Německý ovčák - štěňata s PP
Prodám Německého ovčáka - CHS německých ovčáků CODAST zadá poslední volnou...
18000 Kč
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně mé fenky německého ovčáka, která je již dva měsíce po operaci nádoru na mléčné žláze.
Zpočátku vše probíhalo bez problémů a rána se hojila dobře. Přibližně po dvou měsících se však její stav výrazně zhoršil – rána se přestala hojit a začala se rozšiřovat až směrem k třísla. Bohužel si fenka tříslo rozkousala. Netušila jsem, že si na něj dokáže dosáhnout i přes ochranný límec, proto jsme jí nyní pořídili jiný, který jí v tom již zabrání.
Veterinář nám nejprve nasadil antibiotika, která však nezabírala. Následně byl proveden stěr z rány, ze kterého vyšlo, že se v ráně nachází bakterie, na kterou by měla účinkovat jiná antibiotika. V současné době tedy užívá Enroxil 150 mg.
Ze stěru zároveň vzniklo podezření na přítomnost odumřelé tkáně v ráně. Veterinář nám doporučil také výplach rány, který provádíme dvakrát denně pomocí Chloridu sodného B. Braun 0,9 %, a následně ránu mažeme krémem Cortizeme od společnosti Virbac.
Bohužel se nám ale ani přes tuto léčbu rána vůbec nezlepšuje, což mě začíná velmi znepokojovat. Přikládám fotografii aktuálního stavu rány a moc Vás prosím o Váš názor a radu, zda je tento postup léčby dostačující, případně zda by bylo vhodné další vyšetření nebo jiný způsob léčby.
Předem Vám moc děkuji za jakoukoli radu a za Váš čas.
Dobrý den, mám opakovaně velmi dobrou zkušenost s českými přípravky Traumapet. Mají na výběr roztoky, kapky, mast na různé typy ran (také do uší, do očí), kupuji u veterináře nebo v lékárně, používám dlouhodobě. Takhle vážnou situaci jsem s nimi ještě neřešila, ale stálo by za pokus poradit se o tom. Je mi moc líto vaší fenky i vás. Přeji, ať je co nejdřív zdravá. Květa
Dobrý den. Doporučuji vyměnit veterináře, zajděte si nejlépe na nějakou větší kliniku. Neexistuje aby se něco hojilo dva měsíce, po 14 dnech se vytahují stehy a vše bývá v pořádku. Organizmus Vaší feny může být tou dlouhotrvající infekcí už vážně poškozený. Místo límce se dá taky použít pruban, ale je potřeba trochu hlídat, aby si ho nerozervala. Jedné feně jsem oblékala tričko. Mám 30 let praxe v chovu psů a zažila jsem už snad vše, proto si dovoluji Vám radit. Přeji brzké zlepšení.