Uživatel s deaktivovaným účtem

Pan Dousek 604 533 889, pokud to jde jdi do přirozené plemen.
insem za vyš jsem dávala 500 Kč a pak ještě jednou ohl.doplatku a vstřebaní.Jistě budou drašší, je to už déle.ale zase sežene a poradí kde brát semeno a kde neeé, i s hřebcem
Po mojich skúsenostiach dva roky po sebe neúspešných pokusov "doma" by som doporučila radšej kobylu zobrať na inseminačné stredisko hlavne ak to bude jej prvé žriebä, čiže neviete ako zabrezáva a asi ani nemáte úplne odsledované ruje. Jedno inseminovanie vyšlo aj u nás cca na 500 Kč lenže veterinár si musel sonom odsledovať ten "správny" deň a to znamenalo, že prišiel 3x pred prvým inseminovaním, potom sme dali 3 dávky kým praskol folikul. Sono vyšlo tiež 500. O mesiac kontrola, kobyla žrebná nebola tak opäť to isté. Za mesiac to bolo cca 3500 Kč. Zopakované 3x po sebe neúspešne. Ďalší rok to isté a na ďalší som ju zobrala na inseminačné stredisko kde si ju doktor pekne odsledoval na mieste a inseminovali čersto odobratou spermou. Musela som síce zaplatiť cestu a kobyle ustajnenie (ale to by som platila aj doma) no za celé pripustenie chceli dokopy 1000 Kč (500 inseminácia, 500 sono). Vôbec nerátali koľkokrát trebalo robiť sono, ani koľkokrát inseminovali platilo sa za žrebnú kobylu. Zabrezla hneď na prvú ruju. Ja by som to už doma nerobila.
Hrubý Jeseník

XXX.XXX.112.110
Exkluzivní plemenný hřebec QH zbarvením cremello, modré oko. Připouští přirozeně, ustájení klisny možné. Více na www.jizdarna.wbs.cz Tel. kontakt 602 222 316.
Hrubý Jeseník

XXX.XXX.112.110
sisa2723
napsal(a):
Plánuji poprvé připustit svojí 6- letou klisnu čt. Jsem rozhodnuta pro inseminaci, ale vůbec nemám ponětí kolik a hlavně co mě bude stát. Klisnu, co jsem měla předtím jsme připoušteli přirozeně hřebcem nedaleko.
Plus mohl by někdo doporučit inseminátora Středočeský kraj- Nymburk?
Na nymbursku jezdí pan Dousek, velmi zkušený. Máme klisny březí a vyšetřování bylo uplně v pohodě. Jinak na nymbursku v Hrubém jeseníku je nový plemeník QH v barvě cremello, ustájení klisny možné.