Ahoj... Dnes jsem na morčákovi uviděla toto - viz fotky.... Jsem z toho úplně špatná... Co myslíte, že to je? Nádor?? Morčíka jsem tři dny neviděla a dnes taková boule... Rodiče se o něj starali a včera tam prý nic neměl ,až dnes ráno.... Zítra mažeme na veterinu, dnes už se nikam nedostaneme...... Neviděli jste někdo něco takového?
Fotky se moc nevyvedly, má na levé straně nosu velikou bouli....
albona
napsal(a):
Ahoj... Dnes jsem na morčákovi uviděla toto - viz fotky.... Jsem z toho úplně špatná... Co myslíte, že to je? Nádor?? Morčíka jsem tři dny neviděla a dnes taková boule... Rodiče se o něj starali a včera tam prý nic neměl ,až dnes ráno.... Zítra mažeme na veterinu, dnes už se nikam nedostaneme...... Neviděli jste někdo něco takového?
Fotky se moc nevyvedly, má na levé straně nosu velikou bouli....
ještě jedna fotka
albona
napsal(a):
jj...vymačkáváme a desinfikujeme betadinou..... už tam moc hnisu není, je to spíš krvavý....ale rána tam je veliká, taková třetí nosní dírka :(
jo a myslíte, že se poranil? že si tam něco zapíchnul? mě ještě napadlo, jestli nemá nějaký problém s kořeny zubů...nevíte někdo, jak to se projevuje?
andelaskoloudova
napsal(a):
Já si tedy podle příznaků myslím, že je to absces, nevím jak se to léčí u morčat, ale na internetu jsem viděla návod u potkanů..
hnis je jaký hustý bílí? Pokud to vymačkáte až do krve uděláte jen dobře ve .Denně vymačkat vydenzifikovat,nenechat uzavřít,pak se to pěkně zatáhne.Je to dost časté po poranění stačí i malí škrábanec.
jurasek
napsal(a):
hnis je jaký hustý bílí? Pokud to vymačkáte až do krve uděláte jen dobře ve .Denně vymačkat vydenzifikovat,nenechat uzavřít,pak se to pěkně zatáhne.Je to dost časté po poranění stačí i malí škrábanec.
jj..přesně.... hustý bílý hnis a ke konci je to krvavý...... teda aspoň ten první den.... včera už to bylo jen krvavý......
morčák to těžce nese, je to hroznej simulant, kvičí ještě než se ho někdo dotkne... ale baští, pije, je pěkně čilej
albona
napsal(a):
jj..přesně.... hustý bílý hnis a ke konci je to krvavý...... teda aspoň ten první den.... včera už to bylo jen krvavý......
morčák to těžce nese, je to hroznej simulant, kvičí ještě než se ho někdo dotkne... ale baští, pije, je pěkně čilej
Bolestivý to je ve fázi kdy už mačkáte krev .Tak alespon máte už zkušenost co stím .Může se to objevit kdekoliv na těle .Já to někdy řeším propíchnutím jehlou to morčí stejně nic necítí , ta boule je natlakovaná .Důležitý je pak ránu denně mačkat a dezinfikovat nenechat zavřít .Jsem ráda že se mu tohojí supa
jurasek
napsal(a):
Bolestivý to je ve fázi kdy už mačkáte krev .Tak alespon máte už zkušenost co stím .Může se to objevit kdekoliv na těle .Já to někdy řeším propíchnutím jehlou to morčí stejně nic necítí , ta boule je natlakovaná .Důležitý je pak ránu denně mačkat a dezinfikovat nenechat zavřít .Jsem ráda že se mu tohojí supa
tak dnes se mu to znovu podebralo.... měl tam stroupek, ten se dnes odloupl a zase mu to teklo....ale nebylo toho tolik, i když je to takový tužší....
to je hrozný.....furt s těma chudákama morčátkama něco je..... nedávno mi jedno umřelo.... večer jsem je čistila, byl v pořádku a ráno tam ležel mrtvej.... :-(
albona
napsal(a):
tak dnes se mu to znovu podebralo.... měl tam stroupek, ten se dnes odloupl a zase mu to teklo....ale nebylo toho tolik, i když je to takový tužší....
to je hrozný.....furt s těma chudákama morčátkama něco je..... nedávno mi jedno umřelo.... večer jsem je čistila, byl v pořádku a ráno tam ležel mrtvej.... :-(
Pokud tvoje morčátko má absces tak taky se mi stalo Fišta. V srpnu roku 2006 Fišta měla otevřenou ranku na levé straně u ucha. Tak jsem myslel, že časem zahojí. Později jsem všiml, že měla tmavou bouli (ošklivě a myslel jsem, že má nádor). U veteriny boule dali pryč a vyčistili ranku (dost hluboko! Bílý hnis...). Potom jsme hodně bojovali... Zase měla nádor na rance - musela být pod narkózou a nádor pryč... Později zase měla problém se zubama hlavně stoličky. Zase pod narkózou jí ubrousili stoličky a nakonec ráno nepřežila :-( Můžete přečíst na http://misinovadenisa.sblog.cz/2007/09/30/59
Jo, já lituji, že proč jsem nechal Fištu zahojit? Proč ne hned k veteriny? :-( A proto příště radši vezmu hned k veteriny!
Chodíš s ním k veteriny? Pokud ano tak to je fajn, protože tohle domácí léčba není jednoduché...
Foto - nemocná Fišta