Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2013 13:04
brona

XXX.XXX.165.235

Dobrý den, potřebuji poradit, máme dvě potkaní holčičky a začal nám za nima chodit do bytu divoký potkan. Zatím se k nim do klece nedostal, veterinářka radí vykastrovat, aby přestaly vypouštět feromon či co. Miminka určitě nechceme, tak by to ani nevadilo, jen mám obavy jestli to není moc riskantní zákrok, každopádně potkany z ulice v bytě nechci. Jestli máte někdo zkušenosti, prosím o radu.

2.8.2013 14:35
peett

XXX.XXX.230.5

Samozdřejmě, že to je riskatní...Moje sestřenice měla potkany, samce nechala vykastrovat - nepřežil to. U tak malých zvířátek je to těžké, ale radši bych to riskla a nechala je vykastrovat než abych měla doma divoké potkany...nevím no smajlík

2.8.2013 21:17
utahraptor

XXX.XXX.80.130

brona napsal(a):
Dobrý den, potřebuji poradit, máme dvě potkaní holčičky a začal nám za nima chodit do bytu divoký potkan. Zatím se k nim do klece nedostal, veterinářka radí vykastrovat, aby přestaly vypouštět feromon či co. Miminka určitě nechceme, tak by to ani nevadilo, jen mám obavy jestli to není moc riskantní zákrok, každopádně potkany z ulice v bytě nechci. Jestli máte někdo zkušenosti, prosím o radu.

Pokud má veterinářka inhalační narkózu a zkušenosti s kastrací potkanů a potkanky jsou zdravé, tak se to dá, nejriskantnější je většinou právě injekční narkóza a probouzení z ní. Vím, že si lidi nechávají někdy potkanice kastrovat protože to u nich snižuje riziko nádorů mléčné žlázy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík