Ahoj.
Koupila jsem si ve zveráči dva 5timěsíční morčáky(samečky-bráchy),ze začátku doma v pohodě,ale jak pomalu dospívají,začínají..Nebudu se tu rozepisovat o tom že včera se už málem pobili...Začalo to zlehka,skákali po sobě,vrčeli(vysvětlovali si dominanci atd..jenže asi před měsícem se začli docela "hezky" rvát.Teď stačí málo a jdou po sobě zubama,třískaj sebou navzájem o klec..no nic hezkýho..Zžili jste tohle někdy?Pár samců už jsoem pohromadě měla a byli to skvělí parťáci,a to byli cizí,ale tohle jsou bráchovéa dovedou to až k takovéhlemu závěru?Takže milý sameček s černou hlavou půjde pryč,nedá se nic dělat,když ho neustále provokuje a následně vznikají rvačky..
Takže chci znát toho písálka co tvrdí že morčata nikdy nepoužívají agresi
Protože tohle agresivita je a nic jiného...
markemic
napsal(a):
Ahoj.
Koupila jsem si ve zveráči dva 5timěsíční morčáky(samečky-bráchy),ze začátku doma v pohodě,ale jak pomalu dospívají,začínají..Nebudu se tu rozepisovat o tom že včera se už málem pobili...Začalo to zlehka,skákali po sobě,vrčeli(vysvětlovali si dominanci atd..jenže asi před měsícem se začli docela "hezky" rvát.Teď stačí málo a jdou po sobě zubama,třískaj sebou navzájem o klec..no nic hezkýho..Zžili jste tohle někdy?Pár samců už jsoem pohromadě měla a byli to skvělí parťáci,a to byli cizí,ale tohle jsou bráchovéa dovedou to až k takovéhlemu závěru?Takže milý sameček s černou hlavou půjde pryč,nedá se nic dělat,když ho neustále provokuje a následně vznikají rvačky..
Teda že morčata neznají agresivitu bych netvrdila. Jsou to zlatíčka a za nic bych neměnila, ale za ty roky, co je chovám, jsem viděla už hodně ošklivých rvaček a to nejen mezi samci. Dva dospívající kluci - to si koleduje o problém, i když se od malička znají. Stačí, když si jeden nárokuje vedoucí pozici a druhý ho nechce nechat, pak jsou schopni se porvat do krve. Ale dělají to i samičky, když se setkají takové dvě fúrie, tak lítají chlupy. Za den dva se většinou uklidní, ale někdy taky ne.
S tou agresivitou to bylo asi myšleno tak, že morče většinou neútočí, když se cítí být ohroženo. Snaží se utéct, piští a mele sebou, ale kousne až v nejzoufalejší situaci..
zelvickahanka
napsal(a):
Teda že morčata neznají agresivitu bych netvrdila. Jsou to zlatíčka a za nic bych neměnila, ale za ty roky, co je chovám, jsem viděla už hodně ošklivých rvaček a to nejen mezi samci. Dva dospívající kluci - to si koleduje o problém, i když se od malička znají. Stačí, když si jeden nárokuje vedoucí pozici a druhý ho nechce nechat, pak jsou schopni se porvat do krve. Ale dělají to i samičky, když se setkají takové dvě fúrie, tak lítají chlupy. Za den dva se většinou uklidní, ale někdy taky ne.
S tou agresivitou to bylo asi myšleno tak, že morče většinou neútočí, když se cítí být ohroženo. Snaží se utéct, piští a mele sebou, ale kousne až v nejzoufalejší situaci..
No možná to tak bylo myšleno ,ale dost mě to v knížkách pobavilo..Jasný kvůli dominanci jsou někdy schopný všecho..ale prostě mě jen zarazilo že když jsou to bratři jsou spolu odmala,že se tohle stávat nebude.Holt člověk se pořád učí..No mrzí mě to ,bude to smutný když bude sám,ale nenechám je se navzájem zabít...
Dík za ohlas
markemic
napsal(a):
No možná to tak bylo myšleno ,ale dost mě to v knížkách pobavilo..Jasný kvůli dominanci jsou někdy schopný všecho..ale prostě mě jen zarazilo že když jsou to bratři jsou spolu odmala,že se tohle stávat nebude.Holt člověk se pořád učí..No mrzí mě to ,bude to smutný když bude sám,ale nenechám je se navzájem zabít...
Dík za ohlas
no možná jsou bratři ,ale důvodem možná je že tam snimi ve zveráku mohla být samička a to je důvod rvaček,já osobně mám taky samce pohromadě 2 vyrůstali spolu a nervou se
jurasek
napsal(a):
no možná jsou bratři ,ale důvodem možná je že tam snimi ve zveráku mohla být samička a to je důvod rvaček,já osobně mám taky samce pohromadě 2 vyrůstali spolu a nervou se
Ne-e to by vše vysvětlovalo,ale od té doby co tam byli a já na ně chodila koukat tam byli sami dvaProto jsem ji taky vzala oba protože by se jinak utrápili...
markemic
napsal(a):
No jo sou to prostě osobnosti.Co platí jinde,nemusí platit za rohem.Ještě jim dám šanci,opravdu se mi nechce trápit jedno morče,ale pokud půjde o život,nezbyde mi jiná možnost.
Mám 2 morčecí samičky. Bohužel obě společně nebydlí, ale naštěstí nebydlí samy, protože každá bydlí s králíkem - mám tři králíci. Je to zvláštní, že když pustím obě morčátka v bytě nebo při žrání zelené krmení na mém klíně tak jsou spolu a kamarádky. Pravda, že v bytě starší samička Pišta FURT se dělá jako kluk, ale nekouše do mladé samičky (Nyoko). ALE Nyoko ráda běhá s Pištou v bytě! Jinak Pišta je dost nervózní když Nyoko je s Pištou v kotci, tak Pišta se nesnáší na Nyoko, proto nebydlí společně!
markemic
napsal(a):
Ahoj.
Nevím u mě doma je agresivní kde kdo, zvláště holky které z toho důvodu bydlí pouze po dvou. zrovna včera mi dvě holčiny pěkně porafali nahatý mimino se kterým jsem je seznamovala, dvě hodiny v pohodě a pak ji málem prokously břich. holt hlaďásci jsou nervózy
markemic
napsal(a):
Ahoj.
Pane bože...Dva samci se perou to ví snad každý začínající chovatel...Ne to není agresivita,to je jejich přirozené chování....ach jo,možná si prvně otevřít knížku a pak něco napsat...
tapinka92
napsal(a):
Pane bože...Dva samci se perou to ví snad každý začínající chovatel...Ne to není agresivita,to je jejich přirozené chování....ach jo,možná si prvně otevřít knížku a pak něco napsat...
Kriste pane...Tak je nechám ať si prokoušou hrdla,to by udělal snad každej chovatel....Ach jo ,prvně bys měla o člověku něco vědět a až pak soudit jeho vědomosti
Pobavila jsi mě
markemic
napsal(a):
Kriste pane...Tak je nechám ať si prokoušou hrdla,to by udělal snad každej chovatel....Ach jo ,prvně bys měla o člověku něco vědět a až pak soudit jeho vědomosti
Pobavila jsi mě
Neboj,ty mě svým prvním příspěvkem taky...netvrdím že je máš nechat!ale než tu začneš jejich přirozený chování svádět na jejich agresivitu,máš si prvně něco přečíst at víš co od nich čekat..Takhle pak končí v parcích tisíce zvířat..a proč?protože lidi jsou dementní.Pořídí si zvíře a pak jsou strašně překvapení,že ono dělá tohle a támhle to a že,že,že....nehan tu tak skvělý zvíře jako je morče tím,že je agresivní!!!Na tohle jsme háklivá......
tapinka92
napsal(a):
Neboj,ty mě svým prvním příspěvkem taky...netvrdím že je máš nechat!ale než tu začneš jejich přirozený chování svádět na jejich agresivitu,máš si prvně něco přečíst at víš co od nich čekat..Takhle pak končí v parcích tisíce zvířat..a proč?protože lidi jsou dementní.Pořídí si zvíře a pak jsou strašně překvapení,že ono dělá tohle a támhle to a že,že,že....nehan tu tak skvělý zvíře jako je morče tím,že je agresivní!!!Na tohle jsme háklivá......
Prosímtě a Ty mě znáš?Že tu děláš závěry?Že tu založím takový téma,neznamená že jsem si z rozmaru pořídila první morčátka,a teď jak spadlá z višně čumim že maj třeba čtyři nohy...
Morčata už mám dost let,měla jsem dost samců co byli spolu,ale protože nikdy neviděli samičku,žili spolu v naprostý harmonii.To že jsou morčata osobnosti a každé se zachová naprosto jinak,to snad víš,ne?Takže pokud se chceš vybíjet na lidech co maj zvířata jen z leknutí,tak se jdi vybíjet na těch správných a nereaguj na diskuzi,která Ti nemá co nabídnout
Nehodlám se tu dále nějak obhajovat ,jen kvůli Tobě
Hlodavcům zdar.
tapinka92
napsal(a):
Jinak lidi jsou dementní,ale bohužel jen z neznalosti.A to nevidím jen u takového srandovního zvířete jako je morče či jiný hlodavec.Lidi se chovaj jak hovada i k dalším a náročnějším zvířatům,viz psi ,koně..A to už je potom škody.
A jinak byla by chyba tvrdit tady že je přirozenost samců se rvát.Když si vezmeš hřebčinec ,kde je třeba 20 mladých hřebců pohromadě,tak jsou tam potyčky,to patří k jejich přirozenému vývoji trénovat souboje,ale nikdy tam není nic "přirozeně krvavě rvavého" když nikde poblíž není kobyla...
Takže tak
PaPa.
tapinka92
napsal(a):
Jooo,a taky mě zaskočil Tvůj přehled o "nechtěných "morčatech.Že se pouštějí do parku,Tys tam někdy nějaké viděla?Já jsem teda takový zážitek ještě neměla,nehledě na to ,že kdybych takhle morče venku v zimě potkala,už mám další klec a dalšího obyvatele....Že by vlastní zkušenost?
DellaMisaMiky

XXX.XXX.248.98
My máme doma 2 samičky. Dneska se viděli POPRVÉ a začali se rvát. jedné je asi tam 1 měsíc a druhé 3 měsíce. Myslíte že se to zlepší, nebo je už k sobě dávat nesmím???
DellaMisaMiky
napsal(a):
My máme doma 2 samičky. Dneska se viděli POPRVÉ a začali se rvát. jedné je asi tam 1 měsíc a druhé 3 měsíce. Myslíte že se to zlepší, nebo je už k sobě dávat nesmím???
Jsou to ještě mláďata, mělo by se to srovnat.
Mně se taky dvě samice praly, ale ty byly už dospělé, tak to bylo horší. Musela jsem přepažit ubikaci mřížkou aby se viděly a cítily, ale nemohly se napadat. Zvykly si a asi po měsíci už mohly být spolu.
U tebe by to mělo být mnohem rychlejší. jestli si neubližují vážně (neteče krev), nech je spolu. Doufám, že mají dost velkou klec, aby mohla jedna před druhou utéct.
julisek123

XXX.XXX.36.169
Ahoj,
plánuji si pořídit skinny morčátko, ale nemohu se rozhodnout jestli koupit jedno a nebo dvě. Na většině stránek na internetu a v několika knížkách jsem se dozvěděla že je pro morče lepší když žijí ve dvou a více, zajímalo by mě kolik je na tom pravdy.Mohou společně dva samci, kteří jsou bratři obývat jeden box ? Jaká je nejlepší podestýlka pro skinny morčátka aby neměla otlaky ?
Děkuji předem za odpovědi a omlouvám se za svůj hloupý dotaz (já mám ty morčátka opravdu ráda, moc se mi líbí a chci je chovat, ale ještě toho o nich moc nevím).
Anonyyyymiiik

XXX.XXX.247.248
Ahoj doma mám 4 morčata 2 jsou v jiné kleci no a v jedné kleci mám morčata které byli vždycky v pohodě ale dneska sem se vzbudila a cvakali na sebe zubama ta jedna je agresorka a vyvolává to nevím co se stalo a proč až teď jsou agresivní no a ještě dneska se pobili tak ze i já mám kousanec a mám to krvavé nevíte co mám dělat
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anonyyyymiiik
napsal(a):
Ahoj doma mám 4 morčata 2 jsou v jiné kleci no a v jedné kleci mám morčata které byli vždycky v pohodě ale dneska sem se vzbudila a cvakali na sebe zubama ta jedna je agresorka a vyvolává to nevím co se stalo a proč až teď jsou agresivní no a ještě dneska se pobili tak ze i já mám kousanec a mám to krvavé nevíte co mám dělat
Stáří morčat? Pohlaví? Velikost klece?