Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak u nás byla trojice psů: pyrenejský horský + blond hovík + dědek havaňák = taťka + mamka + štěňátko...

TeeGeckos
napsal(a):
Nás si lidi většinou pletou se stafordem...
A to není stafford.

napsal(a):
A to není stafford.
To není stafford, to je Drákula!

Nevím kdo je MT
ale teda stafford to není, jo ?
Collethka

XXX.XXX.158.2
Tak já zatím nemám moc čím příspět, ale na mojí tříměsíční fenku vipeta mi jeden pán tvrdil, že jsou 3 velikosti vipetů, a která velikost je tedy ta moje slečna. No snažila jsem se mu vysvětlit, že vipet má jen jednu velikost podle standardu. A pán prohodil, že má doma sloughi, a že je chrtař 9 let, tak se se mnou nebude dohadovat. :D Na otázku, jestli je čubinka s PP jsem hrdě odpověděla, že ano a pán nasadil ještě nevěřícnější výraz. :D
No, kamarádka toho dotyčného zná a smála se, že byl snad nalitej. :D.
Když byly mému belgičákovi 3 měsíce, tak si ho paní na mysliveckých slavnostech spletla s liškou
A když mu bylo půl roku a zrovna se strašně vytáhl, tak jsem zaslechla pána na ulici vysvětlovat svojí zřejmě přítelkyni: "to není čistej chrt, ty já poznám, to bude nějakej kříženec s chrtem". To jsem se fakt musela smát, tak vyhublej rozhodně nebyl
Zvire

XXX.XXX.104.72
Musela jsem to sem napsat:
Našeho trpasličího pinče si hodně lidí plete s jezevčíkem! I lidé kteří "údajně" rozumí psům!
Opravdu vypadá jako trpasličí pinč, má PP.
Nás nikdo nepřekoná už jsme byli kříženec, liška, faraónský pes a chrt
Samojed je: bílej špic nebo "má něco se špicem", čau čau(to mě uráží. Přece nemá rozpláclej vrásčitej čumák), Goro bílý pes, zimní vlk, polární liška, vlk se zamotanym ocasem. Eskymáckej pes. Občas husky, akita. Taky jí řikaj plyšák.
Jinak bejvá vtipná reakce lidí, který o plemeni nikdy neslyšeli. Tak krásnej pejsek a tak příšerný jméno... Samojed, jako že se požíraj navzájem... sám se nažere atd.
Když jí byly tři měsíce, jeden chytrák se semnou dohadoval, že už nevyroste. To se přece pozná, že to neni štěně a završil to tim, ať mu jí za 15 stovek prodám.

Naš buli byla tento týden, " s čím je křížená" protože bulterieři jsou přece jen bílí...

Náš je prý jednou Čivava, podruhé Papilon, má 6kg Chloupky mu totiž přes léto zastřiháváme, tak máme dva v jednom.Postavou je Pinč jak dělaný, jen nevím co se k tomu kdy přimýchlo.Tak někdy odpovím -ruský toy pinč ať si třeba hledají na netu jak chtějí...

Tak dneska mám vítěze- dneska mě dojel jeden kluk na kole a pani, pani, že to je vipet...já, že ne, že bulterier... chudák posmutněl a povídal, že mu vipeta připomíná...

U nás to bylo obráceně. Chovám kozy a mých 30 koz na pastvě lidi považovali za psy. Prý se báli jít okolo tolika psů .

mamkamaria
napsal(a):
Pozerala som Vaše profilové fotky, máte krásne kozičky, ale ako si ich mohli pomýliť so psami, to teda nechápem
Z dálky prý je viděli jako smečku velkých psů. Hlavně ty hnědé se prý podobají psům .
A já chodím provokovat na výstavy psů. :D Za jednu výstavu je to tak 7-8 dotazů nebo pokusů o uhádnutí plemene. :) Např.: dlouhosrstý holandský ovčák, šarplaninec, kavkazák, dlouhosrstý uruguayský cimarron (to jsem se dmula pýchou!) atd. :) Já ho ze srandy označuju za plemeno "pes baskervillský" :D
... jinak je to samozřejmě vořech vořechovič...50 % čuvač a 50 % vesnická směska (RTW, NO, možná nějaký bull - je žíhaný na nohách, možná i labrador a matka příroda ví co ještě).
... on je to takovej bambula submisivní.
Ale je celkem zajímavé, že když jdu nacvičovat někam na parkoviště k obchoďáku (manipulace, poslušnost a odložení v rušném prostředí)... tak většina Rómů pokukujících po psovi se zeptá "to je paní čuvač, že jo?"... tak si říkám, jestli je to jedno ze dvou plemen co znají... vlčák a čuvač Narážím tím na fakt, že většina zajímajících Rómů jsou starší chlápci... takže možná pochází ze Slovenska. Z majority v tom nikdo na první pohled čuvače nevidí.
Boloňák - "Jé, hele, bišooonek." - což je pochopitelné, je tam minimální rozdíl, ale poslouchala jsem to od té samé paní 4 měsíce, než jsem se přestěhovala
MOK - labrador..ale větší potupa byla "Jé, koukej, psí holčička"

Můj středoasiat byl během výšlapu na Radhošť čau-čau (ale nepovedený, asi nebude mít papíry) a během sestupu kolie
Včera jsem na vycházce míjela dvě dámy a za sebou slyším rozhovor:
Koukej na toho psa, co to je za rasu?
(naprosto neomylně) To je malamut.
Jo? A že má takovou pískovou barvu...
(opět s jistotou) To je pouštní malamut.
hirothevizsla
napsal(a):
Boloňák - "Jé, hele, bišooonek." - což je pochopitelné, je tam minimální rozdíl, ale poslouchala jsem to od té samé paní 4 měsíce, než jsem se přestěhovala
MOK - labrador..ale větší potupa byla "Jé, koukej, psí holčička"
Mému pořád říkají, že to je holka. Pokaždé, když někoho potkáme, tak je to je hezká fenečka, a nebo to máte fenečku že jo, nebo říká svému psu, pojď to je jenom fenečka. přitom má vše modré a pinďour s kulkama jsou moc dobře vidět, přece jen je krátkosrstý.