Uživatel s deaktivovaným účtem

Každoročně oslavuje S.B. ukr. parlament. Tak proč ne děcka.
Dejte si to česky, koukejte na komentáře samotné Nejvyšší rady - modrý trojzubec.
Je to archivovaná stránka, jak existovala prvního ledna. Protože je to donutili smazat.
Přemýšlet jinak samozřejmě ne.
Pojďme se fotografovat s fašistickými symboly... ne, počkat, to už udělal ten kolíňák :D
https://web.archive.org/web/20230101161320/https://twitter.com/verkhovna_rada/status/1609544721101389831
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.237
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
No jako já Vám, Orionko, můžu potvrdit, že moje generace a mladší (40 a méně) nevidí nic špatného na tom, když se UA lidé hlásí k Banderovi a navštěvují jeho památník.
To je pro mne totální scarry movie.
Moje obvyklá reakce na toto je " tak tohle řekni nahlas v Polsku, nestihneš počítat schody". Na tohle argument už nemá nikdo.
Mluv za sebe. Moje generace 36 cca na tom vidí hodne špatného 😉 nepaušalizovat.

generace = 20 30 let
protože tak nějak se narodí další
jste stejně starý
achjo
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.52.132
napsal(a):
generace = 20 30 let
protože tak nějak se narodí další
jste stejně starý
achjo
Tohle je velmi těžké.
Osobně respektuji každého vyznání, každý jsme jinak nastaven.
Ale moje bublina je napříč věkem, většina intelektuálové a VŠ. A jedine, co je v jejich očích špatně, je Babiš, Zeman a starej Klaus, jinak nic jiného. Budoucnost je nová éra bez kritického očekávání.
Děsivé, že ani jediný z nich nevidí podobnost Babišovi a Fialovi vlády.
Jak je to možné? Anebo jsem retard já.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak mínění a politické cítění je přímo úměrné sociálnímu stavu společnosti. Na zhoršení situace Fiala a spol velmi úspěšně pracuje, tak bych jen počkal. 🙂 Až nateče do bot učitelům, admistrativním pracovníkům a vůbec všem těm zatraceným chytrolínům, pak přijdou změny. Hlavně v Praze musí dostat pořádně zabrat. Nezaměstnanost, bída, sebrané domy, neschopnost splácet a podobně.
Před pár lety byl blázen ten, kdo se chystal na válku a byl jednou velkou konspirační teorií. 😀 Stejně tak je to i teď s tím, kam až může standard klesnout a není od věci si raději prachy uložit než jet na pátou dovolenou. 🙂 Vždy je to samozřejmě každého věc, ale štěstí přeje připraveným. Fiala si taky dává stranou přes dotace a vám radil svetry. 😀 Hele kolik že těch lidí vrátilo živnosťák kvůli datovkám? Zbyl vám tam ještě vůbec někdo? Já jen jestli datovka umí vyměnit bojler či opravit baterii? 😀 Je vidět, že datové schránky významě podpořili OSVČ v ČR. 😀 Na první pohled velmi záslužný krok v době, kdy většina firem sotva dýchá a očekává dopad krize ve větším měřítku. Výborně, ale datovek se nenažerem.😀 Není ta vláda mírně "de*il"? 😀

rapotacka11
napsal(a):
Života?
"Život" v té "Slunečnici" proběhl médii.
Čirá hrůza.
Ona naštěstí není jenom Slunečnice a podobné. Je spousta důchoďáků, kde se personál opravdu snaží.
Dobrovolničila jsem v domově důchodců zřízeném krajem, kde byla moc fajn skupina ošetřovatelek, která se o staré lidi starala jako o vlastní. Obdivovala jsem jejich nasazení. Ale bylo jich málo na tolik práce a odcházely odtamtud často úplně vyhořelé, se zdravotními problémy. Ale přes všechnu tu péči, osobní a pozitivní přístup nedokázaly nahradit těm lidem domov. Nešlo to.
Ve dvoulůžkových pokojích měl každý staroušek jednu skříň, židli stůl a noční stolek.
A společnou televizi.
Měli tvůrčí kroužky, rehabilitace, přednášky, besídky, od jara do podzimu možnost jít na zahradu. Ale jinak, sezení či ležení. Byli často úplně vyhaslí, pokud si třeba nesedli s ostatními důchodci a ti je nepřijali.
Chodila jsem těm zdánlivě problematickým a proto “odmítnutým” a “nepochopeným” číst, povídat si s nimi. Těšili se, bylo to pro ně zpestření. Ale bylo to málo, tak málo. Rychle scházeli, neměli pro co žít, obzvlášť pokud ani rodina nebyla, nebo nejezdila.
Tchýně chtěla po smrti manžela do domova důchodců, že ho v bytě všude vidí a tam, že prý bude alespoň drbat s ostatními babkami. Rozmluvili jsme jí to a teď je ráda. Chodí cvičit, na procházky, popovídat s kamarádkami do kavárny, jezdí na kole, poletí v létě do Řecka, má spoustu plánů, je stále činorodá a soběstačná i když jí už bude osmdesát a leccos ji už také zdravotně trápí.
Ne vždy a u každého je to takto možné, ale přála bych každému důstojné stáří v rámci možností.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mluv za sebe. Moje generace 36 cca na tom vidí hodne špatného 😉 nepaušalizovat.
To je pro mne totální scarry movie.
Moje obvyklá reakce na toto je " tak tohle řekni nahlas v Polsku, nestihneš počítat schody". Na tohle argument už nemá nikdo.
Já nevím, co je to scarry movie. Tak proto se mi zdá, že 4x jana s oslavováním Bandery nesouhlasí.
Jen vidí zavřené oči svých vrstevníků.
Proč? Protože zvěrstva páchaná ve jménu "hrdiny" Bandery jsou nepublikovatelná a tak neuvěřitelná, že o nich nikdo ani nechce psát, natož mluvit. A pokud začne je mu rychle odebráno slovo, protože "to přece není možné, to nemůže být pravda, ten člověk musí být úchylný, když tohle dokáže vyslovit". A potom, je to tak dávno ! Bohužel, jen zdánlivě !

není od věci si raději prachy uložit než jet na pátou dovolenou.
A vy si myslíte, že se peněz najíte?
Jediná příprava na blížící časy je kousek půdy, koza v chlívku a velký pes, aby vám to ohlídal.
A potom zlato a další drahé kovy. Za ty pak kus žvance vykeťasíte.

Dobrovolničila jsem v domově důchodců zřízeném krajem
Kotys, dala jsem vám hlas, ale přijde mi to málo, myslím, že je vám třeba i poděkovat. Kdo tohle dokáže ?

Nepřijde jim divné oslavovat "hrdinu", protože vidí jen tu jednu stranu - nezávislost UA, že se to stalo díky UPA, OUN, ... z jedné strany Němci, z druhé SSSR... a tito to vyřešili, hurá. (A někteří následovníci doputovali až do 2013 a stali se součástí N.G. UA.)
Ale to pozadí neznají. Nejdřív S.B. pracoval s hitlerovci, pak byl ve vězení, hitlerovci ho dostali ven, chvíli klid a pak dostal nápad, že nikoho nepotřebuje... a toto uskupení se rozhodlo, že na zabraných územích vyhladí Poláky, ta území jsou odteď ukrajinská... rozhodli takto:
"Pokračujeme ozbrojeným povstáním. Je to vojenská akce, a jako taková, je namířena proti okupantům. Nicméně současní okupanti (hitlerovské Německo) jsou přechodní, takže není třeba ztrácet své síly v boji s nimi. Vlastní útočník je ten, který nyní přichází (SSSR). Pokud jde o Poláky, nejedná se o vojenský problém, pouze o menšinu. Řešení je podobné jako zvolil Hitler v židovské otázce. Ledaže by se (Poláci) odstranili sami."
Anexe. To je slovo.
Film Volyně. Ještě jsou nějaké dva, ale ty jsem neviděla. Ale někteří lidé poví, že to už je dávno a že prostě byla válka.
"Bude pršet."
"Zdroj???!!!!"
https://cs.wikipedia.org/wiki/Voly%C5%88sk%C3%BD_masakr

Vláčilův film Stíny horkého léta měli nedávno dávat v televizi. Zbaběle ho stáhli z programu.
A to byl jen český, slabý odvar zločinů ( i když film hodně dobrý ), ke kterým docházelo na území Ukrajiny a Polska.

https://www.csfd.cz/film/441837-ukrajina-v-ohni
Nevím, jestli se celý film dá někde ještě pustit. Americký dokumentární film Olivera Stonea se Banderovců v 2. světové jen málo dotkne.
neverend

XXX.XXX.213.247
Banderovci? Není o čem diskutovat.. 😐
https://youtu.be/18waQNczU1M
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
není od věci si raději prachy uložit než jet na pátou dovolenou.
A vy si myslíte, že se peněz najíte?
Jediná příprava na blížící časy je kousek půdy, koza v chlívku a velký pes, aby vám to ohlídal.
A potom zlato a další drahé kovy. Za ty pak kus žvance vykeťasíte.
Peněz se nenajíte, ale otevírají cestu kamkoli. Platí vždy i za světových válek a zlato samozřejmě také. V takové Africe s pár set tisíci dolary přežijete mnoho let a v relativním bezpečí. To pro případ opravdové eskalace války na území státu kde přebýváte.
No a v případě "pouze" krize, peníze "bokem" plní kompenzační bonus a tlumí negativní dopady. 🙂 Zvířectvo, pole a činnost na nich je časově velmi náročné a musel by nastat postapo scénář, kdy chybí vše a všem. Na což se připravit nedá, protože zhroucení civilizace je nepravděpodobné a hlavně příliš dynamický scénář.
Ale nebojte se války u vás Orionko. Je to nesmysl a nic takového se nestane. Rusko vůbec nemá zájem dobývat Evropu a evropské armády by musely už tak před deseti lety drasticky změnit struktury. 🙂 Sklady zejí prázdnotou a ani není kde zbraně vyrábět. K továrnám je třeba ještě lidí s vysokou odborností v oblasti sléváreství, obrábění a mnoha dalších oborů. 🙂 Nejsou továrny ani ty lidi. My profesionálové víme i jak náročné je jen skladovat munici či třeba odměřit a namíchat "páskový" prach pro munici do houfnic například. Natož vyrobit tank či celou moderní houfnici. 😀 Jsou to akorát silná slova a proto všude chybí zoufale jak munice a tak zbraně.

Chcete vidět něco blbýho? Nevím, esi je tam upozornění česky... citliví nekoukat
https://1url.cz/4r9Kp
na konci jsou záběry z 1941 a tak, no fuj celé

Ale nebojte se války u vás Orionko. Je to nesmysl a nic takového se nestane. Rusko vůbec nemá zájem dobývat Evropu a evropské armády by musely už tak před deseti lety drasticky změnit struktury. 🙂
Nemyslím si, že nás Rusko bude dobývat. Nebojím se války s Ruskem.
Jestli mě něco štve, tak ta podpora Ukrajinců ( u nás ), na úkor našich. Ne hmotná, na tu jim kašlu, nestrádám. Ale ta politická.
Jak můžou povolit Bandera party v Plzni? Co si to tady pěstujeme? Zlatou Ukrajinskou mládež ?

napsal(a):
Chcete vidět něco blbýho? Nevím, esi je tam upozornění česky... citliví nekoukat
Tohle měli pouštět včera na Václaváku. Aby lidi viděli, jakého hada si hřejeme na prsou.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ty vado Megiii. Z toho Assil a jiní budou mít smrt. 😀 Neblázněte. 😀😀 Copak my to víme dávno o Ukrajině, ale pro tyhle lidi je to novum a žijí v bláhových představách o boji Ukrajiny za naše hodnoty a svobodu. 😀 Z toho videa je snad jasné jak chápou cizince a jak moc by za ně chtěli bojovat.

napsal(a):
Jen nevím, jestli je to autentické. Dneska vám z videa udělají cokoli. Nakonec to bylo natočené v Rusku a ty modrožluté vlajky jim domalovali. Však to znáte !
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ale nebojte se války u vás Orionko. Je to nesmysl a nic takového se nestane. Rusko vůbec nemá zájem dobývat Evropu a evropské armády by musely už tak před deseti lety drasticky změnit struktury. 🙂
Nemyslím si, že nás Rusko bude dobývat. Nebojím se války s Ruskem.
Jestli mě něco štve, tak ta podpora Ukrajinců ( u nás ), na úkor našich. Ne hmotná, na tu jim kašlu, nestrádám. Ale ta politická.
Jak můžou povolit Bandera party v Plzni? Co si to tady pěstujeme? Zlatou Ukrajinskou mládež ?
Protože mohou všechno. 🙂 A nebyla to Brambora párty? 😀 Vydržte do léta, mé informace bohužel nemohu zveřejňovat až tak moc, ale v létě se chystá velké překvapení. Víc až v létě.

ale tak my máme taky nácky
jen ne tolik... slováci mají taky zbytečně moc
já to dala, jak se historie opakuje
a na tom videu jsou děti, jak kopou do děcka
možná to byl nedávno ještě kamarád
neverend
napsal(a):
Ty vado Megiii. Z toho Assil a jiní budou mít smrt. 😀 Neblázněte. 😀😀 Copak my to víme dávno o Ukrajině, ale pro tyhle lidi je to novum a žijí v bláhových představách o boji Ukrajiny za naše hodnoty a svobodu. 😀 Z toho videa je snad jasné jak chápou cizince a jak moc by za ně chtěli bojovat.
Ale nebojte, já teď měla skoro smrt z covidu, takovýhle nějaký video něčeho, co se děje xkrát ročně v x státech mě fakt nerozhodí. A neonacisti jsou všude, asi pro vás překvapivě, jsou i v Rusku. A jo co takoví chudáci Finové, co za války spolupracovali s nacisty a nebo Slováci, co si rovnou udělali nacistický stát, s těma takový točky dneska nikdo nedělá. Jo zeptejte se Slováků, jak vidí Hlinku a Tisa.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ale nebojte, já teď měla skoro smrt z covidu, takovýhle nějaký video něčeho, co se děje xkrát ročně v x státech mě fakt nerozhodí. A neonacisti jsou všude, asi pro vás překvapivě, jsou i v Rusku. A jo co takoví chudáci Finové, co za války spolupracovali s nacisty a nebo Slováci, co si rovnou udělali nacistický stát, s těma takový točky dneska nikdo nedělá. Jo zeptejte se Slováků, jak vidí Hlinku a Tisa.
Zdravím a já tak nějak tušil že jste se tu déle neukázala. 😐 Hlavně proto jsem vás zmínil. Assil a je už to alespoň trochu lepší?

assil
napsal(a):
Asi jste si toho moc nepustila. Nebo žijete v divném světě. Rozhodně jinde než já. Jsem dost stará, ale fašistický průvod s pochodněmi ( asi se to nějak jmenuje ) jsem u nás za celý život nezažila.
A ani děti se u nás neučí u skautů ( třeba ) hajlovat. A ani v tom komunistickém pionýru nás to neučili. A řvát, že půjdou na sousední ( u nás by přicházeli do úvahy Slováci ) národ s noži !
No prostě zase kecáte.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Asi jste si toho moc nepustila. Nebo žijete v divném světě. Rozhodně jinde než já. Jsem dost stará, ale fašistický průvod s pochodněmi ( asi se to nějak jmenuje ) jsem u nás za celý život nezažila.
A ani děti se u nás neučí u skautů ( třeba ) hajlovat. A ani v tom komunistickém pionýru nás to neučili. A řvát, že půjdou na sousední ( u nás by přicházeli do úvahy Slováci ) národ s noži !
No prostě zase kecáte.
Jen bych dodal, že když už se čeští náckové někde prezentují, tak za bedlivého dozoru policie a nacistická symbolika není tolerována. Dalším rozdílem je,že my si je nepouštíme do oficiálních ozbrojených složek a neřádí nám v parlamentu. 🙂 Assil jsem to psát nechtěl, protože jí není dobře asi a hlavně je v té "kolonce". 😀

napsal(a):
Dobrovolničila jsem v domově důchodců zřízeném krajem
Kotys, dala jsem vám hlas, ale přijde mi to málo, myslím, že je vám třeba i poděkovat. Kdo tohle dokáže ?
Dík patří obětavému personálu i samotným důchocům v domovech. Oni jsou ti, kdo opravdu dávají.
Lidí, co rádo chodí mezi ně, je hodně. Nedávno jsme řešili s klientem problém a on, že musíme nejpozději v pět končit, protože v šest už na něho čeká dvacet dam. Když jsme si z něho dělali legraci, jaký je proutník a kam že to chodí, vylezlo z něho, že každý pátek hraje na kytaru a zpívá v důchoďáku.
napsal(a):
Jen nevím, jestli je to autentické. Dneska vám z videa udělají cokoli. Nakonec to bylo natočené v Rusku a ty modrožluté vlajky jim domalovali. Však to znáte !
Já to nepoznám, ale malý osmiletý vnuk mě hned poučí.
Ukazovala jsem mu nějaký sportovní výkon,
řekl, ale babi, to je fejk (nebo co).

Není to nahrané. Dokumenty tam točily snad už všecky světové televize.
Je to ukázka toho, co se s lidmi stane, když jsou zahnáni do...
Jedna revoluce, druhá, dvoje volby s dohledem, prezidenta zapomněli správně odhlásit, takže ten další tam vlastně nemá být... jednou už si zvolili někoho, kdo to měl dát dokupy... a nic... takže ho ten šílený proruský zase vystřídal. Toho nesesadili úplně správně a přišel ten, co... taky nic nezměnil.
Zoufalí lidé, zoufalá doba, zoufalé činy. Je to pochopitelné.
Už se blížíme.
Hele, za to by mě vlastně neměli vsadit do žaláře, protože ministři a prime ministr říkají, že sme ve válce.
Cajk.
Achjo. Koupila jsem si kafe z pražírny. Že jako bude lepší než lidl... to se nedá popsat
neverend
napsal(a):
Jen bych dodal, že když už se čeští náckové někde prezentují, tak za bedlivého dozoru policie a nacistická symbolika není tolerována. Dalším rozdílem je,že my si je nepouštíme do oficiálních ozbrojených složek a neřádí nám v parlamentu. 🙂 Assil jsem to psát nechtěl, protože jí není dobře asi a hlavně je v té "kolonce". 😀
No nevím jak naše armáda, ale třeba Němci i ofiko přiznali, že mají náckama prolezlý celý bundesvér, takže fakt nic novýho.
napsal(a):
No prostě zase kecáte.
Ne, u nás se zas hajluje jinde, zas nebuďte naivní, je to všude, jen někde se na to víc poukazuje. Hlavně tam kde se to hodí, jako teď na Ukrajině.
Ale kdo chce, do stejný náckovský pozice může dostat jakýkoliv stát.
https://www.youtube.com/watch?v=JjfZCbbPdac

tož švagr je z Oděsy...
jen si říkám, co k tomu ty lidi dovedlo
a žít jinde, možná by je to k tomu nedovedlo
trapný zásah policie, to už je tradiční součást naše
ale koukněte se na komentáře pod tím a na diskuzi - 17 tisíc komentů na novinkách, to je rekord
kolik vytočených lidí tady je
napsal(a):
tož švagr je z Oděsy...
jen si říkám, co k tomu ty lidi dovedlo
a žít jinde, možná by je to k tomu nedovedlo
trapný zásah policie, to už je tradiční součást naše
ale koukněte se na komentáře pod tím a na diskuzi - 17 tisíc komentů na novinkách, to je rekord
kolik vytočených lidí tady je
Ono bůhví čeho se nadějeme ještě u nás, náckovský podhoubí je u nás taky dost veliký.
Akorát v dnešní době by člověk neměl soudit celý národ kvůli pár jedincům.
Ukrajinců je 40 milionů a tipuju, že většina jsou naprosto normální lidi jako my.
Ono ostatně když například u nás náckové podpálili Natálku, tak se o nás ve světě v diskuzích taky nepsaly moc pěkný věci a od tý doby už nám nepěkná nálepka v mnohých očích zůstala.

assil
napsal(a):
Ono bůhví čeho se nadějeme ještě u nás, náckovský podhoubí je u nás taky dost veliký.
Akorát v dnešní době by člověk neměl soudit celý národ kvůli pár jedincům.
Ukrajinců je 40 milionů a tipuju, že většina jsou naprosto normální lidi jako my.
Ono ostatně když například u nás náckové podpálili Natálku, tak se o nás ve světě v diskuzích taky nepsaly moc pěkný věci a od tý doby už nám nepěkná nálepka v mnohých očích zůstala.
Však.
Myslím, že někteří tam jen hledají podporu. Třeba
A nejvyšší fík si sám na fb vyvěsí fotografii, kde řeční na demonstraci,
vlevo vlajka banderovců, tu těžko přehlédnul a bylo jich tam dost i jiných.
Proč tam nenaběhli fíci? To je opravdu záhada.
Takhle tu máme houbařskou sezonu cobydup.
No a stačí 5 minut googlení, aby se člověk dozvěděl, že Solotvina jsou solné lázně nazývané též ukrajinské Mrtvé moře, kde lidi žijí z mega velkého turistického ruchu a je to oblíbená destinace pro usídlení bohatých lidí, takže čtvrť milionářských domů fakt nepřekvapuje.
Jo, závist je fakt hnusná věc.

Kapitán Danko, chudák malý, nechte ho.
Tohle bylo v sobotu přímo vedle fíků, nikomu nevadí.
Možná někdo z nich
https://gisat.blog.respekt.cz/ikonicke-fotky-jsou-fajn-ale-uhlir-ani-foldyna-si-nezaslouzi-zadnou-uctu-za-hrdinstvi/
Povídá se, že tohle shromáždění z fotografie povolené nebylo.
A tohle pro mě už přestává být ok.
https://www.youtube.com/watch?v=J4LCyPqeAts
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-jak-se-vam-zije-inflace-vs-ceske-domacnosti-227132#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest218_mobil_bez_boxiku_firem_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
neverend

XXX.XXX.153.48
assil
napsal(a):
No nevím jak naše armáda, ale třeba Němci i ofiko přiznali, že mají náckama prolezlý celý bundesvér, takže fakt nic novýho.
Jasně že jsou skupiny lidí co jsou přívrženci různých ideologií a to i té nacistické.Nepochybuji o tom, že po světě je jich také dost i v různých funkcích, ale Assil, ruku na srdce, kde ve světě mají neomezené shromažďování, kde jinde ve světě chodí veřejně s nebezpečnými zbraněmi neskrývaně. Kde beztrestně napadají hromadně určité skupiny obyvatel, kde jinde ve světě mlátí obyvatele nesouhlasící s jejich demagogickým smýšlením?
A k tomu Německu jen toto: Tam jsou velmi citliví i na symboliku nacismu i při srazech klubů veteránů. A sama uvádíte, že "Bundesvér" je pod dohledem a vidí to jako problém, který je třeba řešit.A kolik nácků tam ve skutečnosti nikdo neřekl.
Naproti tomu na Ukrajině se vyznamenávají a pojmenovávají se minimálně velmi kontroverzními názvy útvary pravidelné armády.Proto ne Assil, nacismus ne, fakt ne. Kvůli němu zemřeli miliony lidí a padli miliony vojáků z celé Evropy i ze zámoří.😐 Jednou už jsme tu chybu udělali a tuto odpornou ideologii tolerovali a víme všichni jak to dopadlo.😐
neverend
napsal(a):
Jasně že jsou skupiny lidí co jsou přívrženci různých ideologií a to i té nacistické.Nepochybuji o tom, že po světě je jich také dost i v různých funkcích, ale Assil, ruku na srdce, kde ve světě mají neomezené shromažďování, kde jinde ve světě chodí veřejně s nebezpečnými zbraněmi neskrývaně. Kde beztrestně napadají hromadně určité skupiny obyvatel, kde jinde ve světě mlátí obyvatele nesouhlasící s jejich demagogickým smýšlením?
A k tomu Německu jen toto: Tam jsou velmi citliví i na symboliku nacismu i při srazech klubů veteránů. A sama uvádíte, že "Bundesvér" je pod dohledem a vidí to jako problém, který je třeba řešit.A kolik nácků tam ve skutečnosti nikdo neřekl.
Naproti tomu na Ukrajině se vyznamenávají a pojmenovávají se minimálně velmi kontroverzními názvy útvary pravidelné armády.Proto ne Assil, nacismus ne, fakt ne. Kvůli němu zemřeli miliony lidí a padli miliony vojáků z celé Evropy i ze zámoří.😐 Jednou už jsme tu chybu udělali a tuto odpornou ideologii tolerovali a víme všichni jak to dopadlo.😐
Ano, a stejně odporná ideologie je i komunismus, i díky němu zemřeli miliony lidí a přesto si je pořád držíme v parlamentu jakoby nic. Co myslíte, jak nás kvůli tomu vidí odjinud?
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
No a stačí 5 minut googlení, aby se člověk dozvěděl, že Solotvina jsou solné lázně nazývané též ukrajinské Mrtvé moře, kde lidi žijí z mega velkého turistického ruchu a je to oblíbená destinace pro usídlení bohatých lidí, takže čtvrť milionářských domů fakt nepřekvapuje.
Jo, závist je fakt hnusná věc.
:)) Víte, kolik kluků, co si hraje na vojáky a pak jde do Armády ČR, má tyhle sklony i u nás? Hodně :D
Ale víte, do hlavy lidem nevlezete a jejich přesvědčení změníte těžko.
Tady jde přece o to, aby projevy tohoto veřejnost odsuzovala a potírala, o to přece jde. A to jak u Čechů, tak u lidí z UA.
U nás to lidé vědí, že je to špatně, a Ukrajinci by to měli přijmout taky. Už jen proto, že tady taková kultura, která je velice dobře přijala a dost jim pomohla, tzn. respekt vůči hostující zemi. Když jsme na návštěvě, hraju podle pravidel hry hostitele, jinak taky můžu jít o dům dál.
Mám kamaráda Poláka a tam se sice Ukrajincům pomáhá velmi, ale žádný by si to tam tohle nedovolil. Někdo by po něm totiž hned skočil, a oni to moc dobře vědí.
neverend

XXX.XXX.153.48
assil
napsal(a):
Ano, a stejně odporná ideologie je i komunismus, i díky němu zemřeli miliony lidí a přesto si je pořád držíme v parlamentu jakoby nic. Co myslíte, jak nás kvůli tomu vidí odjinud?
Assil, proč sem pletete komunismus? On ho někdo u vás násilně prosazuje? Nebo snad v Rusové tahají Auroru? 😀 Vždyť tam je víc kapitalismus než u vás. Bavíme se o fašounech a jejich projevech na Ukrajině a toleranci vůči němu. Až někde budou pochodovat a páchat násilí komunisti, tak se budeme bavit o nich.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
neverend
napsal(a):
Assil, proč sem pletete komunismus? On ho někdo u vás násilně prosazuje? Nebo snad v Rusové tahají Auroru? 😀 Vždyť tam je víc kapitalismus než u vás. Bavíme se o fašounech a jejich projevech na Ukrajině a toleranci vůči němu. Až někde budou pochodovat a páchat násilí komunisti, tak se budeme bavit o nich.
No hlavně pokud to bereme takto, tak in i kapitalismus vlastně vraždil ve velkém (a otravuje, ničí a likviduje pořád), jelikož v 16. století začal vytlačovat feudalismus. Na to se pak váže kolonizace, otroctví a jiné fujky věci, které západní člověk obvykle nechce vidět, jelikož vraždí přece jenom islám a východ.
Nebo snad zakážeme kapitalismu?
Co se týče naší PS, tak všechny strany v ní jsou demokratické. Kdyby nebyly, byly by rozpuštěny. Máme na to zákon a kontrolní orgán.
neverend
napsal(a):
No akorát že na Ukrajině nacismus násilně prosazuje tak akorát Rusko v těch svých dezinformacích a jde jim to koukám pěkně. Jako sorry, ale nějaký násilí jakékoliv skupiny obyvatel je všude, ale to neznamená, že budu dělat z komára velblouda a jednání menšiny házet na celý národ. To bych si třeba o Francouzech musela myslet, že jsou všichni teroristi a fašisti a zasloužili by si taky denacifikovat. Tohle myšlení já nemám a nikdy mít nebudu.
Fakt jako byste nevěděl jak se tyhle menšinový věci dají na internetu krásně zveličovat vhodným podáním a komentářem.
Ve skutečnosti je to tak, že nikdo z nás na Ukrajině nežil a nežije a víme všichni jak to mají většinoví Ukrajinci úplný prt.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
No hlavně pokud to bereme takto, tak in i kapitalismus vlastně vraždil ve velkém (a otravuje, ničí a likviduje pořád), jelikož v 16. století začal vytlačovat feudalismus. Na to se pak váže kolonizace, otroctví a jiné fujky věci, které západní člověk obvykle nechce vidět, jelikož vraždí přece jenom islám a východ.
Nebo snad zakážeme kapitalismu?
Co se týče naší PS, tak všechny strany v ní jsou demokratické. Kdyby nebyly, byly by rozpuštěny. Máme na to zákon a kontrolní orgán.
Ano, my jsme tak polovičatí, že jsme si ty zločinné komunisty v PS nechali a odsoudili jen nacisty, přitom je to prašť jako uhoď. A komunistům dneska říkáme demokrati, zato nacisti mají smůlu. Je to jen politika, nic jiného.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
No akorát že na Ukrajině nacismus násilně prosazuje tak akorát Rusko v těch svých dezinformacích a jde jim to koukám pěkně. Jako sorry, ale nějaký násilí jakékoliv skupiny obyvatel je všude, ale to neznamená, že budu dělat z komára velblouda a jednání menšiny házet na celý národ. To bych si třeba o Francouzech musela myslet, že jsou všichni teroristi a fašisti a zasloužili by si taky denacifikovat. Tohle myšlení já nemám a nikdy mít nebudu.
Fakt jako byste nevěděl jak se tyhle menšinový věci dají na internetu krásně zveličovat vhodným podáním a komentářem.
Ve skutečnosti je to tak, že nikdo z nás na Ukrajině nežil a nežije a víme všichni jak to mají většinoví Ukrajinci úplný prt.
Asill, teď to neberte jako urážku, ale holý fakt.
Tyto projevy jsou na UA už historicky (i na západě) popsané a zdokumentované a jsou k tomu jasné důkazy.
Teď se chováte úplně stejně, jako když nějakou dobu zpátky začal Skála překrucovat průběh historických událostí v Katyni.
Ale těžko se přít s někým, kdo má názor, ale nemá pro něj validní argumenty. Ale takhle to má většina národa, že si něco myslí, ale vlastně neví proč nebo na základě totálně nerelevantních zdrojů.
Takže si samozřejmě myslete, co chcete, ale jen ukazujete, jak málo víte a ještě že máte velkou neochotu si ty informace doplňovat.
Janae.

XXX.XXX.160.6
Ta brďo, nikdy bych neřekla, že budu souhlasit s nějakým komunistou.
"Narovinu. Ta vlajka je proste statni symbol brutálně napadene zeme a její vyvěšení je jen gesto solidarity. Zadny zfasizovany hejhula nema proto co napadnout jakykoliv majetek muzea. Tečka"
Jiří Dolejš
Baví mě, jak na nějaký argument vytáhnete nějakou stoletou křivdu typu "oni zase bijí černochy"
Janae.
napsal(a):
"Narovinu. Ta vlajka je proste statni symbol brutálně napadene zeme a její vyvěšení je jen gesto solidarity. Zadny zfasizovany hejhula nema proto co napadnout jakykoliv majetek muzea. Tečka"
Jiří Dolejš
Baví mě, jak na nějaký argument vytáhnete nějakou stoletou křivdu typu "oni zase bijí černochy"
Taky souhlasím, hezky napsaný. Však i proto se úplně stejně vyvěšují třeba vlajky Tibetu.

Hustý.
Celej svět řeší, my bojíme o muzeum.
Teď někdy to s časovým posunem vychází na "jdeme si vybrat své dolary" :-)
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Asill, teď to neberte jako urážku, ale holý fakt.
Tyto projevy jsou na UA už historicky (i na západě) popsané a zdokumentované a jsou k tomu jasné důkazy.
Teď se chováte úplně stejně, jako když nějakou dobu zpátky začal Skála překrucovat průběh historických událostí v Katyni.
Ale těžko se přít s někým, kdo má názor, ale nemá pro něj validní argumenty. Ale takhle to má většina národa, že si něco myslí, ale vlastně neví proč nebo na základě totálně nerelevantních zdrojů.
Takže si samozřejmě myslete, co chcete, ale jen ukazujete, jak málo víte a ještě že máte velkou neochotu si ty informace doplňovat.
Ale prosím vás, sepsané a zdokumentované jsou projevy nacismu ve spoustě zemí včetně nás, ale to je pořád dokola a už k ničemu.
Ale popravdě musím říct, že jet tuhle linku byl od Ruska geniální tah.

co má vlajka UA společného s tím, jak šílené vlády měla UA a jakou máme my?
fakt si myslíte, že lidé tady nebo kdekoli jinde mají vztek na lidi odtam
nebo ten kus látky,
protože jsou přesvědčení, že jsou to všechno náckové?
takových exotů bude hromádka a šup s nimi na léčení
s horšími normálně podle zákona
ale většina nespokojených lidí je vzteknutá na vládu
na naši!
je toho plný Rakušanův atp. fb
A tak vysvětlení, proč takový zásah, přišlo... měli podezření z přestupku.
Aha. To je v pohodě. Nepoužívejte pouta, nechtějte občanku, prostě to dělejte takhle. Šikulky.
„Jeden z demonstrantů do muzea vtrhl ještě předtím, než policisté zamezili vstupu do budovy. Ochranka muzea muže zastihla na schodech a vyvedla ho pryč. Policisté v domnění, že se jedná o návštěvníka muzea, ho dovedli do bezpečí. Tento muž se však k Národnímu muzeu vrátil a opakovaně se domáhal násilného vniknutí do budovy,“ vyjádřila se v pondělí k incidentu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.
„Kriminalista v civilu zachycený na videu již disponoval informací od ochranky muzea, že právě tento muž se pár minut před tím nacházel uvnitř muzea, kde chtěl s největší pravděpodobností strhnout vlajku. Proto policisté ze speciální pořádkové jednotky muže zajistili pro podezření z přestupku,“ vysvětlila okolnosti nastalé situace.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Vy jste snad neviděla ten dokument CNN? CNN je taky dezinformační Ruské médium? 😀 Ukazuje stejný obrázek jako video co sem dala Megi. Divný, ne? Motáte sem Francouze a bůh ví co a proč to netuším. Ve Francii se pokouší nacisté o převrat? Nebo mlátí hromadně lidi na ulicích? Vykřikují a vyhrožují zabitím skupinám obyvatel? Napadají a vyhrožují smrtí opozičním politkům a jejich dětem? Znovu vám když tak ten dokument najdu.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
co má vlajka UA společného s tím, jak šílené vlády měla UA a jakou máme my?
fakt si myslíte, že lidé tady nebo kdekoli jinde mají vztek na lidi odtam
nebo ten kus látky,
protože jsou přesvědčení, že jsou to všechno náckové?
takových exotů bude hromádka a šup s nimi na léčení
s horšími normálně podle zákona
ale většina nespokojených lidí je vzteknutá na vládu
na naši!
je toho plný Rakušanův atp. fb
A tak vysvětlení, proč takový zásah, přišlo... měli podezření z přestupku.
Aha. To je v pohodě. Nepoužívejte pouta, nechtějte občanku, prostě to dělejte takhle. Šikulky.
„Jeden z demonstrantů do muzea vtrhl ještě předtím, než policisté zamezili vstupu do budovy. Ochranka muzea muže zastihla na schodech a vyvedla ho pryč. Policisté v domnění, že se jedná o návštěvníka muzea, ho dovedli do bezpečí. Tento muž se však k Národnímu muzeu vrátil a opakovaně se domáhal násilného vniknutí do budovy,“ vyjádřila se v pondělí k incidentu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.
„Kriminalista v civilu zachycený na videu již disponoval informací od ochranky muzea, že právě tento muž se pár minut před tím nacházel uvnitř muzea, kde chtěl s největší pravděpodobností strhnout vlajku. Proto policisté ze speciální pořádkové jednotky muže zajistili pro podezření z přestupku,“ vysvětlila okolnosti nastalé situace.
Tak oni ti exoti jsou slyšet, osobně asi neznám nikoho nespokojeného, všichni kolem mne souhlasí s Fialou, sice ne ve všem, ale nikoho lepšího nemáme.
Však ono se to dalo najevo i volbou prezidenta.
Tam bylo jasně vidět, že dezoláti se spojí a telefonickou volbu při diskuzi vyhraje "odvolám vládu" Bašta. A jak nakonec skončil.
Nedělejme si iluze demonstrace sice byla proti bídě, ale nebylo těžké dohledat, kdo ji pořádá a navíc když ten někdo troubil do světa, aby tentokrát zůstaly doma Ruské vlajky.......
Pokud tam šel někdo opravdu demonstrovat proti vládě a bídě, tak akorát dělal dezolátům užitečného idiota.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
neverend
napsal(a):
Vy jste snad neviděla ten dokument CNN? CNN je taky dezinformační Ruské médium? 😀 Ukazuje stejný obrázek jako video co sem dala Megi. Divný, ne? Motáte sem Francouze a bůh ví co a proč to netuším. Ve Francii se pokouší nacisté o převrat? Nebo mlátí hromadně lidi na ulicích? Vykřikují a vyhrožují zabitím skupinám obyvatel? Napadají a vyhrožují smrtí opozičním politkům a jejich dětem? Znovu vám když tak ten dokument najdu.
Asi tak. Asill si plete občasné pochody nácků a hloupé stream yna YT v evropských zemích, které ano, sem tam pravidelně probíhají všude, a doložené uctívání Stepana Bandery na UA, včetně násilí páchaného jeho přívrženci na nevinném obyvatelstvu.
Nemají to tak všichni obyvatele UA, ale v nezadnedbatelné části populace to prostě v mentalitě je a hlavně se to projevuje (i násilně, a to v nemalé míře).
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Asi tak. Asill si plete občasné pochody nácků a hloupé stream yna YT v evropských zemích, které ano, sem tam pravidelně probíhají všude, a doložené uctívání Stepana Bandery na UA, včetně násilí páchaného jeho přívrženci na nevinném obyvatelstvu.
Nemají to tak všichni obyvatele UA, ale v nezadnedbatelné části populace to prostě v mentalitě je a hlavně se to projevuje (i násilně, a to v nemalé míře).
Já hlavně že takhle to začínalo v Německu s hnědými košilemi a samozřejmě nebyli všichni němci fašouni, ale později už měli jen strach vystoupit proti a nakonec víme jak to dopadlo.. Kdyby v těch dokumentech alespoň člověk viděl policii jak zasáhne a zkrátka koná něco proti, ale nic takového tam není. 😐 Armáda byla kde? Vždyť je to strašně nebezpečné a s takovou symbolikou by jako Ukrajina chtěla do NATO? Se už někdo zbláznil nebo co?
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
neverend
napsal(a):
Já hlavně že takhle to začínalo v Německu s hnědými košilemi a samozřejmě nebyli všichni němci fašouni, ale později už měli jen strach vystoupit proti a nakonec víme jak to dopadlo.. Kdyby v těch dokumentech alespoň člověk viděl policii jak zasáhne a zkrátka koná něco proti, ale nic takového tam není. 😐 Armáda byla kde? Vždyť je to strašně nebezpečné a s takovou symbolikou by jako Ukrajina chtěla do NATO? Se už někdo zbláznil nebo co?
Tohle je prostě teď v Čechách normální. Dějepis se sice učí, ale učí se hodně špatně a jméno Stepan Bandera plno lidí z mých okolí slyšelo s příchodem války na UA - a moje okolí byste zařadili do bubliny "pražská kavárna".
Osobně bych o existenci tohoto člověka a jeho přívrženců nevěděla, kdyby se moje prabába s celou rodinou nevracela coby volyňská Češka po válce do Čech vlakem, který tihle drahoušci zastavili a málem všechny postříleli.
Jenom proto se u nás doma o tomto ví a mluví se o tom. Ale dneska už řada lidí pod 40 let nechápe, proč jako nenecháme Ukrajince na našem území uctívat svého národního hrdinu :D
Tak co se divíte :)

nevrend, nemáte si náhodou teď vybírat dolary?
není o čem se dohadovat, každý rok jej oslavuje tamní vláda, což sama říká veřejně,
tak se zase uklidníme...
na pytel je, že právě v takových časech přijde někdo, kdo je sice debull, ale lidu dá to,
co chce
a s takovými protivníky nebude mít moc práce
promiňte, nevidím diplomacii ani dobré rozhodnutí ekonomické
možná by si prostě měli najít jinou práci
to by bylo v normálním podniku
sebrat prémie :D
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Tohle je prostě teď v Čechách normální. Dějepis se sice učí, ale učí se hodně špatně a jméno Stepan Bandera plno lidí z mých okolí slyšelo s příchodem války na UA - a moje okolí byste zařadili do bubliny "pražská kavárna".
Osobně bych o existenci tohoto člověka a jeho přívrženců nevěděla, kdyby se moje prabába s celou rodinou nevracela coby volyňská Češka po válce do Čech vlakem, který tihle drahoušci zastavili a málem všechny postříleli.
Jenom proto se u nás doma o tomto ví a mluví se o tom. Ale dneska už řada lidí pod 40 let nechápe, proč jako nenecháme Ukrajince na našem území uctívat svého národního hrdinu :D
Tak co se divíte :)
Já měl to štěstí, že jsem byl obklopen "dělnickou třídou" ještě se zbytky zdravého rozumu v ČR. 😀 Naopak jsem si to vyžíral narážkami typu "budeš to mít teď domů blíž" jako narážku na plánovanou základnu. 😀 Prostě takový ty chlapský srandičky, ale nic ve zlém. Pražáků máme na vsi celkem dost a to i ty dnes s trvalým pobytem, ale něco jako Assil vidím či spíš slyším prvně. 😀😀
O Banderovcích vím z vyprávění dědy. Ten by dneska koukal dožít se toho.. 😐 Pamatuji si dobře jak zmiňoval "Komandanta Banderu". 🙂 Na hranicích kde tehdy konal vojenskou službu se s Banderovskou skupinou při pokusu o proražení do německa setkal. Jedenáct kluků z jeho skupiny to odskákalo životem. Čili ano, vím kdo byl "Komandant Bandera" a jeho přívrženci.

a) zakázat MF internety
b) dát jim někoho, kdo ovládá matiku ZŠ
https://twitter.com/MinFinCZ/status/1635268928900599815?s=20
kdyby radši mlčeli
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
nevrend, nemáte si náhodou teď vybírat dolary?
není o čem se dohadovat, každý rok jej oslavuje tamní vláda, což sama říká veřejně,
tak se zase uklidníme...
na pytel je, že právě v takových časech přijde někdo, kdo je sice debull, ale lidu dá to,
co chce
a s takovými protivníky nebude mít moc práce
promiňte, nevidím diplomacii ani dobré rozhodnutí ekonomické
možná by si prostě měli najít jinou práci
to by bylo v normálním podniku
sebrat prémie :D
Víte Megi, jsem z malého městečka a tady jede pořád hlavně hotovost. 🙂 Čili banka je mi celkem ukradená.Ale svým způsobem je dobře že před volbami lidé pocítí dopady politiky současné administrativy. 🙂

rapotacka11
napsal(a):
Vyvolává mi to nauzeu.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://www.facebook.com/watch/?v=130969373247926
Koukám že chlapcinuž "vystrkují" pravdu o situaci na Ukrajině čím dál víc.😀 Jsem zvědavý za jak dlouho se odváží další.

On to ale nevysílá, aby pomlouval ten stát.
Mluví o našem státu.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
On to ale nevysílá, aby pomlouval ten stát.
Mluví o našem státu.
To já vím Megi, ale ve své podstatě se ptá, kde jsou ty peníze? Na frontě nemají ani sumky a pokud budete brát v potaz ještě Šafaříka, který mluví mnohem odvážněji o celkové situaci tam, tak vám lecos dojde. Já od podobných lidí vím, že na ruské straně ani rusové nebojují. Ukrajina inkasuje prachy a místo racionálního rozdělení hlavně do oblasti bojů, nemají ani baterky do termozaměřovačů. 😐 To nemá cenu a v létě je rozmetou na kusy.
neverend
napsal(a):
To já vím Megi, ale ve své podstatě se ptá, kde jsou ty peníze? Na frontě nemají ani sumky a pokud budete brát v potaz ještě Šafaříka, který mluví mnohem odvážněji o celkové situaci tam, tak vám lecos dojde. Já od podobných lidí vím, že na ruské straně ani rusové nebojují. Ukrajina inkasuje prachy a místo racionálního rozdělení hlavně do oblasti bojů, nemají ani baterky do termozaměřovačů. 😐 To nemá cenu a v létě je rozmetou na kusy.
To už tady říkáte minimálně půl roku a zatím furt nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
assil
napsal(a):
Tak si žij v iluzi že ukrajina vyhraje, rusko padne a zvládne světový mír a blahobyt 😂
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Pořád lepší iluze než ta, že vyhraje Rusko a zavládne ruský mír a blahobyt.
Přímo nevyhraje tuhle válku pravděpodobně nikdo. Prostě to skončí nějakou dohodou, která bude pravděpodobně výhodnější pro Rusko, to se bude doma chvástat, že vyhrálo, ale fakticky to tak vlastně nebude.
Tohle říká kdejaký vědec.
Jenže tohle lidi nechtějí slyšet a radši naslouchají koupeným novinářům a kecům Vítka Rakušana.

assil
napsal(a):
Pořád lepší iluze než ta, že vyhraje Rusko a zavládne ruský mír a blahobyt.
Je iluze, že v této válce někdo vyhraje. Prohranou všichni. Ukrajina nejvíc, protože se odehrává na jejím území a skončí úplně rozmlácená, s polovinou občanů a s absencí jedné generace mužů.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Přímo nevyhraje tuhle válku pravděpodobně nikdo. Prostě to skončí nějakou dohodou, která bude pravděpodobně výhodnější pro Rusko, to se bude doma chvástat, že vyhrálo, ale fakticky to tak vlastně nebude.
Tohle říká kdejaký vědec.
Jenže tohle lidi nechtějí slyšet a radši naslouchají koupeným novinářům a kecům Vítka Rakušana.
Jo, to si taky myslím.
napsal(a):
Je iluze, že v této válce někdo vyhraje. Prohranou všichni. Ukrajina nejvíc, protože se odehrává na jejím území a skončí úplně rozmlácená, s polovinou občanů a s absencí jedné generace mužů.
Ale nejspíš ta polovina občanů bude ráda, že neskončila jako ruská gubernie. A krev té druhé poloviny má na rukách Putin.
Bohužel se obávám, že i jakákoliv dohoda bude mít krátké trvání.
napsal(a):
a) zakázat MF internety
b) dát jim někoho, kdo ovládá matiku ZŠ
https://twitter.com/MinFinCZ/status/1635268928900599815?s=20
kdyby radši mlčeli
kdo ovládá matiku ZŠ?
z FB
Přednášel jsem na vysoké škole.
Dal jsem příklad a nikdo ho nevypočítal.
Dal jsem druhý a opět. Pak jsem se zeptal, jak je to možné
a kdo maturoval z matematiky.
Nikdo!
A to byli studenti se zájmem o ekonomii, takže to byli exaktní lidé.
Příklady přitom byly lehké.
Potřeba byla jen gymnaziální matematika a logika.
Jak by asi dopadli studenti na Filozofické fakultě UK?
Ano, ti kteří stávkovali za klima.
Co by vypočítali?
Asi by to bylo úplně tragické.
Možná, že kdyby měli maturitu z matematiky, tak by pochopili,
kolik bychom potřebovali energie,
kdyby všechna auta jezdila na elektřinu, kde bychom ji vyrobili,
když elektrárny odcházejí, jaké jsou možnosti přenosové soustavy
a nabíjení atd. Jednoduchá logika.
Pak by asi neprotestovali a dali ekonomice více času na transformaci.
Bohužel tito matematičtí negramoti stále více ovlivňují politiku.
Maturita z matematiky by měla být povinná!
Bylo by méně maturantů a méně studentů nesmyslných oborů.
Představa, že bude mít vysokou školu každý, je šílená.
Ten titul je degradovaný.
A zatímco matematičtí negramoti odcházejí za pár šupů do neziskovky,
zámečník si za otevření zabouchnutých dveří,
což vyřeší za dvě minuty, řekne o 1500 Kč.

Se smyslem souhlasím, ale maturita z matiky nutná není.
Že úroveň padá, ano.
Hezky řekli, že zdaleka ne každý, kdo má na příspěvky nárok, si pro ně došel.
To teda nechci vidět stav účtu, až tam fakt všichni půjdou.
Ty úřednice, co dávky počítají, samy příspěvky pobírají. A je tu několik tisíc lidí, kteří, ač si to vyřídili,
peníze nedostali několik dost měsíců. Proč nemusí platit penále, jako když občan něco udělá pozdě... jsou v tom i rodičáky, nejde jen o nějaké, jak se říká "vyžírky".
Úřednice tam mají nízké výplaty a často zdrhají jinam. Však jo, řeší situaci jinak než pobíráním příspěvků.
Je to docela vtipné, do jakého kolotoče jsme to nastoupili. Utečené úřednice nahradí někdo nový, který musí udělat úřednické zkoušky a naučit se se systémem a to není za dopoledne.
Nepotřebuje na to maturitu z matiky.
Tu potřebují ti, co chodí blekotat nesmysly k řediteli pracáku a úředníkům posílají 21700 hrubého a po 30 letech přes 30 tisíc.
Je dobré vidět, že ne všichni úředníci v ČR se topí v penězích.
Matiku se měli pořádně učit ti, co ušetří ani ne dvě desítky miliard porušením zákona o valorizaci,
ale své nadbytečné, zbytečné a nemorální náhrady vidí jako tři koruny padesát.
Ale ono to není matikou,
je to bezpáteřností.
neverend

XXX.XXX.153.48
assil
napsal(a):
To říká "Šafi" a né já i když s ním souhlasím. Ono je to i logická záležitost.Musíte u toho jen trochu myslet.😀 V USA v lednu jsou primárky a v listopadu volby. Pravděpodobně to vyhraje Donald a ten se netají okamžitým ukončením podpory války. Takhle přímé kopnutí do zadku Ukrajiny by ale vypadalo velmi podivně a musí se to zařídit jinak. A jak to zařídit? Putinovi se umožní postup a Ukrajině se nestihnou dodat zbraně. My za to ale přeci nemůžeme, nemáme a Rusko je holt silnější než jsme čekali.
Má to ale scénář velmi se týkající Evropy.Víme všichni dobře, že Donald měl s Ruskem a Putinem celkem dobré vztahy. Čili po určitém jednání a návštěvách by mohl být schopný vztahy s Ruskem stabilizovat a oteplit. To je zelená pro ekonomiku obou zemí a obchod samozřejmě také. Už chápete kam mířím? Jedním tahem vyšachoval Evropu a sám se dostane k levným Ruským zdrojům.🙂 Vám zbydou dluhy, rozsekaná Ukrajina a "na*raný" Rusko. Hodně štěstí v příštích letech.😀
neverend
napsal(a):
To říká "Šafi" a né já i když s ním souhlasím. Ono je to i logická záležitost.Musíte u toho jen trochu myslet.😀 V USA v lednu jsou primárky a v listopadu volby. Pravděpodobně to vyhraje Donald a ten se netají okamžitým ukončením podpory války. Takhle přímé kopnutí do zadku Ukrajiny by ale vypadalo velmi podivně a musí se to zařídit jinak. A jak to zařídit? Putinovi se umožní postup a Ukrajině se nestihnou dodat zbraně. My za to ale přeci nemůžeme, nemáme a Rusko je holt silnější než jsme čekali.
Má to ale scénář velmi se týkající Evropy.Víme všichni dobře, že Donald měl s Ruskem a Putinem celkem dobré vztahy. Čili po určitém jednání a návštěvách by mohl být schopný vztahy s Ruskem stabilizovat a oteplit. To je zelená pro ekonomiku obou zemí a obchod samozřejmě také. Už chápete kam mířím? Jedním tahem vyšachoval Evropu a sám se dostane k levným Ruským zdrojům.🙂 Vám zbydou dluhy, rozsekaná Ukrajina a "na*raný" Rusko. Hodně štěstí v příštích letech.😀
Já myslím, že Santis má větší šance než Trump a všechno bude jinak, žejo.
neverend

XXX.XXX.153.48
assil
napsal(a):
Já myslím, že Santis má větší šance než Trump a všechno bude jinak, žejo.
"Ukrajina není životně důležitý zájem USA".🙂 To jsou jeho slova..Nemyslím si, že by bylo něco významně jinak. Ostatně koukejte jak už se nám to vše pomalu vybarvuje. USA podpora se drolí a slábne, o tom o čem mluvili přímí účastníci bojů na Ukrajině se zkrátka už nedá utajit a situace odpovídá zcela jiné realitě, než vykreslovala "závislá" média.😐
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajina-v-potizich-droli-se-podpora-usa-a-zkuseni-bojovnici-jsou-mrtvi-nebo-zraneni-40425744
neverend
napsal(a):
"Ukrajina není životně důležitý zájem USA".🙂 To jsou jeho slova..Nemyslím si, že by bylo něco významně jinak. Ostatně koukejte jak už se nám to vše pomalu vybarvuje. USA podpora se drolí a slábne, o tom o čem mluvili přímí účastníci bojů na Ukrajině se zkrátka už nedá utajit a situace odpovídá zcela jiné realitě, než vykreslovala "závislá" média.😐
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajina-v-potizich-droli-se-podpora-usa-a-zkuseni-bojovnici-jsou-mrtvi-nebo-zraneni-40425744
Jo, jasně, teď před volbama trochu populisticky zmírnil rétoriku, ale jinak jel celý roky jiný kurz, takže se dá předpokládat, že v případě zvolení se na něj vrátí. A minimálně není Putinův vlezdoprdelka jako Trump.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Jo, jasně, teď před volbama trochu populisticky zmírnil rétoriku, ale jinak jel celý roky jiný kurz, takže se dá předpokládat, že v případě zvolení se na něj vrátí. A minimálně není Putinův vlezdoprdelka jako Trump.
Tak uvidíte, no. 🙂
neverend

XXX.XXX.213.247

Janae.
napsal(a):
Jiří Dolejš
Mám k tomu jen dvě poznámky :
1/ Protože Ukrajina je napadený stát, kterému pomáháme nikoliv symbolicky, ale velmi konkrétně, všemi možnými způsoby.
Dodávkami zbraní, dodávkami humanitární pomoci, dodávkami finančních darů, poskytováním pomoci uprchlíkům.
Není proto potřeba podporovat je symbolicky - to by bylo opravdu málo ! Navíc symbolicky za porušování našich zákonů ( viz Zákon o státních symbolech )
Něco jiného je zmíněná vlajka Tibetu. Tam jinou možnost podpory pravděpodobně nemáme, navíc se tyto vlajky vyvěšují krátkodobě, ve speciálních dnech podpory Tibetu ( aspoň takovou o tom mám povědomost ).
Vlajka Ukrajiny visí na Muzeu trvale.
2/ Vstupu do muzea bránila skupina s Ukrajinskými vlajkami ( včetně lidí s fašistickými symboly ) v otvírací době muzea - i tohle se vám zdá normální ? Ti lidé nechtěli nikam vniknout, normálně chtěli do Muzea a nebyli vpuštěni ani k pokladně. Jak chcete vnikat hlavními dveřmi do otevřené budovy?
3/ Neustále se mluví o stržení vlajky. Jak si někdo představuje její stržení ?
Dole máte foto, jak a kde je vlajka umístěná a mám dojem, že žádný Spidermann nebyl přítomen.

assil
napsal(a):
Ale prosím vás, sepsané a zdokumentované jsou projevy nacismu ve spoustě zemí včetně nás, ale to je pořád dokola a už k ničemu.
Ale popravdě musím říct, že jet tuhle linku byl od Ruska geniální tah.
A ještě jeden rozdíl v projevech fašismu u nás ( třeba ) a na Ukrajině :
U nás možná hajluje pár bl.bců v hospodě. Když podpálili dům s Natálkou, byli viníci dopadeni a odsouzeni.
A teď citát :
" My budeme mít práci a oni ji mít nebudou. My budeme mít důchody a oni ne. My budeme mít podporu lidí a oni ne. Naše děti budou chodit do školy a do školky, zatímco jejich děti se budou muset schovávat ve sklepeních, protože ono nic neumějí.
Tak vyhrajem tuto válku."
Kdo jsou v projevu my a kdo oni ? My jsou etničtí Ukrajinci, oni jsou etničtí Rusové.
A čí je to projev. Určitě nějakého osamoceného, poblázněného jedince ?
To je projev prezidenta Ukrajiny po jeho nastoupení do úřadu v roce 2014.
Ten projev jsem si nevymyslela, možná ho Megíí najde na autentickém videu. Já ho jen opsala.
napsal(a):
U nás možná hajluje pár bl.bců v hospodě. Když podpálili dům s Natálkou, byli viníci dopadeni a odsouzeni.
A teď citát :
" My budeme mít práci a oni ji mít nebudou. My budeme mít důchody a oni ne. My budeme mít podporu lidí a oni ne. Naše děti budou chodit do školy a do školky, zatímco jejich děti se budou muset schovávat ve sklepeních, protože ono nic neumějí.
Kdo jsou v projevu my a kdo oni ? My jsou etničtí Ukrajinci, oni jsou etničtí Rusové.
Ten projev jsem si nevymyslela, možná ho Megíí najde na autentickém videu. Já ho jen opsala.
Oni nejsou etničtí Rusové, oni jsou donbaští separatisté, kteří si s podporou Rusů násilím vzali kus ukrajinského území a kteří už v té době s Ukrajinou vedli válku.
Jo, to je pak překvapivý takový projev.
A dohledávat se mi to nechce, jestli to řekl přesně takto, protože je to úplně jedno.
Kdyby někdo okupoval naše území, taky byste o něm nemluvila asi zrovna sluníčkově.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A teď citát :
V projevech nacizmu je u nás rozdíl hlavně ten, že 20.dubna neoslavujeme narozeniny Adolfa H. 😀 Víte co je strašný, že sice historii neustále studujeme a máme na to milion úřadů a stejně se z ní nepoučíme. 🙂 On jako to není úpně nacizmus, ale jen tak trochu. 😀 Jednou ale z toho jen tak trochu bude až úplně. Takhle to přeci začíná vždycky. Nejdřív menší skupina, ta na sebe nabalí další a později proroste do státního aparátu. No a nakonec převezme moc ať už násilně či relativně pokojně. Hitler přeci taky ukazoval nejdřív na venek tu hezčí tvář a lidového zastánce zbídačené vrstvy obyvatel. 😐 Později označil židy jako viníky snad všeho možného a vzbudil v lidech nenávist vůči nim. Podobnost s ruskou menšinou na Ukrajině je čistě náhodná. Jenže kdo to vidět nechce, ten to nevidí. A není mi líto lidí co neviděli něco co měli vidět, ale těch co viděli a nemohli nic dělat. 😐 Jednou, až nám to přeroste přes hlavu a budeme hasit velký požár, tak na ty slepé dojde řada.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/j1PQUvBTmnk
😀😀 A trocha humoru z Ruska.

assil
napsal(a):
Oni nejsou etničtí Rusové, oni jsou donbaští separatisté, kteří si s podporou Rusů násilím vzali kus ukrajinského území a kteří už v té době s Ukrajinou vedli válku.
Jo, to je pak překvapivý takový projev.
A dohledávat se mi to nechce, jestli to řekl přesně takto, protože je to úplně jedno.
Kdyby někdo okupoval naše území, taky byste o něm nemluvila asi zrovna sluníčkově.
Víte, co je to časová přímka? Maluje se na ni, co, kdy.
Až si ji namaluje tě, pochopíte, co je příčina a co následek. Howgh.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To já už právě udělal a tím pádem vím, že na západě začal majdan( mimochodem veřejně přiznáno, že za dolary z USA) a na východě reakce, říkejme jí atimajdan. Pak vyhlášení nezávislosti Krymu a požadavek o připojení k RF. Ono já tedy upřímně kdyby např. v Praze začalo něco jako v Kyjevě s tím, že mě či mé blízké někdo chce nabodávat na nože, tak určitě minimálně znervózním. 🙂

Víte, proč je tam tolik Rusů?
Dovezl je tam Stalin. Aby zakryl, že tolik lidí zabil hladem.
Nevím, jak si to kdo představuje, není to okres, je to oblast velká jak kráva a opravdu to všichni nebyli separatisté.
Není tu žádná záhada, fakta
"Příslušníci ruské menšiny v Lotyšsku a Estonsku jsou často v postavení občanů druhé kategorie bez základních občanských práv tzv. neobčanů. Jenom v Lotyšsku žije 300 000 neobčanů[104] a tento jev nemající oporu v mezinárodním právu kritizovalo i parlamentní shromáždění Rady Evropy."
Proto tam NATO nasázelo tolik lidí a techniky, zdroj uvádí, že se zapojilo i Švédsko, což má být neutrální stát.
Nic není omluvou pro to, co se děje teď. Fakta jsou to.
Schytali to šíleně.
Pár jmen a čísel nesouhlasí s tím, co se podařilo zjistit, ale v zásadě, milionech lidí a zeměpise se shodujeme.
šílené
https://medium.seznam.cz/clanek/gavin-n-harris-pribehy-z-doby-holodomoru-na-ukrajine-4378
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Víte, proč je tam tolik Rusů?
Dovezl je tam Stalin. Aby zakryl, že tolik lidí zabil hladem.
Nevím, jak si to kdo představuje, není to okres, je to oblast velká jak kráva a opravdu to všichni nebyli separatisté.
Není tu žádná záhada, fakta
"Příslušníci ruské menšiny v Lotyšsku a Estonsku jsou často v postavení občanů druhé kategorie bez základních občanských práv tzv. neobčanů. Jenom v Lotyšsku žije 300 000 neobčanů[104] a tento jev nemající oporu v mezinárodním právu kritizovalo i parlamentní shromáždění Rady Evropy."
Proto tam NATO nasázelo tolik lidí a techniky, zdroj uvádí, že se zapojilo i Švédsko, což má být neutrální stát.
Nic není omluvou pro to, co se děje teď. Fakta jsou to.
Schytali to šíleně.
Pár jmen a čísel nesouhlasí s tím, co se podařilo zjistit, ale v zásadě, milionech lidí a zeměpise se shodujeme.
šílené
https://medium.seznam.cz/clanek/gavin-n-harris-pribehy-z-doby-holodomoru-na-ukrajine-4378
A kdybychom šli v historii ještě dál, tak nakonec narazíme na Adama, Evu a jablko. 😀 Zjistili bychom, že jsme všichni bratři a sestry a už bychom se nikdy neprali a nezabíjeli. Tak sestřičky mé, dobrou noc.
napsal(a):
Máte na mysli tu časovou přímku únor 2014 obsazení Krymu - duben 2014 obsazení Dongasu - květen 2014 nastoupení Porošenka a pak pravděpodobně ten vámi odkazovaný projev?
Co vám na tom nesedí?

orionko, můžete dát originál toho citátu nebo odkaz na tento překlad?
na časovou osu před 2014 samozřejmě patří oranžová revoluce a podzim 2013
nepodepsání dohody "víc na západ" - na tohle přece reagovala RF
a to, jak se tam chovali k sobě, toho jen RF využila, není to vymyšlené
ale pozor - RF by do toho vletěla tak jako tak, protože prostě duševní nemoc
neverend

XXX.XXX.213.247
Hele ono je to dnes už úplně jedno co kdo kde a kdy. Hlavně nesmí být Rusko zahnáno příliš do kouta. Ani ty řeči o tom kdo na co má právo a kdo ne jsou poněkud liché v případě, že by došlo na aktivaci Ruské doktríny ohledně jaderného arzenálu. Ono by bohatě stačila jen konvenční válka, ale obkličujeme jako NATO RF a to nevěští nic dobrého. V Rusku bych se obával právě smrti Putina. Po něm by mohl přijít spíš ještě radikálnější vůdce než byl on. Finsko chce do NATO a tak snad to dobře promyslelo a je si jisto, že nedestabilizuje svůj region.
Na Ukrajině se do toho hlavně vměšovalo USA svou podporou s dolarovými příspěvky. A to se veřejné ví, to není žádné tajemství. Každá akce má reakci a jen trouba si snad mohl myslet, že RF si nechá tohle líbit. A to ještě v době, kdy v RF vládne Putin. Zatím to odskákala jen Ukrajina, ale doufat třeba v to, že Finsko vstupem do NATO něco vyřeší či snad bude v bezpečí je podle mého omyl. Rusko bude zkoušet co NATO vydrží a samozřejmě moc dobře ví, že jediná hranice kterou respektuje je USA. Ovšem co vlastně chce USA je přísně tajná věc a vůbec nemusí korespondovat s tím, jak se tváří veřejně.

obrázky ze sobotní akce - proukrajinští lidé nahoře
mají tuto výmluvu a od neonacistických věcí se ten jeden distancuje
"Dobrý den, vlajka kterou držím není propagací neonacistických bojůvek, nýbrž oficiální bojová zástava jednotky ukrajinské armády."
no tím hůř, jestli je tohle oficiál, tak potěš koště, měls zůstat doma
Skutečnost:
původně Ukr. národní obrana, později Karpatská Sič. 1939 - přepadení československých četníků, zosnováno německou tajnou službou, která potřebovala „důkazy“ o neudržitelnosti situace v Československu...
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Povst%C3%A1n%C3%AD_Karpatsk%C3%A9_Si%C4%8De
chytrý, postavit se s tím na václavák, bože, bože
Karpatska Sič - SBU 2020 Kyjev a Charkov razie
Січ - někdy C14, vznikla 2010 jako mládežnické křídlo ultranacionalistické politické strany Svoboda, může odkazovat na 14 slov Davida Lanea. To strana odmítá, má to být jen Sič.
C14 je jedna ze stran, která dělala "pořádek" skrz Majdan a je zařazena do teroristické databáze Států.
Tak já nevím. Co ti dva, co tam šli propagovat nácky z RF, a šili u stejného krejčího... i ševce... a od sousedů se ozývá, že byli viděni i na akcích v jiném státě.
Proč někdo v podpůrné akci pro UA přijde s takovou vlajkou, další se znaky ultra fašistů stojí přímo před ministrem vnitra?
Když se dva perou...
A tak přestávám číst noviny.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtube.com/shorts/Uq--yieJ2r8?feature=share
Chtělo by to spíš něco k historii USA a jeho konfliktů. Poučit se jak se to dělá a jak dopadnou ti co na to skočí. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=ybimC7pAQng&ab_channel=ITNIndependentTelevisionNews
tohle máme i tady, si nemyslete, že UA je nějaká výjimka
akorát že češi jsou takoví srabi, takoví vlastenci, že veřejně popřou, že k náckům patří
se podívejte, kolik lidí tíhne k vandasům a podobným
omg
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Počkejte a Vás tak moc skolil COVID? Jsou teď zase nehezké průběhy?
Jinak jsem samozřejmě ráda, že už je Vám lépe!
Tak snad je v pořádku? 😐 A vy Fíkovnice? Jak vy? Co v té práci? Myslím ten podraz? Jen jestli chcete o tom mluvit samozřejmě.🙂

napsal(a):
orionko, můžete dát originál toho citátu nebo odkaz na tento překlad?
na časovou osu před 2014 samozřejmě patří oranžová revoluce a podzim 2013
nepodepsání dohody "víc na západ" - na tohle přece reagovala RF
a to, jak se tam chovali k sobě, toho jen RF využila, není to vymyšlené
ale pozor - RF by do toho vletěla tak jako tak, protože prostě duševní nemoc
Tady máte ten odkaz :
https://www.youtube.com/watch?v=T3sreI8XtjQ
Porošenko je hned na začátku cca minuta 20. Pak je tam ještě pár zajímavých vstupů politiků. Ten komentář snad přeskákejte a to povídání o novinářích jakbysmet ( hezké slovo ).
Je to zbytečně dlouhé, proto jsem z toho opsala jen Por.
Pozn. Jinak máme dnes zajímavé datum. Tel. nesleduji. Zaniklo v podpisu ?
neverend

XXX.XXX.213.247
Teď jsem tak koukal na tu "kauzu" s Ševčíkem a ať se na mě nikdo nezlobí, ale člověk by skoro ani nevěřil kalendáři. Už znovu se budou perzekuovat lidi s odlišným názorem? Vyhazovat ze škol a snad i upíratbjim vzdělání? 😮

Čkejte. Nevrend chce historii Států.
Policajt ze školky.
fikovnice
napsal(a):
Počkejte a Vás tak moc skolil COVID? Jsou teď zase nehezké průběhy?
Jinak jsem samozřejmě ráda, že už je Vám lépe!
Jeden den horečka přes 39. Vzhledem k tomu, že jsem člověk, co umírá už při 37, tak to byl pro mě fakt záhul. Měla jsem to jen jednou při chřipce, průběh asi tak stejný řekla bych, akorát mám dojem, že jsem přišla o čich, ale nevím přesně, zatím mám dost ucpaný nos, ale i tak bych asi něco cejtit měla a necejtim nic.
neverend
napsal(a):
Teď jsem tak koukal na tu "kauzu" s Ševčíkem a ať se na mě nikdo nezlobí, ale člověk by skoro ani nevěřil kalendáři. Už znovu se budou perzekuovat lidi s odlišným názorem? Vyhazovat ze škol a snad i upíratbjim vzdělání? 😮
No to víte, to k nám dolezlo z USA.
Ale nevím, jestli je pravda to, že zastrašuje studenty a svoje názory prezentuje během výuky, tak měl být vyhozen už dávno.
napsal(a):
Tady máte ten odkaz :
https://www.youtube.com/watch?v=T3sreI8XtjQ
Porošenko je hned na začátku cca minuta 20. Pak je tam ještě pár zajímavých vstupů politiků. Ten komentář snad přeskákejte a to povídání o novinářích jakbysmet ( hezké slovo ).
Je to zbytečně dlouhé, proto jsem z toho opsala jen Por.
Pozn. Jinak máme dnes zajímavé datum. Tel. nesleduji. Zaniklo v podpisu ?
Tohle ale není žádný zdroj, neříká to tam Porošenko. Takže to fakt vypadá, že je to fejk, který se akorát pořád omílá.

assil
napsal(a):
Jeden den horečka přes 39. Vzhledem k tomu, že jsem člověk, co umírá už při 37, tak to byl pro mě fakt záhul. Měla jsem to jen jednou při chřipce, průběh asi tak stejný řekla bych, akorát mám dojem, že jsem přišla o čich, ale nevím přesně, zatím mám dost ucpaný nos, ale i tak bych asi něco cejtit měla a necejtim nic.
Já to samý, při 37,5 hrozná bolest svalů a kloubů, jsem to poznala, ani jsem si ji nemusela měřit. Jinak ztrátu chuti mívám při každým nachlazení, kdy jsem zahleněná, všechno mi chutná jako plast, tedy nijak. Čich jsem neztratila nikdy, ale manžel třeba dost často a to ani horečku nemíval.
Mimochodem zrovna nedávno jsem viděla nějaký starší dokument o Miloši Kopeckém, mluvila tam hodně jeho žena a doslova uvedla, že v době jeho smrti měla chřipku a ztratila čich. To bylo v roce 1996 a o kovidu se ještě nic nevědělo.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
No to víte, to k nám dolezlo z USA.
Ale nevím, jestli je pravda to, že zastrašuje studenty a svoje názory prezentuje během výuky, tak měl být vyhozen už dávno.
U nás Assil mohou vystupovat v médiích i lidé obdivující Putina pro jeho příkladnou ohleduplnost na civilisty v počátku invaze. Nesvádějte to na nás, toto jste si vytvořili vy a je na vás jako ČR to napravit. 🙂
neverend
napsal(a):
U nás Assil mohou vystupovat v médiích i lidé obdivující Putina pro jeho příkladnou ohleduplnost na civilisty v počátku invaze. Nesvádějte to na nás, toto jste si vytvořili vy a je na vás jako ČR to napravit. 🙂
Nojo, tak hlavně že tam u vás můžou vystupovat lidi obdivující Putina, ale zase vyhazujete odevšad lidi, co řeknou že lidi mají dvě pohlaví a černoši maj černou kůži. Takže si to tam koukejte napravit a až pak bez másla na hlavě kritizujte.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Nojo, tak hlavně že tam u vás můžou vystupovat lidi obdivující Putina, ale zase vyhazujete odevšad lidi, co řeknou že lidi mají dvě pohlaví a černoši maj černou kůži. Takže si to tam koukejte napravit a až pak bez másla na hlavě kritizujte.
To si poupravte Assil. Od roku 2015 tuším červen, je ve všech státech povolen sňatek homosexuálům, bisexuálům a černoši spíš bijou nás než my je. 😀😀
napsal(a):
Já to samý, při 37,5 hrozná bolest svalů a kloubů, jsem to poznala, ani jsem si ji nemusela měřit. Jinak ztrátu chuti mívám při každým nachlazení, kdy jsem zahleněná, všechno mi chutná jako plast, tedy nijak. Čich jsem neztratila nikdy, ale manžel třeba dost často a to ani horečku nemíval.
Mimochodem zrovna nedávno jsem viděla nějaký starší dokument o Miloši Kopeckém, mluvila tam hodně jeho žena a doslova uvedla, že v době jeho smrti měla chřipku a ztratila čich. To bylo v roce 1996 a o kovidu se ještě nic nevědělo.
Holky, teda to bych vám nepřála mít ty čtyřicítky, co jsem tehdy tak dlouho měla...
Ale ono jsou vyloženě horečkové typy lidí, a nehorečkové. A já patřím do té první kategorie...
Na stranu druhou druhoCOVID - to jsem se ani neměřila, ptž jsem naznala, že teplotu nemám. Tam mi to sedlo na sliznice, pamatuji si, že mě vyloženě bolela nosní sliznice. A kašel jsem sice měla, ale určitě ne takový jako Ty, Ali...
Doma jsem byla jen 5 dní (plus teda dva víkendové dny).
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Holky, teda to bych vám nepřála mít ty čtyřicítky, co jsem tehdy tak dlouho měla...
Ale ono jsou vyloženě horečkové typy lidí, a nehorečkové. A já patřím do té první kategorie...
Na stranu druhou druhoCOVID - to jsem se ani neměřila, ptž jsem naznala, že teplotu nemám. Tam mi to sedlo na sliznice, pamatuji si, že mě vyloženě bolela nosní sliznice. A kašel jsem sice měla, ale určitě ne takový jako Ty, Ali...
Doma jsem byla jen 5 dní (plus teda dva víkendové dny).
Kéž bych vám mohl půjčit svou imunitu. První covid max 37 a trochu mě bolely nohy. Druhý covid trochu kašel jinak nic a o třetím bych nevěděl, kdybych se netestoval. 😐 Čtyřicítky horečky to už musí být peklo. 😐

assil
napsal(a):
Tohle ale není žádný zdroj, neříká to tam Porošenko. Takže to fakt vypadá, že je to fejk, který se akorát pořád omílá.
Musíte líp poslouchat. Je to Por.
Jasně, a ty ostatní záběry to je sedm trpaslíků a Sněhurka.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/2HBwlcpL1tk
Hlavně ten konec je zajímavý a zcela zjevně ukazuje, že přeci jen bude mít bankovní krize souvislost s válkou na Ukrajině. 🙂 V Evropě díky vysokým cenám energií a celkové nervozitě na trhu možná i vyšší než v zámoří. Já jen že mi tu někdo tvrdil že to s válkou nesouvisí. 😀😀 Co myslíte, hlavně ne Assil prosím, ale vy rozumější, jak dlouho budeme schopni držet Ukrajinu s rozpadajícím se bankovním sektorem?

Je to Poroshenko.
Jenže to bylo jinak.
Šílená Oděsa. To byl projev odtam k nim. Hrozně jim děkuje, že už tam nejsou fašisti... no pak se to zase zvrhlo... to je jedno.
Jde o to, že to řekl nešťastně.
A něco si úplně vymyslel. Například to, že lidé tam (východ) nemají vodu, chleba... ale ono se ví, že nějaký systém si zavedli, on to prostě účelově nadnesl.
Ale ve zkratce řekl,
že separatisté a lidé, co tam jsou, nemají důchody, děti jsou ve sklepích, ... atd., to už znáte.
A že ke všemu se dostanou, když tam nebudou.
A taky že tu válku nevyhraje zbraněmi, ale myslí... a že už nevedeme diskuzi o tom, jakým jazykem budeme mluvit...
Můžete najít nějaké překlady a video celé jsem viděla.
Jenže nevidíme kontext, protože jsme tam nikdo nebyl.
Trošku z toho kouká, že "prostě je tam necháme, ať se utopí". Ať to stojí, co to stojí.
Samozřejmě si z toho každý vytáhl, co chtěl.
Někdo si to vzal hodně osobně.
A někdo to úplně zneužil.
Řekněme, že Por. nikdy nic neřekl. Vůbec. Ani neexistoval. Ale co se 8 9 let dělo a děje na východě, nejde popřít.
Ty děti ve sklepích totiž byly (neříkal budou, ale jsou) i proto, že "ať to stojí, co to stojí, musíme bombardovat, i kdyby fosforem, separatisty".
Takový hodně bezohledný přístup.
Je to válka :-/
neverend
napsal(a):
Kéž bych vám mohl půjčit svou imunitu. První covid max 37 a trochu mě bolely nohy. Druhý covid trochu kašel jinak nic a o třetím bych nevěděl, kdybych se netestoval. 😐 Čtyřicítky horečky to už musí být peklo. 😐
Pozor "Neverende".
Horečka je známka dobré imunitní reakce.
Např. staří lidé často nehorečkují i při závažném septickém stavu - jejich organismus už nezvládne reagovat horečkou...
A Vy jste měl COVID už 3x?
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Pozor "Neverende".
Horečka je známka dobré imunitní reakce.
Např. staří lidé často nehorečkují i při závažném septickém stavu - jejich organismus už nezvládne reagovat horečkou...
A Vy jste měl COVID už 3x?
Jj, už třikrát a jsem ještě geneticky neupravený, čili neočkován. 😀
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
https://www.forum24.cz/osudy-divneho-vojaka-matouse-bulire-kdyby-dezinfo-scena-bulire-nemela-musela-by-si-ho-vymyslet/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Asill...ať je Bulíř kdokoli, čerpat rozumy z dezinfo plátku Forum24, to hraničí se zdravým rozumem. To je úplně přesný protipól Sputniku.
Ale holým faktem je, že jak už jsem tu napsala několikrát - každý má svou víru.
neverend

XXX.XXX.153.4
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Asill...ať je Bulíř kdokoli, čerpat rozumy z dezinfo plátku Forum24, to hraničí se zdravým rozumem. To je úplně přesný protipól Sputniku.
Válečné zločiny se páchají v každé válce, jen je otázkou na které straně stojíte a jak silný vliv máte v otázce mechanismů moci, která vás bude či nebude soudit. 🙂 Pokud by soudy byly skutečně nezávislé, tak zatykač je vydán nejen na Putina.. Sama válka je zločin proti lidskosti a Rusko není zdaleka samo které napadlo suveréní stát.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Lepší?
https://medium.seznam.cz/clanek/apolena-tumova-matous-bulir-na-ukrajine-zbity-dezinformator-se-odmlcel-nikdo-o-nem-nevi-5009
https://cnn.iprima.cz/hadka-ceskych-bojovniku-na-ukrajine-muz-siril-nepravdy-o-zapadni-technice-sklidil-hnev-207483
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
neverend
napsal(a):
Válečné zločiny se páchají v každé válce, jen je otázkou na které straně stojíte a jak silný vliv máte v otázce mechanismů moci, která vás bude či nebude soudit. 🙂 Pokud by soudy byly skutečně nezávislé, tak zatykač je vydán nejen na Putina.. Sama válka je zločin proti lidskosti a Rusko není zdaleka samo které napadlo suveréní stát.
Ale tak jasně.
Mně jen překvapuje, že někdo s rozumem Asill (myšleno v dobrém, to není hloupá ženská) naskakuje na stoku a lži typu Šafr a spol.
Jak tahle šmejdská media fungují, bylo krásně vidět na případě Jana Šafaříka vs. Manipulatori.cz.
Šafařík vydal video, Cemper na to hned naskočil a argumentuje nějakou pseudoneziskovkou a vyjádřením UA velvyslance (!!!!), načež Šafařík natočí další video, kde vše objasňuje....a naprosto logičtější argument, než nějaký Cemper, který tak maximálně ví, kde Ukrajina leží, a jeho práce se zdroji je fakt hodně tristní.
Tenhle jestli napsal nějakou diplomku nebo bakalářku, tak hodně rychle zapomněl, jak se pracuje s fakty.
Říkám, fakta vypovídající úrovní Sputnika, akorát jinam orientované.
neverend
napsal(a):
V případě válečných zločinů ale přece vůbec nejde o napadení suverénního státu, ale o to jak se tam vojáci chovají, co jsou válečné zločiny je přesně vyjmenováno a Rusko spáchalo už všechny.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Ale tak jasně.
Mně jen překvapuje, že někdo s rozumem Asill (myšleno v dobrém, to není hloupá ženská) naskakuje na stoku a lži typu Šafr a spol.
Jak tahle šmejdská media fungují, bylo krásně vidět na případě Jana Šafaříka vs. Manipulatori.cz.
Šafařík vydal video, Cemper na to hned naskočil a argumentuje nějakou pseudoneziskovkou a vyjádřením UA velvyslance (!!!!), načež Šafařík natočí další video, kde vše objasňuje....a naprosto logičtější argument, než nějaký Cemper, který tak maximálně ví, kde Ukrajina leží, a jeho práce se zdroji je fakt hodně tristní.
Tenhle jestli napsal nějakou diplomku nebo bakalářku, tak hodně rychle zapomněl, jak se pracuje s fakty.
Říkám, fakta vypovídající úrovní Sputnika, akorát jinam orientované.
Mě zase překvapuje, že vám nedochází, že vaše zdroje sem dávaný, FB atd. jsou v podstatě to samý. Že každá strana má svou pravdu. A že zdroje z twitteru nebo telegramu sem nemá cenu dávat. protože pokud nesledujete nějaké účty pravidelně, tak to jako dezinformaci můžete odmávnout úplně stejně. A to cokoliv z obou stran.
Jo, takže mě taky kolikrát překvapuje, na jakou stoku a lži naskakuje vaše klika.
neverend

XXX.XXX.153.4
assil
napsal(a):
V případě válečných zločinů ale přece vůbec nejde o napadení suverénního státu, ale o to jak se tam vojáci chovají, co jsou válečné zločiny je přesně vyjmenováno a Rusko spáchalo už všechny.
To všichni Assil..
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Mě zase překvapuje, že vám nedochází, že vaše zdroje sem dávaný, FB atd. jsou v podstatě to samý. Že každá strana má svou pravdu. A že zdroje z twitteru nebo telegramu sem nemá cenu dávat. protože pokud nesledujete nějaké účty pravidelně, tak to jako dezinformaci můžete odmávnout úplně stejně. A to cokoliv z obou stran.
Jo, takže mě taky kolikrát překvapuje, na jakou stoku a lži naskakuje vaše klika.
Asill...já jsem ten, kdo Vám tu argumentoval literaturou vědeckou a výroky vědců a opravdových odborníků, kteří vycházejí z ověřených zdrojů a dokážou je i doložit, mimo jiné na ně i ve svých výrocích často odkazují :D
S odkazy na noname příspěvky na FB, Twitteru a mééédia typu Seznam (kde pracují většinou pseudonovináři, kteří pomalu neumějí ani i/y a s/z, natož aby nějaké odbornosti rozuměli, nebo jsou prostě jen zaplaceni, aby něco tvrdili - čest výjimkám) a já nevím, co ještě, zrovna za mnou nechoďte, :D
neverend

XXX.XXX.213.247
A nehlásí se někdo dobrovolně že by zatkl Putina? 😀😀 Pozor ovšem, ať nezatknete dvojníka. 😀
janae.

XXX.XXX.160.6
neverend
napsal(a):
A nehlásí se někdo dobrovolně že by zatkl Putina? 😀😀 Pozor ovšem, ať nezatknete dvojníka. 😀
Někdo vtipně v diskuzi pod článkem o zatykači podotkl, že za zatčení by to chtělo vysokou odměnu. Třeba pračku, sušičku, myčku a umyvadlo, pak Putina někdo rychle dovleče.
Zatykač je sice jen gesto, ale tleskám. A kdo ví, třeba se jednou skutečně dočkáme Putina na trestné lavici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.118
janae.
napsal(a):
Někdo vtipně v diskuzi pod článkem o zatykači podotkl, že za zatčení by to chtělo vysokou odměnu. Třeba pračku, sušičku, myčku a umyvadlo, pak Putina někdo rychle dovleče.
Zatykač je sice jen gesto, ale tleskám. A kdo ví, třeba se jednou skutečně dočkáme Putina na trestné lavici.
Až tam bude i ten zbytek pak klidně. Do té doby jste pokrytec jako většina
neverend

XXX.XXX.213.247
A už jste někdo přemýšlel kdyby jsme třeba prohráli? Co potom?
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Vládu ve Francii nesvrhli,
Macronova důchodová reforma je přijata.
V tom případě se Francie utopí v odpadcích. 😀

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Přesně, stačí když se podívám na web a na autora článku ( Wollner - i z ČT ho vyhodili ), ani nemusím ztrácet čas čtením.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/hbxNHFk1qTA
Jen tak pro připomenutí k tématu válečných zločinů.. Civilisté, děti.. Aha, to byly naše bomby a tak jebto v pořádku. 😐
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.28.179
napsal(a):
Přesně, stačí když se podívám na web a na autora článku ( Wollner - i z ČT ho vyhodili ), ani nemusím ztrácet čas čtením.
Tak. Možná kdysi renomovaný novinář, teď píše tak, že tomu snad ani sám nemůže věřit.
Stejně tak třeba Jindřich Šídlo. Ten byl taky dobrej....a taky zblbnul.

neverend
napsal(a):
https://youtu.be/hbxNHFk1qTA
Jen tak pro připomenutí k tématu válečných zločinů.. Civilisté, děti.. Aha, to byly naše bomby a tak jebto v pořádku. 😐
Mě nejvíc šokovaly zprávy o bombardování Laosu, o kterém v době největších hrůz nebylo žádné povědomí. A o kterém jsem se dozvěděla teprve hodně let později. Hodně lidí pravděpodobně o tomhle hříchu USA neví vůbec.
https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/83738/tajna-valka-cia-v-laosu-kazdy-den-umira-dalsi-clovek.html

napsal(a):
Z ČT byl odejit kvůli bossingu a sexuálnímu obtěžování. Tímto se ho nijak nezastávám, jen upřesnění, Repotéři byli vždy tendenční.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Asill...já jsem ten, kdo Vám tu argumentoval literaturou vědeckou a výroky vědců a opravdových odborníků, kteří vycházejí z ověřených zdrojů a dokážou je i doložit, mimo jiné na ně i ve svých výrocích často odkazují :D
S odkazy na noname příspěvky na FB, Twitteru a mééédia typu Seznam (kde pracují většinou pseudonovináři, kteří pomalu neumějí ani i/y a s/z, natož aby nějaké odbornosti rozuměli, nebo jsou prostě jen zaplaceni, aby něco tvrdili - čest výjimkám) a já nevím, co ještě, zrovna za mnou nechoďte, :D
Vtip je v tom, že co se týká vysoké politiky, žádné ověřené zdroje neexistují a výroky vědců a opravdových odborníků mají relevanci seznamu. Chápeme se už?
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Vtip je v tom, že co se týká vysoké politiky, žádné ověřené zdroje neexistují a výroky vědců a opravdových odborníků mají relevanci seznamu. Chápeme se už?
"co se týká vysoké politiky, žádné ověřené zdroje neexistují a výroky vědců a opravdových odborníků mají relevanci seznamu"
To jako Asill vážně? :D
Pokud je pro Vás vyjádření vědeckého pracovníka (jakéhokoli), který umí v dané problematice přemýšlet v souvislostech a má daleko větší znalostní backround, než kdejaký pisálek, na úrovni zpráv od Bůh ví koho ze Seznamu, tak zde už není o čem debatovat ;)
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
"co se týká vysoké politiky, žádné ověřené zdroje neexistují a výroky vědců a opravdových odborníků mají relevanci seznamu"
To jako Asill vážně? :D
Pokud je pro Vás vyjádření vědeckého pracovníka (jakéhokoli), který umí v dané problematice přemýšlet v souvislostech a má daleko větší znalostní backround, než kdejaký pisálek, na úrovni zpráv od Bůh ví koho ze Seznamu, tak zde už není o čem debatovat ;)
Ano, asi nemá smysl debatovat, protože vy nechápete, že i ten vědecký pracovník a jeho znalostní backround je poplatný společnosti, ve které žije a to nemá nic společného s realitou. Mám teď poslouchat spíš ruského nebo amerického vědeckého pracovníka co se týká války? Jistě oba umí přemýšlet v souvislostech a mají znalostní background, jen holt ten výstup bude každý jiný.
Já holt nejsem z těch, kteří slepě věří někomu ať je to vědec nebo ne, protože všechno jsou to jen nepodložený názory. Nedá se na to udělat a opakovat věděcký experiment.
A realitu se běžný člověk nedozví.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Ano, asi nemá smysl debatovat, protože vy nechápete, že i ten vědecký pracovník a jeho znalostní backround je poplatný společnosti, ve které žije a to nemá nic společného s realitou. Mám teď poslouchat spíš ruského nebo amerického vědeckého pracovníka co se týká války? Jistě oba umí přemýšlet v souvislostech a mají znalostní background, jen holt ten výstup bude každý jiný.
Já holt nejsem z těch, kteří slepě věří někomu ať je to vědec nebo ne, protože všechno jsou to jen nepodložený názory. Nedá se na to udělat a opakovat věděcký experiment.
A realitu se běžný člověk nedozví.
Pokud se chcete něco dozvědět, nemáte poslouchat amerického NEBO ruského vědeckého pracovník, ale OBA a ideálně několik.
Není vůbec pravda, že všechno jsou jen nepodložené názory. Ale to prostě rozdíl mezi námi dvěmi, Vy jistě máte své vzdělání a odbornost a jste chytrá osoba, ale prostě způsob studia geopolitiky a mezinárodních vztahů neznáte, tím v tomto ohledu nemáte komplexní pojetí reality. Bohužel takoví lidé u nás často těžko připouští, že někdo uvažuje jinak.
Já to mám jinak, je to moje odbornost, moje vzdělání, vím, jak tito lidé pracují a kam sahají pro info.
A proto se nikdy neshodneme.
Je to úplně stejné, jako třeba pohled arabisty na muslimských svět a pohled českého informovaného laika. Tam bude také vždycky střet.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Jinak tohle je také celkem zajímavý rozhovor...další dezolát :D
https://www.securitymagazin.cz/defence/vzhledem-k-rozmerum-konfliktu-by-obe-strany-mely-okamzite-prestat-bojovat-a-zahajit-jednani-rika-k-valce-na-ukrajine-general-pelz-1404070396.html

půjčili jsme čezu 70 miliard
aby moh na burzu, to je úchylnost, neměl na kauci, ale cpát se tam musel
teď vydělal 80 miliard
takže nám těch 70 vrátí
a bude mít stejně vyděláno jako v 2021
nevrátí, že

napsal(a):
Z ČT byl odejit kvůli bossingu a sexuálnímu obtěžování. Tímto se ho nijak nezastávám, jen upřesnění, Repotéři byli vždy tendenční.
Ale to já přece vím. A to je přitěžují nebo polehčující okolnost?

napsal(a):
Ale to já přece vím. A to je přitěžují nebo polehčující okolnost?
Asi žádná, jen jsem si myslela, že tady se má za to, že byl vyhozen, protože se šéfům ČT zdálo, že už reportáže neumí. Jim je to jedno, kdo to tam bude dělat, hlavně, aby splnil politické zadání. A to nejspíš uměl dobře.
Možná někomu vadil ještě z nějakýho jinýho důvodu.

JanaJanaJanaJana - nepopírám, že jste vzdělaná, ale prosím vás, jak můžete napsat:
"S předchozími psi jsem tohle nezažila."?
Na psím vlákně.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Jakože Ukrajina unáší ruské děti a na dobytých územích si buduje mučírny a krade pračky o dalších věcech ani nemluvě?
Prosím zdroj.
A kdo vám tohle zase říkal Assil? 😀 Unáší děti z území, které je válečnou zónou či se dá předpokládat, že se jí opět stane. To Ukrajina by mohla zapracovat na odsunu civilistů ze zóny ohrožení.
Ale o tom jsem mluvit nechtěl, myslel jsem původně jiné agresory. Třeba USA a NATO, které se dopoušteli stejných zločinů jako dnes kritizuje na Rusku. Myslíte si snad, že 400 000 civilistů zabitých v Iráku se dobrovolně rozhodlo že umře? Co ty děti s vyvražděnou rodinou? Co ty děti s utrhanými končetinami? Neee Assil, žádný dvojí metr neuznávám a pokud budeme někohou soudit, tak se musíme kriticky ohlédnout za svou minulostí a činy.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.28.179
napsal(a):
JanaJanaJanaJana - nepopírám, že jste vzdělaná, ale prosím vás, jak můžete napsat:
"S předchozími psi jsem tohle nezažila."?
Na psím vlákně.
Ano, mám tam chybu a jižní nešlo editovat. Hodil mi to tam slovník mobilu.
Děkuji za upozornění.
neverend

XXX.XXX.213.247
Píchat se s "měkým" taky nedá a přitom se to tak píše. 😀😀
Ad dezinformace:
Po večerech, pokud mám čas, poslouchám Čestmíra Strakatého a jeho Prostor X. Teď hlavně rozhovory z doby covidové. Je neuvěřitelné si uvědomit, jak se řada věcí naprosto striktně na začátku epidemie popíraných a kritizovaných jako dezinfo, nakonec potvrdila. Až to člověku nedělá dobře to poslouchat. Ale je to zajímavé.
To je jen odbočka od tématu války na UA.

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Jinak tohle je také celkem zajímavý rozhovor...další dezolát :D
https://www.securitymagazin.cz/defence/vzhledem-k-rozmerum-konfliktu-by-obe-strany-mely-okamzite-prestat-bojovat-a-zahajit-jednani-rika-k-valce-na-ukrajine-general-pelz-1404070396.html
Dezolát, ostatně jako každý, komu zbyla špetka zdravého rozumu. A není proruský, ale proukrajinský a proevropský.
Rukují 17ti letí? Děti?

fikovnice
napsal(a):
Ad dezinformace:
Po večerech, pokud mám čas, poslouchám Čestmíra Strakatého a jeho Prostor X. Teď hlavně rozhovory z doby covidové. Je neuvěřitelné si uvědomit, jak se řada věcí naprosto striktně na začátku epidemie popíraných a kritizovaných jako dezinfo, nakonec potvrdila. Až to člověku nedělá dobře to poslouchat. Ale je to zajímavé.
To je jen odbočka od tématu války na UA.
Jani, když si dnes na tu dobu vzpomenu, co všechno jsme museli podstupovat, přijde mi to jako zlý sen. A máš úplnou pravdu v tom, že dnes se informace, tehdy označované jako dezinfo, ukazují jako pravdivé a naopak.
A proč se omlouváš, žes odbočila od tématu? Vždyť ty ses k původnímu, které je i názvem vlákna, jen vrátila.
napsal(a):
Jani, když si dnes na tu dobu vzpomenu, co všechno jsme museli podstupovat, přijde mi to jako zlý sen. A máš úplnou pravdu v tom, že dnes se informace, tehdy označované jako dezinfo, ukazují jako pravdivé a naopak.
A proč se omlouváš, žes odbočila od tématu? Vždyť ty ses k původnímu, které je i názvem vlákna, jen vrátila.
Já vím, ale zároveň vím, že je to marná snaha odvrátit debatu od tématu války na UA...
Jinak úplně souhlasím, včera jsem poslouchala rozhovory se dvěma imunology. Bylo to někdy ze začátku roku 21 (?) a byl tam i dotaz, zda až přijde očkování, tak se jím nebude podmiňovat pohyb osob (cestování, návštěvy divadel, atd.). Bylo to tam popřeno, stejně jako mnoho dalších věcí, co se pak udály...
Myslím, že dnes už je všeobecně přijímán fakt, že virus je z laboratoře (a asi je i jedno, zda vypuštěný schválně nebo uniklý). A i když je S. Peková v některých věcech řekněme extrémistka, tak si vzpomínám jaký hon na ni byl za tyto i další výroky.
napsal(a):
...teď umírá jedna paní na ALS. Znám její zdr. dokumentaci a je tam napsáno: První příznaky nemoci po aplikaci vakcíny proti viru SARS-CoV-19. Může to být náhoda. Pokud to není náhoda, tak je jedna z miliónů. Ale i tak je to hrozné. Je jí 49 let...

fikovnice
napsal(a):
Já vím, ale zároveň vím, že je to marná snaha odvrátit debatu od tématu války na UA...
Jinak úplně souhlasím, včera jsem poslouchala rozhovory se dvěma imunology. Bylo to někdy ze začátku roku 21 (?) a byl tam i dotaz, zda až přijde očkování, tak se jím nebude podmiňovat pohyb osob (cestování, návštěvy divadel, atd.). Bylo to tam popřeno, stejně jako mnoho dalších věcí, co se pak udály...
Myslím, že dnes už je všeobecně přijímán fakt, že virus je z laboratoře (a asi je i jedno, zda vypuštěný schválně nebo uniklý). A i když je S. Peková v některých věcech řekněme extrémistka, tak si vzpomínám jaký hon na ni byl za tyto i další výroky.
Mně hodně vadilo, že byl například dehonestován i prof. Beran.

fikovnice
napsal(a):
...teď umírá jedna paní na ALS. Znám její zdr. dokumentaci a je tam napsáno: První příznaky nemoci po aplikaci vakcíny proti viru SARS-CoV-19. Může to být náhoda. Pokud to není náhoda, tak je jedna z miliónů. Ale i tak je to hrozné. Je jí 49 let...
Já jak jsem měla koncem února chřipku, zmiňovala jsem to tady, však jsme si i psaly, tak u praktické lékařky diagnostikováno testem jako kovid, mně vyšel test den předtím negativní. Kamarád, který se mnou ten den, kdy jsem se pravděpodobně nakazila, jel v autě, onemocněl taky (kdo se od koho nakazil, asi nevypátráme, ale podle mě je to jedno) a ačkoliv měl 3 dávky očkování, tak průběh měl daleko horší, než jsem měla já, na neschopence byl ještě o dva týdny déle a měl i antibiotika.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Ani mi o tom nemluvte.. Jak jsem tu psal o té "vzdálené tetě" a její opětovně probuzené rakovině slinivky, tak dnes asi před hodinou mi telefonovala její dcera, že prohrála svůj boj. 😐 Do doby než se nechala očkovat vše v pořádku. Druhá teta to vzala ještě rychleji. Na náhodu u tolika lidí nevěřím.

napsal(a):
Já jak jsem měla koncem února chřipku, zmiňovala jsem to tady, však jsme si i psaly, tak u praktické lékařky diagnostikováno testem jako kovid, mně vyšel test den předtím negativní. Kamarád, který se mnou ten den, kdy jsem se pravděpodobně nakazila, jel v autě, onemocněl taky (kdo se od koho nakazil, asi nevypátráme, ale podle mě je to jedno) a ačkoliv měl 3 dávky očkování, tak průběh měl daleko horší, než jsem měla já, na neschopence byl ještě o dva týdny déle a měl i antibiotika.
Covid byl nevyzpytatelný. Když odvezli do nemocnice kamaráda ( skoro 70 let, silný diabetik, kardiak po bajpasu, ještě před očkováním ), přiznám, že jsme mu "vybírali na věnec". Po 3, nebo 4 dnech odešel z nemocnice na reverz. Přežil. Dokonce si dnes myslím, že díky tomu, že z nemocnice utekl.
neverend
napsal(a):
Ani mi o tom nemluvte.. Jak jsem tu psal o té "vzdálené tetě" a její opětovně probuzené rakovině slinivky, tak dnes asi před hodinou mi telefonovala její dcera, že prohrála svůj boj. 😐 Do doby než se nechala očkovat vše v pořádku. Druhá teta to vzala ještě rychleji. Na náhodu u tolika lidí nevěřím.
V tom případě přijměte, prosím, upřímnou soustrast!
Spekulovat teď nechci. Ono TŘEBA ukáže čas... A třeba také ne. Myslím tím nějakou spojitost s nemocí/vakcinací. Ale o jedné věci jsem téměř přesvědčena, a to téměř je tam důležité. Můj strýc onemocněl naprosto raritní neurologickou nemocí. Cca dva měsíce zpět jsem myslela, že nedožije rána. Nějak se stabilizoval, ale má PEG (nemůže polykat), kadí do plen, atp. Zhubl snad 40kg, prostě fakt je to s ním zlé. No, a ten onemocněl COVIDem jako jeden z prvních (dotáhl mu to jeho syn z práce), přesto jej právě tento syn naprosto bez debaty v podstatě přinutil ke třem dávkám vakcíny. A já si pamatuji, že u něj první příznaky také spadají do té doby.
Každopádně jsem daleka tomu říct, že tam ta spojitost je jistá. Protože to prostě dokázat nejde.

napsal(a):
Covid byl nevyzpytatelný. Když odvezli do nemocnice kamaráda ( skoro 70 let, silný diabetik, kardiak po bajpasu, ještě před očkováním ), přiznám, že jsme mu "vybírali na věnec". Po 3, nebo 4 dnech odešel z nemocnice na reverz. Přežil. Dokonce si dnes myslím, že díky tomu, že z nemocnice utekl.
Nevyzpytatelný určitě byl. Jen jsem tím chtěla říct, že to očkování asi taky. A poprvé, když jsem toho kovida měla, tak jsem ho chytla právě v nemocnici. V posledním patře byla totiž kovidova jednotka a sestry přebíhaly z patra do patra a veselé to roznášely. A možná i kdyby ne, tak to tam stejně litalo všechno vzduchem.

fikovnice
napsal(a):
Ad nemocniční péče, jak píše "orionka". Já si myslím, že bych tehdy v nemocnici také COVID nepřežila. Potřebuji svůj klid; vlastně pokaždé, když jsem byla hospitalizovaná, vrátila jsem se úplně zdecimovaná, a to hlavně nevyspáním.
Tak v nemocnici se ani nejde vyspat. Celou noc je tam šrumec a takové ty nespave popletené babičky budí celý pokoj a většinou se o ně člověk ještě musí starat, protože sestry to nestíhají. Já vlastně primáře donutila na vizitě, že musím domů, že už jsem z toho nevyspání úplně vyřízená.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
V tom případě přijměte, prosím, upřímnou soustrast!
Spekulovat teď nechci. Ono TŘEBA ukáže čas... A třeba také ne. Myslím tím nějakou spojitost s nemocí/vakcinací. Ale o jedné věci jsem téměř přesvědčena, a to téměř je tam důležité. Můj strýc onemocněl naprosto raritní neurologickou nemocí. Cca dva měsíce zpět jsem myslela, že nedožije rána. Nějak se stabilizoval, ale má PEG (nemůže polykat), kadí do plen, atp. Zhubl snad 40kg, prostě fakt je to s ním zlé. No, a ten onemocněl COVIDem jako jeden z prvních (dotáhl mu to jeho syn z práce), přesto jej právě tento syn naprosto bez debaty v podstatě přinutil ke třem dávkám vakcíny. A já si pamatuji, že u něj první příznaky také spadají do té doby.
Každopádně jsem daleka tomu říct, že tam ta spojitost je jistá. Protože to prostě dokázat nejde.
Děkuji Fíkovnice, jste moc hodná. 🙂 I kdyby se jednou prokázaly nějaké vedlejší účinky, tak už to bude stejně jedno. Ten kdo byl očkován touto "urychlenou" vakcínou už s tím stejně nic neudělá. Očkování jsem se díky tátovi vyhnul a když nebudeme moc blbnout, tak i válce se snad také vyhnem. 😐

https://www.youtube.com/watch?v=_qwwlmqVqz8
Vysvětlí mi někdo, jak může být video dezinformační, jak Rakušan obviňuje Vildumetzovou ?
Jedná se o tohle video :
https://www.facebook.com/watch/?v=168376589333307
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vysvětlí mi někdo, jak může být video dezinformační, jak Rakušan obviňuje Vildumetzovou ?
Jedná se o tohle video :
Víte Orionko, taková už je doba.. Ti co nikdy nebyli na Ukrajině tvrdí jak to tam chodí, rozumy o boji pouští srábotka co by neunesl plnou polní, mládež poučuje zkušené a starší jak se co dělá, učitel je vlastně vinen, že žák je tele hloupý. 😀ČEZ má nejvyšší zisky a my drahou elektriku. 😀 Jsem někde četl že máme být solidární či co? Asi nemysleli sebe. Co všechno se dělo před úsekem na tom videu nevím, ale takhle to vypadá, že si chlapci šli prostě "bouchnout". 😐

napsal(a):
Jedná se o tohle video :
Ona se ho ptala, esi by moh vysvětlit, o co tam šlo, esi to vypadá, jak to vypadá.
Stačilo říct, že ne, že je to jinak.
Napsala přesně toto:
"Dostalo se ke mně toto video. Šíří se s komentářem, že muž v hnědé kukle dá policistům povel k útoku a konflikt tak vyprovokuje. Já věřím tomu, že policie měla relevantní důvod. Na videu je pouze malý výsek dění. Ministr
@Vit_Rakusan
by to ale měl vysvětlit, ať vyvrátí spekulace."
Rakušan není normální, měl by se léčit. Sklony k agresi, velmi nebezpečné.
Mrtvola na veřejné budově a teď reaguje takto na výzvu, aby vyvrátil spekulace.
Ale není sám, dalším tisícům snad už, hele, má to znaky sekty, to přijde normální.
https://twitter.com/JVildumetzova/status/1635178159225307137?s=20
Mě zajímá, jak Rakušan (nebo Policie, když to tak hezky otáčí na práci Policie, že je Vild. urazila)
řeší fašistické, nacistické vlajky na demonstraci, na které řečnil.
Stál přímo před vlajkou.
Je to teda vlastizrádce, nacista, fašista, schvaluje práci těch jednotek a organizací,
nebo proč nedal pokyn Policii, aby je sebrala?
Se jen ptám. Ale klidně mě označte za dezinformátora a vlastizrádce a IQ venkovní teploty.
Nevadí. Já nejsem ministr vnitra, nejdu národu příkladem.
No, Bulířovi dali přes hubu, že si vymýšlí a točí videa na zahradě doma v ČR, ale na budku mu dali na UA...
a pak přišla CNN a odvysílala tohle
https://cnn.iprima.cz/zbrane-zadarmo-nejsou-zadarmo-ukrajinci-si-je-musi-kupovat-na-cernem-trhu-tvrdi-expert-110656
Co přesně Matouš řek, jsme viděli v minulém videu. A jak se to hezky překrucuje
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/matous-bulir-valka-ukrajina-tomas-zdechovsky-ambasada.A230321_082336_domaci_misl
Tohle je normálně válka a aby se to uklidnilo, potřebujeme
klidné a vyrovnané jedince.
Volejte Cesara 911
Pikaluna

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Tak v nemocnici se ani nejde vyspat. Celou noc je tam šrumec a takové ty nespave popletené babičky budí celý pokoj a většinou se o ně člověk ještě musí starat, protože sestry to nestíhají. Já vlastně primáře donutila na vizitě, že musím domů, že už jsem z toho nevyspání úplně vyřízená.
Tohle je zajímavý point.
Já mám zas v rodině případ, kdy dotyčný člověk musel být kvůli kovidu uvedený do umělého spánku, ve kterém byl tři týdny. A vlastně ani teď nemá pocit, že by spal. Prý to bylo období neustálých bludů-děsů. Prý to tak měli všichni, kdo tam leželi. Zajímalo by mě, jestli to byl kovid nebo ten umělý spánek.

napsal(a):
Ona se ho ptala, esi by moh vysvětlit, o co tam šlo, esi to vypadá, jak to vypadá.
Stačilo říct, že ne, že je to jinak.
Napsala přesně toto:
"Dostalo se ke mně toto video. Šíří se s komentářem, že muž v hnědé kukle dá policistům povel k útoku a konflikt tak vyprovokuje. Já věřím tomu, že policie měla relevantní důvod. Na videu je pouze malý výsek dění. Ministr
@Vit_Rakusan
by to ale měl vysvětlit, ať vyvrátí spekulace."
Rakušan není normální, měl by se léčit. Sklony k agresi, velmi nebezpečné.
Mrtvola na veřejné budově a teď reaguje takto na výzvu, aby vyvrátil spekulace.
Ale není sám, dalším tisícům snad už, hele, má to znaky sekty, to přijde normální.
https://twitter.com/JVildumetzova/status/1635178159225307137?s=20
Mě zajímá, jak Rakušan (nebo Policie, když to tak hezky otáčí na práci Policie, že je Vild. urazila)
řeší fašistické, nacistické vlajky na demonstraci, na které řečnil.
Stál přímo před vlajkou.
Je to teda vlastizrádce, nacista, fašista, schvaluje práci těch jednotek a organizací,
nebo proč nedal pokyn Policii, aby je sebrala?
Se jen ptám. Ale klidně mě označte za dezinformátora a vlastizrádce a IQ venkovní teploty.
Nevadí. Já nejsem ministr vnitra, nejdu národu příkladem.
No, Bulířovi dali přes hubu, že si vymýšlí a točí videa na zahradě doma v ČR, ale na budku mu dali na UA...
a pak přišla CNN a odvysílala tohle
https://cnn.iprima.cz/zbrane-zadarmo-nejsou-zadarmo-ukrajinci-si-je-musi-kupovat-na-cernem-trhu-tvrdi-expert-110656
Co přesně Matouš řek, jsme viděli v minulém videu. A jak se to hezky překrucuje
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/matous-bulir-valka-ukrajina-tomas-zdechovsky-ambasada.A230321_082336_domaci_misl
Tohle je normálně válka a aby se to uklidnilo, potřebujeme
klidné a vyrovnané jedince.
Volejte Cesara 911
Mě by zajímalo, jestli se někdo ptá, kdo byl maskovaný muž v hnědé kukle - oficiálně. Jediné, co měl, byla neidentifikovatelná bunda policie. Nebyl to nakonec sám Rakušan? ( ironie, ale kdo ví? )
A že dal povel a ukázal je z videa zcela zřejmé. A že dost dbal na to, aby zůstal zakuklen, je taky zřejmé. Neměl pecky, hvězdičky - jak se tomu říká? To by měl Rakušan vysvětlit - kdo to byl - a ne napadat za dezinformace. To nechápe, že když je tam 50 lidí s mobilem a z toho 49 ho umí používat.....že budou nahrávky i jiné, než oficiální od policie ?
Třeba toho muže, co ho zmlátili a nechali být - to se spletli ? Nejdřív ho zmlátí a pak odejdou ? Nebo je to výstraha? Nebo provokatér ?
To všechno by měl Rakušan vysvětlit - a ne napadat opozici !
Asi je to nevysvětlitelné a nic jiného neumí !

Už jsem to říkala - i s vyjádřením fíků, proč naběhli na toho, co ještě nic neudělal.
Do muzea přišel chlápek, nikam se nedobýval, bylo otevřeno do šesti, normálně.
Jenže byl blbej, uvnitř se zjistilo, co chce udělat, tak ho vyvedli.
Zaparkoval mezi ostatní demonstranty.
Ale to nestačilo, asi bychom neměli na co koukat v tv... tak ten fík vylez z muzea a ukázal kolegům, kdo to byl.
A zbytek vidíte.
Je to normální chování fíků u nás a kdekoli jinde a nezáleží na vládě, která tu zrovna je.
Byl to už zbytečný zásah, ale to je tady běžné - a říkám to bez ironie.
Mě zajímá, proč tu máme nácky přímo před očima min. vnitra.
Že nepotrestané, to úplně pomíjím.
Ale to se zas vrátíme do devadesátek a tam kolem, kdy tihle stejní fíci museli
na každé akci stát mezi armádou vymaštěných plešatých a antifou?
Tak jo, ona to byla vlastně taková hezká léta. V tom věku.
Fakt to tady nechají rozlézat? Takhle na ráně? Před fíkama? To je smutný.
Soustředili se na tzv. křivé informace. Na souboj ega s egem.
Jak děcka na pískovišti.

Pikaluna
napsal(a):
Tohle je zajímavý point.
Já mám zas v rodině případ, kdy dotyčný člověk musel být kvůli kovidu uvedený do umělého spánku, ve kterém byl tři týdny. A vlastně ani teď nemá pocit, že by spal. Prý to bylo období neustálých bludů-děsů. Prý to tak měli všichni, kdo tam leželi. Zajímalo by mě, jestli to byl kovid nebo ten umělý spánek.
Já tam ale nebyla s kovidem. Takže nemůžu říct, jak to právě prožívali ti lidi na kovidové jednotce.

Stejně jak s covidem a tou Pekovou třeba. Počkejte za rok.
Jsem říkala, že to povídá celkem logicky a nějaká fakta zná.
A co... hned začali řešit, že dělala v laborce, která patřila komu...
a úplně zabili podstatu sdělení.
napsal(a):
Stejně jak s covidem a tou Pekovou třeba. Počkejte za rok.
Jsem říkala, že to povídá celkem logicky a nějaká fakta zná.
A co... hned začali řešit, že dělala v laborce, která patřila komu...
a úplně zabili podstatu sdělení.
Pochybuju, že někdo za rok nebo za 10 let, to je jedno, vydá nějaký jednoznačný prohlášení. Tohle současné "možná" je tak asi nejvíc co se kdy dozvíme.
A stejně má být za 2 roky opáčko, tak to pak už budeme mít jiný starosti.

assil
napsal(a):
Pochybuju, že někdo za rok nebo za 10 let, to je jedno, vydá nějaký jednoznačný prohlášení. Tohle současné "možná" je tak asi nejvíc co se kdy dozvíme.
A stejně má být za 2 roky opáčko, tak to pak už budeme mít jiný starosti.
:-) to už budu bydlet v lese a vůbec
mně koronaviry neva, mám slepice
dnes šla ta jedna jiná do baráku
vajco snesla možná jednou v životě, ale cpe se všude, chodí na silnici,
naráží mi do psa a dnes teda asi chtěla jít na kafe
ten pes byl zjevením se slepice v chodbě tak šokován, že ji zapomněl sežrat
neverend

XXX.XXX.153.4
https://youtu.be/M-7Ay5wEK-Q
Já jsem to video údajně vysvětlující zásah policie našel, ale zběžně to nic moc nevysvětluje?

neverend
napsal(a):
https://youtu.be/M-7Ay5wEK-Q
Já jsem to video údajně vysvětlující zásah policie našel, ale zběžně to nic moc nevysvětluje?
To nevysvětluje to, že toho vybraného zmlátili ( nakonec ho odvezla záchranka ) a nakonec ho nezatkli, neodvedli, nechali stát u zábradlí. To se spletli ? Čekali, že se s nimi začne rvát, když nekladl odpor, šli si pro jiné?
Je to celé "na hlavu" postavené.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To nevysvětluje to, že toho vybraného zmlátili ( nakonec ho odvezla záchranka ) a nakonec ho nezatkli, neodvedli, nechali stát u zábradlí. To se spletli ? Čekali, že se s nimi začne rvát, když nekladl odpor, šli si pro jiné?
Je to celé "na hlavu" postavené.
Právě, no.. Tohle nějaka nevyvracuje tu "údajnou" dezinformaci.
Z. Bubílková
https://www.youtube.com/watch?v=vMz93dHhTzU
M. Koller
https://www.youtube.com/watch?v=UKvs_nUWVps
Pikaluna
napsal(a):
Tohle je zajímavý point.
Podle mě covid. Protože se pamatuju, že když jsem měla ten první, u kterýho jsem měla průběh docela špatnej, tak se mi asi týden zdály strašný hrůzy. Na kterej nezapomenu, tak jak mi nějakej chlap přede mnou rozpáral mýho psa a uřízl mu hlavu. Bylo to děsný a vzbudila jsem se docela v pr..... A ty další sny byly v podobným stylu. Krev, smrt.....
Už staré, ale hezky se to čte.
Tak bychom se měli pochlapit,
omezit se víc a ve všem
a posílat a "pomáhat".
https://www.pozitivnisvet.cz/na-hranici-madarska-zastavili-manzelku-ukrajinskeho-poslance-ihora-kotvitskeho-vezla-600-milionu-korun-precti-prosim/
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Už staré, ale hezky se to čte.
Tak bychom se měli pochlapit,
omezit se víc a ve všem
a posílat a "pomáhat".
https://www.pozitivnisvet.cz/na-hranici-madarska-zastavili-manzelku-ukrajinskeho-poslance-ihora-kotvitskeho-vezla-600-milionu-korun-precti-prosim/
A Zelensky má miliardu. Sakra to herectví ale nese na Ukrajině.. 😀
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Premier-Fiala-Diky-mimoradnym-prijmum-muzeme-zvysovat-i-vydaje-na-obranu-732797/diskuse/predplatitelu
A u nás v TV hlásá generál z Pentagonu cosi o neschopnosti Ukrajiny vytlačit RF ze svého území a ztrátě důvěry Pentagonu? Tak já nevím.. 😀

Witowská chodí s Kolářem? Proč jste mi to neřekli, když jsem se ptala, kdo to je Kolář?
Úplně mě to rozhodilo. Na mnoho dní.
napsal(a):
To je přesné!
Plus v každé nemocnici někdy ve 4.45h začnou uklízečky uklízet... Takže když jsem náhodou nad ránem usnula, bylo rázem po spánku. Takže to máš Ali stejné jako já. Také v nemocnici nespíš... Já si vždy brávala nadstandard, ale jednak i tam to byla se spánkem bída a druhak - dnes už bych na to neměla finance.
Pikaluna
napsal(a):
Tohle je zajímavý point.
Zvláštní...
Po analgosedaci nebývají noční děsy/bludy...
Dělá to ketamin, ale ten se k sedování nepoužívá.

Tým harvardských epidemiologů proto věří, že existují v podstatě hlavní tři scénáře pro blízkou budoucnost, které jsou založené právě na imunitě.
Pokud virus způsobuje jen krátkodobou, asi čtyřicetitýdenní imunitu jako koronaviry OC43 and HKU1, které také člověka napadají, pak bude docházet k novým vlnám každoročně, a to nejpravděpodobněji v zimních měsících.
Je-li imunita permanentní, pak by se mohl svět po této vlně pandemie pomalu vracet do normálu, a to i bez vakcíny.
Jestliže by imunita vydržela asi 18 až 24 měsíců, pak by se sice nemoc několik let znatelně oslabovala, ale kolem roku 2024 by udeřila znovu a možná ještě silněji než na začátku roku 2020.
Zatím se očekává, že by se covid-19 mohl chovat podobně jako jeho blízký příbuzný, SARS.
A to znamená, že by vysoká úroveň protilátek vydržela přibližně pět měsíců, na nižší úrovni by se udržely další dva až tři roky.
Kromě toho je ale organismus chráněn ještě buněčnou imunitou, jenže její role se zatím nedá tak dobře popsat – pandemie totiž trvá příliš krátkou dobu. Americký epidemiolog Michael Osterholm to shrnuje stoicky: „Musíme si prostě počkat…“
Schřipka... si myslim. To psali v 2021.
fikovnice
napsal(a):
Máte prosím zdroj?
Pro to opáčko myslím...
Tak samo opět Gates. Najděte si na YT video z jeho konference v roce 2019 o simulaci pandemie koronaviru. No a teď měl další konferenci https://healthfeedback.org/claimreview/simulation-exercises-such-as-catastrophic-contagion-normal-part-pandemic-preparedness-dont-predict-future-pandemics/
assil
napsal(a):
Tak samo opět Gates. Najděte si na YT video z jeho konference v roce 2019 o simulaci pandemie koronaviru. No a teď měl další konferenci https://healthfeedback.org/claimreview/simulation-exercises-such-as-catastrophic-contagion-normal-part-pandemic-preparedness-dont-predict-future-pandemics/
Ok, díky, kouknu.
Díky i "Megi" za info.
napsal(a):
Já po poslední operaci komplet celou noc probděla. Byla jsem na JIPce a měla tam být ještě nejm. dva dny. Ztratila jsem hodně krve a řešilo se to pak akutními transfúzemi na standardním oddělení (zajímavá zkušenost = bylo to jako lití života do žil ). Každopádně noc po operaci byla hrůzostrašná. Dva blouznící chlapi, jeden z nich navíc agresívní. Sestře nadával a ve finále jí vytrhl nůžky z ruky! Sestra, myslím, že i s ohledem na mě, mu zalepila hubu jakousi leukoplastí a tuším, že jej i kurtovala. Asi by z toho měla problémy, kdyby to tehdy nějak prasklo.
A ráno vizita s primářem:"Paní XY, já jsem se dozvěděl, že jste celou noc kvůli dvěma spolupacientům nespala. Měla byste tu ještě určitě zůstat, ale pokud byste opět nespala, ještě víc Vás to oslabí, proto pochopím, když budete požadovat přeložení na běžné oddělení." Samozřejmě jsem požadovala, další noc s těmi blázny bych už fakt nedala. Mimochodem to byla dost šílená názorná ukázka, jak to mají mnohdy zdravotníci těžké.
Té sestře jsem po dimisi šla s bonboniérou poděkovat.
neverend

XXX.XXX.213.247
Ten agresivní se večer udusil úplně sám polštářem a ten co chrápal k ránu vyskočil oknem a ani si ho neotevřel. 😀😀
LunaLunaLuna

XXX.XXX.33.250
napsal(a):
A teď citát :
filckaPrigožin v 23minutovém rozhovoru řekl, že Rusové bojují „jen s Ukrajinci“ vybavenými výzbrojí poskytnutou NATO a „rusofobními“ žoldnéři. Nikoli však přímo se Severoatlantickou aliancí.
Uvedl také, že ruským představitelům muselo být předem jasné, že by NATO mohlo poskytnout Ukrajině vojenskou pomoc. „Bylo by směšné domnívat se, že když se (Rusko) rozhodlo podniknout na Ukrajině speciální vojenskou operaci, tak NATO nepřijde pomoci Ukrajině,“ prohlásil.
Odmítl i tvrzení, že se Rusko potřebuje bránit hrozbě NATO na Ukrajině.
Budu kandidovat na prezidenta Ukrajiny, oznámil šéf ruských žoldnéřů
Zahraniční
Prigožin také dal najevo pochybnosti o cíli ruské invaze v podobě „denacifikace“ Ukrajiny, protože neví, jestli vůbec jsou na Ukrajině nějací „nacisté“. Demilitarizovat Ukrajinu by podle něj šlo pouze v případě, že by byly zničené ukrajinské ozbrojené síly. Přiznal, že o to Rusko usiluje, ale není jasné, že v tom bude úspěšné.
neverend

XXX.XXX.213.247
LunaLunaLuna
napsal(a):
filckaPrigožin v 23minutovém rozhovoru řekl, že Rusové bojují „jen s Ukrajinci“ vybavenými výzbrojí poskytnutou NATO a „rusofobními“ žoldnéři. Nikoli však přímo se Severoatlantickou aliancí.
Uvedl také, že ruským představitelům muselo být předem jasné, že by NATO mohlo poskytnout Ukrajině vojenskou pomoc. „Bylo by směšné domnívat se, že když se (Rusko) rozhodlo podniknout na Ukrajině speciální vojenskou operaci, tak NATO nepřijde pomoci Ukrajině,“ prohlásil.
Odmítl i tvrzení, že se Rusko potřebuje bránit hrozbě NATO na Ukrajině.
Budu kandidovat na prezidenta Ukrajiny, oznámil šéf ruských žoldnéřů
Zahraniční
Prigožin také dal najevo pochybnosti o cíli ruské invaze v podobě „denacifikace“ Ukrajiny, protože neví, jestli vůbec jsou na Ukrajině nějací „nacisté“. Demilitarizovat Ukrajinu by podle něj šlo pouze v případě, že by byly zničené ukrajinské ozbrojené síly. Přiznal, že o to Rusko usiluje, ale není jasné, že v tom bude úspěšné.
Tak on Prigožin prý upadá v nemilost Putina a možná tam bych hledal důvod změny "vyjadřování". Roste také nová skupina žoldnéřů a to je konkurence. Jenže jestli za tím není ještě něco jiného ví bůh. Nakrásně tam mohou být i důvody taktické. Fakta jsou zatím jen ta, že Rusko je na Ukrajině, její východ na kusy rozsekán a Putin stále u moci. Pro mě je důležité aby nám neumřeli důchodci hlady a nepadly v Evropě banky spolu s nutnými následky. 🙂 Protože pak je vítězství takovým bezhodnotným "pšoukem" do vzduchu.

LUKAŠENKO - tlačová konferencia - britský novinár sa nezmohol na slovo
Lukašenko tiskovka
Proč takové oficiální tiskovky nezveřejní TV
https://gloria.tv/post/ysEr3nQsSoam3WTVPKeBvNBMD#34
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
LUKAŠENKO - tlačová konferencia - britský novinár sa nezmohol na slovo
Lukašenko tiskovka
Proč takové oficiální tiskovky nezveřejní TV
https://gloria.tv/post/ysEr3nQsSoam3WTVPKeBvNBMD#34
Právě takhle chci slyšet všechny strany konfliktu. Pak si lze udělat vlastní názor a věci by se mohly pohnout směrem k mírovým jednáním. V podstatě do této chvíle stále nemám jistotu kdo je agresor a kdo se brání. Ono to zní jednoduše že Putin na Ukrajinu a tak je to agresor, protože jako útok, ale i pes se přeci brání útokem pokud již nemá kam ustoupit. A Rusko opravdu už nemá kam ustupovat a co "spřádaly" za plány na Ukrajině tajné služby a co vše se Putin dozvěděl je otázka. Pokud na to člověk pohlédne jako na celek všech událostí, tak je všem vnucována myšlenka "zlého" Ruska. A pokud někdo tak intenzivně všechny přesvědčuje o své pravdě a vidí jen ten jeden jediný správný názor, vždy to bývá minimálně podezřelé.

Uvědomíme si, v jak krásné zemi žijeme!
https://www.youtube.com/watch?v=sbZV7K9hdGU
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Uvědomíme si, v jak krásné zemi žijeme!
https://www.youtube.com/watch?v=sbZV7K9hdGU
To víte Orionko, černý nakupujou. 😀😀
neverend
napsal(a):
Tak on Prigožin prý upadá v nemilost Putina a možná tam bych hledal důvod změny "vyjadřování". Roste také nová skupina žoldnéřů a to je konkurence. Jenže jestli za tím není ještě něco jiného ví bůh. Nakrásně tam mohou být i důvody taktické. Fakta jsou zatím jen ta, že Rusko je na Ukrajině, její východ na kusy rozsekán a Putin stále u moci. Pro mě je důležité aby nám neumřeli důchodci hlady a nepadly v Evropě banky spolu s nutnými následky. 🙂 Protože pak je vítězství takovým bezhodnotným "pšoukem" do vzduchu.
Ale kdepak, Putin už je dávno po smrti, akorát ti dvojníci se to bojej přiznat.
https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/domaci-zivot-v-cesku-rekordni-odmena-pro-reditele-vzp-pres-300-tisic-za-praci-s-ukrajinci-228429
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-rekordni-odmena-pro-reditele-vzp-pres-300-tisic-za-praci-s-ukrajinci-228429?fbclid=IwAR0Q0Ss4a0L4AM5o9nLhlr2nR0_HmnM1nkT3Elxy2hhmdxi2kQ6ISJCmMJ0 . . . . . .
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
diskuz
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/V-horeckach-shanel-penicilin-Lekarny-cively-Uz-ho-skoro-mel-Pak-se-to-ukazalo-733307/diskuse/predplatitelu
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
článeček
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/V-horeckach-shanel-penicilin-Lekarny-cively-Uz-ho-skoro-mel-Pak-se-to-ukazalo-733307
neverend

XXX.XXX.213.247
Tady je nějaký podezřelý klid. Nestavíte protiatomový kryt náhodou? 😀😀
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
neverend
napsal(a):
Tady je nějaký podezřelý klid. Nestavíte protiatomový kryt náhodou? 😀😀
No spíš všechny ty dezoláty tady nějakej KRIT možná posbíral....:D

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Ba ne, po té, co jsem viděla pár obrázků, usoudila jsem, že je lepší prohlížet katalogy zahradnických center. Sice to bude stát nějaké peníze, ale ušetří nervy.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Ba ne, po té, co jsem viděla pár obrázků, usoudila jsem, že je lepší prohlížet katalogy zahradnických center. Sice to bude stát nějaké peníze, ale ušetří nervy.
V pohodě, však budou volit od 16ti, vždyť mají lepší rozhled a úsudek než kdejaká 80tiletá babička :D

ste asi nepochopili, o co de
roky si na to pavlik připravoval půdu
s tim kolářkem, co ste mi o něm vše zamlčeli
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Já bych jen dodala, že pokud jsme ochotni přiřknout 16tiletému člověku právo volit, měla by s tím jít dolů i právní odpovědnost, prodej alkoholu atd.
Když jsou tak vyzrálí, tak by měli být schopni unést i tyto zmíněné věci).
Jinak to přece nedává smysl.
Ale osobně se těmi plky spíš bavím :D

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Já bych jen dodala, že pokud jsme ochotni přiřknout 16tiletému člověku právo volit, měla by s tím jít dolů i právní odpovědnost, prodej alkoholu atd.
Když jsou tak vyzrálí, tak by měli být schopni unést i tyto zmíněné věci).
Jinak to přece nedává smysl.
Ale osobně se těmi plky spíš bavím :D
Samozřejmě sundat i tu trestní toto.
Ale tak já se své konspiračky nevzdám!
Roky se studenty besedovali...

napsal(a):
Ba ne, zamlčela jste si to sama. Já o něm vím všecko ( skoro ) a nebo aspoň dost.

https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/domaci-kauzy-policie-navrhla-obzalovat-ucitelku-za-popirani-valky-na-ukrajine-228506
Podívejte se na diskuzi. Takhle nějak se dostává k moci násilí a fašismus.
Fakt je lepší kouknout na Starkla, z toho se aspoň neudělá špatně.

Tak ještě jednou (aby si Megí zas nestěžovala ) :
https://www.youtube.com/watch?v=kQ-IamDZqpU&t=634s
Počkejte si na vyjádření Rychetského.
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
😀😀 To zní jako že už máte zase STB, akorát se to jinak jmenuje? 😀
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.56.114
neverend
napsal(a):
😀😀 To zní jako že už máte zase STB, akorát se to jinak jmenuje? 😀
ale nedělejte, že jste o tom nečetl/neslyšel
to je už nějakou dobu výmysl pre-Vítka
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/domaci-kauzy-policie-navrhla-obzalovat-ucitelku-za-popirani-valky-na-ukrajine-228506
Podívejte se na diskuzi. Takhle nějak se dostává k moci násilí a fašismus.
Fakt je lepší kouknout na Starkla, z toho se aspoň neudělá špatně.
Ale vůbec, to je jen klasická novinková diskuze, stejná jako posledních xx let.
https://www.facebook.com/BerenikaPestovaPoslankyne/videos/750512773378977
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
(překlad z FB)
Zřetelněji už to říct nemohl.
Vedou nás nesvéprávní a nekompetentní šílenci.
https://www.youtube.com/shorts/mSACvBJGGO4
neverend

XXX.XXX.213.247
A jak se těšíte na válku s Čínou? 😀Já když takhle budeme šířit svobodu a demokracii, tak odjíždím do Afriky honit pytláky. 🙂 Moment, Afrika by mohla být souběžně také místem dalšího konfliktu.. Tak Afrika taky nic. 😀
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.56.114
neverend
napsal(a):
A jak se těšíte na válku s Čínou? 😀Já když takhle budeme šířit svobodu a demokracii, tak odjíždím do Afriky honit pytláky. 🙂 Moment, Afrika by mohla být souběžně také místem dalšího konfliktu.. Tak Afrika taky nic. 😀
Myslím, že tohle je momentálně akutnější problém.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.56.114
rapotacka11
napsal(a):
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Do-vezeni-Olympionik-David-Svoboda-celi-drsne-hrozbe-733572/diskuse/predplatitelu
Svoboda?
Poněkud paradox ...
Jo. To jsem četla až teď.
Babiše fakt z duše nemám ráda. Ale tohle nebylo ani za kovidu. Takže se těším, sz tahle pakáž zmizí.
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Myslím, že tohle je momentálně akutnější problém.
Jednou bude ona před soudem. 🙂 Náš systém se hroutí a moc bych už "nekřičel". Tu nálepku "rusobijce" jaksi nejde sundat v případě geopolitických změn. Jsem si již naprosto jist, že budou.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Jo. To jsem četla až teď.
Babiše fakt z duše nemám ráda. Ale tohle nebylo ani za kovidu. Takže se těším, sz tahle pakáž zmizí.
Osobně si myslím, že změnou pakáže se tohle nevyřeší neb to vidím spíš jako obecný evropský trend. Prostě toho správného Evropana z těch lidí udělají, ať už chtějí nebo ne.
Cílový objekt k likvidaci je totálně bl.bej Evropan. ?
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Mas-300-krav-co-prdi-Plat-Ceska-krava-v-ohrozeni-Je-zle-733614/diskuse/predplatitelu
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zelenskyj-Pokud-mate-dobre-umysly-cely-svet-bude-na-vasi-strane-733619/diskuse/predplatitelu
https://www.facebook.com/photo/?fbid=590512052987247&set=a.214648380573618
z FB text byl pod obrázkem
30.000 WKA v Německu.
Za každou z těchto větrných turbín se vytvářejí obratlové tahy, v závislosti na umístění, kilometrech. Vertikální smíchání vzduchu způsobuje, že vlhký vzduch se přenáší z vrstev pod podlahy do vyšších úrovní
Offshore, jako na obrázku, to se docela dobře pozoruje.
Míchání vede k umělé suchosti v Lee systémů; v další vzdálenosti zvýšené dešťové srážky.
V obou oblastech je to problematické a i zejména počasí mohou vést k katastrofickým záplavovým vlnám v údolích.
Kromě toho 30 000 konvenčně vyrobených ocelových trubek (nalakovaných bílo), 90 000 rotorových lopatek, které nejsou dosud recyklovatelné, 30 000 generátorů s drahými kovy a např. vysoce toxický neodym (podle typu převodu 25 až přes 200 kg na MW) a v neposlední řadě ocelové betonové základy (např. vyčištěné) povrchy. V období 10 let.
Export a dovoz těchto instalačních dílů bude probíhat lodí naftou - dle objednávky z či do Číny atd. , takže až jednou kolem světa.
A naši ekofašisté si opravdu myslí, že je to ekologická forma výroby energie šetrná.
z FB
Oceánské a vzdušné proudění spolu souvisí.
Staví se další megalomanské pobřežní větrné farmy.
O vlivu na vzdušné proudění se ustrašeně mlčí.
„Ekologové" dělají z naší planety vyprahlou poušť ?
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://www.facebook.com/photo/?fbid=590512052987247&set=a.214648380573618
z FB text byl pod obrázkem
30.000 WKA v Německu.
Za každou z těchto větrných turbín se vytvářejí obratlové tahy, v závislosti na umístění, kilometrech. Vertikální smíchání vzduchu způsobuje, že vlhký vzduch se přenáší z vrstev pod podlahy do vyšších úrovní
Offshore, jako na obrázku, to se docela dobře pozoruje.
Míchání vede k umělé suchosti v Lee systémů; v další vzdálenosti zvýšené dešťové srážky.
V obou oblastech je to problematické a i zejména počasí mohou vést k katastrofickým záplavovým vlnám v údolích.
Kromě toho 30 000 konvenčně vyrobených ocelových trubek (nalakovaných bílo), 90 000 rotorových lopatek, které nejsou dosud recyklovatelné, 30 000 generátorů s drahými kovy a např. vysoce toxický neodym (podle typu převodu 25 až přes 200 kg na MW) a v neposlední řadě ocelové betonové základy (např. vyčištěné) povrchy. V období 10 let.
Export a dovoz těchto instalačních dílů bude probíhat lodí naftou - dle objednávky z či do Číny atd. , takže až jednou kolem světa.
A naši ekofašisté si opravdu myslí, že je to ekologická forma výroby energie šetrná.
z FB
Oceánské a vzdušné proudění spolu souvisí.
Staví se další megalomanské pobřežní větrné farmy.
O vlivu na vzdušné proudění se ustrašeně mlčí.
„Ekologové" dělají z naší planety vyprahlou poušť ?
Víte co je špatný? Že nás vedou do slepé uličky. Neposlouchají odborníky a razí cestu něčemu co v reálu a potřebné kapacitě nemůže stačit. Energetika, mobilita a bůh ví co ještě je takto nekonkurenceschopná a nedostačující. Přitom významné země jako Čína, RF, USA a další si budou užívat levné a nekomplikované energie a za nás tu ekologii vesele "doženou". Válka na Ukrajině jistě dorovná naše snahy o ekologické žití celkem bohstě a to se chystá další minimálně jeden velký konflikt. Marnost nad marnost.

Michal Svatoš :
Síla nového spojenectví Rusko-Čína je obrovská. Jakmile se k němu, ale přidá stále rostoucí počet zemí BRIC, jsou USA a EU vystaveny ekonomické síle, které je velmi těžké vzdorovat. Ukázaly to jak sankce, tak současné potíže západních bank. Síla dolaru a EURA taje jako jarní sníh. Hrozí krize, inflace, masivní protestní akce a nezaměstnanost. Putin možná nevyhrává tak okázale na bojišti, ale na diplomatickém a ekonomickém poli jasně vítězí. Češi budou mít zase smůlu. Zatímco předsedové vlád západních zemí EU si v Pekingu dojednají spoustu pracovních příležitostí, kšeftů a investic, a napraví své vztahy s Ruskem, výprava Pekarové – Adamové na Tchaj-wan vyvolá pravý opak. Španělský předseda vlády Sanchéz i francouzský Macron a Brazilský Lula vyrážejí do Pekingu v čele mnohačetných delegací se spoustou obchodníků a podnikatelů. Čechům, kterým podle Mezinárodního měnového fondu hrozí naprostý krach ekonomiky díky totálně neschopným politikům, hrozí současnou výpravou Pekarové – Adamové na Tchaj-wan, že dojde k nenapravitelnému poškození vztahů se zeměmi, které představují budoucnost světového obchodu. Ostatně, zatím co Lula i Mahuta odjíždějí z Pekingu s podepsanými smlouvami, investicemi a finančními dary, Pekarová-Adamová neveze z Jižní Koreje podle České televize nic.
Myslet si o tom můžeme, co chceme.

Nejslavnější výrok této je stejný jako ten, co přisuzují Marii Antoinettě, co údajně řekla lidu v úplně stejné situaci!
"Nemáte na chléb? Jezte koláče!"
Už dávno rozum nemám, takže mi to jen rozjasňuje den.
A že koronavir, tenhle hrozný, roznesli psíci mývalovití, tak to je jasné, ti mohou za vše, to psát ani nemuseli!
Konspirace! Dezinformace! Dezolát! Izolát! Jaké slovo přijde zítra?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Michal Svatoš :
Síla nového spojenectví Rusko-Čína je obrovská. Jakmile se k němu, ale přidá stále rostoucí počet zemí BRIC, jsou USA a EU vystaveny ekonomické síle, které je velmi těžké vzdorovat. Ukázaly to jak sankce, tak současné potíže západních bank. Síla dolaru a EURA taje jako jarní sníh. Hrozí krize, inflace, masivní protestní akce a nezaměstnanost. Putin možná nevyhrává tak okázale na bojišti, ale na diplomatickém a ekonomickém poli jasně vítězí. Češi budou mít zase smůlu. Zatímco předsedové vlád západních zemí EU si v Pekingu dojednají spoustu pracovních příležitostí, kšeftů a investic, a napraví své vztahy s Ruskem, výprava Pekarové – Adamové na Tchaj-wan vyvolá pravý opak. Španělský předseda vlády Sanchéz i francouzský Macron a Brazilský Lula vyrážejí do Pekingu v čele mnohačetných delegací se spoustou obchodníků a podnikatelů. Čechům, kterým podle Mezinárodního měnového fondu hrozí naprostý krach ekonomiky díky totálně neschopným politikům, hrozí současnou výpravou Pekarové – Adamové na Tchaj-wan, že dojde k nenapravitelnému poškození vztahů se zeměmi, které představují budoucnost světového obchodu. Ostatně, zatím co Lula i Mahuta odjíždějí z Pekingu s podepsanými smlouvami, investicemi a finančními dary, Pekarová-Adamová neveze z Jižní Koreje podle České televize nic.
Myslet si o tom můžeme, co chceme.
Ani nic moc nového. Už pár let zpátky mi bylo jasné, že k tomu dojde a že jen těžko můžeme vyhrát. Už bych se i vsadil, že do pár let budeme vidět to co většina vidět nechtěla. Svět je daleko větší než Evropa a zajisté se bez ní obejde. Já už jen doufám, že západ v čele s USA opravdu není tak hloupý, aby se pustil do války s Čínou a Ruskem. 😐 Bohatě bude stačit jen ten ekonomický aspekt. I když válka je vlastně také jen ekonomika. Možná většina ani neví co to pro ně znamená, ale zjednodušeně řečeno je konec flákandu a bude se makat, vyrábět a tvořit. Rozpadá se model nastolený v posledních desetiletích.

fikovnice
napsal(a):
Pravdou je, že Pekarová-Adamová mě poněkud namíchla tím výkřikem:"To nemáte na iPHONE? HUAWEI nevím nevím, jestli je to dobré..."
Jo, kvalita člověka se pozná podle "kvality" telefonu. A nebo spíš podle toho, jaké "moudro" z něj vypadne?

„Nikdy jsem se nesetkal s tak otřesnými případy násilí ze strany dětí jako v této době,“ říká Max Kašparů.
. Jaký jev ve společnosti vás nejvíce zaujal na přelomu těchto let, který řadíte k těm nejdůležitějším? „Samozřejmě pokračující rozpad
hodnot, jakými jsou slušnost nebo stud za zlé jednání. A také rozdělená a stále více rozdělovaná společnost,“ říká psychiatr a teolog Max Kašparů.
Kdo a co společnost rozděluje?
Takzvaných rozdělovačů je více, ale důležití jsou dva. Jednak je to ona stará známá rozdělovací příčina – ekonomické rozdíly. Na jedné straně velmi bohaté a pořád bohatší skupiny lidí a na straně druhé chudé a chudnoucí jiné
skupiny. Je to patrné už ve školách, šikana nemajetných není nijakou
výjimkou. A víme z minulosti, že kdykoli se tyto dvě skupiny dostaly do konfliktu, nikdy to neskončilo dobře.
Potom je tady ale ještě horší, plíživější, a tím pádem nebezpečnější rozdělování. Je záměrné, umělé a velmi promyšlené. Často se ho dopouštějí politici, ale k hlavním jeho strůjcům
patří samozvaní intelektuálové.
Z čeho to pramení? Je to pohrdání lidmi, kteří se dívají na svět jinak?
Vychází to z pýchy. Křesťanství učí, že nejtěžší ze všech hříchů je pýcha. Z pýchy vycházejí všechny ostatní hříchy. Všechno zlo vychází z pýchy. A tohle je pýcha na svůj domnělý intelekt.
Je to dlouhé.

Pokračování M. Kašparů :
Učitelé jako živý terč. Děti jsou agresivnější, školy hlásí urážky i násilí
Je to také jeden z důsledků rozpadu hodnot, které držely společnost pohromadě stovky, některé i tisíce let. Nic například už není ostuda, jakýkoli stud se z lidí úplně vytratil. Všechno je relativní.
Ty proměny, do kterých se dostáváme, jsou silně vidět právě na dětech.
. Vím, že děti byly vždy zlobivé, moji spolužáci zlobili, já jsem zlobil, skoro každé dítě někdy zlobí. Ale bylo to takové obyčejné, klukovské zlobení.
Dnes se ovšem více a více setkávám s případy, které už nejsou zdaleka obyčejným zlobením, ale agresí, která někdy bere dech.
Řešil jsem třeba případ žáka osmé třídy, který tvrdě fyzicky napadl učitelku. Jeho otec ho obhajoval s tím, že syn to údajně udělal proto, že nesouhlasil s názorem,
který paní učitelka vyslovila. A synek na to má prý právo.
Na konci loňského roku byl zveřejněn průzkum, podle kterého se skoro v osmi procentech mateřských škol objevila agresivita žáka vůči učiteli.
Slušnost je pokládána za hloupou slabost. Pýcha roste až do nebes a říká se tomu zdravé sebevědomí.
Rodiče, z nichž někteří hájí svá dítka doslova za každou cenu a vůbec netuší, jak jim tím škodí.
Učitel je pod tlakem agresivních dětí, kterých se už bojí, má strach je někdy i napomenout, je pod tlakem rodičů, ředitele i svých kolegů. Čili ze čtyř stran je pod tlakem.
„Problémy budeme dále monitorovat a v krátkém časovém horizontu přijmeme účinná opatření.“
Závěr není vůbec optimistický.
Doba je šílená.
Co bylo správné dříve,
je dnes odsouzeníhodné.
Nějaký řád, režim, mantinely při výchově
- nic. ADHD tehdy nikdo neznal, děti byly
normální, mohly lítat venku, matky je
netahaly do hospůdky na oběd ...
Batolata si určují, kdy půjdou spát.
Jednou odpadnou ve 22 hod, příště v 1 hod ...
Matky jedou telefony, seriály?
Zd. Matějček by zíral, co se děje.
Do 3 let se to normálně podělává
i když to matku trápí kvůli tý ekologii,
chápete, ty plíny ....
V šesti potřebují logopeda, patlá to, nikdo
ho slůvka neučil.
Není divu, že zmydlí učitelku, když po něm něco chce
a on má jiný názor.
Brzy ho pustí k volbám ...
Svět jde do pekel.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/k8YMr9oMtz0
Tak nějak si vzpomínám na školu v HK z dob mého dětství. To by nikoho ani nenapadlo a už vůbec by si nedovolil jen například odporovat učiteli. Podle mého se vytváří problémy i tam kde vlastně nejsou. Kolikrát by jedna facka vyřešila víc než deset návštěv u odborníka. Respekt by měl být přirozenou součástí zdravé společnosti a je to hodnota která by měla být vyžadována všude a všemi. Hodnoty na které by mělo být pohlíženo jako na kladnou vlastnost a nikoli jako zbabělost. Učitel to dnes opravdu nemá lehké. 😐 Rodič by měl se školou spolupracovat a učiteli v případě potřeby být spíš nápomocen než oponovat.
rapotacka11
napsal(a):
Doba je šílená.
Co bylo správné dříve,
je dnes odsouzeníhodné.
Nějaký řád, režim, mantinely při výchově
- nic. ADHD tehdy nikdo neznal, děti byly
normální, mohly lítat venku, matky je
netahaly do hospůdky na oběd ...
Batolata si určují, kdy půjdou spát.
Jednou odpadnou ve 22 hod, příště v 1 hod ...
Matky jedou telefony, seriály?
Zd. Matějček by zíral, co se děje.
Do 3 let se to normálně podělává
i když to matku trápí kvůli tý ekologii,
chápete, ty plíny ....
V šesti potřebují logopeda, patlá to, nikdo
ho slůvka neučil.
Není divu, že zmydlí učitelku, když po něm něco chce
a on má jiný názor.
Brzy ho pustí k volbám ...
Svět jde do pekel.
No nevím, ale tohle by už chtělo odborníka. Nebo aspoň mokrej hadr na hlavu.
neverend
napsal(a):
https://youtu.be/k8YMr9oMtz0
Tak nějak si vzpomínám na školu v HK z dob mého dětství. To by nikoho ani nenapadlo a už vůbec by si nedovolil jen například odporovat učiteli. Podle mého se vytváří problémy i tam kde vlastně nejsou. Kolikrát by jedna facka vyřešila víc než deset návštěv u odborníka. Respekt by měl být přirozenou součástí zdravé společnosti a je to hodnota která by měla být vyžadována všude a všemi. Hodnoty na které by mělo být pohlíženo jako na kladnou vlastnost a nikoli jako zbabělost. Učitel to dnes opravdu nemá lehké. 😐 Rodič by měl se školou spolupracovat a učiteli v případě potřeby být spíš nápomocen než oponovat.
No tak to musím říct bratrovi, aby se vykašlal na odborníky, a místo toho svého syna, autistu s těžkou mentální retardaci, radši párkrát propleskl. Hned z něj bude premiant.