Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

na.tty

3.4.2023 08:50
na.tty

XXX.XXX.6.210

malea napsal(a):
No tak to musím říct bratrovi, aby se vykašlal na odborníky, a místo toho svého syna, autistu s těžkou mentální retardaci, radši párkrát propleskl. Hned z něj bude premiant.

Pozor, i ženy je třeba vychovávat, násilí v rodinách je soukromou záležitostí. A nějaký Evropský soud pro lidská práva je jim u **
https://www.heroine.cz/zena-a-svet/9776-biti-zen-ma-vyhody-casteji-rodi-chlapce-rusky-pred-domacim-nasilim-nikdo-neochrani-zakon-je-v-nedohlednu

3.4.2023 09:00
assil

XXX.XXX.225.195

na.tty napsal(a):
Pozor, i ženy je třeba vychovávat, násilí v rodinách je soukromou záležitostí. A nějaký Evropský soud pro lidská práva je jim u **
https://www.heroine.cz/zena-a-svet/9776-biti-zen-ma-vyhody-casteji-rodi-chlapce-rusky-pred-domacim-nasilim-nikdo-neochrani-zakon-je-v-nedohlednu

No sice nemám o Rusku velké mínění, ale i tak se mi moc nechce věřit, že by tam byli až tak zaostalí novináři, že by nevěděli jak vzniká pohlaví dítěte.
No a my ty zákony máme, na papíře a v reálu jsou celkem k ničemu, takže si nemáme co vyčítat. Akorát se to ani nesnažíme omlouvat pámbíčkářstvím.

na.tty

3.4.2023 09:08
na.tty

XXX.XXX.6.210

assil napsal(a):
Mě zase překvapuje, že vám nedochází, že vaše zdroje sem dávaný, FB atd. jsou v podstatě to samý. Že každá strana má svou pravdu. A že zdroje z twitteru nebo telegramu sem nemá cenu dávat. protože pokud nesledujete nějaké účty pravidelně, tak to jako dezinformaci můžete odmávnout úplně stejně. A to cokoliv z obou stran.
Jo, takže mě taky kolikrát překvapuje, na jakou stoku a lži naskakuje vaše klika.

Říká Vám něco metoda "Velká lež"? Hodně se tím vysvětlí.

3.4.2023 09:09
Doron

XXX.XXX.2.79

assil napsal(a):
No sice nemám o Rusku velké mínění, ale i tak se mi moc nechce věřit, že by tam byli až tak zaostalí novináři, že by nevěděli jak vzniká pohlaví dítěte.
No a my ty zákony máme, na papíře a v reálu jsou celkem k ničemu, takže si nemáme co vyčítat. Akorát se to ani nesnažíme omlouvat pámbíčkářstvím.

Je to pravda a je to způsobeno hlavně tím, jak strašně se tam chlastá.
S Českem opravdu nelze porovnat.
Úplně jiná liga:(.

na.tty

3.4.2023 09:23
na.tty

XXX.XXX.6.210

Doron napsal(a):

S tím bude souviset možná i tohle z 2019... i kdž to bude možná spíš životní situací střední vrstvy která je navíc dost početná... horší to bude možná tak v JAR.

3.4.2023 09:34
assil

XXX.XXX.225.195

Doron napsal(a):

Jiná liga možná, ale i tak oproti civilizovaným zemím máme máslo na hlavě, takže kritizovat zrovna tohle na Rusku mi přijde mimo mísu.
A to fakt nejsem rusofil, jak tu každý ví.

3.4.2023 09:38
Doron

XXX.XXX.2.79

na.tty napsal(a):
S tím bude souviset možná i tohle z 2019... i kdž to bude možná spíš životní situací střední vrstvy která je navíc dost početná... horší to bude možná tak v JAR.

Já na to nevidím, musím pak na počítači..
Vyšla nedávno na Slovensku kniha Dějiny psané vodkou, tuším. O historii Ruska.
Je to obrovskej problém.
Nepředstavitelnej.

3.4.2023 09:49
Doron

XXX.XXX.2.79

assil napsal(a):
Jiná liga možná, ale i tak oproti civilizovaným zemím máme máslo na hlavě, takže kritizovat zrovna tohle na Rusku mi přijde mimo mísu.
A to fakt nejsem rusofil, jak tu každý ví.

Já to ani nekritizuju, jen uvádím jako fakt, o kterém třeba každý neví.
Že jako i pro Čecha je to opravdu extrém.
Hlavně, ta vodka je opravdu nebezpečná, hodně změní psychiku.
Ony se ty ženy ani často na své muže nezlobí, říkají, že to udělala vodka.
Berou to jako takovou dannost.

3.4.2023 09:57
assil

XXX.XXX.225.195

Doron napsal(a):
Já to ani nekritizuju, jen uvádím jako fakt, o kterém třeba každý neví.
Že jako i pro Čecha je to opravdu extrém.
Hlavně, ta vodka je opravdu nebezpečná, hodně změní psychiku.
Ony se ty ženy ani často na své muže nezlobí, říkají, že to udělala vodka.
Berou to jako takovou dannost.

Tak ono těm ženám nic jiného nezbývá řekla bych.
Chlast byl v Rusku problém vždy a že to vystoupalo do větších výšin se ani nedivím, v tom co tam musejí žít.
U nás se taky za komoušů chlastalo mnohem víc než teď.

na.tty

3.4.2023 09:57
na.tty

XXX.XXX.6.210

Doron napsal(a):
Já na to nevidím, musím pak na počítači..
Vyšla nedávno na Slovensku kniha Dějiny psané vodkou, tuším. O historii Ruska.
Je to obrovskej problém.
Nepředstavitelnej.

Je to možná, možná, možná, :) ale nejspíše máte pravdu. Obrázek ifauna zmenšila, takže je nečitelný. Jsou to výsledky studie pro zjištění počtu vražd v Evropě, kde vychází Rusko téměř 10x hůř než země střední Evropy. (UNODC - Global Study on Homicide 2019).

JanaJanaJanaJana

3.4.2023 10:05
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

na.tty napsal(a):
Je to možná, možná, možná, :) ale nejspíše máte pravdu. Obrázek ifauna zmenšila, takže je nečitelný. Jsou to výsledky studie pro zjištění počtu vražd v Evropě, kde vychází Rusko téměř 10x hůř než země střední Evropy. (UNODC - Global Study on Homicide 2019).

Ono je také ale potřeba vědět, proč se v tom Rusku chlastá tolik.
Nebude to jen spojeno se sociálními problémy. Dost dělá i počasí a geografická poloha, čím kratší dny v zimě, tj. velké množství tmy, tím větší upadání do depresí.
S tímhle mají problémy i severské státy a pobaltské republiky.
Akorát že Rusů je prostě hodně a osvěta je tam jiná.

Nebráním Rusy, také je nijak nemám v lásce, ale prostě jen konstatuji. Aby to nebylo jen že jsou to neandrtálské opice, ale že to ovlivňují i jiné faktory, které je třeba brát v potaz.

na.tty

3.4.2023 10:13
na.tty

XXX.XXX.6.210

Jj Kanada, Aljaška a severní Evropa to taky nemají lehké, alkoholismus tam určitě bude vyšší.

3.4.2023 10:20
malea

XXX.XXX.100.2

na.tty napsal(a):

To byl sarkasmus, osobo. Jen máloco mě tak vytočí, jako to, když nějakej jouda zlehčuje pervazivní vývojové poruchy.

na.tty

3.4.2023 10:31
na.tty

XXX.XXX.6.210

JanaJanaJanaJana, ono to Rusko to podle mě moc nezvládá, takže jich je člověku spíš líto, vlastně je to poslední "Evropská" země, která se nevzdala svých kolonií a ty jsou krutě zanedbávané. V podstatě vše kromě tzv. Moskovie je zanedbávané. Vlastně i ty brance odvádí nejdřív někde ze Sibiře a okrajových oblastí.

malea, vždyť to máme stejně

JanaJanaJanaJana

3.4.2023 10:45
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

na.tty napsal(a):
JanaJanaJanaJana, ono to Rusko to podle mě moc nezvládá, takže jich je člověku spíš líto, vlastně je to poslední "Evropská" země, která se nevzdala svých kolonií a ty jsou krutě zanedbávané. V podstatě vše kromě tzv. Moskovie je zanedbávané. Vlastně i ty brance odvádí nejdřív někde ze Sibiře a okrajových oblastí.

malea, vždyť to máme stejně

Nevím, pro mně je tohle zjednodušený pohled.
Rusko se nevzdalo svých kolonií - myslíte těch, co mají za vlastní státní hranicí? Jasně že čerpá z těchto okrajových částí, většinou jsou to chudé oblasti a je jim pak naslibováno hory doly černej les. Pak ti lidé jdou ochotněji do armády než vyšší společnost velkých měst.

Vždyť i evropské velmoci využívají až zneužívají jisté části třetího světa, akorát to není vidět - častokrát tam, kde bývala jejich sféra vlivu.

Osobně mi Rusů líto není. Na základě posledních výzkumů se dá říci, že jsou obecně spokojeni.
https://casopisargument.cz/?p=49434
Odnaučila jsem se koukat na různé kultury západníma očima. Nechávám každému to své.

3.4.2023 10:51
Doron

XXX.XXX.2.79

JanaJanaJanaJana napsal(a):
Ono je také ale potřeba vědět, proč se v tom Rusku chlastá tolik.
Nebude to jen spojeno se sociálními problémy. Dost dělá i počasí a geografická poloha, čím kratší dny v zimě, tj. velké množství tmy, tím větší upadání do depresí.
S tímhle mají problémy i severské státy a pobaltské republiky.
Akorát že Rusů je prostě hodně a osvěta je tam jiná.

Nebráním Rusy, také je nijak nemám v lásce, ale prostě jen konstatuji. Aby to nebylo jen že jsou to neandrtálské opice, ale že to ovlivňují i jiné faktory, které je třeba brát v potaz.

Jasně, nechtěla jsem vůbec vést politickou debatu.
Jen jsem uvedla fakt, který se často nebere v potaz, a který má různé konsekvence, třeba násilí ( nejen na ženách).

Viděla jsem kdysi dokument, byl myslím z nějakého finského ostrova?, tam byla situace podobná.
Každý měsíc, v den kdy rodiče dostávali podporu a kupovali si alkohol, učitelé shromáždili všechny děti, opevnili se ve škole a zůstali tam s nimi několik dní, protože se tam děly nepředstavitelné věci, násilí, znásilňování..:(
Žili tam, myslím, hlavně Laponci.
Zůstala jsem v úžasu, co se může v takové, z mého pohledu civilizované, zemi dít.
Zkusím to najít..

JanaJanaJanaJana

3.4.2023 11:01
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Doron napsal(a):
Jen jsem uvedla fakt, který se často nebere v potaz, a který má různé konsekvence, třeba násilí ( nejen na ženách).

Viděla jsem kdysi dokument, byl myslím z nějakého finského ostrova?, tam byla situace podobná.
Každý měsíc, v den kdy rodiče dostávali podporu a kupovali si alkohol, učitelé shromáždili všechny děti, opevnili se ve škole a zůstali tam s nimi několik dní, protože se tam děly nepředstavitelné věci, násilí, znásilňování..:(
Zůstala jsem v úžasu, co se může v takové, z mého pohledu civilizované, zemi dít.
Zkusím to najít..

No a to, co popisujete, to je právě ten důvod, proč jsou severské země z našeho pohledu tak vyhrocené vůči jakémukoli násilí páchaném na dětech. Protože se tam děla podobná zvěrstva a šlo se toho zbavit jen tak, že se to začne drsně potírat.
A chlastá se tam děsně doposud, tak proto je tam možná tak stále tak tenká hranice, kdy zakročí sociálka a na své dítě nemůžete ani zakřičet na ulici, aby si vás už někdo nezačal všímat.

Každé chování nějakého národa má svůj důvod, většinou historický samozřejmě.

na.tty

3.4.2023 11:12
na.tty

XXX.XXX.6.210

Doron napsal(a):

Zkusím to najít..

Souhlasím, to byla spíš reakce na to, že JanaJanaJanaJana píše že je prý "taky nemá v lásce", což o mně rozhodně neplatí. Jestli něco, tak mi je jich líto, ale nehodnotím.

Alkohol je hrozně podceňovaná droga, někde se píše, že je vlastně na úrovni tvrdých drog.

neverend

3.4.2023 12:02
neverend

XXX.XXX.231.71

malea napsal(a):
No tak to musím říct bratrovi, aby se vykašlal na odborníky, a místo toho svého syna, autistu s těžkou mentální retardaci, radši párkrát propleskl. Hned z něj bude premiant.

Ono je dost rozdíl autista a rošťák nerespektující autority.🙂 Mimochodem autistu kluka 16 letého tehdy měla moje (ne)přítelkyně.

5.4.2023 03:30
fikovnice

XXX.XXX.61.134

malea napsal(a):
No nevím, ale tohle by už chtělo odborníka. Nebo aspoň mokrej hadr na hlavu.

"Maleo", víte, že Vás mám ráda...
...ale já teda taky vidím úpadek lidstva jako takového... Vím, že to zdaleka není všude, ale u nás v práci donášení, urážky, o jednu a půl generaci mladší diktují těm zkušeným a běda jak není po jejich. To se hned začerstva bonzuje přednostce (její blbost, že na ně dá). Naše pseudorodina se rozpadla, a opět: Vše tam diktují ti, co zatím nic v životě nedokázali a jejich prastaří rodiče se můžou pokadit, aby jim ve všem vyhověli, aby se jich nedejbože slůvkem nedotkli... Je mi totálně blivno, po včerejším opětovném útoku v práci dvojnásobně!

Politiku do toho teď nemíchám...

5.4.2023 03:34
fikovnice

XXX.XXX.61.134

fikovnice napsal(a):
Pravdou je, že Pekarová-Adamová mě poněkud namíchla tím výkřikem:"To nemáte na iPHONE? HUAWEI nevím nevím, jestli je to dobré..."

Ještě tady k té mé poznámce: Jak jsem viděla to krátké video s tím telefonem, tak mi MPA připadla neskutečně nabubřelá, namachrovaná a nevím jaká ještě...
Prostě tuto osobu opravdu nemusím!

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2023 10:55

Zajímavý článek. Bacha, nebude obilí.
A ono je ho nadbytek a nikdo ho ani nezkontroloval. To je paráda. :D :D :D :D :D
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-polsky-venkov-tresta-ministra-za-ukrajinskou-psenici-dostal-vajickem-a-konci-228851

5.4.2023 10:57
rapotacka11

XXX.XXX.224.30

Jen nadpis pobavil
PL
„Migranti útočí na koupalištích?
Změna klimatu je důvod!“
Německo ve varu
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Migranti-utoci-na-koupalistich-Zmena-klimatu-je-duvod-Nemecko-ve-varu-733961/diskuse/predplatitelu

Tolik, tolik dětí...
ne, nejsou postižené.
Jsou jen zanedbané.
Matka nakrmí, přebalí
a dítě nerozvíjí. Má telefon, má psa, nestíhá
a vlastně ji ani nenapadne si s miminem povídat.
Instinkty chybí hodně matkám.
A osvěta žádná.
https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/domaci-zivot-v-cesku-stale-vice-deti-ma-vadu-reci-pred-zmenami-v-logopedii-ale-odbornici-varuji-228765
"""""""""""""""""""
https://www.facebook.com/laurenpesce110/videos/1243079906414302
...................................................
Je těch pozitiv už moc?
https://www.facebook.com/ABJasno/videos/3517321085154745

neverend

6.4.2023 00:50
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Jen nadpis pobavil
PL
„Migranti útočí na koupalištích?
Změna klimatu je důvod!“
Německo ve varu
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Migranti-utoci-na-koupalistich-Zmena-klimatu-je-duvod-Nemecko-ve-varu-733961/diskuse/predplatitelu

Tolik, tolik dětí...
ne, nejsou postižené.
Jsou jen zanedbané.
Matka nakrmí, přebalí
a dítě nerozvíjí. Má telefon, má psa, nestíhá
a vlastně ji ani nenapadne si s miminem povídat.
Instinkty chybí hodně matkám.
A osvěta žádná.
https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/domaci-zivot-v-cesku-stale-vice-deti-ma-vadu-reci-pred-zmenami-v-logopedii-ale-odbornici-varuji-228765
"""""""""""""""""""
https://www.facebook.com/laurenpesce110/videos/1243079906414302
...................................................
Je těch pozitiv už moc?
https://www.facebook.com/ABJasno/videos/3517321085154745

Tak to vypadá když svět ztratí rovnováhu. 😐 Žádný strach, právě se pracuje na nápravě.

6.4.2023 10:17

Dělá se z toho jídlo a krmivo.
Na začátku století byla spousta otrávených psů z kukuřice a pšenice s plísněmi.
Kontaminace všeho.
Alergie, o kolečko víc a míň? Takové plavání v septiku to je.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-ukrajina-dodala-do-madarska-obili-kontaminovane-toxiny-40427968
A ČR drží hubu.

Neregistrovaný uživatel

18.4.2023 23:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.249

Někdy se dějí vážně vtipné věci.

ljiri70

19.4.2023 08:12
ljiri70

XXX.XXX.62.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Tohle prý dostali doktoři z ústeckého kraje

19.4.2023 08:44
assil

XXX.XXX.121.3

Z tý fotky není poznat, že jde o Amíky, tipuju spíš Rumuny a Bulhary, kteří sem dorazili na cvičení.

19.4.2023 08:47
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=7-Cux8w-q7g

Bych řekla, že když teď budou mít k dispozici stovky volných baráků a pozemků, tak tohle jsou jen drobný.

Neregistrovaný uživatel

19.4.2023 10:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.249

assil napsal(a):
Z tý fotky není poznat, že jde o Amíky, tipuju spíš Rumuny a Bulhary, kteří sem dorazili na cvičení.

Jsou to amíci. Je to potvrzeno pozorováním. Shoduje se na tom každej kdo je ve Varech potkal. Já osobně tam nebyla. Spíš mě děsí to vystřílení Doupova a další vojenská technika ze zahraničí v Ově apod.

ehm

19.4.2023 10:59
ehm

XXX.XXX.0.153

🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

19.4.2023 13:48
fikovnice

XXX.XXX.60.84

ljiri70 napsal(a):

Prý...

Přikládám PrtScr mailu, který přišel mně...

19.4.2023 14:04
19.4.2023 14:07
fikovnice

XXX.XXX.60.84

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Darmožrout Benda už asi neleží v žaludku jen voličům.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/benda-letadlo-vladni-special-koureni-nouzove-pristani-armada.A230419_085413_domaci_ivos

Jj, také jsem to četla... To je rozežranec, co?

19.4.2023 14:09
fikovnice

XXX.XXX.60.84

ljiri70 napsal(a):

Jo, tak je to asi pravda... Mírně znepokojivé to je, pokud to doteď nebylo.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/odvody-cviceni-lekari-ustecky-kraj-rajchl-mobilizace-cviceni-valka-kubek-sonka.A230411_195015_domaci_klf

19.4.2023 15:32
assil

XXX.XXX.121.3

Jsou to amíci. Je to potvrzeno pozorováním. Shoduje se na tom každej kdo je ve Varech potkal. Já osobně tam nebyla. Spíš mě děsí to vystřílení Doupova a další vojenská technika ze zahraničí v Ově apod.

Je tu teď v dubnu mezinárodní cvičení, takže předpokládám, že i nějaká technika se sem musí navézt.

19.4.2023 15:48
fikovnice

XXX.XXX.60.84

assil napsal(a):
Je tu teď v dubnu mezinárodní cvičení, takže předpokládám, že i nějaká technika se sem musí navézt.

No, možná ale to cvičení odvodů u doktorů nemuseli směřovat na stejný nebo podobný čas.
Nevím, třeba to má i jiný důvod než si myslím.

Neregistrovaný uživatel

19.4.2023 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.212

assil napsal(a):

To nemusí ale zahraniční a za druhé. Kvůli cvičení vystřílet ve vojenském prostoru komplet zvěř? To slyším prvně 😂

ehm

19.4.2023 17:08
ehm

XXX.XXX.0.153

To nemusí ale zahraniční a za druhé. Kvůli cvičení vystřílet ve vojenském prostoru komplet zvěř? To slyším prvně 😂

20.4.2023 00:05
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Počkej, a to máš fakt ověřeno? Z důvěryhodného zdroje? Je to celé volajaké čudné.

20.4.2023 09:01
assil

XXX.XXX.225.195

To já taky, ale fb pro mě fakt není důvěryhodný zdroj, takže je to akorát JPP.

20.4.2023 09:20
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
No, možná ale to cvičení odvodů u doktorů nemuseli směřovat na stejný nebo podobný čas.
Nevím, třeba to má i jiný důvod než si myslím.

A tak já se třeba nedivím, že se takové cvičení dělá, však je válka za humny a lepší být připraven než pak zaskočen. Zavírat oči před realitou nikdy nepomáhá.

20.4.2023 09:20

Nevím, kolik je tady opravdových pamětníků....všechno už tu bylo.....
Stačí vyhledat "cvičení Šumava" na deníkreferendum.cz - třeba.

20.4.2023 09:22

assil napsal(a):
A tak já se třeba nedivím, že se takové cvičení dělá, však je válka za humny a lepší být připraven než pak zaskočen. Zavírat oči před realitou nikdy nepomáhá.

A že vám pak tolik vadí 68...

20.4.2023 09:24
assil

XXX.XXX.225.195

Nevím, kolik je tady opravdových pamětníků....všechno už tu bylo.....
Stačí vyhledat "cvičení Šumava" na deníkreferendum.cz - třeba.

Přečetla jsem a nic o vybíjení zvěře tam není.

20.4.2023 09:26
assil

XXX.XXX.225.195

Tohle nějak nechápu. Jako že se divíte, že mi vadí obsazení republiky cizím vojskem, ale nevadí mi cvičení, kdy ty cizí vojska pak normálně po 2 týdnech odjedou?

20.4.2023 09:39

assil napsal(a):
Tohle nějak nechápu. Jako že se divíte, že mi vadí obsazení republiky cizím vojskem, ale nevadí mi cvičení, kdy ty cizí vojska pak normálně po 2 týdnech odjedou?

Vlk taky sliboval.

20.4.2023 09:41
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Promiňte, nechci se dávat do žádných pří, ale 68. musí snad vadit každému.

20.4.2023 09:58
assil

XXX.XXX.225.195

Vlk taky sliboval.

Těch cvičení už tady za posledních 30 let byly desítky, takže fakt nemám obavu. Navíc NATO není takový křivák jak Rusko, však je to vidět i teď, co řekne Rusko, nastává pravý opak, kdyby tady pořádalo cvičení Rusko, tak to bych fakt obavu měla.

20.4.2023 09:59
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):

Myslím, že každému ne. A určitě se najdou lidi, kterým vadí 89 a lidi kterým nevadí ani 38.

20.4.2023 10:02

fikovnice napsal(a):

Musí. A vadí. Jen mě překvapuje, že nevidíte tu podobnost.
Čistě náhodnou?
Přečtěte si, historii 68.
( A jen tak mimochodem - v 89. sověti předeslali, že oni zůstanou v kasárnách a nebudou zasahovat.)

20.4.2023 10:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

ljiri70 napsal(a):

Já Vám do toho nechci mluvit, ale v dnešní době, kdy se každý seminářová firma chytne kde čeho a uspořáda o tom seminář, bych se zrovna tohodle nechytala.

20.4.2023 10:12
assil

XXX.XXX.225.195

Čistě náhodnou?
( A jen tak mimochodem - v 89. sověti předeslali, že oni zůstanou v kasárnách a nebudou zasahovat.)

Jako podobnost v čem? Fakt to nějak pořád nechápu.
Konkrétně na Doupově jsou cvičení víceméně skoro každý měsíc neb armáda má z toho pěkný prachy a doteď to pro vás bylo OK a najednou ne?
https://www.kr-karlovarsky.cz/krajske_listy/Stranky/010403_doup.aspx

20.4.2023 10:16
assil

XXX.XXX.225.195

Čistě náhodnou?

No hlavně v 89 my jsme si počkali jak to dopadne jinde, takže oni už jaksi u nás v těch kasárnách zůstat museli neb u posledního už by to nevytrhli.
/BTW ve skutečnosti to byla práce Gorbačova)

20.4.2023 10:24

assil napsal(a):
No hlavně v 89 my jsme si počkali jak to dopadne jinde, takže oni už jaksi u nás v těch kasárnách zůstat museli neb u posledního už by to nevytrhli.

Museli? Asi stejně jako museli odejít, když jim Kocáb zahrál.

20.4.2023 10:27
assil

XXX.XXX.225.195

Museli? Asi stejně jako museli odejít, když jim Kocáb zahrál.

Příkaz z Moskvy, ten je vždycky svatý.
Jo kdyby vás to zajímalo, tak historie kolem 89, tak vcelku srozumitelně a podrobně je to tady, to pak i pochopíte, proč Rusáci zůstali trčet v kasárnách a že kdyby vyjeli do ulic, bylo by to z jiného důvodu než si myslíte.
https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/michail-gorbacov-cssr-sssr-jakes-adamec-lenart-george-bush-sametova-revoluce.A191115_134352_vojenstvi_mla

20.4.2023 10:36
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Čistě náhodnou?

Tak já jsem bohužel TÉMĚŘ pamětnice; a hlavně jsem měla info od rodičů - mám na mysli o 68.
V podstatě jsem mohla žít jinak, můj táta dostal nabídku zůstat v západním Německu. Odmítl, protože nebyl schopen opustit Česko, vlastně tehdy Československo.

A podobnost máte na mysli jakou? Že nás teď obsazují Amíci? Přijetím do NATO musíme přijmout nejen potenciální ochranu, ale i plnit nějaké závazky. Takže pokud je teď nějaké velké cvičení, tak v tom problém nevidím. Tedy pevně doufám, že vybíjení zvěře je kec.

Na stranu druhou - dívala jsem se teď v době nemoci na italský dokument o 11. září v USA. Ten dokument mě hodně dostal, název: "Zero: An investigation..." Holt jsme malá země a odvěky tomu bylo tak, že největší země světa mají své sféry zájmu. Ale nevěřím, resp. doufám, že Američani by nás nikdy násilně neobsadili (ale ten dokument, pravda, je síla).

20.4.2023 10:39
fikovnice

XXX.XXX.62.26

assil napsal(a):

Ale OK, nicméně pořád vnímám MÍRNĚ znepokojivě, pokud je tu ve stejnou dobu velké vojenské cvičení a zároveň jakýsi trénink odvodů.
Klidně napíšu, že jsem paranoidní...

20.4.2023 10:43
fikovnice

XXX.XXX.62.26

assil napsal(a):

Jo jo, na 89. asi nějak hrdí být nemůžeme. Byli jsme jeden z posledních satelitů SSSR, kde se udál převrat. Já byla tehdy v prváku na VŠ, o tehdejší politiku jsem se nějak nezajímala. Přesto mě negativně zarazilo, když do největší posluchárny napochodovali studenti ze stávk. výboru a z jiných fakult...a řada prváků se zvedla a odešla se slovy:"Nenecháme se kvůli vám vyhodit ze školy." Ale přiznávám, že ty první dny ve mně malá dušička byla, to jo. Když si vzpomenu, jak v Brně na Svoboďák najeli s vodními děly...

20.4.2023 10:52
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
Ale OK, nicméně pořád vnímám MÍRNĚ znepokojivě, pokud je tu ve stejnou dobu velké vojenské cvičení a zároveň jakýsi trénink odvodů.
Klidně napíšu, že jsem paranoidní...

To není velké cvičení, je to normální cvičení, jakých je na Doupově každý rok několik, takže od našeho vstupu do NATO už jich bylo xx desítek, akorát doteď to nikoho nezajímalo a až teď to vytáhli kremloboti s dovětkem Obsadí nás Amíci. Armáda prostě ten Doupov pronajímá za docela velký prachy a nějací zahraniční vojáci jsou tam téměř furt.

20.4.2023 10:58
rapotacka11

XXX.XXX.224.96

Asi nebude velký. (cvičení)
U nás - nad námi od rána lítají letadla,
jedno za druhým ...
Člověk se hned cítí líp, tak připraveně,
bezpečně.

20.4.2023 10:59
fikovnice

XXX.XXX.62.26

assil napsal(a):
To není velké cvičení, je to normální cvičení, jakých je na Doupově každý rok několik, takže od našeho vstupu do NATO už jich bylo xx desítek, akorát doteď to nikoho nezajímalo a až teď to vytáhli kremloboti s dovětkem Obsadí nás Amíci. Armáda prostě ten Doupov pronajímá za docela velký prachy a nějací zahraniční vojáci jsou tam téměř furt.

Tak o obsazení Amíky já vůbec nepřemýšlím. To fakt ne.
A jestli je to nějaké pravidelné cvičení, tak asi jen dobře.

20.4.2023 11:01
fikovnice

XXX.XXX.62.26

rapotacka11 napsal(a):
Asi nebude velký. (cvičení)
U nás - nad námi od rána lítají letadla,
jedno za druhým ...
Člověk se hned cítí líp, tak připraveně,
bezpečně.

Víme obě, že v tomto se neshodneme...a já Váš názor respektuji.
Ale vezměte si třeba Letecké dny - to taky lítají éra nad hlavami jedno za druhým...

20.4.2023 11:08
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):

To já vím, že vy ne. Ale lidi jako orionka to tak podávají, teda někteří naznačují, jiní to vypálí natvrdo, ono to jede posledních pár dní i jinde, ne jen tady, to jsou vždycky takový vlnky podle notiček z Kremlu, co se proženou internetem, za chvíli zas přijde další s novým tématem.

20.4.2023 11:20

fikovnice napsal(a):
Víme obě, že v tomto se neshodneme...a já Váš názor respektuji.
Ale vezměte si třeba Letecké dny - to taky lítají éra nad hlavami jedno za druhým...

Vždycky mně to nedělalo dobře, už jako malýmu děcku, kdy teda stíhačky lítávaly nad hlavama dost často. To jsem se běžela někam schovat. Když teda bylo kam. Takže pochopitelně ani teď z toho nemívám dobrý pocit a může to být třeba jen přeprava letounů na Dny NATO v Ostravě, což bývá ohlášený dopředu.

20.4.2023 12:01

fikovnice napsal(a):

O obsazení amiky nepřemýšlíte? Však v 68. "vstup vojsk Varšavské smlouvy" také nepovažovali někteří za obsazení, okupaci.
Co mě se tyče, tak jsem proti jakémukoliv cizímu vojákovi na našem území. Jednak tím stát přichází o suverenitu a za druhé cizí voják se bude vždycky chovat jako dobyvatel, ať už se jedná o lidi, nebo třeba ekologii ( mě bude pomalu zakázáno zatopit v krbu a současně se tu bude prohánět vojenská technika se silnými naftovými motory?, nebo snad mají elektrotanky ), provoz v dopravě....Kam voják šlápne, tam 100 let tráva neroste. O tom cizím to platí desetinásobně.

20.4.2023 12:04

assil napsal(a):
To já vím, že vy ne. Ale lidi jako orionka to tak podávají, teda někteří naznačují, jiní to vypálí natvrdo, ono to jede posledních pár dní i jinde, ne jen tady, to jsou vždycky takový vlnky podle notiček z Kremlu, co se proženou internetem, za chvíli zas přijde další s novým tématem.

Ozvu se až dostanu další depeši od Putina. K nám do vsi máme přímou linku.

20.4.2023 12:22
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Vždycky mně to nedělalo dobře, už jako malýmu děcku, kdy teda stíhačky lítávaly nad hlavama dost často. To jsem se běžela někam schovat. Když teda bylo kam. Takže pochopitelně ani teď z toho nemívám dobrý pocit a může to být třeba jen přeprava letounů na Dny NATO v Ostravě, což bývá ohlášený dopředu.

No a moje tajná láska se zabila při Leteckém dni v Brně...
Byl to pilot, vezl dědečka se dvěma vnuky. Všichni na místě mrtví... Od té doby je mi z Leteckých dní zle. Nikdy se nezjistilo, co se stalo... S rodinou toho pilota jsem se stýkala a stýkám do dneška. Byla to hrozná tragédie a stran Leteckých dní u nás asi největší.
Vlastně ještě když jsem viděla záběry z Rammsteinu.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2023 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.168

Nevadí mi cvičení vadí mi tu cizi vojáci. A je mi u zadku z jaký jsou země. Že amíci drží slovo? No nevim jako je dost zemí co se na tom s váma fakt neshodnou. Jejich bombardovani všude všeho je taky síla. Takže ne svatozář jim dávat nebudu a nebudu tvrdit že jsou lepší jak Rusko. Nejsou. Max to umí líp okecat. To je jedinej rozdíl. Noc víc. Prasárny co vyčítate ruským vojákům amíci dělají běžně taky. Jen se o tom tolik nemluví. To se totiž nehodí.
Jinak pro Assil. Neděsím se těch vojáků, ani cvičení. Až takovej paraboik fakt nejsem. Ale že léta ten Doupov nějak funguje a teď najednou je pár měsíců rozkaz střílet tam vše živé? Což dřív nebylo? To už mi kontrolka bliká. A jasně že se tím nikdo chlubit nebude ani to veřejně hlásat. By si nakakal do bot ten kdo to vymyslel.

20.4.2023 12:36
fikovnice

XXX.XXX.62.26

assil napsal(a):

Víte, já jsem dospěla k názoru, že Fialova vláda asi nejvíc selhává v komunikaci s běžnými lidmi. A není to zdaleka jen můj názor. Oni vlastně nekomunikují téměř vůbec. Pak se do jisté míry obavám některých lidí nedivím. A třeba MPA je pro mě velmi arogantně působící dáma (samozřejmě - jde jen o můj subjektivní dojem...ale třeba aférka "To nemáte na ajfon?"...třeba mě konkrétně naštvala). Psala jsem teď na jinou internetovou diskuzi, že jsem přestala vycházet s penězi. Mně je jasné, že je krize všeobecně a že zadlužováním státu permanentně a pořád se problém jen odsouvá a nabobtnává. Ale opravdu vnímám takovou nějakou aroganci moci, vnímám, že lidi jsou na sebe zlejší, atd. atd. Vždyť jen, jak jsme byli jako národ soudržní třeba v počátku koronavirové pandemie! A to je úplně fuč.
V práci mám problémy (já vím, je to můj OSOBNÍ problém, který za mě nikdo nevyřeší; ale vadí mi, jak se chová ta úplně mladá generace k lidem o jednu a půl generaci starší; navíc v akad. prostředí bych toto prostě nečekala), přijedu domů a vidím, jak se před barákem hádají dva lidi, ma.or, který vidí, že táhnu tašky k baráku, tak mi schválně zamkne dveře před nosem a odvolá výtah do nejvyššího patra. Pán, který vysadil jakýsi keřík na malý travnatý plácek u nás před domem...tak hned druhý den visí na nástěnce výzva (!) předsedy našeho SV, ať keřík ihned vykope a tak pořád dál. Nechci být za remcala, mockrát jsem opakovala, že jsem v podstatě závislá na lidech, mám lidi ráda...nicméně mám pocit, že společnost je víc a víc rozdělená, jednotlivci víc a víc naštvaní, demotivovaní. A cenzura - ta se podle mě děje (např. na YT).

20.4.2023 13:03

fikovnice napsal(a):
Víte, já jsem dospěla k názoru, že Fialova vláda asi nejvíc selhává v komunikaci s běžnými lidmi. A není to zdaleka jen můj názor. Oni vlastně nekomunikují téměř vůbec. Pak se do jisté míry obavám některých lidí nedivím. A třeba MPA je pro mě velmi arogantně působící dáma (samozřejmě - jde jen o můj subjektivní dojem...ale třeba aférka "To nemáte na ajfon?"...třeba mě konkrétně naštvala). Psala jsem teď na jinou internetovou diskuzi, že jsem přestala vycházet s penězi. Mně je jasné, že je krize všeobecně a že zadlužováním státu permanentně a pořád se problém jen odsouvá a nabobtnává. Ale opravdu vnímám takovou nějakou aroganci moci, vnímám, že lidi jsou na sebe zlejší, atd. atd. Vždyť jen, jak jsme byli jako národ soudržní třeba v počátku koronavirové pandemie! A to je úplně fuč.
V práci mám problémy (já vím, je to můj OSOBNÍ problém, který za mě nikdo nevyřeší; ale vadí mi, jak se chová ta úplně mladá generace k lidem o jednu a půl generaci starší; navíc v akad. prostředí bych toto prostě nečekala), přijedu domů a vidím, jak se před barákem hádají dva lidi, ma.or, který vidí, že táhnu tašky k baráku, tak mi schválně zamkne dveře před nosem a odvolá výtah do nejvyššího patra. Pán, který vysadil jakýsi keřík na malý travnatý plácek u nás před domem...tak hned druhý den visí na nástěnce výzva (!) předsedy našeho SV, ať keřík ihned vykope a tak pořád dál. Nechci být za remcala, mockrát jsem opakovala, že jsem v podstatě závislá na lidech, mám lidi ráda...nicméně mám pocit, že společnost je víc a víc rozdělená, jednotlivci víc a víc naštvaní, demotivovaní. A cenzura - ta se podle mě děje (např. na YT).

Fikovnice, ryba smrdí od hlavy. Jestli se o Zemanovi traduje, že je sprosťák, za jeho Pussy......, co je pak ta dnešní vládnoucí garnitura? Řeporyjec s ukrajinskou vlajkou na uzel?
Co předvedla Č. s Davidem?
Arogantní, zpupní, sprostí, bez skrupulí, bez svědomí.
Akorát rozsévají zlobu, naštvanost a strach. Co předvádí se Ševčíkem? Studenti odvolávají děkana? Pak se divíte, co si dovolují studenti v Brně?
Pořád stojíte za touhle vládou. Podle jednoho posledního průzkumu má podporu 24%. Už si tleská jen sama.
Rozhazují plnými hrstmi, jen jaksi zapomínají, že rozhazují naše. Ta vláda nemá ani korunu svou, od svého platu po benzín v autě - jsou to naše peníze, které utrácí. I ten "ajfoun" má za naše. Vy na něj nemáte? ( A ještě je tak prostoduchá, že to zdůrazní) Na jednu stranu máte štěstí, že nestačíte to jejich rozhazování sledovat.

20.4.2023 13:12

rapotacka11 napsal(a):
To sem asi nepatří, ale ...
oni jsou dobří .
https://www.facebook.com/katerina.dyntarova/videos/985750499091149

""""""""""""""""""""""
https://www.facebook.com/AndrejBabis/videos/195175433296397

Teď se ukáže, co Babiš je. Jestli jako největší potravinář levné obilí (mouku z něj) odmítne, nebo na něm zbohatne.

20.4.2023 13:32
rapotacka11

XXX.XXX.224.96

Vem je čert všechny.

20.4.2023 13:36
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Fikovnice, ryba smrdí od hlavy. Jestli se o Zemanovi traduje, že je sprosťák, za jeho Pussy......, co je pak ta dnešní vládnoucí garnitura? Řeporyjec s ukrajinskou vlajkou na uzel?
Akorát rozsévají zlobu, naštvanost a strach. Co předvádí se Ševčíkem? Studenti odvolávají děkana? Pak se divíte, co si dovolují studenti v Brně?
Pořád stojíte za touhle vládou. Podle jednoho posledního průzkumu má podporu 24%. Už si tleská jen sama.
Rozhazují plnými hrstmi, jen jaksi zapomínají, že rozhazují naše. Ta vláda nemá ani korunu svou, od svého platu po benzín v autě - jsou to naše peníze, které utrácí. I ten "ajfoun" má za naše. Vy na něj nemáte? ( A ještě je tak prostoduchá, že to zdůrazní) Na jednu stranu máte štěstí, že nestačíte to jejich rozhazování sledovat.

Ne, "orionko", já tuto vládu nevolila...
Byla jsem v době voleb mimo domov, takže v podstatě alibisticky (mohla jsem si vyřídit voličský přenosný průkaz) , jsem se volbám vyhnula.
Nicméně, kdybych tehdy doma byla, tak i v tom případě netuším, koho bych volila.

Kdysi jsem někde zde napsala, že Fiala (by) mohl být prezidentem. Je vcelku reprezentativní, předpokládám, že umí několik řečí, je vzdělaný atd. V exekutivě se mi nelíbí a nesedí mi tam. Jenže mně nesedí obecně to, že vládnou strany, kdy jedna je v podstatě krajně levicová a pak jsou tam zas takoví, kteří sami sebe definují jako pravici (podle mě jsou maximálně středoví/středopraví).

Každopádně mi hodně hodně vadí ty porouchané mezilidské vztahy na úrovni nás - běžných lidí (jak jsem psala ve svém příspěvku). Když opominu sebe, tak ten náš předseda sdružení napíše dost arogantní výzvu kvůli vysazení keříku před náš dům a tu umístí na veřejnou nástěnku. Máme barák okamerovaný, přístup ke kamerám má právě on - mohl tedy v klidu za tím mladým mužem (já vím, kdo keř sázel) zajít a ne psát veřejný příkaz. Mmch. očekávám nějaký nehezký průběh, výzva visí asi dva dny a keřík na plácku stále je.

20.4.2023 13:37
fikovnice

XXX.XXX.62.26

Počkejte, a co myslíte tím Č. s Davidem? Tady jsem se nechytla...

20.4.2023 13:46
rapotacka11

XXX.XXX.224.96

Kóča Jana Černochová a ten ... ten , Olympionik David Svoboda ?

20.4.2023 13:48
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
Byla jsem v době voleb mimo domov, takže v podstatě alibisticky (mohla jsem si vyřídit voličský přenosný průkaz) , jsem se volbám vyhnula.
Nicméně, kdybych tehdy doma byla, tak i v tom případě netuším, koho bych volila.

Kdysi jsem někde zde napsala, že Fiala (by) mohl být prezidentem. Je vcelku reprezentativní, předpokládám, že umí několik řečí, je vzdělaný atd. V exekutivě se mi nelíbí a nesedí mi tam. Jenže mně nesedí obecně to, že vládnou strany, kdy jedna je v podstatě krajně levicová a pak jsou tam zas takoví, kteří sami sebe definují jako pravici (podle mě jsou maximálně středoví/středopraví).

Každopádně mi hodně hodně vadí ty porouchané mezilidské vztahy na úrovni nás - běžných lidí (jak jsem psala ve svém příspěvku). Když opominu sebe, tak ten náš předseda sdružení napíše dost arogantní výzvu kvůli vysazení keříku před náš dům a tu umístí na veřejnou nástěnku. Máme barák okamerovaný, přístup ke kamerám má právě on - mohl tedy v klidu za tím mladým mužem (já vím, kdo keř sázel) zajít a ne psát veřejný příkaz. Mmch. očekávám nějaký nehezký průběh, výzva visí asi dva dny a keřík na plácku stále je.

Ty mezilidský vztahy jsou takový díky celkovému úpadku, holt naše civilizace je už za zenitem a teď už se jede jen z kopce, to není jen u nás.

20.4.2023 13:50
fikovnice

XXX.XXX.62.26

rapotacka11 napsal(a):
Kóča Jana Černochová a ten ... ten , Olympionik David Svoboda ?

Aha, vím, díky!

20.4.2023 13:51
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
Počkejte, a co myslíte tím Č. s Davidem? Tady jsem se nechytla...

24% je čtvrtina lidí, na parlamentní stranu je to fakt hodně, kdopak to má v parlamentních volbách. Takže bych to neviděla tak skepticky.

20.4.2023 13:55
fikovnice

XXX.XXX.62.26

assil napsal(a):
Ty mezilidský vztahy jsou takový díky celkovému úpadku, holt naše civilizace je už za zenitem a teď už se jede jen z kopce, to není jen u nás.

Já jsem fakt hodně jezdila po světě v devadesátkách. Teď jsem ve stavu a v situaci, že pochybuji, zda vůbec ještě někdy do zahraničí vycestuji...

Ale zase si vezměte, že opravdu počátek koronapandemie lidi sjednotil strašně moc (píšu teď o Česku). Kdo mohl, šil roušky, lidi si vzájemně nakupovali. Mně v době těžkého průběhu, pomáhali přátelé, ale i sousedé a dokonce i někdo odtud - z iFAUNY. Takže to není o tom, že bychom neuměli tu lidskost vykřesat. Další příklad - třeba potornádová pomoc. Bylo to vždy při nějaké katastrofě - menší či větší.
Já fakt vnímám ten úpadek +- nějakých pár měsíců po začátku války na UA.

20.4.2023 13:57
rapotacka11

XXX.XXX.224.96

očekávám nějaký nehezký průběh, výzva visí asi dva dny a keřík na plácku stále je.

Srab.
To v Pze "drzouna" umí srovnat .
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/urednice-vyrvala-lidem-kvetiny-ze-zahonu.A160524_103442_praha-zpravy_nub

20.4.2023 14:03
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
Já jsem fakt hodně jezdila po světě v devadesátkách. Teď jsem ve stavu a v situaci, že pochybuji, zda vůbec ještě někdy do zahraničí vycestuji...

Ale zase si vezměte, že opravdu počátek koronapandemie lidi sjednotil strašně moc (píšu teď o Česku). Kdo mohl, šil roušky, lidi si vzájemně nakupovali. Mně v době těžkého průběhu, pomáhali přátelé, ale i sousedé a dokonce i někdo odtud - z iFAUNY. Takže to není o tom, že bychom neuměli tu lidskost vykřesat. Další příklad - třeba potornádová pomoc. Bylo to vždy při nějaké katastrofě - menší či větší.
Já fakt vnímám ten úpadek +- nějakých pár měsíců po začátku války na UA.

Podle mě to bylo už dřív a tohle je taková základní lidská vlastnost umět se semknout proti společnému nepříteli, ale jakmile to nebezpečí pomine, jede si každý zase za svý. Akorát to za svý se pořád zhoršuje a bude ještě hůř, jak je vidět teď když dospěla první generace obskakovaných dětí ještě závislých na obrazovkách. Chodí nám to do firmy, je to fakt tragédie.

20.4.2023 14:48
fikovnice

XXX.XXX.62.26

assil napsal(a):
Podle mě to bylo už dřív a tohle je taková základní lidská vlastnost umět se semknout proti společnému nepříteli, ale jakmile to nebezpečí pomine, jede si každý zase za svý. Akorát to za svý se pořád zhoršuje a bude ještě hůř, jak je vidět teď když dospěla první generace obskakovaných dětí ještě závislých na obrazovkách. Chodí nám to do firmy, je to fakt tragédie.

No ta kolegyně, co po mně opakovaně vyjela, o cca 30 let mladší, mi řekla, že ona je "generace X" (od té doby jí tak interně s přáteli říkáme :-)) a že umí např. komunikovat všemi možnými dostupnými cestami (tím mi chtěla říct, že je prostě zastižitelná na mailu, telefonu, sítích, MST a já nevím kde všude). Ale při mé první prosbě o pomoc (potřebovala jsem urgentně kvůli nemoci vyměnit výuku) nezareagovala ani na jeden její komunikační kanál...a druhý den jsem dostala dršťkovou, jak si můžu opovažovat ji kontaktovat po pracovní době (bylo to něco před 19.h), a ještě telefonicky (poté, co neodepisovala na mail)! Bylo to poprvé v životě, ani nemám její číslo uloženo... Nakonec mi pomohl s výukou můj stejně starý kolega. A hierarchicky já jsem v podstatě nadřízená mladé.
Mně volá proděkanka klidně o půl desáté večer, o víkendech...a pokud jsem k zastižení, tak si nedovedu představit jí ten telefon nevzít nebo jinak nezareagovat.
Když jsem se mladé ptala, zda tedy už spala nebo čím jsem jí tak zvedla mandle, tak prý vařila večeři. Ach jo... Šlo mi ve dvou větách se domluvit na zástupu mé výuky. Kéž by měl člověk aspoň čtvrtinu asertivity těchto lidí.

20.4.2023 14:59

assil napsal(a):
24% je čtvrtina lidí, na parlamentní stranu je to fakt hodně, kdopak to má v parlamentních volbách. Takže bych to neviděla tak skepticky.

To není na parlamentní stranu, ale na koalici (5.stran)

20.4.2023 15:03

fikovnice napsal(a):

Slyšela jste někdy jeho angličtinu? Ale možná dobře mluví - jak se mluví v Barmě?
I kdyby mluvil jako anglicky lord, jeho charakter je poněkud pokřivený.

21.4.2023 11:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.96

z FB ... Pěkný
Fialová totalitní vláda musela nezákonně okrást důchodce,
aby měla prachy na ty milióny dávek pro vás a vy na to takhle s....te?
900 milionů jde do p...e každý měsíc a nic se neděje.
Ještě štěstí, že máme tu nejlepší vládu v historii!

https://www.facebook.com/tomio.cz/videos/2396960723802388

21.4.2023 11:33
fikovnice

XXX.XXX.63.159

Slyšela jste někdy jeho angličtinu? Ale možná dobře mluví - jak se mluví v Barmě?
I kdyby mluvil jako anglicky lord, jeho charakter je poněkud pokřivený.

Popravdě - neslyšela...
Ale dost mě to udivuje.

21.4.2023 13:08
assil

XXX.XXX.121.3

To není na parlamentní stranu, ale na koalici (5.stran)

Vždyť je to fuk, kandidovali najednou a určitě zase budou a ty hlasy na vítězství určitě zase nasbírají.

21.4.2023 13:12
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
z FB ... Pěkný
Fialová totalitní vláda musela nezákonně okrást důchodce,
aby měla prachy na ty milióny dávek pro vás a vy na to takhle s....te?
900 milionů jde do p...e každý měsíc a nic se neděje.
Ještě štěstí, že máme tu nejlepší vládu v historii!

https://www.facebook.com/tomio.cz/videos/2396960723802388

Mám dojem, že ty dodávky dávek nasmlouval někdo jinej.
A teď holt máme vládu, která plní smlouvy, protože sankce za porušení by byly nejspíš ještě vyšší.

23.4.2023 20:22

A něco pro rapotacku :
https://www.youtube.com/watch?v=lIKOj_0ZmkM&t=4024s

Stačí prvních 23 minut.

25.4.2023 18:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-doprava-a-topeni-podrazi-eu-schvalila-nove-emisni-povolenky-229941
""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/eu-emise-vytapenehttps://www.kurzy.cz/komodity/phm-zdrazeni/
z FB
A tady to máte černé na bílém.
Zatímco svět bude bohatnout, nebo aspoň dál žít tak, jak byl zvyklý,
tak evropští ..... budou řízeně chudnout
a připlácet i za tak běžné věci, jako je vytápění svých domovů.
Nemyslím tím otop jako takový, ten samozřejmě není zadarmo,
ale jen POVOLENÍ, si ten otop koupit a domy vytápět.
To samé pohonné hmoty, to samé světlo...
..., kteří si volí tzv. "proevropské" a "klimatické" politiky,
totiž nic jiného, než KLIMATICKÝ GULAG, nepatří.
(Pokud by se náhodou ušetřily nějaké ty emise CO2, tak je s přehledem vyplýtváme v UkRu válce, čímž bude výsledek taknějak šul-nul,
pokud ne horší.
""""""""""""""""""""
https://www.youtube.com/watch?v=eN1ysvWiaRU

27.4.2023 08:29

https://www.youtube.com/watch?v=ONzSpDkEdwQ

Ještě někdo této vládě může fandit ?

27.4.2023 08:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Jo.
Jsou to fešááci ... přeci ...

janae.

27.4.2023 08:48
janae.

XXX.XXX.160.6

https://www.youtube.com/watch?v=ONzSpDkEdwQ

Ještě někdo této vládě může fandit ?

Já si myslím, že důchodcům by se mě měly ty internety zakázat nebo pro ně vymyslet nějaký hlídací programy jako pro děti, neb nemají soudnost a věří každé hlouposti.

https://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2023_nebezpecne-lzi-a-hoaxy-spojene-s-dovozem.html

Na video koukat nebudu, protože by mi pak takové hlouposti zaplácly počítač.

27.4.2023 08:52
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Jo, kdyby jen počítač, že jo?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

https://www.youtube.com/watch?v=e-sAX9gksbw

27.4.2023 22:13
29.4.2023 19:30
fikovnice

XXX.XXX.60.159

rapotacka11 napsal(a):
Jo, kdyby jen počítač, že jo?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

https://www.youtube.com/watch?v=e-sAX9gksbw

Tak to teď poslouchám...

A víte, co se mi na tom opravdu hodně nelíbí? Zcela JEDNOSTRANNÁ diskuze stojící za paní učitelkou a komplet promazané komentáře, které evidentně psali lidé s jiným názorem...
Takže to je video s kritikou cenzury u nás, avšak autoři videa zcenzurovali sami diskuzi pod rozhovorem.

29.4.2023 19:49
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Viděla jsem různě hnusná videa
a nikoho za "tu práci s dětmi"
před soud nehonili.
Ale je to fuk, vlastně všechno je fuk ...

Neregistrovaný uživatel

29.4.2023 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.136

rapotacka11 napsal(a):

před soud nehonili.

Všechno je všem fuk dokud se jich to nedotkne. A pak je nadávek. Ale běda jak na to někdo upozorňuje včas 😂

29.4.2023 19:55
fikovnice

XXX.XXX.60.159

rapotacka11 napsal(a):

před soud nehonili.

Ale přece víte, že zrovna mně rozhodně není všechno fuk.
A mmch. šikana na pracovišti, hon na čarodějnice, atd. - v případě, že projevím menšinový názor (teď vůůůbec nemám na mysli politiku), tak moc dobře znám a tvrdě odsuzuji.

29.4.2023 20:01
fikovnice

XXX.XXX.60.159

rapotacka11 napsal(a):

před soud nehonili.

Ještě dodám: Nahrávání pedagoga a následné zveřejnění (třeba na FB), jak se občas děje, tak to je prostě špatně! Nelíbí-li se mi něco na výuce, názory pedagoga, apod., tak určitě by nemělo být řešením toto...

Moje kolegyně mi např. opakovaně řekla, že odmítá přednášet, ptž se obává, že nahrávka její přednášky se objeví na netu. Mně konkrétně je toto opravdu fuk , ale v obecné rovině to pokládám za to nejhorší možné řešení problému nebo "problému".

30.4.2023 08:59

fikovnice napsal(a):
Tak to teď poslouchám...

A víte, co se mi na tom opravdu hodně nelíbí? Zcela JEDNOSTRANNÁ diskuze stojící za paní učitelkou a komplet promazané komentáře, které evidentně psali lidé s jiným názorem...
Takže to je video s kritikou cenzury u nás, avšak autoři videa zcenzurovali sami diskuzi pod rozhovorem.

Mám jen malou otázku : Jak jste poznala, že komentáře pod videem jsou promazané. Myslím to vážně, já ty smazané najít neumím a také by mě zajímaly.

A-Ládin

30.4.2023 10:27
A-Ládin

XXX.XXX.23.165

Jako s tou svobodou slova co si tak berou do úst naše proruské elity (nedělám si srandu, elitami se sami nazývají). Paradox je, že v té zemi kde by chtěl každý žít (kromě mě) Vás přes veškeré pozlátko a sociální potěmkinismus popotahují jen za to, na co se koukáte do mobilu, nebo co pečete za dorty, co píšete na internetu.

"Moskevský soud poslal na sedm let za mříže důchodce Michajla Simonova kvůli tomu, že na sociální síti vKontakte ve dvou komentářích odsoudil ruské bombardování Kyjeva a Mariupolu."

"V březnu byl v moskevském metru zadržen muž za sledování snímků, které údajně diskreditují ruskou armádu. Policii na něj zavolal spolucestující, který si všiml, co muž v telefonu sleduje. O několik stanic později policisté Moskvana zadrželi a mobil mu prohlédli. Pak sepsali protokol o šíření extremistických materiálů a zadržený šel na čtrnáct dní do vězení."

„Trest osmi let odnětí svobody uložil ruský soud bývalému policejnímu majorovi Olegu Kašincevovi, který na sociálních sítích kritizoval ruskou agresi na Ukrajině a krátce po začátku války odjel z vlasti. Informoval o tom server Važnyje istorii.“

"Ruský soud poslal na osm a půl roku do vězení studenta Moskevské státní univerzity Dmitrije Ivanova za příspěvky o ruských útocích na ukrajinská města. Obviněn byl z toho, že na síti psal či sdílel tvrzení o chování ruské armády na Ukrajině, včetně nařčení z válečných zločinů. Sám Ivanov u soudu vypověděl, že si za svými vyjádřeními stojí, protože jsou fakticky přesná."

Chcimírové by v té zemi vyvolené na naměstí ve zdraví moc dlouho nepostáli.

"Cukrářku Anastasiji Černyševovou zadržela moskevská policie pro podezření z diskreditace ruské armády. Důvodem bylo zřejmě zveřejnění snímku dortu s nápisem „Ne válce“.

https://youtu.be/dCwDTZ0QpGo

JanaJanaJanaJana

30.4.2023 11:23
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.2.228

A-Ládin napsal(a):
Jako s tou svobodou slova co si tak berou do úst naše proruské elity (nedělám si srandu, elitami se sami nazývají). Paradox je, že v té zemi kde by chtěl každý žít (kromě mě) Vás přes veškeré pozlátko a sociální potěmkinismus popotahují jen za to, na co se koukáte do mobilu, nebo co pečete za dorty, co píšete na internetu.

"Moskevský soud poslal na sedm let za mříže důchodce Michajla Simonova kvůli tomu, že na sociální síti vKontakte ve dvou komentářích odsoudil ruské bombardování Kyjeva a Mariupolu."

"V březnu byl v moskevském metru zadržen muž za sledování snímků, které údajně diskreditují ruskou armádu. Policii na něj zavolal spolucestující, který si všiml, co muž v telefonu sleduje. O několik stanic později policisté Moskvana zadrželi a mobil mu prohlédli. Pak sepsali protokol o šíření extremistických materiálů a zadržený šel na čtrnáct dní do vězení."

„Trest osmi let odnětí svobody uložil ruský soud bývalému policejnímu majorovi Olegu Kašincevovi, který na sociálních sítích kritizoval ruskou agresi na Ukrajině a krátce po začátku války odjel z vlasti. Informoval o tom server Važnyje istorii.“

"Ruský soud poslal na osm a půl roku do vězení studenta Moskevské státní univerzity Dmitrije Ivanova za příspěvky o ruských útocích na ukrajinská města. Obviněn byl z toho, že na síti psal či sdílel tvrzení o chování ruské armády na Ukrajině, včetně nařčení z válečných zločinů. Sám Ivanov u soudu vypověděl, že si za svými vyjádřeními stojí, protože jsou fakticky přesná."

"Cukrářku Anastasiji Černyševovou zadržela moskevská policie pro podezření z diskreditace ruské armády. Důvodem bylo zřejmě zveřejnění snímku dortu s nápisem „Ne válce“.

Problém všech kritiků těch, kteří poukazují na omezování svobody slova, je ten, že nerozumí dobře psané a mluvené češtině. Neboť naprostý většina těchto lidí fakt Rusko nepodporuje a nelze to ani z jejich vyjádření rozklícovat.

A jestli snažíte poukazovat na taková individua, jako je Tušl a Čermák, tak to je vidět, že opravdu nevíte, která bije a nedokážete ani rozdělit zrna od plev.

Ale OK, na názor máte svaté právo

30.4.2023 11:23

A-Ládin napsal(a):

Bohužel, donedávna jsem si myslela, že u nás už jsme trochu dál. Trochu dál jsme být chtěli, ale nějak to v poslední době kulhá. Tak snad nebudeme srovnávat.
Btw : chlebíčkovou kauzu s písmenem Z už jste zapomněl ?

A-Ládin

30.4.2023 11:39
A-Ládin

XXX.XXX.23.165

Problém všech kritiků těch, kteří poukazují na omezování svobody slova, je ten, že nerozumí dobře psané a mluvené češtině. Neboť naprostý většina těchto lidí fakt Rusko nepodporuje a nelze to ani z jejich vyjádření rozklícovat.

A jestli snažíte poukazovat na taková individua, jako je Tušl a Čermák, tak to je vidět, že opravdu nevíte, která bije a nedokážete ani rozdělit zrna od plev.

Ale OK, na názor máte svaté právo

Jako ruku na srdce, to jak se ti lidé vyjadřují o ukrajinských uprchlících a co hlásají, nedělejte že nevíte.

A chlebíčky? Znepokojivé to bylo hodně, pořád tam je ten kontext trošičku, trošičku jiný.

JanaJanaJanaJana

30.4.2023 11:52
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.2.228

A-Ládin napsal(a):
Jako ruku na srdce, to jak se ti lidé vyjadřují o ukrajinských uprchlících a co hlásají, nedělejte že nevíte.

A chlebíčky? Znepokojivé to bylo hodně, pořád tam je ten kontext trošičku, trošičku jiný.

O svobodě slova mluví především proč. Jirák, prof. Drulák, prof. Klíma, doc. Švihlíková4a řada dalších.
Nikdo z nich nikdy neřekl půl slova proti ujrajinským uprchlíkům.

Ale Vy vypadáte na klasického konzumenta Seznam Zpráv a spol., s těmi se debatuje špatně, neb obvykle postrádají kritické myšlení:)

A-Ládin

30.4.2023 12:11
A-Ládin

XXX.XXX.23.165

O svobodě slova mluví především proč. Jirák, prof. Drulák, prof. Klíma, doc. Švihlíková4a řada dalších.
Nikdo z nich nikdy neřekl půl slova proti ujrajinským uprchlíkům.

Ale Vy vypadáte na klasického konzumenta Seznam Zpráv a spol., s těmi se debatuje špatně, neb obvykle postrádají kritické myšlení:)

Máte pravdu, to "kritické myšlení" stejně jako chápání "míru" v pojetí dezolátů naštěstí opravdu postrádám.

30.4.2023 12:17
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Tipuji, že ALadin "maká" někde v "nezisku".

JanaJanaJanaJana

30.4.2023 12:28
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.2.228

A-Ládin napsal(a):
Máte pravdu, to "kritické myšlení" stejně jako chápání "míru" v pojetí dezolátů naštěstí opravdu postrádám.

Bohužel pokud se nevymaníme s tohoto osočování jeden druhého za názor, tak se nikam nepohneme a nebude nám tu doma dobře. Dělají to řadoví tzv. dezoláti a děláte to i Vy sám. Proč?

Dám příklad. Mám velmi dobrou přítelkyni v EU. Je to Ruska ze Sibiře, takže kovaná Ruska. Šla za pracovní příležitosti do EU, naučila se místní ne moc rozšířený jazyk, snaží se splynout, dělá hodně pro tamější lidi.
Její matka je Ukrajinka, která byla v rámci Svazu poslána pracovat do Ruska, kde zůstala. Její rodina na Ukrajině bydlí ve válečné oblasti.
Na obou stranách je jiná propaganda. A i přes to je ta rodina schopna spolu držet i na dálku a překonat tuhle propast. Prostě o tom nemluví, třebaže jeden člen na Ukrajině byl zabit. Prostě je jim rodina nadevše a chtějí to přestát.

A já se ptám, proč toto nedokážou Češi mezi sebou ve státě, kde se alespoň zatím vlastně nic moc neděje?
Proč je nutné mezi sebe pouštět tolik zloby jen proto, že má někdo na něco jiný názor?

30.4.2023 13:11

janae. napsal(a):
Já si myslím, že důchodcům by se mě měly ty internety zakázat nebo pro ně vymyslet nějaký hlídací programy jako pro děti, neb nemají soudnost a věří každé hlouposti.

https://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2023_nebezpecne-lzi-a-hoaxy-spojene-s-dovozem.html

Na video koukat nebudu, protože by mi pak takové hlouposti zaplácly počítač.

Promiňte, ale věřit tomu, že to, co se doveze sem, je čisté jak lilie, to fakt nejde.
Dáváte odkaz na kontroly, které byly provedeny v několika posledních týdnech a dnech.
Ve skutečnosti nevíme, co tu leží a prodává se.
Mně je tak nějak ukradené, odkud to je, pro mě je důležité, že se v EU takové srač.y potulují
https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/search (na zbytek nemám čas), když dám jako původce ČR, tak stejné látky zachycené ze zboží od nás notifikovalo Německo např. Aha, tady sem k nám to spadlo z Marsu... Ne, jakmile je to v EU, zachytí se už jen zlomek. Co tady má co dělat obilí nonEU, když dohodnutý byl pouze převoz?
Slováci to řekli narovinu - kontrolu nezvládneme, stálo by to 90 tisíc eur denně,
dva milion eur měsíčně. No tak určitě, běžíme to dělat... toto se nedělá nikde, bez ohledu na zemi původu.
Samozřejmě říkat, že co leze z UA je špatně, protože UA, je ubohé.
Ale zůstaňme nohama na zemi.
Tohle se s potravinami a krmivy děje neustále, UA není žádná výjimka.
To by měli lidem říct, aby jim zavřeli hubu. Protože to je pravda, která se dá ověřit někým vyšším než pomateným předsedou vlády.

30.4.2023 13:57

"A i přes to je ta rodina schopna spolu držet i na dálku a překonat tuhle propast. Prostě o tom nemluví, třebaže jeden člen na Ukrajině byl zabit. Prostě je jim rodina nadevše a chtějí to přestát.

A já se ptám, proč toto nedokážou Češi mezi sebou ve státě, kde se alespoň zatím vlastně nic moc neděje?
Proč je nutné mezi sebe pouštět tolik zloby jen proto, že má někdo na něco jiný názor?"

stačí to zvýrazněné na pochopení nelogičnosti tohoto příkladu?

30.4.2023 15:07
fikovnice

XXX.XXX.63.91

Mám jen malou otázku : Jak jste poznala, že komentáře pod videem jsou promazané. Myslím to vážně, já ty smazané najít neumím a také by mě zajímaly.

"Orionko", najeďte tam a uvidíte reakce pod povolenými komenty. Pak to zkuste rozbalit a nic se neotevře. Je tam třeba napsáno "1 odpověď", ale neotevře se Vám nic. Nevím, jestli to popisuji nějak OK, kdyžtak pak zkusím dát PrintScreen.

30.4.2023 17:22

JanaJanaJanaJana

30.4.2023 18:58
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.238

fikovnice napsal(a):
"Orionko", najeďte tam a uvidíte reakce pod povolenými komenty. Pak to zkuste rozbalit a nic se neotevře. Je tam třeba napsáno "1 odpověď", ale neotevře se Vám nic. Nevím, jestli to popisuji nějak OK, kdyžtak pak zkusím dát PrintScreen.

Taky mi to video přijde jednostranné, ale zase jsem ráda, že alespoň někde dostala takto prostor.
Jinak na kriminál to fakt není, to si fajt může myslet jen chorá mysl. Ale pomatená je dost, když jí přijde jako dobrý nápad na mediální výchovu použít problematiku, která právě začala a každej o ní ví prd, obzvlášť v době, kdy ty nešťastný děti z přemíry informací mají v hlavě opravdu guláš.

neverend

30.4.2023 19:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Někdy si holt lidi neuvědomují za čí zájem kdo bojuje. Nejdřív Ukrajina a teď brzy Čína. Není to nápadné kdo tahá za provázky loutek? Kdo konflikty živí a živil? Fakt si někdo ještě v této době myslí, že Ukrajina bojuje za naši svobodu? 😀😀 To musí být ale mega-trouba. 😀 Co k tomu dodat? Vaši političtí představitelé jsou prostě k smíchu. Hloupost kdyby nadnášela, tak oni létají jak pouťové balónky. S plnou parádou skočili na lep a důsledky odnesou obyčejní lidé. 😐 Ani pan Zelensky nebude prezidentem Ukrajiny po válce. V květnu je poslední možný pokus Ukrajiny o vytlačení okupantů ze svého území. Nepovede se a reakce USA bude pro více lidí překvapivá. Ovšem zcela očekávatelná každým, kdo trochu zná jejich historii.

30.4.2023 19:56
fikovnice

XXX.XXX.63.80

Taky mi to video přijde jednostranné, ale zase jsem ráda, že alespoň někde dostala takto prostor.
Jinak na kriminál to fakt není, to si fajt může myslet jen chorá mysl. Ale pomatená je dost, když jí přijde jako dobrý nápad na mediální výchovu použít problematiku, která právě začala a každej o ní ví prd, obzvlášť v době, kdy ty nešťastný děti z přemíry informací mají v hlavě opravdu guláš.

Jo jo, souhlasím s Vámi.

JanaJanaJanaJana

30.4.2023 20:35
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.238

"A i přes to je ta rodina schopna spolu držet i na dálku a překonat tuhle propast. Prostě o tom nemluví, třebaže jeden člen na Ukrajině byl zabit. Prostě je jim rodina nadevše a chtějí to přestát.

Proč je nutné mezi sebe pouštět tolik zloby jen proto, že má někdo na něco jiný názor?"

stačí to zvýrazněné na pochopení nelogičnosti tohoto příkladu?

To je tak, když si někdo zobe z textu jen to, co potřebuje.
Ve světle kritiky chování českých lidí k sobě samým (minimálně mediálně a ma sociálních sítích) je irelevantní, jestli ta rusko-ukrajinská rodina o problému mluví nebo ne a jak. Jde o to, že obě strany jsou nějak zasaženy, oběma vymílá nějaký systém (nebo se o to aspoň snaží) a oni i přes to jsou schopni udržet rodinu.
Což je z mého pohledu velmi obdivuhodné a nechápu, proč to nedokážeme my jako společnost, obzvlášť když nejsme navzájem tolik citově zainteresovaní k druhým.

Ale možná to je právě ten důvod a o to jednodušeji se nám pak jeden do druhého kope.

30.4.2023 20:57

fikovnice napsal(a):

Mrkněte na diskuzi :

https://www.novinky.cz/diskuze/zahranicni-nocni-vlci-vyrazili-na-spanilou-jizdu-z-moskvy-do-berlina-nekteri-maji-na-motorkach-symbol-ruske-invaze-40430197

A potom na paragraf 356 :

§ 356Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod
(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Možná ty smazané příspěvky odporovaly tomuto zákonu, nebo byly "jen" sprosté. Nevím a nemám se koho zeptat. Máte pravdu v tom, že pod příspěvkem je napsáno 8 odpovědí a napočítáte jich třeba jen 5. Tak jste to myslela ?

30.4.2023 21:04
assil

XXX.XXX.121.3

To je tak, když si někdo zobe z textu jen to, co potřebuje.
Ve světle kritiky chování českých lidí k sobě samým (minimálně mediálně a ma sociálních sítích) je irelevantní, jestli ta rusko-ukrajinská rodina o problému mluví nebo ne a jak. Jde o to, že obě strany jsou nějak zasaženy, oběma vymílá nějaký systém (nebo se o to aspoň snaží) a oni i přes to jsou schopni udržet rodinu.
Což je z mého pohledu velmi obdivuhodné a nechápu, proč to nedokážeme my jako společnost, obzvlášť když nejsme navzájem tolik citově zainteresovaní k druhým.

Ale možná to je právě ten důvod a o to jednodušeji se nám pak jeden do druhého kope.

Možná proto, že udržet pohromadě pár lidí (rodinu) je mnohem jednodušší, než udržet pohromadě celou společenost čítající miliony lidí? To dokáže, alespoň navenek, jen nějaký diktátor.

30.4.2023 21:09
fikovnice

XXX.XXX.63.80

Mrkněte na diskuzi :

https://www.novinky.cz/diskuze/zahranicni-nocni-vlci-vyrazili-na-spanilou-jizdu-z-moskvy-do-berlina-nekteri-maji-na-motorkach-symbol-ruske-invaze-40430197

A potom na paragraf 356 :

§ 356Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod
(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Možná ty smazané příspěvky odporovaly tomuto zákonu, nebo byly "jen" sprosté. Nevím a nemám se koho zeptat. Máte pravdu v tom, že pod příspěvkem je napsáno 8 odpovědí a napočítáte jich třeba jen 5. Tak jste to myslela ?

"Máte pravdu v tom, že pod příspěvkem je napsáno 8 odpovědí a napočítáte jich třeba jen 5. Tak jste to myslela ? "

Ano, přesně takto jsem to myslela... Nebo je tam napsáno "1 odpověď", chcete si ji rozbalit a přečíst...a nic. Ono opravdu ale cenzura existuje, zřejmě na obou stranách "barikády". Algoritmus na YT je schopen vychytat některá zakázaná slova nebo prostě to, co si tam autor zadá... Sleduji nějaké konkrétní YT kanály a vím, že to tak vlastníci dělají...

No a vzhledem k tomu, co jsem psala jinde (relativně mladá paní s ALS v hospici), dnes poslouchám názory lékařky, která jí nemoc diagnostikovala (po covid očkování...i když si myslím, že toto je prostě neprůkazné; mohlo jít o souhru dvou událostí vzájemně se nepodmiňujících). Lékařka se jmenuje dr. Chlupová (pokud by to někoho zajímalo; neuroložka).

JanaJanaJanaJana

30.4.2023 21:10
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.238

assil napsal(a):
Možná proto, že udržet pohromadě pár lidí (rodinu) je mnohem jednodušší, než udržet pohromadě celou společenost čítající miliony lidí? To dokáže, alespoň navenek, jen nějaký diktátor.

To ale není o tom, že to má někdo držet za nás, ale o kopání do "dezolátů" od protistrany a opačně, naprosté pohrdání ostatními občany a zvyšující se zloba mezi lidmi celkově, lidi si nechtějí naslouchat, za své názory se cítí povýšeně a řešení konfliktů na ulici je ke zvracení.

Toť k zamyšlení. Máslo na hlavě máme všichni.

30.4.2023 21:17
assil

XXX.XXX.121.3

To ale není o tom, že to má někdo držet za nás, ale o kopání do "dezolátů" od protistrany a opačně, naprosté pohrdání ostatními občany a zvyšující se zloba mezi lidmi celkově, lidi si nechtějí naslouchat, za své názory se cítí povýšeně a řešení konfliktů na ulici je ke zvracení.

Lidi jsou obecně naštvaní a naštvaný člověk kope kolem sebe. To je normální a jako mediátor by měla sloužit vláda, která ovšem místo toho ty kopající ještě povzbuzuje. Tak co bychom chtěli, mě to ani nijak nepřekvapuje že je to tak jak to je.

30.4.2023 21:22
fikovnice

XXX.XXX.63.80

Když si najedete o pár desítek příspěvků výše, popisovala jsem vlastně totéž, co Vy.
Ano, vnímám rozdělení společnosti a vnímám narůstající zlobu, rozepře, nepokoru a mohla bych v tom výčtu negativ pokračovat dál.

30.4.2023 21:24
fikovnice

XXX.XXX.63.80

assil napsal(a):
Lidi jsou obecně naštvaní a naštvaný člověk kope kolem sebe. To je normální a jako mediátor by měla sloužit vláda, která ovšem místo toho ty kopající ještě povzbuzuje. Tak co bychom chtěli, mě to ani nijak nepřekvapuje že je to tak jak to je.

Mě to asi také nepřekvapuje...
Podle mě mezi lidmi to bude vřít víc a víc (např. s dalším zdražováním komodit).
Takže nepřekvapuje, ale děsí mě to.

30.4.2023 21:42

fikovnice napsal(a):
"Máte pravdu v tom, že pod příspěvkem je napsáno 8 odpovědí a napočítáte jich třeba jen 5. Tak jste to myslela ? "

Ano, přesně takto jsem to myslela... Nebo je tam napsáno "1 odpověď", chcete si ji rozbalit a přečíst...a nic. Ono opravdu ale cenzura existuje, zřejmě na obou stranách "barikády". Algoritmus na YT je schopen vychytat některá zakázaná slova nebo prostě to, co si tam autor zadá... Sleduji nějaké konkrétní YT kanály a vím, že to tak vlastníci dělají...

No a vzhledem k tomu, co jsem psala jinde (relativně mladá paní s ALS v hospici), dnes poslouchám názory lékařky, která jí nemoc diagnostikovala (po covid očkování...i když si myslím, že toto je prostě neprůkazné; mohlo jít o souhru dvou událostí vzájemně se nepodmiňujících). Lékařka se jmenuje dr. Chlupová (pokud by to někoho zajímalo; neuroložka).

Myslíte rozhovor u Čumpelíka ?

neverend

30.4.2023 23:02
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Mě to asi také nepřekvapuje...
Podle mě mezi lidmi to bude vřít víc a víc (např. s dalším zdražováním komodit).
Takže nepřekvapuje, ale děsí mě to.

Njn, dlouho byl klid. Muselo to jednou přijít. 😐

1.5.2023 12:55

Jdu se prohlásit za dezoláta. Jojojo, vyjedná úplně jiné podmínky pro bezvýznamný státeček náš, ona je přece hvězda a vůbec celou dobu nelhala. Dělejte si tady, co chcete. Welcome, jako doma.
"Ze smlouvy plyne, že v případě souhlasu parlamentu s pobytem amerických vojsk se budou moci na území České republiky pohybovat a operovat ozbrojené síly USA a využívat česká vojenská zařízení, vojenské prostory a základny. A také v nich budovat své objekty, které budou moci separátně užívat."

"Ve smlouvě se ale píše o možnosti výstavby amerických budov či zařízení v jedenácti vojenských základnách a vojenských prostorech, kam patří například letecká základna v Náměšti nebo výcviková základna ve Vyškově."

ve středu schválila vláda

1.5.2023 15:21

https://www.youtube.com/watch?v=ibWeePg5xqg&t=928s

A takové lidi nám média tají a předkládají nám podivné "elity" a odsuzují nás k pocitům malosti.

( Fíkovnice, vy byste ho měla znát osobně !? )

1.5.2023 15:24

Jdu se prohlásit za dezoláta. Jojojo, vyjedná úplně jiné podmínky pro bezvýznamný státeček náš, ona je přece hvězda a vůbec celou dobu nelhala. Dělejte si tady, co chcete. Welcome, jako doma.
"Ze smlouvy plyne, že v případě souhlasu parlamentu s pobytem amerických vojsk se budou moci na území České republiky pohybovat a operovat ozbrojené síly USA a využívat česká vojenská zařízení, vojenské prostory a základny. A také v nich budovat své objekty, které budou moci separátně užívat."

"Ve smlouvě se ale píše o možnosti výstavby amerických budov či zařízení v jedenácti vojenských základnách a vojenských prostorech, kam patří například letecká základna v Náměšti nebo výcviková základna ve Vyškově."

To přece nemůže odsouhlait vláda, nebo může, ale nemůže to platit !
Však kdysi se o radaru rozhodovalo v referendu ( nebo to bylo jen vzbouření? ). Tenkrát to neprošlo. Dnes na to stačí vláda? Která má podporu 24%.

1.5.2023 15:35

Jo. jo Megí, vítejte v klubu. Na Slovensku je to tak, že vojáci USA a jejich trestné činy nepodléhají slovenským zákonům a nesmí je soudit slovenský právní systém.
Hlavně, že toto je naše přání a není to okupace ! Tenkrát tomu někdo říkal vstup cizích armád, někdo okupace a někdo s tím ještě v roce 87 souhlasil. A někdo si dojel pro noty do centrály NATO, na Ukrajině předvedl, že píše anglicky a azbuku už zapomněl a zřejmě dostal befel, aby vstup cizí armády ( nebo okupaci ? ) urychlil.
Konečně máme hezkého prezidenta, nepodobá se dokonce Masarykovi ? Ten knír !

1.5.2023 16:14

To přece nemůže odsouhlait vláda, nebo může, ale nemůže to platit !
Však kdysi se o radaru rozhodovalo v referendu ( nebo to bylo jen vzbouření? ). Tenkrát to neprošlo. Dnes na to stačí vláda? Která má podporu 24%.

Samozřejmě si to schválí, mají přece většinu. Mají většinu všude.
Tak si to národ zvolil. Vše je v jedněch rukou. Ubohá rozebraná choromyslná republika.
Beztrestnost platí i u nás, snad si někdo nemyslí něco jiného.

1.5.2023 16:50

Je to jen citát :

Česká republika dopadne na nejhlubší dno, na které nás Pětikoalice prostě dostane. Poděkujme za to i sobě, protože jsme jí cestu k moci umožnili. Opozice je nefunkční, ulice příliš klidná a devastace státu i sebevražedné chování části národa pokračuje.

1.5.2023 17:02

Když se na palubě tančí..... :

Bůh se rozhodne, že to takhle už nejde a že za 10 dní zničí celý svět.
Zavolá si sv. Petra, aby přivedl nějakého důležitého politika z
nejvýznamnější země Ameriky, nejlidnatější země Asie, ale i nějaké malé
země v Evropě.

Ten přivede prezidenta z Číny, Ameriky a předsedu vlády ČR Fialu.
Bůh jim oznámí, že za 10 dní zničí celý svět, aby to doma oznámili.

Biden přijede do Ameriky, vystoupí v televizi CNN a říká:
"Vážení občané, mám pro vás jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta dobrá
je, že jak jsme doufali, Bůh existuje a ta špatná je, že za 10 dní zničí
celý svět."

Si Ťin-pching vystoupí v čínské státní televizi a říká:
"Mám pro vás dvě špatné zprávy. První je, že Bůh existuje, a druhá je, že
za 10 dní zničí celý svět."

Fiala se vrátí do Česka, vystoupí v České "veřejnoprávní" televizi a říká:
"Vážení občané, mám pro vás dvě dobré zprávy. Za prvé, právě jsem se
vrátil ze summitu tří nejvýznamnějších politiků s Pánem Bohem, kde jsme
jasně formulovali své názory, byli jsme úspěšní a vyjednali jsme
perspektivní nejlepší možné vyhlídky. A za druhé, jsou zde jasné signály,
že Babiš už nikdy nevyhraje žádné volby!"

1.5.2023 17:22
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Ano. Ale poskytla i další.
Ale i rozhovor u Čumpelíka jsem poslouchala.

1.5.2023 17:25
fikovnice

XXX.XXX.62.25

https://www.youtube.com/watch?v=ibWeePg5xqg&t=928s

A takové lidi nám média tají a předkládají nám podivné "elity" a odsuzují nás k pocitům malosti.

( Fíkovnice, vy byste ho měla znát osobně !? )

Znám, ale jen z občasného potkávání se.
A i jeho rozhovor jsem poslouchala, resp. rozhovory.

1.5.2023 19:37
fikovnice

XXX.XXX.62.25

"Orionko", Vy jste ten rozhovor dr. Chlupové a R. Čumpelíka poslouchala?
Mluví tam i o té paní Petře (měla i sbírku na Doniu, ale vzhledem k rychle se horšícímu stavu ji ukončili). Celkem by mě zajímal názor druhých lidí na dr. Chlupovou, tento případ, resp. na to, co v rozhovorech říká.

2.5.2023 07:52
assil

XXX.XXX.225.195

Samozřejmě si to schválí, mají přece většinu. Mají většinu všude.
Tak si to národ zvolil. Vše je v jedněch rukou. Ubohá rozebraná choromyslná republika.
Beztrestnost platí i u nás, snad si někdo nemyslí něco jiného.

Proč by to neodsouhlasili? Lidem je to většinově buď jedno a nebo s tím souhlasí, však USA základny fungují léta ve spoustě zemí i okolo nás a lidi z toho neskáčou do vejšky, protože vidí, že se tím vlastně nic neděje.
A spousta lidí jsou realisti a vidí, že když my sami nemáme vlastní armádu, protože nám bylo líto peněz na to jí vybudovat, tak holt se musíme v současné situaci spoléhat na armádu cizí.
A srovnávat to s 68 může fakt jen dezolát.

2.5.2023 08:29

assil napsal(a):
Proč by to neodsouhlasili? Lidem je to většinově buď jedno a nebo s tím souhlasí, však USA základny fungují léta ve spoustě zemí i okolo nás a lidi z toho neskáčou do vejšky, protože vidí, že se tím vlastně nic neděje.
A spousta lidí jsou realisti a vidí, že když my sami nemáme vlastní armádu, protože nám bylo líto peněz na to jí vybudovat, tak holt se musíme v současné situaci spoléhat na armádu cizí.

Řekněte mi, co to je dezolát. V jakém slovníku to najdu? Já tady v 68. nebyla, takže mě to srovnání ani nenapadne.
Souhlas lidí z diskuzí pod zprávami přímo teče. :-) Ne, fakt nevím, na co potřebují 11 prostorů a povolení stavět a uložit jakoukoli zbraň. Tohle mohu porovnat. Jeden radar a 11 vojenských prostorů s omezením NULA. Německo se toho zbavuje a my vítáme.
Kam RF a USA šlápne, tam sto let tráva neroste.
Tady je trapné to, jak "pár dní" zpět řeknou, že tohle určitě nedovolí, vyjednají lepší podmínky,
a hle, srač.a na sra.ku, bez ostychu, bez začervenání se,
jen všechny, kdo si dovolí říct, že to není normální a v pořádku,
označit za dezoláty, proruské kremrole a krysy a absolventy zvláštních škol (tak to bacha, já mám celou základku!).
Ne, tohle není normální. A to si myslím, že jsem hodně nenormální. Ale ocaď pocaď.

2.5.2023 08:47
assil

XXX.XXX.225.195

Řekněte mi, co to je dezolát. V jakém slovníku to najdu? Já tady v 68. nebyla, takže mě to srovnání ani nenapadne.
Souhlas lidí z diskuzí pod zprávami přímo teče. :-) Ne, fakt nevím, na co potřebují 11 prostorů a povolení stavět a uložit jakoukoli zbraň. Tohle mohu porovnat. Jeden radar a 11 vojenských prostorů s omezením NULA. Německo se toho zbavuje a my vítáme.
Kam RF a USA šlápne, tam sto let tráva neroste.
Tady je trapné to, jak "pár dní" zpět řeknou, že tohle určitě nedovolí, vyjednají lepší podmínky,
a hle, srač.a na sra.ku, bez ostychu, bez začervenání se,
jen všechny, kdo si dovolí říct, že to není normální a v pořádku,
označit za dezoláty, proruské kremrole a krysy a absolventy zvláštních škol (tak to bacha, já mám celou základku!).
Ne, tohle není normální. A to si myslím, že jsem hodně nenormální. Ale ocaď pocaď.

https://cestina20.cz/slovnik/dezolat/
No jo, novinková diskuzní žumpa, ne? Tam chodím, jen když se chci pobavit, jsou to pořád dokola stejní jedinci.
Spíš asi záleží v jaký člověk žije bublině, v mojí bublině to většině lidí nevadí.

2.5.2023 09:14

fikovnice napsal(a):
"Orionko", Vy jste ten rozhovor dr. Chlupové a R. Čumpelíka poslouchala?
Mluví tam i o té paní Petře (měla i sbírku na Doniu, ale vzhledem k rychle se horšícímu stavu ji ukončili). Celkem by mě zajímal názor druhých lidí na dr. Chlupovou, tento případ, resp. na to, co v rozhovorech říká.

Poslouchala, poslouchala jsem ji i jinde a je hodně smutné to co říká.
Obdivuji Thona, protože ač vědec na vysoké úrovni, umí promluvit pochopitelně i pro laika.

2.5.2023 09:26

assil napsal(a):

A souhlasit může jen hovádko boží. ( To máte za toho dezoláta )
A jestli si myslíte, že s cizími vojáky a základnami nejsou jinde problémy, tak jste neznalá a hodně naivní i s vaší bublinou.
I s vlastními vojáky byly odjakživa problémy, natož s cizími a beztrestnými.
30 let se snažíme odstranit např. ekologické zátěže po cizí armádě a pustíme si sem další? Zase si necháme obsadit kus země? Sotva jsme si Brdy a Stráž vzali zpátky?

2.5.2023 09:28

Čeština 2.0 Slovník, který tvoříte vy

„Nastoupil jsem do zadního vozu tramvaje, protože byl úplně prázdný. Ale ukázalo se, že to bylo kvůli jednomu dezolátovi a nedalo se tam vydržet.“

Prosimvás, co to je za slovník, který ani neumí česky?

Víte, můžete žít v kterékoli bublině, na tom nezáleží, pokud se nenecháte ovlivnit, máte svůj názor.

Toto je také žumpa. Chodí sem stále ti stejní lidé.

Objektivně.

Já si svůj názor nechám, leda že by mi Megy řekla, že je blbý.

2.5.2023 09:29

orionko, sem se snad snižovat nebudete...

2.5.2023 09:31
assil

XXX.XXX.225.195

A souhlasit může jen hovádko boží. ( To máte za toho dezoláta )
A jestli si myslíte, že s cizími vojáky a základnami nejsou jinde problémy, tak jste neznalá a hodně naivní i s vaší bublinou.
I s vlastními vojáky byly odjakživa problémy, natož s cizími a beztrestnými.
30 let se snažíme odstranit např. ekologické zátěže po cizí armádě a pustíme si sem další? Zase si necháme obsadit kus země? Sotva jsme si Brdy a Stráž vzali zpátky?

Jestli jste to nepochopila, tak podotýkám, že já nenapsala, že je dezolát někdo kdo s tím nesouhlasí, ale ten kdo to přirovnává k 68. Takže to nejsme fifty fifty.
Se smiřte s tím, že je dost lidí, co si radši nechají obsadit kus země od USA než byť jen metr od Ruska.
A tihle lidi zvolili tuto vládu a jsou s tím OK. Tomu se říká demokracie.

2.5.2023 09:33
assil

XXX.XXX.225.195

Čeština 2.0 Slovník, který tvoříte vy

„Nastoupil jsem do zadního vozu tramvaje, protože byl úplně prázdný. Ale ukázalo se, že to bylo kvůli jednomu dezolátovi a nedalo se tam vydržet.“

Prosimvás, co to je za slovník, který ani neumí česky?

Víte, můžete žít v kterékoli bublině, na tom nezáleží, pokud se nenecháte ovlivnit, máte svůj názor.

Toto je také žumpa. Chodí sem stále ti stejní lidé.

Objektivně.

Já si svůj názor nechám, leda že by mi Megy řekla, že je blbý.

Ono je jedno, co je to za slovník, vysvětluje to tam dobře - původní význam bezdomovec, nynejší dezinformátor.

........

2.5.2023 09:51
........

XXX.XXX.39.141

"Na počátku 20. let 21. století se slovo dezolát začalo objevovat jako synonymum pro lidi, kteří jsou antisystémově a často i antidemokraticky zaměření; případně pro osoby šířící dezinformace či takové, které dezinformacím bezvýhradně uvěřily."

Nebo pro tuto armádu: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/spd-trollove-lubomir-volny-tomio-okamura-spor_1903261356_tec

2.5.2023 10:08

A to si tak jako mohu vzít jakékoli slovo a dát mu jiný význam, protože nejsem schopna správně pojmenovat, co chci pojmenovat?
Protože dezolátní a dezinformace mají pár podobných písmenek?

Vždyť desolare nemá NIC společného se slovem disinformare.

Co si mám vzít z člověka, který je tak hloupý, že slepě opakuje termity, kterým naprosto nerozumí?
Že to dělá proto, aby byl IN jako stádo?
Tak toho mohu pouze être désolé.

........

2.5.2023 10:17
........

XXX.XXX.39.141

A to si tak jako mohu vzít jakékoli slovo a dát mu jiný význam, protože nejsem schopna správně pojmenovat, co chci pojmenovat?

Co si mám vzít z člověka, který je tak hloupý, že slepě opakuje termity, kterým naprosto nerozumí?

Tak označení bylo oživené a používané hlavně za koronaviru - přece jen to byla nová situace a pro antisystémově smýšlející lidi se prostě ustálilo zrovna toto slovíčko.

JanaJanaJanaJana

2.5.2023 10:18
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.144

Mně teda baví, jak se už od kovidu označují lidi za dezinformátory a pak se třeba ukáže, že měli i pravdu. Děje se to tak už čtvrtý rok.
Ä zároveň nechápu, proč má pořád potřebu někdo někoho označovat jako dezoláta. Cítíte se pak lépe? To zlo, který si děláme mezi s sebou, je něco děsivýho. A jak jednoduše jsme se k němu nechali strhnout.
To samé když někdo používá výraz liptard, ale na takového člověka se alespoň nenahlíží jako na špinavého a bezduchého, na kterého je nejlépe flusat.
A jsem zpátky u příběhu své ruské přítelkyně.

Jako bychom každý dýchali jiný vzduch.

2.5.2023 10:21
assil

XXX.XXX.225.195

Tak to je běžný ne? Jak se třeba dostala čočka do oka nebo do přístroje a nebo vůbec se mrkněte třeba co znamenalo původně slovo chlap.

2.5.2023 10:23

Dýchám jiný vzduch!
To je husté spojení, dík!
Těch lidí, co řeší takové sra.ky, je mi vlastně opravdu líto. Místo aby řešili, že má polovina
lidí soc. dávky a že za chvíli na ně ani nebude a budeme si muset půjčit u někoho, kdo za to bude chtít něco jiného než úroky.
U toho už fakt být nechci.

2.5.2023 10:23
assil

XXX.XXX.225.195

Mně teda baví, jak se už od kovidu označují lidi za dezinformátory a pak se třeba ukáže, že měli i pravdu. Děje se to tak už čtvrtý rok.
Ä zároveň nechápu, proč má pořád potřebu někdo někoho označovat jako dezoláta. Cítíte se pak lépe? To zlo, který si děláme mezi s sebou, je něco děsivýho. A jak jednoduše jsme se k němu nechali strhnout.
To samé když někdo používá výraz liptard, ale na takového člověka se alespoň nenahlíží jako na špinavého a bezduchého, na kterého je nejlépe flusat.

Tak libtard jsem si teda musela najít, to vidím prvně.

2.5.2023 10:31

assil napsal(a):
Tak to je běžný ne? Jak se třeba dostala čočka do oka nebo do přístroje a nebo vůbec se mrkněte třeba co znamenalo původně slovo chlap.

Je to špatně odvozené slovo. O tom to je.

Chlap má pořád stejný původ; ve stejném chlop, cholop, stále se jedná o sedláka, poddaného atp. = chlap, muž a pán označují sice stejné osoby, ale neřeknete králi: čau, chlape.
Od chlapa je odvozen chlapík, chlápek.
Ale v případě dezoláta to od dezinformace fakt není.
Jo, kdyby se bralo, že dezolát je lidská troska, pak ano.
Ale to by byly veřejné urážky na cti, že, na to si netroufnou.

........

2.5.2023 10:34
........

XXX.XXX.39.141

Například covid - byly dvě možnosti, buďto je uměle vytvořený, nebo není. Důkazy nebyly. Jedna skupina ale slepě věřila tomu že je uměle vytvořený, postupně se na to navěšely další teorie a pak je prostě otázka náhody zda se některá z konspirací shoduje s realitou - statisticky se určité procento konspirací vždycky ukáže být pravda. Lidé se na to upínají a pak věřím všem konspiracím nehledě na jejich základ.

Většinou se teda agresivně chovají a vyjadřují právě oni "dezoláti", viz "náš" útok na "kapitol". Naopak neznám moc případů kdy by někdo tuto skupinu lidí napadal. Většinou jsou to chudáci a lenoši, lidem jsou tak maximálně pro smích. Proti bídě se neprotestuje ale pracuje.

JanaJanaJanaJana

2.5.2023 10:47
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.144

........ napsal(a):
Například covid - byly dvě možnosti, buďto je uměle vytvořený, nebo není. Důkazy nebyly. Jedna skupina ale slepě věřila tomu že je uměle vytvořený, postupně se na to navěšely další teorie a pak je prostě otázka náhody zda se některá z konspirací shoduje s realitou - statisticky se určité procento konspirací vždycky ukáže být pravda. Lidé se na to upínají a pak věřím všem konspiracím nehledě na jejich základ.

Většinou se teda agresivně chovají a vyjadřují právě oni "dezoláti", viz "náš" útok na "kapitol". Naopak neznám moc případů kdy by někdo tuto skupinu lidí napadal. Většinou jsou to chudáci a lenoši, lidem jsou tak maximálně pro smích. Proti bídě se neprotestuje ale pracuje.

Nejsem žádný velký fanoušek demonstrací na Václaváku, jelikož si stojím za tím, že demokracie se dělá u volební urny, ale Vy mi opravdu připadáte jako typický případ ůlepšolida", který se rád a často povyšuje nad ostatní a nevidí si za plot vlastního baráku.

Byla jsem teď pár dnů v Dánsku a můžu Vám zaručit, že v hlavním městě v běžném obchodním řetězci stojí jídlo úplně stejně jako tady v ČR. Naprosto beze srandy. Jenže platy Dánů jsou poněkud jiné. Řada lidí i přes zastropování cen opravdu začíná mít velké ekonomické problémy a před tím může zavírat oči jen naprostý ignorant.
Osobně nejsem žádný chuďas a i v dnešní době si mohu dovolit leccos, ale pocházím z kraje, kde ty příležitosti prostě nejsou, platy se tam drží nízko uměle a řada lidí se do té chudoby opravdu propadá. A když máte na krku ještě dvě děti, kterým se máte, tak čas na druhou až třetí práci čas a energie prostě nejsou.
A ne, každý prostě nemůže jít jen taj za prací do většího města a tam začít od nuly, ono to chce i vklad, který dneska řada domácností už nemá.

Takže by bylo fajn přijmout, že vždycky existovala nějaká dělnická třída, která nemá takové možnosti, jako vzdělaní lidé z měst.
A právě na ty jsou největší útoky ze stran té "vyšší třídy" - co píšete, rozhodně pravda není, že ti chudší napadají více. Je to max fifty fifty. Jen už prostě nejsou ochotni držet hubu a krok, a tak se jdou aspoň vykřičet na to náměstí.
Osobně mám zkušenost, že volič Babiše vedle sebe snese voliče Fialy, než obráceně. To, co teď předvádí podporovatelé koalice/prezidenta Pavla ve svém blízkém okolí především ve velkých městech, to bylo opravdu ke zvracení. Věřte mi, že výsledku větší demokrat je hospodskej podporovatel Babiše než kdejaký pražský kavárník.

2.5.2023 10:47
assil

XXX.XXX.225.195

Je to špatně odvozené slovo. O tom to je.

Chlap má pořád stejný původ; ve stejném chlop, cholop, stále se jedná o sedláka, poddaného atp. = chlap, muž a pán označují sice stejné osoby, ale neřeknete králi: čau, chlape.
Od chlapa je odvozen chlapík, chlápek.
Ale v případě dezoláta to od dezinformace fakt není.
Jo, kdyby se bralo, že dezolát je lidská troska, pak ano.
Ale to by byly veřejné urážky na cti, že, na to si netroufnou.

Chlap dneska není sedlák a původně to bylo spíš negativní a dnes je to pozitivní, když se o někom řekne, že je to chlap.

2.5.2023 10:58

........ napsal(a):

Nedokážete pochopit, že dost z těch lidí
( ne dezolatů ) neprotestuje, protože by chtěli dávky, ale naopak proti tomu, že premiér poslal pracující na úřad práce pro dávky? Že pracující na úřad práce nepatří ! Že jsou povolání, kde si prostě na současné vysoké ceny energií (např.) nevyděláte. Není normální, aby lidé měli dvě zaměstnání, aby uživili rodinu.

2.5.2023 11:01

Původně byl a dnes také neřeknete králi čau chlape. Stále je to stejné slovo - pochází se stejného slova. Dezolát je v tom smyslu, v jakém se dnes užívá, nesmysl. Není to stejný případ jako chlap.
To je celé.

Mimochodem... sociální dávky potřebují i úřednice, které ty žádosti o dávky zpracovávají.
Tento výrok "proti bídě se bojuje prací" je jak od člověka v dezolátním duševním stavu, s ikvé ve výši venkovní teploty.

Člověk, který pracuje; pracuje na plný úvazek, má právo na důstojný život.
Ne na život bezdomovce s dezolátním duševním stavem.

2.5.2023 11:01

orionko, sem se snad snižovat nebudete...

Nebudu, já jí budu říkat "holubičko", nebo radši nic.

2.5.2023 11:45

Nejsem žádný velký fanoušek demonstrací na Václaváku, jelikož si stojím za tím, že demokracie se dělá u volební urny, ale Vy mi opravdu připadáte jako typický případ ůlepšolida", který se rád a často povyšuje nad ostatní a nevidí si za plot vlastního baráku.

Byla jsem teď pár dnů v Dánsku a můžu Vám zaručit, že v hlavním městě v běžném obchodním řetězci stojí jídlo úplně stejně jako tady v ČR. Naprosto beze srandy. Jenže platy Dánů jsou poněkud jiné. Řada lidí i přes zastropování cen opravdu začíná mít velké ekonomické problémy a před tím může zavírat oči jen naprostý ignorant.
Osobně nejsem žádný chuďas a i v dnešní době si mohu dovolit leccos, ale pocházím z kraje, kde ty příležitosti prostě nejsou, platy se tam drží nízko uměle a řada lidí se do té chudoby opravdu propadá. A když máte na krku ještě dvě děti, kterým se máte, tak čas na druhou až třetí práci čas a energie prostě nejsou.
A ne, každý prostě nemůže jít jen taj za prací do většího města a tam začít od nuly, ono to chce i vklad, který dneska řada domácností už nemá.

Takže by bylo fajn přijmout, že vždycky existovala nějaká dělnická třída, která nemá takové možnosti, jako vzdělaní lidé z měst.
A právě na ty jsou největší útoky ze stran té "vyšší třídy" - co píšete, rozhodně pravda není, že ti chudší napadají více. Je to max fifty fifty. Jen už prostě nejsou ochotni držet hubu a krok, a tak se jdou aspoň vykřičet na to náměstí.
Osobně mám zkušenost, že volič Babiše vedle sebe snese voliče Fialy, než obráceně. To, co teď předvádí podporovatelé koalice/prezidenta Pavla ve svém blízkém okolí především ve velkých městech, to bylo opravdu ke zvracení. Věřte mi, že výsledku větší demokrat je hospodskej podporovatel Babiše než kdejaký pražský kavárník.

Určitě bych s vámi souhlasila, že demokracie se dělá u volební urny, kdyby :
Vláda nezměnila programové prohlášení, kdyby absolutně nedemokraticky nenazývala opozici
( zvolenou ve stejných demokratických volbách ) extrémisty a nedemokraty. Kdyby si výrok "demokraticky zvolení" neusurpovala pro sebe, kdyby nevypinala protiústavně opozici mikrofony....
Kdyby nehrozilo, že za zbývající dva roky vládnutí nepřivede zemi ke krachu.
Kdyby nekriminalizovala lidí s odlišným názorem. Vemte si, jak byla kriminalizována Peková a dnes se jí nikdo neomluvil.
O učitelce Bednářové nemluvím. Je to cílené zastrašování učitelů.
Co si myslíte, že dneska říkají doma dětem? Ne abys o tom mluvil ve škole, co táta doma říkal!!
Podobnost čistě náhodná?
Radši už nic......

JanaJanaJanaJana

2.5.2023 12:15
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.144

Vláda nezměnila programové prohlášení, kdyby absolutně nedemokraticky nenazývala opozici
( zvolenou ve stejných demokratických volbách ) extrémisty a nedemokraty. Kdyby si výrok "demokraticky zvolení" neusurpovala pro sebe, kdyby nevypinala protiústavně opozici mikrofony....
Kdyby nekriminalizovala lidí s odlišným názorem. Vemte si, jak byla kriminalizována Peková a dnes se jí nikdo neomluvil.
Co si myslíte, že dneska říkají doma dětem? Ne abys o tom mluvil ve škole, co táta doma říkal!!
Podobnost čistě náhodná?
Radši už nic......

Jasně, myslela jsem to obecně.
Vidím to vesměs jako vy.
Mně se však úplně nejvíc dotýkají kecy o tom, že obyvatelstvo nechudne, když stále je dost lidí na jevišti.
Na rozevírání sociálních nůžek se už ale zapomíná.
Moje reakce spíš byla umírněnou odpovědí na uživatele "......", to, co rozvíjíte, tento typ lidí často považuje za správné.

2.5.2023 12:34

Vidím to vesměs jako vy.
Mně se však úplně nejvíc dotýkají kecy o tom, že obyvatelstvo nechudne, když stále je dost lidí na jevišti.
Moje reakce spíš byla umírněnou odpovědí na uživatele "......", to, co rozvíjíte, tento typ lidí často považuje za správné.

Nechci se uživatele "...." dotknout, ale takhle chytří a kategoričtí bývají ti, kteří jsou rodiči dobře zaopatření.
V roce 1886 požadovali dělníci osmihodinovou pracovní dobu a spravedlivé ocenění své práce a o 135 let později jim poradíme 2. a 3. zaměstnání?

2.5.2023 12:45
assil

XXX.XXX.225.195

Nechci se uživatele "...." dotknout, ale takhle chytří a kategoričtí bývají ti, kteří jsou rodiči dobře zaopatření.
V roce 1886 požadovali dělníci osmihodinovou pracovní dobu a spravedlivé ocenění své práce a o 135 let později jim poradíme 2. a 3. zaměstnání?

Celý je to o tom, že těch chudých je zatím málo, na dávky pro ně je, takže to nikoho nepálí.
A možná je něco na tom názoru, že dávky budou takový nepodmíněný příjem pro všechny a tohle je jen start.

2.5.2023 12:55
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Vidím to vesměs jako vy.

Musím napsat, že označení "dezoláti" se mi ani trochu nelíbí!!!
Můžu být v názorovém nesouladu s tou skupinou či onou skupinou, ale nebudu přece své názorové oponenty označovat dehonestujícím označením! Vždy, když jsem diskutovala na jiných webech, kde se to těmito pojmy jen hemžilo, tak jsem se snažila vysvětlit svůj postoj, např. to, proč bych nešla demonstrovat na Václavák (když tam měl Rajchl svolanou demonstraci)...přesto, že se v podstatě začínám ocitat blízko chudobě (přestávám vycházet s penězi, jinými slovy žiju od výplaty k výplatě a občas si musím od přátel půjčit). Čekala jsem, že se tam lidi za ty slova na mě sesypou...a ne. Prostě podle mě je nutné tolerovat a hlavně POSLOUCHAT argumenty i těch, s nimiž názorově nesouzním. A pak se zamýšlet nad tím, zda přece jen nemají v něčem pravdu (pravdu pro mě...kterou bych mohla přijmout za svoji).

2.5.2023 12:56
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Jo, tak přesně tuto radu jsem dostala v jiné diskuzi i já...

2.5.2023 13:26

assil napsal(a):
Celý je to o tom, že těch chudých je zatím málo, na dávky pro ně je, takže to nikoho nepálí.
A možná je něco na tom názoru, že dávky budou takový nepodmíněný příjem pro všechny a tohle je jen start.

Nebo těch chudých není až tak málo, ale normální jedinec si do fronty na dávky stoupnout nepůjde. Už jsem psala jednou : pracující na úřad práce nepatří.
Kdyby spadla do chudoby celá Evropa, ale proč jsou na tom Poláci ( nebudu jmenovat postupně ostatní) lépe???

2.5.2023 13:32
assil

XXX.XXX.225.195

Nebo těch chudých není až tak málo, ale normální jedinec si do fronty na dávky stoupnout nepůjde. Už jsem psala jednou : pracující na úřad práce nepatří.
Kdyby spadla do chudoby celá Evropa, ale proč jsou na tom Poláci ( nebudu jmenovat postupně ostatní) lépe???

Poláci na tom nejsou lépe co se týká inflace neb mají stejnou jako my. Co mají jiný je nižší ceny u něčeho, třeba potravin, protože buď jiná sazba DPH a u něčeho vláda zrušila úplně DPH. Ovšem to jim časem dopadne jak Maďarsku, že jak tato umělá podpora skončí, inflace vylítne ještě výš.

2.5.2023 13:32

fikovnice napsal(a):

Nic si z toho nedělejte, včera jsem slyšela o lékařce, kterou zaskočila faktura za plyn na 66000. Asi půjde na noční vykládat vagony nebo rozvážet brambory.
( To chodívali kluci za mého mládí. Vlastně brambory už se nerozváží. - ale třeba to ještě někdo pamatuje.)

2.5.2023 13:36
assil

XXX.XXX.225.195

Nic si z toho nedělejte, včera jsem slyšela o lékařce, kterou zaskočila faktura za plyn na 66000. Asi půjde na noční vykládat vagony nebo rozvážet brambory.
( To chodívali kluci za mého mládí. Vlastně brambory už se nerozváží. - ale třeba to ještě někdo pamatuje.)

No já to teda fakt moc nechápu jak teď může teď někoho zaskočit faktura, vždyť ty ceny se omílají už od podzimu furt dokola, každý snad ví jakou má spotřebu a spočítat si to je matika základky.
Normální lidi, kteří nechtějí mít vysoké nedoplatky, si už dávno sami navýšili zálohy, ať už jde o plyn nebo elektřinu.

2.5.2023 13:45
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Tak mně kdyby přišla taková faktura na plyn, tak...nevím.
Na brigádu typu vykládky/nakládky něčeho těžkého nemůžu jít ze zdr. důvodů.
Ale je fakt tristní, že po 18 letech studia nevyjdu od výplaty k výplatě.
V té jiné diskuzi mi lidi napsali:"Asi jste si zvolila špatný obor (ano, zvolila) a asi jej musíte mít hodně ráda (ano, mám)."
Jakmile je někdo hodně úzkoprofilově specializován a nemá ideální věk...tak najít něco jiného je už poměrně hodně těžké.

2.5.2023 13:46
fikovnice

XXX.XXX.62.25

assil napsal(a):
No já to teda fakt moc nechápu jak teď může teď někoho zaskočit faktura, vždyť ty ceny se omílají už od podzimu furt dokola, každý snad ví jakou má spotřebu a spočítat si to je matika základky.
Normální lidi, kteří nechtějí mít vysoké nedoplatky, si už dávno sami navýšili zálohy, ať už jde o plyn nebo elektřinu.

Já tedy nevím, ale zálohy přece navyšuje dodavatel...?
Tedy mně je aspoň dodavatelé upravovali.

2.5.2023 13:51
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
Já tedy nevím, ale zálohy přece navyšuje dodavatel...?
Tedy mně je aspoň dodavatelé upravovali.

Ale můžete i sama, to je jen na vás, ti větší dodavatelé to i mají online, ani nikam nemusíte. Alespoň u elektřiny, s plynem osobní zkušenost nemám, ale známí to taky dělali.

2.5.2023 13:53
fikovnice

XXX.XXX.62.25

assil napsal(a):
Ale můžete i sama, to je jen na vás, ti větší dodavatelé to i mají online, ani nikam nemusíte. Alespoň u elektřiny, s plynem osobní zkušenost nemám, ale známí to taky dělali.

Aha, já jsem taková submisívní , když mi je navýší, navýší. Kdyby mi je hypoteticky ponížili, tak to také vezmu.

2.5.2023 14:09
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
Aha, já jsem taková submisívní , když mi je navýší, navýší. Kdyby mi je hypoteticky ponížili, tak to také vezmu.

No jo, tak možná čekáte, ale dovedete si to spočítat a víte, že vyúčtování bude pěkně vysoký a nebo si prostě ty zálohy upravíte, ale v současný situaci jen sedět, nic nedělat a teď se divit? Doktorka, tedy vzdělaný člověk??

JanaJanaJanaJana

2.5.2023 14:09
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.144

fikovnice napsal(a):

Fíkovnice, nedosáhnete na příspěvek na bydlení?

2.5.2023 14:33
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Fíkovnice, nedosáhnete na příspěvek na bydlení?

Nevím, lidé mi jinde také psali dotazy, zda nespadám už do nějaké "záchytné sociální sítě".
Každopádně, zcela narovinu a i vzhledem k naprosto otřesným vztahům u nás v práci, já se skutečně začala poohlížet po jiném místě. Zatím nic, s mým oborem fakt špatné, ale plánuji nějaké schůzky s lidmi, kteří od nás odešli již dříve.

2.5.2023 14:35
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):
Nevím, lidé mi jinde také psali dotazy, zda nespadám už do nějaké "záchytné sociální sítě".
Každopádně, zcela narovinu a i vzhledem k naprosto otřesným vztahům u nás v práci, já se skutečně začala poohlížet po jiném místě. Zatím nic, s mým oborem fakt špatné, ale plánuji nějaké schůzky s lidmi, kteří od nás odešli již dříve.

Tuším na příspěvek je nárok, pokud náklady přesáhnout 30% příjmů.

2.5.2023 14:59

Do kdy bude mít stát na vyplácení tak šílených dávek?

Polsko má na potravinách běžně 5% DPH.
Tuto zrušili, mají 0 % DPH.
Už se ví, kolik to stálo, kolik to stojí.
A víte co... my jim tu díru zalepíme úplně v pohodě. A lepili bychom, i kdyby ty ceny o 5 10 15 % zvedli.
Já tam utratím pět tisíc a nemusím dva měsíce nakupovat.
Litr ještě pro zvěř.

Stát fakt moc nepřemýšlí... vyplácí miliardy miliardy hrozně moře miliard v dávkách,
každým dnem posílá pro dávky víc a víc lidí,
ale do kasy mu tolik nepřitéká.
A čím déle tohle pojede, tím víc lidí bude utrácet peníze jinde.

Ono porovnávat, kdo má jakou inflaci, no, a jak se ti lidé mají?
Co my máme z obří inflace? Jen problémy.

JanaJanaJanaJana

2.5.2023 15:01
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.144

fikovnice napsal(a):

Zažádejte. Nebuďte hloupá. V mém okolí čerpají teď i lidé, kteří by nemuseli. Tak proč byste nemohla Vy.
Uleví se Vám a nebudete tolik ve stresu s hledáním nové práce.

2.5.2023 15:10
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Zažádejte. Nebuďte hloupá. V mém okolí čerpají teď i lidé, kteří by nemuseli. Tak proč byste nemohla Vy.
Uleví se Vám a nebudete tolik ve stresu s hledáním nové práce.

Děkuji Vám, i "assil" výše za info.

2.5.2023 15:53
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Podobnost čistě náhodná?
Radši už nic......

Popravdě Peková je pro mě jako osobnost trochu záhadou.
Žena - prorok - stran COVIDu, jeho původu atd. Žena zřejmě nesmírně chytrá, s velmi dobrými rétorskými schopnostmi.
...ale nestoupla jí trochu sláva do hlavy? Poslouchala jsem vícero jejích rozhovorů a její přesvědčení nebo "přesvědčení" (??), že se některým lidem místo vakcín píchal fýzák (neboli placebo), že je vesmír hologram a mnoho dalších tvrzení mě u ní vždy řekněme...přinejmenším překvapí.
Že vakcína nebyla dostatečně vyzkoušená, že byla "ušita horkou jehlou", dokonce i to, že se objevily tak závažné NÚ jako je mnou zmiňovaná ALS bych brala. Ale že půlka lidí dostala placebo, to nějak přijmout neumím.
To, že je koronavirus ASI uměle vytvořený, jsme spekulovali už my zde někdy ze začátku předlouhé diskuze. To, jak to některé elity vehementně popíraly, bylo spíš k smíchu (kdyby to nebylo tragikomické) a jen to podporovalo tu myšlenku o umělé genezi.

2.5.2023 16:24

fikovnice napsal(a):
Popravdě Peková je pro mě jako osobnost trochu záhadou.
Žena - prorok - stran COVIDu, jeho původu atd. Žena zřejmě nesmírně chytrá, s velmi dobrými rétorskými schopnostmi.
...ale nestoupla jí trochu sláva do hlavy? Poslouchala jsem vícero jejích rozhovorů a její přesvědčení nebo "přesvědčení" (??), že se některým lidem místo vakcín píchal fýzák (neboli placebo), že je vesmír hologram a mnoho dalších tvrzení mě u ní vždy řekněme...přinejmenším překvapí.
Že vakcína nebyla dostatečně vyzkoušená, že byla "ušita horkou jehlou", dokonce i to, že se objevily tak závažné NÚ jako je mnou zmiňovaná ALS bych brala. Ale že půlka lidí dostala placebo, to nějak přijmout neumím.
To, že je koronavirus ASI uměle vytvořený, jsme spekulovali už my zde někdy ze začátku předlouhé diskuze. To, jak to některé elity vehementně popíraly, bylo spíš k smíchu (kdyby to nebylo tragikomické) a jen to podporovalo tu myšlenku o umělé genezi.

To co zmiňujete mě taky překvapuje, abych pravdu řekla, tak její diskuze o ezoterice ( řečeno blbě, ale nic vhodnějšího mě nenapadá) nesleduji. To ale nic nemění na tom, že byla za svůj výrok o laboratorním původu viru ostrakizována a kriminalizována - a měla pravdu a nikdo se jí neomluvil. My jsme se to mohly domnívat, ona to vědecký dokládala. Přednáška ve WHO či OSN ( kde to vlastně bylo?) byla jen malou satisfakcí.
Stejně tak se nikdo neomluvil Dr. Thonovi, Beranovi.
Za postup vlády v době kovidu se omluvil Babiš.

2.5.2023 16:36

To co zmiňujete mě taky překvapuje, abych pravdu řekla, tak její diskuze o ezoterice ( řečeno blbě, ale nic vhodnějšího mě nenapadá) nesleduji. To ale nic nemění na tom, že byla za svůj výrok o laboratorním původu viru ostrakizována a kriminalizována - a měla pravdu a nikdo se jí neomluvil. My jsme se to mohly domnívat, ona to vědecký dokládala. Přednáška ve WHO či OSN ( kde to vlastně bylo?) byla jen malou satisfakcí.
Stejně tak se nikdo neomluvil Dr. Thonovi, Beranovi.
Za postup vlády v době kovidu se omluvil Babiš.

Ještě dodám, že nemocní s vedlejšími účinky jsou přehlížení, zahánění a spoustě z nich nikdo vedlejší účinky neuzná.
A ani nechci zmiňovat, jak s lidmi "kouzlili". Člověk 65+, nemocný velmi. Ještě než začlo očkování prodělal těžký kovid, ani jsme nedoufali, že přežije..... přežil a posléze ho pro jistotu 3x naočkovali. Ač nohy měl zdravé, tak téměř nechodí. Necítí nohy.

2.5.2023 16:43

assil napsal(a):
No jo, tak možná čekáte, ale dovedete si to spočítat a víte, že vyúčtování bude pěkně vysoký a nebo si prostě ty zálohy upravíte, ale v současný situaci jen sedět, nic nedělat a teď se divit? Doktorka, tedy vzdělaný člověk??

Vy jste přece taky vzdělaný člověk....a umíte operovat slepé střevo?

2.5.2023 18:53
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Ještě dodám, že nemocní s vedlejšími účinky jsou přehlížení, zahánění a spoustě z nich nikdo vedlejší účinky neuzná.
A ani nechci zmiňovat, jak s lidmi "kouzlili". Člověk 65+, nemocný velmi. Ještě než začlo očkování prodělal těžký kovid, ani jsme nedoufali, že přežije..... přežil a posléze ho pro jistotu 3x naočkovali. Ač nohy měl zdravé, tak téměř nechodí. Necítí nohy.

Tak to je naprosto tristní...a mám případ přesně jak přes kopírák.
Můj strýc nakažen svým povedeným synem - COVID měl u něj těžký průběh. Syn jej poté vyloženě donutil a dotlačil ke 3 dávkám očko.
Nyní člověk, který ještě před 2 roky prořezával jabloně a dělal podobné práce, tak tentýž člověk kadí do plen, vyživován je hadičkou, nemůže polykat a jeho mluvě téměř není rozumět. Paralýza určitých druhů svalů. Vypuklo to vše krátce po očkování...

3.5.2023 08:01
assil

XXX.XXX.225.195

Vy jste přece taky vzdělaný člověk....a umíte operovat slepé střevo?

Ne, protože na operování jsou potřeba speciální skills, ale mám dojem, že znalost toho, jak si spočítat kolik budu při současných cenách a spotřebě platit za plyn, se každej naučí ne-li na základce, tak nejpozději na střední škole, kterou předpokládám vystudovaná doktorka má a ač uznávám, že někteří lidi na to nemají, tak u člověka s VŠ vzděláním předpokládám takovou inteligenci, která vede k tomu, že je to napadne spočítat si to.

3.5.2023 08:17

assil napsal(a):
Ne, protože na operování jsou potřeba speciální skills, ale mám dojem, že znalost toho, jak si spočítat kolik budu při současných cenách a spotřebě platit za plyn, se každej naučí ne-li na základce, tak nejpozději na střední škole, kterou předpokládám vystudovaná doktorka má a ač uznávám, že někteří lidi na to nemají, tak u člověka s VŠ vzděláním předpokládám takovou inteligenci, která vede k tomu, že je to napadne spočítat si to.

Já už dlouho vím, že vy jste mimořádně inteligentní. Viděla jste někdy vyúčtování za plyn, kde na plyn jede celá domácnost, nebo třeba celý dům ?
(Mimochodem - zpracovávali jsme ve firmě účetnictví vynikající dětské lékařce. Divila byste se, kolik věcí jí bylo absolutně cizích. Jsou lidé, na jedné straně geniální ....a v mnoha jednoduchých oblastech si neví rady. Klasický příklad jsou učitelé - i ti dobří - a jejich nevychované děti.)

3.5.2023 08:23
assil

XXX.XXX.225.195

rapotacka11 napsal(a):
To na mně vyskočilo teď.
https://www.facebook.com/NeschopnostZabiji/videos/2755198531443930

Byly země s méně opatřeními a i tak s méně mrtvými. Slyšela jsem nedávno rozhovor s někým, kde to fakt bylo dobře vysvětleno, u nás vláda a doktoři říkali lidem, že když onemocní, mají si volat sanitku když se jim začne blbě dejchat, ale v ten moment už je pozdě a ani nemocnice často nepomůže. Ve spoustě zemí rozdávali a nebo radili lidem koupit oxymetry a denně opakovali lidem z tv, že když jsou nemocní, tak si mají 3x denně měřit saturaci a když klesne pod xx, tak si hned volat sanitku, i když se jim dejchá pořád dobře. Tím se tam lidi dostali do nemocnice včas a uzdravili se.
U nás se o tom mlčelo, oxymetr si koupil jen ten, kdo se o to nějak víc zajímal, ale obecně mezi lidi se to nedostalo, prostě na nemocný lidi a předcházení těžkým stavům se stát úplně vykašlal.

3.5.2023 08:28
assil

XXX.XXX.225.195

Já už dlouho vím, že vy jste mimořádně inteligentní. Viděla jste někdy vyúčtování za plyn, kde na plyn jede celá domácnost, nebo třeba celý dům ?
(Mimochodem - zpracovávali jsme ve firmě účetnictví vynikající dětské lékařce. Divila byste se, kolik věcí jí bylo absolutně cizích. Jsou lidé, na jedné straně geniální ....a v mnoha jednoduchých oblastech si neví rady. Klasický příklad jsou učitelé - i ti dobří - a jejich nevychované děti.)

Viděla, moc se to neliší od vyúčtování elektřiny, ale myslím, že prosté úvahy teď za ceny plynu xx platím za rok xx, tak při ceně 3x vyšší budu platit 3x víc a to se rovná.., je schopen skoro každý.
Tak zas neomlouvejte někoho, kdo si za poslední rok 10x denně přečte v novinách jak stoupla cena plynu a ani ho nenapadlo, že při stejných zálohách bude mít vysoký nedoplatek.

3.5.2023 08:30

rapotacka11 napsal(a):
To na mně vyskočilo teď.
https://www.facebook.com/NeschopnostZabiji/videos/2755198531443930

Je to staré. Nebudu to komentovat víc, než jen : Kde byli všichni doktoři v době pandemie? Kolik jich poskytovalo patřičnou péči a kolik jich ordinovalo po telefonu ? Kolik se postavilo proti tomu, aby byly očkovány děti, kolik jich řeklo svým pacientům, jejichž diagnozu znali " vy se očkovat nenechte, vám to může uškodit". Protože se s tím sešli všichni prvně a nikdo nic nevěděl !
Nechci hájit Babiše, Babiš je podnikatel a ekonom a nemám ho ráda. Ale kde byli doktoři ?
Kde byli ti blízcí zemřelých, proč jim neprosadili adekvátní péči ? A nakonec, kde byla opozice?
Proč nekřičela vyhoďte toho Flégra s jeho mrazáky na ulicích a poslouchejte Thona a Berana !
Jestli se dobře pamatuju, tak křičeli "dáváte málo, dávejte víc" a jedli, pili, hodovali a tančili na Karlově mostě.
Po boji je každý generál.

3.5.2023 08:43
rapotacka11

XXX.XXX.224.148

Zrovna včera jsem potkala známou.
Manžel zemřel - 59 - léčen po telefonu ...
Ještě ji dr. okřikovala, že má na drátě pořád jen je.

3.5.2023 12:37

Jak bych si zvedla zálohy na 4x tolik, když na ně nemám...

3.5.2023 12:42
assil

XXX.XXX.225.195

Jak bych si zvedla zálohy na 4x tolik, když na ně nemám...

Pokud nemáte na zálohy, musíte ubrat na topení, prostě něco, ne sedět jak blb a pak se divit.

3.5.2023 16:17

assil napsal(a):
Pokud nemáte na zálohy, musíte ubrat na topení, prostě něco, ne sedět jak blb a pak se divit.

Topím dřívím. Akumulačky jsem zrušila hned po pádu BE, jsem to tušila.
Spotřebu jsem stáhla novými spotřebiči a víc neudělám, nelze. Jíst se musí, polotovary jsou dražší než vařit.
Co dál?
Spotřeba menší byla teď v lednu na vyúčtování, no ceny máme jiné, že.
A to nejlepší přijde za rok.
Protože až letošek je zastropovaný = 9 - 12 Kč za kWh v příštím vyúčtování.
Takže 2021/2022 jsem dostala 3x změněné ceny, zvýšení záloh na dvojnásobek, 2023 další jiné ceny - už vládní strop a ten je zas 2 3 x tolik než 2022.
Měla bych mít zálohy na el. 9 tisíc. Ste upadli na hlavu, ne, autoři stropu nestropu.
Klobása, jakou svět neviděl. Fakt už.

Viděli jste, co dostali v té díře u Ol. Tam taky říkají, že měli topit méně.
Ale že v obecním bytě tak narychlo těžko vyrobí jiné topení, než co má obec (obec jede na spotu, protože je kráva), to už nic... Možná by jim pomohly přímotopy, ale nevím.

Já se snažila rychle najít jiného dodavatele, úspory jsem dala na úspornější režim a zálohy a vyúčtování :D :D a obec, které platit musíte, je to součást "inkasa", tak ta prostě jede ve spotu a pak ještě leze do novin, aby obyvatele bytů za svou neschopnost pomlouvala.
Bože.

A těch miliard, co doplácíme nad stropy nestropy! I za to teplo a i firmám. A k čemu? Komu to pomohlo? Jen těm, co mají akcie v e firmách.

Komu tím prospějete, co? :-) Sobě.

3.5.2023 17:44

Spotřebu jsem stáhla novými spotřebiči a víc neudělám, nelze. Jíst se musí, polotovary jsou dražší než vařit.
Co dál?
Takže 2021/2022 jsem dostala 3x změněné ceny, zvýšení záloh na dvojnásobek, 2023 další jiné ceny - už vládní strop a ten je zas 2 3 x tolik než 2022.
Měla bych mít zálohy na el. 9 tisíc. Ste upadli na hlavu, ne, autoři stropu nestropu.

Ale že v obecním bytě tak narychlo těžko vyrobí jiné topení, než co má obec (obec jede na spotu, protože je kráva), to už nic... Možná by jim pomohly přímotopy, ale nevím.

Já se snažila rychle najít jiného dodavatele, úspory jsem dala na úspornější režim a zálohy a vyúčtování :D :D a obec, které platit musíte, je to součást "inkasa", tak ta prostě jede ve spotu a pak ještě leze do novin, aby obyvatele bytů za svou neschopnost pomlouvala.
Bože.

A těch miliard, co doplácíme nad stropy nestropy! I za to teplo a i firmám. A k čemu? Komu to pomohlo? Jen těm, co mají akcie v e firmách.

A teď se Megí ukažte ! Nesnížíte se, že ne ? :-))

3.5.2023 17:50

assil napsal(a):

Jak nikoho to nepálí, když se na dávky čeká přes termín 3 týdny a více ! Asi těch žadatelů tak málo není.
Stát je jediná "firma", která se nedá penalizovat ! A když agendu zdigitalizují, je to ještě horší !
Ale ono stále platí, že sytý hladovému nevěří. ( Já jsem výjimka, ač sytá, stále s těmi hladovými soucítím. Nikdy nevím, kdy dostanu hlad - t.j. kdy se mi v životě něco pos.... ! )

3.5.2023 17:56

https://www.facebook.com/2017359068536366/videos/1042002963850608/?__so__=permalink

Taková nešťastná, zakřiknutá........Asi zapomněla, že je na návštěvě!

3.5.2023 18:02

prý tři týdny
tři měsíce i víc!
no a co, řekneme si o jinou dávku
stát bezedný :-)

3.5.2023 18:10

https://www.facebook.com/2017359068536366/videos/1042002963850608/?__so__=permalink

Taková nešťastná, zakřiknutá........Asi zapomněla, že je na návštěvě!

Trochu nechápu, proč je najednou tohle tak "slavné". Deset devět let to nikoho nezajímá a teď
si tam navymýšlí, jak je pravda zmizíkovaná.
Ne, tohle bylo celou dobu na netu, já ta videa, kde vypalovali celé malé tábory i jednotlivce upalovali, viděla. Dávno. O uprchlíky se starala jedna zdejší org.,
a kde byli celou dobu tihle, co se teď jen zviditelňují na neštěstí?
Mluví o zabití 48 lidí při střetu na demonstraci.
A co ti, co umřeli v okrajových částech a lesích? Ti nebyli v tomto střetu. A bylo jich hodně a byly to aj malé děti!
Ty se nepočítají, protože tihle z videa jsou tak blbí, nebo nechcou vědět?

Jestli oni spíš nechcou říct, že se mají cizinci sebrat a vrátit domů, že.

Oni udělají cokoli.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ne_z%C3%A1kladn%C3%A1m

Pokrytci. Jako většina lidského plemene.

3.5.2023 18:56
rapotacka11

XXX.XXX.224.148

Taková nešťastná, zakřiknutá........
Asi zapomněla, že je na návštěvě!

Ne, nezapomněla, ta nás tady eště srovná.
Jako ....... třeba džamilka?
Budou nás tu vychovávat, po jejich
i diagnózu nám udělají, .... mizerný.

3.5.2023 20:04

Trochu nechápu, proč je najednou tohle tak "slavné". Deset devět let to nikoho nezajímá a teď
si tam navymýšlí, jak je pravda zmizíkovaná.
Ne, tohle bylo celou dobu na netu, já ta videa, kde vypalovali celé malé tábory i jednotlivce upalovali, viděla. Dávno. O uprchlíky se starala jedna zdejší org.,
a kde byli celou dobu tihle, co se teď jen zviditelňují na neštěstí?
Mluví o zabití 48 lidí při střetu na demonstraci.
A co ti, co umřeli v okrajových částech a lesích? Ti nebyli v tomto střetu. A bylo jich hodně a byly to aj malé děti!
Ty se nepočítají, protože tihle z videa jsou tak blbí, nebo nechcou vědět?

Jestli oni spíš nechcou říct, že se mají cizinci sebrat a vrátit domů, že.

Oni udělají cokoli.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ne_z%C3%A1kladn%C3%A1m

Pokrytci. Jako většina lidského plemene.

Včera, protože největší (?) masakr se odehrál v Oděse 2. 5. Zřejmě to měla být poklidná vzpomínková akce ( povolená ) a tou by asi zůstala, kdyby ji nenapadla.
A i kdyby tu demonstraci platil Putin osobně, té osobě do toho nic není, maximálně to může být starost našich orgánů a ty to jako nebezpečné nevyhodnotily, když to povolily.
Nevím, jestli vzpomínkové akce dělají každý rok. Možná že ano, jen na ně nikdo neřval a tak o tom nevíme. Možná.
Jsou i starší události, na které se vzpomíná.

4.5.2023 09:55
assil

XXX.XXX.225.195

Co dál?

Bože.

Spotový ceny jsou teď tak na polovině zastropovaných, takže platit spotové ceny se teď vyplatí. Ale většina firem jede pořád ve směru Proč nevyužít stropu. Tož tak.

4.5.2023 09:58
assil

XXX.XXX.225.195

Jak nikoho to nepálí, když se na dávky čeká přes termín 3 týdny a více ! Asi těch žadatelů tak málo není.
Stát je jediná "firma", která se nedá penalizovat ! A když agendu zdigitalizují, je to ještě horší !
Ale ono stále platí, že sytý hladovému nevěří. ( Já jsem výjimka, ač sytá, stále s těmi hladovými soucítím. Nikdy nevím, kdy dostanu hlad - t.j. kdy se mi v životě něco pos.... ! )

No nepálí, nebo koho to pálí, že se na dávky čeká nebo cokoliv jiného? Možná tak akorát ty žadatele, což nikoho nezajímá.

4.5.2023 10:42

assil napsal(a):
Spotový ceny jsou teď tak na polovině zastropovaných, takže platit spotové ceny se teď vyplatí. Ale většina firem jede pořád ve směru Proč nevyužít stropu. Tož tak.

Jedná se o uplynulou zimu, ne o ceny teď. Třeba u nás se musí topit půl září až celý duben.
Další obecní byty a koukněte od poloviny dál, jaké bylo zvýšení cen, kolikrát
a konečné vyúčtování nějaký blbý vtip
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lide-ve-slanem-demonstrovali-proti-vysokym-nedoplatkum-za-teplo-40430528

Brno, paneláků jak sviňa v listopadu z 784 na 1672, teď o dvě kila dolů

si představím, že už lidé šetřili předtím, kam se mají ušetřit teď... no tak tam jižnějc je aspoň teplejc... a zase platí skrz plochu bytu atd.

nejlepší je mít les a rychlerostoucí stromy
něco jako Asteríxmí "a tady, tady bude velká álej s fůrou stromů" :-)
zkoušela jsem včera říkat záhonkům... a nic

4.5.2023 11:27

To je bláhová představa. Topení pevnými palivy ( dřevo též ) brzy zakáží. Jediné, co budete smět, budou panely na střeše. Prchnout do teplých krajin, dokud je čas a je tam místo. V Itálii i ve Španělsku se prodávají domy poměrně levně. Na venkově. Jenže místy blbé s vodou.

4.5.2023 11:32

Hehe. Zaplácat planetu bateriemi, které nevydrží ani deset patnáct let, a panely, to celé likvidovat jak, zakopat jako radioaktivní odpad do naší krásné krajiny :D :D :D k tomu elektrické autí s tím samým trablem, návratností investice v roce 358769, všecko super nápady :D :D :D

4.5.2023 11:58
assil

XXX.XXX.225.195

To je bláhová představa. Topení pevnými palivy ( dřevo též ) brzy zakáží. Jediné, co budete smět, budou panely na střeše. Prchnout do teplých krajin, dokud je čas a je tam místo. V Itálii i ve Španělsku se prodávají domy poměrně levně. Na venkově. Jenže místy blbé s vodou.

Viděla jsem teď nedávno dokument, jak je výhodné kupovat byty v Bulharsku nebo v Egyptě, prej v Hurgadě větší byt za milion Kč a je tam i česká hospoda.

4.5.2023 12:01
assil

XXX.XXX.225.195

Jedná se o uplynulou zimu, ne o ceny teď. Třeba u nás se musí topit půl září až celý duben.
Další obecní byty a koukněte od poloviny dál, jaké bylo zvýšení cen, kolikrát
a konečné vyúčtování nějaký blbý vtip
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lide-ve-slanem-demonstrovali-proti-vysokym-nedoplatkum-za-teplo-40430528

Brno, paneláků jak sviňa v listopadu z 784 na 1672, teď o dvě kila dolů

si představím, že už lidé šetřili předtím, kam se mají ušetřit teď... no tak tam jižnějc je aspoň teplejc... a zase platí skrz plochu bytu atd.

No však co tam píšou, lidi nešetřili a teď se diví, v bytě se platí málo za elektřinu, tak se dá víc za teplo. A jinak myslím, že ty excesy doplatků v desetitisících jsou spíš výjimečné.
A jestli někomu přijde hodně platit 16 stovek za teplo, tak je úplně mimo realitu.

4.5.2023 13:08

assil napsal(a):
No však co tam píšou, lidi nešetřili a teď se diví, v bytě se platí málo za elektřinu, tak se dá víc za teplo. A jinak myslím, že ty excesy doplatků v desetitisících jsou spíš výjimečné.
A jestli někomu přijde hodně platit 16 stovek za teplo, tak je úplně mimo realitu.

1600 za GJ na naše výplaty? :-) nejde o doplatek
"cenu za teplo, která původně byla na hranici 599 korun za GJ tepla. Od června ji dodavatel zvedl na 1551 a pak od listopadu na 1875 korun. „Pak ale udělali vyúčtování za celý rok za cenu 1690 korun za GJ"

takový jako menší český podvod, ne :-)

4.5.2023 13:21
assil

XXX.XXX.225.195

1600 za GJ na naše výplaty? :-) nejde o doplatek
"cenu za teplo, která původně byla na hranici 599 korun za GJ tepla. Od června ji dodavatel zvedl na 1551 a pak od listopadu na 1875 korun. „Pak ale udělali vyúčtování za celý rok za cenu 1690 korun za GJ"

takový jako menší český podvod, ne :-)

Jakože navýšili tu cenu zpětně? Není to spíš tím, že účetní rok není kalendářní rok?

4.5.2023 14:23

assil napsal(a):
Jakože navýšili tu cenu zpětně? Není to spíš tím, že účetní rok není kalendářní rok?

Nevím, působí to, jako že udělali průměr. Divné.

5.5.2023 19:39
fikovnice

XXX.XXX.62.148

rapotacka11 napsal(a):
„Nechceme mír,

ale spravedlnost.“
Proslavený psychiatr to řekl naplno

https://search.seznam.cz/clanky/?q=%E2%80%9ENechceme+m%C3%ADr%2C+ale+spravedlnost.%E2%80%9C+Proslaven%C3%BD+psychiatr+to+%C5%99ekl+naplno#utm_content=freshnews&utm_term=%E2%80%9ENechceme%20m%C3%ADr%2C%20ale%20spravedlnost.%E2%80%9C%20Proslaven%C3%BD%20psychiatr%20to%20%C5%99ekl%20naplno&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Jejda, konečně ;-) ;-) zajímavý odkaz! Hoschla zbožňuji. Teď se chystám na pivko, večer pročtu...

6.5.2023 11:26
fikovnice

XXX.XXX.61.97

rapotacka11 napsal(a):
"Ulice" mu nerozumí .
¨
Diskuse:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Nechceme-mir-ale-spravedlnost-Proslaveny-psychiatr-to-rekl-naplno-735553/diskuse/predplatitelu

Já jsem si ten rozhovor u Čestmíra večer poslechla...a komentáře pod rozhovorem byly pěkné. Našly se tam, jak jinak, i hnusné, ale to už tak holt je...
Hoschl, nehodnotím jeho morální kredit!, je pro mě jedna z největších medicínských autorit!
Znám jej osobně, znám jej z přednášek...a třeba ty mívá vždy extrémně poutavé, a myslím, že umí superodborné věci přiblížit i laikovi.

6.5.2023 21:45

„Já se domnívám, že my netoužíme po míru, ale toužíme po spravedlivém míru, a to je velký rozdíl. Přijatelný je pouze spravedlivý mír, i když je v rozporu s lidskostí,“ říká v pořadu Prostor X.

Na Prostoru jsem ho neslyšela, tak je možná věta vytržená z kontextu. Ale dalo by se říct "Ševče drž se svého kopyta".

neverend

7.5.2023 02:45
neverend

XXX.XXX.213.247

Já ani žádné zprostředkované názory nikoho jiného nepotřebuji, aby mi bylo jasné jak účelová celá ta mela na Ukrajině je. 😐 Ani nepotřebuji nikoho, kdo mi bude diktovat jakého mám nepřítele a kdo je můj zachránce. Jen sleduji fakta a události. Na TW se přemisťuje velké množství vojáků a techniky aliance. Pěkný, no.. V Evropě nám nestačí jeden konflikt? Ještě další musí být? Tak hrdinové od klávesnic šup šup. Brzy bude příležitost ukázat jak budete bojovat v reálu a jak moc jste soudržní. 😐 Měli byste jít všem těm dezolátům příkladem a odjet na frontu první. 🙂

7.5.2023 13:23
fikovnice

XXX.XXX.61.98

„Já se domnívám, že my netoužíme po míru, ale toužíme po spravedlivém míru, a to je velký rozdíl. Přijatelný je pouze spravedlivý mír, i když je v rozporu s lidskostí,“ říká v pořadu Prostor X.

Na Prostoru jsem ho neslyšela, tak je možná věta vytržená z kontextu. Ale dalo by se říct "Ševče drž se svého kopyta".

Asi ano...
Medicínské věci, a samozřejmě především z oblasti psychiatrie, umí opravdu přiblížit nejširšímu publiku naprosto skvěle!
O medicíně (psychiatrii) bych jej dokázala poslouchat snad hodiny...

7.5.2023 21:59
assil

XXX.XXX.121.3

Ale on má pravdu. Nespravedlivý mír, uzavřený na sílu, nikdy dlouho nevydrží a ve výsledku je to pak ještě horší.

7.5.2023 22:12
assil

XXX.XXX.121.3

Třeba se bude někomu hodit citace z článku
Ve skutečnosti dotazník, který se ptá na tyto otázky, souvisí s nežádoucím účinkem po vakcinaci, který nese název axilární lymfadenopatie a objevuje se asi u šestnácti procent žen a v době masového očkování je to v mammografických ordinacích vcelku častý nález. Projevuje se zvětšeným útvarem v oblasti podpažních uzlin a jeho ztvrdnutím. Takovou změnu si může pacientka nahmatat nebo může být viditelná při vyšetření. Je to častý a mírný vedlejší efekt vpravené očkovací látky, který však může vést ke špatným závěrům během mammografického vyšetření prsu nebo k indikaci zbytečných invazivních zákroků, jako je například biopsie.

Bez informace, že pacientka v poslední době dostala do ramene vakcínu proti covidu-19, může být pro vyšetřujícího matoucí a ten může mylně předpokládat, že jde o nádorové ložisko, které se projevuje stejně. „Vzhledem k tomu, že v současné době probíhají celosvětové hromadné očkovací kampaně proti COVID-19, radiologové prsu by si měli být vědomi reaktivní axilární lymfadenopatie jako možného vedlejšího účinku očkování, aby omezili úzkost pacientek a vyhnuli se zbytečným diagnostickým zobrazovacím a invazivním postupům,“

8.5.2023 05:53

assil napsal(a):
Ale on má pravdu. Nespravedlivý mír, uzavřený na sílu, nikdy dlouho nevydrží a ve výsledku je to pak ještě horší.

Co je spravedlivého na míru, který je proti lidskosti? Skoro bych řekla, že je to protimluv.

8.5.2023 08:59

proti lidskosti je VÁLKA

8.5.2023 09:03
rapotacka11

XXX.XXX.224.134

I když je spravedlivá?
Oliver Stone vysvětluje.
(Amerika vede spravedlivé války)
https://www.youtube.com/watch?v=fOL142IKltI

8.5.2023 10:06

proti lidskosti je VÁLKA

To určitě je, ale C.H. mluví o spravedlivém míru, který je proti lidskosti.

8.5.2023 22:47
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
Co dokáží hordy spravedlivých (Oděsa)
http://leva-net.webnode.cz/products/jak-vrazdili-odesany-v-dome-odboru-detaily-18-/?fbclid=IwAR0Wdxvujt4DUeE09Gg4NoYqkB9wMxkJ4iFq2NOfJjh8W8Q08iOFf7iVmAo

Ano, přesně tak https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1653787801853255680

9.5.2023 10:01

11.5. v 11.55 se konečně dočkáme. Úleva.
"Ministr práce už má nachystanou i kampaň za 15 milionů korun a vybranou komunikační agenturu. Cílem plakátů a videoreklamy bude ukázat mezigenerační solidaritu jako klíčový prvek důchodů."

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-za-pet-minut-dvanact-vlada-uz-vi-kdy-oznami-reformy-i-kdyz-neni-dohoda-230589

Zrušení školkovného a slevy na manželku, zvýšení odvodů OSVČ třeba i o 70 % postupně,
strhávání nemocenského zaměstnancům (jako OSVČ platím už teď, i když platím zdravotní minimálně 2722, hlava nehlava).
Směšné přeřazení potravin o tři procenta dolů, která na cenu potravin nebudou mít vliv. Zato teplo nahoru na 21 %, to budou zálohy 20 litrů měsíčně, ne. :-)
15 mega plakátek... kolik že to ušetřili na důchodech sirotků a starých lidí?

Jak já se těším na plakát!
Úplně jako dostat obrázek od doktora, ten s žirafou byl moc hezký.
Některé obrázky měly i básničku!

9.5.2023 12:22
Varaxi

XXX.XXX.191.80

rapotacka11 napsal(a):
I když je spravedlivá?
Oliver Stone vysvětluje.
(Amerika vede spravedlivé války)
https://www.youtube.com/watch?v=fOL142IKltI

Spravedlivá válka neexistuje. Existuje jen spravedlivá obrana, ale nikdy ne válka.

9.5.2023 12:53
rapotacka11

XXX.XXX.224.134

Promiňte, viděla jste to video?¨
Ten chlap o tom hovoří.
To fakt nikdo nerozumí ironii nebo ji snad neumím?

Jeden chce jen spravedlivej mír, amíci vedou jen spravedlivý jatka,
kdo se v tom má vyznat?

JanaJanaJanaJana

9.5.2023 13:27
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.109

Trochu OT, ale dost často je nám podsouváno, jak Češi baží po vlastnictví nemovitosti a při tom na západě je úplně normální bydlet v nájmu....no, pravda je trochu někde jinde zase no....:D

9.5.2023 15:41
fikovnice

XXX.XXX.62.237

assil napsal(a):
Třeba se bude někomu hodit citace z článku
Ve skutečnosti dotazník, který se ptá na tyto otázky, souvisí s nežádoucím účinkem po vakcinaci, který nese název axilární lymfadenopatie a objevuje se asi u šestnácti procent žen a v době masového očkování je to v mammografických ordinacích vcelku častý nález. Projevuje se zvětšeným útvarem v oblasti podpažních uzlin a jeho ztvrdnutím. Takovou změnu si může pacientka nahmatat nebo může být viditelná při vyšetření. Je to častý a mírný vedlejší efekt vpravené očkovací látky, který však může vést ke špatným závěrům během mammografického vyšetření prsu nebo k indikaci zbytečných invazivních zákroků, jako je například biopsie.

Bez informace, že pacientka v poslední době dostala do ramene vakcínu proti covidu-19, může být pro vyšetřujícího matoucí a ten může mylně předpokládat, že jde o nádorové ložisko, které se projevuje stejně. „Vzhledem k tomu, že v současné době probíhají celosvětové hromadné očkovací kampaně proti COVID-19, radiologové prsu by si měli být vědomi reaktivní axilární lymfadenopatie jako možného vedlejšího účinku očkování, aby omezili úzkost pacientek a vyhnuli se zbytečným diagnostickým zobrazovacím a invazivním postupům,“

Tak jsem si to našla. V případě malignity prsu mělo být očkování prováděno na kontralaterální straně. Jestlipak to všichni očkující věděli a anamnesticky se na ca prsu ptali...? Mě tedy tuším ne.

neverend

9.5.2023 22:13
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Promiňte, viděla jste to video?¨
Ten chlap o tom hovoří.
To fakt nikdo nerozumí ironii nebo ji snad neumím?

Jeden chce jen spravedlivej mír, amíci vedou jen spravedlivý jatka,
kdo se v tom má vyznat?

https://www.pozitivnisvet.cz/seznam-vsech-americkych-valecnych-zlocinu/

USA se bojí všichni.. 😐 Pokud se vzepřete, bůh s vámi a všichni svatí. Rusko není svaté, ale poslouchat žvásty takové bestie jako je USA o míru a boji za něj je podle mého otázka hlouposti až fanatismu. Vždy platilo a platí dál, že USA nemá přátele, ale jen své zájmy. Vůbec se neobávám Rapotačko toho, že i tentokrát splní své úkoly. Ono USA to stojí nemalé prostředky, ale má to jednu výhodu například proti Evropským zemím. USA se investice bohatě vrátí, kdežto Evropa bude oškubaná jak slepice. Mnoho, ba dokonce většina Američanů s válkou nesouhlasí, ale je to jako vždy dobře vymyšleno. Válka je velmi daleko a tak Američany nijak moc netrápí. 😐

9.5.2023 22:14
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
Tak jsem si to našla. V případě malignity prsu mělo být očkování prováděno na kontralaterální straně. Jestlipak to všichni očkující věděli a anamnesticky se na ca prsu ptali...? Mě tedy tuším ne.

No ono se moc u mamografie ani teď na to očkování neptají. Je jim to fuk, prostě když tak pošlou na biopsii a nějaká vystresovaná pacientka je nezajímá.

13.5.2023 17:37
13.5.2023 21:10
fikovnice

XXX.XXX.60.118

assil napsal(a):
No ono se moc u mamografie ani teď na to očkování neptají. Je jim to fuk, prostě když tak pošlou na biopsii a nějaká vystresovaná pacientka je nezajímá.

No, kolem mě momentálně už asi 4 nebo 5 případů těžkých autoimunit...
V hospici odchází paní na ALS (byla medializovaná; současný stav - nově už přestala mluvit, je ležák a prakticky nekomunikuje), dále 2x myasthenia gravis, z toho jednou extrémně těžká forma (do té doby jsem nikoho s touto dg. neznala), pak Crohn.
Rozvoj v horizontech týdnů až měsíců po očkování. Nicméně si myslím, že je to neprůkazné, ta souvislost. Každopádně neuroložka mi řekla, že má nárůst tak asi 20 násobný těchto nemocí.
O nových malignitách v mém okolí asi nevím.
Celé je to divné a bůhví, zda se kdy dozvíme nějakou pravdu.

neverend

13.5.2023 21:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Já si tady jen tak odložím něco z "našich" zpráv.
https://youtu.be/KRa4kkW-nEQ

Přidejte reakci

Přidat smajlík