Www.potkanlaboratorni.estranky.cz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2010 17:15
katia

XXX.XXX.155.250

Založila jsem novou stránku o potkanech, budu se snažit ji vylepšit, tak snad se Vám bude líbit, časem ji navštivte, bude přidávat více a více příspěvků. Navíc i vy můžete přidat své příběhy o potkáncích, více info viz stránka. :-)

26.7.2010 19:07
utahraptor

XXX.XXX.80.130

katia napsal(a):
Založila jsem novou stránku o potkanech, budu se snažit ji vylepšit, tak snad se Vám bude líbit, časem ji navštivte, bude přidávat více a více příspěvků. Navíc i vy můžete přidat své příběhy o potkáncích, více info viz stránka. :-)

Bohužel jsem na ty vaše stránky vlezla.
Prosím vás, pište si o svém Rupertkovi co chcete, ale takovýchto canců u chovu potkanů je na internetu hafo, na co vytváříte další s nulovou informační hodnotou? Kvalitních stránek o chovu potkanů je na českém internetu také dost a dost, mohu jmenovat třeba http://www.theblackhole.estranky.cz/ nebo http://potkanci.cz

Máte jednoho samotného potkana (a ani nevíte, že by měli být alespoň dva, že samotnému potkanu je smutno ač se mu budete věnovat jak chcete) a hodláte radit lidem, jak chovat potkany?
Pokud citujete z nějaké knížky, bylo by vhodné tam uvést název knížky.
Co se týče steliva - piliny se snad pro domácí zvířata ani neprodávají, to co myslíte jsou hobliny - a hobliny většině potkanů nevadí, pokud jste náhodou nenatrefila na alergika. Potkani ze zverimexu se mnohem častěji než kvůli špatné podestýlce škrábou kvůli svrabu.
Ad mistička - možná jste to četla, že mají mít minimálně dvě mističky, ale popravdě řečeno, potkan nepotřebuje mističku vůbec žádnou, jen je vhodné mu mokré krmení (jako třeba ovesnou kaši, jogurt a pod) dávat do misky aby si tím nezasvinil tolik podestýlku :)
Co se týče běhacího kolečka, tak to vám nevěřím, tyhle nehody jako zlomená packa jsou mnohem bežnější u křečků, ale u potkanů ne, jenže potkan je příliš inteligentní než aby běhal v kole, o samečcích nemluvě, ti jsou na to i moc líní.

A ještě dodatek: Ano, většina lidí, kteří moc nepřemýšlí, si koupí potkana ze zverimexu, ale v ČR funguje chovatelský klub potkanů a existují potkani s průkazem původu, kterým se jejich chovatelé věnují jako domácím mazlíkům a ne jako krmení pro hady, takže není důvod kupovat si zasvrabené neochočené (a v případě samic dost často i březí) zvíře ze zverimexu a podporovat tím jejich chov ve zverimexech, kde se na ně koukají jako na spotřební zboží.

27.7.2010 11:11
katia

XXX.XXX.155.250

Vy jste mi nějaká chytrá... Stránek je hodně, to jo, ale nechápu co máte proti další ''nulový'', ve který se také zmiňuju, že to není vše, že cokoliv bude někoho (kdo si chce například potkana teprve pořídit) zajímat o potkanovi, může mi napsat a já se to pokusím zjistit, ne každý si může nějakou knížku o potkanovi dovolit, proto umožňuju těmto lidem, aby se to zdarma dočetli na internetu, samozřejmě neopisuju na stránky všechny texty co v knize jsou, zas tak tupá nejsem, to si nemyslete.
To, že mají být potkani dva, že samotnému je smutno, jste zjistila kde? Zeptala jste se svýho potkana nebo co? To samé bych mohla říct o všem co dál píšete, každý cituje z nějakého zdroje, nebo jste na tohle všechno přišla sama? Já teda ne, píšu ze svých vlastních zkušeností a jestliže můj potkan se drbe z HOBLIN a mnoha ostatních potkanů též, nebudu přeci psát, že piliny dopuručuji. Mimochodem, myslím, že je snad jedno, jestli řeknete hobliny, či piliny, snad každý ví, co myslím, nebo ne? To jste si zas na pytlíku něco přečetla a kritizujete ostatní, když řeknou piliny a ne hobliny, je to přece jenom amatérská stránka.
Ad mistička - to jste se opět ptala svého potkana? Řekněte mamince, ať Vám klidně hodí jídlo na zem, teda krom jogurtů, to by jste si ušpinila zem. Pro potkana je jasně lepší, když může jíst z misek a ne ze země, zvlášť jestli má ty Vaše hobliny, z těch se to musí papkat opravdu dobře...
K tomu kolečku, prostě jsem napsala, že kolečko ne, zlomené packy jsem si nevymyslela, proč bych to také dělala že? Do kolečka se snadno zachytne ocásek a to má pak svoje následky. O křečkovi jsem to teda nikdy neslyšela.
Je vidět, že v životě jste opravdu náročná a vybíravá, to musíte mít potkana z nějakého chovatelského klubu? Je vidět také, že nemáte ani srdce, když můžete napsat něco takového o potkanech ze zverimexu, potkan jako potkan. Aspoň může mít někdo dobrý pocit, že ho nedají hadům, ale má ho u sebe doma.
Nicméně si myslím, že asi nemáte nic lepšího na práci, než čumět po internetu a kritizovat lidi. Dodatek - pošlete mi, prosím, odkaz na Vaší stránku s potkanem, máte tolik chytrých keců, že jste přece musela založit nějakou NENULOVOU stránku, ne?
Nashledanou

27.7.2010 11:29
utahraptor

XXX.XXX.80.130

katia napsal(a):
Vy jste mi nějaká chytrá... Stránek je hodně, to jo, ale nechápu co máte proti další ''nulový'', ve který se také zmiňuju, že to není vše, že cokoliv bude někoho (kdo si chce například potkana teprve pořídit) zajímat o potkanovi, může mi napsat a já se to pokusím zjistit, ne každý si může nějakou knížku o potkanovi dovolit, proto umožňuju těmto lidem, aby se to zdarma dočetli na internetu, samozřejmě neopisuju na stránky všechny texty co v knize jsou, zas tak tupá nejsem, to si nemyslete.
To, že mají být potkani dva, že samotnému je smutno, jste zjistila kde? Zeptala jste se svýho potkana nebo co? To samé bych mohla říct o všem co dál píšete, každý cituje z nějakého zdroje, nebo jste na tohle všechno přišla sama? Já teda ne, píšu ze svých vlastních zkušeností a jestliže můj potkan se drbe z HOBLIN a mnoha ostatních potkanů též, nebudu přeci psát, že piliny dopuručuji. Mimochodem, myslím, že je snad jedno, jestli řeknete hobliny, či piliny, snad každý ví, co myslím, nebo ne? To jste si zas na pytlíku něco přečetla a kritizujete ostatní, když řeknou piliny a ne hobliny, je to přece jenom amatérská stránka.
Ad mistička - to jste se opět ptala svého potkana? Řekněte mamince, ať Vám klidně hodí jídlo na zem, teda krom jogurtů, to by jste si ušpinila zem. Pro potkana je jasně lepší, když může jíst z misek a ne ze země, zvlášť jestli má ty Vaše hobliny, z těch se to musí papkat opravdu dobře...
K tomu kolečku, prostě jsem napsala, že kolečko ne, zlomené packy jsem si nevymyslela, proč bych to také dělala že? Do kolečka se snadno zachytne ocásek a to má pak svoje následky. O křečkovi jsem to teda nikdy neslyšela.
Je vidět, že v životě jste opravdu náročná a vybíravá, to musíte mít potkana z nějakého chovatelského klubu? Je vidět také, že nemáte ani srdce, když můžete napsat něco takového o potkanech ze zverimexu, potkan jako potkan. Aspoň může mít někdo dobrý pocit, že ho nedají hadům, ale má ho u sebe doma.
Nicméně si myslím, že asi nemáte nic lepšího na práci, než čumět po internetu a kritizovat lidi. Dodatek - pošlete mi, prosím, odkaz na Vaší stránku s potkanem, máte tolik chytrých keců, že jste přece musela založit nějakou NENULOVOU stránku, ne?
Nashledanou

Zdarma na internetu se to dočíst mohou, například na zmiňovaných http://www.theblackhole.estranky.cz/ které vytvořila jedna z předních českých chovatelek potkanů, mající s nimi desítky let zkušeností, což bych si třeba ani o sobě říct netroufla.
Moje stránky jsou http://utahraptor.estranky.cz ale tam toho o chovu potkanů zas tak moc nenajdete, protože nevidím důvod, proč bych měla psát po dvěstěpadesáté o tom, co už bylo zpracováno. Ale vytvářela jsem články pro zmiňované http://potkanci.cz - například celou sekci o krmení potkanů nebo jejich genetice, stejně tak jsem psala nějaké články pro http://www.klubmorcat.cz/ - strányk oficiálního chovatelského klubu.
Ale i na mých stránkách najdete například článek o tom, proč by potkan neměl být sám. Na čemž se shodují mimo jiné i zkušenosti lidí, kteří nejprve měli jednoho samotného potkana a kteří se pak nechali poučit a pořídili jich více. Potkan by neměl být sám už z toho důvodu, že je to zvíře žijící v sociální skupině. Představte si, jaký život byste měla vy, kdybyste žila celý život sama a neviděla žádného člověka, jen samé potkany.
Piliny a hobliny jsou zásadní rozdíl. Piliny jsou jemná prašná dřevitá drť, která se pod potkany nehodí ani omylem. Je to to, co vám vznikne, když přeříznete dřevo pilou. Hobliny jsou spíše takové "krucánky", jsou ploché a nebývají tak prašné, odlétavají například při práci s hoblíkem. Piliny nejsou hobliny a hobliny nejsou piliny.
Ad mistička - ano, "ptala" jsem se svého potkana, respektive, sledovala jsem chování svých potkanů a opravdu je jim šumák jestli mají žrádlo v mističce nebo jen volně hozené po hoblinách, naopak, volné ložení jim umožňuje projevovat potravně-hledací chování, kdežto do mističek mají tendence někdy i čůrat, jídlo nejídlo. Technicky je to ale vcelku jedno jestli mají mističku nebo ne, jen mi příde ujeté to přehánět ad absurdum.

27.7.2010 11:33
utahraptor

XXX.XXX.80.130

Ještě dodatek k "potkan jako potkan" - nemáte pravdu.
Potkani ze zverimexů jsou prvotně určení pro zkrmení hadům, tudíž mají jen minimální (zákonnou) péči, časo se množí nekontrolovanou příbuzenskou plemenitbou, která má za následek zdravotní problémy, nejsou ochočení a zvyklí na mazlení s člověkem. Koupit potkana ve zverimexu je sázka do loterie. Buď si náhodou vezmete zdravé zvíře které vám přežije všechno a nebo si vezmete nemocného podvyživeného chudáčka, který se vás bude nejdřív bát a pak i kousat.
Potkan od chovatele dává záruku, že mu byla poskytnuta veškerá péče, kvalitní výživa, že se chovatel věnoval jeho ochočování, snažil se vyhnout množení nemocných zvířat... a taky pokud nevíte o potkanch nic, tak se postará o to, abyste se dozvěděli jak má péče o potkana vypadat, co potřebuje atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík