Já nepotřebuji žádnou úroveň. žádnou jízdárnu a podobný výmysly. Chci jen, aby měl pořádný výběh, společnost několika koní a vodu. Krmení mám vlastní. Potřebuji socializovat a odstavit od matky. Jednou denně zavést do boxu na krmení (jen, aby nezapomněl), ale to si z části mohu sama zařídit. Je to hříbě...
Ano, hřebeček, nic nepotřebuje Jenom...
Úrovní nemyslím haly, solárka apod, ale právě bezpečný výběh, pravidelné krmení, napájení, dozor a tak.Tyhle samozřejmosti poslední dobou leckde chybí.
Pořádné pozemky se samy nekoupí, ani neoplotí.Boxy samy od sebe nevyrostou, seno si ke koním také zdarma nedoběhne.Překvapivě ani nastlané ty boxy od přírody nebývají.Bobky z nich neodejdou po svém.Zadarmo neteče ani voda.
A kdo si drží stádo, do kterého by si jen tak, sobě pro radost, mohl přihodit cizího hřebce?
Takže kdo takové "nic" má, nemůžete se divit, že si ho nechá zaplatit.
Ironie se vám nelíbí, ale sama píšete - nikdo NENÍ OCHOTEN mi ho ustájit, jen jeden.
Ano, většina ustajovatelů nestojí o práci s mladým hřebečkem. Ustájí klisny, valachy, ale o mladého hřebce či jakéhokoliv hřebce nestojí. Proč asi? Protože pro něj musí mít speciální stádo a dobré ohrady. Ke klisnám nesmí, takže jedině k valachům, nebo jiným hřebečkům.
Levně tedy jedině, když by si ještě někdo jiný odchovával doma hřebce a uvítal k němu vhodného parťáka.
Chápu, že zaplatit 3600 Kč po 3-4 měsíce (pokud byste chtěla koníka mít mimo jen tak dlouho, než zapomene cucat a než bude dost starý na kastraci) zdraží hříbě o cca 10-15 tisíc (započítávám i dopravu a zdr. Zkoušky)... Pokud chcete koníka "socializovat", měl by vyrůstat ve stádě tak následující 2 roky. Myslíte si, že vám ho někdo bude opatrovat za 500 Kč měsíčně? Přes léto bude chtít i kamarádka 1000 Kč/měsíc, přes zimu nejméně 2000 Kč - ročně tedy 18 tisíc, za 2 roky 36 tisíc. Jestliže jste dosud měla jen jeho mámu, a hříbě si chcete nechat pro sebe, možná bude levnější variantou odchovat si ho doma. Nechat ho cucat pod klisnou třebas do toho roka, pak ho vyřezat, aby mámu neobskočil, a přikoupit třebas 2 poníky... Máte svoje krmení, tak nákladem bude jen pořízení těch poníků. Další možností je postavit si sama druhou - hřebčí - ohradu a naopak ustájení nějakého hřebečka k tomu svému nabídnout...
aggitta
napsal(a):
Ironie se vám nelíbí, ale sama píšete - nikdo NENÍ OCHOTEN mi ho ustájit, jen jeden.
Ano, většina ustajovatelů nestojí o práci s mladým hřebečkem. Ustájí klisny, valachy, ale o mladého hřebce či jakéhokoliv hřebce nestojí. Proč asi? Protože pro něj musí mít speciální stádo a dobré ohrady. Ke klisnám nesmí, takže jedině k valachům, nebo jiným hřebečkům.
Levně tedy jedině, když by si ještě někdo jiný odchovával doma hřebce a uvítal k němu vhodného parťáka.
Chápu, že zaplatit 3600 Kč po 3-4 měsíce (pokud byste chtěla koníka mít mimo jen tak dlouho, než zapomene cucat a než bude dost starý na kastraci) zdraží hříbě o cca 10-15 tisíc (započítávám i dopravu a zdr. Zkoušky)... Pokud chcete koníka "socializovat", měl by vyrůstat ve stádě tak následující 2 roky. Myslíte si, že vám ho někdo bude opatrovat za 500 Kč měsíčně? Přes léto bude chtít i kamarádka 1000 Kč/měsíc, přes zimu nejméně 2000 Kč - ročně tedy 18 tisíc, za 2 roky 36 tisíc. Jestliže jste dosud měla jen jeho mámu, a hříbě si chcete nechat pro sebe, možná bude levnější variantou odchovat si ho doma. Nechat ho cucat pod klisnou třebas do toho roka, pak ho vyřezat, aby mámu neobskočil, a přikoupit třebas 2 poníky... Máte svoje krmení, tak nákladem bude jen pořízení těch poníků. Další možností je postavit si sama druhou - hřebčí - ohradu a naopak ustájení nějakého hřebečka k tomu svému nabídnout...
Nezájímá mě roční souhrn peněz za ustájení. Ani nechci ustájení za 500 - myslíte, že jsem spadla z višně? Máte pocit, že každý, kdo tady nejede s váma stejnou vlnu myšlenek, je magor nebo puberťák?
A proč všude okolo to jde za 1000-2000 a tady ne? Našla jsem po republice mraky ustájení, ale 80km a víš dojíždět nechci! Jistě, že dojíždět budu, když nebude zbytí, ale snažím se ještě hledat. A sorry, ale za 3-4 měsíce nebude na kastraci dost starý! Hodlám ho ustájit na nejméně 1, 5-2 roky.
Je mi jedno o kolik to cenu zvýší, nechci ho prodat. Jde mi o to, že abych mohla všem svým zvířatům i svojí rodině zajistit stejný standart jako mají dosud, tak prostě přes 2000 Kč v současné době nepůjdu. To si ho raději nechám doma.
Takže nepoučujte a doufám, že dále budou reagovat už jen ti, kteří o nějakém ustájení vědí.
kykyna
napsal(a):
Nezájímá mě roční souhrn peněz za ustájení. Ani nechci ustájení za 500 - myslíte, že jsem spadla z višně? Máte pocit, že každý, kdo tady nejede s váma stejnou vlnu myšlenek, je magor nebo puberťák?
A proč všude okolo to jde za 1000-2000 a tady ne? Našla jsem po republice mraky ustájení, ale 80km a víš dojíždět nechci! Jistě, že dojíždět budu, když nebude zbytí, ale snažím se ještě hledat. A sorry, ale za 3-4 měsíce nebude na kastraci dost starý! Hodlám ho ustájit na nejméně 1, 5-2 roky.
Je mi jedno o kolik to cenu zvýší, nechci ho prodat. Jde mi o to, že abych mohla všem svým zvířatům i svojí rodině zajistit stejný standart jako mají dosud, tak prostě přes 2000 Kč v současné době nepůjdu. To si ho raději nechám doma.
Takže nepoučujte a doufám, že dále budou reagovat už jen ti, kteří o nějakém ustájení vědí.
Nechtěla jsem poučovat, jen vysvětlit to jaksi "z druhé strany" a nadhodit jiná řešení. Jestli vás to urazilo, tak se omlouvám.
Nic o vás samozřejmě nevím, z vašich podaných informací to pořád vypadá, že máte doma pouze klisnu a její hříbě.
Ročního hřebce kastrovat lze - ideálně dokud moc nelítají mouchy, takže konec dubna považuji za O.K., ale pokud opravdu půjde do odchovny k jiným hřebcům, tak může kastrace počkat.
Že jinde nabízejí odchov hřebce za 1000 Kč/měsíc? Mraky ustájení? Opravdu? Dejte aspoň jeden příklad. Já našla nejlevnější - za 1500 Kč - od dubna do listopadu...
kykyna
napsal(a):
Evidentně vás roční souhrn za ustájení zajímá až pálí, když máte přesně propočteno, že víc jak dva tisíce nemáte.
Nejlepší opravdu bude, když si hříbě necháte doma.A třeba za 1500, - můžete nabídnout ustájení pro cizího hřebečka...
Jsem ráda, že aspoň na Plzeňsku ustajovatelé prohlédli a padli do reality.Protože starat se o dobře o cizího koně za dva tisíce měsíčně je naprostá utopie a charitativní činnost.
Mě samozřejmě stačí venkovní ustájení.
Pan Seidl (úpatí šumavy) - 1500 Kč do dvou let věku, Dále paní Císařová za 1000 Kč do roka, a za 1500 Kč do dvou a za 2500 od dvou let - též šumava, Stáj pana Rédla v Bernarticích - 1700 hříbě. Stáj v Blatnicích za 1700 Kč hříbě.
Mohla bych pokračovat dále, ale teď si nevzpomínám. A to je právě všechno celkem daleko. Pokud ale jinak neseženu, tak si samozřejmě z nich vyberu.
aggitta
napsal(a):
Nechtěla jsem poučovat, jen vysvětlit to jaksi "z druhé strany" a nadhodit jiná řešení. Jestli vás to urazilo, tak se omlouvám.
Nic o vás samozřejmě nevím, z vašich podaných informací to pořád vypadá, že máte doma pouze klisnu a její hříbě.
Ročního hřebce kastrovat lze - ideálně dokud moc nelítají mouchy, takže konec dubna považuji za O.K., ale pokud opravdu půjde do odchovny k jiným hřebcům, tak může kastrace počkat.
Že jinde nabízejí odchov hřebce za 1000 Kč/měsíc? Mraky ustájení? Opravdu? Dejte aspoň jeden příklad. Já našla nejlevnější - za 1500 Kč - od dubna do listopadu...
Neurazilo mne to. Jen jsem to dala sem, páč mi přijde, že sem chodí víc "koňáků" než na inzerci. Nehledám lidi, kteří se živí ustájením, tam je samozřejmě cena jinde a i komfort pro koně. Spíše hledám někoho, kdo má svoje koně na výběhu (více koní) a není mezi nimi kobyla a ustájením si jen rádi přivydělají...
Mám kobylu, valacha a to mimčo - což mi přijde málo na socializaci. A na kastraci dokud je kůň tak mladý jsem trochu pověrčivá -jistě víte, co myslím.
kykyna
napsal(a):
Mě samozřejmě stačí venkovní ustájení.
Pan Seidl (úpatí šumavy) - 1500 Kč do dvou let věku, Dále paní Císařová za 1000 Kč do roka, a za 1500 Kč do dvou a za 2500 od dvou let - též šumava, Stáj pana Rédla v Bernarticích - 1700 hříbě. Stáj v Blatnicích za 1700 Kč hříbě.
Mohla bych pokračovat dále, ale teď si nevzpomínám. A to je právě všechno celkem daleko. Pokud ale jinak neseženu, tak si samozřejmě z nich vyberu.
Děkuji za informace. Za 1000 Kč vlastně nic, protože p. Císařová sice nabízí za 1000 Kč, ale jen do roka - otázkou je, zda to počítá přesně na měsíce, nebo tak, že váš hřebeček už od 1.1. Technicky vzato roček je , čímž je na průměru 2000 Kč/měsíc odchovu
Nejméně je to tedy 1700 Kč/ měsíc. Možná kdybyste rovnou poptávala - kdo si vezme mého hřebečka ke svému, nabízím 1700 Kč/ měsíc, hodila to na FB s prosbou o sdílení, někdo by se našel blíž.
Chápu, že hřebci prospěje pobyt ve stádě několika hřebečků, já si kdysi také dvě hříbata dala do odchovny, když měli být hřebci také v dalším životě (odchovna v JČ), ale naopak jsme ročáka, co z něj měl být valach, vyřezali hned v roce a je z něj úspěšný sporťák. Řešení jsou prostě různá.
Přeji vám, ať vám hledání ustájka dobře dopadne.
Na horách je pastevní ustájení výrazně levnější, protože není problém sehnat velké louky. Kdežto boxové na horách už je složitější sehnat. Proto prostě nejde srovnávat ceny pastevek z hor. Jediné v mém okolí opravdu luxusní pastevko se stádem 20 koní a 10 ha pastvy s různými terény je ode mě vzdáleno 35 km a cena je 3 500, -. Bydlím v rovinaté nížine, kde jsou všude pole a tak pastviny nejsou u žádného ustájení nijak zázračně velké.
aggitta
napsal(a):
Děkuji za informace. Za 1000 Kč vlastně nic, protože p. Císařová sice nabízí za 1000 Kč, ale jen do roka - otázkou je, zda to počítá přesně na měsíce, nebo tak, že váš hřebeček už od 1.1. Technicky vzato roček je , čímž je na průměru 2000 Kč/měsíc odchovu
Nejméně je to tedy 1700 Kč/ měsíc. Možná kdybyste rovnou poptávala - kdo si vezme mého hřebečka ke svému, nabízím 1700 Kč/ měsíc, hodila to na FB s prosbou o sdílení, někdo by se našel blíž.
Chápu, že hřebci prospěje pobyt ve stádě několika hřebečků, já si kdysi také dvě hříbata dala do odchovny, když měli být hřebci také v dalším životě (odchovna v JČ), ale naopak jsme ročáka, co z něj měl být valach, vyřezali hned v roce a je z něj úspěšný sporťák. Řešení jsou prostě různá.
Přeji vám, ať vám hledání ustájka dobře dopadne.
Tak ty Bernartice jsou všeho všudy do 50km - což není tak zlé, ale slyšela jsem, že když jim tam hodím svůj Hyppolit, tak není jistý, že ho malej bude dostávat :-/ Tam prý mají malé stádo mimin a k nim poničku, která je vždycky srovná Jinak Blatnice, tam nejsem úplně nadšená a zbytek jsem vůbec neprověřovala ještě... Ale jak říkám - vše je dál, než by se mi líbilo.
Jirka Drakoň

XXX.XXX.147.210
Ustájím Vám ho na mém ranči v Plzni Bílé Hoře za 4.000, - Kč + DPH.
více na www.mbranch.cz
JIrka Drakoň
603418115.
Jakého plemene je Váš kůň?
pokud je to westernové pracovní plemeno, ustájím ho za 4.000, - Kč + DPH na www.mbranch.cz.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
A Plachtín?
Uživatel s deaktivovaným účtem

kykyna
napsal(a):
Neurazilo mne to. Jen jsem to dala sem, páč mi přijde, že sem chodí víc "koňáků" než na inzerci. Nehledám lidi, kteří se živí ustájením, tam je samozřejmě cena jinde a i komfort pro koně. Spíše hledám někoho, kdo má svoje koně na výběhu (více koní) a není mezi nimi kobyla a ustájením si jen rádi přivydělají...
Mám kobylu, valacha a to mimčo - což mi přijde málo na socializaci. A na kastraci dokud je kůň tak mladý jsem trochu pověrčivá -jistě víte, co myslím.
Pobavila mě věta: "ustájením si jen rádi přivydělají..."
Vážně máte doma koně? Pokud ano, jistě víte, na kolik vyjde jeho měsíční výživa (seno, liz, voda). Když započtete oplocení výběhu, náklady na vybudování zázemí, personál, odpisy strojů, které se používají na závoz/výrobu krmení a úpravu pastvin... ani nepočítám eventuelní pořízení ploch.. vážně jste myslela vážně, že když jste ochotná zaplatit do 2000 Kč / měsíc za vašeho koně, že za takovou cenu si ustajovatel něco vydělá?
Add stáda s pouze valachy/hřebci... ty budou asi spíše výjimkou. To spíš vážně odchovny hříbat, které se na to specializují (to by mu stejně prospělo nejvíce).
Nedá mi než nereagovat, my jsme možná ty "divný"co mají hřebčí stádo, právě na odchov hřebečků, smíšené věkem, kde je jeden vedoucí a ostatní se podřizují, ne ročníkový odchov, se kterým nesouhlasím, ale to je jedno.Navíc jsme na severu Moravy, takže kraj kde bych řekla, že zrovna peníze nejsou, oproti Praze a máme pořád plno a to chceme za ustájení odstávčete nehorázných 2.000kč za první zimu a pak 2.500kč do věku 3 let.
Ano kapacita je omezená 8 hřebců, dva přístřešky jeden stlaný slámou, jeden rohože tosiplast, tak i zpevněné veškeré plochy kde se koně soustřeďují těmi rohožemi, dvě krmítka na seno, také okolo zpevněné rohožemi a samozřejmostí nezámrzné napaječky.Seno si děláme sami, takže na tom samozřejmě ušetříme, protože k tomu potřebujeme jen traktor s čelňákem, rotačku, nahrabovač, obracečku, lis si najímáme, k tomu vlek na svážení sena, stodolu kde se to uschová, vodu máme napojenou na vodovod, takže zadarmo fakt není, neb do těch napaječek voda dojít nesmí, což se nám se studnou už stalo
nepočítám mulčovač na pastviny, smyk a takové ty další drobnosti.
Takže přesně tydle lidi jsou nejlepší, proč chcete tolik, vždyť já si ho tam jen pustím a on tam bude s ostatníma ne?nepočítám boxy pro případ nouze, které musíme mít kdyby se něco stalo a hypotéku na tohle všechno...protože to někdo jaksi musel koupit.
Navíc se musí u hřebců počítat s větším rizikem výskytu problémů, případných oděrek a i úrazů a tak a to si samozřejmě člověk to riziko taky nechá zaplatit.
Takže držím palce ať seženete.Navíc přesně vzít si tam hřebečka jen na 2-3 měsíce bych právě neudělala, výdělek žádný a jenom starosti z toho, protože když si tam mladej zvykne a najde místo a začne být klid tak si ho majitel odveze...