StaziMart

XXX.XXX.130.18
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli mám zajet k veterináři když mi vypadl malý vrabčáček z hnízda. Už spinká ale já se o něj bojím, mám 2 andulky ale těm je 1 rok, 2 roky. Krmím ho mravenci a vodou (vlažnou). Je trochu opeřený ale jen trošičku.
StaziMart
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli mám zajet k veterináři když mi vypadl malý vrabčáček z hnízda. Už spinká ale já se o něj bojím, mám 2 andulky ale těm je 1 rok, 2 roky. Krmím ho mravenci a vodou (vlažnou). Je trochu opeřený ale jen trošičku.
A proč jste ho nevrátila zpět do hnízda?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Veterinář s tím nic neudělá-teď bude nejlepší nechat ho spinkat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Veterinář s tím nic neudělá-teď bude nejlepší nechat ho spinkat.
Navždy
PiLnÍk
napsal(a):
Když už, tak alespoň odvézt do záchranné stanice. Pokud má mít šanci na přežití, i když je teď dost malá.
Prosím vás, nebuďte příliš ůtlocitní. Je to smutné, chudák vrabeček.člověk by chtěl pomoci, ale s dobrým úmyslem bez znalostí, o čemž svědčí dotaz, nadělá víc škody než užitku.
Zase se rozkecám, snad to takovým tazatelům pomůže.
Příroda je ke svým tvorům z lidského hlediska krutá. Přežijí jen silní a dají živitaschopné potomstvo, pokud to člověk neznemožní chemikáliemi, zacpáním každé díry pod střechou, vykácením "zbytečného" křoví na zahradě ( to zhlediska záchrany těch vrabců )
Z početných mláďat sýkor po vylétnutí, často poskakují po zemi, sežerou 70 procent kočky, kuny, straky a další. Skončil by tak i váš vrabčák. Třeba by se jím na jeden den nasytilo mladičké mládě poštolky v hnízdě. Stará potřebuje aspoň 2.
Kdo to umí, ať se pokouší zachraňovat, ale krotký vrabčák zahyne venku mezi prvními. Co oči nevidí, to srdce nebolí. A vlastně chovem bez povolení porušujete zákon. Zákon dobře myšlený, ale v konečném důsledku, použiji cizího slova kontraproduktivní.
Domnívám se, že záchranné stanice slouží, nebo by měly sloužit k záchraně ohrožených a opravdu vzácných nalezenců. O ostatní ať se starají dobrovolníci a milovníci zvířat zadarmo a pro potěchu své duše.