Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2021 20:25

RozaTonda-mopsi napsal(a):
A PCR máte teda pozitivní ? Nikde jsem to nedohledala, ale je během dne je moc, moc příspěvků

Ano, PCR pozitivní. Pár hodin předtím Ag test negativní.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2021 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli myslíte dceru, tak ta včerejší dopoledne prozvracela a následně jí vyletěla teplota na 40,6 navzdory paralenu. To už jsem psala včera...

Pardon. To jsem nejak přehlédla. Nezlobte se

4.12.2021 20:46

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pardon. To jsem nejak přehlédla. Nezlobte se

V pohodě, nic se neděje.

4.12.2021 20:46
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ano, PCR pozitivní. Pár hodin předtím Ag test negativní.

Ty atg jsou stejně zvláštní.
Jak jsem psala náš Jára atg negativní po celou dobu, PCR pozitivní... Ale říkala jsem si, že to třeba je kvůli tomu, že byl bezpříznakový.

Tvoje dcera příznak docela silný a stejně negativní atg.

Spolužačka dětí bezpříznaková, odhalilo ji jen preventivní testovani, PCR pozitivní a též ji nic není.

Oddělí jste ji teď nebo už to neřešíte?

4.12.2021 20:52

lesnížínka napsal(a):
Ty jo, tak já auto vytahuju čtvrtletně podle toho pak to moje ježdění i vypadá Nákupy taky po dědině nepočítám. Muž mě tlačí do nového auta Fabka je stará, doodíraná, jezdila jsem s ní po lesích pro chvojí tak, že kde jsem to škrábnula tam...používám ji spíš jako náklaďák, mamce pytle s obilím atd. S novým autem bych se bála vůbec vyjet, natož tak s ním takto zacházet...takže ho nechci. Ale je fakt, že fabce už začínají hnít prahy. Taky má tuším 15let.

Co chvojí a pytle, v mé suzince jezdila i koza za kozlem :-))

4.12.2021 20:55

Tohle jsem vám tam chtěla dát :-))
Jak si lidi můžou stěžovat ? Na karnténu, na lockdown.....

4.12.2021 21:03

Ty atg jsou stejně zvláštní.
Jak jsem psala náš Jára atg negativní po celou dobu, PCR pozitivní... Ale říkala jsem si, že to třeba je kvůli tomu, že byl bezpříznakový.

Tvoje dcera příznak docela silný a stejně negativní atg.

Spolužačka dětí bezpříznaková, odhalilo ji jen preventivní testovani, PCR pozitivní a též ji nic není.

Oddělí jste ji teď nebo už to neřešíte?

Najeli jsme hned na zavedený karanténní režim, ale tím, že jsme tentokrát nevěděli o rizikovém kontaktu, jsme to řešili až při příznacích. Takže ty 2 dny před, kdy je člověk infekční, jsme byli v kontaktu.

A samozřejmě jsem kolem ní včera lítala já, sice v respirátoru, ale ten spíš jen snižuje dávku, než že by zabránil nákaze.

Tak uvidíme, objednala jsem nás na čtvrtek na test.

4.12.2021 21:03
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

U nás kdysi jezdil chlapík korábem Buickem. Vozil v něm
2 kozy na pastvu do přírodní "rezervace" Radouč
je to maloplošné chráněné území.
Na sobotu auto umyl a vozil na svatbách nevěstu, novomanžele
a dělal parádu. Dodnes se tu na něj vzpomíná.

4.12.2021 21:06

Tohle jsem vám sem chtěla dát, ne kozu!
Jak si může někdo stěžovat na karanténu, lockdown........

4.12.2021 21:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tohle jsem vám sem chtěla dát, ne kozu!
Jak si může někdo stěžovat na karanténu, lockdown........

To sem bude dávat za rok Andrýsek útrapy covidu zapomenuty, respective bude na ně mít vzpomínku do smrti

4.12.2021 21:18

lesnížínka napsal(a):
To sem bude dávat za rok Andrýsek útrapy covidu zapomenuty, respective bude na ně mít vzpomínku do smrti

😂😂

4.12.2021 21:20

lesnížínka napsal(a):

🤣🤣

neverend

5.12.2021 00:02
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Na vás jsem dneska myslela, že jsem vás tu dlouho neviděla

Já myslel na všechny tady a hlavně že jsou všichni živí a zdraví.🙂

5.12.2021 00:17
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Ale jo, projeďte si ten VIN, nechte auto prohlédnout v servisu. Ne jako já, tehdy jsem měla obrovské štěstí, že auto bylo fakt v pořádku.

"Balu", až budu mít sílu, napíšu zde, jak nechutné jednání to dnes bylo!!! Od 14h do 21h. Manažer/manažeři prostě jedna veká arogance a když už vše vypadalo OK, tak najednou:"My jsme zapomněli, že zrovna na toto auto máme ještě jednoho zájemce, a zrovna na dnes, no a pokud přijde, tak máte smůlu!" A to je fakt jen jedna z čuňáren... Psala jsem to teď někomu do SZ... Kdyby mým cílem byla cesta, tak je tam seřvu a středem odejdu. Jenže ono to auto je prostě...GENIÁLNÍ. Navíc já věřím na znamení, auto je z libereckého kraje, a najednou bylo v Brně - zrovna ve chvíli, kdy jsem se začala zajímat + zrovna mi u mého stávajícího auta začaly blikat dvě kontrolky a já už teď do něj nechci investovat peníze...
Prostě toto konkrétní auto, s touto konkrétní motorizací bylo momentálně jediné v ČR a zrovna v Brně, bohužel u těch gaunerů... No nic, z jejich jednání se oklepu. Ale je to fakt pro silné žaludky. Tlačení na zákazníka, aby auto koupil a pokud možno HNED TEĎ! Nevím, kolikrát v životě jsem kdy použila to, že jsem MUDr. (prostě málo), ale když jejich arogance začala dosahovat vrcholu, tak jsem to celkem nesmyslně řekla. A najednou to bylo "Paní doktorko sem, paní doktorko tam...", což je vlastně ještě víc k pozvracení!!! Ale aspoň se mnou nejednali jako s póvlem. A teda hluboce se skláním před paní účetní - mladá holka a jedním slovem ÚŽASNÁ. Pokud to vyjde, a vlastně i pokud to nevyjde, napíšu vedení o tom, jak skvěle a profesionálně se chovala. Jenom díky ní jsem neodjížděla znechucená! No a pravdou je, že tedy nevím, co si počnu s takovými technickými vymoženostmi - šestistupňová převodovka, ručka na "knoflík", to stejné startování, navigace (já, která zásadně jezdím dle mapy), parkovací asistent, audio, video a milión vychytávek...ježkovy voči - já neměla ani tucha, kam se to vše v autech posunulo... A myslím, že většinu těch vychytávek vlastně nepotřebuju...ale nadávat tedy nebudu, to fakt nee!

5.12.2021 00:21
Varaxi

XXX.XXX.129.250

neverend napsal(a):
Já myslel na všechny tady a hlavně že jsou všichni živí a zdraví.🙂

Jo zdraví... Kolik lidí tu má aktuálně koronu? :)

5.12.2021 00:49
fikovnice

XXX.XXX.134.198

lesnížínka napsal(a):
No budeš muset, pokud nemáš tu kabelku

5.12.2021 00:56
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Andrýsek3 napsal(a):
Teda žínko, co si to o mě myslíte, že já někam doběhnu jen na tu půl hodinu? 😃
Jsme zrovna ani jeden nebyl v práci, tak jsme z té postele téměř nevylezli. 🤫taky bych se divila, kdybych to nechytla.

Teda to jsou perly tady... A tu 30minutovku vymyslel kdooo.....Rady...?

5.12.2021 00:58
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Ještě bych chtěla dodat k předchozí diskuzi očko/neočko, uznávání/neuznávání protilátek apod., že jsem věřila tomu, že s hladinou protilátek, kterou dceři v září naměřili, resp. nenaměřili, protože přesahovala horní mez měřitelnosti, covida nechytne vůbec, nebo jen s velmi mírným průběhem. Tím spíš, že před rokem měla naprosto bezpříznakový průběh.

Včera to byla léčba šokem s tím echt rychlým nástupem...

Tímto chci upozornit všechny neočkované s protilátkami po prodělání (není to nátlak ani poroučení), že aktuální verze covidu má na věc jiný názor!

Zařiďte se podle svého uvážení... 🌷

Počkej, já už se zase ztrácím...a máte to tedy PCR potvrzeno?
Jinak pll. někomu klesají hodně hodně rychle, fakt v horizontu týdnů obrovské rozdíly. Jeden náš tým v práci to měří na velkém vzorku lidí.

5.12.2021 01:03
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Jéé, takto jezdila koza sousedů - tuším, že v Octávce...

5.12.2021 08:06

fikovnice napsal(a):
"Balu", až budu mít sílu, napíšu zde, jak nechutné jednání to dnes bylo!!! Od 14h do 21h. Manažer/manažeři prostě jedna veká arogance a když už vše vypadalo OK, tak najednou:"My jsme zapomněli, že zrovna na toto auto máme ještě jednoho zájemce, a zrovna na dnes, no a pokud přijde, tak máte smůlu!" A to je fakt jen jedna z čuňáren... Psala jsem to teď někomu do SZ... Kdyby mým cílem byla cesta, tak je tam seřvu a středem odejdu. Jenže ono to auto je prostě...GENIÁLNÍ. Navíc já věřím na znamení, auto je z libereckého kraje, a najednou bylo v Brně - zrovna ve chvíli, kdy jsem se začala zajímat + zrovna mi u mého stávajícího auta začaly blikat dvě kontrolky a já už teď do něj nechci investovat peníze...
Prostě toto konkrétní auto, s touto konkrétní motorizací bylo momentálně jediné v ČR a zrovna v Brně, bohužel u těch gaunerů... No nic, z jejich jednání se oklepu. Ale je to fakt pro silné žaludky. Tlačení na zákazníka, aby auto koupil a pokud možno HNED TEĎ! Nevím, kolikrát v životě jsem kdy použila to, že jsem MUDr. (prostě málo), ale když jejich arogance začala dosahovat vrcholu, tak jsem to celkem nesmyslně řekla. A najednou to bylo "Paní doktorko sem, paní doktorko tam...", což je vlastně ještě víc k pozvracení!!! Ale aspoň se mnou nejednali jako s póvlem. A teda hluboce se skláním před paní účetní - mladá holka a jedním slovem ÚŽASNÁ. Pokud to vyjde, a vlastně i pokud to nevyjde, napíšu vedení o tom, jak skvěle a profesionálně se chovala. Jenom díky ní jsem neodjížděla znechucená! No a pravdou je, že tedy nevím, co si počnu s takovými technickými vymoženostmi - šestistupňová převodovka, ručka na "knoflík", to stejné startování, navigace (já, která zásadně jezdím dle mapy), parkovací asistent, audio, video a milión vychytávek...ježkovy voči - já neměla ani tucha, kam se to vše v autech posunulo... A myslím, že většinu těch vychytávek vlastně nepotřebuju...ale nadávat tedy nebudu, to fakt nee!

Nátlak jste čekala, ne? Je to bohužel jejich obchodní praktika. K tomu titulu - mnohde otvírá dveře a usnadňuje komunikaci, někdy je to až legrace. Třeba v nemocnici. Při zjištění, že má člověk titul, je okamžitě znát změna v chování doktorů i sester. A stačí i jen domněnka, že má člověk titul.
Jednání máte za sebou, auto už je vaše (předpokládám), jen asi ještě vyřídit papírovou válku - auto přihlásit, zajet na evidenčku... pokud vám to nebudou dělat áčka. A pak už jen jezdit.
Mimochodem - nechala jste si tam nacenit "staré" auto?

Šestistupňovou převodovku využijete na dálnici a rychlostní silnici. Já mám pětistupňovou, a kolikrát si říkám, že by to chtělo šestku. S ručkou na knoflík zkušenost nemám, ani s parkovacím asistentem, ale ten je podle mě dost užitečný. A navigace? Když ji nebudete chtít používat, nemusíte. Ale třeba si na ni zvyknete, a zjistíte, že je to užitečný pomocník, zvlášť v místech, kde to člověk nezná.

5.12.2021 08:37

taky bych se divila, kdybych to nechytla.

Andrýsku, takhle se tomu teď říká ? :-))

5.12.2021 08:41

A navigace? Když ji nebudete chtít používat, nemusíte.

Když jsme jeli ( my starci ) před pár lety do Frieslandu, zapnuli jsme navigaci na Holandských hranicích a dojeli přesně před dům v cizím, zcela neznámém městě. Bez jediného telefonu domácím s žádostí o navedení. K neaplacení - poznáte.

5.12.2021 08:48

fikovnice napsal(a):

A značka ( nemůžu se k tomu dopídit ) ? A jak se bude jmenovat ?

(Předpokládám, že prověřené je. Z Liberce do Brna ?)

5.12.2021 08:52
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

lesnížínka napsal(a):

😆 nestrašte ještě 😁

5.12.2021 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
😆 nestrašte ještě 😁

A jak jste teda dneska na tom, oba? Pozorujete něco na sobě?

5.12.2021 10:25
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

lesnížínka napsal(a):
A jak jste teda dneska na tom, oba? Pozorujete něco na sobě?

Přítel stále stejné - kašel, rýma, hlava. Ale nic hrozného.
Mě bolí hlava a jsem hodně unavená, ale já si umím vsugerovat kde co😃

5.12.2021 10:46

Andrýsek3 napsal(a):

3 dny od kontaktu je na příznaky asi brzo, to až tak úterý/středa.

U nás taky zatím nic, dcera nadále bez teplot a příznaků.

Vlastně pes včera dopoledne zvracel. 1x a jen žaludeční šťávy. Od té doby je ok.
Myslíte, že mohl od dcery chytit covid? Mohl by se od něj v tom případě nakazit člověk?
Sdílíme spolu karanténní prostor včetně gauče 🤔

5.12.2021 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):

No...to myslím všichni Ale jak jsem říkala, asi ho mít budete, byl by zázrak, kdyby ne. U nás co vím, očkování nijak nezabránilo tomu, aby ho chytnuli, měli celé rodiny. A samozřejmě neočkovaní taktéž. Zrovna včera mi mamka říkala o známé, očkovaná, 63let, štíhlá až vychrtlá a měla prý těžký průběh, 4 dny 40cítky, je prý schvácená jak Hirošima. Tak to vás snad mine, jste mladá.

5.12.2021 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vlastně pes včera dopoledne zvracel. 1x a jen žaludeční šťávy. Od té doby je ok.
Myslíte, že mohl od dcery chytit covid? Mohl by se od něj v tom případě nakazit člověk?

Pes to prý chytit může, bylo to na začátku covidu. Další člověk zpátky už od něj ne.

5.12.2021 11:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Fíkovnice, jak to teda je s tím autí, už ho fyzicky máš doma? Nebo až odvezeš toho chudáčka starého dopryč? Já nejsem žádný vášnivý motorista, spíš naopak, jezdím (i se vozím) celkem nerada. Ale na naše auta jsem si taky zvyknula a nebyl to dobrý pocit, je ,,dávat" pryč. Bylo mi to normálně líto, i slzička ukápnula. Teď mám auto nové, krásné, ne věčně v servisu, super, hyper moderní...přesto si na starouše každou chvíli vzpomenu naposled, když jsem Workovi do boudy dávala staré tepichy odtud, co jsme si nechali. S novým jsem se nesžila ještě, asi tím, že se mi nelíbí barva

5.12.2021 11:30
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

lesnížínka napsal(a):
No...to myslím všichni Ale jak jsem říkala, asi ho mít budete, byl by zázrak, kdyby ne. U nás co vím, očkování nijak nezabránilo tomu, aby ho chytnuli, měli celé rodiny. A samozřejmě neočkovaní taktéž. Zrovna včera mi mamka říkala o známé, očkovaná, 63let, štíhlá až vychrtlá a měla prý těžký průběh, 4 dny 40cítky, je prý schvácená jak Hirošima. Tak to vás snad mine, jste mladá.

Já už mám covid jednou za sebou, plus to očkování. Takže abych právě nemusela. Ale uvidíme. 😃

5.12.2021 11:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Já už mám covid jednou za sebou, plus to očkování. Takže abych právě nemusela. Ale uvidíme. 😃

Aha, tak to jsem si nevzpomněla. Tak o to víc jsem zvědavá, jak to u vás proběhne...či neproběhne

5.12.2021 11:34

Varaxi napsal(a):
Jo zdraví... Kolik lidí tu má aktuálně koronu? :)

Teď běží Partie na Primě. Zaposlouchala jsem se.

5.12.2021 11:35
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Záleží no, já jsem to minulé Vánoce chytla přesně 24. Od babičky (to byl taky čtvrtek),v neděli jsem byla ještě na horách a večer jsem přijela, že další den se už budu vracet do Brna a v tu chvíli jsem lehla a už to bylo jasné. V pondělí. Jsem pak už měla pozitivní antigen.
Já jdu už zítra na PCR, už takhle budu dva dny doma a já nemám jako očkovaná nárok na karanténu, tedy ani neschopenku, jinak bych šla až v úterý. 🤷‍♀️ tak snad už ten test bude k něčemu po těch 4 dnech.

5.12.2021 11:41
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Andrýsek3 napsal(a):

Já věřím , že ho taky nechytnete ! Jste jištěná covidem i očkováním .

Kamarádka covid měla už 2x , je teda neočkovaná a přesto ho nechytla od syna ,který měl teploty jako dcera Irmy 4 dny a + kašel. Spala s ním i v posteli ,když mu bylo nejhůř .

Já ho teda od syna taky nechytla i když jsem neočkovaná, ale ten byl bez příznaku. Tak možná proto.

Nicméně protilátky mi teď vyšly 00 prd , takže asi očkování neujdu

5.12.2021 11:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

To je super, že je holka snad už v pohodě 🙏🙏🙏

Psovi určitě jen něco nesedlo. Vy to prý chytit od něj nemůžete. On od vás ale ano,,, ptala jsem se na to veterinářky nedávno ... Tak snad je to pravda a můžete spolu sdílet karanténu 😁

5.12.2021 13:33

Andrýsek3 napsal(a):
Záleží no, já jsem to minulé Vánoce chytla přesně 24. Od babičky (to byl taky čtvrtek),v neděli jsem byla ještě na horách a večer jsem přijela, že další den se už budu vracet do Brna a v tu chvíli jsem lehla a už to bylo jasné. V pondělí. Jsem pak už měla pozitivní antigen.
Já jdu už zítra na PCR, už takhle budu dva dny doma a já nemám jako očkovaná nárok na karanténu, tedy ani neschopenku, jinak bych šla až v úterý. 🤷‍♀️ tak snad už ten test bude k něčemu po těch 4 dnech.

Tak uvidíte, snad to není brzo, pokyny z hygieny jsou PCR 5.-7. den od kontaktu.

5.12.2021 19:22
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Nátlak jste čekala, ne? Je to bohužel jejich obchodní praktika. K tomu titulu - mnohde otvírá dveře a usnadňuje komunikaci, někdy je to až legrace. Třeba v nemocnici. Při zjištění, že má člověk titul, je okamžitě znát změna v chování doktorů i sester. A stačí i jen domněnka, že má člověk titul.
Jednání máte za sebou, auto už je vaše (předpokládám), jen asi ještě vyřídit papírovou válku - auto přihlásit, zajet na evidenčku... pokud vám to nebudou dělat áčka. A pak už jen jezdit.
Mimochodem - nechala jste si tam nacenit "staré" auto?

Šestistupňovou převodovku využijete na dálnici a rychlostní silnici. Já mám pětistupňovou, a kolikrát si říkám, že by to chtělo šestku. S ručkou na knoflík zkušenost nemám, ani s parkovacím asistentem, ale ten je podle mě dost užitečný. A navigace? Když ji nebudete chtít používat, nemusíte. Ale třeba si na ni zvyknete, a zjistíte, že je to užitečný pomocník, zvlášť v místech, kde to člověk nezná.

Děkuji "Balu", i za přání, ať to dobře dopadne...
Auto ještě není moje, já ty peníze nemám , budu si půjčovat...ale od známých, ne od nich...
Auto staré si nacenit nechám, ale dle recenzí lépe vykupují v Esech...ale neříkám, že se nezeptám na cenu i v těch Áčkách...
Jinak prvotně byl tlak, že peníze a transakci MUSÍM provést teď v pondělí, tedy zítra... Naštěstí ta skvělá mladá holka - účetní - mi napsala papír na vlastní zodpovědnost, že počkají do 14.12. Musela jsem složit nevratnou zálohu, ta se ale pak odečte od výsledné ceny. Pokud bych obchod neuskutečnila do toho 14.12., tak opět další záloha - ale opět odečtitelná z celkové sumy... No a ta holčina vyřídila fakt milión věcí. Auto je např. na letních pneu, proto i včerejší projížďka v hustém sněžení nic moc... No a ona za chvilku vyřídila sehnání pneu právě v Liberci + bezplatné přezutí - při převzetí auta už by mělo být na zimních pneu... Dále povinné ručení, opět jakási akce (já vím, akce bývají podezřelé!), ale každopádně levnější než je moje současné povinné ručení, atd. atd. Teda vyřízená z toho několikahod jednání jsem byla fest. To, že titul otevírá dveře, vím. Vím to i od tety, protože má obě neteře (mě a sestřenici) lékařky a zrovna dnes mi říkala, že si neumím představit, kolikrát jí to už pomohlo. Ale vnímám to logicky jako něco nechutného... Bylo by to i legrační, např. ten včerejšek, ale více je v tom z mého pohledu nechutnosti. Lidé si evidentně nejsou rovni...

5.12.2021 19:29
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Ano, má i RZ Libereckého kraje. Převezeno do Brna bylo pro zákazníka, který asi fakt reálně existoval... Rozhodně ale neexistoval ten včerejší, co mi jím bylo vyhrožováno ("Je nám líto, ale PRÁVĚ JSME ZJISTILI, že je ještě jeden zákazník před Vámi..."). Značku jsem asi úplně přesně nenapsala - Fiat X - nejmenší SUV na trhu. Je to moje srdcovka... Ještě s tou motorizací, tj. silnou.

Btw, já mám své staré auto z parkoviště záměrně poškrábané! Dovedu si představit, jak zánovní auto, které má v RZ "L" může být zde, kde nejsou parkovací místa, někomu trnem v oku... Takže musím přestat pronajímat garáž, blbý je, že ji pronajímám s výpovědní lhůtou - 3 měsíce. No, co už...

Prověření dělají oni sami, nicméně samozřejmě můžu VIN (které už mám) si nechat ještě projet nějakým softwarem. Ale ta slečna (pro mě profesionálka každým coulem) se vlastně zachovala ne úplně profesionálně, ale pro mě příznivě. Já jí totiž řekla, že k ní budu zcela otevřená a ona řekla, že to vítá a že bude jednat stejně. No a proti jejich předpisům mi dala k nahlédnutí jejich interní komunikaci - tam bylo vše o prověření, závadách, co s nimi, a bylo to prostě hantecem typu "Drobné ranky od krup na střeše, když to daj technici do pucu, bude to naprosto perfektní". A to byla vlastně jediná "závada", kterou jsem pak na autě vůbec neobjevila. Dále mi řela, že mají přímo v záruce, že auto není kradené, bourané, na leasing, atd.atd. Jen kdyby ten manažer se nechoval tak, jak se choval! On mi posléze dokonce přidělil řidiče, ač jsem tam byla svým autem!!!, ať mě odveze k bankomatu - skládala jsem malinkou zálohu...

5.12.2021 19:37
fikovnice

XXX.XXX.134.198

A navigace? Když ji nebudete chtít používat, nemusíte.

Když jsme jeli ( my starci ) před pár lety do Frieslandu, zapnuli jsme navigaci na Holandských hranicích a dojeli přesně před dům v cizím, zcela neznámém městě. Bez jediného telefonu domácím s žádostí o navedení. K neaplacení - poznáte.

Děkuji "Orionko"!

5.12.2021 19:41

Kupovali jsme bazarový auto nedávno a měli tam hezky rozdaný role - "hodnej" pán, co s náma všechno vyřizoval, a "zlej" šéf.

5.12.2021 19:42
fikovnice

XXX.XXX.134.198

lesnížínka napsal(a):

Normálně zrovna včera v těch Áčkách mě vezl řidič k bankomatu. A cestou jsme kecali a on mi řekl, že COVID měla manželka a děti, žádnou karanténu nedodržovali a on neměl nic, byl i PCR negativní. Takže jistota to fakt není. To stejné teta - ještě před očkováním. Všichni, včetně mladých nemocní, a ona vůbec nic. Bylo to tehdy zvláštní. Byla zrovna po očkování proti chřipce, tak jsem přemýšlela, zda nemohla mít vybičovanou nespecifickou imunitu, která zatočila i s koronáčem. Těžko říct...

5.12.2021 19:43
fikovnice

XXX.XXX.134.198

lesnížínka napsal(a):
Pes to prý chytit může, bylo to na začátku covidu. Další člověk zpátky už od něj ne.

Jj, takto to vlákno začalo, mým dotazem, resp. informací...

5.12.2021 19:45
fikovnice

XXX.XXX.134.198

lesnížínka napsal(a):
Fíkovnice, jak to teda je s tím autí, už ho fyzicky máš doma? Nebo až odvezeš toho chudáčka starého dopryč? Já nejsem žádný vášnivý motorista, spíš naopak, jezdím (i se vozím) celkem nerada. Ale na naše auta jsem si taky zvyknula a nebyl to dobrý pocit, je ,,dávat" pryč. Bylo mi to normálně líto, i slzička ukápnula. Teď mám auto nové, krásné, ne věčně v servisu, super, hyper moderní...přesto si na starouše každou chvíli vzpomenu naposled, když jsem Workovi do boudy dávala staré tepichy odtud, co jsme si nechali. S novým jsem se nesžila ještě, asi tím, že se mi nelíbí barva

Počkej, vždyť jsi úplně nedávno psala, že jezdíš starou Fábkou, ne?
Jinak, auto ještě doma není. A staré - já si to snad ani neumím představit, že už je nebudu mít. Navíc má jméno, no, taky to obrečím!

5.12.2021 19:47
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Teď běží Partie na Primě. Zaposlouchala jsem se.

Co říkali? Nemám TV... Něco nového, zajímavého?

5.12.2021 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Jinak, auto ještě doma není. A staré - já si to snad ani neumím představit, že už je nebudu mít. Navíc má jméno, no, taky to obrečím!

No však jo, to je můj otloukánek Zrovna ve středu jsem musela vyjet Workovi pro šunku a od našeho je rozkopáno, dělá se kanalizace. To je normálně tady bahniště. Musela jsem navíc objet náklaďák po bývalé trávě, no jela jsem 20cm bahnem a modlila se, ať nezapadnu, auto mám zachvístané až po střechu, i když jsem jela krokem
Tou by muž teda nejezdil, nadává, ať si konečně koupím, respektive vyberu, že mi koupí nové auto, protože tohle je zdrap pro ostudu

5.12.2021 20:11

fikovnice napsal(a):

Mohlo by být výhodnější prodat staré auto napřímo, výkupní ceny v bazarech jsou nižší, než tržní.
Záleží, jak rychle se ho potřebuješ zbavit, resp. jak rychle potřebuješ peníze.

5.12.2021 20:16

lesnížínka napsal(a):
No však jo, to je můj otloukánek Zrovna ve středu jsem musela vyjet Workovi pro šunku a od našeho je rozkopáno, dělá se kanalizace. To je normálně tady bahniště. Musela jsem navíc objet náklaďák po bývalé trávě, no jela jsem 20cm bahnem a modlila se, ať nezapadnu, auto mám zachvístané až po střechu, i když jsem jela krokem
Tou by muž teda nejezdil, nadává, ať si konečně koupím, respektive vyberu, že mi koupí nové auto, protože tohle je zdrap pro ostudu

Já jezdím stařičkým (1998) Nissanem, už teda asi dojíždím, protože nejspíš neprojde další technickou. V servisu ho teď při přezouvání na zimu nazvali pekelným strojem😂

5.12.2021 20:26
Šarina

XXX.XXX.200.119

No a proti jejich předpisům mi dala k nahlédnutí jejich interní komunikaci - tam bylo vše o prověření, závadách, co s nimi, a bylo to prostě hantecem typu "Drobné ranky od krup na střeše, když to daj technici do pucu, bude to naprosto perfektní". A to byla vlastně jediná "závada", kterou jsem pak na autě vůbec neobjevila.

Fikovnice, já jsem už ze své profese holka nedůvěřivá, a tak bych skoro předpokládala, že ta hodná paní má pro podobné zákazníky k "tajnému nahlédnutí" vždy jednu speciální variantu jejich interní komunikace, kde jsou právě jenom závady typu: "drobné ranky od krup", zatímco o chybějícím levém zadním kole tam není ani zmínka.
(Bylo by to něco podobného jako: "No PRÁVĚ jsme si uvědomili, že je tu před vámi jiný zákazník, a tak když přijde, tak máte smůlu".)

... Ale pochopitelně bych vám přála, aby to mé podezření bylo neopodstatněné.

5.12.2021 20:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Šarina napsal(a):
No a proti jejich předpisům mi dala k nahlédnutí jejich interní komunikaci - tam bylo vše o prověření, závadách, co s nimi, a bylo to prostě hantecem typu "Drobné ranky od krup na střeše, když to daj technici do pucu, bude to naprosto perfektní". A to byla vlastně jediná "závada", kterou jsem pak na autě vůbec neobjevila.

Fikovnice, já jsem už ze své profese holka nedůvěřivá, a tak bych skoro předpokládala, že ta hodná paní má pro podobné zákazníky k "tajnému nahlédnutí" vždy jednu speciální variantu jejich interní komunikace, kde jsou právě jenom závady typu: "drobné ranky od krup", zatímco o chybějícím levém zadním kole tam není ani zmínka.
(Bylo by to něco podobného jako: "No PRÁVĚ jsme si uvědomili, že je tu před vámi jiný zákazník, a tak když přijde, tak máte smůlu".)

Vidíte, to já bych naletěla stejně jako Janina, já zase vždycky čekám to lepší No díky za tip

5.12.2021 20:45

Dovedu si představit, jak zánovní auto, které má v RZ "L" může být zde, kde nejsou parkovací místa, někomu trnem v oku... Takže musím přestat pronajímat garáž,

Určitě je líp autu v garáži, než na parkovišti. Ale stejně bych vyměnila značku za brněnskou.
Úsměvné je, jak si řidiči s pražskou SPZ přidávají nápisy : "Nejsu z Prahe" atp. Pražská dráždí úplně všude.

5.12.2021 20:49

fikovnice napsal(a):

Nevím, jestli úplně nového. Ale rozhodně zajímavého. Bylo toho víc.

5.12.2021 20:54
5.12.2021 21:01
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

fikovnice napsal(a):

https://cnn.iprima.cz/partie

Neregistrovaný uživatel

5.12.2021 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

Fikovnice mas dobry ze sneses i nižší obsah a benzin. Ja dik ucelu ke kterym auto pouzivam neexistuje male auto (prinejmensim kombik) a jedine nafta a od 1,9 výš. Posledne kdyz sem tahla 13 terarek a 30 hadu.... Nebo kdyz se odvazi srot, nebo se jede pro uhli. Atd...
Auticko vypada sympaticky. Tak at dela radost a pochlub se jak bude doma 😉🙂😊

5.12.2021 21:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Fikovnice mas dobry ze sneses i nižší obsah a benzin. Ja dik ucelu ke kterym auto pouzivam neexistuje male auto (prinejmensim kombik) a jedine nafta a od 1,9 výš. Posledne kdyz sem tahla 13 terarek a 30 hadu.... Nebo kdyz se odvazi srot, nebo se jede pro uhli. Atd...

Sim tě, to sme my, lopaty, Janina leští červenou kabelku a bude za madam ve fiátku, chápeš?! Už tomu chybí jen stahovací střecha a vlající šátek

5.12.2021 21:33
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Šarina napsal(a):

Děkuji.
Já jsem zase důvěřivá, mnohdy až moc. A téhle osobě jsem fakt věřila...třeba na to dojedu, ale věřila a věřím jí. Ono se to časem ukáže. Ale znovu děkuji za varování.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2021 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

lesnížínka napsal(a):
Sim tě, to sme my, lopaty, Janina leští červenou kabelku a bude za madam ve fiátku, chápeš?! Už tomu chybí jen stahovací střecha a vlající šátek

Ale to by bylo krásný 😊

5.12.2021 21:35
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Dovedu si představit, jak zánovní auto, které má v RZ "L" může být zde, kde nejsou parkovací místa, někomu trnem v oku... Takže musím přestat pronajímat garáž,

Určitě je líp autu v garáži, než na parkovišti. Ale stejně bych vyměnila značku za brněnskou.
Úsměvné je, jak si řidiči s pražskou SPZ přidávají nápisy : "Nejsu z Prahe" atp. Pražská dráždí úplně všude.

No, máte pravdu, tady se dává:"Já su z Brna!" atp. Ale, že se najdou hajzlíci, a vybijou vztek na nevinném autě, o tom žádná. Známý měl nové auto a po tom ojetí korunou či čím mi říkal, že škoda na laku je 80 tisíc, to jsem fakt čučela!

5.12.2021 21:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale to by bylo krásný 😊

Neva, stáhne okýnko

5.12.2021 21:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás polovina dědiny pracuje v Praze, studuje v Praze, žije v Praze...minimálně má firmu založenou v Praze, takže auta s pražskou SPZ nikoho nepřekvapí. Navíc se všichni známe a ví se o nich, tak nemusí mít ty nálepky

5.12.2021 21:42
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Jo, "Orionko", jméno! To je sranda - tak já už měla vymyšleno Jayden, Brian, Ryan a najednou mě napadl Čeněk...tak nevím...bude to každopádně chlap!
Btw, kdybyste měla auto pojmenovat Vy, mohl by to být Čeněk nebo Čenda?

A ten Čeněk asi proto, že je to červené auto.

Ad "Šarina": Něco málo z té interní komunikace mi četl v jiné části salónu a v jiný čas takovej boreček, kterej mi byl přidělenej na úvod. A ten řekl cca, že vidí na svém monitoru to úplně nejhorší, co na autu je, a že mi z toho může nějak neurčitě citovat, že drobné ranky nebo škrábance, které ale rozleštili (takže to pak sedělo s tím, co mi ukázala ta holčina - akorát, že tam měli napsáno "chipi" od krup na střeše - v životě jsem to slovo "chipi" neslyšela).

5.12.2021 21:43
fikovnice

XXX.XXX.134.198

rapotacka11 napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/partie

Děkuji , kouknu na to!

5.12.2021 21:47
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Ahoj "Leithian", moc děkuju... No, já jsem psala, že jsem po tátovi měla 200koňového Rovera, jednou jsem jej rozjela v noci na dálnici, připadalo mi to jak start letadla :-)))). Jinak já právě slabá auta nee! Proto jsem třeba zavrhla tu novou C3, i když se mi moooc líbí...ale 61kW je pro mě prostě slabota. Myslím, že i ten Kaktus se dělá slabej a ještě jsem se dívala na úplně novej Peugeot 206 - vyhrál tuším nějaké evropské auto roku - fakt hezkej. Ale jak jsem už mockrát psala, toto byla a je moje srdeční záležitost! A 103kW a turbo je velmi slušné...

5.12.2021 21:51
fikovnice

XXX.XXX.134.198

lesnížínka napsal(a):

Teď jsi mě pobavila!!! Já a madam! Myslíš, že mám tu červenou kabelku? To víš, že nemám a ani mít nebudu! Ale je pravda, že na některých recenzích psali, že toto auto okouzlí hlavně dámy - nevím proč, ale mě fakt okouzlilo. A jak psala někde výše "Gerhild", má fakt trochu oči jako legendární Brouk.

Ad barva auta a ten boreček: Tak jsem tam přišla a říkám, že mám domluvenou schůzku a on mi neřekl název auta, typ, sílu, ale povídá:"Myslíte to červené, že?"

5.12.2021 21:53
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Jo a není to ani malé auto...vlastně to je pro mě největší obava - přesedlání z malého auta na mnohem větší... Kvůli parkování a jízdě po městě a tak... Ale prý se člověk rychle přeorientuje...

5.12.2021 21:57
elisak

XXX.XXX.194.232

Já mám jednu trošku kuriozitku z nákupu bazarovýho auta. Mamka asi před 10-ti lety kupovala ojetýho Focuse, bohužel už nevím, kde.
Všechno vypadalo super, jen bylo podezřele levný cca o 50-100 litrů než jiný podobně vybavený a ojetý Fucus. Na prohlídce známej automechanik na nic nepřišel, záznamy taky v pořádku. Takže se koupilo, všechno bylo super až do prvního natankování. Dostali do něj jen pár litrů a konec, pokračovat mohli až po pár minutách. Tankování trvalo přes půl hodiny. No chvílo to trvalo, ale nakonec se přišlo na to, že je v nádrži kaštan. Oprava nakonec celkem levná a slouží, až na pár problémů do teď.

5.12.2021 21:59

fikovnice napsal(a):
Jo, "Orionko", jméno! To je sranda - tak já už měla vymyšleno Jayden, Brian, Ryan a najednou mě napadl Čeněk...tak nevím...bude to každopádně chlap!
Btw, kdybyste měla auto pojmenovat Vy, mohl by to být Čeněk nebo Čenda?

A ten Čeněk asi proto, že je to červené auto.

Ad "Šarina": Něco málo z té interní komunikace mi četl v jiné části salónu a v jiný čas takovej boreček, kterej mi byl přidělenej na úvod. A ten řekl cca, že vidí na svém monitoru to úplně nejhorší, co na autu je, a že mi z toho může nějak neurčitě citovat, že drobné ranky nebo škrábance, které ale rozleštili (takže to pak sedělo s tím, co mi ukázala ta holčina - akorát, že tam měli napsáno "chipi" od krup na střeše - v životě jsem to slovo "chipi" neslyšela).

Čenda je letitá přezdívka kostry v přírodovědné učebně na naší ZŠ 🤣

5.12.2021 22:05
fikovnice

XXX.XXX.134.198

Jo, a právě jsem obdržela hromadný mail - onemocněla nám jedna kolegyně...

5.12.2021 22:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale Čenda se mi líbí, náhodou mu to fakt sedí a myslím, že to poleze víc z huby než ten Ryan třeba. A vlastně, proč americká? Je to Ital, tak Marčelo
Velká auta jsou dobrá na dlouhé trasy, na dálnici. Do města...na chuja, totálně. Nikde se to nevytočí, nikam se to nevleze

5.12.2021 22:49
Šarina

XXX.XXX.200.119

lesnížínka napsal(a):
U nás polovina dědiny pracuje v Praze, studuje v Praze, žije v Praze...minimálně má firmu založenou v Praze, takže auta s pražskou SPZ nikoho nepřekvapí. Navíc se všichni známe a ví se o nich, tak nemusí mít ty nálepky

Ale no tak, fikovnice , ... jasně, že ty notičky mají v počítači v tom a..a..a..autobazaru všichni pracovníci, se kterými se zákazník může potkat, stejné! Takže vy se vždycky dostanete k těm samým informacím.... Tohle ošéfovat, to je to nejjednodušší.

Jak říkám: doufám a přeju vám, ať se nespálíte. Já bych ale to jednání, co jste popisovala, fakt nerozdejchala (asi to je věkem) a nevěřila bych jim pak už ničehož nic. I kdyby byli venkoncem pozlacení.

5.12.2021 23:03
Varaxi

XXX.XXX.129.250

My měli Adama. :)

5.12.2021 23:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Varaxi napsal(a):
My měli Adama. :)

Jako, že měl sundavací žebra? Protože jinak teda nevypadal jako první, spíš jako poslední

5.12.2021 23:21

Čenda je dobrej, rozhodně lepší než Ryan !
Moje první byl Skoček. ( Při jedné z prvních jízd jsme si skočily na břízu, příslušník konstatoval "no jo, řidičák ještě mokrý"). Vlastně ještě před ním červená oktávka, ale to už je prehistorie :-)). Stála mě hříšných 7500,-- a byl to tank.

6.12.2021 07:22
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

fikovnice napsal(a):
Děkuji , kouknu na to!

Netřeba.
Náladu to nezlepší.
Kdo by řekl něco chytrýho,
toho nepozvou.
A tihle slizouni?

6.12.2021 07:58

Naše auto se vždycky jmenovalo Sršeň, ta Sršeň. Nejvíc se ale to jméno používalo pro to první, byla to Felicie.

6.12.2021 08:49

Hm, tak dneska telefonát dětské doktorce. Mluvila jsem jen se sestřičkou, vyptala se, jaké má potíže. Začátek hovoru tedy nadějný.

Čekala jsem, že hovor předá doktorce a ta mi poradí co a jak... Houby. "Tak teď bude dcera 14 dní doma a když už pak nebude mít žádné potíže, může zpátky do školy. A volat nám už nemusíte."
To je teda přístup 🤔🙄

6.12.2021 09:53
šavlozubka

XXX.XXX.58.36

Hm, tak dneska telefonát dětské doktorce. Mluvila jsem jen se sestřičkou, vyptala se, jaké má potíže. Začátek hovoru tedy nadějný.

Čekala jsem, že hovor předá doktorce a ta mi poradí co a jak... Houby. "Tak teď bude dcera 14 dní doma a když už pak nebude mít žádné potíže, může zpátky do školy. A volat nám už nemusíte."
To je teda přístup 🤔🙄

To teda. Když jsme měli podezření na covida v rodině na začátku listopadu, tak mě sestra propojila s doktorkou a normálně mi řekli, že kdyby se malej horšil, tak mám prostě přijít s respiratorem, počkat před čekárnou, abychom se nemísili s ostatními a že si ho doktorka poslechne. Pravda mám malé děti ne školáky. U nás se to naštěstí nakonec nepotvrdilo.

6.12.2021 10:27
Šarina

XXX.XXX.200.119

To je teda přístup 🤔🙄

Naše paní doktorka lidi s covidem normálně bere, pochopitelně, že v jiném režimu než ostatní.
Vůbec si neumím představit, že by mi řekla: "Jsem sice lékařka, ale lidi s coronavirem neléčím".
Okamžitě OKAMŽITĚ bych šla jinam!

Uvědomme si, že doktoři za každého svého pojištěnce berou nemalé peníze, pojištěnec by zase měl mít u nich péči.
Vztah by měl být oboustranně plný důvěry!

6.12.2021 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Šarina napsal(a):
Naše paní doktorka lidi s covidem normálně bere, pochopitelně, že v jiném režimu než ostatní.
Vůbec si neumím představit, že by mi řekla: "Jsem sice lékařka, ale lidi s coronavirem neléčím".

Uvědomme si, že doktoři za každého svého pojištěnce berou nemalé peníze, pojištěnec by zase měl mít u nich péči.

Jinam? A kam si na vesnici myslíte, že můžete jít jinam? U nás je dětská doktorka...pro několik vesnic z okolí.

6.12.2021 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To je teda přístup 🤔🙄

No já se dnes ptala do okna sousedky: jak jsi na tom? ,,Je mi blbě" Jak blbě, kašleš? ,,Ani moc ne, ale je mi prostě blbě, na zvracení" A bylas u té doktorky? ,,Jo" A dala ti něco? ,,Ne, nic" A bereš alespoň ten paralen? ,,Jo, ten beru"

6.12.2021 10:58

Šarina napsal(a):

Jinam nepůjdu, po úvodním 3hodinovém žehu se u dcery průběh vrátil do úrovně mírná viróza. Pobolívání hlavy, škrábání v krku, ucpaný nos a pokašlávání. Špatně už jí není, teplota normální, jen včera odpoledne 37,1 st.

Kdyby se začalo dít něco, co se mi nezdá, vyšetření si vyžádám a odbýt se nenechám.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2021 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.38

Tak ja dneska u doktora. Nabeh na zapal plic. Atb a zas sem doma. No psina. Tyden v práci a budu zas cely prosinec dom. (pak mame celozavodku)

6.12.2021 12:51

Tak ja dneska u doktora. Nabeh na zapal plic. Atb a zas sem doma. No psina. Tyden v práci a budu zas cely prosinec dom. (pak mame celozavodku)

Jste ten návrat do práce asi uspěchala...

6.12.2021 13:50

Jste ten návrat do práce asi uspěchala...

..kamarádka po covidu prodělala zápal dvakrát a jako důsledek omezená kapacita plic....a to měla poměrně lehký průběh...

6.12.2021 17:37
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Šarina napsal(a):

Bohužel přístup spousty doktorů u nás ( obvodáci a pediatři!!! ostatní jsou stále normální )

Není na malém městě lehké jít jinam, obvoďáci a pediatři neberou, mají plno .

Ordinuji po telefonu většinou sestry , někteří jen po SMS a dokonce chtěla poslat jen fotku pásového oparu , předepsala léky dle obrázku a až to zmizí můžou jít do školy .. .
Takto se vyšetřuje SMS od pi doktorky :
Kontrola teploty, nosni kapky, leky na kasel, objednejte se na PCR. Pro nemocne jsme
po,ut,ct,pa 8:30-9:30,
st 9-10
Ostatní ordinační doba je vyhrazena pro zdravé pacienty 👍👏

Takže u nás volat fakt tu rychlou , jinak se k lékaři nedostanete.

6.12.2021 17:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Bohužel přístup spousty doktorů u nás ( obvodáci a pediatři!!! ostatní jsou stále normální )

Není na malém městě lehké jít jinam, obvoďáci a pediatři neberou, mají plno .

Ordinuji po telefonu většinou sestry , někteří jen po SMS a dokonce chtěla poslat jen fotku pásového oparu , předepsala léky dle obrázku a až to zmizí můžou jít do školy .. .
Takto se vyšetřuje SMS od pi doktorky :
Kontrola teploty, nosni kapky, leky na kasel, objednejte se na PCR. Pro nemocne jsme
po,ut,ct,pa 8:30-9:30,
st 9-10
Ostatní ordinační doba je vyhrazena pro zdravé pacienty 👍👏

Takže u nás volat fakt tu rychlou , jinak se k lékaři nedostanete.

On někdo zdravý jde k doktorovi? Ještě tak pro potvrzení na řidičák, možná

6.12.2021 18:01
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
On někdo zdravý jde k doktorovi? Ještě tak pro potvrzení na řidičák, možná

No jasně ! To je teď strašně moderní, chodit zdravej k doktorovi, nemocní jsou přeci doma v karanténě, to je novinka ted😀
Pak je doktorka vyjevena a nervózní ,že má tu hodinu úplně,ale úplně plnou čekárnu a že to nemuze stihnout !
Bodejť by ne, když je teď tolik marodu.

Dřív to bývalo, že měla hodinu denně právě pro zdravé na papírování a jedno dopoledne pro kojence.

Teď v době epidemie usoudila,že je to lepší prohodit 😁 přijde mi stejně nelogická jako vladni nařízení, takže to bude ok .

6.12.2021 18:17

Ostatní ordinační doba je vyhrazena pro zdravé pacienty

To je snad oxymoron, ne?

6.12.2021 19:32

Naše auto se vždycky jmenovalo Sršeň, ta Sršeň. Nejvíc se ale to jméno používalo pro to první, byla to Felicie.

A měla stahovací střechu ?

6.12.2021 19:48
Šarina

XXX.XXX.200.119

lesnížínka napsal(a):
Jinam? A kam si na vesnici myslíte, že můžete jít jinam? U nás je dětská doktorka...pro několik vesnic z okolí.

Mno, my bydlíme na vesnici o cca 550 duších ;)
Doktory máme v nejbližším městě.
Tedy různé doktory v různých nejbližších městech.

Najít si doktora dle vlastního (!) gusta beru jako úplně normální věc. O zdraví se člověk musí aktivně starat sám, nejlépe v době klidu, kdy to jakoby není nutné. Všichni naši doktoři (i ti "psí") se stali našimi kamarády. I to považuju za důležité.
----------------------------------------------
Prostě, aby mi doktor odmítl léčbu (nedejbože dítěte) to mi přijde šílené. Šílené. A to bez ohledu na to, jestli se stav třeba sám upraví.... nebo ne.

6.12.2021 19:56

A měla stahovací střechu ?

Ne, neměla, to už byla ta novodobá Felicie. A kde manžel přišel na tu Sršeň, vůbec netuším.

6.12.2021 19:58

Šarina napsal(a):
Mno, my bydlíme na vesnici o cca 550 duších ;)
Doktory máme v nejbližším městě.
Tedy různé doktory v různých nejbližších městech.

Najít si doktora dle vlastního (!) gusta beru jako úplně normální věc. O zdraví se člověk musí aktivně starat sám, nejlépe v době klidu, kdy to jakoby není nutné. Všichni naši doktoři (i ti "psí") se stali našimi kamarády. I to považuju za důležité.
----------------------------------------------
Prostě, aby mi doktor odmítl léčbu (nedejbože dítěte) to mi přijde šílené. Šílené. A to bez ohledu na to, jestli se stav třeba sám upraví.... nebo ne.

Mně taky to přijde šílené. A proto už hledám dalšího praktika a doufám, že najdu.

Nevíte náhodou někdo, jak často lze praktika změnit? Jde to po 2 měsících?

6.12.2021 20:26
Šarina

XXX.XXX.200.119

Mně taky to přijde šílené. A proto už hledám dalšího praktika a doufám, že najdu.

Nevíte náhodou někdo, jak často lze praktika změnit? Jde to po 2 měsících?

to bohužel netuším, já měnit nebudu (ani praktika, ani zubaře ani veta), ale jak koukám, tak si to jsou tři měsíce (???)

6.12.2021 20:34
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
No já se dnes ptala do okna sousedky: jak jsi na tom? ,,Je mi blbě" Jak blbě, kašleš? ,,Ani moc ne, ale je mi prostě blbě, na zvracení" A bylas u té doktorky? ,,Jo" A dala ti něco? ,,Ne, nic" A bereš alespoň ten paralen? ,,Jo, ten beru"

Zas jako, doktoři nejsou všemocní a marně přemýšlím, co by asi tak mohl praktik dát pacientovi domů na nauseu. Na to se odjakživa dával studenej čaj po lžičkách nebo možná někdo studenou colu, klid a trpělivost.
Kdyby existoval lék na nauseu, kterej lze aplikovat v domácím prostředí, tak já budu první, kdo si udělá železnou zásobu, poněvadž nausea je můj největší strašák a neznám nic horšího.
Existujou sice čípky Torecan, ale ještě jsem nezažila, že by někomu zabraly.
No a samozřejmě, ten Paralen žaludeční obtíže moc nevylepší, to je přilití oleje do ohně.

6.12.2021 20:53

Zázvor pomáhá, ale já jej nenávidím, takže mi nebude blbě a bude blbě, to je blbě.
Dnes jsme po další blbé diagnostice pediatričky byli na ORL a byli jsme za úkaz. Příště léčím přes gůgl. Zbytečně sežraná ATB. Ale máme hodně sněhu a nejlepší pohádky. Máchale, spadlo ti to!

6.12.2021 20:58

Terven napsal(a):
Zas jako, doktoři nejsou všemocní a marně přemýšlím, co by asi tak mohl praktik dát pacientovi domů na nauseu. Na to se odjakživa dával studenej čaj po lžičkách nebo možná někdo studenou colu, klid a trpělivost.
Kdyby existoval lék na nauseu, kterej lze aplikovat v domácím prostředí, tak já budu první, kdo si udělá železnou zásobu, poněvadž nausea je můj největší strašák a neznám nic horšího.
No a samozřejmě, ten Paralen žaludeční obtíže moc nevylepší, to je přilití oleje do ohně.

Jojo, super rada kdysi byla Paralen na migrénu. 🤦 Už je to cca 20 let a od tý doby Paralen neberu na nic.

6.12.2021 21:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jojo, super rada kdysi byla Paralen na migrénu. 🤦 Už je to cca 20 let a od tý doby Paralen neberu na nic.

No já jsem měla naposled Paralen na chřipku před 20rokama v Thajsku. Ani jsem do té doby nevěděla, že existuje. A od té doby ne. Ale všude píšou na covid si berte Paralen, jako lék první volby.

6.12.2021 21:08
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
No já jsem měla naposled Paralen na chřipku před 20rokama v Thajsku. Ani jsem do té doby nevěděla, že existuje. A od té doby ne. Ale všude píšou na covid si berte Paralen, jako lék první volby.

No jo, no....tak ono je to asi fajn doporučení, jen holt v případě nausey a žaludečních obtíží zrovna ne. A to je méně častej příznak covidu, takže se spíš nepředpokládá.

6.12.2021 21:09

"Zas jako, doktoři nejsou všemocní a marně přemýšlím, co by asi tak mohl praktik dát pacientovi domů na nauseu. "

třeba kinito

a mě by zajímalo, kde a jak se hledá ten kvalitní praktik
a nejen ten....

6.12.2021 21:11

lesnížínka napsal(a):

Paracetamol. Co lepšího na horečku? Při covidu jsou vysoké teploty a ty nejsou zdravé. Dva roky zpět jsem se jich nemohla zbavit asi 10 dní. A já si opravdu neberu prášek na každou hloupost, upřímně je nenávidím. Ale... a mně na migrénu zabírá. Oni vědci ani neví proč, ale funguje to. Párkrát za rok, doslova, a pokud to jde, řeším jinak. Už jsme se tu o tom bavili pár stran dozadu, myslíte, že jiné léky jsou neškodné; lepší?
Lidské plemeno baští léky po hrstech, strašné věci při každé blbosti, no paracetamol tady je, myslím, namístě.

A na to blinkání by mohli psát Cerenii :-)

6.12.2021 21:47

Kafe a dva pětistovkové paraleny jsou na počínající migrénu osvědčená kombinace. Jen mě z toho paracetamolu pak taky bolí žaludek…

6.12.2021 21:50

"Zas jako, doktoři nejsou všemocní a marně přemýšlím, co by asi tak mohl praktik dát pacientovi domů na nauseu. "

třeba kinito

a nejen ten....

Blbě se hledá. Většinou na doporučení někoho jinýho, jenže to je dost individuální a teď za poslední rok se někteří dost "projevili".

6.12.2021 21:51

Kafe a dva pětistovkové paraleny jsou na počínající migrénu osvědčená kombinace. Jen mě z toho paracetamolu pak taky bolí žaludek…

Ježíš, tak to by byla moje smrt.

6.12.2021 21:52
Terven

XXX.XXX.110.191

třeba kinito

a nejen ten....

Právěže na nevolnost a zvracení moc ne...tam jsou v podstatě všechny per os léky dost na nic.
https://www.stefajir.cz/kinito

6.12.2021 21:56

Terven napsal(a):
No jo, no....tak ono je to asi fajn doporučení, jen holt v případě nausey a žaludečních obtíží zrovna ne. A to je méně častej příznak covidu, takže se spíš nepředpokládá.

Tak mně bylo tehdy furt blbě a nepomáhala ani ta chlazená kola. Ale ono to bylo bezprostředně po operaci, kdy jsem měla srůsty na střevech, takže jakmile jsem uviděla nějaké jídlo, bylo mně hned špatně. Kovid jsem právě chytla v té nemocnici.

6.12.2021 22:07

Terven napsal(a):

Mně torecan zabírá.

A ještě znám prášky Degan, ty dostaly děti při rotavirové infekci. Normálně na doma, 9letý syn i 16měsíční dcera.

7.12.2021 09:36

Ostatní ordinační doba je vyhrazena pro zdravé pacienty

To je snad oxymoron, ne?

No, úplně ne. Aspoň u mé PL chodí dost lidí kvůli prohlídce pro zaměstnavatele. A já jsem zdravá ve smyslu neinfekční,ale obrážím ortopedy, dermatology, teď mi na stole leží už 2 týdny telefon na kardiologa...

7.12.2021 09:54
Terven

XXX.XXX.110.191

No, úplně ne. Aspoň u mé PL chodí dost lidí kvůli prohlídce pro zaměstnavatele. A já jsem zdravá ve smyslu neinfekční,ale obrážím ortopedy, dermatology, teď mi na stole leží už 2 týdny telefon na kardiologa...

No, asi tak - nemalou část práce praktika tvoří úředničina, různá potvrzení - na řidičák, na zbroják, do práce, ukončení neschopenek, očkování proti tetanu...to jsou všechno zdravý lidi.

7.12.2021 09:59

Andrýsek3 napsal(a):

Andrýsku, jak jste na tom?
Chytla nebo nechytla?

U nás snad (zatím) dobrý, na test jdeme ve čtvrtek.

7.12.2021 10:23

Tak dobře, ale v tom případě to přece není pacient. Možná klient, já nevím, ale definice pacienta je:
Pacient je osoba, která je nemocná nebo zraněná a je lékařsky ošetřovaná nebo toto lékařské ošetření potřebuje. Slovo pochází z latinského pati, což znamená něco podstoupit nebo trpět.

7.12.2021 10:24

Tak dobře, ale v tom případě to přece není pacient. Možná klient, já nevím, ale definice pacienta je:
Pacient je osoba, která je nemocná nebo zraněná a je lékařsky ošetřovaná nebo toto lékařské ošetření potřebuje. Slovo pochází z latinského pati, což znamená něco podstoupit nebo trpět.

Tak třeba klient. Ale na bolavé koleno jsem taky dost trpěla. a potřebovala ošetření.

7.12.2021 10:28

Tak třeba klient. Ale na bolavé koleno jsem taky dost trpěla. a potřebovala ošetření.

Možná by to vyřešilo slovní spojení neinfekční pacient.

7.12.2021 10:34

Možná by to vyřešilo slovní spojení neinfekční pacient.

Jo, to by šlo.

7.12.2021 10:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Asi klient, no....a ono už se to taky leckde začalo používat. Ale pořád je to jenom slovíčkaření.
Pacient zatím figuruje téměř všude, je to zažité a nikdo to moc neřeší. Takže "WC - pacienti" používají i lidi jdoucí na preventivní prohlídku, do kolonky "Podpis pacienta" na informovaným souhlasu se podepíše i rodička jdoucí k porodu ....atd. atd.

7.12.2021 10:51

Terven napsal(a):
Asi klient, no....a ono už se to taky leckde začalo používat. Ale pořád je to jenom slovíčkaření.
Pacient zatím figuruje téměř všude, je to zažité a nikdo to moc neřeší. Takže "WC - pacienti" používají i lidi jdoucí na preventivní prohlídku, do kolonky "Podpis pacienta" na informovaným souhlasu se podepíše i rodička jdoucí k porodu ....atd. atd.

Jasně, že je to slovíčkaření, od toho přece máme slova.
Pro mě spojení "zdravý pacient" je prostě . Aby nám za chvíli právníci neodmítli chodit k soudu s tím, že se budou účastnit stání po telefonu nebo přes Teamsy.

7.12.2021 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Ona rodička je už ale potencionální pacient A vlastně každý příjímaný do nemocnice.

7.12.2021 11:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Jasně, že je to slovíčkaření, od toho přece máme slova.
Pro mě spojení "zdravý pacient" je prostě . Aby nám za chvíli právníci neodmítli chodit k soudu s tím, že se budou účastnit stání po telefonu nebo přes Teamsy.

Já bych řekla, že takových slov, které v původním překladu znamenají trochu něco jiného než pro co se vžilo jejich označení, je víc.
Obecně je zažito, že pacient = příjemce péče zdravotnického zařízení.

7.12.2021 11:56
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Terven napsal(a):
Já bych řekla, že takových slov, které v původním překladu znamenají trochu něco jiného než pro co se vžilo jejich označení, je víc.

Ono je rodičům jedno ,zda tam má napsáno zdravý nebo nemocný pacient.

Spíš jsem chtěla poukázat na to, že by bylo fajn , kdyby pro ty nemocné měla vyhrazeno víc než hodinu denně...

Naštěstí to není naše pediatrička, ale jak zde někdo psal , tyto dva roky dost odhalily charakter (a není to vůbec jen o lékařích ) ! (◠‿◕) přitom tato lékařka byla "před" jako jedna z nejlepších u nás ve městě ,velmi pečlivá, hodná, příjemná ..
Možná se jen začala bát, třeba je taky riziková ... těžko soudit
ale zato její tatínek 83 let má pro strach uděláno , ale je to uz stařičký pan ,tak ordinuje jen 1x týdně

Moje obvodní se tak bála , že šla raději do invalidního důchodu. Ale má nemocné srdce, nebylo divu a je to tak lepší pro všechny, strach její praci hodně ovlivnil ,

předala ale ordinaci naštěstí nové lékařce, tak snad bude fajn

7.12.2021 11:58

Terven napsal(a):

Určitě jo a v podstatě je to škoda. Tedy z jazykovýho hlediska myslím. I když mně nejde přímo o češtinu, ale o jazyk jako takový, o jeho rozmanitost a významovost.

7.12.2021 12:53
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Andrýsku, jak jste na tom?
Chytla nebo nechytla?

U nás snad (zatím) dobrý, na test jdeme ve čtvrtek.

Zatím čekám na výsledek :) ještě to není ani 24 hodin a poslední dobou to trvá spíše těch 48 :/
Jinak mě bolí hlava, ale to může být z čehokoliv. :) tak snad to u vás dopadne dobře :)

7.12.2021 18:18
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak hlásím, že jsem negativní :)

7.12.2021 18:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):

A já už se bála, že ležíte Tak super

7.12.2021 18:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Teď jsem mluvila s kamarádkou, dospívající syn pozitivní, ona zatím negativní. Po lymfomu má pryč třetinu plíce, tak se modlím, aby to nedostala. Samozřejmě je očkovaná.

7.12.2021 19:06

Andrýsek3 napsal(a):

Gratuluji🌷

8.12.2021 00:31
fikovnice

XXX.XXX.132.104

Já, jak jsem pár příspěvků výše psala o nemocné kolegyni, tak jsem s ní asi hodinu telefonovala. Průběh má celkem mírný, ale co mě teda dostalo, onemocněla cca týden po 3. boosterovací dávce... Vím, že imunita po očkování se musí nastartovat, ale přece jen, kdybych nebrala v potaz tu 3. dávku, tak tedy onemocněla po dvou dávkách očkování. Střílí to kolem mě, nemocné jsou momentálně dvě kolegyně + děti některých kolegů... Zatím se mi to vyhýbá - možná zázrakem, možná imunitou získanou tou těžkou formou COVIDu. Ale stejně o očkování opravdu uvažuji, akorát, že já tedy vyloženě z důvodu možnosti jet na dovolenou, jít ke kadeřnici, apod. V Brně je snad momentálně nedostatek Moderny (o níž jsem uvažovala...). A pak je v mých úvahách stále "Janssen"... Můžu se zeptat - už se v tom ztrácím - jste tu někdo očkován "Janssenem"? Důvod je prostý - není to mRNA, do které se mi pořád jaksi nechce, a stále ještě je veden jako "jednodávkový" (i když poměrně nesmyslně...).

8.12.2021 00:32
fikovnice

XXX.XXX.132.104

Andrýsek3 napsal(a):

Andri, to jsi Ty po tom blízkém ("30" min kontaktu), že?
Kolik máš přeočkování, smím-li se zeptat? Ono to tady někde bude, ale vlákno je strašně dlouhé...
A samozřejmě jsem za Tebe moc ráda, že jsi to nechytila!

8.12.2021 00:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

fík máš už 4dny SZ

8.12.2021 00:39
fikovnice

XXX.XXX.132.104

lupus4 napsal(a):
fík máš už 4dny SZ

Teď jdu na to, zas byla nestíhačka, omlouvám se - moc!

8.12.2021 00:59

Fikovnice - na zadne ockovani nejdete. Mate protilatky az do smrti

Miriam33

8.12.2021 06:55
Miriam33

XXX.XXX.226.0

Zázvor pomáhá, ale já jej nenávidím, takže mi nebude blbě a bude blbě, to je blbě.
Dnes jsme po další blbé diagnostice pediatričky byli na ORL a byli jsme za úkaz. Příště léčím přes gůgl. Zbytečně sežraná ATB. Ale máme hodně sněhu a nejlepší pohádky. Máchale, spadlo ti to!

Toto jsem zažila jednou taky....s bolavým kolenem mne MUDra poslala na CT břicha! Nekecám. Středočeský kraj. Orgány byly nečekaně v pořádku, na CT se doktorka radovala, že aspoň ví, jak orgány vypadají v normálu....no a mně pomohl na náhodné návštěvě příbuzný ortoped ukázáním jednoho primitivního cviku na zpevnění svalů a šlach kolem kolene.

8.12.2021 06:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Teď na TV Nova radí jak na koupi ojetého vozu.
Jsou to vstupy při snídani.

8.12.2021 07:14
Andrýsek3

XXX.XXX.108.191

fikovnice napsal(a):
Andri, to jsi Ty po tom blízkém ("30" min kontaktu), že?
Kolik máš přeočkování, smím-li se zeptat? Ono to tady někde bude, ale vlákno je strašně dlouhé...
A samozřejmě jsem za Tebe moc ráda, že jsi to nechytila!

Děkuju a ano 😄
Mám dvě dávky Moderny (v tom březnu se ještě nemohlo vybírat, a tak na mě vyšla) plus tedy prodělaný covid minulé Vánoce. Třetí dávku zatím odkládám, protože mi bylo po obou dávkách špatně, myslím, že to bylo tím, že jsem měla ještě hodně protilátek po tom prodělaném covidu. Možná půjdu po Vánocích nebo prostě až budu muset.

U nás ve školce to teď zase řadí také, takže ač já konečně můžu do práce, tak se možná zavřeme.

8.12.2021 07:22

fikovnice napsal(a):
Já, jak jsem pár příspěvků výše psala o nemocné kolegyni, tak jsem s ní asi hodinu telefonovala. Průběh má celkem mírný, ale co mě teda dostalo, onemocněla cca týden po 3. boosterovací dávce... Vím, že imunita po očkování se musí nastartovat, ale přece jen, kdybych nebrala v potaz tu 3. dávku, tak tedy onemocněla po dvou dávkách očkování. Střílí to kolem mě, nemocné jsou momentálně dvě kolegyně + děti některých kolegů... Zatím se mi to vyhýbá - možná zázrakem, možná imunitou získanou tou těžkou formou COVIDu. Ale stejně o očkování opravdu uvažuji, akorát, že já tedy vyloženě z důvodu možnosti jet na dovolenou, jít ke kadeřnici, apod. V Brně je snad momentálně nedostatek Moderny (o níž jsem uvažovala...). A pak je v mých úvahách stále "Janssen"... Můžu se zeptat - už se v tom ztrácím - jste tu někdo očkován "Janssenem"? Důvod je prostý - není to mRNA, do které se mi pořád jaksi nechce, a stále ještě je veden jako "jednodávkový" (i když poměrně nesmyslně...).

O Janssenu jsem četla, že má účinnost snad jen dva měsíce.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lide-s-vakcinou-od-firmy-johnson-johnson-mohou-na-preockovan/r~d10571e856bc11ec9106ac1f6b220ee8/

8.12.2021 08:21

Včera jsme doma diskutovali o 3. dávce a snažili se ze statistik vyčíst, jestli to očkování teda nějak snižuje možnost, že se člověk nakazí - jestli je mezi očkovanými míň nakažených než mezi neočkovanými. Přišlo mi, že trochu jo. Já bych do 3. dávky šla jedině za účelem snížit riziko, že se nakazím a tedy že nakazím ostatní.
No furt z toho nejsem moudrá.

8.12.2021 09:03

Včera jsme doma diskutovali o 3. dávce a snažili se ze statistik vyčíst, jestli to očkování teda nějak snižuje možnost, že se člověk nakazí - jestli je mezi očkovanými míň nakažených než mezi neočkovanými. Přišlo mi, že trochu jo. Já bych do 3. dávky šla jedině za účelem snížit riziko, že se nakazím a tedy že nakazím ostatní.

Já do třetí dávky určitě nepůjdu. Tedy do třetího Pfizera. V pátek 23. 12. mám mít druhou, ale ten den mám zrovna narozeniny a navíc je to před Štědrým dnem, takže uvažuju to cca o 5 dní odložit. A příští rok se uvidí. Měly by být už nové vakcíny na jiné bázi, tak to raději, když už se budu očkovat, budu kombinovat.

8.12.2021 09:19

Včera jsem narazila na srovnávací statistiky, co měly hlavu a patu. Chtěla jsem dát odkaz, ale nemůžu to najít.
Vyplývalo z toho, že oproti kontrolní skupině neočkovaných, co neprodělali covid, snižují 2 dávky očkování riziko nakažení o 60+něco%, protilátky po prodělání o 84% (tohle jsem hledala kvůli reinfekci dcery, tak si to pamatuju přesně) a očkování 3 dávkami vycházelo myslím na 96% ochrany před nakažením.

8.12.2021 09:47

Včera jsem narazila na srovnávací statistiky, co měly hlavu a patu. Chtěla jsem dát odkaz, ale nemůžu to najít.
Vyplývalo z toho, že oproti kontrolní skupině neočkovaných, co neprodělali covid, snižují 2 dávky očkování riziko nakažení o 60+něco%, protilátky po prodělání o 84% (tohle jsem hledala kvůli reinfekci dcery, tak si to pamatuju přesně) a očkování 3 dávkami vycházelo myslím na 96% ochrany před nakažením.

Tak to je celkem "solidní", i když by si člověk samozřejmě přál větší ochranu.

8.12.2021 09:57

Tak to je celkem "solidní", i když by si člověk samozřejmě přál větší ochranu.

No, navzdory 84% má teď dcera podruhé covid.
A protilátky má změřené v září a vyšly jí nad horní hranicí referenčních mezí...

8.12.2021 10:00

A protilátky má změřené v září a vyšly jí nad horní hranicí referenčních mezí...

No, a to jsou právě ty momenty, kdy si říkám - tak já už snad ani nic nechci vědět, protože je to celý divný a nedává to dohromady logiku
A přiznám se, že s covidem jsem začala chápat lidi, kteří věří různým konspiračním teoriím a dokonce se přistihuju při tom, že bych některým taky docela věřila

8.12.2021 10:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

O Janssenu jsem četla, že má účinnost snad jen dva měsíce.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lide-s-vakcinou-od-firmy-johnson-johnson-mohou-na-preockovan/r~d10571e856bc11ec9106ac1f6b220ee8/

Už jsem jí to sem psala tuším minulý týden, že Jansenn je na houby

8.12.2021 11:12
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jaký má průběh?
a čím je očkovaná a kdy?
Držím pěsti !!!!

8.12.2021 11:17

GAELLE napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-na-schvaleni-cekaji-nadejne-vakciny-ktere-mohou-oslovit-i-ceske-odpirace-182844#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=qw3q1X55eW3-202112081000&dop_id=182844&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jani Jansen si nedávej je jen na dva měsíce pak stejně přeočkování mrna vakcínou.
Nejsem odpírač ale alergik takže stále čekám na Novavax či Valnevu.

Jsem taky alergička. Mám dvakrát pfizer a jdu na třetí.

Jsem zvědavá, jestli ty vakcíny, na které čekáte, splní vaše očekávání.

8.12.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Včera jsem to říkala muži: všichni čekají na nové vakcíny, za jedno zatím nejsou a kdoví, kdy budou a za druhé...pak někdo řekne, že účinnost je mizerná stejně, jako u toho jansenna. Taky na něj všichni čekali proto, že je jen jednorázový.

8.12.2021 11:27

Tak na druhou stranu proč ne? Je přece dobře, když si lidi budou moct vybrat, mnohé to k očkování třeba přesvědčí. A to jste přece chtěli, ne?

8.12.2021 11:33

Já jen ještě dodám jednu statistiku ohledně hospitalizovaných - po 3. dávce je hospitalizovaných 0,7% z celkového počtu pacientů. Údaj je cca 2 týdny starý, kdy jsem ho zachytila v tv.

8.12.2021 11:59

Jak Šmuclera nemusím, tak tady mluví docela rozumě :

https://www.youtube.com/watch?v=VC-7UH83Hko&t=69s

Ale je to dlouhé.

8.12.2021 12:00

GAELLE napsal(a):
Jaký má průběh?
a čím je očkovaná a kdy?
Držím pěsti !!!!

Není očkovaná. Měla covid loni v prosinci, tedy před rokem. V září, tedy 9 měsíců po prodělání, jsme nechávali změřit protilátky, výsledek >250U/ml. Prostě tak vysoké protilátky, že už to přesahuje rozsah metody. Pozitivita se bere od 0,8U/ml výše.

Teď chytila asi deltu nebo deltu+, začátek bouřlivý, půl dne zvracení, pak zimnice a následně horečka 40,6st. Paralen nezabral, tak jsme jí zchladili vlažnou koupelí, pak už to vylezlo večer jen na 38st.
Druhý den jí nebylo vůbec nic, od třetího dne jí pobolívá hlava a klouby, má ucpaný nos a škrábe jí v krku, odpolední teplota občas přeleze 37st., ale jen o pár desetinek.
Nebyla předem v karanténě, neměli jsme avízo o rizikovém kontaktu, tak teď čekáme, kdo z nás to chytil.

A už asi víme, kdy a kde se nakazila. Minulou sobotu se náhodně potkala s kamarádkou v Pepcu a cca 20 minut spolu vybíraly dárky. Obě v respirátoru. Inkubační doba sedí a jiného nakaženého ve svém okolí dcera neměla.
Kamarádka lehla ten den večer, při nákupech ještě nejevila známky nemoci. Rodiče nenapadlo dát nám vědět, protože holky měly respirátor.

8.12.2021 12:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Po pravdě já bych se ráda neočkovala vůbec.
Ale bohužel tím končí normální život - tj. návštěva hospody, pedikérky, kadeřnice, lázně, cesty do ciziny.
Svůj stav jsem na rozdíl od vás konzultovala s PL, alergoložkou a pak i v UVN i na Bulovce.
Na Bulovce mi doporučili si každé ráno volat zda mají volné lůžko pro rizikové očkování. Pak tam dojet před aplikací vakcíny medikace a 5 hodin sledování na lůžku pak doprovod a odvoz domů. I když mám Prahu 50 km žádný z mých známých kteří mají auta mne tam nedoprovodí. Chodí do práce, většina se do Prahy autem i bojí.
Takže jsem to vzdala.
předtím jsem se ptala i známých doktorů kteří očkují v centrech všichni řekli že by mne tam neočkovali. Konzultovala jsem to vše i se známým který pracuje jako primář na jip v Německu.
Asi jste měla štěstí nebo nemáte alergie na léky a vakcíny.
A pořád víc věřím vakcíně vyrobené na osvědčením principu. Nebo si to jen namlouvám.
Třeba Omikron změní hru a stane se z covidu běžná chřipka.
Hodně zdraví všem.

8.12.2021 12:08
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Není očkovaná. Měla covid loni v prosinci, tedy před rokem. V září, tedy 9 měsíců po prodělání, jsme nechávali změřit protilátky, výsledek >250U/ml. Prostě tak vysoké protilátky, že už to přesahuje rozsah metody. Pozitivita se bere od 0,8U/ml výše.

Teď chytila asi deltu nebo deltu+, začátek bouřlivý, půl dne zvracení, pak zimnice a následně horečka 40,6st. Paralen nezabral, tak jsme jí zchladili vlažnou koupelí, pak už to vylezlo večer jen na 38st.
Druhý den jí nebylo vůbec nic, od třetího dne jí pobolívá hlava a klouby, má ucpaný nos a škrábe jí v krku, odpolední teplota občas přeleze 37st., ale jen o pár desetinek.
Nebyla předem v karanténě, neměli jsme avízo o rizikovém kontaktu, tak teď čekáme, kdo z nás to chytil.

A už asi víme, kdy a kde se nakazila. Minulou sobotu se náhodně potkala s kamarádkou v Pepcu a cca 20 minut spolu vybíraly dárky. Obě v respirátoru. Inkubační doba sedí a jiného nakaženého ve svém okolí dcera neměla.
Kamarádka lehla ten den večer, při nákupech ještě nejevila známky nemoci. Rodiče nenapadlo dát nám vědět, protože holky měly respirátor.

No pěkný. Tady je aspoň vidět že celý respirátor je na :poop:
Musel by to být trojkový a ne respirátor proti prachu který jsme používali na stříkání barev.
Tak moc držím pěsti ať jsou obě brzy zdravé a fit.
Mé kamarádky se nakazila teta - kontakt se sourozenci venku na zahradě.
Ona zemřela. Bylo to na jaře, očkovaná ještě nemohla být. Nebylo jí ani 60.
Takže žádné minuty ani metry na covid neplatí.

8.12.2021 12:08

Ještě k Vánočním trhům :
Jen jestli to nemá souvislost s prohlášením eurokomisařky Heleny Dalliové. Že vadily zrovna "vánoční".

8.12.2021 12:10

GAELLE napsal(a):
Po pravdě já bych se ráda neočkovala vůbec.
Ale bohužel tím končí normální život - tj. návštěva hospody, pedikérky, kadeřnice, lázně, cesty do ciziny.
Svůj stav jsem na rozdíl od vás konzultovala s PL, alergoložkou a pak i v UVN i na Bulovce.
Na Bulovce mi doporučili si každé ráno volat zda mají volné lůžko pro rizikové očkování. Pak tam dojet před aplikací vakcíny medikace a 5 hodin sledování na lůžku pak doprovod a odvoz domů. I když mám Prahu 50 km žádný z mých známých kteří mají auta mne tam nedoprovodí. Chodí do práce, většina se do Prahy autem i bojí.
Takže jsem to vzdala.
předtím jsem se ptala i známých doktorů kteří očkují v centrech všichni řekli že by mne tam neočkovali. Konzultovala jsem to vše i se známým který pracuje jako primář na jip v Německu.
Asi jste měla štěstí nebo nemáte alergie na léky a vakcíny.
A pořád víc věřím vakcíně vyrobené na osvědčením principu. Nebo si to jen namlouvám.
Třeba Omikron změní hru a stane se z covidu běžná chřipka.
Hodně zdraví všem.

Při větší ochotě lidí bez kontraindikací by lidi jako vy chránilo očkování druhých. Možná ne zcela, ale významně.

8.12.2021 12:15

GAELLE napsal(a):
No pěkný. Tady je aspoň vidět že celý respirátor je na :poop:
Musel by to být trojkový a ne respirátor proti prachu který jsme používali na stříkání barev.
Tak moc držím pěsti ať jsou obě brzy zdravé a fit.
Mé kamarádky se nakazila teta - kontakt se sourozenci venku na zahradě.
Ona zemřela. Bylo to na jaře, očkovaná ještě nemohla být. Nebylo jí ani 60.
Takže žádné minuty ani metry na covid neplatí.

Ale až tak k ničemu respirátory zase nejsou, ono společné vybírání dárků 11 a 12 letých holek je plné brebentění a strkání hlav až k sobě... To by ty respirátory musely mít k papulkám přilepené 😁

8.12.2021 12:20
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ale až tak k ničemu respirátory zase nejsou, ono společné vybírání dárků 11 a 12 letých holek je plné brebentění a strkání hlav až k sobě... To by ty respirátory musely mít k papulkám přilepené 😁

Však ty testy těch respirátorů probíhají tak že jsou k hlavám figurín přilepené.
Vy si ho dokážete na obličeji tak utěsnit že neprojde kolem vzduch?
Já tedy ne.
A to jsem si do čekárny v nemocnici pořídila i trojkový. Sedět 3 hodiny v narvané čekárně v této době nic moc. A pak trhání zubu :(
Tak moc držím pěsti ať je dcera brzy zdravá a její kamarádka taky a vy nic nechytíte.

8.12.2021 12:26

GAELLE napsal(a):
Však ty testy těch respirátorů probíhají tak že jsou k hlavám figurín přilepené.
Vy si ho dokážete na obličeji tak utěsnit že neprojde kolem vzduch?
Já tedy ne.
A to jsem si do čekárny v nemocnici pořídila i trojkový. Sedět 3 hodiny v narvané čekárně v této době nic moc. A pak trhání zubu :(
Tak moc držím pěsti ať je dcera brzy zdravá a její kamarádka taky a vy nic nechytíte.

Jsou různé "střihy" respirátorů, jeden z nich mi na obličeji sedí natolik, že těsní. Ale musím zkracovat gumičky, nebo je sepnout v týle, aby neplandal. Mám je z DrMaxe a všimla jsem si, že stejný typ používají i lékárnice.

8.12.2021 12:27

Nová vakcína - bude opravdová vakcína. To je mé očekávání. Testy už to prošlo. A když se podívám na příbalový leták současné "vakcíny", tak "přechod z mateřského mléka netestován"... to je teda legrace, eště že nejsem EMA, nepustila bych to do oběhu ani v režimu pokusný králík.
Takže co čekám od nové vakcíny? Že se bude chovat jako ostatní vakcíny, které nás provází desítky let a jakžtakž fungují a že měli na testy delší dobu.
Ale je tu problém - každý stát má s výrobci nějakou smlouvu "odebereme x milionů dávek v průběhu 5 let".
A víte, co se stane, když ne.
Takže tady také žádná nová být nemusí.

8.12.2021 12:30

Jsou různé "střihy" respirátorů, jeden z nich mi na obličeji sedí natolik, že těsní. Ale musím zkracovat gumičky, nebo je sepnout v týle, aby neplandal. Mám je z DrMaxe a všimla jsem si, že stejný typ používají i lékárnice.

Tyhle, mají je i v menší velikosti, mně sedí L, mám velkou hlavu a široký obličej.
https://www.drmax.cz/royax-respirator-ffp2-vel-l-5-ks

8.12.2021 12:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já jenom k těm respičirátorům - ještě v době těžce předkurvavirový, pár let zpět, prodělala moje hodně dobrá kamarádka těžkou onkologickou operaci. Protože imunita snížená, měla od lékařů "nařízeno" chodit v roušce.
Jistě, že to nezabrání úplně všemu, ale určitě to něco odfiltruje, když máme něco na hubě a nedostaneme plnou palbu
Z toho, že jí to nařídila, aby chránila sama sebe mi vychází, že to tedy není "Moje rouška chrání Tebe..." alébrž Moje rouška chrání mě. Proč jít do boje nahá, když můžu nést aspoň štít.

8.12.2021 12:37

Zrzavci napsal(a):
Já jenom k těm respičirátorům - ještě v době těžce předkurvavirový, pár let zpět, prodělala moje hodně dobrá kamarádka těžkou onkologickou operaci. Protože imunita snížená, měla od lékařů "nařízeno" chodit v roušce.
Jistě, že to nezabrání úplně všemu, ale určitě to něco odfiltruje, když máme něco na hubě a nedostaneme plnou palbu
Z toho, že jí to nařídila, aby chránila sama sebe mi vychází, že to tedy není "Moje rouška chrání Tebe..." alébrž Moje rouška chrání mě. Proč jít do boje nahá, když můžu nést aspoň štít.

Máte pravdu, to dává smysl, že před kurvavirem chrání nejlépe respičirátor!!!
🤣🤣🤣👍

8.12.2021 12:39

🤣🤣🤣👍

A vánoční skřítek! :D

8.12.2021 12:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

🤣🤣🤣👍

Irmoooo! Tahle kouzelná souvislost mi jako autorce zcela, ale zcela unikla. Výýborný to sem ani nevědíla, jak moc sem já geniální pomooooooooooooooct , strašlivý, to takhle sestavit

8.12.2021 12:45

Mně nejlíp seděly šitý roušky, teď je mně všechno to kupovaný velký, zkracuju gumičky a stejně mně to ještě leze do očí.

8.12.2021 12:51

Mně respirátory vyhovují, protože mi nesedí a tudíž projde víc vzduchu a líp se v tom dýchá. Takže to určitě není správně

8.12.2021 12:52

Mně nejlíp seděly šitý roušky, teď je mně všechno to kupovaný velký, zkracuju gumičky a stejně mně to ještě leze do očí.

Tyhle jsou pod očima hodně vykrojené, zkuste je v té menší velikosti, ty by vám do očí lézt nemusely.

8.12.2021 13:03
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Já používám
https://www.zbozi.cz/vyrobek/royax-respirator-ffp2-bily-5-ks/fotogalerie/?varianta=m

Neleze mi do očí, je pohodlný.
Snad je dětský, ale přestože mám hlavu kulatou a ne malou,
sedí mi. Rozhodně nemám drobný obličej.
Velikost M.

8.12.2021 13:06
assil

XXX.XXX.121.3

Já do třetí dávky určitě nepůjdu. Tedy do třetího Pfizera. V pátek 23. 12. mám mít druhou, ale ten den mám zrovna narozeniny a navíc je to před Štědrým dnem, takže uvažuju to cca o 5 dní odložit. A příští rok se uvidí. Měly by být už nové vakcíny na jiné bázi, tak to raději, když už se budu očkovat, budu kombinovat.

Jestli nezměněj podmínky, tak takto kombinovat nelze. Pfizer lze přeočkovat jen Pfizerem nebo Modernou. Jo, taky jsem tuhle ideu měla, že si na třetí počkám na Novavax nebo Valnevu.

8.12.2021 13:14

rapotacka11 napsal(a):
Já používám
https://www.zbozi.cz/vyrobek/royax-respirator-ffp2-bily-5-ks/fotogalerie/?varianta=m

Neleze mi do očí, je pohodlný.
Snad je dětský, ale přestože mám hlavu kulatou a ne malou,
sedí mi. Rozhodně nemám drobný obličej.
Velikost M.

To jsou ty samé, co jsem dávala, jen já používám L, protože mám hlavu více než velkou (obvod 61,5cm) 😉

8.12.2021 13:20

assil napsal(a):
Jestli nezměněj podmínky, tak takto kombinovat nelze. Pfizer lze přeočkovat jen Pfizerem nebo Modernou. Jo, taky jsem tuhle ideu měla, že si na třetí počkám na Novavax nebo Valnevu.

To jsem nevěděla. Tak uvidíme, co bude v příštím roce, kdovíco všechno se ještě změní.

8.12.2021 13:27
fikovnice

XXX.XXX.133.98

No, a to jsou právě ty momenty, kdy si říkám - tak já už snad ani nic nechci vědět, protože je to celý divný a nedává to dohromady logiku
A přiznám se, že s covidem jsem začala chápat lidi, kteří věří různým konspiračním teoriím a dokonce se přistihuju při tom, že bych některým taky docela věřila

I já...a nikdy bych to do sebe neřekla (ty konspirační teorie).

8.12.2021 13:28
fikovnice

XXX.XXX.133.98

lesnížínka napsal(a):
Už jsem jí to sem psala tuším minulý týden, že Jansenn je na houby

Ale to já přece vím...
Ty to fakt nechápeš? Já si nechci nabuzovat imunitu! Já chci cestovat, jít ke kadeřnici, do kina,...

8.12.2021 13:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Ale to já přece vím...
Ty to fakt nechápeš? Já si nechci nabuzovat imunitu! Já chci cestovat, jít ke kadeřnici, do kina,...

Po Jansenu si stejně za dva měsíce musíš dát posilovací dávku mrna vakcínou. jinak končí kino i kadeřnice. Pořád nic?

8.12.2021 13:46
fikovnice

XXX.XXX.133.98

GAELLE napsal(a):
Po Jansenu si stejně za dva měsíce musíš dát posilovací dávku mrna vakcínou. jinak končí kino i kadeřnice. Pořád nic?

No, můj kamarád má Janssena nejméně 4 měsíce a chodí po hospodách, bez jakéhokoli boostera... Ale já nevím, jaká jsou pravidla hry... A jestli on teda jen podvádí...?

8.12.2021 13:51
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
No, můj kamarád má Janssena nejméně 4 měsíce a chodí po hospodách, bez jakéhokoli boostera... Ale já nevím, jaká jsou pravidla hry... A jestli on teda jen podvádí...?

Janssen platí taky 9 měsíců, jen je u ní možný jít na 3. dávku už po dvou měsících místo po šesti jako u ostatních.

8.12.2021 13:53
fikovnice

XXX.XXX.133.98

assil napsal(a):
Janssen platí taky 9 měsíců, jen je u ní možný jít na 3. dávku už po dvou měsících místo po šesti jako u ostatních.

A jak dlouho tedy platí ta první dávka?

8.12.2021 14:02
fikovnice

XXX.XXX.133.98

8.12.2021 14:21
šavlozubka

XXX.XXX.239.44

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jar-omikron-koronavirus-covid-pocet-umrti-kyslik.A211207_192024_zahranicni_mkop?zdroj=zpravodaj_hp

Tak třeba Omikron bude fakt znamenat konec epidemie, resp. těžkých případů...

Teď jsem četla článek, že optimistické zprávy z Afriky mohou být dané tím, že tam je průměrný věk obyvatelstva 35 let. Že teprve za pár týdnů se uvidí co to udělá v Evropě, kde je populace starší.

8.12.2021 14:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):

nevím jak je to nastavé v té tečce. Původně měly platnost taky až někdy do roku 2025 a teď to snad omezili na 6-9 měsíců. Takže asi nepodvádí.
Ale potom bez boosteru ta tečka asi zčervená taky. Netuším, to si zjisti.
Ale už tím Jansenem ani v Praze na hlaváku neočkují. Mají tam Modernu teď.

8.12.2021 14:27
fikovnice

XXX.XXX.133.98

šavlozubka napsal(a):
Teď jsem četla článek, že optimistické zprávy z Afriky mohou být dané tím, že tam je průměrný věk obyvatelstva 35 let. Že teprve za pár týdnů se uvidí co to udělá v Evropě, kde je populace starší.

Já vím, já to četla i dříve...
Jen...v dnešní době se fakt člověk chytá kdejaké naděje...
Ani si neumíte představit, jak jsem naštvaná na Čínu, resp. toho, kdo virus, ať už neúmyslně nebo úmyslně, vypustil. Svět už nikdy nebude jako dřív!

8.12.2021 14:28
fikovnice

XXX.XXX.133.98

GAELLE napsal(a):
nevím jak je to nastavé v té tečce. Původně měly platnost taky až někdy do roku 2025 a teď to snad omezili na 6-9 měsíců. Takže asi nepodvádí.
Ale potom bez boosteru ta tečka asi zčervená taky. Netuším, to si zjisti.
Ale už tím Jansenem ani v Praze na hlaváku neočkují. Mají tam Modernu teď.

Díky!
Zrovna je aktuální článek na iDNES, že skončili s Janssenem. Zkusím se rychle podívat, zda někde v Brně ještě je...

8.12.2021 14:39

fikovnice napsal(a):
Díky!
Zrovna je aktuální článek na iDNES, že skončili s Janssenem. Zkusím se rychle podívat, zda někde v Brně ještě je...

K čemu ti bude očkování vakcínou s malou a krátkou efektivitou a nejčastějšími vedlejšími účinky?
Rozumím ti čím dál míň...

Nebo to má být protest? Recese?

Víš, že jsem spoléhala na protilátky u dcery. Navzdory statistikám chytla covid podruhé. S výrazně horším průběhem, neb loni byla bezpříznaková.

Osobně doufám, že jsem to od ní nechytla, a v lednu běžím na booster. Ráda bych Modernu do kombinace, ale tu u nás v okolí nikdo neočkuje, tak holt budu mít trojnásobný Pfizer.

8.12.2021 14:44
fikovnice

XXX.XXX.133.98

K čemu ti bude očkování vakcínou s malou a krátkou efektivitou a nejčastějšími vedlejšími účinky?
Rozumím ti čím dál míň...

Nebo to má být protest? Recese?

Víš, že jsem spoléhala na protilátky u dcery. Navzdory statistikám chytla covid podruhé. S výrazně horším průběhem, neb loni byla bezpříznaková.

Osobně doufám, že jsem to od ní nechytla, a v lednu běžím na booster. Ráda bych Modernu do kombinace, ale tu u nás v okolí nikdo neočkuje, tak holt budu mít trojnásobný Pfizer.

Ale prd! Moje kamarádka lékařka jela schválně do jiného okresu, aby získala Janssen. Prostě nechtěla jít do mRNA...
Ale navrhuji se v tom dál nepatlat, nebo zase spadneme do nějaké hádky...

Prostě si narovinu řekněme, že se v tomto neshodneme. Ty poběžíš na 3. dávku a brzy poté na 4. dávku a pak na...kolikátou dávku (?). Ale je to Tvoje věc, Tvoje rozhodnutí a já Ti to nerozmlouvám, ani se nedivím a respektuji Tvoje rozhodnutí.

8.12.2021 14:47

fikovnice napsal(a):
Ale prd! Moje kamarádka lékařka jela schválně do jiného okresu, aby získala Janssen. Prostě nechtěla jít do mRNA...

Prostě si narovinu řekněme, že se v tomto neshodneme. Ty poběžíš na 3. dávku a brzy poté na 4. dávku a pak na...kolikátou dávku (?). Ale je to Tvoje věc, Tvoje rozhodnutí a já Ti to nerozmlouvám, ani se nedivím a respektuji Tvoje rozhodnutí.

Ale je někde zaručeno, že s novavaxem a valnevou to nutné nebude?

8.12.2021 14:49
fikovnice

XXX.XXX.133.98

Nová vakcína - bude opravdová vakcína. To je mé očekávání. Testy už to prošlo. A když se podívám na příbalový leták současné "vakcíny", tak "přechod z mateřského mléka netestován"... to je teda legrace, eště že nejsem EMA, nepustila bych to do oběhu ani v režimu pokusný králík.
Takže co čekám od nové vakcíny? Že se bude chovat jako ostatní vakcíny, které nás provází desítky let a jakžtakž fungují a že měli na testy delší dobu.
Ale je tu problém - každý stát má s výrobci nějakou smlouvu "odebereme x milionů dávek v průběhu 5 let".
A víte, co se stane, když ne.
Takže tady také žádná nová být nemusí.

Je nepřípustné testování nových léků na těhotných. Tedy samozřejmě mluvím o klinických hodnoceních, ne o preklinice.
Testuje se přestup DO mateřského mléka (z plazmy matky), u savců.

8.12.2021 14:50
fikovnice

XXX.XXX.133.98

Ale je někde zaručeno, že s novavaxem a valnevou to nutné nebude?

Souhlasím "Balu", toto neví nikdo...
Jak píšu, nechci do toho znovu zabředávat, nejraději bych nebyla očkovaná vůbec...

8.12.2021 14:53
fikovnice

XXX.XXX.133.98

Btw, u nás to teď kosí hodně - všichni jsou očkovaní, bez prodělání prvoinfekce...
Já neustále smrkám krev, a fest, a nevím proč. Možná, že vdechováním těch nanočástic z respirátorů...? Anebo prostě protrahované a hnusné nachlazení. Čert ví. Každopádně koroně ZATÍM odolávám a to jsem logicky s kolegy byla v kontaktu. A u nás jsou tací, co klidně vylezou z pracovny bez respirátoru...

8.12.2021 14:54

fikovnice napsal(a):

Třídávkové očkovací schéma je poměrně běžné. Následné přeočkovávání v nějakých intervalech také.
Nehádám se, konstatuji.

Argumentuješ proděláním těžkého covidu, jakoby to byla záruka ochrany.

Neukazuje těžký průběh spíš na horší imunitní reakci? Ať už pomalou, nedostatečnou, nebo naopak zmatečnou a přemrštěnou?

Nehádám se, diskutuji.🌷

8.12.2021 15:10

fikovnice napsal(a):
Je nepřípustné testování nových léků na těhotných. Tedy samozřejmě mluvím o klinických hodnoceních, ne o preklinice.
Testuje se přestup DO mateřského mléka (z plazmy matky), u savců.

Ne, testuje se normálně na zvířatech, ale já mluvila o mléku a oni právě ani tohle netestovali, chápete?

8.12.2021 15:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To jsou ty samé, co jsem dávala, jen já používám L, protože mám hlavu více než velkou (obvod 61,5cm) 😉

Fááákt Já mám nějakých 52cm a většina klobouků je 56cm, takže to mám na hlavě jak kastrol Respirátor jsem měla dětský a ten byl dobrý, jenže už se k nám nevozí. Teď mám nějaký ten klasický a ten mi nesedí ani omylem, jak píše Sarar, mám ho neustále natlačený v očích, takže nedělám nic jiného, ja v obchodě potahuju respirátor. neskutečně mě to se.e

8.12.2021 15:18
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
A jak dlouho tedy platí ta první dávka?

9 měsíců, jako u všech ostatních 2 dávky.

8.12.2021 15:18

lesnížínka napsal(a):
Fááákt Já mám nějakých 52cm a většina klobouků je 56cm, takže to mám na hlavě jak kastrol Respirátor jsem měla dětský a ten byl dobrý, jenže už se k nám nevozí. Teď mám nějaký ten klasický a ten mi nesedí ani omylem, jak píše Sarar, mám ho neustále natlačený v očích, takže nedělám nic jiného, ja v obchodě potahuju respirátor. neskutečně mě to se.e

maj v lidlu dve velikost tak asi vozej :-)

8.12.2021 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Ale to já přece vím...

A budeš na jednorázový jansenn teda chodit každé dva měsíce? Páč víc ti neuznají

8.12.2021 15:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

maj v lidlu dve velikost tak asi vozej :-)

U nás Lidl není Možná se tam příští týden dostanu.

8.12.2021 15:31

lesnížínka napsal(a):

Já klobouk na léto taky neseženu. Mám je všechny na hlavě posazené jako buřinku 🤣🤣

8.12.2021 15:32

lesnížínka napsal(a):
U nás Lidl není Možná se tam příští týden dostanu.

zkuste eshop, to je něco jako ifauna, akorát jiný písmenka :D
kam že bude fikovnice chodit pro co? dyť tady nic takovýho neni a nebude :-) :-)
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/16679075?backlink=wgu86
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/16291195?backlink=wgu86
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/15204447?backlink=wgu86
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/14994559?backlink=wgu86
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/14994583?backlink=wgu86

ale vývoj teda masakr, fikovnice, nakonec si (divím se, že se nedivím, že jako lékařka to vůbec vyřknete) necháte píchnout něco, co nemá smysl ani tak, ani tak, jen abyste mohla ke kadeřnici
nemám slov, bez urážky :-)
klidně mi vynadejte, mně je to jedno :-)

8.12.2021 15:39
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
A budeš na jednorázový jansenn teda chodit každé dva měsíce? Páč víc ti neuznají

Janssen uznávají 9 měsíců stejně jako ostatní, jen na 3. dávku může jít už po 2 měsících a ne až po 6.
edit: u Janssena teda na 2. dávku..

8.12.2021 15:46

nedává se po Jan. jen Pf. náhodou?
Zajímá mě, proč je ve smlouvě na dodávku vakcíny začerněné:
kolik dávek
cena dávky
a proč to není česky?
Co když jich maj koupených miliardu, to asi žádná nová nebude, co :-)
https://covid.gov.cz/situace/registrace-na-ockovani/posilovaci-dodatecna-davka

8.12.2021 16:06
Andrýsek3

XXX.XXX.108.191

nedává se po Jan. jen Pf. náhodou?
Zajímá mě, proč je ve smlouvě na dodávku vakcíny začerněné:
kolik dávek
cena dávky
a proč to není česky?
Co když jich maj koupených miliardu, to asi žádná nová nebude, co :-)

"mRNA vakcínami, tzn. vakcínami Comirnaty (Pfizer/BioNTech) a Spikevax (Moderna). Jiné vakcíny k přeočkování využívány nebudou. Tzn. i osoba, která byla očkována např. vakcínou Vaxzevria (AstraZeneca), bude přeočkována jednou z mRNA vakcín. "

Podle tohoto ano, přeočkování jen mRNA vakcínou.

8.12.2021 16:17

Podle všech jiných nemocí, je prodělání nemoci ochrana největší. Snad i u covidu.
Snad je opakovaných infekcí po prodělání těžkého covidu opravdu nejmíň, jestli vůbec nějaká.

8.12.2021 16:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

To je právě to co nikdo neví. Dohadují se i odborníci a nejsou v tom jednotní.
Je to prostě nová nemoc.
Kéž by zmutovala tak že přestane zabíjet.
A očkovat se v tuto chvíli Jansenem který končí vidím jako velký nesmysl. I když "jen" kvůli kadeřnici a kinu.
A znám hodně lidí ve svém okolí kteří prostě mrna vakcínu nechtějí.
Zopakuji - já si počkám. Vývoj jde stále kupředu. Ale zatím má bohužel náskok vir.

8.12.2021 16:31

Prý bude mutovat a mutovat a my se budem očkovat a očkovat, až se v r.2022 na jaře
dostane na úroveň chřipky.

neverend

8.12.2021 16:36
neverend

XXX.XXX.213.247

Já vím přesně jak to dopadne.🙂 Každý desátý člověk přežije. Čili s těmi devíti mezi se teď loučím.😀

8.12.2021 17:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

kam že bude fikovnice chodit pro co? dyť tady nic takovýho neni a nebude :-) :-)

ale vývoj teda masakr, fikovnice, nakonec si (divím se, že se nedivím, že jako lékařka to vůbec vyřknete) necháte píchnout něco, co nemá smysl ani tak, ani tak, jen abyste mohla ke kadeřnici

e-shop, vtipná Jako, že bych si objednala za 200 respirátory a platila 100 poštovné? Ani omylem

8.12.2021 18:02
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Prý bude mutovat a mutovat a my se budem očkovat a očkovat, až se v r.2022 na jaře

Tak to už je za pár 👍

8.12.2021 18:37

lesnížínka napsal(a):
e-shop, vtipná Jako, že bych si objednala za 200 respirátory a platila 100 poštovné? Ani omylem

tak první odkaz - lekarna.cz (kupuji tam prací věci, uklízecí věci, ořechy, šampon, mýdlo, mouku, paralen :-) boty pro psa,...) doručení 49, nákup za 500 platíte dopravu 29,... navíc moje banka a eshop spolupracují - platím kartou, pošlou body, pak poukázku na dvě kila a tak se furt doplňují...
a kolik stojí cesta autem do krámu? já platím vlak nebo bus do nejbližší civilizace 50 kč... mně se ani nevyplatí vstávat od počítače :-)
respirátory jedovatý... ale máslo nemám!

8.12.2021 19:48

Megí, ale spousta lidí to třeba v červnu udělala jen kvůli dovolené, tak je to jedno, jestli kvůli kadeřnici, kinu nebo něčemu jinému. Je to smutný, ale tak to dnes je.

8.12.2021 20:55

na úroveň chřipky se to dostane ne mutacemi, ale tím, že se všichni uklidní a budou s tím zacházet jako s chřipkou

tzn. žádný respirátory, rušení trhů, omezení lidí, co nejsou očkovaní a podobné kokotiny

ale na podzim se doporučí očkování rizikovým skupinám a v případě nouze se zakážou návštěvy v nemocnicích

ale to se nestane, protože PRACHY.

8.12.2021 21:08
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Dělám všechno pro to, abych si to nemusela nechat píchnout...

8.12.2021 21:13
fikovnice

XXX.XXX.132.161

O kadeřnici mi až tak nejde, najdou se normální, co přijdou třeba do bytu...
Jde mi o dovolenou a o tu fakt přijít nechci...

8.12.2021 21:18
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Třídávkové očkovací schéma je poměrně běžné. Následné přeočkovávání v nějakých intervalech také.
Nehádám se, konstatuji.

Neukazuje těžký průběh spíš na horší imunitní reakci? Ať už pomalou, nedostatečnou, nebo naopak zmatečnou a přemrštěnou?

Nehádám se, diskutuji.🌷

A je to tu zase, a znovu, a nanovo, a napořád!
Co Tvoje dcera??? Má normální imunitu, když s obrovskou hladinou protilátek prodělala, jak jsi psala, bouřlivě již podruhé během jednoho roku COVID??? Necháš ji naočkovat??? Však to už lze, ne?

Zjišťuji, že nejlepší je přístup "Keriton" - jakmile začne přesvědčování, že očkování vše vyřeší, že by se ten a ten měl očkovat (a ve Tvém příspěvku to OPĚT je, i když nevyřčeně) - tak psala, že se z takové diskuze zdekovává! Myslím, že je to ten nejlepší přístup! Tebe nepřesvědčí nic, necháš se boosterovat třeba á dva měsíce, a já Tě ani přesvědčovat nechci. Pro mě za mě, choď na přeočkování třeba i 3x do týdne...

8.12.2021 21:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Technický dotaz na covid protřelé
Řešíme doma hypotetickou situaci - má-li někdo pozitivní PCR test a je bez příznaků, předpokládám, že je mu vystavena PN. A předpokládám, že bez vycházek.
Jak se v takovém případě řeší venčení psa?
Vím, že se už od začátku pandemie píše, že venčení psa je povolené v případě, že není kdo jiný by ho venčil...spíš mi jde o to, co kdyby tomu člověku na PN přišla kontrola ?

8.12.2021 21:25
fikovnice

XXX.XXX.132.161

GAELLE napsal(a):
To je právě to co nikdo neví. Dohadují se i odborníci a nejsou v tom jednotní.
Je to prostě nová nemoc.
Kéž by zmutovala tak že přestane zabíjet.
A očkovat se v tuto chvíli Jansenem který končí vidím jako velký nesmysl. I když "jen" kvůli kadeřnici a kinu.
A znám hodně lidí ve svém okolí kteří prostě mrna vakcínu nechtějí.
Zopakuji - já si počkám. Vývoj jde stále kupředu. Ale zatím má bohužel náskok vir.

...tak ono se děje i to stříknutí vakcíny do umyvadla místo do paže. Nenamlouvejme si, že ne...

8.12.2021 21:27
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Terven napsal(a):
Technický dotaz na covid protřelé
Řešíme doma hypotetickou situaci - má-li někdo pozitivní PCR test a je bez příznaků, předpokládám, že je mu vystavena PN. A předpokládám, že bez vycházek.
Jak se v takovém případě řeší venčení psa?
Vím, že se už od začátku pandemie píše, že venčení psa je povolené v případě, že není kdo jiný by ho venčil...spíš mi jde o to, co kdyby tomu člověku na PN přišla kontrola ?

No, jednak tuším smí chodit kontroly jen do 20h. A asi záleží i o jak dlouhé venčení jde. V době PN by se mělo zkrátit na minimum...

8.12.2021 21:29
fikovnice

XXX.XXX.132.161

fikovnice napsal(a):
No, jednak tuším smí chodit kontroly jen do 20h. A asi záleží i o jak dlouhé venčení jde. V době PN by se mělo zkrátit na minimum...

A asi bych si udělala foto, jak venčím psa s časovým údajem - pro případné předložení ex post kontrole.

8.12.2021 21:33
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Podle všech jiných nemocí, je prodělání nemoci ochrana největší. Snad i u covidu.
Snad je opakovaných infekcí po prodělání těžkého covidu opravdu nejmíň, jestli vůbec nějaká.

8.12.2021 21:46

fikovnice napsal(a):
Co Tvoje dcera??? Má normální imunitu, když s obrovskou hladinou protilátek prodělala, jak jsi psala, bouřlivě již podruhé během jednoho roku COVID??? Necháš ji naočkovat??? Však to už lze, ne?

Zjišťuji, že nejlepší je přístup "Keriton" - jakmile začne přesvědčování, že očkování vše vyřeší, že by se ten a ten měl očkovat (a ve Tvém příspěvku to OPĚT je, i když nevyřčeně) - tak psala, že se z takové diskuze zdekovává! Myslím, že je to ten nejlepší přístup! Tebe nepřesvědčí nic, necháš se boosterovat třeba á dva měsíce, a já Tě ani přesvědčovat nechci. Pro mě za mě, choď na přeočkování třeba i 3x do týdne...

Proč tenhle osobní výpad? Bylo to nutné?
Zdá si mi poněkud neadekvátní k mému příspěvku.

Já ti neupírám tvoje právo se neočkovat. Dokonce jsem stále pro to, aby se určitá hladina protilátek uznávala na roveň očkování.
Ale zjistila jsem, že se věci mají trochu jinak, než jsem předpokládala. A že reinfekce může mít i horší průběh, než primoinfekce. Poprvé mě to zarazilo u té zemřelé učitelky z Bíliny, to byla taky reinfekce, už jsem to tady psala, poprvé měla covid před rokem s mírným průběhem.

Zastávala jsem tady ohledně protilátek určitý názor (že chrání dostatečně), vkládala jsem odkazy na studie a statistiky podporující moje mínění. No a teď vidím, že jsem se ve svých předpokladech mýlila, tak to veřejně uznávám a přehodnocuji.

Ano, dceru nechám naočkovat a to nejspíše koncem léta, aby byla chráněná v příští respirační sezóně. Letos už se "přeočkovala" samovolně.

8.12.2021 21:56
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):

Teda, nezlobte se, fíkovnice...
...tuším, že nedávno jste tu psala cosi o tom, jak je (nebo by bylo) fajn, že zde diskutujeme v míru a bez napadání.
Ir.ma to napsala naprosto slušně a na závěr ještě připojila dovětek, že se nehádá, nýbrž diskutuje a k tomu kytičku- a vaše reakce na to je tenhle výpad?
To zírám, teda.

8.12.2021 21:57

Zajímala by mne jedna věc, ať odpoví, kdo chce, není to samozřejmě povinné:
- je tu dost lidí, kdo měli pozitivní PCR test (což je samo o sobě prkotina)- to samozřejmě neznamená, že byli nemocní, ALE:
- zajímá mne, kdo z těch, kdo "prodělal" lehčí verzi covidu, přišel v životě od dětství do blízkého styku se zvířaty a jejich případnými jejich koronaviry.
- a stejně tak u těch, kdo měli "těžký" průběh, zda se od dětství stýkali těsně se zvířaty, a mohli tak být vystaveni koronavirům.

Prostě jen tak...

Jani, měla jste poměrně velmi těžký průběh - jak těsně jste se v dětství "kámošila" s domácími zvířaty? Jinak zdravím a přeji vše dobré, s autem i s fenkou na hlídání

8.12.2021 21:59

I já zírám...

8.12.2021 21:59
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Terven napsal(a):
Teda, nezlobte se, fíkovnice...
...tuším, že nedávno jste tu psala cosi o tom, jak je (nebo by bylo) fajn, že zde diskutujeme v míru a bez napadání.
Ir.ma to napsala naprosto slušně a na závěr ještě připojila dovětek, že se nehádá, nýbrž diskutuje a k tomu kytičku- a vaše reakce na to je tenhle výpad?
To zírám, teda.

V čem vnímáte můj výpad?

V tom, že jsem na příspěvek, že (asi) nemám imunitu OK, se zeptala "Ir.my" na totéž? Anebo v tom, že píšu, ať se nechává přeočkovávat třeba několikrát do týdne, že já ji o ničem přesvědčovat nebudu...?

Nezlobte se, ale já to za žádný výpad nepovažuji!

8.12.2021 22:00
fikovnice

XXX.XXX.132.161

- je tu dost lidí, kdo měli pozitivní PCR test (což je samo o sobě prkotina)- to samozřejmě neznamená, že byli nemocní, ALE:
- zajímá mne, kdo z těch, kdo "prodělal" lehčí verzi covidu, přišel v životě od dětství do blízkého styku se zvířaty a jejich případnými jejich koronaviry.
- a stejně tak u těch, kdo měli "těžký" průběh, zda se od dětství stýkali těsně se zvířaty, a mohli tak být vystaveni koronavirům.

Prostě jen tak...

Jani, měla jste poměrně velmi těžký průběh - jak těsně jste se v dětství "kámošila" s domácími zvířaty? Jinak zdravím a přeji vše dobré, s autem i s fenkou na hlídání

Také Vás po čase zdravím srdečně!
Kámošení se zvířaty v dětství - hodně. Proč se ptáte?

8.12.2021 22:02
fikovnice

XXX.XXX.132.161

I já zírám...

Prosím, projděte si všechny příspěvky všech možných přispěvatelů. Najdete tam skutečně i to, že ti, co se neočkují, jsou debilové, atd. V čem spočívá můj výpad???

8.12.2021 22:05
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):
V čem vnímáte můj výpad?

V tom, že jsem na příspěvek, že (asi) nemám imunitu OK, se zeptala "Ir.my" na totéž? Anebo v tom, že píšu, ať se nechává přeočkovávat třeba několikrát do týdne, že já ji o ničem přesvědčovat nebudu...?

Nezlobte se, ale já to za žádný výpad nepovažuji!

Váš příspěvek z 21.18. vnímám jako krapet prudší a neadekvátní, ale asi jsem přecitlivělá.
Nejde o obsah, jde o formu.

8.12.2021 22:11
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Terven napsal(a):
Váš příspěvek z 21.18. vnímám jako krapet prudší a neadekvátní, ale asi jsem přecitlivělá.
Nejde o obsah, jde o formu.

Já myslím, že jde o to, že zde má každý nějakou představu o druhých. Alespoň se domnívám, že to tak je. Takže to, co Vás překvapilo u mne, by Vás TŘEBA u jiných nechalo chladnou. Třeba ne, nevím, tipuji... Ale napadá mě snad tucet jmen, na něž byste asi nezareagovala, že jde o výpad.
Vnímám strach, strach napsat, co si myslím, a vím, že to tak někteří lidé mají (nemyslím nutně jen odtud)... A to je to, co je nejhorší...

Ani zpětně si nemyslím, že jsem napsala nějaký výpad. Napsala jsem, ať se "Ir.ma" nechává přeočkovávat jak často chce (třeba několikrát týdně), že já ji určitě přesvědčovat nebudu. A dále dotaz, který byl reakcí na dotaz můj.

Chce se mi toho napsat víc, ale budu raději mlčet.

8.12.2021 22:19

fikovnice napsal(a):
Prosím, projděte si všechny příspěvky všech možných přispěvatelů. Najdete tam skutečně i to, že ti, co se neočkují, jsou debilové, atd. V čem spočívá můj výpad???

Pročti si to v klidu znovu, třeba zítra, až vychladneš. Můj příspěvek i svoji reakci.

Možná to pak uvidíš sama.

8.12.2021 22:24
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Pročti si to v klidu znovu, třeba zítra, až vychladneš. Můj příspěvek i svoji reakci.

Možná to pak uvidíš sama.

Ne, promiň, nebudu to číst. Znám lidi odtud. A znám ty příspěvky; i to, co jsi mi párkrát psala Ty.
A vím, jaké by byly (ne)reakce, kdyby to, co jsem napsala já, napsal někdo jiný. Říká se tomu neměřit všem stejným metrem, aneb všichni jsme si rovni, ale někteří jsme si rovnější...
Můžu-li mít já naopak prosbu, přečti si Ty - a je úplně jedno kdy - třeba 200 příspěvků. A pak napiš, kdo a jak diskutuje. A PROSÍM, všimni si i toho, co jsi třeba i párkrát napsala Ty mně. Dále a více to nemá smysl rozebírat. Howgh.

8.12.2021 22:41

Tak vidím, že ir.my dcera je výjimka, která potvrzuje pravidlo. Takže to "jestli vůbec nějaká" můžu vynechat. Covid se opravdu chová nevyzpytatelně.
Nevím, jestli jste si poslechly Šmuclera. Na rozdíl od ostatních řečníků, mi jeho projev přišel docela uklidňující. Ale možná je to tím, že je obratný řečník, který nemá za situaci zodpovědnost. Také by se dalo říct "jemu se to kecá". Nevím. Ale rozhodně se to hezky poslouchalo. Třeba chce kandidovat na prezidenta :-))

8.12.2021 22:45

Ale notak, fikovnice, to není žádný jiný metr. Je fakt, že napsat tohle taková Terven, tak koukám hodně :D ale bez legrace... Pár dní dozadu hájíte leithian za něco podobné. Jo, u ní s tím tak nějak počítáme :-) přesto se
nemohu smířit s tím, že tak někdo na někoho vyjede.
Nespravedlnost mi vadí. A vadí i Vám a takhle reagujete na zcela normální příspěvek?
Tak mírného člověka, jako je ir.ma? To bylo fakt mimo a říká se promiň.
Se stane, no, mě třeba dnes naštvala cena másla. A gůgl. Jeho nová pravidla na keywords mi sebrala jednu noc. Napočítám do... nekonečna, sežeru pár sušenek a všecko je zas skvělé.
Tak se zase uklidníme a řešme všední věci, které už nikoho nezajímají.
Třeba covid :-)
Ne, nemůžeme venčit psy na PN bez vycházek. Bez vycházek znamená bez vycházek.

8.12.2021 22:48
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
Také Vás po čase zdravím srdečně!
Kámošení se zvířaty v dětství - hodně. Proč se ptáte?

Asi proto, jestli už jste přišla do styku s koronaviry, asi tak jako krásné děvečky dříve byly krásné, protože díky těsnému životu s krávami neměly tvář poďobanou neštovicemi jako bohatší lidi.

8.12.2021 22:51

"A gůgl. Jeho nová pravidla na keywords mi sebrala jednu noc."

To mě zajímá. Přišla mi prapodivná SMS o nějakých změnách v přihlašování. Ale zatím jsem nezaregistrovala, že by se něco dělo. Asi je to tím, že se nikam nepřihlašuji. Takže mi sice napsali, ale netýká se mě to ?

8.12.2021 22:51

Prostě jen tak...

Já neměla žádný test, tak nevím. Ale se zvířátky jsem jedla z jednoho korýtka. S prasátky, kravičkami, psy, kočkami, slepicemi, morčaty, králíky,... kromě prasátka a kravičky jsem vše dotáhla i do postele. Dotáhla bych i prase a tele, ale telátko mi překazili těsně nad barákem.
No a nevím, jestli mi to k něčemu pomohlo, že jsem jak dobytek, asi ne, ale třeba ta zvířátka neměla žádné koronaviry.
Nebo to nedrží 30 let. Ale prasátko jsem měla pár let zpět a kočky a psy furt.
Ale já si o sobě myslím, že jsem výjimečná, takže to bude tím :-)

8.12.2021 22:53
Terven

XXX.XXX.110.191

To je mi jasný, ale má to nějaký řešení?
Jak to má udělat člověk, co je sám...anebo je jich doma víc a pozitivní jsou všichni?
Znám docela dost párů, které byly pozitivní současně...
Venčení psů v karanténě určitě možné je, o tom se od začátku psalo všude možně, jen nevím, jak se to řeší s tou PN.

8.12.2021 22:54

fikovnice napsal(a):

Radite mi projít příspěvky, ale sama to odmítáte... Tak proč bych to měla dělat já.
Váš příspěvek, na který jsem reagovala, mě překvapil svou dikcí. Ani ne tolik slovy, snad proto, že doporučovat očkovaným, aby se očkovali třeba každý tyden, už tak nějak patří do slovníku neočkovaných, a člověk si holt zvykne. Ale od vás, která jste se tu podivovala pár dní zpátky nad úrovní a zhrubnuttím diskuze, jsem to nečekala.

8.12.2021 23:02

"A gůgl. Jeho nová pravidla na keywords mi sebrala jednu noc."

To mě zajímá. Přišla mi prapodivná SMS o nějakých změnách v přihlašování. Ale zatím jsem nezaregistrovala, že by se něco dělo. Asi je to tím, že se nikam nepřihlašuji. Takže mi sice napsali, ale netýká se mě to ?

Nene, to s tím nic nemá... a že kvůli přihlášení posílá SMS, o tom nevím, a telefon na ověření používám, takže to máte nějakou falešnou SMS, smažte ji :-)
Nevím :-) Nedávno mi banka psala, že už mi nestačí jméno + heslo + sms kód, ale ještě epin musím mít a v bankovnictví to nešlo nastavit, tak jsem si říkala, hmm, už ani na netu kartou nezaplatím (už u druhé karty mi v kamenn. krámě nejde platit bezkontakt.), tak na co ten účet mám? Ale složenky jsou drahé jak sviňa, tak bohužel.
Keywords = klíčové slovo. To slovo (slovní spojení, věta), které píšete do vyhledávání. A každý web si to slovo nastavuje, nastavuje milion dalších věcí, najímá si na to profíky za hodně hodně korun, protože právě proto, až Vy napíšete do vyhledávání "můžu venčit psa na nemocenské", tak pokud jsem já na svém webu vytvořila podmínky pro to, aby se můj web ocitnul hned na prvním místě, tak se Vám to zobrazí na prvním místě. Když jsem tomu (a hromadě dalších věcí) moc úsilí nevěnovala, tak se na prvním místě ukáže někdo jiný a já jsem o hladu. Cca.

8.12.2021 23:07

Terven napsal(a):

Jak to má udělat člověk, co je sám...anebo je jich doma víc a pozitivní jsou všichni?
Venčení psů v karanténě určitě možné je, o tom se od začátku psalo všude možně, jen nevím, jak se to řeší s tou PN.

Myslím, že to lidi řeší přes známé. Teda větší venčení, na rychlé vyčůrání kousek od baráku člověk v PN psa asi vzít může. Na procházku ne.

8.12.2021 23:10

Terven napsal(a):

Já tipuji, že se to nesmí. Může se jen k lékaři a zpět.
Pojďme se vsázet o včelí úly, já nemám včelí úly :-)
Možná si prostě musím zajisti nějakého venčitele. Ale zajímalo by mě, jestli můžu na zahradu. Myslím si, že nemůžu. To bychom pak řešili, jestli zahrada u baráku trvalého pobytu, chaty, skutečného pobytu a tak.
A je tu nařízení lékaře (nebo tabulek, nevím), co má pacient dělat, aby se vyléčil. To poruším a je to stejné, jako kdybych odešla z domu mimo dobu vycházek.

8.12.2021 23:15

Takhle se u sousedů šla venčit nemocná kovidem ( zelená, jak vyblitý zelí - výraz sousedky ) do Lidlu. Asi neměla PN. Lidé jsou různé........

8.12.2021 23:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Já tipuji, že se to nesmí. Může se jen k lékaři a zpět.
Pojďme se vsázet o včelí úly, já nemám včelí úly :-)
Možná si prostě musím zajisti nějakého venčitele. Ale zajímalo by mě, jestli můžu na zahradu. Myslím si, že nemůžu. To bychom pak řešili, jestli zahrada u baráku trvalého pobytu, chaty, skutečného pobytu a tak.
A je tu nařízení lékaře (nebo tabulek, nevím), co má pacient dělat, aby se vyléčil. To poruším a je to stejné, jako kdybych odešla z domu mimo dobu vycházek.

Šlo mi o bezpříznakovýho pozitivního...chápu, že když je člověku zle, má ležet v posteli.
Venčitel, kterej bude x krát denně docházet na práh zamořenýho bytu, aby si převzal zamořený psy - to mi nepřijde jako lepší řešení. A tipuju, že se venčitelé nepohrnou.

8.12.2021 23:18

Terven napsal(a):
Šlo mi o bezpříznakovýho pozitivního...chápu, že když je člověku zle, má ležet v posteli.
Venčitel, kterej bude x krát denně docházet na práh zamořenýho bytu, aby si převzal zamořený psy - to mi nepřijde jako lepší řešení. A tipuju, že se venčitelé nepohrnou.

V tomhle případě se asi lidé řídí oblíbeným "něco se smí a něco ne". Kdo by také stíhal všechny kontrolovat a kdo by k těm pozitivním lezl na kontroly?

8.12.2021 23:32

Terven napsal(a):

To je na doktorovi - když mi jako že nic není, tak mi dá vycházky. A já s ohledem na to, že sarscov2, nepůjdu venčit psa na hlavní nádraží, to by mi pak mohli všímaví sousedé přišít šíření nemoci. Já dostala vycházky na dvě hodiny kvůli psovi, řekla jsem dr., že ty prášky jíst nebudu, esi mi nedá vycházky, tak dal. Nenemocným ty vycházky přece napíše. Oni lidé v karanténě nebo izolaci podle tohoto asi také nemají venčení úplně posvěcené? Jakože dokažte mi, že nemůžu nikoho splašit..
https://covid.gov.cz/situace/domacnost-bydleni/zvirata
Ale furt si myslím, že když vych. napsaná není, tak prostě nejdu.

8.12.2021 23:32

8.12.2021 23:58

fikovnice napsal(a):
...tak ono se děje i to stříknutí vakcíny do umyvadla místo do paže. Nenamlouvejme si, že ne...

To jako opravdu? Jste to někde viděla, zažila? Nenamlouvám si nic, jen bych si ráda přečetla, kde se něco takového děje.

9.12.2021 01:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):

Tomu se mi moc věřit nechce.
A pokud víš že se to děje tak nechápu proč tady řešíš nějaký Jansen a neuděláš to?
A ta reakce na Ir-Mu se mi taky nelíbila.
Je to zbytečné.
Je dost sraček v reálném životě není snad zapotřebí na sebe útočit ještě na síti.
Každý má tu svou pravdu (očkovaní-neočkovaní)a třeba se to vše vyřeší samo tím že vakcína nebude potřeba když se virus zmutuje nebo zmizí a stane se neškodným.
Souhlas především s "bodlinkou" v tomto.
Dobrou noc.

9.12.2021 06:19
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Ale notak, fikovnice, to není žádný jiný metr. Je fakt, že napsat tohle taková Terven, tak koukám hodně :D ale bez legrace... Pár dní dozadu hájíte leithian za něco podobné. Jo, u ní s tím tak nějak počítáme :-) přesto se
nemohu smířit s tím, že tak někdo na někoho vyjede.
Nespravedlnost mi vadí. A vadí i Vám a takhle reagujete na zcela normální příspěvek?
Tak mírného člověka, jako je ir.ma? To bylo fakt mimo a říká se promiň.
Se stane, no, mě třeba dnes naštvala cena másla. A gůgl. Jeho nová pravidla na keywords mi sebrala jednu noc. Napočítám do... nekonečna, sežeru pár sušenek a všecko je zas skvělé.
Tak se zase uklidníme a řešme všední věci, které už nikoho nezajímají.
Třeba covid :-)

Vnímáte samu sebe jako spravedlivou vůči mně? Už dříve jsem Vás prosila, ať na mě nereagujete. Odpověď žádná...

9.12.2021 06:26
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Pro "Balu", "Terven" a "Gaelle": Ona ta míra tolerance se u každého liší. Jasně jsem psala, že se s "Ir.mou" neshodneme a že považuji za vhodné toho nechat být nebo se zase pohádáme. Bohužel to nebylo respektováno. Pro mě je urážející se mě ptát, zda jako lékařka mám povědomí o epidemiologické situaci, zda jednám z recese, zdá mám v pořádku imunitu, sdělovat mi, že mi vůbec nerozumí, atd. To za a. Za b - žádný výpad stále nevnímám. Zeptala jsem se na totéž...

A "Megííí" mě baví: U jakéhokoli příspěvku, kde se vyskytne kritika mojí osoby, ať se to týká čehokoli, se objeví její olajkování. Jen tak dál!

9.12.2021 06:37
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Radite mi projít příspěvky, ale sama to odmítáte... Tak proč bych to měla dělat já.
Váš příspěvek, na který jsem reagovala, mě překvapil svou dikcí. Ani ne tolik slovy, snad proto, že doporučovat očkovaným, aby se očkovali třeba každý tyden, už tak nějak patří do slovníku neočkovaných, a člověk si holt zvykne. Ale od vás, která jste se tu podivovala pár dní zpátky nad úrovní a zhrubnuttím diskuze, jsem to nečekala.

"...doporučovat očkovaným, aby se očkovali třeba každý tyden, už tak nějak patří do slovníku neočkovaných,..."

"Balu", toto jsem napsala poprvé v životě, nikdy dříve jsem to nikde nepsala...ale Vy si, prosím, sáhněte do svědomí. Vlastně i "Terven". To ve vašich slovnících se vyskytují výrazy jako antivaxeři, odpírači a popírači. A byla jste to Vy, kdo napsal, že "antivaxerům praskne žilka". To je OK vyjadřování? Za mě tedy ne.
A to, že někdo z vás napsal, že ti, co se nenechají naočkovat, jsou debilové (ač sám není naočkován), to je v pořádku? To je to měření nestejným metrem, z čehož se mi opravdu dělá nedobře.

Kolikrát jsem něco/cokoli takového psala já?

Přidejte reakci

Přidat smajlík