Jó, když to na člověka přijde, tak možná, ale vopravdu jen možná,
musí sestoupit z Gé a následovat volání přírody.
Tak to Říjen prostě vymyslel a chce, že?
Jj..říjen 😇..vznášejí se pavučinky babiho léta,posledni to pozdrav léta..
.u nás kromě pavučin lítá vzduchem listi z ořešáků, jabloni a bříz,nedavno i konve😂..říje přišla už i na naše kozy,6 ti měsíční kozicka řvala,jako by ji někdo vraždil,druhy den už ji nebylo slyšet,byla tak ochraptělá,že jen sipala😂😂,ale ma smůlu,musi si ještě rok počkat😀
Vlašky komtesy mají rozmazlené nejen kloaky, ale i zobáčky, že.
Hrách mi nechtěly konzumovat v žádné barvě ani formě, proto mi dnes,
když jsem na okamžik výjimečně sestoupil z Gé, udělalo radost,
s jakou čiperností klátily a papkaly Kvíderovic hrachové vločky.
A jak šikovně je umí lámat, aby se jim vešly do jejich ctěných pusinek.
No k. zase jednou střídala n.
https://www.krmnesmesikvidera.cz/hrachove-vlocky-1-kg
Chutnalo moc fšem. Hop hop.
Ach ano, vzal jsem si brýle a nyní lépěji vidím ty obě dvě vaše slepičky v trávě.
No máte je krásné, fšechna čest.
To u nás, na Vlaškáriu, to funguje obráceně - slepičky čiperně sbírají biobrouky
a jakmile mě vidí přicházet, honemrychle utíkají se podívat, co jim nesu dobrého.
Některé (a někteří) jsou tak důkladní, že si do mě i zobnou, případně mi vletí do klína.
Ty tam jsou romantické a ničím nerušené chvíle na houpačce...
Když nemám na klíně (plachou, že) Vlašku, tak tam mám alespoň kočku. Uí.
Speciální výstava Vlašek , se koná v Nezvěsticích u Plzně, č.p. 338.
Pro letošek má termín v sobotu 30. 11., tak si to naplánujte
a nažhafte se na nejkrásnější Vlašky. M.ú.
Óó,to bude nádhera,škoda jen,že to mám trochu z ruky😖..v pátek, 4.10. se chystám na vystavu Zemědělec do Lysé n.Labem,potom 2.11.vystava drůbeže v Kolíně a nakonec 16.11.opět Lysá,celostatni výstava drůbeže králíku...to nam budou oci předcházet😇..tedy mě,manžel , zřící slepici,vidi vejce na michanici nebo slepici na paprice😕😂😂
Tak to jo, tak si to v Lysé užijte. Já ráno dělám jiné věci.
Například hajám na Gé a tak podobně.
A dneska přitom stíhám i fandit lvici Petře Kvitové, kterážto se rve ve třetím setu
s aktuální světovou jedničkou. No fandím, až se z Gé práší...
A když jsme u těch mladých žen, že...
Občas mají ženy různá přání. A někdy, ale vopravdu jen někdy,
je načase jim je začít plnit...
M.ú.
ančovička1
napsal(a):
Óó,to bude nádhera,škoda jen,že to mám trochu z ruky😖..v pátek, 4.10. se chystám na vystavu Zemědělec do Lysé n.Labem,potom 2.11.vystava drůbeže v Kolíně a nakonec 16.11.opět Lysá,celostatni výstava drůbeže králíku...to nam budou oci předcházet😇..tedy mě,manžel , zřící slepici,vidi vejce na michanici nebo slepici na paprice😕😂😂
Jó, jen pro upřesnění CV Lysá n. L. je dvoudenní a to pátek 15.11. a sobota 16.11.2019 a za čtrnáct dní F(V)lašky...
Dobré sobotní jitro, mládeži. Hop hop.
Vrchní Vývařovna, nacházející se na Náměstí nebeské Vlašky již má své ranní
povinnosti řádně splněny a komtesy si mohou začít náležitě nacpávat svá volátka, že.
Mrkef a řepa smíchané se směsí od Fink Nezvěstice,
no to bude jahoda zase jednou střídat lahodu.
Čtyři starší komtesy se rozpeřily, tak kloakální údernost zbývá na posledních čtyřech,
mladé se ještě neobtěžovaly začít, ale některé zdroje uvádějí, že některé to mají
už opravdu za pár. Ideální čas odčervit, odblešit a uvést do krásy. Hop hop.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Oo, to jsou ale pěkné Vlašky na výstavě ve Zdicích. A pěkně narostlé, letošní.
To já se s těmi mými kuřaty můžu jít zahrabat, že?
Tak jo, ještě spápnu trošku Krtkova dortu, abych načerpal nejen energii,
ale i inspiraci, a pak se dám do pořádného hrabingu. Hrabání ostatně doporučuje
deset z deseti Vlašek, a to už je co říci. Hrabání zdar.
A čemu dává správný Vlaškař přednost? No tak o tom netřeba, žé.

jo, vlašák modrý koroptví nejlepší kohout výstavy měl tak krásný ocas, že i já, nepříznivce velkých hřebenů, jsem musela obdivovat, jak mu to sluší.
Ještěže jste, slečno Terezo, napsala krásný ocas, a ne např. velký, že. Ups.
Ale máte pravdu, na těch Vlašáčích ocasech prostě něco je.

Wau to sú nádherné Vlašky... Keby sa im chcelo u mňa na dvore majú dvere otvorené...
Ach ano, Olí, neklopení je problém.
Já už dvě oranž. neklopící soudružky minulý týden majznul,
taková domácí kuřičkofská vydatná podzimní polévka na zahřátí
není také vůbec od věci, že?
Stříbrnky jsou mladší, ale také už některé zlobí a rudý hřebínek
jim králofsky erektuje. Ách jo. No mají ještě čas.
Jinak já mám poléfky rád a domácí sezónní zeleniny je plný sklep,
a některé zdroje uvádějí, že letos navrch i polovina kůlny. Uí.

Olánek
napsal(a):
Neklopí a neklopí,zvažuji sehnat nějaké klopítko hřebínků.
Jak je to s říjí u koní,koukal jsem na dostihy,parkury a žádný zájem o klisny hřebci neprojevili?
Dejte jim proboha čas, některé klopí pozdě. Ale když roční slípka neklopí, je něco špatně ta jde ven. Ale ven myšleno někomu na snášku. Ne na porážku, vždyť je tolik lidí, co chcou na dvoře barevnou vlašku a bílá vlaščí vejce.
Olánek
napsal(a):
Neklopí a neklopí,zvažuji sehnat nějaké klopítko hřebínků.
Jak je to s říjí u koní,koukal jsem na dostihy,parkury a žádný zájem o klisny hřebci neprojevili?
Protože klisny mají nejsilnější říje na jaře (březost trvá skoro rok, tak aby se hříbě narodilo ve vhodnou dobu) a protože ti koně na kolbišti nebo na dráze se soustředí na výkon, ne na nějakou kobylu či hřebce. Znala jsem spřežení klisny a hřebce a šlo to. Prostě když byli zapřažení, tak se makalo a nějaké láskyplné projevy se jim netrpěly.
Jinak nepřipuštěná klisna má říji pravidelně každých cca 21 dní od jara do podzimu.
napsal(a):
Dejte jim proboha čas, některé klopí pozdě. Ale když roční slípka neklopí, je něco špatně ta jde ven. Ale ven myšleno někomu na snášku. Ne na porážku, vždyť je tolik lidí, co chcou na dvoře barevnou vlašku a bílá vlaščí vejce.
Ještěže máme, Jakube, vás, abyste nám poradil.
Varaxi, a nějaká koňská antikonti také existuje, že?
honzapm
napsal(a):
Ještěže máme, Jakube, vás, abyste nám poradil.
Varaxi, a nějaká koňská antikonti také existuje, že?
Tak existuje asi všechno. Ale že by se běžně dávala kobylám, to si nemyslím. To se spíš dávají potratové injekce, když selže prevence. Vždy by mělo jít o jednorázový zásah, ne o téměř celoroční medikaci.
Jestli Vás to nějak blíže zajímá, zkuste hodit dotaz na „koně“, já o tom zas až tolik nevím.
Jé, pěkné úterý všem a děkuji za přání.
Elán mi poslední dobu nějak chybí. Nějaký životabudič by to chtělo. Vidím to na vaječný likér z křepelčích vajec či nějakou podobnou dobrotu (s rumem).
PS: tuhle jste mě navnadili s hedvábničkama, že jsem po ní zatoužila. Ale naštěstí (k úlevě manžela) koupě nevyšla. Takže letos budu významně prohlížet klece na výstavách a snad to ještě vyjde.
Věrko,také ja vám přeji všechno nejlepší k svátku a hlavně zdravi a elán v chovatelstvi..a také trochu odpočinku😀🌸
Věrko, no tedy, chybí vám elán?
A znáte tu písničku, jak ji zpívá kapela Elán?
Takže víme, co za to může.
Asi je nejvyšší čas vydat se do lesa (nebo do lázní)
a trochu se tam porozhlédnout, co vy na to? Hop hop.
honzapm
napsal(a):
Věrko, no tedy, chybí vám elán?
A znáte tu písničku, jak ji zpívá kapela Elán?
Takže víme, co za to může.
Asi je nejvyšší čas vydat se do lesa (nebo do lázní)
a trochu se tam porozhlédnout, co vy na to? Hop hop.
ano,ano,kupele odporucam,ale po navrate sa vam moze stat,ze to doma budete nutene ,zase zanedbavat
Jo koupání a šetření vodou. Proto jsem začal s otužováním postáváním v Makru u prodeje ryb lehce oděn.Po několika měsících jsem natěšen vyzkoušel výsledky otužování studeným vzduchem venkovním sprchováním studenou vodou na zahradě a jediné co mně proběhlo prochladlou hlavou byli trpící v koncentračních táborech a obdiv k mému springlovi,který nikdy nepoznal umělou rozdílnost teplot.
K naplnění státní kasy má přispět i povinné čipování pejsků.Netuším,jak postupovat a za kolik?
Hop hop. Snídaně jest záklat krásného a zdravého a hopsavého dne.
Vlašky už spokojeně zobkají, papkají a hopsají, a některé zdroje uvádějí,
že i já jsem svůj gaučík dočasně přeparkoval z hlubinných útrob domu
na slunečné zápraží.
Tento způsob tereziánského léta zdá se mi velmi snesitelným.
Dobrý podvečer všem.Vkládám foto první narozené Holokrčky.Včera se konečně dostala z vajička.Takže takový svátek.
Vy máte říjnová kuřata a my koťata. Když jsme přijeli včera navečer na hospodářství, tak už kočka a kocouři čekali. Kočka honem naběhla k misce a rychle sežrala pár kousků masa. Za chvíli šel manžel nabrat seno a mezi dveřma málem zakopl o kočku. Koukne se pozorněji a ona právě rodila. No tak počkal, až bude kotě venku a vzal ji i s kotětem a zanesl do sena. Nějak to nestihla tam dojít.

Myslím že vieme, že ša liahnutie hydiny na jeseň neodporúča. Aspoň ja s tým nesúhlasím... Tento rok som ale pochybil aj ja... Prerábam a staviam nové chovateľské zariadenie - mám na dvore bordel. Niekde v tom bordeli mi pred 35 dňami zmizla pižmovka a včera doniesla mladé. Nehovorím že sa z toho neteším, ale nie som moc stotožnený s lianhutím a dospievaním hydiny počas zimy.
Moje 3týdenní kachnata,vylihnuta tajně,pod slozenymi paletami..jelikož je moje kacky tezko spočítat,cely den nejsou k zastihnuti,tak jsem letos dopadla stejně..kačka přišla s pěti kacaty a starej se😁..na zimu lihnout nedoporučuji,je to nesmysl,ale kacka nepožádala o svoleni😕..
Dobrý den.Přeji všem TEREZKAM hodně zdraví,lásky,spokojenosti a chovatelských ůspěchů.
Jeje😀..a já skoro zapomněla!..tak hodně zdravi,štěstí všem Terezkam a hlavně té NAŠÍ😀🌸🌸

ančovička1
napsal(a):
Moje 3týdenní kachnata,vylihnuta tajně,pod slozenymi paletami..jelikož je moje kacky tezko spočítat,cely den nejsou k zastihnuti,tak jsem letos dopadla stejně..kačka přišla s pěti kacaty a starej se😁..na zimu lihnout nedoporučuji,je to nesmysl,ale kacka nepožádala o svoleni😕..
Krásné
Krasne rano vsem,
Vsem co meli narozeniny ci svatek prejeme opozdene vsechno nejlepsi....
Hodne zdravicka a mnoho chovatelskych uspechu :)
Co u nas noveho, asi nic, letosni husky uz podstoupily vrelou koupel a pote schlazeni, mrazeni na svatomartinsky stul... Martina je sice daleko ale uz to bylo potreba sklidit....
V zari u nas probehla mistni vystava, tak bylo fura prace s chystanim zdobenim a taky kolem zviratek. Letos jsem se motala kolem kraliku a myslim si ze vse bylo tak jak melo byt Byla spousta prodejnych zvirat tak bylo z ceho vybirat at uz na chov tak i do hobby chovu. Tombolu jsme meli take obohacenou zviraty. Deti byli nadsene ze si odnesli zakrsleho kralicka. Dospelaci zase kohoutka ci slepicku, dyni, krmeni a spoustu dalsiho... Pocasi nam pralo. Sem tam v noci nejaka kapka ale pres den bylo krasne. Sice jsem nedostala zadne oceneni ale usaci me udelali radost...
Na foto je kousek k nahlednuti, vypestky z nasich zahradek. A nase lenicka v akci
Vlašky se včera a dnes na zahradě pořád šikovaly, šikovaly,
až jsem se na vzdálenějším gaučíku začal obávat, zda se též
nevydají na Pochod svobody. To bych je, rozdovádělé, večer asi těžko
dostával na hřad, že. Mé obavy byly, zdá se, liché.
Ale v tomto případě jejich nahánění bych ofšem sestoupil
relativně čiperně a rád, že. Hop hop. Svobodu nejen Vlaškám.

Kloakální odpaňovač - nová báseň exkluzivně zde
Každý chovatel
zná
ten pocit
když
je to poprvé.
Ale ani podruhé,
ba ani potřetí,
to vůbec
není
špatné.
Že.
Konec básně.
To mame ale dnes krasny den. Prace jde skoro sama. Dneska maji holky slepici vypucovano a nastlano jakoby na chladnejsi pocasi no tak snad jim to nebude vadit.
Pro oko foto vlasek z Ivancic..
honzapm
napsal(a):
Niki, vy jste samá výstava, hledím...
Lipsko - 6-8/12/2019
Přihlášeno 506 velkých Vlašek, z toho 33 s růžicovým hřebenem
a 416 zdrobnělých Vlašek, z toho 59 s růžicovým hřebenem.
Celkem tedy 922 Vlašek.
Tak to vlašky zaberou skoro celou výstavní plochu drůbeže....Ale jistě zbyde místo i pro jiná plemena.

Taaak v dnešný deň som stihol zabiť dve vykŕmené kačice, ktoré nevyžívali. Pečienky mali 800 a 815 gramov čo je za 11 dní kŕmenia úžasné (zvyčajne krmievam 18 dní). Takže zabité, vypitvané, v mrazáku... A môže sa ísť driapať husacie perie Driapaniu zdar.

napsal(a):
Taaak v dnešný deň som stihol zabiť dve vykŕmené kačice, ktoré nevyžívali. Pečienky mali 800 a 815 gramov čo je za 11 dní kŕmenia úžasné (zvyčajne krmievam 18 dní). Takže zabité, vypitvané, v mrazáku... A môže sa ísť driapať husacie perie Driapaniu zdar.
Příteli,já krmím kačeny 6 měsíců a taková jatýrka nemám.
Já myslím, že jde jen o jazykovou bariéru a dny měly být týdny.
Zbytku příspěvku moc nerozumím, asi ty bariéry.
Anebo je už i na Slovensku také fše možné? Hop hop.
U nás na horách je nemlžno a krásně. Co vám budu povídati.
Úplně mám organismus ze způsobu tohoto podzimu.
Takové krásy a nádhery v jednom měsíci, že.
Včera jsem hrabal listí. Vlašindy mi pomáhaly.
Například z nahrabaných hromádek ho čiperně rozhrabávaly zpátky
do okolí čili vůkol, že anebo z plných koleček ho hezky pěkně vyhrabávaly
zpátky ven, případně, ale to vopravdu jen některé, mi ta kolečka, ku všeobecnému
uspokojení a veselí, dokonce i převracely.
Dvůr je tedy uklizen a nablýskán a nyní už se pilně na Gé připravuji
na zápas Barcelony s tím českým klubem, no mám z toho další organismy.
Hop hop, kop kop + Uí.
Tak jdu poreferovat, jak se u nás daří.
Úkol č. 1 - sehnat a zasadit krásnou voňavou růži - splněn: Máme doporučovanou ´Rose de Rescht´, doufám, že přezimuje, holka jedna šikovná. Také děkuji Honzíkovi za radu a přeji mu spoustu organismů na gaučíku s fotbalem.
Úkol č. 2 - sehnat kohouta - splněn, máme zdrobnělého velsumáka. Zatím je to ještě skoro kuře, dámy si na něj dovolují, ale to snad brzy přejde. Je bez kroužku, ale krásný, na ty naše hybridky až moc. Jeli jsme pro něj jen 60 km. :)
Úkol č. 3 - mít do listopadu všechny vánoční dárky - zatím nesplněn, ale intenzivně se na něm pracuje. Vánoční dárek mají zajištěni: všichni synovci, oba psi, kočka, slepice a přítel. Máma, táta a bratr zatím nic.
Úkol č. 4 - vypěstovat a udržet přes zimu při životě alespoň jednu pálivou papriku - zatím úspěšně v procesu.
Se dvěma výše uvedenými úkoly související úkol č. 3,5 - udělat domácí chilli omáčku a podarovat jí na Vánoce známé - též zatím nesplněn, čeká se na dostatečně velkou úrodu, ale vypadá to velmi nadějně.
Úkol č. 5 - naučit se dělat domácí tortily - splněn, ale je to docela pakárna. Lepší bude je normálně koupit a doma udělat jen náplně.
Naše štěňátko kavalíra má také cedulku na vrata. Je tam napsáno - Pokud nemáš dost piškotů, ani sem nechoď.

ančovička1
napsal(a):
Olanku,ja bych se tyranim svych zvirat ,jako Marek.B., nechlubila..v civilizovanzch zemim je tato zvrhlost zakonem zakazana..
Nechcem sa nikoho nijako dotknúť ale či je kačica kŕmená 18 dní alebo 6 mesiacov je podľa mňa jedno, keďže aj tak každá skončí rovnako. Ja mávam kačice kŕmené od útleho veku kukuricou prípadne kukurično-pšeničným šrotom. Týchto desať dní ju len dokrmujem, tak ako som bol naučený a ako to robí každý v dedine. V civilizovaných krajinách ako je Francúzsko si za to dokonca pýtajú nekresťanské peniaze. Aby bola kačica vykŕmená týmto spôsobom, za pečienku sú ochotní zaplatiť cez 70€. Samozrejme som nekrmil pižmovky, ale kačice na to určené = Mulardy

Dobre nebudem to tu ďalej riešiť každý má svoje spôsoby či už na kŕmenie, porážanie, šklbanie alebo pitvanie. Ja neodsudzujem vás tak prosím vy neodsudzujte mňa len za to že sa vám nepáči to ako kŕmim a porážam. Mne sa napríklad nepáčia spôsoby dávať kačice do šklbačky. Mňa to tak naučili, ja to tak viem a "starého psa novým kúskom nenaučíš. " Choďte do najbližšej francúzskej hydinárskej farmy a bitúnku a hovorím vám, že to ešte budete znepokojená. Nemyslite si ale o mne že som hyena, že mi tých kačíc nepríde ľúto. Verte mi je mi ich ľúto, ale radšej dám do úst niečo, čo viem odkiaľ pochádza a ako som to choval... Ako keby som dával do úst nejakú kačicu už zo spomínanej francúzskej farmy. Nechcem byť teraz s vami na nože, som rád že som objavil chovateľskú komunitu ako iFauna, tak sa tu teraz nebudeme hádam súdiť... Tak sa prosím nehnevajte na mňa
honzapm
napsal(a):
Niki, vy jste samá výstava, hledím...
Lipsko - 6-8/12/2019
Přihlášeno 506 velkých Vlašek, z toho 33 s růžicovým hřebenem
a 416 zdrobnělých Vlašek, z toho 59 s růžicovým hřebenem.
Celkem tedy 922 Vlašek.
Zdravím,prosím o odkaz na výstavenou drůbež v Lipsku. Děkují moc
napsal(a):
Dobre nebudem to tu ďalej riešiť každý má svoje spôsoby či už na kŕmenie, porážanie, šklbanie alebo pitvanie. Ja neodsudzujem vás tak prosím vy neodsudzujte mňa len za to že sa vám nepáči to ako kŕmim a porážam. Mne sa napríklad nepáčia spôsoby dávať kačice do šklbačky. Mňa to tak naučili, ja to tak viem a "starého psa novým kúskom nenaučíš. " Choďte do najbližšej francúzskej hydinárskej farmy a bitúnku a hovorím vám, že to ešte budete znepokojená. Nemyslite si ale o mne že som hyena, že mi tých kačíc nepríde ľúto. Verte mi je mi ich ľúto, ale radšej dám do úst niečo, čo viem odkiaľ pochádza a ako som to choval... Ako keby som dával do úst nejakú kačicu už zo spomínanej francúzskej farmy. Nechcem byť teraz s vami na nože, som rád že som objavil chovateľskú komunitu ako iFauna, tak sa tu teraz nebudeme hádam súdiť... Tak sa prosím nehnevajte na mňa
..nezlobim...,vim,ze se to dela,,jen jsem si trochu zaprotestovala a rekla svuj nazor na tento nuceny vykrm..doufam,ze jsem vas uplne neotravila a budete ifaune verny dal😁..prisli bychom o dobre prispevky zkuseneho chovatele😀👍
jo012810
napsal(a):
Tak to vlašky zaberou skoro celou výstavní plochu drůbeže....Ale jistě zbyde místo i pro jiná plemena.
I vy jeden.
922 Vlašek je samozřejmě krása a nádhera, ale trocha statistiky neuškodí:
Zvířat přihlášeno celkem 46.754 ks.
Slepice velké - 5.533 ks (z toho tedy 506 ks Vlašek)
Slepice zdrobnělé - 11.334 ks (z toho tedy 416 ks zdr. Vlašek)
Vodní a velká drůbež (krůty) - 3.322 ks
Holubi (uf) - 26.510 ks
Je to samozřejmě na přestěhování gaučíku na sever,
neboť jednodenní náfštěva nestačí.
Zájem vystavit své odchovy projevilo do 3/10
(tzn. dva měsíce před výstavou!) 5.100 lidí.
Pořadatelé jich 950 museli z kapacitních důvodů odmítnout.
Takový je zájem o publikaci vlastních odchovů v Lipsku.
Vše ostatní jako každý rok tady:
https://www.lipsia-rassegefluegel.de/
Plemena:
https://www.lipsia-rassegefluegel.de/rassen-und-farben-one
Musím si koupit nový foťák. A možná i gaučík.
Marek B. - my minulý týden též dokončili porážení kachen - pižmových. Kdysi v dávné minulosti babička krmila husy a kachny tradičně, tak jak se to dělávalo - krmítkem či rukou vařenou kukuřicí.
U nás to děláme léta letoucí jinak - na radu jednoho zkušeného zemědělce, a to tak, že cca 14 dní či 3 týdny před plánovanou porážkou zaměníme klasické krmení za uvařenou a omaštěnou kukuřici, vysypanou volně do krmítka. Trvá cca 2 dny, než si na to zvyknou a pak baští velmi ochotně sami. Játra samozřejmě nejsou taková, jako Vaše, ale na vypuštění sádla a škvarků to stačí. A po celou dobu jsou kachny nebo husy, podle toho, co zrovna máme, volně ve výběhu.
sadovsky
napsal(a):
Dobrý večer všem.Konečně snad budou doma Kajugy.V pondělí si pro ně máme jet.Takže Vánoce o trošku dřív.Jak budou doma tak přidám i foto.Kolega ze Slovenska se slitoval a nechá pár kousků.Tak tedy i Vám všem přeji mnoho splněných přání.
Gratuluju, těším se na fotky. U nás též jedno splněné přání - manželovo - přibyla k nám koza.

napsal(a):
Jestli je Vám jich líto, tak je nekrmte nuceně. Není to nutné k porážce, mají sice větší játra, ale tak zas před smrtí je zbytečné je traumatizovat dokrmem.
Dokrmovat se správně mají pouze zvířata, která jsou hubená (nabrání váhy) nebo nemohou z nějakého důvodu žrát, popřípadě trpí nechutenstvím.
Osobně bych drůbež nuceně nekrmil, a rozhodně vůbec se tím nechlubil.
A ta škubačka je super věc, ona to otrhá do detailu. Ale jestli ji odsuzujete, tak odsuzujte, sám si děláte víc práce.
Jestli Vás to neodradí od krmení nuceně, tak pokračujte takto dál, můj problém to příliš není, že by mě to nazlobilo, se taky říct nedá, ale vyjádřil jsem se.

Jednou to bude kurník.
Většina krámů už je pryč, je pryč taky celá přední stěna a co hoří, tak už je z velké části uhlíkovou stopou. Zbývá odvést železný šrot a netříditelný odpad, stará okna, staré střešní tašky a zbořit ještě spoustu dřeva. Krovy jsou dobré, ty nechám, stačí očistit, natřít, natřít, natřít. Boční dřevěná konstrukce půjde z větší části pryč, to můžu nechat část tak 60 cm nad zemí, když koupím patky a zabetonuju je do podezdívky ze ztracáků, protože tam úřadovala konifera sklepní, mrcha. A spoustu dalších prken zase žere červotoč, ale s tím se z větší části vypořádal plamen a těch pár dřev co nechám, ty už některá vsakují červostop.
napsal(a):
Jednou to bude kurník.
Většina krámů už je pryč, je pryč taky celá přední stěna a co hoří, tak už je z velké části uhlíkovou stopou. Zbývá odvést železný šrot a netříditelný odpad, stará okna, staré střešní tašky a zbořit ještě spoustu dřeva. Krovy jsou dobré, ty nechám, stačí očistit, natřít, natřít, natřít. Boční dřevěná konstrukce půjde z větší části pryč, to můžu nechat část tak 60 cm nad zemí, když koupím patky a zabetonuju je do podezdívky ze ztracáků, protože tam úřadovala konifera sklepní, mrcha. A spoustu dalších prken zase žere červotoč, ale s tím se z větší části vypořádal plamen a těch pár dřev co nechám, ty už některá vsakují červostop.
Držím palce vytvalosti a již si představuji výsledek...Ať se daří.

Bude to super. S připojenou voliérou a je to dost velké, aby tam mohly bydlet oddělené kmeny.
Akorát se to nedalo fotit "před", protože uvnitř byla tma, prach, pavučiny a hromada krámů.

silné paže jsou celkem dvě. víkendy jsou bohužel dost plné jiných věcí, padl na to jeden (vybourání té stěny) a pak spoustu odpolední, ale dny už se krátí, no.

ale jde to docela dobře, už jde tak nějak vidět posun někam :D
Po opravdu hodně dlouhé době dnes přijel i napodruhé STEJNÝ Kvíderův řidič.
Než jsem sestoupil z gé, už měl své pytle vyskládány u SPRÁVNÝCH dveří.
No k. zase jednou střídala n.
Olánek by jistě mohl poreferovat o situaci na pracovním trhu ve střední Evropě,
kterýžto je neustále neukojený a k silné fluktuaci pracovníků na něm dochází
tak maximálně jednou za 10 let, pardon, minut, že.
No jestli to takhle půjde dál a stejný řidič by přijel i potřetí, což se mi,
od roku 2011, kdy od Kvídery nakupuji, ještě nestalo, mohli bychom to natrénovat
tak, že by řidič měl svůj pytel nejen vyndaný, ale už rovnou i naTržený
a připravený k sypbě rovnou Vlaškám do volátek, že...
Tomu se říká efektivita.
A to by se zajisté nejen Vlaškám líbilo.
Budu to muset ještě chvilku promyslet a potrénovat. A vy víte kde...

Olánek
napsal(a):
Bodlinko a co nějaký nález staletých předmětů.Mně slepičky občas vyhrabou starý hřeb,vypínač,řetěz,petlici a pod.naposled pětikačku z roku 1973.
stoletých předmětů mám už celou hromadu, půjde to do sběrného dvora.
teda nejstarší předměty byly asi ty dřevěné, všelijaké nástroje zemědělské i dílenské jak ze skanzenu, ale ty už jsou obrácené v prach.
na renovaci starodávných krámů jsou tu jiní.
napsal(a):
stoletých předmětů mám už celou hromadu, půjde to do sběrného dvora.
teda nejstarší předměty byly asi ty dřevěné, všelijaké nástroje zemědělské i dílenské jak ze skanzenu, ale ty už jsou obrácené v prach.
na renovaci starodávných krámů jsou tu jiní.
Škoda,nahradí je plasty.

Olánek
napsal(a):
Škoda,nahradí je plasty.
nahradí je cokoliv jiného, půlka těch věcí jsem vůbec nevěděla, k čemu to může být a třeba valchu už mám nahrazenou pračkou.
ale byl v tom červotoč a historický hrábě a tak, k čemu by mi to bylo?

ladd
napsal(a):
Dát to do skanzenu?
ve skanzenu toho musí mít plno a já chci zprovoznit tu kůlnu a ne zásobovat muzea. co najdu a hoří jde rovnou do sudu. po vychladnutí vytahám ze sudu železný šrot, ten jde vedle a takhle se pokračuje už několik dní.
Já se hrabala v kůlni po dědečkovi, kde na to nikdo nesáhl posledních 30 let. A prakticky všechno dřevo bylo nepoužitelné a neopravitelné. Ono stačí, aby v kůlni nebylo úplně sucho, a všechno jde do háje strašně rychle. A to jsme něco zachovat i chtěli, ale prostě to nešlo. Stejně tak dřevěný nábytek z masivu - na první pohled pěkný, ovšem prožraný červotočem tak, že při pokusu posunout skříň o 30 cm jí upadly nohy a celé dno se v podstatě rozdrolilo.
Paradoxně máme víc uchovaných novinových článků ze 40. let než dřevěných pomůcek z 80. a masivního nábytku z 60. let. Protože ty noviny byly na půdě, kde byly relativně stálé podmínky, takže šlo některé články z novin opatrně zarámečkovat.
Takže po tom bordelu, co jsem viděla v naší kůlně, celkem chápu, když to někdo vyhází a spálí. Protože to opravdu nic jiného než bordel zabírající místo nemusí být.

no úplně sucho tam právě není a nebylo. podlaha je hliněná a od střechy to pěkně izoloval břečťan, takže si to tam desítky let žilo vlastním životem. červotoč, červotoč, koniofora sklepní nebo obojí. a hromada prachu, zimující babočky paví oko, pavučiny, bordel.
vlastně jsem ráda, že samotná konstrukce je z větší části použitelná. hlavně proto, že je to částečně zděné.
Prosím o radu. Jedna slepice má oteklou nohu a zespodu nějaký otlak. Vím, že jsem tu už něco podobného viděla, ale nemůžu to najít.
Poradíte, prosím, co s tím?
Děkuji.
takúto mrkvu sa mi podarilo vypestovať,celkom bez chémie,a je aj pekne šťavnatá .... dĺžka cca 32 cm a obvod 18 cm ...... krásne kusy .... a je toho plný prívesný vozík ....
Ooch, to je mrkva. A ten struhák bych si přál nejdřív vidět a pak i mít.
Javorko, na stafylokoka kupte v lékárně mast Ichtoxyl
a mažte běhák 1x denně zespoda i shora.
Ještě to není nejhorší stádium. Hnis se buďto vstřebá sám a boule zmizí
anebo ztuhne a pak ho hravě vyříznete a vymáčknete. Pracujte v rukavicích.
To jsou potvory, Javorko, že vám moc nenesou.
Moje loňské a předloňské tedy z 9 ks nesou tři, zbylé si hrajou na indiánky,
a podle toho také vypadají. Jedna s jediným pérem v ocase je obvzláště ftipná.
Musím ji blejsknout, než jí vypadne i to poslední.
Vypadá jako ten veselý hopsající papoušek, kterého fšichni známe, že. Hop hop.
https://www.youtube.com/watch?v=wd0KsY047IU

Tak. Tři paduáňáci se přemístili do lednice, zbývají dva, co se mnou odjedou na Moravu.
Dnes je svátek. Místo 2 - 3 očekávaných vajec, jsem jich v kurníku sebrala 5!
Pařátek hojně namatlán smradlavou mastičkou. Slepička ani neprotestovala.
Operaci jsem si už domluvila s neteří bioložkou. Ta v práci pitvá kde co a s bouličkou si jistě poradí lépe než já. Nakonec slepice chovám díky ní, tak ať si taky trochu užije.
Pětka je moc hezké číslo. Nebo osmička. Nebo jedenáctka.
Možná operace nebude potřeba. Nejlepší je, když se hnis vstřebá sám.
Jakékoliv otevření znamená vstup další infekce.
Jednu slépku jsem takhle léčil moc dlouho, už jsem to neviděl nadějně,
ale má teď, již ve vyšším věku zasloužilé komtesy, nožky jak mladice.
Hodně na to trpí ti drazí němečtí kohouti v hodnotách 60-100 Eur,
to je pak peklo a vadí jim to při životě i pojímání.
Musel jsem z toho důvodu majznout Udíka za 100 E.
Dostal zápal a volba antibiotika vs. ámen se naklonila na Ámen a spadl kámen.
Kdepak máme Začátka? Hop hop.
Něco málo ze zvířectva 🐔. Ještě bych se chtěl zeptat zda někdo nemá slepičky hedvábniček na výměnu? Ze "slepiček", které jsem si koupil se nakonec vyklubali kohouti, takže bych je potřeboval s někým vyměnit. Jen Karlovarský/ plzeňský kraj, předem děkuji. Pěkný den.😀

PiLnÍk
napsal(a):
Něco málo ze zvířectva 🐔. Ještě bych se chtěl zeptat zda někdo nemá slepičky hedvábniček na výměnu? Ze "slepiček", které jsem si koupil se nakonec vyklubali kohouti, takže bych je potřeboval s někým vyměnit. Jen Karlovarský/ plzeňský kraj, předem děkuji. Pěkný den.😀
Mno, slepičky za kohouty vyměníte velmi těžko.... já minulý týden dvě prodal a povinně k nim šli dva kohouti zdarma.
Pěkný večer,
ančovičko, to vypadá hodně dobře Jinak taky uklízíme průběžně do mrazáku, už aby se to omezilo. Zatím mi přijde, že počet zvířat spíš rozšiřujeme. Děti vyhrály v tombole na výstavě včera dalšího králíka. A mě dodatečně manžel dal k svátku novou kachnu - ruánku (konečně pochopil, čím mi udělá největší radost )
No tedy, Ančovindo, sbíhají se mi sliny.
Ale mám tu jablečný moštík z domácích jablek, kdy jediná jabloň u domu
zase zarodila, tak kvůli nám otevřeli i moštárnu, jinak nikdo nejezdí, nikomu
se neurodilo, nebo ne tak, aby to stálo za to jezdit s tím do moštárny.
Tak já si budu představovat, že ten moštík je vinný a budu ovíněn.
Mám k tomu dnes speciální důvod, protože mladé komtesy se dnes
plácly přes kloaku a nakladly 10 vajec, k tomu se přidalo jedno velké vejce
od zasloužilé soudružky a máme tu tu mou oblíbenou jedenáctku.
A co víc - první vajíčka snesly první dvě oranžové slepičky,
zatím nesly "jen" stříbrné. Tak už se to pěkně rozjíždí.
Na zdravííí...
Věrko, no tak ta je parádní, to je kýl, panečku.
Věrko,děkuji a přeji také krásný večer i všem chovatelům..gratuluji ke krásnému dárku,kačenka je nádherná ..a ještě si přejete k vánocům kačera,aby kacenka nebyla sama😀..také jsem ruanky donedavna chovala a těžko se s nimi loučila😖...já jsem nedávno dostala kačera pizmaka,Standu, po panu chovateli,mám z něj radost😇..jak málo stačí k radosti chovalalele😂..
..Honziku,letos u nás nás jablek z deseti jabloni,tak do dvou bednicek,loni to byly metráky,takže také žádný mostik..ale ten vinný,to je fakt paráda, téměř jako ty vaše luxusní vlašky😀..
...vino mám červené , výborné chuti,sladké,a jako bonus,ještě krásně voni.😇..tak teď ještě budu pár dní vyrábět šťávy a sirupy...a kdyby ten nějaký vykvasil..bylo by i vino😁..krásnou dobrou noc...😇
Dobrý večer.Tak jsou konečně doma.Kajugy a navíc ještě nové Hedule.V plánu jsou poze Kajugy ale Hedvábničkám jsem taky neodolal. Takže dnes velká radost.
sadovsky
napsal(a):
Dobrý večer.Tak jsou konečně doma.Kajugy a navíc ještě nové Hedule.V plánu jsou poze Kajugy ale Hedvábničkám jsem taky neodolal. Takže dnes velká radost.
Ty jsou krásné!!..tak bohaté opeřeni hedulek se jen tak nevidi nádhera😇..a kačenky moc pěkné😀👍..ať se vám daří..
Gratuluji k nákupům, mě se taky kajugy líbí, ale bohužel zahrada není nafukovací.
Ančovičko, já už ruánského kačera nechci. Měla jsem Láďu kačera a když to na něj přišlo, tak šel i po slepicích. A přeci je to váha značná. To bych pak nemohla mít běžce. Jak by hupsnul na kachničku, tak by bylo po ní.
A takovej kříženec do mrazáku je lepší než pouštění drůbeže na etapy.
..a takovouhle mám mrkev já😀,koupenou po ránu na trhu, vino a mini dyně jsou ale moje😁

No....ještě, že si srovnáváme jen ty mrkve...
veraboskova
napsal(a):
Gratuluji k nákupům, mě se taky kajugy líbí, ale bohužel zahrada není nafukovací.
Ančovičko, já už ruánského kačera nechci. Měla jsem Láďu kačera a když to na něj přišlo, tak šel i po slepicích. A přeci je to váha značná. To bych pak nemohla mít běžce. Jak by hupsnul na kachničku, tak by bylo po ní.
A takovej kříženec do mrazáku je lepší než pouštění drůbeže na etapy.
Jo jo,to máte pravdu že zahrada není nafukovací.Už jsme museli dva kurníky postavit u syna na zahradě.Prostě už se nevejdeme.A to nás tolik plemen ještě zaujalo.Ale člověk nemůže mít vše.
Dobré ráno,
včera putoval do nového domova letošní mladý hempšírák. Na výstavě ve Stropnici (pár fotek jsem dala do samostatného vlákna) dostal 94 bodů. Takže spokojenost a ostudu by neměl udělat. Hlavně že neskončí na talíři. Dám sem bodovací lístek.
Tak tomuhle říkám Díky za každé znovuvyráběné retro, že.
https://www.vanocnilucernicky.cz/LED-LUCERNICKY-svetelny-retez-komplet-s-napajecim-adapterem-d1.htm
Když jsem sloužil,tedy havěti, ono letošní léto,vysloužil jsem si perličky za to.Ještě jsem je neviděl,jsou v přepravce v autě,no nějaká vlaška k nim.Jejich vypuštění vyžaduje slavnostní atmosféru, kvalitní kávičku,vyloučení stresu odehnáním predátorů a pro chovance speciální směs pro nosnice.

nomad72
napsal(a):
takúto mrkvu sa mi podarilo vypestovať,celkom bez chémie,a je aj pekne šťavnatá .... dĺžka cca 32 cm a obvod 18 cm ...... krásne kusy .... a je toho plný prívesný vozík ....
Nádhera, teda tiše závidím. Ta moje dělá patvary a dost často mi j sežerou hraboši. Ale přesto to zkouším stále dál..každý rok.
Soutěž, kdo má nejdelšího Mrkev, pojďme rozuzlit v Listopadu, čili zde.
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3615949/listopad-2019-ze#a3615949
Toto téma zavírám.