Za jak dlouho se projevuje otrava?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2020 13:53
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Zdravím,
Prosím vás, mám akutní dotaz. Za jak dlouho se u psa projevuje otrava?
Pravděpodobně asi hodně plaším, ale chci mít jistotu.
Venku byly nejspíš nějaké odřezky z masa. Malý kousek asi sežrala. Zbytek jsem ji vyrvala z pusy. Doma jsem hned podala černé uhlí.
Je to asi hodina od doby, co to sežrala. Zatím jsem si nevšimla nic divného. Hraje si se "sestřičkou".
Normálně se najedla.
Kdyby to bylo, nedejbože, otrávené, jak se to projeví? Nebo myslíte, že by se to už projevilo?
Kontrolovala jsem dásna. Má je světle růžové. Trošku světlejší, než druhý pejsek.
Veterinářka je v karanténě. Takže nevím, kam bych jela.
Zkoušela jsem volat jinam, ale neberou telefon.
Mate někdo zkušenosti s otravou?

13.11.2020 14:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):
Zdravím,
Prosím vás, mám akutní dotaz. Za jak dlouho se u psa projevuje otrava?
Pravděpodobně asi hodně plaším, ale chci mít jistotu.
Venku byly nejspíš nějaké odřezky z masa. Malý kousek asi sežrala. Zbytek jsem ji vyrvala z pusy. Doma jsem hned podala černé uhlí.
Je to asi hodina od doby, co to sežrala. Zatím jsem si nevšimla nic divného. Hraje si se "sestřičkou".
Normálně se najedla.
Kdyby to bylo, nedejbože, otrávené, jak se to projeví? Nebo myslíte, že by se to už projevilo?
Kontrolovala jsem dásna. Má je světle růžové. Trošku světlejší, než druhý pejsek.
Veterinářka je v karanténě. Takže nevím, kam bych jela.
Zkoušela jsem volat jinam, ale neberou telefon.
Mate někdo zkušenosti s otravou?

Záleží na tom jaká látka otravu způsobí - po karbofuranu je to otázka minut, ale po jedu na krysy to může trvat několik dní kdy je pes v pohodě, a pak už to je rychlý.

Pokud se to stalo teď v horizontu 3 hodin, tak vyvolejte zvracení.

13.11.2020 14:11
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Záleží na tom jaká látka otravu způsobí - po karbofuranu je to otázka minut, ale po jedu na krysy to může trvat několik dní kdy je pes v pohodě, a pak už to je rychlý.

Pokud se to stalo teď v horizontu 3 hodin, tak vyvolejte zvracení.

Myslíte, že malý kousek masa by tam ještě někde byl?
Už to je asi hodina a půl.
Koukala jsem teď na to maso a není na něm nic zvláštního. Ono by to asi nějak šlo vidět, že tam nějaký jed je, ne?

13.11.2020 14:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):
Koukala jsem teď na to maso a není na něm nic zvláštního. Ono by to asi nějak šlo vidět, že tam nějaký jed je, ne?

Pokud vite, kolik toho pes sežral, a byl to jen kousek + zbytek vypadá normálně, a dala jste černé uhlí, tak bych to asi nechala být, ale psa pro jistotu sledovala.

13.11.2020 14:19
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Pokud vite, kolik toho pes sežral, a byl to jen kousek + zbytek vypadá normálně, a dala jste černé uhlí, tak bych to asi nechala být, ale psa pro jistotu sledovala.

Hlídám.
Mám nachystané číslo na pohotovost.
Kdyby se něco stalo, tak hned budu volat.

Jinak otrava se asi nejčastěji projevuje zvracením, třesem, zmateností, křečmi, ne? Podle toho, co jsem četla.
Nikdy v životě jsem to neviděla, tak vůbec nevím, jak to probíhá. A doufám, že ani neuvidím.

Bertik005

13.11.2020 14:21
Bertik005

XXX.XXX.214.91

Nám fena pravděpodobně sežral něco na odpolední procházce. Večer nic, nazrala se. Ráno vypadala úplně strašně. Takový ty tyrany psy. Rozcuchana, propadlé oči, kostrbatá chůze. Honem veterinář něco ji napíchal. Bohužel bylo pozdě. K večeru ji začala klesat teplota a v noci zemřela. Bylo to strašné. Bylo jí pouze 5,5 roku a vyditelne přes veškerou snahu trpěla. Veterinář říkal, že to vypada jako jed na slimáky. Asi úmysl, protože to bylo v únoru a to asi nikdo slimaky netraví.

13.11.2020 14:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):
Hlídám.

Jinak otrava se asi nejčastěji projevuje zvracením, třesem, zmateností, křečmi, ne? Podle toho, co jsem četla.
Nikdy v životě jsem to neviděla, tak vůbec nevím, jak to probíhá. A doufám, že ani neuvidím.

Kontrolujte i barvu těch sliznic

13.11.2020 14:27
fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):

U lidí se vyvolává zvracení při intoxikaci klidně i 4hod po pozření jedu. Respektive to je maximální doba, kdy to má efekt a smysl.

13.11.2020 14:28
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Kontrolujte i barvu těch sliznic

Jakou by měly barvu? Kdyby bylo něco špatně?

13.11.2020 14:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):
Jakou by měly barvu? Kdyby bylo něco špatně?

Bledé

13.11.2020 14:29
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Bertik005 napsal(a):
Nám fena pravděpodobně sežral něco na odpolední procházce. Večer nic, nazrala se. Ráno vypadala úplně strašně. Takový ty tyrany psy. Rozcuchana, propadlé oči, kostrbatá chůze. Honem veterinář něco ji napíchal. Bohužel bylo pozdě. K večeru ji začala klesat teplota a v noci zemřela. Bylo to strašné. Bylo jí pouze 5,5 roku a vyditelne přes veškerou snahu trpěla. Veterinář říkal, že to vypada jako jed na slimáky. Asi úmysl, protože to bylo v únoru a to asi nikdo slimaky netraví.

To mě mrzí... Lidi jsou fakt svině. Nikdy nepochopím, jaký mají důvod k takovým činům.

Já zbytky toho masa prohlédla a nenašla jsem tam nic.
Tak snad to bude v pohodě.
Pro jistotu jsem to vyhodila.

13.11.2020 14:30
fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):
Hlídám.

Ty příznaky můžou být velmi velmi variabilní. Dle toho, o jakou toxickou noxu se jedná. Přeji, ať to u Vás žádná otrava není! Ale lidi jsou bohužel zlí a zrovna včera nebo kdy varovali před travičem psů, to je pravda.

13.11.2020 14:30
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Bledé

To má i teď. Takové hodně světle růžové...

13.11.2020 14:32
fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):
To mě mrzí... Lidi jsou fakt svině. Nikdy nepochopím, jaký mají důvod k takovým činům.

Právě vyhazovat jste to neměla!!! Pro případnou toxikol. analýzu. Ale snad bude vše OK. Nicméně, máte-li ten zbytek ještě někde doma v koši, tak bych jej asi pro jistotu uschovala.

13.11.2020 14:33
fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):

Já myslím, že "Inspektorka" myslela vyloženě bledé, kdyby došlo třeba k vnitřnímu krvácení. A to by si štěně nehrálo, bylo by unavené, apatické...

13.11.2020 14:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):

To bych šla pro jistotu na krev - nemusí to ani souviset s otravou, ale může to být vážný problém.
Měřila jste teplotu?

13.11.2020 14:35
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

fikovnice napsal(a):
Právě vyhazovat jste to neměla!!! Pro případnou toxikol. analýzu. Ale snad bude vše OK. Nicméně, máte-li ten zbytek ještě někde doma v koši, tak bych jej asi pro jistotu uschovala.

Dobře, děkuji.

13.11.2020 14:36
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

To bych šla pro jistotu na krev - nemusí to ani souviset s otravou, ale může to být vážný problém.
Měřila jste teplotu?

Měřila. Má normální.
Nemá horečku.

Tam je právě na nic, že naše vet je v karanténě...

13.11.2020 14:39
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Nějaké takové je má. Možná trošku tmavší.
Jinak... Jestli to něco změní... Jedna se o bílého psa. Nevím, jak to je třeba s pigmentaci nebo něco.

13.11.2020 14:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):
Měřila. Má normální.
Nemá horečku.

Tam je právě na nic, že naše vet je v karanténě...

Určitě je spousta vetů, kteří v karanténě nejsou.

13.11.2020 14:41
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Škoda, že nemůžu vyfotit. Je to ještě neposeda.
Zrovna s námi mlátí puberta.

13.11.2020 14:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):
Jinak... Jestli to něco změní... Jedna se o bílého psa. Nevím, jak to je třeba s pigmentaci nebo něco.

Tohle není žádná akutka, navíc foťáky umí hodně zkreslit skutečnou barvu, ale radši bych to hlídala.

13.11.2020 14:42
fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):
Dobře, děkuji.

Není zač. Někdy je lepší trochu plašit než něco zanedbat. Držím Vám pěsti, ať je vše OK.
Stran těch dásní, zkuste vložit foto - pokud máte nějaké super kvalitní, i když samozřejmě naživo je naživo.

13.11.2020 14:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AnnaZ napsal(a):

Tohle je v pohodě

AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Ale nevím... Mě připadá, že je takové má asi pořád 😅
Já ji moc pusu nekontroluju.

fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):

Jo, aha, já píšu o fotu a Vy o něm výše také...

13.11.2020 14:44
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Tohle je v pohodě

Tak super. Děkuji
Kdyby nějak hodně změnily barvu, tak budu volat.

13.11.2020 14:45
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

fikovnice napsal(a):
Jo, aha, já píšu o fotu a Vy o něm výše také...

Jojo

Ale vyfotit to asi nedám 😂 jsem ráda, že mi papulku otevře aspoň na chvíli 😂

13.11.2020 14:55
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Jinak... Na jazyku to asi poznat nejde, co? To se jedná jen čistě o dasna.

13.11.2020 16:08
fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):
Jinak... Na jazyku to asi poznat nejde, co? To se jedná jen čistě o dasna.

Pokud by se jednalo o vnitřní krvácení (nebo i zevní, to je jedno, prostě pokud by zvíře mělo krevní ztrátu), tak je to skutečně nejvíc poznat vizuálně na sliznici - tedy na dásních.

13.11.2020 16:18
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

fikovnice napsal(a):
Pokud by se jednalo o vnitřní krvácení (nebo i zevní, to je jedno, prostě pokud by zvíře mělo krevní ztrátu), tak je to skutečně nejvíc poznat vizuálně na sliznici - tedy na dásních.

Děkuji.

Zatím nic. Naštěstí. Teď jsme přišli z procházky. Tak jde asi spinkat

13.11.2020 16:20
fikovnice

XXX.XXX.55.5

AnnaZ napsal(a):
Děkuji.

Zatím nic. Naštěstí. Teď jsme přišli z procházky. Tak jde asi spinkat

Já věřím, že to bude dobré!
Ale přidávám, pokud jste to náhodou nečetla, článek o travičovi na Králicku!
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/otrava-psi-veterinar-travic-jed-fosfid-zinku-kralicko.A201112_153553_pardubice-zpravy_skn

13.11.2020 16:26
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

fikovnice napsal(a):
Já věřím, že to bude dobré!
Ale přidávám, pokud jste to náhodou nečetla, článek o travičovi na Králicku!
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/otrava-psi-veterinar-travic-jed-fosfid-zinku-kralicko.A201112_153553_pardubice-zpravy_skn

Bože... To je hnus.
Fakt tyhle lidi nepochopím. Vždyť to ani nejsou lidi

Naštěstí to máme daleko. Bydlíme na malé vesničce v Beskydech. Je tu spousta potulnych koček, tak doufám, že to tam dala nějaká dobrá duše pro ty kočičky. A nebyl to nějaký záměr.

Ale vypadá spokojeně

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2020 17:16

AnnaZ napsal(a):

Tahle barva je normální.

14.11.2020 14:50
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Zdravím, tak zatím je vše v normě
Akorát mi připadá, že víc čůrá. Obyčejně chodí 4x-5x denně. Teď už to je 4x za dnešek.
Myslíte, že to může mít souvislost? Jinak je úplně normální. Právě, až moc akční. Možná to čůrání má i z toho, že "blázní" a chodí častěji pít. 😅

14.11.2020 16:15
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

Už 5x. A celkem velké louže. Myslíte, že to může být třeba jen nachlazení?

Nebo to může mít souvislost? Moc je skoro průhledná. Lehce žlutá.

14.11.2020 18:36
fikovnice

XXX.XXX.55.40

AnnaZ napsal(a):

Pokud víc pije, tak víc močí. Nejedla něco slaného?

14.11.2020 18:38
fikovnice

XXX.XXX.55.40

AnnaZ napsal(a):

Jinak otrav může být "milion" druhů - takto po netu Vám nikdo neurčí, zda ano nebo ne. Jen jsem se dočetla, že na tom Králicku ten travič - dobytek tráví psy nervově paralytickým jedem. To musí mít strašný průběh!

14.11.2020 18:39
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

fikovnice napsal(a):
Pokud víc pije, tak víc močí. Nejedla něco slaného?

Měla s námi oběd. Maso jsem dochucovala nakonec, ale rýže byla osolená. Není na to zvyklá. Nesolim ji vůbec.
Může to být i tím?

14.11.2020 18:40
AnnaZ

XXX.XXX.43.68

fikovnice napsal(a):
Jinak otrav může být "milion" druhů - takto po netu Vám nikdo neurčí, zda ano nebo ne. Jen jsem se dočetla, že na tom Králicku ten travič - dobytek tráví psy nervově paralytickým jedem. To musí mít strašný průběh!

To musí...
Jen když to člověk slyší, tak je mu už hrozně... Natož to vidět

14.11.2020 19:33

fikovnice napsal(a):

Nezpochybňuji, jenom přemýšlím - nervově paralytický jed? Napadá mě akorát kurare, ale to nejspíš ne.

14.11.2020 19:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nezpochybňuji, jenom přemýšlím - nervově paralytický jed? Napadá mě akorát kurare, ale to nejspíš ne.

pisou, že jde o Sutox II

14.11.2020 20:03

AnnaZ napsal(a):

Kam? Určitě bych to nevyhazovala. Kdyby bylo feně špatně, dalo by se z ostatního masa zjistit o jaký jed šlo a podle toho léčit.

15.11.2020 00:13

pisou, že jde o Sutox II

Jo, slyšela jsem ve zprávách. Fosfid zinku.

15.11.2020 00:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jo, slyšela jsem ve zprávách. Fosfid zinku.

kde k tomu takový hnusný zamindrákovaný travič přijde? Nacpala bych mu to do krku a zalepila hubu a pak se jenom dívala až se vycuká. Takový sráč. Vybíjet se na nevinných zvířatech. Musí to být hrozná smrt.

15.11.2020 00:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
kde k tomu takový hnusný zamindrákovaný travič přijde? Nacpala bych mu to do krku a zalepila hubu a pak se jenom dívala až se vycuká. Takový sráč. Vybíjet se na nevinných zvířatech. Musí to být hrozná smrt.

Stutox II mají normálně zemědělci - je to ten jed, kterým se plošně tráví hraboši.

15.11.2020 01:40
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Stutox II mají normálně zemědělci - je to ten jed, kterým se plošně tráví hraboši.

no nevím na Nově říkali myslím nějaký jiný název. A že je to nebezpečné i pro člověka. Ten Stutox tráví i orly a jiné dravce. Jsou to všechno hnusy. Nám se pes otrávil Dominátorem a sice přežil ale život mu to zcela jistě ukrátilo a měl od té doby zažívací problémy. Ty jedy bych zakázala. Kdyby raděj pořádně orali a udělali tam bidýlka pro dravce. Chudáci psi.

15.11.2020 08:37
fikovnice

XXX.XXX.55.4

Nee, mezi nervově paralytické jedy patří např. tabun, sarin, soman, látka VX, apod. A pak také např. insekticidy, obecně organofosfáty, ještě obecněji ireverzibilní (dlouhodobé) inhibitory acetylcholinesterázy.

Jinak možná pamatujete použití těchto látek teroristy nebo ve válečných konfliktech: v Sýrii (2013) - sarin s chlórem (existuje video zasažených - používám je pro výukové účely; sem to raději dávat nebudu), a někdy na přelomu tisíciletí (přesně si nevzpomínám) si pamatuji ty šílence ze sekty Óm šinrikjó, kteří rozptýlili sarin v tokijském metru. Bylo štěstí, že tam nezemřely stovky lidí, ale "jen" kolem 10.

15.11.2020 08:39
fikovnice

XXX.XXX.55.4

GAELLE napsal(a):

Ano, viz můj příspěvek - video ze Sýrie ukazuje příznaky po útoku sarinem - a je to fakt jen pro silné povahy .

15.11.2020 08:50
fikovnice

XXX.XXX.55.4

pisou, že jde o Sutox II

Jo, koukám, že šlo o fosfid zinečnatý...tam je ta nebezpečnost samozřejmě poněkud jinde než u látek, které jsem zmiňovala výše (látka VX, sarin, insekticidy, apod.).

15.11.2020 11:21

GAELLE napsal(a):
no nevím na Nově říkali myslím nějaký jiný název. A že je to nebezpečné i pro člověka. Ten Stutox tráví i orly a jiné dravce. Jsou to všechno hnusy. Nám se pes otrávil Dominátorem a sice přežil ale život mu to zcela jistě ukrátilo a měl od té doby zažívací problémy. Ty jedy bych zakázala. Kdyby raděj pořádně orali a udělali tam bidýlka pro dravce. Chudáci psi.

Stutox alias fosfid zinku, jedno jsou. A samozřejmě je to nebezpečné i pro člověka i pro jiné teplokrevné živočichy.

15.11.2020 11:22

tam je ta nebezpečnost samozřejmě poněkud jinde

nebezpecnost i dostupnost . sutox sezenu, kurare tezko

15.11.2020 11:28

fikovnice napsal(a):
Nee, mezi nervově paralytické jedy patří např. tabun, sarin, soman, látka VX, apod. A pak také např. insekticidy, obecně organofosfáty, ještě obecněji ireverzibilní (dlouhodobé) inhibitory acetylcholinesterázy.

Jinak možná pamatujete použití těchto látek teroristy nebo ve válečných konfliktech: v Sýrii (2013) - sarin s chlórem (existuje video zasažených - používám je pro výukové účely; sem to raději dávat nebudu), a někdy na přelomu tisíciletí (přesně si nevzpomínám) si pamatuji ty šílence ze sekty Óm šinrikjó, kteří rozptýlili sarin v tokijském metru. Bylo štěstí, že tam nezemřely stovky lidí, ale "jen" kolem 10.

Aha. Já jsem si to rozdělila po svém (a teda asi blbě) - nervově paralytické jako kurare a jiná myorelaxancia (kdy se udusím a nemůžu se hýbat) a a vagomimetika - což jsou ty organofosfáty, kdy mi taky selže dýchací aparát a k tomu mám silné křeče hladké svaloviny. Obojí je hnusná smrt.

15.11.2020 11:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To mi připomíná tu scénku z kameňáku:

Litujeme, ale arsen a jiné jedy vydáváme pouze na předpis - fotka tchyně nestačí... 😂

15.11.2020 12:15
fikovnice

XXX.XXX.55.32

O kurare já nepsala... Ale takový malathion by asi sehnat šlo (= právě organofosfát se stejným mechanismem účinku jako mají ti mnou omílání tabun, sarin,...). Kurare, ač by to tomu napovídalo, se mezi primárně nervově paralytické jedy neřadí.

15.11.2020 12:19
fikovnice

XXX.XXX.55.32

Aha. Já jsem si to rozdělila po svém (a teda asi blbě) - nervově paralytické jako kurare a jiná myorelaxancia (kdy se udusím a nemůžu se hýbat) a a vagomimetika - což jsou ty organofosfáty, kdy mi taky selže dýchací aparát a k tomu mám silné křeče hladké svaloviny. Obojí je hnusná smrt.

Ano, hnusná smrt. Zažila jsem...ne tu smrt , ale při jedné mé operaci to anesteziolog přepískl právě s myorelaxanciem. Při probouzení ubral rychleji celkové anestetikum než myorelaxans. Probudila jsem se opravdu ráz naráz do PLNÉHO vědomí a nemohla jsem - NIC! Pohnout čímkoli (ani mrknout, prostě žádným svalem), samozřejmě, že nejhorší byla ta nemožnost dýchání. Dodnes si pamatuji ty fofry áraře - ambuvak - rozdejchávat mě - a i si pamatuji tu konverzaci mezi ním, operatéry a ARO sestrou...

15.11.2020 12:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
O kurare já nepsala... Ale takový malathion by asi sehnat šlo (= právě organofosfát se stejným mechanismem účinku jako mají ti mnou omílání tabun, sarin,...). Kurare, ač by to tomu napovídalo, se mezi primárně nervově paralytické jedy neřadí.

Teda dámy, čumím jak jste v těch jedech zběhlé - vůbec by mě nepřekvapilo, kdybyste už byly vdovy... 😂

15.11.2020 12:21
fikovnice

XXX.XXX.55.32

A vlastně si vzpomínám, že tu asi kdysi "Bodlinka" psala, že se snad (doufám, že ojediněle!) myorelaxanciemi BEZ ČEHOKOLI JINÉHO prováděla eutanázie!!! Páníčci byli spokojení, protože zvířátko přece umřelo v naprostém klidu... .

15.11.2020 12:22
fikovnice

XXX.XXX.55.32

Teda dámy, čumím jak jste v těch jedech zběhlé - vůbec by mě nepřekvapilo, kdybyste už byly vdovy... 😂

Doufám, že si to přečte jeden nejmenovaný muž...
Jinak pro mě je ale ta znalost díky mému oboru. A myslím, že u "Komety" to stejné.

15.11.2020 12:26
fikovnice

XXX.XXX.55.32

Btw, vdovy...vzpomínáte na tzv. černé vdovy - po padlých Čečencích? Jak zajali v Moskvě v divadle diváky (stovky) a chtěli výkupné nebo osvobození zajatců? Tehdy se zásah Ruska moc nepovedl. Klimatizací pustili do divadla taktéž plyn...černé vdovy sice usmrtili, ale ten plyn zabil i mnoho těch návštěvníků představení. Vím, že Rusáci dlouho nechtěli přiznat, co to tam vlastně pustili, pokud to vůbec kdy oficiálně přiznali. Ale vím, že se psalo o fentanylu - velmi silném opioidu, a nějak se jim to vymklo z rukou .

15.11.2020 15:51
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
A vlastně si vzpomínám, že tu asi kdysi "Bodlinka" psala, že se snad (doufám, že ojediněle!) myorelaxanciemi BEZ ČEHOKOLI JINÉHO prováděla eutanázie!!! Páníčci byli spokojení, protože zvířátko přece umřelo v naprostém klidu... .

Obávám se že takto ten ožralý de*ent "uspal" našeho Arga.
Ten byl ale už "naštěstí" ve stavu že už to stejně nevnímal. Ale stále mne to trápí a vidím to
A jinak kdysi dávno za socíku jsem pracovala v nejmenovaném podniku zahraničního obchodu. Mimo jiné jsem zažila jednání kde byly v kufříku právě vzorky tabunu, somanu, sarinu a další. Prodávalo se to a vyváželo. A na slovensku v nejmenované továrně vyrábělo.

15.11.2020 19:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jenom k té vaší odborné debatě: organofosfáty má doma každý zahrádkář, jako postřiky proti škůdcům.

15.11.2020 19:25

lesnížínka napsal(a):
Jenom k té vaší odborné debatě: organofosfáty má doma každý zahrádkář, jako postřiky proti škůdcům.

Každý ne, chemii na zahradě nepoužívám. Chápu, když to někoho živí, ale když mám zahradu na odpočinek a pro radost ? Mám tu ptáčky a taky včely.

15.11.2020 19:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No já také ne, ale žiju v tom, tak to vím.

15.11.2020 20:12

fikovnice napsal(a):

Doufám, že si to přečte jeden nejmenovaný muž...
Jinak pro mě je ale ta znalost díky mému oboru. A myslím, že u "Komety" to stejné.

Jo jo. Ale dětem na hodinách vyprávím skutečný příběh, kterak zdravotní sestra píchla svému nevěrnému milenci myorelaxans, nechala ho chvíli doslova a do písmene "vydusit" a pak mu teda aplikovala protijed.

15.11.2020 20:13

fikovnice napsal(a):

A kdysi se takhle kastrovali hřebci - succinylcholinjodidem - za plného vědomí.

16.11.2020 11:06
fikovnice

XXX.XXX.135.229

Jo jo. Ale dětem na hodinách vyprávím skutečný příběh, kterak zdravotní sestra píchla svému nevěrnému milenci myorelaxans, nechala ho chvíli doslova a do písmene "vydusit" a pak mu teda aplikovala protijed.

Na to byl film....v hlavní roli Courtney Love!

16.11.2020 11:06
fikovnice

XXX.XXX.135.229

A kdysi se takhle kastrovali hřebci - succinylcholinjodidem - za plného vědomí.

Odporné!!!

16.11.2020 11:46

fikovnice napsal(a):
Na to byl film....v hlavní roli Courtney Love!

To jsem ani nevěděla!

16.11.2020 11:47

fikovnice napsal(a):
Odporné!!!

Ano, naštěstí tenhle způsob už zmizel v propadlišti dějin.

16.11.2020 21:44
AnnaZ

XXX.XXX.5.45

Teda to je konverzace 😅

Opožděně se hlásím. Jsme nejspíš v pořádku. Od snězení se nic neprojevilo!
Akorát ji asi zachutnalo syrové maso 😂

16.11.2020 21:49
AnnaZ

XXX.XXX.5.45

Když jsme u toho syrového masa... Krmí někdo z vás BARFem?
My granule nemůžeme. Odmala střevní potíže, po tom, co jsem začala dávat jen vařené se to uklidnilo a dlouho už nic.

Uvažovala jsem, že přejdu na barf. Ale nevím, jestli je to dobrý nápad, když má tak citlivé zažívání. A ani nevím, kde začít.

Poradíte mi například nějaké webovky, kde bych se mohla dozvědět více? Popřípadě nějaké vlastní zkušenosti?

Moc děkuji

16.11.2020 21:56

AnnaZ napsal(a):
My granule nemůžeme. Odmala střevní potíže, po tom, co jsem začala dávat jen vařené se to uklidnilo a dlouho už nic.

Uvažovala jsem, že přejdu na barf. Ale nevím, jestli je to dobrý nápad, když má tak citlivé zažívání. A ani nevím, kde začít.

Poradíte mi například nějaké webovky, kde bych se mohla dozvědět více? Popřípadě nějaké vlastní zkušenosti?

Moc děkuji

Díky za dobrou zprávu!

Barfistů je tu celá řada. Pročtěte si třeba tohle vlákno, jsou tam i odkazy.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3658475/krmeni-syrovym-masem

16.11.2020 21:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

AnnaZ napsal(a):

Moc děkuji

Tady jsou na mase snad všichni, co jsem tak vypozorovala... Neptala bych se, jestli přejít, když má tak citlivé zažívání, ale spíš, proč jsem to ještě neudělala právě proto, že má tak citlivé zažívání.

Fakt je to na pohodu a hlavně fakt pokud jde o zažívání. Co já se s tím před změnou stravy s fenou natrápila!

Projděte vlákna, je toho tady fakt moc.

17.11.2020 11:58
fikovnice

XXX.XXX.55.32

To jsem ani nevěděla!

Tak jsem to dohledala, film se jmenuje 24 hodin. Viděla jsem jej nejmíň 2x, a podle mě fakt stojí za to. Lékaři, který má astmatickou dcerku, tak ji u nesou gangsteři. Ten lékař objevil antidotum na nějakou kurareformní látku....víc nebudu spoilerovat, kdyby to chtěl náhodou někdo shlédnout... Snad jen, že C. Love mi byla v tom filmu hodně sympatická, což se až tak často neděje. Další známý herec např. Kevin Bacon.

17.11.2020 12:00
fikovnice

XXX.XXX.55.32

Ano, naštěstí tenhle způsob už zmizel v propadlišti dějin.

Pevně doufám....ale myslíte, že se ještě nenajde nějaké takové hovado, které by provádělo eutanázii takto??

Přidejte reakci

Přidat smajlík