Dobry den,
potrebovala by som trosku poradit...Mam valaska ST, 9rokov, do poslednej doby jazdeny iba mnou. A vsak, pred pol rokom som zistila ze cakam babatko a od tej doby ho jazdil len moj priatel. Valasek bol zo zaciatku v pohode, vychadzali spolu, lenze priatel je trosku benevolentny a kon to zacal vyuzivat. Moje zufalstvo spociva v tom, ze momentalne sa mu kon rozbieha pod zadkom dole kopcom, utrhava sa, raz ho aj zhodil a ja neviem co dalej. Nepotrebujem riskovat ze sa im obom stane nieco vazne. Ci radsej nechat kona len na pastve, vybehu a pracovat len zo zeme( to ide aj priatelovi a kon ho poslucha ako psik, na myslienku), a ked bude babo na svete zacnem ho davat do poriaku ja, alebo najst niekoho kto by ho jazdil? U druhej moznosti sa vsak bojim, aby ho niekto nepokazil este viac :(
Mate niekto podobne skusenosti? Naozaj neviem co si pocat... Priatel sa aj velmi snazi, co mi je najviac luto, lenze ako nie moc skuseny, ani sam kolko krat nevie kde je chyba...
Za kazdu reakciu dakujem
Dobry den, tak ho nechte jen na pastve, nez ho nekolik mesicu kazit, tak pak naprava muze byt slozitejsi nez jezdeni po pauze. Pokud nenajdete nekoho, komu budete opravdu duverovat, ze vam nebude kone mrvit dal, nechala bych ho se flakat. Ja ze zdravotnich duvodu taky nemohla jezdit, pritel laik, ale nechal si poradit a chodil s konikem delat pod mym dohledem na lonz nebo ze zeme. Kdyby nebylo nej, kun by se flakal jen ve vybehu.
Jestli máte slušné ustájení, kde se denně dostane ven se stádem kamarádů, nechala bych ho tak.Když za ním zajedete ho opucovat, aby nezapomněl, že má paničku, vůbec bych se nestresovala.
Než aby se něco stalo, nebo jste složitě sháněla spolehlivého jezdce( to je dnes nadlidský výkon)
dejte koni prázdniny.Budete klidnější a myslím, že i on bude spokojen
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokiaľ nemáte jazdiareň, na ktorej by mohol priatrľ jazdiť na koni pod vašim dozorom, tak by som ho radšej nechala flákať sa.
Já jsem přestala v těhotenství taky jezdit, a kůň. Se víceméně flákal. Občas šel na procházku občas si ho vzala nějaká kamarádka pod sedlo. Neuškodilo mu to. Jen jestli dělá moc velký bordel, domluvte si trenéra než na něj sednete po pauze vy. Sice teď strach třeba nemáte, ale jak se narodí mimčo budete opatrnější. Hodně štěstí.