Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2015 10:53
ivaf1

XXX.XXX.147.7

Krásný den, ráda bych na jaře začala vylepšovat prostředí u koní. A nedůležitějším je asi omezení bažin. Pro představu popíši situaci. Koně chodí z boxů do výběhu mírně do kopce, takže z výběhu domů letí cvalem, z kopečku, pak smykem zatáčka a brzdy před dveřmi. A dokážete si představit, jak to u nás v obdobích bahna vypadá...
Ráda bych, proto část před stájí zpevnila, nejvíce se mi asi líbí ty Tosiplasty (děrované), ale bohužel nemám nikde nikoho známého, kdo by je měl, abych se podívala, jak to vypadá "doopravdy". Samozřejmě jsem četla zkušenosti, MVDr. Švehlové, která si je velmi chválí. Mě spíše jde o to, jestli se to nesmeká, pokud naprší a koně přes to přeletí cvalem, budou na tom krouhat zatáčku a ještě brzdit... Pak taky aby mi ty Tosiplasty z kopce neujeli, při tomto velkém zatížení.
Také bych se chtěla zeptat, jestli někdo poblíž (HK, PCE, Náchod) Tosiplasty doma má a bylo by možné se podívat, jak to máte vyřešené v praxi?

Předem děkuji, za Vaše rady, postřehy a příspěvky. Přeji pěkný den a Ať Vám koně jdou!

9.2.2015 05:36
mgtka

XXX.XXX.36.4

I kdyby to třeba ve cvalu trochu klouzalo, koně nejsou hloupí, hned zjistí, že je třeba jít zrovna v tom místě klidně.

9.2.2015 07:44
mgtka

XXX.XXX.36.4

Jo a přidávám se s prosbou, kdyby někdo chtěl objednávat do okolí Ostravska, že bychom se podělili o náklady.

9.2.2015 07:49
lafina

XXX.XXX.12.170

Tosiplsty mám, jsem od Trutnova. Má je i sousedka, jsou výborné na rovinu, ale do svahu to chce důkladnou úpravu povrchu a nechat "sednout", zvlášť na jílovém podkladu. Stejnou službu udělají i plastové zatravňovací dlaždice z internetu nebo tam, kde je opravdu frekventované a namáhané místo - betonové zatravňovací dlaždice. Mám je stejně dlouho jako Tosiplasty a nebyla nutná tak důkladná úprava terénu a drží. Nekloužou se, nedrolí se...a to je mám pátým rokem. Teď, až se budeme stěhovat do svého, budu pokládat pouze betonové, s Tosiplatem je problém dopravy - zvlášť, když bydlíte na hůře dostupném místě.

9.2.2015 09:21
lizbeth

XXX.XXX.214.50

mgtka napsal(a):
Jo a přidávám se s prosbou, kdyby někdo chtěl objednávat do okolí Ostravska, že bychom se podělili o náklady.

Ostravsko jsme my, ale ještě nevím jak to bude s realizací-časově.

manžel taky navíc te´d navrhuje spíše ty betonové zatravňovací dlaždice kolem stáje.
nemáte někdo zkušenost s těmito? http://www.zatravnovacidlazdice.cz/.

9.2.2015 10:39
mgtka

XXX.XXX.36.4

Taky jsem o puruplastu četla, je podstatně dostupnější a na to že je to to stejné co ecoraster je to i levnější, ale stejně to proti tosiplastu je cenový rozdíl, přístřech asi zabetonuju, ale s prostorem kolem přístřechu a nejvytěžovanější místa mám v mírném kopci, takže jsem omezována.

http://www.puruplast.cz/moravsko-slezsky-kraj/

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2015 11:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Předopokládám, že se ty menší dlaždice (puruplast) lépe pokládájí a velkou výhodu vidím v tom, že jsou svázané zámky, což Tosiplasty nemají. Na druhou stranu - položené na srovnaný terén a rozhrnutou vrstvu písku byly za chvíli a drží báječně. Jediný problém je, když nejsou dostatečně srovány s okolním terénem, tak trpí okraje (olamují se po kouskách). Ale to je můj technický problém nedostatečně dokonalého usazení. V jednom místě je mám "zarámovány" jednou řadou betonových zatravňovacích dlaždic a sedí to výborně a kraje jsou chráněny.
Za mě - tosiplasty jsou nejlepší investice, jakou jsem do prostředí našich zvířat udělala! ;)
Jsme ale úplně odjinud než poptávající, takže s prohlídkou nepomůžeme..

9.2.2015 11:34
lizbeth

XXX.XXX.214.50

Ať koukám jak koukám...nejlevněji a co se zkušeností týče pořád vychází nejlépe tosiplasty. Projela jsem internet a i podobné zatravňovací dlaždice a´t už umělohmotné nebo betonové a vyjdou dráž...tosiplasty vyjdou na cca 200 Kč/1m2 plus doprava?

9.2.2015 14:10
lafina

XXX.XXX.12.170

Mě právě vycházejí levněji ty betonové -800x600 mm - v OBI mají velice často akce, kdy mají cenu 38 Kč za kus, a hlavně, nemám problém s dopravou - jelikož market je ve městě, kam denně dojíždím do práce. Doprava Tosiplastů mě vyšla okolo 4 tis. (brala jsem jich 100 ks) a hlavně byl velký problém, kdo dopraví (kvůli dostupnosti)...a předpokládám, že tam, kam se budem stěhovat, už by nedopravil nikdo smajlík

9.2.2015 17:34
horallka

XXX.XXX.195.188

Budu kupovat Tosilplasty na jaře(duben-květen).Jsem od Uničova, kdyby měl někdo z okolí zájem také koupit tak písněte a dáme dopravu na půl

13.2.2015 15:00
ivaf1

XXX.XXX.147.7

Všem moc děkuji za reakce.
Já jsem nad Puruplasty také přemýšlela, ale neslyšela jsem na ně moc dobré ohlasy, proto jsem se rozhodla pro Tosiplasty. Ráda bych měla část těmi plnými a část děrovanými. S úpravou podkladu nebude problém, s tím si poradí těžká technika... Nechci však dělat tak velké zásahy a přijde mi že ty betonové zatravňovací rohože by se hůře vyndávaly...
Pro lafina: Odkud od Trutnova jste? Mohli bychom se někdy přijet podívat?

4.4.2015 22:16
kate87

XXX.XXX.164.67

mgtka napsal(a):

Zdravím, kupovali jsme Tosiplasty na podzim a letos bych chtěla nejpozději v létě dokupovat, jsem od Val. Meziříčí, to by se možná dalo spojit ne?

5.4.2015 09:11
mgtka

XXX.XXX.92.148

To by možná šlo, ještě jedna paní možná bude kupovat tak čekám jak se vyjádří.

5.4.2015 09:28
strelish

XXX.XXX.243.170

Mgt> březen byl zabitý, dělali nějakou velkou zakázku do Německa.

6.3.2018 12:08
mgtka

XXX.XXX.22.94

opět vytahuji puruplasty, už dělají větší dlaždice 50x50 a jsou cenově dostupnější i když to stále není tosiplast, zajímá mě jakou minimální nosnost na m2 byste pod koně dali? na stránkách tosiplastu třeba tuto informaci nemají.

Dík.

6.3.2018 12:46
sovicka

XXX.XXX.48.134

mgtka napsal(a):
opět vytahuji puruplasty, už dělají větší dlaždice 50x50 a jsou cenově dostupnější i když to stále není tosiplast, zajímá mě jakou minimální nosnost na m2 byste pod koně dali? na stránkách tosiplastu třeba tuto informaci nemají.

Dík.

Tak obávám se, že ohledně zátěže to pořád vychází na ty nejpevnější, které stejně ve větším rozměru nedělajísmajlík Uvažuju o nich nebo ecorastru, protože funkcí mi přijdou pro mé použití vhodnější (potřebuji možnost zatravnění).

29.7.2018 19:54
mgtka

XXX.XXX.64.12

Tak jsme konečně pořídili tosiplasty, ale bohužel vzhledem ke zhoršení zdr. stavu manžela a mému těhotenství budeme stěhovat koně do ustájení a jednoho prodáme.

Předběžně se ptám, byl by zájem o odkoupení jedné palety, tj.40ks děrovaných rohoží? Cena bude stejná jako jsme pořídili, tj. Cca 310kč za kus.
Frýdecko-Místecko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík