Co říkáte na počasí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 13:57
miluskaarka

XXX.XXX.111.15

Zdravím všechny iFaukoňákysmajlík
Co říkáte na vývoj počasí během této zimy? Jak Vaši koně zvládájí změny teplot, vítr?

U nás máme někdy koně s hliněnopu omítkou, někdy jsou zase čisťouncí s kopýtkama jako při narození, někdy jsou protivní kvůli větru. Nemáme halu a tak musíme výcvik stále přizpůsobovat počasí. Zprovoznili jsme vysavač na srst.

Děkuji a všechny odpovědi

11.1.2015 14:46
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Koně to relativně zvládají, bahno je teda šílené, takže téměř každý den drhnu kopyta a spěnky kvůli riziku podlomům a hniloby. Každopádně spíše nejezdníme než jezdíme. Do lesa se nedá kvůli riziku pádu stromů a větví a na otevřeném prostraství někde na louce už vůbec. To bych dřív uletěla Spíše mě teď strápí stav ohrad Jak je mráz nemráz a je pořád vlhko, bahno (prakticky poslední 4 roky), tak mi uhnívají dřevěné sloupky. A díky včerejšímu a dnešnímu větru se mi poskládalo 6 sloupků, které už to nevydržely Chtěla jsem na jaře kupovat venkovní gumy před boxy a s takovou budu muset investovat do kvalitnější sloupků, které vydrží tu naši neustále vlhkou pastvinu... No je to radost toto počasí, ale co naděláme

12.1.2015 09:15
katkaa1

XXX.XXX.180.30

My sme na juhu takže snehu tu moc nie je, buď bol čistý ľad, alebo je blato. Aj jedno aj druhé je na prd pretože sa kone vo výbehu poriadne ani neprebehnú a keď ich berieme von pod sedlo sú nabité a vonku je to samé takže sa ich nedá ani poriadne vybehať. Ešte k tomu vkuse fúka jak blbé a všetkého sa vonku plašia čo bežne nerobia. A čo sa zimy týka keď mrzlo sa mi zdali úplne v pohode, ale teraz sa u nás oteplilo o 15! stupňov a ako sme boli v sobotu na vychádzke po pol hodine čo sme len klusali boli zliate keďže kvôli tej zime riadne nasrstili. Momentálne si neviem ani predstaviť že by som ich mala nechávať vonku 24/7 pri takýchto extrémnych zmenách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík