Laura_Sara

XXX.XXX.68.99
Ahoj, jsem ve vystavování nováček, tak bych na vás měla pár dotazů. Absolvovali jsme asi 9 nebo 10 výstav a u své labradorky jsem se od některých rozhodčí dozvěděla, že například má 3 letá fenka má:
- Spáditou záď, užší pohyb vzadu, měkčí hřbet, strmou lopatku nebo malé uhlení zadních končetin, v pohybu se jí vlní záda.... no, pokaždé odcházíme z výstavy s novými pojmy a já se skoro nestačím divit, co na ní najdou... Nějaké pojmy jsem si už vygooglila, takže tuším o co jde, ale zajímalo by mě, jestli se s tím něco dá dělat, jak tyhle věci napravit nebo už z toho nic vylepšit nejde a nemá smysl na výstavy dál jezdit?? zároveň jsem si všimla, že většina psů při běhu má dlouhý krok (naše spíš cupitá) a nese ocas trochu nahoru a zároveň s ním vrtí, takže to vypadá, že mají z vystavování radost. Ta naše nese ocas spíš dole... na jednu stranu dobrý, že ho nemá příliš vysoko, ale na druhou stranu ona se tak soustředí na běh, že tím ocasem vůbec nevrtí a oproti ostatním psům to vypadá, ze vlastně ani nemá radost. Ale je to jen tím, že se tak soustředí na běh. Nejde tohle také natrénovat, aby ten ocas buď trošičku zvedla a nebo s ním alespoň začla trochu vrtět, aby to vypadalo, že má radost z předvádění? Zároveň jak natrénovat delší krok? Kamarádka mi radila jí ty zadní nohy masírovat a jakoby protahovat do zadu, aby se zvětšil jejich rozsah ohybu... zároveň jde zlepšit něco z výše uvedeného? třeba ten měkčí hřeb víc běhat, aby se zpevnila? Poradíte mi prosím?