Uživatel s deaktivovaným účtem

Tipuji 41 :-)
Dost záleží, esi byly energie na staré ceníky, fix do smrti... asi tak milion dva miliony odběratelů toto právě nemělo.
A katastrofa stropu se ukáže až u vyúčtování dalšího, toto byl jen slabý odvar.
napsal(a):
No, ono napsat, že dá měsíčně 3 - 5 tisíc je dost zjednodušený, není to pravda. To dá jen za elektřinu, jak je dnes ten strop. Pak jasně poplenice, u nás 460 osoba/rok, 400 za vodné a stočné osoba/měsíc, 189 tel. poplatky (ty musí platit, i kdyby tv člověk neměl), u nás je potřeba satelit, protože jsme ve stínu, takže dalších nejmíň 200, telefon cca 500. A důchodce samozřejmě léky, za ty dají nejvíc.
Odpady OK, voda může být vlastní studna, něco to stojí v elektřině, ale moc ne, tv už spousta lidí nemá, telefon možno na kartu za pár korun. Za léky platí důchodci nad 70 max 500 Kč za rok a nad 65 let tisícku, zbytek jim vrací pojišťovna. Doprava nevím jak jinde, ale u nás za polovic. Co by za to někteří pracující dali. Lidi dělající za minimální mzdu mají mnohem míň a mají i třeba děti.
napsal(a):
Tipuji 41 :-)
Dost záleží, esi byly energie na staré ceníky, fix do smrti... asi tak milion dva miliony odběratelů toto právě nemělo.
A katastrofa stropu se ukáže až u vyúčtování dalšího, toto byl jen slabý odvar.
Já se spíš obávám, že ten strop do bude uměle držet vejš dýl než by to bylo normálně.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
To se ani neptejte, hodně.
Jako samozřejmě bez jakékoli urážky, ale hádal bych tak do třiceti, zaměstnání učitel či zmatený úředník bez povědomí o realitě dnešních dnů, výdajích a reálných důchodů. 😀 Ta paní o které jsem mluvil má důchod sotva 16000 Kč. Jinak máme v obci komunitní centrum, kde každou středu je k dispozici paní že "sociálky" a zařizuje pro lidi potřebné žádosti a agendu. Čili bez obav, že by staré paní nechtěla pomocí. Bohužel byl to jen jeden jednorázový příspěvek zanedbatelné výše. Kolik ročně protopí viz. Megi a další. 😐

assil
napsal(a):
Tak to máte teda fakt hodně drahý.
Tady je topná sezóna cca od září do cca konce května, zima prostě. To bude nejspíš tím. Na příští zimu už koupím jen dřevo a musí se nařezat. Na tuto jsem právě ze zdr. důvodů brala ty dřevěný brikety, ale ty šly o více než 100% nahoru.

Tak je ta paní sociální dost neschopná.
Ano, strop to hezky podělal, já jen že jako první uvidíme výsledky - někdo na podzim, já až po Vánocích. Pak to možná dojde všem a vláda poletí z vokna. A prodejci samozřejmě také.
Teď mě to hodilo na předchozí stranu a smazalo lajky, co jsem rozdala.
Teda Megy taky rozdává. To ona často, když se chce podívat z okna do dvora, tak si předními stoupne na ntb.
A směje se mi.
Ale prostě ty hlasy zmizely
(ne ty v hlavě, opravdu tam byly)
a taky se mi nyní ukázaly příspěvky, které tam nebyly.
Záhada Blér vyč.
neverend
napsal(a):
Jako samozřejmě bez jakékoli urážky, ale hádal bych tak do třiceti, zaměstnání učitel či zmatený úředník bez povědomí o realitě dnešních dnů, výdajích a reálných důchodů. 😀 Ta paní o které jsem mluvil má důchod sotva 16000 Kč. Jinak máme v obci komunitní centrum, kde každou středu je k dispozici paní že "sociálky" a zařizuje pro lidi potřebné žádosti a agendu. Čili bez obav, že by staré paní nechtěla pomocí. Bohužel byl to jen jeden jednorázový příspěvek zanedbatelné výše. Kolik ročně protopí viz. Megi a další. 😐
O realitě důchodů mám docela velký povědomí neb spousta mých známých již je v důchodu a výší svého důchodu se nijak netají. Tolik k věku.
Když to tak vidím, ani bych nechtěla, aby mi teď bylo 30.
Pokud paní nemá nárok na příspěvek na bydlení, tak to znamená, že její náklady na bydlení nepřesahují 30% příjmu, to znamená, že dá cca 5000 tisíc na bydlení a 10 tisíc jí zbyde na živobytí Mě to teda nepřipadá tak strašný, aby takový člověk musel jít o žebrácké holi.
Člověk pobírající minimální mzdu má 14 500 Kč čistého, tak těch můžeme litovat ještě víc než důchodce.

assil
napsal(a):
Odpady OK, voda může být vlastní studna, něco to stojí v elektřině, ale moc ne, tv už spousta lidí nemá, telefon možno na kartu za pár korun. Za léky platí důchodci nad 70 max 500 Kč za rok a nad 65 let tisícku, zbytek jim vrací pojišťovna. Doprava nevím jak jinde, ale u nás za polovic. Co by za to někteří pracující dali. Lidi dělající za minimální mzdu mají mnohem míň a mají i třeba děti.
Kdo vlastní studnu nemá, už si ji těžko bude v důchodu pořizovat. Kromě toho, že teď v poslední době, jak jsou ta sucha, tak stejně lidi musí mít ještě alternativní zdroj, t. j. obecní vodovod.
Doprava jako MHD? To netuším, jak to tady je, to se přiznám.
TV většinou osamělí důchodci a nejen oni mají, protože dřepí celý dny doma, hlavně v zimě. Já ji třeba nepotřebuju, ale co mám důchodce v rodině, tak vím, že jim to hraje celej den.
To jen upřesnění k tomu Vámi uvedenému, jinak se fakt nehodlám hádat, protože to nemá smysl, pokud je to o tom, jestli se mají líp důchodci nebo rodiny s dětma a komu teda sebrat a komu přidat.
Já jen, že v současné situaci bych fakt osamělým důchodcem v domku být nechtěla, fakt ne, stačí mně být osamělým pracujícím v tomtéž. Ale jinak jo, určitě se máme dobře, líp než lidi nebo důchodci ve většině států světa, to určitě nepopírám.
assil
napsal(a):
Tak v porovnání s půlkou světa bych řekla, že ano.
Půlka světa
mně bohužel(? - )
vůbec, ale vůbec nezajímá.
Té pomáhají ti ostatní, ti to řeší
přes "neziskovky" a tak ta druhá půlka .
bude brzy za vodou.
Já to naše nynější blaho porovnávám s dobou
nedávno minulou (cca 3 roky?)
napsal(a):
Kdo vlastní studnu nemá, už si ji těžko bude v důchodu pořizovat. Kromě toho, že teď v poslední době, jak jsou ta sucha, tak stejně lidi musí mít ještě alternativní zdroj, t. j. obecní vodovod.
Doprava jako MHD? To netuším, jak to tady je, to se přiznám.
TV většinou osamělí důchodci a nejen oni mají, protože dřepí celý dny doma, hlavně v zimě. Já ji třeba nepotřebuju, ale co mám důchodce v rodině, tak vím, že jim to hraje celej den.
To jen upřesnění k tomu Vámi uvedenému, jinak se fakt nehodlám hádat, protože to nemá smysl, pokud je to o tom, jestli se mají líp důchodci nebo rodiny s dětma a komu teda sebrat a komu přidat.
Já jen, že v současné situaci bych fakt osamělým důchodcem v domku být nechtěla, fakt ne, stačí mně být osamělým pracujícím v tomtéž. Ale jinak jo, určitě se máme dobře, líp než lidi nebo důchodci ve většině států světa, to určitě nepopírám.
Já teda bych radši byla osamělým důchodcem v domku než třeba v nájemním bytě.
Nevím kde bydlíte, ale třeba obecní vodovod je něco o čem se nám tady nedaleko Prahy ani nesní.
MHD je u nás ve městě zadarmo pro všechny, dopravou myslím jakože busy a vlaky a tak když jede důchodce z vesnice do města, tak dá prostě půlku toho co dá člověk jedoucí tamtéž do práce.
rapotacka11
napsal(a):
Půlka světa
mně bohužel(? - )
vůbec, ale vůbec nezajímá.
Té pomáhají ti ostatní, ti to řeší
přes "neziskovky" a tak ta druhá půlka .
bude brzy za vodou.
Já to naše nynější blaho porovnávám s dobou
nedávno minulou (cca 3 roky?)
A tak znáte to, půjčíte si a když rozhazujete, tak je to paráda a pěkná jízda, ale pak to sklapne a dojde a na placení a to už holt taková sranda není.

dyť jo, určitě bych si nepůjčila pro sousedy, za šílený úrok už vůbec, neručila jiným, podepisovala bianco šeky a počítala s obřími částkami, co dostanu v budoucnu, když je všem jasné, že nedostanu
to je fin. negramotnost a od min. financí čekám gramotnost
nebo ať jde na pracák, tam jsou takové kurzy zadarmo
víte co je hloupé? že teď se rozhazuje, ale není to u nás vidět (a jinde taky ne)
třeba to říkám tvrdě, ale pojďte mi to někdo vyvrátit
vidí to všichni

už ten blbý bus není tak, jak říkáte
loni se u nás 2x zdražilo
pracující člověk má koupenou síťovku
ten, kdo jede jednou za týden, dá za 5 km 27 tam a 27 zpět
důchodce polovinu
chleba stojí kolik? tady hodně moc, takže někdy se musí i jet nakoupit do města
jdu tady do krámu a tam stojí paní, kouká na paštiku za 23,90...
tohle celé je nechutné
rapotacka11
napsal(a):
NIKDY jsem si nepůjčovala
a nemám to ani v úmyslu.
Nemám ani v úmyslu něco splácet !
Já vás nepodezírám, že si půjčujete
Jen říkám, že 10 let se rozhazovalo a my jsme si na to zvykli neb samo na lepší se zvykne hned a teď zdroje vyschly, to je celý, že ten šílenej konzum nevydrží věčně bylo snad mám dojem jasný každýmu.
napsal(a):
už ten blbý bus není tak, jak říkáte
loni se u nás 2x zdražilo
pracující člověk má koupenou síťovku
ten, kdo jede jednou za týden, dá za 5 km 27 tam a 27 zpět
důchodce polovinu
chleba stojí kolik? tady hodně moc, takže někdy se musí i jet nakoupit do města
jdu tady do krámu a tam stojí paní, kouká na paštiku za 23,90...
tohle celé je nechutné
Ono dost lidí z vesnice jede jednou dvakrát týdne autem, aby dovezli nákup nebo něco a pak už se síťovka nevyplatí.
Levnej plyn od Rusa je rozhazování?
Evidentně jo, furt to nemůžu strávit.
Všechno, všechno,
co jsme se učili a měli za správné,
neplatí a je to naopak. Já to mám ale pod kůží
postaru a nezměním se. Nechci .
Proč děláš ty dluhy?!
https://www.facebook.com/chytra.zdenek
Potřebuješ zbraně?!
Na dluh?!
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
O realitě důchodů mám docela velký povědomí neb spousta mých známých již je v důchodu a výší svého důchodu se nijak netají. Tolik k věku.
Když to tak vidím, ani bych nechtěla, aby mi teď bylo 30.
Pokud paní nemá nárok na příspěvek na bydlení, tak to znamená, že její náklady na bydlení nepřesahují 30% příjmu, to znamená, že dá cca 5000 tisíc na bydlení a 10 tisíc jí zbyde na živobytí Mě to teda nepřipadá tak strašný, aby takový člověk musel jít o žebrácké holi.
Člověk pobírající minimální mzdu má 14 500 Kč čistého, tak těch můžeme litovat ještě víc než důchodce.
Já kvůli vám šel i na tu kalkulačku na ministerstvu a teda nějak jsem zmaten. Tak předně je zajímají výdaje za předchozí čtvrtletí a to znamená, že byste předložila náklady vlastně z podzimu, pokud byste žádala v zimě? To je dobrý, né? 😀 Většina lidí ani moc netopila, tudíž náklady oproti zimě značně nižší. Další věcí je, že průměrný nájem mi tam skáče 3500 zhruba a náklady na vytápění 1800?V mé oblasti ale neseženete nic pod 12000 Kč? To jsou na tom ministerstvu nějak z laciného kraje, ne?
Assil, vždyť důchodci jsou povětšinou již více nemocní a potřebují spoustu léků. Já vím že pojišťovna nad nějakou částku vrací peníze, ale musíte je nejdřív vydat a nemluvím o lécích, které jsou mimo recept, ale tomu člověku pomáhají a ulevují. Já jsem té paní jezdil vyzvedávat léky a tak vím co to bylo za "dardy". Klidně tři tisíce nákup a ona je někde musí vzít. A to si představte, že vám doma teče střechou a kde vezmete na opravu? To jsou deseti či statisíce. 😐 Kdysi paní volala pohotovost na výměnu dvou jističů na světelný okruh. Panenko skákavá, za tři a půl litru? Co má ale dělat? Nerozumí tomu, doma tma a její stav zdravotní opravdu není žádná hitparáda. 😐 Proto se mi nějak nepozdává ten váš věk a zkušenosti. Popravdě tomu nevěřím a stále vás mám za podstatně mladší. 🙂

tak hlavně že zbytek světa má ruský plyn dál, co už teď :-)
podívejte se na opravdová čísla, jak rostl HDP, dluh,
jak to bylo ve skutečnosti
když vydělám dost korun, tak si prostě můžu koupit sušenku - byli jsme fakt dobří, takže jsme pak mohli poslechnout tehdejší opozici, abychom dali lidem víc víc víc mraky hromady korun
dluh byl těch mraky let snižován tím neschopným bobšem
až do covidu, kdy se vrátil na úroveň, v jakém jej bobeš přebíral
já to řeknu narovinu: je to debull, ale přisuzují se mu čísla, která jsou totálně lživá
a aby si chytří lidé nechali nakecat takové kraviny,
když jdou ta čísla lehce dohledat
a i vidíme rozdíl v reálném životě,
na to už ani nevím, co říct
největší média dnes otiskla tolik lží, že se opravdu vracíme o 50 let zpět

assil
napsal(a):
Ono dost lidí z vesnice jede jednou dvakrát týdne autem, aby dovezli nákup nebo něco a pak už se síťovka nevyplatí.
Ano, já myslela ty staré lidi, pokud mají na to živit auto, tak to budou jiní staří lidé :)

assil
napsal(a):
Já teda bych radši byla osamělým důchodcem v domku než třeba v nájemním bytě.
Nevím kde bydlíte, ale třeba obecní vodovod je něco o čem se nám tady nedaleko Prahy ani nesní.
MHD je u nás ve městě zadarmo pro všechny, dopravou myslím jakože busy a vlaky a tak když jede důchodce z vesnice do města, tak dá prostě půlku toho co dá člověk jedoucí tamtéž do práce.
Vesnice do 500 obyvatel.
Vodovod teda máme, ale třeba zase nemáme plyn a kanalizaci.
MHD u nás bezplatná není, jen pokud má člověk slevovou kartu a platí s ní, tak jsou tam nějaký procenta slevy a jinak asi mají důchodci zdarma tak, jak je to všude, od těch 75 let tuším.

assil
napsal(a):
A tak znáte to, půjčíte si a když rozhazujete, tak je to paráda a pěkná jízda, ale pak to sklapne a dojde a na placení a to už holt taková sranda není.
To je jasný, ale utahovat by se mělo všude, nahoře taky, ba naopak by měli jít příkladem. Spousta věcí by se dala osekat.

Kdeže je to dřevo "za hubičku" ?
ceny v pohůří Jiz.hor.
Tvrdé:
11 500 Kč / 5 m3 volně ložené (2 300 Kč / 1 m3 )
Polotvrdé:
9 000 Kč / 5 m3 volně ložené (1800 Kč / 1 m3 )
Měkké jehličnaté:
7 500 Kč / 5 m3 volně ložené (1500 Kč / 1 m3 )
Měkké listnaté:
6 000 Kč / 5 m3 volně ložené (1200 Kč / 1 m3 )

Ještě k tomu dřevu "za hubičku"
"Nejvýhodnější nabídka" :
Množství:
11 m³
sypaných
Cena za 1 m³:
3 206 Kč
Celková cena:
35 265 Kč
(vč. dopravy)
A můžu vás ujistit, že 11m3 zimu neutopíte. A všimněte si - sypané - to platíte i vzduch.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
ceny v pohůří Jiz.hor.
Tvrdé:
Polotvrdé:
Měkké jehličnaté:
Měkké listnaté:
To je stejně hrozný, co? Z dob před válkou si pamatuji našeho hajného kdy vozil za 500 Kč metr měké a dub či buk za 850.😐 Nařezané a naštípané.
Nejhorší je Orionko, že dřevo nebude ani za dnešní "dardy". Vše co leželo je už dávno prošlé a co uschlo "nastojáka" je na tom podobně. Kdyby se alespoň vládou dalo topit, tak by něco pozitivního mohli udělat pro svou zem. 😀 A konstrukční dřevo je na tom ještě hůře. Pergola za čtvrt milionu je brzkou realitou a vazba na dům tak za půl mega.Se zákazníci jen pohrnou. 😀

napsal(a):
ceny v pohůří Jiz.hor.
Tvrdé:
Polotvrdé:
Měkké jehličnaté:
Měkké listnaté:
Loni v lednu jsem dávala za jehličnaté míň než polovinu.

assil
napsal(a):
Jestli chudák paní nemá 20 tisíc na uhlí za roik, tak to není vina Fialy neb z průměrného důchodu 20 tisíc to většina důchodců hravě našetří a ty extrémně nízké důchody jsou ve valný většině vinou těch lidí, ne vlády. Takže tu zas nešiřte bludy.
Tedy nevím kde žijete, ale loni v prosinci byl průměrný důchod žen 16.484,-Kč.

assil
napsal(a):
Tak to máte teda fakt hodně drahý.
ne, to je realna cena bydleni.
a i jinak se vam ty vypocty o moznych usporach hrouti ve chvili, kdy musite cokoliv na tom domku - opravit.
I jen blbe splachovani WC dneska vyjde na ten "usetreny" litr
neverend

XXX.XXX.213.247
Jsem potěšen, že je tu hodně lidí, co se zastanou druhých. 🙂 Jsem zvědavý jak pětidemolice podpoří návrh zmrazení paltů ústavních činitelů? Jinak můj návrh by byl zcela jednoduchý. Důchody nad 20000 momentálně zmrazit a navýšit ty nižší. Jsme v krizové situaci a nepřímo ve válce. Což vyžaduje nesystémová řešení a jde předně o alespoň trochu důstojné zabezpečení.

Sypané dříví je výborné :D = 0,6 m3 rovnaného.
Kupuji rovnané, ale je to opravdu výjimka. A už na tuto zimu 30 % nahoru, plus jsem zrušila akumulačky, takže topím dřívíčkem víc.
Megy má napuchlou hubu z jedné strany pod okem. Veterinářka se jí bude bát, esi tam není ta naše. Nemůžu jí dát košík, to by ležel na tom. Asi.
Takhle má pes bouli jako člověk třeba kvůli zubu? Ale má hezké zuby.
No ještě že se máme tak dobře, že si vůbec nedělám starosti, kolik to bude stát :D donesu doktorce vajíčka :D
Jsem si ty akumulačky kupovala celkem nedávno, protože jsem byla líná topit a elektřina vycházela stejně. Mohu je teď do šrotu dát :D
Znám ale teda i dost lidí, co s penězi nevyjdou, ať dostanou cokoli.

neverend
napsal(a):
Jsem potěšen, že je tu hodně lidí, co se zastanou druhých. 🙂 Jsem zvědavý jak pětidemolice podpoří návrh zmrazení paltů ústavních činitelů? Jinak můj návrh by byl zcela jednoduchý. Důchody nad 20000 momentálně zmrazit a navýšit ty nižší. Jsme v krizové situaci a nepřímo ve válce. Což vyžaduje nesystémová řešení a jde předně o alespoň trochu důstojné zabezpečení.
Sám jste ve válce. Na důchody nikdo sahat nemusí. To, co navrhujete, je nespravedlivé.
A co kdyby si těch 208, nebo kolik jich je tam nahoře, začali sami platit bydlení, telefon, sekretáře,
dopravu a jídlo? To mají nad rámec výplaty.
Takže tu výplatu, nebo to druhé nepotřebují vůbec!
Nebo spíše ty náhrady. Nepochybuji, že budou z poloviny zneužívány. Prezentace 300 litrů za osm měsíců u jedné osoby? ježiši
https://www.kverulant.org/article/vedle-platu-115-tisic-hrubeho-dostavaji-poslanci-na-nahradach-v-prumeru-110-tisic-korun-cisteho-mesicne/
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Sám jste ve válce. Na důchody nikdo sahat nemusí. To, co navrhujete, je nespravedlivé.
A co kdyby si těch 208, nebo kolik jich je tam nahoře, začali sami platit bydlení, telefon, sekretáře,
dopravu a jídlo? To mají nad rámec výplaty.
Takže tu výplatu, nebo to druhé nepotřebují vůbec!
Nebo spíše ty náhrady. Nepochybuji, že budou z poloviny zneužívány. Prezentace 300 litrů za osm měsíců u jedné osoby? ježiši
https://www.kverulant.org/article/vedle-platu-115-tisic-hrubeho-dostavaji-poslanci-na-nahradach-v-prumeru-110-tisic-korun-cisteho-mesicne/
Megi, vy asi zcela nechápete situaci v které se nacházíte. 🙂 Přidávat milionáři 10 procent a stejných deset procent přidat i člověku s příjmem 16 000 se vám zdá spravedlivé? Musíte si uvědomit, že ti nízkopříjmový jsou na hranici přežití, kdežto ten milionář i bez těch deseti procent může baštit pizzu za 10 000 a stejně to nepocítí. Chápu, není to systémové řešení a spravedlnost je velmi relativní pojem.
Podporujete jednu z válčících stran a to nemalými prostředky. Rusko vás má na seznamu nepřátel a vy jste se k tomu oficiálně přihlásili vč. odsouzení RF jako teroristického státu. Jste ve válce se všemi ekonomickými a hospodářskými důsledky. 🙂 Nepřímou válku vedete i s USA, ale to je jedna z konspirační ho teorií, která se později ukáže být méně konspirační v okamžiku kdy už bude pozdě. 🙂

ale di ty brebto
já nic nepodporuju
jedinej ve válce je fiala a nevrend
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
ale di ty brebto
já nic nepodporuju
jedinej ve válce je fiala a nevrend
To je jasný, ale vy to platíte. 😀

neverend
napsal(a):
To je jasný, ale vy to platíte. 😀
Takže celou dobu lžete a nejste podnikatel.
S Vámi je to hrozně jednoduchý.

napsal(a):
https://www.komora.cz/wp-content/uploads/2023/01/521_2023_20230118_HK_SPCR_InformaceonavrhuzmenyRaduprovozovateleprepravn....pdf
https://www.komora.cz/news/informace-o-predpokladane-zmene-kvality-plynu-dodavaneho-do-cr/
Tohle je teda něco.
Tak hlavně že splašili "plyn".
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Takže celou dobu lžete a nejste podnikatel.
S Vámi je to hrozně jednoduchý.
Celou dobu co jsem byl v ČR jsem byl něco čemu by se dalo říkat podnikatel, spíš živnostník ve sdružení menší firmy. Před odjezdem jsem sdružení zrušil a majetkově jsme se vyrovnali nyní již s jediným vlastníkem firmy.

neverend
napsal(a):
Celou dobu co jsem byl v ČR jsem byl něco čemu by se dalo říkat podnikatel, spíš živnostník ve sdružení menší firmy. Před odjezdem jsem sdružení zrušil a majetkově jsme se vyrovnali nyní již s jediným vlastníkem firmy.
Takže jste neplatil daně, pojištění atd. Co jste tu psal. Aha.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Takže jste neplatil daně, pojištění atd. Co jste tu psal. Aha.
Ale platil, to je smlouva o sdružení dvou subjektů OSVČ. 🙂 Daně, samozřejmě zálohy a zdravotní pojištění. Další rok se to výrazně zvedlo díky příjmu, který pochopitelně narostl i se sociálkou a dávkou.
Nemají charakter.
Neutralita? brrr
https://www.seznam.cz/komentare/19779215-sto-procent-plynu-ma-rakousko-dal-z-ruska-viden-za-nej-plati-neutralitou
assil
napsal(a):
Průměrný důchod je dneska kolem 20 tisíc a tohle maj běžně lidi kolem mě, co dělali otroky v kanclech, žádní funkcionáři nebo manažeři, ti mají daleko vyšší. Známá, co celý život pekla chleba v pekárně na směny, má důchod 18 tisíc. A teď jim zase skoro tisícku přidají. Takže z takového důchodu ušetřit měsíčně něco přes tisícku lze velice lehce, však polovinu teď dostane ve valorizaci. V baráku je to za uhlí obvykle míň než se platí za elektřinu, i když celkově zaplatí za oboje za měsíc 3- 5 tisíc, zbyde jí cca 15 tisíc a to vám na živobytí na měsíc pro jednoho člověka přijde málo?
Kolik si myslíte, že ma lidi prumernej důchod? Většina má podprůměrnej. No a ještě v těch výpočtech jste zapomněla, že si lidi taky musej šetřit nějaký peníze na opravu domu. Tamhle vám bude padat kůlna, nebo plot a taková výměna střechy vás vyjde minimálně na 300 000. Takže i když vám zbydou po zaplacení inkasa peníze, tak to neznamená, že je můžete všechny utratit.
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Nemají charakter.
Neutralita? brrr
https://www.seznam.cz/komentare/19779215-sto-procent-plynu-ma-rakousko-dal-z-ruska-viden-za-nej-plati-neutralitou
A to má následující scénář: Rakousko levně koupí plyn od Ruska, ten potom s přirážkou prodá Němcům a ti ho s přirážkou prodají na burzu a vy se udřete a nedoplatíte. 😀 Huráá, spojenci nás nenechali na holičkách a plyn opravdu sehnali. Konečně jsme nezávislí na tom hrozném Rusku a vozí k nám zdemokratizovaný plyn. 😀 To myslím ze srandy samozřejmě, ale dávejte na to pozor. Němcům se bude stýskat po vysokých maržích které jim přinášelo obrovské zisky. Místo toho by teď museli víc makat a to se nikomu moc nechce. 🙂 Vyřknu svou vizi jestli mohu a kdo se se mnou vsadí, že zase budete jako ČR mít na starost humanitu a štěkot proti RF, místo toho, kdy jiní budou potichu jednat s Ruskem jak se dostat k ziskům?

neverend
napsal(a):
Ale platil, to je smlouva o sdružení dvou subjektů OSVČ. 🙂 Daně, samozřejmě zálohy a zdravotní pojištění. Další rok se to výrazně zvedlo díky příjmu, který pochopitelně narostl i se sociálkou a dávkou.
Takže se vraťte k příspěvku, kde říkáte, že to platíme. Třeba vám to dojde.
Z RF má vše celý svět, někdo přímo, někdo přes neoznačený tanker. Jen my jsme elita,
přece tuto zimu jsme měli v zásobnících plyn z těch bomb u coopu, ne?
UA má taky plyn z RF. Jíte chleba z pece na plyn z RF.
Vtipné je, že to, co nakoupili na další sezonu, je... ale co, to ví aj děcko, co to je za jakost a že se nám to nehodí... to stejné řešil Ázer. - mění nevyhovující složení svého plynu s RF a ten z RF posílá sem.
Jsme retardi.
A co se stane, až někdo dostane rozum a tu smlouvu pro nás fakt vyjedná? No dostane dvacku.
Natvrdo

Huskyjanina
napsal(a):
Kolik si myslíte, že ma lidi prumernej důchod? Většina má podprůměrnej. No a ještě v těch výpočtech jste zapomněla, že si lidi taky musej šetřit nějaký peníze na opravu domu. Tamhle vám bude padat kůlna, nebo plot a taková výměna střechy vás vyjde minimálně na 300 000. Takže i když vám zbydou po zaplacení inkasa peníze, tak to neznamená, že je můžete všechny utratit.
Já nešetřím na opravy. Každý z vlády má 20500 měsíčně na byt, co nepotřebuje.
To lid na bydlení nedostane.
Takže až se mi tu něco rozbije, jdu za nima pro kačky :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Takže se vraťte k příspěvku, kde říkáte, že to platíme. Třeba vám to dojde.
Z RF má vše celý svět, někdo přímo, někdo přes neoznačený tanker. Jen my jsme elita,
přece tuto zimu jsme měli v zásobnících plyn z těch bomb u coopu, ne?
UA má taky plyn z RF. Jíte chleba z pece na plyn z RF.
Vtipné je, že to, co nakoupili na další sezonu, je... ale co, to ví aj děcko, co to je za jakost a že se nám to nehodí... to stejné řešil Ázer. - mění nevyhovující složení svého plynu s RF a ten z RF posílá sem.
Jsme retardi.
A co se stane, až někdo dostane rozum a tu smlouvu pro nás fakt vyjedná? No dostane dvacku.
Natvrdo
Ano Megi, vím kam míříte, ale ono to má trochu háček. Já už na jaře po vypuknutí války vše ukončil a připravil se na odjezd. Vážně jsem musel a tím pádem jsem se zcela přestal účastnit daňového systému ČR. Ovšem samozřejmě teď se účastním toho amerického a ten se účastní vyzbrojování ještě mnohem víc než ČR, ale USA to nikdy nedělá někomu pro krásné oči, ale vždy pro své zájmy. Říkejme tomu "ošklivě" investice. Dál už to snad vysvětlovat nemusím, vždyť jen produkce a dodávky zbraní narostly padesáti násobně. 🙂 Nepočítám změnu závislosti Evropy z Ruska na USA. A po válce ohromné investice Evropských států do armád a trvalý příjem pro držitele zbrojních licencí. 🙂 Zkrátka vy na válce vždy proděláte, hájíte vlastně cizí zájmy a USA hájí jen ty své a bohatě na tom vydělává. 🙂Tak to je ten rozdíl, Megi.

tak pro ty, co se odstěhovali, neplatí platit letos za loňský rok
no už nemám slov
já pouze vydělávám
ubožáky nehájím
a nikoho se nebojím
jenže to nemůžete pochopit, protože tohle, co teď říkáte, my víme dávno
usa je pytel sra.ek
a my jsme svobodní lidé, což nevíte, co je, proto začnete mluvit o tom, že svobodní nebudeme :-)
tak si v té válce buďte dál, ušáci :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
tak pro ty, co se odstěhovali, neplatí platit letos za loňský rok
no už nemám slov
já pouze vydělávám
ubožáky nehájím
a nikoho se nebojím
jenže to nemůžete pochopit, protože tohle, co teď říkáte, my víme dávno
usa je pytel sra.ek
a my jsme svobodní lidé, což nevíte, co je, proto začnete mluvit o tom, že svobodní nebudeme :-)
tak si v té válce buďte dál, ušáci :-)
A co bych jako platil? Minulý rok jsem prakticky vydělával dva měsíce a zálohy na zdrávku a sociálku se platí měsíc napřed? Naše daňová poradkyně má plnou moc a za těch pár měsíců za mě podá přiznání. To ani nedosáhne nezdanitelné částky zřejmě, tak kde furt máte nějaký problém?
Amíci jsou "s*ačky".. Tak vidíte Megi,sama jste odpověděla na otázku proč jsem musel jet pryč. 😐 Jedna skupina vyhlazuje Rusko a pro změnu druhý tábor nenávidí Američany. 😐 A já ještě k tomu s tou minulostí.
S tou svobodou bych se moc neoháněl Megi, zrovna ten váš systém je otravný až hamba. Rozhodně vám do života leze mnohem víc než ten v USA.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
neverend
napsal(a):
A co bych jako platil? Minulý rok jsem prakticky vydělával dva měsíce a zálohy na zdrávku a sociálku se platí měsíc napřed? Naše daňová poradkyně má plnou moc a za těch pár měsíců za mě podá přiznání. To ani nedosáhne nezdanitelné částky zřejmě, tak kde furt máte nějaký problém?
Amíci jsou "s*ačky".. Tak vidíte Megi,sama jste odpověděla na otázku proč jsem musel jet pryč. 😐 Jedna skupina vyhlazuje Rusko a pro změnu druhý tábor nenávidí Američany. 😐 A já ještě k tomu s tou minulostí.
S tou svobodou bych se moc neoháněl Megi, zrovna ten váš systém je otravný až hamba. Rozhodně vám do života leze mnohem víc než ten v USA.
Měla bych na tebe osobní dotaz. Teda ne osobní ale nechci probírat veřejně. Je to tak trochu "technické". Pokud máš možnost nějakého kontaktu mimo veřejnou diskuzi zde. Můj mail je Leithian@seznam.cz
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měla bych na tebe osobní dotaz. Teda ne osobní ale nechci probírat veřejně. Je to tak trochu "technické". Pokud máš možnost nějakého kontaktu mimo veřejnou diskuzi zde. Můj mail je Leithian@seznam.cz
Jasně, já ti zítra písnu Jani. 🙂
Nejcyničtější nástroj krystalického zla
https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Jaroslav-Foldyna-2021/clanek/Nejcynictejsi-nastroj-krystalickeho-zla-128607
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Tak co, kdo půjde na sobotní demošku? :D

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Tak co, kdo půjde na sobotní demošku? :D
Co se jako smějete :D kdokoli půjde, bude Fialou označen jako ruská krysa.
Kremrole. Vyslal jasný signál, že vše zvládl.
Tak na co si chceme stěžovat?
Další kupa lží od nás
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-cesko-chce-od-svycarska-koupit-tanky-leopard-2-40424964
Huskyjanina
napsal(a):
Tak normální člověk si tyhle velký opravy na domku jako střecha a kůlna udělá v době kdy ještě vydělává. Normální člověk se i na důchod připraví minimálně tím, že si něco našetří, právě třeba na ty nenadálé výdaje. Ale tady koukám se jede socíkovské státe postarej se, to je pak těžký.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
assil
napsal(a):
Tak normální člověk si tyhle velký opravy na domku jako střecha a kůlna udělá v době kdy ještě vydělává. Normální člověk se i na důchod připraví minimálně tím, že si něco našetří, právě třeba na ty nenadálé výdaje. Ale tady koukám se jede socíkovské státe postarej se, to je pak těžký.
Jsi kapku úplně mimo. Můžu se tě zeptat kolik důchodců v rodině máš? Co zijou sami v baráku? Já dva. Tátu a a ne vlastního tátu. A to co píšeš jsou neskutečný hlody úplně mimo
Jenomže když půjdete do důchodu v pětašedesáti, máte před sebou statisticky 15 let života. A za tu dobu můžete opravu potřebovat, přestože to v 65 letech (nebo ještě dřív) na opravu nevypadalo ani omylem.
Bez ohledu na to, že existují věci jako počasí a další vlivy, stejně jako nadrpůměrné dožití - když se dožijete devadesátky, tak v tom domě žijete v důchodu 25 let, a to už je sakra doba.

assil, když budu šetřit na důchod, pětinu mi z toho sežere inflace, co ušetřím, nebo teda kolik mám odkládat? Kolik mám odkládat z toho, že nám vlastně výplaty klesly?
Ne, tady se nejede, státe, naval... mně by stačilo, kdyby člověk vyšel s normální výplatou nebo důchodem. Aby se nemusel ponižovat a žebrat v potravinové bance a na pracáku kvůli bydlení.
Ještě horší než hlad je tohle vědomí.
napsal(a):
assil, když budu šetřit na důchod, pětinu mi z toho sežere inflace, co ušetřím, nebo teda kolik mám odkládat? Kolik mám odkládat z toho, že nám vlastně výplaty klesly?
Ne, tady se nejede, státe, naval... mně by stačilo, kdyby člověk vyšel s normální výplatou nebo důchodem. Aby se nemusel ponižovat a žebrat v potravinové bance a na pracáku kvůli bydlení.
Ono to lze řešit různě, znám lidi, co kupujou zlatý slitky, lidi, co si 20 let před důchodem vezmou hypotéku, koupěj byt a ten pronajímají, aby ho pak mohli prodat a znám i lidi, co si 10 let staví pididomek, aby na důchod byli v novém malém a ten starý větší mohli prodat.
Osobně myslím, že lidí, co normálně vyjdou s výplatou, je u nás pořád ještě většina.
A důchody budou vždycky nižší, člověk holt na to musí myslet dopředu.
napsal(a):
Snažte se na to koukat z té lepší stránky.
Varaxi
napsal(a):
Jenomže když půjdete do důchodu v pětašedesáti, máte před sebou statisticky 15 let života. A za tu dobu můžete opravu potřebovat, přestože to v 65 letech (nebo ještě dřív) na opravu nevypadalo ani omylem.
Bez ohledu na to, že existují věci jako počasí a další vlivy, stejně jako nadrpůměrné dožití - když se dožijete devadesátky, tak v tom domě žijete v důchodu 25 let, a to už je sakra doba.
Tak jistě jsou lidi, kteří jsou na to bídně, ale myslím, že těch bude málo, člověk, který celý život pracoval a napočítá se mu 45 a více odpracovaných let, má důchod, z kterého se dá vyžít.
Varaxi
napsal(a):
Vyžít, nebo zrekonstruovat střechu? To jsou dvě odlišné otázky.
Na rekonstrukci střechy myslím nemá ani dost lidí pracujících, to fakt pro mě není argument. Na to, aby člověk z důchodu zaplatil rekonstrukci baráku, bychom museli mít nejen úplně jiný důchody, ale tím pádem i jiný platy a já jako jsem realista.

Dobře. Já to chápu. Vlastně to vůbec nechci vědět. Ale vím.
V Evropě se sleduje tzv. příjmová chudoba.
Vždy u nás byl každý desátý obyvatel chudý.
Znamená to, že na nenadálý výdaj kolem deseti litrů nemá odloženo a třeba na týdenní dovolenou nejede.
To vypadá legračně, že? No, ti lidé mají mnohem větší trable, než že nejedou k moři.
Loni v březnu už to byl každý šestý.
A jak to je teď?
A já fakt nečekám, že nízkopříjmoví pojedou k moři.
" Aby domácnost jednotlivce
v roce 2022 nespadla pod hranici ohrožení příjmovou chudobou, musel být její čistý měsíční příjem vyšší než
15 571 Kč, domácnost dvou dospělých musela mít příjmy vyšší než 23 356 Kč za měsíc, rodič s dítětem do
13 let musel mít více než 20 242 Kč měsíčně a partnerský pár se dvěma dětmi do 13 let více než 32 698 Kč."
A teď mi řekněte, jak z toho zaplatí byt a ještě jako že dál fungují.
Protože.
Kdybychom se podívali na tu situaci zblízka, zjistíme, že ta jedna osoba zaplatí deset za byt, zbyde jí pět (do práce chodí pěšky) a je vlastně totální chudák.
To je na hmyzí protein, aby měla sílu do té práce chodit.
Takže pod hranicí opravdové chudoby budeme mít mnohem víc lidí, ne?
A tak jdou na ten pracák, aby měli na ten byt. A na to stát nemá, takže si to vezme zase od nás.
A tak tam padnou další... a tak dále.
Komu se za to bude chtít makat, vydělávat na důchody... tak se sníží, protože nebude z čeho vyplácet.
Malé výplaty; nižší výplaty na větší státní výdaje a menší státní příjmy.
Firma nemůže člověku přidat, když jí ty náklady vzrostly hodně, taky nebude mít takové zisky, takže taky státu méně pošle.
A pak máme zastávku Bankrot. No bóže :)
Janae.

XXX.XXX.160.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsi kapku úplně mimo. Můžu se tě zeptat kolik důchodců v rodině máš? Co zijou sami v baráku? Já dva. Tátu a a ne vlastního tátu. A to co píšeš jsou neskutečný hlody úplně mimo
Já mám v rodině důchodců dost, i z dělnických platů nemají malé důchody, většinou 20tis+.
To mi nepřijde uplně málo.
Je hloupost držet barák, když na něj nemám, to platí pro pracující i důchodce, to není co řešit.
Kolem sebe vidím obří barák a v nich žijící osamělé důchodce, jejich volba, nevím, proč bych měla litovat, že nemají na novou střechu nebo uhlí. Nová střecha už měla být na baráku dávno před důchodem a pokud nemají na uhlí, je čas podívat se po něčem menším.
.
My máme velký barák, oba OSVČ, je jasné, že důchod budeme mít mizerný a kdoví jestli vůbec nějaký mít budeme. V Duchodu barák neutáhneme, bude tu muset jedno z dětí zůstat, pokud nezůstane, budeme muset prodat.
Nebo se pochlapíme a do důchodu půjdeme zajištění a budeme si užívat i s barákem.

Cosi jsem zaregistrovala, že studium do odpr. doby počítáno nebude.
Nevím, esi něčí výmysl, někde jsem to zahlédla.
Řeší se zrušení slev jako školkovné, manžel/ka, ...
Potřebujete, aby na další důchody dělali lidé za víc korun, aby měli hodně dětí,
nebo hrozně moc dětí, kteří budou v dospělosti makat za nižší prachy.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Cosi jsem zaregistrovala, že studium do odpr. doby počítáno nebude.
Nevím, esi něčí výmysl, někde jsem to zahlédla.
Řeší se zrušení slev jako školkovné, manžel/ka, ...
Potřebujete, aby na další důchody dělali lidé za víc korun, aby měli hodně dětí,
nebo hrozně moc dětí, kteří budou v dospělosti makat za nižší prachy.
Studium se do odpracované doby už nepočítá dlouho, ne?
Se zrušením slev souhlasím, pokud seberou důchodcům je potřeba sebrat i jiným skupinám, nemůže to táhnout pouze jedna skupina.
Osobně bych zrušila vše, včetně výchovného, ale zavedla společný vyměřovací základ pro manžele, ženská se často stará o děti a chlap vydělává, pak je žena bita na tom, že umožnila muži pracovat a vychovala další poplatníky.

Jenom aby tu byla objektivita ohledně výše důchodů v ČR, přidávám tabulku.
https://www.kurzy.cz/duchod/prumerny-duchod/#starobni
A míra ohrožení příjmovou chudobou dosáhla u osob nad 65 (jednotlivců) v roce 2022 37,8 % (ve větší míře žen).
Janae.
napsal(a):
Studium se do odpracované doby už nepočítá dlouho, ne?
Se zrušením slev souhlasím, pokud seberou důchodcům je potřeba sebrat i jiným skupinám, nemůže to táhnout pouze jedna skupina.
Osobně bych zrušila vše, včetně výchovného, ale zavedla společný vyměřovací základ pro manžele, ženská se často stará o děti a chlap vydělává, pak je žena bita na tom, že umožnila muži pracovat a vychovala další poplatníky.
Já bych to výchovný nechala, protože o děti se starají i ženy bez manžela.
napsal(a):
Dobře. Já to chápu. Vlastně to vůbec nechci vědět. Ale vím.
V Evropě se sleduje tzv. příjmová chudoba.
Vždy u nás byl každý desátý obyvatel chudý.
Znamená to, že na nenadálý výdaj kolem deseti litrů nemá odloženo a třeba na týdenní dovolenou nejede.
To vypadá legračně, že? No, ti lidé mají mnohem větší trable, než že nejedou k moři.
Loni v březnu už to byl každý šestý.
A jak to je teď?
A já fakt nečekám, že nízkopříjmoví pojedou k moři.
" Aby domácnost jednotlivce
v roce 2022 nespadla pod hranici ohrožení příjmovou chudobou, musel být její čistý měsíční příjem vyšší než
15 571 Kč, domácnost dvou dospělých musela mít příjmy vyšší než 23 356 Kč za měsíc, rodič s dítětem do
13 let musel mít více než 20 242 Kč měsíčně a partnerský pár se dvěma dětmi do 13 let více než 32 698 Kč."
A teď mi řekněte, jak z toho zaplatí byt a ještě jako že dál fungují.
Protože.
Kdybychom se podívali na tu situaci zblízka, zjistíme, že ta jedna osoba zaplatí deset za byt, zbyde jí pět (do práce chodí pěšky) a je vlastně totální chudák.
To je na hmyzí protein, aby měla sílu do té práce chodit.
Takže pod hranicí opravdové chudoby budeme mít mnohem víc lidí, ne?
A tak jdou na ten pracák, aby měli na ten byt. A na to stát nemá, takže si to vezme zase od nás.
A tak tam padnou další... a tak dále.
Komu se za to bude chtít makat, vydělávat na důchody... tak se sníží, protože nebude z čeho vyplácet.
Malé výplaty; nižší výplaty na větší státní výdaje a menší státní příjmy.
Firma nemůže člověku přidat, když jí ty náklady vzrostly hodně, taky nebude mít takové zisky, takže taky státu méně pošle.
A pak máme zastávku Bankrot. No bóže :)
No to jsou v podstatě lidi pobírající minimální plat a to píšou, že je jich 3% zaměstnanců. A obvykle to je tak, co já vidím kolem, že ten druhý bere mnohem víc a nebo mají další práce načerno.
neverend

XXX.XXX.213.247
To by nesměla půlka obyvatelstva splatit dům před důchodem. 😀 Se to šetří na stáří, když se platí hypotéky. 🙂 A takových je a dokonce mnoho těch starších pomáhá mladým zastavením vlastního bydlení. Uďo, ty nemohou svůj dům prodat a jít do menšího. 😀 Teda fakt jsem myslel, že ufouny máme jen v Nevadě, ale teď vidím že u vás žijí mezi vámi a dokonce i volit můžou. Máte se všichni dobře a ti cco ne, tak si za to mohou sami. 😀 Takový Otík Rákosník by dnes asi mohl vystudovat práva a mít se dobře. Stačí jen chtít.. Buďme realisti a zkusme si žít za minimální plat či menší důchod? Je to jak Pandrhola s hubou plnou jitrnic křičící na Kubu sám sis děti nadělal a já ti je mám živit? 🙂 Proto bych svou pozornost obrátil k dnešním oligarchům a tam hledal solidaritu a prostředky. Už dávno se to mělo dít.

assil
napsal(a):
No to jsou v podstatě lidi pobírající minimální plat a to píšou, že je jich 3% zaměstnanců. A obvykle to je tak, co já vidím kolem, že ten druhý bere mnohem víc a nebo mají další práce načerno.
Nejedná se o výplatu, jedná se o příjem.
Tzn. třeba výplata. ID, SD. ID a brigáda. Pracák a brigáda. Pracák. Cokoli. A je to v čistém.
Často vidím v okolí, že je výplata jen trapně nad minimálkou.
Jenže - odjakživa bylo nejlíp ve Střed. kraji.
Ale tam nemohou žít všici :D

napsal(a):
Jenom aby tu byla objektivita ohledně výše důchodů v ČR, přidávám tabulku.
https://www.kurzy.cz/duchod/prumerny-duchod/#starobni
A míra ohrožení příjmovou chudobou dosáhla u osob nad 65 (jednotlivců) v roce 2022 37,8 % (ve větší míře žen).
Kaju se, k míře ohrožení příjmovou chudobou jsem dala špatnou tabulku. Takhle je to zavádějící.
Tedy lépe..
https://www.czso.cz/documents/10180/189719223/16002123kc.pdf/ccc2ab05-fac6-4daf-929a-ec5442fcb782?version=1.3
https://www.czso.cz/documents/10180/189719223/1600212319.pdf/ad50dc65-14fa-47eb-a09c-c55b273a3714?version=1.1
janae.

XXX.XXX.160.6
neverend
napsal(a):
To by nesměla půlka obyvatelstva splatit dům před důchodem. 😀 Se to šetří na stáří, když se platí hypotéky. 🙂 A takových je a dokonce mnoho těch starších pomáhá mladým zastavením vlastního bydlení. Uďo, ty nemohou svůj dům prodat a jít do menšího. 😀 Teda fakt jsem myslel, že ufouny máme jen v Nevadě, ale teď vidím že u vás žijí mezi vámi a dokonce i volit můžou. Máte se všichni dobře a ti cco ne, tak si za to mohou sami. 😀 Takový Otík Rákosník by dnes asi mohl vystudovat práva a mít se dobře. Stačí jen chtít.. Buďme realisti a zkusme si žít za minimální plat či menší důchod? Je to jak Pandrhola s hubou plnou jitrnic křičící na Kubu sám sis děti nadělal a já ti je mám živit? 🙂 Proto bych svou pozornost obrátil k dnešním oligarchům a tam hledal solidaritu a prostředky. Už dávno se to mělo dít.
Pokud splatí dům před důchodem a nemá na základní opravy, tak na dům evidentně nemá, každý nemusí bydlet v domě.
Pokud rodiče ručí dětem vlastním bydlením, je na dětech, aby rodičům pomohly. Pokud dětem nezbývají peníze na pomoc rodičům, kteří jim ručí vlastním bydlením, tak je na čase prodat oba baráky nebo se sestěhovat, evidentně obě rodiny ukously velké sousto.
Každý má pocit, že musí vlastnit dům, nemusí, dům je luxus.

Když ony se podmínky teď dost změnily. Hypo i nájem.
A dost hodně.
Jsem ráda, že se mě to netýká. Všici se mi smáli, jaký úrok podepisuji, ale já si spočítala, kolik zaplatím dohromady za celou dobu splácení, esi mi ta nemovitost za to stojí (a trhu) a že mi úrok nemohou změnit. Hraju na jistotu. Nastavila jsem si to tak, abych na to měla, i kdybych vydělávala polovinu, aby to nebylo na čtyřicet let a co až se zkazí pračka a tak. Smáli se mi hrozně moc.
A dnes se musí baráků zbavit, protože nemají na splácení. Já nemusím a taky nemám ruinu, do které musím vrážet mraky korun. Stálo mě to měsíce hledání.
V bytě to bylo drahé a cpala jsem peníze cizím; k ničemu.
Dnes bych to udělala stejně, musela bych, protože jako fakt nevím, kdo pronajme cokoli pod 10 třeba.
Jo, kdyby se dalo bydlet s rodinou, je to lepší.
To je samozřejmě logický krok, pokud to někdo nezvládá.
Ale ti staří lidé, to je těžké, oni tam raději zemřou, než by šli do domova důchodců.
Nelze porovnávat koupi domu teď a před deseti lety. To, co je teď, asi nečekal nikdo.
nevrende, neblbněte, dyť amíci si ani neumí zaplatit daně a vaří kočku v mikrovlnce

studium - máte pravdu
a proč by se mělo brát lidem, co makají?
ať si ukrojí ze svých nesmyslných náhrad
a z dávek lidí, co jsou 20 na pracáku
je to takto jednoduché
napsal(a):
A dost hodně.
Jsem ráda, že se mě to netýká. Všici se mi smáli, jaký úrok podepisuji, ale já si spočítala, kolik zaplatím dohromady za celou dobu splácení, esi mi ta nemovitost za to stojí (a trhu) a že mi úrok nemohou změnit. Hraju na jistotu. Nastavila jsem si to tak, abych na to měla, i kdybych vydělávala polovinu, aby to nebylo na čtyřicet let a co až se zkazí pračka a tak. Smáli se mi hrozně moc.
A dnes se musí baráků zbavit, protože nemají na splácení. Já nemusím a taky nemám ruinu, do které musím vrážet mraky korun. Stálo mě to měsíce hledání.
Dnes bych to udělala stejně, musela bych, protože jako fakt nevím, kdo pronajme cokoli pod 10 třeba.
Ale ti staří lidé, to je těžké, oni tam raději zemřou, než by šli do domova důchodců.
Nelze porovnávat koupi domu teď a před deseti lety. To, co je teď, asi nečekal nikdo.
nevrende, neblbněte, dyť amíci si ani neumí zaplatit daně a vaří kočku v mikrovlnce
No zrovna baráky šly teď hodně dolů.

assil
napsal(a):
No zrovna baráky šly teď hodně dolů.
Možná, já to nesleduji, jen tady, někdy. Není tu ani nic na prodej... a když, tak je to pětinásobek toho, co jsem i s úroky zaplatila já. Byly tu pak za rok ještě dva v podobné ceně, měla jsem si jeden koupit, jenže co se dvěma... a v té době bych je v pohodě uživila. Budoucnem jsem si nebyla jistá...
Ale jeden si koupili lidé, co tam žijí, druhý koupil někdo na kšeft. Prodal loni za 6x tolik.
Na pořízení domku - pět deset let zpět - to byla parádní doba.
https://euractiv.cz/section/ekonomika/news/smernice-o-minimalni-mzde-je-vyzva-pro-cesko-na-dalsi-dva-roky-konkretni-plany-nejsou/
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A dost hodně.
Ale umí a bez urážky Megi, řezat na cilkulárce obráceně jsem viděl poprvé u vás. 😀😀 Zrovna tak aby auto neprošlo technickou kvůli nálepce jsem taky viděl u vás prvně. 😀 To v té "Americe" nemusí mít ani motor, ale musí brzdit. Že nejede je čistě váš problém, ale že nebrzdí by mohl být problém i těch druhých. Vy vlastně ale tohle řešit už nemusíte.. Na auta se budete chodit koukat do kina a občas snad projede někdo z vyšší vrstvy obyvatelstva. 😀 "Nakaděj" vám na hlavu a vy v tom najdete pozitivum, že se to dá doma umýt. 😀
janae.
napsal(a):
Pokud splatí dům před důchodem a nemá na základní opravy, tak na dům evidentně nemá, každý nemusí bydlet v domě.
Pokud rodiče ručí dětem vlastním bydlením, je na dětech, aby rodičům pomohly. Pokud dětem nezbývají peníze na pomoc rodičům, kteří jim ručí vlastním bydlením, tak je na čase prodat oba baráky nebo se sestěhovat, evidentně obě rodiny ukously velké sousto.
Ty vole, to jsme to dopracovali 😃 Barák je luxus, co by lidi chtěli, ať táhnou do bytů, žebráci jedni. Proč, že se v tom 89 zvonilo klíčema? Předtím si lidi z výplaty postavili dům a plno jich ještě k tomu chatu. 😃😃😃
Janae.

XXX.XXX.160.6
rapotacka11
napsal(a):
Předtím si lidi z výplaty postavili dům a plno jich ještě k tomu chatu.
No jo, ale jak k tomu přijde druhá půlka světa?
To je zase výkřik.
A ještě více před tím se jezdilo na koni a na každém náměstí stávala kašna.
neverend

XXX.XXX.213.247
Huskyjanina
napsal(a):
Ty vole, to jsme to dopracovali 😃 Barák je luxus, co by lidi chtěli, ať táhnou do bytů, žebráci jedni. Proč, že se v tom 89 zvonilo klíčema? Předtím si lidi z výplaty postavili dům a plno jich ještě k tomu chatu. 😃😃😃
Právě to mě napadlo taky a co teprve chata jak zmiňujete? To byl panečku luxus za toho socializmu. 😀 Dnes už nic nepotřebujeme. Proč doma topit když stačí teplý svetr? 😀 A jak si to Fialovi příznivci umí hezky ospravedlnit? Mateřskou taky vyloženě nepotřebujeme a vždyť to na západě taky málokdo má? Ovšem to "B" už nikdo neřekne, že v tom případě bychom potřebovali také srovnatelné výplaty jako na západě. 😀 To už ale není na pořadu dne. Já se už těším až to začnete konečně mlátit hlava nehlava a to hned přijedu přiložit ruku k dílu. 😀Do té doby to nějak přežijte. 🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
janae.
napsal(a):
A že nenadavas těm co tu furt zebraj na zvirata. To neni luxus? Mit vlastni strechu nad hlavou a co jist je dle me celkem zaklad.
Janae.

XXX.XXX.160.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A že nenadavas těm co tu furt zebraj na zvirata. To neni luxus? Mit vlastni strechu nad hlavou a co jist je dle me celkem zaklad.
A jak víš, že nenadávám?
Jo, zvířata jsou luxus, o tom žádná.
Střecha nad hlavou neznamená vlastní barák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
Janae.
napsal(a):
A jak víš, že nenadávám?
Pronajata se ztraci a bere snaz jak vlastni víme? A dneska? Fakt mi chces tvrdit ze nemit vlastni bydleni je fajn kdyz bajmy jsou horsi jak hypoteky? Si delas pr del ze jo
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Si delas pr del ze jo
Si myslím, že ne, když ji tak občas přečtu ...
Má to vymyšlený, vidí do toho.
Hlavu vzhůru milá Rapotačko, naštěstí je ještě dost lidí se zdravým rozumem a schopností vidět věci v reálném obraze. Vždy musí člověk koukat co kdo dělá a na výsledky jeho konání. Nikoli co mluví a slibuje. 🙂
https://youtu.be/8tHgtFyzdwk
Janae.
napsal(a):
A jak víš, že nenadávám?
Být stojí kolikrát víc než barák, nájmy jsou šílený, platíme hypotéku, rekonstruujeme od výplaty k výplatě, ale furt jsme na tom líp, než platit nájem.Proc bych měla celý život coqt peníze do cizího? Když nebude na nájem tak co? Hypotéku máme celkem nízkou, takže kdyby se něco posralo, vždycky se to zaplatí, ale nájem? No nevím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
Hlavne. Za hypoteku muzete rucit tim barakem a pak jit do nájmu kdyby se to potento nejvíc. Barak si vezme banka
Vy třeba i neco malo dostanete dle splacení hypo a jede se v najmu no. Kdyz se neco potento u drahyho nájmu není kam jít a ustoupit. V dnešní době. Nějaké spoření? Fakt? To je lepší investovat do nemovitosti. To je stabilnější uložení peněz. Sorry jako 😁 v hypo se spoří tím že pak máte barák. V nájmu za stejný prachy jak jako? Nehledě na to že kdo je kuřák, má malý děti nebo zvířata to s podnájmem moc lehký nemá. Ale to bys holka vědět měla
janae.

XXX.XXX.160.6
Rezzzy
napsal(a):
Být stojí kolikrát víc než barák, nájmy jsou šílený, platíme hypotéku, rekonstruujeme od výplaty k výplatě, ale furt jsme na tom líp, než platit nájem.Proc bych měla celý život coqt peníze do cizího? Když nebude na nájem tak co? Hypotéku máme celkem nízkou, takže kdyby se něco posralo, vždycky se to zaplatí, ale nájem? No nevím
Jasně, ale celá diskuze začala, když si někdo stěžoval, že chudáci důchodci neutáhnou baráky.
Když neutáhnete vy, tak nakonec dům prodáte a bydlení vyřešíte jinak, třeba koupí malého bytu.
Stejně musí uvažovat důchodci, nemůžou chtít po státu, potažmo po nás všech, tak velký důchod, aby mohli draze vytápět a v důchodu rekonstruovat barák.
Už to nejsou vyjukaní staříci z devadesátek, už věděli a měli dost času na to, aby se zařídili.
Já jsem to vztáhla i na lidi, co budou žít 40 let na dřeň, aby zaplatili hypotéku na barák. Těm když se něco posere, už není kde brát. Jejich blbost, nemusí mít barák nebo byt v drahé lokalitě. Odmítám takové lidi litovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
janae.
napsal(a):
Jasně, ale celá diskuze začala, když si někdo stěžoval, že chudáci důchodci neutáhnou baráky.
Když neutáhnete vy, tak nakonec dům prodáte a bydlení vyřešíte jinak, třeba koupí malého bytu.
Stejně musí uvažovat důchodci, nemůžou chtít po státu, potažmo po nás všech, tak velký důchod, aby mohli draze vytápět a v důchodu rekonstruovat barák.
Už to nejsou vyjukaní staříci z devadesátek, už věděli a měli dost času na to, aby se zařídili.
Já jsem to vztáhla i na lidi, co budou žít 40 let na dřeň, aby zaplatili hypotéku na barák. Těm když se něco posere, už není kde brát. Jejich blbost, nemusí mít barák nebo byt v drahé lokalitě. Odmítám takové lidi litovat.
Holka doufej že se tobě nic neposere. Fakt doufej. Jinak ti to jednou vyráchá nos takovým způsobem že se budeš divit.
neverend

XXX.XXX.213.247
janae.
napsal(a):
Víte kde je problém? Není to ve velkých důchodech, ale zařizujete se "na draho", ale nemáte na to platy. 😐 Důchody nejsou vysoké, ale výplaty jsou tak malé, že rozdíl mezi důchodem a nižší výplatou je velmi malý. Jenže na druhou stranu je důchod blízký minimu pro přežití alespoň v nějakém takovém standardu. Čili jak kopírujete ve všem západní země, tak se zvedají veškeré poplatky a výdaje, ale vaše příjmy na to nestačí. A státní sektor překonává ten soukromý. To se taky bude muset rychle změnit, neb správa není produkce a produkuje jen soukromý sektor. Hodně změn vás čeká a i přímo vás třeba. 🙂 Nikdo z nás neví jak se co v životě vyvrbí, ale stát byl vždy jistota a ti důchodci celý život pracovali a vybudovali to co mi mladší teď ničíme? Jen naší leností a bezohledností. Zavedl se zde odpor k práci jako takové a divadla, památky, muzea, a přebujelá byrokracie peníze nevydělává, ale hrozivě je žere. Nikde nejsou lidi na práci, ale informační centříčka jsou snad všude. 🙂
janae.
napsal(a):
Co to melete? Máme nejdražší energie, nejdražší jídlo, největší daně a ........... nejmenší platy. Až budeme mít platy jako Německo, Francie atd. tak si důchodci nebudou stěžovat, že neutáhnou baráky. Stát z nás lidí jen vysává peníze, tak ať stát vytváří nějaký hodnoty a vydělává si na sebe, ne to se zas jen přemejšlí, jak zvedat daně. Za chvíli bude daň i na vzduch, co dýcháme.
janae.
napsal(a):
Dejme tomu, důchodci cely život makali, nakonec si koupili nebo zrekonstruovali dům, ještě v produktivním věku, aby na důchod měli klid a byli ve vlastním, dobře se jim celkem žilo, třeba se jim povedlo něco našetřit. Bum, šílené zdražování, prodáme dům a hora do nájmu nebo do starobince. Bravo, tleskám. Problém nejsou ani tak důchody, ale šílené zdražování všeho.
rapotacka11
napsal(a):
Předtím si lidi z výplaty postavili dům a plno jich ještě k tomu chatu.
No jo, ale jak k tomu přijde druhá půlka světa?
Jestli ono to nebylo tím, že předtím za nic jiného lidi ty peníze utratit nemohli. Myslím, že kdyby dneska lidi žili jako za socíku, tak by na ten barák i chatičku našetřili taky.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Jestli ono to nebylo tím, že předtím za nic jiného lidi ty peníze utratit nemohli. Myslím, že kdyby dneska lidi žili jako za socíku, tak by na ten barák i chatičku našetřili taky.
Samozřejmě že lidi byli skromnější, ale ten život byl celkově levnější. Si pamatuji ještě z HK kolik stálo mé rodiče třeba začátek školního roku. Nic prakticky. Dostal jem ve škole vše vč. sešitů a tužek. Kroužek střelectví zdarma, plavání zdarma na škole a kroužek Juda( né jouda😀😀) 25 Kč a to nás tam mistr ještě sám vozil dvanáctsetrojkou. 😀 Auta, další nesmírný rozdíl oproti dnešku. U nás ve vchodě bydlel pan Vlačejovský pokud si dobře pamatuji a ten udělal generálku na svém MB-éčku na parkovišti před domem. 😀 Jenže kolik ho to stálo, že? Dnes jedete do servisu a už létají desetitisíce a generálka motoru? Tak to tam ani nelezte pod sto tisíc. Pojisku si z těch dob pamatuji jen na Jawu 50 co měl bratr. 18Kč na rok. 🙂 Vůbec nezmiňuji lékaře opravdu zdarma vč. zubařů. Já půl roku jezdil busem do školy na "měsíčák" taky za 18Kč. Bydlení nepočítám, naši v HK platili tuším za tři plus jedna na sídlišti asi 400 za měsíc. Dneska platíte i za vzduch co dýcháte. Tam je ten problém, rohlíky to opravdu nejsou. 😀
z FB
Co mají společného snížení reálných důchodů,
ignorování parlamentního jednacího řádu
a odsouzení Josefa Skály za naprosto běžnou historickou debatu?
Všechno to jsou věci, které byly po desítky let pokládány za nemyslitelné.
Téměř nikdo pořádně nevěděl, jestli to je zakotveno v ústavě nebo jinde.
Ale všichni jsme věděli, že žijeme v zemi, kde se takové věci prostě nemohou dít. Věděly to i předchozí vlády, věděli to politici napříč spektrem,
věděli to intelektuálové, ale věděli to i zedníci a prodavačky.
Přece mě nemůžou zavřít za to, že s něčím nesouhlasím!
Přece mi nemůžou snížit důchod o třetinu.
Přece mi nemůžou…
A na oplátku jsou lidé loajální ke svému státu.
Tohle Fialova vláda změnila.
Nová aristokracie opilá mocí má pocit, že může naprosto cokoliv
a že není důvod dodržovat staré smlouvy. Psané nebo nepsané.
Zvykne si nakonec většina?
Nebo bude výsledkem situace,
kdy většina lidí nenávidí svůj vlastní stát¨
a pokládá za ho nelegitimní?
Nevíme. Dost možná bude záležet na dalších krocích
tandemu Fiala – generál.
Budou dále posouvat hranici nebo budou usilovat o takovou stabilizaci situace,
kdy na tom lidé sice budou hůř.
neverend
napsal(a):
Samozřejmě že lidi byli skromnější, ale ten život byl celkově levnější. Si pamatuji ještě z HK kolik stálo mé rodiče třeba začátek školního roku. Nic prakticky. Dostal jem ve škole vše vč. sešitů a tužek. Kroužek střelectví zdarma, plavání zdarma na škole a kroužek Juda( né jouda😀😀) 25 Kč a to nás tam mistr ještě sám vozil dvanáctsetrojkou. 😀 Auta, další nesmírný rozdíl oproti dnešku. U nás ve vchodě bydlel pan Vlačejovský pokud si dobře pamatuji a ten udělal generálku na svém MB-éčku na parkovišti před domem. 😀 Jenže kolik ho to stálo, že? Dnes jedete do servisu a už létají desetitisíce a generálka motoru? Tak to tam ani nelezte pod sto tisíc. Pojisku si z těch dob pamatuji jen na Jawu 50 co měl bratr. 18Kč na rok. 🙂 Vůbec nezmiňuji lékaře opravdu zdarma vč. zubařů. Já půl roku jezdil busem do školy na "měsíčák" taky za 18Kč. Bydlení nepočítám, naši v HK platili tuším za tři plus jedna na sídlišti asi 400 za měsíc. Dneska platíte i za vzduch co dýcháte. Tam je ten problém, rohlíky to opravdu nejsou. 😀
Jo, ale taky byl průměrný plat asi 2 tisíce, kdežto dneska to jsou desetitisíce. Ale tenkrát taky lidi veškerý volný čas věnovali třeba stavbě baráku a dneska se chtějí akorát bavit a přijít k hotovýmu. A to holt něco stojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
Nepausalizuj. Všechny házíš do jednoho pytle a máš klapky na očích. Prober se.

Taky bych trávila čas stavěním baráku. Ale materiál je drahý. A elektrické pily a takové věci radši nezapínat.
Našla jsem si u sousedů program pro řemeslníky, stačí IČ a sežralo to i moje české, kde teda ceny výborné a spousta výhod s pěkným cashbackem.
Ne, nevrende, do emeriky nevozí :D
Volalo mi dítě ze školy, že rozbilo pět skleniček a má zaplatit 120 Kč.
Jsem myslela, že když se tam dítě učí, tak se rozbití něčeho čeká.
Rozbila jsem sklenici červeného zelí v lidlu. Prodavačka ani nemrkla, zavolala úklid a nechtěli to zaplatit.
Ale škola není žádný lidl.
Teda holubník.
Hele, za komoušů byli také lidé chudí. A taky existoval pracák. Ale někteří to dodnes nedokáží pochopit.
Normálně chudý člověk dostal peníze na uhlí. Já si z té doby pamatuji hodně.
Což je divné. Protože co bylo před rokem, si nepamatuji.
Ta období se nedají srovnávat, protože
každý si opravil to jedno auto, co bylo ve vsi, jelikož mu nic jiného nezbylo.
Prostě jsme se to naučili sami.
Peněz bylo mezi lidmi daleko víc, než bylo na výplatnicích.
Jel tu šedočerný trh level 350.
Rozdíl je, že základní věci byly levné a především pro nás.
Moje matka měla 2500 a otec přes 4000 a to bylo hodně korun. Protože rohlík 0,20 a mlíko dvě koruny.
Takže dnes by za takovou cca obyčejnou práci musel mít 40 litrů. Hehehe. Jasně.
No, tak jsem se dívala na minimální mzdy u těch sousedů, že teda my máme draho, protože máme vyšší mzdy.
A nevím, esi se mám smát, nebo plakat.
PL 17500 (budou letos ještě zvyšovat, celkem letos dali o 20 % nahoru), Slovensko lehce přes 17, my 17300. Podle kurzu máme všichni stejnou.
Ceny energií a potravin ale máme úplně jinde :D
A EU nařídila, že do dvou let máme všichni dát minimální mzdu takovou, že bude 50 % průměrné.
Což jako nádhera pro ty, co tu mzdu berou, ale katastrofa pro zaměstnavatele.
Oni na to prostě musí mít. Musí mít zakázky, odběr,
a od toho se taky zvedají další věci, dyť kdo jako chce dělat jen třeba za o tři litry víc než ten nejníž.
My na tohle rozhodně nemáme.
A škrtáním školkovného a litru z důchodů to fakt nevyřešíme.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepausalizuj. Všechny házíš do jednoho pytle a máš klapky na očích. Prober se.
A Vy tu s hodně lidmi mluvíte jak na hnoji. Na mě můžete, mně je to totiž k smíchu,
ale proč tykáte starším a užíváte spojení jako prober se? To je dost ostuda na dospělého člověka.
napsal(a):
Taky bych trávila čas stavěním baráku. Ale materiál je drahý. A elektrické pily a takové věci radši nezapínat.
Našla jsem si u sousedů program pro řemeslníky, stačí IČ a sežralo to i moje české, kde teda ceny výborné a spousta výhod s pěkným cashbackem.
Ne, nevrende, do emeriky nevozí :D
Volalo mi dítě ze školy, že rozbilo pět skleniček a má zaplatit 120 Kč.
Jsem myslela, že když se tam dítě učí, tak se rozbití něčeho čeká.
Rozbila jsem sklenici červeného zelí v lidlu. Prodavačka ani nemrkla, zavolala úklid a nechtěli to zaplatit.
Ale škola není žádný lidl.
Teda holubník.
Hele, za komoušů byli také lidé chudí. A taky existoval pracák. Ale někteří to dodnes nedokáží pochopit.
Normálně chudý člověk dostal peníze na uhlí. Já si z té doby pamatuji hodně.
Což je divné. Protože co bylo před rokem, si nepamatuji.
Ta období se nedají srovnávat, protože
každý si opravil to jedno auto, co bylo ve vsi, jelikož mu nic jiného nezbylo.
Prostě jsme se to naučili sami.
Peněz bylo mezi lidmi daleko víc, než bylo na výplatnicích.
Jel tu šedočerný trh level 350.
Rozdíl je, že základní věci byly levné a především pro nás.
Moje matka měla 2500 a otec přes 4000 a to bylo hodně korun. Protože rohlík 0,20 a mlíko dvě koruny.
Takže dnes by za takovou cca obyčejnou práci musel mít 40 litrů. Hehehe. Jasně.
No, tak jsem se dívala na minimální mzdy u těch sousedů, že teda my máme draho, protože máme vyšší mzdy.
A nevím, esi se mám smát, nebo plakat.
PL 17500 (budou letos ještě zvyšovat, celkem letos dali o 20 % nahoru), Slovensko lehce přes 17, my 17300. Podle kurzu máme všichni stejnou.
Ceny energií a potravin ale máme úplně jinde :D
A EU nařídila, že do dvou let máme všichni dát minimální mzdu takovou, že bude 50 % průměrné.
Což jako nádhera pro ty, co tu mzdu berou, ale katastrofa pro zaměstnavatele.
Oni na to prostě musí mít. Musí mít zakázky, odběr,
a od toho se taky zvedají další věci, dyť kdo jako chce dělat jen třeba za o tři litry víc než ten nejníž.
My na tohle rozhodně nemáme.
A škrtáním školkovného a litru z důchodů to fakt nevyřešíme.
Oni tu průměrnou mzdu pak přepočítají, to bych se nebála.
Průšvih je prostě u nás ta vysoká inflace a ta je daná rozhazováním peněz v minulých letech v kombinace s bezzubou nebo spíš neexistující kontrolou obchodníků, což už ostatně bylo vidět i před inflací, že jsme tu měli vyšší ceny na horší kvalitu než jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
napsal(a):
A Vy tu s hodně lidmi mluvíte jak na hnoji. Na mě můžete, mně je to totiž k smíchu,
ale proč tykáte starším a užíváte spojení jako prober se? To je dost ostuda na dospělého člověka.
Když se ten dospělej chová jak kdyby sežral moudrost světa nemá jedinej důkaz na svý tvrzení a mele nesmysly povinovana mu nejsem naprosto ničím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
napsal(a):
A zrovna od tebe co tu píše jak retard a člověk si na překlad bere slovník to sedí 😉

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A zrovna od tebe co tu píše jak retard a člověk si na překlad bere slovník to sedí 😉
Za to nemohu, že čtenář je hlupec :-p
Jděte si číst něco odbornějšího

assil
napsal(a):
Průšvih je prostě u nás ta vysoká inflace a ta je daná rozhazováním peněz v minulých letech v kombinace s bezzubou nebo spíš neexistující kontrolou obchodníků, což už ostatně bylo vidět i před inflací, že jsme tu měli vyšší ceny na horší kvalitu než jinde.
Porovnejte ceny vstupů. Můžete si o mně myslet, že jsem vydřiduch, ale moje zálohy na el. by se mohly dávat online jako odstrašující případ.
Víte co je zajímavé? Jiné státy - zadlužené víc než my - rozdávali lidem a firmám peněz mnohem víc.
A nejsou na tom teď tak špatně.
Fakt Vám to nepřijde divné?
Jste chytrá, vím, že to víte.
Jak to, že jinde rok jednají a my rok čumíme a vysíláme signály?
Řekněme si to narovinu... my opravdu akorát čumíme
a nejsme schopni ani ten přiblblý tunel jménem strop stopnout.
Měli jsme tu vždy drahé energie, vodu, telefon, dálnice.
A tato vláda hlásala, že má na vše plán a dá to do pořádku.
A pak místo aby teda konala, rok čumí
a v mezičase stihla stav ještě 10x zhoršit.
Vím, že voliči měli radost, že je zloduch bobik pryč a vyhrála slušnost
a hájili je, že jsou noví, že se uvidí za rok...
Noví rozhodně nejsou a rok je fuč a čumíme.

v klidu, jaro nikde, tady mrzne :D
napsal(a):
Porovnejte ceny vstupů. Můžete si o mně myslet, že jsem vydřiduch, ale moje zálohy na el. by se mohly dávat online jako odstrašující případ.
Víte co je zajímavé? Jiné státy - zadlužené víc než my - rozdávali lidem a firmám peněz mnohem víc.
A nejsou na tom teď tak špatně.
Fakt Vám to nepřijde divné?
Jste chytrá, vím, že to víte.
Jak to, že jinde rok jednají a my rok čumíme a vysíláme signály?
Řekněme si to narovinu... my opravdu akorát čumíme
a nejsme schopni ani ten přiblblý tunel jménem strop stopnout.
Měli jsme tu vždy drahé energie, vodu, telefon, dálnice.
A tato vláda hlásala, že má na vše plán a dá to do pořádku.
A pak místo aby teda konala, rok čumí
a v mezičase stihla stav ještě 10x zhoršit.
Vím, že voliči měli radost, že je zloduch bobik pryč a vyhrála slušnost
a hájili je, že jsou noví, že se uvidí za rok...
Noví rozhodně nejsou a rok je fuč a čumíme.
Tak co já vím, jinde se peníze nerozdávaly tak plošně jako u nás.
Když se k tomu přidají vlády posledních 20 let neschopných stvořit funkční stát a politici, kteří nikdy nepochopili, že mají sloužit lidu a ne lid jim, tak tohle je výsledek.
Nevím, možná bude něco pravdy na tom, že v demokracii má každý národ takovu vládu, jakou si zaslouží. V podstatě nikdo nic nedělá a pořád to volíme. Co se dělo ve Francii kvůli důchodům a co u nás, žejo.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Není tak úplně pravda.
Příčinou současné inflace jsou 3 faktory: monetární politika (tisk peněz), fiskální politika (dluhy vlád) a zelená politika (skrze určité mechanismy zdražuje např. energetické zdroje vypnutím uhelných a jaderných zdrojů - došlo k převisu poptávky nad nabídkou - to zdražuje energii a v druhém kroku se to propisuje, coby náklad, do dalších cen v ekonomice).
neverend

XXX.XXX.92.86
assil
napsal(a):
Jo, ale taky byl průměrný plat asi 2 tisíce, kdežto dneska to jsou desetitisíce. Ale tenkrát taky lidi veškerý volný čas věnovali třeba stavbě baráku a dneska se chtějí akorát bavit a přijít k hotovýmu. A to holt něco stojí.
To přidejte skoro jednou tolik, mluvím o roce 1988 a vy tak o roce 70.🙂
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-prumerny-plat-vzrostl-za-20-let-z-3431-koruny-na-27-247-korun-40241099
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Rozumně k platu zvolená hypotéka je bohužel jedním z nejlepších způsobů investice na důchod. U nás mimo zlata už moc možností není, portofolo akciového trhu stále není dostatečné.
Osobně bych klidně žila celý život v nájmu, kdyby ale fungoval nějak normálně, ne že jsem jen loutkou v ruce investora.
To ale neznamená, že jsme pro nějaké regulace shora, spíš kdyby byl dostatek obecních bytů pro důchodce a začínající rodiny, byl by trh trochu naředěn a na trh s nájmy by vznikl alespoň nějaký přirozený nástroj.
Jenže to by se dotace musely využívat na něco, ne na nic a cyklostezky.
neverend

XXX.XXX.92.86
rapotacka11
napsal(a):
Ale tenkrát taky lidi veškerý volný čas věnovali třeba stavbě baráku a dneska ....
Tenkrát to bylo hotový za 2 - 3 roky,
sice od nevidím do nevidím,
pak pohoda
a neplácali se v ... tom celý život ...
Před pár lety jsem byl u starší paní vyměnit "ucpávku" na čerpadle a ta vyprávěla o starých časech jak se měli zle.🙂 Oba s manželem pracovali v JZD a dohromady příjem asi 9 000 Kčs. Což tedy nebylo zrovna bídné. Jenže dobírka za žně činila skoro 30 000Kčs.😀 Dům se značnou účastí JZD a svépomocí postavili za neuvěřitelný peníz něco přes 40 000 Kčs. Já zkrátka čerpám informace přímo od lidí co to zažili a ne co kde který pisálek třicetiletý cucá z prstu.😀 Můj strýc pracoval jako lakýrník v TOSu, což byla továrna na obráběcí stroje. Můj otec byl vždy s platem níž než on a to byl tou dobou majorem a soudruhem víc než vzorným. Strýc nikdy ve straně nebyl.🙂
neverend
napsal(a):
To přidejte skoro jednou tolik, mluvím o roce 1988 a vy tak o roce 70.🙂
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-prumerny-plat-vzrostl-za-20-let-z-3431-koruny-na-27-247-korun-40241099
Ono je to jedno, jestli to byly 2 tisíce, nebo 3 nebo 5, pořád je to v porovnání s dnešními desetitisíci naprostý nic. Průměrná mzda dneska je víc jak 10x větší.
rapotacka11
napsal(a):
Ale tenkrát taky lidi veškerý volný čas věnovali třeba stavbě baráku a dneska ....
Tenkrát to bylo hotový za 2 - 3 roky,
sice od nevidím do nevidím,
pak pohoda
a neplácali se v ... tom celý život ...
Dneska by bylo taky, koupit ruinu nestojí moc a věnovat tomu veškerý volný čas, jenže to už dneska moc lidí nechce, o tom to je. A bych i řekla, že ti mladší to ani moc neumí postavit si celý barák.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Není tak úplně pravda.
Příčinou současné inflace jsou 3 faktory: monetární politika (tisk peněz), fiskální politika (dluhy vlád) a zelená politika (skrze určité mechanismy zdražuje např. energetické zdroje vypnutím uhelných a jaderných zdrojů - došlo k převisu poptávky nad nabídkou - to zdražuje energii a v druhém kroku se to propisuje, coby náklad, do dalších cen v ekonomice).
No však tisk peněz a dluhy jsou potřeba k tomu rozhazování peněz, ne?
Drahé energie se do nákladů propisují všude, ale jen u nás vylezly ceny tak nahoru, takže to asi moc důvod nebude.

energie (případně nájem) jsou jediný náklad, který producentům ve výsledné ceně můžete věřit
kdo má dražší energie než my? kde tak trapně skočily nahoru?
my jsme unikát :)
dotace se využívají na to, na co jsou určeny - pokud EU dá peníze na cyklostezku, použijí se na cyklostezku
kdyby měla EU zájem dělat byty, tak víte co :)
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
No však tisk peněz a dluhy jsou potřeba k tomu rozhazování peněz, ne?
Drahé energie se do nákladů propisují všude, ale jen u nás vylezly ceny tak nahoru, takže to asi moc důvod nebude.
Právě ta zelená politika Vám tam chybí, a to je dost podstatný aspekt, který se samozřejmě kvůli green dealu nezmiňuje.
Vysvětlení viz Šichtařová:
V celé Evropě došlo k jednomu nepromyšlenému jevu, již někdy od roku 1990 (téměř 100% tvořili stabilní zdroje elektrické energie) začal velmi pomalinku měnit energetický mix, když se podíváme na Evropu jako celek. Od roku 1990 pomalinku začínal nabíhat podíl obnovitelných zdrojů (nestabilní zdroje elektrické energie. občas svítí, občas fouká, není to stabilní). Přenosová soustava neumí tyto výkyvy vyřešit. V Evropě je nyní situace taková, že výroba nedokáže sytit poptávku. A pokud nebudeme schopni vyrobit energie více, to může být i několik roků, a tak energie bude dražší a to způsobuje inflaci. Zelený zdroj bude působit inflaci dlouhodobě na rozdíl od USA, který tento problém nemá. Zastropování cen problém neřeší, ty tlaky budou v ekonomice nadále (nedostatek disponibilní energie) a budou nějakým způsobem překryté. A tím zastropováním se zase zvýší deficit státního rozpočtu a tím působí druhý faktor v ekonomice - fiskální (rozpočtová) politika. Jediná oblast, kde došlo ke změně je oblast monetární politiky, centrální banky pochopili, že už takto dál už to nepůjde a nemohou již dále dlouhodobě tisknout peníze, protože by tím poháněli přímo inflaci příliš rychle. Většina bank již zahájila zpětný chod, ale ECB ještě ne. Pozor, nenechme se mýlit. To, že mírně zvyšuje úrokové sazby, neznamená, že netiskne peníze. Ona je tiskne dál, protože dál kupuje za nekryté peníze například dluhopisy jihoevropských zemí, tedy dál monetizuje jejich dluh. Takže se stále do oběhu dostává víc peněz, než kolik je z oběhu stahováno, i když to na první pohled vypadá trochu jinak. Ale dejme tomu, že ve většině zemí už měnová politika zařadila zpětný chod, a tedy tato část inflace už zmírňuje. Proto také, když se podíváme na inflační čísla, tak vidíme jisté zpomalování rychlosti inflace. Zatím inflace ještě moc neklesá, ale řekněme, že už alespoň tak extrémně moc neakceleruje, a to je právě způsobeno tím, že měnová politika už začíná zabírat. Ale my tady máme pořád v chodu dva zdroje, a ty jsou velmi silné. To znamená, že nebudeme schopni inflaci srazit někam ke dvěma procentům, jak jsme byli dlouhodobě zvyklí. My srazíme inflaci o pár procentních bodů, v každé zemi jinak, podle toho, jak tam ten který zdroj hraje prim, ale inflace zůstane zvýšená dlouhodobě. Už jenom to, že v Evropě je nedostatek energie, nejsme schopni spravit přes noc. Všimněte si, že mnozí politici varují, že příští zima, to znamená zima 2023 a 2024 bude energeticky zřejmě náročnější než ta stávající, což jinými slovy znamená, že energie bude ještě méně než teď. Jinými slovy, bude ještě dražší než teď. Tedy bude ještě vyšší tlak na inflaci z titulu energie.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Právě ta zelená politika Vám tam chybí, a to je dost podstatný aspekt, který se samozřejmě kvůli green dealu nezmiňuje.
Vysvětlení viz Šichtařová:
V celé Evropě došlo k jednomu nepromyšlenému jevu, již někdy od roku 1990 (téměř 100% tvořili stabilní zdroje elektrické energie) začal velmi pomalinku měnit energetický mix, když se podíváme na Evropu jako celek. Od roku 1990 pomalinku začínal nabíhat podíl obnovitelných zdrojů (nestabilní zdroje elektrické energie. občas svítí, občas fouká, není to stabilní). Přenosová soustava neumí tyto výkyvy vyřešit. V Evropě je nyní situace taková, že výroba nedokáže sytit poptávku. A pokud nebudeme schopni vyrobit energie více, to může být i několik roků, a tak energie bude dražší a to způsobuje inflaci. Zelený zdroj bude působit inflaci dlouhodobě na rozdíl od USA, který tento problém nemá. Zastropování cen problém neřeší, ty tlaky budou v ekonomice nadále (nedostatek disponibilní energie) a budou nějakým způsobem překryté. A tím zastropováním se zase zvýší deficit státního rozpočtu a tím působí druhý faktor v ekonomice - fiskální (rozpočtová) politika. Jediná oblast, kde došlo ke změně je oblast monetární politiky, centrální banky pochopili, že už takto dál už to nepůjde a nemohou již dále dlouhodobě tisknout peníze, protože by tím poháněli přímo inflaci příliš rychle. Většina bank již zahájila zpětný chod, ale ECB ještě ne. Pozor, nenechme se mýlit. To, že mírně zvyšuje úrokové sazby, neznamená, že netiskne peníze. Ona je tiskne dál, protože dál kupuje za nekryté peníze například dluhopisy jihoevropských zemí, tedy dál monetizuje jejich dluh. Takže se stále do oběhu dostává víc peněz, než kolik je z oběhu stahováno, i když to na první pohled vypadá trochu jinak. Ale dejme tomu, že ve většině zemí už měnová politika zařadila zpětný chod, a tedy tato část inflace už zmírňuje. Proto také, když se podíváme na inflační čísla, tak vidíme jisté zpomalování rychlosti inflace. Zatím inflace ještě moc neklesá, ale řekněme, že už alespoň tak extrémně moc neakceleruje, a to je právě způsobeno tím, že měnová politika už začíná zabírat. Ale my tady máme pořád v chodu dva zdroje, a ty jsou velmi silné. To znamená, že nebudeme schopni inflaci srazit někam ke dvěma procentům, jak jsme byli dlouhodobě zvyklí. My srazíme inflaci o pár procentních bodů, v každé zemi jinak, podle toho, jak tam ten který zdroj hraje prim, ale inflace zůstane zvýšená dlouhodobě. Už jenom to, že v Evropě je nedostatek energie, nejsme schopni spravit přes noc. Všimněte si, že mnozí politici varují, že příští zima, to znamená zima 2023 a 2024 bude energeticky zřejmě náročnější než ta stávající, což jinými slovy znamená, že energie bude ještě méně než teď. Jinými slovy, bude ještě dražší než teď. Tedy bude ještě vyšší tlak na inflaci z titulu energie.
Jo, tohle říkala Šichtářová v nějakém rozhovoru, ale to se týká celé EU, kdežto tady se celou dobu řeší, proč je u nás inflace jednou taková než jinde.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Jo, tohle říkala Šichtářová v nějakém rozhovoru, ale to se týká celé EU, kdežto tady se celou dobu řeší, proč je u nás inflace jednou taková než jinde.
Ne, ona tohle tvrdí především ve vztahu k ČR a není jediná.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Ne, ona tohle tvrdí především ve vztahu k ČR a není jediná.
No co jsem pochopila, ona říká, že ECB pořád tiskne peníze a je nedostatek elektřiny a to oboje zvedá ceny. Ale to přece neplatí jen pro ČR, ale platí to pro celou EU. Co by mělo působit jen na ČR a na ostatní země ne tam teda nevidím.

assil
napsal(a):
No co jsem pochopila, ona říká, že ECB pořád tiskne peníze a je nedostatek elektřiny a to oboje zvedá ceny. Ale to přece neplatí jen pro ČR, ale platí to pro celou EU. Co by mělo působit jen na ČR a na ostatní země ne tam teda nevidím.
Vysvětlení mezinárodních rozdílů v intenzitě inflace je obecně snazší než v případě její plošnosti. Například stejný globální šok nárůstu cen paliv vedl k rozdílnému zdražování energií pro spotřebitele v jednotlivých zemích. To souvisí s energetickou politikou dané země, typem kontraktů uzavřených s dodavateli paliv, rychlostí promítání burzovních cen energií do cen pro domácnosti, schopností distributorů přenést náklady na spotřebitele a samozřejmě vládními opatřeními, která skrze snížení nepřímých daní či cenové stropy mohou přímo ovlivňovat ceny pro koncového zákazníka.Dopad růstu cen energií do celkové inflace je navíc ovlivněn i váhou energií ve spotřebním koši.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ono je to jedno, jestli to byly 2 tisíce, nebo 3 nebo 5, pořád je to v porovnání s dnešními desetitisíci naprostý nic. Průměrná mzda dneska je víc jak 10x větší.
Assil vy snad neumíte počítat či co? Pokud byl nájem v určité oblasti 400 Kčs a nyní je 14 000 klikrát více to je? Víte co mě už tak napadlo? Vy to nechcete slyšet.. Pokud to tak je, klidně to přiznejte, vždyť se nic neděje. Jen potom nemá smysl vést dál diskuzi a já si vás napíšu do kolonky "fanatik" a je to vyřešené. 😀
neverend
napsal(a):
Assil vy snad neumíte počítat či co? Pokud byl nájem v určité oblasti 400 Kčs a nyní je 14 000 klikrát více to je? Víte co mě už tak napadlo? Vy to nechcete slyšet.. Pokud to tak je, klidně to přiznejte, vždyť se nic neděje. Jen potom nemá smysl vést dál diskuzi a já si vás napíšu do kolonky "fanatik" a je to vyřešené. 😀
Tak že komunisti dotovali nájmy je snad všeobecně známo, holt tržní ceny jsou jinde. Ale i dneska jsou městský byty, kde jsou nájmy malý. Co jsem se dívala, u nás například chce město za malý byt 2-3 tisíce. Navíc ani těch 14 tisíc nebude všude, když vím stopro že například v Teplicích ještě tak 10 let zpátky stál panelákový 3+1 jen půl míče.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Vysvětlení mezinárodních rozdílů v intenzitě inflace je obecně snazší než v případě její plošnosti. Například stejný globální šok nárůstu cen paliv vedl k rozdílnému zdražování energií pro spotřebitele v jednotlivých zemích. To souvisí s energetickou politikou dané země, typem kontraktů uzavřených s dodavateli paliv, rychlostí promítání burzovních cen energií do cen pro domácnosti, schopností distributorů přenést náklady na spotřebitele a samozřejmě vládními opatřeními, která skrze snížení nepřímých daní či cenové stropy mohou přímo ovlivňovat ceny pro koncového zákazníka.Dopad růstu cen energií do celkové inflace je navíc ovlivněn i váhou energií ve spotřebním koši.
Díky, asi tak.
napsal(a):
Ano, takže jsme zase u neschopných vlád a nenažraných obchodníků.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Tak že komunisti dotovali nájmy je snad všeobecně známo, holt tržní ceny jsou jinde. Ale i dneska jsou městský byty, kde jsou nájmy malý. Co jsem se dívala, u nás například chce město za malý byt 2-3 tisíce. Navíc ani těch 14 tisíc nebude všude, když vím stopro že například v Teplicích ještě tak 10 let zpátky stál panelákový 3+1 jen půl míče.
Ale to je přeci těm běžným lidem úplně putna. 🙂 Jim jde o to, že mají kde bydlet, žít a jistotu že je nikdo nevyhodí na ulici v případě, že nezvládnou platit hypotéku. Teplice a deset let zpátky.. Assil, to už nemám slov. 😐 Kolik že u vás chce město za malý byt? 😀 2 až tři tisíce? Kde to je a není to vybydlená lokalita s hnědočechama nádavkou? 😀
A není to přeci jen o bytech, ale i o všech dalších výdajích které jsem namátkou uváděl. Mnoho plateb vůbec neexistovalo a když něco, tak i na tehdejší poměry za malé peníze. Prostě nadstandart se platil víc, ale standart byl levný a dosažitelný pro všechny.
neverend
napsal(a):
Ale to je přeci těm běžným lidem úplně putna. 🙂 Jim jde o to, že mají kde bydlet, žít a jistotu že je nikdo nevyhodí na ulici v případě, že nezvládnou platit hypotéku. Teplice a deset let zpátky.. Assil, to už nemám slov. 😐 Kolik že u vás chce město za malý byt? 😀 2 až tři tisíce? Kde to je a není to vybydlená lokalita s hnědočechama nádavkou? 😀
A není to přeci jen o bytech, ale i o všech dalších výdajích které jsem namátkou uváděl. Mnoho plateb vůbec neexistovalo a když něco, tak i na tehdejší poměry za malé peníze. Prostě nadstandart se platil víc, ale standart byl levný a dosažitelný pro všechny.
Stýská se vám po komouších?
Ne, není to vybydlená lokalita, ale běžný maloměsto a myslím, že tak to má hodně malých měst, že dávají byty, holt si to člověk musí zrekonstruovat, ale pak bydlí za hubičku. Ono není celá republika Praha Brno Ostrava.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ne, není to vybydlená lokalita, ale běžný maloměsto a myslím, že tak to má hodně malých měst, že dávají byty, holt si to člověk musí zrekonstruovat, ale pak bydlí za hubičku. Ono není celá republika Praha Brno Ostrava.
Mně se tak nějak nestýská po ničem. 😀 Já taky nemyslím třeba Prahu, tam byste musela ještě hodně přitlačit. 🙂 Mělník, Neratovice, Mšeno jako malé městečko, pak směr kolem Brandýsa nad labem, Roudnice nad labem, Lukavec.. Jsem všudezdejší díky mým toulkám s několika slečnami. 😀A ceny bytů a nájmů se značně rozchází s vaší realitou. 🙂 Nějakou dobu jsem to tak nějak táhnul se slečnou co žila a vychovávala dva kluky z toho jeden mírný autista. Vím jak to bylo v Neratovicích s byty a to měla přednostní právo na byt. Nešlo ani o cenu, tam za dva jedna 12 000 bylo i před pár lety normál, ale nebyly. Prostě neexistovalo něco vůbec sehnat. Jsem jí nastěhoval do nedalekého Hřebčína kde měla kobylu( tu jsem pak koupil). 😀 Malý byt, lokální vytápění, 9000 měsíčně bez energií. Dobrý ne? A to jsem ještě musel zaplatit tři nájmy dopředu, aby se mohla nastěhovat. 😀 Prostě jsem chtěl pomoct hlavně těm dětem. Ten autista byl v podstatě moc hodný kluk a dodnes mu vylepšuji rozpočet. 🙂 Má ho jistá paní z nedalekého města v péči. S mámou se bohužel jen trápil a nyní je u cizí paní spokojený. To jen tak na okraj co já u vás stihnul všechno zažít. 😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.145
assil
napsal(a):
Já procestovala bydlením slušnou část ČR. To co popisujete jsem neviděla nikde. Můžu tvrdit že lzete. Proboha. Tak je to někde jak to máte vy. Ale vy nejste zbytek republiky a celý její obyvatelstvo. Proboha
Nahraný, to není pravda.
https://www.facebook.com/aliancenarodnichsil/videos/569736111781284
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já procestovala bydlením slušnou část ČR. To co popisujete jsem neviděla nikde. Můžu tvrdit že lzete. Proboha. Tak je to někde jak to máte vy. Ale vy nejste zbytek republiky a celý její obyvatelstvo. Proboha
Taky čumim jak blázen? 😀😀 Assil je hodná a vážím si jí pro její schpnost držet emoce na uzdě a slešně se chová, ale bohužel už je v kolonce. 😀 To nemá smysl někomu kdo má klapky na očích něco vysvětlovat. 🙂 Píšu si do kolonky "fanatik" a víc se budeme bavit třeba o psech nebo jak jsem včera viděl u vás v TV ty ukrajinský účty, co na nich postupně přistáli až 3 miliony. Dobře vy a pak proč není na důchody. 😀

Je to pravda. A přestaňte se urážet.
Já takový byt měla, ale z města mi bylo na blinkání, tak sem šla pá.
Nájemné 3 tisíce.
Ano.
Ale k tomu jsou služby. Odpady, osvětlení, výtah, voda, ...
a hlavně topení. Topení je katastrofa. Bylo vždy
a teď masakr, protože prostě plyn.
Celkem jsem platila bez pár drobných 7 tisíc (dva dospělí, dítě). Soused sám platil přes 5.
Rok 2011.
Kolik to stojí teď, nevím.
Ale ta částka samotného nájmu není vysoká.
Hodně měst už nemá byt ani jeden.
Např. nedaleko ocaď to prostě prodali.
Lidé bydlí po ubytovnách.
A tam ceny znáte, kolik lidí v jedné místnosti.
Prošla jsem si všecky levely.
Před 10 lety super.
Teď... už sa to nedá :D
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Je to pravda. A přestaňte se urážet.
Já takový byt měla, ale z města mi bylo na blinkání, tak sem šla pá.
Nájemné 3 tisíce.
Ano.
Ale k tomu jsou služby. Odpady, osvětlení, výtah, voda, ...
a hlavně topení. Topení je katastrofa. Bylo vždy
a teď masakr, protože prostě plyn.
Celkem jsem platila bez pár drobných 7 tisíc (dva dospělí, dítě). Soused sám platil přes 5.
Rok 2011.
Kolik to stojí teď, nevím.
Ale ta částka samotného nájmu není vysoká.
Hodně měst už nemá byt ani jeden.
Např. nedaleko ocaď to prostě prodali.
Lidé bydlí po ubytovnách.
A tam ceny znáte, kolik lidí v jedné místnosti.
Prošla jsem si všecky levely.
Před 10 lety super.
Teď... už sa to nedá :D
No jo Megi, ale 2011.🙂 Vůbec se vám nedivím že z města útěk.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

a jsem zapomněla k tomu ještě plyn a elek.
to bylo 300 a 600
nájem samotný se extra nezvedá

assil
napsal(a):
Já můžu napsat za malé město 5 000 obyvatel .Byt 3+1 na prodej jsou zde na sídlišti 3 za 3 - 4 míče a nájem v takovém bytě platí kamarádka 9 tis.bez energií a to říkala,že když ho sháněli byl nájem u některých víc.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Rezzzy
napsal(a):
A já jsme se ke vší ty drahotě dozvěděla, že jsem namyšlený snob, protože chci psa s PP a ne od někoho, kdo chová bez PP, nechová pro prachy, ale z lásky
Jojo, v tý lásce se topí hlavně všechny množky.
Já vím, že častokrát lidi vyrábějí čistokrevné psy bez PP s láskou a s dobrým úmyslem. Ale vůbec si neuvědomují, jak nahrávají množírnám a šíření psích nemocí vzniklých špatnou plemenitbou, o vadných charakterech nemluvě.
Osobně Vám rozumím velmi. Pro mne osobně je nejpřípustnější variantou dalších psa buď totální útulkáč nebo pes s PP, při čemž se kloním především k variantě b - tam mi nikdo nebude poroučet, kdy mám kastrovat a co mám a jak mám.

Když mrkněte na SReality, tak tam lze vyfiltrovat i obecní a městské byty k nájmu.
A ceny kopírují +- spodní hranici tržního nájemného.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Jojo, v tý lásce se topí hlavně všechny množky.
Já vím, že častokrát lidi vyrábějí čistokrevné psy bez PP s láskou a s dobrým úmyslem. Ale vůbec si neuvědomují, jak nahrávají množírnám a šíření psích nemocí vzniklých špatnou plemenitbou, o vadných charakterech nemluvě.
Osobně Vám rozumím velmi. Pro mne osobně je nejpřípustnější variantou dalších psa buď totální útulkáč nebo pes s PP, při čemž se kloním především k variantě b - tam mi nikdo nebude poroučet, kdy mám kastrovat a co mám a jak mám.
Z útulku byl můj první pes, ale teď mám děti a ráda bych aspoň trochu znala povahu, věděla odkud je, co prožil, kde vyrůstal, ...
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Rezzzy
napsal(a):
Z útulku byl můj první pes, ale teď mám děti a ráda bych aspoň trochu znala povahu, věděla odkud je, co prožil, kde vyrůstal, ...
to jde i se štěňátkem z útulku :) ale rozumím.
Já zas kolem sebe vidím hodně psů bez PP jakože čistokrevných a je to bída. Opravdu buď vady v chování anebo nemoci.
A hlavěn po éře x voříšků si chci splnit sen - BŠO
neverend

XXX.XXX.213.247
Já bych už ani jinak nechtěl než pejska z útulku. 🙂 Tahle poslední z Mělnického je naprostý zlatíčko. Teď se zotavuje po mrtvičce, ale už zase chodí v pohodě a prášky jí velmi chutnají. Zvláště když jsou se šunčičkou. 😀 Nakonec byl proveden test na potravinovou alergii a zjištěna na obiloviny. Tak maso můžem kupovat v klidu vepřový a kuřecí, ale máme k tomu většinou rýži. 🙂 Zatím v pohodě a drží se už dva měsíce bez injekce a bez projevů.

Rezzzy
napsal(a):
A už jste se rozhodla, jestli to bude pejsek nebo fenka?
napsal(a):
Když mrkněte na SReality, tak tam lze vyfiltrovat i obecní a městské byty k nájmu.
A ceny kopírují +- spodní hranici tržního nájemného.
Tyhle byty, o kterých mluvím já, se neinzerují na realitách, protože obvykle bývá podmínka trvalý pobyt nebo práce v daném městě. Město je vyvěsí a pak si ze zájemců vybere. Nájem je podle kvality bytu a nějaký byty k rekonstrukci ve 3.patře bez výtahu s akumulačkama na okraji města začínají nájmy pořád někde kolem tisícovky, jak jsem se teď dívala.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Tyhle byty, o kterých mluvím já, se neinzerují na realitách, protože obvykle bývá podmínka trvalý pobyt nebo práce v daném městě. Město je vyvěsí a pak si ze zájemců vybere. Nájem je podle kvality bytu a nějaký byty k rekonstrukci ve 3.patře bez výtahu s akumulačkama na okraji města začínají nájmy pořád někde kolem tisícovky, jak jsem se teď dívala.
Já teď volal kamarádce v České lípě co bydlí v městském bytě. Takže 2plus jedna 10 000 plus záloha na služby 4500. Assil, nehoupat.. 😀😀😀😀

assil
napsal(a):
Co bylo před deseti lety, to není dnes a na to s.ere pes. My jsme kupovali před 30ti lety byt 2+1 v Brně na Lesné za 60 000. A komu je to co platné, když platí za byt s majitelem 12000 za měsíc.

assil
napsal(a):
Vytáhnete vždy jen to, co se vám zrovna hodí do vašeho tvrzení. A že je to úplně mimo rámec běžné reality, v tomto případě běžně nabízených nájemních bytů, už opomenete dodat 😉.
Také takové byty, o jakých píšete, jsou. Ale je jich hodně málo, neřeší problematiku plošně a nikdo do nich investovat nechce, často kvůli podmínkám smlouvy. Dát třeba půl miliónu do rekonstrukce 3+1 a nemít záruky odbydlení, na to se každý ..

To budou asi byty sociální. Ty už jsou málokde. Do nich se neinvestuje, myslím, že nájemní smlouva ani není na dlouho (ona ani teď klasická není na dlouho - mluvím o městských),
počítá se, že se člověk zberchá a půjde jinam.
Ale bylo by teď docela vhodné, aby se takové bydlení vrátilo. Je to často jedna místnost se sprchovým koutem ve zdi a linkou v chodbě, ale nájem a náklady na vytápění (většinou waf nebo vaf nebo co) jsou nízké.
V jiných kategoriích byly pak byty k rekonstrukci, která se z nájmu odečítala. To bylo taky super.
Jediný problém je, že se u výběru hrozně podvádí :D
Hele, on fakt Biden před rokem řekl, že esi RF vleze na UA, tak žádný NS nebude?
Jsem myslela, že kecy, tak jsem si ten výrok vygůglila... a on to fakt řek :D
A teď se to jako svedlo na nějakou soukromou osobu z UA.
No to je teda hnus.
napsal(a):
To budou asi byty sociální. Ty už jsou málokde. Do nich se neinvestuje, myslím, že nájemní smlouva ani není na dlouho (ona ani teď klasická není na dlouho - mluvím o městských),
počítá se, že se člověk zberchá a půjde jinam.
Ale bylo by teď docela vhodné, aby se takové bydlení vrátilo. Je to často jedna místnost se sprchovým koutem ve zdi a linkou v chodbě, ale nájem a náklady na vytápění (většinou waf nebo vaf nebo co) jsou nízké.
V jiných kategoriích byly pak byty k rekonstrukci, která se z nájmu odečítala. To bylo taky super.
Jediný problém je, že se u výběru hrozně podvádí :D
Hele, on fakt Biden před rokem řekl, že esi RF vleze na UA, tak žádný NS nebude?
Jsem myslela, že kecy, tak jsem si ten výrok vygůglila... a on to fakt řek :D
A teď se to jako svedlo na nějakou soukromou osobu z UA.
No to je teda hnus.
Nejsou to asi přímo byty sociální neb u nás se dávají i mladým svobodným. Ono většinou se tam odtud odstěhuje každý sám když se zmůže, ono zas nějaký super bydlení to není.
napsal(a):
Vytáhnete vždy jen to, co se vám zrovna hodí do vašeho tvrzení. A že je to úplně mimo rámec běžné reality, v tomto případě běžně nabízených nájemních bytů, už opomenete dodat 😉.
Také takové byty, o jakých píšete, jsou. Ale je jich hodně málo, neřeší problematiku plošně a nikdo do nich investovat nechce, často kvůli podmínkám smlouvy. Dát třeba půl miliónu do rekonstrukce 3+1 a nemít záruky odbydlení, na to se každý ..
Náhodou o ty byty je zájem, taky bych měla, kdybych splňovala podmínky a mohla se přihlásit.
napsal(a):
Co bylo před deseti lety, to není dnes a na to s.ere pes. My jsme kupovali před 30ti lety byt 2+1 v Brně na Lesné za 60 000. A komu je to co platné, když platí za byt s majitelem 12000 za měsíc.
Jo, trochu to samozřejmě vylezlo, ale jinak https://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/teplice-fugnerova/639dda481b5d1a75d7149f53/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
assil
napsal(a):
Jo, trochu to samozřejmě vylezlo, ale jinak https://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/teplice-fugnerova/639dda481b5d1a75d7149f53/
Assil premejslis vubec??? Proč asi ta cena??? Logika. Ty se nastehujes do cikanskyho ghetta? 😂😂😂 S prací to tam taky slavný neni. 😂😂😂 Subdej si ty klapky nebo aspoň ty hovadiny nepiš
neverend
napsal(a):
Já teď volal kamarádce v České lípě co bydlí v městském bytě. Takže 2plus jedna 10 000 plus záloha na služby 4500. Assil, nehoupat.. 😀😀😀😀
Jo, se dívám Česká lípa dává byty nejvyšší nabídce na m2, u nás ne, to je nájem stanovený předem městem.
Citace z podmínek u nás je Bude zveřejněn termín a místo odevzdání písemných žádostí o pronájem bytu, základní výše nájemného, výše jistoty a další potřebné informace.
Holt každé město má jiné podmínky, ale pochybuju, že zrovna naše město je jediný v republice s těmahle podmínkama.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Assil premejslis vubec??? Proč asi ta cena??? Logika. Ty se nastehujes do cikanskyho ghetta? 😂😂😂 S prací to tam taky slavný neni. 😂😂😂 Subdej si ty klapky nebo aspoň ty hovadiny nepiš
Ale prosím tě, v Teplicích jsou cikáni všude, mám tam příbuzný, bydlej v paneláku v Krupce a nestěžujou si. Byt v Krupce třeba tady a taky to je jen nalezený na první dobrou, chápeš to? Já fakt nebudu hledat půl dne nebo celý dny jako někdo kdo by fakt chtěl koupit, takovýhle věci se nekupujou na první dobrou během dne nebo tejdne https://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/krupka-karla-capka/64089e19601c1d5c3801cdbe/
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jinak pravda s prací to tam slavný není, ale dá se jezdit do Německa i do Prahy.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy moc nepřemýšlíte.
To je v Krupce a jiných částech.
Takových míst je hodně. Nechcete byt v části Č.B. na Máji. V několika místech LB, obecně v Teplicích, Litvínově, Mostě, Brno Cejl. Krupka 3 + 1 před osmi lety 120 tisíc.
A na práci zkuste gůgl, i tam rostou továrny. A kupodivu tam mají i supermarkety. Nebo že by chodili na pole orat s voly...
Znám lidi, co z jiného města jezdí do Prahy. 90 km. Když je to baví... je to po dálnici. Mají levný byt a větší prachy z práce jinde. A co jako.
Bože.

assil napsal(a):
Ne, není to vybydlená lokalita, ale běžný maloměsto a myslím, že tak to má hodně malých měst, že dávají byty, holt si to člověk musí zrekonstruovat, ale pak bydlí za hubičku.Ono není celá republika Praha Brno Ostrava.
…Nejsou to asi přímo byty sociální neb u nás se dávají i mladým svobodným. Ono většinou se tam odtud odstěhuje každý sám když se zmůže, ono zas nějaký super bydlení to není.
O tom to je. Jen proto o tom mluvím.
Ty byty s levným nájemným nejsou vhodné na rekonstrukci, dlouhodobé bydlení, neřeší plošně problém výše nájmů v ČR, je to bohužel jen okrajová možnost a proto bych ji neprezentovala jako běžný způsob řešení.
napsal(a):
Vy moc nepřemýšlíte.
To je v Krupce a jiných částech.
Takových míst je hodně. Nechcete byt v části Č.B. na Máji. V několika místech LB, obecně v Teplicích, Litvínově, Mostě, Brno Cejl. Krupka 3 + 1 před osmi lety 120 tisíc.
A na práci zkuste gůgl, i tam rostou továrny. A kupodivu tam mají i supermarkety. Nebo že by chodili na pole orat s voly...
Znám lidi, co z jiného města jezdí do Prahy. 90 km. Když je to baví... je to po dálnici. Mají levný byt a větší prachy z práce jinde. A co jako.
Bože.
No jo, koukám i v Teplicích je práce dost, ani bych to nečekala, vím, že blbý to tam bylo, když zavřeli sklárny https://www.volnamista.cz/prace/teplice-2074
Jo, můj příbuznej před lety koupil byt v Teplicích, našel si práci v Praze, prej je to hoďku autem, 10 let jezdil a šetřil a pak prodal byt a koupil si barák 20 km od Prahy.
Chce to prostě přemejšlet dopředu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
napsal(a):
assil napsal(a):
Ne, není to vybydlená lokalita, ale běžný maloměsto a myslím, že tak to má hodně malých měst, že dávají byty, holt si to člověk musí zrekonstruovat, ale pak bydlí za hubičku.Ono není celá republika Praha Brno Ostrava.
…Nejsou to asi přímo byty sociální neb u nás se dávají i mladým svobodným. Ono většinou se tam odtud odstěhuje každý sám když se zmůže, ono zas nějaký super bydlení to není.
Ty byty s levným nájemným nejsou vhodné na rekonstrukci, dlouhodobé bydlení, neřeší plošně problém výše nájmů v ČR, je to bohužel jen okrajová možnost a proto bych ji neprezentovala jako běžný způsob řešení.
No ale ona tvrdí opak že. Prostě že bydleni levnyho je kvanta tak co pindame.
napsal(a):
assil napsal(a):
Tak ale může to být odrazový můstek třeba pro mladé na pár let, aby si našetřili a mohli si pak vzít hypotéku. Nebo pro lidi po rozvodu, kteří momentálně nemají kam jít.
Jak je to s nájemným v jiných státech netuším, ale když člověk hledá tabulky, tak tady třeba kromě Prahy je tam Ostrava až úplně dole https://www.hypoindex.cz/clanky/najemne-v-evrope-nejdrazsi-je-pariz-praha-se-drzi-rima/
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ale ona tvrdí opak že. Prostě že bydleni levnyho je kvanta tak co pindame.
Což není pravda, protože celý ten hiphop vznikl na základě mojí věty Ale i dneska jsou městský byty, kde jsou nájmy malý.
Takže samo o kvantech nikde nic, ale to už jsem si zvykla, že leithian si domejšlí mezi řádky nepravdy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
assil
napsal(a):
Což není pravda, protože celý ten hiphop vznikl na základě mojí věty Ale i dneska jsou městský byty, kde jsou nájmy malý.
Takže samo o kvantech nikde nic, ale to už jsem si zvykla, že leithian si domejšlí mezi řádky nepravdy.
Zdaleka nejsem jediná ty to děláš taky a ostatní jakbysmet.

assil
napsal(a):
Tak ale může to být odrazový můstek třeba pro mladé na pár let, aby si našetřili a mohli si pak vzít hypotéku. Nebo pro lidi po rozvodu, kteří momentálně nemají kam jít.
Jak je to s nájemným v jiných státech netuším, ale když člověk hledá tabulky, tak tady třeba kromě Prahy je tam Ostrava až úplně dole https://www.hypoindex.cz/clanky/najemne-v-evrope-nejdrazsi-je-pariz-praha-se-drzi-rima/
Ano, to ano.
Ostrava byla v nájmech léta na chvostu i mezi velkými městy v ČR. A zatím stále téměř je. Až v poslední době zaznamenává nárůsty ve výši nájmu. Ale i tak je z pohledu někoho, kdo hledá bydlení v jakékoli lokalitě a jen podle výše nájmu zajímavá.
https://realitymix.cz/statistika-nemovitosti/byty-pronajem-prumerna-cena-pronajmu-1m2-mesic.html
Ono je to už asi jedno, teď zrovna čtu, že piráti to vyřeší, budou kontaktní místa :D
https://medium.seznam.cz/clanek/ivan-bartos-finisujeme-zakon-o-podpore-bydleni-komu-pomuze-a-proc-je-tak-dulezity-4050?utm_campaign=abtest216_firmy_novy_backend_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#source=hp&seq_no=7&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=

Takže Senát nám tu novelu o důchodech schválil, teď je řada na prezidentovi.
Kolik že se tím má ušetřit?
Jen pro info, někteří poslanci jen za půl roku získají na náhradách kolem milionu korun.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Takže Senát nám tu novelu o důchodech schválil, teď je řada na prezidentovi.
Kolik že se tím má ušetřit?
Jen pro info, někteří poslanci jen za půl roku získají na náhradách kolem milionu korun.
Mně na tom nejvíc vadí to znásilnění Ústavy.
To je totální nehoráznost a vrhá nás to tady zpět na východ.....teda ne že bychom se z něj někdy vyhrabali.

Jedná se o 1770 versus 760 korun.
Počítali s 15 až 20 miliardami, což byl nesmysl, inflaci všichni viděli... přesto si do rozpočtu dali nesmyslně nízkou částku.
Pokud by museli vyplácet podle platného zákona, bude to mezi 35 miliardami letos a 60 příští rok.
Příští rok je samozřejmě odhad, jedeme podle inflace...
Přesněji se jedná o to,
že ušetří 19,4 mld.
19,4 proboha
Pokud prezident nebude souhlasit, nic se neděje, vláda jej bez problému přehlasuje. To se ví, takže je mi líto, že podle ne/souhlasu nemohu posoudit charakter a tak. I když... no nic, no comment.
Tabulky náhrad barevné níže níž:
Jako ono 60/35/19 miliard vypadá jako šílená částka... a že na to nemáme... ale moje vina ani těch seniorů to není :-) Pokud si můžu půjčit na nesmysly za šílené úroky, tak si můžu půjčit
na cokoli jiného. Např. ať je víc dětí, ať má kdo pracovat.
Tak od 12 let bych povolila práci. Dvanáctky. Noční. Ve dne do školy :-)
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Jedná se o 1770 versus 760 korun.
Počítali s 15 až 20 miliardami, což byl nesmysl, inflaci všichni viděli... přesto si do rozpočtu dali nesmyslně nízkou částku.
Pokud by museli vyplácet podle platného zákona, bude to mezi 35 miliardami letos a 60 příští rok.
Příští rok je samozřejmě odhad, jedeme podle inflace...
Přesněji se jedná o to,
že ušetří 19,4 mld.
19,4 proboha
Pokud prezident nebude souhlasit, nic se neděje, vláda jej bez problému přehlasuje. To se ví, takže je mi líto, že podle ne/souhlasu nemohu posoudit charakter a tak. I když... no nic, no comment.
Tabulky náhrad barevné níže níž:
Jako ono 60/35/19 miliard vypadá jako šílená částka... a že na to nemáme... ale moje vina ani těch seniorů to není :-) Pokud si můžu půjčit na nesmysly za šílené úroky, tak si můžu půjčit
na cokoli jiného. Např. ať je víc dětí, ať má kdo pracovat.
Tak od 12 let bych povolila práci. Dvanáctky. Noční. Ve dne do školy :-)
Pokud to PP shodí ze stolu, tak už to velmi pravděpodobně nestihnou znovu prohlasovat (myslím, že to musí stihnout do 22. března), pak by k srpnové valorizaci dle staré verze zákona došlo. To ale neznamená, že nezmění pravidla pro následné valorizace.
Pokud to někoho zajímá, velice zajímavý pohled na možnosti důchodové reformy nabízí Švihlíková.
https://www.youtube.com/watch?v=2t7l2PNkPXk
Takhle nějak by měl uvažovat NERV, neříkám, že úplně stejně, ale prostě komplexně, ne se jen otáčet na jednom nebo dvou parametrech (dá-li pán Bůh:)).

10 12 dní jim bohatě stačí, jak jsme viděli teď :D
šílené tohleto
jasně že důchodcům ty koruny přeji,
ale jde mi hlavně o to, že to, co dělají, jak porušují dohody, tvoří neúctu a nerespekt ke státu, nedůvěru, bezpráví

Kdyby prezident chtěl skutečně zákon zamítnout, musel by využít celou lhůtu 15 dní, kterou má na podpis či veto zákona. Potom by to Sněmovna už nestihla do 22. 3.
neverend

XXX.XXX.213.247
Jooo lidičky, budete muset přitlačit na pilu jako třeba na Slovensku. Politici si budou dělat co chtějí, pokud jim to dovolíte. Nejsou to jen volby jako součást demokracie, ale právo i protestovat a vyjít do ulic. Podle mého se východní země musí spojit a utvořit protiváhu západu. U vás v ČR to žádná vláda už nespasí. Některé firmy už uvažují o přesunu do USA a jinam za levnými surovinami a výrobou. Ono třeba USA má ochranu trhu pomocí např. cla, které platí subjekt nevyrábějící na jeho území. Čili teď se to stane pro firmy výhodnější vyrábět a prodávat tam. A s tímhle chce kdokoli bojovat jak? Pokud byste joo zlobili, tak vám přitáhnou uzdu na surovinách a opět jste nekonkurenceschopní. Podle mého málokdo kouká na tuto problematiku komplexně a řeší jen dílčí kroky domácí politiky. Síla je v jednotě a potřebujete nutně jako východní blok spojence. Výhody za vás nikdo nevydupe, pokud vy nedáte jasně najevo, že takhle už ne. 😐 To jest můj názor a podle toho bych alespoň volil. Cesta umírněného nacionalizmu je možností. Ovšem nesmíte v tom zůstst sami. Vyšegradskou čtyřku už zrušili nebo ještě existuje? To by mohl být výchozí bod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
neverend
napsal(a):
Jooo lidičky, budete muset přitlačit na pilu jako třeba na Slovensku. Politici si budou dělat co chtějí, pokud jim to dovolíte. Nejsou to jen volby jako součást demokracie, ale právo i protestovat a vyjít do ulic. Podle mého se východní země musí spojit a utvořit protiváhu západu. U vás v ČR to žádná vláda už nespasí. Některé firmy už uvažují o přesunu do USA a jinam za levnými surovinami a výrobou. Ono třeba USA má ochranu trhu pomocí např. cla, které platí subjekt nevyrábějící na jeho území. Čili teď se to stane pro firmy výhodnější vyrábět a prodávat tam. A s tímhle chce kdokoli bojovat jak? Pokud byste joo zlobili, tak vám přitáhnou uzdu na surovinách a opět jste nekonkurenceschopní. Podle mého málokdo kouká na tuto problematiku komplexně a řeší jen dílčí kroky domácí politiky. Síla je v jednotě a potřebujete nutně jako východní blok spojence. Výhody za vás nikdo nevydupe, pokud vy nedáte jasně najevo, že takhle už ne. 😐 To jest můj názor a podle toho bych alespoň volil. Cesta umírněného nacionalizmu je možností. Ovšem nesmíte v tom zůstst sami. Vyšegradskou čtyřku už zrušili nebo ještě existuje? To by mohl být výchozí bod.
Jedno mi teď udělalo radost. Baterkarna místo Líňského letiště nebude. Zatím. Jak začnou jinde bude jistota. Haleluja... I když komenty nekterejch pitomciu jakou ránu tím dostala naše ekonomika nepobírám. Ale jupí.... (babička tam sloužila a létala) a my x let jako rodina bydleli přímo ve vsi. Tak osobní "zájmy"

Bez komentáře.....
https://www.youtube.com/watch?v=fCTDZsAymBg
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedno mi teď udělalo radost. Baterkarna místo Líňského letiště nebude. Zatím. Jak začnou jinde bude jistota. Haleluja... I když komenty nekterejch pitomciu jakou ránu tím dostala naše ekonomika nepobírám. Ale jupí.... (babička tam sloužila a létala) a my x let jako rodina bydleli přímo ve vsi. Tak osobní "zájmy"
Jj Jani, pamatuj že nejvýdělečnější, nebo chceme-li součásti s nejvyšší produktivitou práce se nechávají na západě a opačně ty s nejmenší se stěhují na východ a dál. Stejně tak je to se zatěžováním živ. prostředí.

napsal(a):
10 12 dní jim bohatě stačí, jak jsme viděli teď :D
šílené tohleto
jasně že důchodcům ty koruny přeji,
ale jde mi hlavně o to, že to, co dělají, jak porušují dohody, tvoří neúctu a nerespekt ke státu, nedůvěru, bezpráví
Oni se tady stále "jedou" senioři. Jak nic nepotřebují, jak se můžou uskromnit. Uvědomuje si někdo, že vláda okrádá zároveň děti ( sirotky ) a jejich mladé matky ( vdovské důchody ), stejně jako invalidy. Jak řekl M. Zeman, ty kteří jsou nejzranitelnější a nemohou se bránit. Těch se vláda nebojí !

napsal(a):
Kdyby prezident chtěl skutečně zákon zamítnout, musel by využít celou lhůtu 15 dní, kterou má na podpis či veto zákona. Potom by to Sněmovna už nestihla do 22. 3.
Prezident to v tom lepším případě vetne pozítří, aby to sněmovna stihla přehlasovat. Udělá se hezký......Koza se nažere a vlk zůstane vlkem. ( Nebo je to jinak ?)
Nebo to rovnou podepíše. Však se dočkáme.
Vidno je, jaký je Fiala had. On těch 20 miliard má - řekl. Je to jen pomsta seniorům, že volili Babiše
( si myslí ) - to už neřekl.
Baba rejpavá
https://www.youtube.com/watch?v=nAQCGS0as10
PL
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vyhnat-v-noci-z-baraku-zabit-dite-a-zenu-podriznout-to-by-Cesi-potrebovali-Tohle-uz-Novotny-prehnal-i-otrlemu-pravnikovi-dosla-slova-731559/diskuse/predplatitelu
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vyhnat-v-noci-z-baraku-zabit-dite-a-zenu-podriznout-to-by-Cesi-potrebovali-Tohle-uz-Novotny-prehnal-i-otrlemu-pravnikovi-dosla-slova-731559

rapotacka11
napsal(a):
PL
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vyhnat-v-noci-z-baraku-zabit-dite-a-zenu-podriznout-to-by-Cesi-potrebovali-Tohle-uz-Novotny-prehnal-i-otrlemu-pravnikovi-dosla-slova-731559/diskuse/predplatitelu
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vyhnat-v-noci-z-baraku-zabit-dite-a-zenu-podriznout-to-by-Cesi-potrebovali-Tohle-uz-Novotny-prehnal-i-otrlemu-pravnikovi-dosla-slova-731559
Viděla jste to video ? To byla teprve síla.
Tak jsem vám to našla. https://www.youtube.com/watch?v=mwh5V-2YA60. Řeporyjec 1:20:20 - čas pořadu, skoro na konci.
Nechápu, že ho ještě nazavřeli.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak jsem vám to našla. https://www.youtube.com/watch?v=mwh5V-2YA60. Řeporyjec 1:20:20 - čas pořadu, skoro na konci.
Hustej týpek. 😀

napsal(a):
Oni se tady stále "jedou" senioři. Jak nic nepotřebují, jak se můžou uskromnit. Uvědomuje si někdo, že vláda okrádá zároveň děti ( sirotky ) a jejich mladé matky ( vdovské důchody ), stejně jako invalidy. Jak řekl M. Zeman, ty kteří jsou nejzranitelnější a nemohou se bránit. Těch se vláda nebojí !
Návyk je nepozornost.
Je to netečnost, bezvědomí, bezmocnost.
Je to ornament psychické výzdoby.
Je to psychologická poroba.
Je to vytváření času, pečetění jeho trvání a výraz rozkladu toho trvání.
Pro drtivou většinu lidí je celý jejich život pouze návykem, ve známém směru postupujícím rozkladem, korupcí, degenerací. A celá zrůdnost je v tom, že to tak sami chtějí. Níž a níž sklouzávají propastnou rýhou o strmých stěnách a prudkém spádu, do kterého jsou za své aktivní spoluúčasti vtlačeni, a nechtějí to vidět.
A přitom by stačilo to uvidět.
A stal by se zázrak.
Edward Stachura
Člověk nikdo
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Orionko, už vím, proč si kolikrát rozumíme.
Jelikož Holec je jen pro fajnšmekry :D (mně občas prudí, ale koukám na něj pravidelně a těším se, jelikož se vždycky něco dozvím, co se pak potvrdí jako pravda :))

No vida, už máme Hladíka
Odvolá Blažka a Rakušana?
Vím, vtip.
napsal(a):
Chybí vyjádření Džamily.
Ivan David už diagnózu řekl ...

Tak koalice nejenže si nechce platy a náhrady snížit, ona ani nechce jednat o zmrazení platů, pro jednání o zmrazení platů politiků byl jediný vládní poslanec, Michael Rataj z hnutí STAN.
Měli by si chlapci uvědomit, že to nahrává voličům Babiše a ANO.
iDnes: „Za sedm měsíců budu mít navýšení 96 tisíc a všechno to posílám samoživitelkám,“ řekl Babiš.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Tak koalice nejenže si nechce platy a náhrady snížit, ona ani nechce jednat o zmrazení platů, pro jednání o zmrazení platů politiků byl jediný vládní poslanec, Michael Rataj z hnutí STAN.
Měli by si chlapci uvědomit, že to nahrává voličům Babiše a ANO.
iDnes: „Za sedm měsíců budu mít navýšení 96 tisíc a všechno to posílám samoživitelkám,“ řekl Babiš.
Jenže oni bohužel nejsou lepší, než Babiš. Bohužel jim to ale ještě nedošlo.. Akorát je Fiala bezúhonný člověk, ale to je tak všechno. Pokud Babiš zůstane ve zdraví, tak věřím v jeho úspěch v příštích volbách.
Stejně tuhle pětikolku moc nechápu. Ono není z čeho vybírat, ale pokud by mělo fungovat to nejmenší zlo, tj. výběr z hroznů, které tam jsou, jediná MOŽNÁ funkční kombinace je koalice ANO a ODS.
Je mi to líto, ale je to tak.

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Jenže oni bohužel nejsou lepší, než Babiš. Bohužel jim to ale ještě nedošlo.. Akorát je Fiala bezúhonný člověk, ale to je tak všechno. Pokud Babiš zůstane ve zdraví, tak věřím v jeho úspěch v příštích volbách.
Stejně tuhle pětikolku moc nechápu. Ono není z čeho vybírat, ale pokud by mělo fungovat to nejmenší zlo, tj. výběr z hroznů, které tam jsou, jediná MOŽNÁ funkční kombinace je koalice ANO a ODS.
Je mi to líto, ale je to tak.
Já taky netvrdím, že jsou lepší. Ani jsem před volbama netvrdila, že budou lepší, já nikoho z nich nevolila. Doufám, že lidi, kteří si dělali planý naděje, už procitli.
Je to verbež a žádná demokracie tu není, je tu bor.del.
Jinak já osobně si myslím, že koalice jsou mor, máme špatný volební zákon. K volbám už chodit nebudu, u koryt zůstávají stejný prasata, který tam byly vždycky, třeba takovej Benda to tam doklepe do smrti.
Fuj, to jsem si ulevila.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Já taky netvrdím, že jsou lepší. Ani jsem před volbama netvrdila, že budou lepší, já nikoho z nich nevolila. Doufám, že lidi, kteří si dělali planý naděje, už procitli.
Je to verbež a žádná demokracie tu není, je tu bor.del.
Jinak já osobně si myslím, že koalice jsou mor, máme špatný volební zákon. K volbám už chodit nebudu, u koryt zůstávají stejný prasata, který tam byly vždycky, třeba takovej Benda to tam doklepe do smrti.
Fuj, to jsem si ulevila.
No....máte pravdu. Já teda volit byla, vysoká očekávání jsme neměla, ale ten poslední rok mě fakt totálně rozsekává, to je normální pokračování rozkladu státu v přímém přenosu.

Akorát je Fiala bezúhonný člověk, ale to je tak všechno.
On až tak bezúhonný nebude. Jen po něm média nejdou a lidi slyšet nechtějí :
https://www.mix24.cz/petr-fiala-dostal-tezky-uder-na-kritika-dotaci-prasklo-ze-jeho-neziskovka-od-statu-kasiruje-desitky-milionu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Cituji z dlouhého článku :
CDK dostalo například dotaci ve výši 4 124 000 korun na časopis Kontexty, který má pojednávat o “kultuře a společnosti”. To je významná částka na časopis, který není veřejnosti příliš známý, nelze zakoupit v široké prodejní síti a vychází šestkrát do roka.
A podpora Barmských žen, na které CDK také získává dotace - to je snad všeobecně známé.

https://www.hlidacstatu.cz/osoba/petr-fiala
jen dotace: https://www.hlidacstatu.cz/dotace/hledat?Q=osobaid%3apetr-fiala&order=3
zakázky jsou jinde
neverend

XXX.XXX.213.247
Malá domů.. 😀 Víte co mě vždycky strašně pobaví? Jak někteří za ty "gaunery" politické na diskuzích a i v reálném životě horují, div že se neperou a přitom oni zatím ze svých funkcí ždímají maximum co jde. 😀 Samozřejmě pro sebe. 🙂 Jen málo lidí pochopí, když politik mluví o řešení sociální otázky, že nemyslí tu vaši, ale tu svou. 😀 Asi to nikdy nebude lepší.. Ksindl se tam dostane vždy a tak se holt musí člověk svést na tom vlaku taky. 😐 Což znamená využívat dotace, využít schopného daňového poradce v otázce výdajů a příjmů a celkově se nestydět mít ostré lokty. Prostě se přizpůsobit.

napsal(a):
https://www.hlidacstatu.cz/osoba/petr-fiala
jen dotace: https://www.hlidacstatu.cz/dotace/hledat?Q=osobaid%3apetr-fiala&order=3
zakázky jsou jinde
Ale né, ten hlídač kecá. Takový slušný člověk. ( Kam se hrabe Babiš s jeho 50 mil.-vrácenými. Proto kolem toho musí být tolik řevu, aby se nehledělo třeba jinam )
Centrum pro studium demokracie a 48514314 Posílení demokracie a struktur občanské společnosti na východní Ukrajině 05.05.2008 798 700 Kč
Ovšem tohle mě zaujalo. Zvlášť datum !

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Orionko, už vím, proč si kolikrát rozumíme.
Jelikož Holec je jen pro fajnšmekry :D (mně občas prudí, ale koukám na něj pravidelně a těším se, jelikož se vždycky něco dozvím, co se pak potvrdí jako pravda :))
Jo, Holec ty Fialovo Kontexty kupuje ! :-))

Nemusí, může odejít do důchoďáku :
www.zdravezpravy.cz/2023/03/10/ministr-valek-ocenil-domov-pro-seniory-za-70-000-mesicne/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=884810&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ale né, ten hlídač kecá. Takový slušný člověk. ( Kam se hrabe Babiš s jeho 50 mil.-vrácenými. Proto kolem toho musí být tolik řevu, aby se nehledělo třeba jinam )
Centrum pro studium demokracie a 48514314 Posílení demokracie a struktur občanské společnosti na východní Ukrajině 05.05.2008 798 700 Kč
Ovšem tohle mě zaujalo. Zvlášť datum !
Zvláštní datum? To víte, válka chvilku trvá než se vyprovokuje.😉
Do důchoďáku?
Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek [TOP 09] se pochlubil fotkami z návštěvy pražského domova pro seniory.
Řekl, že „i člověk na prahu stovky může být plný chuti do života“. Pobyt v jím oceněném domově vychází až na 70 tisíc Kč měsíčně.
V Česku fungují stovky domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem. U většiny z nich je zřizovatelem obec nebo kraj. Na místo v nich čeští senioři a jejich rodiny pak čekají měsíce a někdy i roky. Mnozí se místa v domově ani nedočkají. Dříve než na ně přijde řada, zemřou. Situace je kritická i z hlediska dostupnosti mobilních pečovatelských služeb. Nezvládnutou situaci v této oblasti tak jistí rodiny, z nichž se mnozí jejich členové stávají pečovateli na plný úvazek. A to často na úkor své profesní kariéry i osobního života.Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek si k návštěvě ale nevybral ani jedno z takových sociálních zařízení, o kterých je řeč. Naopak ve čtvrtek 9. března zamířil do soukromého domova pro seniory U Agáty v pražských Řeporyjích. A byl nadšený.
Jeho slovům nelze než věřit, ale je namístě i dodat, že ministr navštívil domov, jenž si v Česku může dovolit jen málokdo. Za měsíční pobyt [31 dní, pozn. red.] v domově pro seniory U Agáty penzista zaplatí necelých 70 tisíc korun. Přesněji 2 200 korun na den. Což vychází na 68 200 korun na měsíc.
komentáře
https://www.seznam.cz/komentare/19845491-ministr-valek-ocenil-domov-pro-seniory-za-70-000-mesicne
Do Domova Modrý kámen v Mnichově Hradišti zatéká,
netěsní v něm okna a chybí kvalitní systém větrání.
Budovu vlastní město, zřizovatelem je kraj.
Peníze na opravy se tak hledají jen těžko.

rapotacka11
napsal(a):
Do důchoďáku?
Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek [TOP 09] se pochlubil fotkami z návštěvy pražského domova pro seniory.
Řekl, že „i člověk na prahu stovky může být plný chuti do života“. Pobyt v jím oceněném domově vychází až na 70 tisíc Kč měsíčně.
V Česku fungují stovky domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem. U většiny z nich je zřizovatelem obec nebo kraj. Na místo v nich čeští senioři a jejich rodiny pak čekají měsíce a někdy i roky. Mnozí se místa v domově ani nedočkají. Dříve než na ně přijde řada, zemřou. Situace je kritická i z hlediska dostupnosti mobilních pečovatelských služeb. Nezvládnutou situaci v této oblasti tak jistí rodiny, z nichž se mnozí jejich členové stávají pečovateli na plný úvazek. A to často na úkor své profesní kariéry i osobního života.Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek si k návštěvě ale nevybral ani jedno z takových sociálních zařízení, o kterých je řeč. Naopak ve čtvrtek 9. března zamířil do soukromého domova pro seniory U Agáty v pražských Řeporyjích. A byl nadšený.
Jeho slovům nelze než věřit, ale je namístě i dodat, že ministr navštívil domov, jenž si v Česku může dovolit jen málokdo. Za měsíční pobyt [31 dní, pozn. red.] v domově pro seniory U Agáty penzista zaplatí necelých 70 tisíc korun. Přesněji 2 200 korun na den. Což vychází na 68 200 korun na měsíc.
komentáře
https://www.seznam.cz/komentare/19845491-ministr-valek-ocenil-domov-pro-seniory-za-70-000-mesicne
No a pak, že jim pokrácení valorizace ublíží. 70 000 měsíčně si platí, baby zazobané a ještě by chtěly valorizovat.
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Do důchoďáku?
komentáře
To je právě ta realita..Notabene já zastávám názor, že doma je doma. Nemyslím si, že starším lidem by nějak prospíval pobyt v těchto zařízeních. Některým to dle povahy třeba vyhovuje, ale na jiné to má negativní vliv. Co říkáte na to vy Rapotačko naše milá? Rád bych znal váš názor..
neverend

XXX.XXX.213.247
A opožděně vše nejlepší k mezinárodnímu dni žen. Jenom o dva dny,noo...
Matka domarodila a dožila doma.
Otec zemřel náhle na zahradě .... taky tedy doma.
Já bych "tam" nechtěla ani za nic,
ale kdoví, co bude ...
zatěžovat děti bych nikdy nechtěla.
Raději bych to ukončila, někdy to ale nejde ...
O "důchoďáku" jsem to sem dala spíš těm,
které si myslí, že není problém se raz dva
přestěhovat a nežít si "nad poměry"
ve stáří a dokonce v baráku ... Nemohu
za to , že obyčejný život je dnes už luxus.
rapotacka11
napsal(a):
ale kdoví, co bude ...
Oni u té Agáty hodně podražili, mám pocit že o sto procent za poslední tři roky. Vůbec jsou v Praze ty služby opravdu hodně drahé.
My s kamarády máme plán na stáří:)
Shromáždíme se u nás v domě, najmeme si dvě, tři ošetřovatelky, na ty se složíme a bude:)
Určitě to bude lepší než v duchoďáku.
A děti můžou jezdit na návštěvy do domu bláznivých staříků!
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
ale kdoví, co bude ...
Jj, samozřejmě chápu proč jste to sem dala, ale tak zajímal mě váš názor kolem života v těchto zařízeních. Díky.🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Života?
"Život" v té "Slunečnici" proběhl médii.
Čirá hrůza.
Moje babička na vlastní žádost a přání tam byla měsíc. 🙂 Máma( moje) byla proti, ale tak co se dalo dělat? Představa a realita jsou dvě rozdílné věci. Pak už byla ráda, že je doma. 🙂
Vepřové je zakleté. Šéf masokombinátu zavřel byznys
a vrátil se za pult
zatímco jeho společnost bourala vepřové maso dovezené z Belgie,
v zemi se začalo prosazovat levnější maso ze Španělska.
kamiony, které zavážejí maso téměř do všech velkých českých masokombinátů....
Zajímavé.
Kupuji vepřové a vždy mě nálepky ujišťují,
že kupuji to nejčeštější ČESKÉ maso.
Tady nelze věřit ničemu, NIČEMU.

neverend
napsal(a):
To je právě ta realita..Notabene já zastávám názor, že doma je doma. Nemyslím si, že starším lidem by nějak prospíval pobyt v těchto zařízeních. Některým to dle povahy třeba vyhovuje, ale na jiné to má negativní vliv. Co říkáte na to vy Rapotačko naše milá? Rád bych znal váš názor..
Pobyt ve společném zařízení jsem bezvadně snášela v dětství, tedy až od školního veku. Taková škola v přírodě, nebo tábory (pionýrské:-)) ), to byla paráda. Ještě kolej jsem snášela, taky byla sranda.
Dnes ( čili ve stáří) bych si v zařízení, i tom lepším, o klasickém duchodaku nemluvě, brzy hodila mašli nebo odešla "do skal".

rapotacka11
napsal(a):
Vepřové je zakleté. Šéf masokombinátu zavřel byznys
a vrátil se za pult
zatímco jeho společnost bourala vepřové maso dovezené z Belgie,
v zemi se začalo prosazovat levnější maso ze Španělska.
kamiony, které zavážejí maso téměř do všech velkých českých masokombinátů....
Zajímavé.
Kupuji vepřové a vždy mě nálepky ujišťují,
že kupuji to nejčeštější ČESKÉ maso.
Tady nelze věřit ničemu, NIČEMU.
Aspoň z nálepky víte, že je to zabalené tady :D
A u nebaleného masa víme co? Vůbec nic. Hodně bychom se divili.
Protože kromě masa, které jsem předtím viděla živé (jen dvě prodejny v okrese, možná kraji),
je to vše propojené.
A po letech zkoušení a nákupů všude okolo nás
mohu říct, že u nás v běžných obchodech končí jedno
z nejhnusnějších mas světa.
A víte co? U sousedů je téměř za polovinu.
A jeho horší (asi skladování, nevím) verzi kupujeme v českých obchodech (supermarkety atp.).
Dovezené maso není špatnější než chované, bourané a balené tady.
Akorát je to zklamání, když chcete podpořit místní... to mě rozčiluje.
Když odhlédnu od toho, že jsou okolo nás státy, které dostávají o dost lepší dotace do
např. těch prasátek,
tak energie máme nejšílenější (zbytek vynechám, jsem líná),
jakou mají šanci konkurovat, když teda by byli ne nenažraní?
Smutné to je. Jak se člověk snaží podpořit místní, ale v určitou chvíli už na to nebude mít,
a jak rychle se to tady podělalo, to jsme v 2021 nevěděli nikdo, si myslím.
Jen ti zvolení :D

rapotacka11
napsal(a):
Souhlas.
"""""""""""
Dovezené maso není špatnější než chované, bourané a balené tady.
Akorát jsem kdesi četla, že "tam" venku krmí tím geneticky
"upravovaným" , ale věřím , že už i tady .....
(i když vykřikuji, že nevěřím )
:-) málo co je bez gen. úprav
takové plodiny totiž nelze pěstovat všude a vůbec ne v dost. množství
chcípnou na choroby
venku krmí, stejně jako tady, gmo plodinami i atb
tady se říká, že nekrmíme atb, ale je to kec,
nedávno se řešilo na úrovni eu, že teda zakáží plošné léčení
můžeme tomu říkat nekrmíme hnusy, ale ... zpátky na zem
pak mi někdo říkal, že jsem blbá, že se to nedělá, že atb jsou drahá
jasně
v chlaďáku koukám na kuřata za 45 a za 65 a ta dražší mají nápis "bez atb" (polsko)
pes říkal, že je to dobré
a pohledově a vůní je to zajímavé - žádná tlustá obří stehna, ale docela veliké řízky
tak mají asi lepší léky pro zvířata, no, protože to kuře není vůbec obalené hnusným tukem
a je to celé malé, prostě normální velikost dvorkové zvířeny
myslím, že horší než barfshop to nebude

rapotacka11
napsal(a):
Života?
"Život" v té "Slunečnici" proběhl médii.
Čirá hrůza.
Moje již zemřelá prateta se ocitla v domově důchodců na Slovensku v Gbeloch, protože dle její snachy to tam bylo levné. Ačkoliv měla 4 syny, nikdo se o ni nechtěl starat. Jezdila za ní moje mamka a když viděla ty podmínky (uvazování na noc k posteli, aby jim staříci necourali a tudíž potřebu byli nuceni vykonávat do plen, z tety se tak stal naprostý ležák) okamžitě zburcovala celou rodinu a teta byla odvezena svým synovcem.
Strašné, člověk si tohleto za všechno, co pro děti v životě udělal, nezaslouží.

napsal(a):
Moje již zemřelá prateta se ocitla v domově důchodců na Slovensku v Gbeloch, protože dle její snachy to tam bylo levné. Ačkoliv měla 4 syny, nikdo se o ni nechtěl starat. Jezdila za ní moje mamka a když viděla ty podmínky (uvazování na noc k posteli, aby jim staříci necourali a tudíž potřebu byli nuceni vykonávat do plen, z tety se tak stal naprostý ležák) okamžitě zburcovala celou rodinu a teta byla odvezena svým synovcem.
Strašné, člověk si tohleto za všechno, co pro děti v životě udělal, nezaslouží.
A pak jsou šťastní lidé, které má pánbůh rád a odejdou při své oblíbené činnosti. Můj strýc v lese na houbách, přes 80 let. Paráda.
Asi se musíme modlit.
A pak někteří.....nikdy se nedozvíme, jestli spadli, nebo.... Hrabal, Tříska.
Jeden byl sám ... druhý prý už nemohl hrát, ztrácel paměť....
Seděla jsem Na Lávce , pod námi Vltava, opodál lodičky.
Svatba, krásný den, nádhera, pohoda největší
a když tam nahoře člověk sedí, dívá se do vody,
člověka to úplně hypnoticky přitahuje. .. i bez depky.
http://lavka.cz/galerie/
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A pak jsou šťastní lidé, které má pánbůh rád a odejdou při své oblíbené činnosti. Můj strýc v lese na houbách, přes 80 let. Paráda.
Asi se musíme modlit.
A pak někteří.....nikdy se nedozvíme, jestli spadli, nebo.... Hrabal, Tříska.
Říká se, že smrt je jediná spravedlnost na světě a zemřou jednou všichni, ale já tento názor kolem té spravedlnosti nesdílím. Nejde o smrt jako takovou, ale jde o to co jí předchází a o ten způsob jakým přichází. A ten spravedlivý rozhodně není. 😐 Pokud bych měl já tu moc a možnost to ovlivnit, umožnil bych lidem co se už jen trápí, čekají na smrt a dokonce o ní prosí, aby jim byl odchod umožněn na jejich žádost. To přeci není zločin, když je smrt jediný způsob ukončení trápení?
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.50.131
....a meeeeedia nám opět objektivně informují (a vlastně skoro vůbec) o Rajchlově demošce
Janae.

XXX.XXX.160.6
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
....a meeeeedia nám opět objektivně informují (a vlastně skoro vůbec) o Rajchlově demošce
Vždyť je to na prvních místech.
A po tomto ještě bude, jo, to jsou ale z gruntu hodní lidi ti flastenci, mlátit vlajkama těžkooděnce po hlavě a sápat se po cizím majetku.
https://twitter.com/bartkovskym/status/1634590269512318981?t=yprlAYSsH3CFo-zTLF2VLw&s=19

Jak se tam dostali, tam nahoru, za nimi je Evropa, ne, odtam běží.
Jak se dostali na místo, kde ještě před chvílí byla skupina, co demonstruje... proti čemu vlastně... jo, že máme podporovat UA.
Pošlete, co bylo před tím.
Prosím prosím.
Policie se nebije, souhlasím, výtržníky hezky potrestat, jak zákon káže.
Násilí plodí násilí, toto se nedělá.
Ale sorry, proč se o každém člověku, co tam je a nelíbí se mu, co se tu děje,
říká, že je proruský a dezolát a krysa a další hnusy?
Je to pomluva a ti lidé by si to neměli nechat líbit.
Jak to, že na tvytru, fb, tady, kdekoli si může kdokoli beztrestně nazvat třeba mě proruským švábem?
Jste normální?
Ale když to dělá náš vzor Fiala, tak je to asi v pořádku.

Chcou sundat vlajku z muzea. Proto je policie chce zastavit. V Brně na Joštovi dělali taky scény, ale lidé si to nenechali líbit a vlajku každý den sundavali.
Ale když jsem ještě nic neprovedla, proč mi brání průchodu?
Už to tu začíná být hodně trapné.
Ale demonstranti to kazí, kdyby si nervičky udržely na uzdě, bylo by to lepšejší. Tohle je blbý.
Ajo, oni tam ti druzí furt jsou, tak to smekám, taková zima.
Když demonstrují lidé ve Fr., tak se pak něco děje.
Tady se stádně zahlásí, že jsou to kolaboranti, a neděje se nic.
Vadí, kdo tam mluví, kdo to svolal? Kdo to svolal ve Francii? Fakt tu máme tisíce, desetitisíce lidí, co jsou placeni Ruskem? No tak ale to by se mělo vyšetřit!
Janae.

XXX.XXX.160.6
Tak pokud někdo měl pocit, že media neinformují (informovala od rána), tak po tomto budou informovat určitě.
"V 17:17 bitva o Národní muzeum začala, v 17:52 defacto skončila. Jindřich Rajchl tak krátce po vyhlášení války vládě zapisuje první porážku. Ukrajinská vlajka vlaje, pravá tvář protestu odhalena. Policie vytlačuje poslední demonstranty. Dobrá práce, Jindro 👍"

Teď tam před fíky stojí nějaký brebta, asi si něco dal, to je strašné, prská na ně a mele kraviny.
Ale předtím tam byl takový... Š... nevím jméno... a říkal, proč nesebrali ty, co nedávno propagovaly fašismus, to má pravdu, tady se fakt zaměřují na něco jiného a náckové neva...
jenže tento starý pán pak mlel zase kraviny.
neverend

XXX.XXX.213.247
Proč u vás vlaje Ukrajinská vlajka na Národním muzeu? Zatím nuda, jste moc konzervativní.. Ani nestřílíte, nikde nic nehoří, žádný mrtvoly.. Já vím, začínáte. 😀😀 "Bubáci" u nás umí zapálit i celé město při protestech. 😀
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/68qP3ApF1Q4
Jen takový výhled do budoucnosti.🙂 Kolik že to té "černozemě" vlastní USA a Čína? 😀

V Brně na Joštovi dělali taky scény, ale lidé si to nenechali líbit a vlajku každý den sundavali.
Není se čemu divit, že sundavali. Jošt Moravský byl vnuk Elišky Přemyslovny a synovec Karla IV.
Pochopí někdo, proč měl mít na štítě vlajku UA ?

napsal(a):
V Brně na Joštovi dělali taky scény, ale lidé si to nenechali líbit a vlajku každý den sundavali.
Není se čemu divit, že sundavali. Jošt Moravský byl vnuk Elišky Přemyslovny a synovec Karla IV.
Pochopí někdo, proč měl mít na štítě vlajku UA ?
Problém je, že když něco takového řeknete, jste ruská kremrole.
To je to, co mi vadí.
Ať mluvíte o čemkoli, co není podle vládních retardů (to není urážka, je to nemoc, domnívám se, že jsou nemocní, protože tohle nikdo normální dělat nemůže), jste ruská krysa.
Ukažte mi někoho, kdo má rád Rusko, kdo fakt s tím, co dělají, souhlasí.
Mně nechutná ani ten jejich čaj. Mám ráda anglický. Nebo švédský. To bylo kdysi psané v jídelníčku.
Zajímavé je, že nikdo nehlídal sochu, když na ni někdo lez, aby tam tu vlajku pověsil.
To nevadí, že poškodí památku?
Která je na Brno teda výjimečně hezká :-)

Ukrajinská vlajka vlaje,
Proti vlajce UA na Národním muzeu proběhlo dost oprávněných protestů. Žádostí obracejících se na ředitele, aby vlajku UA z Národního muzea nechal odstranit, bylo dost. Není žádný důvod, aby tam visela. Naštěstí moc nevlaje.

Ať si vlaje, kde chce. Ale ta česká je nějaká chcíplá.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To se jí nedivte Megi, ta česká ví že to bude všechno platit. 😀😀

napsal(a):
Je to jen takový výkřik do tmy:
Najdete jinou metropoli v Evropě, kde by na důležité státní budově visela vlajka cizího, byť spřáteleného státu?
Byly doby, kdy jsme s nechutí ve svátky vyvěšovali vlajky dvě.
Nevím o tom, že by v té špatné době visela ta červená sama.
Visely vlajky jiné než naše i na státních budovách, ale v té nejhorší době v našich novodobých dějinách.

napsal(a):
Ještě k tomu dodám:
Způsob vyvěšování vlajky je přesně popsán v Zákoně o státních symbolech.
Kdosi argumentoval tím, že jsou popsané jen situace, kdy s naší vlajkou je vyvěšena cizí. Má pravdu, protože s absurditou, aby na státní ( důležité a výrazné) budově byla vyvěšena jen vlajka cizí, nikdo nepočítal.

Mně je fuk, kde je vlajka UA. Zbytečně tím provokují ty, co už toho mají dost. Všeho.
Akorát jim nahrávají k více vzteku.
Naštvaní lidé se toho prostě chytí.
A pak se rodí strany jako Dělnická, říkají tomu "vlastenci"...
taky by se mohlo stát, že začnou cizince bít na ulici. To bacha, to naši občané umí.
Prime minister by neměl říkat, že jsou to ruští trotli a nově, že to nemá cenu komentovat.
Protože, jak jsme včera viděli, někteří nejdou pro facku daleko.
A přitom stačí jen trošku ukázat, že se budeme snažit (aspoň jeden logický, smysluplný krok)
i na scéně české.
Tak dlouho se chodí se džbánkem...

Musíte počítat s tím, že
1/ Když lidi, kteří stáli proti těžkooděncům v 89., proti nim stojí znovu, jenom proto, že mají legitimní požadavek, aby na našem Národním muzeu nevisela vlajka cizího státu.
2/ Mezi ty spravedlivě rozhořčené se přimíchají provokatéři, kteří potřebují shromáždění dehonestovat
3/ Příležitosti využijí živly, které využijí každé příležitosti k předvádění násilností.
4/ Bude to vyvolávat nenávist k cizincům a bohužel to na druhé straně bude vyvolávat v nich pocit výjimečnosti až nadřazenosti, když jim budou státní orgány dávat přednost před vlastními občany !
5/ Můžou Ševčíka zavřít do cely po Havlovi, když se k němu pořád odvolávají. Bylo by to rozhodně vtipné.
6/ Závidím vám, že vám je jedno, jaká vlajka na Národním muzeu visí. Najděte si dobové fotografie, jaká cizí vlajka tam visela v minulosti.

A přitom stačí jen trošku ukázat, že se budeme snažit (aspoň jeden logický, smysluplný krok)
i na scéně české.
Moc jsem nepochopila, kdo by měl ten vstřícný krok udělat !

no vláda by mohla něco udělat pro občany ČR :-)
vlajka, víte co, tady jsou větší problémy
a souvisí to - když může Rakušan věšet mrtvoly na veřejné budovy, tak co je proti tomu vlajka UA
vším tím jen ukazují, že si mohou dělat, co chcou, a my jsme nejspodnější spodina
a když jim za ten postoj někdo namlátí, nebudu se divit
:D :D už je v podmínce, uvidíme, co dál, ODS the best a ever :D
https://tv.idnes.cz/domaci/instagram-provokovat-starosta-pavel-novotny.V230308_155845_idnestv_heli
Obdivuhodní ve své jednotě .
Kam se hrabe nejednotná opozice .
https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/domaci-zivot-v-cesku-stretu-s-policii-u-muzea-se-ucastnil-i-dekan-vse-sevcik-rektor-to-chce-resit-227641
nebo ?

Kdysi mi bylo na jedné akci, na kterou jsem byla vaslána, vytčeno : "Vy se nevhodně tváříte". Dnes vyčítají Klausovi, že na inauguraci netleskal !
Mě už tenkrát na žádnou podobnou akci nikdo nedostal, nebylo záhodno se nevhodně tvářit, vhodně jsem se tvářit nedokázala.
Klausovi to může být jedno ! Ten se má. ( Mně ostatně dnes taky.)
To Ševčík je na tom hůř. A přitom nic neprovedl. Jen se domáhal předvedení k veliteli zásahu. Nikdo mu nevyhověl.
No a v diskuzi ( rapotačka 11 dávala ) už by ho skoro věšeli. Ti demokraté mezi námi.
Bohužel fašismus u nás začíná klíčit. Ale ne na straně takzv.dezolátů, bohužel na té druhé, státem podporované. ( Kdy už konečně Řeporyjec skončí v blázinci ? )
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.110.101
No jako já Vám, Orionko, můžu potvrdit, že moje generace a mladší (40 a méně) nevidí nic špatného na tom, když se UA lidé hlásí k Banderovi a navštěvují jeho památník.
To je pro mne totální scarry movie.
Moje obvyklá reakce na toto je " tak tohle řekni nahlas v Polsku, nestihneš počítat schody". Na tohle argument už nemá nikdo.