Novinka - aguti potkan!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2006 22:19

Ne zrovna kvalitní foto, ale přesto zajímavé - novinka v ČR aguti potkan, konečně něco pro ty, kterým vadí na potkanech dlouhý lysý ocas.

26.1.2006 12:36

mordor napsal(a):
Ne zrovna kvalitní foto, ale přesto zajímavé - novinka v ČR aguti potkan, konečně něco pro ty, kterým vadí na potkanech dlouhý lysý ocas.

ještě jedno foto

26.1.2006 12:51

mordor napsal(a):
ještě jedno foto

ja si vzdy myslel, ze aguti vyjadruje barvu zbarveni - prirodni.
Nerika se bezocasym potkanum manx?

26.1.2006 17:54

kava napsal(a):
ja si vzdy myslel, ze aguti vyjadruje barvu zbarveni - prirodni.
Nerika se bezocasym potkanum manx?

No jasně...aguti je zbarvení...nejspíš došlo k nějaké mýlce...

26.1.2006 18:46

mordor napsal(a):

Aguti = ta barva.
Manx = potkan bez ocasu,což tenhle očividně není.
Ten na fotce vznikl z křížení manx x normální potkan s genem pro manx, kde se rodí potkani s normálním ocasem, potkani bez ocasu (= manx) a tihle..se zakrnělým ocáskem.
Takže to na fotce není manx,ale něco mezi.

Jinak manx (ti praví) v české republice jsou již dlouho,ale pro jejich zdravotní problémy se příliš nechovají......kvůli tomu že nemají ocas nemají dostatečnou termoregulaci a potřebují stabilní teplotu.

26.1.2006 18:48

navel napsal(a):
Aguti = ta barva.
Manx = potkan bez ocasu,což tenhle očividně není.
Ten na fotce vznikl z křížení manx x normální potkan s genem pro manx, kde se rodí potkani s normálním ocasem, potkani bez ocasu (= manx) a tihle..se zakrnělým ocáskem.
Takže to na fotce není manx,ale něco mezi.

Jinak manx (ti praví) v české republice jsou již dlouho,ale pro jejich zdravotní problémy se příliš nechovají......kvůli tomu že nemají ocas nemají dostatečnou termoregulaci a potřebují stabilní teplotu.

a ja doplnim ze samice nemuzou mit mladata..maji priliz uzkou panev...

a me potkan manx prijde jako tyrani..protoze oni ho potrebuji na udrzeni stale teploty tela a pro rovnovahu..jestli se nekomu nelibi ocas at si koupi krecky!

a jinak aguti je vazne divoke zbarveni ;)

26.1.2006 18:48

killinka happyrat napsal(a):
a ja doplnim ze samice nemuzou mit mladata..maji priliz uzkou panev...

a me potkan manx prijde jako tyrani..protoze oni ho potrebuji na udrzeni stale teploty tela a pro rovnovahu..jestli se nekomu nelibi ocas at si koupi krecky!

a jinak aguti je vazne divoke zbarveni ;)

a jeste potkani nemaj nahatej ocas :))) maj na nem chloupky

26.1.2006 18:52

mordor napsal(a):

A navíc kdo by chtěl potkana bez ocasu však pro ten ocas si je pořizujeme
kdo nechce ocas má morče
lepší zdravý zvíře s pořádným ocasem než "mrzák" bez

30.1.2006 08:13

navel napsal(a):
A navíc kdo by chtěl potkana bez ocasu však pro ten ocas si je pořizujeme
kdo nechce ocas má morče
lepší zdravý zvíře s pořádným ocasem než "mrzák" bez

nemyslím že ten kdo chce zvíře na ochočení, dá přednost morčeti před inteligentním potkanem a též pochybuji, že ten Tvůj "mrzák" je na místě...oni totiž všechny laboratorní zvířata jsou tak trochu "jiná"....nebo ti např. forma nu-nu připadá normální? Stejně jako všechna GF zvířata (do značné míry i gnotobiotická),SPF aj. která se u nás po revoluci objevila na trhu a následně šla ve větším na "kšeft", je dnes pro další reprodukci - jak někdo nahoře vtipně poznamenal - nepoužitelná. Budu-li chtít tedy něco zajímavého, koupím asi jakéhokoli "mrzáka", pro plné bedny potkanů, určené ke krmení zvolím asi toho s tím "ocasem"nebo máš jiný názor Naveli?

30.1.2006 09:11

mordor napsal(a):
nemyslím že ten kdo chce zvíře na ochočení, dá přednost morčeti před inteligentním potkanem a též pochybuji, že ten Tvůj "mrzák" je na místě...oni totiž všechny laboratorní zvířata jsou tak trochu "jiná"....nebo ti např. forma nu-nu připadá normální? Stejně jako všechna GF zvířata (do značné míry i gnotobiotická),SPF aj. která se u nás po revoluci objevila na trhu a následně šla ve větším na "kšeft", je dnes pro další reprodukci - jak někdo nahoře vtipně poznamenal - nepoužitelná. Budu-li chtít tedy něco zajímavého, koupím asi jakéhokoli "mrzáka", pro plné bedny potkanů, určené ke krmení zvolím asi toho s tím "ocasem"nebo máš jiný názor Naveli?

"Mrzák" v uvozovkách jak sis dozajista všiml a v tom smyslu,že tato mutace se výrazně podepisuje na zdraví těch zvířat, což ty ostatní NE!!!!!!!!!
Je to jen můj osobní názor :-) prostě já bych nechovala zvířata, která nejsou schopna se normálně rozmnožovat, která nejsou schopna termoregulace....Podle mě je zdraví přednější než to že se někdo štítí ocasu...je to smutný fakt :-(
Navíc potky bez ocasu podle mě budou mít problémy s udržením rovnováhy při šplhání, takže bych měla strach,že mi odněkud spadne.
Asi mám potky natolik ráda, že mě prostě štvou lidi, co by si je vzali POKUD by třeba neměli ocas...to mi přijde hnusný. Prostě zvíře jednou takový je a hotovo.

30.1.2006 09:13

mordor napsal(a):

ale jinak se omlouvám,jestli jsem se tě nějak dotkla .. je vidět že jsi velmi zkušený potkaní chovatel.

31.1.2006 11:52

navel napsal(a):
ale jinak se omlouvám,jestli jsem se tě nějak dotkla .. je vidět že jsi velmi zkušený potkaní chovatel.

no nevím jestli zkušený, ale strávil jsem v laboratorních chovech, v rámci praxe, dost času...teď se raději věnuji želvám a hadům. Potkany používám už jen nakrmení ale ochočit si nějakého a jeho vrstevníky házet k hadům...to by asi nešlo.

Takže pa pa Navelíno (je to od odrůdy pomeranče? Ještě existuje Clementína a Satsumaska)

31.1.2006 11:56

mordor napsal(a):
no nevím jestli zkušený, ale strávil jsem v laboratorních chovech, v rámci praxe, dost času...teď se raději věnuji želvám a hadům. Potkany používám už jen nakrmení ale ochočit si nějakého a jeho vrstevníky házet k hadům...to by asi nešlo.

Takže pa pa Navelíno (je to od odrůdy pomeranče? Ještě existuje Clementína a Satsumaska)

podívej se do slovníku vtipálku

31.1.2006 18:30

mordor napsal(a):

Asi si fakt odbornik, kdyz muzes napsat k bezocasemu potkanovi, ze je AGUTI a jeste k tomu novinka

31.1.2006 19:55

pajoslava napsal(a):
Asi si fakt odbornik, kdyz muzes napsat k bezocasemu potkanovi, ze je AGUTI a jeste k tomu novinka

hnus,hnus a hnus..
Potkan bez ocasu není potkan...

1.2.2006 20:05

*shandy* napsal(a):
hnus,hnus a hnus..
Potkan bez ocasu není potkan...

Do jakého slovníku Navelíno???

Jo a madam "pajOSELavo a pane Kšandy, já tam na těch fotkách prostě ten VOCAS vidím
To že to není Aguti, je více než jasné, čekal jsem ale nějakou urputnější reakci...
Apropo - jak se nazývá tříbarevná forma potkana?

Pěkný večer nad slovníkem přeji

1.2.2006 20:16

mordor napsal(a):

Jo a madam "pajOSELavo a pane Kšandy, já tam na těch fotkách prostě ten VOCAS vidím
To že to není Aguti, je více než jasné, čekal jsem ale nějakou urputnější reakci...

Pro tvou informaci to na té fotce JE Aguti potkan (to je více než jasné)

1.2.2006 22:09

mordor napsal(a):

Kdyz tam ten ocas vidis, tak proc si v prvnim prispevku tvrdil, jak bezvadne je, kdyz potkan nema ten svuj ocas, jako predvadis na te fotce?? Nejak si protirecis a delas ze sebe velmi duleziteho! Chudacku, neumis se zabyvat dulezitejsimi vecmi???
A pokud jde o Navel, tak jasne myslela slovnik. Nevis co to je??? Promin, asi si ani nedokoncil zakladni skolu, takze to Te omlouva, ze nevis, co je to slovnik......Chces to vysvetlit? A nebo radeji ne, zkus se zeptat maminky, ta Ti to treba povi a pokud ne, opet se obrat sem na tuto diskuzi a nekdo Ti rad pomuze

2.2.2006 12:12

pajoslava napsal(a):
Kdyz tam ten ocas vidis, tak proc si v prvnim prispevku tvrdil, jak bezvadne je, kdyz potkan nema ten svuj ocas, jako predvadis na te fotce?? Nejak si protirecis a delas ze sebe velmi duleziteho! Chudacku, neumis se zabyvat dulezitejsimi vecmi???
A pokud jde o Navel, tak jasne myslela slovnik. Nevis co to je??? Promin, asi si ani nedokoncil zakladni skolu, takze to Te omlouva, ze nevis, co je to slovnik......Chces to vysvetlit? A nebo radeji ne, zkus se zeptat maminky, ta Ti to treba povi a pokud ne, opet se obrat sem na tuto diskuzi a nekdo Ti rad pomuze

no to zase někdo perlí!!!
Myslím že má Mordor pravdu, nějací pošuci si založili chovatelské stanice, myším a potkanům přidělují PP a potom se snaží dohadovat o tom co je to za PLEMENO!!! Narozdíl od tebe Ty femino, vložil zajímavé fotky - to může udělat každý, nebo ne? tak se předveď
Kdyby se někdo navážel do mé mámy Mordore, tak si piš že bych si zjistil jeho IP....
Jo jinak Navel je paní Hana Keltnerová z Konárovic, mají zajímavé stránky, ale textově opravdu ujetý např. "..Bublinka nám dnes porodila miminka...."
Kdybys chtěl zjistit pajoslavu, tak dej vědět

2.2.2006 12:37

jan novak napsal(a):
no to zase někdo perlí!!!
Myslím že má Mordor pravdu, nějací pošuci si založili chovatelské stanice, myším a potkanům přidělují PP a potom se snaží dohadovat o tom co je to za PLEMENO!!! Narozdíl od tebe Ty femino, vložil zajímavé fotky - to může udělat každý, nebo ne? tak se předveď
Kdyby se někdo navážel do mé mámy Mordore, tak si piš že bych si zjistil jeho IP....
Jo jinak Navel je paní Hana Keltnerová z Konárovic, mají zajímavé stránky, ale textově opravdu ujetý např. "..Bublinka nám dnes porodila miminka...."
Kdybys chtěl zjistit pajoslavu, tak dej vědět

Díky ale to bych nědělal nic jiného, než jezdil po republice a rozdával fackyPajoslava zjevně někomu leze do p...e
Jo Keltnerovou z Konárovic znám. Jezdil jsem tam 4 roky na Praxi, potom se svými studenty na exkurze - tenkrát tam dělala uklizečku. Když to převzal ing.Jebavý do soukromých rukou, tak asi odešla. Ale to je již spousta let a jsem rád, že se ji daří
S těma papírama to je fakt úlet, vezmu-li v úvahu krátkověkost těchto zvířat, počty narozených mláďat a dnešní neomezené možnosti kopírek, tak nevím nevím

2.2.2006 15:00

mordor napsal(a):
Díky ale to bych nědělal nic jiného, než jezdil po republice a rozdával fackyPajoslava zjevně někomu leze do p...e
Jo Keltnerovou z Konárovic znám. Jezdil jsem tam 4 roky na Praxi, potom se svými studenty na exkurze - tenkrát tam dělala uklizečku. Když to převzal ing.Jebavý do soukromých rukou, tak asi odešla. Ale to je již spousta let a jsem rád, že se ji daří
S těma papírama to je fakt úlet, vezmu-li v úvahu krátkověkost těchto zvířat, počty narozených mláďat a dnešní neomezené možnosti kopírek, tak nevím nevím

hihi to těžko...teprve se tam chystám nastoupit

a jinak k tomu Bublinka porodila miminka....mě se to líbí a komu ne nechť na moje stránky neleze...a nebude to muset číst...snadný řešení..škoda že na to nepřijdou lidi sami a musim jim to takhle polopatě vysvětlovat

2.2.2006 15:04

mordor napsal(a):

a propoo...je to docent Jebavý a uklízečku tam nikdy neměli a nemají..takový místo tam totiž vůbec neexistuje, což asi musíš vědět,když to tam tak znáš.
Konec debaty pápá

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2006 22:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

mordor napsal(a):

tak a z predátora se stal křeček

potkanmarvel

23.3.2006 13:06
potkanmarvel

mordor napsal(a):

Tříbarevnej potkan, jo? Že jsem ho nikdy neviděla:o))) Teda pokud nepočítáš špatně černýho berkshira, který je černý, místy prokvetlý(zrzavý) a má bíle břicho.

13.6.2006 10:41

mordor napsal(a):

je to zajímavé,ale docela hezké.zdarec!!

14.6.2006 14:08

20eda napsal(a):
je to zajímavé,ale docela hezké.zdarec!!

ten potkan neni cisty aguti - je to straka, ne? Ma¨bile boky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík