Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2015 15:59
tarenek

XXX.XXX.20.142

Ahojte jen se chci zeptat mam v kvetnu dvou leteho hřebečka byl hodnej važne super chodil zamnou jako pejsek ale posledni mesic je to uplne jinej kun štipe me a taky se proti me stavi na zadni a ja nevim co jsem udelala špatne chci ho nechat vykastrovat ale nevim zda to pomuže určite jsem nekde udelala chybu dekuji za odpovedi dekuji.

8.1.2015 16:12
lexi7892

XXX.XXX.168.4

Tak to tedy chudák hřebeček, když ho máte a nevíte o koních základní věci. Třeba že mladí koně začínají právě kolem dvou let jančit a zkoušet co si mohou dovolit, hřebci k tomu navíc ještě koukají po kobylách. Chyba je, že toho koně vůbec máte. Po kastraci se zklidní ale lepší bude mu ukázat, kdo je tu šéf. Když jsem u koní já, žádné štípání ani stavění se zadkem ke mě neexistuje.
Vám doporučuji přenechat koně někomu zkušenému, kdo ví jak ho vychovat a nebude se ptát na takové základní věci jako co dělat když štípe? Pokud nevíte jak na něj, sama to přes diskuzi nevyřešíte. A jestli to takhle s koněm půjde dál, za pár let bude kousat a kopat a nepustí si člověka k tělu. Je to váš boj.

8.1.2015 16:20
tarenek

XXX.XXX.20.142

Již jsem vychovala 3 hřebce prace se zemne a vše bylo dobře jen ted jsem asi neco neprokokla ale dekuji za nazor nejsem začinajici.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2015 17:11

lexi7892 napsal(a):
Tak to tedy chudák hřebeček, když ho máte a nevíte o koních základní věci. Třeba že mladí koně začínají právě kolem dvou let jančit a zkoušet co si mohou dovolit, hřebci k tomu navíc ještě koukají po kobylách. Chyba je, že toho koně vůbec máte. Po kastraci se zklidní ale lepší bude mu ukázat, kdo je tu šéf. Když jsem u koní já, žádné štípání ani stavění se zadkem ke mě neexistuje.
Vám doporučuji přenechat koně někomu zkušenému, kdo ví jak ho vychovat a nebude se ptát na takové základní věci jako co dělat když štípe? Pokud nevíte jak na něj, sama to přes diskuzi nevyřešíte. A jestli to takhle s koněm půjde dál, za pár let bude kousat a kopat a nepustí si člověka k tělu. Je to váš boj.

Takovéto reakce se mi moc nelíbí. Cílem je snad poradit, no ne? nebudu se hádat o to, zda je to začátečník, který neví jak s koněm, nebo jak to je. Když píšete "Když jsem u koní já, žádné štípání ani stavění se zadkem ke mě neexistuje.", tak napište taky, jak toho docilujete. Diskuzi čte i spousta lidí, co se nezeptá, ale získají tak alespoň nějakou radu. I třeba když zrovna žádného koně nemají, ale je fajn čerpat zkušenosti.
S tím přenecháním koně někomu zkušenějšímu - ono nemusí se hned tak zhurta. Možná by stačil i někdo k ruce, kdo by viděl chyby na místě a dokázal majitele/ku opravit a správně nasměrovat? naučit ho/ji něčemu novému, co by pomohlo i koni?
já nejsem odborník, takže moc s radou nepomohu, jen bych řekla, že tam chybí respekt a je třeba si ho vybudovat. Začít od těch nejmenších detailů (vodění, čištění, nenechat se předběhnout ani o krok, pokud to udělá, tak ho prostě o ten krok vrátit...), začít pěkně z klidu a hlavně s chladnou hlavou, důsledně požadovat, co chci, i když je to jen maličkost. Nemít strach, být nad věcí, sledovat každé jeho gesto a reagovat hned (určitě tomu kousání něco předchází, myslím si). Ale to jsou jen takové "babské rady", raději přenechám prostor zkušenějším ;).

8.1.2015 18:24
tarenek

XXX.XXX.20.142

Dekuji za podporu musim začit dedy od začatku a přitom nam to šlo tak dobře.

8.1.2015 19:59
lexi7892

XXX.XXX.168.4

Tak já v podstatě poradila - zapracovat na respektu, pokud paní neví co a jak, přenechat někomu kdo ví a zná.
Když paní vychovala 3 hřebce, proč se tedy ptá na takové základní věci? Ke mě si to koně nedovolí, protože ze mě mají respekt. Štípneš mě? Já štípnu tebe. Šlápneš mi na nohu? Já ti na ní šlápnu taky.

8.1.2015 20:09

lexi7892 napsal(a):
Tak já v podstatě poradila - zapracovat na respektu, pokud paní neví co a jak, přenechat někomu kdo ví a zná.
Když paní vychovala 3 hřebce, proč se tedy ptá na takové základní věci? Ke mě si to koně nedovolí, protože ze mě mají respekt. Štípneš mě? Já štípnu tebe. Šlápneš mi na nohu? Já ti na ní šlápnu taky.

Vůči Vašemu výpadu souhlas s Lusdan - byl naprosto zbytečný.
Jinak - jestli trestáte své koně šlápnutím na jeho nohu, tak to je jistě argument, aby to příště kůň neudělal a dal si pozor... :d.

8.1.2015 20:12
katkaa1

XXX.XXX.234.18

tarenek napsal(a):
Ahojte jen se chci zeptat mam v kvetnu dvou leteho hřebečka byl hodnej važne super chodil zamnou jako pejsek ale posledni mesic je to uplne jinej kun štipe me a taky se proti me stavi na zadni a ja nevim co jsem udelala špatne chci ho nechat vykastrovat ale nevim zda to pomuže určite jsem nekde udelala chybu dekuji za odpovedi dekuji.

Problém je v tom, že 1, 5 ročný žrebček patrí do stáda. Iba stádo ho dokáže zrovnať a dobre vychovať, nemá čo za vami chodiť ako pejsek, nie je to totiž pejsek.. Dajte ho medzi kone a ďalší rok minimálne sa uspokojte s tým, že ho budete čistiť a zdvíhať mu nohy. Ostatné sa bude mať čas naučiť potom. Vykastrovať ho môžete dať ale tiež by som ho potom šupla do stáda ideálne zmiešaného.

8.1.2015 22:09
roxicka17

XXX.XXX.231.244

Ja mela se svym mladochem to same. U koni jsem uz temer 15 let a par desitek koni jsem uz vychovala ale tenhle muj rostak mi dal zabrat. Kdyz sem ho dostala domu byl mu rok, presne jako ten Vas chodil za mnou jako pejsem. Myslela sem ze snad hodnejsi uz ani byt nemuzu a ejhle presne kolem druheho roku zacal. Kousani kopani staveni se na zadek a totalni ignore.

8.1.2015 22:11
roxicka17

XXX.XXX.231.244

Pracovat na respektu a zamestnat mu hlavu. Drzim palce a at uz vam dela jen radost.

9.1.2015 13:37
tarenek

XXX.XXX.20.142

Ja vam strašne moc dekuji za komentaře včera jsem jsim šla na prochazku a skoušel na me jakože skočit tak tak jsem uhla ale když už to chtel skusit znovu šla jsem proti nemu a koukal name jako vyjevenej proste jsem neuhla a cela prochazka pak byla superteda s malim otravovanim ale vždy jsem byla rychlejši je to malej dareba ale miluji ho prdolu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík