Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Simona. Kravkova

4.9.2015 12:53
Simona. Kravkova

XXX.XXX.1.165

Dobry den, ahoj.
Prosím o radu jak vakounum zkratit nehty. Vsude se zachytavaji a pak zuří. V kleci mají pletivo., strom, lana.
Diky za typy a rady.

4.9.2015 21:11
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Dobrej den. Predevsim se jedna o drapky, nikoli o nehty.
To, že se zachytavaji, svedci o tom, že nemají vhodne podminky v ubikaci.
V prirode lezou po stromech uplne stejne jako v zajeti a nemyslim si, že by se o ně zadrhávali.
Já choval párek vakoušů a nikdy sem toto nevypozoroval. Doporučuji ubikaci vybavit pouze přírodním materiálem.
Zkracovat jim drápky si myslim, že je nereálný a asi by vás po i při tomto ukonu milovali.
Toť můj názor

Simona.kravkova

4.9.2015 22:06
Simona.kravkova

XXX.XXX.142.219

Nikdy mě nenapadlo je stříhat, ale právěže nějak zbrousit. Zřejmě jedna rozřezána meruňka je málo...mají hodně provazu, lan..zřejmě to není dobře.

5.9.2015 17:18
rys.leo

XXX.XXX.158.238

O stříhání nepadlo z mé strany ani slovo. Pouze zkracovat- coz lze učinit i pomocí broušení.
Nemyslím si, že by to bylo reálné. A že by veverka ani moc dobře nespolupracovala při broušení její drápků, pomocí nichž se drží na stromech.
Popravde si Váš problém nedokážu moc dobře představit. Popište to nějak detailněji at něco třeba vymyslíme.

Simona.kravkova

8.9.2015 18:22
8.9.2015 18:42
rys.leo

XXX.XXX.158.238

hmmm, klec odpovídá spíše pro pár burunduků, než pro veverky.
Na co tam jsou ty plastové kolíčky na prádlo?
Vakušky jsou stromová zvířata- ta jedna větev tam je dost chudá, přitom tam je ještě mrak místa, které jste zaplnila provázkem (ještě to vypadá jako nepřírodní provaz), který k životu narozdíl od větví nepotřebují. Když už provaz, tak nějaké tlusté lano- nejlépe přírodní a tlusté.
V žádném případě ne ty slabé co tam máte, to je k ničemu a možná je to přícina Vašeho dotazu.
Ta budky vypadá, že by šla ještě o 20 cm výš- budky by měla být co nejvýš! Navíc mi přijde dost malá.
Nevidim tam žádný držák na misku- jestli dáváte misku na zem, tak slouží veverám i jako dopadová plocha wc, že?
Udělal bych tam ještě aspon jednu poličku odpočinkovou...
Nějaká žárovka? Taky asi není, co?

Simona.kravkova

8.9.2015 19:28
Simona.kravkova

XXX.XXX.142.219

Žárovku nemám.k čemu slouží?jaká?kdekoliv sem byla tak nebyla..(zoo, zverimex) lana výměník.větve pridam..a všimla jsem si že vaše veverka má uprostřed hlavy taky takovou lysinku.proč? Příkladem misky na suché hradlo a na živé.

8.9.2015 19:50
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Já tam měl ještě uvb, ale ted me napada, že veverky jej asi nepotrebují.
Lisinka na hlavě poukazuje na samce. Samice jí nemají.
Přidejte jim větve at mají po čem skákat a ty provázky vyhodte. A do budoucna bych se poohlídl určitě po větší (vyšší) kleci a nebo bych jim věnoval a předělal spodek pod klecí.

Už jsem odhalil ty kolíčky, že to je zavírání dvířek?

Veverky byli fajn, jem mi vadilo, že ožívají, když jdu spát a navic docela smrděly. Třeba v porovnání s tamarínama.

Simona.kravkova

8.9.2015 20:01
Simona.kravkova

XXX.XXX.142.219

Kolíčky jsou na dřívka a klec má dva metry na výšku dva a půl na šířku. OK.vyhodim., výměník.

8.9.2015 20:09
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Koukala jste jakým číslem začíná Váš metr? Přijde mi, že je o metr zkrácenej.
2m na výšku to možná má ale i stou skřínkou pod ní, že? Výška je jasná opřeným koštětem o klec na fotce. A ta šířka bude dle mého cca 140 cm. O kolik jsem se seknul?

Simona.kravkova

8.9.2015 21:14
Simona.kravkova

XXX.XXX.142.219

Dva metry na výšku a na šířku mělo být 1.5na šířku.to sem napsala nevím proč.na výšku je to znatelně vyšší že.

Simona.kravkova

8.9.2015 21:15
Simona.kravkova

XXX.XXX.142.219

Je to s tou skříňkou ale naopak to dřevo je ještě jejich voliera.

9.9.2015 15:31
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Ano to je zřejmé z fogarafie klece, že spodní díl obložený dřevotřískou je součástí jejich obydlí.
Ale to neměří 2m. Tipoval bych to metr skřínka pod a 130cm samotná klec.
Já měl na mysli zrušit tu křínku pod a protáhnout do ní ubikaci veverek. Tzn vyříznout strop skřínky, který slouží nyní zároven jako dno klece a místo dveří na skřínce dát taky pletivo. Už je to jasné?
Myslim, že by Vám za to vevery byly vděčné a Vy by jste měla dobrý pocit, že nejsou v takové malé klícce.
Vim jsem chytrej ale rád Vám poradim s realizací, abych nebyl jen u teorie

Simona.kravkova

9.9.2015 21:01
Simona.kravkova

XXX.XXX.142.219

Dnes sem vycházela lana a dala jim tam několik větví, no a k prostoru doposud jsem si myslela že mají velikou ubykaci.
Plán dobrý ale myslím že zrealizovat nepůjde.. To jim raději koupim nové terárium, ikdyz na netu jsou největší pro fretky a to jsou max metr vysoký..takže zase budeme vyrábět do nového bytů i jejich nové obydlí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík