Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zavi

23.9.2020 19:24
Zavi

XXX.XXX.104.34

Již sem našel další podobné diskuze, ale dva roky staré a spíše samé srandy kolem toho...
Co tato situace:
Vyvenčím naši fenku v 11:40 a odcházím do práce. Zabarikáduju dveře do ložnice (naše holka si umí otevírat) Přítelkyně se vrátí z práce v 17h a peřiny namuchlané do hromádky a tekuté nadělení uprostřed postele
Sama ví, že do ložnice nesmí a ani nechodí, pokud není vyzvána a to jen k posteli - ne do. A pak dělá uraženou, když dostane seřváno a pár přes zadek.
Neříkejte mi, že psi neumí dělat naschvály :) Za naši nepřítomnosti leze i na pohovku, co také nesmí. Tu nikdy nepo*

Nemá někdo výchovné konstruktivní rady? :) Asi fakt pořídím zámek do ložnice

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.9.2020 19:31

To ty dveře příliš kvalitně nezajišťujete, když ty barikády pravidelně překonává. Proč ty dveře nezamknete a nevyndáte klíč ze zámku? Nebo zámek nemají, když píšete, že asi pořídíte zámek?

Jak je fena stará? Není příliš mladá nebo stará na to, aby vydržela tuto dobu bez venčení? Nemá zdravotní problémy? Nemá úzkosti (separační)? Je zvyklá vyprazdňovat se doma (podložky, pleny)?

Seřvat ji a zbít po příchodu domů... Ta Vás bude vážně milovat.

23.9.2020 19:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To ty dveře příliš kvalitně nezajišťujete, když ty barikády pravidelně překonává. Proč ty dveře nezamknete a nevyndáte klíč ze zámku? Nebo zámek nemají, když píšete, že asi pořídíte zámek?

Jak je fena stará? Není příliš mladá nebo stará na to, aby vydržela tuto dobu bez venčení? Nemá zdravotní problémy? Nemá úzkosti (separační)? Je zvyklá vyprazdňovat se doma (podložky, pleny)?

Seřvat ji a zbít po příchodu domů... Ta Vás bude vážně milovat.

Podle mě pes vyhrál, i když přišel naprosto nesmyslný trest za tři sta hodin po nevyžádaném chování,
protože tímto chováním přivolal páníčka.

Stýskalo se jí, tak šla do postele. A pak si řekla, hm, to si označím, to je největší zdroj pachu, moje moje. Nebo aby nezapomněla, kde to bylo :-) A pak dorazil páníček.. hurá, přišel! A řve.. protože mě rád vidí? :-)

Sorry, z toho nejde si nedělat legraci. Pes není tak chytrý jako pětileté dítě. Moc dopředu přemýšlet neumí.
Není to naschvál, je to prostředek.. přijde reakce.

Co ten pes celý den dělá? Je dost unaven, aby mohl těch pár hodin prospat?
Nechcete jí dát nějaký prostor, kde nic na znehodnocení není?
Trochu tomu psovi pomoct, aby věděl, co má kdy dělat.
Asi tak - když jsem pryč, tak ty spíš, nebo hledáš schované granule.
Má nějaký režim, cvičení, pochvaly, odměny, má šanci chovat se jinak?

23.9.2020 20:22

Zavi napsal(a):
Již sem našel další podobné diskuze, ale dva roky staré a spíše samé srandy kolem toho...
Co tato situace:
Vyvenčím naši fenku v 11:40 a odcházím do práce. Zabarikáduju dveře do ložnice (naše holka si umí otevírat) Přítelkyně se vrátí z práce v 17h a peřiny namuchlané do hromádky a tekuté nadělení uprostřed postele
Sama ví, že do ložnice nesmí a ani nechodí, pokud není vyzvána a to jen k posteli - ne do. A pak dělá uraženou, když dostane seřváno a pár přes zadek.
Neříkejte mi, že psi neumí dělat naschvály :) Za naši nepřítomnosti leze i na pohovku, co také nesmí. Tu nikdy nepo*

Nemá někdo výchovné konstruktivní rady? :) Asi fakt pořídím zámek do ložnice

Takže bezesrandy....nejjednodušší řešení, co bych vyzkoušela jako první je opravdu zamezit přístupu do ložnice.....ten zámek je dobrej nápad.

To potrestání je fakt kravina, každej vám řekne, že trest, který přijde někdy až pak je k ničemu, pes neví za co, on si to s tím nespojí a jestli se tváří provinile, ustrašeně, tak je to prostě reakce na vaší agresi.

A něco jinýho je, jak se pes chová v přítomnosti pána a něco jinýho, když je sám.
Mám půlroční štěně, které doma nic neničí, nemá likvidační období, ale stejně stále když je doma sama, tak zavírám dveře, co vedou do obýváku a potažmo do kuchyně....co já vim, co jí napadne, když se začne nudit...nemám možnost třeba zajistit kabely....nějaká loužička by oproti tomu byla naprostá prkotina.

23.9.2020 20:31

a nepočůrá se strachy (nebo radostí) až když slyší klíč v zámku?? Některé fenky tohle vítací čůrání umí...

23.9.2020 21:22

Zakázaná místnost ji láká , píšete že tam pes nesní.....mě pes do "mojí " taky nesmí, ale normálně do ložnice jí vstup nezakazuju, myslím, že to je důvod: nejsou doma, jdu na průzkum a raději si to ozačím, protože kdy se tam zase dostanu.....není to pro ní součást bytu? (domácího teritoria)
OT: nebožka taky v naší nepřítomnosti lezla na gauč, ač když jsme byli doma nesměla, ale jak zachrastil klíč v zámku stála rozespalá uprostřed obýváku, když už byla senilní a neslyšela, mohla jsem se i osprchovat a vyfenovat a nic to už měla úlevy.....
Prostě pořešte s psinou chod domácnosti a nebíte jí, když už je po akci, stačí, když se budete škaredit, psina to velni rychle pozná a bude jako zpráskyný pes už jen od pohledu....

24.9.2020 01:01

Inu dobrá, pokusím se také přispět konkrétní - a snad konstruktivní - radou. Řekněme, že Vaše fena nemá zdravotní problémy, není ani příliš mladá, ani příliš stará, aby měla problémy s vyprazdňováním, a která nikdy nebyla učená vyprazdňovat se v bytě... Řekněme, že je to pubertální nebo čerstvě dospělá fena, která se sama doma nudí (netrpí opravdovou separační úzkostí, kdy je pes schopen nasadit vlastní život, aby se dostal k pánovi), a která přirozeně zkouší hranice.

Na začátek - opravdu se chcete držet pravidla, že pes nesmí do ložnice? Je to z nějakého objektivního důvodu nutné (neodpovídejte mi, zamyslete se nad tím a domluvte se s přítelkyní)? Říkám si, že jednak zakázané ovoce chutná nejlépe, a pak také může mít strach nebo být zvědavá, co se za těmi dveřmi skrývá (to už se tady jednou také objevilo, že pes přestal doma štěkat, když mu začali nechávat otevřené všechny dveře v bytě). Ať tak či onak, ujasněte si to, a následně buďte 100% důslední a konzistentní. Nesmí do ložnice? Tak si pořiďte zámek, a začněte to bez výjimek vyžadovat. (Pokud by směla do ložnice, ale ne do postele, dejte na postel něco, co jí zabrání tam vyskočit - třeba otočené židle nebo něco v tom stylu. Totéž platí pro pohovku, kam nesmí, ale víte, že se tam ve Vaší nepřítomnosti povaluje.)

Vy považujete čůrání do postele za nežádoucí chování (chápu :-) ). Ale jak to vnímá Váš pes? Buď tím něco získává (nehmotná odměna) nebo něčemu uniká (distanc od problému, odvrácení nebezpečí). Jaká je tedy příčina? Lze ji odstranit? Nestačilo by jen vrátit se v nácviku chování, které považujete za správné, o krok zpátky a navázat lépe?

Co si vlastně představujete, že bude pes ve Vaší nepřítomnosti dělat? (Ne, co by dělat neměl - dejte mu úkol, náplň. I odpočinek může být úkol.) Vymyslete podrobnou strategii, jak toho dosáhnout. A vymyslete plán B. Například se můžete rozhodnout, že kýženým chováním ve Vaší nepřítomnosti je spánek. Kdy nejraději spíte Vy? Pravděpodobně režimově (chodíte si večer v nějakou dobu lehnout, ráno vstáváte, snídáte, pak jdete do práce atd.) a po nějaké fyzicky nebo psychicky vyčerpávající činnosti, kdy potřebujete regenerovat. Totéž můžete aplikovat na psa - zaveďte jasný režim, aby pes věděl, že si musí odpočinout, když má šanci, jinak nezvládne práci (výcvik, běh u kola, stopování... nevím, co s tím psem děláte). Když spát nechce, může si na pelíšku třeba hrát s kongem, věnovat se velké kosti na okus nebo třeba hledat předměty / pamlsky schované po bytě. To je ten plán B.

Další prvek, který vstupuje do hry, je samota. Vyřešte si tu ložnici a pohovku, a s nácvikem pobytu o samotě se vraťte o krok zpátky. Před odchodem ji náležitě unavte. Můžete si vymyslet nějaký rituál, aby byl Váš odchod pro psa transparentní, ale vyhněte se emotivnímu loučení. Já osobně, když odcházím (a to i když pes zůstává s někým), říkám psovi, kam jdu ("jdu jen na nákup"), co má dělat ("buď tady hodný a hezky spinkej"), za jak dlouho se vrátím ("já budu za chviličku zpátky, maximálně za hodinu") a nakonec mu obvykle dám nějaký slib ("a až přijdu, tak spolu půjdeme ven"). Říkám mu to naprosto upřímně, nelžu. Když slíbím, že po mém návratu půjdeme hned ven, tak si odpustím kafe, a opravdu hned jdeme. Mluvím s ním jako s dítětem. A celé je to součást naší rutiny. Já mám situaci pod kontrolou, pes se doma chová slušně, má instrukce (i když nerozumí všem slovům jednotlivě, evidentně chápe poselství, důvěrně zná kontext). Postupujte po malých krocích, aby si fena upevnila, že se vrátíte. Nejdřív ji nechte doma samotnou jen pár minut, když to bude ok, interval prodlužujte. Po příchodu domů psa nebijte a neplísněte, buďte pozitivní a projevte trochu uznání za to, že tak dlouho čekala a byla šikovná. A jestli šikovná nebyla, je to zpráva pro Vás, že jste něco zanedbal, ne že pes půl dne plánoval, jak Vás co nejvíc nasere hned jak otevřete dveře od bytu. Vaším úkolem je připravovat ty situace tak, aby pes zažíval co nejvíc úspěchů. Frustrací, stresem ani tresty ničeho pozitivního nedosáhnete.

neverend

24.9.2020 02:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak já bych zase ty pesany tolik nepodceňoval.🙂 Oni i myslí a dobře vědí co nemají dělat. Je to tak trochu opravdu jako s dítětem, ale na druhou stranu Vám nesmí jak se říká přerůst přes hlavu. Nikdy jsem tyhle "moderní" metody nepoužíval, jednoduše psovi vynadal a ono to kupodivu celkem funguje až dodnes. 🙂 Prostá komunikace s možností opakování. Nebojte se, on bude brzy vědět že postel znamená naštvaný páníček. 🙂 Otázka je zase na druhou stranu jak jste na tom s respektem u pejska. To je stejné jako u dětí. Jednomu stačí říct a druhému řeknete desetkrát a nic. Pak už není jiná cesta než trest.

24.9.2020 06:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.8.109

neverend napsal(a):
Tak já bych zase ty pesany tolik nepodceňoval.🙂 Oni i myslí a dobře vědí co nemají dělat. Je to tak trochu opravdu jako s dítětem, ale na druhou stranu Vám nesmí jak se říká přerůst přes hlavu. Nikdy jsem tyhle "moderní" metody nepoužíval, jednoduše psovi vynadal a ono to kupodivu celkem funguje až dodnes. 🙂 Prostá komunikace s možností opakování. Nebojte se, on bude brzy vědět že postel znamená naštvaný páníček. 🙂 Otázka je zase na druhou stranu jak jste na tom s respektem u pejska. To je stejné jako u dětí. Jednomu stačí říct a druhému řeknete desetkrát a nic. Pak už není jiná cesta než trest.

No nazdar! 🙄

24.9.2020 07:04
janaa

XXX.XXX.175.187

Opravdu málo informací, tady je hlavní,proč to ten pes dělá. Hlavně zapomeňte na naschvály apod. blbosti. Jak už tu bylo napsáno, do ložnice prostě přístup zamezit, tečka, prostě zamknout a pes nemá šanci (nechápu,proč už to tak není). Druhá věc je, že pokud se do postele vyčůrala opakovaně, i když vám se zdá, že je vše uklizené,pes tu moč stoprocentně z matrace cítí, plus čistící prostředky, takže se dostáváte do začarovaného kruhu,kdy se chce pes místo instinktivně znovu přeznačkovat. To chce profi čištění, ale jako základ předtím prostě nepouštět do ložnice. Btw to,že pes vleze na gauč,kam před pánem nesmí,je přirozené a logické, nejste tam,tak proč by si nepohověl. Obecně platí, pokud nechci,aby pes něco dělal,nedám mu k tomu příležitost
P.S. Velmi často bývá znakování postele způsobené stresem - pes postel chápe jako místo bezpečí,vždyť v ní spí páníček,takže se tam chce dostat,ale páníček tam zrovna není,tak pro vlastní pocit jistoty si ho hezky označkuju

24.9.2020 07:45
ainu

XXX.XXX.9.151

neverend napsal(a):

Doufam, ze nemate deti. Tohle mit za otce, tak se za nej stydim...

24.9.2020 07:57

neverend napsal(a):

No, nevím, jestli jsou toto moderní metody, ale ani na mě jako na dítě ty vaše konzervativní neúčinkovaly. Čím víc jsem byla bita, tím víc jsem se snažila vzdorovat. A dodnes si pamatuju, jak se otec ze mě snažil vymlátit přiznání k čemusi a já zarytě lhala a nepřiznala bych se za nic na světě. A kdepak nějaké zákazy, stejně jsem si šla, kam jsem chtěla, a pokud bylo po mém návratu zamčeno, přistavila jsem si k svému oknu žebřík. A těch pár facek jsem pak hravě vydržela.

24.9.2020 08:11

No, nevím, jestli jsou toto moderní metody, ale ani na mě jako na dítě ty vaše konzervativní neúčinkovaly. Čím víc jsem byla bita, tím víc jsem se snažila vzdorovat. A dodnes si pamatuju, jak se otec ze mě snažil vymlátit přiznání k čemusi a já zarytě lhala a nepřiznala bych se za nic na světě. A kdepak nějaké zákazy, stejně jsem si šla, kam jsem chtěla, a pokud bylo po mém návratu zamčeno, přistavila jsem si k svému oknu žebřík. A těch pár facek jsem pak hravě vydržela.

:-) Vy jste teriér :-) :-)

24.9.2020 08:38

Po příchodu domů psa nebijte a neplísněte, buďte pozitivní a projevte trochu uznání za to, že tak dlouho čekala a byla šikovná. A jestli šikovná nebyla, je to zpráva pro Vás, že jste něco zanedbal, ne že pes půl dne plánoval, jak Vás co nejvíc nasere hned jak otevřete dveře od bytu. Vaším úkolem je připravovat ty situace tak, aby pes zažíval co nejvíc úspěchů. Frustrací, stresem ani tresty ničeho pozitivního nedosáhnete.

taky si nemyslím, že by půl dne plánoval, jak páníčka vytočit....

Neříkejte mi, že psi neumí dělat naschvály

Nepamatuju si jedinou situaci se svými psy, kterou bych vyhodnotila jako naschvál....to, že zasadím hlízy jiřin a že druhý den přijdu z práce a všechny se válí po dvoře...zasadím znovu a situace se opakuje a znovu a zase vyhrabáno...to není naschvál, to je jen důkaz, že mám strašně šikovnou fenu, která ještě k tomu, že má obzvláště vyvinutý zahradnický talent, to pojala jako super hru....panička něco poschovávala na různá místa do hlíny, tak jí ukážu, jak jsem šikovná a že všechno najdu.
Nevím, jak se chová vaše fena když vyrobí ten naschvál a vy přijdete domů.....mě ta moje radostně přivítá a když vidím tu pohromu na dvoře, tak se zeptám "Ginuško, co jsi tady zase prováděla, co to je???" a ona radostně poskakuje okolo a říká "to jsem šikovná a pracovitá holka, viď?"
Při představě, že to zvíře, které má tak obrovskou radost, že jsem dorazila domů, hned jak vlezu na dvůr, tak místo abych se s ní přivítala, pohladila (teď jsou ty přivítání z mé strany vlažnější, protože čuba je mlaďoch a musí se naučit ovládat...nemůže mi skákat při přivítání po hlavě a snažit se mi vlepit milion pusinek)
Tak místo nějakého přivítání jí seřvu a dostane přes zadek......

A upřímně.....funguje vám to....dostane seřváno a přes zadek a udělá to stejně a zase dostane seřváno a přes zadek a udělá to zas.....a pak dělá uraženou??...a jak si představujete, že se pes po trestu bude chovat??.......tohle udělat já mému chrtovi, tak už se mnou nepromluví do smrti smrťoucí.

Všechno, co pes dělá špatně je moje chyba (chyba člověka)......je to prostě způsobené mojí nedbalostí a lehkomyslností a já bych ještě dodala...neschopností.
A to bez urážky.

24.9.2020 08:45

"zasadím hlízy jiřin a že druhý den přijdu z práce a všechny se válí po dvoře...zasadím znovu a situace se opakuje a znovu a zase vyhrabáno"
jen se jí prostě nelíbí jiřiny :-) jak už to měla říct? :-)
stejně jako tahle (napište, že je to čivava nebo jork, prosím, jestli se ještě letos ozvete) fenka chce něco říct, ale nikdo ji neposlouchá

24.9.2020 09:17
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Celá já až na ten žebřík

24.9.2020 09:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.8.109

Akorát Vy jste aspoň věděla za co jste bitá

24.9.2020 09:44

"zasadím hlízy jiřin a že druhý den přijdu z práce a všechny se válí po dvoře...zasadím znovu a situace se opakuje a znovu a zase vyhrabáno"
jen se jí prostě nelíbí jiřiny :-) jak už to měla říct? :-)
stejně jako tahle (napište, že je to čivava nebo jork, prosím, jestli se ještě letos ozvete) fenka chce něco říct, ale nikdo ji neposlouchá

Tak to bych se proti tomu vkusu na květiny ohradila....jiřinu neviděla ani z rychlíku neb je to letošní štěně a jiřiny ještě nebyly.......jinak u gladiol, jahod, paprik a ibišku by to možné bylo

neverend

24.9.2020 12:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Ale přesto z Vás vyrostl slušný člověk. Nebo ne? 😀 Dá se tedy nějak ověřit kdyby jste občas nedostala přes zadeček, že by to bylo lepší? Nedávno jsem četl článek z domova, kde zoufalí rodiče hledají pomoc u různých odborníků a bohužel bez výsledků. Dítě jim klidně zvrhne polévku na talíři se slovy, že "tohle žrát nebude". Domluva jaksi nefunguje a co tedy navrhujete? Čím si získáte respekt? Diskuze smete ze stolu s tím že jste "k*áva a jděte do h*jzlu". Tak jak to vyřešíte?

Jinak nikdy jsem psa nebo koně neuhodil a není to tak dlouho co jsem se na koních právě "politiky" domluvy a opakování zastával. Zase špatně a dost lidí mi tam říkalo jak to prostě bez toho plácnutí občas nejde. Zajímavé,co?🙂

24.9.2020 13:00

Tak od jistého věku u nás lze jít za divné chování do vězení nebo ústavu pro choromyslné, tudíž z většiny "slušní" jsou.
Fyzické tresty nikdy neměly nijakou dlouhou trvanlivost, tedy až na sekání rukou a tak a i tam je to sporné.
Pro některé lepanec není trest. Pro některé je trest "pouhá" ignorace. Nebo blbý obličej.
Zkuste jednu lisknout mému psovi, čivavě, rotvajlerovi,...to je také jistý ukazatel, proč to vlastně ten páníček dělá a pro kterého psa to trest bude a co tím získám?

Ať dítě, pes, .. potřebuji motivaci. Ne peníze a ne lákat, ale odměnit ano.
Nejlepší motivace je "dostanu něco příjemného" a ne
naopak, že mi něco seberou (na tv jsem se třeba nikdy nedívala a každý si na to dokáže zvyknout), také ne že mi naloží něco nepříjemného.

Neznám situaci každého protestujícího vzteklouna, ale z nějakého důvodu to dělá. Kdyby měl co dělat, tak nedělá tohle, že :)
Jsou děti, co jsou chytré až moc, ale nikdo to zatím nezjistil, takže mohou táhnout na celé odpoledne na šachy. Jiné zas na fotbal.
A co sourozenci, spolužáci, neposmívají se mu pro něco? Není mezi rodiči tichá hádka, o které se domnívají, že je neviditelná?
Pravděpodobně se s tímto dítě nenarodilo, muselo se to stupňovat jako reakce na něco, čemu třeba nikdo nedával vyšší význam.

U psů je to jednodušší, nemá ty spolužáky. Ale také ho ochráním před psem zloušem nevychovaným.
Když mě ale pokouše, když mu jednu fláknu, co budu dělat pak? Pořídím elektriku a krmit to budu lopatou přes mříž?

Je dokázané, že když dám dítěti vodítko a povleču ho 10x kolem bloku, bude klidnější.
Jsou ale lepší vynálezy. Např. stopování, přetahování, uklízení popadaných kousků jídla u vaření, hlavolamy, závody v běhu a přes překážky,..
Výprask se dlouho stupňovat nedá, jsme přece jen slušní dospělí lidé a ne vrazi.
Ale dobré se dá vždy přidat.

24.9.2020 13:28

neverend napsal(a):
Ale přesto z Vás vyrostl slušný člověk. Nebo ne? 😀 Dá se tedy nějak ověřit kdyby jste občas nedostala přes zadeček, že by to bylo lepší? Nedávno jsem četl článek z domova, kde zoufalí rodiče hledají pomoc u různých odborníků a bohužel bez výsledků. Dítě jim klidně zvrhne polévku na talíři se slovy, že "tohle žrát nebude". Domluva jaksi nefunguje a co tedy navrhujete? Čím si získáte respekt? Diskuze smete ze stolu s tím že jste "k*áva a jděte do h*jzlu". Tak jak to vyřešíte?

Jinak nikdy jsem psa nebo koně neuhodil a není to tak dlouho co jsem se na koních právě "politiky" domluvy a opakování zastával. Zase špatně a dost lidí mi tam říkalo jak to prostě bez toho plácnutí občas nejde. Zajímavé,co?🙂

Pokud ze mne slušný člověk vyrostl, tak určitě na to neměly vliv tělesné tresty. Ty mívají účinek spíš opačný, co tak vím ze svého okolí. Já tomu učinila brzy přítrž. Jakmile jsem dosáhla plnoletosti, tak jsem šla, kam mě srdce táhlo. :-)

Jinak v případě, který uvádíte, se samozřejmě mine veškerá domluva, ale i fyzické tresty, tady je spíš na místě takového spratka vystěhovat. Ovšem záleží na věku. Pokud je ještě školou povinný, tak samozřejmě jsou jiné metody, jak ho donutit chovat se slušně. Připouštím, že nemusí fungovat na každého. Ale s vlastními třemi dětmi jsem si vždycky poradila, šlo to i bez facek a dnes jako dospělí fungují úplně normálně. Tady v tom případě byla nejspíš špatná výchova už od narození. Děcko musí mít mantinely. Ne že mu žádné nenastavíte a pak jaksi očekáváte, že se to nějak samo spraví. A nějaká facka už to taky nenapraví, respekt si fyzickými tresty fakt nezískáte. Že každej puberťák občas dělá ofuky, je jasný, ale tohleto, co uvádíte, by si ke mně ti moji nedovolili.

neverend

24.9.2020 13:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak od jistého věku u nás lze jít za divné chování do vězení nebo ústavu pro choromyslné, tudíž z většiny "slušní" jsou.
Fyzické tresty nikdy neměly nijakou dlouhou trvanlivost, tedy až na sekání rukou a tak a i tam je to sporné.
Pro některé lepanec není trest. Pro některé je trest "pouhá" ignorace. Nebo blbý obličej.
Zkuste jednu lisknout mému psovi, čivavě, rotvajlerovi,...to je také jistý ukazatel, proč to vlastně ten páníček dělá a pro kterého psa to trest bude a co tím získám?

Ať dítě, pes, .. potřebuji motivaci. Ne peníze a ne lákat, ale odměnit ano.
Nejlepší motivace je "dostanu něco příjemného" a ne
naopak, že mi něco seberou (na tv jsem se třeba nikdy nedívala a každý si na to dokáže zvyknout), také ne že mi naloží něco nepříjemného.

Neznám situaci každého protestujícího vzteklouna, ale z nějakého důvodu to dělá. Kdyby měl co dělat, tak nedělá tohle, že :)
Jsou děti, co jsou chytré až moc, ale nikdo to zatím nezjistil, takže mohou táhnout na celé odpoledne na šachy. Jiné zas na fotbal.
A co sourozenci, spolužáci, neposmívají se mu pro něco? Není mezi rodiči tichá hádka, o které se domnívají, že je neviditelná?
Pravděpodobně se s tímto dítě nenarodilo, muselo se to stupňovat jako reakce na něco, čemu třeba nikdo nedával vyšší význam.

U psů je to jednodušší, nemá ty spolužáky. Ale také ho ochráním před psem zloušem nevychovaným.
Když mě ale pokouše, když mu jednu fláknu, co budu dělat pak? Pořídím elektriku a krmit to budu lopatou přes mříž?

Je dokázané, že když dám dítěti vodítko a povleču ho 10x kolem bloku, bude klidnější.
Jsou ale lepší vynálezy. Např. stopování, přetahování, uklízení popadaných kousků jídla u vaření, hlavolamy, závody v běhu a přes překážky,..
Výprask se dlouho stupňovat nedá, jsme přece jen slušní dospělí lidé a ne vrazi.
Ale dobré se dá vždy přidat.

Jsou různé povahy jak u psů, tak u dětí. S některými to jde po dobrém a s některými holt ne. Jakmile můj bratránek odešel od rodiny, chování mladého se rapidně zhoršilo. A co pomohl psycholog? Nic a zase jen nic. Chyběl otec a taková ta "hráz" za kterou se neodváží jít. Máma? Té nakonec řekl, že se málo snaží a proto nemají peníze. No ve skutečnosti jí to řekl ještě trochu hnusněji.To jsem vyskočil a ten tanec si pamatuje dodnes.😀 Po "rozcvičce" jsme si promluvili a jsme dál skvělí kamarádi. Bohužel u bývalé majitelky mé kobylky se to nezdařilo. Kluk dovršil 18 let a za pár měsíců už vykonával trest za krádež nějakých dílů na auta. Dokud jsem tam byl já, bylo to zvládnutelné, ale pak katastrofa a domluvy se minuly účinkem. Tohle mě opravdu mrzí a dalo se tomu zabránit. Dnes už má "flastr" a tím bude mít život mnohem komplikovanější.🙁

Přidejte reakci

Přidat smajlík