Uživatel s deaktivovaným účtem

vcacky
napsal(a):
Dobrý den. Mám malý děti (4 a 7 let) a chtějí nějaké zvířátko. Dcera chce kočku, ale to jsem rezolutně zamítl, takže jsem navrhnul buď osmáky nebo potkany, ale jsou to noční zvířata a já chci v noci spát. Můžete mi poradit co jim pořídit a přesto v noci spát? Děkuji
Rybičky, tam slyšíte jenom šumění filtru.
vcacky
napsal(a):
Dobrý den. Mám malý děti (4 a 7 let) a chtějí nějaké zvířátko. Dcera chce kočku, ale to jsem rezolutně zamítl, takže jsem navrhnul buď osmáky nebo potkany, ale jsou to noční zvířata a já chci v noci spát. Můžete mi poradit co jim pořídit a přesto v noci spát? Děkuji
Máte dohromady jen jednu místnost?
vcacky
napsal(a):
dobře, budou morčátka
Máte někdo hodného chovatele který je prodává a případně jaký druh
Jsem z Kladna, tak něco poblíž, + - 30km.
Děkuji
Tady máte seznam chovatelských stanic :)
http://www.klubmorcat.cz/seznam-chovatelskych-stanic.html
utahraptor
napsal(a):
Tak bych asi taky raději doporučila dvě morčátka, přecejen jsou větší a lépe snášejí tahání od malých dětí. Osmáky určitě ne, na to jsou málo kontaktní a snadno zranitelní, potkani kvůli velikosti taky, myslím že se hodí spíš pro starší děti :)
No bacha na to,my máme dvě a dcera se s nima kolikrát nevyspí.Ale stačí jedna rozdělitelná klec.Jenže nejsou všechna povahově tak poťukaná,jak ta naše,takže to chce vyzkoušet.Jinak bych taky volila morčátka.
honzicek
napsal(a):
pukuď bude morče děti se nevispí mam je doma a mužu řict že ani tak neřvou děti jako morčata date jim najist a za chvily řvou znova zvolil bych třeba činčilu je velka a nesmrdi a nepiska k dětem je vyborna jen cenově jsou krošku dražši.
Nejsem sice přes hlodavce, ale činčilu jsem měla a pro malý děti si myslím moc vhodná není. Jednak (i dle slov chovatelky, od které jsme ji brali) není zrovna mazlík. Podrbat se nechala, z ruky jedla, na pamlsek přišla, ale pohladit nebo nedejbože pochovat to ne. Myslím, že z tahání malýma dětma by dvakrát nadšená nebyla. Stejně jako z případných dalších zvířecích přírůstků... Naši přinesli neplánovaně štěně a činčila to psychicky nezvládla a vyškubala si stresem srst. Nepomohly ani vitamíny, na veterině jsme strávili neskutečnýho času, ani přestěhování klece do samostatné místnosti, kterou měla jen pro sebe. Pro děti by to chtělo nějakýho většího salámistu, co ho jen tak něco nerozhodí. To že nepíská bych taky úplně netvrdila. Přes den byla sice zticha, ale v noci poskakovala po kleci (kterou ostatně potřebuje velikou alespoň 1m na výšku - jsou to skákavci) a když ji chytil rapl a začala třeba ve dvě ve tři "štěkat" aby svolala hejno, tak jsme byli vzhůru spolehlivě. Ostatně i činčila je noční tvor. Podívejte se na její oči. Takže za mě bych hlasovala pro to morče. Mívala je kamarádka a nemohla si je vynachválit. Možná bych ještě pro malé děti volila zakrslého králíčka, ale nějakého vymazleného, ne ze zverimexu.
Králíka k malým dětem nepořizujte. Nemají rádi tahání a dost často koušou. Jsou teritoriální a dávají to silně najevo kousáním a značkováním. Také musí mít hodně prostoru a volnosti, v kleci celý den nevydrží. Nejaktivnější jsou bohužel také v noci. Dokáží celé hodiny lomcovat mřížemi a dupat. Vzbudí nejen Vás ale i sousedy :) Králíka až tak k 12 letým dětem, které už pochopí chování králíka a nebudou ho zbytečně stresovat. Nejvhodnější je opravdu to morčátko :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Osmáci jsou denní zvířata takže hluk budou dělat spíše za dne.
Nedá mi nezareagovať. Moja známa má potkaniu samicu. Je čisto biela s ružovým chvostom a červenými očami - albín? .. Potkana mala v klietke prvý mesiac. Ako rástol, začala ho učiť na pelech. Na stredne vysokú skriňu mu zakúpila rovnaké príslušenstvo, aké mala v klietke a postupne ju na to učila. Momentálne má tuším rok, klietku známa dala do pivnice a potkan - volá sa Lily, takže Lily má svoj pelech na skrini. Je naučená na wc - malá nádoba s pieskom, na spod skrine je drevená doska s vyšším okrajom, kde má pelety, tie ľahko vyčistí a oddelí od hovienok. Lily si dokáže zo skrine zoskočiť na gauč a následne naspäť a než by sa poranila. Po byte si chodí kedy sa jej zachce, nerobí neporiadok, nehryzie káble ani tapety či steny, dokonca ani drevo. Na hryzanie má dverený konár v blízkosti pelechu ktorý rada ohryzuje. Dokonca počúva na meno. Keď poviem Lily ja, tak sa ani nepohne. Keď povie Lily majiteľka, pribehne. Z pozorovania som videl, že keď známa povie Lily hlasnejšie, tak pribehne veľmi rýchlo - vie, že dostane maškrtu. Ak jej to povie jemne a milo, tak príde pomaly a chôdza vyzerá rozmaznane, akoby vedela, že majiteľka sa chce maznať. Čo sa týka spolunažívania, nerobí žiaden hluk. V noci spí, ráno sa prebudí, na obed je najaktívnejšia. Ak sa jej nechce do pelchu, tak ide k majiteľke do postele :D Videl som to na vlastné oči, bola to potkania mágia vačšinou sa ľudia sťažujú, že im v noci obhryzuje klietku, niektorí výrobcovia ich nevyrábajú klasické s tyčkami, ale tyčky sú popreplietané, čiže hlodavec nemá šancu vopchať dnu zuby
Vačšinou to robia, ak majú priestor malý a chcú ísť von - odkazuje majiteľka. Taktiež mi povedala, že každé domáce zvieratko bude robiť hluk - pretože aj oni majú svoje chvíľky, kedy potrebujú hormóny dostať von :-D
novoplan
napsal(a):
Nedá mi nezareagovať. Moja známa má potkaniu samicu. Je čisto biela s ružovým chvostom a červenými očami - albín? .. Potkana mala v klietke prvý mesiac. Ako rástol, začala ho učiť na pelech. Na stredne vysokú skriňu mu zakúpila rovnaké príslušenstvo, aké mala v klietke a postupne ju na to učila. Momentálne má tuším rok, klietku známa dala do pivnice a potkan - volá sa Lily, takže Lily má svoj pelech na skrini. Je naučená na wc - malá nádoba s pieskom, na spod skrine je drevená doska s vyšším okrajom, kde má pelety, tie ľahko vyčistí a oddelí od hovienok. Lily si dokáže zo skrine zoskočiť na gauč a následne naspäť a než by sa poranila. Po byte si chodí kedy sa jej zachce, nerobí neporiadok, nehryzie káble ani tapety či steny, dokonca ani drevo. Na hryzanie má dverený konár v blízkosti pelechu ktorý rada ohryzuje. Dokonca počúva na meno. Keď poviem Lily ja, tak sa ani nepohne. Keď povie Lily majiteľka, pribehne. Z pozorovania som videl, že keď známa povie Lily hlasnejšie, tak pribehne veľmi rýchlo - vie, že dostane maškrtu. Ak jej to povie jemne a milo, tak príde pomaly a chôdza vyzerá rozmaznane, akoby vedela, že majiteľka sa chce maznať. Čo sa týka spolunažívania, nerobí žiaden hluk. V noci spí, ráno sa prebudí, na obed je najaktívnejšia. Ak sa jej nechce do pelchu, tak ide k majiteľke do postele :D Videl som to na vlastné oči, bola to potkania mágia vačšinou sa ľudia sťažujú, že im v noci obhryzuje klietku, niektorí výrobcovia ich nevyrábajú klasické s tyčkami, ale tyčky sú popreplietané, čiže hlodavec nemá šancu vopchať dnu zuby
Vačšinou to robia, ak majú priestor malý a chcú ísť von - odkazuje majiteľka. Taktiež mi povedala, že každé domáce zvieratko bude robiť hluk - pretože aj oni majú svoje chvíľky, kedy potrebujú hormóny dostať von :-D
To je tak dojemný příběh... smutné na tom je jen to, že vaše známá přes vešekerou svou milující péči té potkance neposkytla jednu z věcí, která je pro potkany zásadní - společnost vlastního druhu. Proto je také na majitelce psychicky závislá - to je ta "potkaní magie". Nemá na výběr, tak se upnula na jedinou osobu, která se jí alespoň někdy věnuje. Když se jí nevěnuje (např. v noci), tak chudinka může akorát tak spát nebo se nudit.
Skutečná potkaní magie vypadá jinak - například když máte šest potkanů, kteří kdykoliv přiběhnou pro pomazlení, protože vás milují a ne protože jsou na vás závislí.