Německý ovčák - štěňátka s PP

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Adnyr Bohemia nabízí k prodej...
DohodouDobrý den chci se zeptat naše fena prvorodicka je v 60 dnů březosti od začátku je klidná už není divoká co mě zaráží je to že v 60 dnů březosti hrabe díry je neklidna ale struky se jí nenalevaji nevím co si mám myslet je to snad falešná březost? 🤔 Děkuji za odpověď když mi někdo odpoví kdo stim má zkušenost. míša.
Míšameggi
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat naše fena prvorodicka je v 60 dnů březosti od začátku je klidná už není divoká co mě zaráží je to že v 60 dnů březosti hrabe díry je neklidna ale struky se jí nenalevaji nevím co si mám myslet je to snad falešná březost? 🤔 Děkuji za odpověď když mi někdo odpoví kdo stim má zkušenost. míša.
Vy jste nedělali sono, nebo rtg na potvrzení březosti?
Nene nedělali při krytí feny nám pomáhal veterinář a bylo vše v pořádku do jisté doby říkal že březí je. I vše k tomu naznačovalo jak se zklidnila, netočí už na našeho druhého psa jorksira prostě suprova fena celkové i ta povaha se jí zklidnila přibrala i na váze, no a je to týden co knam přijel na návštěvu známý veterinář a říkal že březí není když jsme mu řekli že hrabe díry do země a hlídá si tak odpověď znela: když tak bude mít dvě až tři štěňata ale velké! Tak právě dneska 60 den březosti a dělá jakoby nic ani ty struky se jí nenalevaji tak nevím no 🤔😪
Míšameggi
napsal(a):
Nene nedělali při krytí feny nám pomáhal veterinář a bylo vše v pořádku do jisté doby říkal že březí je. I vše k tomu naznačovalo jak se zklidnila, netočí už na našeho druhého psa jorksira prostě suprova fena celkové i ta povaha se jí zklidnila přibrala i na váze, no a je to týden co knam přijel na návštěvu známý veterinář a říkal že březí není když jsme mu řekli že hrabe díry do země a hlídá si tak odpověď znela: když tak bude mít dvě až tři štěňata ale velké! Tak právě dneska 60 den březosti a dělá jakoby nic ani ty struky se jí nenalevaji tak nevím no 🤔😪
Tak si asi budete muset z těch "odborných" závěrů, které jste doteď získali vypočítat aritmetický průměr 🤪
A jestli je fena takyjorkšír, tak kolik by jako měla mít štěňat?! Dvě až tři štěňata jsou u těchto plemen normální.
... jinak hezký příklad lidové množitelské tvořivosti v praxi... 🤮
Míšameggi
napsal(a):
Máme německého ovčáka s papirama to není žádné množení. Chtěla jsem vědět jestli se stím už někdo setkal.
Myslíte, že tady mají lidi krišťálovou kouli, když ani 2 veti, kteří fenu viděli nejsou schopni říct jestli je březí?
Víte, každý normální chovatel tu diagnostiku březosti dělá - už jen z toho důvod, aby věděl jak má v 2. polovině krmit, nebo jestli má čekat nějaké komplikace při porodu (např. pokud je tam jen jeden plod)
Takhle to máte s překvapením, no ...
Míšameggi
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat naše fena prvorodicka je v 60 dnů březosti od začátku je klidná už není divoká co mě zaráží je to že v 60 dnů březosti hrabe díry je neklidna ale struky se jí nenalevaji nevím co si mám myslet je to snad falešná březost? 🤔 Děkuji za odpověď když mi někdo odpoví kdo stim má zkušenost. míša.
Jinak to ,že hrabe díry je naprosto normální.
Dopřejte ji klidné místo ,nejlépe tam kde o ní budete vědět 24-h . a budete mít kontrolu.
Mléko se spustí po porodu. Fena se chová normálně.
Trochu mě spíš mrzíte vy.
Pavljuska
XXX.XXX.9.27
Mně také nikdo neporadil. Tady už o radu nikdy více.... Ale nebojte, za 1.co nejdříve na rentgen. Za 2.pohmatem byste již měla cítit pohyby plodů a za 3.fenka se připravuje, před porodem je nervózní, hrabe, kňourá atd. To zvládnete. Já to taky zvládla nakonec i bez rad tady.Držím pěsti, ať je v še v poho.
Pavljuska
napsal(a):
Mně také nikdo neporadil. Tady už o radu nikdy více.... Ale nebojte, za 1.co nejdříve na rentgen. Za 2.pohmatem byste již měla cítit pohyby plodů a za 3.fenka se připravuje, před porodem je nervózní, hrabe, kňourá atd. To zvládnete. Já to taky zvládla nakonec i bez rad tady.Držím pěsti, ať je v še v poho.
S březí fenou na rentgen? To se běžně dělá?
Uživatel s deaktivovaným účtem
marcelaamax
napsal(a):
Nejsem ani chovatel, ani odborník, ale zašla bych s fenou na sono.
Já taky.
Pavljuska
XXX.XXX.9.27
Až bude ležet třeba při mazlení na zádech, zkuste jí v klidu hladit břicho. Většinou jsou cítit kus pod žebry, nebo až bude chrnět tak jí položit ruku na bok, k bříšku a měla byste cítit chvění, malé jakoby kroucení či takový ťukot. Samozřejmě může mít falešku, a to i jako rodí. Normálně tlačí a berou si do pelechu hračky. Ale to mají opravdu většinou cecky nateklé. Takže klid, nebo zajeďte na ultrazvuk, sice se tam moc nepozná kolik je štěňat, ale budete mít jistotu. A s tou falešku, kdyžtak jí sebrat hračky, dávat míň žrát, víc chodit ven a víc se jí věnovat. Ono to pak přestane. Ale jsou fenky, co ji mají skoro po každém hárání a pak je lepší kastrace. Jo a pokud je březí, tak mlíčko se může objevit až s porodem.
Konečně se našel někdo, kdo poradí !
napsal(a):
Konečně se našel někdo, kdo poradí !
Teď nevím - je to ironie nebo ne? Když radí Pavljuska, která ve vedlejším vláknu řeší březost fenky jezevčíka, která má jeden a půl roku.
Pavljuska
XXX.XXX.9.27
Ehm, ehm... Neřešila jsem brezost, ale porod.. Zase chytrá jako vydra... Ale poradit neumí, rádoby chovatelská... Se tady musíme s manželem fakt smát.
Míšameggi
napsal(a):
Takových lidí je málo. Ostatní ať si trhnou.
Pavljuska
napsal(a):
Ehm, ehm... Neřešila jsem brezost, ale porod.. Zase chytrá jako vydra... Ale poradit neumí, rádoby chovatelská... Se tady musíme s manželem fakt smát.
Jasně. Píšete, že jeden a půl roku (=18 měsíců) stará fena je těsně před porodem. Takže jste ji nakryli v 16 měsících. A to se do chovatelské dospělosti nevejdete. Já se bohužel nesměju.
Míšameggi
napsal(a):
Jee strašně moc děkuji je to poprvé co by měla moje fena mit štěňátka tak jsem ráda za jakoukoliv radu na internetu se toho píše moc takže jsem ráda že poradí aspoň někdo tady i když pominu ty negativní komentáře jako třeba (hodně štěstí ve množení) atd.
Nedivte se, že jsou negativní komentáře. Takové věci chovatel na internetu neřeší.
Pavljuska
XXX.XXX.9.27
Přesně Míšo, mně rodila fenka včera, nikdo neporadil. Jen do mě hustili jak je mladá a že to mám na prachy atd... Hele tady s nima se radši neraď.. Jen tě dokážou víc znervóznět.Ta naše měla nějaký problém v bříšku, tak nám bylo řečeno, že pokuď chceme štěňata tak co nejdřív.. Pač po porodu až teď dokojí musí na kastraci.. A my chtěli od ní mimi.. Jedno si necháme a další dvě si vezme rodina... Mám jezevčíka standart, hladko bez pp a oni pořád řeší pp a píc....!!! Teď už ti poradit můžu, ale do nedávná jsem byla jen laik.. takže máš pravdu, ať si trhnou
Moyda
napsal(a):
Jo jo, jeden porod a už odbornik . Ja už třeba odrodila víc jak dvacet hříbat a pořád si nepřipadam jistá v kramflecích protože vím že vždy se může něco pos..t.
Já mám za sebou určitě přes 500 porodů (nejvíc teda koně, skot, ovce, pak až psi), ale taková hrdinka jako tady ta paní zdaleka nejsem...
Pavljuska
XXX.XXX.9.27
Ne vy jste už veterinářka... Tleskám
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já mám za sebou určitě přes 500 porodů (nejvíc teda koně, skot, ovce, pak až psi), ale taková hrdinka jako tady ta paní zdaleka nejsem...
Za mě
napsal(a):
Za mě
Porody "velkých" mi přijdou takové vic pod kontrolou - přecejen si tam člověk může sáhnout, vrátit děcko zpět, porovnat nohy, hlavu..., i ta poporodní péče je v případě komplikací jaksi jednodušší (buď oddojím, a dám napít z flašky, nebo vytáhnu mlezivo z mražáku atd.)
... ale u psů mám z porodů pořád respekt, protože se tam toho může pokazit dost, a někdy je těžké odhadnout tu hranici, jestli je to ještě v normě, nebo už jsme v průšvihu...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Porody "velkých" mi přijdou takové vic pod kontrolou - přecejen si tam člověk může sáhnout, vrátit děcko zpět, porovnat nohy, hlavu..., i ta poporodní péče je v případě komplikací jaksi jednodušší (buď oddojím, a dám napít z flašky, nebo vytáhnu mlezivo z mražáku atd.)
... ale u psů mám z porodů pořád respekt, protože se tam toho může pokazit dost, a někdy je těžké odhadnout tu hranici, jestli je to ještě v normě, nebo už jsme v průšvihu...
Smím vědět vaši profesi? Nebo koníčka? Postřehy lidí z praxe jsou pro mě přínosem.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Vzdělánim zootechnik a trenér/jezdec dostihových koní (po škole jsem byla na velkokapacitním kravíně a v hřebčíně)
Tak to jo. Děkuji.
Pavljuska
napsal(a):
Přesně Míšo, mně rodila fenka včera, nikdo neporadil. Jen do mě hustili jak je mladá a že to mám na prachy atd... Hele tady s nima se radši neraď.. Jen tě dokážou víc znervóznět.Ta naše měla nějaký problém v bříšku, tak nám bylo řečeno, že pokuď chceme štěňata tak co nejdřív.. Pač po porodu až teď dokojí musí na kastraci.. A my chtěli od ní mimi.. Jedno si necháme a další dvě si vezme rodina... Mám jezevčíka standart, hladko bez pp a oni pořád řeší pp a píc....!!! Teď už ti poradit můžu, ale do nedávná jsem byla jen laik.. takže máš pravdu, ať si trhnou
A to vás nenapadlo, že ten "problém v bříšku" může být dědičný?
Fiona.Praha
napsal(a):
Ona snad i Vaše fena má problém v bříšku? Stejně jako ta Pavljušky?
Tak teď to vypadá, že P. i M. jedno jsou :-))
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Uf, ale, když se "zasekne" tele, nechtěla bych to zažít! A já myslela, že jste jen přes psy!
Míšameggi
napsal(a):
Nenapadlo rodiče od feny byli v pořádku oba.
Jestli produkujete štěňátka, víte něco o dědičnosti? Je ve svých typech pěkná mrcha, objektivně "zdraví" rodiče můžou mít klidně celý vrh fatálně nemocných psů. Zvlášť v případě "čistokrevných" psů bez PP.
Míšameggi
napsal(a):
Máme německého ovčáka s PP. Ještě před krytí jsme byli u veterináře dělal ji veškeré testy a podle výsledků je zdravá.
64. den....
Míšameggi
napsal(a):
Ano veterinář řekl že do 70 dne máme být v klidu.
no tvl.
Míšameggi
napsal(a):
To mi povídejte 🙂😔
tak jestli jako v klidu budete az do 70. dne tak Vas obdivuji.
to vas vazne jako nikdo na to sono nedostane?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nebuď hysterka🤪
jj. mam zbytecne obavy o cizi feny, chápu.
jen doufám, že ta fena je jaĺova, protoze tohle si nezaslouzi
Míšameggi
napsal(a):
Jedeme na to sono. Jsem zvědavá
to není o zvedavosti, tady jde o život - jestli je brezi
Důvod my nevíme, asi jste byla nadpočetná
Míšameggi
napsal(a):
Buďte v klidu o život opravdu nejde znám lidi a jejich fena rodila 68 den. A fena a štěňata úplně v pohodě. Příroda si řekne sama.
Přesně příroda se s tím nes..e. , proto musi někdy feny na císaře protože je tam jedno obří štěně které není schopna porodit. Nebo třeba stěněci mléko se vyrábí jen aby se chovatelé nenudili. Proto třeba spousta domácích porodů končí průšvihem. Příroda je prostě všemocna a mi jsme jí úplně fuk.
Moyda
napsal(a):
Přesně příroda se s tím nes..e. , proto musi někdy feny na císaře protože je tam jedno obří štěně které není schopna porodit. Nebo třeba stěněci mléko se vyrábí jen aby se chovatelé nenudili. Proto třeba spousta domácích porodů končí průšvihem. Příroda je prostě všemocna a mi jsme jí úplně fuk.
Míšameggi
napsal(a):
Máme německého ovčáka s PP. Ještě před krytí jsme byli u veterináře dělal ji veškeré testy a podle výsledků je zdravá.
Takže fena i krycí pes mají minimálně RTG DKK v pohodě? Tak to je prima.
b.k
napsal(a):
Obecně březost trvá 63dní +- 7.
Ani jedno není extrém.
V pozoru bych ovšem byla a veta měla minimálně na drátě.
Ale to mám ostatně vždy.
Jj. Po sonu bych klidna byla
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A jak se budou jmenovat?
Je vůbec možné nepoznat na ovčákovi 66 den březost? Když jde o 6 štěňat ?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Co na to říct... 😂
No to jsem chtěla slyšet od vás !
Fakt je, že na ženské ( když si vezme šikovné oblečení ) taky "březost" v 7. měsíci nemusí být vidět. Ale feny NO se většinou do šatů nestrojí.
Právě proto se ptám vás, abych zadavatelce nekřivdila. Třeba napíšete, že někdy je má fena tak dobře schované.....
napsal(a):
No to jsem chtěla slyšet od vás !
Fakt je, že na ženské ( když si vezme šikovné oblečení ) taky "březost" v 7. měsíci nemusí být vidět. Ale feny NO se většinou do šatů nestrojí.
Právě proto se ptám vás, abych zadavatelce nekřivdila. Třeba napíšete, že někdy je má fena tak dobře schované.....
Pokud má fena NO 6 štěňat, a předchozí vet to pohmatem v této fazi březosti nepoznal, tak musel být buď nějak indisponován... 🥃🥃🥃🥃
... nebo má falešný diplom🤫
Míšameggi
napsal(a):
Když jsme šli na veterinu tak si myslel veterinář že není březí ale sono ukázalo že je ze prý na prvnickach je to špatně poznat
Jedno štěně NO má včetně plodových obalů přibližně 0,5 kg x 6 = 3 kg
Jako sorry, ale jestli tohle v břiše vet pohmatem nepozná, tak amen s jeho pacienty... ⚰️🕯️
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je vlastně karton plechovek Plzní 😂😂😂
kdyz nenajde 6 plzni, myslis, ze uslysi srdicka a spocita tepy?
Jen jestli není virtuální, ten veterinář i ta fena. Jen míša je asi skutečná :-((
Jako ta Plzeň :-))