Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2017 15:24
javorka

XXX.XXX.98.207

To je hrůza. U nás je zase všechno namočené. Dnes už druhý den neprší, tak snad to trochu vyschne, je vedro, jako v prádelně.

15.8.2017 16:36
1978milan

XXX.XXX.241.21

honzapm napsal(a):
51

Těsně vedle. Zatim úhyn 2 ks.

16.8.2017 13:51
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Zdravím a pozdravuji,
přikládám pár fotek ze včerejška. Guláš byl výborný i ryby se činily a voda v lomu nebyla tak ledová jak jsem čekal. Indiáni rostou jako z vody. Vlastně stejně jako poslední kuřata...

16.8.2017 17:47
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás zase prší...
Ráno to vypadalo na hezký den, ale než jsem připravila míchanici pro slepice, tak se to zase spustilo. Kvočna se už na kuřátka vybodla definitivně, tak tu dělám náhradní matku. Kuřata za mnou běhají jak pejsci. Odpoledne, když začínalo ještě víc pršet, tak jsem je na zahradě nemohla najít. Přišla jsem celá promočená a ti mrňousové seděli naskládaní na rohožce v kuchyni. A jsou tam i teď.
Tak nevím, jak to bude dál.

16.8.2017 18:32
ovecka

XXX.XXX.203.146

Javorko, prostě budete muset udělat bidlo ke stolu a vzít je definitivně do rodiny. Dana.

16.8.2017 19:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky to tak vidím.

16.8.2017 21:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, tak mám na poště psaní. Koukám na to přemítám kdo mi píše. A hurá, to budou kroužky od Honzíka.

16.8.2017 22:05
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ale jděte, Věrko. To spíš bude nějaké psaní od ctitele, hmm?

Nejhorší je, že cestou na poštu je zmrzlina... točená, pomerančová...
Takže včera to bylo se synofcem těžký, snědl tři a ještě si jí tajně vyndal
z mrazáku a opravdu nenápadně schoval za záda.
A to jsem se na něj třikrát velmi varovně podíval... Je mu šest...

Javorko, tak to je nechala opravdu brzy, potvora.
Kvočna Bílé nohy, co ode mě měl soudruh Jeník345 na Letné, vodila 8 týdnů.
Vyseděla mu nádherná kuřátka, taková uplně do oranžova, to je zvláštní...

Tumáši, no tak to tedy krása střídá nádheru.
To zátiší s kotlíkem a pruty je opravdu povedené
a ten pes a kohouti, t.č. v mrazáku taky.

Dano, vidíte, jak zdání klame.
O oblíb. barvě krůt jsem tu psal, perličky jsou tu omylem,
pižmovky byly blízko. Oranžová a žlutá jsou nadále ty nej. A lososová.
Takže koťátka barevně zcela zapadají.

17.8.2017 08:47
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak a po návratu z míst, kde se ještě vrata od stodoly neotvírají dálkovým ovladačem, mířím za chovanci na chalupu, o které se staral soused.Jak, toď otázka.Nevolal jsem mu o to překvapení nechci přijít, adrenalin to je moje. Co je neuvěřitelné, že ještě existují na zemi místa, kam lidská noha vstoupila spíše omylem a nejde přitom o chráněnná území či rezervace prvního či padesátého stupně.

17.8.2017 13:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánku, no tak to jste rádi, že jste celej.
A co ještě tak děda Začátek, jestli on se nám f tom městě taky nezatoulal.

Myšáku, tak tomuhle říkám pohlavní dimorfismus. K. stř. n.
Kdyby nebylo po půli srpna, nevím nevím, jak by to dopadlo.

https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3037748/sulmtalka-sulmtaler-nasadova-vejce-zeme-puvodu-styrsko-rakousko/

.

17.8.2017 13:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

17.8.2017 15:09
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Olánku, no tak to jste rádi, že jste celej.
A co ještě tak děda Začátek, jestli on se nám f tom městě taky nezatoulal.

Myšáku, tak tomuhle říkám pohlavní dimorfismus. K. stř. n.
Kdyby nebylo po půli srpna, nevím nevím, jak by to dopadlo.

https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3037748/sulmtalka-sulmtaler-nasadova-vejce-zeme-puvodu-styrsko-rakousko/

.

Jj, já nad nima také slintala. Kdybyste se někdy rozhodl, že do nich půjdete, dejte vědět, pojedu v tom s vámi Dana.

18.8.2017 08:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, tak jo. Tak já se někdy f příštím životě ozvu. Bububu.

Zítra má být nádherně - celodenní slejvák.
No uplně ideální pouťové počasí.
Takže pláštěnky a další úbory nasadit a na Andělskou horu dorazit.
Hop hop.

18.8.2017 19:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer,
u nás je pouť v neděli.
Jinak nestíhám koukat co je nového. A když se kouknu na zprávy, tak se nestačím divit.
Jeden vaječný článek:
http://ekonomika.idnes.cz/vejce-jedovata-fipronil-slovensko-d5w-/test.aspx?c=A170818_145347_test_rts.

18.8.2017 20:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer,
venku je tma, ale teploučko 24 st. Už u vás prší? Radar ukazuje, že se k nám od západu blíží nějaká hrůza.
Věro, nejpříšernější zprávy hlásí od nás z Bělohradu. I když už to přehlušily jiné, horší.
A takové to tu bylo poklidné lázeňské městečko.

Zpráva pro zájemce o máček: Dnes jsem konečně odnesla na poštu obálky. Tak komu semínka nedorazí během několika dní, ozvěte se. Pošlu nová. Poslední dobou se mi několikrát stalo, že zásilka nedošla.

Ať se poutě vydaří. Tady bývávala na dušičky. Ale nějak se na to zapomnělo. Škoda.

18.8.2017 22:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Podle "Norů" má začít u nás na jihu pršet v jednu v noci. Venku 25 stupňů a v obýváku kde už dvě hodiny žehlím s parní žehličkou je 27 stupňů. Jít spát nemá zatím cenu, pořád hrajou u kolotočů, v tom kraválu člověk stejnak neusne.

18.8.2017 22:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak vám přemýšlím, že se na chov kachen vykašlu.13km od nás kachna za stovku https://zvirata.bazos.cz/inzerat/78260361/Vykrmene-kachny.php
Loni mi to už vrtalo hlavou když jsme je tam kupovali. Podle mě za krmení dám určitě víc než tu stovku a to nepočítám práci k tomu.

18.8.2017 22:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tady teď lehce sprchlo.
Na to, že pro KV kraj platilo od 18.00 varování meteorologů, tak zatím nic.
Akorát jsem teda makal jako ďas, abych fšecko do šesti stihnul.
A kdybych věděl, že se neotevřou mračka a nezačne lejt a bouřit,
tak bych stihnul zasadit i ´Desdemonu´, pro kterou jsem, v dnešním osvícení,
dokonce i vymyslel geniální místo. Ale i tak se mi povedlo zasadit docela dost
trvalek, hurá, takže teď už jenom čekám na avisovaný déšť.
Koťata se naučila lézt do sekačky a spí v koši na trávu, je tam pěkně útulno
a teploučko, jsou to prevíti. Naštěstí jsem je odhalil podle šramotu, tak dávám
pozor. Ale taková sekaná a krůtím vejcem, hmmm, to by vlastně taky nebylo
špatný.
Vilík Javorka už je čiperka, dneska mi pomáhal připravovat přepravky na výstavu
a dával do nich hobliny. Je to úžasňák.

Koupaliště nestačilo, tak jsem pižmovčičkám vyrobil vltafskou kaskádu.
Jsou spokojeny.
A Pan Divoký, Vilíkův a Honzíkův tatínek, už je u nás skoro jako doma.
Takhle si každý večer teatrálně hajá pod pergolou.

Tak já jdu prolistovat nového Chovatele, u kterého vždy spolehlivě usnu.

Na máčky se těším a líbám.

J. z G.

19.8.2017 09:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, tak u nás v noci děsná bouřka. Jsou tu polámané stromy, odlítané tašky, kytky na balkoně jsou otočené a polámané. A bohužel byl takový vichr, že to pootevřelo dvířka u andulek a jedna uletěla :(.

19.8.2017 12:44
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak to vás lituji paní Věrko. U nás byla bouřka vcelku normální, blesky jen v mracích a vitr do 30km/h, njic se nezničilo a zalito je pěkně. Tak jsem zase všechno vrátila na místa (truhlíky, kytky) aděkovala, že se nám to vyhlo.
Včera jsem dovezla novou husu - Anežku. Karla jsem vyměnila za mladšího, tak se snad napřesrok dočkám pomořanských housátek. Mladého Karla ještě zkusím vyfotit. Dana.

19.8.2017 16:04
skodovak

XXX.XXX.241.253

Jak se nese.. Nový úlovek?

19.8.2017 21:14
dadu

XXX.XXX.61.94

Už jsem psala na psí diskuzi, ale určo i někteří z vás mají větší pesany... Včera jsme porazili kozu, tak pokud je někdo v "rozumné" vzdálenosti od Mladé Boleslavi a měl by zájem o kosti pro pesana, tak se ozvěte smajlík

19.8.2017 23:59
ovecka

XXX.XXX.203.146

skodovak napsal(a):
Jak se nese.. Nový úlovek?

Jj, letošní husička. Ulovena u Strakonic. Housera jsem ulovila hned vedle Tachova. Ale je podle téhle husy jako chrt. Dana.

20.8.2017 12:30
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem nafotila Karla II. (3 fotky, na 3. v porovnání s kříženkami)
Na další fotce je celé současné hejno (foukalo, jsou rozčepýřené) a na poslední jsou v popředí 4letá Eliška (s chocholkou) a letošní Anežka - obě jsou stejně mohutné. Dana.

20.8.2017 16:00
horal

XXX.XXX.202.176

Tak už se zabydlují zvm a zvb. Cestu jsme zvládli všichni, jak já tak drůbež. Ve čtvrtek by se měli vylíhnout zvž. Tak to bude paráda.

20.8.2017 16:02
horal

XXX.XXX.202.176

20.8.2017 19:36
horal

XXX.XXX.202.176

Před chvilkou jsem se vrátil ze zahrady a další radost, tři vajíčka od nového osazenstva.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2017 21:13

Velký pipiny jsou tak krásný, že jim i odpouštím, že jsou to čtyři kohouti. Ale ta pokaděná židle mě trochu štve.

20.8.2017 21:14

A proč to mám někdy šišatý a někdy normální vůbec netuším :/.

20.8.2017 21:16
Olánek

XXX.XXX.146.114

ovecka napsal(a):
Tak jsem nafotila Karla II. (3 fotky, na 3. v porovnání s kříženkami)
Na další fotce je celé současné hejno (foukalo, jsou rozčepýřené) a na poslední jsou v popředí 4letá Eliška (s chocholkou) a letošní Anežka - obě jsou stejně mohutné. Dana.

Tak tohle oškubat, snad jen opravdové kamarádky.

20.8.2017 21:25
ovecka

XXX.XXX.203.146

Olánek napsal(a):
Tak tohle oškubat, snad jen opravdové kamarádky.

Budete se Olánku divit, ale kolegyně jezdí zcela dobrovolně a rády. Už jsme škubaly jednou o prázdninách a ty, co nemohly, byly dost rozčarované. To škubání není tak hrozné, když je dobrá parta a občerstvení. Nejsou to závody, je to společenská akce Dana.

20.8.2017 22:16
Olánek

XXX.XXX.146.114

Škoda, že nezávodíte, na posledním mistráku ve škubání jsme v šestičlenných družstvech nedosáhli na metu nejvyšší, narozdíl od požírání knedlíků, lezení po stromech či orientaci v kalných vodách.Závod ve škubání by byl zakončen pečením husičky v troubě, složení soudcovské komise se jeví jasně.

21.8.2017 08:11
horal

XXX.XXX.202.176

Přimdská mereorka hlásí 7°C, ale já měl na teploměru pouhých 4°C. Němci slibují ještě tropické dny, tak jsem zvědav. Ve čtvrtek se mají líhnout kuřátka a já naiva jsem si myslel že je dám po nějakých 14 dnech ven do odchovny. Takhle to asi nepude jestli budou jenom čtyři stupně. Sakra to nám zima brzy začíná.

21.8.2017 09:04
javorka

XXX.XXX.98.207

Tedy brrr. U nás 13 a na tričko to taky zrovna není. Ale 4?

21.8.2017 09:22
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno přátelé fajňáci .Přidám něco pro dobré, krásné, příjemné, pohodové dopoledne a pro celý krásný dnešní den a samozřejmě po celý dlouhý zbytek života .Prázdniny jsou fuč, tak se vážení připravte na podobné otázky dětí.

Paní učitelka se při hodině matematiky ptá žáků:

"Na plotě sedí pět ptáků a jednoho zastřelíte, kolik jich tam zůstane ?"
Pepíček se snaživě hlásí ze všech nejvíce: "Prosím, paní učitelko,

ani jeden, všichni ostatní ptáci odletí hned po výstřelu."

Paní učitelka souhlasně přikývne.
"Správná odpověď je sice čtyři, ale líbí se mi tvůj způsob uvažování."

Pepíček na to: "Děkuji paní učitelko, dám Vám také jednu otázku.

Tři ženy sedí na lavičce a každá olizuje zmrzlinu. První opatrně z boku,

druhá ji cumlá shora skoro až dolů ke kornoutu a třetí jenom jemně

uhryzává od vršku. Která z nich je vlastně vdaná ?"

Učitelka se trochu začervená, ale nakonec odpoví:
"Podle mně nejspíše ta druhá, co si zmrzlinu dává do úst celou."

Pepíček na to: "Správná odpověď je sice že ta, která má snubní

prstýnek, ale líbí se mi Váš způsob uvažování..."

=.

21.8.2017 11:29
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Hnn., tak.nánn.popršelo , ze.100nn.střechy,.nateklo.
za.ty.dva.dny.co.nnrholilo.30cnn.vody.''úžasná¨''.zálivka.
Javorko.budu.Vánn.tann.nnuset.poslat.trochu.toho.
vedra,.co.tu.nnánne.a.Vy.nnně.deštíček.
cukíny.už.nechtějí.růst.a.okurky.nennají.slunečník. ,
takže.jsou.úplně.zvadlé.a.tak.nějak.gunnové .
Opět.nně.zradila.technika, takže.na.fotečky.si.budete.nnuset.
počkat,.nnuž.nni.slíbil.nový.notebook.tak.uvidínne.co.
dostanu., ty, nnoje.babičky.už.asi.dlouho.nevydrží.
Byla.jsenn.v.pátek.na.Flóře.v.Olonnouci., vedro.děsné.
a.lidí.nnoc.nebylo., ale.v.Déčku.Terakotová.arnnáda,.
teda.její.kousek., zajínnavé.

21.8.2017 12:19

horal napsal(a):
Přimdská mereorka hlásí 7°C, ale já měl na teploměru pouhých 4°C. Němci slibují ještě tropické dny, tak jsem zvědav. Ve čtvrtek se mají líhnout kuřátka a já naiva jsem si myslel že je dám po nějakých 14 dnech ven do odchovny. Takhle to asi nepude jestli budou jenom čtyři stupně. Sakra to nám zima brzy začíná.

Mně se to náhodou líbí. včera jsem půl dne vozila kolečka do pyramidy na jahody, která rozsahem a délkou budování konkuruje pyramidě v Gíze. Už dávno mi došel kompost tak tam valím hnůj s morčat na střídačku s listovkou. A v tom příjemném chladném povětří se to skvěle dělá, jedno kolečko to nespraví, je potřeba hodně koleček. Navíc hnůj vozím ze zahrady u domu, kde jsou morčata, do zahrady detašované, kde jsou kuřata a pyramida, a mezi příjezdovou cestou a zahradou je svah a schody, takže vozit ten hnůj nahoru po těch schodech, na to člověk nepotřebuje 25 a více stupňů celsia, to se nedá.

A malý chocholky už mají pět neděl, v týdnu snad zvládnu nahoru na tu zahrádku vytahat písek, dlaždice a materiál a postavím druhý domeček.

21.8.2017 12:25
ovecka

XXX.XXX.203.146

Koukám bodlinko, že si také umíte práci znesnadnit. Ale jahody jsou jahody, co by pro ně člověk neudělal Dana.

21.8.2017 18:17

Moje pyramida je vrcholné dílo zahradní architektury:D V plánu je okolí pyramidy ještě obehnat chodníčkem vysypaným štěrkem, aby mi jahody neujídala žádná slizká zvířátka. A jsou to jahody, pro ně jsem pro vysoké výnosy ochotná udělat leccos.

21.8.2017 19:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobrý večer, tak jsem včera osm hodin makala na zahradě. A dneska mě bolí záda a v noci jsem se budila bolestí, jak mě bolelo zápěstí od štětky na bílení.
Podařilo se mi okroužkovat komplet všechny orlovky. Ale jsou to divné počty. Chyběly mi tři kroužky na kohouty. A nakonec mi ze 7mi kroužků na kohouty zbyl jeden. A ještě jsem okroužkovala tři slepičky. Dvěma kohoutům jsem to už skoro nenasadila, naštěstí jsem na zahradě měla indulonu, tak se nakonec dílo podařilo. Orlovkám je 11týdnů.
Kačíkačko, tak to je super, že budete mít nový notebook

21.8.2017 20:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Kačíkačka si notebook určitě zaslouží, ale to kouzelné čtení, co nám tu píše, to mi bude chybět.
Je obdivuhodné.

Věro, já jsem včera kopala brambory, dnes mi přivezli objednané krmení, všechny pytle jsem odtahala sama. A do toho mi pro změnu přivezli děti a já se sotva držím na nohou, něco na mě leze a nejraději bych se natáhla na gauč. Chtěla jsem zavařovat rajčata, ale už na to kašlu.

Nepřeháníme to všechny?
Hezký večer.

lol-lol

21.8.2017 20:42
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Sakrdlé na mě taky něco leze, chlap ani ženská to nejsou, ale je to mrcha moucha, snad to bude značit štěstí a co to je štěstí, Můška jenom zlatá" No ta moje muška určitě na zlatě neseděla, ale seděla však vi víte na čom o čem se tu nepíše, je to prý sprosté slovo. Tak se Javorko asi sejdem na infekčnim.

21.8.2017 21:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak......a já jsem na něco přišel...

Ožením se s Bodlinkou!

Já budu ušlechtile hajati na gaučíku
a mladá panna Tereza udělá vše potřebné za oba.

To je nápad. No tak to teda Má úcta.

A tématicky přidám jeden novomanželskej...

22.8.2017 07:18
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno přátelé, tak dneska jsme na tom lépe s teplotou a to o celé dva stupně. Takže teploměr ukazuje 6°C. Po obloze pluje sem tam nějaký šedočerný mrak a vypadá to jakoby mělo každou chvíli začít sněžit. Rorýsi odletěli už někdy v červenci, jindy odlétají až začátkem srpna. Vlaštovku jsem už také delší dobu neviděl i když jich u nás moc neni, ale ani jiřičky se už netřepetají v povětří. Že by měli strach z předčasné zimy ? Zato je spousta vos, až nezvykle mnoho. Podle toho by se dalo usoudit, že bude dlouhá zima a hodně sněhu. To zas bude plahočení s vodou na zahradu, jenom aby nenafoukalo moc sněku, to bych musel chodit na zahradu oklikou, jako před několika lety kdy nebyl vidět ani plot. No ale co bychom neudělali pro ty naše drahoušky. Někdy tak dumám jestli to mám vůbec zapotřebí se takhle zatěžovat na stará kolena. Ale asi mám. Čím dál trávím víc času na zahradě, ato né jenom že pořád něco přestavuju a přistavuju, ale že sleduju slepice, kuřata. Bude to slepička nebo kohoutek, (většinou kohout) jaký má hřebínek a i když nevystavuju snažím se vybírat to nejhezčí. Tak ať máme na co koukat. Přeji všem hezký den.

22.8.2017 08:09
1978milan

XXX.XXX.227.76

honzapm napsal(a):
Tak......a já jsem na něco přišel...

Ožením se s Bodlinkou!

Já budu ušlechtile hajati na gaučíku
a mladá panna Tereza udělá vše potřebné za oba.

To je nápad. No tak to teda Má úcta.

A tématicky přidám jeden novomanželskej...

Jee, Honzík a Bodlinka- to by bylo krásný. A já Vám k tomu upeču tohle

22.8.2017 08:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Milane, no teda ale... Krása a nádhera.

Tak to Vám mockrát děkujeme.

Vaši John & Terry.

22.8.2017 09:14
javorka

XXX.XXX.98.207

To se těšíme, jistě bude krabička pro teplákovce.
Nejdřív jsem Milane myslela, že je ten koš plný, ale i tak je to nádhera. A určitě veliká dobrota.
U nás bylo ještě v 8 h.9 stupňů, ale leze to nahoru, už je 12!

22.8.2017 09:27
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Takže hurá, sláva mám nového pomocníka i s tiskárnou. Tu jsem musela hned vyzkoušet a to co jsem dřív tiskla asi dvě hodiny bylo za půl hoďky hotové, super.! . Teď už jenom přetáhnu fotodokumentaci, to zas bude operace, z tohoto do nového a to se bude pracovat .
No pokud se Vám bude stýskat po mé staré klávesnici, není problém, už to mám celkem nacvičené, tak to můžu někdy obměnit
To.by.byla.sranda.kdyby.nni.vypadly.písnnena.i.tady .
Snad to chvilku vydrží.
Zajímavé je, že mám taky pocit, že jsem úplně zmordovaná a pokouší se o mně nějaká choroba, to na nás určitě sypou něco z těch letadel, to jinak není možné, abychom všichi měli podobné příznaky sedřenosti .

22.8.2017 09:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kačíkačko, nebudete mi to věřit, ale já to po vás normálně nemůžu přečíst.
Ještěže jste zařadila i jednu tu starou původní větu, té rozumím uplně.
Jinak i u nás doma na všechny něco leze, a já se přiznám, že na noc topím.
To víte, hory a gaučík, to nejde k sobě.
A když na mě něco leze, tak si dám Paralen Grip (konec reklamy) a jdu
to zaspat čili zahajat a ráno jsem fit, na ženění. Jako například dnes.
Hop hop.

Javorko, a jakou myslíte, že nám Milan udělal příchuť?

Jinak... skládky v lese jsou fajn, zpestřují tu monotónní zeleň, že,
ale jak někdo může vyhodit posvátný kus každé správné svatyně,
to teda nikdá v životě nepochopím. Uí.

22.8.2017 10:07
javorka

XXX.XXX.98.207

Samozřejmě maková.

22.8.2017 10:13
1978milan

XXX.XXX.227.76

Javorko, je toho ze 2kg mouky takže cca 600 ks. V sobotu se ženil známý, tak jsem mu je po dlouhém přemlouvání upekl, ale byl jsem jak spraskanej pes, večer jsem sotva lezl. V 6 ráno jsem zadělal a v 17 hodin jsem byl hotovej i s úklidem a to jsem do toho ještě vařil, protože jsem tady měl 3 zedníky a dělali nám nový komín. Na jednoho člověka je to moc, lepší je to ve dvou. To ty frgály se dělají líp. Když se vdávala sestra, tak se dělaly koláče z 12 kg a bylo nás na to 9 a stejně to bylo na celý den.

Honzíku, příchuť vám udělám, jakou si jen řeknete, ale já mám nejraději povidlovou a ořechovou nádivku. Ale pro Vás klidně šunkovej salám

22.8.2017 13:47
začátek

XXX.XXX.4.22

honzapm napsal(a):
Kačíkačko, nebudete mi to věřit, ale já to po vás normálně nemůžu přečíst.
Ještěže jste zařadila i jednu tu starou původní větu, té rozumím uplně.
Jinak i u nás doma na všechny něco leze, a já se přiznám, že na noc topím.
To víte, hory a gaučík, to nejde k sobě.
A když na mě něco leze, tak si dám Paralen Grip (konec reklamy) a jdu
to zaspat čili zahajat a ráno jsem fit, na ženění. Jako například dnes.
Hop hop.

Javorko, a jakou myslíte, že nám Milan udělal příchuť?

Jendo taky myslíš tu toaletní mísu.

22.8.2017 19:12
horal

XXX.XXX.202.176

To neni skládka, to je poleh pro myslivce.

22.8.2017 20:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, téda vy mi děláte chutě. Já už se dva dny přemlouvám, že něco upeču. Ale není energie.
Jinak s tím taháním vody. Já jsem si myslela, že letos zvládneme udělat na zahradě elektriku. Pár měsíců už je daná žádost, papíry odeslané, penízky zaplacené a zatím se někdo neozval. A vpapírech je, že to bude trvat do 14ti měsíců. Tak to vidím na příští rok :(
Už jsem se těšila, že nakoupím taková ta udělátka pod misky proti zamrzání vody.
Jinak podzim je tu. Beran začal bláznit. A vypadá to, že už pracuje s ovcema na výrobě jehňat.
A propos, s kým se uvidím na Země živitelce v Budějcích?

22.8.2017 20:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Oj oj, Věrko, těch akcí je tolik. Na Živitelku bych jel hned.

Milane, jablečné, hruškové, meruňkové, děkuji předem.
A pokud mák, tak jedině bílej. Ale opravdu nejsem rasista. :)

Jinak teda ale hop hop, to abychom s Bodlinkou začali také pracovat
na výrobě těch potomků. Nebo napřed koláčků s Milanem?
No teda nevím, nevěsta se zatím ještě nevyjádřila, asi se stydí.
A přitom...

22.8.2017 20:47

No já teda nestačím civět

22.8.2017 20:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

začátek napsal(a):
Jendo taky myslíš tu toaletní mísu.

Začátku, no přesně. A taky myslím na vás...

22.8.2017 20:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já teda nestačím civět

22.8.2017 21:04

honzapm napsal(a):

22.8.2017 22:10
1978milan

XXX.XXX.241.21

A bude svatba veliká a přijedeme všichni. Juchuuu
A bodlinčiny chocholky budou družičky a Honzíkovi krocánci půjdou za mládence.

Aspoň konečně všichni uvidí echt Jihočeskou veselku

22.8.2017 22:14

A kdy že je ta svatba? asi to bude chtít nový bílý holinky, protože na mých starých jde vidět, že už dlouho nebyly v potravinářském provozu, ale chránily nožky proti hnoji. Takže na radnici už se nehodí...

22.8.2017 22:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ježišmarjá, tak to jsem zapomněl. Slečna Terezka chová ty fujky chocholáče,
hmmm, tak to nevím, no, z toho asi sejde, z toho asi nic nebude...
Leda bych neopouštěl gaučík ani ve chvílích nejtěžších
a Terezka by si vše kolem nich opět udělala sama.
Krocánci nepůjdou, ti se ponesou, resp. budou neseni, nadití nádivové.

Javorko, máčky už jsou zde, tak přijeďte ještě i vy, výzdoba, šerpy a tak.
Já vám chtěl poslat jedno kvítí na oplátku, ale na poště na mě dnes hleděly,
když jsem jim tam přinesl krabičku, na které stálo:
Slečna Javorka Jitková
ta, co drží mladšího manžela ve sklepě
Lázně B.

Prý by to asi nedošlo... Tak nevím.

22.8.2017 22:22
1978milan

XXX.XXX.241.21

A tak co teda? Bude nebo nebude? To se furt posílá oznámení, že se vemete, že se nevemete, že se vemete, že se nevemete, my Vám Honzo seženeme doktorku, takový terno a vy nám teď řeknete, že si ji nevemete?

22.8.2017 22:23

Fujky chocholáče, jo? Nejlepší slepice na světě to je a rovného nemá. Možná ještě tolbunt chocholku. Na druhém místě je čerňák. Pak faverolka.

22.8.2017 22:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

No dobrá tedy, jsou krásný a nádherný. Všichni.

22.8.2017 23:18
dadu

XXX.XXX.61.94

Javorko děkuji moc za máčky, dneska dorazily

22.8.2017 23:39
javorka

XXX.XXX.98.207

To jsem ráda, že máčky jsou už na místě.

Dobrou noc a sladké sny.
Mě se určitě bude zdát o koláčcích s máčkem.

23.8.2017 21:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak vážení, nemáte někdo šikovný receptík na kuřecí s houbama? Stále rostou, dneska mi děti přivezly z návštěvy košík hub. Už peču holoubata s nádivkou na houbách a dráteník s houbama. A ještě mám misku hříbků.

23.8.2017 22:20
Bronson 202

XXX.XXX.232.113

Vedeli ste o tomto novom trende?

24.8.2017 10:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

Terezko?

Muž a žena, kteří se nikdy předtím neviděli, se setkají v jednom kupé lůžkového vozu.
Po prvotních rozpacích se dohodnou, že žena bude spát na horním lůžku, muž na tom spodním.
Uprostřed noci se žena vzbudí a vzbudí i muže: "Prosím vás, promiňte, že otravuji. Mohl byste jít požádat průvodčího, jestli by neměl nějakou deku navíc? Je mi zima." Muž povídá: "Mám lepší nápad. Co si zahrát na to, že jsme manželé..." Žena se usměje: "No, vlastně... proč ne."
A muž: "Dobře, tak neotravuj a jdi se ho zeptat sama."

24.8.2017 10:30
ovecka

XXX.XXX.203.146

veraboskova napsal(a):
Tak vážení, nemáte někdo šikovný receptík na kuřecí s houbama? Stále rostou, dneska mi děti přivezly z návštěvy košík hub. Už peču holoubata s nádivkou na houbách a dráteník s houbama. A ještě mám misku hříbků.

Paní Věrko, co to je za houby v pravé části košíku, to jsou sluky? Dana.

24.8.2017 10:38
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny theplákovce.
Nejdříve moc děkuji Javorce za máčky. Takových semínek , kam já je jenom dám. To abych ukecala manžílka o nový záhonek .
A copak pošlu na oplátku?

Zprávy z domova:
zvířectvo:
1) počet kachen 2 - počet vajec denně 2
2) počet slepic 6 - počet vajec 1,2,3,4,5, denně - tedy teď už spíše 3,4,5
3) počet koček - 4, ta malá bíločerná potvůrka (Anička) už se podomácňuje. Doufám, že je to poslední přivandrovaleček, jinak si můžu založit útulek.
4) počet kohoutů - 1, příští sobotu se stěhuje, takže od neděle 0, to budou mít holky klid
5) počet kačerů - 1, stále pohlavně aktivní, to proto ty holky tak pěkně nesou
6) počet psů -2, bojujeme s blechama potvorama, všemi možnými prostředky
7) počet ježků v noci - 1 až..., nejsou vidět, jenom slyšet, odnášení na jakoukoliv vzdálenost nepomáhá, vždy se vrátí a tím pádem se zvětšuje počet blech - ?

zelenina:
1) vinná réva - cca 20 hroznů zplesnivělo - hlava půjde dohola
2) ačokča - malá plodnost
3) okurky - malá plodnost + plíseň
4) rajčata - bez plísně, velká plodnost, špatné dozrávání
5) hokaido - 4 + plíseň
6) cuketa - 5 + plíseň
7) meloun - 1 průměr 8 cm + 3 pr.2 cm

rostliny:
1) slunečnice - dozrávají
2) růžičky už odkvétají
3) plevelu se stále daří
4) jahody nám ještě plodí
5) tráva roste jako z vody
6) kytky suchem uvadají
7) stromům listy spadávají
8) broskve snědly včeličky
9) zbyly nám 2 švestičky
10) 3 jablíčka stále drží

A já držím všem palečky!

A 1 zajímavost nakonec: http://bandzone.cz/theplaky

Věřte, nevěřte,
ale po tolika theplákovkách mi teprve došlo, kde ti moji spolupracovníci (kluci z Metrostavu) asi ten název kapely tenkrát vzali.

24.8.2017 15:07
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

veraboskova napsal(a):

Kde že rostou? U nás jen pár bedel jinak nic...

24.8.2017 20:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak nevěsta dělá mrtvého brouka, tak ze svatby asi nic nebude.
To ale neznamená, že bychom si koláčky od Milana nechali utéci, že?

No a s mým gaučíkem jsme se právě vrátili z berlínských ateliérů,
kde jsme spoludotvářeli atmosféru a kompars. Právě se tam dokončuje
natáčení nové moderní verze celovečerní pohádky s názvem Sůl nad zlato.
Princezna jak z růže květ - a ženich? Radost pohledět.
Má úcta.

lol-lol

24.8.2017 20:25
lol-lol

XXX.XXX.4.22

24.8.2017 20:38

No, nevím, jestli brouk, ale mrtvá jsem. U velkých pipin jsem byla naposledy v úterý a malý pipiny mi naštěstí vždycky někdo vyhodí do venkovní ohrádky, takže se netísní v odchovně, a včera jsem stihla i krátkou procházku se psem spojenou se sekáním trávy pro morčata, ale dnes večer jsem si akorát umyla hlavu a jdu spát.

Jo, pyramida pořád není hotová. V úterý jsem sešroubovala předposlední patro a naplnila jsem ho listovkou a morčecím hnojem, akorát mi došla listovka a další hnůj tam nechci dávat. Asi to budu muset dovršit substrátem na jahody.

24.8.2017 20:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Substrát nahoru bych nedával, je hodně výhřevný ( = flekaté listy)
a hlavně hodně prosýchavý. kvalitní zemina by se hodila.
Pozor na hlodavce - zatím to vypadá jako skvělá záhřevná hora pro ně.

Jinak je krásné, že jste si umyla vlásky, ale nezapomínejme, prosím,
ani na jiné orgány. M. ú.

24.8.2017 20:53

honzapm napsal(a):
Substrát nahoru bych nedával, je hodně výhřevný ( = flekaté listy)
a hlavně hodně prosýchavý. kvalitní zemina by se hodila.
Pozor na hlodavce - zatím to vypadá jako skvělá záhřevná hora pro ně.

Jinak je krásné, že jste si umyla vlásky, ale nezapomínejme, prosím,
ani na jiné orgány. M. ú.

Drzoune drzý Jestli je to důležité, když už meju vlasy, umeju rovnou všechno.

Kvalitní zemina pokryla spodní patra, jak říkám, je to pyramida v Gíze. Mám ještě zbytek takového divného kompostu, ve kterém se skrývají různé věci, spoustu umělých provázků, víčka od lahváčů a našla jsem i kostru kočky, takže v té hromadě bych se radši už moc nevrtala. To radši budu věřit tomu, že pytel s hlínou, co má na obalu namalované jahody, se bude jahodám líbit. Kdybych to dovršila celé morčecím hnojem, tak je to leda pyramida na brambory.

24.8.2017 20:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
Paní Věrko, co to je za houby v pravé části košíku, to jsou sluky? Dana.

Pěkný večer. Přesně tak, jsou to sluky. Já je sbírat neumím, tady taky nerostou. Mají dole ne rourky, ale lupeny. Ale jsou děsně dobré. Ale děti byly na Nových Hradech u švagrovo maminky, a ta se vyzná co kde u nich roste. Tak dva roky zpátky jsme tam byli taky na návštěvě, a taky rostly houby. A ty sluky byly grilované na lávovém kameni. No prostě boží.

24.8.2017 20:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak mě ty záda namožená z neděle už přestala bolet. A zítra beru jezevčíky a razíme s dětma taky do lesa. Prý je tu hub, že se o ně zakopává.
Jinak se mi dneska podařilo utratit 1450 Kč u veterináře. Ňák nám starší jezevčoun zase napodobuje epileptické záchvaty. Ale rozbor krve ho odhalil, že to zase jenom předstírá. Už to dřív taky zkoušel, to mu chyběl hořčík, a teď mu zase chybí vápník. Tak tu mám pro něj doping a bude kousat tabletky. Ale syn na to přišel. A povídal, že je to tím, že už každej den nedostává křepelčí vajíčko .

24.8.2017 22:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer.
Jsem bez počítače. A nevím, jak dlouho bude trvat jeho zprovoznění. Tak se hlásím ze sklepa.
Jen krátce. Tady ta klávesnice má sedřená písmanka a já mám problém se psaním i když jsou písmenka na klávesách čitatelná.
Mazlivé kočičky čapici závidím. Naše Emilka se téměř není ochotná s námi zdržovat a pořát se někde toulá. Už jsem přemýšlela, že by se šikla ještě jedna.
Slepice docela šlušně nesou, kachny hůř. Dnes jsem zase objevila hnízdečko s vajčky v bazalce, tak se zvedl průměr.
Kuřátkům je 6 týdnů a ti, co si myslím, že jsou kohouti, sotva prolezou plotem. Eliška je z nich stále nadšená a Kačenka taky.

24.8.2017 22:48
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):

Když je tu řeč o houbách, tak houbový pekáček znáte?
Kdybych měla dost hub, tak ho dělám každou chvíli.

Do vymazaného pekáčku se dají kvalitnější houby (nejlépe hřiby), přidá se cibule, pár stroužků česneku, koření podle chuti (já chci cítit houby, tak dávám jen kmín), sůl a zaleje se to smetanou na šlehání.
No, a to se peče pěkně do růžova, až se ta smetánka vcucne do těch houbiček.
Dá se to dělat i s hlívou, když houby v lese nerostou. Je móóóc dobrý!

25.8.2017 00:40
ovecka

XXX.XXX.203.146

javorka napsal(a):
Když je tu řeč o houbách, tak houbový pekáček znáte?
Kdybych měla dost hub, tak ho dělám každou chvíli.

Do vymazaného pekáčku se dají kvalitnější houby (nejlépe hřiby), přidá se cibule, pár stroužků česneku, koření podle chuti (já chci cítit houby, tak dávám jen kmín), sůl a zaleje se to smetanou na šlehání.
No, a to se peče pěkně do růžova, až se ta smetánka vcucne do těch houbiček.
Dá se to dělat i s hlívou, když houby v lese nerostou. Je móóóc dobrý!

Pekáček znám, jen do něj přidávám ještě libovější anglickou slaninu. Taky moc nóbl! Dana.

25.8.2017 10:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, jo, jo. Na slaninku jsem zapoměla.
Ještě tak mít ty houby.

25.8.2017 10:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné dopoledne, tak teď nevím, jestli sem dát fotky. Ale jo, ať se pokocháte. V půl šestý jsem budila rodinu a po dvou hodinách sbírání mám stůl plný houbiček. Modráky, hříbci, klouzci, kotrče, babky, lišky, i dvě sluky jsme našli.

25.8.2017 11:02
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak vakcinovali drůbežáři v AG Maiwald v Pohořelicích, přesto se salmonele neubránili.Já též vakcinuji, dokonce ani nepašuji kuřátka přes hranice v kapse a teď ztrácím v prevenci chovu nákladnou vakcinací jistotu.

25.8.2017 11:50
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

veraboskova napsal(a):
A ještě jedna.

A sem se rozhodla, se stěhuju. Tady nezaprší a nezaprší, na zahradě mám už saharu a studna skoro prázdná.! Já chci taky houbičky a deštíček .Ke komupak se asi vloudím?
No nehlaste se všichni a radši předložte srážkové úhrny ať vím kam mám jít A zas nám hlásí 33°C-34°C to je děs.

lol-lol

25.8.2017 11:54
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Olánek napsal(a):
Tak vakcinovali drůbežáři v AG Maiwald v Pohořelicích, přesto se salmonele neubránili.Já též vakcinuji, dokonce ani nepašuji kuřátka přes hranice v kapse a teď ztrácím v prevenci chovu nákladnou vakcinací jistotu.

No jo no, Litomyšl, ta zamořila celé Česko.

25.8.2017 13:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

lol-lol napsal(a):
No jo no, Litomyšl, ta zamořila celé Česko.

O co jde?

25.8.2017 14:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

25.8.2017 14:41

Olánek napsal(a):

A tak zrovna salgen není nákladná vakcinace. to jsou jinačí věci.

25.8.2017 15:43
horal

XXX.XXX.202.176

Ták a máme dopečeno. Dvě češky (ze dvou), deset vlašek koroptvích ( ze 14) deset zakrslých vlašek žluých (ze třiceti).

25.8.2017 15:46
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

A tak zrovna salgen není nákladná vakcinace. to jsou jinačí věci.

To se poddá bodlinko, jenom jste nepochopila olánkovo slohopis. Doporučuju číst i třikrát

25.8.2017 16:02
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

horal napsal(a):
Ták a máme dopečeno. Dvě češky (ze dvou), deset vlašek koroptvích ( ze 14) deset zakrslých vlašek žluých (ze třiceti).

25.8.2017 16:56
horal

XXX.XXX.202.176

No jak říkají s oblibou sportovní komentátoři, že přání bylo otcem myšlenky tak nějak je to i u mne. Těch žlutých je jenom osm, ale když budou alespoň dvě slepičky tak budu sokojenej.

25.8.2017 22:08
skodovak

XXX.XXX.241.253

První zabijení hus, a zrovna špatný termín, jak na to sakra vyzrát? Hezký večer.

26.8.2017 08:22
ovecka

XXX.XXX.203.146

skodovak napsal(a):
První zabijení hus, a zrovna špatný termín, jak na to sakra vyzrát? Hezký večer.

U husí a kachen je to špatný termín skoro pokaždé. Jediné, kdy jsou husy opravdu OK je listopad - prosinec. Pototm je vyzrálé každé peří, ak velké, tak i prachové.
Orientačně jdou husy lépe oškubat 9-10 týden (ale tady je to pro většinu chovatelů brzy, jsou při pastevním chovu málo zmasilé) a potom po 16-17 týdnu kdykoli. Pak už jen peří dozrává. Jedinné, co je neustále v piskách a v kůži, je prach. Tomu to trvá dlouho.
Já si kontroluji, aby bylo hotové hlavně peří na krku a břiše, tam je to s piskatým peřím nejhorší, nejhůže se vyndavá. Kontrolu provádím tak, že projedu peřím proti směru růstu a když mi při tom vypadává staré peří, tak určitě neškubat. Taky se dá peří rozhrnovat a dívat se, jak to vypadá u kůže, nesmí tam být ty malé pisky (do 1 cm).
A taky na první pohled musí být ty husy hlaďoučké, nesmí mít v peří jakoby důlečky. To je znak rozpeřenosti. A ve výběhu nesmí být žádné nově vypadanané drobné peří. Z husí nesmí při protahování a protřepávání vyletovat staré peří...To jsou jen další varovné signály, že husy přepeřují a tedy neškubat. Dana.

26.8.2017 10:22
skodovak

XXX.XXX.241.253

Děkuji za reakci nejpovolanější

Zkoušeli jsme břicho v prostřed jestli jde, celkem šlo. Na pohled husa hladká, Před dvěma dny celkem i krk vypadal, včera jsem na něj nekoukal. A po celém krku a pod křídly a křídla plná cca 4mm mini pysků s koukajícími peříčky, větší peří šlo normálně, sem tam konec brka jako ale normálně. Takže infarkt stav jelikož husa 6kg masa a za pár chvil domluveny zákazník pro dva kusy. A s před domluvou na další tři kusy v září, říjnu a poslední na Martina. No celý den v háji, dvacet prstú mrtvých, výsledek špatný a ještě čekat jak to dopadne.
A strach začít dělat další a někomu slibovat termín jiný než zimní.

26.8.2017 22:14
javorka

XXX.XXX.98.207

Pěkný sobotní večer.
Dnes jsme hledali ztracenou slepici. Tu co vyseděla kuřátka a asi před deseti dny je nechala a odešla mezi dospělé slepice. Občas přeletěla plot a jak byla zvyklá s kuřaty, courala se kde chtěla. Zahrada je veliká, plno skrývaček a já už jsem to vzdávala. Prohledala jsem co jsem mohla a slepice nikde. Hledaly děti, dcera s přítelem, pak i sestra s neteří. Nakonec ji neteř našla za bazénem u zdi porostlé přísavníkem. Měla tam pěkné hnízdo a v něm 16 vajec.
Je to čipera.
Vejce jsou v lednici a slepice v kurníku.

A u nás je právě bouřka a pořádný slejvák, pro změnu. A já nechala venku viset prádlo...

26.8.2017 22:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Javorko, takováhle interrupce? Uí. To moc hop hop není teda ale.

27.8.2017 09:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Bez kohouta je to marnost.

27.8.2017 21:11
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak jak tak pozoruju, tak sklopec na škodnou je víc než akutní... Před hodinou jsem až domů slyšela kohoutí "řev", tak jsem letěla kouknout, co se děje. U slepic "bordel jak v tanku", rozházené věci, vysypaný šrot, ... A na víc jako bonus - cizí kohout Moje drůbež všechna v pořádku - na ni se liška nedostane.
Tak takováto "liščí návštěva" se vyplatí...

Jinak je tu příjemný, relativně teplý večer - skoro 18 stupňů smajlík

27.8.2017 21:16

Dnes ráno se z garáže ozývaly takové zvuky jak kdybyste stáli něčemu na krku, no trvalo mi dlouho, než jsem to idenfitikovala jako kuřecí kykyryký :D Však taky každou chvíli půjdou taky na zahrádku. Podle chocholek si zatím myslím, že jsou tam dva kohouti.

Čerňák teda pořád nevím. Nemá ani náznak laloků a hřebínek se v poměru k tělu pořád stejně malý jako při vylíhnutí, prostě jen je tam. Ale je to ostrý jako břitva a šťouchá se s těmi, o kterých vím, že jsou kohouti - a za drzost dostává klovance do hlavy, tak dá chvilku pokoj. Ale jinak je to velký šéf. Taky je v porovnání s chocholkami docela plachý, ale zároveň vymýšlí bejkárny, které chocholky nenapadnou. Třeba přeletět z venkovního výběhu a jít na průzkum do baráku. Možná ještě štěstí, že čerňáků není víc.

Takže v týdnu pošupajdí do domečku, velký a malý chocholky budou mít zatím každý svůj. Kvůli značnému velikostnímu rozdílu. A taky proto, že velký chocholky poprvý v životě uvidí jinou slepici než stříbrnou černě lemovanou, protože dvě malý chocholky jsou zlatý no a pak bezchocholka :D.

27.8.2017 21:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

To víte, Terezko, jste mladá, nezkušená, je potřeba ty zkušenosti nasávat.
A tady jste na správné adrese, zde je centrum fšech odborníků.

Jo jo, první kokrhání, první lásky, první námluvy, první svatební Milanovy koláčky...
Ach to léto, mládí, žití...

Javorko, a že jste hbitě nesáhla pro ověřená vejce souseda?

27.8.2017 21:43

honzapm napsal(a):
To víte, Terezko, jste mladá, nezkušená, je potřeba ty zkušenosti nasávat.
A tady jste na správné adrese, zde je centrum fšech odborníků.

Jo jo, první kokrhání, první lásky, první námluvy, první svatební Milanovy koláčky...
Ach to léto, mládí, žití...

Javorko, a že jste hbitě nesáhla pro ověřená vejce souseda?

Z lidských vajec by se toho moc nevylíhlo. mám spíš takové podezření, že by v líhni pěkně zasmrádly.

27.8.2017 22:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak to mám mezery v biologii. Lidé mají vejce? Uí.

27.8.2017 22:14

honzapm napsal(a):
Tak to mám mezery v biologii. Lidé mají vejce? Uí.

Asi tak polovina lidí má vejce. Většina z nich má dvě.

27.8.2017 22:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Terezo!

To chce chladný obklad nebo se jít projít a ono to přejde (to dobře znám).

A já myslel, že jsou to pohlavní žlázy, a ona jsou to vejce.
A není náhodou žen více, než mužů? Jaké jsou statistiky porodnosti?

No ale tak to už je spíše na Olánka, že?

Ale Javorka opravdu nasadila sousedova vejce a má z nich dokonce i kuřátka.
No čestný.
Ale hele - už jsem na to přišel - jestli to nebude tím, že ona mu je nedávala
do líhně, ale pod soudružku.

27.8.2017 22:23

A tak jak si kdo hraje se sousedovými vejci, do toho mi celkem nic není :D

Statistiky porodnosti říkají, že je o chlup víc samců, ale někdo bude kryptorchid, takže ono se to nějak vyprůměruje s těmi vejci.

27.8.2017 23:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

javorka napsal(a):
Pěkný sobotní večer.
Dnes jsme hledali ztracenou slepici. Tu co vyseděla kuřátka a asi před deseti dny je nechala a odešla mezi dospělé slepice. Občas přeletěla plot a jak byla zvyklá s kuřaty, courala se kde chtěla. Zahrada je veliká, plno skrývaček a já už jsem to vzdávala. Prohledala jsem co jsem mohla a slepice nikde. Hledaly děti, dcera s přítelem, pak i sestra s neteří. Nakonec ji neteř našla za bazénem u zdi porostlé přísavníkem. Měla tam pěkné hnízdo a v něm 16 vajec.
Je to čipera.
Vejce jsou v lednici a slepice v kurníku.

A u nás je právě bouřka a pořádný slejvák, pro změnu. A já nechala venku viset prádlo...

Pěkný večer, tak u nás asi hodinu pršelo, ale fakt hodně. A kousek v Budějcích padaly i kroupy.
A jinak taky řešíme zanášení slepic. Když jsou ve voliéře a chodí si do kurníku snášet, tak je za den 8 -9 vajec. Jak jsou celý den na zahradě, tak ani vejce. Děti už prohledávaly zahradu, ale nic nenašly. Ještě mě napadlo, že jim tam může do kurníku něco lézt a ta vejce vybírat, když je otevřená voliéra.

28.8.2017 05:40
horal

XXX.XXX.202.176

Trošku anatomie. Mužské pohlavní žlázy, neboli varlata (nikoliv vejce) jsou stejné jako kohoutí. Jsou jenom jinak umístěny. Naopak žena, neboli samiččí pohlaví má vaječníky a tudíž vajíčka.

28.8.2017 07:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ale neznamená to, Horalku, že ženy jsou slepice, že né?

To by nám určitě vysvětlil hlavně Olympyjoník.

28.8.2017 09:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Možná měla Bodlinka přece jen pravdu...

28.8.2017 09:49
horal

XXX.XXX.202.176

To netvrdím, i když o mužích se často říká, že je to dobrej kohout.

28.8.2017 10:03
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Koukám po víkendu na příspěvky a ono se to posunulo od slepic a jiných zajímavostí k porovnávání vajec s varlaty, no to jsou mi věci .
Ale abych trošku odbočila od tématu, konečně nám včera pořádně popršelo, chtělo by to sice tímto tempem aspoň tři dny, kdybych si mohla vymýšlet, ale aspoň, že tak. .
Začínám se seznamovat s novým technickým zázemím a zatím se mi nepodařilo přetáhnout fotky, tak asi ještě nový telefon a na Vánoce dostanu už jenom prskavku . Boj zatím nevzdávám tak snad už pošlu i nějakou fotodokumentaci.
O víkendu jsem udělala z šesti kil broskví marmeládu, protože při kontrole bedniček bylo zjištěno, že ji obývá neurčený počet vos, což by tedy nešlo, a hodovalo na těch nejhezčích broskvičkách
A ty co jsem ještě nechala musely do prádelky, jelikož ty vosy byly fakt otravný.
A dnes ráno jsem honila tři králíky po zahradě. No úplně super zábava, jenom jeden za mnou přiběhl sám. Samci, co budu povídat, už se nesnesou dohromady a řádí v králíkárně takovým způsobem, že se jim podařilo odháknout hřebík, tak jsem je zrovna trošku rozhodila.
ještě mně čeká vybílení kotců v chlívku pro samice na zimní ustájení a snad konečně doseču to seno co mi ještě stojí na louce .
A teď jsem si vzpomněla, ještě zasadit hyacinty co mi celé léto trčí v bedničce u obilí, to už potom bude paráda.
Poslední kačenky už mají týden a zas dvě kačeny sedí v kukaních, každá na jednom podkladku a nechcou si dát říct, že už další kačenky fakt nechci .
Tak je nechám sedět holky pitomý, káčer začal pelichat, tak to kolem výběhu vypadá, jako kdyby nás navštívil nějaký nezvaný c hlupatý
host, ale za tři týdny už to bude zas štramák .

28.8.2017 10:11

Já jsem se konečně vrhla na oddělení pro malé chocholky, už zbývá ke kurníku jen přistavět voliéru, mám základy a sundanou hlínu k navezení písku do výběhu, písek už mám nanošený na zahradě, z obi jsem včera vyjela s úplně, ale úplně naloženým placatým vozíkem a vypadala jsem dostatečně zoufale na to, že mi to prodavači nanosili do auta :D

Ale hlíny z výběhu bylo tolik, že jsem zaplnila další patro jahodové pyramidy, dnes bych mohla odpoledne stihnout sestavit poslední patro a zbytkem hlíny naplnit i to, takže hotovo a pak už jen dokončovací práce, substrát na jahody nahoru a jahody. Které jsou od jara ve skleníku.

Takže nakonec to bude 2v1. Všechny slepice i jahody půjdou na zahradu spolu.

28.8.2017 10:23
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Já jsem se konečně vrhla na oddělení pro malé chocholky, už zbývá ke kurníku jen přistavět voliéru, mám základy a sundanou hlínu k navezení písku do výběhu, písek už mám nanošený na zahradě, z obi jsem včera vyjela s úplně, ale úplně naloženým placatým vozíkem a vypadala jsem dostatečně zoufale na to, že mi to prodavači nanosili do auta :D

Ale hlíny z výběhu bylo tolik, že jsem zaplnila další patro jahodové pyramidy, dnes bych mohla odpoledne stihnout sestavit poslední patro a zbytkem hlíny naplnit i to, takže hotovo a pak už jen dokončovací práce, substrát na jahody nahoru a jahody. Které jsou od jara ve skleníku.

Takže nakonec to bude 2v1. Všechny slepice i jahody půjdou na zahradu spolu.

28.8.2017 20:37
irulan

XXX.XXX.223.173

Ahoj teplákovko po dlouhé době...
bodlinko, vyfoťte nám prosím tu pyramidu, docela mě to zajímá..
U nás jsou skoro denodenní nájezdy dravců - tedy moc pěkná liška si u nás na zahradě dala kolečko s naším psem, a to už předtím odnesla 2 slepice. Jestřába jsem vyplašila už 2x na poslední chvíli. Chtěla jsem zredukovat kohouty (je jich 5, momentálně na 17 slípek), ale zatím je nechám, pač jsou jako alarm dost užiteční.

29.8.2017 13:25
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak rozlišování mužů a žen se začíná jeviti jako nedostačující, viz.atletika.očekávám stanovisko IAAF, pak se teprve vyjádřím k jejich počtu.
Nyní se zaměřuji strhnout mládež k masovému chovu drobného zvířectva a to literární tvorbou.Název polohororu již mám, Honza a Bodlinka.Upozorňuji na podobnost pouze zdánlivou,
Na vrcholu jahodové pyramidy spatří Honza velkoplodou rannou jahodu Rumbu a neodolá, ta však uvízne v krku
Bodlinka běduje, leží tam na gauči a těžce dýše, bojím se bojím, přináší papír s nadpisem závěť a tužku, jde přeci o dědictví kohouta vlašky zlatokrké.
Citlivá Bodlinčina duše ji žene, jen lehce oděnou, do nejbližší hospody pro půlitřík piva,
Výčepák, jemuž kromě staré zanáší i hempšírky se táže co za to?
Bodlinka, Čerňáka nedám, to raději...
Jakmile výčepní spatří, jak si Bodlinka utírá spodní částí trička na tváři slzičku podá půlitřík moku, značku uvedu až po nabídkách pivovarů.
Honza je zachráněn, což potvrdí i Bodlinkou provedená gastroskopie.

29.8.2017 20:54
1978milan

XXX.XXX.241.21

Už je to uděláno, už je to hotovo. Kačeři 3,30-3,50 a kačenky 2-2.20. na 14 týdnech. Tak to není tak špatný, ne? Ještě mi zbývá asi 20 ks

29.8.2017 20:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

Masa jak u rasa a nevím, zda ty samé ruce, co takhle řezničily,
budou hodny tvorby MÝCH svatebních koláčkůůůíííí.

29.8.2017 21:03
1978milan

XXX.XXX.241.21

Ale jo Honzíku, já su kluk šikovná

29.8.2017 21:09
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Hlásím, že jsem se konečně poprala s technikou a umístila část foteček
Tady je moje kočičí rodinka, to malé černé je poslední přírůstek a dnes dovlekla druhá číča svoje kotě, ale je moc divoké, takže zatím nemám dokumentaci. Tak a teď mám koček sedum

29.8.2017 21:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer.
Tak mám konečně počítač, ale ještě bude chvíli trvat, než zase bude sloužit jak má. Já tomu nerozumím, manžel se do toho nehrne a já víc potřebuju, aby se věnoval stavbě kurníku. Mám pocit, že už lituje, že se do výroby pustil.

Honzíku, nová kuřátka nepotřebuji. Neměla bych je kam dát a ti 2 - 3 kohoutci mi pro začátek stačí. Na jaře se uvidí, jak to všechno půjde, jestli bude nový kurník, tak třeba zase kuřátka budou. Ale to už bych si sehnala vajíčka jinde. Od souseda to bylo na rychlo, ani jsem nečekala, že se to takhle podaří.
Obávám se, že slepice po objevení hnízda, chodí snášet někam jinam. V kurníku její vejce teda nejsou, poznám je. Budu muset zapátrat a slepici víc sledovat.
Včera odjely děti, tak se konečně vrhám na zahradu a pokusím se dohnat aspoň něco. Mám tu plno kytek ještě v květináčích, které zoufale potřebují zasadit. Dnes jsem zvětšovala záhon pro dlužichy. Ale nejde to tak rychle, jak jsem si představovala. Doufám, že to dodělám, než začne zase pršet.
Pyramida na jahody by mě taky zajímala, ale asi to pro mě nebude, není kam ji postavit. Ale ráda se podívám, jestli nám ji bodlinka vyfotí.

29.8.2017 22:00

Pyramida bude. Dnes jsem byla na zahradě jen na skok a navezla jsem písek do rozestavěné voliéry pro malý chocholky. Ještě tak metrák písku by se tam hodil, ale to není problém, víceméně je tahle práce hotová.

30.8.2017 09:06
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

A dneska ráno jsem zjistila, že si druhá číča dovedla koťata dvě! . Jedno klasicky mourovaté a jedno bílomourovaté jako je ona, no to je nadělení. Budu je muset nějak umazlit, protože zatím když mě vidí zdrhnou . Ale misku co jsem jim tam ráno položila vyluxovali, tak snad to půjde přes ten žvanec .Vždycky nám to tak vycházelo, že se postupně ztráceli kocouři, ale ty dva nejstarší co mám teď se drží chalupy, no u Povaleče to chápu, celý po mamině, té říkáme Poléhavka, tu nedonutí běhat ani pes, prostě sebou praští na zem a je to, ale kocourek té druhé kočky byl vždycky trochu plachý, takoví nám vždycky dali sbohem, Čepica je ale asi jiného názoru a tak máme momentálně koček osm

30.8.2017 21:07
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tak a tady je máte v plné parádě , no nejsou boží?

30.8.2017 21:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

1978milan napsal(a):
Tady je foto.

Tak to je paráda. Mě na těch kachnách štve to škubání, protože je to teda fakt pro mě řehole.

30.8.2017 23:02
1978milan

XXX.XXX.241.21

veraboskova napsal(a):
Tak to je paráda. Mě na těch kachnách štve to škubání, protože je to teda fakt pro mě řehole.

To máte pravdu Věrko, ale já vždycky svolam brigádu a přijede celá rodina, tak to není tak špatný. Ale letos se to teda škubalo fakt blbě, hlavně záda.

31.8.2017 19:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nirrti, asi vás shůry vyslyšeli a byl sepsán nový článek,
Jak to chodí na výstavách...

https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/8073/problemy-v-chovu-drubeze-8-kdyz-se-rozhodnete-vystavovat-prejimka-zvirat-a-posuzovani/

1.9.2017 00:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak jo, už je Září, a to bude zářit tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3356020/zpatky-do-lavic-i-do-teplaku

Čili zavírám krám a přijďte zasejc fšichni. M.ů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík