Zdravím všechny chovatele,
obracím se na vás s prosbou o radu.Můj křečík Džungarský je asi třičtvrtě roku starý, ale to neřeší problém.Problém je ten, že můj Ferda nechce žrát žádný druh zrní(obilí).Z plnohodnotné krmné směsi pro křečky, co mu dávám vždy vyžere pouze granulky, slunečnicová semena, lněná semena..A jinak pojídá dropsy, tvrdé pečivo, seno...Když já se bojím, že když nesežere vše, co mu dávám, tedy i s tím zrním, nebude mít všechny vitaminy a živiny.Já jsem ho totiž před touto směsí krmila granulkama speciálně pro křečíky od Beaphar CARE+, ale poněvadž jsem toto krmení již nemohla koupit, koupila jsem jinou kvalitní směs pro křečky a Ferda z té směsi nechce žrát obilí....Poraďte, děkuji
Ahoj
Uklidním tě nejsi sama. Mám morčátko a to žere jen granulky,vše co je barevné ,seno, trávu a semínka jen slunečnicové...
Kupuji směsi kde je více granulí a slunečnicových semínek, a taky takové mini granulky.Je to taková doplňková strava - malé a barevné, není to drahé a stačí necelé půl čajové lžičky 3-4x týdně přimíchat do žrádla...Pro křečka asi méně.A doporučuju v létě (pokud máš možnost) je nejlepší jetelina a hlavně teď v zimě bych doplňovala vitamínky zeleninou, případně ovocem... A ještě vřele dopořučuju tyčinky pro hlodavce...Jsou tam zrníčka všeho druhu, oříšky a je to slepené medem - to Cecilka jí...
Neboj vitamínků a živin má dost ze žrádla, které jí a hlavně ze sena.....
Hodně úspěchů v chování.
Bára_Baruš
Uživatel s deaktivovaným účtem

dobry den mne to krecci taky nezerou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Nemusíte mít strach, krmné směsy pro křečky jsou jedním z faktorů, které jim zkracují život, v přírodě se dožívají i kolem deseti let. Jinak z křečků co znám nežere ta obilná zrna žádný. A ještě jedna věc z obrázku se domnívám že nejde o čistokrevného křečka džungarského ale o křížence s křečkem cambpellovím ale z obrázku toho člověk moc nevyčte tak to není 100%.
bára_baruš
napsal(a):
Ahoj
Uklidním tě nejsi sama. Mám morčátko a to žere jen granulky,vše co je barevné ,seno, trávu a semínka jen slunečnicové...
Kupuji směsi kde je více granulí a slunečnicových semínek, a taky takové mini granulky.Je to taková doplňková strava - malé a barevné, není to drahé a stačí necelé půl čajové lžičky 3-4x týdně přimíchat do žrádla...Pro křečka asi méně.A doporučuju v létě (pokud máš možnost) je nejlepší jetelina a hlavně teď v zimě bych doplňovala vitamínky zeleninou, případně ovocem... A ještě vřele dopořučuju tyčinky pro hlodavce...Jsou tam zrníčka všeho druhu, oříšky a je to slepené medem - to Cecilka jí...
Neboj vitamínků a živin má dost ze žrádla, které jí a hlavně ze sena.....
Hodně úspěchů v chování.
Bára_Baruš
slunečnicová semínka, různé barevné směsi a tyčinky lepená medem jsou pro morčátka nevhodné i jako občasný pamlsek!!! Také i obiloviny a kukuřici by neměli dostávat. Nejlepší strava je aby měl neustálý přístup k senu, zelenina, občas ovoce, větvičky na okusování.