Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=XbDtqsAK7F4
Ještě chce někdo tvrdit, že to není okupace? Tedy pardon, dočasný pobyt cizích vojsk!

napsal(a):
Ještě chce někdo tvrdit, že to není okupace? Tedy pardon, dočasný pobyt cizích vojsk!
Ono to je to samé,co už bylo,ale z druhé strany.
z FB
Již ve vězení během norimberského procesu, byl Hermann Göring
vyslýchán psychologem Gustavem Hilbertem.
Göring říká následující: "Lidé samozřejmě nechtějí válku.
Proč by proboha měl nějaký farmářský blázen riskovat život,
když to nejlepší, co může z války získat, je vrátit se na svou farmu v pořádku?
Lidé samozřejmě nechtějí válku.
Nikdo si samozřejmě válku nepřeje, ani v Rusku, ani v Anglii, ani v Americe,
dokonce ani v Německu. To je pochopitelné.
Nakonec však politiku určují vedoucí představitelé země.
A přimět lidi k podpoře politiky je hračka.
A je jedno, co to bude - demokracie nebo fašistická diktatura nebo parlament
nebo komunistická diktatura.
Hilbert odpovídá: "V demokracii je však jeden rozdíl:
lidé mají právo mluvit prostřednictvím svých zvolených zástupců.
Ve Spojených státech má právo vyhlásit válku pouze Kongres.
Göring odpovídá: "To je všechno hezké, ale ať už mají hlas, nebo ne,
lidi lze vždycky přimět k poslušnosti. Je to snadné: stačí jim říct, že jsou napadeni.
A zároveň obviňují pacifisty z nedostatku vlastenectví a z ohrožení země.
Funguje v jakékoli zemi."
18. dubna 1946, citace z Hilbertovy knihy Norimberský deník.
rapotacka11
napsal(a):
z FB
Již ve vězení během norimberského procesu, byl Hermann Göring
vyslýchán psychologem Gustavem Hilbertem.
Göring říká následující: "Lidé samozřejmě nechtějí válku.
Proč by proboha měl nějaký farmářský blázen riskovat život,
když to nejlepší, co může z války získat, je vrátit se na svou farmu v pořádku?
Lidé samozřejmě nechtějí válku.
Nikdo si samozřejmě válku nepřeje, ani v Rusku, ani v Anglii, ani v Americe,
dokonce ani v Německu. To je pochopitelné.
Nakonec však politiku určují vedoucí představitelé země.
A přimět lidi k podpoře politiky je hračka.
A je jedno, co to bude - demokracie nebo fašistická diktatura nebo parlament
nebo komunistická diktatura.
Hilbert odpovídá: "V demokracii je však jeden rozdíl:
lidé mají právo mluvit prostřednictvím svých zvolených zástupců.
Ve Spojených státech má právo vyhlásit válku pouze Kongres.
Göring odpovídá: "To je všechno hezké, ale ať už mají hlas, nebo ne,
lidi lze vždycky přimět k poslušnosti. Je to snadné: stačí jim říct, že jsou napadeni.
A zároveň obviňují pacifisty z nedostatku vlastenectví a z ohrožení země.
Funguje v jakékoli zemi."
18. dubna 1946, citace z Hilbertovy knihy Norimberský deník.
Jo Göring, ten co v té samé knize popírá holocaust a vlastně říká, že oni nic špatného neudělali a to co se o nich říká je nesmysl. Jeho názory fakt mají váhu.

rapotacka11
napsal(a):
Chtějí, abychom se cítili bezpečně.
To je fakt. Nejbezpečněji se budeme cítit na sudu střelného prachu. Pokud bude jaderný.....o to to bude lepší.

Tohle musíte vidět :
https://www.youtube.com/watch?v=v_tBeEMP9Bg
fikovnice
napsal(a):
No, kolem mě momentálně už asi 4 nebo 5 případů těžkých autoimunit...
V hospici odchází paní na ALS (byla medializovaná; současný stav - nově už přestala mluvit, je ležák a prakticky nekomunikuje), dále 2x myasthenia gravis, z toho jednou extrémně těžká forma (do té doby jsem nikoho s touto dg. neznala), pak Crohn.
Rozvoj v horizontech týdnů až měsíců po očkování. Nicméně si myslím, že je to neprůkazné, ta souvislost. Každopádně neuroložka mi řekla, že má nárůst tak asi 20 násobný těchto nemocí.
O nových malignitách v mém okolí asi nevím.
Celé je to divné a bůhví, zda se kdy dozvíme nějakou pravdu.
Paní Petra v sobotu umřela... Bylo jí 48 let.

rapotacka11
napsal(a):
https://www.forum24.cz/vratme-majetek-slechte-a-zrusme-benesovy-dekrety-poslechnete-si-navrhy-pro-prave-konzervativce
Šafrovo Foum24 je nejhorší mediální žumpa mezi našimi médii. I kdyby psali pohádku o Šípkové Růžence, nic mě nepřiměje k tomu, abych to četla. Tolik radosti jim neposkytnu, abych jejich článek rozklikla.
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://www.forum24.cz/vratme-majetek-slechte-a-zrusme-benesovy-dekrety-poslechnete-si-navrhy-pro-prave-konzervativce
Ježiš to jsou zase kecy..😀 Po stopáté a zcela stejně. Nejen že by kradli jako všichni před nimi, ale ještě k tomu zrušit dekrety? Bojí se aby vydržel systém..Vůbec ta politická a oligarchická cházka se bojí..🙂 To je v pořádku a mají se čeho a o co bát.Čím víc budou kolem sebe kopat, zakazovat a zavazovat se, tím rychlejší hrob si kopou. Boj o svobodu teprve začne.
fikovnice
napsal(a):
Vkládám sem, do tématu "všehochuti": Už jsem zde nějakou dobu nezahlédla "Dáju". Nevíte o ní někdo něco?
Dobré ránko fikovnice,
jsem tady, ale není čas začal barák a hlavně jedná věc jakékoliv otevření tématu se zde stáva humus. Kdokoliv z nových dá dotaz, dostane okamžitě sodu a to nechci být vulgární. Co dokážou některé zde napsat..... VAU a pořádně si rýpnout...humus.
Lituju lidičky, kteří v dobré víře dají dotaz a sršni na něj hup.
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobré ránko fikovnice,
jsem tady, ale není čas začal barák a hlavně jedná věc jakékoliv otevření tématu se zde stáva humus. Kdokoliv z nových dá dotaz, dostane okamžitě sodu a to nechci být vulgární. Co dokážou některé zde napsat..... VAU a pořádně si rýpnout...humus.
Lituju lidičky, kteří v dobré víře dají dotaz a sršni na něj hup.
Dája
Také jsem si všimla, že i zde se nálada a vztahy vyostřují...
Ale jsem ráda, že jste OK!
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.21.80
Ad kovid a popírání vědy-viděli jste někdo novýho Čumpelíka? Co na to říkáte?
https://youtu.be/OqIeJQm2PG8
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Ale já vůbec neměla na mysli toto vlákno. Měla jsem na mysli celou psí část iFAUNY, jinde nevím.
Ty ten pocit nemáš? Já bohužel jo.
Tak tady v tomto vlákně bych řekl, že je nejvíc klid z celé Ifauny.🙂 Někdy se trochu pošťouchnem, ale snad nic co by bylo myšleno zle. Názory mohou být rozdílné, ale tak je to vlastně správně. Važme si jeden druhého a nečiňme druhému to co bychom nechtěli aby činili jiní nám.🙂 Nezávisle na nervozitě doby a momentální sociální situaci. Vždyť nám vůbec nic nechybí..🙂
neverend
napsal(a):
Tak tady v tomto vlákně bych řekl, že je nejvíc klid z celé Ifauny.🙂 Někdy se trochu pošťouchnem, ale snad nic co by bylo myšleno zle. Názory mohou být rozdílné, ale tak je to vlastně správně. Važme si jeden druhého a nečiňme druhému to co bychom nechtěli aby činili jiní nám.🙂 Nezávisle na nervozitě doby a momentální sociální situaci. Vždyť nám vůbec nic nechybí..🙂
Mně tedy chybí. Zdraví... Ale už jsem se s tím nějak smířila...
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Mně tedy chybí. Zdraví... Ale už jsem se s tím nějak smířila...
Vím a moc bych vám přál aby nechybělo. Jo Fíkovnice, moje máma bohužel také už chodí s chodítkem. Osteporóza, artróza a samozřejmě bolesti.Musí brát Foxis aby vůbec byl život snesitelný. K tomu ještě prášky na ředění krve kvůli trombóze..V životě jsem se tak o nikoho nebál a zároveň cítil takovou bezmoc. Lékaři u vás se na tom bohužel také negativně podepsali.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
neverend
napsal(a):
Vím a moc bych vám přál aby nechybělo. Jo Fíkovnice, moje máma bohužel také už chodí s chodítkem. Osteporóza, artróza a samozřejmě bolesti.Musí brát Foxis aby vůbec byl život snesitelný. K tomu ještě prášky na ředění krve kvůli trombóze..V životě jsem se tak o nikoho nebál a zároveň cítil takovou bezmoc. Lékaři u vás se na tom bohužel také negativně podepsali.
Pokud to lékař nevyvrátí, poraďte jí CBD. Fakt. Je to malý zázrak. Ulevuje to od bolestí, regeneruje to a zlepšuje to psychiku, a to hodně. A je to čistě přírodní.
Než to teda Nekula zakáže.

neverend
napsal(a):
Není pravda. Pokud sem nepřijdou jen vyvolení, samozřejmě.

Vždyť nám vůbec nic nechybí..
Neverende, vy nemáte děti. To, že nemám hmotnou nouzi, to neznamená, že mi nic nechybí.
To jako když valí dětem do hlav pohádky, podobné té, kterou vypráví Lábus, pár příspěvků dřív....
A nakonec, co tato po.....doba udělala s Lábusem, z Ypsilonky.
Příběh učitelky Bednářové......taky nám nic nechybí ?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vždyť nám vůbec nic nechybí..
Neverende, vy nemáte děti. To, že nemám hmotnou nouzi, to neznamená, že mi nic nechybí.
To jako když valí dětem do hlav pohádky, podobné té, kterou vypráví Lábus, pár příspěvků dřív....
A nakonec, co tato po.....doba udělala s Lábusem, z Ypsilonky.
Příběh učitelky Bednářové......taky nám nic nechybí ?
Tak jasně, vždycky se můžeme mít lépe.🙂 Je fakt, že můj pohled na svět je asi jiný než většiny lidí. Není to pěkné co se teď děje, ale je to logické vyústění situace. Našel se nepřítel a to je Rusko s Čínou. Nová studená válka a souboj systémů. Samozřejmě spousta propagandy, zákazů, omezení a i obětí na obou stranách barikády. Pokud to zůstane jen u toho, dá se to přežít. Blbě, ale dá. Jenže Orionko co nám v tom pomůže blbá nálada a neustálé napadání jedné skupiny druhou skupinou lidí uvnitř státu? Slávisti a dezoláti.😀 No a ještě my abychom se tady hádali,že? 🙂

Tady nejde o hádání, tady jde o informace :
https://www.youtube.com/watch?v=D2m4oTx-iJA&t=105s
Je to dlouhé. Nemusíte to poslouchat celé, stačí P. Vacek, jeho jméno by mělo mít váhu ! ( Od 16. minuty )
napsal(a):
Tady nejde o hádání, tady jde o informace :
https://www.youtube.com/watch?v=D2m4oTx-iJA&t=105s
Je to dlouhé. Nemusíte to poslouchat celé, stačí P. Vacek, jeho jméno by mělo mít váhu ! ( Od 16. minuty )
Proč by jeho slovo mělo mít váhu? Dal se do kupy s Rajchlem a Hamplová jim k tomu sekunduje, to už úplně stačí k tomu, aby mu člověk nevěřil ani nos mezi očima.
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Pokud to lékař nevyvrátí, poraďte jí CBD. Fakt. Je to malý zázrak. Ulevuje to od bolestí, regeneruje to a zlepšuje to psychiku, a to hodně. A je to čistě přírodní.
Než to teda Nekula zakáže.
Děkuji moc paní Jano.

assil
napsal(a):
Proč by jeho slovo mělo mít váhu? Dal se do kupy s Rajchlem a Hamplová jim k tomu sekunduje, to už úplně stačí k tomu, aby mu člověk nevěřil ani nos mezi očima.

napsal(a):
https://fb.watch/kDowNG6X-9/
Neuměla bych odpovědět líp.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://fb.watch/kDowNG6X-9/
Tak ono ani nejde o rozkol v lidech, ale spíš o zdravý rozum.🙂 Jen úplný blázen si může myslet, že Rusko porazíme. Kolik lží a pitomostí už o tom bylo nakecáno a pravda je taková, že Rusko v "pohodě" vzdoruje moderním zbraním západu a dál vesele sedí na Ukrajině.Putin žije ač umíral na všechny nemoci co si lze představit, sankce bijou spíš do nás než do Ruska.. A místo toho, že by zbraně došly Rusku, tak spíš nehezky vyčistil zásoby celé Evropě.😀 A momentálně celou válku téměř stačí obhospodařit dvě žoldnéřské skupiny.😀 Proto za mě je výsledek jasný už teď a protiofenzíva je nemyslitelná. Rusové asi mají kouzelný prsten a na Ukrajině mají opět výraznou tankovou převahu. Tedy nejen tankovou. Podle mého už je blízko čas rezignace Zelenského. Třeba se mýlím.🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.89
neverend
napsal(a):
Tak ono ani nejde o rozkol v lidech, ale spíš o zdravý rozum.🙂 Jen úplný blázen si může myslet, že Rusko porazíme. Kolik lží a pitomostí už o tom bylo nakecáno a pravda je taková, že Rusko v "pohodě" vzdoruje moderním zbraním západu a dál vesele sedí na Ukrajině.Putin žije ač umíral na všechny nemoci co si lze představit, sankce bijou spíš do nás než do Ruska.. A místo toho, že by zbraně došly Rusku, tak spíš nehezky vyčistil zásoby celé Evropě.😀 A momentálně celou válku téměř stačí obhospodařit dvě žoldnéřské skupiny.😀 Proto za mě je výsledek jasný už teď a protiofenzíva je nemyslitelná. Rusové asi mají kouzelný prsten a na Ukrajině mají opět výraznou tankovou převahu. Tedy nejen tankovou. Podle mého už je blízko čas rezignace Zelenského. Třeba se mýlím.🙂
Kéž by....
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kéž by....
Jj Jani, já mám jen opravdu obavu aby jste do konfliktu nebyli zataženi i vy. 😐 Pořád nic není jisté a co je v tajných materiálech ví jen minimum zasvěcených.

neverend
napsal(a):
Zdravý rozum. To je těžké. Zdravý rozum přichází až po odpoutání od egoického já. Do té doby jsou tu polarity. A každý protiklad je živen svým protikladem. Soustava navzájem se požírající. Nakolik tlama požírá ocas, natolik ocas roste.
Jedno bez druhého není. A právě o to jde.

Podle mého už je blízko čas rezignace Zelenského.
Ale ta válka přece nestojí na jednom člověku, a už vůbec ne na Zelenském. Pořád je ve hře jaderná válka - a co myslíte, že bude prvními cíly ? Proč myslíte, že se sem USA cpou ? Asi tajně doufají, že než budou zlikvidovány všechny základny "na dostřel", tak na ně už nezbyde.
Sedí si za mořem a války rozvážejí po světě. A co po nich zůstane? Rozvrácená země, rozeštvaní lidé. Je fakt, že ty země neobsazují, co by v těch zbořeništích hledali za štěstí? Stačí, když poslušně posílají "desátky".
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Podle mého už je blízko čas rezignace Zelenského.
Ale ta válka přece nestojí na jednom člověku, a už vůbec ne na Zelenském. Pořád je ve hře jaderná válka - a co myslíte, že bude prvními cíly ? Proč myslíte, že se sem USA cpou ? Asi tajně doufají, že než budou zlikvidovány všechny základny "na dostřel", tak na ně už nezbyde.
Sedí si za mořem a války rozvážejí po světě. A co po nich zůstane? Rozvrácená země, rozeštvaní lidé. Je fakt, že ty země neobsazují, co by v těch zbořeništích hledali za štěstí? Stačí, když poslušně posílají "desátky".
Tak jasně že Zelensky je jen loutka ovládaná z WH, ale my nevíme jaký je aktuální rozkaz k ukončení konfliktu. A že už válka splnila svůj účel je docela možné. Rusko odděleno od Evropy, potřeba zbrojení je jistá a podle mého není cílem jaderný konflikt. Toho se vůbec nebojte Orionko.🙂 Ani Putin a ani Biden nejsou blázni a vůbec bych se nedivil, kdyby si chlapci už dávno rozdělili nové sféry vlivu. Ukrajina posloužila zájmům obou stran a teď už jen vymyslet, jak to zaonačit aby ten konec byl stravitelný pro všechny.
neverend
napsal(a):
Tak jasně že Zelensky je jen loutka ovládaná z WH, ale my nevíme jaký je aktuální rozkaz k ukončení konfliktu. A že už válka splnila svůj účel je docela možné. Rusko odděleno od Evropy, potřeba zbrojení je jistá a podle mého není cílem jaderný konflikt. Toho se vůbec nebojte Orionko.🙂 Ani Putin a ani Biden nejsou blázni a vůbec bych se nedivil, kdyby si chlapci už dávno rozdělili nové sféry vlivu. Ukrajina posloužila zájmům obou stran a teď už jen vymyslet, jak to zaonačit aby ten konec byl stravitelný pro všechny.
Nejhorší na tom je, že můžete mít i pravdu...

fikovnice
napsal(a):
Nejhorší na tom je, že můžete mít i pravdu...
Já už si to nepamatuju přesně, ale v Karibské krizi nedošlo na nejhorší jen proto, že kdosi neuposlechl rozkazu a o své vlastní vůli to neodpálil. Třeba někdo upřesní.
V takovémhle napětí je ke katastrofě neskutečně blízko ! Stačí, aby někomu ruplo v palici a něco si spletl. Zaplať pánbůh, že červené tlačítko nemá Černochová.
A že prezident říká "jaderný kufřík" obyčejné diplomatce. I tak je to hloupé. S tímhle výrazem neradno laškovat.
napsal(a):
Já už si to nepamatuju přesně, ale v Karibské krizi nedošlo na nejhorší jen proto, že kdosi neuposlechl rozkazu a o své vlastní vůli to neodpálil. Třeba někdo upřesní.
V takovémhle napětí je ke katastrofě neskutečně blízko ! Stačí, aby někomu ruplo v palici a něco si spletl. Zaplať pánbůh, že červené tlačítko nemá Černochová.
A že prezident říká "jaderný kufřík" obyčejné diplomatce. I tak je to hloupé. S tímhle výrazem neradno laškovat.
No tak úplně přesně to nebylo, samo nešlo o žádný jaderný útok ze SSSR
Nevím teda na kolik je nebezpečné jaderné torpédo, ale rozhodně to není žádná Hirošima a spol.
Největší riziko ale hrozilo o černé sobotě, jak se dni později začalo říkat, když americké lodě shodily na sovětskou jadernou ponorku B-59 na hranici zóny, kde začínala blokáda, malé cvičné hlubinné nálože. Její kapitán Valentin Savickij byl přesvědčen, že vypukla válka a chtěl odpálit jaderné torpédo. Protože ponorka byla příliš hluboko a bez spojení, stačil k tomu jen souhlas politruka. Naštěstí byl na palubě velitel ponorkového loďstva Vasilij Archipov, který jako vyšší šarže musel také dát souhlas.

Protože ponorka byla příliš hluboko a bez spojení, stačil k tomu jen souhlas politruka. Naštěstí byl na palubě velitel ponorkového loďstva Vasilij Archipov, který jako vyšší šarže musel také dát souhlas.
A to je přesně ta nebezpečná situace, kdy se někdo splete. Jaderné torpédo by sice nebyla žádná Hirošima, ale odpověď, která by přišla?.......
Nečeká někdo právě na takovou situaci, na takový omyl?
Jenže pak by možná nebyl nikdo, kdo by řekl "já nic, to oni"
napsal(a):
Protože ponorka byla příliš hluboko a bez spojení, stačil k tomu jen souhlas politruka. Naštěstí byl na palubě velitel ponorkového loďstva Vasilij Archipov, který jako vyšší šarže musel také dát souhlas.
A to je přesně ta nebezpečná situace, kdy se někdo splete. Jaderné torpédo by sice nebyla žádná Hirošima, ale odpověď, která by přišla?.......
Nečeká někdo právě na takovou situaci, na takový omyl?
Jenže pak by možná nebyl nikdo, kdo by řekl "já nic, to oni"
No jo, jenže ten omyl nastal jednou za kolik? 80 let? a to se ještě ani ve skutečnosti nestal neb zabral kontrolní mechanismus, takže já bych to fakt tak černě neviděla.
Jestli na takový omyl, který se fakt stane, někdo čeká, tak to se asi načeká.
Takže je třeba si uvědomit, že jaderné zbraně v hojné míře ve spoustě států tu máme od dob Hirošimy a nikdy se takový omyl nestal. Ono ti lidi, co vedou jaderný státy, nejsou v tomto úplně blbý a mají ty postupy ošéfovaný.
Teď nedávno v nějakém rozhovoru bylo, že jak Rusko tak USA skladují jaderné zbraně odděleně od nosičů, tak kdyby je chtěli použít, prvně by to museli převážet k sobě a jelikož vzájemně moc dobře vědí kde co je a sledují si to satelity, protistrana by věděla že se něco děje do hodiny co by vyjel první náklaďák.

https://pravyprostor.net/?p=160745
Koukněte na to video.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
No jo, jenže ten omyl nastal jednou za kolik? 80 let? a to se ještě ani ve skutečnosti nestal neb zabral kontrolní mechanismus, takže já bych to fakt tak černě neviděla.
Takže je třeba si uvědomit, že jaderné zbraně v hojné míře ve spoustě států tu máme od dob Hirošimy a nikdy se takový omyl nestal. Ono ti lidi, co vedou jaderný státy, nejsou v tomto úplně blbý a mají ty postupy ošéfovaný.
Teď nedávno v nějakém rozhovoru bylo, že jak Rusko tak USA skladují jaderné zbraně odděleně od nosičů, tak kdyby je chtěli použít, prvně by to museli převážet k sobě a jelikož vzájemně moc dobře vědí kde co je a sledují si to satelity, protistrana by věděla že se něco děje do hodiny co by vyjel první náklaďák.
Jaderné zbraňové systémy už jsou nějaký čas v plné pohotovosti..Pevně zaměřené a schopné v okamžiku startu na své cíle. Nejen samozřejmě ty Ruské.
assil
napsal(a):
Souhlasím s Vámi, ostatně více nebezpečné než Rusko v tomto ohledu mi připadají země jako S. Korea nebo Írán.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
A zdroj tohoto tvrzení?
To přeci není tajná informace. Putin už před rokem nařídil pohotovost jaderným silám RF. USA odpovídá na hrozbu stejnou měrou. Joo Fíkovnice, pokud k něčemu dojde, tak vy už odvetu neuvidíte.. 😐 ČR by byla minulostí za pár minut a podobně by na tom byly i ostatní státy Evropy. Mohu se mýlit, ale kdyby opravdu došlo k takové situaci, tak není nic jistého jak odpoví USA. Dohod můžete mít plnou skříň a historie již mnohokrát ukázala jejich hodnotu. 🙂 Prostě nic takového se stát nesmí( jako jaderná válka myslím) a taky nestane.

Třeba si to někdo poslechne :
https://www.youtube.com/watch?v=2ir_NO3aJPw
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Třeba si to někdo poslechne :
https://www.youtube.com/watch?v=2ir_NO3aJPw
Poslechl, ale nic nového. To že západ prohraje( hlavně Evropa) bylo v plánu deset let před válkou. 🙂 Otázka spíš bude, co to pro nás znamená? Z nezávislosti se Evropa stane závislou? Na surovinách, palivech i na obraně? Pracovní síla z východu taky alespoň částečně fuč? EU stále pokračuje ve svých nesmyslech a dál likviduje evropskou schopnost konkurence? A Fialova pětikoalice neumí nic jiného, než si pozvat intervenční vojska tentokrát ne z Ruska, ale od nás(USA). 😀 Bych k vám jako voják nikdy nejel služebně. Jednou mi služba stačila v zemi kde vás nikdo nechce. 😐 Co třeba referendum o obranné pomoci? Když plná huba svobod a demokracie? Ať si rozhodnou občané co chtějí.. 😐 Omlouvám se Orionko, ale mě to tak mrzí celé. Chtěl jsem nakonec po smrti otce zůstat v ČR již nastálo. Teď bych se hambou snad musel propadnout. 😐

Pan prezident se vyznamenal :
V další části své řeči přímo hovořil o zločinech, kterých se měli dopustit „naši předkové“. O tom, že architekty a pachateli zločinů v Terezíně byli nacisté v dané části projevu nic neřekl. „Odpovědnost za zločiny, které páchali naši předkové, musíme přijmout, a poučit se z nich,“ sdělil doslova Petr Pavel.
Asi zapomněl, že už je v Čechách, v Terezíně a ne v Německu na sjezdu Sudetoněmeckého landsmanšaftu !!!

neverend
napsal(a):
Poslechl, ale nic nového. To že západ prohraje( hlavně Evropa) bylo v plánu deset let před válkou. 🙂 Otázka spíš bude, co to pro nás znamená? Z nezávislosti se Evropa stane závislou? Na surovinách, palivech i na obraně? Pracovní síla z východu taky alespoň částečně fuč? EU stále pokračuje ve svých nesmyslech a dál likviduje evropskou schopnost konkurence? A Fialova pětikoalice neumí nic jiného, než si pozvat intervenční vojska tentokrát ne z Ruska, ale od nás(USA). 😀 Bych k vám jako voják nikdy nejel služebně. Jednou mi služba stačila v zemi kde vás nikdo nechce. 😐 Co třeba referendum o obranné pomoci? Když plná huba svobod a demokracie? Ať si rozhodnou občané co chtějí.. 😐 Omlouvám se Orionko, ale mě to tak mrzí celé. Chtěl jsem nakonec po smrti otce zůstat v ČR již nastálo. Teď bych se hambou snad musel propadnout. 😐
Pro vás nic nového, ale těch novinek v podání našeho prezidenta je....něurekom, jak říkají bratři Slováci.
V jednom projevu jsme se dozvěděli, že Evropu neosvobozoval SSSR a Rudá armáda, ale vlastně Ukrajinské sbory. Sbory řekl doslova.
A v Terezíně se dozvíme sice o nacizmu, ale o Němcích ani slovo, ale my se máme poučit ze zločinů našich předků. Asi proto, že Terezín je v Čechách. A je to určené mladým, kteří si pletou 1. a 2. sv. válku a 39. rok s 68. Třeba přijmou i myšlenku, že jsme vlastně ten Terezin vybudovali my, Češi a holokaust je česká vina.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Pro vás nic nového, ale těch novinek v podání našeho prezidenta je....něurekom, jak říkají bratři Slováci.
V jednom projevu jsme se dozvěděli, že Evropu neosvobozoval SSSR a Rudá armáda, ale vlastně Ukrajinské sbory. Sbory řekl doslova.
A v Terezíně se dozvíme sice o nacizmu, ale o Němcích ani slovo, ale my se máme poučit ze zločinů našich předků. Asi proto, že Terezín je v Čechách. A je to určené mladým, kteří si pletou 1. a 2. sv. válku a 39. rok s 68. Třeba přijmou i myšlenku, že jsme vlastně ten Terezin vybudovali my, Češi a holokaust je česká vina.
Sbory? Asi myslel hasiče či co? 😀 Vidíte k čemu je historie? K ničemu když si nakonec každý režim pravdu překrucuje jak se mu zachce. Lidi jsou jen stádo hloupých ovcí, kterým se něco tak dlouho podsouvá až to přijmou za pravdu. Z toho mám právě celkem strach. Lidi co pamatovali válku a nacizmus jsou vlastně mrtví a není tudíž nikdo, kdo by mohl další generaci podat přímé svědectví. Zde už pomalu může propaganda měnit náhled na dějiny a zaměňovat viníky za oběti. Možná budeme jednou hořce litovat a znovu bojovat proti zlu z popela povstalého. 😐 Nacizmus není mrtvý a je to nebezpečná myšlenka. Od nezdravého nacionalizmu je celkem blízko k nacistickým myšlenkám. Ostatně některé přívržence a symboly už se znovu kdesi oslavují, ne? 🙂 Njn, hrajeme si s ohněm který může přerůst v požár po celé Evropě.