Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Andrys.a

Dnes 12:49
Andrys.a

XXX.XXX.109.183

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že nejsem zkušený chovatel obracím se zde na skupinu s prosbou o pomoc.
Mám roční fenku jacka russela, kterou jsem nechala 3 měsíce po prbvním hárání vykastrovat. Zákrok i rekonvalescence proběhly v pořádku, zhruba ale po týdnu jsem u ní začala pozorovat změnu chování - agresivitu (ted nemyslím, že by mě pokousala s cílem ublížit, ale při hře nezná míru a okamžitě přejde do agresivního štěkotu a kousání rukou, ve které hračku držím. Když řeknu NE tak chvíli poleví a po chvíli začne znovu kousat do rukou), štěkání na cokoliv - především večer a v noci, kdy slyší byť jen výtah nebo jakýkoliv slabý zvuk. Celkově z ní cítím velký neklid až neurotické projevy. Rozhodně na ní nekřičím, snažím se jen důrazně říci NE a odměnit pamlskem když přestane štěkat nebo kousat. Dříve v noci spala u mě přitisknutá v posteli, toto odmítá a lehne si bud do pelíšku na zem nebo co nejdál ode mě na posteli. Také má mnohem věší chut k jídlu, ale to je to nejmenší a dá se lehce regulovat krmnými dávkami. Toto chování přetrvává už 3 týdny.
Možná to zbytečně dramatizuji a je to jen přechodné období, než se hormony ustálí, ale přesto bych se ráda poradila se zkušenějšími, zda je to přechodné? případně můžete poradit jak v těchto agresivních atakách reagovat ?
moc děkuji, Andrea

Přidejte reakci

Přidat smajlík