Dobrý den
Já mám doma samce potkana který je starý asi 2,5 roku a ted jsem k němu koupil samici která je mladá a o trochu menší než on(je to normální že je samice menší?)
Mám jí u něho asi deset dní a teď poslední dobou pořád hrabe piliny a naky vyhazuje z klece(nestaví hnízdo????) takže bude už Oplodněná? Předem děkuji za odpovědi.
vedris
napsal(a):
Dobrý den
Já mám doma samce potkana který je starý asi 2,5 roku a ted jsem k němu koupil samici která je mladá a o trochu menší než on(je to normální že je samice menší?)
Mám jí u něho asi deset dní a teď poslední dobou pořád hrabe piliny a naky vyhazuje z klece(nestaví hnízdo????) takže bude už Oplodněná? Předem děkuji za odpovědi.
TAk zaprvé, co je nenormálního na tom,že samice je menší než sameček? A za druhé-kolik je samičce? Pokud je mimčo a nemá víc jak 4 měsíce,tak je na mimča brzo a jestli chceš říct,že je máš spolu v kleci,tak to si ze mě/nás děláš srandu ne?
A i kdyby stavěla hnízdo,tak jí určitě nenechavej piliny a dej ji od samce, protože podle mě by malé zabil. A za Třetí by sis o tom měl něco přečíst. Moc toho nvš,když pořídíš k tak starému samci miminko a ještě k tomu je necháš "zašpásovat si" a až pak se ptáš jak se vůbec mimina odchovávají. Kruci vzpamatuj se. Bez jakéhokoli základu genetiky se pustíš do křížení. Ještě řekni,že oba jsou husky ze zveráče a já tady padnu. 6e se nestydíš
Laik žasne a odborník se diví-opravdu
vedris
napsal(a):
Dobrý den
Teď se dívám-nechováš si pro hady? Ať už jo,nebo ne i takové zvíře si zaslouží důstojný život. Pokud je budeš mít v jedné kleci,tak samec tu samičku s prominutím " ušuká" k smrti. Ona bude tak dlouho rodit a starat se o mimina až umře vysílením
vedris
napsal(a):
Dobrý den
Potkaní samice jsou menší než samci, je to normální. Pokud je to samice pohlavně dospělá, tak po deseti dnech oplodněná bude. Jiná otázka je, zda dvouapůlletý samec ještě bude plodný.
lilith
napsal(a):
Teď se dívám-nechováš si pro hady? Ať už jo,nebo ne i takové zvíře si zaslouží důstojný život. Pokud je budeš mít v jedné kleci,tak samec tu samičku s prominutím " ušuká" k smrti. Ona bude tak dlouho rodit a starat se o mimina až umře vysílením
U toho teraristy který mě tu potkanici dal na chov pro HADY tak říkal že takový potkanice mu tam normálně rodía. Mě vůbec nezajímá jestli ty mladata budou kříženci nakech dvou zbarvení tak mě i těm hadům to je jedno. Samozdřejmně nejsem tak blbej a tu samici nenechám u samce při porodu až uvidim že je těhotná tak jí dám pryč a ty zvířata i když je chovám pro hady tak se u mě mají hodně důstojný život . Podestýlku jim vyměnuji 3x týdně a mam je v klecích a akváriách o velikostech 90x90x90cm tak že se maj dobře krmím je granulemi kmk- 23. Neboj maj se dobře jen sem se chtěl zeptat..............
vedris
napsal(a):
Dobrý den
Ano. Odborník žasne, jak laik radí
Byla jsem zvědavá, co Ti kdo poradí za moudro a opravdu jsem nebyla zklamána
Myšzoo má pravdu, ona jediná