Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

betty009

26.2.2015 14:54
betty009

XXX.XXX.215.227

Mám 6 letou kobylku Čt x QH, ježděna nejdřív westernově - před půl rokem jsme přešli do anglie, jak ve westernu tak v anglii máme hroznej problém jet v řadě za koňmi. Prosím nevíte někdo jak odblokovat, aby se nesnažila koně předbíhat, lést jim až do zadku apod? Jak jede venku první tak sotva leze, na jízdárně jde krásně v klidu, na lonži se nikam nehrne, ale jakmile jedeme ven s ostatními koňmi a musí jet v řadě, tak je to hrůza. Nikdy jsme nejezdili rychlostní disciplíny, nikdy jsem jí nepustila na poli, aby se nenaučila lítat, pokud jede vedle koně tak to nedělá aby se cpala dopředu ale jakmile jede v řadě tak to je katastrofa, nechce jet v klidu, pořád má tendence předbíhat ostatní nebo jim doslova lést dopr... Máte někdo podobné zkušenosti? Moc děkuji.

26.2.2015 15:55
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Většina koní, kteří spolu chodí na vyjížďky, případně jsou i spolu ve stádě si určitým způsobem důvěřují, takže pokud jezdec koně nekoriguje, tak jsou schopni druhému koni vlézt pomalu až do zadku, protože ví, že po nich nevykopne - ale kolikrát i když vykopne. Nejideálnější je uspořádání jezdců a koní v řadě podle rychlosti chůze - takz. není dobré, aby první šel lenoch a rychlonožka šel poslední - koně mají svůj přirozený rytmus, který je jim nejpříjemnější, jsou v něm uvolnění, takže nejideálnější je jim co nejvíce vyhovět - samozřejmě holt ne vždy to jde takto uspořádat, už i pro to, že někteří koně neradi chodí první, poslední či i uprostřed. Každopádně i moje kobylka, pokud před ní jde pomalý kůň - chodí rychlým tempem ať je vepředu či vzadu, se přibližuje k zadku koně před námi - pak je nervní ona, kůň před námi i já, takže to řeším tak, že trénuji pomalejší krok a udržuji odstup. Pokud se kobylka ke koni přiblíží, tak vezmu zpět, chvíli si ji hlídám a pak ji povolím - většinou stačí toto udělat párkrát za vyjížďku a kobylka si odstup hlídá. Ale pokud to jde, tak jdu první a nemusí řešit nic. Naopak kamarádka co má pomalejšího koníka chodí za mnou - sem tam to prohodíme, aby si zvykali chodit i naopak :).

27.2.2015 08:40
dsj

XXX.XXX.84.244

Jezdila jsem kobču A1/1 - dělala to samé - pokud šla první nebo sama, tak byla OK, ale jakmile měla jít v řadě druhá, tak to bylo naprosté utrpení - dokázala se celou vyjížďku drát dopředu, caplovat na místě, vztekat se. Přeučit se mi jí nikdy nepodařilo, prostě měla natolik bojovné srdce, že nedovolila, aby kdokoliv šel před ní. Hromadně s ní cválat ve skupině koní za někým nešlo vůbec, byla schopná mi utrhnout ruce... Sama nebo první byla zlatíčko, ale jak si někdo dovolil strčit nos před ní, začala závodit... hádám, že jestli je váš koník kříženec QH, což jsou také závodní koně, tak se v něm to závodní srdce možná také probouzí, když musí jít druhý...

Přidejte reakci

Přidat smajlík