se naočkovali, tak vůbec v nemocnici neskončili.

Opet v nemocnici by nekoncili ldyby praktici lecili a nerikali do telefonu vemte si paralen a kdyby neco volejte sanitku. Neleci. Nedelaji nic krome vypsani zadanky na pcr a neschopenky. Takže si stojim za tím že jestli doktoři a sestry padaji v nemocnicich na hubu at podekuji svym kolegum praktikum a tem co jim to tak naridili. Neb nebejt to takhle je jich v nenocnicich pulka

3.12.2021 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já to říkala, obtáhnou nás ostnatým drátem. Jsme tady rekordmani, absolutní Poprvé nebyla ani desetina nakažených, co je teď. Jsme celkem slušně proočkovaní, takže asi proto teď lidi tolik neumírají. Co vím, umřela jen ta jedna neočkovaná stará paní. Dneska vidím postávat před barákem sousedku, letím za ní: prosim tě, kde jsi vzala tak krásné záclony? A ona: ,,nechoď ke mně, mám covid!" Zůstala jsem stát asi 4m od ní, tak snad nakažená nebudu Je očkovaná. U nás už to má snad každý, na koho se podívám

3.12.2021 12:10
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Zrzavci napsal(a):
leithian

Tohle jako myslíte upřímně a vážně? Skutečně? Vy si opravdu nevidíte do ústního otvoru, že ne? nejdřív tady vy sama skuhráte, že chcete léky, pak o pět minut pozdějš, když se vám uleví odmítáte přispívat na platy zdravotníků a teď to završíte takhle hnusobným výkřikem??? Se mi zvedl dost kufr, protože tohle je fakt odporný a může to napsat pouze sebestředný jedinec mdlého rozumu. Jinak to pochopitelný není. Kdybych neznala váš projev před onemocněním covidem, mohla bych mít za to, že vám covid postihl mozek, nevratně. Leč za to se to schovat nedá, máte to tak evidentně setrvale.

Nechci tu ještě víc budit vášně...jen paní Zrzavá nic není na první pohled takové, jak se může zdát! Já s rétorikou "Leithian" nesouhlasím a ona to moc dobře ví, ale...je tam nějaké ale, proč takto vystupuje. Budu se snažit nedělat jí advokáta, ale vím, že za tím vnějším drsným obalem může být něco jiného...

3.12.2021 12:14
fikovnice

XXX.XXX.131.20

rapotacka11 napsal(a):
Pozitivní motivace?
Ale?
Kdo se ptá, je odpůrce.

Přesně + neignorování podnětů, které nejdou jen od laiků, ale i od mnoha lékařů a jiných odborníků, viz uznávání protilátek...

3.12.2021 12:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Nechci tu ještě víc budit vášně...jen paní Zrzavá nic není na první pohled takové, jak se může zdát! Já s rétorikou "Leithian" nesouhlasím a ona to moc dobře ví, ale...je tam nějaké ale, proč takto vystupuje. Budu se snažit nedělat jí advokáta, ale vím, že za tím vnějším drsným obalem může být něco jiného...

Fíkovnice - ve vší úctě - navážet se takhle nechutně do těch, který v tom jedou bez oddechu nejvíc, navíc s rizikem, že se sami nakazí a dostanou při tom slušnou nálož, kdy je to navíc o tom, ne zda k tomu dojde, ale kdy k tomu dojde, je pro mě prostě ubohost toho největšího kalibru. Vím přímo od těch kdo v kovidáriu pracují, o čem to je. Takžě nějakej hejhula, ať má za sebou cokoliv, má to nejmejší právo se do nich navážet. A zopakuju to před kýmkoliv a komukoliv, kdo se takhle bude projevovat, ať je to klidně můj blízkej člověk. Je mi z toho ne smutno, ale hnusně.

3.12.2021 12:18
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Já to říkala, obtáhnou nás ostnatým drátem. Jsme tady rekordmani, absolutní Poprvé nebyla ani desetina nakažených, co je teď. Jsme celkem slušně proočkovaní, takže asi proto teď lidi tolik neumírají. Co vím, umřela jen ta jedna neočkovaná stará paní. Dneska vidím postávat před barákem sousedku, letím za ní: prosim tě, kde jsi vzala tak krásné záclony? A ona: ,,nechoď ke mně, mám covid!" Zůstala jsem stát asi 4m od ní, tak snad nakažená nebudu Je očkovaná. U nás už to má snad každý, na koho se podívám

No se ani nedivím, že u vás to má každý, když nakažený člověk, který má být doma v izolaci a nechodit ani po baráku, si klidně chodí po venku mezi lidma.

3.12.2021 12:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
No se ani nedivím, že u vás to má každý, když nakažený člověk, který má být doma v izolaci a nechodit ani po baráku, si klidně chodí po venku mezi lidma.

Jo, to bylo to první, co mě napadlo

3.12.2021 12:20
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Andrýsek3 napsal(a):
Fikovnice fakt si vyprošuju abys tu na mě sváděla, že já jsem tu rozpoutala nejaké urážení neočkovaných a že doteď tu byla mírumilovná atmosféra. Možná by se stačilo vrátit zpátky v diskuzi a přečíst si názory typu: běžte už s tím očkováním do prd*le, běž si to píchnout třeba čtyřikrát, dejte mi pokoj, ať jdou do prd*le s nějakýma rouškama, apod. Těch výroků je tu opravdu habaděj, nebudu to citovat z 49 stránek. Často to byly komentáře k mým příspěvkům, které ani konkrétně na nikoho nesmířili. Prostě mám názor na očkování jaký mám, někdo má jiný. A je mi úplně jedno, jak zlaté srdce někdo má,ja tu nikoho neurážím. A ano u tebe mi jde opravdu o zdraví, myslím, že nikdo tady nechce abys zažila znovu tak špatný průběh. Tak jsem ti pouze doporučila se v tom dal nevrtat a rozhodnout se bez řešení uznání kontraindikace k očkování, samozřejmě mi to může být ale úplně jedno, jestli se necháš nebo nenecháš na očkovat. Jak říkám, mně neočkování nevadí, vadí mi aktivaxeři a antirouškaři, co si hrají na hrdiny a pak brečí, že jsou doktoři k ničemu a mají je léčit vším, co se dá.

Vím, kam míříš a o kom píšeš. Viz můj příspěvek výše. Věř, že ne vždy je vše tak jednoduché, jak se na první dojem jeví.
Za mě - já už se na moje téma moc bavit nechci...
Je pravda, že když mě napadne nějaký dotaz, tak sem asi zase přijdu se zeptat - já to beru z pohledu toho, že se zde prostě známe a znovu opakuji - s naprostou většinou lidí zde vycházím dobře. A vždy jsem vycházela dobře i s Tebou! A já opravdu nezapomínám, takže třeba moc dobře vím, že jsi mi nabízela spoluvlastnictví psa!

To, co jsi napsala na moji adresu, se mi nicméně nelíbilo a musela bych se stydět, kdybych se proti tomu neohradila...ale nemíním v sobě dál nést nějakou křivdu, naštvání, apod.!

3.12.2021 12:22
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Zrzavci napsal(a):
Fíkovnice - ve vší úctě - navážet se takhle nechutně do těch, který v tom jedou bez oddechu nejvíc, navíc s rizikem, že se sami nakazí a dostanou při tom slušnou nálož, kdy je to navíc o tom, ne zda k tomu dojde, ale kdy k tomu dojde, je pro mě prostě ubohost toho největšího kalibru. Vím přímo od těch kdo v kovidáriu pracují, o čem to je. Takžě nějakej hejhula, ať má za sebou cokoliv, má to nejmejší právo se do nich navážet. A zopakuju to před kýmkoliv a komukoliv, kdo se takhle bude projevovat, ať je to klidně můj blízkej člověk. Je mi z toho ne smutno, ale hnusně.

Ale ano, já Vám to právo naštvání se neberu. A moji známí jsou také lékaři v covidáriích....
Za mě - já už to asi fakt utnu, nebo vznikne flame nanovo.

A ano, zdravotníci ve špitálech padají na hubu - s tím plně souhlasím!

3.12.2021 12:28
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Andrýsek3 napsal(a):

"...myslím, že nikdo tady nechce abys zažila znovu tak špatný průběh."

3.12.2021 12:28
Gerhild

XXX.XXX.149.105

fikovnice napsal(a):
Ale ano, já Vám to právo naštvání se neberu. A moji známí jsou také lékaři v covidáriích....
Za mě - já už to asi fakt utnu, nebo vznikne flame nanovo.

A ano, zdravotníci ve špitálech padají na hubu - s tím plně souhlasím!

Fikovnice, to chce klid
Nic se nejí tak horké a nikam nechoďte, chyběla byste tady a my vám

3.12.2021 12:29
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Gerhild napsal(a):
Fikovnice, to chce klid

3.12.2021 12:30
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Gerhild napsal(a):
Fikovnice, to chce klid

Já neodcházím, vždyť jsem na iFAUNĚ závislá!
Měla jsem na mysli, že chci odejít z toho hádání se a flamu (to zní jako z flámu... ).

3.12.2021 12:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Na vše se prý dá dívat z několika úhlů......... třeba bude jednou ještě lidstvo rádo, že tady ten sajrajt úřadoval a je to ponouklo k tomu, aby se víc bádalo.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-virtualni-model-koronaviru-mozna-ukazal-co-zrychluje-prenos-variant-182498#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=RbgHcwNQBNQ-202112031021&dop_id=182498&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest174_ab_detector_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Protože pokud jednou příjde ještě větší sajrajt - už aspoň něco třeba budeme vědět.

3.12.2021 12:44
Gerhild

XXX.XXX.149.105

fikovnice napsal(a):
Já neodcházím, vždyť jsem na iFAUNĚ závislá!
Měla jsem na mysli, že chci odejít z toho hádání se a flamu (to zní jako z flámu... ).

Já jsem sem delší dobu před letošním rokem nechodila, vadily mi některé věci. Ale je to pořád jen virtuální prostředí a jen já si volím, nakolik to k sobě pustím.
Takže se snažím chovat slušně i k těm, se kterými nesouhlasím, pokud někteří hodně překročili moje představy o tom, kde leží určité hranice, nereaguji na ně (a jsou tady tací), a řídit se tím, čím se řídím při jakémkoli virtuálním projevu - píšu to, co bych byla ochotná říci i naživo tlampačem na Václaváku. Nemůžu toho udělat moc, ale snažím se řídit svým oblíbeným E. Burkem: "Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může nemá smysl.“
Takže pošlu po kamarádce do místní nemocnice chlebíčky a vy si virtuálně dejte taky, máte to obtížné v jiném smyslu, ale taky obtížné. Jsou se slaninou, vajíčkem a hermelínem, tak si snad vyberete. A dcera posílá perníkový štrúdl.

3.12.2021 12:50
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Zrzavci napsal(a):
Na vše se prý dá dívat z několika úhlů......... třeba bude jednou ještě lidstvo rádo, že tady ten sajrajt úřadoval a je to ponouklo k tomu, aby se víc bádalo.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-virtualni-model-koronaviru-mozna-ukazal-co-zrychluje-prenos-variant-182498#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=RbgHcwNQBNQ-202112031021&dop_id=182498&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest174_ab_detector_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Protože pokud jednou příjde ještě větší sajrajt - už aspoň něco třeba budeme vědět.

To je pravda. Covid je z mnoha hledisek nepěkná věc, ale pořád to může být čajíček proti tomu, co může kdykoli přijít a co zatím známe hlavně z postapokalyptických filmů.
Ačkoli když tak koukám na náš boj s Covidem, myslím, že nejlepší v takovém případě bude si rovnou z posledních sil vykopat díru a ulehnout. A případní přeživší budou podle jiného citátu závidět mrtvým.

3.12.2021 12:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):

Ale to jsem nepsala! Psala jsem, že stála před barákem(nebo vyšla před dům, už nevím přesně) čekala na muže, až vyjede s autem z garáže. Neptala jsem se kam jedou, nic mi po tom nebylo, ale myslím, že k doktorovi.
Ještě dopisuju, že ostatní nevím, nehlídám.

3.12.2021 13:15

Gerhild napsal(a):

Já jsem sem delší dobu před letošním rokem nechodila, vadily mi některé věci. Ale je to pořád jen virtuální prostředí a jen já si volím, nakolik to k sobě pustím.
Takže se snažím chovat slušně i k těm, se kterými nesouhlasím, pokud někteří hodně překročili moje představy o tom, kde leží určité hranice, nereaguji na ně (a jsou tady tací), a řídit se tím, čím se řídím při jakémkoli virtuálním projevu - píšu to, co bych byla ochotná říci i naživo tlampačem na Václaváku. Nemůžu toho udělat moc, ale snažím se řídit svým oblíbeným E. Burkem: "Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může nemá smysl.“
Takže pošlu po kamarádce do místní nemocnice chlebíčky a vy si virtuálně dejte taky, máte to obtížné v jiném smyslu, ale taky obtížné. Jsou se slaninou, vajíčkem a hermelínem, tak si snad vyberete. A dcera posílá perníkový štrúdl.

Nebyl by recept? Perníkový štrůdl zní dost lákavě 😋

3.12.2021 13:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Gerhild napsal(a):
To je pravda. Covid je z mnoha hledisek nepěkná věc, ale pořád to může být čajíček proti tomu, co může kdykoli přijít a co zatím známe hlavně z postapokalyptických filmů.
Ačkoli když tak koukám na náš boj s Covidem, myslím, že nejlepší v takovém případě bude si rovnou z posledních sil vykopat díru a ulehnout. A případní přeživší budou podle jiného citátu závidět mrtvým.

Kuš babo s tím přežíváním a kopáním . Vono to kopání díry nejni totiž žádná sranda. Kopete-li díru pro svýho za duhový most přeběhnutýho psího parťáka, je to svým způsobem i dobrá terapie, protože to nejni nic lehkýho. Ale na sebe kašlu.

3.12.2021 13:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nebyl by recept? Perníkový štrůdl zní dost lákavě 😋

Já jsem prosím tuhle dělala kynutej perníkovej boban. Neboli do klasickýho kynutýho -slazeno medem, cukr nepoužívám - těsta jsem zapravila perníkový kořeníčko, spoustu oříšků a nějakou tu rozinu, brusinu. Upíknuto v remosce, neb momentálně nic jinýho nemám prostě v čem by se dalo péct. A.................................... to bylo taaaak dobrý! Takže nic složitýho to nebude - uhňoucala bych takhle to kynutý těsto, rozválela, naplnila strouhanýma jablíčkama, smotala a tadáá mám to. výhoda tohoto tovaru jest, že to naplníte ešče nevykynutý, pak to kydnete do vymazanýho pekáče a necháte to kynout už naplněný. Takhle to mám vyzkoušený třeba se švestkama ať syrovejma, nebo kompotovanejma.

3.12.2021 13:40
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Mělo by to být tohle

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
80 g másla
2 lžíce kakaa
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce medu
3 lžíce mléka
1 lžička mleté skořice
2 lžíce perníkového koření

Náplň:
domácí švestková povidla
1 panák rumu
posekané a namleté vlašské ořechy
mandlové lupínky

Těsto vypracovat a nechat pár hodin odpočinout v chladu, pak rozdělit na dvě poloviny a rozválet, posypat namletými ořechy, naplnit směsí povidel, rumu a nasekaných ořechů, zavinout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat lupínky. A péct a pak se cpát:)
Dcera má pečení jako relax. Její otec má jako adrenalinový sport lézt na váhu.

3.12.2021 13:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Gerhild napsal(a):
Mělo by to být tohle

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
80 g másla
2 lžíce kakaa
2 vejce
2 lžíce medu
3 lžíce mléka
1 lžička mleté skořice

Náplň:
domácí švestková povidla
1 panák rumu
mandlové lupínky

Těsto vypracovat a nechat pár hodin odpočinout v chladu, pak rozdělit na dvě poloviny a rozválet, posypat namletými ořechy, naplnit směsí povidel, rumu a nasekaných ořechů, zavinout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat lupínky. A péct a pak se cpát:)

Ten rum!! Ten jsem já do svýho matlání nedala a to asi byla zásadní chybka, řekla bych! Díky za inšpiraci.

3.12.2021 13:53
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Gerhild napsal(a):
Mělo by to být tohle

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
80 g másla
2 lžíce kakaa
2 vejce
2 lžíce medu
3 lžíce mléka
1 lžička mleté skořice

Náplň:
domácí švestková povidla
1 panák rumu
mandlové lupínky

Luxusní recept :-)
Já znám jen s jablky . Díky za něj , vyzkoušíme

PS : já bych sem místo covidu psala recepty 👏 pro pohodu, imunitu 💯 % lepší 👍

3.12.2021 13:54
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Fikovnice pošli mi SZ s tím penzionem 🙏

3.12.2021 13:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přésně! Páč recept na žrádlo = recept na dobrou náladu. (když to nespálím )

3.12.2021 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Gerhild napsal(a):
Mělo by to být tohle

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
80 g másla
2 lžíce kakaa
2 vejce
2 lžíce medu
3 lžíce mléka
1 lžička mleté skořice

Náplň:
domácí švestková povidla
1 panák rumu
mandlové lupínky

Ten peču taky. Bez toho rumu, ten v povidlech nesnáším.

3.12.2021 14:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Zrzavci napsal(a):
Přésně! Páč recept na žrádlo = recept na dobrou náladu. (když to nespálím )

Tak u nás se sní všechno,až me to štve, že jsou jak kobylky. Nic nevydrží a mohla bych vařit a péct nonstop

Sežrali by snad i spálený 😁

3.12.2021 14:52
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tak u nás se sní všechno,až me to štve, že jsou jak kobylky. Nic nevydrží a mohla bych vařit a péct nonstop

Co by za to jiní dali. :)

3.12.2021 15:03

Znám to. V rodině jsme nikdy neměli "nežravce". Ani lidi, ani psy.

3.12.2021 15:58

Gerhild napsal(a):
Mělo by to být tohle

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
80 g másla
2 lžíce kakaa
2 vejce
2 lžíce medu
3 lžíce mléka
1 lžička mleté skořice

Náplň:
domácí švestková povidla
1 panák rumu
mandlové lupínky

U nás se mu říká sakrajda podle "sakra, to je ale dobré". Já peču tenhle s žitnou moukou: https://www.paniruzickova.cz/Pernikova-sakrajda-b17914.htm

3.12.2021 16:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Doplním covid info: známý, co chytil covid při hospitalizaci v nemocnici už je na kyslíku. To je pro ty co tvrdí, že s očkováním nechytnete covid, nebo minimálně neskončíte v nemocnici, nebo minimálně ne ve vážném stavu...Pokud jste 70+ s rozličnýma diagnozama, respektive cukrovkou a teda diagnozama s ní spojenýma...nepomůže vám ani svěcená...

3.12.2021 16:06
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Rádo se stalo.
Znáte charoset? Je to židovský recept a jedná se o ořechovo-ovocnou pastu. Jeden z tradičních chodů na Pesach, kdy se připomíná vyjití z Egypta a jídlo má znázorňovat maltu, z které Hebrejci v Egyptě stavěli. Má hodně variací podle regionu. Na Blízkém východě se používaly datle, fíky a rozinky s pomerančovou šťávou, v našich končinách následující:

Jablka
Nasekané vlašské ořechy
Skořice
Červené víno v přiměřeném množství :)
( a osobně dávám ještě rozinky)

Jablka oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme ostatní a směs necháme ztuhnout v chladu. Případně můžete použít k doslazení med nebo špetku cukru.

3.12.2021 16:12

Gerhild napsal(a):
Rádo se stalo.
Znáte charoset? Je to židovský recept a jedná se o ořechovo-ovocnou pastu. Jeden z tradičních chodů na Pesach, kdy se připomíná vyjití z Egypta a jídlo má znázorňovat maltu, z které Hebrejci v Egyptě stavěli. Má hodně variací podle regionu. Na Blízkém východě se používaly datle, fíky a rozinky s pomerančovou šťávou, v našich končinách následující:

Jablka
Nasekané vlašské ořechy
Skořice

Jablka oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme ostatní a směs necháme ztuhnout v chladu. Případně můžete použít k doslazení med nebo špetku cukru.

Jé, tohle je skvělá věc! Jednou či dvakrát jsem byla na nějaké té sederové večeři, kterou dělali v církvi, jakože asi pro zajímavost, a v kombinaci s ostatníma věcma podávanýma při tý večeři to bylo fakt dobrý. Klidně bych si to někdy zopakovala.

3.12.2021 16:14

Zrovna mi volala tchýně, že má covid, je očkovaná a jinak velmi rizikový pacient, tak doufáme, že to dá v domácí léčbě. Zatím kašel a teploty. Říkala, že jí obvoďačka dala antibiotika na průdušky a že jde v pondělí na nějakou infuzi nebo co.

3.12.2021 16:17
Gerhild

XXX.XXX.149.105

A dnes budu dělat blízkovýchodní šulbátu (osmaženou zeleninu s bramborem a bulgurem)

Potřebujete:
lilek, brambory, větší zralá rajčata, cibuli, bulgur, masový nebo zeleninový vývar, nové koření, římský kmín mletou skořici, olivový olej, sůl, pepř

Lilek nakrájíme na větší kostky, prosolíme a necháme vypotit. Brambory nakrájíme na stejné kostky jako lilek a osmažíme dozlatova. To samé provedeme s osušenými kousky lilku. Všechno necháme na papírovém ubrousku okapat.
Bulgur zalijeme horkým vývarem a uvaříme do měkka. To platí pouze pro větší bulgur, menší jen zalijte vroucím vývarem a nechte vstřebat tekutinu.
Cibuli nakrájíme na hrubo a na olivovém oleji orestujeme do sklovita. Přidáme na drobno pokrájená a oloupaná rajčata, podlijeme trochou vývaru, přidáme nové koření, římský kmín a skořici. Vše osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka.
K rajčatové směsi přisypeme smažený lilek a brambory, měkký bulgur a opatrně promícháme. Necháme projít varem a máme hotovo.

Pro manžela s dcerou k tomu ještě opeču kuřecí stehna, ale nejen vegetariáni mohou jíst samotné, dochucené jogurtem, zakysankou, s chlebem...

3.12.2021 16:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Ten rum!! Ten jsem já do svýho matlání nedala a to asi byla zásadní chybka, řekla bych! Díky za inšpiraci.

No, to je zásadní chyba. Já ho do bábovek leju tolik, že po nich v podstatě nedá řídit
Rumem se v pečení nic nezkazí, naopak. Strašně mi voní, mohla bych ho čichat pořád a zajímavý - panáka bych asi nezvládla

3.12.2021 16:19
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Zrovna mi volala tchýně, že má covid, je očkovaná a jinak velmi rizikový pacient, tak doufáme, že to dá v domácí léčbě. Zatím kašel a teploty. Říkala, že jí obvoďačka dala antibiotika na průdušky a že jde v pondělí na nějakou infuzi nebo co.

Moc držím palce.

3.12.2021 16:47

Ta infuze budou protilátky. Fungují proti těžkému průběhu covidu. Je dobře, že na to jde.
Též držím palce! 🌷

3.12.2021 17:07
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Gerhild napsal(a):
A dnes budu dělat blízkovýchodní šulbátu (osmaženou zeleninu s bramborem a bulgurem)

Potřebujete:
lilek, brambory, větší zralá rajčata, cibuli, bulgur, masový nebo zeleninový vývar, nové koření, římský kmín mletou skořici, olivový olej, sůl, pepř

Lilek nakrájíme na větší kostky, prosolíme a necháme vypotit. Brambory nakrájíme na stejné kostky jako lilek a osmažíme dozlatova. To samé provedeme s osušenými kousky lilku. Všechno necháme na papírovém ubrousku okapat.
Bulgur zalijeme horkým vývarem a uvaříme do měkka. To platí pouze pro větší bulgur, menší jen zalijte vroucím vývarem a nechte vstřebat tekutinu.
Cibuli nakrájíme na hrubo a na olivovém oleji orestujeme do sklovita. Přidáme na drobno pokrájená a oloupaná rajčata, podlijeme trochou vývaru, přidáme nové koření, římský kmín a skořici. Vše osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka.
K rajčatové směsi přisypeme smažený lilek a brambory, měkký bulgur a opatrně promícháme. Necháme projít varem a máme hotovo.

Pro manžela s dcerou k tomu ještě opeču kuřecí stehna, ale nejen vegetariáni mohou jíst samotné, dochucené jogurtem, zakysankou, s chlebem...

Ty joooo 😁 vy máte zajímavé recepty ...
Pocházíte z východu ,?

A toto - vznikne takový sladký ovocný salát? Takže vína přiměřeně - je Kolik ?

Jablka
Nasekané vlašské ořechy
Skořice

3.12.2021 17:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Doplním covid info: známý, co chytil covid při hospitalizaci v nemocnici už je na kyslíku. To je pro ty co tvrdí, že s očkováním nechytnete covid, nebo minimálně neskončíte v nemocnici, nebo minimálně ne ve vážném stavu...Pokud jste 70+ s rozličnýma diagnozama, respektive cukrovkou a teda diagnozama s ní spojenýma...nepomůže vám ani svěcená...

Já to nechtěla už tady ani psát, ale znám paní 59let , je chvíli po třetí dávce Pfizeru skončila v nemocnici s horečkama a dýchánim, sama je lékařka ,šla hned v první očkovací vlně na jaře ☹️

Těžko říct,třeba by bez vakcíny byla na tom ještě hůř ?

3.12.2021 17:18
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Držím tchýni moc palce, je očkovaná, tak je o to vyšší šance, že to bude mírnější 🙏

3.12.2021 17:19

Hlásíme se k marodům. Dcera včera v pohodě, ráno ucpaný nos, škrábání v krku a zvracení. Teplota 36,3. Antigen z lékárny negativní.

Dopoledne prospala, vzbudila se se zimnicí. Teplota 38,5. Dostala půlku Paralenu (zatím to vždy stačilo), schrupla si a po hodině hlásí, že už je jí líp. Super. Změříme teplotu... a 40,6!!! Ty v.ole!

Srazily jsme to vlažnou koupelí, teď má necelých 38, ale teda děsím se noci.

Čekáme na výsledky PCR. Ale dle nástupu to bude buď pravá chřipka, nebo koviďák😟

3.12.2021 17:23

A jéje, tady je to zase na nemocné vlně. Všem marodům - ať už s covidem či bez něj - přeji brzké uzdravení.

3.12.2021 17:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ta infuze budou protilátky. Fungují proti těžkému průběhu covidu. Je dobře, že na to jde.
Též držím palce! 🌷

Akorát se na ně má jít co nejdřív, ne až v pondělí

3.12.2021 17:46
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Ty joooo 😁 vy máte zajímavé recepty ...
Pocházíte z východu ,?

A toto - vznikne takový sladký ovocný salát? Takže vína přiměřeně - je Kolik ?

Jablka
Nasekané vlašské ořechy
Skořice

Jsem aškenázská Židovka (tj. Žid pocházející ze střední a východní Evropy) a mám nejvíc v oblibě blízkovýchodní, ale i indickou nebo jihoamerickou kuchyni - je lehká, používá hodně zeleniny a dá se tam narazit na spoustu dobrých bezmasých jídel.
Se mnou je ta potíž, že vařím stylem "špetka toho a onoho," takže vám většinou nejsem schopná říct, kolik z čeho, ale zhruba by to mělo být stylem na 2_3 jablka 1 hrnek ořechů a půl hrnku vína (nějakého sladkého).
Jdu se vrhnout na kuchtění :) Šabat šalom a dobrou chuť všem, zdraví ať zůstanou zdravými a nemocní ať jsou brzy v pořádku!

3.12.2021 17:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Gerhild napsal(a):

Potřebujete:

Dobrý, lilek mám ráda jen za mě: takováto zeleninová jídla vařím jen v době, kdy ta zelenina je. Tedy moje, nekoupila bych ji.

3.12.2021 18:13
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Hlásíme se k marodům. Dcera včera v pohodě, ráno ucpaný nos, škrábání v krku a zvracení. Teplota 36,3. Antigen z lékárny negativní.

Dopoledne prospala, vzbudila se se zimnicí. Teplota 38,5. Dostala půlku Paralenu (zatím to vždy stačilo), schrupla si a po hodině hlásí, že už je jí líp. Super. Změříme teplotu... a 40,6!!! Ty v.ole!

Srazily jsme to vlažnou koupelí, teď má necelých 38, ale teda děsím se noci.

Čekáme na výsledky PCR. Ale dle nástupu to bude buď pravá chřipka, nebo koviďák😟

Kamarádky syn ,11 let měl na chlup stejné příznaky... Včetně těchto vysokých teplot,které šly srazit jen chladnou koupelí, octovyma ponožkama. Včetně negativního antigenu....
PCR pak pozitivní...
Teploty stoupaly vždy k večeru a noc !

Dobra zpráva 🌷 - za 4 dny byl ok .... Držím palce i vám ✊

3.12.2021 18:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Gerhild napsal(a):
Jsem aškenázská Židovka (tj. Žid pocházející ze střední a východní Evropy) a mám nejvíc v oblibě blízkovýchodní, ale i indickou nebo jihoamerickou kuchyni - je lehká, používá hodně zeleniny a dá se tam narazit na spoustu dobrých bezmasých jídel.
Se mnou je ta potíž, že vařím stylem "špetka toho a onoho," takže vám většinou nejsem schopná říct, kolik z čeho, ale zhruba by to mělo být stylem na 2_3 jablka 1 hrnek ořechů a půl hrnku vína (nějakého sladkého).
Jdu se vrhnout na kuchtění :) Šabat šalom a dobrou chuť všem, zdraví ať zůstanou zdravými a nemocní ať jsou brzy v pořádku!

Super, miluju tahle jídla a indickou kuchyni obzvlášt....

Mám jen vadu, že neumím připravit.. občas hoďte nějaký receptik. Teď vyzkouším ty první dva 👏

3.12.2021 18:19

lesnížínka napsal(a):

Ale to je známé.....obvzlášť obezita a cukrovka....riziko snížil, ale nevyvázl...je na kyslíku : má kyslíkové brejličky nebo díru do krku? v tom je rozdíl...

3.12.2021 18:32

Kamarádky syn ,11 let měl na chlup stejné příznaky... Včetně těchto vysokých teplot,které šly srazit jen chladnou koupelí, octovyma ponožkama. Včetně negativního antigenu....
PCR pak pozitivní...
Teploty stoupaly vždy k večeru a noc !

Dobra zpráva 🌷 - za 4 dny byl ok .... Držím palce i vám ✊

Díky.
Zatím je to 2 hodiny od koupele a teplota ještě doklesala na 37,1. Zatím bez dalšího prášku, tak to snad bude dobré. Možná se na tom podílela i dehydratace, jak zvracela a nic v sobě neudržela. Teď ji prolévam vybublinkovanou vychlazenou Coca-Colou, na noc dostane vlažný bezový čaj.
Ale dost jsem se lekla té horečky, takové číslo jsem na teploměru v životě neviděla.
A holka v pohodě, měla z toho ještě srandu.😳

3.12.2021 19:53
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Díky.
Zatím je to 2 hodiny od koupele a teplota ještě doklesala na 37,1. Zatím bez dalšího prášku, tak to snad bude dobré. Možná se na tom podílela i dehydratace, jak zvracela a nic v sobě neudržela. Teď ji prolévam vybublinkovanou vychlazenou Coca-Colou, na noc dostane vlažný bezový čaj.
Ale dost jsem se lekla té horečky, takové číslo jsem na teploměru v životě neviděla.

To se nedivím, takové číslo na teploměru, by vyplašilo snad každého (kromě dětí teda asi)

3.12.2021 19:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale to je známé.....obvzlášť obezita a cukrovka....riziko snížil, ale nevyvázl...je na kyslíku : má kyslíkové brejličky nebo díru do krku? v tom je rozdíl...

Tracheotomii určitě ne. Teda zatím ne.

3.12.2021 19:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To se nedivím, takové číslo na teploměru, by vyplašilo snad každého (kromě dětí teda asi)

Jo, jo, s takovou teplotou bych já byla nejspíš po smrti Už jsem to tu psala, bezpečně na sobě poznám 37,1 a už je mi hodně nedobře.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2021 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

Infuze jsou ty monoklonalni latky. Ason tohle davaj rizikovejm rovnou

4.12.2021 07:44
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Gerhild napsal(a):

Děkuji, mám Vás ráda!!!
Pochutnala jsem si a dcerce také děkuji!

4.12.2021 07:49
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Fikovnice pošli mi SZ s tím penzionem 🙏

Ahoj Jani, já jsem zdementněla. Otevírám Tvůj profil a nevím, kde najít SZ. Prosím, napiš mi a já odepíšu. Teď jsem zde, mohu hned odepsat. Hledala jsem to i včera, psalo to zadat příjemce a když jsem dala Tvůj nick, nenašlo to. Chyba je na mojí straně, to je mi jasný, já většinou odepisuji, asi jsem tu ještě nikomu nenapsala jako první...

4.12.2021 07:52
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Terven napsal(a):
No, to je zásadní chyba. Já ho do bábovek leju tolik, že po nich v podstatě nedá řídit
Rumem se v pečení nic nezkazí, naopak. Strašně mi voní, mohla bych ho čichat pořád a zajímavý - panáka bych asi nezvládla

Vidíte... A já napůl alkoholik , a taky v pečeném rum nee! A buchtičky se šódó zásadně BEZ rumu, ale teda neměla jsem je tak 15 let!

4.12.2021 07:58
fikovnice

XXX.XXX.135.100

fikovnice napsal(a):
Ahoj Jani, já jsem zdementněla. Otevírám Tvůj profil a nevím, kde najít SZ. Prosím, napiš mi a já odepíšu. Teď jsem zde, mohu hned odepsat. Hledala jsem to i včera, psalo to zadat příjemce a když jsem dala Tvůj nick, nenašlo to. Chyba je na mojí straně, to je mi jasný, já většinou odepisuji, asi jsem tu ještě nikomu nenapsala jako první...

Demence potvrzena! :-) Stačilo kliknout na tu obálku...
"Rozo....", máš ode mě SZ...

4.12.2021 08:04

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, s takovou teplotou bych já byla nejspíš po smrti Už jsem to tu psala, bezpečně na sobě poznám 37,1 a už je mi hodně nedobře.

Mně taky. Ale od 38 je mi fajn, člověk je tak nějak nad všechno povznesený. Osobní rekord 39,6. Ale to už je dávno, dneska by mě to děsilo.

4.12.2021 08:15
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Díky.

Ahoj Irčo,
tak co? Asi jsem to sem už psala, ale mně jako malé mamka dávala na chodidla zábaly z rozmačkaných kvasnic!!! Neuvěřitelný efekt na horečku!
Držím moc pěsti, ať se to vyvíjí dobře!

4.12.2021 08:18
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Hele, když vy s receptama, tak já s autem . Jak teď nemůžu spát, už x nocí sjíždím bazary... A dnes jdu do Áček. Asi si řada lidí bude ťukat na čelo, recenze mají šílené!!! Ale mají tam moje vysněné auto. Hlavně jim člověk nesmí naletět!!! A čučet, co kde podepisuje + nechat vše odborně proklepnout, což jsem jim už řekla, že jedině, když mi auto nechají projít autorizovaným servisem. A prý žádný problém, tak třeba se trochu zlepšili...se utěšuju...

4.12.2021 08:20
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Mně taky. Ale od 38 je mi fajn, člověk je tak nějak nad všechno povznesený. Osobní rekord 39,6. Ale to už je dávno, dneska by mě to děsilo.

Faaakt? Já teda při tom šíleném COVIDu a horečkách nad 40 byla úplně jak moucha... Ale ten stav jakoby "za zdí" jsem cítila při poklesu saturace na 80% i míň. A to jsem se nedusila! "Jen" jsem byla za jakousi clonou...

4.12.2021 08:23

fikovnice napsal(a):
Faaakt? Já teda při tom šíleném COVIDu a horečkách nad 40 byla úplně jak moucha... Ale ten stav jakoby "za zdí" jsem cítila při poklesu saturace na 80% i míň. A to jsem se nedusila! "Jen" jsem byla za jakousi clonou...

Však to nebylo 40. A jako moucha taky, o tom žádná. Ale mozek, vědomí nebo jak to nazvat, se tak nějak vznášel nade mnou. Byl to velmi zvláštní pocit. Ale bylo to před 20 lety, že jo. Jako že mladší a v plné síle.

4.12.2021 08:27
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Však to nebylo 40. A jako moucha taky, o tom žádná. Ale mozek, vědomí nebo jak to nazvat, se tak nějak vznášel nade mnou. Byl to velmi zvláštní pocit. Ale bylo to před 20 lety, že jo. Jako že mladší a v plné síle.

Já si zpětně říkám, že možná byl už na obzoru tunel...

4.12.2021 08:31
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

fikovnice napsal(a):
Hele, když vy s receptama, tak já s autem . Jak teď nemůžu spát, už x nocí sjíždím bazary... A dnes jdu do Áček. Asi si řada lidí bude ťukat na čelo, recenze mají šílené!!! Ale mají tam moje vysněné auto. Hlavně jim člověk nesmí naletět!!! A čučet, co kde podepisuje + nechat vše odborně proklepnout, což jsem jim už řekla, že jedině, když mi auto nechají projít autorizovaným servisem. A prý žádný problém, tak třeba se trochu zlepšili...se utěšuju...

Těm bych nevěřila ... (pardón)

4.12.2021 08:39
fikovnice

XXX.XXX.135.100

rapotacka11 napsal(a):

To je OK...Váš názor!
Já mezitím absolvovala asi 200 telefonátů, včetně autoriz. prodejců a názory na Áčka jsou tak půl na půl. Navíc jsem fakt poctivě pročetla všechny recenze, znám jejich finty a fígle a snad nenalítnu. Hlavně nic neuspěchat! Na stranu druhou moje milované autino už je na odchodu do motonebe...

4.12.2021 08:42
fikovnice

XXX.XXX.135.100

rapotacka11 napsal(a):

Plus jsem jim řekla, že si s sebou někoho vezmu (dnes teda nemám koho ) a že auto nechám projít kontrolou u autoriz. prodejce. Souhlasili...
Každopádně první jejich neduh potvrzen - šílené tlačení na pilu, nejlépe IHNED koupit. Takže mě nutili dojet včera večer. Řekla jsem, že jsem neskutečně unavená a zdravotně nic moc. Stále manažerka přemlouvala. Tak jsem jí řekla:"Tak teda jo, když to ten den nepočká... Ale jsem fakt šíleně unavená, autem se budu chtít projet a je pravděpodobné, že kvůli té únavě vám je nabourám!" A ejhle - hned:"A tak tedy raději přijeďte zítra!"

4.12.2021 08:46

fikovnice napsal(a):
Plus jsem jim řekla, že si s sebou někoho vezmu (dnes teda nemám koho ) a že auto nechám projít kontrolou u autoriz. prodejce. Souhlasili...
Každopádně první jejich neduh potvrzen - šílené tlačení na pilu, nejlépe IHNED koupit. Takže mě nutili dojet včera večer. Řekla jsem, že jsem neskutečně unavená a zdravotně nic moc. Stále manažerka přemlouvala. Tak jsem jí řekla:"Tak teda jo, když to ten den nepočká... Ale jsem fakt šíleně unavená, autem se budu chtít projet a je pravděpodobné, že kvůli té únavě vám je nabourám!" A ejhle - hned:"A tak tedy raději přijeďte zítra!"

Tak to by mi stačilo na to, aby o mně už neslyšeli
Autobazarů je přece víc, zvlášť ve velkoměstě, ne? Nebo tam mají nějaký konkrétní kousek, který vám učaroval?

4.12.2021 08:51
Gerhild

XXX.XXX.149.105

No, ne nadarmo je v ČR tradičním symbolem slizkosti vekslák a na Západě obchodník s ojetými auty :) Ale dvě moje kolegyně od áček auta mají a jsou spokojené - je to holt o štěstí a jak si dáte pozor. Držím palce při výběru.

4.12.2021 08:51
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Jestli se pojedete projet, tak rovnou do dílny
k Vašemu mechanikovi, má možnost vše zkontr.
na přístrojích.

4.12.2021 08:53
Gerhild

XXX.XXX.149.105

fikovnice napsal(a):

Aha, dočítám - no tak to by mě varovalo...

4.12.2021 09:25
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Tak to by mi stačilo na to, aby o mně už neslyšeli
Autobazarů je přece víc, zvlášť ve velkoměstě, ne? Nebo tam mají nějaký konkrétní kousek, který vám učaroval?

Ano, jde o auto, které je fakt málo početné...jako ojetina.
Chování tam je prý hrozné...ale pokud není cílem cesta, tak to vydržím a budou-li se chovat arogantně, zkusím to vracet...no, trochu.

Ještě jedno mají v Holešově, recenze na autoservis super, všechny kladné, ale motorizace a výbava oproti tady tomu to je nebe a dudy, teda dudy a nebe...

Navíc se prý Áčka chovají hrozně hlavně při výkupu auta. Já si tam svoje stávající nechám nacenit, to prý dělají zdarma. Budu vědět, že to podhodnotili a pak dám inzerát na nějaký normální server...

4.12.2021 09:27
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Gerhild napsal(a):
No, ne nadarmo je v ČR tradičním symbolem slizkosti vekslák a na Západě obchodník s ojetými auty :) Ale dvě moje kolegyně od áček auta mají a jsou spokojené - je to holt o štěstí a jak si dáte pozor. Držím palce při výběru.

Přesně, jak píšete . Co já se teď za poslední dny natelefonovala mužským!!! A ti, co od nich auto mají, tak spokojenost, respektive poměr 5:1 (a u toho jednoho šlo "jen" prý o jakýsi menší opravitelný neduh). Čili šest aut v mém okolí z Áček a to není málo, když jsem logicky volala jen lidem, které dobře znám a vím, že by mi řekli pravdu. No, musím být prostě obezřetná, to je jasné...

4.12.2021 09:31
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Gerhild napsal(a):
Aha, dočítám - no tak to by mě varovalo...

Víte to tlačení na pilu + lži jsou fakt v recenzích zmiňovány. Ale já to slečně na tel. i řekla, zda ví, jak otřesné mají na netu reference. Vše jsem si sepsala, vezmu si to s sebou. Každopádně "sranda" je, že fakt moje vysněné auto jako jediné v ČR je teď v Brně, přesně v den mého rozhodnutí se na mém veteránu začaly svítit dvě kontrolky, tak to beru jako jakési znamení. No a po tel. mi sdělili, že mají ještě jednoho vážného zájemce a pokud nepřijdu včera, tak že dnes auto převezou do Ústí. Tak jsem se fakt pobavila a řekla jsem:"Mám-li to auto mít, tak na mě počká. Pokud jej nemám mít, bude v sobotu v Ústí." Od té chvíle o Ústí ani zmínka...

4.12.2021 09:54
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Ještě další zájemce?
To je tak jasný ....
domluvte se někde v servisu - jedině tak

mají se kupovat auta po prvním majiteli, ale ta nejsou ...
takže pak tedy, která byla v
OPERATIVNÍm LEASINGU - servisované vozy
A ještě -musí mít - čte se to VIN zde najdete vše o tom konkrétním
ojetém autě

jinak se do toho vrazí hned po koupi cca 40.000,-

4.12.2021 10:01
fikovnice

XXX.XXX.135.100

rapotacka11 napsal(a):
Ještě další zájemce?
To je tak jasný ....

ojetém autě

Ano, ano, děkuji, vím. Momentálně mám možná nastudováno více než většina chlapů! :-))))
Je to auto po 1. majiteli, je tam servisní knížka. Jsou tam všechny výhody, které jsem sháněla po celé ČR. Samozřejmě je potřeba zjistit, zda je to všechno pravda... A včera mi i nabízeli slevu!!! Takže dnes můj první dotaz bude, kolik činí sleva dnes! Nicméně ten tlak na prodej, a rychlé odbavování fakt popisují všichni a jak jsem psala, tak nespokojenost v mém okolí teda není. Pokud se budou ale chovat nějak pro mě nepřijatelně, tak odejdu, to je jasné.

Jinak já vlastně všechny inzeráty posílala autoriz. prodejci = mému známému a ten se chudák vždy vyjadřoval, proč ano, proč ne. Jako autoriz. prodejce by mě měl asi z Áček hnát pryč, nikterak je nechválil, ale ještě když jsem mu posílala inzeráty, kde jsem chtěla jít i do nějakého kompromisu, tak mi klidně napsal, že ano, že do toho by šel...ale že by např. zkontroloval to a to...

VIN jsem si chtěla nechat projet DNA databází a chtěli platbu asi 800,- Kč. To bych asi i dala, ale platba jen kartou a já nemám ani nechci e-bankovnictví...

4.12.2021 10:04
fikovnice

XXX.XXX.135.100

rapotacka11 napsal(a):
Ještě další zájemce?
To je tak jasný ....

ojetém autě

Nájezd 40 tis. km, to také jde...
No a já četla i všechny testy - dTEST, testy ve Světě motorů, no fakt desítky hodin strávených hledáním všeho možného...
Síla je tlačení do úvěru, kdy nabídnou cenu klidně o 50 tis. Kč nižší... Ale to si radši vypůjčím po všech možných známých, než toto...

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

Jsou predrazeni a kecaj. Zkontroluj zr na nem nevisi leasing, exekuce, stoceny km atd atd atd. Prosimte co je to za auto ze je to takova raritka? :-)

4.12.2021 10:08
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Jsou predrazeni a kecaj. Zkontroluj zr na nem nevisi leasing, exekuce, stoceny km atd atd atd. Prosimte co je to za auto ze je to takova raritka? :-)

Já vím, že jsou to hajzlíci, úplně rarita to není, ale tu motorizaci jsem fakt v ojetinách nenašla. Asi nejmenší SUV na trhu, 1.4 MultiAir, 103kW...chytáš se?

4.12.2021 10:10
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Jinak leasing a exekuce - tak o tom teda nepsali nikde, že by si dovolili až takovéto čuňárny. Ty stížnosti jsou na povýšenost, aroganci a event. tlak na zákazníka, a při výkupu starého auta nedocenění...

4.12.2021 10:12
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Jo a auta tahaj ze zahraničí nebo přímo inzerují auto...a pak zjištíš, že je v B. Bystrici nebo třeba v Katowicích a musíš si je nechat dovézt sem (na své náklady samozřejmě). Ale toto je po 1. majiteli koupené v ČR. A že by jim stálo za to při jejich obratu padělat tyto věci, tomu nevěřím.

4.12.2021 10:15

Jani, měli jsem z Áček Oktavii, známý nám to vzal do nějakého servisu projet počítačem. Povídal: Jako nové. Po 6 letech odešel motor, totálně. Manžel už pak ojetinu nechtěl, takže se koupil nový Hyundai.

4.12.2021 10:23
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak já se přidám. Očkovaný přítel pozitivní, kašel, rýma, bolesti hlavy, ztráta chuti i čichu. Ve čtvrtek jsme byli ve více než úzkém kontaktu. Takže já ač očkovaná bych do karantény ani na test nemusela, tak dobrovolně si ji dám a v pondělí půjdu na PCR. Tak jsem zvědavá.

4.12.2021 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Já vím, že jsou to hajzlíci, úplně rarita to není, ale tu motorizaci jsem fakt v ojetinách nenašla. Asi nejmenší SUV na trhu, 1.4 MultiAir, 103kW...chytáš se?

Jani a můžu se zeptat, proč zrovna Fiat? Do Fiatu bych nešla ani zadarmo, to je snad nejporuchovější značka, co znám. Ale jestli jsi zvyklá třeba, tak chápu.

4.12.2021 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Tak já se přidám. Očkovaný přítel pozitivní, kašel, rýma, bolesti hlavy, ztráta chuti i čichu. Ve čtvrtek jsme byli ve více než úzkém kontaktu. Takže já ač očkovaná bych do karantény ani na test nemusela, tak dobrovolně si ji dám a v pondělí půjdu na PCR. Tak jsem zvědavá.

Ježíš další To nám ty statistiky moc nevylepšujete holky...(myslím všechny, co se poslední týdny přihlásily do pozitivních)

4.12.2021 10:50
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Jani, měli jsem z Áček Oktavii, známý nám to vzal do nějakého servisu projet počítačem. Povídal: Jako nové. Po 6 letech odešel motor, totálně. Manžel už pak ojetinu nechtěl, takže se koupil nový Hyundai.

Ježkovy voči, Ali, neděs mě... Já si to chci nechat napíchnoout na dg., zvednout na zvedák, vidět podvozek, VIN nechat projet DNA systémem... Na nové nemám a nikdy mít nebudu, toto nové stojí přes 600 t.

Mimochodem sami mi nabídli, ať si to nechám sama kdekoli prohlédnout...bez závazku koupě auta.

4.12.2021 10:51
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Andrýsek3 napsal(a):

Ježiš to jsou zase zprávy! Prosím Tě, ať se přítel drží a Ty také!!!!

4.12.2021 10:55
fikovnice

XXX.XXX.135.100

lesnížínka napsal(a):
Jani a můžu se zeptat, proč zrovna Fiat? Do Fiatu bych nešla ani zadarmo, to je snad nejporuchovější značka, co znám. Ale jestli jsi zvyklá třeba, tak chápu.

Jak to, že se tak vyznáš v autech???
Já jsem Fiaťačka, můj Fredík bude mít na Vánoce 17 let, do min. roku samoúdržbové auto, nevrazila jsem do něj nic, garáž pronajímám, přesto ani stopa po rzi!!!!! Tehdy jsem si auto nechala dotáhnout z Německa, najeto mělo tuším kolem 30 tis. Kč. A takto mi vydržel! Malé autíčko a silné jako ďábel, no, ďáblík! 100koníků má pod kapotou, s čímž Octávky do kopce s přehledem beru. Je to sranda, jak mi vždy všichni uhýbají yz cesty, když jsou dva pruhy do kopce...
Je to prostě moje srdcovka!
A teď mi řekni - Ty se fakt tak vyznáš nebo jsi gůglila???

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 11:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

fikovnice napsal(a):
Ježkovy voči, Ali, neděs mě... Já si to chci nechat napíchnoout na dg., zvednout na zvedák, vidět podvozek, VIN nechat projet DNA systémem... Na nové nemám a nikdy mít nebudu, toto nové stojí přes 600 t.

Mimochodem sami mi nabídli, ať si to nechám sama kdekoli prohlédnout...bez závazku koupě auta.

Fiaty fakt nejsou moc kvalitni auta. Dily taky zadnej zazrak.
To uz je lepsi opel, citroen nebo i ten renault (tam jak co) alr kazda značka ma silnější a slabší modely ovšem na fiat. Jestli ti vyhovuje a necekas supr kvalitu co se reznuti nebo poruchovosti tyce proč ne. A jestli budes na zimu strikat spodek a jinak pravidelne servisovat... Melo by i tohle slouzit dobre. I kdyz si spis myslim ze to ze se neda sehnat ojety svuj duvod mit bude.
Hlavne ho faaakt poradne nech prohlidnout. Kolega z prace daval do acek srot auto. Melo v pr deli hlavy nebo jak se tomu rika v motoru. Total ohlazeny ci co. Prodavano ackama jako supr stav za 80 tis.
Von je to vzdycky risk. Me auta zkoukne chlap (samouk ale leccos pozna)
A jeden nebo druhej tata pak taky (automechanik a autoklempir+automechanik a trochu i lakyrnik nebo jak se tomu u aut nadava)

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

Tak drzim palce a pak se novym vozitkrm pochlub když vše dopadne cajk 🤩😊

4.12.2021 11:01
fikovnice

XXX.XXX.135.100

lesnížínka napsal(a):

A v práci kolegyně, manžel automechanik - jedině italská auta, dříve mívali Alfy, teď Fiaty. Ono už to fakt není jako dřív...

Víš, můj táta byl strašně na auta a já to po něm zdědila. Takže táta si v 70. letech pořídil Chryslera - sedan, obrovskej. Jeli jsme tehdy na dovolenou do NDR a ubytovali se a po chvíli lidi na nás:"Kradou vám auto!" A ono jen Němčouři byli nalezlí všude pod autem a prohlíželi, co za fáro to přijelo... Jenže: milý Chrysler, ač garážován byl po asi 13 nebo 14 letech tak shnilý, že blatník bys propíchla prstem. Jedna z dalších (a mnoha) taťkových libůstek byl Rover 600 - 200koňový. Jenže pak táta umřel, mně zůstal tady ten obří Rover a já s ním po Brně jezdit nechtěla. Když si vzpomenu, za jakou ubohost jsem jej prodala, je mi do breku. Táta jej měl jako nový, permanentně opečovávaný, najeto bylo asi 30tis. km, možná ani to ne. Měla jsem si jej nechat...

4.12.2021 11:02
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Tak drzim palce a pak se novym vozitkrm pochlub když vše dopadne cajk 🤩😊

Díky moc!
No, to bude na delší lokty, já se fakt nechci uspěchat. Vložím foto stažené z netu...

4.12.2021 11:02
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Na Fiaty se nadávalo vždycky, osobní zkušenost nemám.
Říkával se vtip: Jaká auta stojí za prd? Všechna začínající na F. Fabia, Fiat, Ford a fšecka francouzská.
Ehm, jezdím Renaultem a jsem s kosočtvercem spokojená, manžel se služebním citroušem také.
Ale:
V Audi vymysleli pohon na všechna čtyři kola, tak si to dali do znaku.
V Renaultu nevymysleli nic... tak si to taky dali do znaku.

4.12.2021 11:04
Gerhild

XXX.XXX.149.105

fikovnice napsal(a):
Díky moc!
No, to bude na delší lokty, já se fakt nechci uspěchat. Vložím foto stažené z netu...

No to je ovšem brouček

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

Italsky auta jsou fajn motorove ale nhradni dily se blbe shanej. Nejlevnejsi nebyvaji. Malokdo to chce opravovat a.. Hnijou. I kdyz. Drov bejvalo vsecko lepsi. Dnesni bmw a mecedesy vydrzi etinu toho co stary modely. Tatovo starej meda se blíží najezdu 2 mega. Vsecky dily i plechy puvodni. Rv nakej 86 rok.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

Ale jak jsem psala. Pri dostatecne peci by to nemel byt problem. A nekdy nektere modely překvapí.

4.12.2021 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Gůglila jsem Ale v autech se celkem vyznám, proto vím, že Fiaty nebrat. Mimochodem švagr si taky pořídil ojetého, takovou tu škatuli to snad nebyl měsíc, kdy to neměl v servisu, to byla jezdící katastrofa. Ale jasně, na zdrapa můžeš narazit u každé značky. Jen o těch Fiatech je to dost známé. Nechci tě teda strašit tím, že u toho předešlého jsi měla velké štěstí, třeba tomu tím svým poctivým výběrem zase předejdeš. Tak ať ti to hlavně vyjde a jsi spokojená

4.12.2021 11:06
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Fiaty fakt nejsou moc kvalitni auta. Dily taky zadnej zazrak.
To uz je lepsi opel, citroen nebo i ten renault (tam jak co) alr kazda značka ma silnější a slabší modely ovšem na fiat. Jestli ti vyhovuje a necekas supr kvalitu co se reznuti nebo poruchovosti tyce proč ne. A jestli budes na zimu strikat spodek a jinak pravidelne servisovat... Melo by i tohle slouzit dobre. I kdyz si spis myslim ze to ze se neda sehnat ojety svuj duvod mit bude.
Hlavne ho faaakt poradne nech prohlidnout. Kolega z prace daval do acek srot auto. Melo v pr deli hlavy nebo jak se tomu rika v motoru. Total ohlazeny ci co. Prodavano ackama jako supr stav za 80 tis.
Von je to vzdycky risk. Me auta zkoukne chlap (samouk ale leccos pozna)
A jeden nebo druhej tata pak taky (automechanik a autoklempir+automechanik a trochu i lakyrnik nebo jak se tomu u aut nadava)

"Leithian", nemám důvod lhát o svém současném autě, nikdy nebylo garážované, jezdím denně, v létě, v zimě, ani stopa po rzi. Naprosto bezporuchové, já mu říkala samoudržovací. Navíc na to, jak je malé, tak fakt hooodně silné. Tuším, že zrychlení z 0 na 100 má za 9 sec.
Já vím jaké Fiaty provází pověst, ale na svého současného Freda nemůžu říct ani ň, a vlastně si vůůůbec neumím představit, že jej prodám. Pokud jo, vím, že to obrečím. Je to parťák!

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

Ale promiň za my příspěvky Jani. Jsem deformovaná v tomhle tatíkama 😂

Gerhild

XXX.XXX.149.105

Andrýsek3 napsal(a):

Chjo, budu si muset pořídit náhradní palce na držení, už mi docházejí :( Ať jste oba cajk!

4.12.2021 11:09
fikovnice

XXX.XXX.135.100

lesnížínka napsal(a):
Gůglila jsem Ale v autech se celkem vyznám, proto vím, že Fiaty nebrat. Mimochodem švagr si taky pořídil ojetého, takovou tu škatuli to snad nebyl měsíc, kdy to neměl v servisu, to byla jezdící katastrofa. Ale jasně, na zdrapa můžeš narazit u každé značky. Jen o těch Fiatech je to dost známé. Nechci tě teda strašit tím, že u toho předešlého jsi měla velké štěstí, třeba tomu tím svým poctivým výběrem zase předejdeš. Tak ať ti to hlavně vyjde a jsi spokojená

Díky moc. Já mám fakt těch zkušeností víc...i ze svého okolí. V autech se celkem vyznám, navíc jsem teď tak nabušená vědomostmi, že by se fakt nemusel stydět ani profesionál!
Já fakt nevím, zda jsem měla štěstí. spíš si myslím, že každej řekne: Jó, Fiat, to je tragédie! Ale je to proto, že se to tak tradovalo hlavně v minulosti. Tady u stávajícího jsem fakt prošla všechny recenze, ale hlavně testy nezávislých médií. Plus mám "přítele na telefonu", bohužel až v Písku = autoriz. prodejce...

Jako kdybych měla prašule, tak jdu asi do Audiny anebo je moje srdcovka Honda Jazz. Ale i takto si budu muset půjčit...

4.12.2021 11:12
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Andrýsek3 napsal(a):

Kolik je vlastně inkubačka? Já, jak mi to začalo IHNED čtyřicítkama, prostě zčista jasna mě v noci probudila zimnice, tak to byla noc z po na út. A podezřelý kontakt jsem měla v pátek, Hygienu přitom zajímaly jen kontakty v so a ne. To mě tehdy teda poněkud překvapilo!

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.63

fikovnice napsal(a):
"Leithian", nemám důvod lhát o svém současném autě, nikdy nebylo garážované, jezdím denně, v létě, v zimě, ani stopa po rzi. Naprosto bezporuchové, já mu říkala samoudržovací. Navíc na to, jak je malé, tak fakt hooodně silné. Tuším, že zrychlení z 0 na 100 má za 9 sec.
Já vím jaké Fiaty provází pověst, ale na svého současného Freda nemůžu říct ani ň, a vlastně si vůůůbec neumím představit, že jej prodám. Pokud jo, vím, že to obrečím. Je to parťák!

Ja ti to verim. Je fakt ze bych taky nikdy nehadala ze budu happy s renaultem 😂
A. Každý my auto ma taky jméno 😂😁

4.12.2021 11:13
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Ale promiň za my příspěvky Jani. Jsem deformovaná v tomhle tatíkama 😂

Úplně v pohodě! Ještě nic nekupuju a kdyby žil můj táta, tak mi to také zatrhne!
Ono Fiat a Áčka = děsivá kombinace! A přesto mám víru, že to vyjde!

4.12.2021 11:17
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Ja ti to verim. Je fakt ze bych taky nikdy nehadala ze budu happy s renaultem 😂
A. Každý my auto ma taky jméno 😂😁

No právě. Dřív jsem to tak neměla. Ale to stávající je prostě Fred, Fredík, má i vymazlenou RZ (to už jsem úplně za cvoka ), ale ne zaplacenou... A fakt mi sloužil a ještě pořád slouží neuvěřitelně. Vždyť jediné, co dělám, je, že kupuju benzín, a liju tekutinu do ostřikovačů. Až na letošní dovolené začala problikávat kontrolka oleje. Úplně se mi navalilo, ptž jsem jej měnila bůhvíkdy, na benzínce sežral 2 litry oleje...a zase cajk!

4.12.2021 11:19
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Italsky auta jsou fajn motorove ale nhradni dily se blbe shanej. Nejlevnejsi nebyvaji. Malokdo to chce opravovat a.. Hnijou. I kdyz. Drov bejvalo vsecko lepsi. Dnesni bmw a mecedesy vydrzi etinu toho co stary modely. Tatovo starej meda se blíží najezdu 2 mega. Vsecky dily i plechy puvodni. Rv nakej 86 rok.

Fakt 86, tak to je ale tupl veterán. Jak jsem psala, nám odešel Chrysler asi po 14 letech, ten hnil naprosto neuvěřitelně!!!

4.12.2021 11:23
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Gerhild napsal(a):
No to je ovšem brouček

Jéé, děkuji , já narovinu napíšu, že jsem fakt zamilovaná....!
Zkusím vložit toho "mého"...

Tak nepodařilo se, ale aspoň něco podobného...

4.12.2021 11:27
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Gerhild napsal(a):
Na Fiaty se nadávalo vždycky, osobní zkušenost nemám.
Říkával se vtip: Jaká auta stojí za prd? Všechna začínající na F. Fabia, Fiat, Ford a fšecka francouzská.
Ehm, jezdím Renaultem a jsem s kosočtvercem spokojená, manžel se služebním citroušem také.
Ale:
V Audi vymysleli pohon na všechna čtyři kola, tak si to dali do znaku.
V Renaultu nevymysleli nic... tak si to taky dali do znaku.

Ten vtip znám...
A jinak víte, co bylo a stále je ve výběru ? Vložím foto...

4.12.2021 11:32

Z áček jsem si v roce 2011 pořídila Ford Focus, kombi, benzín, rok výroby 2004, tedy první generace. Byla to taková spíš náhodná koupě. Stavili jsme se tam s mamkou jen tak na čumendu. Ale ujal se nás prodejce - jak jinak. Nejdřív jsme projížděli peugeota 308, ale neřídil se mi dobře. Stejně to byl jen pokus. Chtěla jsem Ford Focus, a měla jsem jasnou představu o tom, že první uvedení do provozu musí být v ČR, tedy žádný dovoz, o motorizaci, nájezdu, výbavě. Vzal nás do showroomu, a na jejich webu hledal. Našel v Praze. Vypadalo na fotce dobře. Domluvili jsme se na převozu do Brna. Za to nic nechtěli. To bylo odpoledne. Druhý den bylo auto v Brně. Koupila jsem ho tak, jak se auta nemají kupovat - bez vlastního mechanika, bez prohlídky v nezávislém servisu. Od té doby jezdí, jezdí denně, a jezdí dobře. Neměnila jsem po koupi ani rozvody, ani nic jiného krom oleje a filtrů. V průběhu těch deseti let, se vyskytly pouze běžné závady z opotřebování. A teprve letos jsem měnila rozvody. A čeká mě výhledově výměna převodovky. Při koupi měj najeto 120 tisíc, a dnes má 195 tisíc, nemám velký roční nájezd. Po koupi jsem musela na evidenční prohlídku na STK, kde mi auto prohlídl kamarád, technik STK, a řekl, že je auto opravdu v pořádku.
Můj strýc si v áčkách koupil Ford Mondeo, dřív než já Focus, a taky spokojenost.

4.12.2021 11:33
Dája6

XXX.XXX.70.124

fikovnice napsal(a):
Ten vtip znám...

Dobrý den 👍
tak já hlasují za Kaktus 🌵 Citroen. Super volba chlap můj odsouhlasil.
Dája

4.12.2021 11:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Ten vtip znám...

Což o to, jsou to hezká pohledná autíčka, já bych spíš šla do toho cactusa, ale muž by mi neschválil ani jedno A to už mi schválil elektro mini coopra! Jenže jsem zjistila zase já, že je jen tří dvéřový a ten 5...už se mi zdál zase moc velký

4.12.2021 11:39
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Z áček jsem si v roce 2011 pořídila Ford Focus, kombi, benzín, rok výroby 2004, tedy první generace. Byla to taková spíš náhodná koupě. Stavili jsme se tam s mamkou jen tak na čumendu. Ale ujal se nás prodejce - jak jinak. Nejdřív jsme projížděli peugeota 308, ale neřídil se mi dobře. Stejně to byl jen pokus. Chtěla jsem Ford Focus, a měla jsem jasnou představu o tom, že první uvedení do provozu musí být v ČR, tedy žádný dovoz, o motorizaci, nájezdu, výbavě. Vzal nás do showroomu, a na jejich webu hledal. Našel v Praze. Vypadalo na fotce dobře. Domluvili jsme se na převozu do Brna. Za to nic nechtěli. To bylo odpoledne. Druhý den bylo auto v Brně. Koupila jsem ho tak, jak se auta nemají kupovat - bez vlastního mechanika, bez prohlídky v nezávislém servisu. Od té doby jezdí, jezdí denně, a jezdí dobře. Neměnila jsem po koupi ani rozvody, ani nic jiného krom oleje a filtrů. V průběhu těch deseti let, se vyskytly pouze běžné závady z opotřebování. A teprve letos jsem měnila rozvody. A čeká mě výhledově výměna převodovky. Při koupi měj najeto 120 tisíc, a dnes má 195 tisíc, nemám velký roční nájezd. Po koupi jsem musela na evidenční prohlídku na STK, kde mi auto prohlídl kamarád, technik STK, a řekl, že je auto opravdu v pořádku.
Můj strýc si v áčkách koupil Ford Mondeo, dřív než já Focus, a taky spokojenost.

Super "Balu", potěšila jste mě ! Já si říkám, že asi jsou fakt arogantní, ale nemají zapotřebí dělat nějaké velké levárny! Já mám taky malý nájezd. Jezdím denně, ale maličko...

Dřív bych asi také šla do toho po hlavě, líbí se/nelíbí se. Teď jsem obezřetná a domluveno je před EVENT. koupí kdeco...

Mondeo jsem kdysi měla já, ještě ten starší typ. Nějak mi neseděl, než jsem se prostě zamilovala tady do těch italských vozítek. Ani jsem sem nechtěla psát, o jakou značku mi jde, ale "Leithian" to ze mě tak nějak vytáhla...a Radka...

4.12.2021 11:42
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 👍
tak já hlasují za Kaktus 🌵 Citroen. Super volba chlap můj odsouhlasil.
Dája

Tak Kaktus je ovšem taky paráda, také se mi líbí...a také byl chvíli ve výběru!
U té C3 s novou tváří design nádhernej - teda pro mé oko, ale slaboučký. Tuším, že nejsilnější má 61kW a já se stydím, ale ulítávám na svižné jízdě...no nedávno mi přišel dopis s modrým pruhem...

4.12.2021 11:42
fikovnice

XXX.XXX.135.100

lesnížínka napsal(a):
Což o to, jsou to hezká pohledná autíčka, já bych spíš šla do toho cactusa, ale muž by mi neschválil ani jedno A to už mi schválil elektro mini coopra! Jenže jsem zjistila zase já, že je jen tří dvéřový a ten 5...už se mi zdál zase moc velký

Mini Cooper je dle mě také dobrá volba! A za mě teda, byť jsem sama, tak jen 5dveřový.

4.12.2021 11:44
fikovnice

XXX.XXX.135.100

lesnížínka napsal(a):

Jinak elektromobilů se děsím! Vždyť od př. roku končí výroba dieselů a benzíny kdy? 2030? A vše bude stále jen dražší a dražší.

4.12.2021 11:48

fikovnice napsal(a):
Super "Balu", potěšila jste mě ! Já si říkám, že asi jsou fakt arogantní, ale nemají zapotřebí dělat nějaké velké levárny! Já mám taky malý nájezd. Jezdím denně, ale maličko...

Dřív bych asi také šla do toho po hlavě, líbí se/nelíbí se. Teď jsem obezřetná a domluveno je před EVENT. koupí kdeco...

Mondeo jsem kdysi měla já, ještě ten starší typ. Nějak mi neseděl, než jsem se prostě zamilovala tady do těch italských vozítek. Ani jsem sem nechtěla psát, o jakou značku mi jde, ale "Leithian" to ze mě tak nějak vytáhla...a Radka...

To je v pohodě, každý máme nějakou preferovanou značku. Vy fiata, já forda, někdo škodovku,... Fiata jsme měli, když jsem byla malá, ale toho polského, Fiat 125 p, 1300. Bylo to úžasně pohodlné a prostorné auto, s kterým jsme projezdili s rodiči republiku.
V těch áčkách, ale i v dalších bazarech bez výjimky, je to vždycky o štěstí na ten konkrétní kus. Výhodou je, že auta vlastní, že nejsou jen přeprodejci.
Přeji vám, ať to vyjde, a ať jste spokojená, ať se rozhodnete jakkoliv.

4.12.2021 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Jinak elektromobilů se děsím! Vždyť od př. roku končí výroba dieselů a benzíny kdy? 2030? A vše bude stále jen dražší a dražší.

Tak my máme doma hybrida, takže to nějak neřeším, to bojím nebojím, už jsem psala, že z elektrojízdy jsem unešená, protože je tichounké, nesnáším řev motorů, teda moje už beztak hluché uši to nesnáší. Aha, to je C3? Tak já myslela, že vidím pruh, tak cactus, až tolik jsem nekoukala. U nás má někdo takového toho světloulince zelenkavého cactusa, ten je moc pěkný

4.12.2021 11:53
Dája6

XXX.XXX.70.124

fikovnice napsal(a):
Tak Kaktus je ovšem taky paráda, také se mi líbí...a také byl chvíli ve výběru!
U té C3 s novou tváří design nádhernej - teda pro mé oko, ale slaboučký. Tuším, že nejsilnější má 61kW a já se stydím, ale ulítávám na svižné jízdě...no nedávno mi přišel dopis s modrým pruhem...

No já mám taky těžkou nohu na plynu, ale už jsem se sklidnila a taky před 14dny pořídila nové auto. Vždy jsme měly srdcovky Octávie a i teď jsme měli obědnaného Karoqa, ale nejsou čipi, tak jsme zrušili obědů a koupili Hyundai Tuscom SUV 4x4. Já ujíždim na hooodně velkých kufrech🤫.
Já jak se říká žuju v autě každý den najazdím 100 až 150km., prodaná Octávka měla pomalu 200 000km. naježděno za 7let.
Dája

4.12.2021 12:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Škodovka pronajímá vozy na rok
a po roce jdou do prodeje. Neprodává
fabrika, ale dealer. Brácha koupil,
jsou spokojení.

4.12.2021 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dája6 napsal(a):
No já mám taky těžkou nohu na plynu, ale už jsem se sklidnila a taky před 14dny pořídila nové auto. Vždy jsme měly srdcovky Octávie a i teď jsme měli obědnaného Karoqa, ale nejsou čipi, tak jsme zrušili obědů a koupili Hyundai Tuscom SUV 4x4. Já ujíždim na hooodně velkých kufrech🤫.
Já jak se říká žuju v autě každý den najazdím 100 až 150km., prodaná Octávka měla pomalu 200 000km. naježděno za 7let.
Dája

Ty jo, tak já auto vytahuju čtvrtletně podle toho pak to moje ježdění i vypadá Nákupy taky po dědině nepočítám. Muž mě tlačí do nového auta Fabka je stará, doodíraná, jezdila jsem s ní po lesích pro chvojí tak, že kde jsem to škrábnula tam...používám ji spíš jako náklaďák, mamce pytle s obilím atd. S novým autem bych se bála vůbec vyjet, natož tak s ním takto zacházet...takže ho nechci. Ale je fakt, že fabce už začínají hnít prahy. Taky má tuším 15let.

4.12.2021 12:08
fikovnice

XXX.XXX.135.100

To je v pohodě, každý máme nějakou preferovanou značku. Vy fiata, já forda, někdo škodovku,... Fiata jsme měli, když jsem byla malá, ale toho polského, Fiat 125 p, 1300. Bylo to úžasně pohodlné a prostorné auto, s kterým jsme projezdili s rodiči republiku.
V těch áčkách, ale i v dalších bazarech bez výjimky, je to vždycky o štěstí na ten konkrétní kus. Výhodou je, že auta vlastní, že nejsou jen přeprodejci.
Přeji vám, ať to vyjde, a ať jste spokojená, ať se rozhodnete jakkoliv.

Moc Vám děkuji!
Snad jsem se na ně teoreticky dobře připravila. Přečetla jsem si i, co dělají tak nějak ne úplně legálně. Já např. tady u toho finálního výběru nemám VIN. Tak jsem tam před chvílí volala, a něco do tel. mleli, čemu jsem se musela smát... Něco o GDPR, přitom ostatní prodejci VIN zveřejněno mají... Konečné slovo ale znělo, že na osobní schůzce mi VIN sdělí, to je pro mě třeba nepodkročitelný údaj, a chci si jej projet sama. To mi totiž také nabízeli, že VIN projedou oni... No, uvidím...

V podstatě nejlepší byla volba auta z Blanska, také toto vozítko, nájezd asi 6 tis.km, ihned jsem tam volala. Chlápek velmi solidní a hned mi řekl, v čem je problém - auto, r.v. tuším 2017 NEMÁ klimu!!! Tak jsem poděkovala a...zesmutněla. Dotazem na toho mého známého prodejce mi bylo sděleno, že to z výrobní linky muselo takto sjet na přání kupce. Což je pro mě naprosto nepochopitelné v dnešní době! Kdyby tam toto nechybělo, asi bych už autíčko, a téměř nové, měla!!!

4.12.2021 12:11
fikovnice

XXX.XXX.135.100

lesnížínka napsal(a):
Tak my máme doma hybrida, takže to nějak neřeším, to bojím nebojím, už jsem psala, že z elektrojízdy jsem unešená, protože je tichounké, nesnáším řev motorů, teda moje už beztak hluché uši to nesnáší. Aha, to je C3? Tak já myslela, že vidím pruh, tak cactus, až tolik jsem nekoukala. U nás má někdo takového toho světloulince zelenkavého cactusa, ten je moc pěkný

No a mně se právě víc líbí ta nová C3, tuším, že ten na fotce je snad i r. v. 2021. Ale Kaktus se mi líbí také, jen teda z těchto dvou by vyhrála ta nová C3.

4.12.2021 12:13
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Dája6 napsal(a):
Dája

Tak to jo, Vy v autě skoro žijete ;-)...
Každopádně nájezd 200 t. km není až tak moc - na Octávku...

4.12.2021 12:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Moc Vám děkuji!
Snad jsem se na ně teoreticky dobře připravila. Přečetla jsem si i, co dělají tak nějak ne úplně legálně. Já např. tady u toho finálního výběru nemám VIN. Tak jsem tam před chvílí volala, a něco do tel. mleli, čemu jsem se musela smát... Něco o GDPR, přitom ostatní prodejci VIN zveřejněno mají... Konečné slovo ale znělo, že na osobní schůzce mi VIN sdělí, to je pro mě třeba nepodkročitelný údaj, a chci si jej projet sama. To mi totiž také nabízeli, že VIN projedou oni... No, uvidím...

V podstatě nejlepší byla volba auta z Blanska, také toto vozítko, nájezd asi 6 tis.km, ihned jsem tam volala. Chlápek velmi solidní a hned mi řekl, v čem je problém - auto, r.v. tuším 2017 NEMÁ klimu!!! Tak jsem poděkovala a...zesmutněla. Dotazem na toho mého známého prodejce mi bylo sděleno, že to z výrobní linky muselo takto sjet na přání kupce. Což je pro mě naprosto nepochopitelné v dnešní době! Kdyby tam toto nechybělo, asi bych už autíčko, a téměř nové, měla!!!

To Jani asi kupoval můj chlap! U nás jsou to těžké boje, když jedu s ním. On ji nesmí mít puštěnou, okamžitě mu nafouká a to to nesmím mít pod 24st. Proto ani psi nechtěli moc cestovat, oni to taky nedávali. Pustím si mřížku na sebe, vypne mi ji: pusť si tu krajní, tahle na mě fouká Za chvíli: vypni i tu krajní mě se to sem nějak točí Já ječím, že je mi blbě, on bručí, že příště budu sedět doma

4.12.2021 12:14
fikovnice

XXX.XXX.135.100

rapotacka11 napsal(a):
Škodovka pronajímá vozy na rok
a po roce jdou do prodeje. Neprodává
fabrika, ale dealer. Brácha koupil,
jsou spokojení.

Vím, toto mi právě doporučoval soused. Ze Škodovek bych já konkrétně šla jen do Rapida...

4.12.2021 12:18
fikovnice

XXX.XXX.135.100

lesnížínka napsal(a):
To Jani asi kupoval můj chlap! U nás jsou to těžké boje, když jedu s ním. On ji nesmí mít puštěnou, okamžitě mu nafouká a to to nesmím mít pod 24st. Proto ani psi nechtěli moc cestovat, oni to taky nedávali. Pustím si mřížku na sebe, vypne mi ji: pusť si tu krajní, tahle na mě fouká Za chvíli: vypni i tu krajní mě se to sem nějak točí Já ječím, že je mi blbě, on bručí, že příště budu sedět doma

Fakt jo? Ono je to strašně o zvyku. Moje autino už je veterán, ale mělo na tehdejší dobu max. výbavu, tj. automatická klima samozřejmostí, asi 6 (nebo 8?) airbagů v tak malém autíčku, atd. No a v těch vedrech, co v létě bývají, já už to fakt nedávám, úplně ze mě leje... Takže fakt mi tady u tohoto blanenskýho autíčka krvácelo srdce. Prodejce mi říká - úplně nové, ten nájezd kolem 5tis. km. je fakt nic moc, všechno perfektní...takže já dokonce i pátrala, zda by mi do něj někde klimu nenamontovali. A prý jo, ale tak za 100 litrů...

4.12.2021 12:43
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Demence potvrzena! :-) Stačilo kliknout na tu obálku...
"Rozo....", máš ode mě SZ...

Ahaaa !!! Teď jsem pochopila.

Četla jsem od tebe první SZ a jak píšeš "už jsem našla " tak si říkám přeci nehleda název toho penzionu 😁

4.12.2021 12:46
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Ahaaa !!! Teď jsem pochopila.

Četla jsem od tebe první SZ a jak píšeš "už jsem našla " tak si říkám přeci nehleda název toho penzionu 😁

Ne ne, já tupoun furt nemohla najít, jak odeslat SZ, až jsem si všimla té obálky...

4.12.2021 12:52
fikovnice

XXX.XXX.135.100

Tak že by přece jen ústup nebo aspoň stagnace epidemie???
Ale chová se to stran sezóny divně. Já bych čekala nástup tak o měsíc později a v tuto chvíli stále nárůst. No, kéž to tak není!

4.12.2021 13:16
fikovnice

XXX.XXX.135.100

"Dobrý den paní xxx,
je to pěkná výbava, takovéto výbavy jsme u nás v xxx prodávali nejčastěji. Je to výborný motor s dostatkem výkonu pro předjíždění. Píšou, že je to první majitel, tak bych věřil, že i kilometry budou poctivé. Další výhodou je, že i vůz se nachází ve Vaší blízkosti. Asi bych moc nepřemýšlel a když se Vám bude líbit předváděcí jízda, šel bych do toho. Připravte si červenou kabelku, ať ladíte s vozem :-) Když ho zakoupíte, pošlete foto.
S pozdravem a přáním pěkného dne přeje"

Tak toto mi teď napsal autorizovaný prodejce, mám to dál řešit???

4.12.2021 13:26

fikovnice napsal(a):
"Dobrý den paní xxx,
je to pěkná výbava, takovéto výbavy jsme u nás v xxx prodávali nejčastěji. Je to výborný motor s dostatkem výkonu pro předjíždění. Píšou, že je to první majitel, tak bych věřil, že i kilometry budou poctivé. Další výhodou je, že i vůz se nachází ve Vaší blízkosti. Asi bych moc nepřemýšlel a když se Vám bude líbit předváděcí jízda, šel bych do toho. Připravte si červenou kabelku, ať ladíte s vozem :-) Když ho zakoupíte, pošlete foto.

A co je na tom k řešení?

4.12.2021 13:33
fikovnice

XXX.XXX.135.100

A co je na tom k řešení?

Tím jsem myslela, zda mám vůbec něco řešit a zda nemám rovnou říct:"Ano, kupuji!" A dál nic neřešit... Vidíte, to je to úskalí psaného projevu...
Ten mail mi udělal obrovskou radost!

4.12.2021 13:37

fikovnice napsal(a):
Tím jsem myslela, zda mám vůbec něco řešit a zda nemám rovnou říct:"Ano, kupuji!" A dál nic neřešit... Vidíte, to je to úskalí psaného projevu...
Ten mail mi udělal obrovskou radost!

Ale jo, projeďte si ten VIN, nechte auto prohlédnout v servisu. Ne jako já, tehdy jsem měla obrovské štěstí, že auto bylo fakt v pořádku.

4.12.2021 14:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
"Dobrý den paní xxx,

No budeš muset, pokud nemáš tu kabelku

4.12.2021 14:26

fikovnice napsal(a):
Ahoj Irčo,
tak co? Asi jsem to sem už psala, ale mně jako malé mamka dávala na chodidla zábaly z rozmačkaných kvasnic!!! Neuvěřitelný efekt na horečku!
Držím moc pěsti, ať se to vyvíjí dobře!

Kvasnice mám doma jenom sušené.
Ale dneska zatím dobré, celou noc i dopoledne je bez teplot, uvidím, jak to bude pokračovat.
Blbé je, že jsme tentokrát neměli avízo o rizikovém kontaktu a nemohli jsme se předem separovat. A jako naschvál ve čtvrtek večer přijel i syn z Brna, tak jsme společně pobyli a ráno holka padla...ach jo😟

4.12.2021 14:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kvasnice mám doma jenom sušené.
Ale dneska zatím dobré, celou noc i dopoledne je bez teplot, uvidím, jak to bude pokračovat.
Blbé je, že jsme tentokrát neměli avízo o rizikovém kontaktu a nemohli jsme se předem separovat. A jako naschvál ve čtvrtek večer přijel i syn z Brna, tak jsme společně pobyli a ráno holka padla...ach jo😟

Irmo, co tady strašíte s covidem, tu se teďka kupujou auta, covid je pasé Legrace. Doufám, že pasé je hlavně už u vás, mladí se z toho okřešou rychle. Včera jsem si psala se sestřenkou na Slovensku, 13letá dcera covid chytila, takřka bez příznaků, od ní nikdo, ani rodiče, ani starší brácha.

4.12.2021 14:33

Andrýsek3 napsal(a):

V tomhle je prý změna, nevím odkdy, ale velmi blízké kontakty typu společná domácnost sice nemají povinnou karanténu, ale PCR v odstupu 5-7dnů ano.

4.12.2021 14:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýska jsem dál nějak zazdila No vy jste jasná, moc bych se divila, kdyby jste to nechytla, jsem zvědavá
U nás dneska velký pohřeb, půl vesnice, výhodou je asi příšerná zima, všichni byli zabalení i s hubama

4.12.2021 14:42

fikovnice napsal(a):
Kolik je vlastně inkubačka? Já, jak mi to začalo IHNED čtyřicítkama, prostě zčista jasna mě v noci probudila zimnice, tak to byla noc z po na út. A podezřelý kontakt jsem měla v pátek, Hygienu přitom zajímaly jen kontakty v so a ne. To mě tehdy teda poněkud překvapilo!

To byly kontakty pro trasování lidí, které jsi mohla nakazit ty. Proto 2 dny zpátky od prvních příznaků...

Inkubační doba je prý 2-14 dní s mediánem 5-6 dní.

4.12.2021 14:51

lesnížínka napsal(a):
Irmo, co tady strašíte s covidem, tu se teďka kupujou auta, covid je pasé Legrace. Doufám, že pasé je hlavně už u vás, mladí se z toho okřešou rychle. Včera jsem si psala se sestřenkou na Slovensku, 13letá dcera covid chytila, takřka bez příznaků, od ní nikdo, ani rodiče, ani starší brácha.

No já to dočítám zpětně, na motodiskuzi jsem narazila až později 😇

4.12.2021 15:00
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

V tomhle je prý změna, nevím odkdy, ale velmi blízké kontakty typu společná domácnost sice nemají povinnou karanténu, ale PCR v odstupu 5-7dnů ano.

Ano, ano vím, že se to změnilo. Ale my spolu ještě nebydlíme :) takže jsme se naposled viděli ve čtvrtek, což by znamenalo, že bych mohla jít normálně v pondělí do školky. Ale už jsem domluvená, že zůstanu doma, dokud nebude výsledek testu

4.12.2021 15:27

Andrýsek3 napsal(a):
Ano, ano vím, že se to změnilo. Ale my spolu ještě nebydlíme :) takže jsme se naposled viděli ve čtvrtek, což by znamenalo, že bych mohla jít normálně v pondělí do školky. Ale už jsem domluvená, že zůstanu doma, dokud nebude výsledek testu

No, jestli správně chápu, co naznačujete tím vícenežblízkým kontaktem, pak bych řekla, že je to minimálně naroveň se spolubydlením😁🤫

4.12.2021 15:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No, jestli správně chápu, co naznačujete tím vícenežblízkým kontaktem, pak bych řekla, že je to minimálně naroveň se spolubydlením😁🤫

Ale tak půl hodiny...to snad ještě není spolubydlení, to i návštěvy trvají dýl

4.12.2021 16:01

Teda dámy... já se skoro červenám!

4.12.2021 16:17
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

lesnížínka napsal(a):
Ale tak půl hodiny...to snad ještě není spolubydlení, to i návštěvy trvají dýl

Teda žínko, co si to o mě myslíte, že já někam doběhnu jen na tu půl hodinu? 😃
Jsme zrovna ani jeden nebyl v práci, tak jsme z té postele téměř nevylezli. 🤫taky bych se divila, kdybych to nechytla.

4.12.2021 16:47

Ještě bych chtěla dodat k předchozí diskuzi očko/neočko, uznávání/neuznávání protilátek apod., že jsem věřila tomu, že s hladinou protilátek, kterou dceři v září naměřili, resp. nenaměřili, protože přesahovala horní mez měřitelnosti, covida nechytne vůbec, nebo jen s velmi mírným průběhem. Tím spíš, že před rokem měla naprosto bezpříznakový průběh.

Včera to byla léčba šokem s tím echt rychlým nástupem...

Tímto chci upozornit všechny neočkované s protilátkami po prodělání (není to nátlak ani poroučení), že aktuální verze covidu má na věc jiný názor!

Zařiďte se podle svého uvážení... 🌷

4.12.2021 16:52
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Ráda bych se zařídila.
Pokusím se sehnat ty "první léky". . .

4.12.2021 17:00

akorát že co dělá vakcinace? cílem je vytvořit protilátky.

pokud nefungují protilátky postinfekční, pak protilátky postvakcinační, zaměřené jen na konkrétní malou část viru, mají jakou šanci?

a) větší
b) menší
c) asi tak stejně malou

4.12.2021 17:09

akorát že co dělá vakcinace? cílem je vytvořit protilátky.

pokud nefungují protilátky postinfekční, pak protilátky postvakcinační, zaměřené jen na konkrétní malou část viru, mají jakou šanci?

a) větší
b) menší
c) asi tak stejně malou

No, já si říkám, že postinfekční + postvakcinační by možná dohromady zafungovaly lépe.

Každopádně něco to udělalo i takhle, včera horor, dneska jí není vůbec, ale fakt vůbec nic, dlabe snad i za včerejšek a dožaduje se chipsů 😂
Tak snad už to bude dobré.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Ještě bych chtěla dodat k předchozí diskuzi očko/neočko, uznávání/neuznávání protilátek apod., že jsem věřila tomu, že s hladinou protilátek, kterou dceři v září naměřili, resp. nenaměřili, protože přesahovala horní mez měřitelnosti, covida nechytne vůbec, nebo jen s velmi mírným průběhem. Tím spíš, že před rokem měla naprosto bezpříznakový průběh.

Včera to byla léčba šokem s tím echt rychlým nástupem...

Tímto chci upozornit všechny neočkované s protilátkami po prodělání (není to nátlak ani poroučení), že aktuální verze covidu má na věc jiný názor!

Zařiďte se podle svého uvážení... 🌷

Ale muze kosit i ockovany ne. Tak co

4.12.2021 18:03

Ale muze kosit i ockovany ne. Tak co

Očkovaný syn kamarádky, který chodí do stejné třídy, takže zřejmě chytil stejnou verzi, měl průběh jen jako silnou rýmu bez teplot.
Ale může to být náhoda, nebo individuální nastavení organismu, zas ho to drželo 10 dní.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Očkovaný syn kamarádky, který chodí do stejné třídy, takže zřejmě chytil stejnou verzi, měl průběh jen jako silnou rýmu bez teplot.
Ale může to být náhoda, nebo individuální nastavení organismu, zas ho to drželo 10 dní.

No stejny průběh tedy jako ta neockovana s protilatkama z prodelani.

4.12.2021 18:24

No stejny průběh tedy jako ta neockovana s protilatkama z prodelani.

Jestli myslíte dceru, tak ta včerejší dopoledne prozvracela a následně jí vyletěla teplota na 40,6 navzdory paralenu. To už jsem psala včera...

neverend

4.12.2021 18:32
neverend

XXX.XXX.213.247

Vakcínu ve stádiu výzkumu si nechá píchnout jen tele.😀 Pardon tedy všem očkovaným.😀

4.12.2021 19:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
Vakcínu ve stádiu výzkumu si nechá píchnout jen tele.😀 Pardon tedy všem očkovaným.😀

Na vás jsem dneska myslela, že jsem vás tu dlouho neviděla

4.12.2021 19:29
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Jestli myslíte dceru, tak ta včerejší dopoledne prozvracela a následně jí vyletěla teplota na 40,6 navzdory paralenu. To už jsem psala včera...

Ať je dcera brzy v pořádku. Kolik ji je, jestli se můžu zeptat.
Já bych taky už při 40,6 asi nebyla, teploty vůbec nemívám už i 37,5 je na mě moc.

4.12.2021 19:54

Andrýsek3 napsal(a):
Ať je dcera brzy v pořádku. Kolik ji je, jestli se můžu zeptat.
Já bych taky už při 40,6 asi nebyla, teploty vůbec nemívám už i 37,5 je na mě moc.

Je jí 12.
Já to mám s teplotami podobně jako vy, takže jsem z toho byla docela vykulená.
Ale zdá se, že to boji s nákazou pomohla, asi ty koronaviry sežehla 😁

4.12.2021 20:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A PCR máte teda pozitivní ? Nikde jsem to nedohledala, ale je během dne je moc, moc příspěvků

Přidejte reakci

Přidat smajlík