Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2021 11:34
jones

XXX.XXX.206.183

Dobrý den,

potřeboval bych nutě poradit ohledně inkubace u chameleonů pardálích. Již řadu let používám k odchovu chameleonů jemenských vlhký typ inkubátoru, jenž je pro mne naprosto bezproblémový a mám v něm cca 100% líhnivost, nicméně již několik snůšek chameleonů pardálích dopadlo špatně, velmi často se objevují plísně a do vylíhnutí se dostane jen několik málo jedinců. Zkoušel jsem i suchý typ inkubátoru a bohužel to také nedopadlo nejlépe. Potřeboval bych poradit jaký typ inkubátoru jako zkušení chovatelé pro ch. pardálí používáte a jestli tam nemůže být i nějaký jiný problém, který mne nenapadá (je mi známo, že inkubační teploty jsou nižší a zkoušel jsem i diapauzu). Jde mi hlavně o to, jestli je vůbec možné s úspěchem vlhký inkubátor používat, nebo to opravu musí být suchý typ. A v případě suchého typu jaký výrobce by se dal doporučit, protože bydlím v bytě orientovaném na jih a má problémy s vysokou teplotou v bytě po celý rok (v létě slunce, v zimě mám vy bytě 25C aniž bych zapnul topení díky zateplení a také asi díky osvětlení v teráriích) proto bych asi potřeboval něco co umí i účinně chladit (vlastním Lucky reptile II, ale díky jeho hlučnosti a nespolehlivosti termostatu ho nevidím jako rozumné zařízení). Předem děkuji za jakékoliv rady.

René

Přidejte reakci

Přidat smajlík