Jaké máte zkušenosti s westernovými dekami s paměťovou pěnou? Fungují? Vrací se deka do původního stavu?
Řeším nyní problém - mám kobylku, která má dělané sedlo na míru, ale během roku se jí záda částečně mění - v létě se jezdí více, v zimě méně, apod. A tak se najde období, kdy sedlo nesedí a užší nebo širší dečka úplně nepomůže a pak se tedy potýkám s problémem suchých fleků pod sedlem, obrácených chlupů, bílých chloupků,...
Teď tedy mám dilema, jestli koupit další tloušťky dek/deku nebo zainvestovat do jedné pořádné deky s paměťovou pěnou? Či máte lepší zkušenosti raději s klasickými dekami s beránkem?
Ještě dodám, že mi právě připadá, že co mám nyní deku - neoprenovou, tak již po cca roce má protlačenější místa a nyní v zimě se to hodně projevilo - opadla a přestala se mi správně opocovat - ale zase vyzkoušet několik tlouštěk dek, případně materiál a zjistit která momentáně sedí je docela nereálné - nikdo v okolí westernové deky nemá
No jsem z toho jelen...
Děkuji všem za zkušenosti
Westernová deka s pěnou vám jistě pomůže v problémech, které máte se sedlem.
Dovážíme tyto deky z Itálie. Již jsou k dostání i u jiných prodejců ale z poměrně vyšší ceny.
Mrkněte http://www.westworld.cz/kategorie/vybaveni-pro-kone/westernove-deky/westernova-deka-sympanova-dry-sec/.
Zdravím vás. Co se týče dek Sympanova není to klasická sympatexová deka. O dekách si můžete počást zde: http://www.hafequitation.com/ita/tecnologia.html přímo od výrobce.
Tloušťka pamětové vrstvy je důležitá zejména pro dobrou korekci. Tam kde není třeba vyplnit tak se pěna přizpůsobí a tam kde je třeba opravdu sedlo zvednout a podložit je jí dostatek.
Palcová deka vám nijak v korekci nepomůže. Pokud hledáte celoroční deku a nechcete kupovat deky na sezonu a mimo sezonu je tahle ideální.
Péče o ni je velmi jednoduchá, stačí omýt proudem vody někde pod sprchou v létě nebo kartáčovat v zimě kartáčem na deky. Deka hodně rychle schne, takže ji máte druhý den zase k dispozici.
Pěna se vrací do původní polohy, vydrží dlouhé vandry i náročnou práci. Koně neodře a zabraňuje klouzání sedla. Je to ideální deka pro moderní western.
Za mě určitě ano, i na koně kulatého či nekulatého. Zákazníci ji berou na různé koně.