Uživatel s deaktivovaným účtem

Na veterinu.
Nellska
napsal(a):
Dobré ráno, prosím o pomoc.
Dneska ráno mě vzbudila moje fenka, když se dusila. Po chvíli to ustalo, ale ona se pořád chvilkami dýchá jak kdyby se dusila. Třeba 2 vteřiny, nic a za 5 minut zas.
Co s tím?
Tak máte jen dvě možnosti. Buď zajedete k veterináři, který fenu prohlédne a případně určí léčbu a nebo prostě budete sedět doma a čekat jestli umře nebo ne.

Nellska
napsal(a):
Dneska ráno mě vzbudila moje fenka, když se dusila. Po chvíli to ustalo, ale ona se pořád chvilkami dýchá jak kdyby se dusila. Třeba 2 vteřiny, nic a za 5 minut zas.
Co s tím?
Já tomu asi nerozumím, kdybyste se dusila Vy, tak budete hledat také rady na internetu, nebo půjdete k lékaři?

Nellska
napsal(a):
Co s tím?
Viz příspěvky nade mnou.
rapotacka11
napsal(a):
Nejspíš ne.
Krk jí mohli počochnit už dříve
a mohla k tomu problému mít i dispozici.
O to víc je potřeba opatrnost.
(může to být patro nebo psincák ...)
Nó a ani na jedno neumře, takže by mohla zadavatelka upřesnit o jakého psa jde, případně jak to pokračuje či ne...než povalí vyděšená na veterinu.
lesnížínka
napsal(a):
To někde bylo? Nebo je to váš soukromý tip?
Tady
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3843950/nechce-cvicit

Nellska
napsal(a):
Jsou nějaké další příznaky? Případně jak to léčit?
Veterinářem. Nebo chcete kolaps průdušnice léčit samo domo?

rapotacka11
napsal(a):
Jak to bude léčit vet?
Já bych na to psa operovat nedala,
tedy pokud by mu nešlo o život.
Jenže zadavatelka neví, zda se jedná o tento problém. Místo, aby fenku vzala na veterinu, tak loví diagnózy na fóru....
Jako mi se 50 minut dusit pes, tak nečekám, co mi kdo napíše a na tu veterinu mažu. Může to být nějaká blbost a taky nemusí...

lesnížínka
napsal(a):
Jsou na to nějaké chvaty-hmaty, dají se najít na netu.
akorát že nemáme tu diagnózu no.
a vůbec nejlepší jsou klienti, co takhle po internetu mají zaručenou diagnózu a léčí to nějakými vyčtenými chvaty, aby následně přišli na veterinu s polomrtvým psem, který by se dal před měsícem nebo před dvěma hodinama ještě třeba léčit, ale v době jejich návštěvy už třeba ne, nebo ano, ale tak pokusně a když pak ten pes stejně zdechne, tak za to může ten neumětel vet.

napsal(a):
akorát že nemáme tu diagnózu no.
a vůbec nejlepší jsou klienti, co takhle po internetu mají zaručenou diagnózu a léčí to nějakými vyčtenými chvaty, aby následně přišli na veterinu s polomrtvým psem, který by se dal před měsícem nebo před dvěma hodinama ještě třeba léčit, ale v době jejich návštěvy už třeba ne, nebo ano, ale tak pokusně a když pak ten pes stejně zdechne, tak za to může ten neumětel vet.
Neznáte I. Borskou Doktorku z domu Trubačů? O doktorce Kálalové v Iráku. Tam to takhle fungovalo s dětmi, rodičkami, lidmi všeobecně. Připomněla jste mi to. Jinak pěkné čtení.
Tak předpoládám, že normální člověk je nějak schopný poznat, jestli je to fakt akutní, či ne. I podle toho, jestli se to opakuje, opakuje už nějakou dobu, nebo má pes v krku seklé něco a fakt se dusí. A to je taky jedno, protože než by k vetovi dojel, bylo by stejně po psu, takže buďto si poradí sám, nebo smolíček. Ne každý má veta za rohem. Jen tak mimochodem, co vlastně s kolapsem trachey, krom operace? A co vám vet vlastně zjistí u psa, u kterého uvedete: včera se dusil? Nejspíš řekne: kdyby se to opakovalo, zkusíme vyšetřit víc. Alespoň já jsem se u takových problémů s ničím jiným ani nesetkala. Jo, vlastně jo. Ten, co si chce namazat kapsu, vymyslí udělat psu alespoň rozbory, rentgen, sono...sice k ničemu, ale když chcete mermomocí psa léčit...Chce se mi sem napsat něco o jedné, co taky psa chtěla léčit...

lesnížínka
napsal(a):
Tak předpoládám, že normální člověk je nějak schopný poznat, jestli je to fakt akutní, či ne. I podle toho, jestli se to opakuje, opakuje už nějakou dobu, nebo má pes v krku seklé něco a fakt se dusí. A to je taky jedno, protože než by k vetovi dojel, bylo by stejně po psu, takže buďto si poradí sám, nebo smolíček. Ne každý má veta za rohem. Jen tak mimochodem, co vlastně s kolapsem trachey, krom operace? A co vám vet vlastně zjistí u psa, u kterého uvedete: včera se dusil? Nejspíš řekne: kdyby se to opakovalo, zkusíme vyšetřit víc. Alespoň já jsem se u takových problémů s ničím jiným ani nesetkala. Jo, vlastně jo. Ten, co si chce namazat kapsu, vymyslí udělat psu alespoň rozbory, rentgen, sono...sice k ničemu, ale když chcete mermomocí psa léčit...Chce se mi sem napsat něco o jedné, co taky psa chtěla léčit...
to bohužel.
nebo možná většina lidí není normálních.
a pes, co se "včera dusil" že může úplně v pohodě dusit dál, až na to, že majitel to třeba nevidí. blbý poslechový nález může být brutální. rtg hrudníku taky nikoho nezabilo a nepřivedlo na mizinu.
"kdyby se to opakovalo, zkusíme vyšetřit víc" přichází ke slovu obvykle až teprve KDYŽ JE NĚCO VYŠETŘENO.
což přes internet nejde a většina klientů je opravdu úplně marná.

napsal(a):
Neznáte I. Borskou Doktorku z domu Trubačů? O doktorce Kálalové v Iráku. Tam to takhle fungovalo s dětmi, rodičkami, lidmi všeobecně. Připomněla jste mi to. Jinak pěkné čtení.
..tu knížku mi dala kdysi číst babička, nádherné čtení....chci se k ní ještě jednou vrátit.....
"""Tak předpoládám, že normální člověk je nějak schopný poznat, jestli je to fakt akutní, či ne. """
Myslíte, že kdyby to byla zadavatelka tohoto dotazu schopna rozeznat, tak bude pokládat takové dotazy na anonymním fóru??
Ona ten dotaz položila proto, že absolutně netuší, co to je a jak je to vážné. A proto takovej člověk prostě patří na veterinu - do rukou člověka, který se na psa podívá a reálně zhodnotí, jak vážné to je.