basinka

XXX.XXX.158.147
Dobrý večer chtěla bych se zeptat konikovi se objevila na jedne předni noze u šlachy nalevka. Tak bych chtěla poprosit o radu jak se ji zbavit a jaky je důvod že vznikla. předem děkuju.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nálevka pri šlache? Určite? Nebolo by foto?
Nálevky sa obvyklé kúsok nad kĺibmi, môžu mať viacero príčin, nevhodné kutie, preťaženie, niekedy ich môže spôsobiť aj strava.. Ale obvykle sa nálevky objavujú na oboch nohách, jedna nálevka podľa mňa signalizuje nejaký väčší problém.
digi111

XXX.XXX.218.46
Mému koníkovi se také dělají nálevky. Na zadních mohách. Přitom kutí má dobré, nijak hodně ho nenamáhám a krmen je myslím si tak akorád. Pokaždé když přijdeme po práci, terénu a tak tak jsou o poznání menší. Taky by mě zajímalo jak se toho dá zbavit.
digi111
napsal(a):
Mému koníkovi se také dělají nálevky. Na zadních mohách. Přitom kutí má dobré, nijak hodně ho nenamáhám a krmen je myslím si tak akorád. Pokaždé když přijdeme po práci, terénu a tak tak jsou o poznání menší. Taky by mě zajímalo jak se toho dá zbavit.
Můj koník se nálevek zbavil ve chvíli, kdy jsem změnila způsob ustájení na 24/7 venku. Od té doby už je neměl, přestože parkůrově využíván byl nadále.
digi111

XXX.XXX.218.46
Nemám možnost takového ustájení...a když chodil do výběhu od rána do večera, nálevky zůstávaly...moc vám děkuji za vaši reakci :).
Moji kobyle se asi 2 měsíc po sundání podkov udělali nálevky... chodí 2-3 týdně terén, lonž nebo jízdárna... měla nějaké psychické problémy taže jdeme pomalinku... takže nejrychlejším chodem je momentálně klus žádná divočina a to na travnaté jízdárně tam nekulhá.. ale jelikož je sucho a země je tvrdá je možné že se po chození ve výběhu přetěžuje tak nějak sama?to mi příjde jako blbost.... co s tím? mám jí pouštět jen na pastvu a jinak box? nebo naopak víc chodit prochajdy po terénu atd aby si nohy zvykli? vet řekl namazat chladivym -regeneracnim gelem pred a po jezdeni, popr bandaze na tlumeni narazu a na noc bandaze do vybehu... kdyz se to nezpravi budeme hledat priciny jinde.. má s tímhle někdo zkušenosti?
DoubleBouble
napsal(a):
Moji kobyle se asi 2 měsíc po sundání podkov udělali nálevky... chodí 2-3 týdně terén, lonž nebo jízdárna... měla nějaké psychické problémy taže jdeme pomalinku... takže nejrychlejším chodem je momentálně klus žádná divočina a to na travnaté jízdárně tam nekulhá.. ale jelikož je sucho a země je tvrdá je možné že se po chození ve výběhu přetěžuje tak nějak sama?to mi příjde jako blbost.... co s tím? mám jí pouštět jen na pastvu a jinak box? nebo naopak víc chodit prochajdy po terénu atd aby si nohy zvykli? vet řekl namazat chladivym -regeneracnim gelem pred a po jezdeni, popr bandaze na tlumeni narazu a na noc bandaze do vybehu... kdyz se to nezpravi budeme hledat priciny jinde.. má s tímhle někdo zkušenosti?
Asi bola trocha hlúposť dávať dolu podkovy zrovna na leto kedy je najviac tvrdo. Zvyčajne sa to robí na zimu a kôň sa nechá pár mesiacov "stáť."
Ano myslím si, že sa môže preťažovať aj sama vo výbehu ak tam je tvrdo a rovnako aj pri lonžovaní a jazdení na tvrdej trávnatej jazdiarni.
Skúsila by som botičky aspoň na prechodné obdobie, čo môže byť pokojne aj rok.