Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2020 04:30
fikovnice

XXX.XXX.134.11

Zdravím.
Vím, že to sem nepatří, takže když bude příspěvek smazán, OK. Narazila jsem na netu na video - z něj jsem udělala Printscreen, který je v příloze, a rozhodně se nejedná o ojedinělé video. O toto mi ale až tak nejde (anebo ano? ). Vím, že sem chodí lidé mající různá povolání, u někoho jsem tipovala i mikrobiologii, u někoho hygienu, veterináři,... Včera jsem se po pár dnech dostala k pročtení situace na netu, a ne nečetla jsem Blesk, Kafíčko či jak se tyto "noviny" jmenují. Dívala jsem se i na zahraniční servery, trochu jsem se snažila dopídit v odborných článcích. Většinově v nich vede panika, hysterie snad ne. Nejvíc mě dostala informace, že v ČR je dohromady 300 infekčních lůžek (tak málo!!!), a to včetně 100 dosud nepoužívaných speciálních lůžek v Těchotíně. Takže 200 používaných infekčních lůžek. Říkala jsem si, že Čína na tom musí být fakt mizerně, pokud žádá o pomoc tak malou zemi jako jsme my. Pak jsem si ale přečetla následující text a taky jsem se poněkud orosila (dle mých info to psal člověk znalý a obeznámený se současnou situací):

Proč se Čína tak bojí a proč české zdravotnictví zkolabuje při pouhých 2 tisíc nakažených tak jak se to stalo v Číně?

Trochu statistiky, matematiky a faktů:

Je za tím obrovský rozdíl v procentu vážných zdravotních komplikací.

Vážná zdravotní komplikace znamená lůžkovou nemocniční péči.

Zatímco u chřipky se jedná zhruba o 0,1%, tak u koronaviru se jedná o 20-30%.

Kapacita volných lůžek na infekčních odděleních v celé ČR je při optimistickém odhadu cca 300 (je započítáno 100 lůžek ve specializované infekční nemocnici Těchotín).

Jednoduchým výpočtem zjistíme, že u nás dojde k vyčerpání volné kapacity lůžek na infekčních odděleních při cca 2 tisících potvrzených případech a následně dojde ke kolapsu zdravotního systému. Tak jak se to děje v Číně.

Oficiální zdroj z číny: https://bnonews.com/index.php/2020/01/the-latest-coronavirus-cases/
+6/0

...Ve virologii se nějak zvlášť neorientuji (snad něco málo). Nicméně, co myslíte - máme se obávat toho, co se děje při této hrozící pandemii (při zasažení všech kontinentů)? Koronaviry nejsou nic nového. Ostatně zmutováním "běžných" koronavirů ve střevě u kočky dochází ke smrtelné FIPce. I tento nový "čínský" kmen koronaviru může ještě zmutovat. A přenosnost lidé vs. zvířata...??? Viz obrázek - dle komentu nešlo jen o recesi.
A připojuji ještě omluvu, pokud někdo vyhodnotíte můj příspěvek jako nevhodný. Prostě mě jen zajímá názor lidí odtud, z nichž si mnohých vážím.

2.2.2020 08:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
Zdravím.
Vím, že to sem nepatří, takže když bude příspěvek smazán, OK. Narazila jsem na netu na video - z něj jsem udělala Printscreen, který je v příloze, a rozhodně se nejedná o ojedinělé video. O toto mi ale až tak nejde (anebo ano? ). Vím, že sem chodí lidé mající různá povolání, u někoho jsem tipovala i mikrobiologii, u někoho hygienu, veterináři,... Včera jsem se po pár dnech dostala k pročtení situace na netu, a ne nečetla jsem Blesk, Kafíčko či jak se tyto "noviny" jmenují. Dívala jsem se i na zahraniční servery, trochu jsem se snažila dopídit v odborných článcích. Většinově v nich vede panika, hysterie snad ne. Nejvíc mě dostala informace, že v ČR je dohromady 300 infekčních lůžek (tak málo!!!), a to včetně 100 dosud nepoužívaných speciálních lůžek v Těchotíně. Takže 200 používaných infekčních lůžek. Říkala jsem si, že Čína na tom musí být fakt mizerně, pokud žádá o pomoc tak malou zemi jako jsme my. Pak jsem si ale přečetla následující text a taky jsem se poněkud orosila (dle mých info to psal člověk znalý a obeznámený se současnou situací):

Proč se Čína tak bojí a proč české zdravotnictví zkolabuje při pouhých 2 tisíc nakažených tak jak se to stalo v Číně?

Trochu statistiky, matematiky a faktů:

Je za tím obrovský rozdíl v procentu vážných zdravotních komplikací.

Vážná zdravotní komplikace znamená lůžkovou nemocniční péči.

Zatímco u chřipky se jedná zhruba o 0,1%, tak u koronaviru se jedná o 20-30%.

Kapacita volných lůžek na infekčních odděleních v celé ČR je při optimistickém odhadu cca 300 (je započítáno 100 lůžek ve specializované infekční nemocnici Těchotín).

Jednoduchým výpočtem zjistíme, že u nás dojde k vyčerpání volné kapacity lůžek na infekčních odděleních při cca 2 tisících potvrzených případech a následně dojde ke kolapsu zdravotního systému. Tak jak se to děje v Číně.

Oficiální zdroj z číny: https://bnonews.com/index.php/2020/01/the-latest-coronavirus-cases/
+6/0

...Ve virologii se nějak zvlášť neorientuji (snad něco málo). Nicméně, co myslíte - máme se obávat toho, co se děje při této hrozící pandemii (při zasažení všech kontinentů)? Koronaviry nejsou nic nového. Ostatně zmutováním "běžných" koronavirů ve střevě u kočky dochází ke smrtelné FIPce. I tento nový "čínský" kmen koronaviru může ještě zmutovat. A přenosnost lidé vs. zvířata...??? Viz obrázek - dle komentu nešlo jen o recesi.
A připojuji ještě omluvu, pokud někdo vyhodnotíte můj příspěvek jako nevhodný. Prostě mě jen zajímá názor lidí odtud, z nichž si mnohých vážím.

Podle mě je to nafouknutá bublina - v Africe třeba řádí AIDS jak černá ruka, a nikoho tady nenapadne jít, a vykoupit všechny prezervativy ... 🙄
A to sem ti bubáci nakažení kde čím nekontrolovaně proudí po milionech.

Ano číňani mají problém, ale myslím, že opatření ostatnich zemí proti zavlečení nákazy jsou na velmi dobré úrovni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2020 08:21

můj osobní názor, že pokud se v nejbližší době nerozšíří koronavir, bude to něco jiného. Lidí je hodně, cestuje se všudemožně a když pak vidíte různé slumy s nulovou hygienou a to myslím nejen někde daleko od nás -
https://www.extra.cz/mysleli-jste-si-ze-neexistuje-nic-horsiho-nez-chanov-tak-to-jste-jeste-nevideli-sidliste-lunik-ix-v-kosicich
, divím se že tu něco podobného dávno není.
Osobně jsem pro nepanikaření, dodržovat hygienu - důsledné mytí rukou, udržovat se v kondici. Stejně nic moc víc dělat nemůžem,

2.2.2020 08:31

AIDS (HIV) ale nedostanete kapénkovou infekcí... To bych vůbec nesrovnávala.

Nejsem odborník, nejsem zdravotník. Myslím si, že to není nafouknutá bublina. A myslím si, že situace je ve skutečnosti mnohem horší, než oficiální zprávy uvádějí. Myslím, že nakažených je mnohem víc a mrtvých taky. Čína je veliká země s neuvěřitelným počtem obyvatel, a nevěřím proto, že mají zmapované všechny oblasti co se nakažených a mrtvých týká. A nevěřím, že by komunistická Čína podávala pravdivé informace. Na to mám ještě v příliš živé paměti vládu komunistů u nás a jejich zatajování např. Černobylu... Koronavirus se poprvé objevil, nebo byl oficiálně přiznán, na začátku prosince. To jsou dva měsíce. Za tu dobu je fůra mrtvých. Koronavirus se šíří kapénkami, takže je v podstatě nezastavitelný. V Evropě už je, v Německu Číňanka nakazila své kolegy v Bavorsku. Uvidíme co bude dál, úmrtnost Evropanů nemusí být tak vysoká jako Asiatů. Roli hraje celková momentální kondice nakažených i hygiena a úroveň péče v Evropě. Stejně jako inspektor Pišišvor si myslím, že opatření evropských zemí včetně naší jsou na velmi dobré úrovni. A líbí se mi, že Babiš neposkytl Číně materiální pomoc určenou a připravenou pro české občany, vzdor kritice neziskovek a dalších nýmandů. Každý stát by měl mít nejprve zabezpečeno všechno pro svoje lidi, a pak, když jsou přebytky, je poskytovat jinam.

2.2.2020 08:40
PumaCZ

XXX.XXX.219.232

Ano, je to nafouknuta bublina, a to predevsim po tom, jak to Cina nezvladla pri epidemii SARS.

Cina je dost specificka, je tam neuveritelne mnozstvi lidi na velmi omezenem prostoru a silene hygienicke podminky, takze mista typu zvireci trh jsou lihni pro mnoho potencialne nebezpecnych patogenu.

Ale pokud sledujete sireni viru, tak ve vyspelych zemich se virus dale nesiri. Jsou vzdy jen dva tri pripady a konec. Mame totiz spravne hygienicke navyky jako myti rukou, davani si ruku/kapesniku pred pusu pri kasli ci pciknuti, zbytecne nic neotapkavame rukama a iz vubec si pak nesahame na oblicej. A to jsou zaklady, protoze virus musi byt vdechnut - potrebuje se dostat az do plic, kde se teprve dokaze virus navazat na lidske bunky.

Takze paniky vazne netreba :) Je dost pravdepodobnejsi, ze vas u nas zabije cheipka nez koronavirus. A jeste vetsi, ze vas srazi auto :D

Jinak doporucuji zitrejsi prednasku na nasi fakulte, ktera bude za par dni urcite i na youtube :)

https://m.facebook.com/events/1115275975532368

2.2.2020 08:44
hn..

XXX.XXX.21.240

Nejen infekční lůžka. Kolik je třeba dnes v Česku volných ventilátoru? Máme někde schovanych několik tisíc zdravotniku? Myslím, že je reálná možnost dost velkého průšvihu, ale asi nikde na světe nemají v rezervě vsechno a pro vsechny. A taky myslím, že ten "pravý " infekční agens nás teprve čeká.

2.2.2020 08:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme ... (Jára Cimrman)

https://www.protiproud.cz/politika/4887-poplach-smrtici-virus-radi-v-cine-brzy-jiste-i-u-nas-podivne-epidemie-byznys-miluje-globalisticka-who-vse-taji-pravda-je-okamzite-cenzurovana-farmakartel-v-tajnych-sluzbach-ted-budete-poslouchat-a-miliardy-tecou.htm

Protiproud?

2.2.2020 08:51

šíří se, třeba v tom německu, kde je nakazila ta číňanka, se nakazili i lidé, kteří na tom školení nebyli. problém je v tom, že se nakazili v době, kdy těm lidem ze školení ještě nic nebylo a pak dělali prc člověkovi, který se nakazil od číňanky v době, kdy jemu už bylo fajn - měl pár dní teplotu, prostě virózu - a zjistili dost velké (10 na 8) virových částic v hlenech, takže je infekční i po odeznění.

takže je spíš spoustu lidí, u kterých to probíhá dost mírně a tím pádem procento komplikací je procento z lidí, kteří jdou do nemocnice a jsou diagnostikovani.

ono to prostě nějak dopadne.

2.2.2020 08:57

šíří se, třeba v tom německu, kde je nakazila ta číňanka, se nakazili i lidé, kteří na tom školení nebyli. problém je v tom, že se nakazili v době, kdy těm lidem ze školení ještě nic nebylo a pak dělali prc člověkovi, který se nakazil od číňanky v době, kdy jemu už bylo fajn - měl pár dní teplotu, prostě virózu - a zjistili dost velké (10 na 8) virových částic v hlenech, takže je infekční i po odeznění.

takže je spíš spoustu lidí, u kterých to probíhá dost mírně a tím pádem procento komplikací je procento z lidí, kteří jdou do nemocnice a jsou diagnostikovani.

ono to prostě nějak dopadne.

A co zvířata? Zvířata mají také nějaké, tento je původně od zvířat, může to ode mě pes chytit? Nebo zpátky to nefunguje - vleze to na lidi a zvířata už tento druh od člověka dostat nemohou?

2.2.2020 09:02

A co zvířata? Zvířata mají také nějaké, tento je původně od zvířat, může to ode mě pes chytit? Nebo zpátky to nefunguje - vleze to na lidi a zvířata už tento druh od člověka dostat nemohou?

Těžko říct... ještě se to neví, protože Číňani všechno co vypadá aspoň vzdáleně jako jídlo (a to domácí zvířata a mazlíčci vypadají) sežerou, tak s tím není zkušenost...

2.2.2020 09:11

Těžko říct... ještě se to neví, protože Číňani všechno co vypadá aspoň vzdáleně jako jídlo (a to domácí zvířata a mazlíčci vypadají) sežerou, tak s tím není zkušenost...

No tak zas z nich nedělejte jeskynní lidi, určitě máme všichni doma 99% spotřebičů z této země. Je to velká země, jistě že tam jsou oblasti, kde to není s hygienou nejlepší a třeba taková proočkovanost a lékařská péče jako u nás tam nebude. Stačí se podívat na tak malou zem jako Slovensko.
Mimochodem za ten standard, co máme, vděčíme své malé rozloze, počtu obyvatel a minulému režimu. Ti předchozí se starali skoro jen o armádu.
I když Švejk by mohl vyprávět..
Mě to napadlo, protože třeba tuberkulóza je zoonóza, psi se mohou nakazit, a četla jsem, že když měl nemocný člověk psa, tak jeho pes byl utracen.
Jsou nemoci, vůči kterým je pes rezistentní. Ale tady u toho jsem nečetla ani větu, jako by to nebylo možné, ani nevím, jestli někdo testoval zvířata z té oblasti.

2.2.2020 09:13
eli22

XXX.XXX.58.41

Je možné (teď pominu hygienu) že jistá rasa lidí Asiati)je k tomuto viru náchylná a jiná méně nebo vůbec ? Je to hypoteticky možné? Třeba jako že Asiaté hůře zpracovávají alkohol (z důvodu absence nebo oslabením toho správného enzymu)?

2.2.2020 09:20

eli22 napsal(a):
Je možné (teď pominu hygienu) že jistá rasa lidí Asiati)je k tomuto viru náchylná a jiná méně nebo vůbec ? Je to hypoteticky možné? Třeba jako že Asiaté hůře zpracovávají alkohol (z důvodu absence nebo oslabením toho správného enzymu)?

to je možné, třeba i to HIV probíhá u různých ras různě, afričanům to napadá i mozek a tak.

ale bohužel dneska jsou rasy velké fuj, které oficiálně neexistuje a všichni jsme stejní, takže výzkum v tomto směru prakticky neprobíhá

2.2.2020 09:22

to nikdo neví.

tím je to nebezpečné, že nikdo nic neví, protože je to nová věc. takže nevíte nic o době, po kterou je nakažená osoba infekční, nic o nějakých dlouhodobých následcích (od postižení srdce, o kterém jsem slyšela, po já nevím něco jako FIP, proč ne) a neví se samozřejmě ani nic o vnímavosti jiných tvorů, protože nejsou kapacity na to testovat ještě psa nebo kočku nebo koně. jako kdyby hromadně umírali, tak si toho asi všimneme.

2.2.2020 09:27

No tak zas z nich nedělejte jeskynní lidi, určitě máme všichni doma 99% spotřebičů z této země. Je to velká země, jistě že tam jsou oblasti, kde to není s hygienou nejlepší a třeba taková proočkovanost a lékařská péče jako u nás tam nebude. Stačí se podívat na tak malou zem jako Slovensko.
Mimochodem za ten standard, co máme, vděčíme své malé rozloze, počtu obyvatel a minulému režimu. Ti předchozí se starali skoro jen o armádu.
Mě to napadlo, protože třeba tuberkulóza je zoonóza, psi se mohou nakazit, a četla jsem, že když měl nemocný člověk psa, tak jeho pes byl utracen.
Jsou nemoci, vůči kterým je pes rezistentní. Ale tady u toho jsem nečetla ani větu, jako by to nebylo možné, ani nevím, jestli někdo testoval zvířata z té oblasti.

Nadsázka, víte?...
Teď bohužel nemám čas, ale musím napsat, že nesouhlasím s vaším pohledem na minulost. To si zaslouží rozvést, ale na to nemám opravdu nyní čas. Jen toto - nebýt komunistů, byli jsme špička v mnoha oborech. Nastartovala to první republika a po druhé světové válce jsme měli mnohem lepší startovací pozici než Rakousko a Německo. Nebýt komunistů a jejich zvěrstev, které páchali na lidech i jejich majetku, by nás ani jedna z těch zemí nepřeválcovala.

2.2.2020 09:36
eli22

XXX.XXX.58.41

to je možné, třeba i to HIV probíhá u různých ras různě, afričanům to napadá i mozek a tak.

ale bohužel dneska jsou rasy velké fuj, které oficiálně neexistuje a všichni jsme stejní, takže výzkum v tomto směru prakticky neprobíhá

Je to pravda. No a třeba je to řešení imigrace ad hoc.

2.2.2020 09:43

Takze paniky vazne netreba :) Je dost pravdepodobnejsi, ze vas u nas zabije cheipka nez koronavirus. A jeste vetsi, ze vas srazi auto :D

Asi tak.

Na rovinu, myslím si, že jednoho krásného (i když v tomhle případě není "krásného" asi dobrý příměr) něco přijde, ale má smysl se s tím zaobírat, bát se?? Stejně s tím člověk nic neudělá, až to bude, tak pak se uvidí....
Kdybych měla myslet na všechno, co můžu kde chytit, co se mi kde může stát, tak se zblázním a opravdu nehodlám začít panikařit, když v Evropě je zatím jen pár případů...u nás v Chomutově nevím o žádném....já osobně se teda zatím, co se koronaviru, cítím v bezpečí.

2.2.2020 10:13

Nejhorší smrt je z vyděšení

2.2.2020 10:18

Já se třeba nebojím koronaviru jako takového, to vůbec ne, ale mám docela strach z hysterie, až se potvrdí nějaké případy u nás...Lidi už i tady vykupují roušky jako šílení (alespoň co jsem viděla na FB) ...

2.2.2020 10:19

tak děsit se nemusíme, ale pokud se kvůli tomu zavírají města a ruší lety, tak to asi nebude úplně detail

jinak já sleduji toto: https://www.youtube.com/watch?v=GpbUoLvpdCo

2.2.2020 10:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

připojuji se k Inspektorovi a Balu, víc není potřeba dodat. I naše "normální" chřipka má každý rok dost obětí. A co mám přátele kteří se nechali očkovat tak pak většinou ji dostali ještě v horší podobě. A já osobně nebyla 30 let nemocná. Doma moc netopím a venku se koupu od března do října. osobně žádný strach z této nemoci nemám. A je fakt že v těchto zemích jsou většinou nulové hygienické podmínky na tržištích kde se prodává opravdu kdeco - hadi, štíři, krysy, netopýři atd. Oni prostě sežerou co se hýbe a není super jedovaté. A pak se diví

2.2.2020 10:25
karo2702

XXX.XXX.162.156

Vyloženě mikrobiologii ani medicínu neovládám. Ale co jsem se bavila i s kolegy z biologie, tak musím říct, že tyhle statistiky nelze brát takhle katastroficky.

V Evropě a Číně je velký rozdíl v degeneraci obyvatelstva a stavem životního prostředí. Představte si to asi takhle. Wuhan je ohromné město, plné aut, fabrik, lidí...je tam ohromně znečištěné prostředí už několik desítek let. Plíce a imunita tamních lidí je degenerována už geneticky a ještě to tam celý život i dýchají. Když dostanou nějaký virus/bakterii, jejich zničený organismus podlehne mnohem dřív.

Evropa je na tom ze zdravotní stránky někde uplně jinde. Máme zdravější plíce, srdce, krevní oběh,...prostě to všechno funkuje líp, není to tak zhuntované. To znamená, že průběh koronaviru na Evropanech je mnohem mírnější.

Takže pokud je 30 - 40% lidí v Číně na lůžkovém, tak v Evropě to číslo bude mnohem menší. Už podle nakažených z Francie se tato domněnka potvrzuje, takže se nemusíte bát, že naše zdravotnictví zkolabuje. A vzhledem k bezpečnostním opatřením se osobně ani nebojím, že by se u nás těch 2 tisíce lidí vůbec mělo šanci nakazit.

2.2.2020 10:27
karo2702

XXX.XXX.162.156

Já se třeba nebojím koronaviru jako takového, to vůbec ne, ale mám docela strach z hysterie, až se potvrdí nějaké případy u nás...Lidi už i tady vykupují roušky jako šílení (alespoň co jsem viděla na FB) ...

A ano, tohle je přesně ta naivita a blbost. Rouška před virem neochrání, vir je malý a projde. Je potřeba respirátor. Ale to už Čechům nikdo neřekl A trh vydělává na nevědomosti

2.2.2020 10:31

chřipka má case fatality rate nějakých 0,01%. teda normální chřipka, ne nějaká čerstvá ptačí nebo španělská.

breberka s odhadovanou smrtností 2% je násobně horší.

pokud jsou ta data správná - to zatím není jisté, v podstatě může dojít ke dvěma korekcím: buď je ve skutečnosti hodně lidí asymptomatických a pak je smrtnost menší, nebo naopak v průběhu nemoci dojde k nějakému fatálnímu zhoršení třeba po týdnech a pak bude třeba i vyšší - ale pokud jsou správná, tak nakažlivost koronaviru se zatím zdá být trochu vyšší než u chřipky

a v Česku je zrovna chřipková epidemie, definice takové epidemie je více než 2000 nemocných na 100 000 lidí, to znamená 200 tisíc nakažených. kdyby stejně lidí mělo koronavir, z toho úmrtnost 2% to je 4 tisíce mrtvých. to není úplně málo.

2.2.2020 10:32

karo2702 napsal(a):
A ano, tohle je přesně ta naivita a blbost. Rouška před virem neochrání, vir je malý a projde. Je potřeba respirátor. Ale to už Čechům nikdo neřekl A trh vydělává na nevědomosti

bohužel to nikdo neřekl ani těm číňanům ve wu-hanu.

2.2.2020 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

tak děsit se nemusíme, ale pokud se kvůli tomu zavírají města a ruší lety, tak to asi nebude úplně detail

Tak to jsou právě ta nezbytná opatření, co je dobré udělat(alespoň) proti šíření. Předpokládám, že úplně nejhorší jke dostat se z nemocným člověkem do letadla. Malý klimatizovaný prostor - jistá nákaza. Sama jsem tak chytnula svou první a snad i poslední chřipku v životě(doufám myslím, že další už bych nepřežila ) Takže ano, lety bych zrušila v každém případě. Brácha čekal na odbavení letadla z Číny v roušce s filtrem a gumových rukavicích. Tam mi to jako panika nepřijde, má dvě malé děti a nehodlá riskovat. Ale nebudu kupovat roušku jí tady, v moravském zapadákově

2.2.2020 10:34
karo2702

XXX.XXX.162.156

bohužel to nikdo neřekl ani těm číňanům ve wu-hanu.

Tak ti nosí pořád roušku před smogem. Ale asi to teď nestihli vyměnit

2.2.2020 12:21
nighthunter

XXX.XXX.209.176

ach boze zmazte to....

2.2.2020 12:44
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Proč?

2.2.2020 12:51
eli22

XXX.XXX.58.41

nighthunter napsal(a):
ach boze zmazte to....

Proč? Mě to naopak zajímá.

2.2.2020 12:53
eli22

XXX.XXX.58.41

nighthunter napsal(a):
ach boze zmazte to....

.... a zvířat se to velmi týká. Chování k nim na čínských tržnicích je strašlivé, takže možná boží mlejny....

2.2.2020 14:01

Já mám třeba vedle sebe kolegyni v kanclu z Číny, je přímo z Wuchanu (mimo to další tři v budově), momentálně odjeli všichni na prázdniny do Číny, už jsou tam měsíc a za týden se nám mají vrátit zpátky (jestli se jim to povede nebo ne, to je ve hvězdách, když mají zavřít lety z Číny). Psali jsme jim, všechno je podle nich OK, oni jsou v pohodě, nic jim není, ta jedna z Wuchanu zvládla prchnout ještě než ho zavřeli. Mají tam ale cenzuru jako blázen, tvrdí nám například, že nikde jinde než ve Wuchanu koronavirus není (což podle českých info není pravda, že jo) a že Čínská vláda dělá vše proto, aby se nerozšířil jinam (oni tomu fakt věří). Zatím si z toho v práci děláme legraci, taky to považujeme za nafouknutou bublinu a možná trochu horší chřipku, nicméně nikdo z nás není nadšený z toho, že s nimi sdílíme jeden prostor (ačkoliv jako kolegové jsou moc fajn a rozhodně proti nim nic nemám :-)), šéf jim rozhodně žádnou karanténu či něco podobného nařizovat nebude, že jo :-(. Takže pevně doufám, že to opravdu nic není. Nicméně rozšíření do celého světa při dnešní globalizaci je jen otázkou času. Hodně si myslím, že taky záleží na obecné vnímavosti a genetické výbavě různých národností - bělochům třeba nemusí způsobit nic a Asiat může být vnímavějšího s horšími následky (asi jako Indiáni a neštovice).

2.2.2020 14:41
saola

XXX.XXX.85.40

Informace SZÚ:
http://www.szu.cz/tema/prevence/aktualni-situace-poctu-onemocneni-2019-ncov-podle-ecdc
http://www.szu.cz/tema/prevence/2019ncov

Pokud se chce někdo "odreagovat" s nádhernou knihou, tak doporučuji toto:
https://www.databazeknih.cz/knihy/svedectvi-1123
I když virus chřipky pana Kinga unikl z vojenské laboratoře a koronavirus pravděpodobně vstoupil na jeviště přenosem z divokých zvířat, následky mohou být stejné.

Jak někdo zmiňoval výše počet lůžek pro choré koronavirem, to skorotajné hnízdo v Orlických horách je správné nepočítat. Bez ohledu na to, co se uvádí v médiích, realita je taková, že kdo tam pracovně pobyl, má ohledně reálné funkčnosti jasno.

2.2.2020 16:01

saola napsal(a):
Informace SZÚ:
http://www.szu.cz/tema/prevence/aktualni-situace-poctu-onemocneni-2019-ncov-podle-ecdc
http://www.szu.cz/tema/prevence/2019ncov

Pokud se chce někdo "odreagovat" s nádhernou knihou, tak doporučuji toto:
https://www.databazeknih.cz/knihy/svedectvi-1123
I když virus chřipky pana Kinga unikl z vojenské laboratoře a koronavirus pravděpodobně vstoupil na jeviště přenosem z divokých zvířat, následky mohou být stejné.

Jak někdo zmiňoval výše počet lůžek pro choré koronavirem, to skorotajné hnízdo v Orlických horách je správné nepočítat. Bez ohledu na to, co se uvádí v médiích, realita je taková, že kdo tam pracovně pobyl, má ohledně reálné funkčnosti jasno.

...pokud se pletu tak se moc omlouvám, ale nebyla vy jste tady před nějakou dobou proti doporučování titulů knih?.....

2.2.2020 16:20
saola

XXX.XXX.85.40

Neomlouvejte se, chameleoneHugo, o upřímnosti vaší omluvy stejně s jistotou pochybuji.
Myslíte Baco a její výchovné metody, aplikované na křížence brazilské fily?
To si pište, že tuto knihu nemohu doporučit k následování, maximálně tak jako odstrašující příklad, jak to nedělat. Jsou tu takoví, kteří ji naopak doporučují a obdivují. To je holt diskuze - každý si musí kritické myšlení vybudovat sám.
Pokud je pravda, co Baco uvádí, nechtěla bych bydlet kvůli její nezodpovědnosti ani ve stejném městě jako ona, natož někde jí blíž. Být na druhé straně sousedem Stephena Kinga - to by byla jistě čest.
Ale to v žádném případě neznamená, že radím nečíst. Jen nedoporučuji slepě následovat a aplikovat na psy jen proto, že to někdo doporučí na anonymní diskuzi.

2.2.2020 17:21
eli22

XXX.XXX.58.41

Já mám třeba vedle sebe kolegyni v kanclu z Číny, je přímo z Wuchanu (mimo to další tři v budově), momentálně odjeli všichni na prázdniny do Číny, už jsou tam měsíc a za týden se nám mají vrátit zpátky (jestli se jim to povede nebo ne, to je ve hvězdách, když mají zavřít lety z Číny). Psali jsme jim, všechno je podle nich OK, oni jsou v pohodě, nic jim není, ta jedna z Wuchanu zvládla prchnout ještě než ho zavřeli. Mají tam ale cenzuru jako blázen, tvrdí nám například, že nikde jinde než ve Wuchanu koronavirus není (což podle českých info není pravda, že jo) a že Čínská vláda dělá vše proto, aby se nerozšířil jinam (oni tomu fakt věří). Zatím si z toho v práci děláme legraci, taky to považujeme za nafouknutou bublinu a možná trochu horší chřipku, nicméně nikdo z nás není nadšený z toho, že s nimi sdílíme jeden prostor (ačkoliv jako kolegové jsou moc fajn a rozhodně proti nim nic nemám :-)), šéf jim rozhodně žádnou karanténu či něco podobného nařizovat nebude, že jo :-(. Takže pevně doufám, že to opravdu nic není. Nicméně rozšíření do celého světa při dnešní globalizaci je jen otázkou času. Hodně si myslím, že taky záleží na obecné vnímavosti a genetické výbavě různých národností - bělochům třeba nemusí způsobit nic a Asiat může být vnímavějšího s horšími následky (asi jako Indiáni a neštovice).

Tak to Vás obdivuju. Já teda nejsem žádný plašan v tomto směru, ale pokud by se vrátili, tak já bych do práce už nešla.

2.2.2020 18:22

saola napsal(a):

Neomlouvejte se, chameleoneHugo, o upřímnosti vaší omluvy stejně s jistotou pochybuji.
Myslíte Baco a její výchovné metody, aplikované na křížence brazilské fily?
To si pište, že tuto knihu nemohu doporučit k následování, maximálně tak jako odstrašující příklad, jak to nedělat. Jsou tu takoví, kteří ji naopak doporučují a obdivují. To je holt diskuze - každý si musí kritické myšlení vybudovat sám.
Pokud je pravda, co Baco uvádí, nechtěla bych bydlet kvůli její nezodpovědnosti ani ve stejném městě jako ona, natož někde jí blíž. Být na druhé straně sousedem Stephena Kinga - to by byla jistě čest.
Ale to v žádném případě neznamená, že radím nečíst. Jen nedoporučuji slepě následovat a aplikovat na psy jen proto, že to někdo doporučí na anonymní diskuzi.

...nevím proč nemohla myslet svou omluvu vážně, ale budiž.....mluvily jsme tehdy o doporučovani knih všeobecné a ano jsem rada že jsem jí četla, pravda šel mi mráz po zádech mít v sousedství takového psa, ale vlastně mám, pána s bulem.....

2.2.2020 19:00

eli22 napsal(a):
Tak to Vás obdivuju. Já teda nejsem žádný plašan v tomto směru, ale pokud by se vrátili, tak já bych do práce už nešla.

No, zkusit to můžu, ale nevím, zda by mi to jako omluva pro pracovní absenci prošlo :-). Tak já nějak zatím doufám, že v dohledné době nedorazí, páč budou mít odříznutý letadla. Nicméně, jak tu někdo psal, že mu přijde nepravděpodobné, že by se virus dostal do Moravského zapadákova, tak vězte, že možné to je. Já sice nejsu z Moravy, takže buďte v klidu :-), ale z malého města (spíš vesnice) jinde v republice, kde by to člověk fakt nečekal. Svět je holt neuvěřitelně malej.

2.2.2020 19:08
eli22

XXX.XXX.58.41

No, zkusit to můžu, ale nevím, zda by mi to jako omluva pro pracovní absenci prošlo :-). Tak já nějak zatím doufám, že v dohledné době nedorazí, páč budou mít odříznutý letadla. Nicméně, jak tu někdo psal, že mu přijde nepravděpodobné, že by se virus dostal do Moravského zapadákova, tak vězte, že možné to je. Já sice nejsu z Moravy, takže buďte v klidu :-), ale z malého města (spíš vesnice) jinde v republice, kde by to člověk fakt nečekal. Svět je holt neuvěřitelně malej.

Já si myslím, že by absence sakra prošla. Spíš by měl průšvih zaměstnavatel, kdyby přijal ty pracovnice teď zpět do práce.

2.2.2020 20:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jsem psala já a co by tu u nás dělal Číňan? Není tu nic, co by mohlo Číňany zajímat

2.2.2020 22:27
fikovnice

XXX.XXX.134.131

AIDS (HIV) ale nedostanete kapénkovou infekcí... To bych vůbec nesrovnávala.

Nejsem odborník, nejsem zdravotník. Myslím si, že to není nafouknutá bublina. A myslím si, že situace je ve skutečnosti mnohem horší, než oficiální zprávy uvádějí. Myslím, že nakažených je mnohem víc a mrtvých taky. Čína je veliká země s neuvěřitelným počtem obyvatel, a nevěřím proto, že mají zmapované všechny oblasti co se nakažených a mrtvých týká. A nevěřím, že by komunistická Čína podávala pravdivé informace. Na to mám ještě v příliš živé paměti vládu komunistů u nás a jejich zatajování např. Černobylu... Koronavirus se poprvé objevil, nebo byl oficiálně přiznán, na začátku prosince. To jsou dva měsíce. Za tu dobu je fůra mrtvých. Koronavirus se šíří kapénkami, takže je v podstatě nezastavitelný. V Evropě už je, v Německu Číňanka nakazila své kolegy v Bavorsku. Uvidíme co bude dál, úmrtnost Evropanů nemusí být tak vysoká jako Asiatů. Roli hraje celková momentální kondice nakažených i hygiena a úroveň péče v Evropě. Stejně jako inspektor Pišišvor si myslím, že opatření evropských zemí včetně naší jsou na velmi dobré úrovni. A líbí se mi, že Babiš neposkytl Číně materiální pomoc určenou a připravenou pro české občany, vzdor kritice neziskovek a dalších nýmandů. Každý stát by měl mít nejprve zabezpečeno všechno pro svoje lidi, a pak, když jsou přebytky, je poskytovat jinam.

Opět si myslím to, co Vy, "Balu". Já si dokonce myslím, že situace je víc než vážná. K žádné hysterii nevybízím, ale z info, co mám k dispozici, je mi opravdu zle!

2.2.2020 22:33
fikovnice

XXX.XXX.134.131

Nadsázka, víte?...
Teď bohužel nemám čas, ale musím napsat, že nesouhlasím s vaším pohledem na minulost. To si zaslouží rozvést, ale na to nemám opravdu nyní čas. Jen toto - nebýt komunistů, byli jsme špička v mnoha oborech. Nastartovala to první republika a po druhé světové válce jsme měli mnohem lepší startovací pozici než Rakousko a Německo. Nebýt komunistů a jejich zvěrstev, které páchali na lidech i jejich majetku, by nás ani jedna z těch zemí nepřeválcovala.

2.2.2020 22:40
fikovnice

XXX.XXX.134.131

Znovu opakuji, z info, které mám k dispozici, se situace opravdu jeví velmi vážná. Hysterii dělat nebudu. Ale v Číně stojí většina výrobních linek (i proto Číňani žádají o pomoc), jsou zakázány lety z/do Číny. Situace v Německu - průběh nakažení - jedna Číňanka nakazila dva lidi, každý z nich další - to je šíření exponenciálně, a takovýto typ šíření děsí každého lékaře, epidemiologa, infektologa. Číňani nic nezakrývají, ale počty nemocných budou x-násobně vyšší. Oni totiž nemají dostatek kitů pro sérologická vyšetření a potvrzení viru. Takže stávající počty jsou počty sérologicky ověřené + další procento je těch, co lékaře ani nenavštíví. SEARS a MERS se můžou jít zahrabat... Mmch. už teď je tuším víc mrtvých než bylo za roční řádění SEARS. Smutné...

2.2.2020 22:50
fikovnice

XXX.XXX.134.131

lesnížínka napsal(a):
Jsem psala já a co by tu u nás dělal Číňan? Není tu nic, co by mohlo Číňany zajímat

Číňani k Tobě nepřijdou, ale šíření je kapénkové, ta nemoc je vážně hodně hodně nakažlivá. Stačí, když někdo z Tvých sousedů vycestuje třeba do Prahy - tam už pravděpodobnost, že se setká s někým, kdo se setkal s Číňanem, existuje. No a Tvůj soused nic netušíc se vrátí - samozřejmě ze začátku bezpříznakový, a malér je na světě.

2.2.2020 22:56
saola

XXX.XXX.85.40

Každého epidemiologa děsí hlavně varianta, že se onemocnění rychle a masivně rozšíří do zemí, které nemají úroveň zdravotnictví na dostatečně dobré úrovni, protože teprve pak to začne být skutečný průser.
Evropa je na tom stále prognosticky poměrně dobře.

2.2.2020 22:58
fikovnice

XXX.XXX.134.131

"Jsou nemoci, vůči kterým je pes rezistentní. Ale tady u toho jsem nečetla ani větu, jako by to nebylo možné, ani nevím, jestli někdo testoval zvířata z té oblasti. "

Toto se ještě neví, virus je na světě od prosince 2019. Jak jsem psala, Číňani nemají dost kitů na stanovení viru u lidí. Ta čísla jsou právě jen od těch, na něž ještě měli vybavení pro stanovení. Psi jsou zrovna jim úplně u zádele...

2.2.2020 23:00
fikovnice

XXX.XXX.134.131

saola napsal(a):
Každého epidemiologa děsí hlavně varianta, že se onemocnění rychle a masivně rozšíří do zemí, které nemají úroveň zdravotnictví na dostatečně dobré úrovni, protože teprve pak to začne být skutečný průser.
Evropa je na tom stále prognosticky poměrně dobře.

Ano, to s Vámi samozřejmě souhlasím. Zároveň si ale např. myslím, že Čína, jakkoli to zní nehumánně, měla/mohla být odříznuta od zbytku světa ještě dřív.
A v souladu s Vámi - jako totální zabiják se to může začít chovat např. v Africe, dostane-li se to tam do zaostalých zemí.

2.2.2020 23:11
saola

XXX.XXX.85.40

fikovnice napsal(a):
Ano, to s Vámi samozřejmě souhlasím. Zároveň si ale např. myslím, že Čína, jakkoli to zní nehumánně, měla/mohla být odříznuta od zbytku světa ještě dřív.
A v souladu s Vámi - jako totální zabiják se to může začít chovat např. v Africe, dostane-li se to tam do zaostalých zemí.

A jak byste to chtěla udělat? Myslím tedy uzavřít Čínu?
To je možné jen ve filmech.....

Hezké vlákno - takové strašení na dobrou noc...

"Bojíš se?"
"Bojím."
" Moc?"
"Moc bojím."
"Já se taky bojím. Ale my se bojíme rádi."

https://www.youtube.com/watch?v=4nQZVD3Fd0w

2.2.2020 23:13
fikovnice

XXX.XXX.134.131

saola napsal(a):
Ve Wu-hanu opravdu žádné psy neřeší....
https://edition.cnn.com/2020/02/01/asia/coronavirus-wuhan-discrimination-intl-hnk/index.html

Ještě teda, co se dá očekávat a dle toho se ukáže, jak se to chová ve vyspělých zemích, je UK. Příchod nového roku tam dle dostupných údajů na ulicích oslavovali Britové s tisícovkami Číňanů.

2.2.2020 23:29
fikovnice

XXX.XXX.134.131

saola napsal(a):

"Bojíš se?"
"Bojím."
" Moc?"
"Moc bojím."

Jednoduše.
Zákaz letového spojení s Čínou měl přijít dřív.

2.2.2020 23:30
fikovnice

XXX.XXX.134.131

saola napsal(a):

"Bojíš se?"
"Bojím."
" Moc?"
"Moc bojím."

A zcela narovinu "Saolo", tento virus se chová tak, že já z toho teda srandu nemám.

2.2.2020 23:42
saola

XXX.XXX.85.40

Z toho, co je veřejně dostupné, lze usuzovat, že se onemocnění šíří ochotněji a rychleji než SARS, ale nemá takový fatální potenciál.
Až v evropským městech zkolabuje doprava, zásobování, dodávky energií a společenský řád, pak už nebude čas na "srandu", ale zatím není třeba stahovat kalhoty. Nic se v zásadě neděje, globální stav zdravotní nouze byl vyhlášen několikrát už v minulosti.
Dobrou noc přeji.

2.2.2020 23:47
fikovnice

XXX.XXX.134.131

saola napsal(a):
Z toho, co je veřejně dostupné, lze usuzovat, že se onemocnění šíří ochotněji a rychleji než SARS, ale nemá takový fatální potenciál.
Až v evropským městech zkolabuje doprava, zásobování, dodávky energií a společenský řád, pak už nebude čas na "srandu", ale zatím není třeba stahovat kalhoty. Nic se v zásadě neděje, globální stav zdravotní nouze byl vyhlášen několikrát už v minulosti.
Dobrou noc přeji.

Taky přeji dobrou noc.

3.2.2020 03:46
Moyda

XXX.XXX.147.89

Jestli se to rozšíří v Africe tak potěš koště. Číňané jsou jakžtakž disciplinovaní, ale afričany nikdo nezastaví.

3.2.2020 06:59

Holky já nevim, pořád mi přijde, že čas se bát bude, až se skutečně bude virus masivně šířit po evropě.
Jako nikomu neberu jeho obavy z...co když...a tak, ale na rovinu, já mám svejch starostí dost na to, abych si začala dělat hlavu z nějakého "potencionálního" nebezpečí, navíc když s tím nejsem absolutně schopná nic udělat, nejsem schopná svými silami zamezit šíření, nijak to nemůžu ovlivnit, ať už se budu bát nebo ne, tak max až to přijde, tak můžu zkusit dělat nějaká opatření, abych nějak minimalizovala případné nakažení.
Pořád to vnímám tak, že je větší pravděpodobnost, ale jako omega větší, že mě porazí auto, no taky kvůli tomu nemůžu přestat přecházet silnici.

No chci tím říct, že nemám absolutně patrony na to, zabývat se tím, co bude až, když..
Momentálně je moje větší starost, že mi pajdá fena, že se to nelepší, že jdu tenhle týden na veterinu a jestli bude muset na rentgen, tak že jí budou muset uspat a jestli ve svém věku zvládne narkózu, takže asi tak a přiznám se, že strach mám a následně obavy, co nám bude diagnostikováno. Nějakej coronavirus je pro mě naprosto nepodstatná záležitost.

3.2.2020 07:51

Holky já nevim, pořád mi přijde, že čas se bát bude, až se skutečně bude virus masivně šířit po evropě.
Jako nikomu neberu jeho obavy z...co když...a tak, ale na rovinu, já mám svejch starostí dost na to, abych si začala dělat hlavu z nějakého "potencionálního" nebezpečí, navíc když s tím nejsem absolutně schopná nic udělat, nejsem schopná svými silami zamezit šíření, nijak to nemůžu ovlivnit, ať už se budu bát nebo ne, tak max až to přijde, tak můžu zkusit dělat nějaká opatření, abych nějak minimalizovala případné nakažení.
Pořád to vnímám tak, že je větší pravděpodobnost, ale jako omega větší, že mě porazí auto, no taky kvůli tomu nemůžu přestat přecházet silnici.

No chci tím říct, že nemám absolutně patrony na to, zabývat se tím, co bude až, když..
Momentálně je moje větší starost, že mi pajdá fena, že se to nelepší, že jdu tenhle týden na veterinu a jestli bude muset na rentgen, tak že jí budou muset uspat a jestli ve svém věku zvládne narkózu, takže asi tak a přiznám se, že strach mám a následně obavy, co nám bude diagnostikováno. Nějakej coronavirus je pro mě naprosto nepodstatná záležitost.

Na rtg ji uspávat nebudou, jen ji oblbnou. V tom věku je kulháníčko přece takřka normální, to má z toho, že má kopejtko. Jen dostane trochu víc MSM a bude to dobré.
Nebojte!

3.2.2020 08:01

Určitě není na místě teď panikařit. Ale mít určité obavy je normální. I když se situací člověk nic udělat nemůže...

3.2.2020 08:59

Na rtg ji uspávat nebudou, jen ji oblbnou. V tom věku je kulháníčko přece takřka normální, to má z toho, že má kopejtko. Jen dostane trochu víc MSM a bude to dobré.
Nebojte!

No nevim, MSM už jsme nasadili, teď i tablety s CBD a já žádnej progres nevidím. Jako včera mi moji chlapi říkali, ať ještě počkám, jestli přeci jen nezaberou ty prášky, že já jsem teď furt v práci a fenu vidím ráno, když vstane a večer, když defakto už od čtyř hodin odpoledne leží a že to má zatuhlý, že přes den, když chodí, tak to není tak hrozný, tak nevím....teď mám dva dny volno, tak budu pozorovat, jak je na tom přes den. Je fakt, že můj syn má taky artritidu a prej, mami vždyť víš, že ráno to mám taky děsný, než to rozhejbu. Ach jo, kdyby to šlo, tak to pajdání raději vezmu na sebe.
Klidně i s tím kopejtkem, to by bylo pokulháníčko

3.2.2020 09:24

No nevim, MSM už jsme nasadili, teď i tablety s CBD a já žádnej progres nevidím. Jako včera mi moji chlapi říkali, ať ještě počkám, jestli přeci jen nezaberou ty prášky, že já jsem teď furt v práci a fenu vidím ráno, když vstane a večer, když defakto už od čtyř hodin odpoledne leží a že to má zatuhlý, že přes den, když chodí, tak to není tak hrozný, tak nevím....teď mám dva dny volno, tak budu pozorovat, jak je na tom přes den. Je fakt, že můj syn má taky artritidu a prej, mami vždyť víš, že ráno to mám taky děsný, než to rozhejbu. Ach jo, kdyby to šlo, tak to pajdání raději vezmu na sebe.
Klidně i s tím kopejtkem, to by bylo pokulháníčko

Hodne starsich psu je dlouhodobe na lecich proti bolesti.
Ono nemá uplne cenu resit presnou diagnozu - bude to artróza.
Spis ji ulevit. Leky, ne krmnými doplňky.

3.2.2020 10:13

Hodne starsich psu je dlouhodobe na lecich proti bolesti.
Ono nemá uplne cenu resit presnou diagnozu - bude to artróza.
Spis ji ulevit. Leky, ne krmnými doplňky.

No ty prášky s CBD jsou na předpis, není to doplněk stravy, spíš mi jde o to, aby jí nabrali krev, jestli tam nejede něco, co by bylo na antibiotika...nevím čistě můj laický pohled, že by to bylo možné a nebo ten rentgen, jestli tam není nějaké zranění, i když to spíš vylučuju, protože fena už není žádná "poběhlice", ale rozvážná starší psí dáma, co se defakto prochází, venku jí mám pod dozorem a na zahradě tak max běží po rovném dvoře k brance hlídat....ale tak člověk nikdy neví.
Je fakt, že mi popajdává už celý rok, ale to je třeba 2 dny trošku pajdala a pak zase ok, pak začala pajdat víc, ale tak max ráno a pak to rozchodila, teď už mi přijde, že je to nonstop.
Jako je mi jasný, že jí táhne jedenáctej rok a že už se dají podobné problémy očekávat, ale tak určitě, když se potvrdí, že je to "jen" revma, tak abychom měli doma nějaký prášky, co v rámci možností co nejvíc uleví.

Ale tak to je mimo téma této diskuze.

3.2.2020 10:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No ty prášky s CBD jsou na předpis, není to doplněk stravy, spíš mi jde o to, aby jí nabrali krev, jestli tam nejede něco, co by bylo na antibiotika...nevím čistě můj laický pohled, že by to bylo možné a nebo ten rentgen, jestli tam není nějaké zranění, i když to spíš vylučuju, protože fena už není žádná "poběhlice", ale rozvážná starší psí dáma, co se defakto prochází, venku jí mám pod dozorem a na zahradě tak max běží po rovném dvoře k brance hlídat....ale tak člověk nikdy neví.
Je fakt, že mi popajdává už celý rok, ale to je třeba 2 dny trošku pajdala a pak zase ok, pak začala pajdat víc, ale tak max ráno a pak to rozchodila, teď už mi přijde, že je to nonstop.
Jako je mi jasný, že jí táhne jedenáctej rok a že už se dají podobné problémy očekávat, ale tak určitě, když se potvrdí, že je to "jen" revma, tak abychom měli doma nějaký prášky, co v rámci možností co nejvíc uleví.

Worick pajdá už několik let. Víc, míň, někdy špatně šlápne až zakňučí, ale tam prostě ten problém s prošlapy předních tlapek jasně vidím. Vím, že chcete mít jistotu, že to není ještě něco jiného, ale na dvou veterinách a po rentgenech jen zkonstatovali, že ty tlapky jsou na chuja a nezbyde mi, než se s tím smířit. Po Alavisu zlepšení pár měsíců, pak jako by přestaly účinkovat. Naprosto stejně po homeopatikách. Tak jsem došla k názoru, že každá ta věc zvládla jen určitou sílu poškození a víc už mu neuleví. Teď bere několik měsíců čisté MSM(alavis už nemá) v poměrně velké dávce a chodí obstojně, dokonce bych řekla celkem pěkně. Pár dní bylo zhoršení, co visel na bráně háravce a to mi zatrnulo, že už se to k dobrému nemusí vrátit a to by byl teprve průšvih, ale za pár dní dobrý. Je mi jasné, že i tohle dosáhne svého vrcholu, kdy už to nezvládne dál tlumit. Ale musím říct, že s MSM asi nejlepší výsledky...zatím. Jak to bere feňule dlouho?

3.2.2020 10:45

lesnížínka napsal(a):
Worick pajdá už několik let. Víc, míň, někdy špatně šlápne až zakňučí, ale tam prostě ten problém s prošlapy předních tlapek jasně vidím. Vím, že chcete mít jistotu, že to není ještě něco jiného, ale na dvou veterinách a po rentgenech jen zkonstatovali, že ty tlapky jsou na chuja a nezbyde mi, než se s tím smířit. Po Alavisu zlepšení pár měsíců, pak jako by přestaly účinkovat. Naprosto stejně po homeopatikách. Tak jsem došla k názoru, že každá ta věc zvládla jen určitou sílu poškození a víc už mu neuleví. Teď bere několik měsíců čisté MSM(alavis už nemá) v poměrně velké dávce a chodí obstojně, dokonce bych řekla celkem pěkně. Pár dní bylo zhoršení, co visel na bráně háravce a to mi zatrnulo, že už se to k dobrému nemusí vrátit a to by byl teprve průšvih, ale za pár dní dobrý. Je mi jasné, že i tohle dosáhne svého vrcholu, kdy už to nezvládne dál tlumit. Ale musím říct, že s MSM asi nejlepší výsledky...zatím. Jak to bere feňule dlouho?

No zatím moc dlouho ne....asi 6 nebo 7 dní, ty léky obsahují i msm. Vlastně jsem tak nějak smířená s tím, že už to nikdy dobrý nebude, jen chci mít prostě jistotu, že to není nic, co by vyžadovalo antibiotika popř. operaci a já bych jí nechala zbytečně trápit , když by jí šlo pomoct.

Je fakt, že rotvička mojí kolegyně měla to samé...pajdala 2 roky cca od jedenáctého roku, brali nějaké léky, nevím jaké, chodili dokonce na rehábka, ke konci už zvažovali i pořízení ortézy a je fakt, že někdy pajdala jakože fest, no nakonec ve třinácti měla čubina mrtvičku a to byla konečná.

3.2.2020 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím jak operaci, nám třeba řekli, že tohle se operovat nedá. A starou čubu bych taky asi už operací netrápila, několikaměsíční rehabilitace, nemožnost pohybu...to by jí ty poslední roky života moc nezpříjemnilo. Asi už bych to držela jen léky. Jestli můžu radit, kupte si čisté MSM, na NETu to není problém. Je tam dávkování, já mám pro koně, tzn. tuším lžička na 200kg, tak prostě dávám na špičku lžičky(má 30kg) prostě báj očko, někdy se mu ujde víc, někdy míň, blbě se rozpouští, takže taky záleží, kolik natáhnu vůbec do stříkačky. To je pár dní, to fakt tak rychle nezabere, ale třeba za další týden už by jste to vidět měla. Ovšem netuším, kolik MSM tam je, třeba si myslím, že i v alavisu ho není dost. Co to udělá psu se zbytkem organismu, jestli to na něco nepůsobí negativně(příklad: třeba na ledviny) vyzkoušeno tak moc není, tvrdí tedy, že nepůsobí na nic, ale si říkám, že u starého psa už je to jedno, stejně na něco nakonec umře. Jen, když ho nebudu muset utratit, protože se nepostaví na nohy...k čemuž vážně neměl daleko. A teď chodí jak frajer

3.2.2020 12:54

lesnížínka napsal(a):
Nevím jak operaci, nám třeba řekli, že tohle se operovat nedá. A starou čubu bych taky asi už operací netrápila, několikaměsíční rehabilitace, nemožnost pohybu...to by jí ty poslední roky života moc nezpříjemnilo. Asi už bych to držela jen léky. Jestli můžu radit, kupte si čisté MSM, na NETu to není problém. Je tam dávkování, já mám pro koně, tzn. tuším lžička na 200kg, tak prostě dávám na špičku lžičky(má 30kg) prostě báj očko, někdy se mu ujde víc, někdy míň, blbě se rozpouští, takže taky záleží, kolik natáhnu vůbec do stříkačky. To je pár dní, to fakt tak rychle nezabere, ale třeba za další týden už by jste to vidět měla. Ovšem netuším, kolik MSM tam je, třeba si myslím, že i v alavisu ho není dost. Co to udělá psu se zbytkem organismu, jestli to na něco nepůsobí negativně(příklad: třeba na ledviny) vyzkoušeno tak moc není, tvrdí tedy, že nepůsobí na nic, ale si říkám, že u starého psa už je to jedno, stejně na něco nakonec umře. Jen, když ho nebudu muset utratit, protože se nepostaví na nohy...k čemuž vážně neměl daleko. A teď chodí jak frajer

No alavis MSM pro koně mám, začala jsem jí ho dávat tuším mezi svátkama, vlastně doteď než jsme přešly na ty prášky s CBD, mělo by to mít obsah 99,4% msm.

No asi ještě tejden počkám, to by měla dobrat ty prášky, ale pak stejně, aby měla dušička pokoj k vetovi půjdu, prostě nemůžu být jako někteří uživatelé zde s dotazy typu "můj pes pajdá, nevíte, čím by to mohlo být?"....no křišťálovou kouli zde nikdo nemá popř. jí má zrovna v opravě.

Prostě, když mi řeknou je to revma, už s tím nic nejde dělat, max tlumit bolest, tak fajn, už jí stejně doma říkáme Pajdulínku, tak jí to jméno max zůstane.

3.2.2020 13:08

No ty prášky s CBD jsou na předpis, není to doplněk stravy

je to doplněk stravy...
Jen to, ze Alavis se rozhodl ho prodávat jen přes vety na tom nic nemění.

tohle je uvedeno přímo na jejich stránkách:
"Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem schválení 172-03/C a je volně prodejný" .

3.2.2020 13:21

No ty prášky s CBD jsou na předpis, není to doplněk stravy

je to doplněk stravy...
Jen to, ze Alavis se rozhodl ho prodávat jen přes vety na tom nic nemění.

tohle je uvedeno přímo na jejich stránkách:
"Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem schválení 172-03/C a je volně prodejný" .

Aha tak to jsem netušila, myslela jsem že na předpis= není doplněk stravy.
V každém případě pokud to revma je, tak už víc msm do ní asi nenapumpuju a tak jsem si spíš myslela, že by nám mohli napsat nějaký analgetika na bolest.

No to je jedno doplněk nedoplněk já zatím žádné výrazné zlepšení nepozoruju, manžel se synem zase tvrdí, že oni ano, jak říkám, teď budu mít volno, takže se kouknu na fenu v reálu přes den, jestli to je vážně tím, že já jí posledních 5 dní, což je skoro celou dobu, kdy ty prášky bere, co jsem v práci vidím jenom "ztuhlou" a třeba přes den opravdu funguje přijatelně, ale věřte chlapům, chci to vidět na vlastní oči. Můj manžel se spíš divil, když jsem mu řekla, že vezmu fenu na veterinu, že furt hrozně pajdá...prej proč, mě přijde, že je to naopak docela dobrý.

3.2.2020 13:26

No to je jedno doplněk nedoplněk já zatím žádné výrazné zlepšení nepozoruju,

no-není to jedno.
u leku ten ucinek prokazatelne bude, u krmného doplnku je to často spis zbozne prani, aby to fungovalo.
( ale i to jsem zazila s krmnym doplnkem, a ne nebyl to placebo efekt, fakt to makalo proti bolesti).

jen u toho stareho psa je třeba fakt nasadit leky a neexperimentovat.
ty leky jsou krom toho, ze snizuji bolest i protizanetlive. tj. nejen maskuji, ale i castecne resi.
takze ja bych s nimi moc neváhala a aspoň kratkodobe - nasadila.

3.2.2020 13:39

já bych to teda fotila.

ono je snadné říct, že je to artróza, ale může to být taky něco jiného.

3.2.2020 13:56

já bych to teda fotila.

No právě, artrózu ona bude mít asi taky, ten letošní rok, to občasné pokulháníčko tomu nasvědčovalo, ale teď se mi to prostě nelíbí ani trochu.

No starý psi, jsem celou dobu nevěděla, mimo očkování, co je to vet a teď budu lítat, v únoru jdu se psem, protože se mu udělala nějaká boulička z boku na prstu, nevypadá, že by ho to bolelo, takže to nepovažuju za echt akutní, jako na teď hned, vzala jsem si dovču, abych ho hlídala, kdyby mu to případně vyřízli, tak aby si to nerozlízal, je to v půlce února, tak jsem si myslela, že bych v tom termínu vzala i čubu, aby se jí na to jukli, ale myslím, že ani do tý půlky února fakty čekat nebudu....juknu na ní zejtra až budu mít volno, jestli jí to fakt přes den šlape tak, jak mi moji chlapi tvrdí a jestli ne, tak ve středu vyrážíme směr veterina.

3.2.2020 14:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No to je jedno doplněk nedoplněk já zatím žádné výrazné zlepšení nepozoruju,

no-není to jedno.
u leku ten ucinek prokazatelne bude, u krmného doplnku je to často spis zbozne prani, aby to fungovalo.
( ale i to jsem zazila s krmnym doplnkem, a ne nebyl to placebo efekt, fakt to makalo proti bolesti).

jen u toho stareho psa je třeba fakt nasadit leky a neexperimentovat.
ty leky jsou krom toho, ze snizuji bolest i protizanetlive. tj. nejen maskuji, ale i castecne resi.
takze ja bych s nimi moc neváhala a aspoň kratkodobe - nasadila.

Které léky myslíte? Však Sardullah je dostala na veterině, takže neexperimentuje. Já na veterině taky dostala, nějakou podobnou s prominutím blbinu. Jen to bylo od jiné firmy. Bylo mi řečeno, že takových léků, které by pes mohl jíst dlouhodobě, moc není. Ale je to už cca 5 let, takže se možná i tady něco změnilo...

3.2.2020 14:19

já bych to teda fotila.

Bodlinko, ještě jen tak ze zvědavosti, čubina momentálně bere Alavis CanabiFlex CBD, mám pocit, že je to to samé, co tu řešila Conie pro svojí psí bábinku. Je to fakticky na nic...na tu veterinu samozřejmě půjdu, aby pro můj klid udělali rentgen a nějakou laborku, spíš mi jde o to, jestli to co jí teď dávám je fakty jen nějakej obyčejnej "doplněk stravy" a kdyby nám náhodou potvrdili to revma a nebude to nic horšího, můžou mi napsat něco na bolest, co fakt pomůže, je něco co bych eventuelně měla požadovat jako "nejlepší", co máte zkušenost, že velkým těžkým starým pejskům s artritidou pomáhá??

3.2.2020 14:53
fawnalee

XXX.XXX.229.101

Naše staruška bere Cimalgex - je to proti bolesi, sice ne zrovna levné, ale hodně pomohlo. 13 let, 30 kg, je o 50% lepší.

3.2.2020 15:10

já bych to teda fotila.

ok.
ale tak jinak -necekala bych, co s tim (ne)udela alavis

3.2.2020 15:22

lesnížínka napsal(a):
Které léky myslíte? Však Sardullah je dostala na veterině, takže neexperimentuje. Já na veterině taky dostala, nějakou podobnou s prominutím blbinu. Jen to bylo od jiné firmy. Bylo mi řečeno, že takových léků, které by pes mohl jíst dlouhodobě, moc není. Ale je to už cca 5 let, takže se možná i tady něco změnilo...

Však Sardullah je dostala na veterině, takže neexperimentuje.

myslim leky ze ma dostat a ne dalsi krmne doplňky
a to bylo v reakci na to, co jsem napsala - ze i krmny doplněk muze tlumit bolest - tak v tomhle pripade bych uz dalsi a další - nezkousela.

Dlouhodobe pouzivani - me se tady o tom nechce moc rozepisovat, to není o nejake plosne aplikaci, to je vždycky o konkretnim pripadu. ale když staršího psa něco boli. ulevuje se mu.
často se po par dnech daji leky zase i vysadit - neb zahnali zanet a bolest tak ustoupila.

a i kdyby ne - i po 3-4 letem pouzivani psi stejne odchazeli na neco jiného, nez jsou vedlejsi ucinky nesteroidu…

3.2.2020 16:20

Však Sardullah je dostala na veterině, takže neexperimentuje.

myslim leky ze ma dostat a ne dalsi krmne doplňky
a to bylo v reakci na to, co jsem napsala - ze i krmny doplněk muze tlumit bolest - tak v tomhle pripade bych uz dalsi a další - nezkousela.

Dlouhodobe pouzivani - me se tady o tom nechce moc rozepisovat, to není o nejake plosne aplikaci, to je vždycky o konkretnim pripadu. ale když staršího psa něco boli. ulevuje se mu.
často se po par dnech daji leky zase i vysadit - neb zahnali zanet a bolest tak ustoupila.

a i kdyby ne - i po 3-4 letem pouzivani psi stejne odchazeli na neco jiného, nez jsou vedlejsi ucinky nesteroidu…

No už nebudu spekulovat....ve středu po návštěvě veta snad budu chytřejší...
teda snad, nevím jestli třeba na rentgen berou hned nebo objednávají a taky jestli jí budou nabírat krev, tak výsledky taky asi nebudou hned.

Když nezabralo MSM, tak opravdu nehodlám zkoušet jiné "doplňky" a čekat nevím jak dlouho jestli to zabere, jen tak na slepo, když nevím.

3.2.2020 17:04

Já mám teda u starýho psa zavedenej důchod i ve smyslu "nebudu už tě obtěžovat neustálým zjišťováním na veterině, co přesně ti je". Samozřejmě pokud k tomu není nějakej evidentní a skutečně překážející důvod. U kulhání v tomhle věku by mi přišlo spíš škoda ještě zatěžovat organismus rentgenem. To už bych si rovnou řekla o něco silnějšího na bolest, pokud by to šlo :)

3.2.2020 17:15

Já mám teda u starýho psa zavedenej důchod i ve smyslu "nebudu už tě obtěžovat neustálým zjišťováním na veterině, co přesně ti je". Samozřejmě pokud k tomu není nějakej evidentní a skutečně překážející důvod. U kulhání v tomhle věku by mi přišlo spíš škoda ještě zatěžovat organismus rentgenem. To už bych si rovnou řekla o něco silnějšího na bolest, pokud by to šlo :)

No normálně mám stejnej názor, ale to koleno se mi prostě nějak nelíbí, ale nejsem doktor, tak uvidíme, jen tak pro nic za nic bych jí na veterinu taky netáhla.

3.2.2020 17:26

Nechci problém zlehčovat. Jistota je jistota.

3.2.2020 18:17
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Aha tak to jsem netušila, myslela jsem že na předpis= není doplněk stravy.
V každém případě pokud to revma je, tak už víc msm do ní asi nenapumpuju a tak jsem si spíš myslela, že by nám mohli napsat nějaký analgetika na bolest.

No to je jedno doplněk nedoplněk já zatím žádné výrazné zlepšení nepozoruju, manžel se synem zase tvrdí, že oni ano, jak říkám, teď budu mít volno, takže se kouknu na fenu v reálu přes den, jestli to je vážně tím, že já jí posledních 5 dní, což je skoro celou dobu, kdy ty prášky bere, co jsem v práci vidím jenom "ztuhlou" a třeba přes den opravdu funguje přijatelně, ale věřte chlapům, chci to vidět na vlastní oči. Můj manžel se spíš divil, když jsem mu řekla, že vezmu fenu na veterinu, že furt hrozně pajdá...prej proč, mě přijde, že je to naopak docela dobrý.

"Aha tak to jsem netušila, myslela jsem že na předpis= není doplněk stravy."

Takto to i je a platí. Myslím, že "Petrahei" spíš psala o tom, že se to dá koupit jen u veterináře, ale ne na předpis, pokud jsem to dobře pochopila...?

3.2.2020 18:21
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Nechci problém zlehčovat. Jistota je jistota.

3.2.2020 20:12
PumaCZ

XXX.XXX.252.188

Kdyby to nekoho zajimalo, tak zde shrnuti z dnesni prednasky/diskuze na tema koronavirus na PrF UK :)

Shrnutí:
• čísla mohou být vzdálená realitě díky režimu
• původní hostitel viru jsou netopýři
• strukturně se virus mnohem více podobá SARS
• MERS (83% příbuznost) za 2 roky epidemie změnil svojí genetickou výbavu jen nepatrně a spíše k nižší virulenci
• úmrtnost je jen kolem 2,2% s tím, že se většinou jednalo o muže s věkem nad 55 let, kteří trpěli dalšími závaznými onemocněními před nákazou
• viru se nejlépe daří při teplotě 22-25 °C a za těchto podmínek vydrží na hladkém povrchu až 5 dní
• z prvních výsledků vyplývá, že virus "zabíjí" inhibitory proteáz, ale mechanismus je neznámý (používá se také k léčbě HIV)
• první vakcíny by měli být dokončeny do konce března a pokud by bylo potřeba, tak s přeskočením některých procedur validace by mohli být plošně dostupné již na konci léta
• pokud prodělané tento virus, tak paměťové buňky adaptivní imunity by vás před tímto(!) druhem měly ochránit
• globální pandemie je nepravděpodobná, ale možná

Ve zkratce se vazne my Evropane desit nemusime :)

3.2.2020 20:51
saola

XXX.XXX.143.176

Ano, zatím to vypadá na vrápence a kaloně.
hezky shrnuto i zde, i když z 27.1. (tedy "staré"):
http://www.osel.cz/11006-koronavirus-wuhan-muze-byt-mnohem-nakazlivejsi-jsou-ale-i-dobre-zpravy.html

3.2.2020 21:33
fikovnice

XXX.XXX.135.227

PumaCZ napsal(a):
Kdyby to nekoho zajimalo, tak zde shrnuti z dnesni prednasky/diskuze na tema koronavirus na PrF UK :)

Shrnutí:
• MERS (83% příbuznost) za 2 roky epidemie změnil svojí genetickou výbavu jen nepatrně a spíše k nižší virulenci
• úmrtnost je jen kolem 2,2% s tím, že se většinou jednalo o muže s věkem nad 55 let, kteří trpěli dalšími závaznými onemocněními před nákazou
• viru se nejlépe daří při teplotě 22-25 °C a za těchto podmínek vydrží na hladkém povrchu až 5 dní
• z prvních výsledků vyplývá, že virus "zabíjí" inhibitory proteáz, ale mechanismus je neznámý (používá se také k léčbě HIV)
• první vakcíny by měli být dokončeny do konce března a pokud by bylo potřeba, tak s přeskočením některých procedur validace by mohli být plošně dostupné již na konci léta
• pokud prodělané tento virus, tak paměťové buňky adaptivní imunity by vás před tímto(!) druhem měly ochránit

Zrovna si chystám přednášku na zítřek na toto téma. Prosím, smím event. použít něco z toho, co jste sem vložila?

Ono to má být rozsáhlá přednáška, ale koronavirové infekce tam zmíním spíše jen okrajově. Uvažuji, že spíše epidemiologická data, k čemuž by se mi hodilo něco z toho, co jste sem vložila - pokud mi dáte souhlas k citování, tak samozřejmě vložím i autora, budete-li chtít (kdyžtak písněte do SZ).

O jednom či dvou vyléčených jsem četla (dostali mix antiretrovirotik, z nichž si pamatuji oseltamivir a ritonavir; ale bylo toho tam více; bohužel jsem si neuložila zdroj).

3.2.2020 21:43
saola

XXX.XXX.143.176

Pro fíkovnici:
Thajsko - viz odkaz:
https://www.physiciansweekly.com/cocktail-of-flu-hiv/
Ale stále se na tom pracuje, a výsledky nejsou jednoznačné, tak citujte opatrně

3.2.2020 21:46
fikovnice

XXX.XXX.135.227

PumaCZ napsal(a):

Shrnutí:

Jednu výhradu ale mám, a to k této odrážce:
"- úmrtnost je jen kolem 2,2% s tím, že se většinou jednalo o muže s věkem nad 55 let, kteří trpěli dalšími závaznými onemocněními před nákazou"

Pokud by byla skutečně úmrtnost přes 2% (i když hlavně u specifické skupiny pacientů) není to "jen", ale naopak je to velké číslo, dokonce bych řekla šílené číslo. Čekala jsem ještě víc, nicméně i ta 2% jsou prostě dost veliká (třeba s porovnáním s chřipkou, kde je úmrtnost 0.01% (tuším to psala někde výše "Bodlinka"). Nicméně si myslím, že pořád je to strašně moc čerstvé a tato data a čísla se budou vyvíjet (doufám, že k lepšímu).

neverend

3.2.2020 21:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Těžko říct jak se to vyvine.Celkem je očekávatelné že země jako taková začíná "uklízet" nebezpečné parazity.Myslím nás lidi a útočit bude v nejlidnatějších státech světa.Nám stejně už nezbyde než čekat co všechno ovlivní např.globální oteplování a jak dlouho lidstvu ještě zbývá.Každopádně zastávám názor,že celkový obraz existence lidstva se brzy změní k horšímu.

3.2.2020 21:51
fikovnice

XXX.XXX.135.227

saola napsal(a):
Pro fíkovnici:
Thajsko - viz odkaz:
https://www.physiciansweekly.com/cocktail-of-flu-hiv/
Ale stále se na tom pracuje, a výsledky nejsou jednoznačné, tak citujte opatrně

Díky moc "Saolo".
Já o tom thajském vyléčení vím - četla jsem to, ale neměla jsem ten odkaz. Takže moc díky! Jak jsem psala, jednak problematika koronaviru nebude v té přednášce kruciální a druhak je mi jasné, že se situace bude nadále vyvíjet - co platí dnes večer, může být zítra ráno už zase jinak. WHO měla na svých stránkách takovou dobrou mapu s výskytem koronaviru - vždy tam byla země (v případě Číny provincie), počet nakažených, počet mrtvých, počet vyléčených. I to jsem si neuložila, ale předpokládám, že to půjde snadno vygůglit.

3.2.2020 21:54
eli22

XXX.XXX.58.41

neverend napsal(a):
Těžko říct jak se to vyvine.Celkem je očekávatelné že země jako taková začíná "uklízet" nebezpečné parazity.Myslím nás lidi a útočit bude v nejlidnatějších státech světa.Nám stejně už nezbyde než čekat co všechno ovlivní např.globální oteplování a jak dlouho lidstvu ještě zbývá.Každopádně zastávám názor,že celkový obraz existence lidstva se brzy změní k horšímu.

S tím maximálně souhlasím.

3.2.2020 22:03
fikovnice

XXX.XXX.135.227

saola napsal(a):
Pro fíkovnici: podívejte se i sem:
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30183-5/fulltext

Pdf:
https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736%2820%2930183-5

Opět moc děkuji!
Lancet samozřejmě považuji za kvalitní zdroj informací.

4.2.2020 11:43
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Pro fíkovnici:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR3c-jcgVldXZ8b9KE4PisyMbj4w9mg1q0SkaG1oYmCLKj9UL22cK7i0bhc#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Moc děkuji, to je ono!

5.2.2020 00:17
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Všem, kdo konkrétně mně sem písli zajímavé a relevantní odkazy, moc děkuji. Je odpřednášeno - snažila jsem se nevyvolat paniku, ale zase nechci, aby lidi byli ignorantští, notabene ze zdravotnictví. Tak jsem snad - hlavně epidemiologickými daty - vyvolala zdravý respekt!
Takové malé nic a zaměstná to pomalu celý svět, vlády velmocí, uzavře to letový provoz, "vyrobí" to města duchů....kdyby to nebylo poněkud neetické, vyjádřím "obdiv" i tomu viru!

P.S. Včera jsem snad po sto letech jela tramvají (to, že obvykle jezdím autem, není moje rozmlsanost, ale je to kvůli vážné nemoci páteře) a ihned při nastupování se mnou do tram nastupoval.....Číňan! Tak jsem to dnes dala k dobrému, lidi se smáli, a já to myslela samozřejmě v nadsázce. Oni jsou holt prakticky všude...

neverend

5.2.2020 00:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Samozřejmě panika není na místě,ale jistota je jistota.😀😀😀

5.2.2020 07:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
Samozřejmě panika není na místě,ale jistota je jistota.😀😀😀

A studna doufám vydesinfikována...jistota je jistota

neverend

5.2.2020 11:32
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
A studna doufám vydesinfikována...jistota je jistota

Nevím,to není moje studna.😀

5.2.2020 12:33

No normálně mám stejnej názor, ale to koleno se mi prostě nějak nelíbí, ale nejsem doktor, tak uvidíme, jen tak pro nic za nic bych jí na veterinu taky netáhla.

OT:
tak podávám hlášení...nejdřív to, co jsem označila za koleno je samozřejmě zápěstí

Fena na veterině předvedla, že rentgen při smyslech rozhodně podstoupit nemůže, když už jí podruhý prohmatávali pacinu, tak jim dost výmluvně dala najevo, že takhle teda ne....už byla docela vzteklá a následně bylo jasný, že už na sebe sáhnout nenechá, což jsem na rovinu čekala.
Nicméně jsme zatím dostali rimadyl a v pondělí si máme zavolat za prvé jak to vypadá, jako možnost že se to zlepší tady je, ale doktorka mi řekla na rovinu, že s tím nepočítá a budem domlouvat termín rentgenu, příští tejden proto, že momentálně není přítomen ortoped, takže jsem zatím pořád v očekávání. Snad jí alespoň ty prášky trochu uleví.

Jinak mi opět moje radikální fena předvedla, že se umí chovat slušně a dokonce v čekárně plné jorkšírských teriérů nechtěla nikoho zahrdlit, ....zvláštní, co umí provést čekárna u veta, jak zkrotnou i takoví bouřliváci jako je moje feňule ....ale myslím, že byla docela klika, že jsme čekání trávili s minipejskama, když jsme vycházeli, tak v čekárně seděl obrovský saošek...no trochu si na feňuli vrknul, ne nijak zle, spíš asi jak jsme rychle vyšli s ordinace a už jsem viděla, jak feně otrnulo...už jsme šly pryč, že a že tohle se jí nelíbí, ale i to jsme teda daly sice s povelem, ale bez ztráty kytičky, asi hlavně proto, že měla na tlamě košík a to je pak víc naprdlá na ten koš než na ostatní psy.

29.2.2020 13:36
saola

XXX.XXX.46.11

Tohle je zajímavé:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/usa-resi-nevysvetlene-sireni-koronaviru-muze-jit-zasadni-zmenu-90581?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=article-detail

Ten odstavec čtvrtý od konce (Codyová) zcela spolehlivě platí i pro Česko.

29.2.2020 14:01
fikovnice

XXX.XXX.134.155

Tedy přesun sem.
Teď jsem koukala na mapku - země Visegrádské čtyřky se drží...

29.2.2020 14:07

fikovnice napsal(a):
Tedy přesun sem.
Teď jsem koukala na mapku - země Visegrádské čtyřky se drží...

Nebo tam hodně lidí chlastá. Alkohol to prý zničí.
Nebo je naše vláda tak hrozivá, že nás to obejde, nebo tak úžasná, že se přece nemůže nic stát, však mají to pevně v rukou!
Kloním se k možnosti 1 od vrchnosti po poddané.

Akorát chudáci psi, ti pít nesmí.

29.2.2020 14:09
fikovnice

XXX.XXX.134.155

Nebo je naše vláda tak hrozivá, že nás to obejde, nebo tak úžasná, že se přece nemůže nic stát, však mají to pevně v rukou!

To by ale nebyla nákaza v Dánsku a UK...

29.2.2020 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
To by ale nebyla nákaza v Dánsku a UK...

Ti pijou hlavně pivo, to je slabota Na nás nemají

29.2.2020 14:28
fikovnice

XXX.XXX.134.155

lesnížínka napsal(a):
Ti pijou hlavně pivo, to je slabota Na nás nemají

29.2.2020 17:53
saola

XXX.XXX.46.11

I jeden z papoušků mi začal poprskávat - takže nejenom psi

29.2.2020 18:09
fikovnice

XXX.XXX.135.59

saola napsal(a):
I jeden z papoušků mi začal poprskávat - takže nejenom psi

Já dnes asi 20x po sobě kýchla a poté pšikala i některá z mých koček...

29.2.2020 18:37

Dva dny jsem nebyla na internetu, místo toho jsem se sešla s přáteli, nevím, že nějaký koronavirus existuje, u nás panuje normální život, děti mají v neděli maškarní bál, i nakoupit jsem byla - a nic, žádný zmatek. Ani nevíte, jak je mi dodře.

29.2.2020 18:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

u nás též klid byla jsem na psí výstavě lidi i psi v pohodě do krámu moc často nechodím a televizní zprávy neposlouchám a též pohoda. Nejhorší smrt je z vyděšení

29.2.2020 18:48
saola

XXX.XXX.46.11

Tak kdo vykoupil ty luštěniny?
V Lidlu neměli ani fazole, ani pohanku, jen dva pytlíky jáhel.
Skoro to vypadá, že se národ opravdu dal na zdravou stravu....ale už to asi nezachránějí ani s plným špajzem fazolí.
Zato můžeme očekávat plynaté jaro.

29.2.2020 18:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

saola napsal(a):
Tak kdo vykoupil ty luštěniny?
V Lidlu neměli ani fazole, ani pohanku, jen dva pytlíky jáhel.
Skoro to vypadá, že se národ opravdu dal na zdravou stravu....ale už to asi nezachránějí ani s plným špajzem fazolí.
Zato můžeme očekávat plynaté jaro.

dají se jim do toho moli a akorát to vyhodí. Jejich volba

29.2.2020 19:10

Moli nepřenáší SARS-CoV-2.
Nevytvářejte paniku.

29.2.2020 19:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Moli nepřenáší SARS-CoV-2.
Nevytvářejte paniku.

já mám na mysli že moli se dají těm lidem do těch TUN potravin co nakoupili. Já jsem ráda že s důchodem jakž takž vyjdu žádné nákupy navíc si dovolit nemůžu a ani nechci

29.2.2020 19:17

GAELLE napsal(a):
já mám na mysli že moli se dají těm lidem do těch TUN potravin co nakoupili. Já jsem ráda že s důchodem jakž takž vyjdu žádné nákupy navíc si dovolit nemůžu a ani nechci

A dyť jo, já myslím, že to sežerou i s moly. Moli. Nevím. Já nikdy žádného neviděla.

Jinak vyrabovat luštěninové regály není moc rozumné. Samé antinutriční látky. Až bude lid potřebovat sílu, bude pozdě, já bych tam v tom Lidlu nalepila cedulky - je to nanic, nechte něco Saole.

(tak to už bylo moc)
:-)

29.2.2020 19:26
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Jinak vyrabovat luštěninové regály není moc rozumné.

A co by na to řekla Gréta?

29.2.2020 19:30

rapotacka11 napsal(a):
Jinak vyrabovat luštěninové regály není moc rozumné.

A co by na to řekla Gréta?

Ta herečka? Ta je mrtvá, ne?

Taky nevím, kdo to teda v těch krámech vybral, když všichni tvrdí, že oni sedí doma...to je jak s přímou volbou prezidenta a babiše atp.. já nic já muzikant...všecko se děje samo..ale jestli se něco stane mému psovi nebo kocourovi, tak si toho zodpovědného najdu a uvidí.

29.2.2020 19:31

No tak já jsem si říkala po shlénutí v televizi, že lidi skupujou potraviny, že nás tady se to netýká. Včera jsem byla v Penny a říkám si, že se tak ze zvědavosti kouknu, jestli taky nemáme vykoupený těstoviny....a světe div se, celý regál s levnými těstovinami prázdný, juknu vedle na rýži a posledních 5 kilovek...dva balíky byly ruplé, tak jsem vzala ty poslední tři, abych měla nějakou zásobičku pro pesany....hladká mouka vykoupená, hrubá mouka vykoupená....

No a dneska koukám, že prý lidi skupujou i toaletní papír...zítra jdu nakoupit, tak doufám, že to ti zpovykanci a panikáři nevykoupili všechno a že si nebudeme muset utítrat zadel do letáků z globusu....

Takže pokud začali lidi takhle bláznit a ještě to ani u nás není, neumím si představit, co bude, až se v české republice nějaký případ objeví....na rovinu, jestli budu koukat večer na zprávy a oznámí, že je u nás první nakažený, tak beru tašky, úspory, sedám do auta a okamžitě jedu udělat zásoby, protože by se mi mohlo stát, že na mě následně nic v krámě nezbude .....

29.2.2020 19:37

No tak já jsem si říkala po shlénutí v televizi, že lidi skupujou potraviny, že nás tady se to netýká. Včera jsem byla v Penny a říkám si, že se tak ze zvědavosti kouknu, jestli taky nemáme vykoupený těstoviny....a světe div se, celý regál s levnými těstovinami prázdný, juknu vedle na rýži a posledních 5 kilovek...dva balíky byly ruplé, tak jsem vzala ty poslední tři, abych měla nějakou zásobičku pro pesany....hladká mouka vykoupená, hrubá mouka vykoupená....

No a dneska koukám, že prý lidi skupujou i toaletní papír...zítra jdu nakoupit, tak doufám, že to ti zpovykanci a panikáři nevykoupili všechno a že si nebudeme muset utítrat zadel do letáků z globusu....

Takže pokud začali lidi takhle bláznit a ještě to ani u nás není, neumím si představit, co bude, až se v české republice nějaký případ objeví....na rovinu, jestli budu koukat večer na zprávy a oznámí, že je u nás první nakažený, tak beru tašky, úspory, sedám do auta a okamžitě jedu udělat zásoby, protože by se mi mohlo stát, že na mě následně nic v krámě nezbude .....

Já Vás nechci strašit.. ale máte docela blízko hranici a tam už nakažení jsou a ne málo. Blbé je, že odsud se jezdí nakupovat k těm sousedům a teď si vyber.
Tohle prostě někdo nezvládl. Podle mě začíná ne/plnění případného krizového plánu tak, že se řekne - tohle a tohle děláme, tohle uděláme v případě, že... no tak tady se akorát dělá to, že se nadává, že si lidé dovolili nakoupit. Vy s tím začnete, až něco ohlásí, a ti předvídaví a nedůvěřiví to udělali dřív, neb je jasné, že jsme všem ukradení.

29.2.2020 19:47

Nejhorší na tom všem je, že i člověk jako já, který je v klidu, by nakonec mohl být okolnostmi opravdu přinucen k tomu, že si pro jistotu ty zásoby udělá taky, aby na něj "něco zbylo"......

29.2.2020 20:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nejhorší na tom všem je, že i člověk jako já, který je v klidu, by nakonec mohl být okolnostmi opravdu přinucen k tomu, že si pro jistotu ty zásoby udělá taky, aby na něj "něco zbylo"......

No přesně. Koronaviru se nějak nebojím, nejsem ve věku, který už je špatně a když jsem přežila chřipajznu, tak si říkám, že už přežiju snad všechno. Jenže...jestli to přežiju, tak budu muset taky něco jíst, že jo?!?

29.2.2020 20:01
saola

XXX.XXX.46.11

Luštěníny mají tu výhodu oproti těstovinám, že se případně nemusí vařit, ale můžete je naklíčit. To s těstovinami neuděláte, ani kdybyste jim zpívali. Ale zase je fakt, že těstoviny v nouzi nejvyšší stačí namočit i do studené vody, a ony za čas změknou. To luštěniny zase ne.
Takové naklíčené mungo fazolky jsou plnohodnotný pokrm pro lidi (a pro ptáky, ti se po nich mohou utlouct, u psů a koček naopak asi nepochodíte). Nicméně mungo už fakt neměli, a Lidlu bylo úplně jedno, že je potřebuji pro ptáky a ne pro konec světa.

29.2.2020 20:08

Vono totiž dámy a pánové ta chvíle nakoupit byla tak před 14 dny a já, jako člověk, co to pečlivě sleduje od Vánoc už samozřejmě jídlo i masky FFP3 mám.

A nedám, hlídá mně to Nora.

Ale zítra bych ráda nakoupila nějakej toaleťák. Hodil by se mi taky dezinfekční gel na ruce, čistě kvůli práci, abych si nepatlala pořád potenciální slepičí patogeny na volant, mám trochu strach že něco přinesu domů ke své drůbeži a pak od nich do rodičovských chovů, ale to už jsem asi prokaučovala.

29.2.2020 20:12
saola

XXX.XXX.46.11

V nejhorším vodka či slivovice..... , myslím tedy na ruce.
Ale nevím, co na to policajti, až vás zastaví na rutinní kontrolu.

GAELLE

XXX.XXX.55.67

saola napsal(a):

na ruce to je škoda. kudy teče tudy léčí

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

U nas uz nakazeny je. Jen to neni pustene do medii a taji se to aby nebyla panika jeste vetsi. Ofiko je to jen na pozorovani a nepotvrzene. Ale jak toho bude vic uz se to neutaji. Vazne verite ze vsici nakazeni pripadne mrtvi jsou verejne oznameni? Ach ta naivita. Jinak info o nakaze u nas mam z duveryhodneho zdroje (pro me duveryhodneho)

29.2.2020 20:17

Já Vás nechci strašit.. ale máte docela blízko hranici a tam už nakažení jsou a ne málo. Blbé je, že odsud se jezdí nakupovat k těm sousedům a teď si vyber.
Tohle prostě někdo nezvládl. Podle mě začíná ne/plnění případného krizového plánu tak, že se řekne - tohle a tohle děláme, tohle uděláme v případě, že... no tak tady se akorát dělá to, že se nadává, že si lidé dovolili nakoupit. Vy s tím začnete, až něco ohlásí, a ti předvídaví a nedůvěřiví to udělali dřív, neb je jasné, že jsme všem ukradení.

Megi, kdo a co nezvládl?

To je výhoda, to máte pravdu. Naklíčené věci už mají jiné vlastnosti, to je též pravda. U nás není vykoupené nic.
Ale neřeknu, odkud jsem :-)

fikovnice se ptala, jak je to s počasím.. vadí vlhkost. Vysoká vlhkost. Tedy jestli se dá spolehnout na domněnky a testy u některých dalších koronavirů.
Tedy se zavřeme doma, budeme papat klíčky a v mezičase se velmi sprchovat.
(někdo i nonstop, protože bude po..)
Počasí viru nahrává, ale v důsledku napadnutí hromady sněhu mám totálně promáčené boty, takže jsem v klidu.

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U nas uz nakazeny je. Jen to neni pustene do medii a taji se to aby nebyla panika jeste vetsi. Ofiko je to jen na pozorovani a nepotvrzene. Ale jak toho bude vic uz se to neutaji. Vazne verite ze vsici nakazeni pripadne mrtvi jsou verejne oznameni? Ach ta naivita. Jinak info o nakaze u nas mam z duveryhodneho zdroje (pro me duveryhodneho)

není potřeba mít zdroj. je to naprosto logický a neodvratný vývoj událostí. buď o tom nakaženém někdo ví a tají ho před novináři, nebo o něm nikdo neví a dotyčný se léčí s chřipkou doma, nebo ani neví, že ne nemocný, nebo třeba není ale je v inkubační době, ale prostě koronavirus tady buď je nebo velice rychle bude.

jako nezlobte se na mě, ale všichni kdo mají mozek a dostupné informace to museli vědět stejně jako já dávno, minimálně měsíc, že prostě koronavirus se prožene světem a děj se vůle boží.

jo, možná kdyby WHO dělalo jsou práci, místo vyhýbání se slovu "pandemie"....

29.2.2020 20:19

saola napsal(a):

to ne, na moje zásoby slivovice mi nesahejte

29.2.2020 20:22

Taky, když jste se o koronaviru dozvěděli, vás okamžitě napadl film Nákaza s Dustinem Hoffmanem a Rene Russo?

29.2.2020 20:23

Bože, doufám, že ani nic veřejně oznamovat nebudou hlavně ne ty mrtvé, netušila jsem, jak jsme zpovykaný národ....nejhorší smrt je z leknutí.....

Ono totiž nebude zas až takový problém, že pár lidí umře...to umře i na chřipajznu, ale to, co se ztrhne až se lidi začnou opravdu bát.

29.2.2020 20:23

Megi, kdo a co nezvládl?

Včerejší tiskovka. Přiblblé koktání páně Babiše, hlavní hyg., ministra zdr. a náměstka pro "smějeme se vašim nákupům".
Teda jako takhle předstoupit před národ, nemít ani připravený text a blábolit to stejné, co se píše na novinkách, to se musí ocenit.
Není důvod pro paniku. Ne.. vlastně přesně říkal 145x "není důvod na paniku".
A co WHO. Nejdřív "se nic neděje" a dnes to je pomalu "zdrhejte, coronavir nám ještě ukáže".
To je spolek taky na dvě věci.

29.2.2020 20:26

Včerejší tiskovka. Přiblblé koktání páně Babiše, hlavní hyg., ministra zdr. a náměstka pro "smějeme se vašim nákupům".
Teda jako takhle předstoupit před národ, nemít ani připravený text a blábolit to stejné, co se píše na novinkách, to se musí ocenit.
Není důvod pro paniku. Ne.. vlastně přesně říkal 145x "není důvod na paniku".
A co WHO. Nejdřív "se nic neděje" a dnes to je pomalu "zdrhejte, coronavir nám ještě ukáže".
To je spolek taky na dvě věci.

Aha, tiskovku jsem neviděla. A WHO - podle mě úplně zbytečná organizace.

29.2.2020 20:27

Bože, doufám, že ani nic veřejně oznamovat nebudou hlavně ne ty mrtvé, netušila jsem, jak jsme zpovykaný národ....nejhorší smrt je z leknutí.....

Ono totiž nebude zas až takový problém, že pár lidí umře...to umře i na chřipajznu, ale to, co se ztrhne až se lidi začnou opravdu bát.

Ano, však ty zásoby slouží primárně k tomuhle. Protože pak třeba nejen že nebude mít cenu jezdit do krámu, ale může to být nebezpečné.

29.2.2020 20:28

Vono totiž dámy a pánové ta chvíle nakoupit byla tak před 14 dny a já, jako člověk, co to pečlivě sleduje od Vánoc už samozřejmě jídlo i masky FFP3 mám.

A nedám, hlídá mně to Nora.

Ale zítra bych ráda nakoupila nějakej toaleťák. Hodil by se mi taky dezinfekční gel na ruce, čistě kvůli práci, abych si nepatlala pořád potenciální slepičí patogeny na volant, mám trochu strach že něco přinesu domů ke své drůbeži a pak od nich do rodičovských chovů, ale to už jsem asi prokaučovala.

No počkat. Vy snad máte profi dodavatele na nějaký ten gel a tak. Vy nám tady chcete šířit paniku :-)

29.2.2020 20:28

saola napsal(a):

No tak to "zlatý Strakonice"....jak jsem včera koukala, tak i ty regály s alkoholem tak nějak prořídly, takže aby vůbec nějakej alkohol byl

Teď ve zprávách hlásili, že od zítřka zdražujou cigára, tak to by byl poslední hřebíček do mé rakve, že si lidi začnou dělat i zásoby levných cigaret....

Navíc do té zásobovací horečky spadá i kafe...

Takže bez cigár, bez kafe, bez jídla ......no a když si člověk řekne...tak to nedám, to by chtělo panáka a nebude ani vodka......

29.2.2020 20:30

Taky, když jste se o koronaviru dozvěděli, vás okamžitě napadl film Nákaza s Dustinem Hoffmanem a Rene Russo?

Ne...

hráli jste někdo hru Pandemic?

To byla takový hra přes browser, kde byl člověk nějakým patogenem a cílem bylo vyhubit lidstvo. Dalo se sledovat, kolik je nakažených, kolik je mrtvých a kde, ukazovalo to vždycky formou novinových článků, kam se podařilo nově rozšířit a stejně tak to hlásilo, že třeba někde zavřely letiště nebo přístavy, nebo že se někde lidi bouří, nebo se se vyvíjí vakcína, nebo že v některém státu či kontinentu už všichni umřeli.

nejtěžší bylo nakazit madagaskar, protože ten když zavřel přístav dřív než tam doplula nakažená loď...

29.2.2020 20:32

Ne...

To byla takový hra přes browser, kde byl člověk nějakým patogenem a cílem bylo vyhubit lidstvo. Dalo se sledovat, kolik je nakažených, kolik je mrtvých a kde, ukazovalo to vždycky formou novinových článků, kam se podařilo nově rozšířit a stejně tak to hlásilo, že třeba někde zavřely letiště nebo přístavy, nebo že se někde lidi bouří, nebo se se vyvíjí vakcína, nebo že v některém státu či kontinentu už všichni umřeli.

nejtěžší bylo nakazit madagaskar, protože ten když zavřel přístav dřív než tam doplula nakažená loď...

Ne, hry nehraju.
Ale ten film mám ráda. Hlavně jak to vlastně dobře dopadne i když se ztrátami...

29.2.2020 20:32

No počkat. Vy snad máte profi dodavatele na nějaký ten gel a tak. Vy nám tady chcete šířit paniku :-)

si myslíte, že profi dodavatelé ještě něco mají?

ale no tak.

dochází nám v líhni roušky.

29.2.2020 20:33
janaa

XXX.XXX.254.97

Jsem v klidu, v mrazáku mám přes 200 kilo masa pro psy, sice jsou v něm rozemletý kostičky,ale když to proženu mlínkem ještě jednou,tak se to vstřebá. Když si to neberu já,prodávají to na výrobu levnýho salámu jo a vlastně taky plnej obr mrazák zamražený zvěře na cvičení,to se taky sežere

29.2.2020 20:34

Ne, hry nehraju.
Ale ten film mám ráda. Hlavně jak to vlastně dobře dopadne i když se ztrátami...

tak Pandemic taky občas dobře dopadl a vyhrála jsem. Pokud madagaskařané zaváhali, už ho tam měli. Chce to na začátku vypnout příznaky a hlavně zvýšit nakažlivost, aby se to rozšířilo co nejvíc.

A pak, když už člověk má nakažený ve všech zemích, se zapne krvácivá horečka nebo něco takovýho, aby to rychle všechny zabilo dřív, než se vyvine vakcína a je to.

29.2.2020 20:35

Ten film neznám. Slovo - napadl - mě děsí.
Ne, konec legrace.. doufám, že to fakt nepůjde člověk - zvíře - člověk, nebo jak to chodí. Vědět, že to třeba pes mít může, což teda se už ví, ale jako že neumře a nenakazí člověka..

29.2.2020 20:36

janaa napsal(a):
Jsem v klidu, v mrazáku mám přes 200 kilo masa pro psy, sice jsou v něm rozemletý kostičky,ale když to proženu mlínkem ještě jednou,tak se to vstřebá. Když si to neberu já,prodávají to na výrobu levnýho salámu jo a vlastně taky plnej obr mrazák zamražený zvěře na cvičení,to se taky sežere

jo, nechápu proč lidi kupujou blbý těstoviny nebo fazole, když klíčem je narvanej mrazák. plus vždycky můžu sníst nějaký další morčata. už začíná zelený, takže krmivo pro morčata bude z přírody.

29.2.2020 20:36
saola

XXX.XXX.46.11

Ne, hry nehraju.

To je ten film, jak se tam po rozvodu dohadují o ty dva krásný psy a každý z nich je chce?
Smrtící epidemie?

29.2.2020 20:37
saola

XXX.XXX.46.11

jo, nechápu proč lidi kupujou blbý těstoviny nebo fazole, když klíčem je narvanej mrazák. plus vždycky můžu sníst nějaký další morčata. už začíná zelený, takže krmivo pro morčata bude z přírody.

Mrazák? A máte agregát?

29.2.2020 20:38

tak Pandemic taky občas dobře dopadl a vyhrála jsem. Pokud madagaskařané zaváhali, už ho tam měli. Chce to na začátku vypnout příznaky a hlavně zvýšit nakažlivost, aby se to rozšířilo co nejvíc.

A pak, když už člověk má nakažený ve všech zemích, se zapne krvácivá horečka nebo něco takovýho, aby to rychle všechny zabilo dřív, než se vyvine vakcína a je to.

Škoda že nejsme ostrov... Jenže tady by to stejně bylo jedno. Koronavirus - tedy nakažený člověk koronavirem - je virulentní ještě před propuknutím prvních příznaků, takže než bychom uzavřeli přístavy a letiště, už by na ostrově byl.

29.2.2020 20:39

saola napsal(a):
To je ten film, jak se tam po rozvodu dohadují o ty dva krásný psy a každý z nich je chce?
Smrtící epidemie?

Aha, že by se to jmenovalo Smrtící epidemie? Každopádně je to ono.

29.2.2020 20:43

saola napsal(a):
Mrazák? A máte agregát?

tak ono bavíme se o nákaze s případnou panikou a karanténou, ne o živelní katastrofě nebo celkovém blackoutu.

taky nemám třeba protiatomový kryt.

29.2.2020 20:43

saola napsal(a):
Mrazák? A máte agregát?

Maso se dá vyměnit za elektrocentrálu.
Mám aj lihový vařič :-)
A taky se dá vzít dřevěná krabice, vystlat polystyrenem a zakopat do země. Fakt to funguje.
Vy máte horší scénáře jak já :-)

29.2.2020 20:50

Lihový vařič mám taky. A taky mám krbový kamna.

Ale zase buďme realisti, nemám asi zdroje ani ambice přežít celkovou apokalypsu. Asi bych musela použít poslední zbytek pohonných hmot k návratu k rodičům a pokusit se přežít nějak ve skupině.

29.2.2020 20:53

Já s mou matkou dlouho nevydržím.

29.2.2020 20:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Maso se dá vyměnit za elektrocentrálu.
Mám aj lihový vařič :-)
A taky se dá vzít dřevěná krabice, vystlat polystyrenem a zakopat do země. Fakt to funguje.
Vy máte horší scénáře jak já :-)

štěstí přeje připraveným

29.2.2020 20:55
saola

XXX.XXX.46.11

Možná je lepší vyndat zásoby z mrazáku (pokud se bavíme o mase) a zavařit do sklenic nebo konzerv.
Tak samozřejmě, kdyby došlo k apokalypse, málokdo z nás něco dokáže sám, přežití ve skupině je základ, protože sám by si člověk neuhájil ani své zásoby, a ani asi život.
Ale...dost stresu...je to snad opravdu jen něco jako chřipka, vždyť v Číně taky neumřeli všichni.

neverend

29.2.2020 21:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Já mám rakovinu,čili koronavirus mě už "nena*ere".😀😀😀

29.2.2020 21:28

Já to vidím asi tak, koronaviru se apriory nebojím, ale nastartuje ekonomickou krizi a pak se může dít kdoví co.

29.2.2020 21:33

Já to vidím asi tak, koronaviru se apriory nebojím, ale nastartuje ekonomickou krizi a pak se může dít kdoví co.

už nastartoval. ono když vývoz z číny poklesl o 50% tak se to někde projevit musí. nejsou nebo docházejí klíčové díly.

jo, a bude problém s léky, protože si představte, že spoustu účinných látek se vyrábí třeba na jednom místě NA SVĚTĚ a ty fabriky jsou v Indii nebo v Číně s tím, že takovým centrem je právě ten Wu-chan.

29.2.2020 21:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

saola napsal(a):
Možná je lepší vyndat zásoby z mrazáku (pokud se bavíme o mase) a zavařit do sklenic nebo konzerv.
Tak samozřejmě, kdyby došlo k apokalypse, málokdo z nás něco dokáže sám, přežití ve skupině je základ, protože sám by si člověk neuhájil ani své zásoby, a ani asi život.
Ale...dost stresu...je to snad opravdu jen něco jako chřipka, vždyť v Číně taky neumřeli všichni.

V Číně umřelo míň lidí, než u nás vloni na chřipku, tedy alespoň ještě před pár dny to tak bylo, už mne nějak nebaví sledovat ta čísla. K počtu nakažených jsou to směšná procenta.

29.2.2020 21:48

lesnížínka napsal(a):
V Číně umřelo míň lidí, než u nás vloni na chřipku, tedy alespoň ještě před pár dny to tak bylo, už mne nějak nebaví sledovat ta čísla. K počtu nakažených jsou to směšná procenta.

tak ono těm čínským číslům se dá věřit asi tak stejně jako číslům z iránu.

ta směšná procenta jsou asi dvě.

29.2.2020 22:07

Prý by se ta čísla měla upravit směrem nahoru kvůli tomu, že dnes je mrtvý ten, co byl před týdnem jen nemocný. Jako že dělat závěry později.. nebo radši ne.
I když ta čísla mě nějak nezajímají, protože 1) ty země lžou 2) kdo s jakým dalším problémem to schytal
Co to je s tím, že děti to nějak nenapadá?

29.2.2020 22:15

Prý by se ta čísla měla upravit směrem nahoru kvůli tomu, že dnes je mrtvý ten, co byl před týdnem jen nemocný. Jako že dělat závěry později.. nebo radši ne.
I když ta čísla mě nějak nezajímají, protože 1) ty země lžou 2) kdo s jakým dalším problémem to schytal

ano, samozřejmě. celkovou case fatality rate budeme moci spočítat až mnohem, mnohem později, to zpoždění mezi nemocným a mrtvým je i delší než týden.

vlastně to je obrovský rozdíl oproti chřipce, tam když týden vydržíte, tak už dobrý.

tohle dělá týden jakoby chřipku a pak sešup do nemocnice a po dalším týdnu dvou je po vás. nebo ne, ale prostě člověk dost dlouho neví, jestli bude v té špatné přihrádce.

možná mají děti málo virových receptorů?

věková rezistence k různým nemocem existuje. třeba klasický mor králíků nenapadá králíčata pod osm týdnů, nikdy.

29.2.2020 22:23

Aha, to jsem netušila o králících.

Říká se všechno zlé je k něčemu... no jsem zvědavá co z tohohle bude k čemu. Jestli budou lidé jiní.

29.2.2020 22:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Říká se všechno zlé je k něčemu... no jsem zvědavá co z tohohle bude k čemu. Jestli budou lidé jiní.

Budou, určitě, ti co byli živý, budou mrtví...já tam očividný rozdíl vidím Pardon, mě to nedá...

1.3.2020 01:32
fikovnice

XXX.XXX.135.59

saola napsal(a):

"Bodlinka" řekne policajtům, že jede z kontroly od pacienta a ti ji ještě rádi pustí jet dál bez lustrace!

1.3.2020 01:38
fikovnice

XXX.XXX.135.59

To zní jako super hra do této neklidné doby...

"vypnout příznaky", "zapnout krvácivou horečku"...

1.3.2020 01:43
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Já s mou matkou dlouho nevydržím.

To je naprosto supeeeer diskuze! Doufám, že na vrcholu apokalypsy nám nevypnou internet a budeme tu takto plkat!!! A zároveň se trumfovat, komu ještě zbývají nějaké zásoby a jaké... Trochu se děsím varianty, že až dojde všechno jídlo, úplně všechno, tak abychom nemuseli nakonec zkonzumovat naše domácí mazlíky (anebo oni nás?)...

1.3.2020 01:44
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Lihový vařič mám taky. A taky mám krbový kamna.

Ale zase buďme realisti, nemám asi zdroje ani ambice přežít celkovou apokalypsu. Asi bych musela použít poslední zbytek pohonných hmot k návratu k rodičům a pokusit se přežít nějak ve skupině.

Neee, ve skupině ne, nikdy nevíte, co s Vámi nebo s Vašimi blízkými udělá smrtelný hlad...

1.3.2020 01:47
fikovnice

XXX.XXX.135.59

už nastartoval. ono když vývoz z číny poklesl o 50% tak se to někde projevit musí. nejsou nebo docházejí klíčové díly.

jo, a bude problém s léky, protože si představte, že spoustu účinných látek se vyrábí třeba na jednom místě NA SVĚTĚ a ty fabriky jsou v Indii nebo v Číně s tím, že takovým centrem je právě ten Wu-chan.

V Číně stály 3 týdny výrobní linky, proto ta recese. Tento týden ÚDAJNĚ se obnovilo 60% původní výroby.

1.3.2020 01:48
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Ještě víc, tuším mezi 3-5%, pr.el to teda fakt není.

1.3.2020 01:55
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Absence nemoci u dětí mě taky překvapuje. Ale přenos z matky na plod už prý je prokázán. Nejvíc to schytávají ani ne tak staří, jako ti, co mají x dalších komorbidit. Ta první mrtvá Američanka měla jen přes 50, ale byla chronicky nemocná...
Co je poměrně blbé, tak to je orgánová toxicita. Dosud jsem myslela, že ta úmrtí jsou z 99% na pneumonii. A ono ne. Napadá to též např. ledviny.

Velmi zvláštní vysvětlení, proč to děti nenapadá, jsem slyšela od Prymuly. Prý je to proto, že děti nemívají nemocné plíce... A astma, alergie, cystická fibróza...na to jaksi pozapomněl. Typická onemocnění dětského věku...

1.3.2020 01:59
fikovnice

XXX.XXX.135.59

ano, samozřejmě. celkovou case fatality rate budeme moci spočítat až mnohem, mnohem později, to zpoždění mezi nemocným a mrtvým je i delší než týden.

vlastně to je obrovský rozdíl oproti chřipce, tam když týden vydržíte, tak už dobrý.

tohle dělá týden jakoby chřipku a pak sešup do nemocnice a po dalším týdnu dvou je po vás. nebo ne, ale prostě člověk dost dlouho neví, jestli bude v té špatné přihrádce.

možná mají děti málo virových receptorů?

věková rezistence k různým nemocem existuje. třeba klasický mor králíků nenapadá králíčata pod osm týdnů, nikdy.

"...tohle dělá týden jakoby chřipku a pak sešup do nemocnice a po dalším týdnu dvou je po vás. nebo ne, ale prostě člověk dost dlouho neví, jestli bude v té špatné přihrádce."

Ještě si přidám. Po tom sešupu následuje pneumonka nebo ARDS nebo renální selhání nebo hepatální selhání...anebo vše dohromady. A to ještě NIKDO na světě nemůže mít ani páru o případné pozdní toxicitě a teratogenitě (asi většina z nás tu ví, co umí udělat zarděnkový virus). No, pěkně...

1.3.2020 02:10
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Děti:

In fact, most confirmed cases of COVID-19 reported from China have occurred in adults. However, infections in children have been reported, including in very young children.

Limited reports of children with COVID-19 in China have described cold-like symptoms, such as fever, runny nose, and cough. Gastrointestinal symptoms (vomiting and diarrhea) have been reported in at least one child with COVID-19. These limited reports suggest that children with confirmed COVID-19 have generally presented with mild symptoms, and though severe complications (e.g., acute respiratory distress syndrome, septic shock) have been reported, they appear to be uncommon.
However, as with other respiratory illnesses, certain populations of children may be at increased risk of severe infection, such as children with underlying health conditions.

There are currently no antiviral drugs recommended or licensed by the U.S. Food and Drug Administration for COVID-19 = na tomto si někdo pořádně namastí kapsu, až přijde vakcína nebo i antivirotikum na trh!

1.3.2020 02:18
fikovnice

XXX.XXX.135.59

fikovnice napsal(a):
Ještě víc, tuším mezi 3-5%, pr.el to teda fakt není.

Ještě porovnání s chřipkou - zde (závisí samozřejmě o jaký kmen se jedná) se udává smrtnost kolem 0.1%.

1.3.2020 02:21
fikovnice

XXX.XXX.135.59

fikovnice napsal(a):
To zní jako super hra do této neklidné doby...

"vypnout příznaky", "zapnout krvácivou horečku"...

Edit: A já v bezesných nocích hraji směšné Pixwords...

...a přitom bych mohla zapínat a vypínat krvácivou horečku...

1.3.2020 02:35
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Jsou to zvláštnosti. Třeba osteosarkom nebo rhabdomyosarkom, event. Ewingův sarkom jsou vyloženě nádory dětského věku (teda osteosarkom především). A u psů je tomu zase jinak...

1.3.2020 06:08

fikovnice napsal(a):
"...tohle dělá týden jakoby chřipku a pak sešup do nemocnice a po dalším týdnu dvou je po vás. nebo ne, ale prostě člověk dost dlouho neví, jestli bude v té špatné přihrádce."

Ještě si přidám. Po tom sešupu následuje pneumonka nebo ARDS nebo renální selhání nebo hepatální selhání...anebo vše dohromady. A to ještě NIKDO na světě nemůže mít ani páru o případné pozdní toxicitě a teratogenitě (asi většina z nás tu ví, co umí udělat zarděnkový virus). No, pěkně...

Jo, to je taky věc. že nikdo neví, co to umí dlouhodobě a přitom koronaviry umí věci... jako třeba trvalý vylučování (aviární infekční bronchitida, FeCoV) nebo krásný autoimunity (FIP, systémová koronaviróza fretek)

Nebo trvalý poškození orgánů, slyšela jsem něco o srdečním svalu, pokud leze na ledviny, tak proč ne pozdější CRF

Případně sranda jo? Když byl SARS, tak samozřejmě pak probíhaly snahy vyrobit vakcínu. To se povedlo, vznikl preparát, který po aplikaci laboratorním zvířatům u těchto způsobil tvorbu protilátek v krvi

Akorát po čelenži z toho byla eosinofilní pneumonitis, prostě hypersenzitivita.

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0035421

1.3.2020 08:12

Dámy,

doporučuji pomalu přečíst a trochu se nad tím zamyslet:

https://www.protiproud.cz/politika/4950-koronavirus-vyhazov-z-kanadske-laboratore-a-zahadna-smrt-viroveho-zlodeje-biologicka-zbran-pro-zabijeni-cinanu-americane-jsou-dobraci-od-kosti-nepritel-cislo-1-opravdu-oskliva-konspiracni-teorie.htm

a až to přečtete tak se přesuňte zde i s vašima nabouchanýma mražákama.
https://www.rozpad.cz/index.php

Někomu to bude připadat směšné, ale stačí se kouknout do obchodu, nebo do lékárny.

Všichni zahyneme, nikdo ten život nepřežije.

1.3.2020 08:40

Dámy,

doporučuji pomalu přečíst a trochu se nad tím zamyslet:

https://www.protiproud.cz/politika/4950-koronavirus-vyhazov-z-kanadske-laboratore-a-zahadna-smrt-viroveho-zlodeje-biologicka-zbran-pro-zabijeni-cinanu-americane-jsou-dobraci-od-kosti-nepritel-cislo-1-opravdu-oskliva-konspiracni-teorie.htm

a až to přečtete tak se přesuňte zde i s vašima nabouchanýma mražákama.
https://www.rozpad.cz/index.php

Někomu to bude připadat směšné, ale stačí se kouknout do obchodu, nebo do lékárny.

Všichni zahyneme, nikdo ten život nepřežije.

Když to píše protiproud... tak to berte s největší rezervou.

1.3.2020 08:52

Protiproud ovšem také cituje a má odkazy na zahraničí zdroje. Každý ať si věří čemu chce. Jde o to se zamyslet. Tohle vyzubená Borhyová na Nově určitě vykládat nebude.
Dobré pro plebs a ovce by bylo natočit aktuálně tématický díl Ordinace, či Modrého kódu

Celkem zajímave je však toto :

https://www.youtube.com/watch?v=-X_a5Ux59nM

1.3.2020 09:03
saola

XXX.XXX.44.72

No jo, no, a pokud tam navíc mají mungo fazole, tak je samozřejmě určitě vše v pořádku.
Tady jsou bohužel vyprodané

1.3.2020 09:18

Bado bado, prosím, vybírej si zdroje, ze kterých čerpáš

Poslední co člověk potřebuje k životu je věřit konspiračním teoriím

Lidi odjakživa mají rádi příčiny věcí a myslet si, že je to uniklá biologická zbraň je ve stejným šuplíku jako myslet si, že je to trest boží na pozemské hříchy

přitom viry se umí tak krásně tvořit samy

koneckonců i ten zmiňovaný mor králíků je čínský import, který vznikl tamtéž samovolně v 80. letech

1.3.2020 10:21

Jestli člověk věří konspiraci, či na Boží vůli , Aláha, karmu, osud a já nevím co vše , je každého věc.

Nicméně , že chemické a biologické zbraně existují a použivali se za 1 a 2 války, i ve středověku, je prostě fakt. Takže dnes, kdy jsou možnosti vědy daleko větší. A jak se lidi ke svému druhu umí chovat, stačí kouknout na holokausty, pokusy, atd. Opět dokumenty (stačí opět druhá válka).
Jinak mne osobně je to celkem jedno.

Ale to, že o tom nevím, nebo se o to nezajímám, nebo nechápu neznamená, že tomu tak ve skutečnosti není, nebo se to nedějě.

.......Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme ...

1.3.2020 10:37

A ví se teda už, proč nejsou mungo fazolky?

1.3.2020 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jestli člověk věří konspiraci, či na Boží vůli , Aláha, karmu, osud a já nevím co vše , je každého věc.

Nicméně , že chemické a biologické zbraně existují a použivali se za 1 a 2 války, i ve středověku, je prostě fakt. Takže dnes, kdy jsou možnosti vědy daleko větší. A jak se lidi ke svému druhu umí chovat, stačí kouknout na holokausty, pokusy, atd. Opět dokumenty (stačí opět druhá válka).

Ale to, že o tom nevím, nebo se o to nezajímám, nebo nechápu neznamená, že tomu tak ve skutečnosti není, nebo se to nedějě.

.......Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme ...

Ve středověku byla rovna biologické zbrani i jen procházka městem

1.3.2020 11:19

A ví se teda už, proč nejsou mungo fazolky?

Třeba je to jen proto, že z minulé sklizně prostě došly a z nové ještě nejsou ? Nebo se vozí z Číny a nemá je kdo nabalíčkovat, když jsou lidi zavřeni doma?
Nemyslím si, že zrovna mungo fazolky lidi vykoupili na zásoby. Tolik uvědomělých lidí toužících po zdravé výživě u nás není.

1.3.2020 11:24

1.3.2020 11:28

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/tisice-migrantu-se-z-reckych-hranic-pokouseji-dostat-dal-do-evropskych-zemi-40315110?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Tohle je horší než koronavirus. A navíc nemají roušky.
Na lodích neziskovek má personál ochranné obleky a pak to vypustí volně mezi lidi.

Vtipné je, že všichni sesbírali milonky a dali je Turecku, aby nikoho nepustili dál. No k čemu nám to bylo.. asi mám alergii na slovo neziskovka. Od WHO po pejsky.
Hodně keců, hodně ztracených korunek, skutek utek, na všech frontách.

S fazolky si jen dělám legraci, dají se koupit kdekoli, kupuji v eshopu spolu s pracím gelem třeba :-) kdekoli, kromě bydliště Saoly, chudák :-)

1.3.2020 11:37

Ne...

Nebyl to Plague inc. ? Měla jsem to na mobilu a v práci, když byla nuda, jsem hrála...teď to prej číňani donutili stáhnout apple z digitálního obchodu...

takhle to vypadá: https://sea.mashable.com/entertainment/9332/pandemic-simulation-game-plague-inc-pulled-from-chinas-app-store

My teda hrajeme dost deskové hry a Pandemic máme jako deskovku....docela sranda...reálná pandemie už teda tolik ne ...

bado dávám lajk za úvodní obrázek videa s Umbrella rouškou, mám ráda Resident Evil sérii...škoda, že mě to nenapadlo taky ...

Jinak pracuju v obchoďáku a v našem Tescu se včera nedal už skoro koupit toaleťák...zůstaly jen malá balení a nebo naopak ty super drahý...Stejně tak s těstovinama a omáčkama...chtěla jsem si koupit omáčku na špagety, ale smolík...je pravda, že já to zatím nějak neřeším..doma máme akorát takové ty klasické zásoby (mouka, cukr, kafe, špagety, něco v mrazáku,...) v normálním počtu...nic extra...ale bojím se, že si za chvíli nenakoupím s tím, jak lidi šílí. Makro to snad zatím jistí...

1.3.2020 11:50
GAELLE

XXX.XXX.55.67

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/tisice-migrantu-se-z-reckych-hranic-pokouseji-dostat-dal-do-evropskych-zemi-40315110?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Tohle je horší než koronavirus. A navíc nemají roušky.
Na lodích neziskovek má personál ochranné obleky a pak to vypustí volně mezi lidi.

tak z toho mám rozhodně větší obavy jak z nějakého viru

neverend

1.3.2020 12:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono realista s trochou rozumu musí vědět, že na planetě nemůže být stále víc lidí žijících "náš" konzumní styl života.Je otázka do jaké míry je člověk ochoten věřit všemu,čím nás "krmí" určitá propaganda.Koronavirus a jeho budoucí mutace je jen další problém co se na lidstvo řítí.Podle mě je země živý organismus a má velmi účinné obranné mechanismy které začíná pomalu probouzet v boji proti "škůdcům".Neměli jsme bohužel rozum a místo přizpůsobení se přírodě,jsme přizpůsobovali přírodu sobě a neustále v tom pokračujeme s ještě větší intenzitou.Nejlidnatější země světa jsou již plně "konzumní" a nyní to už zastavit nejde.V případě že by např. Čína neměla vodu a další zdroje nutné pro život,je asi zbytečné psát co bude následovat.

1.3.2020 13:08
fikovnice

XXX.XXX.134.131

Jo, to je taky věc. že nikdo neví, co to umí dlouhodobě a přitom koronaviry umí věci... jako třeba trvalý vylučování (aviární infekční bronchitida, FeCoV) nebo krásný autoimunity (FIP, systémová koronaviróza fretek)

Nebo trvalý poškození orgánů, slyšela jsem něco o srdečním svalu, pokud leze na ledviny, tak proč ne pozdější CRF

Případně sranda jo? Když byl SARS, tak samozřejmě pak probíhaly snahy vyrobit vakcínu. To se povedlo, vznikl preparát, který po aplikaci laboratorním zvířatům u těchto způsobil tvorbu protilátek v krvi

Akorát po čelenži z toho byla eosinofilní pneumonitis, prostě hypersenzitivita.

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0035421

O poškození srdce jsem též četla...

1.3.2020 13:12
fikovnice

XXX.XXX.134.131

Ve středověku chemické a biologické zbraně...???
Jako že na někoho prskli dýmějový mor?

1.3.2020 13:13
fikovnice

XXX.XXX.134.131

lesnížínka napsal(a):
Ve středověku byla rovna biologické zbrani i jen procházka městem

1.3.2020 13:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
O poškození srdce jsem též četla...

Ale tak to dělá i přechozená angína, pokud se nepletu.

1.3.2020 13:22
fikovnice

XXX.XXX.134.131

lesnížínka napsal(a):
Ale tak to dělá i přechozená angína, pokud se nepletu.

Ano, může...
Jenže angínu známe dlouhou dobu. Tady nevíme nic. Nevíme jaký by to mělo průběh. Radujeme se, kolik je uzdravených, ale nikdo neví, jestli nejsou dál nosiči, a hlavně nikdo neví o mnou zmiňované pozdní toxicitě - pokud si představím, že by to ČISTĚ HYPOTETICKY třeba mohlo u člověka udělat nějakou obdobu FIPky, dělá se mi mdlo (viz můj zážitek s rozjetou peritonitidou v nějakém jiném vlákně).

1.3.2020 13:55
fikovnice

XXX.XXX.134.131

fikovnice napsal(a):

Vlastně proč ne, že?
Akorát to bylo jaksi nevědomé použití biologické zbraně.

1.3.2020 13:59
fikovnice

XXX.XXX.134.131

"Leithian", ač s Vámi v mnohém souhlasím, tak v tomto ne. Nejsme v bolševismu, aby se tutlaly výsledky.
Respektive je klidně možné, že už tu nakažení jsou, ale nevěřím, že se to ofiko ví a že se zadržují informace. Ač je naše vláda, hlavní hygienička, ministr zdravotnictví a celá ta skvadra otřesná, tak nevěřím v záměrné tajení takovéto info.

Janae1

1.3.2020 13:59
Janae1

XXX.XXX.160.6

fikovnice napsal(a):

Přesně tak.
A traduje se, že Hanibal rád používal jedovaté hady místo kamenů do katapultu.

1.3.2020 14:18

"Nejsme v bolševismu, aby se tutlaly výsledky".

Také si nemyslím, že jsou nám nakažení koronavirem zámerně zamlčováni. Jen si uvědomte, že "tutlání" zdaleka není výsadou bolševika. Vemte si např. různé formy napadení přistěhovalci za našimi hranicemi.......A mlží se a mlží......

1.3.2020 14:42

fikovnice napsal(a):
Vlastně proč ne, že?
Akorát to bylo jaksi nevědomé použití biologické zbraně.

Vědomé. Zemřelé na mor házeli před hradby.
Mně je teda úplně fuk, odkud se to vzalo, spíše chci vědět, co se s tím bude dělat.
To nic mi trošičku vadí :-)
Dnes už v rádiu mluví o tom, že by teda po několika desítkách letech zkusili cvičení na stav nouze.
Mapka světa vypadá tak, že Rusko jedna červená tečka, Antarktida 0, všude červeno a ČR 0.
Mně nezbývá, než se tomu všemu dohromady smát. Protože panikařit a brečet, bych se vysílila.
A zítra mám skládat dříví.

1.3.2020 15:33
fikovnice

XXX.XXX.134.107

"Nejsme v bolševismu, aby se tutlaly výsledky".

Také si nemyslím, že jsou nám nakažení koronavirem zámerně zamlčováni. Jen si uvědomte, že "tutlání" zdaleka není výsadou bolševika. Vemte si např. různé formy napadení přistěhovalci za našimi hranicemi.......A mlží se a mlží......

Tak to ano, v tomto máte pravdu. Bohužel...

1.3.2020 15:37
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Janae1 napsal(a):
Přesně tak.

Tak vědět, že se na mě někdo chystá metnout jedovatýho hada, tak umřu ještě než ke mně doletí.
Jinak toto jsem fakt nevěděla...
Stran moru si pamatuju ty malby středověkých felčarů oblečených do divného hábitu s ptačím zobákem - víte co myslím, že jo? Taková pěkná analogie s dneškem a respirátory...

1.3.2020 15:46
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Jinak včera večer telefonát s mojí starou tetou žijící cca 50 km ode mě se svojí rodinou - na venkově. Chtěla jsem vědět, jak to tam vypadá... Tak prý prázdné regály cca od úterý, chybí mouka, máslo a trvanlivé potraviny. Moje teta chodí na vlak např. s hodinovým předstihem a pak 50 min čeká na zaplivaném nádraží. Ale stran toho, co se děje s koronavirem, mě včera fascinovala. Nepřesná citace jejích slov:"Lidi jsou úplně blbí, nic kupovat nebudu, jedná se o nákazu, která v taaaak velkém státě jako je USA má jen několik málo případů. Lidi jsou ovce a stahují kalhoty, když brod je ještě daleko, a vlastně k nám to vůbec nemusí dorazit..." No, čučela jsem do mobilu, jestli je to fakt moje teta... Pak jsem poznala rukopis jejího manžela - vyhýbavost, vyhýbavost a ještě jednou vyhýbavost nepříjemným věcem. A ona - nejvíc manipulovatelný člověk na světě! Je jí 78 let, na jejím místě bych si koupila aspoň blbý vitamíny...
No nic, to jen tak na okraj.
Já také nic nenakupuju a vždy říkám, že k současnému datu (1.3.) se ani zatím nechystám. Jenže já jsem lenoch a vše nechávám na poslední chvíli! U ní mi to tedy nesedí, čekala jsem, že celá její famílie už bude mít přinejmenším plynové masky a vybavený sklep potravinami na přežití apokalypsy.

1.3.2020 15:56
fikovnice

XXX.XXX.134.107

fikovnice napsal(a):
To je naprosto supeeeer diskuze! Doufám, že na vrcholu apokalypsy nám nevypnou internet a budeme tu takto plkat!!! A zároveň se trumfovat, komu ještě zbývají nějaké zásoby a jaké... Trochu se děsím varianty, že až dojde všechno jídlo, úplně všechno, tak abychom nemuseli nakonec zkonzumovat naše domácí mazlíky (anebo oni nás?)...

To bude: Vyměním poslední dva chalupářské guláše za stelivo pro kočky.
Nebo: Nabízím kočku s PP za dvě kila mouky.
Nebo: Zbavuji se škrabadel, pelechů, hraček, granulí. Značka: už je nepotřebuji. Uvítám naopak respirátor typu XY.

1.3.2020 16:02
fikovnice

XXX.XXX.134.107

"Z italského Bergama přiletělo dnes do Brna 13 cestujících, nikdo z nich nepotřeboval konzultaci s lékařem kvůli zdravotním problémům v souvislosti s koronavirem v Itálii."

Hmmm....

1.3.2020 16:04
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Tak jo, už máme první 3 případy, super!

1.3.2020 16:06
fikovnice

XXX.XXX.134.107

fikovnice napsal(a):
Tak jo, už máme první 3 případy, super!

Tak POPRVÉ začínám uvažovat o nákupech potravin a vody...

1.3.2020 16:11

Ministr promluví. Bude legrace.
Jediný, kdo to v této zemi bere vážně, je rádio, mi dokonce přerušili písničku.

1.3.2020 16:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Tak POPRVÉ začínám uvažovat o nákupech potravin a vody...

hlásím že u nás v obchodě vykoupená i sůl. to už nechápu vůbec. .......

1.3.2020 16:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
hlásím že u nás v obchodě vykoupená i sůl. to už nechápu vůbec. .......

Jak nechápeš, sůl nad zlato přece! Teď se to ukáže, když budeš muset prodat zuby po babičce, aby jsi si upekla maso

1.3.2020 16:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

bez masa se obejdu a ze zubů po babičce mám už dvacet let zlatou protézu v hubě a tu mi nikdo nevezme

1.3.2020 16:21
fikovnice

XXX.XXX.134.107

GAELLE napsal(a):
https://tn.nova.cz/clanek/v-jizni-koreji-se-koronavirem-nakazilo-uz-pres-3500-lidi-nove-pripady-hlasi-i-italie.html

už to přestali tajit leithian

Taky si teď říkám, že "Leithian" asi měla fakt dobrý zdroj.

1.3.2020 16:23
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Ministr promluví. Bude legrace.
Jediný, kdo to v této zemi bere vážně, je rádio, mi dokonce přerušili písničku.

Co příspěvek, to perla!
Ministr promluví, bude legrace!

1.3.2020 16:26

fikovnice napsal(a):
Co příspěvek, to perla!
Ministr promluví, bude legrace!

No a promluvil - nejezděte do Itálie :-) On je vtipný.
Jo a tady máte výsledek domácí karantény.. teda vlastně uvidíte za týden.
Ten poslední vtip si odpustím.
Nebo ne?
Doufám, že uvidíme.

neverend

1.3.2020 16:30
neverend

XXX.XXX.213.247

Já se teď vrátil z Tasca a takhle jsem se dlouho nezasmál.😀😀 Mouka není,konzervy komplet vymetené a já blbec jel jen pro chleba a rohlíky.😀😀Půl hodiny jsem tam čekal. Pokladní tam znám díky mamče co je tam zaměstnaná a rekord zatím drží člověk co si dovozem domů objednal 250kg mouky.😀😀😀 To bude vánočka dvakrát kolem Prahy.😀

1.3.2020 16:34

neverend napsal(a):
Já se teď vrátil z Tasca a takhle jsem se dlouho nezasmál.😀😀 Mouka není,konzervy komplet vymetené a já blbec jel jen pro chleba a rohlíky.😀😀Půl hodiny jsem tam čekal. Pokladní tam znám díky mamče co je tam zaměstnaná a rekord zatím drží člověk co si dovozem domů objednal 250kg mouky.😀😀😀 To bude vánočka dvakrát kolem Prahy.😀

A co přesně na tom bylo k smíchu?
Dělám z mouky eko střelivo. Aby plast nezůstával v přírodě. Třeba je to rybář. A nebo se bojí. A je čeho.
K smíchu je naše vláda.
I když teď už nevím, jestli víc k pláči.

1.3.2020 16:35
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Hmmm, tak asi skáknu u nás do Alberta nějak kolem deváté večer, to už by nemuselo být narváno. Pravda je, že pulty budou asi prázdné...no, tak se aspoň projdu.

neverend

1.3.2020 17:19
neverend

XXX.XXX.213.247

A co přesně na tom bylo k smíchu?
Dělám z mouky eko střelivo. Aby plast nezůstával v přírodě. Třeba je to rybář. A nebo se bojí. A je čeho.
K smíchu je naše vláda.
I když teď už nevím, jestli víc k pláči.

Eco střelivo z 250kg mouky?😀😀 To se chystá pán asi na Stalingrad,né?😀😀 A toho kapra zvaného "Godzilla" bych taky chtěl vidět.😀 Né Megi,oni pána znají a vědí co běžně objednává..Bylo tam i větší množství konzerv a podobných věcí.To nebude lov na "Godzilu" a ani vpád s prakem do Ruska.😀

1.3.2020 17:28

U nás teda u Číňanů mají všechno. Přibalila jsem k čokoládě a zítřejší snídani i něco málo ještě pro strýčka příhodu a myslím si, že vydržím.

1.3.2020 17:33

Za 1. světové se jim říkalo keťasové. Ještě budete rád, když vám kilo mouky za 55,-- prodá. A bude hůř. ( Dnes jsem načnula k obědu poslední kolínka ).
Ale my starší ročníky jsme na bídu a šetření zvyklé ( jak to řekla ta jedna v parlamentu ). A moje babička za války (2.) krmila v Praze v činžáku husy v koupelně. Poradili si předkové, poradíme si taky......
......A do Itálie odjely další autobusy s lyžaři - prý z Brna :-))

1.3.2020 17:37

neverend napsal(a):
Eco střelivo z 250kg mouky?😀😀 To se chystá pán asi na Stalingrad,né?😀😀 A toho kapra zvaného "Godzilla" bych taky chtěl vidět.😀 Né Megi,oni pána znají a vědí co běžně objednává..Bylo tam i větší množství konzerv a podobných věcí.To nebude lov na "Godzilu" a ani vpád s prakem do Ruska.😀

Vy jste tó, mírně omezený :-) Je lepší, když se lidé zásobí a zůstanou doma, než cokoli jiného.
Spotřeba mouky je při výrobě a testování dost veliká. Teď už si ji teda nechám na jídlo.
Víte, že někteří lidé mají zbraně na to, aby si odpočinuli, uklidnili se?
Moučné střelivo mám aj na doma, do catchboxu.
Ještě se dá hrachem, ale to už bych radši před Vámi neměla zmiňovat, nebo mě nahlásíte :-) Psí granule jsem zkoušela, jsou moc lehké a ostré.
Přemýšlím nad mungo fazolkami. Ale prý nejsou. A mají teda blbý tvar. Ale tak až dojde mouka..
Jinak příště zkuste malý obchod, ono se tohle tak trochu dalo čekat, že :-)

1.3.2020 17:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-praze-se-protestuje-milion-chvilek-varuje-pred-rozvratem-instituci-40315140?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

A pár lyžařů navrátivších se z Itálie bude pochodovat s nimi a to by bylo.........

ach jo tak nevím co je vlastně horší ...................a o migrantech na turecké hranici média pro jistotu mlčí úplně

1.3.2020 18:02

Janae1 napsal(a):
Přesně tak.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Biologick%C3%A1_zbra%C5%88

Historie

Primitivní biologické zbraně byly používány již v hluboké minulosti. Ze starověku pochází popis historika Straba o masakru Pompeiových vojáků omámených medem kavkazských včel na území dnešního severního Turecka. Povstalci nastražili vojákům do cesty plástve medu nasbíraného na rhododendronech, který obsahoval neurotoxin (grayanotoxin, rhodotoxin). Později například Mongolové vrhali katapulty mrtvoly do obléhaných měst, aby podpořili vznik epidemií, což napomohlo ve 14. století k rozšíření Černé smrti do Evropy. Husité prý bombardovali Karlštejn bečkami s výkaly. Španělé a Britové (během Pontiacova povstání) dávali darem indiánům přikrývky infikované neštovicemi. Indiáni neměli proti evropským nemocem vytvořenou imunitu, a proto velice rychle vymíraly celé kmeny. Rudá armáda je podezřívána[kým?] z použití biologických zbraní ve druhé světové válce (mluví se hlavně o tularémii neboli tzv. zaječí nemoci, jde však o značně spekulativní úvahy).

Japonské císařství biologické zbraně v Číně prokazatelně používalo. Zvláštní japonská jednotka 731, která byla umístěna v Mandžusku, vyvíjela biologické zbraně a testovala je na zajatcích. Při tažení v Číně použila Japonská císařská armáda proti civilnímu obyvatelstvu biologické zbraně, například antrax nebo dýmějový mor, kterými se nakazily statisíce Číňanů.[1]

Ve 20. století už biologické zbraně vyráběla celá řada států. Zároveň zesílily obavy, že by se případná biologická válka mohla vymknout kontrole a přerůst hranice původního konfliktu, což vedlo k tomu, že začaly být vyvíjeny usilovné snahy po absolutním zákazu těchto zbraní.

Vývoj, výroba a skladování biologických zbraní je od 26. března 1975 zakázána tzv. Konvencí o biologických zbraních (podepsána v Moskvě 10. dubna 1972). Po zákazu Konvencí o biologických zbraních pokračoval ve výzkumu a výrobě biologických zbraní hlavně Sovětský svaz. Za sovětský program biologických zbraní byla odpovědná 15. správa KGB, která v době vrcholící studené války kontrolovala nesmírně rozsáhlou síť výzkumných a výrobních zařízení organizovaných a před západními rozvědkami skrytých převážně pod oficiální záštitou státního podniku Biopreparát. Předpokládá se, že po zhroucení Sovětského svazu byl celý program (až na několik výzkumných zařízení) pozastaven a důkazy o jeho existenci zničeny. Na jeho minulou slávu tak lze usuzovat jen ze svědectví vědců, kteří v něm pracovali a později emigrovali na západ (jako je Kanatžan Alibekov a jiní) nebo nepřímo pomocí západními rozvědkami zaznamenaných incidentů (jako je Sverdlovský incident a řada dalších důkazů).

Za technologickou špičku ve vývoji biologických zbraní lze podle tohoto svědectví považovat snahu o kombinovanou biologickou zbraň, kdy je cílová skupina infikována závažnou nemocí, ale pod těmito krycími příznaky se vyvíjí jiné onemocnění, které už nebude včas zachyceno a vyléčeno.

Z dalších států, které jsou podezřelé z organizace programů výzkumu a výroby biologických zbraní, nelze opomenout Irák, Írán, Severní Koreu, Čínu a Libyi. Porušování se má za prokázané také v případě Rhodesie (dnes Zimbabwe) ze strany tamní vlády proti bouřícím se černochům (minimálně anthrax). Další neprokazatelná a nepodložená tvrzení obviňují z porušování této konvence USA a současnou Ruskou federaci.

O biologické zbraně se zajímaly nejen vlády, ale i soukromé organizace, zejména sekty. Mezi nejzajímavější příklady patří sekta Rajneeshees, jejíž členové v roce 1984 v městě Dallas ve státu Oregon kontaminovali salátové bary bakteriemi salmonely, aby ovlivnili výsledek místních voleb, a sekta Óm šinrikjó (Nejvyšší pravda), která před svým úspěšným útokem sarinem v tokijském metru podnikla několik neúspěšných pokusů o útok pomocí biologických zbraní.

V současnosti hrozí použití biologických zbraní ze strany mezinárodních teroristů, kteří mohou snadno použít stále dostupnějších biotechnologií, aby vyrobili dostatečné množství účinné biologické zbraně a použili ji k dosažení svých cílů - hovoří se o tzv. bioterorismu.

neverend

1.3.2020 18:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Vy jste tó, mírně omezený :-) Je lepší, když se lidé zásobí a zůstanou doma, než cokoli jiného.
Spotřeba mouky je při výrobě a testování dost veliká. Teď už si ji teda nechám na jídlo.
Víte, že někteří lidé mají zbraně na to, aby si odpočinuli, uklidnili se?
Moučné střelivo mám aj na doma, do catchboxu.
Ještě se dá hrachem, ale to už bych radši před Vámi neměla zmiňovat, nebo mě nahlásíte :-) Psí granule jsem zkoušela, jsou moc lehké a ostré.
Přemýšlím nad mungo fazolkami. Ale prý nejsou. A mají teda blbý tvar. Ale tak až dojde mouka..
Jinak příště zkuste malý obchod, ono se tohle tak trochu dalo čekat, že :-)

To ještě jde být na psech jen "omezený".😀😀 Na koních mám lepší "status".😀 Megi,pokud by došlo na hlad,změní se vše co znáte k nepoznání vč pravidel dnes nastavených.Rabovánía násilí bude na dením pořádku.To je na strašně dlouhé povídání spíš někde u "ohně" než tady na diskuzi.🙂 Prostě zásoby jsou dobré,ale druhá strana mince je kdo si je ubrání.Hlad je totiž "potvora" co dokáže i zabíjet.

1.3.2020 18:34

neverend napsal(a):
To ještě jde být na psech jen "omezený".😀😀 Na koních mám lepší "status".😀 Megi,pokud by došlo na hlad,změní se vše co znáte k nepoznání vč pravidel dnes nastavených.Rabovánía násilí bude na dením pořádku.To je na strašně dlouhé povídání spíš někde u "ohně" než tady na diskuzi.🙂 Prostě zásoby jsou dobré,ale druhá strana mince je kdo si je ubrání.Hlad je totiž "potvora" co dokáže i zabíjet.

Že vy jste četl Malevil !? Nebo Cestu !?

1.3.2020 18:37

neverend napsal(a):

To je hlavně povídání plně zbytečné, zrovna se mnou, já nic bránit nebudu, mám pitbulla a zbraně jen na své uklidnění. Mně stačí suchá houska, voda je v mechu a nejhorší zimu už jsem zažila. Mám své zásady a ty se nezmění. Až budete mít hlad, klidně přijďte, dám Vám kousek té housky.

1.3.2020 18:38

fikovnice, jste se v tom kauflandu ztratila? :-)

neverend

1.3.2020 18:52
neverend

XXX.XXX.213.247

Že vy jste četl Malevil !? Nebo Cestu !?

Ani né,ale viděl jsem tohle třeba.🙂
https://youtu.be/BTAHOUCrTYo

1.3.2020 18:59

No to je prima...teď na to koukám v telce, že máme 3 případy....ach jo, tak zejtra žádný vyspávání a ráno hned jak otevřou budu nastoupená u Globusu, snad se mi podaří ukořistit trochu toho žvance

1.3.2020 19:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

dovolím si parafrázovat "lidé bděte" na ...lidé neblbněte...

lepší je mít huskyvirus

1.3.2020 19:16

lupus4 napsal(a):
dovolím si parafrázovat "lidé bděte" na ...lidé neblbněte...

lepší je mít huskyvirus

Škoda, že můžu dát jen jeden hlas !

1.3.2020 19:17

Všichni jsme obézní, pořád chceme hubnout a najednou tolik strachu z hladu? Za chvíli vylezou kopřivy na špenát! A bršlice kozí noha!

1.3.2020 19:22
Dája6

XXX.XXX.97.195

Dobrý večer,
Havířov hlásí prozatím klid a ani nájezd v obchodech, jen sem tam korono vozík, ale fakt vozičisko cena kolem 3 000kč😭( v Kaufu)
Já si koupila 5kg mouky na chleba kdyby bylo nejhůře 😜 jinak klid👍
Dája

1.3.2020 19:27
liberalizmus

XXX.XXX.185.10

Neviem, dnes sa potvrdili 3 prípady korona vírusu v Českej Republike, či sa Vôbec oplatí do čiech napríklad aj na chovateľkú burzu jazdiť.

1.3.2020 19:27

Všichni jsme obézní, pořád chceme hubnout a najednou tolik strachu z hladu? Za chvíli vylezou kopřivy na špenát! A bršlice kozí noha!

Kozí noha nevím co je, ale kopřivy u nás ani nezalezly. To bude asi nic moc úroda, když to nebylo schované pod sněhem a nemohlo odpočívat?

1.3.2020 19:56

Kozí noha nevím co je, ale kopřivy u nás ani nezalezly. To bude asi nic moc úroda, když to nebylo schované pod sněhem a nemohlo odpočívat?

https://silaprozivot.com/brslice-kozi-noha/
Roste fakt všude ! A takový je to zázrak.

1.3.2020 20:03
GAELLE

XXX.XXX.55.67

liberalizmus napsal(a):
Neviem, dnes sa potvrdili 3 prípady korona vírusu v Českej Republike, či sa Vôbec oplatí do čiech napríklad aj na chovateľkú burzu jazdiť.

brzy bude i u vás. virus hranice většinou nerespektuje

1.3.2020 20:14
Terven

XXX.XXX.160.10

Napadlo už někoho, jak se venčí psi v oblastech, kde je zákaz vycházení? Je mi jasný, že pokud už se k takovýmu opatření přistoupí, končí legrace a zvířata nejsou zrovna priorita, ale stejně...

1.3.2020 20:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Napadlo už někoho, jak se venčí psi v oblastech, kde je zákaz vycházení? Je mi jasný, že pokud už se k takovýmu opatření přistoupí, končí legrace a zvířata nejsou zrovna priorita, ale stejně...

Ono tam není zákaz vycházení tuším(alespoň co ukazovali Itálii) ale zákaz opustit město(vesnici)

1.3.2020 20:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
Ono tam není zákaz vycházení tuším(alespoň co ukazovali Itálii) ale zákaz opustit město(vesnici)

a přesto turistka z Milána který má být v tom zákazu vesele dorazila do Prahy. a ještě se projela MHD do nemocnice

1.3.2020 20:43

no domácí karanténa = neopustit byt, v lepším případě dům+zahradu
pokuta až půl milionu

1.3.2020 20:43
fikovnice

XXX.XXX.134.203

U nás teda u Číňanů mají všechno. Přibalila jsem k čokoládě a zítřejší snídani i něco málo ještě pro strýčka příhodu a myslím si, že vydržím.

Bacha...u ČÍŇANU!!!

1.3.2020 20:44
fikovnice

XXX.XXX.134.203

fikovnice, jste se v tom kauflandu ztratila? :-)

Já tam ani nedošla, radši jsem začala uklízet...

1.3.2020 20:47
fikovnice

XXX.XXX.134.203

Za 1. světové se jim říkalo keťasové. Ještě budete rád, když vám kilo mouky za 55,-- prodá. A bude hůř. ( Dnes jsem načnula k obědu poslední kolínka ).
Ale my starší ročníky jsme na bídu a šetření zvyklé ( jak to řekla ta jedna v parlamentu ). A moje babička za války (2.) krmila v Praze v činžáku husy v koupelně. Poradili si předkové, poradíme si taky......
......A do Itálie odjely další autobusy s lyžaři - prý z Brna :-))

Tak to jsou super zprávy - ta poslední věta! Tak ať tam už zůstanou!
Moje kolegyně, která sedí v kanclu vedle mě, má s celou famílií zaplacený lyžování v severní Itálii - teď někdy. Je to cca 3 dny zpět, co mi říkala, jak se fakt "těší", že pobyt stráví v karanténě...

1.3.2020 20:48

a až se vrátí, tak tu karanténu zařídí všem svým kolegům......

1.3.2020 20:48
Terven

XXX.XXX.160.10

lesnížínka napsal(a):

Uzavření měst je něco jinýho, o tom nepíšu...mám na mysli domácí karanténu jak píše hmn anebo úplný zákaz vycházení jako je v Číně.

1.3.2020 20:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jinak fakt nevím, že vás baví se v tom pořád nimrat a tu paniku vířit. Prostě je to virus, nemáte šanci se uchránit, pokud je z těch agresivnějších, tak tudy proběhne, slabší jedinci to nedají a hotovo. Třeba to budu i já. No a co. To si vážně všichni o sobě myslíte, že jste nepostradatelní? Věřte, že svět se bude točit dál, i beze mne, bez vás...Toto mě nechává celkem v klidu. S.re mě jen tak panika a ty konspirační teorie, co někteří šíří. Leithian má někoho na Bulovce, no a co? To není přece nic divného, když jí ráno sestřička sestřička z infekčního zavolala, že tam mají příjem dvou pacošů Že to do hodiny nikdo nevypustil ven? A proč? Aby potěšil ty z vás, co tady už týden kňourají a konečně se dočkali?

Přidejte reakci

Přidat smajlík