Boule na pařátu u slepice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

drahosa96

16.5.2015 21:35
drahosa96

XXX.XXX.32.126

Dobrý den u dvou slepic se nám objevila boule na pařátu, která jim jednak brání v pohybu a jednak zřejmě způsobuje i bolest. Nevíte o co by mohlo jít? Máme asi 30 slepic a o dvě už jsme kvůli tomu přišli. Byla bych vděčná za jakoukoliv radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2015 06:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měl jsem ten samý problém u jedné slepičky.Jelikož mi bylo jasné, že jde o absces, tak jsem přikročil k, operaci´´.Kůži na pařátku jsem rozřízl vydesinfikovaným skalpelem, vymačkal hnis a celou ránu vydesinfikoval a ovázal.Po cca 3 dnech jsem vše opakoval a to asi celkem 4 x.Slepička byla po 14 úplně v pořádku a dnes dokonce vyseděla kuřátka.

27.8.2015 16:28
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Dobrý den
obnovuji toto téma. Měla jsem to samé u jedné hybridky bílé. Výborná nosnice a teprve rok stará. Tak jsem přistoupila k OP - izolovala ji a natírala hojivou mastí. Ještě tak 6 týdnů žila ale včera jsem ji našla vytuhlou. S hrůzou jsem zjistila že to má další roční hybridka - a hodně. Tak jsem ji dnes operovala a dala na to černou mast. Ale má to - i když velmi lehce jedna mladá araukána,20 - ti týdenní. Musím dodat - denně čistím kurník i před ním a mají obrovský výběh na zelené kde se celý den zdržují. Co s tím - mám je raději hned zlikvidovat?
Děkuji za rozumné rady.

28.8.2015 11:29
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Doopravdy nikdo neví co s tím? Opakuji: vím že je to infekce T°C sensitivní ale proti chemii nebo ANTB často rezistentní. A jak je možné že slepice které chovám vyloženě biologicky - já vím - jsou to je hybridi - ale přesto - jak je možný tento vývoj v hejnu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík