Sháním sedlo - jsou syntetická sedla špatná?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fany61

9.2.2015 21:41
Fany61

XXX.XXX.18.214

Nedávno jsem si přečetla spoustu negativních komentářů na adresu syntetických sedel s plastovou kostrou (Norton, Daslo...). My jsme Norton dali kobylce, co měla problémy se zády (usoudili jsme, že lehké sedlo pro ni bude lepší) a problémy zmizely. Další kamarádka ho má 3 roky na kobči a taky si ho nemůže vynachválit. Moc by mě zajímalo, co je na tom tak špatného? Nikdo to neodůvodnil, jen spousta nadávek. Já jsem si teď koupila kobylku a teď nevím, co si počít. Potřebuji sedlo okolo 5000 Kč a o Nortonu jsem uvažovala, ale nechci na ni dát nic špatného a bohužel v sedlech se moc nevyznám. Je to A1/1 (2 komora). Zkoušela jsem na ni staršího Stübbena, ale přišel mi strašně moc těžký...Byla bych ráda i za tip na nějaké dobré sedlo, co se dá sehnat za nižší cenu :).

9.2.2015 21:58
-šumák-

XXX.XXX.166.37

Na ponici mám Daslo- na ní kožené nesehnatelné a po Daslu jsem sáhla kvůli vyměnitelné komoře a ceně- ona si kočička už párkrát se sedlem lehla a tohohle by mi nebylo až tak "líto" a další důvod proč jsem ho koupila bylo to, že polštáře nemá kousíček od sebe a je pohodlné, na ponici naskakujeme takže ho nekřivíme a ani nepřetěžujeme vahou

Dřív jsem měla na jiného koně Star- ale po 5 měsících každodeního ježdění slehly polštáře a valacha mi během jedné vyjdy sedřelo do krve (ale má velký kohoutek) takže do něj už fakt ne, mám 55kg nebylo přetěžováno vahou

U nortonů mi vadí, že má polštáře blízko u sebe a blbě se mi v tom sedí

u wintecu jsem žádné - "nenašla" ale seděla jsem v tom jednou a bylo pro mě malé a ani poník mi nedal chvilku na přezkoumání, nicméně na kobylu mi lépe sedělo právě daslo

samozřejmě tyto sedla se nedají srovnávat s KT a Hauzrem ale v určitých případech budou lepší (lepší padnoucí indie než nepadnoucí kvalita) pro 100kg chlapa ty syntetické "chechtačky" nebudou nikdo ale mě Daslo na malou vyhovuje

10.2.2015 09:43
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Kamarádka zrovna Nortona prodává, koupila si nové a bohužel je jí malé posedlí, ale to předchozí má už řadu let, jezdí pravidelně tak 5x týdně a bez problémů..
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/2432062/plastove-sedlo-norton-rexine/.

10.2.2015 18:16
horallka

XXX.XXX.195.188

Nortnů se bát nemusíte, za tu cenu jsou to opravdu dobrá sedla!Daslo nic moc, rozjíždí se a jsou méně kvalitní.V minulosti jsem měla dvě sedla norton a bez problémů, mají i měkké polštáře takže pro koně je to příjemné.Znám holčinu která váží přes 80kg a v sedle norton pravidelně jezdila a skákala asi 5 let. Já mám nyní wintec, koupila jsem ho starší kobylce kvůli cair sistému.Je to dražší a kvalitnější sedlo ovšem jsem trošku zklamaná, polštáře jsou tvrdší než byly u nortnů, kobče nesedí tak jak jsem si představovala...

10.2.2015 18:26
bischof.vlastimil

XXX.XXX.45.196

Ja mám velice dobré zkušenosti se sedly Wintec.

10.2.2015 19:04
sany

XXX.XXX.1.137

Z těch syntetických jedině Wintec, ty plastové kostry si dělají, co chtějí, takže ikdyž chvíli pasují, dřív či později se začnou křivit, komora se mění, takže už nesedí, prostě leda tak jako dočasné řešení, mě to celou pokřivilo, koni přestalo sedět, ikdyž první 3 roky pasovalo dobře. Od té doby na sedle opravdu nešetřím a nortona, star ani daslo, či podobné bych na koně ani omylem nedala. Ale vím, že lidé, co to neřeší, jestli sedlo sedí řeší jenom podle toho, jestli drží, kaj že řešit tvar a výšku polštářů na daný hřbet, tak taková sedla používají běžně, někteří koně pod nimi pak nenasvalují, jiní pod tím prostě nějak fungujou. Není nad kvalitní sedlo a i to může být lehké, sama mám 3, 5 kilové.

10.2.2015 19:49
soraya

XXX.XXX.1.227

Mám používaný Norton, koňovi sedí, mne sa v ňom nejazdí úplne najlepšie, nedrží sed, nie je síce tvrdé, ale ani moc pohodlné. Mám ho dočasne, kým sa nazbierajú peniažky na poriadnejšiu drezúru, ale ako rekreačné sedlo nevidím dôvod prečo nie. V jednom českom obchode mi Nortony vrelo odporúčali ako najlepšie sedlá v danej cenovej kategórii..

Přidejte reakci

Přidat smajlík