merkurer
napsal(a):
Ahoj,chtel jsem se zeptat jak se da odchovat male holatko mysi bodlinate bez matky.Predem dekuji za odpoved a rady.Omlouvam se ze nepisi s diakritikou.
Já si myslím,že by stačilo dávat tak co dvě-tři hodiny ohřáté mléko z injekční stříkačky(pokud možno i v noci)!!!Šance na přežití holátka pokud už má rozlepené oči je 60% = přežití
40% = zemření
merkurer
napsal(a):
Ahoj,chtel jsem se zeptat jak se da odchovat male holatko mysi bodlinate bez matky.Predem dekuji za odpoved a rady.Omlouvam se ze nepisi s diakritikou.
Myši bodlinaté nemají holátka přeci :)
Hledala bych náhradní matku.
S umělým odchovem bohužel žádné zkušenosti nemám, ale bude podle mě dost časově náročný. Nehledě na to že by to chtělo správné mléko.
navel
napsal(a):
Myši bodlinaté nemají holátka přeci :)
Hledala bych náhradní matku.
S umělým odchovem bohužel žádné zkušenosti nemám, ale bude podle mě dost časově náročný. Nehledě na to že by to chtělo správné mléko.
hmm myš bodlinatá to asi nebude...
Nejspíš pujde o klasickou myš či potkana......v případě, že nenajdeš náhradní matku,bych volila zkrátit myšeti utrpetí ..... bez péče mytky a jejího mléka nepřežije..
mikka
napsal(a):
hmm myš bodlinatá to asi nebude...
Nejspíš pujde o klasickou myš či potkana......v případě, že nenajdeš náhradní matku,bych volila zkrátit myšeti utrpetí ..... bez péče mytky a jejího mléka nepřežije..
Možná,že s kojeneckou výživou by se to dalo,ale jak jsem řekl předtím 60% =přežití 40%=smrt
maniak
napsal(a):
Možná,že s kojeneckou výživou by se to dalo,ale jak jsem řekl předtím 60% =přežití 40%=smrt
Obyvkle se štěňata a koťata dokrmujou Tatrou... ale nevim jak u holátka. Asi bych ho netrápila a buď dala hadovi, nebo zlomila vaz třeba nožem. Je to sice hnusný, ale než aby se trápil (obyvkle vydržej tak maximálně!! 2 dny), bude to mít za sebou hned a bez bolesti. Terka
hekate
napsal(a):
Obyvkle se štěňata a koťata dokrmujou Tatrou... ale nevim jak u holátka. Asi bych ho netrápila a buď dala hadovi, nebo zlomila vaz třeba nožem. Je to sice hnusný, ale než aby se trápil (obyvkle vydržej tak maximálně!! 2 dny), bude to mít za sebou hned a bez bolesti. Terka
Nema sanci prezit, mel jsem stejnou situaci a bez kojici matky nemas sanci.Taky jsem dokrmoval vyzivnym mlekem (vyssi obsah cukru) a neutahl jsem to.Po peti dnech me vsechny tri holata zdechla
jolusek

XXX.XXX.63.230
Právě mám vedle sebe malá holátka také přemíšlím jak je odchovat je mi jich líto.Ale kdy mají holátka otevřené oči tak mužou normálně jíst
Aru

XXX.XXX.149.41
Zrovna je mám vedle sebe zijou už 3 dny a jsou vpoho krmim je něčím jako je salko ale bez cukru a jí to a jsou úplně vpoho tak snad jim to vydrží.
moncicak

XXX.XXX.69.69
Ahoj chtela jsem se zeptat mam doma holatko 14 tydnu cca prosim porad te jake mliko jak krmit :).
Nanny

XXX.XXX.199.180
14 týdnů, to už není holátko, ale pořádná myš, ne?
Nanny

XXX.XXX.199.180
Nejspíš jo, ale ve 14 dnech už to stejně nebude holátko, myši nebo potkani už v té době otevírají oči a začínají ochutnávat krmení dospělých, takže to už by se asi vypiplat dalo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kabelacova
napsal(a):
Dobrý den, četla jsem Vaši diskuzi, předevčírem se mi narodili potkanci a dneska 2 z ních jejich maminka odstrčila mohli by jste mi poradit jak se o ně postarat nemám žádné zkušenosti a bylo mi líto je nechat zemřít. Potřebovala bych hlavně vědět čím je krmit , děkuji.
Nebylo by lepší a rychlejší zeptat se veterináře?
A máte čas na to, krmit je každé tři hodiny a po každém jídle jim masírovat bříško? (V noci se časové rozestupy berou úplně stejně. Nikoho nezajímá, že budete chtít spát.) I tak to pravděpodobně nepřežijou. Určitě ne všichni. Čím je krmit neporadím. Chce to spojit se se zkušeným chovatelem potkanů nebo veterinářem.

Kabelacova
napsal(a):
Dobrý den, četla jsem Vaši diskuzi, předevčírem se mi narodili potkanci a dneska 2 z ních jejich maminka odstrčila mohli by jste mi poradit jak se o ně postarat nemám žádné zkušenosti a bylo mi líto je nechat zemřít. Potřebovala bych hlavně vědět čím je krmit , děkuji.
Pokud je matka odstrčila, a jinak se o své potomky vzorně stará, nebudou asi úplně ok, znám to od zlatých křečků - ne vždy je dobré zachraňovat vše za každou cenu
Chtěla bych to aspoň zkusit. Bylo mi jich líto když jsem je viděla jak po nich jen šlape a jsou daleko od ostatních . Dohromady jich bylo kolem dvaceti 2 jsem včera viděla mrtvé a dneska další dvě odstrčila pryč tak jsem si je dala zvlášť a starám se o ně , zatím jim dávám kravské plnotučné mléko ale mám v plánu jít koupit mléko pro koťátka četla jsem že by měli jíst to .

Kabelacova
napsal(a):
Ano bylo, volala jsem ale nikdo mi to nezvedal .
Já bych byla vytrvalejší. Kde bydlíte? To máte v okolí jedinou ordinaci?

Kabelacova
napsal(a):
Chtěla bych to aspoň zkusit. Bylo mi jich líto když jsem je viděla jak po nich jen šlape a jsou daleko od ostatních . Dohromady jich bylo kolem dvaceti 2 jsem včera viděla mrtvé a dneska další dvě odstrčila pryč tak jsem si je dala zvlášť a starám se o ně , zatím jim dávám kravské plnotučné mléko ale mám v plánu jít koupit mléko pro koťátka četla jsem že by měli jíst to .
Mléko pro koťata bude určitě lepší, kravské je moc "slabé".
Dobrý den chtěla bych jen říct že byla chyba ty malé drobečky trápit , jedno mi umřelo včera a druhé dneska . Doporučuju je netrápit a nechat je umřít hned jak je maminka zavrhne moc mě to mrzí . A druhá věc je že si k nim uděláte nějaký vztah jako já a potom když umřou vás to bude moc bolet a mrzet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.157
Kabelacova
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych jen říct že byla chyba ty malé drobečky trápit , jedno mi umřelo včera a druhé dneska . Doporučuju je netrápit a nechat je umřít hned jak je maminka zavrhne moc mě to mrzí . A druhá věc je že si k nim uděláte nějaký vztah jako já a potom když umřou vás to bude moc bolet a mrzet.
Darujte priste takoveto nedomrle nekomu pro hada. Stejne tak konci drtiva vetsina vyprodukovanyxh potkanu