Uživatel s deaktivovaným účtem

assil
napsal(a):
Já vás ani nepřesvědčuji, dávám to sem, aby si lidi, co to tu čtou, mohli přečíst i jiné názory než ty zde převážně prezentované prokremelské a udělat si sami názor.
Ani já vás nebudu přesvědčovat. Ale ocitujte mi jeden bod ze "Stropnického petice", který je prokremelský. Ta petice je výrazně proevropská, chcete-li pročeská a dokonce proukrajinská. Protože žádá hlavně konec umírání Ukrajinců. My si totiž vůbec neumíme představit tu hrůzu. Jeden den vám syna odvedou a druhý den máte ve schránce parte.
Takže můžeme zjednodušeně říct, že je protiválečná. A na protiválečné iniciativě není nic špatného.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Jestli ono to není o tom, že vy nechápete to, co pochopili lidi jako já.
Chápete tu dvousečnost, že jo.
Tak k tomu dodám jen poslední, pro zamyšlení, tento výtah a celá publikace dává odpovědi na řadu otázek :)
prof. PhDr. Oskar Krejčí, CSc.
GEOPOLITIKA STŘEDOEVROPSKÉHO PROSTORU
od str. 319, dostupné zde:
https://docplayer.cz/106956416-Geopolitika-stredoevropskeho-prostoru.html
....Jiným – v Česku i na Slovensku často připomínaným – projektem budoucnosti je model odvozovaný z práce Samuela Huntingtona Střet civilizací. Ta se stala velice důležitým impulsem k hledání rizikových faktorů ve světě po studené válce v době, kdy v západní teorii a publicistice začaly převládat představy o vítězství liberalismu a konci dějin. Získala a stále si udržuje velký vliv na myšlení řady intelektuálů, politiků a vojáků a hrozí, že se tak stane sebesplnitelným proroctvím. Zájem o ni navíc oživily migrační vlny, zvláště ta, která vroce 2015 zasáhla Evropu......
....V současné době podle Huntingtona hraje Západ simulantku proti zbytku světa. Ovšem hlavní důraz tento autor klade na konfrontaci s muslimským světem a Čínou, s nimiž prý bude mít Západ vždy napjaté a často otevřeně nepřátelské vztahy. Multipolarita tak dostává podobu relativní bipolarity. Ve vlastním zájmu prý musí USA a západoevropské země čelit výzvám ostatních civilizací, přičemž musí především:
1) Prohloubit politickou, ekonomickou i vojenskou integraci a koordinovat přitom svoji politiku, aby státy z jiných civilizačních okruhů nemohly využívat vnitřní rozpory Západu;
2) Začlenit do NATO a Evropské unie středoevropské země, pobaltské republiky, Slovinsko a Chorvatsko;
3) Podporovat prozápadní orientaci v Latinské Americe;
4) Omezovat růst konvenční i nekonvenční vojenské síly islámských států a Číny;
5) Zpomalit odklon Japonska od Západu směrem k Číně;
6) Uznat Rusko jako ústřední stát pravoslavné civilizace a hlavní regionální mocnost s legitimními zájmy na bezpečnosti své jižní hranice;
7) Udržovat západní technologickou a vojenskou převahu nad ostatními civilizacemi;
8) Uvědomit si, že intervence Západu do záležitostí jiné civilizace je nejnebezpečnějším zdrojem nestability a potenciálního globálního konfliktu.
Představa mezicivilizačního konfliktu je příkladem pesimistické globální prognostiky. Může být pravdivá – stačí, když jí nejvýznamnější státníci uvěří. Nebo když arogantně zaútočí na „pojistky“ v podobě sekulárních arabských států v oblasti MENA, tedy na Blízkém východě a v severní Afric ea otevře prostor pro islámský fundamentalismus. Podstatné proto je, zda ti, kdo budou odpovědni za zahraniční politiku mocností, budou opírat své rozhodování a jednání o obraz toho, co civilizace odlišuje, nebo o to, co lidstvo spojuje. Hlavní riziko dnes není v rozdílech západní, čínské či islámské kultury, ale v agresivních ambicích Západu vydávat svoji civilizaci za nejvyšší úroveň vývoje lidstva a za univerzální kulturu. Právě tento narcisismus a netolerantnost vůči jiným kulturám je hlavním nositelem nebezpečí, že se vize konfliktu civilizací naplní. Dialog civilizací bez válek a násilí proto vyžaduje nové přístupy především ze strany Západu jako –zatím –nejmocnější civilizace dneška.
Zde mé vlastní podotknutí - co z toho západ dělá a nedělá? Jsou i tohle prokremelské kecy?
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Jako že si pár separatistů obsadí státní úřady a vyhlásí novou republiku je podle vás OK? To se asi fakt neshodneme.
A co měl Putin dělat? Co třeba to samý co dělal před vstupem Pobaltí do NATO?
Strašíte už rok a zatím kde nic tu nic.
Tak ono to bylo reakcí na Majdan a vůbec se jim nedivím. Jako výhružky ústavním činitelům smrtí jejich a jejich dětí? To je panečku demokracie.😐 V ulicích ozbrojení přívrženci neonacistů a prahnoucí po "čisté" Ukrajině? O tom byl celý dokument CNN,čili nikdo nemůže říct, že to je lež. Assil, tohle se dít v ČR, tak stavím taky barikády.😐 A koho asi chtěli "vyčistit"? Jak křišťálová noc? Akorát teď Rusky mluvící obyvatelstvo místo židů? Nebo i židy když jsme v tom? 😐
Jinak pokud by došlo opravdu k vyhrocení situace a lidi by stáli před nucenou mobilizací, tak uvidíte ty změny v myšlení. To raději vládu i s prezidentem rozvěsí po lampách.😐 Ono budou stačit další vlny zdražování a sociálního diskomfortu.😐 Rus může válčit taky ještě deset let.
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=WB2cIshrIL4
Repotačko prosím vás nedávejte sem taková videa. Já jsem si kvůli vám prostřelil mobil.😀😀😀
neverend

XXX.XXX.213.247
https://indian-tv.cz/clanek/ukrajina-usiluje-o-zablokovani-ruske-strilecky-atomic-heart-h7497r
Hlavně ty komenty pod tím jsou výživné.😀 Aby vám ta Ukrajins nepřerostla přes hlavu jednou.🙂

Jinak pokud by došlo opravdu k vyhrocení situace a lidi by stáli před nucenou mobilizací, tak uvidíte ty změny v myšlení. To raději vládu i s prezidentem rozvěsí po lampách.😐
A proč myslíte, že sem táhne Černochová USA armádu? A rozhodne o tom vláda? Parlament tou svou 108? Ve zrychleném řízení? Ve stavu nouze?
Na 60 dní dokonce bez souhlasu Parlamentu? Víte, co stihnou udělat za paseku za 60 dní.
Na 60 dní vyslat armádu bez souhlasu Parlamentu? Co z ní asi za 60 dní zbyde?

rapotacka11
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=U5ztW-OVSfU
Všimněte si těch malých písmenek, která běhají pod QR kódem.
Edit : Mně to zmizelo, to tam pronikl nějaký dezolát ?

neverend
napsal(a):
https://indian-tv.cz/clanek/ukrajina-usiluje-o-zablokovani-ruske-strilecky-atomic-heart-h7497r
Hlavně ty komenty pod tím jsou výživné.😀 Aby vám ta Ukrajins nepřerostla přes hlavu jednou.🙂
Tak já bych byla pro zakázat všechny střílečky. Pak si mladí mužové myslí, že je to tak i v reálu. Reset, vyskočím a hraje se nanovo.
napsal(a):
Ani já vás nebudu přesvědčovat. Ale ocitujte mi jeden bod ze "Stropnického petice", který je prokremelský. Ta petice je výrazně proevropská, chcete-li pročeská a dokonce proukrajinská. Protože žádá hlavně konec umírání Ukrajinců. My si totiž vůbec neumíme představit tu hrůzu. Jeden den vám syna odvedou a druhý den máte ve schránce parte.
Takže můžeme zjednodušeně říct, že je protiválečná. A na protiválečné iniciativě není nic špatného.
Bod 2, který je v podstatě předání Ukrajiny Rusku. A pokud chcete u nás mír, tak se modlete, ať Ukrajina vyhraje.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jinak pokud by došlo opravdu k vyhrocení situace a lidi by stáli před nucenou mobilizací, tak uvidíte ty změny v myšlení. To raději vládu i s prezidentem rozvěsí po lampách.😐
A proč myslíte, že sem táhne Černochová USA armádu? A rozhodne o tom vláda? Parlament tou svou 108? Ve zrychleném řízení? Ve stavu nouze?
Na 60 dní dokonce bez souhlasu Parlamentu? Víte, co stihnou udělat za paseku za 60 dní.
Na 60 dní vyslat armádu bez souhlasu Parlamentu? Co z ní asi za 60 dní zbyde?
Jj,já vím právě.😐 A taky vím, že Ukrajinské armádě už chybí to zásadní. Lidi. Většina prof. vojáků už mrtvá a odvedenci samozřejmě chaos a neochota bojovat.Podezírám proto Zeleninu, že brzy, jestli už ne teď požádá o vojáky. 😐 Joo Orionko, skoro by se mi chtělo říct co jste si tam zvolili to máte, ale vím že vy a mnoho dalších ne.😐 Ale je to doslova maniakální doba. Černochová je ta co říká rota tanků? 😀😀 Tak ta by měla na obraně maximálně uklízet.😀
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak já bych byla pro zakázat všechny střílečky. Pak si mladí mužové myslí, že je to tak i v reálu. Reset, vyskočím a hraje se nanovo.
https://youtu.be/Yfrr3kxzJtU
Jj, v reálu to všechno vypadá jinak.

neverend
napsal(a):
Jj,já vím právě.😐 A taky vím, že Ukrajinské armádě už chybí to zásadní. Lidi. Většina prof. vojáků už mrtvá a odvedenci samozřejmě chaos a neochota bojovat.Podezírám proto Zeleninu, že brzy, jestli už ne teď požádá o vojáky. 😐 Joo Orionko, skoro by se mi chtělo říct co jste si tam zvolili to máte, ale vím že vy a mnoho dalších ne.😐 Ale je to doslova maniakální doba. Černochová je ta co říká rota tanků? 😀😀 Tak ta by měla na obraně maximálně uklízet.😀
Černochová je ta, která začíná pracovní dobu tím, že vypustí z kabely tank na klíček. To jste neviděl ?
z FB
S Putinovým projevem je to stejné
jako kdysi s Prohlášením Charty 77:
nikde text nezveřejnili, ale psali,
co si máme o tom myslet.
Putin už definitivně ztratil smysl pro realitu.
Vymýšlí si, že válku na Ukrajině způsobil Západ,
hlavně USA. Ale, to je nesmysl an sich.
Sejdou se v Mnichově,
vymýšlejí, jak svět zatáhnout do války
a říkají tomu bezpečnostní konference.
rapotacka11
napsal(a):
z FB
S Putinovým projevem je to stejné
jako kdysi s Prohlášením Charty 77:
nikde text nezveřejnili, ale psali,
co si máme o tom myslet.
Putin už definitivně ztratil smysl pro realitu.
Vymýšlí si, že válku na Ukrajině způsobil Západ,
hlavně USA. Ale, to je nesmysl an sich.
Sejdou se v Mnichově,
vymýšlejí, jak svět zatáhnout do války
a říkají tomu bezpečnostní konference.
A z toho je vidět, jaký bláboly nebo spíš zcela cílený lži dokážou lidi na net psát
https://cnn.iprima.cz/videa/cnnzahranici/projev-ruskeho-prezidenta-vladimira-putina-2122023
Koukám, že Stropnického hlášky budou zdrojem zábavy ještě dlouho
https://pbs.twimg.com/media/FpBryNfWAA0iZxQ?format=png&name=medium

assil
napsal(a):
Koukám, že Stropnického hlášky budou zdrojem zábavy ještě dlouho
https://pbs.twimg.com/media/FpBryNfWAA0iZxQ?format=png&name=medium
Jak pro koho. Pokud vám tolik zábavy poskytuje zabíjení, pak by bylo nejlepší, kdybyste si ho šla užít v reálu.
Podle mě, každá iniciativa, která se snaží o zmírnění utrpení lidí na Ukrajině je chválihodná. Když se podíváte na seznam významných lidí, kteří jsou pod peticí podepsáni.....třeba něco pochopíte.
napsal(a):
Jak pro koho. Pokud vám tolik zábavy poskytuje zabíjení, pak by bylo nejlepší, kdybyste si ho šla užít v reálu.
Podle mě, každá iniciativa, která se snaží o zmírnění utrpení lidí na Ukrajině je chválihodná. Když se podíváte na seznam významných lidí, kteří jsou pod peticí podepsáni.....třeba něco pochopíte.
Budu to znova opakovat, takhle petice se nesnaží o zmírnění utrpení lidí, ale jen o to, aby se Ukrajina vzdala Rusku, čímž by utrpení Ukrajinců ještě narostlo.
Pod peticí jsou podepsáni komunisti a jasně prokremelští lidé, kteří se tím ani netají, ale v tomto směru asi významní jsou, to máte pravdu.
A jediný účel má nejspíš jen zviditelnění lůzra Stropnického, dopad na mezinárodní politiku to má asi tak stejný jako na lední medvědy, tedy 0. Na to aby Stropnický udělal opravdu něco reálného v reálném světě, na to nemá koule, dovede tak akorát ťukat do klávesnice.
A proto je taky celý Stropnický všem akorát k smíchu, i když si myslím, že jemu je to jedno, i negativní reklama je reklama.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Budu to znova opakovat, takhle petice se nesnaží o zmírnění utrpení lidí, ale jen o to, aby se Ukrajina vzdala Rusku, čímž by utrpení Ukrajinců ještě narostlo.
Pod peticí jsou podepsáni komunisti a jasně prokremelští lidé, kteří se tím ani netají, ale v tomto směru asi významní jsou, to máte pravdu.
A jediný účel má nejspíš jen zviditelnění lůzra Stropnického, dopad na mezinárodní politiku to má asi tak stejný jako na lední medvědy, tedy 0. Na to aby Stropnický udělal opravdu něco reálného v reálném světě, na to nemá koule, dovede tak akorát ťukat do klávesnice.
A proto je taky celý Stropnický všem akorát k smíchu, i když si myslím, že jemu je to jedno, i negativní reklama je reklama.
Čili Assil budeme raději dál podporovat zabíjení Ukrajinců aby se nevzdali RF? A budeme čekat na co? Až na Ukrajině nebude už nikdo schopný bojovat? Nebo snad až to vzá RF? To snad ani ten největší blázen nepředpokládá. Víte co mi chybí nejvíc ze všeho? Co chtějí Ukrajinci? Myslím ti obyčejní a ti co skutečně zkouší utrpení války? Ptal se jich někdo? Vám se to lehce řekne, ale vám nic nechybí v bezpečí domova. My chceme válku a padlé hrdiny na Ukrajině. A jsou stejného názoru i Ukrajinci? Ne ti co zdrhli, ale ti co zůstali a nesou následky na vlastních bedrech. Proto bych poprosil všechny "psy války" , ať přestanou šťekat a jedou dokázat v boji své skutečné přesvědčení. 🙂
neverend
napsal(a):
Čili Assil budeme raději dál podporovat zabíjení Ukrajinců aby se nevzdali RF? A budeme čekat na co? Až na Ukrajině nebude už nikdo schopný bojovat? Nebo snad až to vzá RF? To snad ani ten největší blázen nepředpokládá. Víte co mi chybí nejvíc ze všeho? Co chtějí Ukrajinci? Myslím ti obyčejní a ti co skutečně zkouší utrpení války? Ptal se jich někdo? Vám se to lehce řekne, ale vám nic nechybí v bezpečí domova. My chceme válku a padlé hrdiny na Ukrajině. A jsou stejného názoru i Ukrajinci? Ne ti co zdrhli, ale ti co zůstali a nesou následky na vlastních bedrech. Proto bych poprosil všechny "psy války" , ať přestanou šťekat a jedou dokázat v boji své skutečné přesvědčení. 🙂
Rozhovorů s obyčejnejma Ukrajincema z vesnic i měst je plný net, včetně hlášek od našich válečných zpravodajů, jo doporučuju vám třeba podcasty s válečnou zpravodajkou paní Procházkovou, takže si to poslechněte a podívejte se a dozvíte se, že ani obyčejní Ukrajinci se nechtějí vzdát Rusům. A ani se jim nedivím, všichni ví, co by následovalo, to co se dělo v obsazených městech byl jen slabý odvar.
Ukrajinci mají na výběr je ze dvou zel, bojovat a nebo se vzdát Rusku a oni se Rusku vzdát nechtějí.
Důsledky, tedy mnoho mrtvých, by byly stejný, tak to asi moc neřeší. Ruské seznamy Ukrajinců určených k likvidaci byly fakt poměrně rozsáhlé.

No, jsem zvědavá, až prozradí za 50 let, proč se tohle děje doopravdy.
Fakt nikomu nepřijde divné, že se tam rubou rok? S tou výbavou vojenskou? A s tím, jak obě strany už dávno neví, jaké dohody o chem. zbraních např. mají dodržovat?
Stačilo by málo a je po všem. A hlavně mi nikdo neříkejte, že si nechcou zničit nějakou krajinu... s jejich povahami, jasně, bože.
Takže o co jde?
Někdo tam vzadu se nám tlemí, jak řešíme něco, co vůbec tak není.
Reklama mi přijde vtipná.
A vyjádření Fialy o darech válečných, to je teda fakt... někoho tak hloupého jsem dlouho nepotkala.
Chválí se jak Ivánek, vůbec netuší, co tím způsobuje. Myslí si, že pomůže vyhrát. Ach jo. Oni mu něco namluvili, on tomu věří, že je hrdina. Tihle jdou pak jako první, až bude hotovo. Je mi ho líto.

assil
napsal(a):
Tedy prdon, ale musela jsem. Za to vy jste ta nejvýznamější, nejchytřejší, nejschopnější, která všechny lékaře a profesory z VŠ strčí do kapsy. Nebo jste se na ty podpisy ani nekoukla a jen plácáte.

napsal(a):
No, jsem zvědavá, až prozradí za 50 let, proč se tohle děje doopravdy.
Fakt nikomu nepřijde divné, že se tam rubou rok? S tou výbavou vojenskou? A s tím, jak obě strany už dávno neví, jaké dohody o chem. zbraních např. mají dodržovat?
Stačilo by málo a je po všem. A hlavně mi nikdo neříkejte, že si nechcou zničit nějakou krajinu... s jejich povahami, jasně, bože.
Takže o co jde?
Někdo tam vzadu se nám tlemí, jak řešíme něco, co vůbec tak není.
Reklama mi přijde vtipná.
A vyjádření Fialy o darech válečných, to je teda fakt... někoho tak hloupého jsem dlouho nepotkala.
Chválí se jak Ivánek, vůbec netuší, co tím způsobuje. Myslí si, že pomůže vyhrát. Ach jo. Oni mu něco namluvili, on tomu věří, že je hrdina. Tihle jdou pak jako první, až bude hotovo. Je mi ho líto.
K obrázku : a co byste chtěla? Důchodce, kterému zkrouhli valorizaci.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Rozhovorů s obyčejnejma Ukrajincema z vesnic i měst je plný net, včetně hlášek od našich válečných zpravodajů, jo doporučuju vám třeba podcasty s válečnou zpravodajkou paní Procházkovou, takže si to poslechněte a podívejte se a dozvíte se, že ani obyčejní Ukrajinci se nechtějí vzdát Rusům. A ani se jim nedivím, všichni ví, co by následovalo, to co se dělo v obsazených městech byl jen slabý odvar.
Ukrajinci mají na výběr je ze dvou zel, bojovat a nebo se vzdát Rusku a oni se Rusku vzdát nechtějí.
Důsledky, tedy mnoho mrtvých, by byly stejný, tak to asi moc neřeší. Ruské seznamy Ukrajinců určených k likvidaci byly fakt poměrně rozsáhlé.
Ale já myslím nesprostředkovaně. Třeba prostě hlasování či referendum obyvatel. Zpravodaje válečné beru jako kašpárky na provázku.🙂 Ti mě nezajímají, já bych si přál celkově znát ten názor od lidí na Ukrajině a dát jim možnost se beztrestně vyjádřit.
Stejně tak bych rád podotknul, že kdyby se Putin chystal dobývat Evropu, tak mu vzkazuji, že 300 000 vojáků s kterými vjel na Ukrajinu je málo.😀 On to ale ví a z čehož plyne, že se vůbec nechystal dobývat Evropu a Ukrajina nás před ničím nebrání. Jen jak zmiňuje Megi, hrajem všichni vč. Ukrajiny dobrý "idi*ty" Američanům.😐 Některým lidem holt stačí ukázat prstem a štěkej Azore.😀 Já se Ruska nebojím a pokud nás tedy naše Evropská "smetánka" hodlá zatáhnout do války či dlouhodobé krize na pokraji přežití, tak je mi líto, ale raději s Ruskem. 😐
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/rGw1D4om1FM
Proč to mají na uniformě? Snad aby Putin měl záminku? Totenkopf v tomto provedení byl znakem SS.

ježiši s ruskem fakt ne
vidíte jen černou a bílou, mě to neba
helejte, to je jako pravda, že v případě zapojení do války nesmím opustit stát?
Jakože nemůžu být uprchlík nebo prostě svobodně odjet z války Fialy, Lipavského, Černochové, Pekarové a těch,co jsou teď nějak dlouho zalezlí?
A jako buďte tak chytří a přestaňte mi podtrhávat mnou vlastnomyslnně vymyšlená slova, jako že jsou vadná!
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-desetitisice-slovaku-informuji-stat-ze-nechteji-bojovat-v-cesku-je-postup-jiny-226216
Mám nápad. Jdu poslat prohlášení datovkou.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
ježiši s ruskem fakt ne
vidíte jen černou a bílou, mě to neba
helejte, to je jako pravda, že v případě zapojení do války nesmím opustit stát?
Jakože nemůžu být uprchlík nebo prostě svobodně odjet z války Fialy, Lipavského, Černochové, Pekarové a těch,co jsou teď nějak dlouho zalezlí?
A jako buďte tak chytří a přestaňte mi podtrhávat mnou vlastnomyslnně vymyšlená slova, jako že jsou vadná!
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-desetitisice-slovaku-informuji-stat-ze-nechteji-bojovat-v-cesku-je-postup-jiny-226216
Mám nápad. Jdu poslat prohlášení datovkou.
Tak s tím Ruskem jsem to nemyslel zase až tak doslovně Megi.😀 Jen mi vadí, že máme jako nepřítele a já pořád nevím kde? V Rusku? Proč? Útočí snad na nějaký stát NATO či EU? A Ukrajina? To je to samé jako Irák, Syrie nebo Perský záliv? To ale v tom případě mám stejný strach i z USA a NATO.🙂 Ježiš já chci nějakou třetí možnost opravdu mírotvorné a neútočné velmoci. Třebaaa, křováci v Africe.😀 Jenže ti zase nejsou velmocí..😀 Je to problém sakra. Všechny velmoci furt někoho někde vraždí a ještě jedna na druhou křičí kdo víc.😀 Přemýšlel jsem že k církvi bych se dal, ale narazil jsem na křižácké výpravy a na hranicích umučené čarodejnice.😀 Tak taky smůla. 😀 Poraďte pls.😀
neverend

XXX.XXX.213.247
neverend
napsal(a):
Tak s tím Ruskem jsem to nemyslel zase až tak doslovně Megi.😀 Jen mi vadí, že máme jako nepřítele a já pořád nevím kde? V Rusku? Proč? Útočí snad na nějaký stát NATO či EU? A Ukrajina? To je to samé jako Irák, Syrie nebo Perský záliv? To ale v tom případě mám stejný strach i z USA a NATO.🙂 Ježiš já chci nějakou třetí možnost opravdu mírotvorné a neútočné velmoci. Třebaaa, křováci v Africe.😀 Jenže ti zase nejsou velmocí..😀 Je to problém sakra. Všechny velmoci furt někoho někde vraždí a ještě jedna na druhou křičí kdo víc.😀 Přemýšlel jsem že k církvi bych se dal, ale narazil jsem na křižácké výpravy a na hranicích umučené čarodejnice.😀 Tak taky smůla. 😀 Poraďte pls.😀
Čína zatím nikoho v poslední době nenapadla, ti na to jdou jen přes prachy, tak by vám mohli vyhovovat.
napsal(a):
Tedy prdon, ale musela jsem. Za to vy jste ta nejvýznamější, nejchytřejší, nejschopnější, která všechny lékaře a profesory z VŠ strčí do kapsy. Nebo jste se na ty podpisy ani nekoukla a jen plácáte.
Jen některé prosím, mám dojem, že všichni z VŠ to nepodepsali. Ono vůbec to naštěstí zas tak moc lidí nepodepsalo.
A vůbec já mám radši lidi, kteří něco dělají reálně, ne jen ty, co se přicucnout na momentální téma tak akorát ťukáním do klávesnice.

v číně mají prázdniny
prý putin řekl, že evropa je úchylná, protože jsou tu samí pedofilové a také že nutí
stejné pohlaví se brát?
a to mu nikdo neřekl, že čr s ním souhlasí a nikdy takové sňatky nedovolí?
takže už vim, že nás nikdy nenapadne
(nás nenapadne nic, to už vim taky)

neverend
napsal(a):
Ale já myslím nesprostředkovaně. Třeba prostě hlasování či referendum obyvatel. Zpravodaje válečné beru jako kašpárky na provázku.🙂 Ti mě nezajímají, já bych si přál celkově znát ten názor od lidí na Ukrajině a dát jim možnost se beztrestně vyjádřit.
Stejně tak bych rád podotknul, že kdyby se Putin chystal dobývat Evropu, tak mu vzkazuji, že 300 000 vojáků s kterými vjel na Ukrajinu je málo.😀 On to ale ví a z čehož plyne, že se vůbec nechystal dobývat Evropu a Ukrajina nás před ničím nebrání. Jen jak zmiňuje Megi, hrajem všichni vč. Ukrajiny dobrý "idi*ty" Američanům.😐 Některým lidem holt stačí ukázat prstem a štěkej Azore.😀 Já se Ruska nebojím a pokud nás tedy naše Evropská "smetánka" hodlá zatáhnout do války či dlouhodobé krize na pokraji přežití, tak je mi líto, ale raději s Ruskem. 😐
Píšete "nás", tak teď by mě zajímalo, koho tím vlastně myslíte, USA? Protože když píšete o Česku, tak je to vždycky "vás".
Pikaluna

XXX.XXX.3.99
Po roce uz zase Fiala stojí za projektem, který vyzývá k bonzování.
https://praguepride.cz/cs/ozvi-se#nahlasitutok
Útoky na menšiny zásadně odsuzuji, ale jdu spíš po právním rámci. Co je to pojem "předsudečná nenávist"? Jak je definována? Co všechno do toho budou zahrnovat?

Pikaluna
napsal(a):
Po roce uz zase Fiala stojí za projektem, který vyzývá k bonzování.
https://praguepride.cz/cs/ozvi-se#nahlasitutok
Útoky na menšiny zásadně odsuzuji, ale jdu spíš po právním rámci. Co je to pojem "předsudečná nenávist"? Jak je definována? Co všechno do toho budou zahrnovat?
Jo, to jdete dobře… https://www.epravo.cz/top/clanky/predsudecna-nenavist-110032.html

he, to vláda fialova splňuje :D
Subjekty, které se jich dopouštějí:
to jsou ty smlouvy neziskovka s vládou, není náhodou přímo fialy
nechápu, na co vymýšlí nové názvy, když ty staré jsou náplní stejné
a neřešené
stejně jako týrání zvířat
napsal(a):
he, to vláda fialova splňuje :D
Subjekty, které se jich dopouštějí:
to jsou ty smlouvy neziskovka s vládou, není náhodou přímo fialy
nechápu, na co vymýšlí nové názvy, když ty staré jsou náplní stejné
a neřešené
stejně jako týrání zvířat
Podle mě to není stejné, takhle půjdou trestně stíhat i jen vyslovené nepohodlné názory, kdežto dřív nebo teď jsou stíhatelné jen násilné činy.

assil
napsal(a):
Podle mě to není stejné, takhle půjdou trestně stíhat i jen vyslovené nepohodlné názory, kdežto dřív nebo teď jsou stíhatelné jen násilné činy.
No ony nejsou moc stíhané ty činy slovní. Nenávist vůči menšině náboženské, rase atd.
Už na to zákony máme.
napsal(a):
No ony nejsou moc stíhané ty činy slovní. Nenávist vůči menšině náboženské, rase atd.
Už na to zákony máme.
Ne, teď musíte dle zákona veřejně podněcovat k nenávisti, nestačí jen nenávist. Rozdíl podle mě je v tom, že teď je trestné říct Zabte všechny xxx, kdežto s tímto bude trestné i říct jen Nemám rád xxx.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Píšete "nás", tak teď by mě zajímalo, koho tím vlastně myslíte, USA? Protože když píšete o Česku, tak je to vždycky "vás".
Ono to moc k smíchu není Sarah.. 😐 Já na rozdíl od vás mám rozum a jsem si dobře vědom, že pokud válka vyeskaluje, tak já nebudu mít na výběr a pojedu ničit svou rodnou vlast. Je mi zcela u "pr*ele" co Rusko a jak Ukrajina, ale vás jako ČR proměníme v měsíční krajinu. 😐 Jsem voják a mám povinnost bránit svou vlast.Ale bránit a ne ji zničit. Což by ČR čekalo už v prvních dnech bojů. Narozdíl od vás vím, jak by vypadala tahle válka. Na Ukrajině není válka nic proti tomu, co by se rozpoutalo v případě eskalace mimo Ukrajinu. Tak neřešte blbosti a dávejte hlavně pozor na to co podporujete. 😐
Pikaluna

XXX.XXX.2.8
assil
napsal(a):
Ne, teď musíte dle zákona veřejně podněcovat k nenávisti, nestačí jen nenávist. Rozdíl podle mě je v tom, že teď je trestné říct Zabte všechny xxx, kdežto s tímto bude trestné i říct jen Nemám rád xxx.
Tak. A to je přesně to, v čem vidím megaprůšvih a obrovský potenciál zneužití proti někomu.
Pikaluna
napsal(a):
Tak. A to je přesně to, v čem vidím megaprůšvih a obrovský potenciál zneužití proti někomu.
Myslím, že v některých zemích už to je a v podstatě stačí když někdo řekne Cítím se být xxx a tamten jednou říkal, že xxx nemá rád. Zneužitelné v podstatě kdykoliv proti komukoliv. Taky se mi to fakt hodně nelíbí.
neverend
napsal(a):
Ono to moc k smíchu není Sarah.. 😐 Já na rozdíl od vás mám rozum a jsem si dobře vědom, že pokud válka vyeskaluje, tak já nebudu mít na výběr a pojedu ničit svou rodnou vlast. Je mi zcela u "pr*ele" co Rusko a jak Ukrajina, ale vás jako ČR proměníme v měsíční krajinu. 😐 Jsem voják a mám povinnost bránit svou vlast.Ale bránit a ne ji zničit. Což by ČR čekalo už v prvních dnech bojů. Narozdíl od vás vím, jak by vypadala tahle válka. Na Ukrajině není válka nic proti tomu, co by se rozpoutalo v případě eskalace mimo Ukrajinu. Tak neřešte blbosti a dávejte hlavně pozor na to co podporujete. 😐
No jen k té eskalaci, četl jste, co napsal k výročí na telegram Medveděv?
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
No jen k té eskalaci, četl jste, co napsal k výročí na telegram Medveděv?
Myslíte to o posunutí hranic až k Polsku? Ano četl.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ano, a o Zelenskym. To jen kdo hrozí eskalací. A bůhví co mají Poláci za informace, když už se připravují.
To zase nevíme jaké informace má RF. Každopádně stačí jeden omyl v souřadnicích a jste v dějepisu. 😐

napsal(a):
Tak.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/petr-pavel-cesta-volici-usti-vonka-oulicky-lobbista-ods.A230223_195841_domaci_kadl
Počkejte. To jako že ODS někdy kradla? To jako že Babiš není jediný? Tak to je ale hrůza! To není možné!
Jinak teda zprávy o Pavlikovi nemohou překvapit, je tam i oslovi jasná osa...
začíná na UA, končí USA. Je to dost trapné.
Jaké posunutí hranic? Však PL má ten kousek hranice s RF, tam jsou teď ty nové zátarasy?
Eště že jsou ti severní sousedé takoví hustý, ne jak my, kolik lidí tady se jim směje, že polský šmejd,
ale oni jsou daleko, daleko před námi, přemýšlí úplně jinak... v tomhle.
napsal(a):
Počkejte. To jako že ODS někdy kradla? To jako že Babiš není jediný? Tak to je ale hrůza! To není možné!
Jinak teda zprávy o Pavlikovi nemohou překvapit, je tam i oslovi jasná osa...
začíná na UA, končí USA. Je to dost trapné.
Jaké posunutí hranic? Však PL má ten kousek hranice s RF, tam jsou teď ty nové zátarasy?
Eště že jsou ti severní sousedé takoví hustý, ne jak my, kolik lidí tady se jim směje, že polský šmejd,
ale oni jsou daleko, daleko před námi, přemýšlí úplně jinak... v tomhle.
Jsem četla, že ta polsko-ruská hranice má 200 km, docela mě to překvapilo, jsem myslela, že je to daleko míň. No jo, Poláci a Pobaltí se připravují už od vypuknutí války 2014, u nás jako vždy se akorát řeční.
Já prostě nechápu jednu věc. Pokud se Rusko tak moc bojí útoku ze strany NATO, jaktože k tomu útoku ještě nedošlo? Protože kdy jindy zaútočit než teď? Rusko má ekonomické problémy, odvezené veškeré vojenské zásoby k hranicím, teď by se to útočilo jedna radost. Jak je možné, že ještě NATO neútočí?
Leda že by útočit nechtělo...
neverend

XXX.XXX.213.247
Varaxi
napsal(a):
Já prostě nechápu jednu věc. Pokud se Rusko tak moc bojí útoku ze strany NATO, jaktože k tomu útoku ještě nedošlo? Protože kdy jindy zaútočit než teď? Rusko má ekonomické problémy, odvezené veškeré vojenské zásoby k hranicím, teď by se to útočilo jedna radost. Jak je možné, že ještě NATO neútočí?
Leda že by útočit nechtělo...
Kdybyste poslouchala zprávy v USA, tak by vám bylo jasné proč NATO nezaútočí. 🙂 První věc je, že zřejmě RF není na kolenou. Druhá věc je, že zbraně nemají tak leda ve vašich zprávách a dle Fialového šášulky. 😀 Třetí věc bude zřejmě ta, že NATO a USA mají "boty" na Ukrajině a ti nosí jejich zbraně. Což bohatě stačí. Čtvrtá otázka je, jak silní jste vy Evropa. Dlouhodobě podfinancované armády a ještě k tomu připravované na zcela jiné typy konfliktů. Vyprázdněné sklady ani nezmiňuje.. A v neposlední řadě je RF jadernou velmocí dnes už i s pomocí Číny, Indie a dalších států. Americké a nejen americké firmy s RF dál veselé obchodují a vy jste za "hlupáky" jak v RF, tak v USA. 😀 Ostatně jako vždy. 😀

neverend
napsal(a):
Asi jste si nevšiml, že sem kolem války vůbec nepřispívám a přispívat nebudu, tak mě laskavě neurážejte. Houby víte o tom, co podporuju nebo nepodporuju. A psát si a smát se můžu, kdy chci a čemu chci, vy mi nemáte co poroučet, vy chytrej. Všechno víte, všude jste byl, od všeho máte klíče a po nocích točíte s klikou od zeměkoule. A už jste tím pěkně protivnej.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Asi jste si nevšiml, že sem kolem války vůbec nepřispívám a přispívat nebudu, tak mě laskavě neurážejte. Houby víte o tom, co podporuju nebo nepodporuju. A psát si a smát se můžu, kdy chci a čemu chci, vy mi nemáte co poroučet, vy chytrej. Všechno víte, všude jste byl, od všeho máte klíče a po nocích točíte s klikou od zeměkoule. A už jste tím pěkně protivnej.
Tak nepište takový kraviny a bude klid.😠

Bylo by fakt zajímavý (a jediné možné a normální),
kdyby ješitnost ustoupila,
někdo (celý svět, který to zajímá) na to dohlédl
a po roce by to skončilo.
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-kyjev-odmitl-cinou-navrhovane-primeri-40423938

neverend
napsal(a):
Tak nepište takový kraviny a bude klid.😠
Co si myslíš? Za chvíli máš Večerníček, takže omluv se,
vyčůrat, pomodlit a spát.

napsal(a):
Na neverenda nereagujte. Nemá to smysl. Jenom si ničíte karmu.
Už ta přezdívka... Na koních neuspěl, tak to zkouší tady.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Co si myslíš? Za chvíli máš Večerníček, takže omluv se,
vyčůrat, pomodlit a spát.
Lehneš potvoro? 😀😀

napsal(a):
Na neverenda nereagujte. Nemá to smysl. Jenom si ničíte karmu.
Už ta přezdívka... Na koních neuspěl, tak to zkouší tady.
Máte pravdu, už aby vypad i odsud a bude tady klid.
neverend

XXX.XXX.213.247
No, já se spíš obávám, že pokud budete pokračovat v podobné diplomatické činnosti jako doposud, tak tu budu asi sám a nejdéle že všech. 😀😀

to víš že jo :)
jako voják teda moc sebeovládání neovládáno, sklony k agresivitě, nebezpečné
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
to víš že jo :)
jako voják teda moc sebeovládání neovládáno, sklony k agresivitě, nebezpečné
No aspoň už si tykáme..😀😀 Megi, voják má zabíjet a nikoli vést diplomatické řeči.🙂 Doufám, že si na mě vzpomenete až uvidíte čelní jednotky nabušené adrenalinem.😐 Fakt mi věřte, že já jsem strašně hodný a slušný člověk.😐 Jen mám o vás strach. Vy jste takový pitomoučký a každý si s vámi vždycky vytře "pr*el". A vy ještě poděkujete.😀 Kéž byste se jednou alespoň trochu starali o své zájmy jako třeba USA nebo Švýcarsko třeba. Není to myšleno zle ani vůči vám ani vůči ČR, ale proto mám o vás strach. Polsko sice zbrojí, ale každý profesionál ví, jak asi deset let trvá sestavení funkční a akceschopné armády. Tu nemá v Evropě prostě nikdo a ještě dlouho mít nebude.😐
Pikaluna

XXX.XXX.135.111
Neverende, nic si z toho nedělejte. Já s Vámi v některých věcech nesouhlasím, ale musím uznat, že zas jiné informace, které píšete, častokrát uvádí i západní mainstream. To je prostě problém Čechů, že doteď pořádně neumí anglicky, nejdou zvyklí čerpat ze solidních zahraničních zdrojů a slepě věří jen ten českým - a nemůžete jim to zazlívat, je to ještě asi Ještě nějaký dojezd z totáče (A to opravdu z mé strany není ironie). Ono se ale říká, že ta změna trvá až tři generace, než se to změní.
Pokud nám tedy nezačnou pouštět jen to, co sami uznají za vhodné.

já mám teda klik pravou myšou a přeložit do čeština... celá dvě kliknutí
ale nějak nechápu, proč mně (a dalším tady) nevrend pořád říká, jak jsme pitomí :D
já mám vždy dva záložní plány
a když se vrátíte na začátek tohoto vlákna, budete překvapeni, co sem chodí za lidi
kolik jich má zbraně a umí je použít
třeba lihový vařič
bojové psy
Megy jí pstruha jen pečeného
už jsme tu i stavěli tým, mě pasovali na škrabku brambor
k tomu pstruhovi jsem dělala kaši a řízl mě nůž
neverend

XXX.XXX.213.247
Pikaluna
napsal(a):
Neverende, nic si z toho nedělejte. Já s Vámi v některých věcech nesouhlasím, ale musím uznat, že zas jiné informace, které píšete, častokrát uvádí i západní mainstream. To je prostě problém Čechů, že doteď pořádně neumí anglicky, nejdou zvyklí čerpat ze solidních zahraničních zdrojů a slepě věří jen ten českým - a nemůžete jim to zazlívat, je to ještě asi Ještě nějaký dojezd z totáče (A to opravdu z mé strany není ironie). Ono se ale říká, že ta změna trvá až tři generace, než se to změní.
Pokud nám tedy nezačnou pouštět jen to, co sami uznají za vhodné.
Vy jste to asi jediná pochopila správně jak to myslím.😐 Ale je to hrozný pocit slyšet amerického ministra mluvit o podcenění Ruské síly a tady pak číst ty žvásty na novinkách oblbující akorát lidi.😐 Pak přijede voják přímo se účastnící dlouhodobě bojů na Ukrajině a jeho slova se shodují s informacemi, které mám od kolegů kteří bojují na obou stranách fronty. Ano, i v Ruských řadách bojují Američané, Francouzi i Češi.😐
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
neverend
napsal(a):
Vy jste to asi jediná pochopila správně jak to myslím.😐 Ale je to hrozný pocit slyšet amerického ministra mluvit o podcenění Ruské síly a tady pak číst ty žvásty na novinkách oblbující akorát lidi.😐 Pak přijede voják přímo se účastnící dlouhodobě bojů na Ukrajině a jeho slova se shodují s informacemi, které mám od kolegů kteří bojují na obou stranách fronty. Ano, i v Ruských řadách bojují Američané, Francouzi i Češi.😐
Jo, kdo chce vidět vidí. Kdo ne ne. S. Tím se nic nenadělá. Jsem ráda že sem píšeš ty i Orionka neb bez vás bych tu zas byla jedinej vyvrhel 😂😁
Pikaluna

XXX.XXX.135.111
neverend
napsal(a):
Mám ekonomku se zaměřením na diplomacii a k tomu jsem pracovala nějakou dobu v cizině. Neříkám, že rozumím všemu, ale mám celkem porovnání, jak se co kde píše a hrotí. Resp. hrotí se a zkresluje aktuální téma, co je dál, o tom se mluví objektivneji- takže třeba problematika muslimských menšin v Evropě se tu zkresluje méně než ve Francii a Německu a tolik se tam nelže o tématu UA jako u nás a obráceně.
Já s Vámi ve všem souhlasím, ale třeba o nefunkčnosti ruských sankcí na Rusko a o tom, že Rusko není a ani jen tak nebude na kolenou, o tom otevřeně už x krát psali třeba ve Financial times.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, kdo chce vidět vidí. Kdo ne ne. S. Tím se nic nenadělá. Jsem ráda že sem píšeš ty i Orionka neb bez vás bych tu zas byla jedinej vyvrhel 😂😁
Ahoj Jani, tebe jsem kdysi taky podcenil. 😀 Za to se moc omlouvám a jsem rád, že se taky ukážeš. V létě přijedu, teda doufám v civilu a rád se s tebou setkám.👍
Pikaluna

XXX.XXX.135.111
Pikaluna
napsal(a):
Mám ekonomku se zaměřením na diplomacii a k tomu jsem pracovala nějakou dobu v cizině. Neříkám, že rozumím všemu, ale mám celkem porovnání, jak se co kde píše a hrotí. Resp. hrotí se a zkresluje aktuální téma, co je dál, o tom se mluví objektivneji- takže třeba problematika muslimských menšin v Evropě se tu zkresluje méně než ve Francii a Německu a tolik se tam nelže o tématu UA jako u nás a obráceně.
Já s Vámi ve všem souhlasím, ale třeba o nefunkčnosti ruských sankcí na Rusko a o tom, že Rusko není a ani jen tak nebude na kolenou, o tom otevřeně už x krát psali třeba ve Financial times.
Chtěla jsem napsat, že s vámi ve všem NESOUHLASÍM, ALE v něčem jo a tak dál:))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
neverend
napsal(a):
Ahoj Jani, tebe jsem kdysi taky podcenil. 😀 Za to se moc omlouvám a jsem rád, že se taky ukážeš. V létě přijedu, teda doufám v civilu a rád se s tebou setkám.👍
Budu moc ráda když se setkáme osobně. A neomlouvej se, z mé strany to bylo ještě horší.
Jsem ráda že se dost vysvětlilo. Díky.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
ale nějak nechápu, proč mně (a dalším tady) nevrend pořád říká, jak jsme pitomí :D
a když se vrátíte na začátek tohoto vlákna, budete překvapeni, co sem chodí za lidi
třeba lihový vařič
bojové psy
Megiii, vždyť vy už musíte vědět, že to nemyslím na vás osobně. Ale když děláte sbírku na jeden tank, slovy jeden tank a uvědomíte si, že Rusko jich tam má 2000, tak promiňte, nevím jestli se smát nebo brečet. 😀😀 Jak tohle asi působí? Místo toho, abyste třeba postavili školku nebo nějaké lékaře podpořili, ale takhle posíláte jen šrot na Ukrajinu. 😀 T14 ho za pár minut v ten šrot promění a ani mu nepoškrábe lak. 😐 Notabene dělá to jiný stát? Nedělá, ale vy musíte zase vyniká v nenávisti k Rusku, co? Jiní už si porcují Ukrajinu na kusy a vy zase budete chybět. Achjo. 😐
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Budu moc ráda když se setkáme osobně. A neomlouvej se, z mé strany to bylo ještě horší.
Jsem ráda že se dost vysvětlilo. Díky.
Jak se to sakra řekne česky? Do smrti dobrý? Doufám že jsem zase něco nepopletl.

Meziroční inflace u nás v lednu 2023 stoupla podle ČSÚ na 17,5%.
Podle Eurostatu na 19,1%.
Vyšší růst hladiny spotřebitelských cen vykázaly v lednu v meziročním pohledu pouze Maďarsko (26,2 procenta) a Lotyšsko(21,4 procenta). Průměr za zeměmi EU odpovídá rovným deseti procentům.
Meziměsíční nárůst inflace u nás je v lednu 6%, což znamená 101,2%p.a.
ČNB tento rekordně vysoký lednový růst regulovaných cen zdůvodňuje odrazem zvýšení cen elektřiny v souvislosti s ukončením úsporného tarifu a přechodem na vládou stanovený cenový strop pro silovou elektřinu.
Zároveň tvrdí, že se v jádrové inflaci projevuje postupné slábnutí růstu zahraničních průmyslových cen a utlumování domácí poptávky.
Citace: V rámci jádrové inflace dále poklesla dynamika jak cen zboží, tak cen služeb. Ke zpomalování růstu cen služeb přispěl další pokles příspěvku nákladů vlastnického bydlení v podobě tzv. imputovaného nájemného. Růst cen potravin zůstává rychlý. To souvisí s předchozím vysokým růstem cen agrárních komodit i domácích zemědělských výrobců. Dynamika cen pohonných hmot se v lednu v meziročním vyjádření dále snížila a odrážela vývoj na trhu s ropou i posilující kurz koruny.
Oficiální prognóza ČNB, které bych ráda věřila, ale přijde mi nereálná:
Zimní prognóza očekává, že zrychlení cenového růstu počátkem letošního roku je přechodné a souvisí zejména s výrazným zrychlením růstu regulovaných cen. Inflace začne následně rychle klesat a ve druhé polovině letošního roku se sníží na jednociferné hodnoty. Tržní složky inflace zvolní vlivem snižujících se nákladových tlaků ze zahraničí i z domácí ekonomiky. Současně dojde k postupné korekci aktuálně kulminujících ziskových marží domácích výrobců, obchodníků a poskytovatelů služeb. Začátkem roku 2024 se celková i měnověpolitická inflace sníží do blízkosti 2% cíle ČNB, kde setrvá do konce prognostického horizontu. Citace viz.https://www.cnb.cz/cs/verejnost/servis-pro-media/komentare-cnb-ke-zverejnenym-statistickym-udajum-o-inflaci-a-hdp/Inflace-v-lednu-2023-v-souladu-s-prognozou/
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-valka-pro-ruskeho-divaka-zadna-porazka-jen-preskupeni-a-gesta-dobre-vule-226182#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Dobrý den,
jsem jeden ten tupec co neumí jinak číst než český. Dnes ráno jsem pročítala teda český jen tenhle odkaz ( vše i diskuzi). Jsem hodně starší člověk mezigenerační a dost si pamatuji.
Pokud mám jiný názor jsem podceňovaná tady Vaším psaným slovem. Prostě jen vy, páru dalších s vámi a zbytek je tupých Čechů.
Dája

napsal(a):
Máte pravdu, už aby vypad i odsud a bude tady klid.
Proto jsem psala, nereagovat. Trochu mi to připomíná román od Stephena Kinga - Nezbytné věci? Jak pavouk rostl úměrně strachu jedné z postav.
napsal(a):
třeba lihový vařič
bojové psy
Vždyť je to jen takový místní baron Prášil 😀. Bavím se pokaždé, když ho tu čtu.

napsal(a):
Proto jsem psala, nereagovat. Trochu mi to připomíná román od Stephena Kinga - Nezbytné věci? Jak pavouk rostl úměrně strachu jedné z postav.
Jj, holt mě to nedalo a neudržela jsem se nekomentovat to "všude zdejší" a vlastně nikde. Snad mě omlouvá to, že kolem sebe mám štěstí na normální empatický lidí se smyslem pro humor a ne na zamindrákovaný chudáky, kterým to v reálu už nikdo nežere, tak si svoji frustraci vybíjejí anonymně na internetu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.230
Trochu mimo téma. Právě jsem ztratila i poslední ilize o výši iq zaměstnanců veterinární správy v Čr... 😡😡😡😡😡
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.230
Dája6
napsal(a):
Prosím o vysvětlení, bo 😉 já se v tom nevyznám a docela mě tohle zajímá .
Dája
Že getuly (podskupina korálovek) jsou na seznamu invazivních druhů EU už víme. Že běží už jen kus 2leté lhůty na rozprodej apod taky víme. Ovšem bylo řečeno že kdo se zaregistruje může si getuly ponechat pokud zabrání rozmnožení a bude je držet samostatně. A teď tohle?? Dle posledních vět mi vyplývá že kdo to má doma tomu je zabaví a zabijou.
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Jj, holt mě to nedalo a neudržela jsem se nekomentovat to "všude zdejší" a vlastně nikde. Snad mě omlouvá to, že kolem sebe mám štěstí na normální empatický lidí se smyslem pro humor a ne na zamindrákovaný chudáky, kterým to v reálu už nikdo nežere, tak si svoji frustraci vybíjejí anonymně na internetu.
Ježiš co mi to zase podsouváte? Jaký "všude zdejší"? Já někdy psal, že jsem nějaký cestovatel či co? Dokonce jsem to zdůrazňoval, že nerad cestuji. Tak co to je za nesmysly?Vaše normální empatické okolí chce taky zaútočit na Rusko?😀 Tak sorry, ale pro mě a mnoho skutečně normálních lidí by to byl spíš signál pro vyšetření odborníkem s klidem na lůžku pro vás i vašeho okolí.😀

napsal(a):
A pozor - neverend nerad cestuje, ale byl na misi v Afghánistánu. To je tak, když si někdo nepamatuje, co všechno už tady nakecal. Nebo si myslí, že si to nepamatujeme my.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
napsal(a):
A pozor - neverend nerad cestuje, ale byl na misi v Afghánistánu. To je tak, když si někdo nepamatuje, co všechno už tady nakecal. Nebo si myslí, že si to nepamatujeme my.
Tak ja taky nesnasim stehovani. A přesto jsem se stěhovala za zivot 31x. A? Prostě sem musela no.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Že getuly (podskupina korálovek) jsou na seznamu invazivních druhů EU už víme. Že běží už jen kus 2leté lhůty na rozprodej apod taky víme. Ovšem bylo řečeno že kdo se zaregistruje může si getuly ponechat pokud zabrání rozmnožení a bude je držet samostatně. A teď tohle?? Dle posledních vět mi vyplývá že kdo to má doma tomu je zabaví a zabijou.
To, co je uvedené v citaci je platné.
Ale zároveň by přece podle nařízení stále mělo platit, pokud máte invazivní druh v zájmovém chovu a nikoli v komerčním, přechodné opatření, že jedince invazních nepůvodních živočichů, které jste chovali před zápisem, si můžete ponechat do jejich dožití, pokud zajistíte opatření proti jejich dalšímu úniku a rozmnožování. Museli se tedy všichni do konce roku 2022 registrovat.
Začátkem letošního roku se snad zápis do registru uzavíral a další držení či chov nezaregistrovaných jedinců bude již představovat porušení zákazů stanových evropským nařízením.
Pokud se pán ptá teď, nemá je registrované, registrace se už uzavřela, tak je to možná ze strany SVS jediná odpověď, kterou mohou dát.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za vysvětlení a podle toho to vysvětlení se ani mě zákon nezamlouvá 😤.
Dája
neverend
napsal(a):
Ježiš co mi to zase podsouváte? Jaký "všude zdejší"? Já někdy psal, že jsem nějaký cestovatel či co? Dokonce jsem to zdůrazňoval, že nerad cestuji. Tak co to je za nesmysly?Vaše normální empatické okolí chce taky zaútočit na Rusko?😀 Tak sorry, ale pro mě a mnoho skutečně normálních lidí by to byl spíš signál pro vyšetření odborníkem s klidem na lůžku pro vás i vašeho okolí.😀
No a zase urážky🤬, že jo. Umite psát i bez urážek? Smajlíka mi to nespravíte.
Dája

Dája6
napsal(a):
Dája
Dájo, neurážejte se, Never. nereagoval na vás. A pokud mluví o velkých pitomcích, nemyslí nikoho osobně. Myslí ČR, jako republiku, dříve ČSR, pak ČSSR, pak ČSFR. Vždycky musíme být nejoddanější, nejposlušnější. Píšete, že dost pamatujete. Ani v SSSR neznárodnili kazdeho ševce, jako u nás. Když jsme vyjeli do NDR, tak tam byli soukromníci pekaři, cukráři, hospodští....u nás i zámečník na vsi musel do komunálu. Vždycky musíme být napřed, první, nejlepší. Teď je to stejné, jen místo Moskvy je Brusel.
Fakt jsme nejlepší????
Aspoň tak Nev. chápu já a bohužel má pravdu.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dája6
napsal(a):
Dája
To jsou fakta a když už jsme se tedy začali svěřovat kdo si o kom co myslí, tak jsem se taky vyjádřil. 🙂 Dájo a proti vám nic nemám a ani proti Sarah, ale podle mého jsou tyto "bojové" názory pro vlast neprospěšné a možná i nebezpečné. Promiňte mi to, ale jestli někdo chce provokovat zbytečně svými názory RF, tak má příležitost jim to jít říct přímo na Donbas. Kdo bude pak hasit požár? Rusko postupuje, Ukrajina ustupuje a pokud by tedy RF dosáhla až k Polským hranicím víte co to bude? Polsko při bojích v blízkosti jejich hranic bude chtě nechtě vystaveno raketový útokům z obou stran. Už jednou se to stalo a jak vidíte, raději tvrdí všichni, že to byla Ukrajinská raketa z obranného systému. Jsem slyšel jiný názor. Bezmezně bych nespoléhal na spojence, že v každém případě zasáhnou. Prostě někdy mlčet zlato a nestahoval bych pozornost na sebe v této situaci. Počkáme si zda se silná slova také promění v silné činy. 🙂 Zatím NATO nic nepředvedlo a obrana hranic je slabá i z hlediska protiraketové obrany. Sama jste viděla, že nezaznamenal ani zbloudilý dron a ani ty rakety.
napsal(a):
Dájo, neurážejte se, Never. nereagoval na vás. A pokud mluví o velkých pitomcích, nemyslí nikoho osobně. Myslí ČR, jako republiku, dříve ČSR, pak ČSSR, pak ČSFR. Vždycky musíme být nejoddanější, nejposlušnější. Píšete, že dost pamatujete. Ani v SSSR neznárodnili kazdeho ševce, jako u nás. Když jsme vyjeli do NDR, tak tam byli soukromníci pekaři, cukráři, hospodští....u nás i zámečník na vsi musel do komunálu. Vždycky musíme být napřed, první, nejlepší. Teď je to stejné, jen místo Moskvy je Brusel.
Fakt jsme nejlepší????
Aspoň tak Nev. chápu já a bohužel má pravdu.
Ano, pamatuji i tuhle dobu, pamatuji, že na Slovensku v Zázrive bylo až do revoluce soukromé JZD, pamatuji i to, že v Polsku byli malí podnikatele a ano jen u nás tvrdé ne a právě, že pamatuji toho dost, proto mám myšlení jiné, ale zásadně neurážim...... 👍.
Mě nezajímá, že myslel někoho v ČR, píše se sem a beru urážky i na sebe. Myslel, myslel a myslel, ne beru to co se tady píše. Já když s někým nesouhlasím a nebo se do něj tvrdě otřu, určitě budete vědět na koho to myslím.
A věřte orionko, že urážet se nikdy nenechám a pokud cítím nespravedlivost tak se prostě ozvu👌.
Dája

nevrende, ale Dáju ani Sarah to vůbec nezajímá
a kde je ta omluva, hulváte?
Hele, taky mám takové chvíle... třeba že nemám čokoládu s oříšky, kafe, já su vlastně pes, jak nemám své věci, režim, vytočí mě kravina.
Ale nadávky atp. mám jen pro vládu.
My tady žádné základny a radary nechceme. Moc dobře víme, že až to buchne, i kdyby to některý satelit zaznamenal, nebude čas na nic.
Takže ať se každý stará sám o sebe.
Eště že tady nemáme ropu, jen tu trošku na Moravě.
Teď můžeme live sledovat, kdo tuhle nesmyslnou válku chce.
A kdybyste byl chytrej, tak neřešíte nás, co nesnášíme cizí vojáky a nezdvořilce a umíme si poradit sami v dešti ohni,
ale sledujete spolupráci Sýrie, RF, USA, FR, jakou zkratku má Ázerbajdžán? Protože tito všichni budou teď rozhodovat.
Mimochodem jsem se teda pokoušela přeložit 200 stran knížky do ázerbájdžánštiny
a nic :D translator... dala jsem to do ENG, to je v poho... a on si s tím stejně neporadil. (Musím to na někoho svést.)
TO je tragédie.
Ne my. My si poradíme.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
nevrende, ale Dáju ani Sarah to vůbec nezajímá
a kde je ta omluva, hulváte?
Hele, taky mám takové chvíle... třeba že nemám čokoládu s oříšky, kafe, já su vlastně pes, jak nemám své věci, režim, vytočí mě kravina.
Ale nadávky atp. mám jen pro vládu.
My tady žádné základny a radary nechceme. Moc dobře víme, že až to buchne, i kdyby to některý satelit zaznamenal, nebude čas na nic.
Takže ať se každý stará sám o sebe.
Eště že tady nemáme ropu, jen tu trošku na Moravě.
Teď můžeme live sledovat, kdo tuhle nesmyslnou válku chce.
A kdybyste byl chytrej, tak neřešíte nás, co nesnášíme cizí vojáky a nezdvořilce a umíme si poradit sami v dešti ohni,
ale sledujete spolupráci Sýrie, RF, USA, FR, jakou zkratku má Ázerbajdžán? Protože tito všichni budou teď rozhodovat.
Mimochodem jsem se teda pokoušela přeložit 200 stran knížky do ázerbájdžánštiny
a nic :D translator... dala jsem to do ENG, to je v poho... a on si s tím stejně neporadil. (Musím to na někoho svést.)
TO je tragédie.
Ne my. My si poradíme.
Nemám se za co omlouvat Megi. Na tom, že jsou to kraviny trvám. Jinak nevidím nic za co se omlouvat krom toho, že mi říkáte hulváte. 😀

ty seš prostě chudák
Já na rozdíl od vás mám rozum a jsem si dobře vědom, že pokud válka vyeskaluje, tak já nebudu mít na výběr a pojedu ničit svou rodnou vlast. Je mi zcela u "pr*ele"
takhle by sis jí to do očí netrouf, co, by ti přiletěla taková, že tě ani ten vymyšlenej otecko nepozná
se nestydíš takhle mluvit s ženskou?
a teda ty psychotesty musely bejt zfalšovaný, protože takové sklony k agresi, hnus
esi si vláda samozřejmě bez nás odhlasuje pobyt us vojáčků zde a beztrestných, tak je snad budem preventivně řezat nebo nevim
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.79
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
ty seš prostě chudák
Já na rozdíl od vás mám rozum a jsem si dobře vědom, že pokud válka vyeskaluje, tak já nebudu mít na výběr a pojedu ničit svou rodnou vlast. Je mi zcela u "pr*ele"
takhle by sis jí to do očí netrouf, co, by ti přiletěla taková, že tě ani ten vymyšlenej otecko nepozná
se nestydíš takhle mluvit s ženskou?
a teda ty psychotesty musely bejt zfalšovaný, protože takové sklony k agresi, hnus
esi si vláda samozřejmě bez nás odhlasuje pobyt us vojáčků zde a beztrestných, tak je snad budem preventivně řezat nebo nevim
Megi, já mám teď fakt jiný starosti.😐
napsal(a):
https://rymag.cz/2022/12/fialovo-predsednictvi-eu-prosadilo-uvaleni-co2-dani-na-vytapeni-nemovitosti-a-na-veskerou-dopravu
No a teď bez našeho předsednictví schválili, že všechny nové budovy a staré veřejné budovy za pár let budou muset být bezemisní a se solárními panely. No a kdo to asi zaplatí? Pokud si někdo chcete postavit barák, tak teď je poslední možnost, pak už to bude jen pro milionáře.

assil
napsal(a):
No a teď bez našeho předsednictví schválili, že všechny nové budovy a staré veřejné budovy za pár let budou muset být bezemisní a se solárními panely. No a kdo to asi zaplatí? Pokud si někdo chcete postavit barák, tak teď je poslední možnost, pak už to bude jen pro milionáře.
A nebo postaví rovnou nízkoenergetický bezemisní a když nezbyde na soláry, tak už je jenom doplní. Aspoň ten, co myslí dopředu i bez pokynů EU.
Smůla je, že musíme ten moloch a jeho nesmysly platit.
Někde kolem mě proletělo, že odsouhlasil parl.EU zrušení našeho -ová. Hledat to nebudu,( já -ová nejsem.) ani ověřovat. Jen jestli k tomu dojde, tak to bude stát opět zbytečný balík peněz. Jako ostatně sezení a odsouhlasení téhle kraviny.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak už se stěhujeme k vám na východ. Opravdu velké množství tanků, houfnic a dělostřelectva dorazilo před pár hodinami.😐
A Bella včera prodělala mozkovou příhodu. 😐 Čili se budeme pomalinku učit zase chodit. 😥 Za hodinu se může "ze*rat" celý svět. S Bohem přátelé a držte se.

Ano, lhali i tobě... Jedinou stopou tvého života byl kříž, ale slyš mou přísahu bojovat za mír a být bdělý. Pokud lidstvo znovu propadne lži, může se stát, že brzy nebude nikdo naživu, nikdo, kdo by pohřbil miliardy mrtvých. Ale stále více lidí je již dlouho ochotno této válce zabránit, je na čase. Ano, také vám lhali... že brzy už nikdo nebude žít, nikdo, kdo by pohřbil miliardy mrtvých. Ale stále více lidí je již dlouho ochotno této válce zabránit, je na čase. Ano, také vám lhali.....
neverend

XXX.XXX.231.71
Tak Bellinka už chodí a mně se tím pádem už nehroutí svět. Můžeme tady pokračovat.. A už jste slyšeli, že Zelenina dostane ultimátum do podzimu? Buď Rusa do té doby vyžene, nebo konec podpory?

https://www.youtube.com/watch?v=QlPac9mpItA
A druhé video s tím úzce souvisí !
https://www.youtube.com/watch?v=hWxWbHEzIa0

https://www.youtube.com/watch?v=AX7JC1gjkNk
Slováci jsou dál. Už mají vládu v nedůvěře a termín předčasných voleb.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=AX7JC1gjkNk
Slováci jsou dál. Už mají vládu v nedůvěře a termín předčasných voleb.
Tam to vypadá, že vyhraje Fico, že jo? Ať má minulost jakoukoli, tak si je dobře vědom jakou habaďůru tu s námi (pro rýpaly s vámi) hrajou USA. Asi před hodinou mi jeden z kolegů poslal video s asi dvaceti Ukrajinskými vojáky. Žádní dobrovolníci, ale nedobrovolníci. Jeden z nich na ně z budovy volal sláva Rusku. 😀 Strašně rád bych se podělil, ale víte, je to Čech a nerad bych mu způsobil potíže. 😐Bojuje totiž z našeho pohledu na nesprávné straně. Jinak čelní Ruské jednotky jsou v Bachmutu a ve městě zbylo asi jen 500-600 obránců. Zbytek ústup. Hrozí odříznutí poslední ústupové cesty ze severu.

Nejvíc nejdebullnější teď je, jak musíme obrat důchodce, protože Babiš,
říká ODS a spol.
Ale byla to ODS a spol., kdo po revoluci peníze na důchody normálně odklonila.
Tvořil se nový systém důchodů, hrozně pospíchali, stejně jak u KP.
A měli nenapadnutelnou většinu - stejně jako dnes.
Ten účet byl v plusu.
Pak jeblo KDU - to je taky teď vláda, že - umožnili do důchodu odejít dřív, snížili pojistné a další koko...
Je to takový velký návrat :-)
Historie se opakuje... tak snad i s těmi předčasnými volbami.

napsal(a):
Nejvíc nejdebullnější teď je, jak musíme obrat důchodce, protože Babiš,
říká ODS a spol.
Ale byla to ODS a spol., kdo po revoluci peníze na důchody normálně odklonila.
Tvořil se nový systém důchodů, hrozně pospíchali, stejně jak u KP.
A měli nenapadnutelnou většinu - stejně jako dnes.
Ten účet byl v plusu.
Pak jeblo KDU - to je taky teď vláda, že - umožnili do důchodu odejít dřív, snížili pojistné a další koko...
Je to takový velký návrat :-)
Historie se opakuje... tak snad i s těmi předčasnými volbami.
Megí, nedělejte si plané naděje. Žádné další normální volby už nebudou. Po 48. už jsme taky 40 let volili jenom jako.
( Chtěla bych být špatným prorokem, ale mají všechno, proč by si to nenechali.)

Že by si to ČT 1 od bratří Slováků půjčila (koupila) a také by nám to pustila?
(Pak by si to důchodci nemuseli přeposílat )
https://www.youtube.com/results?search_query=j+sachs+ta3

Pak by si to důchodci nemuseli přeposílat
https://www.youtube.com/watch?v=VfzhzuHB_lc
Nejvyšší čas sebrat důchodcům počítače. Ta rada, jak by vnoučata a děti měly kontrolovat seniorům schránky..........
Jen mě zaráží, za co jsou redaktoři placení. Kdyby nebyli placení, možná by zbylo na vylorizaci !!!
napsal(a):
Pak by si to důchodci nemuseli přeposílat
https://www.youtube.com/watch?v=VfzhzuHB_lc
Nejvyšší čas sebrat důchodcům počítače. Ta rada, jak by vnoučata a děti měly kontrolovat seniorům schránky..........
Jen mě zaráží, za co jsou redaktoři placení. Kdyby nebyli placení, možná by zbylo na vylorizaci !!!
Ono to není až tak vtipný, mám možnost ty maily vidět, jinak normálním lidem tohle fakt nechodí a 90% toho je vyložená lež a když to ukážu, že je to lež a co je pravda, tak se dozvím Ale to mě nenapadlo, že je to lež, vždyť mi to poslala Maruška... whatever.
Takže minimálně alespoň vysvětlovat mi nepřipadá špatný, ale celkově cenzura je blbej nápad.

napsal(a):
Megí, nedělejte si plané naděje. Žádné další normální volby už nebudou. Po 48. už jsme taky 40 let volili jenom jako.
( Chtěla bych být špatným prorokem, ale mají všechno, proč by si to nenechali.)
Kdyby se konaly někdy brzo, tak to klapne.
Když později, tak stihnou odhlasovat korespondenční lístky
a jsme v rejži.
Desítky let se tomuhle, co teď nastalo, bráníme.
A nic.
Jo a nevíte, kdo mi koupí eletrycký auto?
napsal(a):
a jsme v rejži.
A nic.
https://www.spectator.co.uk/wp-content/uploads/2022/11/electric-car.jpg?resize=1254,720

napsal(a):
a jsme v rejži.
A nic.
Copak každý musí mít auto?
Dřív než elektrika přijde EURO 7 a to je taky masakr. Prý to bude dobře popsáno v pondělním Světě
motorů. Říkal Filip Turek. O autech mu to jde. Jestli vás to zajímá, tak včera u Xavera. Prý navíc vystajlovaný chlap ( co to je ? ) s příjemným hlasem.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ano, slyšeli, psal to německý Bild, aka Blesk, tak to musí být pravda.
To ani nevím, ale ono ukažte mi dnes média, která píšou zaručeně pravdu? 😀 Dokonce bych řekl, že taková ta média považovaná za méně důvěryhodná měla víc pravdy než třeba novinky. cz. 🙂 Co jim vyšlo od počátku války? Vlastně nic. Putin žije, je na Ukrajině, Rusko nezničili sankce, munice má dost na to, aby každý den vypálil na Ukrajinské pozice víc než 20 000 dělostřeleckých granátů, tanky mu prý dochází a proto vytahuje staré krámy a najednou zase má k dispozici daleko modernější typy na frontě? 😀 Čili ty časté argumenty dezolátů koaličních o důvěryhodnosti toho či jiného média asi už moc lidí nebere vážně. Pokud se totiž značně rozchází zprávy a predikce s realitou, tak kdo by tomu ještě věřil, že? 😀
neverend
napsal(a):
To ani nevím, ale ono ukažte mi dnes média, která píšou zaručeně pravdu? 😀 Dokonce bych řekl, že taková ta média považovaná za méně důvěryhodná měla víc pravdy než třeba novinky. cz. 🙂 Co jim vyšlo od počátku války? Vlastně nic. Putin žije, je na Ukrajině, Rusko nezničili sankce, munice má dost na to, aby každý den vypálil na Ukrajinské pozice víc než 20 000 dělostřeleckých granátů, tanky mu prý dochází a proto vytahuje staré krámy a najednou zase má k dispozici daleko modernější typy na frontě? 😀 Čili ty časté argumenty dezolátů koaličních o důvěryhodnosti toho či jiného média asi už moc lidí nebere vážně. Pokud se totiž značně rozchází zprávy a predikce s realitou, tak kdo by tomu ještě věřil, že? 😀
Pardon - vy berete novinky jako důvěryhodné médium,jo?Aha.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Zrzavci
napsal(a):
Dokonce bych řekl, že taková ta média považovaná za méně důvěryhodná měla víc pravdy než třeba novinky. cz.
Prosím Vás, přečtěte si to ještě jednou a řekněte mi, kde se tam píše, že Novinky jsou důvěryhodné médium :D
Když chci někoho pérovat, tak musím mít nabyto.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Dokonce bych řekl, že taková ta média považovaná za méně důvěryhodná měla víc pravdy než třeba novinky. cz.
Prosím Vás, přečtěte si to ještě jednou a řekněte mi, kde se tam píše, že Novinky jsou důvěryhodné médium :D
No mně to z toho logicky právě vyplynulo, vám ne? že mezi méně důvěryhodná média právě ty novinky nezahrnuje. Se mýlím? Je to možný.
Já ho nepéruju, ať si každej čte co chce, jen mě prostě z mého pohledu, jak to píšu, přišlo, že nezahrnul-li novinky mezi méně důvěryhodné média, považuje je za důvěryhodné.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Copak každý musí mít auto?
Dřív než elektrika přijde EURO 7 a to je taky masakr. Prý to bude dobře popsáno v pondělním Světě
motorů. Říkal Filip Turek. O autech mu to jde. Jestli vás to zajímá, tak včera u Xavera. Prý navíc vystajlovaný chlap ( co to je ? ) s příjemným hlasem.
Teď zrovna to poslouchám, už jde do třetí hodiny :D
Na mně je most namachrovanej a trošku mi to přijde přitažené za vlasy, co říká ale i to byla jen z půlky pravda, jsme ráda, že o tom mluví. Aspoň je člověk trochu v obraze, co se děje a nutí ho to ten vývoj sledoval...ono to pak rozhoduje o následujících životních krocích.
Doba, co nás čeká, každopádně už teď vidno nebude jednoduchá, válka myslím nebude, ale budeme hodně kontrolováni a bude hodně, hodně draho. Tzn. že ani nebude nutné ani tak zavádět cenzuru na plno, jelikož lidi budou zase držet ústa a krok, aby zůstali v práci a vše uplatili...daleko více než doposud.
Zrzavci, já to nemyslela zle. Ale neverend touto větou opravdu Novinky neguje :)
neverend

XXX.XXX.213.247
Zrzavci
napsal(a):
Novinky byl jen příklad přeci.. 😀 Další "oficiální" média se jen předháněla ve zprávách o tom, jak co nejvíce zdecimovat, izolovat Rusko a doslova lidem vnutit názor co mají "štěkat". Stejně tak teď okrádají důchodce na valorizaci a ještě v listopadu v médiích psali, že je to poplašná zpráva a vláda nic takového nechystá. 😀 To už snad vidí i "blbej" ten výsledek. A teď možná budete i válčit. 😐 To taky v únoru nepsali, že? Do pár měsíců měl totiž Putin být vyřízen sankcemi. Víra je silná věc, ale nesmí být slepá a nepodložená. Pak je to cesta k záhubě.
JanaJanaJanaJana
já to neberu zle. Enem sem udivená - mám asi divnou logiku. Zkuste mi to , vysvětlit jak je to s tou negací.
Přece:
jestližě měla méně důvěryhodná média víc pravdy než ji mají novinky- které tedy v té skupině, která měla míň pravdy nejsou, pak tím pádem ani novinky nejsou zahrnutý do skupiny méně důvěryhodných a logicky tedy důvěryhodné jsou nebo jáááááááák je to???
neverend

XXX.XXX.213.247
Zrzavci
napsal(a):
JanaJanaJanaJana
já to neberu zle. Enem sem udivená - mám asi divnou logiku. Zkuste mi to , vysvětlit jak je to s tou negací.
Přece:
jestližě měla méně důvěryhodná média víc pravdy než ji mají novinky- které tedy v té skupině, která měla míň pravdy nejsou, pak tím pádem ani novinky nejsou zahrnutý do skupiny méně důvěryhodných a logicky tedy důvěryhodné jsou nebo jáááááááák je to???
😀😀😀 Co je na tom tak nepochopitelného? Blesk je víc bulvár než Novinky.😀 Nic víc, fakt nic víc v tom nehledejte. 😀 Na Novinkách bývá alespoň ten datum pravdivý. 😀
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Zrzavci
napsal(a):
JanaJanaJanaJana
Přece:
:) je to stupňování a taky ironie. Prostě média mejnstrýmem považována za nedůvěryhodná byla nakonec důvěryhodnější, než Novinky.cz, kterým věří minimálně půlka národa, ale jsou totální "šit":)
neverend

XXX.XXX.213.247
A tady malá ochutnávka skutečnosti pro "Bruselské" názory, že "větrníčky" a "panýlky" nás spasí v oblasti energetiky. 🙂
https://archiv.hn.cz/c1-67177560-priklad-polska-ukazuje-ze-po-solarnim-boomu-muze-rychle-prijit-ochlazeni-a-s-nim-krachy-firem

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Na mně je most namachrovanej a trošku mi to přijde přitažené za vlasy, co říká ale i to byla jen z půlky pravda, jsme ráda, že o tom mluví. Aspoň je člověk trochu v obraze, co se děje a nutí ho to ten vývoj sledoval...ono to pak rozhoduje o následujících životních krocích.
Doba, co nás čeká, každopádně už teď vidno nebude jednoduchá, válka myslím nebude, ale budeme hodně kontrolováni a bude hodně, hodně draho. Tzn. že ani nebude nutné ani tak zavádět cenzuru na plno, jelikož lidi budou zase držet ústa a krok, aby zůstali v práci a vše uplatili...daleko více než doposud.
Zrzavci, já to nemyslela zle. Ale neverend touto větou opravdu Novinky neguje :)
Jestli vás auta víc zajímají, zkuste ten pondělní Svět motorů.
Z toho, co F.T. říkal, je pro normální lidi nejdůležitější to : Hýčkejte si svá současná auta, na jiná se nezmůžete. A že už ty EURO 6 budou "divná".
Jinak souhlas "namachrovanej" je až dost. Ale autům rozumí. Celý svůj mladý život nedělá nic jiného.......

assil
napsal(a):
Ono to není až tak vtipný, mám možnost ty maily vidět, jinak normálním lidem tohle fakt nechodí a 90% toho je vyložená lež a když to ukážu, že je to lež a co je pravda, tak se dozvím Ale to mě nenapadlo, že je to lež, vždyť mi to poslala Maruška... whatever.
Takže minimálně alespoň vysvětlovat mi nepřipadá špatný, ale celkově cenzura je blbej nápad.
https://www.youtube.com/watch?v=9QyAYf5niVY
A kdo řekne, co je pravda a co lež !
https://www.youtube.com/watch?v=BQsxfXAkQOw
(Pro ty, co neumí rusky :-)) )
Velmi nadčasová písnička.
Jde to i bez cenzury.
(Nevěřím už ničemu ....)
https://www.youtube.com/watch?v=eM5rSuoGGa8

Každý úpadek je zprvu velkým kšeftem. Aby obdobné byznysy vydržely co nejdéle, k tomu postačí řešit se záchranářským nadšením všechny negativní jevy a přitom šikovně zastírat jejich příčiny.
Pravda zápolí se lží odjakživa neúspěšně. Lež nelze zatracovat, protože v dobách nouze mívá sjednocující funkci. Vítězí častěji možná proto, že je hlučná jako hloupost a představuje se jako obecné. Pravda se naopak vydává za jednotlivé, je tichá, nevnucuje se, proto se ji nedaří v pravý čas objevit. Globálně medializované lži či polopravdy působí v mnoha oblastech drze až neomaleně. Málokdy se ale setkávají s odporem, protože se důvěryhodně maskují například v kabátech soucitu, vznešených idejí, zákonných norem, prognostických vizí, vědeckých expertíz, unijních projektů, nezištné služby bližním..
(Dr. Petr Novotný
Příliš chytré nemoci&spontánní uzdravení, vydáno 2015)
neverend

XXX.XXX.213.247
neverend

XXX.XXX.213.247
A tak ještě jedno na dobrou noc.. 🙂
https://youtu.be/EOARm61ThjY
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Jak nabyto?
To má jaký význam?
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
:) je to stupňování a taky ironie. Prostě média mejnstrýmem považována za nedůvěryhodná byla nakonec důvěryhodnější, než Novinky.cz, kterým věří minimálně půlka národa, ale jsou totální "šit":)
No jo, vnímám to trošku jinak. což ale není podstatné, ono to stejně nemá valného významu. Nebudeme s tím zbytečně ztrácet čas.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Ale to draho a kontrola nijak nesouvisí s válkou, to bylo jasný už i dávno před covidem, říkala jsem že to přijde už jak vylezl na světlo čínský sociální kredit a Greta, že EU si toto nenechá ujít neb není nic lepšího než chudý poslušný občan.
z FB
"Doprava jen pro bohaté"
není nechtěným důsledkem elektromobility,
ale cílem tvrdého prosazování elektromobility.
Říkejme tomu třeba nové znevolnění,
nastolení kastovní společnosti,
nebo třídní boj bohatých proti chudým.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.facebook.com/watch/?v=926090658581118

fikovnice
napsal(a):
Jak nabyto?
To má jaký význam?
Jani, tam má být "nabito"
Když chce někdo poučovat, tak by aspoň měl umět česky, že jo.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Jani, tam má být "nabito"
Když chce někdo poučovat, tak by aspoň měl umět česky, že jo.
Je-li spojení užito v obrazném významu "překypující vědomostmi", je náležitý zápis nabitý vědomostmi. Nabytý je "získaný do duševního/fyzického vlastnictví": nabyté vědomosti, nabytý majetek apod.
Já uvažovala ten druhý výraz. Ano, je to velmi na hraně, ale je to moje vnímání jazyka českého.
Já vím, že se tady rádi trapně do někoho obouváte jen za to, že nemá stejný světonáhled jako Vy, ale opravdu si alespoň zagooglete, než budete chytračit též.
rapotacka11
napsal(a):
z FB
"Doprava jen pro bohaté"
není nechtěným důsledkem elektromobility,
ale cílem tvrdého prosazování elektromobility.
Říkejme tomu třeba nové znevolnění,
nastolení kastovní společnosti,
nebo třídní boj bohatých proti chudým.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.facebook.com/watch/?v=926090658581118
A nebo to je jen co lidi chtějí a žádný třídní boj, mladí lidé to tak chtějí, tak holt se jim vychází vstříc, bude to jejich svět, tak budou mít život bez aut.
https://prazska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/11331-video-aktiviste-opet-blokuji-provoz-v-praze-tricitka-ma-byt-maximalni-rychlost-tvrdi.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=899510&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
assil
napsal(a):
Ale to draho a kontrola nijak nesouvisí s válkou, to bylo jasný už i dávno před covidem, říkala jsem že to přijde už jak vylezl na světlo čínský sociální kredit a Greta, že EU si toto nenechá ujít neb není nic lepšího než chudý poslušný občan.
Já vím, Assil, v tomhle s Vámi souhlasím. Já myslela to Euro 7, o válce nepíšu.
V tomhle jsme s Vámi za jedno
napsal(a):
https://aeronet.news/fialova-petikoalice-chce-duchodcum-sebrat-na-valorizacich-stejny-objem-penez-ktery-vynalozila-na-dodavky-zbrani-ukrajine-spocitali-jsme-to-za-vas-a-nestacili-jsme-se-divit
Koukám vedoucí kolotoče jede stejný lži i na nový adrese.
Tohle je přesně ten typ článků, z kterých pak výňatky chodí důchodcům, protože normální průměrný člověk ví nebo si umí ověřit jak je to doopravdy.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
..
Víte, ono to s tím zdražováním nebude až tak jednoduché, jak nám to předhazuje vláda.
Víte třeba, že třeba ten 100x omílaný rekordně předražený cukr spadá pod emisní povolenky?

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Víte, ono to s tím zdražováním nebude až tak jednoduché, jak nám to předhazuje vláda.
Víte třeba, že třeba ten 100x omílaný rekordně předražený cukr spadá pod emisní povolenky?
Jj, vím, dávala jsem sem k tématu emisní povolenky a návaznosti článek 22.2.2023.
Berte to s nadsázkou. Je to jen jeden z mnoha faktorů.

Musí mít nabyto, no jo, když to je prostě munice... ale máte pravdu, chyba to není,
nic si z toho nedělejte, mně taky nikdo nerozumí :D
Obouvám se jen do trotlů nevychovaných. Nebo jak někdo začne poučovat o ČJ, ale sám z toho propadal.
Já měla jedničku, jenže jsem zjistila, že to je na škodu, tolik informací se mi totiž míchá :D
Nakupuji v PL, protože.
Cukr tam byl drahý vždy, zajímavé ale je, že hnědý za cenu bílého.
Ale vtipné mi přijde dost teď,
jak je máslo neustále ve výprodeji :D
No nechtěl to nikdo za ty prachy... a když polovina obyvatel jezdí do zahraničí.
Ceny jsou takové jen z jednoho důvodu (ten cukr byl vyprodukován za staré ceny povolenek, energií a řepy, takže kecy) - co jste ochotni zaplatit.

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Je-li spojení užito v obrazném významu "překypující vědomostmi", je náležitý zápis nabitý vědomostmi. Nabytý je "získaný do duševního/fyzického vlastnictví": nabyté vědomosti, nabytý majetek apod.
Já uvažovala ten druhý výraz. Ano, je to velmi na hraně, ale je to moje vnímání jazyka českého.
Já vím, že se tady rádi trapně do někoho obouváte jen za to, že nemá stejný světonáhled jako Vy, ale opravdu si alespoň zagooglete, než budete chytračit též.
Do nikoho se kvůli světonázoru neobouvám, to jste četla kde?
Mně jsou světonázory zdejších přispívajících úplně fuk.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
To draho s válkou souvisí. Není to samozřejmě jediný důvod, ale je to faktor zhoršující primární krizi. Stát vydává velké částky přímo či nepřímo na podporu Ukrajiny a to se vám zdá 37 mild málo? Přiznaných a kolik dalších tajných neveřejných? Kde je pomoc uprchlíkům z Ukrajiny? Kde jsou zbraně darované a nyní je budeme muset sakra draho nakoupit? Státní dluh roste astronomicky, což znamená jeho dražší obsluhu( úroky) a také nižší rating= dražší půjčky. Firmy díky rozpadu obchodu s RF krachují na drahých energiích a ono to s válkou nesouvisí? To je hlavní účel té války přeci. 🙂

Vy to vůbec nechápete.
My jsme v nákupu zbraní třída.
Nevím, kdy to začalo, ale jsme nejlepší!
Pandurové nebo co to bylo? To bylo slavné. Nás neřešte, my jsme boží. Vláda kre... koko... ale pořád jsme hrdí na svou zem, je krásná. Zatímco USA... ehehe.
Jinak teda mi řekněte, proč u sousedů nakoupím za polovinu, přitom inflaci mají podobně,
dary pro UA obří, obestavěli si stát zdí, velkolepě zbrojí, a ta slavná DPH etc. zrušená na jak dlouho, no ono to u jídla je jen 5 %, ale stejně to stojí prachy... chudí lidé mají kartu do obchodu a tam mají ještě 10 % dolů u věcí jako jídlo a pro děti potřeby... a že by tam neměly šílené marže?
Možná nemají. Jak to tak deset let sleduji, jedou na množství.
= Kdo chce moc, nemá nic.
A to se děje u nás. S hamižností dojdeš nejdál do obýváku. Žádné Kanáry.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vy to vůbec nechápete.
Pandurové nebo co to bylo? To bylo slavné. Nás neřešte, my jsme boží. Vláda kre... koko... ale pořád jsme hrdí na svou zem, je krásná. Zatímco USA... ehehe.
Jinak teda mi řekněte, proč u sousedů nakoupím za polovinu, přitom inflaci mají podobně,
dary pro UA obří, obestavěli si stát zdí, velkolepě zbrojí, a ta slavná DPH etc. zrušená na jak dlouho, no ono to u jídla je jen 5 %, ale stejně to stojí prachy... chudí lidé mají kartu do obchodu a tam mají ještě 10 % dolů u věcí jako jídlo a pro děti potřeby... a že by tam neměly šílené marže?
Jo já vám řeknu proč a vy mě zase nebudete mít ráda vůbec. 😀 Mimochodem kde parkují ty nové zbraně Poláci? Která základna? Nebo je to ve stavu přání a snů zatím? 🙂 Pokud vím, tak sklady zejí prázdnotou a Němci už jsou zcela bezbraní co se týče protivzdušné obrany. Munice tak na odpoledne na střelnici, možná. 😀
neverend

XXX.XXX.213.247
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-wagnerovci-jsou-v-centru-bachmutu-a-hraji-tam-na-hudebni-nastroje-chlubi-se-prigozin-videem-40424554
Tady jen k tomu Bachmutu a potvrzení informací kolegů.

napsal(a):
Vy to vůbec nechápete.
Vy to vůbec nechápete.
No 😀
https://twitter.com/vlvalek/status/1615407407919947776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1615407407919947776%7Ctwgr%5E40d629d51ea03ca86997c581385e0d6fb3146611%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fd-19102730441442657273.ampproject.net%2F2302171719000%2Fframe.html
neverend

XXX.XXX.213.247
Ono teď je vůbec nákup zbraní celkem nemožný. I USA vytěžuje zbrojovky na měsíce dopředu a zbraně budou dodávány v menších objemech než by bylo třeba. Víte, válka má také ekonomický aspekt a zbraně vyspělé a moderní jsou v určitých situacích účinnější, ale také nehorázně drahé. Zkrátka, když já nepříteli ničím tank za sto miliónů dolarů výstřelem z houfnice kde náboj stojí pár tisíc rublů, tak ekonomicky těžce vítězím. A to bude nyní nová taktika RF ve válce na Ukrajině. Opotřebují Ukrajinu i západ společně. Nebojte se, že dobře nevědí jaký je reálný stav věcí. To ví každý, kdo k armádě má jen trochu blízko. 🙂 Je mi to líto, ale emoce bojovat nedokážou a na boj s RF s Čínou a Indií za zády rozhodně nemáte ani prostředky a ani zdroje. A hlavně z vás by v jakémkoli případě udělali jednu velkou díru. Vždyť už delší dobu jsou zbraně sodného dne na vás zacílené a v plné bojové pohotovosti. 😐 Tzn. odjištěné hlavice připravené k odpálení. Je mi too líto, ale nedej bůh, aby došlo k poruše či chybě. V tom případě vy už odvetu USA neuvidíte. Jestli by se nedohodli horkou linkou s RF. To bych spíš viděl jako reálné, protože to je poslední možnost zachránit zbytek světa před totálním zničením.

Mají uzavřené obchody s J. Koreou. V jeden měsíc poslali 240 tanků na UA a hned koupili další.
Vy se v tom, nevrende, prostě neorientujete, no.
Oni si své, alespoň některé, fabriky nechali.
My máme problém servisovat i blbý autobus.
https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/polsko-tanky-leopard-raketomety-himars-letadla-f-16-f-35.A220818_133545_vojenstvi_erp
Ale hlavně je to o tom, že nám všem bude toto nanic, když se nějaký retard rozhodně, že to vodpálí.
Tohle je jen vyčkávání.
A tak na to kašlu a jdu si vařit polévku.
Ztratila se jedna slepice, minule utekla do lesa, já jí nadávala, to už bylo asi popáté,
že půjde do polévky, asi si to pamatovala.
A je pryč a v polévce není.
Není to fér, zrovna jsem jim dostavěla nový, veliký výběh.
Mám nahoře a na bocích síť na ptactvo, je to neviditelné, jak je to tenké... super...
a Megy běžela a metr díra. To je tank.
Leopard, pff.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Mají uzavřené obchody s J. Koreou. V jeden měsíc poslali 240 tanků na UA a hned koupili další.
Vy se v tom, nevrende, prostě neorientujete, no.
Oni si své, alespoň některé, fabriky nechali.
My máme problém servisovat i blbý autobus.
https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/polsko-tanky-leopard-raketomety-himars-letadla-f-16-f-35.A220818_133545_vojenstvi_erp
Ale hlavně je to o tom, že nám všem bude toto nanic, když se nějaký retard rozhodně, že to vodpálí.
Tohle je jen vyčkávání.
A tak na to kašlu a jdu si vařit polévku.
Ztratila se jedna slepice, minule utekla do lesa, já jí nadávala, to už bylo asi popáté,
že půjde do polévky, asi si to pamatovala.
A je pryč a v polévce není.
Není to fér, zrovna jsem jim dostavěla nový, veliký výběh.
Mám nahoře a na bocích síť na ptactvo, je to neviditelné, jak je to tenké... super...
a Megy běžela a metr díra. To je tank.
Leopard, pff.
Megi, jsem voják a pokud mám jít do nějaké akce, musím mít reálné zbraně a ne obchodní kontrakt. 😀 Jsem právě velmi dobře informován, že krom pár tisíc ÚP nemá reálně Polsko nic nového a obchodními smlouvami které mají určité aspekty ohledně horizontu dodání se bojovat nedá. 😐 A s těmi zbraněmi z Koreje bude problém zase se schvalovacími procesy v NATO. Uvidíte Megi, USA si tohle dobře pohlídá. Notabene je to vše hudba budoucnosti a RF se na tento scénář připravovala deset let zpět. Prostě až tam v Polsku ty tanky a stíhačky budou stát a vojáci na nich cvičit, tak mě vzbuďte. 😀

Tak určitě :D nebude problém, koza se taky nažere, umí malinká letadélka vyrobit i modernizovat stíhačky,
to je rozdíl jako kráva,
ale hlavně mají rozum, ne Fialu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Polsk%C3%A9_letectvo
a my: byla pověřena Černochová, aby jednala o možném budoucím nákupu :D :D a letadélka máme pronajatá :D :D :D
Super komedie :-)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vzdu%C5%A1n%C3%A9_s%C3%ADly_Arm%C3%A1dy_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky
Mimo, hodně mimo, debata vo ničem.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak určitě :D nebude problém, koza se taky nažere, umí malinká letadélka vyrobit i modernizovat stíhačky,
to je rozdíl jako kráva,
ale hlavně mají rozum, ne Fialu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Polsk%C3%A9_letectvo
a my: byla pověřena Černochová, aby jednala o možném budoucím nákupu :D :D a letadélka máme pronajatá :D :D :D
Super komedie :-)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vzdu%C5%A1n%C3%A9_s%C3%ADly_Arm%C3%A1dy_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky
Mimo, hodně mimo, debata vo ničem.
Joo, je to pravda s tím, že je to zbytečné.🙂 Ale tak víte jak Megi, nejsem zrovna nadšen z řinčení zbraněmi které fakticky neexistují. Doufám v Putinův rozum a pád momentální administrativy v USA. 🙂 Pak je cesta míru otevřená.
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Ne, není to na hraně!
Je to prostě pravopisně špatně! Neobouvám se do Vás stran Vašeho světonázoru...naopak poučovala jste Vy a tím jste si vykoledovala moji opravu Vaší hrubky, a následně od "Sarah".
Pokud jsem si v něčem relativně dost jistá, tak je to právě mateřština a pravopis.
napsal(a):
Do nikoho se kvůli světonázoru neobouvám, to jste četla kde?
Mně jsou světonázory zdejších přispívajících úplně fuk.
Ali, asi to nemá cenu řešit...
Víš, jak se mi teď dějí ty zlé věci, tak jsme se s přáteli shodli, že je teď mezi lidmi strašně moc všelijakých křiváren, lží, zla...
Vzpomínáš/vzpomínáte, jak jsem zde psala o úžasném Panu dr. (internista), který překonal šílený ca jícnu? On se dokonce vrátil do práce! I když mu při operaci poškodili hlasivky a on může jen šeptat. Ale dnes mi psal, že s jeho návratem na klinice už nepočítali (a to byl primář) a je šikanován mladými doktůrky. To je fakt k pozvracení, co se mezi lidmi děje...
A aby se toho zase JanaJanaJanaJana nechytla, píšu opravdu ve všeobecné rovině a na nikoho zde necílím.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Víš, jak se mi teď dějí ty zlé věci, tak jsme se s přáteli shodli, že je teď mezi lidmi strašně moc všelijakých křiváren, lží, zla...
Vzpomínáš/vzpomínáte, jak jsem zde psala o úžasném Panu dr. (internista), který překonal šílený ca jícnu? On se dokonce vrátil do práce! I když mu při operaci poškodili hlasivky a on může jen šeptat. Ale dnes mi psal, že s jeho návratem na klinice už nepočítali (a to byl primář) a je šikanován mladými doktůrky. To je fakt k pozvracení, co se mezi lidmi děje...
A aby se toho zase JanaJanaJanaJana nechytla, píšu opravdu ve všeobecné rovině a na nikoho zde necílím.
Když už mluvíte Fíkovnice o tom zdraví,tak jak je vám? 🙂 Musíte se trochu hlásit občas, my pak nevíme co s vámi je a máme o vás strach. S panem primáře je mi to líto a vlastně hlavně pacientů, kterým budou jeho zkušenosti chybět. 😐 Přeci jen zkušenosti a praxi ničím nenahradíš a viděl jsem to sám u těch koleček po doktorech s mojí mamčou. Nakonec pan doktor Kolář v důchodovém věku jí ty střeva dal do pořádku. 🙂 Ovšem ten je na soukromé klinice.
neverend
napsal(a):
Když už mluvíte Fíkovnice o tom zdraví,tak jak je vám? 🙂 Musíte se trochu hlásit občas, my pak nevíme co s vámi je a máme o vás strach. S panem primáře je mi to líto a vlastně hlavně pacientů, kterým budou jeho zkušenosti chybět. 😐 Přeci jen zkušenosti a praxi ničím nenahradíš a viděl jsem to sám u těch koleček po doktorech s mojí mamčou. Nakonec pan doktor Kolář v důchodovém věku jí ty střeva dal do pořádku. 🙂 Ovšem ten je na soukromé klinice.
Já děkuji za optání, pořád tak nějak stejně...
Pryč jsem ale byla kvůli podrazu v práci, psala jsem to v nějakém jiném vlákně.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Já děkuji za optání, pořád tak nějak stejně...
Pryč jsem ale byla kvůli podrazu v práci, psala jsem to v nějakém jiném vlákně.
To jsou lidi co dovedou porazit tak hodnou paní jako jste vy? To je smutný tedy.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.28.83
fikovnice
napsal(a):
Ne, není to na hraně!
Je to prostě pravopisně špatně! Neobouvám se do Vás stran Vašeho světonázoru...naopak poučovala jste Vy a tím jste si vykoledovala moji opravu Vaší hrubky, a následně od "Sarah".
Pokud jsem si v něčem relativně dost jistá, tak je to právě mateřština a pravopis.
Fikovnice....aspoň si to Vaše tvrzení o pravopisu obhajte, jako jsrm to udělala já. Tím, že někdo prohlásí, že si je češtinou jistej, to už jsem slyšela x krát a pravda byla trochu jinde (při škole jsem doučovala češtinu- i dospělé).
Jinak nikoho za slovo nechytám. Jen mě překvapilo, jak jste se tu všechny naprosto bezdůvodně navezly do neverenda, jen proto, že tvrdí něco, co vám nesedí....a argumentačně to nedokážete vyvrátit a pak ještě řešíte můj pravopis, který evidentně špatně není.
Jinak vše v dobrém přeji pěkný večer.
neverend

XXX.XXX.213.247
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Fikovnice....aspoň si to Vaše tvrzení o pravopisu obhajte, jako jsrm to udělala já. Tím, že někdo prohlásí, že si je češtinou jistej, to už jsem slyšela x krát a pravda byla trochu jinde (při škole jsem doučovala češtinu- i dospělé).
Jinak nikoho za slovo nechytám. Jen mě překvapilo, jak jste se tu všechny naprosto bezdůvodně navezly do neverenda, jen proto, že tvrdí něco, co vám nesedí....a argumentačně to nedokážete vyvrátit a pak ještě řešíte můj pravopis, který evidentně špatně není.
Jinak vše v dobrém přeji pěkný večer.
Já děkuji za zastání, ale kdyby se soustředili někteří víc na porovnání zpráv řekněme před pár měsíci a skutečným stavem nyní, možná by sami procitli. 🙂 Bude jaro a kdepak je Rus? Pořád na Ukrajině a kdopak říkal, že ho do jara vyžene že svého území definitivně? 😀 Tak nějak nabývám obav, abychom tohle neslyšeli ještě deset let každou zimu. 😀 A mezitím neměli dluh 25 biliónů, světlo na příděl a v teplém svetru nesledovali v televizi řízek s bramborovým salátem a vzpomínali na časy, kdy jsme ho mohli i ochutnat. 😀

fikovnice
napsal(a):
Jasně, že nemá.
Jen mě pobavilo, jak čtverná Jana tvrdí něco o mém světonáhledu, když je známo, že já se tady do politických debat vůbec nezapojuju, je mně to naprosto šumák a ať si tady každej plácá, co chce, mě to vůbec nezajímá. A nakonec, ani jsem si nevšimla, že bys ty se někdy vůbec tady do někoho navážela, jak ona tvrdí.
A jinak, abych se vrátila k původnímu názvu tohoto vlákna...dostala jsem ošklivou chřipajznu, nejspíš jsem to chytila na nádraží nebo ve vlaku, test na kovid negativní. Takže ta mrcha už tady nejspíš není, plíživě zmizela. Vlákno by se tedy mohlo přejmenovat v duchu nějakého politického hesla, třeba.

fikovnice: co ty uvozovky? Pořád je používáte špatně.
Jana neudělala chybu, Vy i přes vysvětlení trváte na tom, že máte pravdu? To je smutné.
Uvozovky jsou pro přesný výraz nebo přímou řeč + "jako", když vyrábíme ironii.
Váš způsob je nesmyslný a česky špatně.
Takže si své špatné užití uvozovek nechte (stejně jako nedodržování mezer za výpustkou),
stejně jako já si nechám svá vymyšlená slova,
ale neřešte chyby jiných, které chybami ani nejsou. Na místě je omluva.
Dalo by se to zahrát do legrace, víte o tom? Život je pak veselejší, snazší.
A povím tajemství. Chyby, co lidé dělají v elektronické komunikaci, na papíře v životě neudělají.
Viz já. Mám tady tolik chyb, že s tím budu muset skoncovat.

neverend
napsal(a):
Máme u nás v nemocnici mladou paní doktorku, která primáři a přednostovi na výtku odpověděla: " exitus je také zkušenost".
napsal(a):
Jasně, že nemá.
Jen mě pobavilo, jak čtverná Jana tvrdí něco o mém světonáhledu, když je známo, že já se tady do politických debat vůbec nezapojuju, je mně to naprosto šumák a ať si tady každej plácá, co chce, mě to vůbec nezajímá. A nakonec, ani jsem si nevšimla, že bys ty se někdy vůbec tady do někoho navážela, jak ona tvrdí.
A jinak, abych se vrátila k původnímu názvu tohoto vlákna...dostala jsem ošklivou chřipajznu, nejspíš jsem to chytila na nádraží nebo ve vlaku, test na kovid negativní. Takže ta mrcha už tady nejspíš není, plíživě zmizela. Vlákno by se tedy mohlo přejmenovat v duchu nějakého politického hesla, třeba.
Ale covidu je tu pořád dost a to většina lidí ani na testy nejde, známá mojí mámy zrovna skončila před pár dny s covidem v nemocnici, ale jí to podělala praktická doktorka, protože už na to kašlou i doktoři.
neverend
napsal(a):
To draho s válkou souvisí. Není to samozřejmě jediný důvod, ale je to faktor zhoršující primární krizi. Stát vydává velké částky přímo či nepřímo na podporu Ukrajiny a to se vám zdá 37 mild málo? Přiznaných a kolik dalších tajných neveřejných? Kde je pomoc uprchlíkům z Ukrajiny? Kde jsou zbraně darované a nyní je budeme muset sakra draho nakoupit? Státní dluh roste astronomicky, což znamená jeho dražší obsluhu( úroky) a také nižší rating= dražší půjčky. Firmy díky rozpadu obchodu s RF krachují na drahých energiích a ono to s válkou nesouvisí? To je hlavní účel té války přeci. 🙂
Kdybychom byli jediný stát, který vydává státní prachy na podporu Ukrajiny, tak bych tomu možná i věřila, ale sorry, takhle ne.
neverend

XXX.XXX.153.57
assil
napsal(a):
Kdybychom byli jediný stát, který vydává státní prachy na podporu Ukrajiny, tak bych tomu možná i věřila, ale sorry, takhle ne.
To moc sice nechápu, ale ctím váš názor.🙂 Je třeba počkat až bude hůř.
neverend
napsal(a):
To moc sice nechápu, ale ctím váš názor.🙂 Je třeba počkat až bude hůř.
Co na tom nechápete? Vy říkáte, že za zdražení u nás může i válka, já říkám, že kdyby to byla pravda, byla by inflace stejně vysoká ve všech zemích Evropy, což není pravda, naše inflace je jednou taková než jinde, takže evidetně má jiné příčiny než je válka.
neverend

XXX.XXX.153.57
assil
napsal(a):
Co na tom nechápete? Vy říkáte, že za zdražení u nás může i válka, já říkám, že kdyby to byla pravda, byla by inflace stejně vysoká ve všech zemích Evropy, což není pravda, naše inflace je jednou taková než jinde, takže evidetně má jiné příčiny než je válka.
Proč by měla být stejně vysoká inflace ve všech zemích? Vždyť západ dávno má v rukách vaše banky,ne? V podstatě vůbec dnes nemůžete říct, že Němci poslali na Ukrajinu tolik a tolik peněz. Ve své podstatě Němci poslali sice peníze, ale ty vaše, které v aktivech stáhla matiční banka ze svých dceřiných bank právě od vás. Nemluvě o cenách energií u vás a u nich. Tím se na váš účet ubrání inflaci a zdánlivě pak nic s válkou nesouvisí. Tak tohle nechápu.🙂
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/To-nechcete-vedet-Za-to-by-stihali-Vyvoz-a-vyroba-elektriny-zkazene-kotle-na-plyn-730890
diskuse:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/To-nechcete-vedet-Za-to-by-stihali-Vyvoz-a-vyroba-elektriny-zkazene-kotle-na-plyn-730890/diskuse/predplatitelu?p=2
julínkovné
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Julinkovne-je-zpet-Chci-zavest-poplatky-lide-system-zneuzivaji-rika-Valek-730923/diskuse/predplatitelu

assil
napsal(a):
Ale covidu je tu pořád dost a to většina lidí ani na testy nejde, známá mojí mámy zrovna skončila před pár dny s covidem v nemocnici, ale jí to podělala praktická doktorka, protože už na to kašlou i doktoři.
Tak dnes jsem raději zašla k Dr., protože se to nijak nelepší, v noci vůbec nespím, a test tentokrát pozitivní. A tady se to řeší až moc, bych řekla. Jasně, chápu, prskám bacily, tak bych nikam neměla, bohužel umřít hlady teda nehodlám, nakoupit si musím. A dle mě je to fakt normální chřipka, prostě nachlazení s teplotama. Léčba bude pokračovat úplně stejně tak, jak jsem to dělala dosud...Erdomed, Paralen, Ibalgin, sprej do krku. Akorát teda mám neschopenku a už mě sleduje KHS.

napsal(a):
Jana neudělala chybu, Vy i přes vysvětlení trváte na tom, že máte pravdu? To je smutné.
Takže si své špatné užití uvozovek nechte (stejně jako nedodržování mezer za výpustkou),
A povím tajemství. Chyby, co lidé dělají v elektronické komunikaci, na papíře v životě neudělají.
Megi, já myslím, že fikovnice dala moji přezdívku zde do uvozovek proto, že mě zná osobně pod pravým jménem, nic víc v tom nebude. A nebuďte na ni prosím ošklivá, protože já vím, že jste hodný člověk.
A fakt nechci, aby se fikovnice musela omlouvat, když jiní se tady neomluví za daleko vážnější přešlapy, někdo se tady s prominutím občas chová jako hovado a je to v pořádku.
neverend
napsal(a):
Proč by měla být stejně vysoká inflace ve všech zemích? Vždyť západ dávno má v rukách vaše banky,ne? V podstatě vůbec dnes nemůžete říct, že Němci poslali na Ukrajinu tolik a tolik peněz. Ve své podstatě Němci poslali sice peníze, ale ty vaše, které v aktivech stáhla matiční banka ze svých dceřiných bank právě od vás. Nemluvě o cenách energií u vás a u nich. Tím se na váš účet ubrání inflaci a zdánlivě pak nic s válkou nesouvisí. Tak tohle nechápu.🙂
Ty banky mají dceřinné pobočky i jinde, nejen u nás, energie všichni nakupujem v Lipsku za shodných podmínek. Takže tu zas nebalamuťte. Pravda je, že tu vysokou inflaci jsme si z větší části zavinili sami, míra inflace kvůli válce je ta, kterou mají jinde, tedy průměrně poloviční než u nás.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ty banky mají dceřinné pobočky i jinde, nejen u nás, energie všichni nakupujem v Lipsku za shodných podmínek. Takže tu zas nebalamuťte. Pravda je, že tu vysokou inflaci jsme si z větší části zavinili sami, míra inflace kvůli válce je ta, kterou mají jinde, tedy průměrně poloviční než u nás.
Prej za shodných podmínek.😀😀😀 Assil, cenu na burze určuje nejdražší zdroj elektřiny a tou je v současné době výroba z plynu. A kde jsou zastoupené plynové elektrárny? 🙂 Správně, Německo.🙂 Co z toho plyne musím vysvětlovat? Když tedy nakupujeme za stejných podmínek, tak jak je možné, že v ČR je tak drahá? Mimochodem jistě si ještě vzpomínáte, jak se Němci nestyděli dodávat ČR plyn z RF se slušnou "židovskou" přirážkou? 😀 A vy? Nic, vše si jak opice necháte líbit.😐 A ještě je budete omlouvat?😐 Assil, nezlobte se na mě, ale to působí jako fanatismus.😐 Nezlobte se proto, jinak si vás vážím, ale jsem zvyklý říct věci na rovinu bez okolků.🙂
neverend
napsal(a):
Prej za shodných podmínek.😀😀😀 Assil, cenu na burze určuje nejdražší zdroj elektřiny a tou je v současné době výroba z plynu. A kde jsou zastoupené plynové elektrárny? 🙂 Správně, Německo.🙂 Co z toho plyne musím vysvětlovat? Když tedy nakupujeme za stejných podmínek, tak jak je možné, že v ČR je tak drahá? Mimochodem jistě si ještě vzpomínáte, jak se Němci nestyděli dodávat ČR plyn z RF se slušnou "židovskou" přirážkou? 😀 A vy? Nic, vše si jak opice necháte líbit.😐 A ještě je budete omlouvat?😐 Assil, nezlobte se na mě, ale to působí jako fanatismus.😐 Nezlobte se proto, jinak si vás vážím, ale jsem zvyklý říct věci na rovinu bez okolků.🙂
Ale sám si odpovídáte. Když tedy nakupujeme za stejných podmínek, tak jak je možné, že v ČR je tak drahá?
Ano, proč? Válkou to nebude neb není důvod, proč by válka zvyšovala ceny jen u nás a jinde ne, žejo.
Ale tím to končím, vaše přesvědčení, že válka může za vysoké ceny v ČR, zatímco na ceny jinde po Evropě žádný vliv nemá, vám fakt brát nebudu. Ale rozhodně nesouhlasím.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ale sám si odpovídáte. Když tedy nakupujeme za stejných podmínek, tak jak je možné, že v ČR je tak drahá?
Ano, proč? Válkou to nebude neb není důvod, proč by válka zvyšovala ceny jen u nás a jinde ne, žejo.
Ale tím to končím, vaše přesvědčení, že válka může za vysoké ceny v ČR, zatímco na ceny jinde po Evropě žádný vliv nemá, vám fakt brát nebudu. Ale rozhodně nesouhlasím.
Tak ona to samozřejmě není pravda, že by inflace byla jen v ČR, ale je nejvyšší. Jenže Assil, ekonomika Německa je kolikrát větší? Desetkrát na hdp? Mně se to teď nechce hledat, ale zhruba to tak bude, možná i víc. No a Německo nedává na Ukrajinu tolik v přepočtu na svou velikost ekonomiky vůči ČR. Jinak prostě Assil peníze nevymyslíte a pokud je někam po miliardách dáváte, tak logicky chybět budou u vás doma. U toho není snad nic nejasného. Raketově vám rostou dluhy, čili vy dáváte peníze které ani nemáte. 🙂 Samozřejmě že katastrofa se promítne až se zpožděním, ale nevratně. Schudnete a to výrazně a zruší vám výhody vč. mateřské, u lékaře budete platit mnohem víc a podobně. A Ukrajina? Pořád díra na prachy a furt málo.. 😐 A vy si zase půjčíte.. Chápete to takhle? Nemluvím o nedostatcích surovin a jejich cenách které nebudou konkurenceschopné. To je vše blízká budoucnost a musíte si uvědomit, že nyní část průmyslu stojí a proto jsou energie ještě na únosných mezích. Jenže až a jestli se vůbec průmysl rozjede, tak stoupne poptávka a s ní i cena. Bohužel cenu za jakou vás zásobovalo Rusko nikdo nemůže nabídnout. Tedy počítám cenu bez Německé "židovské" přirážky. 😀 Bez nich byste v minulosti měli plyn a zjevně další komodity za hubičku od Ruska.

Mi teda ukažte nějaký stát běžný, který nejede na dluh :-)
Německo určitě ne, např. rok 2019 59,8% HDP. Notykrávo. Další roky horší a horší.
Náš byl v 2019 poloviční. 2022 49 %.
Asi nechápete, že my nic nenakupujeme.
Nakupují firmy, které na to mají licenci. A zákazníkům pak prodávají.
Kdyby si každý mohl večer nakoupit na další den, tak prodejci energií a rafinerie třeba... nebudou mít co žrát.
No tak takto to nechodí, to ví i můj pés.
Slépka se vrátila, nevím jak, ráno prostě vylezla z kuřího domu. A teď zase emigrovala.
Moje oblíbená Slepice chodí po plotě. Zády kolmo k zemi. Chápete to. Nahoru i dolů.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Mi teda ukažte nějaký stát běžný, který nejede na dluh :-)
Německo určitě ne, např. rok 2019 59,8% HDP. Notykrávo. Další roky horší a horší.
Náš byl v 2019 poloviční. 2022 49 %.
Asi nechápete, že my nic nenakupujeme.
Nakupují firmy, které na to mají licenci. A zákazníkům pak prodávají.
Kdyby si každý mohl večer nakoupit na další den, tak prodejci energií a rafinerie třeba... nebudou mít co žrát.
No tak takto to nechodí, to ví i můj pés.
Slépka se vrátila, nevím jak, ráno prostě vylezla z kuřího domu. A teď zase emigrovala.
Moje oblíbená Slepice chodí po plotě. Zády kolmo k zemi. Chápete to. Nahoru i dolů.
Který stát Megi? Rusko. 🙂 Rusko hospodařilo s přebytkem. Megi mně to nevysvětlujte, já vím, ale on ten trh je bohužel ovlivněn i politikou eurozóny.A nemyslím si, že jiná vláda v ČR na tom něco změní. To by už dávno musely být vyřešené ty potraviny dvojí kvality a podobně. A nějak mi pokud se mám přiznat už je ČR jedno. 😐 Asi už jsem pochopil, že vy prostě z jedné díry tu hlavu vytáhnete a do druhé jí strčíte. 😀 Třeba brzy uvidíte o čem jsem mluvil i ze strany Německa. Můj postoj je, že vše důležité na nějaký rozvoj či růst mají v ruce jiní a ne vy. Ve skutečnosti máte na to předběhnout i Německo, ale ve skutečnosti nikdy nedosáhnete ani na třetinu. Prostě až budete brát to co Němci, tak jsem ochoten uznat, že v Evropě panuje konkurenční prostředí a jednotlivé země mají možnost nezávislé na politice vykazovat růst a tomu odpovídající úroveň obyvatelstva. Dřív ani náhodou. 🙂

takže
od 2013 byl náš dluh snižován - a o hodně - o 12 %.
Pak 2021 skok zpět na 40.
A tato vláda zvládla za jediný rok 9 % do minusu.
Tak mi neříkejte, jak já mám - nejsem volič Fialy, ani tohoto prezidenta, který kvůli cenám nakupuje v Polsku - vyndat hlavu z čehosi, protože já dobře vím, kdo má hlavu na obchody
a kdo je úplně blbý zloděj.
My občané, co jsme tohle nevolili, s tím nemáme nic společného.
A že se mi tu nelíbí? No však já jen nekecám, rozhoduji se mezi dvěma státy.
Kdyby nebyla moc v jedněch rukou, tak to chvíli vydržím, ale už není naděje.
Ne, RF není v plusu. Moskva je v plusu. A to je rozdíl.
Stejně jak UA, odjakživa se v Kyjevě měli aspoň trochu dobře, nebo v Oděse. Ale ti lidé v odlehlých částech? Ti, pokud mohli, utekli.
Já taky nahlásím, že dluhy nemám.
Ale kdo to ověří :D :D :D
Pokud jsou v plusu, tak jen ta jedna vrstva. Naše vláda je taky v plusu.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
takže
od 2013 byl náš dluh snižován - a o hodně - o 12 %.
Pak 2021 skok zpět na 40.
A tato vláda zvládla za jediný rok 9 % do minusu.
Tak mi neříkejte, jak já mám - nejsem volič Fialy, ani tohoto prezidenta, který kvůli cenám nakupuje v Polsku - vyndat hlavu z čehosi, protože já dobře vím, kdo má hlavu na obchody
a kdo je úplně blbý zloděj.
My občané, co jsme tohle nevolili, s tím nemáme nic společného.
A že se mi tu nelíbí? No však já jen nekecám, rozhoduji se mezi dvěma státy.
Kdyby nebyla moc v jedněch rukou, tak to chvíli vydržím, ale už není naděje.
Ne, RF není v plusu. Moskva je v plusu. A to je rozdíl.
Stejně jak UA, odjakživa se v Kyjevě měli aspoň trochu dobře, nebo v Oděse. Ale ti lidé v odlehlých částech? Ti, pokud mohli, utekli.
Já taky nahlásím, že dluhy nemám.
Ale kdo to ověří :D :D :D
Pokud jsou v plusu, tak jen ta jedna vrstva. Naše vláda je taky v plusu.
Já hlásím přebytky. 😀 A mohu i vyfotit. 😀😀😀 Sakra Megi věřila byste mi, že mně už je to nějak jedno? 😀 Dlouhou dobu jsem přesvědčoval mámu, ať odjede semnou do "zámoří" a včera se povedlo. Proto jsem byl z té situace u "vás" tak znepokojen. Což příští týden pomine a takzvaně si v ČR dělejte co chcete. 😀 Tak to nějak vyřešíte a Fialovce třeba pověstné na lampách než to "ze*erou" totálně. Ale mně už je to jedno. 🙂 Já vím co se stane a co vás nemine a u toho fakt nechci být.
napsal(a):
Proč píšete naprosté nesmysly??? To Vás nějak rajcuje?
"JanaJanaJanaJana" napsala pravopisnou chybu a tečka. Víc se ani jí ani Vámi nemíním zabývat! Řešte si své nesmysly, já Vám to rozmlouvat nebudu.
A čekám na omluvu!!
napsal(a):
Megi, já myslím, že fikovnice dala moji přezdívku zde do uvozovek proto, že mě zná osobně pod pravým jménem, nic víc v tom nebude. A nebuďte na ni prosím ošklivá, protože já vím, že jste hodný člověk.
A fakt nechci, aby se fikovnice musela omlouvat, když jiní se tady neomluví za daleko vážnější přešlapy, někdo se tady s prominutím občas chová jako hovado a je to v pořádku.
Ali, co blbneš?
Za co bych se, proboha, měla omlouvat? Za jaký přešlap?
To už i zde se budeme napadat? Nestačí reálný život? Můj příspěvek "čtverné Janě" byl slušně napsaný v tom, že prostě někoho poučuje a pak sama píše pravopisně chybně. Za tím si stojím naprosto jasně a pevně a v tuto chvíli je úplně poslední věc na světě myšlenka na nějakou moji omluvu... Proboha, proč?
Sama víš, že "JanaJanaJanaJana" začala poučovat, tak jsem jí na oplátku opravila její chybný pravopis. "Megi" mě nezajímá, nechť si píše, co chce.
napsal(a):
Jo "megi", a to, že mě nesnášíte, je jen a jen Váš problém.
Stokrát jsem Vám psala vstřícně...nulová odezva. Po stoprvé se snažit opravdu nebudu. Mě neobliba mé osoby Vámi občas pobaví, ale to je asi tak všechno. Víc se Vámi zabývat opravdu nechci.
Toto vlákno už nemá moc smysl navštěvovat...ale Vy se ten pravopis doučte. Ať pak nepůsobíte trapně pro ostatní. Viz nabito/nabyto...
Ale možná jste to vše psala svým veeelmi specifickým stylem, kterému zde ne všichni rozumí, a proto Vás řada lidí zcela ignoruje.
Howgh, tím jsem s Vámi skončila.
napsal(a):
Tak dnes jsem raději zašla k Dr., protože se to nijak nelepší, v noci vůbec nespím, a test tentokrát pozitivní. A tady se to řeší až moc, bych řekla. Jasně, chápu, prskám bacily, tak bych nikam neměla, bohužel umřít hlady teda nehodlám, nakoupit si musím. A dle mě je to fakt normální chřipka, prostě nachlazení s teplotama. Léčba bude pokračovat úplně stejně tak, jak jsem to dělala dosud...Erdomed, Paralen, Ibalgin, sprej do krku. Akorát teda mám neschopenku a už mě sleduje KHS.
KHS se tím ještě zabývá? Ono ještě nějaký krátký čas a přestane. COVID přejde mezi normální infekční nemoci...bez nutnosti karantén a izolací jako byly u COVIDU dříve.
Hlavně to, Ali, dobře vylež. Teď chudák "Efe" má problémy (viz jiné vlákno).
Jak dlouho už to máš? A vlastně pokolikáté? Poprvé?

Tak ukončím pravopisnou hádku, hádkou "veselejší".
To si zahraniční média zase užijou !
https://www.youtube.com/watch?v=iGjaGWOkC9g

Pokud si dobře pamatuji, dostala jsem zprávu s obviněním, že říkám, že ve vakcíně je čip a neočkovaní lidé jsou debullové a že fikovnice se dá očkovat kvůli kinu
ani jednoho jsem se nedopustila, tudíž ode mne rozhodně žádná nenávist nikdy, ale tak jako co...
nabyto ve smyslu nastudováno je takto s ypsilonem naprosto v pořádku,
jděte si to ověřit na ÚJČ AV ČR,
já to dělám, když si nejsem jista
není nic špatného, že někdo neví vše, od toho tam jsou, u první knihy jsem si ověřovala hrozně moc
není to ostuda :)
ale za některé věci bych se styděla určitě
nezlobte se, ale ty výpady jsou opravdu trapné
já to myslím v legraci a dělám smajlíčky, pokud to někdo nechápe, tak na mne prostě nereagujte
neverend

XXX.XXX.213.247
Fíkovnice, Megi je prostě taková "tlama", ale není zlá. 😀 Spíš takový neotřelý způsob jednání, ale jinak neškodná. A já jsem rád když mi občas opraví nějakou hrubku. 🙂 A jestli si tím někdo zvedne své ego, tak budiž mu přáno. Peníze ani chleba mi to přece nežere. 🙂

Přijeďte, Megi, na kafe a houby.
Máme tu hezky, sjíždějí se tu ornitologové z celé republiky. Přiletěly k nám hejna všech možných hus i berneška rudokrká..odpočívají před další cestou.
Pěkný den.

jenže můj komentář nebyl o tom někoho poučovat, ale bránit stav nespravedlnosti
kotys

https://www.youtube.com/watch?v=EmWS8smck54
Vidíte, co jste si zvolili?

napsal(a):
Přijeďte, Megi, na kafe a houby.
Máme tu hezky, sjíždějí se tu ornitologové z celé republiky. Přiletěly k nám hejna všech možných hus i berneška rudokrká..odpočívají před další cestou.
Pěkný den.
Prosím, prosím, kde ten ptačí ráj je ? Také bych se sjela.
Budu tipovat : Novomlýnské nádrže? To mám daleko !

https://www.youtube.com/watch?v=HoVXxw4EmZo
Někomu nedávno vadilo kladivo se srpem v Číně !!!
Fašismus v Praze vadí komu ? Mně rozhodně !
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=HoVXxw4EmZo
Někomu nedávno vadilo kladivo se srpem v Číně !!!
Fašismus v Praze vadí komu ? Mně rozhodně !
Taky nevěříte vlastním očím? To je ostuda.. 😐 Hergot to si nemohli vybrat jinou symboliku? Teď tohle a potom už rovnou hákáč?

neverend
napsal(a):
Taky nevěříte vlastním očím? To je ostuda.. 😐 Hergot to si nemohli vybrat jinou symboliku? Teď tohle a potom už rovnou hákáč?
Jo, mnohá zahraniční média tomu věnovala pozornost. Jen u nás ticho po pěšině.
Abych řekla pravdu ( protože znám historii trojzubce - od pamětnice ), dost mě překvapilo, že jsem ho viděla na pasech UA uprchlíků a došlo mi, že si ho Ukrajina zvolila jako oficiální státní znak.
Za přečtení stojí třeba kniha Ve znamení trojzubce.
Stejně tak ty uzavřené diskotéky v Plzni. Bandera párty ! Přece se mají asimilovat, učit se česky, aby se mohli plnohodnotně vzdělávat.......ne si vytvářet uzavřené společnosti. Nebude se tam naše policie postupem času bát vstoupit ?
Dneska se říká, že bojovali proti Stalinovi. Oni "bojovali" hlavně proti civilnímu obyvatelstvu na územích obsazených Němci. Proti každému koho nepovažovali za Ukrajince. A proti tomu, kdo se jakýmkoliv způsobem podle nich proti Ukrajine provinil. Jak stakan čistá bude Ukrajina - bylo jejich heslo. ( A takové i zůstalo )
Když posléze utíkali před postupující Rudou armádou, tak své předvedli i na Slovensku a na Moravě.
Nabyto, nebo nabito? Je mi na blití.

Kotys, vykašlala bych se na Faunu a jela pozorovat ornitofaunu. Jen nevím, kde se to těmi husami hemží !!!!!
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jo, mnohá zahraniční média tomu věnovala pozornost. Jen u nás ticho po pěšině.
Abych řekla pravdu ( protože znám historii trojzubce - od pamětnice ), dost mě překvapilo, že jsem ho viděla na pasech UA uprchlíků a došlo mi, že si ho Ukrajina zvolila jako oficiální státní znak.
Za přečtení stojí třeba kniha Ve znamení trojzubce.
Stejně tak ty uzavřené diskotéky v Plzni. Bandera párty ! Přece se mají asimilovat, učit se česky, aby se mohli plnohodnotně vzdělávat.......ne si vytvářet uzavřené společnosti. Nebude se tam naše policie postupem času bát vstoupit ?
Dneska se říká, že bojovali proti Stalinovi. Oni "bojovali" hlavně proti civilnímu obyvatelstvu na územích obsazených Němci. Proti každému koho nepovažovali za Ukrajince. A proti tomu, kdo se jakýmkoliv způsobem podle nich proti Ukrajine provinil. Jak stakan čistá bude Ukrajina - bylo jejich heslo. ( A takové i zůstalo )
Když posléze utíkali před postupující Rudou armádou, tak své předvedli i na Slovensku a na Moravě.
Nabyto, nebo nabito? Je mi na blití.
Tak samozřejmě, vždyť to bylo i v tom dokumentu CNN. "My nejsme úplně nacisti, jen chceme čistou Ukrajinu"? Aha, tak chlapec potřebuje jen vyprat? 😀 Ale budou se muset kamarádi zlatí uklidnit, nebo jim nakonec ukážeme kam se uklízí nacistická špína. 😐

napsal(a):
Kotys, vykašlala bych se na Faunu a jela pozorovat ornitofaunu. Jen nevím, kde se to těmi husami hemží !!!!!
😀
Orionko, je to ptačí oblast Rožďalovické rybníky. Je tu stále co pozorovat a i hezké procházky. Byla vyhlášena pro dva ptačí druhy, a to pro motáka pochopa a jeřába popelavého. Jeřáb už ani neodlétá na zimu, zůstává tu a svým charakteristickým troubením nám hlásí přelety mezi rybníky.
Ale máme tu i orly mořské a přestože jsou plaší, létají nám občas lovit na louku před domem.
Co se týká vodních ptáků nejvíc jich bývá k pozorování na Zrcadle v Mlýnci:
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zrcadlo_(okres_Ji č%C3%ADn)
A husy přiletěly před třemi dny na Nečaský rybník, odpočívaly na louce u rybníka a včera odpoledne se přesouvaly na Zrcadlo.
screenshoter.png
Nečaský rybník (Vodní plocha) • Mapy.cz
mapy.cz
Je to bohužel v takovém množství vždy jen na pár dní. Nevím jak si to tak rychle dokáží říci ornitologové, že se sjedou v takovém počtu, někteří hlásili, že jsou až od Přerova. Pokud to máte poblíž můžu vám hlásit přílet větších hejn😀.
Pro děti je tu moc fajn naučná stezka Holské rybníky. Psi vítáni.
A na jídlo i příjemné posezení https://www.kudyznudy.cz/aktivity/bucicky-mlyn-aktivni-relax-pro-vsechny

napsal(a):
Nečaský rybník
https://mapy.cz/zakladni?source=base&id=1908736&x=15.2390242&y=50.2911435&z=15
Jé, Vy bydlíte tady za rohem :-) a to já někdy dojdu. Na jaře. Já tu zimu normálně už nenávidím :D

napsal(a):
Jé, Vy bydlíte tady za rohem :-) a to já někdy dojdu. Na jaře. Já tu zimu normálně už nenávidím :D
Budu se těšit🌷.
Jsem na tom stejně, všude bahno. Koně od bahna, pes od bahna, já od bahna a slepice na stromech :-).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
Já se přiznám že krom hejna andulí a páru alexů se z ptactva nově kochám tím viz foto... A ještě 4 homky a hlavně chlapák přibudou.

napsal(a):
Nečaský rybník
https://mapy.cz/zakladni?source=base&id=1908736&x=15.2390242&y=50.2911435&z=15
Dík. Tak to je blíž než Novomlýnské nádrže. Jsem z Podještědí. No, za rohem to není, ale jak píšu Morava a jihočeské jsou dál. :-)

napsal(a):
Dík. Tak to je blíž než Novomlýnské nádrže. Jsem z Podještědí. No, za rohem to není, ale jak píšu Morava a jihočeské jsou dál. :-)
To není tak daleko🍀
Koukám, že ten odkaz na Zrcadlo jsem vám tam dala blbě, nezobrazuje se. Tak ještě jednou a snad lépe.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zrcadlo_(okres_Ji č%C3%ADn)
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/stovky-taznych-ptaku-zkontrolovali-ornitologove-u-rybnika-zrcadlo-na-jicinsku.A140901_2095346_hradec-zpravy_pos
https://jicinsky.denik.cz/ctenar-reporter/rybnik-zrcadlo-se-zrcadli-uprostred-mlynce-trpyti-se-v-nem-vychazejici-slunce-20.html
Pořádá se tu i Vítání ptačího zpěvu a jiná setkání ČSO.

napsal(a):
To není tak daleko🍀
Koukám, že ten odkaz na Zrcadlo jsem vám tam dala blbě, nezobrazuje se. Tak ještě jednou a snad lépe.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zrcadlo_(okres_Jič%C3%ADn)
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/stovky-taznych-ptaku-zkontrolovali-ornitologove-u-rybnika-zrcadlo-na-jicinsku.A140901_2095346_hradec-zpravy_pos
https://jicinsky.denik.cz/ctenar-reporter/rybnik-zrcadlo-se-zrcadli-uprostred-mlynce-trpyti-se-v-nem-vychazejici-slunce-20.html
Pořádá se tu i Vítání ptačího zpěvu a jiná setkání ČSO.
Dík. Už jsem si to našla i s jízdním řádem. :-) Pro nás bezauťáky jsou vzdálenosti jiné :-(. Pohodlné, ale časově náročné.

rapotacka11
napsal(a):
pardon
https://www.facebook.com/photo/?fbid=551308083764176&set=a.525488243012827
Šak neměli internety :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
pardon
https://www.facebook.com/photo/?fbid=551308083764176&set=a.525488243012827
Nikde nevidím ty STB-áky? Což je divné, podle dnešních měřítek měl přeci každý občan svého a museli být všichni strašně nešťastní? 😀😀 Určitě tam maminky probírají jak se zbavit uzurpátora SSSR a spřádají "disidentské" pikle muchlajíc v kapse fotku Havla. 😀😀
Tyhle hřiště a pískoviště si ještě dobře pamatuji z dětských dob v HK. 🙂 Bezpečí s jakým nás rodiče mohli pustit ven se dnes ani věřit nechce. Tehdy vás pohlídá úplně v klidu i cizí dospělý člověk. Pan Hejl v důchodu měl ostříží zrak a přísný metr. 😀 Ale i zcela cizí člověk pokud jsme dělali něco nebezpečného bez problémů zasáhl. Podle mého lepší společnost s určitou úctou k dospělým a bezpochyby bezpečnější prostor pro život. 🙂 Pardon.
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
My = naše rodina nikoho nešmírovala ani neudávala
a je neuvěřitelný, že ani nás nikdo ...
Fakt vůbec. Jak jen to mládeži vysvětlit?
Asi zajdu do školy trochu "osvětovat", snad mi
nějakej aktivista nenabančí.
Do školy nesmíte, oni pak píšou učitelé rodičům, aby dětem nevysvětlovali "dějiny" socializmu a oni pak nevypadal jak lháři. 😀 To bylo přeci i ve zprávách, že jo? 😀 Ovšem pokud byste chtěla pochlebovat dnešnímu systému, možná by byla i nějaká dotace? 😀
V mé rodině byl komunista jen otec a jeho otec. Ani jeden nikomu neubližoval a při jejich povaze by to ani nebylo možné. Můj táta by raději sobě vzal než by veřejně způsobil jen podezření, že třeba já jsem na tom díky jeho funkci lépe než ostatní. Ani vzduchovky jako voják nikde nezískal že skladů jako mnozí jiní, ale poctivě mi jí koupil. 🙂 Tedy spíš mi poskytl bezúročnou půjčku a já splácel slušným chováním a hodnocením ve škole. 😀

rapotacka11
napsal(a):
My = naše rodina nikoho nešmírovala ani neudávala
a je neuvěřitelný, že ani nás nikdo ...
Fakt vůbec. Jak jen to mládeži vysvětlit?
Asi zajdu do školy trochu "osvětovat", snad mi
nějakej aktivista nenabančí.
Ono to zas tak jednoduché nebylo. Mě taky nikdo nešmíroval, ani já nikoho. Ale když se soused zeptal syna : "Ty letos maturuješ, že ?" tak kluk automaticky odpověděl : "Ne, až za rok". Soused byl člen ( té správné strany ) a navíc občanského výboru.
Hrůza byla v tom, že si kluk uvědomoval, že blbý soused má páky, aby mu to polepil v souvislosti s přihláškou na VŠ.
Divila byste se, co všechno byli občané schopni ledaskam hlásit. I to, že někdo odbírá Lidovou demokracii místo RP. A došlo to až do školy, kde naštěstí rozumný ředitel hodil stížnost třídní a ta ji zlikvidovala tím, že žák řekl "já to nečtu, to máma".
Byla to v jistých směrech svinská doba a bohužel se řítíme do ještě horší. Protože tenkrát, ti s vedoucí úlohou, si zatraceně dávali pozor, aby se lidi měli sociálně dobře.
Jo, nebyly banány. Teď prý nebude cibule.

Ještě dodám - všechno je to v lidech. Nechápu, jak mohla ve svobodě vyrůst tak křivácká generace.
( Znám jen z diskuzí, kde se neustále někam nahlašují. A pak z Parlamentu :-(( )
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ono to zas tak jednoduché nebylo. Mě taky nikdo nešmíroval, ani já nikoho. Ale když se soused zeptal syna : "Ty letos maturuješ, že ?" tak kluk automaticky odpověděl : "Ne, až za rok". Soused byl člen ( té správné strany ) a navíc občanského výboru.
Hrůza byla v tom, že si kluk uvědomoval, že blbý soused má páky, aby mu to polepil v souvislosti s přihláškou na VŠ.
Divila byste se, co všechno byli občané schopni ledaskam hlásit. I to, že někdo odbírá Lidovou demokracii místo RP. A došlo to až do školy, kde naštěstí rozumný ředitel hodil stížnost třídní a ta ji zlikvidovala tím, že žák řekl "já to nečtu, to máma".
Byla to v jistých směrech svinská doba a bohužel se řítíme do ještě horší. Protože tenkrát, ti s vedoucí úlohou, si zatraceně dávali pozor, aby se lidi měli sociálně dobře.
Jo, nebyly banány. Teď prý nebude cibule.
Tak jasný že všechno nebylo "super", ale jak říkáte že všechno je v lidech. Váš soused bude "kri*l" za každého režimu a v dnešní době by třeba někoho mohl připravit o bydlení z jeho postavení či funkce. 🙂 Mimochodem dnes prostředky ke špízování nabývají obludných rozměrů. Člověk s inteligencí vyšší než houpací kůň si samozřejmě uvědomí jeden zásadní rozdíl mezi dobou minulou a současnou. V dobách socializmu byly dva tábory, ten východní a ten západní. Soutěžily spolu a oboje si své odpůrce dobře hlídaly. V USA byly také procesy "Mccarthy" a kolik lidí kde a jak skončilo ví bůh a on. 🙂
Po rozpadu SSSR vlastně zmizel nepřítel a proto se toto mohlo uvolnit. Situace se teď změní a udidlo se začne utahovat. Ovšem prostředky dnes k tomu k dispozici jsou světelné roky před tím, co byly k dispozici kdysi. Dnes vás pohlídá i čidlo na záchodě, zrušená hotovost či AI která s vámi povede rozhovor několik let, výborně se učí a vy nic nezjistíte. Obávám se, že ta pravá totalita se teprve chystá a nikdo s tím nic nebude schopen nic dělat. Tak vždyť už vidíte dnes že ústava a zákony jsou jen cár papíru a vše se dá změnit. Samozřejmě ve jménu vašeho bezpečí a blaha. 🙂

Hele, když se jim konečně povedlo dosadit poslední článek, tak to oslavit musí.
Neděje se korunování každý den, tak co.
Ale koukněte na všechny zbytečné cesty letadly po Evropě, na pár vět, když mohli použít Skype.
Summit v Praze, aby se prime minister mohl se všemi vyfotografovat. To byl účet.
Všecko je to takové komické, když my máme šetřit přírodu, třídit odpad, koupit si elektrické autí, jít na pracák a ukrást někde svetr.
Organizace takového setkání stojí milion. 5 milionů občerstvení v prostorách setkání,
zavření Hradu 2 miliony. Tedy na to jsou uzavřeny smlouvy, faktury budou samozřejmě jiné.
Tohle se dělá pořád. Létá se někam, kde absolutně nikoho nezajímáme :D dělá to každá vláda.
Ale když mám teď šetřit, dokonce oberu důchodce, zvýším daně, zdražím energie a podobné trapárny,
tak je to fakt ubohý.
Se podívám, jak ty prachy točil Bobeš, a není svatej, že, jestliže krad, tak pak teda musel vydělávat hodně, když se tolik rozdalo... aspoň ty platy měli zmrznuté.
Když chceš brát ve velkém, musíš ukázat, že s lidem táhneš za jeden provaz, empatii, lid to musí vidět. Jinak tě hodí z vokna.
Už mě celkem vytáčí média, co jedou jen antibobika a antimilda,
su fakt zvědavá, co budou dělat po korunovaci :-)
Nechápu, že to tolik lidí nevidělo dopředu. Když vynechám to, že se budeme mít blbě skrz korunky, vážně nikomu nevadí ten pocit, že je loutka, ovečka a už s tím nikdy nic neudělá, ta bezmoc je pro mě nejhorší.
Řešení je farma, která bude tajná, aby mi tam pak nelezla EU.
acher smázl příspěvek o účtence za inauguraci, kam to přijdou oslavit všici z té osy :D
jednou za pár let je to pochopitelné, toto byl mistrovský kus, takže ok
ten zbytek jejich vyhazování korun je samozřejmě na h
Aby něco relevantního... skoro rok jezdím chodím v nejbližším zahraničí - všude možně, lesy, města přecpaná turisty, obchody. Nic jsem nechytla.
Těsně před Vánoci jsem vlezla tu do našeho okresního městečka kvůli pár kouskům potravin... a od 26.12. jsem si byla jista, že umřu během pár minut.
A kamarádovi, co v tom městě pracuje, se děje to samé. Už měl covid asi 30x :D ne, fakt, on i chodí k dr., takže ano, já nechodím, musím šetřit tu pojišťovnu přece... a pro mě je lepší si říct - nachlazení, no bóže.
Ale je to fakt zajímavé tohleto, asi nejvíc nakažlivé město na světě ever.

rapotacka11
napsal(a):
https://www.facebook.com/zdenekkettnerspd/videos/1228904478065115
https://www.komora.cz/wp-content/uploads/2023/01/521_2023_20230118_HK_SPCR_InformaceonavrhuzmenyRaduprovozovateleprepravn....pdf
https://www.komora.cz/news/informace-o-predpokladane-zmene-kvality-plynu-dodavaneho-do-cr/

rapotacka11
napsal(a):
Hezký
https://www.facebook.com/photo?fbid=3276851125958244&set=a.1636847396625300
Nejsem na fb, tak se mi to neotvírá celé. Ale ta fotka má nějaké divné pozadí. Že by koupená z databáze? Stejně, jako ten předchozí důchodce?
Proč si nedá Eva tu práci, aby oslovila opravdového důchodce, který valorizaci nepotřebuje. Je jich plný senát.
Mohla počkat, a zajet do Lán. Ale to ne, ona jde tou nejjednodušší cestou a koupí ( doufám, že je zaplatila a nestáhla načerno ) fotky z databáze ksichtů.

Chudáci Maďaři :
https://www.youtube.com/watch?v=e7b9PlC505Q
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Hezký
https://www.facebook.com/photo?fbid=3276851125958244&set=a.1636847396625300
Nevím no, ale pokud by někdo z vládní koalice chtěl, mohu dovést paní v důchodu od nás z vesnice. Při cenách za uhlí 600 Kč za "metrák" nevím ani jak topí. Tedy díky bráchovi vím, jezdila s kárkou na větve do lesa co zbyly po těžbě. 😐 To je panečku luxus. Bez pomoci obce a obyvatel by vlastně už nemohla ani bydlet. Kdyby pan Fiala a spol nevěděl jak se to dělá, tak hodní lidé těm druhým pomohou. Jeden o ten válník dřeva neschudne a řemeslník holt sežene starší bojler z nějakých "přebytků" a vymění ho v neděli v rámci aktivního odpočinku. 😀 Takhle to tedy pane Fialo funguje a jen díky těmto lidem vám někteří nechcípou na ulici. 😐 A pak na nás živnostníky ještě někteří koukají zkrz prsty. 😐
neverend
napsal(a):
Nevím no, ale pokud by někdo z vládní koalice chtěl, mohu dovést paní v důchodu od nás z vesnice. Při cenách za uhlí 600 Kč za "metrák" nevím ani jak topí. Tedy díky bráchovi vím, jezdila s kárkou na větve do lesa co zbyly po těžbě. 😐 To je panečku luxus. Bez pomoci obce a obyvatel by vlastně už nemohla ani bydlet. Kdyby pan Fiala a spol nevěděl jak se to dělá, tak hodní lidé těm druhým pomohou. Jeden o ten válník dřeva neschudne a řemeslník holt sežene starší bojler z nějakých "přebytků" a vymění ho v neděli v rámci aktivního odpočinku. 😀 Takhle to tedy pane Fialo funguje a jen díky těmto lidem vám někteří nechcípou na ulici. 😐 A pak na nás živnostníky ještě někteří koukají zkrz prsty. 😐
Jestli chudák paní nemá 20 tisíc na uhlí za roik, tak to není vina Fialy neb z průměrného důchodu 20 tisíc to většina důchodců hravě našetří a ty extrémně nízké důchody jsou ve valný většině vinou těch lidí, ne vlády. Takže tu zas nešiřte bludy.

napsal(a):
..

Pokud paní topí dřívím, dostane každý měsíc určitou částku v dávce na bydlení - říkám to proto, že je to víc než dostávají lidé na bydlení běžně.
A Fiala říkal, že si tam má jít každý, kdo nemá. Tak běžte.
Ať je legrace.
Ale nemyslím si, že by důchodce ušetřil dvacet litrů. Nevím, co je průměrný důchod. Ale tak chudých lidí je tady taky dost a ví se, že dělali celý život, akorát to nebyli žádní funkcionáři, ale obyčejní, poctiví lidé.
Od minulého roka mají problém lidé s docela pěknou výplatou, tak nevím...
A pokud důchodce nemá děti... jako jo, znám i bohaté... ale fakt loni letos ušetřit dvacku? Hmm.
napsal(a):
Pokud paní topí dřívím, dostane každý měsíc určitou částku v dávce na bydlení - říkám to proto, že je to víc než dostávají lidé na bydlení běžně.
A Fiala říkal, že si tam má jít každý, kdo nemá. Tak běžte.
Ať je legrace.
Ale nemyslím si, že by důchodce ušetřil dvacet litrů. Nevím, co je průměrný důchod. Ale tak chudých lidí je tady taky dost a ví se, že dělali celý život, akorát to nebyli žádní funkcionáři, ale obyčejní, poctiví lidé.
Od minulého roka mají problém lidé s docela pěknou výplatou, tak nevím...
A pokud důchodce nemá děti... jako jo, znám i bohaté... ale fakt loni letos ušetřit dvacku? Hmm.
Průměrný důchod je dneska kolem 20 tisíc a tohle maj běžně lidi kolem mě, co dělali otroky v kanclech, žádní funkcionáři nebo manažeři, ti mají daleko vyšší. Známá, co celý život pekla chleba v pekárně na směny, má důchod 18 tisíc. A teď jim zase skoro tisícku přidají. Takže z takového důchodu ušetřit měsíčně něco přes tisícku lze velice lehce, však polovinu teď dostane ve valorizaci. V baráku je to za uhlí obvykle míň než se platí za elektřinu, i když celkově zaplatí za oboje za měsíc 3- 5 tisíc, zbyde jí cca 15 tisíc a to vám na živobytí na měsíc pro jednoho člověka přijde málo?

assil
napsal(a):
Průměrný důchod je dneska kolem 20 tisíc a tohle maj běžně lidi kolem mě, co dělali otroky v kanclech, žádní funkcionáři nebo manažeři, ti mají daleko vyšší. Známá, co celý život pekla chleba v pekárně na směny, má důchod 18 tisíc. A teď jim zase skoro tisícku přidají. Takže z takového důchodu ušetřit měsíčně něco přes tisícku lze velice lehce, však polovinu teď dostane ve valorizaci. V baráku je to za uhlí obvykle míň než se platí za elektřinu, i když celkově zaplatí za oboje za měsíc 3- 5 tisíc, zbyde jí cca 15 tisíc a to vám na živobytí na měsíc pro jednoho člověka přijde málo?
Nevím, jestli je to málo nebo moc, ale když takovej důchodce bydlí sám v domku, tak to asi žádný vývar nebude. Já třeba za loňský rok zaplatila za energie plus dřevo na topení (resp. dřevěné brikety) 80 tisíc. Ty brikety snad do konce zimy vystačí. Jasně, já jsem pracující, ale jako osamělý důchodce si to dost dobře neumím nějak představit. Ale snad se dá opravdu požádat o nějakou tu dávku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
Jako nic proti ale protopime za listopad až březen 30tis...a to máme uhlí / dřevo a dřevo za hubičku. Jinak by to bylo jednou tolik. Jo a poměr dřeva uhlí je 1/3.
Tak i když to sejmu na polovic pro duchodce nic moc. Ze litr usetrit sranda? Jo ale litr mesicne faaaakt nestačí. Tata má asi 18. Jen plyn elwktrika popelnice, voda a další kraviny ho vyjde na 14. Malej zateplenej domek ve vilovy ctvrti. Vona to neni pr del.
napsal(a):
Nevím, jestli je to málo nebo moc, ale když takovej důchodce bydlí sám v domku, tak to asi žádný vývar nebude. Já třeba za loňský rok zaplatila za energie plus dřevo na topení (resp. dřevěné brikety) 80 tisíc. Ty brikety snad do konce zimy vystačí. Jasně, já jsem pracující, ale jako osamělý důchodce si to dost dobře neumím nějak představit. Ale snad se dá opravdu požádat o nějakou tu dávku.
To jste z drahého kraje a nebo plýtváte a nebo máte extra haciendu, já mám velký dvougenerační barák a loni mě uhlí stálo 30 tisíc a elektrika 25, celkem tedy 55 tisíc, pokud vezmu v potaz, že většina lidí ma ty domky poloviční, takže i náklady poloviční, tak i s tím zdražením je to v pohodě pro jednoho průměrného důchodce zaplatitelný.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako nic proti ale protopime za listopad až březen 30tis...a to máme uhlí / dřevo a dřevo za hubičku. Jinak by to bylo jednou tolik. Jo a poměr dřeva uhlí je 1/3.
Tak i když to sejmu na polovic pro duchodce nic moc. Ze litr usetrit sranda? Jo ale litr mesicne faaaakt nestačí. Tata má asi 18. Jen plyn elwktrika popelnice, voda a další kraviny ho vyjde na 14. Malej zateplenej domek ve vilovy ctvrti. Vona to neni pr del.
No, ono napsat, že dá měsíčně 3 - 5 tisíc je dost zjednodušený, není to pravda. To dá jen za elektřinu, jak je dnes ten strop. Pak jasně poplenice, u nás 460 osoba/rok, 400 za vodné a stočné osoba/měsíc, 189 tel. poplatky (ty musí platit, i kdyby tv člověk neměl), u nás je potřeba satelit, protože jsme ve stínu, takže dalších nejmíň 200, telefon cca 500. A důchodce samozřejmě léky, za ty dají nejvíc.

assil
napsal(a):
To jste z drahého kraje a nebo plýtváte a nebo máte extra haciendu, já mám velký dvougenerační barák a loni mě uhlí stálo 30 tisíc a elektrika 25, celkem tedy 55 tisíc, pokud vezmu v potaz, že většina lidí ma ty domky poloviční, takže i náklady poloviční, tak i s tím zdražením je to v pohodě pro jednoho průměrného důchodce zaplatitelný.
Domek je menší, nic velkýho, je zateplený a přízemí momentálně nevytápím vůbec.

assil
napsal(a):
A oni důchodci neplatí zálohy na energie, nedostali vyúčtování, ...nic?
Vždyť já platím 10 litrů měsíčně za barák a to mám vše skoro nové, úsporné. A šetříme jak sviňa a vodu máme za třetinovou cenu a zálohu jsem musela ukecat.
Loni jste neviděla ty případy, co měli zálohy třeba deset litrů?
Má tam bojler, takže stejně dementní záloha jako moje,
a taky stará paní tahá uhlí a dříví,
to musí být veselé.
Celkově 3 - 5 to opravdu není, ale líbilo by se mi to.
Metr dříví mám za 1300 a to je, pokud nekradu, nejlevnější v kraji. Smrček a bříza. A zálohu na el. bych chtěla jinou, ale to bych asi musela být v paneláku, nemít bojler a svítit svíčkami. V uvozovkách. Vaří se na el., peče,
tam by se asi paní spíše hodilo, kdyby jí někdo chodil pomáhat
a byla tam kamna s plotnou. Počítám, že do domova důchodců nechce, to tak někdy je.
Ale to nejsou jen někteří důchodci, co lidé s hypotékami, dvěma dětmi ve škole, co ti chudáci na Moravě v panelákách, za topení taky šílené částky.
Je to prostě podělané.
Ne, všichni se nemají úplně špatně.
Ale...
neverend

XXX.XXX.213.247
Assil, kolik vám je? 🙂

No a já telefon neplatím (jednou za x měsíců, paušál nevedu), jen net.
Popelnice závidím, my 700/os. A to třídíme odpad. Tak to máme odměnu :D
Ten satelit třeba beru, že je nedůležitý, taky nemám. Ale mám net, takže mi to je fuk.
Staří lidé ale potřebují nějakou soc. interakci, něco pravidelně,
hele, ten telefon by měla mít teď zadarmo, mně přišla SMS, že nějaký tarif pro slabé.
Asi by to chtělo, aby to tam dal dohromady nějaký soc. ter. pracovník.
Pokud někdo vše nepropije nebo neprohraje v kartách, tak musí mít důstojný život. Základní věci.