Odchov malinkého holátka bez matky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2007 19:13

Ahoj,chtel jsem se zeptat jak se da odchovat male holatko mysi bodlinate bez matky.Predem dekuji za odpoved a rady.Omlouvam se ze nepisi s diakritikou.

27.12.2007 20:54

merkurer napsal(a):
Ahoj,chtel jsem se zeptat jak se da odchovat male holatko mysi bodlinate bez matky.Predem dekuji za odpoved a rady.Omlouvam se ze nepisi s diakritikou.

Já si myslím,že by stačilo dávat tak co dvě-tři hodiny ohřáté mléko z injekční stříkačky(pokud možno i v noci)!!!Šance na přežití holátka pokud už má rozlepené oči je 60% = přežití
40% = zemření

27.12.2007 21:08

merkurer napsal(a):

Myši bodlinaté nemají holátka přeci :)
Hledala bych náhradní matku.
S umělým odchovem bohužel žádné zkušenosti nemám, ale bude podle mě dost časově náročný. Nehledě na to že by to chtělo správné mléko.

27.12.2007 21:46

navel napsal(a):
Myši bodlinaté nemají holátka přeci :)
Hledala bych náhradní matku.
S umělým odchovem bohužel žádné zkušenosti nemám, ale bude podle mě dost časově náročný. Nehledě na to že by to chtělo správné mléko.

hmm myš bodlinatá to asi nebude...
Nejspíš pujde o klasickou myš či potkana......v případě, že nenajdeš náhradní matku,bych volila zkrátit myšeti utrpetí ..... bez péče mytky a jejího mléka nepřežije..

28.12.2007 11:49

mikka napsal(a):
hmm myš bodlinatá to asi nebude...
Nejspíš pujde o klasickou myš či potkana......v případě, že nenajdeš náhradní matku,bych volila zkrátit myšeti utrpetí ..... bez péče mytky a jejího mléka nepřežije..

Možná,že s kojeneckou výživou by se to dalo,ale jak jsem řekl předtím 60% =přežití 40%=smrt

28.12.2007 23:24

maniak napsal(a):
Možná,že s kojeneckou výživou by se to dalo,ale jak jsem řekl předtím 60% =přežití 40%=smrt

Obyvkle se štěňata a koťata dokrmujou Tatrou... ale nevim jak u holátka. Asi bych ho netrápila a buď dala hadovi, nebo zlomila vaz třeba nožem. Je to sice hnusný, ale než aby se trápil (obyvkle vydržej tak maximálně!! 2 dny), bude to mít za sebou hned a bez bolesti. Terka

2.1.2008 18:27

hekate napsal(a):
Obyvkle se štěňata a koťata dokrmujou Tatrou... ale nevim jak u holátka. Asi bych ho netrápila a buď dala hadovi, nebo zlomila vaz třeba nožem. Je to sice hnusný, ale než aby se trápil (obyvkle vydržej tak maximálně!! 2 dny), bude to mít za sebou hned a bez bolesti. Terka

Nema sanci prezit, mel jsem stejnou situaci a bez kojici matky nemas sanci.Taky jsem dokrmoval vyzivnym mlekem (vyssi obsah cukru) a neutahl jsem to.Po peti dnech me vsechny tri holata zdechla

jolusek

16.1.2016 15:00
jolusek

XXX.XXX.63.230

Právě mám vedle sebe malá holátka také přemíšlím jak je odchovat je mi jich líto.Ale kdy mají holátka otevřené oči tak mužou normálně jíst

Aru

18.11.2016 07:45
Aru

XXX.XXX.149.41

Zrovna je mám vedle sebe zijou už 3 dny a jsou vpoho krmim je něčím jako je salko ale bez cukru a jí to a jsou úplně vpoho tak snad jim to vydrží.

13.1.2017 11:48
Katinec

XXX.XXX.73.206

Aru - Vím, že příspěvek je staršího data, jen mne zajímá, jestli se prcky zachránit podařilo, nebo ne.

moncicak

20.1.2017 18:35
moncicak

XXX.XXX.69.69

Ahoj chtela jsem se zeptat mam doma holatko 14 tydnu cca prosim porad te jake mliko jak krmit :).

Nanny

20.1.2017 19:43
Nanny

XXX.XXX.199.180

14 týdnů, to už není holátko, ale pořádná myš, ne?

20.1.2017 21:20
Katinec

XXX.XXX.149.89

Možná mělo být 14 dnů? Holátko čeho přesně, pokud to víte.

Nanny

20.1.2017 21:30
Nanny

XXX.XXX.199.180

Nejspíš jo, ale ve 14 dnech už to stejně nebude holátko, myši nebo potkani už v té době otevírají oči a začínají ochutnávat krmení dospělých, takže to už by se asi vypiplat dalo.

21.1.2017 11:05
Katinec

XXX.XXX.149.89

Tak ve 14 dnech už by to mohlo jíst i tuhou stravu.

27.7.2021 15:38
Kabelacova

XXX.XXX.243.165

Dobrý den, četla jsem Vaši diskuzi, předevčírem se mi narodili potkanci a dneska 2 z ních jejich maminka odstrčila mohli by jste mi poradit jak se o ně postarat nemám žádné zkušenosti a bylo mi líto je nechat zemřít. Potřebovala bych hlavně vědět čím je krmit , děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2021 15:40

Kabelacova napsal(a):
Dobrý den, četla jsem Vaši diskuzi, předevčírem se mi narodili potkanci a dneska 2 z ních jejich maminka odstrčila mohli by jste mi poradit jak se o ně postarat nemám žádné zkušenosti a bylo mi líto je nechat zemřít. Potřebovala bych hlavně vědět čím je krmit , děkuji.

Nebylo by lepší a rychlejší zeptat se veterináře?

27.7.2021 16:09
Kabelacova

XXX.XXX.243.165

Ano bylo, volala jsem ale nikdo mi to nezvedal .

27.7.2021 16:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

A máte čas na to, krmit je každé tři hodiny a po každém jídle jim masírovat bříško? (V noci se časové rozestupy berou úplně stejně. Nikoho nezajímá, že budete chtít spát.) I tak to pravděpodobně nepřežijou. Určitě ne všichni. Čím je krmit neporadím. Chce to spojit se se zkušeným chovatelem potkanů nebo veterinářem.

27.7.2021 16:47
Kabelacova

XXX.XXX.243.165

Dobrá, děkuji.

27.7.2021 16:47

Kabelacova napsal(a):

Pokud je matka odstrčila, a jinak se o své potomky vzorně stará, nebudou asi úplně ok, znám to od zlatých křečků - ne vždy je dobré zachraňovat vše za každou cenu

27.7.2021 16:53
Kabelacova

XXX.XXX.243.165

Ano čas mám

27.7.2021 16:58
Kabelacova

XXX.XXX.243.165

Chtěla bych to aspoň zkusit. Bylo mi jich líto když jsem je viděla jak po nich jen šlape a jsou daleko od ostatních . Dohromady jich bylo kolem dvaceti 2 jsem včera viděla mrtvé a dneska další dvě odstrčila pryč tak jsem si je dala zvlášť a starám se o ně , zatím jim dávám kravské plnotučné mléko ale mám v plánu jít koupit mléko pro koťátka četla jsem že by měli jíst to .

27.7.2021 20:36

Kabelacova napsal(a):
Ano bylo, volala jsem ale nikdo mi to nezvedal .

Já bych byla vytrvalejší. Kde bydlíte? To máte v okolí jedinou ordinaci?

27.7.2021 21:07

Kabelacova napsal(a):
Chtěla bych to aspoň zkusit. Bylo mi jich líto když jsem je viděla jak po nich jen šlape a jsou daleko od ostatních . Dohromady jich bylo kolem dvaceti 2 jsem včera viděla mrtvé a dneska další dvě odstrčila pryč tak jsem si je dala zvlášť a starám se o ně , zatím jim dávám kravské plnotučné mléko ale mám v plánu jít koupit mléko pro koťátka četla jsem že by měli jíst to .

Mléko pro koťata bude určitě lepší, kravské je moc "slabé".

30.7.2021 19:29
Kabelacova

XXX.XXX.243.165

Dobrý den chtěla bych jen říct že byla chyba ty malé drobečky trápit , jedno mi umřelo včera a druhé dneska . Doporučuju je netrápit a nechat je umřít hned jak je maminka zavrhne moc mě to mrzí . A druhá věc je že si k nim uděláte nějaký vztah jako já a potom když umřou vás to bude moc bolet a mrzet.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2021 01:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.157

Kabelacova napsal(a):
Dobrý den chtěla bych jen říct že byla chyba ty malé drobečky trápit , jedno mi umřelo včera a druhé dneska . Doporučuju je netrápit a nechat je umřít hned jak je maminka zavrhne moc mě to mrzí . A druhá věc je že si k nim uděláte nějaký vztah jako já a potom když umřou vás to bude moc bolet a mrzet.

Darujte priste takoveto nedomrle nekomu pro hada. Stejne tak konci drtiva vetsina vyprodukovanyxh potkanu

Přidejte reakci

Přidat smajlík