Golddust yorkshire terrier

Prodám Jorkšírského teriéra - CHS od Moravské Sázavy nabízí dva chlapečky G...
30000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Míšameggi
napsal(a):
Dobrý den,
jen jsem se chtěla zeptat jestli je normální, že někdo prodává fenku jorksira 8 let s PP. A chtějí za ní 18000 Kč?
Můžete mi poradit vím, že bych sehnala za tyto peníze štěně, ale zajímá mě jestli je ta cena solidní.
Děkuji.
Já se teda moc neorientuju, ale štěně jorkšíra s PP za 18 000 v dnešní covidové době podle mě neseženete. Za 8letou fenu to možná odpovídá. Určitě přispějí povolanější.
Uživatel s deaktivovaným účtem
. .před cca 18 lety fenka jorka za 18 000, ale byly i dražší tou dobou...
napsal(a):
. .před cca 18 lety fenka jorka za 18 000, ale byly i dražší tou dobou...
Mně jenom napadlo, že na 8leté feně se už nedá (teoreticky) chovat.
Já teda nevím, jak u jiných plemen, nemám přehled, ale u našeho plemene se tak stará fenka už daruje.
Míšameggi
napsal(a):
Takže si myslíte že za 8 letou fenku je 18 000 Kč přijatelná cena? 🤔
Nevím, říká se, že každé zboží má svého kupce. Můžete ji mít dalších 10 let. Jak je na tom se zdravím teď?
Míšameggi
napsal(a):
Zdravotně je v pořádku
Ale stále je to na vás, jak se rozhodnete. Já osobně mám třeba představu, že jednou si vezmu psa z útulku.
napsal(a):
Já teda nevím, jak u jiných plemen, nemám přehled, ale u našeho plemene se tak stará fenka už daruje.
To se stává u ne úplně košer účelových chovek módních plemen, kde je těch psů moc a chovatelé k nim nemají takový vztah. Já s tím nesouhlasím, u nás se to nestává a i když má holka jeden vrh v životě, protože na obyčejnou produkci chovatel nehraje, tak zůstane. I kdyby bylo doma "přepsíno" a na gauči a v posteli by byla jedna velká hromada. Na druhou stranu pro relativně draze prodanou fenu za chovným zenitem je asi větší šance, že na ní nikdo nebude množit a užije si ještě hodně let prima života.
napsal(a):
Mně jenom napadlo, že na 8leté feně se už nedá (teoreticky) chovat.
..myslela jsem zda paní nespletla a nejednalo se o měsíce.....za osmiletého psa bych to nedala, to si raději vezmu jakojorka z utulku .....
napsal(a):
To se stává u ne úplně košer účelových chovek módních plemen, kde je těch psů moc a chovatelé k nim nemají takový vztah. Já s tím nesouhlasím, u nás se to nestává a i když má holka jeden vrh v životě, protože na obyčejnou produkci chovatel nehraje, tak zůstane. I kdyby bylo doma "přepsíno" a na gauči a v posteli by byla jedna velká hromada. Na druhou stranu pro relativně draze prodanou fenu za chovným zenitem je asi větší šance, že na ní nikdo nebude množit a užije si ještě hodně let prima života.
Anebo na ni ještě nekdo udělá 2 vrhy, aby se mu ty prachy "vrátily"🙄
Míšameggi
napsal(a):
A vy by jste ty peníze za ní nedala? Omlouvám se že se takto ptám ale já nejsem typ člověka který by chtěl množit v žádném případě ale fenka mě zaujala je nádherná láska ji kouká z očí chci ji dát pouze hezky domov na zbytek života co jen to bude možné.
Jestli jí opravdu chcete, tak do toho. Je to lepší, než kdybyste "zachraňovala" zbídačené štěně jakojorka z množky a motivovala tím nějaké čuně k další produkci. Jeďte se tam podívat, info jako bývalá chovná fena asi mít bude i na webu.
napsal(a):
To máte samozřejmě pravdu. U nás zůstává každá fena na dožití, i ta, ze které není vůbec nic, ani ten jeden vrh. Ale vím, že takoví jsou a fen, na kterých už nemůžou chovat, se zbavují.
Míšameggi
napsal(a):
Paní jsem se samozřejmě ptala z jakého důvodu fenku prodává a že prý musí snížit stav chovu.
No jo, klasika. Ale jestli jí opravdu chcete a myslíte to s ní dobře, tak do toho jděte.
napsal(a):
No jo, klasika. Ale jestli jí opravdu chcete a myslíte to s ní dobře, tak do toho jděte.
No nevím - podle předchozích příspěvků paní množí bezpapírové ovčáky (to byla hodně vtipná diskuze), v říjnu si pořídila jinou 8 letou jorkšírku, do toho má malé dítě...
... a skoro bych se i vsadila, že je to troll🤫
Pro ilustraci např. :
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3692371/brezi-fena
Míšameggi
napsal(a):
A mohla by jste mi poradit nějaký útulek kde mají jorksira? Žádný jsem nenašla.
....musite sledovat....cistého jorka asi ne...ale podobnemu jorkovi zcela určitě.....
Tak jen pro upřesnění fenu německého ovčáka mám ale s PP to jsem tam psala a to že to některé lidi nejspíše přehlédli tak to už potom není můj problém. Ano jednou jsem si vzala fenku jorksira ale musela jsem ji dát k rodičům nesnesla se s dětmi ani s přítelem a teď bych chtěla ještě jednu fenku jorksira a našla jsem tuhle 🙂 co je natom spatneho?? Já psy nemnožim copak je to něco špatného že chci dát této fence domov psala jsem jen ohledně ceny zda je přijatelná a ne rozebírat další věci.
....musite sledovat....cistého jorka asi ne...
Míšameggi
napsal(a):
Tak jen pro upřesnění fenu německého ovčáka mám ale s PP to jsem tam psala a to že to některé lidi nejspíše přehlédli tak to už potom není můj problém. Ano jednou jsem si vzala fenku jorksira ale musela jsem ji dát k rodičům nesnesla se s dětmi ani s přítelem a teď bych chtěla ještě jednu fenku jorksira a našla jsem tuhle 🙂 co je natom spatneho?? Já psy nemnožim copak je to něco špatného že chci dát této fence domov psala jsem jen ohledně ceny zda je přijatelná a ne rozebírat další věci.
Psala jste, že fena byla krytá v 16 měsících - takže to nemohl být vrh s PP, protože NO potrebuje do chovu zkoušku, výstavu a bonitaci, což sama o sobě mohla v tom věku těžko stihnout, když na podzim nemela věk, a pak nebyly kvůli covidu akce), a navíc můžete krýt až fenu starší 18 měsíců...
Míšameggi
napsal(a):
Špatného?
A co je na tom chytrého?
Seniora za 18.000?
Osmiletá fena bude urvaná z cizích dětí
a z feny NO?
Kde na to vezmete čas?
Tak NO je venku kde má svoj kotec s budou většinou pořád běhá po zahradě a po dvoře a tato fenka prý děti miluje dokonce jsem se sama o to přesvědčila že okamžitě šla za moji 5 letou dcerou a chtěla hladit a že se ptáte kde nato vezmu čas do toho vám opravdu nic není 🙂. Nestarám se já o vás nestarejtese se o mě o vaše komentare jsem nestála.!
Jorkmuti v útulcích by byli.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000163&link-utulek=
Ke zbytku se nechci vyjadřovat...
Míšameggi
napsal(a):
Tak NO je venku kde má svoj kotec s budou většinou pořád běhá po zahradě a po dvoře a tato fenka prý děti miluje dokonce jsem se sama o to přesvědčila že okamžitě šla za moji 5 letou dcerou a chtěla hladit a že se ptáte kde nato vezmu čas do toho vám opravdu nic není 🙂. Nestarám se já o vás nestarejtese se o mě o vaše komentare jsem nestála.!
Jo, kupte si ji, však na ni ještě můžete flákat chvilku bezpapíráky...
Míšameggi
Dobrý den,
ohledně fenečky, podle mě je tohle od chovatelů prasárna. Nikdy bych tohle neudělala, že ji ještě prodám za peníze. Ano pokud potřebují s nějakého důvodu dát pryč pejska tak aspoň za symbolickou cenu.
I u nás v chovkách se tohle děje, že se 8 leté fenečky prodávají a jak se chovatelky dušují jak jim o fenky jde a ble-ble-ble a je mi jedno jaký mají chovatelský záměr. Znám dvě chovky co si nechávají i staré fenečky.
Já bych chovatelku nepodpořila a nekoupila.
Dája
Tak rok a čtyři měsíce. Velké plemeno. Moje fena hárala poprvé týden před 12 měsícem. Takže první, nanejvýš druhé hárání.
Nechápu, na co se tedy zadavatelka ptá. Jistě už mohla pochopila, že názory většiny diskutujících se neshodují s jejími.
Já bych si k mladé feně a malému dítěti starší fenu nepořizovala, už s ohledem na ní. Jinak se chová doma, kde to zná, jinak se může chovat v cizím prostředí.
Ale zadavatelka má už asi jasno, tak ať to skusí usmlouvat, ostatně , je-li fenka zdravá, jeden vrh bez PP dá v pohodě, peníze budou doma.
juhaj
napsal(a):
Tak rok a čtyři měsíce. Velké plemeno. Moje fena hárala poprvé týden před 12 měsícem. Takže první, nanejvýš druhé hárání.
Nechápu, na co se tedy zadavatelka ptá. Jistě už mohla pochopila, že názory většiny diskutujících se neshodují s jejími.
Já bych si k mladé feně a malému dítěti starší fenu nepořizovala, už s ohledem na ní. Jinak se chová doma, kde to zná, jinak se může chovat v cizím prostředí.
Ale zadavatelka má už asi jasno, tak ať to skusí usmlouvat, ostatně , je-li fenka zdravá, jeden vrh bez PP dá v pohodě, peníze budou doma.
Jj, ono už i to, že má takový přehled o tom kolik měla fena vrhů a štěňat o něčem vypovídá - normální člověk, co chce jen dát domov staršímu psovi se o tyhle věci před nákupem většinou nezajímá, a ani ho to nenapadne ptát se na to... 🤔
Vy se ptáte na subjektivní dojem.
Subjektivně někomu může připadat cena adekvátní a někomu dokonce i nízká.
My prostě nemůžeme vědět, jestli je ta cena pro Vás akceptovatelná, nebo ne. To musíte vědět Vy.
Objektivně vzato je stará fena za osmnáctku předražená. A běžně se za tolik opravdu neprodává.