tito

XXX.XXX.10.13
Dobrý den, máte nějaké zkušenosti s čipy v hleznech? Operace, či ne.Lépe operovat ve staji nebo na klinice? Finanční náročnost atd. Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Operovať čip v stajni? To nikto fakt robí? Keby aj, śla by som na kliniku určtie, je to už pomerne rutinný zákrok, cenu vám určite najpresnejšie povedia priamo ma klinike, závisí to aj od váhy koňa, od rozsahu operácie, priebehu rekonvalescencie a podobne. Tých 30.000 asi bude minimum, pripravila by som sa na takých 50.000.
Ve stáji rozhodně ne, toto se dělá na klinice a jak zde bylo řečeno, záleží to na váze koně, na rekonvalescenci (případné komplikace), léky,... Hlavně rekonvalescence po operaci doma je na dost dlouhou dobu. Toto není sranda. Pokud je to kobyla, tak je zcela nevhodná do chovu.
Více informací zde http://www.dominika-svehlova.cz/nemoci17.php.
tito

XXX.XXX.17.14
Moc díky, za všechny komentáře!... RTG.
tito

XXX.XXX.17.14
.
tito

XXX.XXX.17.14
,.
tito

XXX.XXX.17.14
Nejde mi sem vložit foto rtg... pardon. Jedná se o kobylu, ale nemá to genetické, ale po úraze.
Nik

XXX.XXX.227.64
Pokud se čip v hleznu našel a včas byla provedená operace, jaká je pravděpodobnost, že by kůň měl v budoucnu nějaké problémy, popřípadě by se nesměl tolik zatěžovat? (koník podstoupil operaci v roce a půl, nekulhal, neměl hlezno bolestivé, pouze se vytvořila nálevka a po RTG vyšetření se našel úlomek, který se operačně vyndal) Děkuji za odpověď.
tito
napsal(a):
Dobrý den, máte nějaké zkušenosti s čipy v hleznech? Operace, či ne.Lépe operovat ve staji nebo na klinice? Finanční náročnost atd. Díky.
Dobrý den,
zajímá mě jestli je čip v jedom hlezně nebo obou.. Má konik s nohou problémy? Já mám u svého valacha čipy v zadních spěnkách, v každé na stejném místě zepředu. Má to od mala, na kloubu nemá žádné artrotizké změny od tření nebo dráždění (podle RTG). Provokační zkoušky přímo na čipy byly v pořádku, takže jsem čipy raději nechala kde jsou. Jinak v případě operace by byla cena u mého vet.20tis za obě nohy u něj na klinice.
tito

XXX.XXX.17.14
Čip byl pouze ve jednom hleznu. Kůň nekulhal, ale hlezno otékalo. Čip byl vyndán na klinice bez pár stovek za 30t.