Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.1
Jaké povahy jezdíte koníky na rekreačním westernu? Upřednostňujete westernová plemena, popř. sedláte ČT, A1/1 apod.?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaké povahy jezdíte koníky na rekreačním westernu? Upřednostňujete westernová plemena, popř. sedláte ČT, A1/1 apod.?
Hafling :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hafling :-)
já huculohaflinga a welsche kříženýho se shágia arabkou.. pohoda, ikdyž mám na koně oba typy sedel, sedlám tak z90% westernem a pohoda Majda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.117
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
klusák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já jezdím oldenburka je to nejlepší koníček na western (i když je trošku přerostený )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.185
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
klusák
pokud nechceš jít do drahých amerických plemen, tak bych vybírala spíše podle skladby těla. Kratší koník, silná záď. Atd.
Plnokrevník třeba vhodný je, ale zase temperamentní, což am. plemena většinou nejsou.
Podobné pakoně jako Hafling atd bych nechala do zápřahu.
Jinak kolegové, to jsou názory co sem píšete. to snad ani raději nepište
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.219
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já jezdím oldenburka je to nejlepší koníček na western (i když je trošku přerostený )
než ČT je vhodnější klidný plňas co neběhal,nějaký kolem 155-160 cm khv.třeba K. Švédová bodovala s valachem,byla myslím i mistryně ČR.ideální jsou pak plňásci na rychlostky,stačí trénovat ale v klusu aby sis ho nezkazila.ČT hodně zvedají hlavy,ale dříve na nich hodně lidí začínalo a taky to s nimi dokázali,např.Tomáš Martínek měl L´Voitre teplasku, Barotek Kendy...šla bych do půlky - kříženec např.QHx A1/1,nebo s paintem,ale vyber si podle rodičů,aby máma byla v typu QH-malá,otec "rambo".mám půlku někdy je zlobivý ale věřím že až se naučí,bude fajn.v terénu jde na tom vidět ten QH srnek se moc neleká...pokud chceš i na závody tak do nějakých arabů bych nešla,jsou dost nervózní.i appy se mi zdají míň vhodné.na rekreaci asi i hucul by se dal...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
než ČT je vhodnější klidný plňas co neběhal,nějaký kolem 155-160 cm khv.třeba K. Švédová bodovala s valachem,byla myslím i mistryně ČR.ideální jsou pak plňásci na rychlostky,stačí trénovat ale v klusu aby sis ho nezkazila.ČT hodně zvedají hlavy,ale dříve na nich hodně lidí začínalo a taky to s nimi dokázali,např.Tomáš Martínek měl L´Voitre teplasku, Barotek Kendy...šla bych do půlky - kříženec např.QHx A1/1,nebo s paintem,ale vyber si podle rodičů,aby máma byla v typu QH-malá,otec "rambo".mám půlku někdy je zlobivý ale věřím že až se naučí,bude fajn.v terénu jde na tom vidět ten QH srnek se moc neleká...pokud chceš i na závody tak do nějakých arabů bych nešla,jsou dost nervózní.i appy se mi zdají míň vhodné.na rekreaci asi i hucul by se dal...
Co je rekreační western? Terén nebo hobby soutěže? Do terénu můžeš mít cokoli, co je dobře na nohách a šikovné, spíš menší, s dobrou stabilitou.
Chceš-li do hobby sportu, už bych volila i podle toho, jaké má koník vlohy, jestli zvládne přeskoky, chceš-li mít hobby reinera, zda je dobře ohebný pro trail, umí se snadno podsazovat, je klidný a pracovitý,ochotný.
Chceš-li rychlostky, tak určitě něco živějšího, plňase, klusáka, araba čicokoli s nimi míchanýho.
Já mám do terénu huculo-haflinga, ale i čistého PH. S obojím jsem velmi spokojená. Taky záleží, kolik chceš investovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pokud nechceš jít do drahých amerických plemen, tak bych vybírala spíše podle skladby těla. Kratší koník, silná záď. Atd.
Plnokrevník třeba vhodný je, ale zase temperamentní, což am. plemena většinou nejsou.
nechápu proč "pakoně"???? haflingové projdou velmi zdatně westernové soutěže!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jestli je pro tebe hafling pakůň, tak taky raději ani nepiš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pojem rekreacny western je pre mna nieco ako hobby parkur. cize, na to nepotrebujes kona specialne slachteneho na vysoku vykonnost. videla som westernove sedla snad na vsetkych moznych plemenach, od plnasa,cez araba, teplokrvnika, klusaka, ponyho az po chladasa. urcite ti ziadne z tychlo plemien nepredvedie ukazovy sliding stop, ale tak ako mozu bez problemov preskakat nizky parkur, alebo zakladnu drezuru, tak budu urcite schopny konkurovat aj v mensich westernovych sutaziach
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatel/ka se ptal/a, jaké koně používáme k rekreačnímu westernovému ježdění. Odpověděla jsem haflinga, protože ho prostě mám a jezdím na něm. A jsem s ním velmi spokojená. Také nechápu proč "pakůň", když hafling je úžasně univerzální plemeno, které výborně splňuje požadavky právě rekreačního, nebo hobby ježdění. Zvládnou cokoli, od nižších parkurů, přes základní drezuru, vozatajství, a třeba i ten western, mimochodem, ve westernových soutěžích startuje pár haflošů a leckdy to natřou i "westernovým" plemenům. Nehledě na to, že se na western hodí právě proto, že jsou menší, kompaktní a s velmi dobře osvalenou zádí. Rozhodně se hafling hodí na western víc, než přerostlé ČT (čož ovšem neznamená, že i to ČT ve westernu není použitelné).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.248
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak já mám třeba pln.araba. Sice taky hobby, chtěla bych zkusit i nižší soutěže, ale je to limitované spíš mým uměním než koněm . Ale viděla jsem v zahraničí pln araby, co chodily reiningy, traily, pleasury na vysoké úrovni.
Luckai
Klára12345

XXX.XXX.63.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak říkáš, že hafling spíše do zápřahu, tak se pleteš. Je s nimi sice pořádná práce, ale jsou to hodně dobrý koně jak do westernu tak i do Anglie
Já myslím, že na rekreační ježdění je to jedno. Je důležité, aby to bavilo koně i jezdce. Pokud chce člověk soutěžit a vyhrávat, samozřejmě si vybere plemeno, které je pro daný sport šlechtěné a vhodné. Ale rekreační jezdec má koně jako parťáka a kámoše. Takže rekreační western jezdím na křižovatce frís/arab.😁 Baví nás to oba, užíváme si to, neměnila bych ani za super nadupanýho američana 😉
Katuš15

XXX.XXX.140.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zase klídek. Tady nemáte právo urážet koně ostatních, když je neznáte. Tady se máme něco dozvědět a třeba někomu poradit a né odsuzovat a urážet ostatní. Ně kteří by se měli nad sebou zamyslet.
A co se týče tématu ohledně koní. Já myslím, že je jedno jaké je plemeno. Záleží na zvyku. Například, když od začátku sedláte třeba araba na western. Myslím, že na plemeni moc nezáleží. Záleží na povaze koně.