Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2015 21:12
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Dobrý den, jezdím kobylu ČT je jí asi 11 a je temperamentní. Já jezdim asi 3 roky, takže toho moc neumim. No a kobyla prostě nechce zastavovat někdy zastaví někdy ne. Nedávno sem si jí vzala do kruhovky a chtěla sem z ní slést jakmile sem se připravovala, že slezu tak se pokaždý rozklusala. Potom mi jí pomohla zastavit kamarádka a fakt nevim co mam dělat ze země zastavuje úplně v pohodě, ale ze sedla jenom někdy.

6.3.2015 06:54
mgtka

XXX.XXX.36.4

A to tě to tam nemá kdo naučit?
Když slézáš, postav si ji proti zdi, pokud ji nemá kdo přidržet.

6.3.2015 10:21
bischof.vlastimil

XXX.XXX.226.180

Moníísek napsal(a):
Dobrý den, jezdím kobylu ČT je jí asi 11 a je temperamentní. Já jezdim asi 3 roky, takže toho moc neumim. No a kobyla prostě nechce zastavovat někdy zastaví někdy ne. Nedávno sem si jí vzala do kruhovky a chtěla sem z ní slést jakmile sem se připravovala, že slezu tak se pokaždý rozklusala. Potom mi jí pomohla zastavit kamarádka a fakt nevim co mam dělat ze země zastavuje úplně v pohodě, ale ze sedla jenom někdy.

Postavit si ji proti zábraně je fajn ale pokus si uvědomit jestli ji třeba nevědomky nepobídneš...

6.3.2015 12:13
Moníísek

XXX.XXX.1.239

No nemá jezdim zadarmo a to sem zkusila si jí postavit proti stěně několikrát, ale pokaždý uskočila jako my máme v kruhovce roh rak sem si jí postavila do toho roho, ale rychle se otočila a uskočila.Když takhle sesedam na dvoře tak je to v pohodě a myslim si, že jí nijak nepobízim takhle sesedam pořát... A jak jí mam teda naučit zastavovat chctěla sem jí dát pamplsek když se asi na 4 sekundy zastavila, ale ruky se několikrát lekla.

6.3.2015 12:20
stacey

XXX.XXX.194.90

Nauč si kobylku perfektně a 100% zastavovat ze země na slovní povel. Třeba houuu, prrr nebo stůj. Nebo co chceš. A to potom převést do sedla. Ze začátku ji třeba může někdo vést, ty dáš ze sedla slovní povel a součásně zádrž sedem a člověk ze země zastaví a velká pochvala. Koně většinou zastavování chápou velmi dobře.

6.3.2015 13:59
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Moju radu asi nebudeš chcieť počuť, ale ty ešte evidentne nie si na tom jazdecky tak dobre, aby si mohla jazdiť sama bez dozoru. Nájdi si vhodnejšie miesto kde sa ti bude niekto venovať a budeš sa ďalej učiť pretože týmto spôsobom (okrem toho že skazíš koňa) si koleduješ aj o vážnejší prúser. O chvíľku to totiž nebude len o zastavovaní ver mi..

6.3.2015 17:12
Moníísek

XXX.XXX.1.239

katkaa1 napsal(a):
Moju radu asi nebudeš chcieť počuť, ale ty ešte evidentne nie si na tom jazdecky tak dobre, aby si mohla jazdiť sama bez dozoru. Nájdi si vhodnejšie miesto kde sa ti bude niekto venovať a budeš sa ďalej učiť pretože týmto spôsobom (okrem toho že skazíš koňa) si koleduješ aj o vážnejší prúser. O chvíľku to totiž nebude len o zastavovaní ver mi..

Já to vim, že jí kazim, ale ono to bylo všechno honem honem, abych uměla cval a mohli sme jezdit na pořádný vyjížďky a skákat.. ale skákat se bojim a trenérka ona neni trenérka, ale skvěla holčina co mě to učila už nemá čas a jelikož to mam u sousedů a zadarmo takže proto tam chodim a teď sem začala chodit do jednoho klubu a hned na druhý hodině sem spadla já bych někam chodila dřív, kdyby to bylo blíž a taky kdyby tam jezdili autobusy protože takhle mě musí vozit rodiče..

6.3.2015 17:25
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Jo a já normálně nejzdim sama na vyjížďky, nebo na jízdárně vždycky semnou někdo je, ale taky jezdí takže většinou na rady pro mě nezbyde moc času do kruhovky chodim, když nikdo nedorazí

6.3.2015 17:28
alfonza

XXX.XXX.72.69

Moníísek napsal(a):
Já to vim, že jí kazim, ale ono to bylo všechno honem honem, abych uměla cval a mohli sme jezdit na pořádný vyjížďky a skákat.. ale skákat se bojim a trenérka ona neni trenérka, ale skvěla holčina co mě to učila už nemá čas a jelikož to mam u sousedů a zadarmo takže proto tam chodim a teď sem začala chodit do jednoho klubu a hned na druhý hodině sem spadla já bych někam chodila dřív, kdyby to bylo blíž a taky kdyby tam jezdili autobusy protože takhle mě musí vozit rodiče..

Majitelé kobyly se ti věnovat nemohou? To jim nevadí, že jim kazíš koně? Zadarmo to asi nikdo dělat nebude, ale třeba za nějakou kačku nebo za výpomoc.
Nebo v tom klubu, tam se ti taky nikdo nevěnuje? Moc to nechápu, tohle je přístup honem honem jezdit a taky se honem honem zrakvit. To tam nikde není zodpovědný dospělý?

6.3.2015 17:47
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Jo jako jezdim za výpomoc, ale ta trenérka je ráda, když si tam 1 týdně zajezdí a pak tam jezdí ještě jedna ta toho umí víc než já, ale ta mě že jo nebude trénovat a v tom klubu tam je trenérka která mě učí, ale ta kobyla se lekla psa o ona mi řekla až potom, že sem se měla zaklonit a držet kolenama jo a kde jezdim za výpomoc žádný peníze nechtěli jelikož sme sousedi atd.

6.3.2015 17:54
alfonza

XXX.XXX.72.69

Proboha hlavně ať tě neučí holka, co toho umí víc než ty. To chce trenéra, který se ti bude věnovat, ne že na tebe jednou za hodinu koukne.. ani rodiče ti nezaplatí nějaké lekce? Všechny zlozvyky, které se teď naučíš, ať už sama nebo od kamarádky, se budeš později těžko přeučovat. No a sousedi, no comment. Když jim nevadí, že jim kazíš koně, to je jejich věc. Ale pokud tě nechají jezdit na svém koni, zodpovídají za to, pokud se ti něco stane, to by si měli uvědomit.

6.3.2015 18:00
Moníísek

XXX.XXX.1.239

O peníze tady nejde, ale o to, že je všechno hodně daleko a žádný spoje takže by mě tam museli vozit a to by asi kvůli jejich práci moc nešlo max. jednou za 14 dní.. a v tom klubu se na mě ta trenérka kouká asi furt, ale prej si to tam moc koňáku nevychvaluje tak nevim... já vim no těch zlozvyků už mam dost... a hrozně mě to štve, že s tim v podstatě nemůžu nic dělat.

6.3.2015 18:32
alfonza

XXX.XXX.72.69

Tak kvalitní hodina 1x za 14 dní je lepší než nic. Vím, že je to těžký, pokud tě v tomhle věku rodiče zrovna nepodporujou, ale jezdectví je bohužel takový sport, který se člověk těžko učí sám, bez dobrého vedení.

6.3.2015 18:36
-šumák-

XXX.XXX.166.231

Něco malinko s tím dělat můžeš jak si na tom s teorií? poslední dobou jsem začala kontrolovat sama sebe tím, že zůstanu u nás doma na cestě a na židli nastavím kameru... pak se večer koukám a píšu si co dělám blbě, když vezmu první a poslední záznam vidím změnu- už tolik nevytáčím špičky na skoku a koukám před sebe. Pár let jsem jezdila jen pod trenéry ale s vl. koňmi si už jezdím spíš do lesa takže lajdačení si vybralo jsou daň a já se za své jezdecké dovednosti budu prát jakkoli to půjde! nevzdávej to! nené sice správné, že tě sousedi nechají u koní bez dozoru ale i trénink 1x za 14 dní je 100%lepší než říkat, že tě to štve ale nemůžeš s tím nic dělat, nějaká cestička je všude je jen na Tobě ji najít.

6.3.2015 18:37
Moníísek

XXX.XXX.1.239

No nějak to zkusim jinak díky a rodiče mě podporujou, ale nemají jenom mě, ale i ségru máme velkou zahrádku a zvířata a rodiče jezdí pozdě z práce a zase o víkendu, když to de chodíme do lesa...

Přidejte reakci

Přidat smajlík