helpet

XXX.XXX.69.117
Ahoj, muze mi nekdo nastinit, jak se lisi cena triletteho kone po Aristo Z, treti na zkouskach trilettych, atraktivni zbarveni, bez zlozvyku, nekdy zkousi, ale jinak velmi ochotny a poslusny, od zkousek jezden velmi malo (3/4 roku 2x), mimo jizdarnu chodit neumi, je velmi energicky a cena toho stejneho kone asi o tri roky pozdeji tj temer v sedmi letech po absolvovani nekolika spis jednodussich parkuru, ale s velkym potencialem pro parkury ve stylu sveho otce Arista? Konik je valach. Dekuji
helpet

XXX.XXX.69.117
A to je ktera z tech cen? nebo to je ten rozdil?
helpet

XXX.XXX.69.117
Jo, to je mi jasne, ze naklady to nepokryje. A jaka si myslite ze je cena takoveho trileteho kone?
helpet

XXX.XXX.69.117
Matka je po Calanthano. kdyz je 40 tis. malo, tak kde se tedy cena radove pohybuje? je obsedly, pod sedlem chodi hezky i kdyz pro zacatecnika to uplne neni.
helpet
napsal(a):
Ahoj, muze mi nekdo nastinit, jak se lisi cena triletteho kone po Aristo Z, treti na zkouskach trilettych, atraktivni zbarveni, bez zlozvyku, nekdy zkousi, ale jinak velmi ochotny a poslusny, od zkousek jezden velmi malo (3/4 roku 2x), mimo jizdarnu chodit neumi, je velmi energicky a cena toho stejneho kone asi o tri roky pozdeji tj temer v sedmi letech po absolvovani nekolika spis jednodussich parkuru, ale s velkym potencialem pro parkury ve stylu sveho otce Arista? Konik je valach. Dekuji
Pokud jste takového koně odchovala, nedaří se vám prodat tak byste měla vědět, kolik vás už za svůj dosavadní život stál.A od toho určit cenu.
Jste potencionální kupec, koně chcete, ale nezdá se vám cena?Hodláte smlouvat, tak hledáte na diskusi podklady, kterými prodávajícího dotlačíte ke slevě?
Cenu si vždy určuje prodávající.Jen on u konkrétního koně může vyčíslit kolik do hříběte investoval ještě než se narodilo, kolik do té doby než s ním někdo udělal zkoušky.
A kolik ho ten kůň stál dál, od kastrace, ustájení, přes tréninky, přepravu, startovné, třeba i jezdce?
Je tam spousta kritérií, každý má jiné podmínky, tudíž jen ten, kdo koně prodává vám může vyčíslit kolik do koně za 4 roky vrazil.

XXX.XXX.245.248
Já například kupovala 3 letého koníka se zajímavým původem za 65.000, -, obsedlého, s dobrým nakročením do další práce, a neprijde mi to moc, pokud nekdo chce mít zaruku, alespon v jeho genech i kdyz to taky není někdy všechno je treba to zaplatit a samodrejme s dalšími zkušenostmi ta cena roste.
No,65000, je už pro chovatele myslím celkem zajímavá cena za remontu. Já se na to z pozice chovatele dívám, tudíž jsem u třáletka napsala 40000, - neb tak se v našem regionu ceny původových koní /valachů zhruba pohybují/ pokud tedy kůň není nějak vyjímečný. U kobyly by to pak bylo řádově o 10-15 tis více. A nikdy to nebude po odečtení všech nákladů výdělečné...jde tedy o to, pokud chceme mladé koně prodávat, jak moc to bude prodělečné, či zda a v jaké míře se nám pokryjí náklady... Aristo je velmi dobrý hřebec, ale z chovatelského hlediska patří k lepšímu průměru /což je vidět i na ceně za připouštění, která je myslím něco okolo 7tis. letos?/. Pokud je tedy pouze obsedlý, zdravý a chodí za druhým koněm ven, pak je opravdu teprve před branami jezdeckého výcviku a cena za práci s výcvikem je tam nula nula prd. Ano, pokud se kůň během řádného vícviku dostane na úroveň ZL parkur, Z, L drezůra s perspektivou do vysokého sportu a je na 120% zdráv, jeho cena může astronomicky stoupnout. Mě se částka 40tis za nadějného tříletka také nelíbí, ale jsem vůči trhu jaksi skeptická:( Vlastně jsem z příspěvku nepochopila, zda je tazatelka potencionální kupující či prodávající a co je velký potenciál okem odborníka / S, ST, T, TT.../.
helpet

XXX.XXX.69.117
Moc dekuji za vysvetleni. Chtela jsem, aby nebylo poznat, zda jsem kupujici ci prodavajici. Jsem na strane zajemce. Bohuzel majitel konika, ktery se mi libi, mel vysoke naklady a nacenil ho na neuveritelnych 180 tis. - to jsou jeho naklady. Konika je mi lito, protoze stoji a nikdo na nem nejezdi. A za takovou cenu se neproda. :-/ Dekuji za nazory. Moc pomohly.
helpet
napsal(a):
Moc dekuji za vysvetleni. Chtela jsem, aby nebylo poznat, zda jsem kupujici ci prodavajici. Jsem na strane zajemce. Bohuzel majitel konika, ktery se mi libi, mel vysoke naklady a nacenil ho na neuveritelnych 180 tis. - to jsou jeho naklady. Konika je mi lito, protoze stoji a nikdo na nem nejezdi. A za takovou cenu se neproda. :-/ Dekuji za nazory. Moc pomohly.
Jestli se věc má tak, jak píšete, zkuste chvíli vyčkat.Na citovku už se nahonem a prodalo spousty koní
Valach, se kterým se dál nepracuje, věkem na hodnotě dosti ubývá.Má li prodejce zájem koně poslat, tak na vás něco zkusil.Jestli nahodí tuto cenu do inzerce a kůň tam bude pár měsíců viset, můžete pak nastoupit s vaší nabídkou a třeba se domluvíte.Každopádně bych to nelámala přes koleno, koní je...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Môžete prísť a ponúknuť majiteľovi na drevo takých50-60.000, čo je zrhuba suma, za akú sa šikovný kôň so športovým potenciálom( a zdravý!), bezchybným exteriérom a pekným phybom v inzercii dá predať.