muchomurka
napsal(a):
Moje štěně šeltie je liška, pěknej voříšek a u hodně malých dětí čičinka
A můj nedávný omyl. Šla paní s pejsky a já říkám kamarádce celkem nahlas. To jsou pěkné dlouhosrsté čivavky! Nějak mi to nedalo. Doma kouknu do atlasu a oni to byli špicové.
A co Vy?
Jééé, no tak to je dobré téma!
My máme fundláky už 26 let a za tu dobu jsem slyšela ledacos.
Ale máme zvláštního psy.
Jako plemeno...
Velmi vzácný, málo se vyskytující černý bernardýn
Také čuvač .....prostě černá varianta
Také jsme čau-čau ..trochu přerostlý
pak jsem taky labrador...to byla potupa...splést fundláka s labísem
(nic proti labradorům)
no a další už si ani nevzpomenu, ale něco by se ještě našlo....tolik máme plemen v jednom
Tady mladý Fabricius
lucky
napsal(a):
Jééé, no tak to je dobré téma!
My máme fundláky už 26 let a za tu dobu jsem slyšela ledacos.
Ale máme zvláštního psy.
Jako plemeno...
Velmi vzácný, málo se vyskytující černý bernardýn
Také čuvač .....prostě černá varianta
Také jsme čau-čau ..trochu přerostlý
pak jsem taky labrador...to byla potupa...splést fundláka s labísem
(nic proti labradorům)
no a další už si ani nevzpomenu, ale něco by se ještě našlo....tolik máme plemen v jednom
Tady mladý Fabricius
a Darés
lucky
napsal(a):
a Darés
Mám fenku pikardského ovčáka.Nejčastěji se nás lidé ptají proč náš nový vlkodav má uši nahoru,párkrát jsem se dozvěděla,že mám briarda,jednou jsem dostala vynadáno proč jsem briarda nechala kupírovat a naposledy jsem se dozvěděla,že mám podenga
muchomurka
napsal(a):
A můj nedávný omyl. Šla paní s pejsky a já říkám kamarádce celkem nahlas. To jsou pěkné dlouhosrsté čivavky! Nějak mi to nedalo. Doma kouknu do atlasu a oni to byli špicové.
A co Vy?
Máme zrzavou krysařici...co ta chudák vyslechla, ale nejhorší snad bylo konstatování: srnka po obrně
sarulka
napsal(a):
Máme zrzavou krysařici...co ta chudák vyslechla, ale nejhorší snad bylo konstatování: srnka po obrně
Měl jsem neapolského mastina.
Jednou jsem s ní šel venku a okolo šla malá holčička s tatínkem a ptala seho : "tatí, co je tohle za pejska"? Tatínek nehnul ani brvou a okamžitě odpověděl : "to znám, to je buldog" a šel klidně dál.
Já jsem se ale mohl po.... smíchy.
maťa

muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Tak klasika....Kavkazáka si pletou s leonbergrem, občas se najdou i "chytřejší" lidi a mám hnedle šarplanince, a jednou jsem měla fundláka, což fakt nechápu
Papillona si normálně pletou s čivavou, někdo mi řekl, že mám málo osrstěného špice a měla bych ho líp živit
Kříženku jezevčíka si pletou s jezevčíkem , a ptají se, kolik stojí štěně v téhle vzácné barvě
Ovčandy si nikdo nikdy nepletl, díkybohu, ale před asi 10-ti lety mě zastavil starší pán s briardem a naprosto nadšeně mi povídá, že kde jsem koupila Staroněmeckého ovčáka, že jsou hrozně vzácní a že za kolik bych Batulku prodala, že ji koupí!!!! Jako napřed jsem myslela, že si dělá srandu, ale on byl z ní úplně vedle, a taky jaksi starší pán si asi moc legraci dělat nebude....prostě jsem to zahrála do autu s tím, že ji neprodám ani za milion a on mi jen děkoval, že ji aspoň mohl vidět na vlastní oči u nás v ČR
maťa
napsal(a):
Tak klasika....Kavkazáka si pletou s leonbergrem, občas se najdou i "chytřejší" lidi a mám hnedle šarplanince, a jednou jsem měla fundláka, což fakt nechápu
Papillona si normálně pletou s čivavou, někdo mi řekl, že mám málo osrstěného špice a měla bych ho líp živit
Kříženku jezevčíka si pletou s jezevčíkem , a ptají se, kolik stojí štěně v téhle vzácné barvě
Ovčandy si nikdo nikdy nepletl, díkybohu, ale před asi 10-ti lety mě zastavil starší pán s briardem a naprosto nadšeně mi povídá, že kde jsem koupila Staroněmeckého ovčáka, že jsou hrozně vzácní a že za kolik bych Batulku prodala, že ji koupí!!!! Jako napřed jsem myslela, že si dělá srandu, ale on byl z ní úplně vedle, a taky jaksi starší pán si asi moc legraci dělat nebude....prostě jsem to zahrála do autu s tím, že ji neprodám ani za milion a on mi jen děkoval, že ji aspoň mohl vidět na vlastní oči u nás v ČR
No sama se přiznám, že německý dogy a podobný obříky prostě u nás nazýváme "kůň".
Ale fakt se lidem nedivte, že třeba neznají zrovna to vaše plemeno. Těch ras pejsků je tolik....já mám třeba teď Tibetskýho španěla. Poznal ho zatím jen jeden člověk (a nebyl to veterinář, ten kupodivu také zprvu nevěděl), druhý byl nejblíž s King Charles Španělem, jinak lidé vůbec netuší. A spíš na mě oni nedůvěřivě koukají, jako že jsem blbá a co jsem si to vymyslela za neexistující plemeno. Ale alespoň člověk trošku pozná, jaký lidi chodí po světě. Někteří se hrdě přiznají, že nevědí a se zájmem si poslechnou co a jak. Jiní zase znalecky prohodí, že si to mysleli a za rohem si ťukají na čelo, že z nich dělám blbečky.
Ale já se jinak na nikoho nezlobím. Teď se o pejsky zajímám trochu víc, ale donedávna jsem poznala možná pouze ovčáka, pudla, jezevčíka, mopse, berňáka, šarpeje.... Každej prostě rozumí něčemu jinému
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Tak naši fenku bostonka už lidé nazvali štěňátkem boxera, 100% je to kříženec pitbula a někteří znalci taky varovali : pozor to vás podvedli to máte bojového psa ne teriéra sežere vás i vaši malou dceru . Ale tuto rasu jak sem se přesvědčila zná málo lidí tak se jen usmívám
sarulka
napsal(a):
No sama se přiznám, že německý dogy a podobný obříky prostě u nás nazýváme "kůň".
Ale fakt se lidem nedivte, že třeba neznají zrovna to vaše plemeno. Těch ras pejsků je tolik....já mám třeba teď Tibetskýho španěla. Poznal ho zatím jen jeden člověk (a nebyl to veterinář, ten kupodivu také zprvu nevěděl), druhý byl nejblíž s King Charles Španělem, jinak lidé vůbec netuší. A spíš na mě oni nedůvěřivě koukají, jako že jsem blbá a co jsem si to vymyslela za neexistující plemeno. Ale alespoň člověk trošku pozná, jaký lidi chodí po světě. Někteří se hrdě přiznají, že nevědí a se zájmem si poslechnou co a jak. Jiní zase znalecky prohodí, že si to mysleli a za rohem si ťukají na čelo, že z nich dělám blbečky.
Ale já se jinak na nikoho nezlobím. Teď se o pejsky zajímám trochu víc, ale donedávna jsem poznala možná pouze ovčáka, pudla, jezevčíka, mopse, berňáka, šarpeje.... Každej prostě rozumí něčemu jinému
Naprostý souhlas. Každý je dobrý v něčem jiném a druhého shazuje jenom omezenec. Plemen kolem nás přibylo, jen málokdo se v tom orientuje naprosto spolehlivě. Já se taky nevysmívám lidem, kteří označují našeho ryzáka za hnědáka (jednou dokonce za hnědouše), prostě není na světě člověk, který by se vyznal naprosto ve všem. Chybí ovšem vzájemný respekt, což je problém daleko horší.
viki
napsal(a):
Tak naši fenku bostonka už lidé nazvali štěňátkem boxera, 100% je to kříženec pitbula a někteří znalci taky varovali : pozor to vás podvedli to máte bojového psa ne teriéra sežere vás i vaši malou dceru . Ale tuto rasu jak sem se přesvědčila zná málo lidí tak se jen usmívám
Když byly naší beauceronce asi 3 měsíce, tak se mě někdo zeptal, jestli je to taky kokršpaněl
makki
napsal(a):
Naprostý souhlas. Každý je dobrý v něčem jiném a druhého shazuje jenom omezenec. Plemen kolem nás přibylo, jen málokdo se v tom orientuje naprosto spolehlivě. Já se taky nevysmívám lidem, kteří označují našeho ryzáka za hnědáka (jednou dokonce za hnědouše), prostě není na světě člověk, který by se vyznal naprosto ve všem. Chybí ovšem vzájemný respekt, což je problém daleko horší.
Samo, že nikdo nezná všechny psy. Já taky ne viz. první příspěvek. Ono je to spíš roztomilé, když se někdo zajímavě splete. To mi připomíná. Jednou jsem viděla rodinku s grifonkem? Nikdy předtím jsem takového psa neviděla a tak jsem ho dost "nenápadně" okukovala. Co je to zač. Asi jsem vypadala jako nějaká uchylačka.
pavlas
napsal(a):
Když byly naší beauceronce asi 3 měsíce, tak se mě někdo zeptal, jestli je to taky kokršpaněl
Tak naše strašidlo zatím poznalo taky jen pár jedinců. Dva na cvičáku a jedna veterinářka. Nejčastěji je kudrnatý vzácný knírač nebo černý ruský terier, ale toho promíjím
lump
napsal(a):
Tak naše strašidlo zatím poznalo taky jen pár jedinců. Dva na cvičáku a jedna veterinářka. Nejčastěji je kudrnatý vzácný knírač nebo černý ruský terier, ale toho promíjím
Tak můj malý hladkosrstý pinč je pro většinu lidí bud hodně přerostlý krysařík nebo štěně dobrmana Málokdo ho pozná dokonce i náš veterinář mu napsal do karty kříženec dobrmana
maťa

mikka
napsal(a):
Tak můj malý hladkosrstý pinč je pro většinu lidí bud hodně přerostlý krysařík nebo štěně dobrmana Málokdo ho pozná dokonce i náš veterinář mu napsal do karty kříženec dobrmana
Lumpe, máte Flanderského bouviera?
Mimochodem ahoj Hani
A k těm neználkům.-.....já ty lidi neodsuzuju, a ráda vysvětlím, jaké plemeno mám a jaký je rozdíl mezi tím, co mysleli třeba oni apod. Ale bohužel, hodně lidí ke mně přijde s takovou tou jasnou, sobeckou větou: Zajímavě zbarvenej Leonebrgr....nebo: Ten Leon nemá papíry, co?
Tak tyhle frajírky nesnáším a těm obvykle trošku zamotávám hlavu Jinak odpovídám ráda a s úsměvem, co to vlastně mám, a pokud někde potkám plemeno, které znám, ale nevím jistě, zda to není jiné, jemu hodně podobné, protože i mně se některá plemena pletou, tak se slušně optám, jaké to plemeno je, a ne hnedka: To je krysařík, že? Ale má nějak velké uši....atd.
Prostě se řídím heslem, jak ty ke mně, tak já k tobě
maťa
napsal(a):
Mimochodem ahoj Hani
A k těm neználkům.-.....já ty lidi neodsuzuju, a ráda vysvětlím, jaké plemeno mám a jaký je rozdíl mezi tím, co mysleli třeba oni apod. Ale bohužel, hodně lidí ke mně přijde s takovou tou jasnou, sobeckou větou: Zajímavě zbarvenej Leonebrgr....nebo: Ten Leon nemá papíry, co?
Tak tyhle frajírky nesnáším a těm obvykle trošku zamotávám hlavu Jinak odpovídám ráda a s úsměvem, co to vlastně mám, a pokud někde potkám plemeno, které znám, ale nevím jistě, zda to není jiné, jemu hodně podobné, protože i mně se některá plemena pletou, tak se slušně optám, jaké to plemeno je, a ne hnedka: To je krysařík, že? Ale má nějak velké uši....atd.
Naši Barunku - tibetskou dogu si lidí nejčastěji pletli s vlčákem a bernardýnem
maťa

muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Jako v čem mám dobrej guláš, jsou barváři a honiči....hannoverský a bavorský barvář, různá méně známá plemena honičů, to je nad moje síly. Tam se to kolikrát liší počtem a tvarem fleků, nebo váhou a výškou a odstínem hnědé, a to je na mě moc
Tady na Vysočině jsem příjemně překvapila majitele Thajského ridgebacka, že jsem ho poznala, a stejně tam starší paní s Velškorgim Cardigan.....majitele s Černorusem, a jednu majitelku překrásného španělského mastina, bylo to 5 měsíční štěně
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Já mám divnýho pudla, je takovej ňákej delší.... Mám doma bišona.
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Můj chodský pes je většinou:
- štěňě německého ovčáka
- divný německý ovčák
- vlčák
- kříženec NO x kolie
- vořech (ale pěkně vybarvený)
- špic
- lapinkoira
- kříženec vlka s medvědem
maťa
napsal(a):
Mimochodem ahoj Hani
Jj, správně, je to flanderský bouvier. Tady ovšem kudrnatější než jindy, protože se asi před hoďkou ráchal v rybníku
maťa
napsal(a):
Mimochodem ahoj Hani
Nj, tak neználků je hodně, a troufnu si říct, že patřím mezi ně.. Za prvé, těch psů je tolik, že se to fakt nedá, a potom, je už tolik přešlechtěnců, že když jsem naposled hádala u psa menšího vzrůstu, tak jsem si pro sebe řekla-"ne to york určitě není, to je moc velký" a prostě to vůbec jak york nevypadalo, a paní mi vyvrátila-york to byl...
Ale je fakt, že když někdo neví, ráda mu vysvětlím, ale když mi bude tvrdit, že to není to co si myslím... ať si to nechá pro sebe !
My nemáme rasu, my máme prostě "bojové plemeno" a to je fuk, protože všichni jsou stejní, plní zloby... nebo pak pitbulla-ale všichni se diví, že nemá ten zahnutej čumák (hodně lidí si totiž myslí, že bullteriér je pitbull, a pak se divý, že ten náš pitbull je tak hezkej, ale až vyroste, a naroste mu ten čumák, tak bude škaredej)
No a nedávno na prochajde se nám stalo, že jsme s naší feňulí-štěnátkem 6-ti měsíčním seděli na občerstvení, a došla tam partička lidí s pitem (nebo stafem) fenečkou, hrozně podobnou té naší-barevně, až na to, že byla dospělá. No a jeden maník z té party přišel k nám a ptá se- "to je nějaký kříženec?" tak to mě trochu naštvalo.. žádného psa nikdy nepovažuju hned za křížence, raděj se zeptám, co je to za rasu, než co je to za křížence, a ještě když tam byl s tím stejným plemenem... ale brala jsem to spíš jako výrypek...
maťa

lump
napsal(a):
Jj, správně, je to flanderský bouvier. Tady ovšem kudrnatější než jindy, protože se asi před hoďkou ráchal v rybníku
Lump: Je krásnej
Kdysi jsem se rozhodovala mezi Velkým kníračem, Černorusákem, a právě Bouvierem, a nakonec jsem dostala ovčandu
Tak hlavně ať mu slouží zdravíčko....a kudrnatej je moc hezky
darca
napsal(a):
Můj chodský pes je většinou:
- štěňě německého ovčáka
- divný německý ovčák
- vlčák
- kříženec NO x kolie
- vořech (ale pěkně vybarvený)
- špic
- lapinkoira
- kříženec vlka s medvědem
No mě příjde každý druhý pes jako kříženec něčeho s něčím, ale lidem to většinou neříkám. Jenom jednou jsem se jedné paní na veterině vmetla, co že to má za pěkného křížence, poté, co mé nemocné morče komentovala slovy: "To by byla ale svačinka, viď Punťo. " No pejsek za to nemohl, ale měli jste vidět, jak ta paní na mě ještě skrz dveře volala, že to byl hodně drahý pes a že má opravdu papíry...
sarulka
napsal(a):
No mě příjde každý druhý pes jako kříženec něčeho s něčím, ale lidem to většinou neříkám. Jenom jednou jsem se jedné paní na veterině vmetla, co že to má za pěkného křížence, poté, co mé nemocné morče komentovala slovy: "To by byla ale svačinka, viď Punťo. " No pejsek za to nemohl, ale měli jste vidět, jak ta paní na mě ještě skrz dveře volala, že to byl hodně drahý pes a že má opravdu papíry...
tak ale to s tou svačinkou chápu, to já svejm psům taky řikám... naše čoklina je totiž v jednom kuse na kleci s kraliekm a morcatama
andelaskoloudova
napsal(a):
tak ale to s tou svačinkou chápu, to já svejm psům taky řikám... naše čoklina je totiž v jednom kuse na kleci s kraliekm a morcatama
Mám feňuli pitbulíka a jako štěně si jí hodně pletli s rhodéským ridgebackem, ale "nějakým divným nebo kříženým, páč přece nemá obrácený pruh srsti na záděch". Teď, jak tady už někdo s piťáskem psal, nás laici nespecifikují jako nějakou rasu, ale prostě jako něco bojového a tím pádem nebezpečného
bully
napsal(a):
Mám feňuli pitbulíka a jako štěně si jí hodně pletli s rhodéským ridgebackem, ale "nějakým divným nebo kříženým, páč přece nemá obrácený pruh srsti na záděch". Teď, jak tady už někdo s piťáskem psal, nás laici nespecifikují jako nějakou rasu, ale prostě jako něco bojového a tím pádem nebezpečného
Me se to stava zas uplne obracene! Mam stenisko RR a uz nekolik lidi mi reklo, ze mam krasnou pitbulku! Je fakt, ze kdyz stahne usi dozadu, tak ma podobnou hlavu... A taky se me jeden pan ptal, coze se ji stalo, ze jsem ji musela tu srst na zadech tak vystrihat
bubllinka
napsal(a):
Me se to stava zas uplne obracene! Mam stenisko RR a uz nekolik lidi mi reklo, ze mam krasnou pitbulku! Je fakt, ze kdyz stahne usi dozadu, tak ma podobnou hlavu... A taky se me jeden pan ptal, coze se ji stalo, ze jsem ji musela tu srst na zadech tak vystrihat
No a já mám Bukoteriéra
zazika
napsal(a):
No a já mám Bukoteriéra
Asi bych měla dodat že lidi mi věří že je to uznané plemeno, kamarádka všem o svém kříženci vykládá že je to Šumavský norník a lidi jí to žerou. Ale když k vám přijde člověk a zcela vážně se vás zeptá jakého plemene je váš pes- viditelně křížo- tak mi to prostě nedá.
bonifac
napsal(a):
Já mám trikolorního americkýho kokra a nejčastěji slyším, že mám kavalíra, ale jedna taková starší paní mě dostala, když mi povídá: " Jé, to je pěknej Punťa"
Tak my máme nejčastějc medvěda, nepovedenýho vlčáka, labradora a černýho bernardýna - je to fenka novofundlanďana. No a kříženka nevím čeho už byla jezevčík, čivava, dokonce i šeltie
evicka
napsal(a):
Tak my máme nejčastějc medvěda, nepovedenýho vlčáka, labradora a černýho bernardýna - je to fenka novofundlanďana. No a kříženka nevím čeho už byla jezevčík, čivava, dokonce i šeltie
Já mám dva německý špice a ten větší, vlčí, je vždy buď čau čau nebo husky nebo malamut. Menší, střední, je ve většině případů štěňátko od většího nebo čivava nebo vořech, protože jak pravil jeden pán, chovatelka mě podvedla, protože přece každý ví, že špic je jen bílý.
evicka
napsal(a):
Zdravím,také k tématu:))) na této fotce je moje Valentýnka(dl.čivava) s kamarádkou Věruškou a její Bausis(chrt).Takhle jsme jednou šly na procházku a Valentýnka šla vedle Bausis a šla kolem nás jedna babička a říká jééé to je maminka se štěnátkem..no ikdyž barvu mají hodně podobnou,ale Bausis je vysoká slečna
a jednou šla kolem nás jedna paní na podpatcích s dcerou a říká ji podívej jaký to je krásný krysaříček
opravdu já jsem taky blondýnka a občas řeknu jinou rasu,ale většinou hodně podobnou až k nerozeznání....třeba viz.obrázek nahoře jak si toho pejska někdo spletl s kokršpanělem...s obrázku bych to taky řekla:))))ale to neva je to jen sranda a občas každý z nás zaperlí- když ne u pejsků,tak zase třeba u koní atd:))))zdravím všechny kamarády:))papa
ivettt
napsal(a):
Zdravím,také k tématu:))) na této fotce je moje Valentýnka(dl.čivava) s kamarádkou Věruškou a její Bausis(chrt).Takhle jsme jednou šly na procházku a Valentýnka šla vedle Bausis a šla kolem nás jedna babička a říká jééé to je maminka se štěnátkem..no ikdyž barvu mají hodně podobnou,ale Bausis je vysoká slečna
a jednou šla kolem nás jedna paní na podpatcích s dcerou a říká ji podívej jaký to je krásný krysaříček
opravdu já jsem taky blondýnka a občas řeknu jinou rasu,ale většinou hodně podobnou až k nerozeznání....třeba viz.obrázek nahoře jak si toho pejska někdo spletl s kokršpanělem...s obrázku bych to taky řekla:))))ale to neva je to jen sranda a občas každý z nás zaperlí- když ne u pejsků,tak zase třeba u koní atd:))))zdravím všechny kamarády:))papa
To já jsem taky perlila. Vybírala jsem si jaký pes by se ke mně hodil. Všude doma plno atlasů.... Byla jsem z toho tak zpitomělá, že už jsem viděla čistokrevného psa v kdejakém voříškovi
muchomurka
napsal(a):
To já jsem taky perlila. Vybírala jsem si jaký pes by se ke mně hodil. Všude doma plno atlasů.... Byla jsem z toho tak zpitomělá, že už jsem viděla čistokrevného psa v kdejakém voříškovi
Jsme na vesnici a lidé se chodí , dívat na štěnátka od toho psa s chaotickou srstí , dokonce i paní učitelka přivedla děti prohlídnout si vlkodaví štěňátka !!
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
My měli dva NO, světlou fenu a jejího skoro černého synka. To si nikdy nikdo nespletl, ale pokaždé, když jsme šli s babiččiným překrmeným krysaříkem, tak to bylo jejich štěně s divně "vylezlýma" očima. Je divné, že se všichni shodli
kalliope
napsal(a):
mýho rtw si jeden pán - zřejmě znalec) spletl s německým ovčákem takový dvě profláklý plemena
my máme za se prý voříška
jahudka
napsal(a):
my máme za se prý voříška
Mám bordeauxskou dogu a pletou si ji hodně s Sharpeiem (přerostlím) , Brazilskou filou
, jako malého si ho pletly s pittem. Dokonce nám jedna slečna řekla, jé to je krásný bernardýn
,také Tosa inu tu byla - no je to sranda, ale splést si novofunlaďana s labísem
ivettt
napsal(a):
No to zrzavý JE kokr, ale oni se ptali na to flekatý
odberryho
napsal(a):
My měli dva NO, světlou fenu a jejího skoro černého synka. To si nikdy nikdo nespletl, ale pokaždé, když jsme šli s babiččiným překrmeným krysaříkem, tak to bylo jejich štěně s divně "vylezlýma" očima. Je divné, že se všichni shodli
Tak ja mam krizemeho spica a raz nas zastavila pani ze aky krasny psik ze aj ona takeho mala a po pol hodine rozjimania mi povedala ze je to cistokrvny nemecky spic vraj jeden z tych najvacsich a bolo o tom uplne presvedcena a zrazu sa ma spytala ci je to vazne tak a tak som jej odpovedala ze pravdaze je to cistokrvny nemecky spic a isli sme prec. Ale najlepsie bolo ked sme sli po hradzi a jeden chlapik hovori svojmu synovy :pozri to je asi stena samojeda.
a napr. raz na veterinu prisli s bordodogou a jeden pan skonstatoval aha neapolsky mastin- ja som sa len potichu uskrnala. Co je vsak vrchol rozpravala som sa s postarsim panom co mal krizenca a ked som sa pre zaujimavost spytala s cim to je krizene tvrdil ze je to cistokrvny pes s papiermi ale ze nevie ake plemeno ze to vie len dcera a vraj psa maju zo zahranicia a ze je vraj sampion roznych krajin..
a ked sme ho stretli na druhy den robil sa ze si nas vobec nepamata a aj ked ten jeho pes je velky asi ako zlatak tak na mna vykrikoval ze si mam svojho chytit ze pohryze jeho psa ze sa k nim nema priblizit a to uplne bezdovodne a ked sme ho stretli asi o tyzden zase bol velmi priatelsky a tvaril sa ze sme sa nikdy nevideli. odtedy ho zdaleka obchadzam a ked sa stretneme tak ho ignorujem jeho aj jeho psa sampiona
die3
napsal(a):
Tak ja mam krizemeho spica a raz nas zastavila pani ze aky krasny psik ze aj ona takeho mala a po pol hodine rozjimania mi povedala ze je to cistokrvny nemecky spic vraj jeden z tych najvacsich a bolo o tom uplne presvedcena a zrazu sa ma spytala ci je to vazne tak a tak som jej odpovedala ze pravdaze je to cistokrvny nemecky spic a isli sme prec. Ale najlepsie bolo ked sme sli po hradzi a jeden chlapik hovori svojmu synovy :pozri to je asi stena samojeda.
a napr. raz na veterinu prisli s bordodogou a jeden pan skonstatoval aha neapolsky mastin- ja som sa len potichu uskrnala. Co je vsak vrchol rozpravala som sa s postarsim panom co mal krizenca a ked som sa pre zaujimavost spytala s cim to je krizene tvrdil ze je to cistokrvny pes s papiermi ale ze nevie ake plemeno ze to vie len dcera a vraj psa maju zo zahranicia a ze je vraj sampion roznych krajin..
a ked sme ho stretli na druhy den robil sa ze si nas vobec nepamata a aj ked ten jeho pes je velky asi ako zlatak tak na mna vykrikoval ze si mam svojho chytit ze pohryze jeho psa ze sa k nim nema priblizit a to uplne bezdovodne a ked sme ho stretli asi o tyzden zase bol velmi priatelsky a tvaril sa ze sme sa nikdy nevideli. odtedy ho zdaleka obchadzam a ked sa stretneme tak ho ignorujem jeho aj jeho psa sampiona
Mám novofundlanďana (viz příspěvek od Lucky, uvedla všechny možné varianty) a šeltii - ta je špic, polární liška, zvláštní severský plemeno a největší gól je přízemní chrt
...
rendik
napsal(a):
Mám novofundlanďana (viz příspěvek od Lucky, uvedla všechny možné varianty) a šeltii - ta je špic, polární liška, zvláštní severský plemeno a největší gól je přízemní chrt
...
Vlastně můj fundlák je ještě tibetská doga, berňák a jako štěně byl i šarpej
rendik
napsal(a):
Vlastně můj fundlák je ještě tibetská doga, berňák a jako štěně byl i šarpej
Tak muj leopard je krasny krizenec pry
monigues
napsal(a):
Tak muj leopard je krasny krizenec pry
A muj krizenec DBxNo je pry beauceron
monigues
napsal(a):
Našeho bíglouše si pravidelně pletou s basetem, ale už jsme byli nazváni i křížencem staforda... To tak nějak neřeším. Když ale děti na našeho RTW začali z úžasem na celém náměstí řvát, že je to krokodýl, tak jsem to nedala a smála jsem se k popukání. Jindy zas dětem připomínal žirafu, poníka - to prostě úžasné! Halvně že se líbil.
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Asi před 15.lety mi jedna paní povídá: Jéé.vy máte krátkosrstého knírače,my máme taky,ale dlouhosrstou varietu.Když jsem jí řekla,že kníračům se upravuje srst trimováním,tak se na mne dívala jak na blázna a co že ji to vykládám za nesmysly.
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
to je parada ty prihody...tak naseho labise si nepletou s nicim...ale kamaradcina Cane corso je : labrador, boxer, krizenec techto dvou , dalsi kamaradky Holandsky ovcak je: hyena
a nejcastej krizenec z utulku a pak nova varieta belgicaka-malinaka, dale ČV- vlk
,sibirsky hasky, krizenec vlcaka, Irsky vlkodav-kdyz byl stene,tak jezevcik
a ted je to vetsinou krizenec ...
misa
napsal(a):
to je parada ty prihody...tak naseho labise si nepletou s nicim...ale kamaradcina Cane corso je : labrador, boxer, krizenec techto dvou , dalsi kamaradky Holandsky ovcak je: hyena
a nejcastej krizenec z utulku a pak nova varieta belgicaka-malinaka, dale ČV- vlk
,sibirsky hasky, krizenec vlcaka, Irsky vlkodav-kdyz byl stene,tak jezevcik
a ted je to vetsinou krizenec ...
naši novofundlanďani jsou kříženci bernskýho salašníka, protože prý nemohou být s bílou vlohou, marně jsem přesvědčovala......
rude
napsal(a):
naši novofundlanďani jsou kříženci bernskýho salašníka, protože prý nemohou být s bílou vlohou, marně jsem přesvědčovala......
no tak muj tricolorní hafan dl. kolie je podle lidí kříženec, nem.ovčak, přerostlá šeltie, nebo křízenec kolie - a je to urcite tím ze moc lidí nezna černou koilii ale zlatou tak jim to prijde divné
m arky
napsal(a):
no tak muj tricolorní hafan dl. kolie je podle lidí kříženec, nem.ovčak, přerostlá šeltie, nebo křízenec kolie - a je to urcite tím ze moc lidí nezna černou koilii ale zlatou tak jim to prijde divné
Mám světlýho labíse, pro laiky je to většinou zlatý retrívr . Vždy se lidem snažím vysvětlit, rozdíl mezi těmito plemeny.
A kamarádky bearded kolie je prý štěně bobtaila.
m arky
napsal(a):
Našeho plavého hovawarta si lidi samozřejmě pletou s golden retrievrem a naší hovawartí černoznakačku s nepovedeným NO.
carjack
napsal(a):
Našeho plavého hovawarta si lidi samozřejmě pletou s golden retrievrem a naší hovawartí černoznakačku s nepovedeným NO.
a naše Hw černoznakatá čubina
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Když bylo mému cane corso asi 5 měsíců, jeden "znalec" mi oznámil: "Teda slečno, vy máte ale pěkně zmršenýho boxera."
Jinak se jedná o přerostlého boxera (nic proti boxíkům), tosa inu, německá doga, rotvajler, kříženec dogy a boxera, amerického buldoga, pitbulla (50 kilový pit
),...
masoterianka
napsal(a):
Když bylo mému cane corso asi 5 měsíců, jeden "znalec" mi oznámil: "Teda slečno, vy máte ale pěkně zmršenýho boxera."
Jinak se jedná o přerostlého boxera (nic proti boxíkům), tosa inu, německá doga, rotvajler, kříženec dogy a boxera, amerického buldoga, pitbulla (50 kilový pit
),...
Mého hnědého dobříka si pletli hodně s kraťasem nebo prostě moudře pravili "to je ten lovecký, že"
A krysařička byla často jeho štěňátko. Teď už je jen veverka, netopýr, krysa, pinč nebo taky štěně pitbula - to mě dostalo nejvíc. No a velmi často mi lidé nevěří, že je to dospělá fena a ne štěně. A taky to je "ten vzteklej kousavej pes"
nadja
napsal(a):
Mého hnědého dobříka si pletli hodně s kraťasem nebo prostě moudře pravili "to je ten lovecký, že"
A krysařička byla často jeho štěňátko. Teď už je jen veverka, netopýr, krysa, pinč nebo taky štěně pitbula - to mě dostalo nejvíc. No a velmi často mi lidé nevěří, že je to dospělá fena a ne štěně. A taky to je "ten vzteklej kousavej pes"
Super téma!!!
Naši švýcaračku si běžně pletou s lajkou (to bylo na cvičáku!), liškou, akitou (nechápu), taky už to byl čuvač, československý vlčák a šakal a já nevím co ještě,ale bylo toho dost. Snad 2 lidi poznali že je to "nějakej ovčák". A běžně na ní pokřikujou "Bílej tesáku" nebo "Goro", chudinka nikdy neví co si o nich má myslet..
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Nas fundlak bol uz tiez vsetko z toho, co vymenovala Lucka hore. Ale...! Najviac ma pobavilo, ked mlada slecna, ktora bola zjavne velmi mudra poucovala ostatnych v partii slovami :"To je ten, novofundlandsky terier predsa!" Ale asi najcastejsie pocuvam slovo medved
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
No tak pitové jsou prostě "ty krvelačný bojový bestie z Novy", případně boxeři.
Německý pinč je:
ridgeback
přerostlý malý pinč (urážka)
malej hnědej dobrman
štěně boxera (asi podle kupírovanýho ocásku)
a nejčastěji je to "ŠTĚNĚ TĚCH DVOU BOJOVÝCH´"
slecnanikdo
napsal(a):
No tak pitové jsou prostě "ty krvelačný bojový bestie z Novy", případně boxeři.
Německý pinč je:
ridgeback
přerostlý malý pinč (urážka)
malej hnědej dobrman
štěně boxera (asi podle kupírovanýho ocásku)
a nejčastěji je to "ŠTĚNĚ TĚCH DVOU BOJOVÝCH´"
Taky máme dobré "hlody" na naše šeltičky - zakrslá kolie, to je typické, to si asi vyslechl každý majitel šeltinky, ale já se dozvěděla, že mám na vodítku černou lišku!
zelvickahanka
napsal(a):
Taky máme dobré "hlody" na naše šeltičky - zakrslá kolie, to je typické, to si asi vyslechl každý majitel šeltinky, ale já se dozvěděla, že mám na vodítku černou lišku!
mám čínské naháče a když jsme měli štěňata tak to jedna paní komentovala slovy jo to je ta fretka?no neměla jsem slov,jsem zvyklá na pojmenování naháčů,že jsou to koně,srnky i čínská prasátka,ale fretka?Teď mám i labutěnku a ta je často nazývána afgánem a po ostříhání na naháče mi zase nevěří,že je to labutěnka ,ale divnej pes a naháč?koho to zajímá tomu to vysvětlím,jinak ať si lidi myslí co chtějí,mí psi jsou mí miláčci a to je hlavní
monigues
napsal(a):
Můj beauceron je zase kříženec NO a dobrmana
PS: Ale ten váš fešák tak opravdu vypadá. Ale asi nemá paspárky, ne?
tibetak

pupino
napsal(a):
mám čínské naháče a když jsme měli štěňata tak to jedna paní komentovala slovy jo to je ta fretka?no neměla jsem slov,jsem zvyklá na pojmenování naháčů,že jsou to koně,srnky i čínská prasátka,ale fretka?Teď mám i labutěnku a ta je často nazývána afgánem a po ostříhání na naháče mi zase nevěří,že je to labutěnka ,ale divnej pes a naháč?koho to zajímá tomu to vysvětlím,jinak ať si lidi myslí co chtějí,mí psi jsou mí miláčci a to je hlavní
Máme nejmenší retrívry-tollery,leonbergera a tibetsku španělku. Na výstavě loveckých plemen přede dvěma lety jeden vášnivý myslivec-vystavovatel hlásil kolegům,že naši tolleři jsou čau-čauové.To mně rozesmálo opravdu nahlas,jinak leonku mi lidé přiřazují k různým plemenům - nejčastěji kavkazák a tibetskou španělku znají většinou asi jen příznivci a chovatelé tohoto málopočetného plemene,takže mám krásnýho "voříška".
tibetak
napsal(a):
Máme nejmenší retrívry-tollery,leonbergera a tibetsku španělku. Na výstavě loveckých plemen přede dvěma lety jeden vášnivý myslivec-vystavovatel hlásil kolegům,že naši tolleři jsou čau-čauové.To mně rozesmálo opravdu nahlas,jinak leonku mi lidé přiřazují k různým plemenům - nejčastěji kavkazák a tibetskou španělku znají většinou asi jen příznivci a chovatelé tohoto málopočetného plemene,takže mám krásnýho "voříška".
Nás si,pochopiteľne,ľudia moc nepletú,práve naopak,5-ročné deti kričia cez celú ulicu:ahaaaááááááááá mamííí dalmatinééééééééc
Ale minule mi jeden pán mierne vyrazil dych,ked na mňa vybehol s otázkou,aké je to plemeno
kari
napsal(a):
Nás si,pochopiteľne,ľudia moc nepletú,práve naopak,5-ročné deti kričia cez celú ulicu:ahaaaááááááááá mamííí dalmatinééééééééc
Ale minule mi jeden pán mierne vyrazil dych,ked na mňa vybehol s otázkou,aké je to plemeno
Pekne tema, mam 4 mesicniho stenika dobrmana a nejcasteji byvame oznacovani za jezevcika nebo prerostleho prazskeho krysarika i presto ze mame kupirovanej ocasek a vysku skoro jako pitasek.
sunin
napsal(a):
Pekne tema, mam 4 mesicniho stenika dobrmana a nejcasteji byvame oznacovani za jezevcika nebo prerostleho prazskeho krysarika i presto ze mame kupirovanej ocasek a vysku skoro jako pitasek.
Naši malamuti jsou nejčastěji hááásky nebo vlci
A zase moje dcera když viděla malýho špice, tak volala...jé maminko, prťavej oranžovej malamut...byly jí asi 3 roky a mezi mamutama prostě vyrostla...
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
pěkné téma :)
mám psa rhodéského rigebacka a troufám si říct, že i moc pěkného ...
jednou jsem se dozvěděla, že mám krásného křížence :)
Zrovna včera nám jedna paní řekla, že naši pejsci mají krásnou pěšinku na zádech, tak jsme se celkem pobavili.
A kamarádka, když nás vidí, tak na mého psa volá "ahoj Šemíku" :)
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Dneska je o život vyjít ven a komentovat nějakého psa, nepoznám víc jak 10-20% plemen psů a to možná nadsazuji. Když jsem ojevila jak malé rozdíly jsou mezi loveckými psy, šla jsem do kolen.....
Já sama mám krátkosrstou kolii a máme vlastně doma od všeho trochu
1. ...hele mámo ten pes je mi povědomej.....
2. ...pááni co to mááte? Goliji? fakticky paníí? no tož to vás podveli paání
3. Hele to je chrt! ale ňákej přerostlej ne?!
4. Malej beaglík......to byl ale snad slepec nebo co!!
5. Basenji....to vydrželo asi do roka, hodně si mysleli, že je Basenji bez PP
6. Teď jsme tlustej, přerostlej chrt
7. Jedno ožralé individum, prohlásilo: ....." liška s gulema vole"
no já se prostě teď raději ptám, i když vidím labíska
dabliczech
napsal(a):
pěkné téma :)
mám psa rhodéského rigebacka a troufám si říct, že i moc pěkného ...
jednou jsem se dozvěděla, že mám krásného křížence :)
Zrovna včera nám jedna paní řekla, že naši pejsci mají krásnou pěšinku na zádech, tak jsme se celkem pobavili.
A kamarádka, když nás vidí, tak na mého psa volá "ahoj Šemíku" :)
My máme anglického kokra,i s PP.A musim říct celkem pěkného:o)Jednou si to takhle jedu busem,přisedne k nám postarší pán a vyblafne na mě:Co to je za voříška slečno?Tak pěkného jsme ještě neviděl!a já na něj pane,tohle je anglický kokršpaněl!A on jejda ten ocas mě zmátl!
Jinak jsme ještě potkala paní co si taky myslela že je to kříženec,protože má douhý ocas...
Nechápu...
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
ja mam bernaka, zatial sme sa nestretli s nicim hanlivym. Najcastejsie je to bernardin, deti okolo troch rokov typuju konika, ale naposledny a to sa mi velmi lubilo, sme stretli maminu s takym deculom a mama mu hovori pozri aky psik a deculo na to: bubaaaak!
ema
napsal(a):
Dneska je o život vyjít ven a komentovat nějakého psa, nepoznám víc jak 10-20% plemen psů a to možná nadsazuji. Když jsem ojevila jak malé rozdíly jsou mezi loveckými psy, šla jsem do kolen.....
Já sama mám krátkosrstou kolii a máme vlastně doma od všeho trochu
1. ...hele mámo ten pes je mi povědomej.....
2. ...pááni co to mááte? Goliji? fakticky paníí? no tož to vás podveli paání
3. Hele to je chrt! ale ňákej přerostlej ne?!
4. Malej beaglík......to byl ale snad slepec nebo co!!
5. Basenji....to vydrželo asi do roka, hodně si mysleli, že je Basenji bez PP
6. Teď jsme tlustej, přerostlej chrt
7. Jedno ožralé individum, prohlásilo: ....." liška s gulema vole"
no já se prostě teď raději ptám, i když vidím labíska
No ja mam dalamtinku sice trochu tmavší ale nekdy si mysli ze je to dalmatin x labrador nebo sem s ni sla v parku a tam mali dítě vybehlo aa kricelo hele Mami to je ta příšera s Ordinace to je ten pejsek z televize Jinak mame jeste bilou fenku nemeckyho boxera a to kdyz sem ji sla ukazat (kdyz byla jeste štene) kamosce tak rekla hele mami Kubů maji buldočka
korra
napsal(a):
ja mam bernaka, zatial sme sa nestretli s nicim hanlivym. Najcastejsie je to bernardin, deti okolo troch rokov typuju konika, ale naposledny a to sa mi velmi lubilo, sme stretli maminu s takym deculom a mama mu hovori pozri aky psik a deculo na to: bubaaaak!
ahoj to je pěkné témáma
mám doma fenu pyrenejce a nejčastěji se setkávám s výrazi je to je krásnej bernardýn,kavkazák,uřvaná bestie,bernák,čuvač.no chápu tohle plemeno není zas tak tady známé,ale ta uřvaná bestie mě teda naštvala
na ftce ještě malinká-tadka už je odost větčí
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Moji Karin,kavkazského pasteveckého psa,si lidi pletou s leonbergrem,bernardinem a dokonce i s bernským salačnickým psem.....na fotce je jesště malá,ted už je o dost větší
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Mýho staforda jedna paní v tramvaji označila za krásnný štěně fr. buldočka, když byl malej, jako na tý fotce. Jinak teď je to většinou ten ošklivej zlej pes (podle maminek s dětma) a děsnej zabiják a drsnej pes (podle mladejch drsoňů). Nedávno jsme jeli tramvají, Cideček byl unavenej, tak si sedl vedle mojí sedačky, opřej so i mě hlavu, tak, že si div nezlomil vaz a dělal kukadla, ať ho vemu na klín, že je mu smutno. Načež dva kluci opodál se o něm začli bavit, že je prej drsnej a jak zabijácky kouká, že by se ho báli, ale chtěli by ho doma! (nedělali si srandu) Fakt mistři to byli
astlolita
napsal(a):
Mýho staforda jedna paní v tramvaji označila za krásnný štěně fr. buldočka, když byl malej, jako na tý fotce. Jinak teď je to většinou ten ošklivej zlej pes (podle maminek s dětma) a děsnej zabiják a drsnej pes (podle mladejch drsoňů). Nedávno jsme jeli tramvají, Cideček byl unavenej, tak si sedl vedle mojí sedačky, opřej so i mě hlavu, tak, že si div nezlomil vaz a dělal kukadla, ať ho vemu na klín, že je mu smutno. Načež dva kluci opodál se o něm začli bavit, že je prej drsnej a jak zabijácky kouká, že by se ho báli, ale chtěli by ho doma! (nedělali si srandu) Fakt mistři to byli
a jako roční zabiják
astlolita
napsal(a):
a jako roční zabiják
Tak moje šeltie je klasicky malá kolie, minikolie (tak kolem páté večer, když mi to v práci řekne padesátý člověk, nemám už to správné pochopení :o)), ale hrozně se mi líbí označení lištička. A pitbula je většinou "tyhle psi", to mi přijde celkem líto.
Jednoho pejska jsem opatrně (tónem, abych neurazila) nazvala německým ovčáčkem sraženým v pračce. Rexička je z útulku - vybírali malinkého pejska podobného vzhledem ovčákovi, tak jsem je tenkrát celkem pobavila.
kachna
napsal(a):
Tak moje šeltie je klasicky malá kolie, minikolie (tak kolem páté večer, když mi to v práci řekne padesátý člověk, nemám už to správné pochopení :o)), ale hrozně se mi líbí označení lištička. A pitbula je většinou "tyhle psi", to mi přijde celkem líto.
Jednoho pejska jsem opatrně (tónem, abych neurazila) nazvala německým ovčáčkem sraženým v pračce. Rexička je z útulku - vybírali malinkého pejska podobného vzhledem ovčákovi, tak jsem je tenkrát celkem pobavila.
Mého psa si zatím nikdo s ničím nespletl, ale většinou neví přesně co je to za rasu, tak komentují jeho barvu, jako že je určitě vyřazený z chovu, protože má světlé oči a asi už nebude moc mladý, když je celý do stříbrna. Jsou mu dva roky chudáčkovi přestárlému
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Tak to ta moje šeltie je borderšeltie. Posuďte sami.
rendy18
napsal(a):
tak ja som este zabudla dodat raz ked sme boli v meste ma dost pobavil jeden pan ked mi oznamil aku mam krasnu "cicusku"
rendy18
napsal(a):
U nás se na křížence špringra ptají jaký je to lovecký plemeno a na krátkosrstou kolii s čím je křížená. Jinak kraťanda už byla divnej chrt, hyena, a samo kříženec kolie
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Mého psa (welššpringr) si nejčastěji pletli s kokršpanělem a teď taky se špringršpanělem, ale docela to chápu, některý rysy mají stejný...
hafina
napsal(a):
Mého psa (welššpringr) si nejčastěji pletli s kokršpanělem a teď taky se špringršpanělem, ale docela to chápu, některý rysy mají stejný...
ahojky, mojí šeltii si spletli s liškou a často si jí lidi pletou s kolií
wendy002
napsal(a):
ahojky, mojí šeltii si spletli s liškou a často si jí lidi pletou s kolií
Zrovna dneska banda deváťáků považovala moji sheltii za čivavu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Jééé...no:
Starší, černoznakatá hovawartka byla už od štěňátka kříženec ovčáka a kříženec NO s rotvíkem nebo prostě nějaký ořech. Mladší, celočerná, je podle lidí přerostlý flaťák, nebo kříženec flaťáka, hezký ořech, dále byla za barzoje - ale to bylo v době, kdy měla zrovna takové ty divné proporce "samá noha". A obě dvě jsou rotvíci
No a sousedovic plavý je už navždycky GR.
napsal(a):
Jééé...no:
Starší, černoznakatá hovawartka byla už od štěňátka kříženec ovčáka a kříženec NO s rotvíkem nebo prostě nějaký ořech. Mladší, celočerná, je podle lidí přerostlý flaťák, nebo kříženec flaťáka, hezký ořech, dále byla za barzoje - ale to bylo v době, kdy měla zrovna takové ty divné proporce "samá noha". A obě dvě jsou rotvíci
No a sousedovic plavý je už navždycky GR.
A když jsem byla malá, mohlo mi být tak osum. tak doga harlekýn byla prostě dalmatin. Jedna rodina chodila ven s bedlingtonem a já: jééééé ovečka!
muchomurka
napsal(a):
A když jsem byla malá, mohlo mi být tak osum. tak doga harlekýn byla prostě dalmatin. Jedna rodina chodila ven s bedlingtonem a já: jééééé ovečka!
Když jsme si pořizovali kerníka, tak jsem s chovatelkou byli v restauraci a dostávali instrukce. Přišla servírka a říká :" My doma máme taky knírače." Chovatelce ztvrdly rysy a servirce řekla že to je kerník. Pak servírka přišla podruhé a řekla :" Ty jsi ale hezký knírač" No kumu není rady, ale alespoň jsme se zasmáli. Jinak náš retrívr je běžně hovavart, dokonce byl i divný bernardýn.
verug
napsal(a):
Když jsme si pořizovali kerníka, tak jsem s chovatelkou byli v restauraci a dostávali instrukce. Přišla servírka a říká :" My doma máme taky knírače." Chovatelce ztvrdly rysy a servirce řekla že to je kerník. Pak servírka přišla podruhé a řekla :" Ty jsi ale hezký knírač" No kumu není rady, ale alespoň jsme se zasmáli. Jinak náš retrívr je běžně hovavart, dokonce byl i divný bernardýn.
Představuje se vám:
- čistokrevný bernardýn
- nové zbarvení bernardýna
- kříženec bernardýna
- podivně zbarvený novofundlanďan
- kříženec z útulku
- zmohutnělý a zkřížený Flat Coated retrívr
Někdy se člověk dozví fakt zajímavosti
marky88
napsal(a):
Představuje se vám:
- čistokrevný bernardýn
- nové zbarvení bernardýna
- kříženec bernardýna
- podivně zbarvený novofundlanďan
- kříženec z útulku
- zmohutnělý a zkřížený Flat Coated retrívr
Někdy se člověk dozví fakt zajímavosti
Naše nejmilejší hláška: "Nazdar Bouďáčku, kde si nechal vocásek?"
(Parson Russell Terrier)

muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Náš samojed s PP (na horní hranici výšky) je přerostlý špic, čuvač, bílý ovčák, lední medvěd, menší malamut, divný husky, ...
Fena černého (ruského) teriéra s PP je zarostlý knírač, kříženec knírače, briard s kupírovaným ocasem, flanderský bouvier,...
Když jdu s oběma často padne dotaz, zda jsou stejného plemene.
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Mou fenu leonbergera si lidi pletou nejčastěji s kavkazákem, šarplanincem, ale taky s přerostlým howavartem.
kelly
napsal(a):
Mou fenu leonbergera si lidi pletou nejčastěji s kavkazákem, šarplanincem, ale taky s přerostlým howavartem.
Ahoj lidičky. Divili by jste se, ale někteří lidi sami neví co mají doma.
Mám fenku Cane corso pro některé buldog, pitbul, hodně lidí mizí na druhou stranu ulice - protože proti nim jde zlý bojový pes.
U naší veterinářky jsme první exemplář. Nedávno mi říkala, že už jsme dva. Přišel za ní pán asi s ročním psem a tvrdil, že má vzácného psa cane corso (bez PP), že to určitě ještě v ordinaci neviděla. Naše vet. je plemen psů docela dost znalá (netvrdím že ví všechno - to asi nikdo), ale to co jí ten dotyčný přivedl do ordinace nevidělo CC ani z letadla. Prý sotva třiceti kilový a malý asi kříženec labradora (podle fotek se na tom později shodlo několik veterinářů, pejskařů i chovatelů). Chudák pán asi někomu pěkně naletěl.
evelin
napsal(a):
Ahoj lidičky. Divili by jste se, ale někteří lidi sami neví co mají doma.
Mám fenku Cane corso pro některé buldog, pitbul, hodně lidí mizí na druhou stranu ulice - protože proti nim jde zlý bojový pes.
U naší veterinářky jsme první exemplář. Nedávno mi říkala, že už jsme dva. Přišel za ní pán asi s ročním psem a tvrdil, že má vzácného psa cane corso (bez PP), že to určitě ještě v ordinaci neviděla. Naše vet. je plemen psů docela dost znalá (netvrdím že ví všechno - to asi nikdo), ale to co jí ten dotyčný přivedl do ordinace nevidělo CC ani z letadla. Prý sotva třiceti kilový a malý asi kříženec labradora (podle fotek se na tom později shodlo několik veterinářů, pejskařů i chovatelů). Chudák pán asi někomu pěkně naletěl.
Náš Border teriér je podle mnoha lidí buď krásný, nebo ošklivý, ale sladký oříšek,
Malej, divně otrhanej knírač, Ubožáček je taky starej a už pořádně šedivej - proč ho teda nutíme aportovat a bažanty k tomu. Mini grizly...a další
sabina
napsal(a):
Náš Border teriér je podle mnoha lidí buď krásný, nebo ošklivý, ale sladký oříšek,
Malej, divně otrhanej knírač, Ubožáček je taky starej a už pořádně šedivej - proč ho teda nutíme aportovat a bažanty k tomu. Mini grizly...a další
Tohle že je kokr? To nevíte, že kokři jsou jen jednobarevný? A podstatně větší (má 39 cm, je na horní hranici standardu? A nemají ocas? To Vám, paní, prodali nějakýho zpotvořenýho vořecha. Anebo je to velššpringršpaněl.
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
To že si hodně lidí plete mého AO s borderkou celkem pochopím ( má ocas, navíc není zas tak mohutný) ale co nepochopím, že lidi od berňáků si úplně vážně myslí, že mám taky berňáka, a to buď štěně (nechapu že si nepamatují jak vypadal jejich pes za mlada) nebo fenečku, nebo nějakýho nevyvinutce
A vážně nejlepší je to když stojíme vedle sebe
alicej
napsal(a):
To že si hodně lidí plete mého AO s borderkou celkem pochopím ( má ocas, navíc není zas tak mohutný) ale co nepochopím, že lidi od berňáků si úplně vážně myslí, že mám taky berňáka, a to buď štěně (nechapu že si nepamatují jak vypadal jejich pes za mlada) nebo fenečku, nebo nějakýho nevyvinutce
A vážně nejlepší je to když stojíme vedle sebe
Když já byla se svým malinkým štěňátkem loni v zimě venku a měl na sobě svetřík, tak jedna paní povídá své fence "to je chodící ponožka, podívej Denisko" a byl jí hrozně k smíchu. Mě se to ale docela dotklo, protože jsem byla hrozně šťastná, a to jsem i teď, že ho mám a ona mi ho takhle pomluvila. Jo a taky si ho dost pletli s kocourem
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Našeho prvního briardíka pokřtili na Strýčka Fida....pak byl i Falko,,,,, a teď jeho následník je Strýček Jonatán
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Tak já se taky přidám s jednou příhodou. Mám Trpasličího pinče s množstvím výstavních titulů, ale u veterináře jsou si všichni psi rovni. Při jedné návštěvě u veta se po ordinaci pohyboval i jeho čtyřletý syn.Když uviděl mého psa, s úžasem vykřikl: Jé tati klokan. Nikdo z nás mu to nedokázal vymluvit a při odchodu mi ještě pošeptal, že se nemusím stydět, že mám klokana, že už u táty v ordinaci viděl různý potvory a že chameleon byl horší.
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Představuji výstavního šakala, ale pro většinu lidí hnědého huskyho
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
My to měli trochu naopak......naše haska si hrála s kůzlaty(nechápala proč s ní nechtějí hrabat díru),jela okolo rodinka na kolech a maminka halekala na děti ,ať se kouknou na ta krásná barevná štěňátka.Podotýkám,že některým už rostly rohy.Další perličkou bylo,když mi děti vedli na vodítku statného berana (bezrohého),taky se cyklisti zajímali co je to za rasu psa.
sara
napsal(a):
My to měli trochu naopak......naše haska si hrála s kůzlaty(nechápala proč s ní nechtějí hrabat díru),jela okolo rodinka na kolech a maminka halekala na děti ,ať se kouknou na ta krásná barevná štěňátka.Podotýkám,že některým už rostly rohy.Další perličkou bylo,když mi děti vedli na vodítku statného berana (bezrohého),taky se cyklisti zajímali co je to za rasu psa.
Tak u se jeden chlápek extra sekl: Máme ridgebacka a malého knírače. No a jednou se nás zeptali kde jsme koupili tak vzácný druh ridgebacka - černé štěndo. Tak to mne uplně dostalo, ale stalo se to jen jednou a snad už si našeho knírače s ničím nespletou :)) Jinak se nás teda ptají jestli se neperou, pže skoro každý má RR za zlý psy :(
Jo a kamarádka má dobrmana a pražskýho krysaříka a tak jí prý pravidelné chválí štěnátko :))
honey
napsal(a):
Tak u se jeden chlápek extra sekl: Máme ridgebacka a malého knírače. No a jednou se nás zeptali kde jsme koupili tak vzácný druh ridgebacka - černé štěndo. Tak to mne uplně dostalo, ale stalo se to jen jednou a snad už si našeho knírače s ničím nespletou :)) Jinak se nás teda ptají jestli se neperou, pže skoro každý má RR za zlý psy :(
Jo a kamarádka má dobrmana a pražskýho krysaříka a tak jí prý pravidelné chválí štěnátko :))
Tak na mého křížence se všichni ptaj co je to za rasu tak jsem si vymyslela novou rasu Karlovarského honiče ( našli ho v lese v karlových Varech a pořád něco honí tak honič) no myslela jsem si, že se tomu lidi zasmějí, ale většina z nich tomu k mému udivu věří
mikka
napsal(a):
Tak na mého křížence se všichni ptaj co je to za rasu tak jsem si vymyslela novou rasu Karlovarského honiče ( našli ho v lese v karlových Varech a pořád něco honí tak honič) no myslela jsem si, že se tomu lidi zasmějí, ale většina z nich tomu k mému udivu věří
Já mám od včerejška zajímavě zbarveného RR
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Tak nás se ptají, kolik jsme měli štěňat , otec byl hnědobílý, že!?
janaj
napsal(a):
tak my máme 2 boxery, jednoho kupírovaného a jednoho už s dlouhým ocasem a ušima. Od lidí už jsme kolikrát slyšeli: to je nádhernej boxer a to druhé s dlouhým ocasem je čeho kříženec?
Máme maďarského ohaře a samozřejmě si ho spletli s RR, který se u nás na vesnici toulá, takže nám bylo doporučeno, a´t si tu krvežíznivou obludu držíme na řetěze
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Tak my dneska zažily s mojí láskou taky perličku
Šly jsme v central parku a vedle nás šla jedna tak 9-10 letá holka se svýma babičkama... O labutěnce řekla "Hele, to je taky pudl." Celou dobu jsem na její určování všech plemen psů které jsme potkaly nereeagovala (babičky jí obdivně přitakávaly a celou dobu jí řikaly jak ty plemena pěkně zná). Ale když se otočila na Wendy a prohlásila "Ta vypadá trochu jako ten loveckej. To bude kříženec toho loveckýho..." (babičky už zase zuřivě kývaly hlavou) tak jsem se neudržela a řekla chladně jenom "To je čistokrevnej pes." a jedna ta babička "Jóo?"
Když jsem odcházela, stejně jsem měla pocit, že si myslej že Wendy je "Kříženec toho loveckýho."
Tak jsme už byli párkrát prohlášeni za vořechy a o naší křížence krysaříka (29cm) někdo prohlásil "To je čivava".
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
nase krasavice byly nazvany argentinskou dogou a ta mlinka jezevcikem(asi jako ze ma ocas) chapu, ze nikod nezna vsechno, ja tez ne, ale tyhle premnozeny plemena???
jinak mi doma bily rikame vice nez jmenem tulen
xskal200
napsal(a):
nase krasavice byly nazvany argentinskou dogou a ta mlinka jezevcikem(asi jako ze ma ocas) chapu, ze nikod nezna vsechno, ja tez ne, ale tyhle premnozeny plemena???
jinak mi doma bily rikame vice nez jmenem tulen
Našeho dnes jedenáctiměsíčního Bašu Kavkazského pasteveckého psa si někteří lidé pletou hlavně s leonbergrem,ale také říkají že je to nedorostlý poník ,medvídek,telátko.......( má cca v kohoutku 75 cm a váží 60 kg)
skalap
napsal(a):
Našeho dnes jedenáctiměsíčního Bašu Kavkazského pasteveckého psa si někteří lidé pletou hlavně s leonbergrem,ale také říkají že je to nedorostlý poník ,medvídek,telátko.......( má cca v kohoutku 75 cm a váží 60 kg)
A ještě jednou Baša
muchomurka
napsal(a):
A co Vy?
Tak náš Riči je nejvíc nazývanej netopírem (vážně netuším proč).Když dělá onu potřebu,tak zase klokanem,ale už nám řekli i krysa,kočka,hyena,pes dingo atd
wooffy
napsal(a):
Tak náš Riči je nejvíc nazývanej netopírem (vážně netuším proč).Když dělá onu potřebu,tak zase klokanem,ale už nám řekli i krysa,kočka,hyena,pes dingo atd
Tak můj šeltiák je běžně kólie, zakrslá kólie, minikolie, tátův kolega z práce ho dokonce okomentoval tím že vypadá jak kolie křížená s basetem Jelikož je trochu přerostlej tak tu kolii docela chápu.........ale co jsem se nedávno dozvěděla v autobusu od nějakého zjevně znalého pána "To je berňák, že jo ?". Musela jsem se hodně snažit abych se nesvalila smíchy
zirrael
napsal(a):
Tak můj šeltiák je běžně kólie, zakrslá kólie, minikolie, tátův kolega z práce ho dokonce okomentoval tím že vypadá jak kolie křížená s basetem Jelikož je trochu přerostlej tak tu kolii docela chápu.........ale co jsem se nedávno dozvěděla v autobusu od nějakého zjevně znalého pána "To je berňák, že jo ?". Musela jsem se hodně snažit abych se nesvalila smíchy
Dneska jsem si udělala dobrý trapas. Byla jsem u doktorky a povídali jsme si o všem možném, až padla řeč na psy. Začala mi ukazovat fotku svého pejska, říkala jsem si, že je mi to plemeno dost povědomé, ale fakt jsem nevěděla, kam ho zařadit. Tak jsem řekla: To vypadá jako RR, ale má trošku divnou hlavičku, že? Tak jsem se sekla, ale fest, jedinou útěchou mi je, že jsou málo známý a já ho ještě neviděla, ale stydím se!!!
Ps. fotka je stažená z www.cokl.cz
Mám křížence čau-čau a kdoví čeho a nejvíc si lidi myslí, že je to štěně novofundláka a nebo tibetské dogy. Největší gól byl minulý týden, kdy k nám dovedli novofundláka s tím, že nám utekl pes, já jsem právě byla na vycházce se psama, mamka šla otevřít a hledí na psa a nějak se jí nezdál, tak se šla podívat na zahradu, tam pes nebyl, tak začala volat toho novofundláka ten samozřejmě za cizí ženskou nechtěl, potom šla pro taťku ať ho jde zavolat, že nechce jít domů, no ten došel a hned viděl, že to není náš pes, že je teda dost podobný, ale tak o 15cm vyšší a nemá černý jazyk. Jak mě to pak vykládali tak jsem sa mohla smíchy i po..... , nebýt taťka doma tak bych hleděla jak bych došla z procházky a tam vecpaný cizí pes
já mám výmarského ohaře fenku a když byla štěně,všichni si mysleli že je to štěně modré dogy,nějací experti si to myslí doted že je to doga,nevím kde na to ty lidi chodí.....pak někteří ví že nějakej loveckej,dokonce si myslí že je to i maďar a podobně,výmarskýho ohaře moc lidí ještě furt nezná.
Kerynu nejčastěji s ovčákem, nebo kříženým ovčákem, ale minulou neděli byla berňák
Tak já mám doma 3 měsíčního raťafáka BŠO a teda co jsem se taky dozvěděla ..
Nespočetněkrát jsme byli Zlatí retrívři, Labradoři .. Jednou jsem tak zaslechla že mám albína čehosi .. Pán na zastávce se ptal jak je možný, že vlastním vlka! To mě celkem rozsmálo a Ani nevim kolikrát mi lidi říkali, že mám naprosto nádhernýho čuvače > Podotýkám, že nám už stálo jedno ucho
A když to tak za ten měsíc spočítám, tak mi asi 4 lidi uhádli co že to je vlastně za rasu, většinou mi řekli, že mám krásnýho Kanaďana
Představuji vám ( to jsem se dozvěděla před 2 roky na mezinárodce od jedné slečny, která se semnou přela, že to tak je, páč ona tomu evidentně zcela rozumí, narozdíl ode mne, mám na to víc svědků, co tam se mnou byli, jinak bych si fakt myslela, že mám halucinace, a to podotýkám, že slečna to fakt nemyslela v žertu ) KAVKAZSKÉHO PASTEVECKÉHO PSA
Jinak byl už kde co, ale tohle byl největší zápich, spolu ještě s jedním, kdy mi na ulici paní středního věku div že ne se slzou v oku pravila: "To je ten vzácnej Kanadskej vlk, že?" Takže taky KANADSKÉHO VLKA
A zde vám představuji NĚMECKÉHO OVČÁKA DLOUHOSRSTÉHO!!!!
Opět od oné slečny na výstavě, měla jsem je totiž oba, stáli vedle sebe a slečna mi jasně a důrazně vysvětlila, že su dement, když nepoznám Kavkazáka ( ukazujíc prstíkem na ovčáka ) od dlouhosrstého ovčáka ( ukazujíc prstíkem na kavkazáka )
A opět klasika, Bidíček byl leon, kříženej medvídek, a kde co no.... kavkazáka ještě neuhodl nikdo, jen na výstavě u jejich kruhu asi 3 lidi
Tuť máme zakrslého špice , přerostlou čivavu
, a taky, to mě dostalo nejvíc: NAHÁČE
Nooo a tudlek klasika, jezevčík ve vzácné barvě , nějakej teriér
, ba dokonce jezevčíkovitý brakýř!
, ovšem perličkou zůstává ČERNEJ FRANCOUZSKEJ BASET
Tak nás si pletou hodně
To je husky?
To je husky, že jo? No, i když asi kříženej, protože husky má vždycky jedno oko modrý a jedno hnědý.
To je nějaké severské plemeno, že?
To je kříženec s huskym, žejo? Né? Borderka? Ale ňáká divná, ta je bez papírů, co?
Borderka ale nemůže mít modrý oči, to je nestandard.
Co to je za plemeno? Border kolie. Jo BORDEL kolie jo?
To je nějakej kříženej pudl, že....
Ne to je retriever. Paní, retrievera poznáme, ten je žlutej a má dlouhou srst. Retrieverů je více druhů, víte. Já vím, labrador a retriever. Retrieverů je 6 druhů víte. Tenhle je kudrnatý retriever. Paní to jsme v životě neslyšeli, neviděli, to je nějaký kříženec.
Odcházím se smíchem a říkám, ano, to je kříženec beránka s vlkem
Curly coated retriever

My jsme většinou buldoček, nějakej divnej hybrid, kříženec boxera nebo štěně boxera. Když odpovím že je to Bostonský terier většina lidí jenom kroutí hlavou že o takovém plemeni ani neslyšeli a dokonce jeden pán mě přesvědčoval že jsem byla napálena protože bostonek vypadá úplně jinak o tom že máme PP nechtěl ani slyšet jenom si pořád tvrdil tu svou.Takže tak
mata
napsal(a):
Představuji vám ( to jsem se dozvěděla před 2 roky na mezinárodce od jedné slečny, která se semnou přela, že to tak je, páč ona tomu evidentně zcela rozumí, narozdíl ode mne, mám na to víc svědků, co tam se mnou byli, jinak bych si fakt myslela, že mám halucinace, a to podotýkám, že slečna to fakt nemyslela v žertu ) KAVKAZSKÉHO PASTEVECKÉHO PSA
Jinak byl už kde co, ale tohle byl největší zápich, spolu ještě s jedním, kdy mi na ulici paní středního věku div že ne se slzou v oku pravila: "To je ten vzácnej Kanadskej vlk, že?" Takže taky KANADSKÉHO VLKA
Maťo, škoda že nemáš víc psů. Co pes to perla. Papiš naháčem mě dostal.
Ale VZÁCNÝ KANADSKÝ VLK je fakt největší perlou téhle diskuze.
zuzina
napsal(a):
Maťo, škoda že nemáš víc psů. Co pes to perla. Papiš naháčem mě dostal.
Ale VZÁCNÝ KANADSKÝ VLK je fakt největší perlou téhle diskuze.
no sama jsem s toho byla úplně paf, ptž paní vypadala víc než slušně, taková moc hezky oblečená a vyjadřování měla taky silně slušňácké, navíc fakt se evidentně úplně rozpouštěla, až melancholicky, jak nad nějakým ohroženým druhem
Až doma mi došlo, že nemáme vůbec daleko Desenskýho s jeho vlkem že, a jestli třás ta paní nepatřila k jeho poťapaným obdivovatelkám a neviděla ho někde s tím vlkem Fakt nevím, ale docela mě to dostalo.... taky mu od té doby občas říkám: I ty můj maličký vlčku
A bohudíky, že psů nemám víc, už takto je jich víc než dost, ať člověk chce nebo ne, nestíhá prostě všem dávat dost té potřebné lásky, času a aktivit, co by si každej jako jedinec sám o sobě a osobnost, zasloužili Na jednoho člověka jsou 4 psi moc, ve všem
Zase tím, že věčně někde trajdáme, i když se civilizaci vyhýbáme, ale v rámci socializace a v jejich mladším věku, sem tam mezi lidi vlezem, anebo prostě je taky potkáváme, jsme přeci jen malá zemička, nemám o různý prapodivný příhody a taky hlášky, nouzi
Takže ještě jeden Kanadský vlkovitý a dokonce prosím pěkně s PP
Mám bandoga a a když to někomu řeknu tak to plemeno málo kdo zná.Ale většina se mě ptá jestli to je brazilská fila,tosa inu,bulmastif,mastif,cane corso,něco s pitbullem dokonce i německá doga,je velký měří 71cm a váží 60kg ale doga vypadá úplně jnak.Nejlepší byl jeden mladík ten se ptal to je středoasiat že?Potom jedna stará paní říkala to je pitbul s něm.dogou hlavu má pitbula a výšku po doze já se ve psech vyznám měla jsem něm.ovčáky.Až jeden starší pán nás potkal a říkal to je bandog úplně jsem zůstala koukat a pán povídá,že bandoga má jeho kamarád myslivec a používá ho na divočáky proto toto plemeno zná.Ale člověk se občas i pobaví co s mého pejska lidi udělali
Tak to se musim pochlubit.. Právě jsem přišla z venku, když mě paní odchytla před barákem a říká mi, že mám nádhernýho bílýho bígla, akorát že nechápe, že mu stojí uši nahoru Tak jsem se jen tak zamála a řekla jí, že jske mu hodně masírovali uši
No řekněte .. nemám já to nádhernýho bíglíka?
Tak to nas erdel je vetsinou oznacovan jako foxterier, snad i velsterier nekdo tipoval, ale naprosto nejcasteji je nazyvan prerostlou Dasenkou Lidi co toho naseho psa poznali je opravdu pomalu.

Měla jsem pepřáka střeďáka knírače. Když jsem venčila synovu kerry blue terierku, ptaly se mě sousedky docela vážně, kde jsme nechali psovi udělat kudrlinky a proč. Zdůrazním ještě, že knírač byl pes a kerryčka fena
Tak mě dostal jeden pán, co kdysi přišel k naší bílé minibullteriérce, a řiká: "to je ovečka, nebo kozička?", nebo paní která řekla: "já si jí pohladím, dokud je to ještě štěňátko" - v té době bylo čubině 11 let . A na jedné z prvních výstav, kde byla čubina vystavovaná, jedna paní povídala: "ale paninko, z toho si nic nedělejte, že vám nevyrostla"
.A bohužel, klasicky jsou to "ti bojoví", a v 99% "ti pitbulové". Taky jsem jela kdysi dávno v metru s dvouma minibulama, poslušně sedícíma u nohy, a dva páni si povídali o tom, že by zakázali, aby takové zlé, bojové psy vodily na veřejnosti slečny
.
Tak my máme štěňátka NO, když jsem měla grizzlí bordřici tak štěňátko boxera. Jinak jsou to krásný štěňátka a taky voříšci. hlavně je fakt zvláštní, že jsou si tak podobný ... to jsou brášci, žejo?
My toho chováme taky dost :
1.) čuvače - to jsem často slyšela, když mu ještě nestály radary
2.) pyrenejského horského psa - musela jsem veta zarazit, aby mi to nenapsal do petpasu
3. chudáčka albínovského německého ovčáčka, počmáraného a ještě k tomu kupírovaného! ... Výrok důchodkyň, pro které je i základní poslušnost týráním nebohých hafánečků)
4. bezpigmentového šmejda, co měl být raději utracen - výrok jednoho nerudného pána, hrajícího si na odborníka přes služební plemena.
5. maltézáčka - takto označováno ihned po odběru. Už tehdá měl packy jak celý maltéz...
6. kozu domácí - jednou mě zastavil starší pán s tím, že z dálky si opravdu myslel, že vedu kozu.
7. polární lišku - titulováno do zhruba 4 měsíců
8. polárního vlka - do tohoto označení se přetransformoval z lišky zároveň s tím, jak rostl a sílil. Zůstává mu dodnes.
Nejčastěji volají: Jé, "Bohdalka" - briard, potom divný knírač a černý ruský...
Za tři roky řekli bouvier cca 4x
my jsme jezevčík x knírač, nepovedenej knírač se zakrslýma nohama, kžíženec bůhvíčeho... Skoťáka snad za 16 let, co je mám, poznali 3 lidi
Jo a ještě je to od půl roku věku "chudák starej" - žíhání fakt berou lidi za šedou, to že psi zpravidla vyšednou stářím na hlavě a ne celkově, nějak nepobírají... Jsou mu 3 roky
Baví mě, že kavkazáky si tu podle majitelů pletou s leonem. Protože mého leona pozná jeden člověk ze 100. Ostatní říkají, to je ale dost nepovedený kavkazák - divná barva a hlavně ta mírná povaha Jinak další várka lidí, křičí lev nebo medvěd (pes má 80 cm v kohoutku a 75 kg a když je v srsti, tak má opravdu perfektní hřívu, jak si žádá standard). Ale leona vlastně nikdo nezná
Tak já mám kavkazáka a leonbergřici. Nejčastěji je lidi považují za stejnou rasu, i když neví, kterou (leonka má klasickou zlatou barvu s černou maskou a kavkazák je vlkošedý s bílou náprsenkou a předníma nohama tak do poloviny). Leonbergřice jako dorostenkyně byla německý ovčák, v dospělosti několikrát čau čau a jednou nám i řekli, že čivava (ale to si podle mě nemohli vzpomenout na toho čau čaua).
Naposled nám na procházce řekli, že to jsou bernardýni.
A dost dlouho po pořízení kavkazáka si mysleli, že to je její štěně.
Na zahradě pobíhá statná fena šarplanince a 2kilová čivava lehce pdobného zbarvení. Většina lidí čivinu považuje za štěně té velké.
conie
napsal(a):
Na zahradě pobíhá statná fena šarplanince a 2kilová čivava lehce pdobného zbarvení. Většina lidí čivinu považuje za štěně té velké.
nedávno jsem na městě viděl Trabanta a na zadním skle měl napsáno: Až vyrostu, bude ze mne BMW... Tak mne napadlo že čivavka by mohla mít na obojku: Až vyrostu bude ze mne Šarplaninec.
Mě dostal vet, když jsem přijela s tervíkem a on prohlásil znalecky ááááááá kolie. Jelikož jsme jeli na poslední injekci, tiše jsem mu to odkývala, ale měla jsem chuť psa popadnout a jet raději jinam.
Kdysi jsem venčila fenku ridgebacka, málokdo je tenkrát znal, tak mě potěšil postarší pán večící v parku ovčouna, jestli by si prý mohli pohrát, že mám krásnou fenku RR, ale jestli prý není zlá, když je tak zježená. Odpověděla jsem, že je velmi mírná a to zježení je znak plemene, podle kterého se jmenuje, zpražil mě, že se asi ve psech příliš nevyznám, tohle je jasné zježení, popadl svého psa a hrdě odkráčel
Měli jsme malého kozlíka - sirotka, od narození jsme ho měli doma, brala jsem si ho i do práce. Dostal zánět pupku, tak jsem po cestě z práce každý den zaskočila do vet. ordinace na injekci atb. Seděla jsem tam v čekárně mezi ostatními páníčky a na klíně jsme chovala našeho Hamletka. Každý den aspoň jeden člověk zareagoval, že je to krásný pejsek a co je to za plemeno.
Takže lidi si snadno spletou nejen plemeno, ale i druh zvířete
danurba
napsal(a):
Měli jsme malého kozlíka - sirotka, od narození jsme ho měli doma, brala jsem si ho i do práce. Dostal zánět pupku, tak jsem po cestě z práce každý den zaskočila do vet. ordinace na injekci atb. Seděla jsem tam v čekárně mezi ostatními páníčky a na klíně jsme chovala našeho Hamletka. Každý den aspoň jeden člověk zareagoval, že je to krásný pejsek a co je to za plemeno.
Takže lidi si snadno spletou nejen plemeno, ale i druh zvířete
Měla jste říct že to je velkopopovický ovčák
Mám chovného Čínského chocholatého psa a už to byl poník, ratlík, pes po chemoterapii, krásně ostříhanej voříšek, vipet, chrtík a spousta dalších, někdy se v duchu pobavím, někdy nestíhám kroutit hlavou co všechno si lidi myslí, že mám na konci vodítka ...
Naše beardedky si většinou lidi pletou s bobtailama, na to jsme si už zvykla. Občas se teda někdo zeptá, jestli je to dlouhosrstá border kolie, to většinou nějaký psí začátečník na cvičáku nebo sportovních akcích.
No ale nedávno mě dost pobavila jedna paní, která nás potkala na vycházce hladila naše psy a jen tak mimochodem vysvětlovala svým známým, že to jsou bobtailové, ale že jsou bez PP, proto jsou takoví menší a mají míň huňatou srst a hlavně že ten hnědý bobtail, to že je barevný omyl a na tom že je opravdu vidět, že je bez PP. A pak se otočila na mě a zeptala se: Že mám pravdu? První jsem to chtěla nějak zahrát do outu, ale až moc mi cukaly koutky smíchy, tak jsem teda paní řekla, že se trošku spletla, že jsou to bearded kolie a ne bobtail, že jsou všechny s PP a ta hnědá divná je taky s PP, chovná a dokonce šampionka. Bylo mi chudáka paní dost líto, asi to myslela dobře, ale trošku jí to ujelo...
emiel
napsal(a):
Naše beardedky si většinou lidi pletou s bobtailama, na to jsme si už zvykla. Občas se teda někdo zeptá, jestli je to dlouhosrstá border kolie, to většinou nějaký psí začátečník na cvičáku nebo sportovních akcích.
No ale nedávno mě dost pobavila jedna paní, která nás potkala na vycházce hladila naše psy a jen tak mimochodem vysvětlovala svým známým, že to jsou bobtailové, ale že jsou bez PP, proto jsou takoví menší a mají míň huňatou srst a hlavně že ten hnědý bobtail, to že je barevný omyl a na tom že je opravdu vidět, že je bez PP. A pak se otočila na mě a zeptala se: Že mám pravdu? První jsem to chtěla nějak zahrát do outu, ale až moc mi cukaly koutky smíchy, tak jsem teda paní řekla, že se trošku spletla, že jsou to bearded kolie a ne bobtail, že jsou všechny s PP a ta hnědá divná je taky s PP, chovná a dokonce šampionka. Bylo mi chudáka paní dost líto, asi to myslela dobře, ale trošku jí to ujelo...
No to je něco jako moje ségra má voříška ... a když se někdo zeptá co je to za plemeno odpovím VETAJ / VEsnické TAJemství / No opravdu se mi stalo že i dlouholetý kynolog a svazový figurat mi řekl že tohle plemeno zná ... nechtěla jsem ho před všemi okolo shodit a tak jsem se usmála a šla jsem raději pryč to vstřebat
Našeho zlatého retrívra už pár lidí považovalo na čuvače. Chápete to?? hehe
baslerinda
napsal(a):
Mám chovného Čínského chocholatého psa a už to byl poník, ratlík, pes po chemoterapii, krásně ostříhanej voříšek, vipet, chrtík a spousta dalších, někdy se v duchu pobavím, někdy nestíhám kroutit hlavou co všechno si lidi myslí, že mám na konci vodítka ...
chudinka hlavě ta chemo, ale chrt jsme taky afgánský
skoty13
napsal(a):
my jsme jezevčík x knírač, nepovedenej knírač se zakrslýma nohama, kžíženec bůhvíčeho... Skoťáka snad za 16 let, co je mám, poznali 3 lidi
Jo a ještě je to od půl roku věku "chudák starej" - žíhání fakt berou lidi za šedou, to že psi zpravidla vyšednou stářím na hlavě a ne celkově, nějak nepobírají... Jsou mu 3 roky
Dneska mně málem porazilo - jedna paní mi byla za bílého dne schopna říct "jé já myslela že vedete ovečku"
No tak teda viděl NĚKDY NĚKDO takovou ovci????? A paní ani nevypadala pod vlivem...
Mám doma labíka a nevím jak si ho lidé mohou splést s cane corso, bandogem a slovenským kopovem.
Dále jsem si vyslechla, že je nakřížený s pitem, dobrmanem nebo rotvajlerem, protože má ostřejší povahu. Lidé z našeho dohledu utíkají a kolem domu chodí s odstupem, protože za domem štěká velký rotvajler! :D
Mívala jsem i Československého vlčáka a jeden pán mě zastavil "Slečno, vy máte vlka?"
Jéé, super téma, to mě baví. Mám Chesapeake Bay retrievera (trochu vypelíchanej, ale furt Chesapeake), je jich málo, takže už jsem zaslechla kdeco.
Nejčastěji je to
- RR
- pitbull
- vižla (prej má úplně stejnou postavu i hlavu)
- voříšek (na to už obvykle přitakávám)
- výmar
- a nedávno jeden pán vysvětloval své manželce, že to je přece ten vlkodav
- kudrnatej retrívr (myslí Curly coated)
- jakákoli rasa, "ale je vostříhanej, že jo!?"
- nejvíc mě baví ti, co bez okolků řeknou (zrovna včera ráno): "Máte stejnýho psa jako já!", já na to: "Máte Chesapeaka?", on: "Ne, hnědýho labradora".
Někteří poučení rovnou řeknou, že je to "ten kudrnatej retriever" (myslí Curly coated), což už se trochu blíží - prostě jeden ze šesti retrieverů. Výjimečně někdo řekne, že je to "ten americkej". Ale to opravdu vzácnost.
tak já se teda přidám se svojí perličkou...
Mám fenku AUO - pětiměsíční a ještě k tomu v barvě blue merle... když jsem si ji odvážela od chovatelky, nikdy by mě nenapadlo, co tím rozpoutám
takže : o plemeni - ještě nikdy nikdo se netrefil - standartně říkají, že je to kříženec kolie, voříšek, borderka, pak jsem se dozvěděla, že "to bude nějaký to nový modní plémeno" atd...
ohledně srsti a barvy - ten pes má prašivinu, podívejte jak je plesnivej , pak taky "nešahej na pejska, miláčku, ten brzo umře... když jsem slyšela tohle, tak jsem se paní fakt zeptala, z čeho usuzuje, že (tenkrát) tříměsíční zdravý štěně brzo umře a ona mi na to řekla - podívejte se na ty oči - má v nich takový divný fleky, to vám brzo umře... Podotýkám, že fenka má modré oči s hnědými flíčky...

tak mého psa nazývají často vlčák ,pitbul ,dokonce rotvajler ale nejvíc mě dostal jeden cigán když se pes koupal u rybníka a on se mě zeptal pani to je ten pes s těma žábrama?
napsal(a):
tak mého psa nazývají často vlčák ,pitbul ,dokonce rotvajler ale nejvíc mě dostal jeden cigán když se pes koupal u rybníka a on se mě zeptal pani to je ten pes s těma žábrama?
Pitbul? Tak nám běžně říkají, že je to čistý labrador, což se jim dá odpustit, no:-D Ale jednou byl přítel venčit a líčil mi, jak šli kolem něho nějací puberťáci a úplně vážně se ho ptali "To je ten Dalibor, že jo?"
No dneska už se jen pousměju, když si v zpomenu, ale tenkrát jsem z toho měla pěknej záchvat smíchu:-D
Takže když jsme u toho... Představuji vám foxteriéra, divného křížence a bígla
Ovšem je to čistokrevný Jack Russel teriér :)
Hehe to je příjemné téma, ke kterému mám hodně co říct. Vlastníme s přítelem Bílýho švýcarskýho ovčáka ... po Brně jich zrovna moc nechodí a tak už jsem si zvykla, že mě co každý zhruba 5. člověk zastavuje a ptá se co to je za psa ...
Ovšem největší pár hlodů co mě utkvěli v hlavě, kdy se lidi fakt netrefili a člověk se opravdu zasmál ...
Třeba například mě paní přesvěčovala, že mám Německého ovčáka albína, že to přece nic jiného být nemůže ... což o to, na tento názor už jsem si i zvykla, ale to, že parta pubertálních Debilů nazvala psa křížence čivavy a buldoka, to už moje bránice skoro neustála.Následovala také Husky(to jsem si jen říkala, kde má pes modré oči a šedivé znaky??), pak také pyrenejský horský pes, přerostlý Špic ...
Toť asi nejblížší výběr, který si pamatuji a který mě dostali ...
No to by člověk neřk, jak dokáže zvýřit vody borderka, navíc jen "obyčejná" hnědo-bílá s pálením
My jsme v lepším případě Autralák, což je odpustitelné, neboť jsme opravdu víc podobní jemu.
Dostává mne ovšem přerostlá šeltie, divně chlupatá kolie, kříženec labradora s vlčákem, pěkný útulkový kříženec nebo nedobarvený taneční pes z televize (asi myslí Alčinu Keisy - černobílou broderku)
Nedávno jsem si dokonce byla nucena vyslechnout opravdu chytrou paní, která mi všemi směry cpala, jak mám pěkného huskyho. A ta zvláštní barva. Ale že jsem to přehnala s krvavým masem a proto mu zhnědly oči i čumák vůbec nepomáhalo vysvětlování, že je to opravdu border kolie...prej mě podvedly, když sem si to štěňátko brala. Tak jsem se snažila vysvětlit, že jsem viděla oba rodiče a vím, co mám doma... bezvýsledně. Proste tomu rozumněla a já sem byla podvedena
Tak co říkáte mému haskounovi ?
petas
napsal(a):
No to by člověk neřk, jak dokáže zvýřit vody borderka, navíc jen "obyčejná" hnědo-bílá s pálením
My jsme v lepším případě Autralák, což je odpustitelné, neboť jsme opravdu víc podobní jemu.
Dostává mne ovšem přerostlá šeltie, divně chlupatá kolie, kříženec labradora s vlčákem, pěkný útulkový kříženec nebo nedobarvený taneční pes z televize (asi myslí Alčinu Keisy - černobílou broderku)
Nedávno jsem si dokonce byla nucena vyslechnout opravdu chytrou paní, která mi všemi směry cpala, jak mám pěkného huskyho. A ta zvláštní barva. Ale že jsem to přehnala s krvavým masem a proto mu zhnědly oči i čumák vůbec nepomáhalo vysvětlování, že je to opravdu border kolie...prej mě podvedly, když sem si to štěňátko brala. Tak jsem se snažila vysvětlit, že jsem viděla oba rodiče a vím, co mám doma... bezvýsledně. Proste tomu rozumněla a já sem byla podvedena
Tak co říkáte mému haskounovi ?
Tak ten "nedobarvený pes z televize" to je fakt dobrý. Kam na ty názvy ti lidi chodí
Tak se musím pochlubit. Včera mě zastavil pán a ptal se mě,co že to máme za plemeno. Jestli to náhodou neni ten kavkazský vlkodlak Tak jsem mu řekla,že výmarák a o jeho vlkodlakovi jsem radši nic neříkala.....
tango
napsal(a):
Jojo, je to kolie dokonce borderka :-D Ale je fakt,že jsem krátkosrstý typ viděla poprvé. Ale z bordery má všechno.
No....
Mého psa si spletli s : Pitbulem, Rhodézským Ridgebackem,... ale co mně dostalo je říká mi jedna paní: ,, Jééé to je, ale pěkný labradór"! A já na to no nedalo mi to řekla jsem:,, Néné to není labradór, ale Karvinský boxer...." Zežrala mi to. No řekněte si sami je můj hafan snad labradór???
A jednou taková příhoda. Můj pes byl na volno a měl náhubek (chodíme na cvičák) a šla paní s dítětem a říká mi: ,, Jak můžete pustit takovou krvelačnou bestii na volno"?!
Že prý jsem nezodpovědná, že by tyhle psy nejraději postřílela.
To jsou lidi navíc můj pes by neublížil ani mouše. Sestřenka má 1ročního syna a můj pes si sním tak hraje, jako by byli bráchové.
Tak myslím, že teprve teď se pobavíte Mojí tehdy dvouletou fenku Jack Russell Teriéra si spletli se štěnětem "takového toho bojového plemene"
Vidíte tam tu podobu taky?
má vyloženě tu jejich mohutnost, velikost a mohutnou hlavičku no
My jsme prosím pittbul nebo nějaké takové to bojové plemeno :D Obyčejného profláklého labíka v ní opravdu nikdo nevidí :D Nebo bývá docela často tuleň či kapustňák :D
Myslím, že místní taky pobavím. Loni na horách o našem tříletém kříženci hrubosrstého a hladkosrstého jezevčíka, který je jezevec každým coulem jak vzhledem tak povahou jakási slečna prohlásila, že je to krásnej knírač a její kamarádka jí odpověděla: "Si blbá? To je přece stěně dobrmana."
Tohle sice nebude o psovi, ale taky se myslím pobavíte... Měla jsem 6 let fretku, kterou jsem denně venčila venku, takže takových, co to je jsem zažila hodně....:-)
Byl to albín: několikrát byl kočka, kuna, potkan, krysa, jednou prošli komel mě dvě slečny a pro ty to byl prosím polární králík. Ale nejvíc dorazili známou v Praze v metru, ta prosím měla LACHTANA!!!! :-)
jajinka p
napsal(a):
Tohle sice nebude o psovi, ale taky se myslím pobavíte... Měla jsem 6 let fretku, kterou jsem denně venčila venku, takže takových, co to je jsem zažila hodně....:-)
Byl to albín: několikrát byl kočka, kuna, potkan, krysa, jednou prošli komel mě dvě slečny a pro ty to byl prosím polární králík. Ale nejvíc dorazili známou v Praze v metru, ta prosím měla LACHTANA!!!! :-)
Taky máme fretku a jedna stará paní nám tvrdila že máme tresku :D
bess
napsal(a):
Taky máme fretku a jedna stará paní nám tvrdila že máme tresku :D
Tak já taky přispěji... Mám fenku ovčáka s PP (celočerná varianta). A nejčastěji si ji lidi pletou se švýcarským ovčákem (prý neobvyklá černá varianta). Dále potom je to kříženec, československý vlčák a jednou mi pán řekl že je to chodský pes....
Pak belgický ovčák.... Ale Německého ovčáka tipuje málo kdo...
Tak mou fenku brabantíka si tenhle týden spleti ... to neuhodnete - s OPICÍ
Normálně rodinka s děckama a oba rodiče zatvrzele tvrdili dětem, že je to opička, akorát chodí jinak než ty v zoo.
Jsem myslela, že spadnu
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
Zvire

XXX.XXX.214.78
Nechcete obnovit toto téma ?
Ať se trochu pobavíme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tak nám se teď stává taky komedie, lidi v okolí ví, že máme dvě bullky (teda ty bojové plemena ) ale co mě dostává je, že máme dvě fenky navíc teda kastrované, ale to samozřejmě nejde poznat...a koupili jsme si fenku CC přikládám foto, jak jsou si strašně podobné, protože nás zastavují lidi a říkají, jé to je štěně těch dvou? ale je nějaký přerostlý ne? to se nějak nepovedlo
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak nám se teď stává taky komedie, lidi v okolí ví, že máme dvě bullky (teda ty bojové plemena ) ale co mě dostává je, že máme dvě fenky navíc teda kastrované, ale to samozřejmě nejde poznat...a koupili jsme si fenku CC přikládám foto, jak jsou si strašně podobné, protože nás zastavují lidi a říkají, jé to je štěně těch dvou? ale je nějaký přerostlý ne? to se nějak nepovedlo
Dvě kastrovaný feny, bull kříženci, spolu mají štěně čistokrevného CC... Sakra, to je ještě komplikovanější než ta o Ježíšovi.
My jednou tak výletili, šli jsme po cestě plný nadšených turistů (takže to bylo samé "jé, netopýr" "jů, hyena" "koukej, liška" a další výroky) a proti nám chlap se synem.
"Hele, to je ten policejní." Říká klukovi.
Tak nějak nevím, na který planetě má policie divný pseudolišky, ale ok.
Tak pro pobaveni se taky podelim.. Nejzajimavejsi bylo asi zjisteni ze mam huskyho nebo teda aljaskyho malamuta...
Sabina.01

XXX.XXX.6.234
Já máma doma erdelteriéra - to je hlavně Dášeňka a foxteriér, na to už jsem alegická, jak všichni s jistotou ví, že je to fox
A pak fundláka a tomu všichni říkají medvídek :D
Sabina.01

XXX.XXX.6.234
kimicat
napsal(a):
Tak to nas erdel je vetsinou oznacovan jako foxterier, snad i velsterier nekdo tipoval, ale naprosto nejcasteji je nazyvan prerostlou Dasenkou Lidi co toho naseho psa poznali je opravdu pomalu.
Jsme na tom úúplně stejně, taky máme přerostlou Dášu Ze celých deset let co ji máme, tak tři lidi poznali, že je to erdel
Kamarátka má moskováka a obvykle ľudia hovoria "aha, bernardín Béthoven!" :D Ona sa už ani neobťažuje im vysvetľovať, že nejde o bernardína, len im pritaká, že áno :D. Hádala som sa s ňou o tom, že nech ľudí aspoň poučí a dohodli sme sa, že keď sa niekto bude pýtať na bernardína tak im to vysvetlím ja miesto nej. Po 30tom opýtaní nejakého okoloidúceho som apaticky odpovedala "áno, je to bernardín" :DDD.
Môjho barzoja si ľudia mýlia s kóliou, na čom sa teda vždy dobre pobavím. Raz sa ma jedna pani dokonca opýtala s čím je skrížený môj barzoj :(. Keď ma zaujímalo prečo jej príde skrížený tak mi povedala, že ona často chodí ako návštevník na výstavy a tam vyzerajú barzoje inak.
Pointa je v tom, že moja barzojka je z pracovnej línie, nemá tak zdeformovanú stavbu tela a keď už niekto pozná barzoja tak jedine toho prehnutého výstavného... je to dosť škoda.
Ale aj ja sa musím priznať, celkom nedávno som stretla pani s brabantským grifonom a prvoplánovo som sa spýtala čo je to za mopslíka s divnou farbou :D. Tak som bola pre zmenu za idiota ja :D.

Mýho křížence si lidi kupodivu nepletou, pouze se ptají, co je to za divnýho rotvíka.
Ale tuhle mi nějaké dámy hlásily s očima navrch hlavy: "Dobře že máte psa na vodítku, před chvíli tu běhal navolno DOBRMAN !"... po chvíli mi došlo, že tím myslí chrta, kterýho jsme před chvíli potkali...
A nedávno jsem odhadovala, co to je za kříženou čuvačku, nejspíš s retrívrem a BŠO, naštěstí jsem se majitelů nejprve prozíravě zeptala, zda je papírová, a ano, byla to papírová čuvačka... :D.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Já svého bezPP labradora vydávala za křížence s rotvajlerem, když jsem sama v lese potkala divně se tvářící dvojici. S respektem poděkovali a šli pryč. Do té doby se ho vůbec nebáli. Rotvajler je zkrátka kouzelné slovíčko.

Accuracy
napsal(a):
Já svého bezPP labradora vydávala za křížence s rotvajlerem, když jsem sama v lese potkala divně se tvářící dvojici. S respektem poděkovali a šli pryč. Do té doby se ho vůbec nebáli. Rotvajler je zkrátka kouzelné slovíčko.
Používám dle potřeby obě plemena, co má můj pes v sobě, někdy je to kříženej rotvík, někdy kříženej ohař. Podle toho, jestli chci respekt nebo spíš lidi uklidnit
(A v případě míjení divný skupinky ve vylidněný ulici ještě předstírám, že si psa musím vzít hrozně nakrátko a hrozně pevně a hrozně se jako bojím, že po nich vystartuje... ten můj posera :D).
Štěňátko dobrmana, ale asi bezpapíráček, že jo, protože má divný uši a taky ten ocas mu chovatel nechal moc dlouhej...
napsal(a):
Používám dle potřeby obě plemena, co má můj pes v sobě, někdy je to kříženej rotvík, někdy kříženej ohař. Podle toho, jestli chci respekt nebo spíš lidi uklidnit
(A v případě míjení divný skupinky ve vylidněný ulici ještě předstírám, že si psa musím vzít hrozně nakrátko a hrozně pevně a hrozně se jako bojím, že po nich vystartuje... ten můj posera :D).
Vzpomněla jsem si na Obecnou školu "tak aspoň štěkej, ty potvoro líná"
Jinak se celkem nedivím, že si někdo splete moskeváka s bernardýnem, klidně i pejskař, pokud chová něco úplně jiného.
U nás lidi opakovaně tipovali havaňáčka, knírače, shih tzu (což je pravdě nejblíž), černého maltézáka ...jezevčíka kupodivu netipuje nikdo, teprve až když upozorním, obvykle říkají "no, jo, vlastně..."
Venčíme občas s čistým jezevčíkem a jsou to opravdu stejné figury, stejná stavba těla, stejný způsob pohybu...stejné myšlení jen holt ta srst mate.
Pokud potkáme opravdu pejskaře, většinou se s pobaveným úsměvem zeptá, cože to je za směs

Moji AUO když byla štěňátko tak ke mě přivedla paní s JRT a řekla dost vážně, jééé vy mate krásnýho corgiho dost mě rozesmála. Ale taky si nás pletou s borderkou ale dost lidí to tefilo zduvodu ze jo máj taky.
S tim okem to máme stejné v léčím oku z pohledu Čuby tak má modré fleky ale jinak má hnědé oči.
Babicka mi pořád ptá je si fakt nemá něco stín okem aby neumřela ze máme ji k vetovi. A říkají ji ze to je olešnická
Fotka před 1,5.

Plesnivka neee olesnická!

Lorie161
napsal(a):
Tak u nás je to klasika, máme bostonka, takže buldoček, štěně boxera, jednou to tedy bylo i bojové plemeno.
U nás opačný případ.
Adoptovaná fenka buldočky, já radost, že konečně přibrala, její nohy se tím pádem opticky zkrátily a začíná vypadat jako příslušník daného plemene...a paní mi říká - jééééé, to je bostonek, že?
Jsem myslela, že se vybulím .
Nedávno zase leží buldočka na chodníku a bavíme se se známými. Kolem prochází hysterka sledující Novu a prý - my se bojíme. Přešli, fenka byla ráda, že leží, nic okolo ji nezajímalo a vše by bylo v klidu, pokud by pak paní neopomenula podotknout, že by takové bojové plemeno mělo mít náhubek. No, jak se snažím být většinou slušná, tak tentokrát jsem v odpovědi moc vlídná nebyla .
Ale taky jsem se už ztrapnila. Kolegyně má opakovaně velké knírače. Já na výletě v autě vidím krásného černého "chlupatého" psa, tak říkám - jééé, máte krásného velkého knírače, kolegyně má taky a mají velké úspěchy při skládání zkoušek, plus umí chodit po žebříku a jezdí na tábory a blábláblá. Paní se na mne podívá s despektem a prohodí - to je černý ruský teriér. A měla jsem po ptákách :-D.
Tak to jsem ráda za anglického kokršpaněla, toho si nikdo nesplete.
Ale když jsem měla ještě starší fenku 12 kg 12 let a vypadala tak na 4 roky, jeden chlápek povídal, že mám nádherný štěňátko.
A v červnu jsem šla se svou 6 měsíční fenečkou po venku a rozběhl se k nám bernardýn. A majitelka po něm řvala "nech to štěňátko, vždyť má tak 2 měsíce". A to že už měla 10 kg (nějak nám přerůstá)

karo2702
napsal(a):
Tak to jsem ráda za anglického kokršpaněla, toho si nikdo nesplete.
Ale když jsem měla ještě starší fenku 12 kg 12 let a vypadala tak na 4 roky, jeden chlápek povídal, že mám nádherný štěňátko.
A v červnu jsem šla se svou 6 měsíční fenečkou po venku a rozběhl se k nám bernardýn. A majitelka po něm řvala "nech to štěňátko, vždyť má tak 2 měsíce". A to že už měla 10 kg (nějak nám přerůstá)
Taky mám věčný štěně!
"kolik mu je?"
"devět"
"měsíců?"
"ne, let"
"...?!"
Holt někomu stačí, že je pejsek živý, šíthlý, a tak hezky jako poskakuje a vyhazuje tlapky do vzduchu a celý je prostě takový akční... :D
Někdo zase na štěně usuzuje fakt jen z toho, že ten pes má živý zájem o jiný psy...
Nutno dodat, že i já sama trpím nepřiměřeně mladistvým vzhledem. Kdybych těm lidem řekla kromě věku psa taky kolik je mně, nejspíš by omdleli úplně
R.

XXX.XXX.208.231

Aner

XXX.XXX.49.86
Muj nedospely anglicky setr je krasny ohar, kokrspanel, leopardi pes nebo "co je to za dalmatina?"
Schvalme jestli jim to vydrzi, az nabere ty chlupy
noemi
napsal(a):
U nás opačný případ.
Adoptovaná fenka buldočky, já radost, že konečně přibrala, její nohy se tím pádem opticky zkrátily a začíná vypadat jako příslušník daného plemene...a paní mi říká - jééééé, to je bostonek, že?
Jsem myslela, že se vybulím .
Nedávno zase leží buldočka na chodníku a bavíme se se známými. Kolem prochází hysterka sledující Novu a prý - my se bojíme. Přešli, fenka byla ráda, že leží, nic okolo ji nezajímalo a vše by bylo v klidu, pokud by pak paní neopomenula podotknout, že by takové bojové plemeno mělo mít náhubek. No, jak se snažím být většinou slušná, tak tentokrát jsem v odpovědi moc vlídná nebyla .
Ale taky jsem se už ztrapnila. Kolegyně má opakovaně velké knírače. Já na výletě v autě vidím krásného černého "chlupatého" psa, tak říkám - jééé, máte krásného velkého knírače, kolegyně má taky a mají velké úspěchy při skládání zkoušek, plus umí chodit po žebříku a jezdí na tábory a blábláblá. Paní se na mne podívá s despektem a prohodí - to je černý ruský teriér. A měla jsem po ptákách :-D.
Jako abych pravdu řekla, tak mám taky někdy co dělat, abych rozeznala bostonka od buldočka, někteří ti bostonci jsou menší a vypasení s čumákem hodně rozplácnutým, ale já mám fakt atletku, bohužel pro některé je to hubený buldoček :-D, dnes ovšem pitbull :-D.
Lorie161
napsal(a):
Jako abych pravdu řekla, tak mám taky někdy co dělat, abych rozeznala bostonka od buldočka, někteří ti bostonci jsou menší a vypasení s čumákem hodně rozplácnutým, ale já mám fakt atletku, bohužel pro některé je to hubený buldoček :-D, dnes ovšem pitbull :-D.
Já četla, že když si někdo chce pořídit mini boxera, má si pořídit bostonka
Z mého pohledu musím souhlasit, jen je v jiných barvách a uši a ocásek se nemusí kupírovat
Fiona.Praha
napsal(a):
Já četla, že když si někdo chce pořídit mini boxera, má si pořídit bostonka
Z mého pohledu musím souhlasit, jen je v jiných barvách a uši a ocásek se nemusí kupírovat
Ano boxerek to pro některé je. U rodičů boxera máme, já jen potřebovala do bytu skladnější variantu, ale hodně lidí má tuhle kombinaci doma.
Fiona.Praha
napsal(a):
Víte čeho je to kříženec? Taky v něm vidím čivavoněco
Nevím a od jisté doby to ani nekoumám, čivavy jsou moje srdcovka takže je vidím ve skoro každém menším kříženci který se byť jen malinko( čumák, oči, postoj) podobá čivavě = vidím čivavu i v něm( oči a trochu čumák), akorát je 2x větší než vetší číva...
( jo je tlustej ale pracujeme na tom).
Elki

XXX.XXX.166.59
Elki

XXX.XXX.166.59
Elki
napsal(a):
Jééé Dášeňka, jéé Žeryk, jééé Jonatán...no zabít
Jo a ještě štěně vlkodava

Elki
napsal(a):
Jééé Dášeňka, jéé Žeryk, jééé Jonatán...no zabít
Měla jsem erdelku a když jsem šla s kamarádkou Dášou a s fenkou a někdo pronesl jéé Dášenka, tak jsem se otočila na kámošku a pravila: oni tě znají?
Naty1
napsal(a):
Nevím a od jisté doby to ani nekoumám, čivavy jsou moje srdcovka takže je vidím ve skoro každém menším kříženci který se byť jen malinko( čumák, oči, postoj) podobá čivavě = vidím čivavu i v něm( oči a trochu čumák), akorát je 2x větší než vetší číva...
( jo je tlustej ale pracujeme na tom).
No, ona ta čivava bude v každém menším krátkosrstém kříženci .
Stejně jako špic v každém malém vesnickém chundelatém voříškovi.

Dneska byla naše bulina mravenečníkopes- naznal jeden malý rozumbrada
Dneska ráno mi povídá přítel ať si jdu vzbudit to malé prasátko. prý už mu chybí jen trestanecke pruhy.

A jiný malý ukecaný rozumbrada kráčející kolem nás otipoval pyrenejáka na scvrklou krávu

Šla jsem s mopslí kolem shluku namachrovaných výrostků. Zatímco jsme procházeli kolem, rozhostilo se ve skupině hrobové ticho a když jsme pár kroků poodešli, ozvalo se za námi pološeptem: "Bacha wole, PITBUL!"
To byl konec, smála jsem se ještě za týden
Ja mam samozrejme medveda. Par turistom sme uz sposobili infarktove stavy ked sa v Tatrach spoza zatacky vynoril najprv medved a az na druhy pohlad zbadali postroj a voditko :)
Najlepsi ale bol "Aha mami, dinosaurus!".

napsal(a):
Šla jsem s mopslí kolem shluku namachrovaných výrostků. Zatímco jsme procházeli kolem, rozhostilo se ve skupině hrobové ticho a když jsme pár kroků poodešli, ozvalo se za námi pološeptem: "Bacha wole, PITBUL!"
To byl konec, smála jsem se ještě za týden
Teda, toto je bomba, četla jsem to dopoledne a ještě teď se směju, jak si může někdo myslet, že mops je pitbull, to je síla.
Mám dva psi border kolie, starší, ač je to klasicky černobílá borderka byl už australák, karelský medvědí pes, voříšek...:D Ale nejvíc mne pobavila paní, co za mnou šla se slovy "Jé to je krásnej leonbergr", tak jsem se ohlédla, o čem že to mluví, nikde jsem jiného psa jak mého neviděla, tak jsem ji jen uvedla na pravou míru, že leoni jsou trochu jiní no :D
A mrňous už byl několikrát štěndo huskyho, malamuta a nebo krásnej voříšek z utulku :) :D A to ho nemám ani měsíc, tak jsem zvědavá, co ještě mu lidi budou hádat...:D.
Maki96

XXX.XXX.58.187
Maki96

XXX.XXX.58.187
U dospělých je můj bulík nejčastěji pitbul a u dětí, to už byla ovečka, prasátko i králíček
Jednou jsme dokonce vycházeli ze zoo a nějaký chlapeček se ptal maminky, proč si ty zvířátka odvádíme ze zoo domů.
Už jsem to sem někde určitě dávala: mí kluci: samojed a berňák a mámy kříženka kříženců Mandy - otec mix černého labradora, matka něco, co vypadalo jako křížená šiba(pravděpodobně mix špice a béžového labradora) Plno lidí se nás ptalo, jestli je Mandy jejich šťěňátko
mikraf

XXX.XXX.225.28
Tak mám 3měsíční štěně křížence - máme je jorkšíř a čivauva a táta je mops a nekdo si myslí že to je čivauva s vlčákem ).
U nás většinou tipují křížence foxteriéra (Bojko je mix foxteriéra s malamutem), ale někteří jej berou jako neostřihaného knírače a dokonce jeden chlap se vší vážností "jé, to je hezké štěně akity"

Joye
napsal(a):
Tak když jsme si přivezli borderu domu, tak šel soused a pravil, že je to pěkný voříšek.
Záleží na tom, kdy jste si ji přivezli . Kdysi jsem viděla první borderky v Třeboni, s nadšením jsem se k majitelce vrhla (s tím, že má krásné borderkolie - tenkrát to byl můj sen - byly trochu jiné než dnes ) a majitelka jásala, že je konečně někdo poznal a nemá je za strakaté voříšky.

Jinak : Já mám toho pejska, co tancuje. Takové prohlášení potěší, zvlášt když se psice chystá dotyčnou sežrat a ta ji chce mermomocí muchlovat :
"To je přece ten pejsek co tancuje, ten mě nekousne".