Těžko ochočitelný křeček - pomůžete?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2013 06:41
momi

XXX.XXX.92.42

Dobrý den :)
před 2-ma dny jsem si koupila křečka syrského zlatého (samičku). Už se mně nebojí. Ruce strkám do klece, měním ji jídlo, drbu ji na zádech, ale vůbec se nechce chytit do ruky. Mám doma knihu o křečcích a v ní je článěk "jak získat důvěru". První krok byl, vyvolat zvědavost (aby si mě křeček všimnul). To vyšlo, pořád se na mně koukal. V dalším kroku psali, že mám křečka přes mříže nalákat nějakou mlskou. Úplně mně ignoruje, odmítá si to vzít do tlamičky. Jinak mně vůbec nekouše, dá se v kleci normálně hladit, ale jak ji mám ochočit? Předtím jsem měla taky křečka syrského, ale ten se dal ochočit raz, dva. Byl to sameček, a oni se prý ochočují lépe než holky. Pomůžete mi prosím? Nebo je 2 dny na zvyknutí v novém domově ještě krátká doba? Křečka, kterého jsem měla kdysi (byl to taky syrský), se dal ochočit hned druhý den, a džungarové taky tak... Děkuji za odpověď :)

23.7.2013 10:31
peett

XXX.XXX.230.5

Je to ještě brzo smajlík musíš počkat, já jsem je pár dnů vždycky nechala v klidu a až tak za 4 dny začala ochočovat, potom byli fakt ochočené zlatíčka smajlík prostě se musí naučit že od ruky ji nic nehrozí...prostě čekej, než si více zvykne, hlavně ji násilím nechytej, to by se tě mohla začít bát... Měla sem 5 křečků (vždy po jednom) a teď už nemám žádného smajlík

24.7.2013 11:54
momi

XXX.XXX.92.42

peett napsal(a):
Je to ještě brzo smajlík musíš počkat, já jsem je pár dnů vždycky nechala v klidu a až tak za 4 dny začala ochočovat, potom byli fakt ochočené zlatíčka smajlík prostě se musí naučit že od ruky ji nic nehrozí...prostě čekej, než si více zvykne, hlavně ji násilím nechytej, to by se tě mohla začít bát... Měla sem 5 křečků (vždy po jednom) a teď už nemám žádného smajlík

A je pravda, že křečci zlatí více koušou než ty obyčejné syrské? Já mám zlatého a ještě k tomu samičku. Mám strach, že se mi ji vůbec nepodaří ochočit :( Už se mně ale nebojí, vždy ji drbu v kleci a žere vedle mé ruky. Ale, že by kousala, ještě mně vůbec nekousla :)

24.7.2013 14:27
peett

XXX.XXX.230.5

řekla bych, že to je stejné

26.7.2013 16:54
bloodandruth

XXX.XXX.216.104

Syrský a Zlatý křeček je jedno a to samé :)

26.7.2013 17:44
momi

XXX.XXX.92.42

Křečounek se včera večer už nechal chytit do ruky, tak uvidíme, jak to pujde dneska :) Mimochodem, neznáte nějakou anglickou stránku o křečcích? Nebo diskuzi? Děkuji :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík