Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na všechny klady i zápory křečků (v minulosti sem měl 2, jeden se dožil jen 1 roku a ten druhý jenom 3 let, takže bych prosil kdyby mi někdop řekl jestli je lepší je chovat v páru (samozřejmě vím že odděleně),ale jetsli by měli být u sebe alespoň akvária.Děkuji, všechny články o křečcích na tomhle serveru už sem přečetl, ale stále mi není několik věcí jasné.
bartrand
napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na všechny klady i zápory křečků (v minulosti sem měl 2, jeden se dožil jen 1 roku a ten druhý jenom 3 let, takže bych prosil kdyby mi někdop řekl jestli je lepší je chovat v páru (samozřejmě vím že odděleně),ale jetsli by měli být u sebe alespoň akvária.Děkuji, všechny články o křečcích na tomhle serveru už sem přečetl, ale stále mi není několik věcí jasné.
V první řadě jde o to jaký druh křečků myslíte. Pokud chcete chovat křečka syrského = zlatého = medvědího = pandu a nevím co ještě (správně je syrský,ale je to tentýž druh) tak to jsou samotáří.. tj. jeden křeček = jedna klec. Tudíž je úplně jedno pořídíte-li si křečka jednoho nebo 50
Pokud máte na mysli některého z křečíků - džungarský, roborovského, campbellův pak ti jsou společenští a lze je chovat ve dvojci stejného pohlaví nebo v páru, případně ve skupině.. je lepší seznamovat mladá zvířata, přidat nového jedince do starší skupiny bývá problém.
V každém případě doporučuji nekupovat ve zverimexu (nebo si alespon dát veliký pozor), nejlépe je kontaktovat některého z chovatelů ( chovatelská základna se naštěstí stále rozšiřuje) a vzít si mládě od něj - víte stáří, ušetříte se léčení nemocí, a v neposlední řadě budete s velkou pravděpodobností ušetřen kousanců.
Jinak hodně informací lze čerpat z diskuze na http://www.kralici.cz/krecci/diskuze.asp
Případně ještě dám link na moje stránky kde je také několik článků.
http://krecci.navel-rat.eu
Jestli máte nějaké dotazy klidně se ptejte, pokud to bude v mých silách ráda poradím. můj mail je hanakeltnerova@atlas.cz, ICQ 331612980
S pozdravem Hanka