Jak vybrat vhodné plemeno psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucka555555

16.3.2022 20:21
Lucka555555

XXX.XXX.168.197

Dobry den, chtela bych poprosit o radu. Chtela bych si pořídit člena do rodiny(pejska) zkusenosti mam pouze s psy maleho vzrůstu. Chtela bych zmenu, ale nevim jake plemeno. Poradil by nekdo? Jsem casto sama doma takze spoustu nevyužitého casu, jsem trpeliva, klidna povaha a muzu nabidnout milujici domov. Dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2022 20:59

Co můžete psovi nabídnout? Chcete se věnovat nějakému sportu, výstavám, nebo hledáte společníka? Co od psa očekáváte? Jací psi se Vám typově - ať už povahově, nebo vzhledově, líbí? Máte vyhlédlá konkrétní plemena, o kterých se chcete dozvědět víc…?

Lucka5555

16.3.2022 21:53
Lucka5555

XXX.XXX.53.99

Dobry vecer, chtela bych spolecnika na prochazky ale nebranim se sportu. Rada jezdim plavat,drive jsem i behala , tim chci rict ,ze jsem aktivni clovek ne povaleč doma u televize 🙂 vystavam to asi ne. Ja miluju zvirata obecne vsechny a obzvlast psy, takze ten vyber nemam brala bych vsechny, kdyby to slo 😅. Ale jak pisu jsem zacatecnik a rada bych vetsi plemeno zkusit , at mam dalsi zkusenosti do budoucna . Od pejska ocekavam spolecne straveny cas semnou , ze mu nebude delat problem , žadneho samotáře , take aby mu nevadili deti jinak jina zvirata si porizovat nebudu. Aby mu nevadil straveny cas v byte ale i v baracku . Ja mu muzu nabidnout svoji trpelivost a lasku a cas a moje snazeni byt co nejvic pecliva ve vycviku a ve vsem co bude potrebovat , aby mel spravny domov.

Neregistrovaný uživatel

16.3.2022 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.145

Pokud nemate vyhranene pozadavky stran vzhledu/praktickeho vyuziti, doporucila bych nejblizsi utulek. Muzete tam chodit dobrovolnicit/vencit a pritom najit psa, ktery vam 'sedne' povahove i vzhledove.

16.3.2022 22:22

Lucka5555 napsal(a):
Dobry vecer, chtela bych spolecnika na prochazky ale nebranim se sportu. Rada jezdim plavat,drive jsem i behala , tim chci rict ,ze jsem aktivni clovek ne povaleč doma u televize 🙂 vystavam to asi ne. Ja miluju zvirata obecne vsechny a obzvlast psy, takze ten vyber nemam brala bych vsechny, kdyby to slo 😅. Ale jak pisu jsem zacatecnik a rada bych vetsi plemeno zkusit , at mam dalsi zkusenosti do budoucna . Od pejska ocekavam spolecne straveny cas semnou , ze mu nebude delat problem , žadneho samotáře , take aby mu nevadili deti jinak jina zvirata si porizovat nebudu. Aby mu nevadil straveny cas v byte ale i v baracku . Ja mu muzu nabidnout svoji trpelivost a lasku a cas a moje snazeni byt co nejvic pecliva ve vycviku a ve vsem co bude potrebovat , aby mel spravny domov.

Napadá mě zlatý retrívr a nebo třeba kolie, klidně kraťanda.

16.3.2022 22:46

Takže stafford vypad. Paráda.

17.3.2022 01:16
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Napadá mě zlatý retrívr a nebo třeba kolie, klidně kraťanda.

Nebo i ten bernský salašnický pes?

17.3.2022 06:38
Mí

XXX.XXX.100.102

Co boxer, entlebuch,dalmatin,erdel, chodský pes.Jestli netoužíte po určitém plemeni,je dobrý nápad ten útulek.Velcí kříženci jsou většinou krásní.Já osobně bych se ale vyhnula bul křížencům.

Lucka5555

17.3.2022 07:59
Lucka5555

XXX.XXX.53.99

Mí napsal(a):
Co boxer, entlebuch,dalmatin,erdel, chodský pes.Jestli netoužíte po určitém plemeni,je dobrý nápad ten útulek.Velcí kříženci jsou většinou krásní.Já osobně bych se ale vyhnula bul křížencům.

Rada bych štěnatko v utulku uz jsou sami dospělý psi.

17.3.2022 08:03

většinou se to dělá tak, že si člověk pročte atlas psů, udělá si nějaký výběr, aten pak případně jde konzultovat na psí drbárnu.

vřele tento postup doporučuji

Lucka5555

17.3.2022 08:15
Lucka5555

XXX.XXX.53.99

většinou se to dělá tak, že si člověk pročte atlas psů, udělá si nějaký výběr, aten pak případně jde konzultovat na psí drbárnu.

Kde tu drbarnu najdu?😁 dekuji

17.3.2022 08:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

další trollice
nekrmit !

17.3.2022 08:22

dyť je to ta stejná

17.3.2022 08:44

dyť je to ta stejná

Jestli to bude takhle pokračovat, měla by iFauna začít zobrazovat IP i na mobilu… :-/

Lucka5555

17.3.2022 08:49
Lucka5555

XXX.XXX.53.99

lupus4 napsal(a):
další trollice
nekrmit !

Clovek co se pta na infromace lidi co o tom hodne vedi je Trolleni? Aha 🙂 dekuji

17.3.2022 08:57

Jestli to bude takhle pokračovat, měla by iFauna začít zobrazovat IP i na mobilu… :-/

Jsem tu na mobilu nikdy nebyla, ale na ntb, když si lupou zvětším stránku, tak IP též nevidím, není to tím?
Ty adresy mohou být stejné, když je stejný provider a jiný čas, ale tak když vidím to vyjadřování, to člověka prozradí.

17.3.2022 09:03
jana.jenickova

XXX.XXX.92.70

Lucka555555 napsal(a):
Dobry den, chtela bych poprosit o radu. Chtela bych si pořídit člena do rodiny(pejska) zkusenosti mam pouze s psy maleho vzrůstu. Chtela bych zmenu, ale nevim jake plemeno. Poradil by nekdo? Jsem casto sama doma takze spoustu nevyužitého casu, jsem trpeliva, klidna povaha a muzu nabidnout milujici domov. Dekuji

A co jste měla za pejsky dosud, za plemena? V útulcích bývají i štěňata, stačí příležitostně koukat :-)

Na běžné venčení doporučuji nějaké plemeno, které nebude úplně příliš aktivní, ale koukala bych na středně velká plemena, s menším zatížením pohybového aparátu.
Zde na iFauně si lze zaplatit za dotazník, který vám vybere cca 10 plemen, která by pro vás dle dotazníku byla vhodná a následně můžete a nemusíte mít ještě schůzku s některým z nás kynologů, kdy vám poradíme ještě po vzájemném rozhovoru, které z plemen by bylo nejvhodnější.
Zdržela bych se vybírání dle vzhledu, důležité jsou předchozí zkušenosti s pejsky, co jste s nimi dělala, jaký máte časový prostor pro pejska a podmínky obecně. Jiný pes je vhodný na celoroční pobyt venku, jiné možnosti jsou, pokud s vámi bydlí pes uvnitř.
Z hlediska relativně méně náročných a příjemných plemen je fajn již zmíněná krátkosrstá kolie, labrador či etlenbušský salašnický pes, velký špic...

17.3.2022 09:14

Takže stafford vypad. Paráda.

Máte postřeh!

Lucka5555

17.3.2022 09:15
Lucka5555

XXX.XXX.53.99

jana.jenickova napsal(a):
A co jste měla za pejsky dosud, za plemena? V útulcích bývají i štěňata, stačí příležitostně koukat :-)

Na běžné venčení doporučuji nějaké plemeno, které nebude úplně příliš aktivní, ale koukala bych na středně velká plemena, s menším zatížením pohybového aparátu.
Zde na iFauně si lze zaplatit za dotazník, který vám vybere cca 10 plemen, která by pro vás dle dotazníku byla vhodná a následně můžete a nemusíte mít ještě schůzku s některým z nás kynologů, kdy vám poradíme ještě po vzájemném rozhovoru, které z plemen by bylo nejvhodnější.
Zdržela bych se vybírání dle vzhledu, důležité jsou předchozí zkušenosti s pejsky, co jste s nimi dělala, jaký máte časový prostor pro pejska a podmínky obecně. Jiný pes je vhodný na celoroční pobyt venku, jiné možnosti jsou, pokud s vámi bydlí pes uvnitř.
Z hlediska relativně méně náročných a příjemných plemen je fajn již zmíněná krátkosrstá kolie, labrador či etlenbušský salašnický pes, velký špic...

To Vam moc dekuji, hodny lidi se tu jeste najdou . Nemela jsem tušeni o tom dotazniku, to je nejlepsi napad, ktery jsem tu videla, dekuji moc 🙂

17.3.2022 09:15

Lucka5555 napsal(a):
Clovek co se pta na infromace lidi co o tom hodne vedi je Trolleni? Aha 🙂 dekuji

Pokud zakládáte druhé (a stejné) vlákno pod jiným nickem, tak ano.

17.3.2022 09:17

Jsem tu na mobilu nikdy nebyla, ale na ntb, když si lupou zvětším stránku, tak IP též nevidím, není to tím?
Ty adresy mohou být stejné, když je stejný provider a jiný čas, ale tak když vidím to vyjadřování, to člověka prozradí.

Udělala jsem Vám screen, jak to vypadá na mobilu. Z notebooku chodím výjimečně, to jsem pak překvapená i z profilových fotek. :-)
Mě to tady nějak netrklo, i když teď už to vidím, jinak bych nepsala totéž, co už se radilo v tom prvním vlákně.

17.3.2022 09:27

Udělala jsem Vám screen, jak to vypadá na mobilu. Z notebooku chodím výjimečně, to jsem pak překvapená i z profilových fotek. :-)
Mě to tady nějak netrklo, i když teď už to vidím, jinak bych nepsala totéž, co už se radilo v tom prvním vlákně.

Jé, tam není ani obrázek, čísílka, nic :-)

17.3.2022 10:19
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

http://www.vyberpsa.cz/
A jen tak pro zajímavost tenhle test, taky to není špatný, mně to třeba vybralo stabyhound, křepeláka, entlebuše, field španěla a kooikerhondje. Ten poslední, co ho uvádím, by se mi i hodně líbil. Obávám se však, že by se všechna ta plemena špatně sháněla. Jo taky mi to vybralo třeba pudla a toho bych fakt nechtěla. Na kudrny u psů si moc nepotrpím.
Mudi vypadá taky zajímavě, to mi taky ten test vybral.

17.3.2022 10:24

@Trickyvoo To je nějaký rozbitý, doporučilo mi to borderku a samojeda. 😂

17.3.2022 10:25

Trickyvoo napsal(a):
A jen tak pro zajímavost tenhle test, taky to není špatný, mně to třeba vybralo stabyhound, křepeláka, entlebuše, field španěla a kooikerhondje. Ten poslední, co ho uvádím, by se mi i hodně líbil. Obávám se však, že by se všechna ta plemena špatně sháněla. Jo taky mi to vybralo třeba pudla a toho bych fakt nechtěla. Na kudrny u psů si moc nepotrpím.

..mně to vybralo plemena, kdy do tří bych šla a čtvrté papillona mám doma...

17.3.2022 10:26
aluska

XXX.XXX.197.205

mě to jezevčíka nevybralo.....

17.3.2022 10:27

No ale co jste tomu namluvila? :-)
Mně vybrali barváře, irského teriéra, knírače, hokkaido, labradoodla, tchajwanského a kanaanského psa. Takové hodně vyrovnané to je.

17.3.2022 10:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Trickyvoo napsal(a):

Ha, tak jsem taky vyzkoušela .

Vyšel mi SBT, to se trefili , ale s tím zbytkem už moc ne . Jediný další, který by šel, by byl německý boxer. Pak je tam thajský ridgeback, který se mi mooc líbí vzhledově, ale nechtěla bych ho ani za nic. A ostatní už se mi nelíbí ani vzhledově - americký kokršpaněl, welššpringršpaněl, bedlington terier, chodský pes, francouzský ohař a welsh teriér.

Edit.: omlouvám se francouzskému ohařovi, ten je vzhledově pěknej , ale nechtěla bych ho.

17.3.2022 10:31

No ale co jste tomu namluvila? :-)
Mně vybrali barváře, irského teriéra, knírače, hokkaido, labradoodla, tchajwanského a kanaanského psa. Takové hodně vyrovnané to je.

Já? Že chci temperamentního, perfektně vychovaného, rychle se učícího, nekonfliktního, hladkosrstého psa. A vybralo mi to: borderku, švýcarského honiče, porcelaine (toho si pořídím na důchod), vipeta, bígla, kraťandu, francouzského ohaře, samojeda a dlouhosrstého vipeta (toho si pořídím k tomu porcelánovi :D).

17.3.2022 10:42

Já? Že chci temperamentního, perfektně vychovaného, rychle se učícího, nekonfliktního, hladkosrstého psa. A vybralo mi to: borderku, švýcarského honiče, porcelaine (toho si pořídím na důchod), vipeta, bígla, kraťandu, francouzského ohaře, samojeda a dlouhosrstého vipeta (toho si pořídím k tomu porcelánovi :D).

Tak já se k Vám budu chodit na ně dívat :-) porcelán, švýc. honič a tak, mně se všici líbí. Spasitel taky. Bordera ne... možná je dávají do počtu :-)

17.3.2022 10:42
Zoia

XXX.XXX.209.82

Mně to vybralo mezi jinými thajského ridgebacka a to jsme chtěla supersnášenlivého k lidem, dětem i psům :-D

17.3.2022 10:43
Joohana

XXX.XXX.157.168

Trickyvoo napsal(a):

Mně to vybralo choďáka (mám doma), entlebucha, portugalského ovčáka (o něm nic nevím) a nějakého setra. Možná jsem ale psala odpovědi tak, aby odpovídaly vlastnostem psa, kterého mám doma :-)

17.3.2022 10:46

Mně to vyhodilo toto Jakože řadu loveckých plemen a mezi nima angličák (kterýho bych fakt chtěla)

17.3.2022 10:48

Mně to vyhodilo toto Jakože řadu loveckých plemen a mezi nima angličák (kterýho bych fakt chtěla)

U Vás bych si vybrala. 👌 Až na toho buldoka, toho by chtěl můj manžel. 😂

17.3.2022 10:49
elisak

XXX.XXX.78.80

První basenji a pak skoro samý nesmysly. Jedinný který by ještě šel byl portugalský podengo.
Jinak anglický buldog, clumber španěl, pudlové, porcelaine, wetterhoun a srbský honič. O těch posledních 2 jsem nikdy neslyšela.

17.3.2022 10:49

Noo, efe, takoví krásní psi! Mě ten test snad podved nebo co. Musím znovu.

17.3.2022 10:55

Noo, efe, takoví krásní psi! Mě ten test snad podved nebo co. Musím znovu.

Krásní rozhodně, ale pro někoho jinýho, než mě :D Sem tam jasně psala, že procházky jako jooo, ale ne 10 hodin denně :D
Mi hlavně hlava nebere, kde se mezi ohařema vyskytl ten AB co maj jako společnýho

17.3.2022 10:56

Krásní rozhodně, ale pro někoho jinýho, než mě :D Sem tam jasně psala, že procházky jako jooo, ale ne 10 hodin denně :D
Mi hlavně hlava nebere, kde se mezi ohařema vyskytl ten AB co maj jako společnýho

Asi tam mají vždycky jednoho špiona. Já tam mám toho samíka jako alternativní možnost k borderce. :D

17.3.2022 10:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

já se přiznám, že jsem nikdy neodhalila za těch sto let, co tu jsem, kde fšicí tu IP adresu vidíte?? Uznávám, že jsem počítačovej matla.

17.3.2022 10:57

Zrzavci napsal(a):
já se přiznám, že jsem nikdy neodhalila za těch sto let, co tu jsem, kde fšicí tu IP adresu vidíte?? Uznávám, že jsem počítačovej matla.

Myslím, že je nad profilovkou. Je tam šedivý maličký X.X.číslo.číslo. To je ono. :)

17.3.2022 10:57

flekatý a hladký? :-) Na konci můžete napsat, jaké plemeno jste chtěla, a ono to ukáže, co jste navolila nesprávně. Já chtěla angličáka, AB, a řekli mi, že jsem zvolila špatně vše :D

17.3.2022 10:59

Prý mi nevybrali vižlu pižlu, protože potřebuje výběh, a já nabízím jen zahradu. A taky je prý obránce a já nevyžaduju hlídání. :D To je bizár toto. :D

Edit: Jo a prý nesnáší jiná zvířata a není mazlivá!

17.3.2022 11:04
elisak

XXX.XXX.78.80

Prý mi nevybrali vižlu pižlu, protože potřebuje výběh, a já nabízím jen zahradu. A taky je prý obránce a já nevyžaduju hlídání. :D To je bizár toto. :D

To teda.
Podle nich je hlídač i basenji, no nevím...

17.3.2022 11:04

mně to tedy vybralo i tu německou dogu - a taky vlkodava, pyr. mastina, bulmastifa, mallorskou dogu, leonbergera, a také italského ohaře, labradora a velkého švýcarského pasteváka...

17.3.2022 11:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přesně, někdo jim to héknul. Mi dali:

Bretaňskýho ohaře
labradůdla
Irskýho červenobílýho svetra
Malýho gaskoňskýhoohaře
Krátkosrstou gólii
Modrýho gaskoňskýho baseta
Podenga
Bordel gólii
a Špringra

Vižle je jako gde?

aspoň, že je tam ta převaho lovečáků a dva ohaři, z toho ten breteňák na prvním místě. Je fakt, že na starý kolínka budu muset ubrat na ohaří velikosti, ale potřebovala bych, ohaře bez dlouhejch vlasůch.

17.3.2022 11:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jaks to zjistila? Já právě dala schválně byt, aby byla situace stejná, jako když jsem vybírala před lety.

17.3.2022 11:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Myslím, že je nad profilovkou. Je tam šedivý maličký X.X.číslo.číslo. To je ono. :)

aháá, tak už to vím! Konečně. Je to teda pod profilovkou, ale díky, konečně jsem informovaná a to si všechny ty čísla pamatujete, že zjistíte, že ten člověk je zdvojenej?

17.3.2022 11:10

Zrzavci napsal(a):
Jaks to zjistila? Já právě dala schválně byt, aby byla situace stejná, jako když jsem vybírala před lety.

Mají tam takový zelený boxík, kam můžeš zadat, co si chtěla, a zobrazí to “správné” odpovědi.

17.3.2022 11:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Porcelán! ten se mi taky líbí a nemusí bejt po babičce. Na sídláku jedna feňule je, krásná - komtesa hotová (když zrovna nežere hov.na)

17.3.2022 11:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mají tam takový zelený boxík, kam můžeš zadat, co si chtěla, a zobrazí to “správné” odpovědi.

No jo, je to tam, to bych se bývala musela podívat o kousek níž , jdu jim napsat.

17.3.2022 11:21

Zrzavci napsal(a):
aháá, tak už to vím! Konečně. Je to teda pod profilovkou, ale díky, konečně jsem informovaná a to si všechny ty čísla pamatujete, že zjistíte, že ten člověk je zdvojenej?

Já většinou ne. Spíš mě zaujme stejný způsob vyjadřování a pak si to ověřím a zjistím - ejhle, stejná IP. Ale tentokrát byla všímavější megi.

17.3.2022 11:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já většinou ne. Spíš mě zaujme stejný způsob vyjadřování a pak si to ověřím a zjistím - ejhle, stejná IP. Ale tentokrát byla všímavější megi.

Jo , takhle je to jasný. No já k tomu přistupuju tak, že jméno+číslovka = zpravidla snaha o pouhé oživení debaty. Ne vždy to tak musí být a je, ale číslo za jménem je pro mě prvotní indicie.

17.3.2022 11:26

flekatý a hladký? :-) Na konci můžete napsat, jaké plemeno jste chtěla, a ono to ukáže, co jste navolila nesprávně. Já chtěla angličáka, AB, a řekli mi, že jsem zvolila špatně vše :D

Chcete-li též AB, můžem si ho půjčovat!

17.3.2022 11:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mají to fakt rozbitý - vyšlo mi asi třista věcí, kde jsem se do vižly netrefila, ovšem nejvíc mě dostalo toto:

Vybrali jste tuto možnost vztahu ke zvířatům: pohodový, ale plemenu Maďarský ohař krátkosrstý (Vizsla) odpovídá tato možnost: nesnášenlivý

Odettoooo bachaaaa, budeš mít jednou nesnášenlivýho psa!

a taky se asi vůbec ta přílepka nebude mazlit, páč koukej:

Vámi vybraná přítulnost: mazel, ale plemenu Maďarský ohař krátkosrstý (Vizsla) odpovídá tato možnost: přiměřeně mazlivý

ešivá Ty by sis to neměla rozmyslet?

17.3.2022 11:32

Zrzavci napsal(a):
Mají to fakt rozbitý - vyšlo mi asi třista věcí, kde jsem se do vižly netrefila, ovšem nejvíc mě dostalo toto:

Vybrali jste tuto možnost vztahu ke zvířatům: pohodový, ale plemenu Maďarský ohař krátkosrstý (Vizsla) odpovídá tato možnost: nesnášenlivý

Vámi vybraná přítulnost: mazel, ale plemenu Maďarský ohař krátkosrstý (Vizsla) odpovídá tato možnost: přiměřeně mazlivý

Asi budu tu krvelačnou bestii cvičit podle Cézara, ať není dominantní! Já jsem alfa!

17.3.2022 11:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Asi budu tu krvelačnou bestii cvičit podle Cézara, ať není dominantní! Já jsem alfa!

https://www.dtest.cz/img/thumb/53335_4902c926dd.jpg?1427701874

17.3.2022 11:38

Kdo mi na ifauně bude vybírat deset psů za 100 korun. Ti výcvikáři?

17.3.2022 11:41
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):

Nebo všechny ižly nejsou mazlivý a ta Odettina zrovinka jo a úplně bourá vše, co se do té doby o těch vižlách vědělo . Odetta má štěndo vižly?

U mě ten kachní pes teda trefa do černýho, ten se mi hodně líbil i doma jsme se na něm shodli, ale pak jsem zjistila, že sehnat štěndo je skoro nemožný. Dlouhá čekačka a pak si nejsem jistá, že zrovna já mám takové charizma, že by mi dali psa a určitě by to nějakým způsobem "zabilo" moje dítě nějakým svým prohlášením, že by nás rovnou hodili na černou listinu, tak těmhle fakt psa ne. Když jsme se byli kouknout na Malinu, tak moje dítě pár prohlášeními zmátlo dočasářku natolik, že nám toho psa nechtěli dát. Já si ráda dělám z něčeho srandu a ono pak, když to dítě vezme vážně a pak vypráví dál, tak to si už i dávám pozor na pusu. V práci to byla taky kolikrát sranda, drnby něco řešili, já to si z toho dělala srandu v přesvědčení, že všichni pochopili, že to nemyslím vážně a za dvě hodiny mi to někdo s vykulenejma očima říkal jako fakt. Když se mě pak chystali povýšit, tak mi pak i bylo řečeno, že si ale musím dát pozor na ty své "hlášky", že to teď budou lidi brát vážněji než předtím .

17.3.2022 11:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
Nebo všechny ižly nejsou mazlivý a ta Odettina zrovinka jo a úplně bourá vše, co se do té doby o těch vižlách vědělo . Odetta má štěndo vižly?

U mě ten kachní pes teda trefa do černýho, ten se mi hodně líbil i doma jsme se na něm shodli, ale pak jsem zjistila, že sehnat štěndo je skoro nemožný. Dlouhá čekačka a pak si nejsem jistá, že zrovna já mám takové charizma, že by mi dali psa a určitě by to nějakým způsobem "zabilo" moje dítě nějakým svým prohlášením, že by nás rovnou hodili na černou listinu, tak těmhle fakt psa ne. Když jsme se byli kouknout na Malinu, tak moje dítě pár prohlášeními zmátlo dočasářku natolik, že nám toho psa nechtěli dát. Já si ráda dělám z něčeho srandu a ono pak, když to dítě vezme vážně a pak vypráví dál, tak to si už i dávám pozor na pusu. V práci to byla taky kolikrát sranda, drnby něco řešili, já to si z toho dělala srandu v přesvědčení, že všichni pochopili, že to nemyslím vážně a za dvě hodiny mi to někdo s vykulenejma očima říkal jako fakt. Když se mě pak chystali povýšit, tak mi pak i bylo řečeno, že si ale musím dát pozor na ty své "hlášky", že to teď budou lidi brát vážněji než předtím .

Ne, ten kdo to tam zadává, nezná vižlu. V tom je ta potíž. Vižla je přísavka, komediant, empatický stvoření, bez negativních vlastností. Je to tulivá prtka, která se Vám bude sápat za krk a předstírat, že je papoušek, jen aby na vás mohla být takhle nalepená

edit - jo někdy je fajn, dát si zámek na hubu, taky o tom něco vím

Lucka5555

17.3.2022 11:54
Lucka5555

XXX.XXX.41.75

Dobrá otázka.

17.3.2022 11:55
Zoia

XXX.XXX.209.82

-> Zrzavci - taky jsem se dozvěděla, že mi to nenabídlo flata, protože je nesnášenlivej ke zvířatům :-O. Tak hlavně že ten thai ridgeback bude ok, jdu rovnou obvolat stanice a beru rovnou páreček :-D. Akorát mám jednu starost, aby mi fleťák ty ridgebačky nezahrdlil!

17.3.2022 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zoia napsal(a):
-> Zrzavci - taky jsem se dozvěděla, že mi to nenabídlo flata, protože je nesnášenlivej ke zvířatům :-O. Tak hlavně že ten thai ridgeback bude ok, jdu rovnou obvolat stanice a beru rovnou páreček :-D. Akorát mám jednu starost, aby mi fleťák ty ridgebačky nezahrdlil!

První fleťouš, kterýho jsem poznala, byla feňule jménem Cesmína. Byla nesmírně agresivní, neustále nám s kolegyní pouštěla žilou, když nám pod stolem zakusovala kotníky. Tohle plemeno nikdy, je hrozně nebezpečný

17.3.2022 11:58

Zrzavci napsal(a):
https://www.dtest.cz/img/thumb/53335_4902c926dd.jpg?1427701874

Forbidden! 🤷‍♀️ Nic nevidim.

17.3.2022 11:59

@Trickyvoo Odetta štěkanátek zatím nemá, ale snad (ťuk ťuk ťuk) brzy mít bude. ;-)

17.3.2022 12:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Forbidden! 🤷‍♀️ Nic nevidim.

Možná lepčí, Alfo

https://www.mojealfa.com/upload/727-1403174661.png

17.3.2022 12:07

Zrzavci napsal(a):
Možná lepčí, Alfo

https://www.mojealfa.com/upload/727-1403174661.png

👌😂

17.3.2022 12:18

já mám pocit, že ten vyhledávač plemen bude překlad z američtiny A tudíž mají úplně jinak plemena (hodně moderních kříženců v první generaci)... a i povahu a četnost plemen mají někde jinde...

17.3.2022 12:39
jana.jenickova

XXX.XXX.92.70

Výběr plemene je nejprve dotazník, který si vyplníte sami a vyjdou vám z toho plemena, podobně jako fungují jiné testy, viz co tu byl uvedený odkaz.
A pokud budete chtít poradit více (vyjde cca 10 různých plemen), tak vám poradíme online z kynologické poradny. Není to však nutné, mnohým stačí i jen dotazník. Je třeba uvést, že všechny tyto dotazníky bývají zaměřeny na začátečníky. Online poradna potom může posloužit k tomu, že se můžeme bavit o náročnějších, méně známých plemenech, které např. v dotazníku nevyjdou. Můžeme se pobavit i proč nevyšla daná plemena. Zpětná vazba může posloužit i ke zdokonalování dotazníku :-)

17.3.2022 12:42
aluska

XXX.XXX.197.205

já jezevčíkovi nabídla dům se zahradou a on prý chce výběh.....40 let se mnou chrápou v posteli, 3x denně lítaj po lese - to zase ne, prý není tak akční podle dotazníku, tak já si to budu stejně dělat podle svýho a nic jinýho než jezevec nesmí přes práh

17.3.2022 12:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

nic jinýho než jezevec nesmí přes práh
až v důchodu na Yukonu dva páry AH, nebo tři

17.3.2022 12:56
aluska

XXX.XXX.197.205

lupus4 napsal(a):

no jo vlastně , já úplně zapoměla

17.3.2022 13:04

za dotazník dám 100,-Kč?
tak to teda budu radši vybírat dál úplně blbě, dle sebe

17.3.2022 13:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lupus4 napsal(a):

ale to se předtím nesmí ptát na těch stránkách, páč když tam popravdě napíše do jakých podmínek by si ty psy pořizovala, nabídnou jí ledního medvěda, že tohle pro AH není.

17.3.2022 13:18
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

aluska napsal(a):
já jezevčíkovi nabídla dům se zahradou a on prý chce výběh.....40 let se mnou chrápou v posteli, 3x denně lítaj po lese - to zase ne, prý není tak akční podle dotazníku, tak já si to budu stejně dělat podle svýho a nic jinýho než jezevec nesmí přes práh

A to bude to tajemství, proč ti vaši vypadají tak krásně i ve vyšším věku. Hodně pohybu, kvalitní strava a srst vymazlenou z peřin .
Já asi z vořechy končím, jestli se Malina dožije 14 let, tak bude z posledních svého druhu, vzhledem k tomu, jak se nyní rozjel boj proti nehodám ze dvorku a asi se mi po nich bude stýskat.

17.3.2022 13:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Výběr plemene je nejprve dotazník, který si vyplníte sami a vyjdou vám z toho plemena, podobně jako fungují jiné testy, viz co tu byl uvedený odkaz.
A pokud budete chtít poradit více (vyjde cca 10 různých plemen), tak vám poradíme online z kynologické poradny. Není to však nutné, mnohým stačí i jen dotazník. Je třeba uvést, že všechny tyto dotazníky bývají zaměřeny na začátečníky. Online poradna potom může posloužit k tomu, že se můžeme bavit o náročnějších, méně známých plemenech, které např. v dotazníku nevyjdou. Můžeme se pobavit i proč nevyšla daná plemena. Zpětná vazba může posloužit i ke zdokonalování dotazníku :-)

jé to je "hueské" je tu s námi prý i "kynologi.fauny"
mno, ale proč mám jen stejný pocit, jako kdyby se tu objevila jen další "Kikina" ...

17.3.2022 13:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

za dotazník dám 100,-Kč?
tak to teda budu radši vybírat dál úplně blbě, dle sebe

a za další vám řeknou, co jste vyplnila špatně , že nefungoval

17.3.2022 14:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

Nepamatuju, ale když se náhle objeví nepřihlášenej diskutující a začne se vehementně zastávat zadavatele, tak kouknu a vidím stejný číslo.
Nebo když si někdo pěkně povídá sám se sebou...

17.3.2022 14:18

Tak prý kraťandu nenene, má mít výběh a basta. Žádnej dům se zahradou
Tak jsem to žížale navrhla - poslala mě do háje i s autorem dotazníku a teď v obýváku žere růžek koberce. Asi začnu stavět výběh ...
Jinak celkem jsem se výběrem pobavila. Nabídlo mi to srbského honiče. Krok 18 zvířata - vybrala jsem volbu zvířata jsou jeho kamarádi, kočky má rád, ovce pase.
Srbský honič Wiki: Se zvířaty vychází špatně, hlavně proto, že má sklony je pronásledovat a následně dávit.
Takže asi tak ....

17.3.2022 14:21
jana.jenickova

XXX.XXX.92.70

lupus4 napsal(a):
jé to je "hueské" je tu s námi prý i "kynologi.fauny"
mno, ale proč mám jen stejný pocit, jako kdyby se tu objevila jen další "Kikina" ...

Vzhledem ke slušnému odpovídání z mé strany, prosím o totéž vůči všem účastníkům diskuze

Nabídka této služby byla pro zadavatelku, která tápe v plemeni. Chtěla jsem poukázat i jiné možnosti, které prostřednictvím ifauny nabízíme, než-li by si člověk pořídil plemeno, které neodpovídá jeho představě a podmínkám, které může nabídnout.

Snad bylo rozšíření obzorů zadavatelce přínosné.

Klidné debatování přeji

17.3.2022 14:38
aluska

XXX.XXX.197.205

Trickyvoo napsal(a):
A to bude to tajemství, proč ti vaši vypadají tak krásně i ve vyšším věku. Hodně pohybu, kvalitní strava a srst vymazlenou z peřin .
Já asi z vořechy končím, jestli se Malina dožije 14 let, tak bude z posledních svého druhu, vzhledem k tomu, jak se nyní rozjel boj proti nehodám ze dvorku a asi se mi po nich bude stýskat.

to všechno a moře moře lásky , dokonce mě začali i na starý kolena poslouchat

17.3.2022 14:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):

Rozjel se spíš boj proti množírnám, proti chovu na psech bez pp a to je jedině dobře.
Že by někdo bojoval proti dvorkovým nehodám, to jsem si ani nevšimla...ty byly, jsou a budou. I když by se taky nic nestalo, kdyby jich bylo míň - jednoho byste si třeba vzala vy nebo já a zbytek čeká bůhvíjakej osud.
Útulek není prodejna psů, která by měla mít stále naskladněno...ideální stav by byl, pokud by byly všechny útulky prázdný.
Ale asi bych se na vašem místě nebála, že za 14 let nebude k mání vořech.

18.3.2022 01:04
fikovnice

XXX.XXX.69.18

No co, a ti se Ti nelíbí?

18.3.2022 01:07
fikovnice

XXX.XXX.69.18

@Trickyvoo Odetta štěkanátek zatím nemá, ale snad (ťuk ťuk ťuk) brzy mít bude. ;-)

Faaakt???
Tak to je ovšem BOMBAstická zpráva!!!

18.3.2022 06:49
domi.t

XXX.XXX.131.130

Idem po funuse,ale...v tom dotazníku mi vyšiel flat, curly retriever, anatolský pes aj všetci setri. Kedže jedného setrieho Princa mám doma,aj to sedí

Ale s.r.a.ť na to, aj tak si splním sen a bude BSP

18.3.2022 07:42

Jj.
Vsak mezi vycvikari je i ta, co tu ted radi vyuzit placenou sluzbu
Prece nebude radit v diskuzi zadara

18.3.2022 10:16
jana.jenickova

XXX.XXX.92.70

Jj.
Vsak mezi vycvikari je i ta, co tu ted radi vyuzit placenou sluzbu
Prece nebude radit v diskuzi zadara

Hezký den,
ocituji sama sebe, když dovolíte.

"Zdržela bych se vybírání dle vzhledu, důležité jsou předchozí zkušenosti s pejsky, co jste s nimi dělala, jaký máte časový prostor pro pejska a podmínky obecně. Jiný pes je vhodný na celoroční pobyt venku, jiné možnosti jsou, pokud s vámi bydlí pes uvnitř.
Z hlediska relativně méně náročných a příjemných plemen je fajn již zmíněná krátkosrstá kolie, labrador či etlenbušský salašnický pes, velký špic..."

Měla jsem i otázky na slečnu/paní, abych mohla lépe poradit, protože se nedá poradit úplně to vhodné plemeno z toho, co zde napsala. Jelikož se debata tímto směrem dále neposouvala, tak těžko radit :-)
A zmínila jsem tuto službu, zcela logicky. Když existuje tato možnost a lidé tápou. Jako startovací můstek může lidem pomoci. To, zda to využijí nebo ne, to je na každém. Dost rad mohou dostat i v diskuzích, nejvíc udělá, pokud investují čas a chuť a potkají zástupce plemen, jejich majitele a podebatují s nimi. To dá nejvíc.

Jinak běžně radím "zadara", nemám s tím problém. Ovšem tady se zdá být atmosféra v diskuzích velmi přívětivá vůči příchozím, tudíž se budu i nadále soustředit jinde.

Hezký den všem

18.3.2022 10:35
assil

XXX.XXX.121.3

Tak jsem taky neodolala - pudl, irský setr, buldok, špringr totálně mimo, katalánský, polský a portugalský ovčák jako možná, keeshond skoro trefa
Tak zadejte plemeno - neexistující plemeno.

18.3.2022 10:56
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
Tak jsem taky neodolala - pudl, irský setr, buldok, špringr totálně mimo, katalánský, polský a portugalský ovčák jako možná, keeshond skoro trefa
Tak zadejte plemeno - neexistující plemeno.

Jak to tak čtu, zkoušet to asi nebudu...bude to spíš taková atrakce pro pobavení a hlavně, že na to lidi klikají a mají návštěvnost.
Něco podobnýho, jako když na mě na fb vyskočí "...klikněte a zjistíte, co jste byla v minulým životě"

18.3.2022 11:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Jak to tak čtu, zkoušet to asi nebudu...bude to spíš taková atrakce pro pobavení a hlavně, že na to lidi klikají a mají návštěvnost.
Něco podobnýho, jako když na mě na fb vyskočí "...klikněte a zjistíte, co jste byla v minulým životě"

Tak ale zas ty otázky tam dávaly docela smysl, to těch testů je na netu víc a ty ostaní jsou opravdu stylem řekněte barvu nebo číslo a my vám řekneme, jaký pes se k vám hodí

18.3.2022 11:51

Možná taky neměli odezvu od lidí... a ani to není zabezp. stránka, podle mě už na tom nikdo dávno nedělá.
Ale tady na ten placený dotazník - myslela jsem, že se dovím, kdo to teda sestavoval, jaký znalec psů a lidské duše.
A čemu se divíte, jana.jenickova, když ifauní slogan placených součástí je
"nenechte se oblbovat internetovými diskutéry".
Nemaj tušení, kolik profíků tu roky radí zadarmo, posbíraj otázky a odpovědi z fóra, které by bez diskutérů neexistovalo, a nechaj si to zaplatit... ať nechaj, ale ten slogan je táááááák ubohý.
"Cítíte, že máte ve výchově psa jisté mezery, nebo se chcete zodpovědně připravit na výcvik štěněte? Nenechte si motat hlavu samozvanými odborníky z řad přátel či internetových diskutérů. Zeptejte se našich kynologů s desítkami let praxe a chutí vám pomoci."
A tady na fóru jsou veterináři, chovatelé, výcvikáři, trenéři,.... co by těm kynologům mohli dělat mámu tátu.

18.3.2022 12:18
jana.jenickova

XXX.XXX.92.70

Možná taky neměli odezvu od lidí... a ani to není zabezp. stránka, podle mě už na tom nikdo dávno nedělá.
Ale tady na ten placený dotazník - myslela jsem, že se dovím, kdo to teda sestavoval, jaký znalec psů a lidské duše.
A čemu se divíte, jana.jenickova, když ifauní slogan placených součástí je
"nenechte se oblbovat internetovými diskutéry".
Nemaj tušení, kolik profíků tu roky radí zadarmo, posbíraj otázky a odpovědi z fóra, které by bez diskutérů neexistovalo, a nechaj si to zaplatit... ať nechaj, ale ten slogan je táááááák ubohý.
"Cítíte, že máte ve výchově psa jisté mezery, nebo se chcete zodpovědně připravit na výcvik štěněte? Nenechte si motat hlavu samozvanými odborníky z řad přátel či internetových diskutérů. Zeptejte se našich kynologů s desítkami let praxe a chutí vám pomoci."
A tady na fóru jsou veterináři, chovatelé, výcvikáři, trenéři,.... co by těm kynologům mohli dělat mámu tátu.

Netuším, kdo všechno byl zainteresovaný - my z poradny jsme byli až potom testeři spolu se známými a přáteli, kterým jsme dotazník zasílali. Nicméně sestavoval to tým s podporou Šárky Štíchové, která pro ifaunu dělá řadu let a dotazník je dobře propracovaný, ať už z hlediska otázek, tak umožňuje i určit prioritu u některých otázek (např. pokud je podstatné, aby dané plemeno opravdu vycházelo s dětmi).

Je fakt, že slogan je dost nešťastný. Ovšem aspoň z hlediska kolegyň, které se na tom podílejí mohu napsat s klidným srdcem, že jsou to lidi z praxe - zaobírají se výchovou, výcvikem provozní poslušnosti, ale i sportů, výchovných potíží. Každý má jiné zkušenosti a to samozřejmě také utváří i náš přístup (jako každého z diskuze). Nejen já, ale asi všichni radíme běžně zadarmo spoustě lidem, pak i samozřejmě v rámci tréninků a vždycky je co se učit.
Celý život je to o zjišťování a dovídání se nových a nových věcí, spolu s tím, že přichází noví a jiní psi a jejich majitelé. Takže pokud někdo najde radu tady či jinde na soc. sítích, je to naprosto v pořádku. V poradně mají možnost si přebrat zase informace z pohledu někoho jiného.
Dovolím si taky poznamenat, že znám spoustu lidí, kteří ano, chovají a mají psi léta, ale jejich postupy jsou pořád tam, kde začali. Nerozvíjeli se nikam dál. Což ten přístup může vyhovovat velké škále lidí i psů, ale taky je tu několik z těch, kde to vyhovovat nebude a ne vždy je kvantita nad kvalitu toho, co může lidem předat. Sama mám po otřesných zkušenostech z několika cvičáků zážitky na celý život a sama jsem hledala jiné přístupy, u úplně odlišných lidí. A nešlo většinou o 60 leté lidi s léty v ZKO kdekoliv, ale často jsou to lidi, kteří jezdí po seminářích, vzdělávají se a kromě toho mi jsou i sympatičtí. Což je pro mě osobně třeba dost podstatné, když si vybírám trenéra - osobní sympatie, zda se mi líbí přístup daného člověka k výcviku, ke psu i ke mně. To na diskuzi aplikuju leda od trenérů, které znám osobně.

Slogan a propagace v tomhle případě je ke škodě než k užitku, ale je to možnost "jít za trenérem" jako každá jiná. Využijí ti, kdo budou mít zájem. K tomu sloganu zkusím dám námět na změnu.

A nedivím se, že je o to u lidí i případně zájem o online konzultace nebo trenéry ftf, protože vzhledem k množství výcvikových metod, si potom začátečník musí přebrat informace od 10 lidí, kdy skoro každý zastává jiný přístup. A začátečník potom dělá co - většinou zkouší všechny, v úplně nejhorším případě i najednou. Což neprospívá ani člověku, který si neosvojí nic celkově, tak ani psovi, který bude mít akorát zmatek a nebude mít v pánovi to, co potřebuje.

18.3.2022 12:34
assil

XXX.XXX.121.3

Terven napsal(a):

Asi tak, jinak si nedovedu představit, kdo by dal dohromady dotazník, kterej vyhodí v jednom balíku setra i buldoka.

18.3.2022 12:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Tak ale zas ty otázky tam dávaly docela smysl, to těch testů je na netu víc a ty ostaní jsou opravdu stylem řekněte barvu nebo číslo a my vám řekneme, jaký pes se k vám hodí

Otázky možná dávaly smysl, ale to, co z toho vylezlo, už moc ne

18.3.2022 13:22

Netuším, kdo všechno byl zainteresovaný - my z poradny jsme byli až potom testeři spolu se známými a přáteli, kterým jsme dotazník zasílali. Nicméně sestavoval to tým s podporou Šárky Štíchové, která pro ifaunu dělá řadu let a dotazník je dobře propracovaný, ať už z hlediska otázek, tak umožňuje i určit prioritu u některých otázek (např. pokud je podstatné, aby dané plemeno opravdu vycházelo s dětmi).

Je fakt, že slogan je dost nešťastný. Ovšem aspoň z hlediska kolegyň, které se na tom podílejí mohu napsat s klidným srdcem, že jsou to lidi z praxe - zaobírají se výchovou, výcvikem provozní poslušnosti, ale i sportů, výchovných potíží. Každý má jiné zkušenosti a to samozřejmě také utváří i náš přístup (jako každého z diskuze). Nejen já, ale asi všichni radíme běžně zadarmo spoustě lidem, pak i samozřejmě v rámci tréninků a vždycky je co se učit.
Celý život je to o zjišťování a dovídání se nových a nových věcí, spolu s tím, že přichází noví a jiní psi a jejich majitelé. Takže pokud někdo najde radu tady či jinde na soc. sítích, je to naprosto v pořádku. V poradně mají možnost si přebrat zase informace z pohledu někoho jiného.
Dovolím si taky poznamenat, že znám spoustu lidí, kteří ano, chovají a mají psi léta, ale jejich postupy jsou pořád tam, kde začali. Nerozvíjeli se nikam dál. Což ten přístup může vyhovovat velké škále lidí i psů, ale taky je tu několik z těch, kde to vyhovovat nebude a ne vždy je kvantita nad kvalitu toho, co může lidem předat. Sama mám po otřesných zkušenostech z několika cvičáků zážitky na celý život a sama jsem hledala jiné přístupy, u úplně odlišných lidí. A nešlo většinou o 60 leté lidi s léty v ZKO kdekoliv, ale často jsou to lidi, kteří jezdí po seminářích, vzdělávají se a kromě toho mi jsou i sympatičtí. Což je pro mě osobně třeba dost podstatné, když si vybírám trenéra - osobní sympatie, zda se mi líbí přístup daného člověka k výcviku, ke psu i ke mně. To na diskuzi aplikuju leda od trenérů, které znám osobně.

Slogan a propagace v tomhle případě je ke škodě než k užitku, ale je to možnost "jít za trenérem" jako každá jiná. Využijí ti, kdo budou mít zájem. K tomu sloganu zkusím dám námět na změnu.

A nedivím se, že je o to u lidí i případně zájem o online konzultace nebo trenéry ftf, protože vzhledem k množství výcvikových metod, si potom začátečník musí přebrat informace od 10 lidí, kdy skoro každý zastává jiný přístup. A začátečník potom dělá co - většinou zkouší všechny, v úplně nejhorším případě i najednou. Což neprospívá ani člověku, který si neosvojí nic celkově, tak ani psovi, který bude mít akorát zmatek a nebude mít v pánovi to, co potřebuje.

vzhledem k množství výcvikových metod, si potom začátečník musí přebrat informace od 10 lidí, kdy skoro každý zastává jiný přístup. A začátečník potom dělá co - většinou zkouší všechny, v úplně nejhorším případě i najednou. Což neprospívá ani člověku, který si neosvojí nic celkově, tak ani psovi, který bude mít akorát zmatek a nebude mít v pánovi to, co potřebuje.

No v tomhle mi nezbývá než souhlasit. Umím si představit, že já jako člověk, co už, troufám si říct, že po třiceti letech se psy a jako člověk vychovávající svého sedmého psa, si dokáže vyzobnout to, co by u jeho psa mohlo fungovat, ale dokáže toto i naprostý začátečník??
Jak může vědět, že diskutérka XY radí velmi dobře a diskutérka AB je mimo mísu??

18.3.2022 13:26
Mí

XXX.XXX.236.16

Udělat si nějakou představu třeba podle toho atlasu je dobré a pak nějakou dobu obrážet výstavy, seznámit se s chovateli, udělat si obrázek o vybraném plemeni.Ptát se.

18.3.2022 13:40

Zkuste ten mobil otocit na sirku, ja to na vysku taky nevidim, na sirku jo 😊

18.3.2022 13:43

Ty sirky sou hustý :D Sem si to myslela, že je to velikostí zobrazení. Tak a trollové maj po trotlení.
"Jak může vědět, že diskutérka XY radí velmi dobře a diskutérka AB je mimo mísu??"
Jak to poznám u trenéra? Že má na webu napsané, že je trenér?
Už si to jdu napsat na branku :-) stará jsem na to dost.

18.3.2022 14:02

Troll netroll, diskuze je dobra 😊

Z toho, co mi vybral ten testik, bych brala jezevcika, ostatni neznam a laska na prvni pohled podle fotek tam nejiskri 😎

Ale ja jsem plne pod vlivem naseho voriska, je to ten nejlepsi pes pro me a je to osud!

Pri vyberu plemene jsem postupovala naprosto zodpovedne, cetla jsem vsechny standardy plemen, ktera se mi libila, studovalal jsem povahy, hledala kluby…. To trvalo asi dva roky, mozna vic. Byla jsem pracovne hodne vytizena a toto byl muj relax. Manzel psa nechtel, takze dalsi krok jsem neudelala.

Pak mi na Vanoce koupil atlas psu 😊 ledy zacaly tat.

Jeste musim napsat, ze u nas v ulici je fenka, ktera ma z meho pohledu skvelou povahu. Nekolikrat u nas doma zaznelo, ze takoveho pejska bychom brali.

A pak na me uderila nemoc a hned druhy den po diagnoze prisel syn s tim, ze u sousedu maji stenatka. Tapinka byla posledni volna. Proste osud ❤️

18.3.2022 14:12

Ty sirky sou hustý :D Sem si to myslela, že je to velikostí zobrazení. Tak a trollové maj po trotlení.
"Jak může vědět, že diskutérka XY radí velmi dobře a diskutérka AB je mimo mísu??"
Jak to poznám u trenéra? Že má na webu napsané, že je trenér?
Už si to jdu napsat na branku :-) stará jsem na to dost.

U trenéra to nepoznám, ale myslím, že minimálně to jsou...myslím si, že spíš trenérky, i když třeba mladé, co pojedou pozitivku a myslím, že s tím se u "normálního psa" a páníčka začátečníka nic nezkazí.

Já třeba bych do toho asi nešla, neboť už jsem taky stará dost a bohužel bych si nechala poradit pouze od někoho ke komu mám respekt, kdo funguje metodou mě blízkou a kde vím, jaké jsou ty výsledky a s jakými psy.

Na branku jsem zrovna předevčírem dávala novou varovnou cedulku " pozor pes a zákaz vstupu" a je tam na fotce kavkazák, protože cedulka s pyrenejcem mi nepřišla dostatečně varovná a odrazující. Tak teď nevim, mám si tam dát taky, že jsem trenér a mám to dát vedle toho kavkazáka a nebo místo toho.
A nebo tam mám ještě přidat cedulku s pyrenejcem, kde je popisek "tady hlídám já" a k tomu připsat "Gina - trenérka", protože jak ta za ty skoro 2 roky, co jí mám potrénovala mojí trpělivost, tak to je taky na metál.

18.3.2022 14:59
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Není to špatné téma, sama teď přemýšlím, jakého psa vybrat, před 20 lety jsem měla jasno, chtěla jsem Staforda, moc se mi buloudni plemena líbí, taky jsem pokukovala po ČV, nakonec jsem vybrala křížence z útulku. To jsem měla čas, elán, kondici, ... Dnes bych volila jiné plemeno, jen nevím jaké. Méně času, 3 děti, kočky, takže taky tápu.
Psa chceme pořídit, až dvojčata (teď rok a půl) budou trochu zvladatelnejši.
Představa je klidný společenský pes, který se dobře cvičí, nemá problém s jinými zvířaty a má nenáročnou srst na údržbu.
Nabídnout mu můžu dům s velkou zahradou, dlouhé procházky (nerada běh, kolena, paty, ale ráda chodím), výlety, agility, ráda bych i cvičák, u nás v horní dolní nikdo psa nemá, venku z okolních vesnic psa potkám na procházce zřídka, tak aspoň nějaká socializace na cvičáků.
Starší dcera by chtěla zkusit agility nebo tanec.
A teď, babo raď.

18.3.2022 15:14
Semirah

XXX.XXX.240.113

Rezzzy napsal(a):
Není to špatné téma, sama teď přemýšlím, jakého psa vybrat, před 20 lety jsem měla jasno, chtěla jsem Staforda, moc se mi buloudni plemena líbí, taky jsem pokukovala po ČV, nakonec jsem vybrala křížence z útulku. To jsem měla čas, elán, kondici, ... Dnes bych volila jiné plemeno, jen nevím jaké. Méně času, 3 děti, kočky, takže taky tápu.
Psa chceme pořídit, až dvojčata (teď rok a půl) budou trochu zvladatelnejši.
Představa je klidný společenský pes, který se dobře cvičí, nemá problém s jinými zvířaty a má nenáročnou srst na údržbu.
Nabídnout mu můžu dům s velkou zahradou, dlouhé procházky (nerada běh, kolena, paty, ale ráda chodím), výlety, agility, ráda bych i cvičák, u nás v horní dolní nikdo psa nemá, venku z okolních vesnic psa potkám na procházce zřídka, tak aspoň nějaká socializace na cvičáků.
Starší dcera by chtěla zkusit agility nebo tanec.
A teď, babo raď.

Neviem, čo presne znamená nenáročná srsť - ak nevadí dlhá, ja by som navrhla dlhosrstú kóliu alebo vlčieho špica.
A ja zasa hľadám psa s povahou mačky :)
Až na staré kolená som zistila, ako mi mačky vyhovujú, ako si s nimi rozumiem (preto ich mám 9). Psov máme 2 - krížencov, takže full stav, ale vyberám do budúcnosti. Rozmýšľam nad čau čauom, bola som pozrieť klubové výstavy, hovorila s chovateľmi, majiteľmi, čítala články... zdá sa byť dokonalý, ale má silný lovecký pud, tak neviem....
Teraz bývame v strede obce, ale mám pozemok pri inej obci - polosamota cca 3300m2, chcela som stavať, uvidím, vzhľadom na tie ceny teraz...tam som uvažovala aj nad pastierskym psom, rada som tu čítala Conie, keď písala o šarplanincoch. Ale ešte mám kopec času na hľadanie informácií a rozhodnutie.

18.3.2022 15:20

@Rezzzy Co papillon? Nebo šeltie?

18.3.2022 15:51

"A ja zasa hľadám psa s povahou mačky :)"

pyreneják

jsem také člověk kočičí, přímo rodilý kočkař
a sedí mi to psisko jak dlaň na pr.del

18.3.2022 15:53

@Rezzy To mate teda naloz.

@Semirah

Vlci spic je super 👍 sestrenice mela fenku Lindu, byla krasna a poslusna. A nestekala nijak moc. Byla zdrava, minimalne prvni roky, pak jsem ztratila prehled, uz je to davno. Ale taky jsem o nem uvazovala.

18.3.2022 16:01
Semirah

XXX.XXX.240.113

pyreneják

Vďaka za tip, nikdy som nebola na bielu farbu, tak aj z pastierskych som si pozerala šarplanincov, krašáka atď. Naštudujem si viac o tom plemene. A môžete napísať viac? Aký vyžaduje denný režim, vzťah k iným zvieratám, ľuďom, či je uštekaný - toto sa mi páčilo na čau čauoch, že sú tichí, na klubovke kľud, jediný, kto sa tam ozýval, bol malý špic, niektoré chovateľky boli z neho poriadne nervózne, že na takéto nie sú zvyknuté :)

18.3.2022 16:06
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Děkuji za reakce, Vlčí špic se mi moc líbí, o Sheltii i Kolik jsem uvažovala, Papillon ne, potřebuju osa, co bude větší než kočka. Ale jako ten Vlčí špic je krásný, na shánění chovatele mám času dost, v rychlosti jsem si o něm něco vyjela, prý je u nás vzácný, tak uvidím. Jdu studovat, děkuji

18.3.2022 16:23

Rezzzy
Dávám do placu i pudlíky - můžete vybírat ze třech velikostí. Chytří a šikovní jsou jak opice, srst sice údržbu potřebuje, ale s pomocí salonu nebo strojku máte minimálně línajícího psa.

18.3.2022 16:30

Rezzzy
Dávám do placu i pudlíky - můžete vybírat ze třech velikostí. Chytří a šikovní jsou jak opice, srst sice údržbu potřebuje, ale s pomocí salonu nebo strojku máte minimálně línajícího psa.

moje kolegyně (máma od tří dítek) pořídila rodině loni pudla aprikota střeďáka. Maximálně jsou spokojení, starší holky s ním chodí cvičit poslušnost i agility, malý synek s ním staví hrady z písku na zahradě... pes je poslušný, na vycházkách pohodový - veselý, neagresivní. Ano - česání a pravidelný střih je nutností.

18.3.2022 16:34
Semirah

XXX.XXX.240.113

Rezzzy napsal(a):
Děkuji za reakce, Vlčí špic se mi moc líbí, o Sheltii i Kolik jsem uvažovala, Papillon ne, potřebuju osa, co bude větší než kočka. Ale jako ten Vlčí špic je krásný, na shánění chovatele mám času dost, v rychlosti jsem si o něm něco vyjela, prý je u nás vzácný, tak uvidím. Jdu studovat, děkuji

Tu je krásne opísaný vlčí špic
https://leoniaspicove.estranky.cz/clanky/chov-vlciho-spice/povaha-vlciho-spice.html

18.3.2022 16:35
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já jsem o nich právě četla, že jsou pudlove strašně chytří, rychle se učí, k dětem super, neagresivní, agility, tanec, vše super, ale ta srst, to je můj strašák, no.

18.3.2022 16:46
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Semirah napsal(a):
https://leoniaspicove.estranky.cz/clanky/chov-vlciho-spice/povaha-vlciho-spice.html

Děkuji, až bude ve se klid, pročtu

18.3.2022 18:11

Rezzzy napsal(a):
Já jsem o nich právě četla, že jsou pudlove strašně chytří, rychle se učí, k dětem super, neagresivní, agility, tanec, vše super, ale ta srst, to je můj strašák, no.

To já bych se bála spíš srsti keeshounda či vlčího špice (proti jejich povaze nemám absolutně nic, máme je v rodině a všichni jsou naprosto spokojeni). Vyčesávání, línání, hotspoty, když by byl huňáč milovníkem vody. Pudla sjedete strojkem, občas pročísnete a tadáá. Máte na rozhodování času dost, pevný nerv na dvojčata, musíte mít slušný kalup.

18.3.2022 19:27

Semirah napsal(a):
Vďaka za tip, nikdy som nebola na bielu farbu, tak aj z pastierskych som si pozerala šarplanincov, krašáka atď. Naštudujem si viac o tom plemene. A môžete napísať viac? Aký vyžaduje denný režim, vzťah k iným zvieratám, ľuďom, či je uštekaný - toto sa mi páčilo na čau čauoch, že sú tichí, na klubovke kľud, jediný, kto sa tam ozýval, bol malý špic, niektoré chovateľky boli z neho poriadne nervózne, že na takéto nie sú zvyknuté :)

Doporučuji si přečíst obecně o plemeni:

https://www.chovatelahospodar.sk/tema/pyrenejsky-horsky-pes-vas-elegantny-a-hrdy-ochranca

https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6593/pyrenejsky-horsky-pes/

a teď z mé zkušenosti (mám velmi temperamentního horkokrevného itala ) :
- denní režim má ten, který jsem mu zavedla (i když do toho kecal a kecá) - ranní krátká metabolická - dopoledne krátká 20-30 minut (pokud jsem doma, což už více než 3 roky většinou jsem) - odpoledne hlavní 1-2hod. - večerní před spaním cca 20 minut, chodí muž.
Ale to je náš režim (a už v horku nechodíme, a pokud prší, tak upadá do bezvědomí.... ) četní jiní pozemek opouští daleko méně.

- vztah k jiným zvířatům - je to ochránce stáda, takže pokud se zvíře stane součástí stáda, tak není problém. Mám kočky (řadu let byl počet 9-10), všechno přistěhovalci, štěně přišlo ke kočkám, pak přicházely další kočky - malá koťata, větší, poslední zcela dospělý kocour (kterého pes ještě coby cizího tvrdě stíhal) - všechno přijal, i když jsme si to museli říct i vícekrát
Vztah k jiným psům - já mám reaktivce na psy, ale toto bych na plemeno nevztahovala.

- vztah k lidem - na pozemku většinou ignor, některé lustruje (v jeho podání to je zákus do oděvu - tak má dotyčného bezpečně pod kontrolou). Venku v drtivé většině ignor, pokud se s někým zastavím pak se může o dotyčného zajímat, ale nemusí. V situacích, kdy je něco "jinak" (jako v daném místě a v danou dobu jsme nikdy nikoho nepotkali - najednou člověk) šlo by psisko zasáhnout.
Rodina - miluje miluje miluje a je to velká umazlená kočenka, fyzicky kontaktní.

- uštěkanost - no jéje! On je to jejich základní pracovní nástroj - štěkotem odradit predátory od návštěvy pozemku. Ta míra štěkání se bude odvíjet od temperamentu, a jak píši výše, mám horkokrevného itala

Jsou to psi s velkou potřebou kontroly.
Mě fascinuje, jak si "fotí" prostředí, zejména kam chodí opakovaně, a registruje každou odlišnost, včetně lidí.
Když byl mladší, tak měl tendenci při míjení lidí chodit mezi mnou a těmi cizími. Ale nechal si vysvětlit, že to budeme dělat přesně naopak (patrně mi věří, beruška )

18.3.2022 19:52
Semirah

XXX.XXX.240.113

Doporučuji si přečíst obecně o plemeni:

https://www.chovatelahospodar.sk/tema/pyrenejsky-horsky-pes-vas-elegantny-a-hrdy-ochranca

https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6593/pyrenejsky-horsky-pes/

a teď z mé zkušenosti (mám velmi temperamentního horkokrevného itala ) :
- denní režim má ten, který jsem mu zavedla (i když do toho kecal a kecá) - ranní krátká metabolická - dopoledne krátká 20-30 minut (pokud jsem doma, což už více než 3 roky většinou jsem) - odpoledne hlavní 1-2hod. - večerní před spaním cca 20 minut, chodí muž.
Ale to je náš režim (a už v horku nechodíme, a pokud prší, tak upadá do bezvědomí.... ) četní jiní pozemek opouští daleko méně.

- vztah k jiným zvířatům - je to ochránce stáda, takže pokud se zvíře stane součástí stáda, tak není problém. Mám kočky (řadu let byl počet 9-10), všechno přistěhovalci, štěně přišlo ke kočkám, pak přicházely další kočky - malá koťata, větší, poslední zcela dospělý kocour (kterého pes ještě coby cizího tvrdě stíhal) - všechno přijal, i když jsme si to museli říct i vícekrát
Vztah k jiným psům - já mám reaktivce na psy, ale toto bych na plemeno nevztahovala.

- vztah k lidem - na pozemku většinou ignor, některé lustruje (v jeho podání to je zákus do oděvu - tak má dotyčného bezpečně pod kontrolou). Venku v drtivé většině ignor, pokud se s někým zastavím pak se může o dotyčného zajímat, ale nemusí. V situacích, kdy je něco "jinak" (jako v daném místě a v danou dobu jsme nikdy nikoho nepotkali - najednou člověk) šlo by psisko zasáhnout.
Rodina - miluje miluje miluje a je to velká umazlená kočenka, fyzicky kontaktní.

- uštěkanost - no jéje! On je to jejich základní pracovní nástroj - štěkotem odradit predátory od návštěvy pozemku. Ta míra štěkání se bude odvíjet od temperamentu, a jak píši výše, mám horkokrevného itala

Jsou to psi s velkou potřebou kontroly.
Mě fascinuje, jak si "fotí" prostředí, zejména kam chodí opakovaně, a registruje každou odlišnost, včetně lidí.
Když byl mladší, tak měl tendenci při míjení lidí chodit mezi mnou a těmi cizími. Ale nechal si vysvětlit, že to budeme dělat přesně naopak (patrně mi věří, beruška )

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Prečítam, porozmýšľam, prípadne pôjdem pozrieť na výstavu - mám kopec času na rozhodovanie, moji majú odhadom 5 a 2 roky (odhadom - lebo ulica a útulok), tak dúfam, že budú dlho s nami a ďalší pes príde až po nich.

18.3.2022 22:31
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

To já bych se bála spíš srsti keeshounda či vlčího špice (proti jejich povaze nemám absolutně nic, máme je v rodině a všichni jsou naprosto spokojeni). Vyčesávání, línání, hotspoty, když by byl huňáč milovníkem vody. Pudla sjedete strojkem, občas pročísnete a tadáá. Máte na rozhodování času dost, pevný nerv na dvojčata, musíte mít slušný kalup.

Děkuji, občas jsou nervy potřeba, ano,.času dost, pořádně promyslet. No, jsem sama zvědavá jak nakonec vyberu. Chtěla bych mít čas i na to, vybrat CHS.
U koček mi to klaplo na poprvé, tak snad údu mít štěstí i tady, nesnáším řízení a dělat tour de chovky se mi moc nechce, ale než osobní návštěvu, před odběrem bych do toho nešla.

18.3.2022 22:44
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Semirah napsal(a):

Tak přečteno, projela jsem Google, fotky, články a myslím, že jsem se zamilovala, dokonce i muži se líbí (on by chtěl čivavu nebo dobrmana, dobrmany měl, ale to je snad jediny pes, kterého se bojím a myslím, že bych si k němu ani nedokázala vytvořit vztah)

19.3.2022 00:08

Rezzzy napsal(a):

..naš papillon je sice trochu menší a lehčí než našet ři kocky, ale má je srovnané, nepodporuje mu žádná....jo a na cvičáku kouše do peška, obíhá makety a vystěkava šup.ka

19.3.2022 07:14

..naš papillon je sice trochu menší a lehčí než našet ři kocky, ale má je srovnané, nepodporuje mu žádná....jo a na cvičáku kouše do peška, obíhá makety a vystěkava šup.ka

Aneb na velikosti nezáleží. Pořád je to pes.

19.3.2022 10:35
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Ten by se moc líbil manželovi, mě se taky líbí, vím, že na velikosti nezáleží, ale já se bojím, že bych malého psa nezvládla, mám sklony male pejsky podceňovat, nechci psa do postele a Papillon by tam nejspíš skončil, stejně jako 3 kočky a a dvojčata, ty to snad brzy přejde. Taky mě u špice nadchlo, že bych mohl být i venku.
Kocourovi není ještě ani rok, má 6 kg, jeho táta má 8 kg, no, zatím času dost, tak uvidíme

19.3.2022 12:17

Aneb na velikosti nezáleží. Pořád je to pes.

..aneb i malý kašpárek zahraje velké divadlo....

19.3.2022 12:20

Rezzzy napsal(a):
Ten by se moc líbil manželovi, mě se taky líbí, vím, že na velikosti nezáleží, ale já se bojím, že bych malého psa nezvládla, mám sklony male pejsky podceňovat, nechci psa do postele a Papillon by tam nejspíš skončil, stejně jako 3 kočky a a dvojčata, ty to snad brzy přejde. Taky mě u špice nadchlo, že bych mohl být i venku.
Kocourovi není ještě ani rok, má 6 kg, jeho táta má 8 kg, no, zatím času dost, tak uvidíme

..to bylo jenom z legrace....ale 20 kilometrů ujde s přehledem....pravidelně těch 10, to aby se pak vydržel vyvalovat v posteli, ale stejně nejraději spi pod postelí....

19.3.2022 16:09
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

..to bylo jenom z legrace....ale 20 kilometrů ujde s přehledem....pravidelně těch 10, to aby se pak vydržel vyvalovat v posteli, ale stejně nejraději spi pod postelí....

Ono to s těma km nebude tak žhavý, starší dcera ve 2,5 letech dávala 8-10km, ale zvládala to jen když byl s náma pes,bez psa ji bolely nožičky už po 500 metrech.

19.3.2022 17:42

pyreneják

Tu kočku potvrzuji, jediný rozdíl je, že kočka neváží přes 40 kilo a dá se zvednout, poponést, lehčeji odšoupnout.
A další, že taková velká potvora mi neleze po lince a nebo neleze na stůl...i když jako malá furt lezla někde po výškách, kdyby mohla, tak by si snad vylezla na lustr a já bláhová to přičítala tomu, že je to horskej pes....prdlačku, kočka to byla.

20.3.2022 09:45
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Krásnou neděli, tak mě tato diskuse nakopla, od přemýšlení jsme došla k činům, vybrala jsem plemeno po přečtením mnoho článku a tak, našla si nějaké CHS Vlčích špiců z různých koutů republiky, ozval se zatím jen jeden chovatel, shodou náhod je k nám nejblíž, do hodiny, ostatní tak 3 hodiny cesty, slovo dalo slovo, a máme domluvenou návštěvu, štěňata plánují za rok. Připadám si jak malá holka, která se těší na nového pejska.
Takže děkuji zadavatelce za dotaz.

20.3.2022 20:16
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Rezzzy napsal(a):
Krásnou neděli, tak mě tato diskuse nakopla, od přemýšlení jsme došla k činům, vybrala jsem plemeno po přečtením mnoho článku a tak, našla si nějaké CHS Vlčích špiců z různých koutů republiky, ozval se zatím jen jeden chovatel, shodou náhod je k nám nejblíž, do hodiny, ostatní tak 3 hodiny cesty, slovo dalo slovo, a máme domluvenou návštěvu, štěňata plánují za rok. Připadám si jak malá holka, která se těší na nového pejska.
Takže děkuji zadavatelce za dotaz.

21.3.2022 09:37
assil

XXX.XXX.121.3

Můj vlčoun byl vodomil, hotspot nikdy neměl, vyčesat kromě línání stačilo jednou za měsíc, fakt ta péče není zas až tak hrozná jak si lidi myslí. Akorát dnes už to může být místo vlčího keeshond a to už chce česat tak jednou týdně, ale i tak je to časově nenáročný a člověku k tomu stačí jeden hřeben a nepotřebuje řešit strojky a nebo salony krasy.

21.3.2022 09:53
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

assil napsal(a):
Můj vlčoun byl vodomil, hotspot nikdy neměl, vyčesat kromě línání stačilo jednou za měsíc, fakt ta péče není zas až tak hrozná jak si lidi myslí. Akorát dnes už to může být místo vlčího keeshond a to už chce česat tak jednou týdně, ale i tak je to časově nenáročný a člověku k tomu stačí jeden hřeben a nepotřebuje řešit strojky a nebo salony krasy.

Našla jsem CHS kde se prý drží stále německého tipu, tak uvidím, česání mi nevadí, se stříháním by to bylo horší(manžel se raději už holí sám, i strojkem to měl ode mě zubaté)
U baráku máme rybník, tak počítám s vodním vyžitím.
Jen mě tak napadlo, jaký obojek? Nikdy jsem neměla dlouhosrstého psa. Aby nelámal a netrhal chlupy, dýchal. Napadl me tento
https://www.tamer.cz/obojek-softy-cerny/?variantId=3525&gclid=CjwKCAjwxOCRBhA8EiwA0X8hi3bq0mqsdW48T85BBERHpij2htoqOxwdvASmZW72phpG6HVzKVZEqRoC_a0QAvD_BwE
Nebo z toho dělám zbytečnou vědu?

21.3.2022 10:01
Joohana

XXX.XXX.157.168

Rezzzy napsal(a):
Našla jsem CHS kde se prý drží stále německého tipu, tak uvidím, česání mi nevadí, se stříháním by to bylo horší(manžel se raději už holí sám, i strojkem to měl ode mě zubaté)
Jen mě tak napadlo, jaký obojek? Nikdy jsem neměla dlouhosrstého psa. Aby nelámal a netrhal chlupy, dýchal. Napadl me tento
https://www.tamer.cz/obojek-softy-cerny/?variantId=3525&gclid=CjwKCAjwxOCRBhA8EiwA0X8hi3bq0mqsdW48T85BBERHpij2htoqOxwdvASmZW72phpG6HVzKVZEqRoC_a0QAvD_BwE

Já mám choďáka (takže taky dlouhosrstý) a 99% majitelů používá řetízek, zapnutý na nestahování. Prý jeden z mála neláme srst. To ale každopádně až na dospělého psa.

Mně řetízek moc neoslovil, připadá mi těžký, pes na něm musí nosit známku (na jiný obojek telefonní číslo napíšu fixou a je to) a vadí mi ta manipulace když potřebuju rychle zapnout vodítko. A manžel by ho určitě zapínal na stahování, je kynologické jelito.

Používám polostahovák Blizzard od Zero DC, je měkký, má odrazku a nepřipadá mi, že by srst nějak ničil. Kazí linii na krku, esteticky, to jo.

Na štěně jsem používala nějaký podobný jako jste dávala odkaz, pak jsem ho neuklidila a pes rozkousal tu plastovou sponu, proto jsem šla do polostahováku, kde spona není.

21.3.2022 10:11
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Joohana napsal(a):
Já mám choďáka (takže taky dlouhosrstý) a 99% majitelů používá řetízek, zapnutý na nestahování. Prý jeden z mála neláme srst. To ale každopádně až na dospělého psa.

Mně řetízek moc neoslovil, připadá mi těžký, pes na něm musí nosit známku (na jiný obojek telefonní číslo napíšu fixou a je to) a vadí mi ta manipulace když potřebuju rychle zapnout vodítko. A manžel by ho určitě zapínal na stahování, je kynologické jelito.

Používám polostahovák Blizzard od Zero DC, je měkký, má odrazku a nepřipadá mi, že by srst nějak ničil. Kazí linii na krku, esteticky, to jo.

Na štěně jsem používala nějaký podobný jako jste dávala odkaz, pak jsem ho neuklidila a pes rozkousal tu plastovou sponu, proto jsem šla do polostahováku, kde spona není.

Děkuju, zatím mám čas, ale chci se zase trochu zorientovat. Vím, že mi poradí chovatel, ale chci být trochu v obraze. Psa už nemám nějaký ten rok a s dlouhosrstýma nemám zkušenost.

21.3.2022 10:52

Já teda leta letoucí používala stahováky...osvědčily se mi víc ty s velkými oky. Je to takové pohodlné, člověk to přetáhne přes hlavu a je to.
Na Ginu je to zatím obojek naprosto nevhodný, vzhledem k tomu, že se ještě občas dohadujeme, kdo je vedoucí.........takže momentálně má široký 5cm od MAGu a malej berňák, co už odrostl z takových těch "dětských" obojků...nějaký lehoučký na plastovej trojzubec, tak dostal taky MAG, akorát zatím ne tak široký.
Jinak Gina donedávna nosila polostahovací Obojek Blizard.

Gina má dost hustý chlupatý límec kolem krku a nevšimla jsem si, že by některý z používaných obojků dělal nějakou neplechu v srsti.

21.3.2022 10:56
assil

XXX.XXX.121.3

Rezzzy napsal(a):

Hodně lidí používá na špice jen kšíry, já kšíry nemusím, tak to neporadím. Obojek řetízkový taky nepoužívám, protože trhá chlupy a u tohohle díratého bych se bála, že do těch děr polezou chlupy a budou se taky vytrhávat.
Já použivám normální širší obojek látkový, aby se pod tím nepařil, s plastovou sponou, protože normální spona se mi v těch chlupech blbě zapíná, asi něco takovéhoho https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/obojky/
Můj pes teda má obojek jen na procházky, doma ne, takže to zas tak moc neřeším.

21.3.2022 11:04

Rezzzy napsal(a):

Na samojeda, který má taky hodně srsti podobně jak špic, jsem používala tenčí kožený stahovací, většinou zapnutý na nestahování. Kovový stahovák mu špinil srst. Ale dnes se prodávají kovové, které nešpiní. Zkoušela jsem širší polostahovák látkový, taky to šlo. Nestahovací obojky na dospělé psy nepoužíváme.

Vicky.Pollard

21.3.2022 11:55
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Rezzzy napsal(a):
Děkuju, zatím mám čas, ale chci se zase trochu zorientovat. Vím, že mi poradí chovatel, ale chci být trochu v obraze. Psa už nemám nějaký ten rok a s dlouhosrstýma nemám zkušenost.

U štěněte si vystačíte s obyčejným nastavitelným nylonovým a v dospělosti je ideální kombinace nylon podšitý softshellem, neprotáčí se a neničí srst. Vyzkoušela jsem všechny typy obojků (kožený, kovový, stahovací, neoprén) a stejně jsem skončila vždycky u nylonového 4dox, kde na přání ušijí i typ pro dlouhosrsté psy - mají speciální střih, takže se do přezky nemotají chlupy.

21.3.2022 12:47
assil

XXX.XXX.121.3

Na samojeda, který má taky hodně srsti podobně jak špic, jsem používala tenčí kožený stahovací, většinou zapnutý na nestahování. Kovový stahovák mu špinil srst. Ale dnes se prodávají kovové, které nešpiní. Zkoušela jsem širší polostahovák látkový, taky to šlo. Nestahovací obojky na dospělé psy nepoužíváme.

Stahovák na vlčouna není potřeba, nejsou to žádní extra taháci jako seveřani.

Lucka555555

23.3.2022 16:44
Lucka555555

XXX.XXX.168.197

Jsem velice rada, ze prispevek nekomu pomohl 😊 me trosicku taky, udelala jsem si dotaznik a vysli mi 3 plemena, nad kterými budeme premyslet. Takze dekuji, opravdu se tu najdou i správní lidi . Pro ty ostatní hezký den,
Váš milovaný Troll 😉

23.3.2022 16:48

Která plemena? Potřebuju to nutně vědět. Prosim prosim.

23.3.2022 16:48

assil napsal(a):
Stahovák na vlčouna není potřeba, nejsou to žádní extra taháci jako seveřani.

Stahovák proto, že nestahovací obojky se mi nelíbí, a líp se mi pracuje se stahovákem. Většinou ho psi mají na nestahování... Na to, aby pes netahal, je lepší mít zapnutý na nestahování... se psem se tak líp manipuluje.
Aby nedošlo k nepochopení, nikomu stahovák nevnucuji.

23.3.2022 19:37
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Lucka555555 napsal(a):
Jsem velice rada, ze prispevek nekomu pomohl 😊 me trosicku taky, udelala jsem si dotaznik a vysli mi 3 plemena, nad kterými budeme premyslet. Takze dekuji, opravdu se tu najdou i správní lidi . Pro ty ostatní hezký den,
Váš milovaný Troll 😉

Tak paráda,a jaká plemena?

Lucka555555

25.3.2022 09:51
Lucka555555

XXX.XXX.168.197

Rezzzy napsal(a):
Tak paráda,a jaká plemena?

Šeltie, Kokršpaněl, Peruanský naháč, Stafordširský bulteriér ( necekala bych , ze jako zacatecnik, mi vyberou i tohle plemeno) Ale porad nevime 😁

25.3.2022 10:00
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Lucka555555 napsal(a):
Šeltie, Kokršpaněl, Peruanský naháč, Stafordširský bulteriér ( necekala bych , ze jako zacatecnik, mi vyberou i tohle plemeno) Ale porad nevime 😁

Me se Bull plemena strašně líbí, měla jsem křížence, ale už bych do něj nešla, mám kočky, chceme slepice atd. Bydlíme v Horní Dolní, psi tu nejsou, budu se psa snažit socializovat, ale nebude to každý den, tak pak nechci být překvapená, až potkame na louce, v lese psa

Přidejte reakci

Přidat smajlík